Het overige nieuws

Heropleving Limburgse economie

Woensdag 30 november 2016
Het gaat goed met de Limburgse economie. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Het ongezien hoog aantal starters, de stijging in de niet-residentiële bouw én de automobielsector zorgen ervoor dat 2016 eindigt met een positieve noot. De krimp in onze economie de voorbije maanden wordt zo definitief van tafel geveegd, klinkt het.

Opruimactie op begraafplaatsen

Woensdag 30 november 2016
Morgen starten de medewerkers van de technische dienst met het opruimen van de achtergebleven bloemstukken en potchrysanten op de stedelijke begraafplaatsen. Dat heeft het stadsbestuur gemeld.

Augusta Voets overleden

Woensdag 30 november 2016
Tongeren - Augusta Voets overledenZaterdag is Augusta Voets overleden, de weduwe van Walthère Vanmanshoven. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van De Kleine Kasteeltjes.

Anna Wouters overleden

Woensdag 30 november 2016
Tongeren - Anna Wouters overledenIn WZC De Motten is zondag Anna Wouters overleden, de weduwe van Henri Brugmans. Zij was 94 jaar. Volgens haar wens werd haar lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap.

Mariette Vandenzavel overleden

Maandag 28 november 2016
In WZC De Motten is gisteren Mariette Vandenzavel overleden, de weduwe van Willem Ketelslegers. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur) en vrijdag na de avondwake in uitvaartcentrum Debay.

70 weekendverkeersongevallen

Maandag 28 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 70 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 11 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 36 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeugdraad heeft nieuwe voorzitter

Maandag 28 november 2016
Roderick Peters is de nieuwe voorzitter van de jeugdraad. Hij volgt in die functie Indra Swerts op.
De provinciebelastingen blijven volgend jaar ongewijzigd. De provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing van het Vlaams gewest bedragen 400. Het tarief van de algemene provinciebelasting gezinnen blijft behouden op 35 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of een leefloon betalen een sociaal tarief van 17,5 euro.  Ook de algemene provinciebelasting voor bedrijven blijft in 2017 dezelfde.

Wat zegt de Sint?

Zondag 27 november 2016
Tongeren - Wat zegt de Sint?ZoomEr zijn geen zekerheden meer, want al vaak zie je rond deze tijd een versierde kerstboom opduiken, en Sinterklaas is nog niet geweest! Dat is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. Maar hij liet één tekstballonnetje open voor de Internetgazetlezers. Hoe reageert Sinterklaas op de opmerking van Zwarte Piet? De inzender van het beste tekstje wint een dvd, of een boek! Mail uw inzending vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com.

Openbare verkoping: Nevenstraat

Zondag 27 november 2016
Morgennamiddag wordt in café Lido de blote eigendom van de woning gelegen Nevenstraat 7 openbaar verkocht. Het huis staat op een perceel van 1a67ca en heeft een K.I. van 666 euro. Het goed is vrij van huur, maar de huidige bewoonster, 83 jaar, heeft er het wettelijk en levenslang vruchtgebruik van.

Hij won de DVD

Zaterdag 26 november 2016
Tongeren - Hij won de DVDZoomWie won de DVD? Peter Testelmans! Hij vulde het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks in met bovenstaand tekstje. Hij mag van ons dan ook de dvd verwachten. Morgen een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Bart Notelaers

Zaterdag 26 november 2016
Bart Notelaers uit Tongeren heeft de bvba Bart Notelaers algemene tuinaanleg opgericht met zetel aan de Holleweg in Tongeren. Doel van de vennootschap is onder meer de teelt van planten, de aanleg en het onderhoud van parken en tuinen én de installatie van lichtreclames en uithangborden.

Licht in donkere dagen

Vrijdag 25 november 2016
Tongeren - Licht in donkere dagenZoomRuim 800 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar waaronder heel wat Noord-Limburgers hebben vanavond deelgenomen aan een fakkeltocht doorheen het centrum van Hasselt. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de advent samen licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.    
De fakkeltocht is een jaarlijks initiatief van IJD Hasselt - de dienst voor jongerenpastoraal van het (…) Het hele nieuwsbericht

Succes voor wetenschapsacademie

Vrijdag 25 november 2016
Kinderen warm maken voor technologie door hen spelenderwijs te leren over techniek. Dat is wat de techniek- en wetenschapsacademie van de hogeschool UC Leuven Limburg nu al drie jaar doet. En met succes, want zopas schreven zij de 35.000ste deelnemer in voor één van hun workshops in Houthalen.

Aflossingsloop op Finse piste

Donderdag 24 november 2016
Vrijdag 2 december wordt op de Finse piste van het stadspark De Motten de jaarlijkse aflossingsloop georganiseerd. Alle Tongerse sport- en jeugdverenigingen kunnen deelnemen aan dit sportief evenement, gelegenheidsploegjes zijn natuurlijk ook meer dan welkom.
Tussen 18.30 en 19.30 uur houden de jongeren ton en met 15 jaar hun aflossingsloop. 16-plussers zijn tussen 20.30 en 21.30 uur aan de beurt. Iedereen die een ploeg van 5 deelnemers weet te verzamelen kan deelnemen aan dit sportief (…) Het hele nieuwsbericht

Marjo Theunisz overleden

Donderdag 24 november 2016
Tongeren - Marjo Theunisz overledenGisteren is Marjo Theunisz overleden, de echtgenote van Philippe De Raedt. Zij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Jef Delvaux overleden

Woensdag 23 november 2016
Tongeren - Jef Delvaux overledenMaandag is Jef Delvaux overleden, de echtgenoot van Josephine Cloesen. Hij was 83 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jean Roeffaers overleden

Woensdag 23 november 2016
Tongeren - Jean Roeffaers overledenZaterdag is de uit Overrepen afkomstige Jean Roeffaers overleden, de weduwnaar van Fien Hertigers. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Guillaume Hofmans overleden

Dinsdag 22 november 2016
Tongeren - Guillaume Hofmans overledenGisteren overleed Guillaume Hofmans, de echtgenoot van Jeannette Kellens. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.  Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Henri Moens overleden

Dinsdag 22 november 2016
Tongeren - Henri Moens overledenVrijdag overleed Henri Moens, de echtgenoot van Victoire Dedry. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).
Tongeren - Ondertussen, tijdens een politiecontrole...ZoomHet aantal inbraken blijft stijgen, las Fobie in de kranten.

53 positieve ademtesten

Maandag 21 november 2016
Het afgelopen weekend werd in Limburg in het totaal bij 2.054 bestuurders een ademtest afgenomen. 53 van deze ademtests (of 3 %) waren positief. Er werd van 12 bestuurders een drugstest afgenomen, 8 testen  waren positief.  3.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 18 % procent van de voertuigen of 631 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Naast de overtredingen op alcohol, snelheid en drugs werden ook nog 76 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Eet meer Limburg!

Maandag 21 november 2016
Tongeren - Eet meer Limburg!ZoomVandaag werd in de hotelschool van Hasselt voor het derde jaar op rij de campagne 'Eet meer Limburg' voorgesteld aan twintig ambassadeurs. De Internetgazet is er daar één van.
"Wie tijdens de eindejaarsfeesten verrassend en lekker uit de hoek wil komen, kan dat met het menu van ‘Eet meer Limburg’. Door producten van een 30-tal producenten op deze smakelijke manier aan te prijzen, geraakt de consument verder vertrouwd met het rijke aanbod aan lokale landbouwproducten in (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Zagerijstraat

Maandag 21 november 2016
Morgennamiddag worden in brasserie Intermezzo de woning Zagerijstraat 14  en twee garages gelegen Zagerijstraat 1 en 1+ openbaar verkocht na hoger bod. In eerste roep werd er in massa 141.200 euro voor geboden.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 november 2016
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomVoortaan gaan we regelmatig een cartoon van Stijn Lodewijks publiceren waarin één tekstballonnetje leeg is gebleven. Aan u wordt gevraagd voor dat ballonnetje een tekst te verzinnen, liefst een grappige of pertinente tekst. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Vandaag is er bovenstaande cartoon over de 11.11.11-actie. Mail uw inzending tegen uiterlijk vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien komt de dvd of dat boek dan wel uw kant uit!

Raymonde Proesmans overleden

Vrijdag 18 november 2016
Tongeren - Raymonde Proesmans overledenVandaag is Raymonde Proesmans overleden, de weduwe van Arnold Carolus. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Guillaume Raskin overleden

Vrijdag 18 november 2016
Tongeren - Guillaume Raskin overledenWoensdag is Guillaume Raskin overleden, de echtgenoot van Nelly Daenen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Jeanne Schoubben overleden

Vrijdag 18 november 2016
Tongeren - Jeanne Schoubben overledenGisteren is Jeanne Schoubben overleden, de weduwe van Pierre Roedhooft. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Finneke Delmartino overleden

Vrijdag 18 november 2016
Tongeren - Finneke Delmartino overledenWoensdag is Finneke Delmartino overleden. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Schaamte om een geschenk

Vrijdag 18 november 2016
Tribunaliteiten
Tongeren - Schaamte om een geschenkDe dame die zich in mei van dit jaar bij de vrederechter van Genk aanbood had wel een heel speciaal verzoek. Als thuisverpleegster had zij de zorg over een weduwnaar zonder kinderen. De man was ondertussen gestorven en liet haar zijn have en goed na, met uitzondering van zijn woning en 25.000 euro. Die gingen naar een andere dame en een nicht. De weduwnaar had ook voorzien dat, als zijn verzorgster niet wilde weten van het testament of overleed, alles naar haar kind ging.
De thuisverpleegster huiverde bij (…) Het hele nieuwsbericht
"De Vlaamse regering mag ons niet behandelen als het buitengebied van Vlaanderen en Limburg moet krijgen waar het recht op heeft." Dat hebben de gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Inge Moors vanavond in de provincieraad gezegd, meldt TVL. Op het vlak van mobiliteit is er sprake van stilstand. En als de voorstellen van Vlaanderen het halen, dreigen we ook op vlak van toekomstige ruimtelijke ontwikkeling achterop te hinken, klinkt het. Maar één van de grote uitdagingen voor het provinciebestuur, blijven de problemen in het Limburgse onderwijs.

Ondertussen, in de basiliek...

Donderdag 17 november 2016
Zondag 20 november om 20 uur is er in de basiliek het concert ‘Missa pro defunctis‘ van Francisco Anerio (1567-1630) door De Kleine Cantorij onder leiding van Jan Peeters en met Luc Ponet aan het orgel. Tegelijkertijd is er vanaf 13.30 uur een kleine  tentoonstelling van aquarellen van Maria Knapp-Heidger onder de titel ‘Kruis langs de weg’.
Zondag 27 november om 20.00 uur: CD-presentatie 'Christmas in Belgium' met Luc Ponet (orgel), Jean-Pierre Van (…) Het hele nieuwsbericht

Je kan nooit alles weten

Donderdag 17 november 2016
Vandaag gelezen
"Of je nu jong bent of oud, je kunt elke dag iets bijleren. Onwetend zijn is erg, maar mensen die denken alles beter te weten, zijn erger. Het is ook niet omdat je ouder bent, dat je de wijsheid in pacht hebt of weet hoe het leven in elkaar zit."
                                      (Studio Brussel-dj TLP in "De Standaard")

Kerstverlichting in het centrum

Donderdag 17 november 2016
Op maandag 21 en dinsdag 22 november tussen 18 en 23 uur wordt de kerstverlichting opgehangen in het centrum. Het ophangen van deze verlichting kan enige hinder met zich meebrengen, meldt het stadsbestuur.

101-jarige Jeanne Lahaye overleden

Woensdag 16 november 2016
Tongeren - 101-jarige Jeanne Lahaye overledenZaterdag overleed Jeanne Lahaye, de weduwe van Jozef Aerts. Ze was 101 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19, uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmogelijkheid in uitvaartcentrum Debay.

Politiecontroles in héél Limburg

Woensdag 16 november 2016
Tongeren - Politiecontroles in héél LimburgKomend weekend organiseren provincie en politie het tweede grote SLim-controleweekend. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 6 u., gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Marc Bonneu overleden

Woensdag 16 november 2016
Tongeren - Marc Bonneu overledenZondag is de uit Berg afkomstige Marc Bonneu overleden. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Stephanie Daenen overleden

Dinsdag 15 november 2016
Tongeren - Stephanie Daenen overledenIn WZC De Motten is gisteren Stephanie Daenen overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerrepen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Marcel de Sart overleden

Dinsdag 15 november 2016
Tongeren - Marcel de Sart overledenGisteren is Marcel de Sart overleden, de weduwnaar van Mia Daenen. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Het is maar dat je 't weet
Voka – KvK Limburg waarschuwt voor goedkope licenties voor Windows 10 Professional OEM en Office 2016 Professional Plus, die worden aangeboden via de website kaufkaufkauf.de. Aanvankelijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar zodra men betaald heeft, hoort men niets meer van de firma en is ze ook niet bereikbaar. Aangeraden wordt om zeer voorzichtig om te gaan met dergelijke aanbiedingen.

Smartphone verraadt je levensstijl

Dinsdag 15 november 2016
Het is maar dat je 't weet
Moleculen en microben op je mobiele telefoon verraden je levensstijl. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld. Ze achterhaalden bij hun onderzoek informatie over geslacht, hygiëne, gebruik van cosmetica, voeding, medische toestand, en zelfs de plaats waar de persoon met zijn smartphone kon zijn geweest.
De techniek die bij de studie is gebruikt, kan in de toekomst mogelijk ingezet worden bij de forensische opsporing van misdadigers of vermiste personen. (Bron: ii.nl)

Yy Consulting failliet verklaard

Dinsdag 15 november 2016
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba Yy Consulting uit Tongeren failliet verklaard. Het adviesbureau voor public relations en communicatie werd op 21 december 2006 opgericht.

Flora Houben overleden

Maandag 14 november 2016
Tongeren - Flora Houben overledenVandaag is Flora Houben overleden, de weduwe van Jacques Ketelslegers. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerrepen waarna begroeting.

94 weekendongevallen

Maandag 14 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 94 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 20 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werden het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 30 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jos Caproens overleden

Maandag 14 november 2016
Tongeren - Jos Caproens overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige Jos Caproens overleden, de levensgezel van Annie Hendrickx. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Hern. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Monique Heyninck overleden

Zondag 13 november 2016
Donderdag is Monique Heyninck overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Wildplassen is gevaarlijk

Zaterdag 12 november 2016
Wilt u alstublieft niet meer wildplassen langs de snelwegen, want dat is gevaarlijk. Dat staat op grote reclameborden langs de Waalse wegen. Maar de verantwoordelijke minister, Prévot, geeft toe dat er veel te weinig toiletten zijn langs diezelfde snelwegen. De krant "La Meuse" heeft ze op een kaart gezet en constateert dat er soms 132 km. snelweg is zonder toilet. Er loopt nu wel een onderzoek en daarbij worden ook moderne droge toiletten betrokken. Het idee is dat de automobilist uiteindelijk nooit langer dan 10 minuten van een schoon toilet verwijderd moet zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Josée Gielen overleden

Zaterdag 12 november 2016
Tongeren - Josée Gielen overledenVandaag is WZC De Motten Josée Gielen overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Mogelijkheid tot condoleren na de plechtigheid.

Augusta Schepmans overleden

Zaterdag 12 november 2016
Dinsdag is in De Kleine Kasteeltjes in Tongeren Augusta Schepmans overleden, de weduwe van Calixte Lambrechts. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Jef Thielen overleden

Vrijdag 11 november 2016
Tongeren - Jef Thielen overledenWoensdag is Jef Thielen overleden, de echtgenoot van José Mathys. Hij was 83 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.
Maandag 14 november kan je je bloedsuikergehalte gratis laten testen in de inkomhal van het AZ Vesalius naar aanleiding van de Wereld Diabetes Dag.
.

Provinciale noodhulp voor Haïti

Donderdag 10 november 2016
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag beslist, 10 000 euro toe te kennen als noodhulp voor het door een orkaan getroffen Haïti. De uitbetaling gebeurt aan de vzw Protos. Twee van de drie werkgebieden van Protos zijn zwaar getroffen: 2 van de 3 drinkwatersystemen zijn defect geraakt. Een groot deel van de bevolking in dat gebied heeft daardoor geen drinkwater. Ook de sanitaire installaties zijn vernield. Een direct gevolg is dat er reeds cholera-uitbraken zijn.
Met de financiële middelen worden kits met zaaigoed voor getroffen landbouwers ter beschikking gesteld. Men kiest voor bonen wegens de snelle groei en de hoge voedingswaarde. Daarnaast worden ook hygiëne-kits voorzien die verspreid worden via de gezondheidscentra.

Pluimvee moet achter slot

Donderdag 10 november 2016
Federaal Minister van Landbouw Willy Borsus legt de ophokplicht op voor alle professionele pluimveehouders in heel België. Aanleiding is het opduiken van het hoogpathogene vogelgriepvirus van het type H5N8 in onze buurlanden en elders in Europa. Dit virus wordt volgens het ministerie verspreid door wilde vogels, in het bijzonder watervogels op weg naar het zuiden. De voorbije weken zijn er in Hongarije, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië en nu ook in Nederland (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw Diko-work opgericht

Donderdag 10 november 2016
Dimitri Feytons uit Tongeren,Koenraad Lecluyse uit Oostende, Simonne Pascolo uit Riemst en Christian Meersseman uit Brugge hebben de vzw Diko-work opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. De vereniging heeft tot doel om diverse diensten in het belang van dieren en menen te organiseren.

Interactief boek: Kòt & Goed

Woensdag 9 november 2016
Kòt & Goed" is een uniek interactief boek dat Georges Willemaers schreef én insprak met geluidsopnames. Het is een lees- én luisterspel in je woonkamer in het Tongers dialect. Donderdag 17 november start officieel de verkoop van dit cultureel erfgoed van de Tongerse taal voor € 25. De auteur zal het boek om 20 uur voorstellen in de leeszaal van de bibliotheek van De Velinx. De opbrengst van deze uitgave gaat integraal naar de dienst oncologie van Vesalius te Tongeren. De Tongerse verdeelpunten zijn: Standaard Boekhandel (Maastrichterstraat 20b), Press Shop (Maastrichterstraat 75 of Sint-Truidenstraat 14). Online webshop met levering aan huis: www.willemaers.eu.

Opbrengst Missiezondag

Woensdag 9 november 2016
De collecte voor Missiezondag bracht in Neerrepen 73,96 euro op en in Riksingen 83,58 euro. Het geld is gestort op de rekening van de Pauselijke Missiewerken.

Elza Roeffaers overleden

Woensdag 9 november 2016
Tongeren - Elza Roeffaers overledenZondag is Elza Roeffaers overleden, de weduwe van Armand Bamps. Zij was 83 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Berg. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Nooit zoveel vacatures in Limburg

Woensdag 9 november 2016
De Limburgse bedrijven schreven nog nooit zoveel vacatures uit als in de eerste tien maanden van dit jaar, meldt TVL. In vergelijking met vorig jaar is er een stijging met 30 procent. De VDAB noteerde maar liefst 109.000 vacatures.

Laurence Dalemans overleden

Woensdag 9 november 2016
Tongeren - Laurence Dalemans overledenGisteren is Laurence Dalemans overleden, de weduwe van Michel Rubens. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Josette Jacobs overleden

Woensdag 9 november 2016
Tongeren - Josette Jacobs overledenZaterdag is Josette Jacobs overleden, de weduwe van Henri Proesmans. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Oona Henri overleden

Woensdag 9 november 2016
Tongeren - Oona Henri overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Oona Henri overleden. Zij was 19 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kortessem.

Openbare verkoping: Aniciuspark

Woensdag 9 november 2016
Morgennamiddag wordt in brasserie Intermezzo het appartement gelegen Aniciuspark 7 bus 5 openbaar verkocht. Het KI bedraagt 1.015 euro.

65 weekendongevallen in Limburg

Maandag 7 november 2016
Tongeren - 65 weekendongevallen in LimburgHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaar- en 13 lichtgewonden.  De politie nam er in totaal 38 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.  Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Theo Langenaeken overleden

Maandag 7 november 2016
Vrijdag is Theo Langenaeken overleden, de echtgenoot van Frieda Cloosen. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Sluitingsdagen stadsdiensten

Maandag 7 november 2016
Alle stadsdiensten zijn gesloten op vrijdag 11 november (Wapenstilstand) en dinsdag 15 november (Koningsdag). Toerisme Tongeren is wel open van 10.00 tot 16.00 uur (behalve op dinsdag 15 november). Het containerpark is enkel gesloten op vrijdag 11 november.

Felicia Rosius overleden

Maandag 7 november 2016
Gisteren is Felicia Rosius overleden, de weduwe van Jean Valles. Zij was 89 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

François De Meirleir overleden

Maandag 7 november 2016
Tongeren - François De Meirleir overledenVrijdag is François De Meirleir overleden, de echtgenoot van Heidi Gerrits. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Jules Jorissen overleden

Maandag 7 november 2016
Tongeren - Jules Jorissen overledenWoensdag overleed Jules Jorissen, de weduwnaar van Emma Schils. Hij was 84 jaar en werd zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Piringen.

Hilda Philips overleden

Zondag 6 november 2016
Woensdag overleed de uit Berg afkomstige Hilda Philips, de weduwe van Charles Stephenne. Zij wordt morgen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Moulin-à-Vent in Bouge.

Zeer late herfst

Zondag 6 november 2016
Vandaag gelezen
Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige, droge weer bleef het verkleurde blad lang aan de boom hangen. Het groeiseizoen van 2016 is een van de langste ooit door de zeer vroege start en de late herfst. (Bron: Naturetoday.com)

Koningsdag in basiliek

Zaterdag 5 november 2016
Dinsdag 15 november wordt Koningsdag gevierd in de OLV-basiliek. Om 11 uur zal de ‘Schola Gregoriana’ het bekende Te Deum zingen tijdens de gebedsdienst met gebed voor de koning. Na de plechtigheid in de basiliek worden bloemen neergelegd aan het monument voor de gesneuvelden. Daarna gaat de stoet naar het praetorium waar een toespraak wordt gehouden en is er receptie voor de aanwezigen.

Vrijwilligers op zolder

Zaterdag 5 november 2016
Tribunaliteiten
Tongeren - Vrijwilligers op zolderDrie keer moesten ze de secretaris van de KWB opereren, nadat hij door de zolderwering van een oude koeienstal viel. Die koeienstal was het bijgebouw van een woning in een West-Vlaamse gemeente, bekend om haar varkens. De secretaris viel toen hij met een andere KWB-er de panelen van de zolder haalde voor de jaarlijkse KWB-fietstocht. De zoon van die KWB-er huurde de woning met verbouwde koeienstal.
Wie de gewonde secretaris moest vergoeden was onduidelijk en de zaak kwam voor de rechtbank van Gent. De (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Walewijns overleden

Zaterdag 5 november 2016
Tongeren - Willy Walewijns overledenDonderdag is in Lanaken de uit Widooie afkomstige Willy Walewijns overleden, de weduwnaar van Hilda Baerts. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lanaken.

José Peeters overleden

Vrijdag 4 november 2016
Tongeren - José Peeters overledenWoensdag is José Peeters overleden, de weduwe van Lambert Moens. Zij was 84 jaar en wordt dinsdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sluizen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Jef Rouffa overleden

Donderdag 3 november 2016
Tongeren - Jef Rouffa overledenGisteren is Jef Rouffa overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Gilissen. Hij was 67 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting bij uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Maria Mertens overleden

Donderdag 3 november 2016
Tongeren - Maria Mertens overledenIn Tongeren is dinsdag de uit Hamont afkomstige Maria Mertens overleden, de weduwe van Jean Custers. Zij was 84 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek in Tongeren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Jules Jorissen overleden

Donderdag 3 november 2016
Gisteren is Jules Jorissen overleden, de weduwnaar van Emma Schils. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

John Decoster overleden

Woensdag 2 november 2016
Tongeren - John Decoster overledenZaterdag is John Decoster overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Renard. Hij was 79 jaar en wordt zaterdag in Halen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Filip Souveryns overleden

Woensdag 2 november 2016
Tongeren - Filip Souveryns overledenZondag is tandarts Filip Souveryns overleden. Hij was 58 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Even astronaut spelen

Dinsdag 1 november 2016
Tongeren - Even astronaut spelenZoomAltijd al astronaut willen worden? En eens willen rondkijken in het internationaal ruimtestation, het ISS? Misschien krijg je nog meer goesting als je dit NASA-filmpje bekijkt, dat je het inwendige van het ISS laat zien. Zorg dat je het op het volledige scherm van je pc laat draaien, dan kan je linksboven regelmatig meelezen wat je te zien krijgt. En af en toe duikt er rechtsonder in het rood een schema op, dat aangeeft in welk deel van het ISS de opname gemaakt is. Prachtig gewoon. Nu nog de koptelefoon op en naar die muziek luisteren, terwijl je gewichtloos meezweeft in dat ding dat volgestouwd is met allerhande materiaal, kabels, schermen, slangen, aansluitingen, knoppen, computers,... Geniet ervan, 18 minuten lang! (Video NASA)

'Vriend van de Kroning 2023'

Dinsdag 1 november 2016
Kroningsfeesten organiseren kan enkel wanneer vele mensen de handen in elkaar slaan. Daarnaast is er ook nood aan voldoende financiële middelen. Daarom startte het kroningscomité enkele edities geleden met de “Vrienden van de Kroning”. Onder het motto ‘vele kleintjes maken een groot’ nodigen zij iedereen uit toe te treden tot de “Vrienden van de Kroning 2023”. Toetreden kan door minimum 5 euro per maand te storten. Lid worden van de (…) Het hele nieuwsbericht
Het gebedenboekje ‘Bidden bij Maria’s beeld’ was kort na de Kroningsfeesten helemaal uitverkocht. Aanvankelijk werd gedacht het zo te laten, maar op verzoek van meerdere mensen is er nu toch een tweede druk gekomen. Het boekje is te koop in de basiliek in de buurt van het Maria-altaar.

Jenny Zoomers overleden

Dinsdag 1 november 2016
Tongeren - Jenny Zoomers overledenGisteren is Jenny Zoomers overleden, de weduwe van Nicolas Thewissen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Alternatief voor mammografie

Dinsdag 1 november 2016
Onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken aan een stralingsvrije, borstvriendelijke methode voor het borstonderzoek. Die methode zou de pijnlijke mammografie moeten vervangen. Daardoor wordt de borst tussen twee platen geklemd, een pijnlijke aangelegenheid die bovendien niet zonder risico is. Bij de nieuwe techniek die aan de TU/e is ontwikkeld, ligt de patiënt op een tafel en hangt de borst vrij in een kommetje. Via een speciale echo wordt dan een 3D-beeld gemaakt van de borst. Eventuele kanker is op de beelden duidelijk herkenbaar; de onderzoekers verwachten daarom dat er veel minder verkeerde uitslagen zullen zijn. Maar het kan nog enkele jaren duren voor de vinding op de markt komt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop