Het overige nieuws

Tongeren - Een fotoboek van Hans, InternetgazetmedewerkerZoomEen medewerker van de Internetgazet heeft geen tijd om zich te vervelen. Daarom lopen we over van bewondering voor Hans Put, onze man in Beringen. Die slaagde er in zijn schaarse vrije tijd nog in om een prachtig fotoboek over Beringen te maken. Vanmorgen overhandigde hij het eerste exemplaar aan burgemeester Webers van die stad. Dat gebeurde voor dag en dauw, bij zonsopgang - de rest van de dag had Hans geen tijd meer. Op de foto: het binnenste van een koeltoren van de vroegere elektriciteitscentrale van de koolmijn - een foto uit het fotoboek. (Foto Hans Put)

Guy Willems overleden

Vrijdag 31 maart 2017
Gisteren is Guy Willems, pionier van de Tongerse antiekmarkt, overleden. Hij was 82 jaar en wordt vrijdag 7 april gecremeerd, na de uitvaartliturgie in de OLV basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Constant Grandjean overleden

Vrijdag 31 maart 2017
Op 28 maart overleed Constant Grandjean, de weduwnaar van Maddy Reeber. Hij was 83 jaar. De asverstrooiing vindt dinsdag (13 uur) plaats op de stedelijke begraafplaats in Berg. Begroetingsmoment: maandag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Robert Schraepen overleden

Donderdag 30 maart 2017
Gisteren is Robert Schraepen overleden. Hij was 63 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jefke Cox overleden

Donderdag 30 maart 2017
Tongeren - Jefke Cox overledenZondag is de uit Riksingen afkomstige Jefke Cox overleden, de echtgenoot van Margriet Vrancken. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gellik.

Julien Vandormael overleden

Donderdag 30 maart 2017
Tongeren - Julien Vandormael overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Julien Vandormael overleden, de weduwnaar van Gertrude Merken. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kermt.

Alida Hubens overleden

Woensdag 29 maart 2017
Tongeren - Alida Hubens overledenGisteren is Alida Hubens overleden, de weduwe van Maurice Brimioul. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay.  Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur). in aanwezigheid van de familie.

Jos Swennen overleden

Woensdag 29 maart 2017
Tongeren - Jos Swennen overledenVandaag is Jos Swennen overleden, de echtgenoot van Jetje Nijs. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay.

Els Bijnens overleden

Woensdag 29 maart 2017
Op 22 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Els Bijnens, de echtgenote van Guy Colson. Zij was 55 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Humbeek.

Met de groeten uit... Hasselt

Dinsdag 28 maart 2017
Tongeren - Met de groeten uit... HasseltZoomAls u nog nooit de Japanse tuin in Hasselt bezocht hebt, dan is het nu hét moment, signaleert Marcella Stappers. "De kerselaren en magnolia's bloeien. En wat een pracht!" (Foto Marcella Stappers)

Code geel in Limburgse bossen

Dinsdag 28 maart 2017
Het warme lenteweer in Limburg zorgt voor een verhoogd risico op bosbranden, meldt TVL. Op dit moment geldt er code geel in de Limburgse bossen. Dat bekent dat de vegetatie droger wordt en dat er een verhoogde waakzaamheid is.

Colette Willems overleden

Dinsdag 28 maart 2017
Zondag is Colette Willems overleden, de echtgenote van Jozef Ernots. Zij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Handbal is opnieuw topsport

Dinsdag 28 maart 2017
Minister van Sport Philippe Muyters heeft, op advies van Sport Vlaanderen, beslist om de Vlaamse Handbalvereniging in 2017 een subsidie toe te kennen voor de organisatie en uitvoering van talentdetectie en ontwikkeling. Na vijf jaar wordt het handbal opnieuw als topsport beschouwd, zo meldt de Vlaamse Handbalvereniging.
“De subsidie die we ontvangen beschouw ik als een belangrijk signaal voor de verdere ontwikkeling van onze sport,” aldus Wim Vos, voorzitter van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Valles overleden

Maandag 27 maart 2017
Tongeren - Henri Valles overledenVrijdag is Henri Valles overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Bils. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay, in aanwezigheid van de familie.

Idalina Princen overleden

Maandag 27 maart 2017
Tongeren - Idalina Princen overledenGisteren is Idalina Princen overleden, de weduwe van Gustaaf Swerts. Zij was 83 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Koninksem. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.
De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn hebben een nieuwe website gelanceerd. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus.

Openingsuren recyclagepark

Maandag 27 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Zomeruur, dan is het ook zomer in het recyclagepark. Met iéts andere openingsuren:
- maandag: gesloten
- dinsdag: 09.00-12.30 uur, 13.00-17.00 uur
- woensdag: idem
- donderdag: 09.00-12.30 uur, 13.00-18.00 uur
- vrijdag 09.00-12.30 uur, 13.00-17.00 uur
- zaterdag 09.00-12.30 uur, 13.00-16.00 uur

Win een dvd!

Zondag 26 maart 2017
Tongeren - Win een dvd!ZoomWat zegt die man in de ligzetel terwijl zijn vrouw, op deze prachtige lentedagen, voorbereidingen treft voor het planten van bloemen? Stuur ons een plezierige tekst voor in dat lege tekstballonnetje en je maakt kans op een dvd of een boek! Graag voor vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com, mét vermelding van uw postadres! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 26 maart 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Vanherk, maar hij krijgt de dvd alleen in de bus als hij ons zijn postadres mailt. De jury vond zijn tekst voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks de beste. Zo dadelijk een nieuwe opgave!

Oppassen: vals geld

Zondag 26 maart 2017
Onbekenden betaalden met vals geld tijdens de carnavalstoet in Bree, meldt Radio2. De politie kreeg 2 meldingen van valse briefjes van 50 euro. De briefjes zijn meegenomen voor verder onderzoek. De daders zijn nog niet gevat.

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Tongeren - Straks niet vergeten...ZoomKomende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Henri Palmen overleden

Zaterdag 25 maart 2017
Tongeren - Henri Palmen overledenOp 16 maart overleed Henri Palmen, de echtgenoot van Alphonsine Erkens. Hij was 74 jaar. De uitvaart vond plaats in alle intimiteit.
Tribunaliteiten
Tongeren - Met vuile handen naar de rechtbankEen leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: MV Beau-Fils

Vrijdag 24 maart 2017
Vito Montegaudio en Gregory Pecheur, beiden uit Tongeren, hebben de bvba MV Beau-Fils opgericht met zetel aan het Neremsplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer hydraulische werken én alle verrichtingen met betrekking tot de bouw, renovatie, transformatie, onderhoud en decoratie.

Josée Vandermierde overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Tongeren - Josée Vandermierde overledenGisteren is Josée Vandermierde overleden, de weduwe van Pierre Tilkin. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in de Schierveldstraat.

Jean Louis Oreij overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Woensdag is Jean Louis Oreij overleden, de echtgenoot van Irène Arnols. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van  uitvaartzorg Driesen. Maandag (19-20 uur) is er daar een avondwake.

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.
TCB Enterprises: dat is de naam van de vennootschap onder firma (VOF) die door Jan Straetemans en Stefanie Warnitz, beiden uit Tongeren, werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Luikersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het opzetten en commercialiseren van commerciële adresbestanden, het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes én het organiseren van concerten.

Bouwbedrijf D-Plus failliet

Donderdag 23 maart 2017
De rechtbank van Koophandel heeft het bouwbedrijf D-Plus uit Tongeren failliet verklaard. Dat gebeurde maandag.

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Tongeren - Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingenGisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Catharina Roosen overleden

Woensdag 22 maart 2017
Gisteren is Catharina Roosen overleden, de weduwe van Henri Massot. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Henis. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Tongeren - Zaterdagnacht gaat zomeruur inIn de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Christiane Vandendyck overleden

Maandag 20 maart 2017
Tongeren - Christiane Vandendyck overledenVrijdag is Christiane Vandendyck overleden, de echtgenote van Reginald Vandewijer. Zij was 58 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Tongeren - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDe nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Tongeren - Wie won de DVD?ZoomHet is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!
De Tongerse dorpsrestaurants worden steeds populairder en gezelliger. Op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 maart kan je er weer genieten van menu's die samengesteld zijn met lekkere 'fairtradeproducten'. Tijdens de maaltijden organiseert men ook een leuke quiz waarmee een mooie mand vol (h)eerlijke producten te winnen valt. Fairtrade staat voor eerlijke handel: een duurzame productie die rekening houdt met het milieu en de sociale werkvoorwaarden. Een maaltijd voor volwassenen kost 6 euro; een (…) Het hele nieuwsbericht

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Tongeren - Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgehevenZoomMinister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
Tongeren - De toegevoegde waarde van landbouwZoom"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)

Constance Gielen overleden

Vrijdag 17 maart 2017
Tongeren - Constance Gielen overledenGisteren is Constance Gielen overleden, de echtgenoot van Leonard Daemen. Zij was 64 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen in Tongeren in aanwezigheid van de familie.

Armand Tielen overleden

Vrijdag 17 maart 2017
Tongeren - Armand Tielen overledenOp 8 maart overleed in Genk de uit Tongeren afkomstige Armand Tielen, de weduwnaar van Jenny Lenaers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Geslaagde Clean House-actie

Donderdag 16 maart 2017
Tongeren - Geslaagde Clean House-actieVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met FGP Limburg, voor de negende keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages. Op tien verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief plantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 planten met een potentiële opbrengst (indien gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst) van 1,9 miljoen euro.  Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto’s in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden.

Jeugdstage handbal

Donderdag 16 maart 2017
Tongeren - Jeugdstage handbalHandbalclub Callant Tongeren organiseert tijdens het paasverlof een jeugdstage op 4 - 5 en 6 april, telkens van 9u tot 16u30. Deelnameprijs (drinkbus en t-shirt inbegrepen): 20€/persoon (lid), 30€/persoon (niet-lid). Inschrijven bij Jelle Tack via jelletack[!]hotmail.com.

'Mijn gifvrije tuin'

Donderdag 16 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen. Je kan kiezen tussen een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen naar een gifvrije tuin. Succes!

En nu Limburg

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gelezen
"1,25 miljard euro Vlaams belastinggeld voor de overkapping van de Ring rond Antwerpen, de oude Vesten. Mooi zo! Bij een eerlijke verdeling van de middelen heeft Limburg nu recht op 600 miljoen voor de overkapping van de snelwegen in Hasselt, Diepenbeek en het Park Midden-Limburg, het enige natuurreservaat van Vlaanderen. Of de overkapping van de Noord-Zuid."
(Prof. Lode Vereeck van de UHasselt op Facebook)

Joseph Vogels overleden

Woensdag 15 maart 2017
Gisteren is Joseph Vogels overleden, de weduwnaar van Tilly Vandenbosch. Hij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven, na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Billy Ferrari overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Tongeren - Billy Ferrari overledenOp 9 maart is Billy Ferrari, zoon van Branco Ferrari en Marianne Van de Wauw, onverwacht overleden. Hij was 22 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay, in aanwezigheid van de familie.

Maria Meertens overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Zondag is Maria Meertens overleden, de weduwe van Joseph Willé. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan.

Genoveffa Mastroianni overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Tongeren - Genoveffa Mastroianni overledenGisteren is Genoveffa Mastroianni overleden, de weduwe van Lorenzo Mauro. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Madeleine Stuyck overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Tongeren - Madeleine Stuyck overledenOp 9 maart overleed Madeleine Stuyck, de weduwe van Jean Krawinckel. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Hugo Moors overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Tongeren - Hugo Moors overledenVrijdag overleed in Munsterbilzen de uit Tongeren afkomstige Hugo Moors, de echtgenote van Brigitte Stas. Hij was 58 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme familiekring.

Archeologie in Limburg 2016

Maandag 13 maart 2017
Donderdag organiseert het Gallo-Romeins museum de lezing ‘Archeologie in Limburg 2016’. Linda Bogaert, archeoloog van het museum, blikt met een aantal collega’s terug op de meest in het oog springende archeologische projecten van 2016. daarbij onder meer de opgravingen op het Regulierenplein en aan de Astridlaan. Meer info
Morgennamiddag wordt in café Lido de woning Koninksemstraat 80 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a17ca en heeft een K.I. van 480 euro. Tijdens dezelfde zitting gaat een perceel hooiland, gelegen Regulieren Veldje, onder de hamer. Het is 27a54ca groot en heeft een KI van 8 euro.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 12 maart 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomHeerlijke dag vandaag hé, met die lentelucht en al die goedgezinde mensen buiten. Stijn Lodewijks maakte er een cartoon over. En als u het plezierigste tekstje levert voor het lege tekstballonnetje, kunt u deze week een boek of een dvd winnen! Mail uw tekstje - en uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 12 maart 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet is Wyll Verdonk met bovenstaand tekstje. Het was klaarblijkelijk een moeilijke opgave, deze keer. Het aantal inzendingen in de aard van "Maar mijn broodje is gebakken" was niet te tellen. Ook "Nu maar wat vakantie nemen" scoorde goed. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon: Stijn Lodewijks)
Tongeren - Noveen van 15 weken voor H. RitaZoomHet feest van de H. Rita op 22 mei lijkt nog veraf maar in de kerk van Nieuw Tongeren begon men er vroeg aan met een noveen van maar liefst 15 weken. Normaal duurt een noveen 9 weken. Elke dag is er een eucharistieviering om 8 en 19 uur. Elke dag wordt een aspect van het leven van de H. Rita belicht.

Vastenconferentie in OLV-basiliek

Zaterdag 11 maart 2017
Tongeren - Vastenconferentie in OLV-basiliekZoomTheologe Marianne Servaas (foto), medewerkster van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, verzorgde de vastenconferentie in de OLV-basiliek. Er werd dit jaar bewust gekozen voor een vrouwelijke spreker. Het werd een geslaagde avond.

Nieuwe bvba: REGIS IT

Zaterdag 11 maart 2017
REGIS IT: dat is naam van de bvba die door Joeri Konings uit Tongeren werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van IT consultancy diensten, kleinhandel in computers en webhosting. De bvba is gevestigd aan de Kleine-Malstraat in Tongeren.

Marieke Jorissen overleden

Vrijdag 10 maart 2017
Tongeren - Marieke Jorissen overledenOp 7 maart overleed Marieke Jorissen, de weduwe van Henri Thewissen. Zij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis.  Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.

Sluikstorter geflitst

Vrijdag 10 maart 2017
Tribunaliteiten
Tongeren - Sluikstorter geflitst‘In Beverly Hills gooien ze het afval niet weg’, zei Woody Allen. ‘Ze maken er tv-shows van.’ Wordt er in Beverly Hills niet gesluikstort, in België wel. Het is bij wet verboden en er staan gevangenisstraffen op van één maand tot vijf jaar en geldboetes van 100 tot 500.000 euro.
Zo stond voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen verleden jaar een man terecht die aan de Waldamkaai in Gent drie vuilniszakken uit zijn Mercedes haalde en achterliet. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Boek: 50 jaar bisdom Hasselt

Vrijdag 10 maart 2017
Het bisdom Hasselt viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt een bijzonder boek. Daarin gidst prof. Mathijs Lamberights (KU Leuven) de lezer door het rijke verleden van het bisdom. In negen hoofdstukken biedt hij een inkijk in de wijze waarop de Kerk in Limburg evolueerde van de eerste bekende Belgische bisschop Servatius uit de vierde eeuw tot de uitdagingen van onder meer secularisatie en schaalvergroting in de eigen rijd. Het boek verschijnt op 31 mei. De intekenprijs (tot 26 mei) bedraagt 18 in plaats van 22,50 euro. Het boek is verkrijgbaar in het PIC, Tulpinstraat, 75 Hasselt of bij uitgeverij Halewijn in Antwerpen.

Hoeveel is je schat waard?

Donderdag 9 maart 2017
Op zondag 2 april organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een expertisedag. Dan kan je daar tussen 10.30u en 17u door experts gratis je antiquiteiten laten identificeren en schatten. Het museum doet hiervoor een beroep op ARGVS, een vereniging van kunstexperts. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de waardebepaling van kunst en antiek.
ARGVS vaardigt 5 experts af, gespecialiseerd in zilverwerk, antieke juwelen, postzegels, beeldende kunst uit de 19de en 20ste (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Onderzoekers van de Universiteit van Westelijk Ontario maten de hersengolven van patiënten voor en na het uitzetten van de beademing. Klinisch dood, omdat het hart niet meer werkte, bleken de hersenen van de overledenen nog minutenlang delta-golven te produceren. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe het moment van overlijden precies te bepalen is. Dat is belangrijk voor orgaandonatie. (Bron: ii.nl)

Actie 'Gordel en kinderzitjes'

Donderdag 9 maart 2017
Om iedereen aan te zetten om de gordel altijd en overal te dragen - ook achteraan - zal er tijdens de provinciale thema-actie 'Gordel en kinderzitjes' extra aandacht besteed worden aan bestuurders die al dan niet een gordel dragen of die geen geschikt kinderbeveiligingssysteem gebruiken. Deze thema-actie van de politie en de provincie loopt tot 27 maart.

Josette Lycops overleden

Donderdag 9 maart 2017
Tongeren - Josette Lycops overledenOp 4 maart overleed de uit Riksingen afkomstige Josette Lycops, de weduwe van Guy Busselen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wimmertingen.
Tongeren - Dekenaat organiseert pelgrimstochtZoomZaterdag organiseert het dekenaat Tongeren een pelgrimstocht. Die start om 13 uur aan de kerk van Nerem. Er zijn twee afstanden voorzien: 6 en 12 km. De tocht van 6 km is geschikt voor rolstoelen en buggy's. Beide tochten eindigen uiterlijk om 16 uur aan de kerk van Nerem, waar een slotmoment plaatsvindt. (Foto dekenaat)

Nieuwe schuilhuisjes De Lijn

Dinsdag 7 maart 2017
Tot eind april 2017 worden 52 schuilhuisjes van Clear Channel vervangen door deze van De Lijn. Dankzij deze ingreep zullen er in Tongeren enkel nog schuilhuisjes van de Lijn zijn, wat de herkenbaarheid van de halteaccommodatie in de gemeente sterk verhoogt. Per week worden maximaal 7 schuilhuisjes afgebroken en op het einde van diezelfde week worden de nieuwe schuilhuisjes al geplaatst.

Jef Stassen overleden

Dinsdag 7 maart 2017
Tongeren - Jef Stassen overledenGisteren is Jef Stassen overleden, de echtgenoot van Carina Brimioul. Hij was 65 jaar en wordt zaterdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sluizen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.
Zondag is Marie-Josée Engelborghs overleden, de weduwe van Clement Barée. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten familiekring.
Gisteren is Marie Jeanne Lardinois overleden, de weduwe van Felix Jans. Zij was 97 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen; in aanwezigheid van de familie.

Tilly Bodvin overleden

Maandag 6 maart 2017
Tongeren - Tilly Bodvin overledenZaterdag is Tilly Bodvin overleden, de echtgenote van Jan Stas. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de crematie, vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay, in aanwezigheid van de familie.

Maurice Cloesen overleden

Maandag 6 maart 2017
Vrijdag is Maurice Cloesen overleden, de echtgenoot van Fina Moreas. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Ian Wijnants overleden

Maandag 6 maart 2017
Zaterdag is Ian Wijnants overleden. Hij was 19 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Josse Snellinx overleden

Maandag 6 maart 2017
Donderdag is de uit Tongeren afkomstige Josse Snellinx overleden. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rijkhoven. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 maart 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomIn februari mochten we niet drinken, in maart zo weinig mogelijk vlees eten, komen in april de bakkers aan de beurt? Er is in de sociale en andere media veel discussie over deze oproepen. Daarom tekende Stijn Lodewijks deze cartoon. Welke tekst zou jij in het lege tekstballonnetje willen zetten? Mail dat tekstje - met je postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag verneem je of je gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 5 maart 2017
Tongeren - Wie won de DVD?ZoomHet is Luc Hoeben. Hij bedacht bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje en krijgt een dezer dagen de dvd in de bus. Het was een inspiratierijke cartoon, met heel wat toespelingen op de zin van carnaval, de "veel te luide" muziek die van op de carnavalswagens te horen is, het feit dat er maar weinig actuele toestanden meer over de hekel worden gehaald... Carnaval leeft, maar mensen vragen zich af of het "zó" moet.
Dadelijk de nieuwe opgave!
Maak dat mee!
Een Luikse dierenarts raadde de eigenaars van een hondje 8 jaar geleden aan, hem te laten inslapen, omdat het hondje door een ziekte zeker spoedig dood zou gaan. De baasjes stemden verdrietig in. Dus ze keken gek op toen onlangs iemand meldde dat hun hondje gevonden was, dat bleek uit de chip. En inderdaad was dat hun dood gewaande hondje. De dierenarts zegt dat hij destijds dacht dat het gezin psychisch niet opgewassen was tegen een langdurige ziekte, hij had de hond niet doodgemaakt, liet hen er wel voor betalen, en hij gaf de hond, die toch niet ziek bleek, aan een nieuw baasje. De oude eigenaars hebben een klacht tegen de dierenarts ingediend, zij vrezen dat de arts vaker patiënten oplichtte. (Bron: Waalsweekblad.be)
De openbare verkoping van een te renoveren woonhuis, gelegen Kapoelstraat 38 in 's Herenelderen, heeft in eerste roep 96.000 euro opgeleverd. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

Jules Baillien overleden

Zaterdag 4 maart 2017
Tongeren - Jules Baillien overledenDinsdag overleed Jules Baillien, de weduwnaar van Marie-Louise Bleus. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay, in aanwezigheid van de familie.
Tongeren - Versoepeling maatregelen vogelgriepZoomHoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelde het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor hobbyhouders van vogels en betreffen zowel de ophokregeling als het verzamelverbod. Meer info

Jean Brugmans overleden

Donderdag 2 maart 2017
Tongeren - Jean Brugmans overledenDinsdag is Jean Brugmans overleden, de echtgenoot van Albertine Daenen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen in Tongeren.
Er zijn 411 bezwaarschriften ingediend tegen de inplanting van windmolens in Vreren. Het comité dat de bezwaren inzamelde wordt morgen ontvangen door schepen van milieu Jans.

Handbal: Pieter Strauven blijft

Woensdag 1 maart 2017
Handballer Pieter Strauven speelt ook volgend jaar voor Tongeren. Hij ging niet in op twee buitenlandse aanbiedingen: van het Franse Cesson en van Berlijn.

Mariette Groven overleden

Woensdag 1 maart 2017
Tongeren - Mariette Groven overledenMaandag is Mariette Groven overleden, de weduwe van Clemens Barthels. Zij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Diets-Heur. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in aanwezigheid van de familie in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Gaby De Brabander overleden

Woensdag 1 maart 2017
Tongeren - Gaby De Brabander overledenGisteren is Gaby De Brabander overleden, de weduwe van Mon Govaerts. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus.  Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay, in aanwezigheid van de familie.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop