Het overige nieuws

Tongeren - Grootste cocaïnevangst ooit in LimburgZoomDe federale gerechtelijke politie heeft in het paasweekend zo'n 1.500 kg cocaïne in beslag genomen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg. Bij diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt alsook in de woningen van verdachten werd er 1.500 kg cocaïne gevonden. Vier personen zijn aangehouden.
De cocaïne zat verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton. In elk van deze blokken (foto) werd een partij cocaïne van 500 kg aangetroffen.

Militaire oefeningen

Donderdag 31 maart 2016
Op donderdag 7 en maandag 11 april vinden er militaire oefeningen plaats op het grondgebied van Tongeren. De passage gebeurt hoofdzakelijk via Overrepen. De oefeningen kunnen enige hinder met zich meebrengen, meldt het stadsbestuur.

Yvonne Nicolaers overleden

Woensdag 30 maart 2016
Tongeren - Yvonne Nicolaers overledenGisteren is Yvonne Nicolaers overleden, de weduwe van Germain Lambrechts. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Maria Blokken overleden

Woensdag 30 maart 2016
Tongeren - Maria Blokken overledenGisteren is Maria Blokken overleden. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Stop met voederen vogels

Woensdag 30 maart 2016
Stop met het voederen van vogels. Dat zegt Vogelbescherming Vlaanderen. "Het is belangrijk dat vogels hun jongen tijdens de eerste levensdagen dierlijk voedsel geven zoals wormen, spinnen, rupsen en bladluizen. De maag van een jong is bij de meeste vogelsoorten namelijk nog niet ingesteld op het verteren van nootjes en zaden".

Guy Voets overleden

Woensdag 30 maart 2016
Tongeren - Guy Voets overledenZaterdag is de uit Tongeren afkomstige Guy Voets overleden, de echtgenoot van Maria Hendriks. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lanaken-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Anita Steegmans overleden

Woensdag 30 maart 2016
Tongeren - Anita Steegmans overledenIn Hasselt is zaterdag de uit Tongeren afkomstige Anita Steegmans overleden. Zij was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

99 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 29 maart 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 16%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
De VIIO-campus krijgt een nieuwe toegang, direct gericht op het kruispunt met de Beukenbergweg en de Sint-Truidersteenweg (N79). Hierdoor wordt de Beukenbergweg ter hoogte van die nieuwe toegang een verzamelplaats voor de leerlingen. Daarom is het belangrijk dat deze zone verkeersluw is. Vanaf 1 april wijzigt daarom de rijrichting van de Beukenbergweg, meldt het stadsbestuur. U zal de straat dus inrijden via de Legioenenlaan en uitrijden via de Watertorenstraat of Sint-Truidersteenweg. Deze wijziging verhoogt de verkeersveiligheid. Er komt op de Sint-Truidersteenweg ook een nieuwe oversteekplaats bij de nieuwe hoofdtoegang. De oude oversteekplaats verdwijnt.

Georges Louwet overleden

Dinsdag 29 maart 2016
Tongeren - Georges Louwet overledenZaterdag is Georges Louwet overleden, de echtgenoot van Arlette Vankriekelsvenne. Hij was 75 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Zaterdag is Clotilde Smullenberghs overleden, de weduwe van Henri Thielen. Zij was 73 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus (Paspoel). Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Bvba Phaedan failliet

Dinsdag 29 maart 2016
De rechtbank van Koophandel heeft het faillissement geopend van de bvba Phaedan met zetel aan de Vlasmarkt in Tongeren. De bvba, die op 27 september 2010 werd opgericht, had als handelsactiviteit goederenvervoer over de weg. Ilse Kerkhofs uit Bilzen is als curator aangesteld.

Vlag stad Tongeren te koop

Zondag 27 maart 2016
Tongeren - Vlag stad Tongeren te koopZoomVanaf nu is de vlag van de stad Tongeren te koop bij Toerisme Tongeren. Op deze vlag staat het gestileerde hoofd van Ambiorix. Deze vlag kost 25 euro. De afmetingen bedragen 1 op 2 m.

Gezinsdrama en verzekering

Zondag 27 maart 2016
Tribunaliteiten
Niet alles wat in uw verzekeringspolis staat is evangelie. Neem de levensverzekering die bepaalt dat bij een ongeval met opzet van de verzekerde of de begunstigde de verzekeringsmaatschappij niet moet uitbetalen.  Het hof van cassatie, ons hoogste rechtscollege, boog zich over zo’n polis nadat een man zelfmoord pleegde en ook zijn echtgenote en dochter om het leven bracht. De man had de polis afgesloten op het hoofd van zijn echtgenote, de begunstigde van de polis en daarna de twee erfgenamen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Tongeren - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooi Paasfeest
Pasen:
8.30 uur : Sint-Gillis
9.30 uur : Berg
10.30 uur : Henis
Paasmaandag:
10.30 uur Ketsingen
Het Provinciaal Opleidingscentrum PLOT gaat als eerste centrum honden van bewakingsfirma's testen om bewakingsopdrachten uit te voeren. Tot voor kort gebeurde dat enkel in hondenclubs. Als de honden slagen voor de testen, krijgen ze een kwaliteitslabel. Dat meldt TVL.

Smiley (75)

Donderdag 24 maart 2016
Tongeren - Smiley (75)ZoomDeze smiley zag René Lehaen in Mali. Het is een Moors venster in een gebouw in Djenné.
Tongeren - Aanslagen: t/m zondag geen passagiersvluchtenDe passagiersvluchten op Brussels Airport blijven opgeschort tot en met zondag. Dat heeft de luchthaven deze namiddag bekendgemaakt. Wel kunnen passagiers handbagage en ingecheckte bagage van een aantal vliegtuigen, die op de tarmac stonden op het moment van de aanslag, afhalen.

Didier Albert overleden

Donderdag 24 maart 2016
Zaterdag is de uit Tongeren afkomstige Didier Albert, de partner van Liesbeth Delille, in Merem (Bilzen) overleden. Hij was 42 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12.30 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt. De asse wordt verstrooid op de stedelijke begraafplaats van Tongeren.

Anita D'Huys overleden

Woensdag 23 maart 2016
Tongeren - Anita D'Huys overledenGisteren is de uit Mal afkomstige Anita D'Huys overleden. Zij was 59 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (11 uur) plaats in CC Mozaïek in Kortessem.

Felix Mommen overleden

Woensdag 23 maart 2016
Tongeren - Felix Mommen overledenMaandag is Felix Mommen overleden, de echtgenoot van Mieke Juveyns. Hij was 63 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Een app tegen graffiti

Woensdag 23 maart 2016
Vandaag gelezen
De Italiaanse stad Florence/Firenze gaat de graffiti te lijf met een app. Met de applicatie kunnen bezoekers een digitale boodschap achterlaten die niet op enig moment wordt weggepoetst, en die niet de muren van de vele monumenten ontsiert. 'Autography' werd in de eerste week al meer dan 700 keer gebruikt. De mededelingen van bezoekers zullen elk jaar worden uitgeprint en opgeborgen in het archief van de kathedraal van de stad. Florence hoopt de app te kunnen verkopen aan andere steden die hun monumenten zien verdwijnen onder graffiti.(Bron: ii.nl)
Tongeren - Provincie opent digitaal rouwregisterNaar aanleiding van de dodelijke aanslagen in Brussel heeft de provincie Limburg een digitaal rouwregister geopend "om iedereen de kans te geven hun verdriet maar ook hun solidariteit te uiten in antwoord op dit zinloos geweld. Omdat ook Limburg haar verbondenheid en medeleven wil betonen met alle slachtoffers, hun familie en vrienden én met Brussel. Uit respect voor de slachtoffers plaatsen we de dagelijkse activiteiten en berichten op non-actief zolang de periode van nationale rouw is afgekondigd."
In de Limburgse kerken zal tijdens de Goede Vrijdag-vieringen respectvolle verbondenheid en solidariteit betuigd worden met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Dat heeft het bisdom Hasselt vandaag laten weten.

Madeleine Vermeulen overleden

Woensdag 23 maart 2016
Gisteren is Madeleine Vermeulen overleden, de echtgenote van Jos Jardin. Zij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lauw.

Johan Dusaer overleden

Woensdag 23 maart 2016
Tongeren - Johan Dusaer overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Johan Dusaer overleden, de echtgenoot van Wivine Plusquin. Hij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Eigenbilzen.

Stadsdiensten paasmaandag dicht

Dinsdag 22 maart 2016
Op Paasmaandag  zijn alle stadsdiensten gesloten. Toerisme Tongeren is wel open van 10 tot 16 uur.
Tongeren - Aanslagen (5): luchthaven ook morgen dichtDe luchthaven Brussels Airport in Zaventem zal ook morgen volledig gesloten blijven. Dat heeft de CEO van de luchthaven gezegd tijdens een geïmproviseerde persconferentie. Een en ander heeft te maken met het gerechtelijk onderzoek en met het opruimen van de schade na de aanslagen.
Tongeren - Aanslagen (4): stations weer open- Om 16u zijn de treinstations in Brussel weer geopend. De toestand is echter nog chaotisch;
- Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd;
- Voorlopige balans van de aanslagen: 34 doden en een 200-tal gewonden.
Tongeren - Aanslagen (3): Qrios annuleert vanavond lessenOmwille van de terreurdreiging annuleert Qrios vanavond/ dinsdag alle lessen. Zonder tegenbericht gaan de lessen morgen gewoon door.
Tongeren - Aanslagen (2): mededeling InfrabelHet treinverkeer wordt ook in Vlaanderen fors beïnvloed door de situatie in de hoofdstad, aldus Infrabel. Het treinverkeer vanuit West- en Oost-Vlaanderen (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent) naar Brussel wordt beperkt tot Denderleeuw. Vanuit het oosten van het land (Limburg en Vlaams-Brabant) wordt het treinverkeer naar Brussel beperkt tot Leuven en vanuit het noorden (Antwerpen en de Kempen) rijden treinen niet verder dan Mechelen of Vilvoorde. Het treinverkeer dat Brussel niet aandoet, ondervindt minder hinder. Dat is het geval voor het verkeer tussen Gent en Antwerpen, Mechelen en Leuven, Gent en Mechelen of Aarschot en Antwerpen. De Brusselse stations werden deze ochtend gesloten.

Aanslagen in Brussel

Dinsdag 22 maart 2016
Tongeren - Aanslagen in BrusselFLASH Er is deze ochtend een zelfmoordaanslag gepleegd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid en vertrekkende passagiers wordt gevraagd om voorlopig niet naar de luchthaven te komen. Dat is overigens moeilijk omdat de toegangswegen door de politie zijn afgesloten. Ook het treinverkeer ligt er stil.UPDATE De luchthaven blijft tot morgenvroeg 6u dicht.  Tot dusver is er sprake van 11 doden en 35 gewonden. Ook in het metrostation Maalbeek is een aanslag gepleegd. Daar zouden 15 doden zijn gevallen. UPDATE II De treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid zijn op bevel van de politie ontruimd. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station in Antwerpen. Eurostar- en Thalystreinen vanuit of naar Brussel zijn geannuleerd. UPDATE III Ook het station Schaarbeek is gesloten. Minister van Onderwijs Crevits vraagt aan de scholen dat alle leerlingen binnen het schoolterrein worden gehouden.
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof het handelspand gelegen Kielenstraat 97 openbaar verkocht. Het huis heeft een oppervlakte van 60ca en een K.I. van 986 euro.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 27 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 22%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de SLim-controles werden er afgelopen weekend liefst 20 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (74)

Vrijdag 18 maart 2016
Tongeren - Smiley (74)ZoomEen smiley, gezien op een biobak in Eindhoven... (Foto Fia van Weelden)

Incidentje

Vrijdag 18 maart 2016
Vandaag gelezen
Een Waals aannemer heeft vorige week per ongeluk een verkeerde gevel gesloopt, in Charleroi. Daardoor verdween een beroemde art nouveau-gevel. Hij had bij de buren moeten zijn, waar hij overigens niet de gevel had moeten slopen, maar alleen het interieur, dat zou worden vernieuwd. En uiteindelijk bleek ook dat de man wel een bouwvergunning had aangevraagd, maar die nog niet had gekregen. Een driedubbele fout dus. De aannemer zegt dat hij alles weer in de oude staat terugbrengt: "Ce petit incident va être réparé". (Bron: Waalsweekblad.be)

Gaston Poisquet overleden

Vrijdag 18 maart 2016
Tongeren - Gaston Poisquet overledenDinsdag is Gaston Poisquet overleden, de echtgenoot van Louisa Janssens. Hij was 75 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Guillaume Vossen overleden

Donderdag 17 maart 2016
Vandaag is Guillaume Vossen overleden, de echtgenoot van Mia Wertelaers. Hij was de oprichter van Kleding Vossen. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Ketsingen.

Dijk volgende week afgesloten

Donderdag 17 maart 2016
Tongeren - Dijk volgende week afgeslotenVan maandag 21 maart tot en met vrijdag 25 maart wordt de Dijk afgesloten tijdens de werkuren. De rioleringsdeksels in de asfaltverharding worden op hoogte gebracht. Er is een omleiding voorzien via de Kastanjewal, meldt het stadsbestuur.

Nieuwe vzw: Jib Int kwadraat

Donderdag 17 maart 2016
Jin Int kwadraat, afgekort JIB 2: dat is de naam van de vzw die Ingmar Vermeylen, Ben Somers, Bart Rigo, Jochen Wouters en Jurgen Poesen, allen uit Tongeren, hebben opgericht. De zetel van deze nieuwe vzw is gelegen aan de Kerselarenstraat. De vereniging heeft tot doel verschillende activiteiten en evenementen te ondersteunen in opbouw- en afbraakwerkzaamheden die zij interessant acht. Deze ondersteuning en bijstandsverlening heeft als doel sociale evenementen voor het grote en middelgrote publiek te verwezenlijken door algemene en specifieke hand- en spandiensten te leveren.

Elza Vandenbriele overleden

Woensdag 16 maart 2016
Tongeren - Elza Vandenbriele overledenVandaag is Elza Vandenbriele overleden, de weduwe van Engelbert Roosen. Zij was 95 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Gelegenheid tot groeten: vrijdag van 17 tot 18 u.

Lutgard Molenaers overleden

Dinsdag 15 maart 2016
Tongeren - Lutgard Molenaers overledenZaterdag is de uit Tongeren afkomstige Lutgard Molenaers overleden, de echtgenote van Jean-Pierre Thys. Zij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Geleeg-Leopoldsburg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Joseph Houbrechts overleden

Maandag 14 maart 2016
Tongeren - Joseph Houbrechts overledenGisteren is Joseph Houbrechts overleden, de weduwnaar van Jeannette Biesmans. Hij was 90 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.
Morgennamiddag worden in café 't Meuleke in Overrepen een woning, een feestzaal en een perceel weiland openbaar verkocht. Woning en feestzaal liggen aan de Hasseltsesteenweg 635 en 635+. De woning heeft een oppervlakte van 1a90ca, de feestzaal van 14a77ca en het weiland van 4a02ca.
Morgennamiddag wordt in brasserie Intermezzo de woning Luikersteenweg 157 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 66ca en heeft een K.I. van 324 euro;

Orbiter 10 jaar op Mars

Vrijdag 11 maart 2016
Uit de ruimte


Gisteren vierde de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) de tiende verjaardag van zijn verblijf op Mars. In die tien jaar heeft de MRO de rode planeet gedetailleerd in kaart gebracht. De ruimtesonde is ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontdekkingen, waaronder de vondst van stromend water op Mars. En nu is de sonde bezig met het zoeken naar geschikte plaatsen om een Mars-expeditie te laten landen. Dit filmpje - met Engelstalige bijschriften - toont alvast prachtige beelden van de planeet. Bekijk het eens op het volledige scherm van uw pc! (Video: Nasa- CIT)

Finneke Ory overleden

Vrijdag 11 maart 2016
Woensdag is Finneke Ory overleden, de levensgezel van wijlen Robert Dederen. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 u.) bij uitvaartzorg Driesen.

Louis Liesens overleden

Vrijdag 11 maart 2016
Tongeren - Louis Liesens overledenGisteren is Louis Liesens overleden, de weduwnaar van Jeannine Breuer. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit. Laatste groet: maandag en dinsdag, telkens van 19 tot 20 uur, bij uitvaartzorg Driesen.

Jos Leeten overleden

Vrijdag 11 maart 2016
Tongeren - Jos Leeten overledenWoensdag is Jos Leeten overleden, de echtgenoot van Ria Kellens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Tribunaliteiten
Wie met een truweel geboren is en een dochter heeft met een vriend, stelt zich meestal weinig vragen als die dochter een eigen huis wil. Hij metst. De dochter waar het hier over gaat kocht samen met haar vriend een bouwgrond en zij leenden 37.600 euro voor bouwmaterialen. Twee jaar later stond er een huis, maar was er geen vriend meer.
Het gewezen koppel verkocht de woning voor 237.000 euro, zonder er ooit te hebben gewoond. Enkele maanden later beweerde de vader van het meisje voor de rechtbank van (…) Het hele nieuwsbericht
In de paasnacht worden er in het bisdom Hasselt 7 volwassenen gedoopt. Er zijn ook 8 volwassenen die gevormd worden. Dat blijkt uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie. In totaal worden er dit jaar in ons land 222 volwassenen gedoopt en 120 gevormd.

De 'Oculus' in New York

Donderdag 10 maart 2016
Van onze man in New York
Tongeren - De 'Oculus' in New YorkZoomNew York heeft er weer een toeristische attractie bij, de Oculus.  Een enorme architectonische constructie  die een winkelcentrum overkoepelt en de verschillende vormen van openbaar vervoer met elkaar verbindt, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In België is hij gekend voor onder meer zijn ontwerp van het station in Luik. Na jaren van vertraging en een cost overrun van 2 miljard dollar is er eindelijk een gedeelte van de ‘World Trade Center Transportation hub’ toegankelijk voor het publiek. Het zal nog zeker tot augustus duren vooraleer het gehele bouwwerk gebruiksklaar zal zijn. Het heeft alvast de dubieuze titel van ‘duurste station ter wereld’. (Foto's Dirk Vandenberk)
De 'Oculus' in New YorkDe 'Oculus' in New York
Zoom

Lucien Kellens overleden

Donderdag 10 maart 2016
Dinsdag is Lucien Kellens overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Neven. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Mimi Theunissen overleden

Donderdag 10 maart 2016
Tongeren - Mimi Theunissen overledenDinsdag is Mimi Theunissen overleden, de echtgenote van Ludo Petitjean. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Vandaag gelezen
'Het feit dat geld en economische waarde in deze tijd de enige maatstaf zijn geworden is een dieptepunt in onze beschaving. Als je alles terugbrengt tot geld dan zijn we een soort honden en katten en houden we ons alleen nog bezig met de vraag of we voldoende eten, seks en rust krijgen. Je bent bang voor dingen die je niet begrijpt en onderwijs kan die angst verminderen, kan ervoor zorgen dat je de zaken in perspectief ziet en op de lange termijn denkt. Kortetermijndenken leidt tot fout op fout. Als je geen (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Kellens overleden

Woensdag 9 maart 2016
Tongeren - Gust Kellens overledenMaandag is Gust Kellens overleden, de weduwnaar van Maria Vanlessen. Hij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Twee provinciale geoloketten

Maandag 7 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Het provinciebestuur heeft twee geoloketten online gezet. Het eerste is het geoloket "Luchtbeelden". Dat bevat de meest actuele gebiedsdekkende middenschalige luchtfoto van de provincie Limburg met een grondresolutie van 25 cm. Het product is een compilatie van de orthofotomozaïeken (winteropnamen) die voor ieder deel van dit gebied ingewonnen zijn. Dat geoloket vindt u hier.
Het tweede geoloket behelst de "Atlas van de Buurtwegen". Wie het bezoekt kan het tracé en de weggrenzen van de buurtwegen raadplegen. De atlas van de buurtwegen werd opgesteld naar aanleiding van de wet van 10 april 1841. Hij vormt een inventaris van alle wegen die van belang waren voor het lokale verkeer. Het is een historisch document, waarvan de originele kaarten werden ingescand. Ook de wijzigingen zijn consulteerbaar via dit geoloket. UPDATE Hier staat een gebruikershandleiding.

Extra toezicht op gordeldracht

Maandag 7 maart 2016
Tongeren - Extra toezicht op gordeldrachtTot 4 april controleren de Limburgse politiediensten extra op de gordeldracht en de kinderzitjes. Bedoeling van de actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (artikel 35 van de Wegcode), en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van de noodzaak om de vervoerde kinderen veilig vast te maken in hun voertuig.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 48 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 25%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Joseph Bertrand overleden

Maandag 7 maart 2016
Tongeren - Joseph Bertrand overledenZaterdag is veldwachter op rust Joseph Bertrand, bijgenaamd 'Jefke de Boy', echtgenoot van Maria America, overleden. Hij was 77 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Vreren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
"Als wij wat hebben, dan kunnen we thuis een beroep doen op de expertise van de beste artsen, voor de lokale bevolking geldt dat niet. Misschien hadden wij als atleten meer van ons moeten laten horen. Misschien had het IOC de Spelen niet moeten toekennen aan een land waar je voor geld de duivel kan laten dansen."
(Zeilster Evi Van Acker in "De Morgen" over de vervuiling van het water van de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro, waar later dit jaar gezeild wordt in het kader van de Olympische Spelen.)

Martin Digneffe overleden

Zaterdag 5 maart 2016
Tongeren - Martin Digneffe overledenOp 28 februari overleed Martin Digneffe, de echtgenoot van Jeannette Raets. Hij was 92 jaar. De afscheidsdienst vond in alle intimiteit plaats.
In de eerste twee maanden van 2016 gingen er in Limburg 121 ondernemingen failliet. Dat zijn er 25 minder dan in januari en februari 2015, oftewel een daling van 17%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van handelsinformatiebureau Graydon. Onze provincie kent daarmee het beste cijfer van alle Vlaamse provincies qua evolutie in het aantal faillissementen. In heel België was er tijdens de voorbije 2 maanden een daling van 13%, in Vlaanderen slechts een lichte daling van 0,6%.

Geen Limburgs jeugdvoetbal

Vrijdag 4 maart 2016
Het Provinciaal Comité van de Voetbalbond heeft vanmiddag beslist om alle wedstrijden voor invallers, jeugd en G-voetbal af te gelasten. De algemene afgelasting geldt van 4 tot en met 6 maart.

Joseph Bertho overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Tongeren - Joseph Bertho overledenWoensdag is Joseph Bertho overleden, de echtgenoot van Guillaumine Brugmans. Hij was 83 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Christine Degraen overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Tongeren - Christine Degraen overledenWoensdag is Christine Degraen overleden, de echtgenote van Leon Hertigers. Zij was 75 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Vreren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Zonsopgang vanuit de ruimte

Donderdag 3 maart 2016
Uit de ruimte
Tongeren - Zonsopgang vanuit de ruimteZoomGisteren keerde de Amerikaanse astronaut Scott Kelly (52) terug naar de aarde na een verblijf van bijna een jaar in het internationaal ruimtestation ISS. Kelly werd beroemd omwille van de prachtige foto's die hij vanuit het ISS maakte. Bijgaande foto toont een zonsopgang, gezien vanuit het ruimtestation. (Foto Scott Kelly/ Nasa) UPDATE Op de foto is de bovenste zwarte strook de ruimte, mailt Pierre Rutten. "Wij zien hier van op aarde altijd een blauwe hemel, maar eenmaal boven de atmosfeer is de hemel inktzwart. Het dunne blauwe strookje is onze atmosfeer. De volgende rode strook is een stukje aarde door de zon beschenen. De onderste zwarte strook is de nog duistere nachtkant van de aarde."
Vanaf maandag 7 maart tot en met zaterdag 12 maart worden er dakwerken uitgevoerd ter hoogte van de Nieuwstraat nr. 37. Een vrachtwagen met kraan zal gedurende deze periode de Nieuwstraat blokkeren tussen 7u30 en 17u30. De vrachtwagen wordt opgesteld tussen de huisnummers 34 en 40. Dit betekent dat de Nieuwstraat langs twee aparte zijden bereikbaar wordt voor auto’s. Voetgangers en fietsers hebben wel steeds doorgang.
In- en uitrijden voor auto’s:
- Bewoners en garagehouders van (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Louise Jamaer overleden

Donderdag 3 maart 2016
Tongeren - Marie-Louise Jamaer overledenDinsdag overleed Marie-Louise Jamaer. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Donderdag (19 uur) is er daar een gebedsbijeenkomst.

Robert Thys overleden

Donderdag 3 maart 2016
Tongeren - Robert Thys overledenOp 24 februari overleed de uit Tongeren afkomstige Robert Thys, de weduwnaar van Esther Kellens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Antoinette Schoofs overleden

Woensdag 2 maart 2016
Tongeren - Antoinette Schoofs overledenVandaag is Antoinette Schoofs overleden, de weduwe van Henri Gilissen. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Vrijdag (19 u. - 20 u.) is er gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Driesen.

Albert Jans overleden

Woensdag 2 maart 2016
Tongeren - Albert Jans overledenMaandag is Albert Jans overleden, de echtgenoot van Christiane Vandermeulen. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Gilbert Daenen overleden

Woensdag 2 maart 2016
Tongeren - Gilbert Daenen overledenMaandag is Gilbert Daenen overleden, de weduwnaar van Elisabeth Winters. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit.
Cijfers over de schoolloopbaan van Limburgse jongeren wijzen erop dat bijna één op de drie leerlingen in het secundair onderwijs een risicoschoolloopbaan ontwikkelt. Limburgse jongeren doen het daarmee iets beter dan Vlaamse jongeren. Lees "Schoolse resultaten van Limburgse jongeren hangen sterk samen met sociale achtergrond"

Josette Willems overleden

Dinsdag 1 maart 2016
Tongeren - Josette Willems overledenVrijdag is Josette Willems overleden, de weduwe van Yvan Ulrix. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop