Het overige nieuws

Frontale klap: twee gewonden

Vrijdag 30 november 2018
Tongeren - Frontale klap: twee gewondenOnder het spoorwegproduct in de Jaminéstraat in Tongeren kwam het vanavond tot een frontale aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakten twee personen gewond.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Nieuwe bvba: Saki Sushi

Vrijdag 30 november 2018
Sudhir Adhikari uit Hasselt heeft de bvba Saki Sushi opgericht met zetel aan de Clarissenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van maaltijden aan boord van schepen en restauratiewagens en de uitbating van restaurants van het traditionele type en van exotische eethuizen.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Tongeren - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Marie Elise Hayen overleden

Vrijdag 30 november 2018
Dinsdag is Marie Elise Hayen overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Andrea Reynaerts overleden

Donderdag 29 november 2018
Dinsdag is Andrea Reynaerts overleden, de weduwe van Jozef Schaltin. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Jeanne Cabergs overleden

Donderdag 29 november 2018
Tongeren - Jeanne Cabergs overledenDinsdag is Jeanne Cabergs overleden, de weduwe van Albert Lacocque. Zij was 89 jaar. en wordt dinsdag begraven na het afscheid (11 uur) in de aula van uiitvaartzorg Driesen.

Yvette Verbaet overleden

Donderdag 29 november 2018
Zaterdag overleed Yvette Verbaet, de echtgenote van Hugo Broekmans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Nieuwe toeristische brochure

Woensdag 28 november 2018
Morgen wordt de nieuwe toeristische brochure van de stad Tongeren voorgesteld. Van de brochure werden 22.000 exemplaren gedrukt. Die zullen worden verspreid in binnen- en buitenland.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Margarita Vos overleden

Woensdag 28 november 2018
Tongeren - Margarita Vos overledenMaandag is Margarita Vos overleden, de levenspartner van Herbert Reynders. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Julien Moens overleden

Woensdag 28 november 2018
In Sluizen is maandag Julien Moens overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Tongeren - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Tongeren - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Giel Thijs overleden

Woensdag 28 november 2018
Tongeren - Giel Thijs overledenGisteren overleed Giel Thijs, de echtgenoot van José Vanlessen. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen, in aanwezigheid van de familie.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Tongeren - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Cristina Steyvers overleden

Dinsdag 27 november 2018
Tongeren - Cristina Steyvers overledenZondag is de uit Tongeren afkomstige Christina Steyvers overleden, de weduwe van Martinus Bullen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Barthels in Lanaken.

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Kwart- en halve finales handbalbeker

Maandag 26 november 2018
Vandaag werd er op de zetel van de Handbalbond in Ans geloot voor de kwartfinales van de Beker van België bij de heren. Vanaf deze ronde doen de BENE-League ploegen hun intrede.
De wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling worden gespeeld in het weekend van 22 en 23 december. Omdat de halve finales vlak na nieuwjaar gespeeld worden werd er ook al geloot voor de halve finales.
De finales van de Beker van België dames en heren worden gespeeld op zaterdag 21 april in Sportoase Leuven.
Kwartfinales (22/23.12.2018)
- Q1 Kreasa Houthalen - HC Visé BM
- Q2 HC Eynatten Raeren - Sporting Nelo
- Q3 Handbal Tongeren - Sasja HC
- Q4 Hubo Initia Hasselt - Achilles Bocholt
Halve finales (8, 9 of 10 januari):
- 1. Winnaar Q2 - Winnaar Q3;
- 2. Winnaar Q4 - Winnaar Q1.

Sien Noels overleden

Maandag 26 november 2018
Tongeren - Sien Noels overledenVrijdag is Sien Noels overleden, de weduwe van Mathieu Jackers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Handbal: Tongeren klopt Merksem

Zondag 25 november 2018
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren Merksem verslagen. Uitslag: 36-27.
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren verloren in Esneux. Uitslag: 88-57.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren verloren bij Pibo Hoeselt. Uitslag: 6-2.

Sluizen klopt Kanne met 7-0

Zondag 25 november 2018
Tongeren - Sluizen klopt Kanne met 7-0VC Jekervallei Sluizen heeft Kanne VV verslagen met 7-0. Eendracht Henis won met 0-3 op het veld van EMBO. Valencia Piringen speelde thuis 4-4 gelijk tegen Diepenbeek B. Union Rutten speelde 0-0 gelijk tegen HO Heide. 's Herenelderen klopte Heers VV met 2-1. Heur-Tongeren B verloor met 2-0 op het veld van Hoeselt B.
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest van AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vandaag verloren van Aalsmeer. Uitslag: 33-23.

Gertrude Mouchaers overleden

Zondag 25 november 2018
Tongeren - Gertrude Mouchaers overledenDonderdag is Gertrude Mouchaers overleden, de weduwe van Joseph Hermans. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Heur-Tongeren verliest van Bocholt

Zaterdag 24 november 2018
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van BocholtHeur-Tongeren heeft vanavond thuis verloren van Bocholter VV. Uitslag: 0-4. De doelpunten vielen alle vier in de tweede helft. "Een lesje in efficiëntie met overdreven cijfers", aldus de thuisclub.

Verkeerssituatie De Motten wijzigt

Vrijdag 23 november 2018
Vanaf maandag 26 november tot aan het bouwverlof 2019 wijzigt de verkeerssituatie op De Motten. De looprichting te voet verandert. De parking van het Sociaal Huis De Semper is tijdelijk niet bereikbaar met de auto via Dijk. Dit kan wel via de rotonde richting Wijkstraat-Kennedylaan-Eisenhowerlaan. Parking De Velinx blijft bereikbaar via Wijkstraat en Dirikenlaan. Via deze parking wandelt u naar De Velinx, bibliotheek, apotheek De Pauw en Retro Velinx.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbeslagname runderen

Donderdag 22 november 2018
In een boerderij in Sluizen zijn vandaag verwaarloosde runderen in beslag genomen. Dat gebeurde door inspecteurs van de dienst Dierenwelzijn.

Priester Hendrik Plessers overleden

Donderdag 22 november 2018
Tongeren - Priester Hendrik Plessers overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is dinsdag priester Hendrik Plessers overleden. Hij was 83 jaar. Plessers was onder meer leraar en directeur aan de Normaalschool in Maasmechelen en van 1997 tot 2007 dienstdoende pastoor in Widooie en Piringen. Hij wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Kleine Cantorij viert jubileum

Woensdag 21 november 2018
Het semiprofessionele koor De Kleine Cantorij viert zaterdag (20 uur) haar zilveren jubileum met een concert in de Sint-Janskerk in Tongeren. De Kleine Cantorij brengt hoogstaande religieuze werken waarmee zij zich al 25 jaar onderscheidt. Het koor werd in 1993 opgericht door Luc Ponet.

Nieuwe bvba: Hive-5

Woensdag 21 november 2018
RDS Finance uit Rekem en de bvba Maxena uit Bilzen hebben de bvba Hive-5 opgericht met zetel in de Winhofstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap: alle verrichtingen in verband met het beheer van onroerende en roerende goederen en de oprichting en uitbating van centra bestemd tot administratieve en informaticadoeleinden.

14,1 % handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Tongeren staat 14,1 procent van de handelspanden leeg. In Limburg is dat 10,7 procent.

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Fietser aangereden op Ring

Woensdag 21 november 2018
Tongeren - Fietser aangereden op RingVanochtend rond 6.40 uur heeft een automobilist een fietser aangereden op de Ring in Tongeren. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.
De testfase van Optimo in Koninksem en Lauw en in Ellikom en Wijshagen (Meeuwen-Gruitrode) stopt op 31 december. Tijdens het project sorteerden de inwoners hun afval in verschillende afvalzakken, die dan tijdens één ophaalronde door één ophaalwagen werden opgehaald. De resultaten van het proefproject worden nu verwerkt en geanalyseerd. Definitieve cijfers zijn er nog niet, maar uit de voorlopige resultaten blijkt bijvoorbeeld dat in Meeuwen-Gruitrode het aandeel restafval daalde met 20 procent.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Even geen drinkwater

Dinsdag 20 november 2018
Tongeren - Even geen drinkwaterIn enkele straten in het centrum van Tongeren kwam er vanochtend geen water uit de kraan. Om 9 uur was er weer overal drinkwater.

Nieuwe bvba: SKH Quality

Maandag 19 november 2018
Karen Harutyunyan uit Schaarbeek en Ani Khachatryan uit Merksem hebben de bvba SKH Quality opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervoer van goederen, de levering van brieven en pakketten, onderhoud van gebouwen en de verkoop van tuinbouwartikelen.
In mannen top divisie 2A van het basketbal heeft Tongeren met 73-84 verloren van Sprimont.

Datovoc wint in As

Zondag 18 november 2018
Tongeren - Datovoc wint in AsIn Liga A van het volley (dames) heeft Datovoc Tongeren met 1-3 gewonnen van Jaraco As. Setstanden: 18-25, 25-23,21-25, 23-25.

's Herenelderen verliest derby

Zondag 18 november 2018
Tongeren - 's Herenelderen verliest derby's Herenelderen heeft vanmiddag de derby verloren op het veld van Eendracht Henis. Uitslag: 4-3. Valencia Piringen won met 1-3  van Jong Sint-Truiden. Union Rutten speelde 0-0 gelijk in Vechmaal.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van Sp. NeLoIn het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond thuis verloren van Sporting NeLo uit Neerpelt. Uitslag: 23-28.

Winst voor Jekervallei Sluizen

Zaterdag 17 november 2018
Tongeren - Winst voor Jekervallei SluizenJekervallei Sluizen heeft vanavond een 1-3 uitoverwinning behaald op het veld van Heur-Tongeren B. Jekervallei staat voorlopig negende in de stand, Heur-Tongeren B veertiende. Heur-Tongeren A verloor thuis van Hamme met 0-3.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Jean Ghysens overleden

Vrijdag 16 november 2018
Tongeren - Jean Ghysens overledenDinsdag is Jean Ghysens overleden. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 24 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Vrijdag 23 november is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uiitvaartzorg Driesen.

Hubert Dederen overleden

Vrijdag 16 november 2018
Tongeren - Hubert Dederen overledenDinsdag overleed Hubert Dederen, de weduwnaar van Georgette D'Hooghe. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Brandweer ventileert woning

Donderdag 15 november 2018
Tongeren - Brandweer ventileert woningDe brandweer heeft vanavond een woning geventileerd in de Wijkstraat in Tongeren. Dat was nodig omdat in de keuken een waterkoker oververhit was geraakt met een begin van brand tot gevolg.

René Barée overleden

Donderdag 15 november 2018
Tongeren - René Barée overledenGisteren is de uit Rutten afkomstige René Barée overleden, de weduwnaar van Germaine  Billen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring waarna zijn urne wordt bijgezet in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Alken-Terkoest.

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Tongeren - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Monique Gregoire overleden

Donderdag 15 november 2018
Tongeren - Monique Gregoire overledenZondag is de uit Tongeren afkomstige Monique Gregoire overleden, de echtgenote van Jos Vanderhenst. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Maria Cartenstadt overleden

Donderdag 15 november 2018
Tongeren - Maria Cartenstadt overledenDinsdag is Maria Cartenstadt overleden, de weduwe van Jozef Langenaeker. Zij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Debay in Tongeren.

Nieuwe bvba: Balletstudio Eveline

Woensdag 14 november 2018
Karl Moreas en Eveline Eerdekens hebben de bvba Balletstudio Eveline opgericht met zetel aan de Koninksemstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een dansstudio, het geven van danslessen, het verlenen van dansadvies en cultureel onderwijs met betrekking tot uitvoerende danskunsten.

Thuisverpleging Heidi Meuris failliet

Woensdag 14 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Thuisverpleging Heidi Meuris uit Tongeren failliet verklaard. Eventuele schuldvorderingen moeten voor 13 december ingediend worden.

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

Fietser gewond bij aanrijding

Dinsdag 13 november 2018
Tongeren - Fietser gewond bij aanrijdingDeze namiddag botsten een fietser en een auto op het kruispunt van de Kruissteenweg en de Kogelstraat. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Marcelle Vigneron overleden

Dinsdag 13 november 2018
Gisteren is Marcelle Vigneron overleden, de weduwe van Jozef Houbrechts. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Suzanne Willems overleden

Dinsdag 13 november 2018
Tongeren - Suzanne Willems overledenZondag is Suzanne Willems overleden. Zij was 91 jaar. De asverstrooiing vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Stephanie Nelissen overleden

Dinsdag 13 november 2018
Zaterdag is Stephanie Nelissen overleden, de weduwe van Paul Timmermans. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Gilliskerk. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Tongeren - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Tongeren - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Tongeren - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Tongeren - Meeuwen 26-17

Zondag 11 november 2018
In mannen Liga 1 van het handbal klopte Tongeren-Meeuwen met 26-17. Aan de rust was de stand 14-10.
In mannen Top Divisie 2 B van het basket heeft Tongeren met 83-63 verloren van Comblain. Quarters: 21-18, 22-17 (43-35), 22-12 (65-47), 18-16.

Zaalvoetbal: Onbetong verliest

Zondag 11 november 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren met 6-4 verloren in Heusden-Zolder. Aan de rust was de stand 2-2.

Nieuwe bvba: DNA 166

Zondag 11 november 2018
Stefan Rottiers uit Tongeren heeft de bvba DNA 166 opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat . Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in elektronische sigaretten en e-liquids en het uitbaten van een lounge waar deze goederen aangeboden worden.

's Herenelderen - Beverst 0-2

Zondag 11 november 2018
Tongeren - 's Herenelderen - Beverst 0-2V. 's Herenelderen heeft thuis met 0-2 verloren van Schoonbeek Beverst. Eendracht Henis won in Bolderberg met 0-3. Valencia Piringen klopte Bilzen-Waltwilder B met 3-2. Jekervallei Sluizen won met 2-3 in Vliermaalroot. Union Rutten stuurde SK Moelingen puntenloos naar huis. Uitslag: 4-0.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Auto klem gereden

Zaterdag 10 november 2018
Tongeren - Auto klem geredenDe Luikse politie heeft vanavond na een helse achtervolging van een 20-tal km een gestolen auto klem gereden op de Ringlaan in Tongeren. De twee inzittenden werden gearresteerd.

Heur-Tongeren verliest in Temse

Zaterdag 10 november 2018
Tongeren - Heur-Tongeren verliest in TemseHeur-Tongeren A verloor vanavond met het kleinste verschil in Temse. Uitslag: 2-1 Heur-Tongeren B verloor thuis met 2-3 van Borgloon.

Handbal: Tongeren verliest van Bevo

Zaterdag 10 november 2018
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest van BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond met 35-24 verloren van het Nederlandse Bevo.

Inbraken in Nerem

Zaterdag 10 november 2018
Tongeren - Inbraken in NeremIn Nerem is ingebroken in woningen aan de Tweemolenstraat, Neremstraat en Kleinblookstraat. De huit bestaat uit geld en een laptop. De diefstallen zijn het werk van dezelfde dader, die zich met een zware motorfiets verplaatste.

Bommetje ontploft in hand

Vrijdag 9 november 2018
In Tongeren is een jongen gewond geraakt toen een bommetje in zijn hand ontplofte. Dat gebeurde op de Eeuwfeestwal.

Meisje (18) gewond bij botsing

Vrijdag 9 november 2018
Tongeren - Meisje (18) gewond bij botsingHanne N.(18) uit Tongeren is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hasseltsesteenweg in Kortessem. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.10 uur.

Pierre Vanoppen overleden

Vrijdag 9 november 2018
Tongeren - Pierre Vanoppen overledenGisteren is Pierre Vanoppen overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Marie-Claire Vanoppen overleden

Vrijdag 9 november 2018
Woensdag is Marie-Claire Vanoppen overleden, de levenspartner van Patrick Pauly. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

503 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
Volgens de jongste cijfers zijn er in Tongeren 503 kandidaat-huurders voor een sociale woonst. Tien jaar geleden waren er dat 285.

Sophie Schruers

Donderdag 8 november 2018
Tongeren - Sophie SchruersDinsdag is Sophie Schruers overleden, de weduwe van Guillaume Herck. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Josette Valkeners overleden

Donderdag 8 november 2018
Tongeren - Josette Valkeners  overledenGisteren is Josette Valkeners overleden, de weduwe van Octave Tilkens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Eloï Boes overleden

Donderdag 8 november 2018
Tongeren - Eloï Boes overledenGisteren is Eloï Boes overleden, de echtgenoot van Marguerite Raskin. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Tongeren - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Vanlessen overleden

Woensdag 7 november 2018
Tongeren - Rik Vanlessen overledenOp 3 november overleed de uit Tongeren afkomstige Rik Vanlessen, de partner van Lisse Bennenbroek. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Hansen in Geetbets.

Fietser gevallen in Verhenis

Dinsdag 6 november 2018
In Verhenis in Tongeren is vanmorgen een fietser gewond bij een val. Het betreft een vijftiger uit Bilzen.
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.
Tongeren - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Maria Raskin overleden

Dinsdag 6 november 2018
Tongeren - Maria Raskin overledenGisteren is Maria Raskin overleden, de weduwe van Jean Panis. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart aan de Blaarstraat. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Leentje Gaethofs overleden

Dinsdag 6 november 2018
Tongeren - Leentje Gaethofs overledenZondag is de uit Beverlo afkomstige Leentje Gaethofs overleden, de weduwe van Henri Strauven. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Tongeren - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Simone Dieu overleden

Maandag 5 november 2018
Tongeren - Simone Dieu overledenVrijdag is Simone Dieu overleden, de echtgenote van Guy Marneffe. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Aline Cox overleden

Maandag 5 november 2018
Tongeren - Aline Cox overledenVrijdag is Aline Cox overleden, de weduwe van Jean D'Huys. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Willy Martens overleden

Maandag 5 november 2018
Zaterdag is Willy Martens overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Uitslag openbare verkopingen

Maandag 5 november 2018
De openbare verkoping van een woning gelegen in de Heurstraat - met een perceelsoppervlakte van 06a04ca - heeft 140.000 euro opgebracht.
Voor een perceel landbouwgrond van 19a76ca in de Kuilenstraat werd tijkdens de openbare verkoping 3.200 euro geboden.
In beide gevallen is de verkoop definitief.

Tongeren - Volleybal: Datovoc klopt MichelbekeIn Liga A (dames) van het volleybal heeft Datovoc Tongeren bij Michelbeke gewonnen met 0-3. Sets: 15-25, 21-25, 15-25.
In de Beker van België zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren met 7-0 verloren in Koersel.
Basketbalclub Tongeren heeft Belleflamme verslagen met 75-66. Quarters: 19-15, 24-17 (43-32), 14-19 (57-51), 19-15.

Meer overlijdens dan geboorten

Zondag 4 november 2018
In Tongeren waren er vorig jaar 274 geboorten. Het aantal overlijdens in de Ambiorixstad bedroeg 313.
Tongeren - Zwaar verlies voor Jekervallei SluizenJekervallei Sluizen heeft thuis met 0-4 verloren van Heis Sport. Valencia Piringen verloor met 3-2 in Kanne. Heur-Tongeren B won met 0-2 in Vliermaalroot. Union Rutten verloor met 1-2 van Millen. Eendracht Henis klopte Hoeselt met 3-1. Heur-Tongeren speelde 1-1 gelijk tegen Vosselaar.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

Nieuwe trainer bij Valencia Piringen

Zaterdag 3 november 2018
Eric Jeurissen is de nieuwe T1 van vierdeprovincialer Valencia Piringen. Hij volgt Erwin Loncke op.

1.974 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Tongeren telt 1.974 tachtigplussers. Dat zijn er 589 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 6,4 procent van de Tongerse bevolking 80 jaar of ouder.

Handbal: Tongeren wint van Quintus

Zaterdag 3 november 2018
Tongeren - Handbal: Tongeren wint van QuintusIn de BENE-league van het handbal heeft Tongeren vanavond het Nederlandse  Quintus verslagen. Uitslag: 33-19.

's Herenelderen verliest in Halen

Zaterdag 3 november 2018
Tongeren - 's Herenelderen verliest in HalenVictoria 's Herenelderen heeft vanavond verloren op het veld van Moedige Duivels Halen. Uitslag: 3-1.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Tongeren - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Tongeren - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Albert Schepers overleden

Vrijdag 2 november 2018
Tongeren - Albert Schepers overledenDinsdag is Albert Schepers overleden, de echtgenoot van Michèle Heyninck. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Inhuldiging vernieuwde Kaststraat

Donderdag 1 november 2018
Morgen wordt in Sluizen de vernieuwde Kaststraat ingehuldigd. Niet alleen het wegdek en de voetpaden werden vernieuwd maar er werd ook gescheiden riolering aangelegd. De herinrichting heeft 600.000 euro gekost.

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Tongeren - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Tongeren - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Tongeren - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Tongeren - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop