Het overige nieuws

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Maandag weer 'flitsmarathon'Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)

Monique Ghijsens overleden

Donderdag 29 september 2016
Tongeren - Monique Ghijsens overledenGisteren is Monique Ghijsens overleden, de echtgenote van Jean Duchateau. Zij was 75 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Immo Bjara

Woensdag 28 september 2016
Geneviève Coenen heeft met stille vennoten de gewone commanditaire vennootschap Immo Bjara opgericht met zetel aan de Sint-Truidersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van en handel in onroerend goed en de ontwikkeling van bouwprojecten.

Lucien Brauns overleden

Woensdag 28 september 2016
Tongeren - Lucien Brauns overledenGisteren is Lucien Brauns overleden, de weduwnaar van Mariette Jans. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis in  Tongeren.

Dienst burgerzaken gesloten

Dinsdag 27 september 2016
De dienst burgerzaken is gesloten op dinsdag 4 oktober (ganse dag) en op maandag 10 oktober (namiddag). Om de dienstverlening te verbeteren worden er computerwerken uitgevoerd en nieuwe programma’s geïnstalleerd. Digitale aanvragen kunnen wel gebeuren maar hou er rekening mee dat de aflevering van deze documenten langer zal duren dan normaal.
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

Jo Calsius overleden

Dinsdag 27 september 2016
Tongeren - Jo Calsius overledenOp 21 september overleed de uit Tongeren afkomstige Jo Calsius, de echtgenoot van Micheline Geutjens. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van  Genk-Boxbergheide. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Uitslag openbare verkoping

Maandag 26 september 2016
Tijdens de openbare verkoping van de woning Driekruisenstraat 7, op 19 september, werd 92.250 euro geboden. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

Patrick Vermeylen overleden

Maandag 26 september 2016
Tongeren - Patrick Vermeylen overledenGisteren is Patrick Vermeylen overleden, de echtgenoot van Marie-Josee Vandewal. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Juliette Thonnon overleden

Maandag 26 september 2016
Tongeren - Juliette Thonnon overledenVrijdag is Juliette Thonnon overleden, de echtgenote van Vic Werelds. Zij was 75 jaar en wordt zaterdag in Diets-Heur begraven na de afscheidsplechtigheid in de aula van uitvaartcentrum Debay in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-21 uur).

Aimée Cognet overleden

Maandag 26 september 2016
Tongeren - Aimée Cognet overledenVrijdag is Aimée Cognet overleden, de weduwe van Léon Hendrikx. Zij zou morgen 94 jaar geworden zijn. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren.

Annie Stas overleden

Zaterdag 24 september 2016
Tongeren - Annie Stas overledenWoensdag is Annie Stas overleden, de echtgenote van Sylvain Reynders. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Olga Hansen overleden

Vrijdag 23 september 2016
Tongeren - Olga Hansen overledenGisteren is Olga Hansen overleden, de weduwe van Jean Gysen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Gillis. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Guy Houbart overleden

Vrijdag 23 september 2016
Tongeren - Guy Houbart overledenDinsdag is Guy Houbart overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Dag van de KlantMorgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Valère Digneffe overleden

Donderdag 22 september 2016
Tongeren - Valère Digneffe overledenDinsdag is Valère Digneffe overleden, de echtgenoot van Egilda Daenen. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Vreren waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Horizon in Tongeren.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Sylvia Marx overleden

Woensdag 21 september 2016
Maandag is Sylvia Marx overleden, de partner van Svend Bosmans en  moeder van vier kinderen. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Maria Buysmans overleden

Woensdag 21 september 2016
Tongeren - Maria Buysmans overledenZondag is de uit Nerem afkomstige Maria Buysmans overleden, de echtgenote van Jean-Paul Poesmans. Zij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10P.30 uur) plaats in aula Horizon in Hoeselt. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gors-Opleeuw.

Donderdag lichten uit aan basiliek

Woensdag 21 september 2016
Morgen worden tussen 19 en 24 uur de lichten gedoofd aan de basiliek en omgeving. Er worden op dat ogenblik enkele lichteffecten uitgeprobeerd op de OLV-Basiliek. De volgende straten hebben dan geen straatverlichting: Grote Markt (tot aan Plein), Stadhuisplein, Vlasmarkt, Graanmarkt, Koppelkist, Vrijthof, Allée Verte en Kloosterstraat. De politie houdt extra patrouilles in deze straten, meldt het stadsbestuur.

 

François Van Staey overleden

Dinsdag 20 september 2016
Tongeren - François Van Staey overledenGisteren is François Van Staey overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Daemen. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Tongeren - Ik doe wat ik wilZoomVrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

A&B Technics failliet verklaard

Maandag 19 september 2016
De rechtbank van Koophandel heeft het bedrijf A&B Technics gevestigd aan de Herenbosweg in Tongeren failliet verklaard. Het bedrijf voerde elektriciteitswerken uit.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Guillaume Nijs overleden

Maandag 19 september 2016
Tongeren - Guillaume Nijs overledenVrijdag is Guillaume Nijs overleden, de echtgenoot van Amelie Giebens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Morgennamiddag wordt in café Lido de woning Driekruisenstraat 7 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 2a45ca en heeft een KI van 412 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 92.250 euro.

Nieuwe bvba: Atis

Vrijdag 16 september 2016
Sacha Massot en Ingrid Thomas, beiden uit Borgworm, hebben de bvba Atis opgericht met zetel in Kerkhenis in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dienstverlenende activiteiten op gebied van informatie, markt- en opinieonderzoek én promotie en organisatie van sportevenementen.
Het is maar dat je 't weet
In 2014 gaven Belgische huishoudens gemiddeld 4.300 euro uit aan vervoer. Voor de huishoudens met een eigen wagen steeg dit budget tot gemiddeld 5.000 euro. 90% van dit bedrag ging naar de aankoop en het onderhoud van dit voertuig. De post "vervoer" voor de huishoudens zonder auto bedroeg daarentegen gemiddeld iets meer dan 700 euro... of 7 keer minder dan voor de eigenaars van een auto, ook al gaven ze 2 keer meer uit aan het spoorvervoer en 3 keer meer aan het (openbaar) vervoer over de weg. Naar schatting hebben 17% van de Belgische huishoudens geen auto, 57% één auto, 23% twee en 3% meer dan twee. (Bron: Statbel)

Jaarmarkt en kermisbraderie

Woensdag 14 september 2016
Donderdag vindt in de centrumstraten de jaarmarkt plaats van 8 tot 14 uur. Alle  stadsdiensten zijn dan gesloten. Zaterdag organiseren de Verenigde Handelaars Tongeren Centrum de grote kermisbraderie van 10 tot 18 uur.

Internetkiosken in New York

Woensdag 14 september 2016
Van onze man in New York
Tongeren - Internetkiosken in New YorkZoomOpenbare telefooncellen zijn door de populariteit van GSM en ander mobiele toestellen onrendabel geworden in New York City. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om ze te vervangen door internet kiosken. De eerst 500 zijn al in gebruik en de firma linkNYC gaat er ongeveer 7500 plaatsen. Aan deze kiosken heb je toegang tot het internet, is er hoge snelheid WIFI, kan je telefoneren binnen de VS en is er de mogelijkheid om via een usb-connectie batterijen te herladen. Ook noodoproepen naar het nummer 911 zijn met een druk op één knop mogelijk. Dit alles is gratis. Een privé-bedrijf bekostigt het hele project en hoopt rendabiliteit te halen door het vertonen van reclame op de beeldschermen die de kiosken flankeren. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Internetkiosken in New YorkInternetkiosken in New York
Zoom
Voor de zwaarste categorie elektrische fietsen worden vanaf 1 oktober een rijbewijs, een helm en een nummerplaatje verplicht. Dat schrijft tijd.be. Er worden drie categorieën elektrische fietsen ingevoerd. Lees zelf meer bij De Tijd.

Marie Jeanne Vandyck overleden

Dinsdag 13 september 2016
Tongeren - Marie Jeanne Vandyck overledenZaterdag is Marie Jeanne Vandyck overleden, de echtgenote van Noul Werelds. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment bij uitvaartzorg Driesen.

Ook geen merels in de tuin?

Dinsdag 13 september 2016
Tongeren - Ook geen merels in de tuin?ZoomMail van een lezer: "Het is mij opgevallen dat er in onze tuin geen enkele merel meer te bespeuren is, daar waar er vroeger zeer veel zaten. Ik heb twee druivelaars in de tuin, die ik vorig jaar moest afschermen, daar anders de merels met de druiven aan de haal gingen. Dit jaar niet afgeschermd, en toch geen merels aan de druiven gezien."
Dat kan te wijten zijn aan een ziekte die de merels treft, zeggen ze bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar worden dagelijks zieke merels (…) Het hele nieuwsbericht

Gilberte Ernes overleden

Dinsdag 13 september 2016
Tongeren - Gilberte Ernes overledenGisteren is Gilberte Ernes overleden, de weduwe van Omer Daenen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Maria Stas overleden

Dinsdag 13 september 2016
Tongeren - Maria Stas overledenZondag is Maria Stas overleden, de weduwe van Louis Hechtermans. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment bij uitvaartzorg Driesen.

Guy Rosquin overleden

Maandag 12 september 2016
Tongeren - Guy Rosquin overledenZaterdag is Guy Rosquin overleden, de weduwnaar van José Peters. Hij was 84 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Gilbert Reweghs overleden

Maandag 12 september 2016
Tongeren - Gilbert Reweghs overledenZaterdag is Gilbert Reweghs overleden, de weduwnaar van Ida Vossen. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 12 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 29 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 31 ademtesten af, waarvan er 6 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Miel Vandenreydt overleden

Maandag 12 september 2016
Tongeren - Miel Vandenreydt overledenZaterdag is Miel Vandenreydt overleden, de echtgenoot van Lisette Jackers. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Ouderavond kandidaat-vormelingen

Zondag 11 september 2016
De parochiefederatie Tongeren-Noord  organiseert op 21 september (20 uur) in de kerk van Riksingen een bijeenkomst voor de ouders van kandidaat-vormelingen uit de parochies Overrepen, Neerrepen, Riksingen, Henis, Berg, Ketsingen en ’s Herenelderen. De catechese zelf start op 8 oktober met alle kandidaat-vormelingen van Groot-Tongeren. Deze bijeenkomst wordt afgesloten met bisschop Patrick Hoogmartens. De vormselviering vindt op 7 mei 2017 plaats. Meer info  en inlichtingen over de catechese: Marie-Louiise.dieu[!]telenet.be; 012-262195.
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen alle jonge (ook Vlaamse) muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21) zich weer inschrijven voor het Nederlandse Prinses Christina Concours. Iedereen mag meedoen, ongeacht niveau. Het Prinses Christina Concours wordt in januari t/m april 2017 georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende locaties in heel Nederland. Het staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben. Alle deelnemers mogen tien minuten optreden. Het concours is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsuitbreiding in een sociale woning

Zaterdag 10 september 2016
Tribunaliteiten
Een sociale huisvestingsmaatschappij in het Antwerpse eiste voor de vrederechter de uithuiszetting van een koppel met een baby. De mannelijke helft van het koppel had een huurovereenkomst ondertekend en volgens de huisvestingsmaatschappij verzwegen dat hij gehuwd en zijn vrouw zwanger was. Een terechte uithuiszetting, vond de vrederechter. Want, door de verzwijging was het appartement overbevolkt. Vreemdelingen, zo wist de vrederechter, verzwijgen dikwijls hun gezinssamenstelling om voorrang te krijgen bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Margaretha Coenegrachts overleden

Zaterdag 10 september 2016
Tongeren - Margaretha Coenegrachts overledenIn WZC Seniorenhof is gisteren Margaretha Coenegrachts overleden, de weduwe van Albert Aelberts. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riemst.
Joeri Smeers uit Tongeren en Ferdinand Smeers uit Diepenbeek hebben de gewone commanditaire vennootschap AGV Smeers Joeri opgericht met zetel aan de Koninksemstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap is onder meer het ruimen van van bouwterreinen, isolatiewerkzaamheden, gevelreiniging door middel van zandstralen en het uitvoeren van voegwerken.

Marie-Thérèse Slechten overleden

Vrijdag 9 september 2016
Tongeren - Marie-Thérèse Slechten overledenGisteren is Marie-Thérèse Slechten overleden, de echtgenote van Mathieu Weekers. Zij was 86 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Jeanne Vanderleyden overleden

Vrijdag 9 september 2016
Gisteren is Jeanne Vanderleyden overleden, de weduwe van Jef Swerten. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Asfalteringswerken Sint-Truidersteenweg

Donderdag 8 september 2016
Tongeren - Asfalteringswerken Sint-TruidersteenwegMaandag 12 september starten er asfalteringswerken op de Sint-Truidersteenweg, tussen Hoeise Kassei (veldweg tegenover PIBO) en Legioenenlaan. De werken worden ’s nachts gedurende vier opeenvolgende nachten tussen 20 uur en 6 uur uitgevoerd.
Het doorgaand verkeer tussen St.-Truiden en Tongeren wordt omgeleid via Widooie en N69 Romeinse Kassei. T.h.v. de Sint-Truidersteenweg geldt er eenrichtingsverkeer vanaf de Legioenenlaan richting Rode Kruislaan (rotonde). Via de Romeinse Kassei moet men vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Nog één week zwemplezier

Woensdag 7 september 2016
Morgen is het openluchtzwembad in het Pliniuspark open tot 21 uur. Je kan nog genieten van het zwembad tot 15 september. Die donderdag om 19 uur sluiten de deuren van het zwembad voor dit seizoen.

Nieuwe petanquebaan aan De Piepel

Woensdag 7 september 2016
Vrijdagmiddag vindt de officiële opening van de nieuwe petanquebaan aan het dienstencentrum De Piepel plaats. Nu de officiële opening staan enkele vriendschappelijke petanquewedstrijden op het programma. 

Reinhilde Voets overleden

Dinsdag 6 september 2016
Zondag is Reinhilde Voets overleden, de echtgenote van Willy Stulens. Zij was 58 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartverzorging Driesen.

Minder doden op Limburgse wegen

Dinsdag 6 september 2016
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kwamen in Limburg 20 personen om, drie minder dan in dezelfde periode van 2015. Het aantal ongevallen met gewonden is wel bijna met 2 procent gestegen. Het aantal ongevallen met voetgangers is bestegen met 17,1 procent. Eén en ander blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

63 weekendongevallen in Limburg

Maandag 5 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. De politie nam daarbij in totaal 17 ademtesten af waarvan er 4 (of 24%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jean-Marie Piette overleden

Maandag 5 september 2016
Tongeren - Jean-Marie Piette overledenVandaag is Jean-Marie Piette overleden. Hij was 71 jaar en wordt vrijdag begraven na de afscheidsplechtigheid (13 uur) in de aula van uitvaartcentrum Debay.  Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Nieuwe bvba: Dupanema

Maandag 5 september 2016
Pascal Nelissen en Heidi Duchateau, beiden uit Heers, hebben de bvba Dupanema opgericht met zetel aan de Sint-Truidersteenweg in Piringen en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de uitbating van een frituur.

4 op 10 bedrijven willen verhuizen

Maandag 5 september 2016
Vier op de tien Limburgse ondernemers zijn op zoek naar een nieuw bedrijfspand binnen dit en vijf jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie Unizo Limburg, meldt TVL. De belangrijkste reden om te verhuizen is de groei van de onderneming, een belangrijke aanwijzing dat het de goede kant uitgaat met de Limburgse economie.
Zaterdagavond 24 september trekt als afsluiting van de achttiende zevenjaarlijkse Kroningsfeesten een Lichtprocessie door de Tongerse straten. De processie vertrekt na een kort gebedsmoment (20 uur) in de OLV-basiliek. Na de processie volgt er een afsluitende plechtigheid op de Grote Markt.

Paula De Winne overleden

Zaterdag 3 september 2016
Tongeren - Paula De Winne overledenDonderdag is Paula De Winne overleden. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Armand Verstuyft overleden

Zaterdag 3 september 2016
Tongeren - Armand Verstuyft overledenDinsdag is Armand Verstuyft overleden, de echtgenoot van Lucia Tonnon. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Vreren waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Willy Vos overleden

Zaterdag 3 september 2016
Tongeren - Willy Vos overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Willy Vos overleden, de echtgenoot van Laura Dexters. Hij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rekem. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Dominique Lambrechts overleden

Zaterdag 3 september 2016
Tongeren - Dominique Lambrechts overledenWoensdag is Dominique Lambrechts overleden, de weduwnaar van Françoise Sauvage. Hij was 95 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus in Tongeren-Paspoel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.  Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) en dinsdag na de avondwake bij uitvaartzorg Driesen.
Met een eucharistieviering (18 uur) in de OLV-basiliek in Tongeren viert het bisdom Hasselt op donderdag 8 september zijn patroonheilige OLV Oorzaak Onzer Blijdschap. Voorganger in de viering is mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt.

Bijna vijf procent minder werklozen

Vrijdag 2 september 2016
Eind augustus zaten 34.415 Limburgers zonder werk, een daling met bijna vijf procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Vlaanderen telt in het totaal 214.622 werklozen.

Geslaagde hangmattenactie in Bosland

Donderdag 1 september 2016
Tongeren - Geslaagde hangmattenactie in BoslandZoomHeel wat mensen uit Bosland en omgeving zaten de afgelopen negen woensdagen rond 17 uur op het puntje van hun stoel. Op dat tijdstip werd er telkens een foto op Facebook gepost van een hangmat op een typisch Boslandplekje. Wie als eerste die hangmat wist te bereiken, mocht hem mee naar huis nemen. Iedereen die er binnen het uur arriveerde, maakte ook kans op de hoofdprijs: een Boslandarrangement met een totale waarde van maar liefst 500 euro. Woensdag werd de winnaar bekend gemaakt.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

'Funeraria zijn geen cultusplaatsen'

Donderdag 1 september 2016
In een brief aan alle Limburgse priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorg en de gemandateerde lekenvoorgangers in de uitvaartliturgie vraagt Karel D’Huys, vicaris voor de parochies van het bisdom Hasselt, uitdrukkelijk om in alle gevallen af te zien van het leiden van of voorgaan in een uitvaartdienst in een funerarium. “Hoe pastoraal goed bedoeld soms ook, zulke praktijk stemt niet overeen met de afspraken binnen de Vlaamse bisdommen, ze schept onduidelijkheid en (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Sacramentstraat

Donderdag 1 september 2016
Morgennamiddag wordt in brasserie Intermezzo de woning Sacramentstraat 96 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a05ca en heeft een K.I. van 342 euro.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop