Het overige nieuws

Twaalfhonderd wandelaars

Zondag 31 december 2017
De winterwandeling die de Tongerse wandelvrienden vandaag organiseerden trok twaalfhonderd deelnemers. Zij konden kiezen tussen vijf afstanden gaande van 4 tot 20 km.

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Tongeren - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Gilberte Marres overleden

Zaterdag 30 december 2017
Tongeren - Gilberte Marres overledenOp 26 december is de uit 's Herenelderen afkomstige Gilberte Marres overleden, de echtgenote van Jean Schols. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Spouwen en wordt gevolgd door de teraardebestelling op het kerkhof van 's Herenelderen.

Alfred Bourguignon overleden

Woensdag 27 december 2017
Tongeren - Alfred Bourguignon overledenZaterdag is Alfred Bourguignon overleden, de echtgenoot van Rosa Jaddoulle. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Julien Raskin overleden

Woensdag 27 december 2017
Tongeren - Julien Raskin overledenZaterdag overleed Julien Raskin, de echtgenoot van Annie Hellinx. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Marcel Lenaerts overleden

Dinsdag 26 december 2017
Tongeren - Marcel Lenaerts overledenGisteren is Marcel Lenaerts overleden, de weduwnaar van Clemence Claes en de levenspartner van Carine Smets. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Volleybal: Datovoc verslaat As

Maandag 25 december 2017
In Liga 1 van het volleybal (dames) heeft Datovoc Tongeren in As gewonnen met 2-3. Datovoc staat tweede in de stand.

Jean Cloosen overleden

Maandag 25 december 2017
Tongeren - Jean Cloosen overledenZaterdag is Jean Cloosen onverwacht overleden, de weduwnaar van Mariette Stevens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Tongeren - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.
Vanavond mochten in Riksingen honderd eenzamen en kansarmen aanzitten aan de feestdis, georganiseerd door de Dansende Kerstlichtjes. Voor de kinderen was er animatie voorzien. Het initiatief was al aan zijn zesde editie toe.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Nieuwe vennootschap: Anlou

Zaterdag 23 december 2017
Anna Janson en Louise Vilenne, beiden uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Anlou opgericht met zetel aan de Clerinxstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer thuisverpleging, therapie en coaching.

Antonie Notelaers overleden

Zaterdag 23 december 2017
Tongeren - Antonie Notelaers overledenOp 18 december overleed Antonie Notelaers, de weduwe van Joseph Snellinx. Zij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Lili Monard overleden

Zaterdag 23 december 2017
Tongeren - Lili Monard overledenDonderdag is Lili Monard overleden. Zij was 65 jaar.  De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
In basketbal (eerste provinciale heren) heeft Tongeren B Zolder verslagen met 69-72. Quarters: 16-12, 9-18 (25-30), 18-23 (43-53), 26-19.

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Nieuwe bvba: Equilibrium

Vrijdag 22 december 2017
Stijn Thijs en Mélissa Aussems, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Equilibrium opgericht met zetel aan de Jaminéstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van brood en van vers banketbakkerswerk en de uitbating van een eetgelegenheid met volledige bediening.

Nieuwe bvba: Docteur Anne Laurent

Vrijdag 22 december 2017
Anne Laurent uit Lauw heeft de bvba Docteur An Laurent opgericht met zetel aan de Sint-Petersberg in Lauw. Het  maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.550 euro. De vennootschap heeft als doel het beoefenen van de geneeskunde door de vennoten die deel van haar uitmaken.

Truda Meertens overleden

Donderdag 21 december 2017
Tongeren - Truda Meertens overledenGisteren is Truda Meertens overleden, de weduwe van Jan Lenaerts. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 28 december (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Mieke Groffils overleden

Donderdag 21 december 2017
Tongeren - Mieke Groffils overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Mieke Groffils overleden, de echtgenote van Paul Houben. Zij was 47 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gors-Opleeuw. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Hadelin Leonard overleden

Donderdag 21 december 2017
Tongeren - Hadelin Leonard overledenMaandag is de uit Sluizen afkomstige Hadelin Leonard overleden,de echtgenoot van wijlen Jeanny Snellinx. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Hern.

Datovoc wint in As

Woensdag 20 december 2017
In het volleybal (Liga A Dames) heeft Datovoc Tongeren met 2-3 gewonnen bij Jaraco As. Setstanden: 25-22, 20-25, 22-25, 25-21, 4-15.

Nieuwe bvba: Vakwerk

Woensdag 20 december 2017
Mathias Van de Winkel uit Tongeren heeft de bvba Vakwerk opgericht met zetel aan de Sint-Catharinastraat in Tongeren. Het gaat om een onderneming voor ontwerp en plaatsing van tijdelijke structuren in diverse materialen en dit in de mees ruime interpretatie.

Pierre Kerff overleden

Woensdag 20 december 2017
Tongeren - Pierre Kerff overledenGisteren is Pierre Kerff overleden, de levensgezel van Julienne Schoefs. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jenny Uyttebroeck overleden

Woensdag 20 december 2017
Tongeren - Jenny Uyttebroeck overledenZondag is Jenny Uyttebroeck overleden, de weduwe van Victor Vliers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Dominique Schiepers overleden

Woensdag 20 december 2017
Tongeren - Dominique Schiepers overledenOp 15 december overleed de uit Tongeren afkomstige Dominique Schiepers, de echtgenote van Danny Slangen. Zij was 45 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Lanaken.

Nicolas Schoubben overleden

Woensdag 20 december 2017
Tongeren - Nicolas Schoubben overledenGisteren is Nicolas Schoubben overleden, de echtgenoot van Trinette Wels. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Tongeren - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Tongeren - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)
In top divisie 2B heeft Tongeren Sprimont verslagen met 82-69. Quarters: 28-11, 20-21 (48-42), 17-14 (65-56), 17-14.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Handbal: Callant Tongeren verliest

Zondag 17 december 2017
Tongeren - Handbal: Callant Tongeren verliestIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van de Nederlandse club HV Hurry-Up. Uitslag: 22-35.

Datovoc klopt Lendelede

Zondag 17 december 2017
Tongeren - Datovoc klopt LendeledeIn het volleybal won Datovoc Tongeren gisteren met 3-0 van Lendelede. De dames van Irina Jeleznova staan na de zege opnieuw in de top-4, een plaats die recht geeft op een Europees ticket.
In Derde Nationale A van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren met 5-0 gewonnen van Bozzjeng Maasmechelen. Onb. Tongeren staat achtste in de stand met 9 punten uit 8 wedstrijden.

Heur-Tongeren klopt Herentals

Zondag 17 december 2017
Tongeren - Heur-Tongeren klopt HerentalsHeur-Tongeren (derde amateur B) heeft vanmiddag met 0-1 gewonnen op het veld van VC Herentals. Heur-Tongeren staat aan de leiding met drie punten voorsprong op Bilzen-Waltwilder en met vijf punten op Esperanza Pelt.

Breuk in waterleiding Kielenstraat

Zaterdag 16 december 2017
Tongeren - Breuk in waterleiding KielenstraatDe politie heeft vanavond een deel van de Kielenstraat afgesloten wegens een gat in het wegdek. Als gevolg van een breuk in de waterleiding is de fundering onder het wegdek plaatselijk weggespoeld.

Nieuwe bvba: Patisserie Blanckaert

Zaterdag 16 december 2017
Ann Menten uit Hoeselt en Bart Menten uit Tongeren hebben de bvba Patisserie Blanckaert opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bakkerij en banketbakkerij, de uitbating van een thee-room, feestzaal en traiteurdienst én de organisatie van feesten, fuiven, banketten en manifestaties van alle aard.

Ghislain Thompson overleden

Zaterdag 16 december 2017
Tongeren - Ghislain Thompson overledenWoensdag overleed Ghislain Thompson, de echtgenoot van Jeannette Vandenzavel. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marie-José Dujardin overleden

Zaterdag 16 december 2017
Tongeren - Marie-José Dujardin overledenGisteren overleed Marie-José Dujardin, de weduwe van Jacques Creemers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Tribunaliteiten
Tongeren - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
Bij twee steekpartijen in Maastricht zijn gisteravond twee mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. Een van hen zou de dader zijn. Het is een 37-jarige Maastrichtenaar, die volgens de politie heel verward was. Hij werd in een moskee gearresteerd en vervolgens in het ziekenhuis verzorgd. De man zit in arrest.
Het eerste incident gebeurde rond 21 uur in de wijk Malpertuis. Daarbij kwam een nog onbekende man om het leven. De dader sloeg op de vlucht. Tien minuten later werd in de Joseph (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Herdenkingsvieringen pastoor De Man

Donderdag 14 december 2017
In de federatie Tongeren-Noord waar de vorige zaterdag overleden Johnny De Man (59) pastoor-moderator was, worden de komende weken herdenkingsvieringen gehouden. Dat is vandaag door het bisdom Hasselt bekendgemaakt.
De herdenkingsviering vinden plaats op:
maandag 25 december om 10.30 uur in Henis
dinsdag 26 december om 10.30 uur in Ketsingen
zaterdag 6 januari om 18.00 uur in 's-Herenelderen
zondag 7 januari om 8.30 uur in Sint-Gillis
zondag 7 januari om 10.30 uur (…) Het hele nieuwsbericht

François Delveau overleden

Donderdag 14 december 2017
Tongeren - François Delveau overledenDinsdag is François Delveau overleden, de echtgenoot van Victoire Reweghs. Hij was 82 jaar. Volgens de uitdrukkelijke wens van de overledene vindt het afscheid plaats in intieme kring.

Ernest Arols overleden

Donderdag 14 december 2017
Tongeren - Ernest Arols overledenDinsdag is de uit Henis afkomstige Ernest Arols overleden, de echtgenoot van Jenny Peters. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Guigoven.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Geneviève Suy overleden

Woensdag 13 december 2017
Tongeren - Geneviève Suy overledenGisteren is Geneviève Suy overleden, de weduwe van Frans Verstraeten. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in  de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Nieuwe vennootschap: Botti

Woensdag 13 december 2017
Yves Knaepen en Thomas De Martelaere, beiden uit Tongeren, hebben de vennootschap onder firma Botti opgericht met zetel aan het Stationsplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van kledingstukken en illustrator- en decoratiewerkzaamheden.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Tongeren - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Te veel postbodes ziek: geen post

Dinsdag 12 december 2017
In de buurt van de Elderseweg is er gisteren en vandaag geen post bedeeld. "Er zijn te veel postbodes ziek', luidt het.


Nieuwe bvba: Gelaesen

Dinsdag 12 december 2017
Aurore en Sofie Gelaesen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Gelaesen opgericht met zetel aan de  Koninksemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen en obligaties én het verstrekken van leningen en voorschotten.

Josette Dusaert overleden

Dinsdag 12 december 2017
Zaterdag overleed Josette Dusaert, de levenspartner van wijlen Alain Dauven. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Tongeren - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Paard in beslag genomen

Maandag 11 december 2017
In Tongeren is een verwaarloosd paard in beslag genomen. Het paard is naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder overgebracht.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Pastoor Johnny De Man (59) overleden

Maandag 11 december 2017
In Hasselt is zaterdag pastoor Johnny De Man overleden. Hij was 59 jaar en al geruime tijd ziek. Hij werd op 2 april 1958 in Zottegem geboren en op 29 juni 1986 in Lommel priester gewijd. Johnny De Man was pastoor-moderator in de federatie Tongeren-Noord (Berg, Henis, Neerrepen, Overrepen, Riksingen, 's  Herenelderen), pastoor in de federatie Tongeren-Centrum en als aalmoezenier verbonden aan het AZ Vesalius in Tongeren. Pastoor De Man woonde in Riksingen. Het afscheid vindt zaterdag naar zijn wens plaats in intieme kring. Later is er een herdenkingsdienst in zijn parochies.

Leon Souverijns overleden

Maandag 11 december 2017
Tongeren - Leon Souverijns overledenIn Grote Spouwen is vrijdag de uit Henis afkomstige Leon Souverijns overleden, de echtgenoot van Wieske Schoenaers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Patrick Christiaens overleden

Maandag 11 december 2017
Tongeren - Patrick Christiaens overledenZaterdag is Patrick Christiaens overleden, de echtgenoot van Anja Baerts. Hij was 52 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Raymonde Vaes overleden

Maandag 11 december 2017
Tongeren - Raymonde Vaes overledenVrijdag is Raymonde Vaes overleden, de weduwe van Lambert Lebeau. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Handbal: Merksem - Tongeren 25-23

Zondag 10 december 2017
In liga 1 van het handbal heeft Tongeren met 25-23 verloren in Merksem. Tongeren staat vijfde in de stand.

Damesvoetbal: Tongeren wint

Zondag 10 december 2017
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren Melsele verslagen met 3-1. In tweede nationale versloeg Tongeren eveneens met 3-1.
In derde klasse B van het basket heeft Tongeren met 93-63 verloren in Spa. Tongeren staat zevende in de stand met 28 punten uit 14 wedstrijden.
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Tongeren - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

Hossenstraat vernieuwd

Zaterdag 9 december 2017
In Piringen is de Hossenstraat vernieuwd. Niet alleen het wegdek en de voetpaden werden vernieuwd maar er kwam ook gescheiden riolering en nieuwe verlichting, samen goed voor 400.000 euro. Morgen wordt de vernieuwde straat officieel geopend.

Handbal: nipt verlies voor Callant

Zaterdag 9 december 2017
Tongeren - Handbal: nipt verlies voor CallantIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond nipt verloren van de Nederlandse club Quintus, de laatste in de rangschikking. Uitslag: 25-26.

Verlies voor Heur-Tongeren

Zaterdag 9 december 2017
Tongeren - Verlies voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vanavond verrassend verloren op het veld van Bilzerse Waltwilder. Uitslag: 4-0. Heur-Tongeren blijft aan de leiding met één punt voorsprong op Bilzerse Walwilde en drie punten op Esperanza Pelt.

John Vandebeek overleden

Vrijdag 8 december 2017
Woensdag is de uit Tongeren afkomstige dokter John Vandebeek overleden, de echtgenoot van Liliane Mahy. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in Julis aan de Vervoortstraat in Diest.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bakkerij Gilissen

Vrijdag 8 december 2017
Jan Kerkhofs en Idalie Gilissen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Bakkerij Gilissen opgericht met zetel aan de Zakstraat. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600 euro.

Twee peukentegels

Donderdag 7 december 2017
In Tongeren zijn twee peukentegels geplaatst: één aan het station en één aan de ingang van het Praetorium. Het zijn plaatsen waar tot nu toe telkens heel wat sigarettenpeukjes moesten verwijderd worden.

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Mariette Plugers overleden

Donderdag 7 december 2017
Tongeren - Mariette Plugers overledenMaandag is Mariette Plugers overleden, de echtgenote van Arnold Lenaers. Zij was 88 jaar. Volgens haar wens werd haar lichaam aan de wetenschap geschonken.

André Vincken overleden

Woensdag 6 december 2017
Tongeren - André Vincken overledenGisteren is de uit Diets-Heur afkomstige André Vincken overleden, de echtgenoot van Antonia Willemans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Rudi Weerelds overleden

Woensdag 6 december 2017
Op 30 november is de uit Tongeren afkomstige Rudi Weerelds overleden, de echtgenoot van Lisbeth Parthoens. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Hansen in Geetbets.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Tongeren - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!

Schrijf in voor milieuprijs

Maandag 4 december 2017
Tot uiterlijk 31 december verwacht de milieudienst kandidaturen of projecten voor de Tongerse milieuprijs 2017. Het stadsbestuur kent deze prijs elk jaar toe aan een privépersoon, school, bedrijf of vereniging die zich verdienstelijk gemaakt heeft op milieuvlak. Het kan om een praktisch initiatief gaan, een sensibiliseringsactie of gewoonweg een consequente milieubewuste houding.
De stad reikte de milieuprijs in het verleden uit aan onder meer de werkgroep Groene Speelplaats GBS Henis, (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Geel - Tongeren 92-89

Zondag 3 december 2017
In mannen top divisie 2B van het basketbal eindigde de wedstrijd Geel-Tongeren op 92-89. Quarters: 22-19, 19-27, 31-20, 20-23.

Volleybal: Datovoc - Avo 0-3

Zondag 3 december 2017
Datovoc Tongeren heeft verloren van Asterix Avo. Uitslag: 0-3. Setstanden:  21-25, 16-25, 12-25.
In de Beneleague handbal heeft Tongeren met 37-18 verloren in Volendam. Aan de rust was de stand 19-8.  In eerste nationale verloor Tongeren van Bocholt met 26-27.

Halve kilo cocaïne onderschept

Zondag 3 december 2017
Vrijdag heeft de politie van Voeren met bijstand van de federale politie een drugscontrole uitgevoerd aan de autosnelweg E25 in Moelingen. In een van de gecontroleerde auto's werd een halve kilo cocaïne aangetroffen. De twee inzittenden werden ter plaatse gearresteerd en de drugs werden in beslag genomen. De verdachten werden gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren, die besliste beide mannen aan te houden en te laten opsluiten in de gevangenis van Hasselt. Vandaag heeft de politie een (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 's Herenelderen wint in Membruggen's Herenelderen heeft vanmiddag met 0-3 gewonnen op het veld van Membruggen en staat aan de leiding met drie punten voorsprong op Heers. Henis klopte Torpedo met 2-1. Na 14 wedstrijden staat Henis achtste met 20 punten. Valencia Piringen verloor thuis met 1-3 van Kortessem en staat tiende in de stand met 23 punten uit 17 wedstrijden. Heur-Tongeren B verloor met 3-1 in Borgloon en staat vijftiende met 11 punten uit 17 matchen.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Tongeren - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

Gelijkspel voor Heur-Tongeren

Zaterdag 2 december 2017
Tongeren - Gelijkspel voor Heur-TongerenIn de wedstrijd tegen Leopoldsburg is Heur-Tongeren vanavond thuis niet verder gekomen dan een gelijkspel. Uitslag: 1-1. Heur-Tongeren blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op Houtvenne. Rutten verloor met 2-0 op het veld van SK Moelingen en staat tiende in de stand met 16 punten uit 14 wedstrijden.
Tongeren - Handbal: Callant verliest van VolendamIn de BENE-League van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van CRAS Volendam. Uitslag: 37-18.
Tribunaliteiten
Tongeren - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.

Nieuwe bvba: Deltanexx

Vrijdag 1 december 2017
Georges Kenis, Grégory Kemps en Dhiaa Athimni, allen uit Hasselt, hebben de bvba Deltanexx opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop en verkoop van apparatuur die rechtstreeks of onrechtstreeks gerelateerd is aan de IT-sector.

Nieuwe bvba: Baranja

Vrijdag 1 december 2017
Bart Droogmans en Roger Noens, beiden uit Borgloon, Anita Noens uit Laakdal en Peter Haesevoets uit Hoeselt hebben de bvba Baranja opgericht met zetel aan de Grote Markt in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel en kleinhandel in algemene voedingswaren, het organiseren en verzorgen van feesten, recepties en evenementen, congressen en beurzen én traiteurdiensten en catering.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop