Het overige nieuws

Pitbull valt hondje aan

Zondag 30 september 2018
Op het speelplein van Paspoel Anders heeft een pitbull vanmiddag een hondje aangevallen. Toen de eigenares haad hondje wilde oppakken beet de pitbull haar in de hand gebeten. Zowel de vrouw als haar hondje hadden verzorging nodig.

Handbal: Sasja - Tongeren 23-30

Zondag 30 september 2018
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren een uitoverwinning behaald bij Sasja. Uitslag: 23-30. 

Duffel - Heur-Tongeren 3-0

Zondag 30 september 2018
Tongeren - Duffel - Heur-Tongeren  3-0FC Heur-Tongeren heeft vanmiddag met 3-0 verloren van K. FC Duffel. 's Herenelderen versloeg EMBO met 2-0. Rutten heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Membruggen. Piringen ging met 0-5 winnen bij Gingelom. Henis verloor met 2-0 van Thor Hasselt. VC Jekervallei Sluizen speelde 2-2 gelijk in Riemst.

Zaalvoetbal: Tongeren-Huy 3-6

Zaterdag 29 september 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren vanavond verloren van FC Inter Huy. Uitslag: 3-6.

Handbal: Tongeren klopt Lions

Zaterdag 29 september 2018
Tongeren - Handbal: Tongeren klopt LionsIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond het Nederlandse OCI Lions verslagen. Uitslag: 20-21. Bij de rust was de stand 9-12. In de Stadssporthal in Sittard had Callant de score geopend, maar Lions maakte gelijk en kwam na elf minuten op voorsprong. Tongeren trok de stand weer in evenwicht en bij een 7-7 tussenstand sloeg Tongeren een gat van drie treffers. Lions vocht terug en kwam gelijk, maar Callant nam opnieuw afstand. Lions deed zijn naam eer aan en maakte weer gelijk. In de laatste tien minuten hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Tien seconden voor tijd kwam Tongeren na een time-out op 20-21 en aan die stand kon Lions in de slotseconden niets meer veranderen.

Heur-Tongeren B klopt Inter Hasselt

Zaterdag 29 september 2018
Tongeren - Heur-Tongeren B klopt Inter HasseltHeur-Tongeren B heeft vanavond thuis een klinkende overwinning behaald tegen Inter Hasselt. Uitslag: 5-1.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

Germaine Bierwaerts overleden

Zaterdag 29 september 2018
Tongeren - Germaine Bierwaerts overledenDinsdag is de uit Piringen afkomstige Germaine Bierwaerts overleden, de weduwe van Prosper Bogaerts en van Gerard Thijs. Zij was 82 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint Hubrechts Hern (Hoeselt). Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Yvonne Hendrikx overleden

Zaterdag 29 september 2018
Tongeren - Yvonne Hendrikx overledenDonderdag is Yvonne Hendrikx overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Welram failliet verklaard

Vrijdag 28 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft het bedrijf Welram uit Tongeren failliet verklaard. Tot het doel van het vorig jaar opgerichte bedrijf behoorden onder meer metsel-, voeg- en graafwerken. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 25 oktober ingediend worden.

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Vrijdag 28 september 2018
Zondag zendt Radio 1 de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek. De viering begint om 10 uur.

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Tongeren - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Joseé Martens overleden

Vrijdag 28 september 2018
Tongeren - Joseé Martens overledenIn Tongeren overleed op 21 september Joseé Martens. Zij was 89 jaar. Er was geen afscheidsplechtigheid, alleen een laatste zegen door een priester in het bijzijn van haar naaste familie.

Politieagent aangereden

Donderdag 27 september 2018
Deze namiddag rond 15.40 uur werd een politieagent door een auto aangereden op de Luikersteenweg in Tongeren. De agent is naar het zikekenhuis overgebracht.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Tongeren - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Julien Vanmechelen overleden

Donderdag 27 september 2018
Tongeren - Julien Vanmechelen overledenOp 22 september overleed Julien Vanmechelen, de echtgenoot van Georgette Stoffels. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Theophil Baillien overleden

Donderdag 27 september 2018
Tongeren - Theophil Baillien overledenMaandag is Theophil Baillien overleden, de echtgenoot van Alice Delvaux. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Bromfietser gewond in Piringen

Woensdag 26 september 2018
Op het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg en de Merestraat in Piringen raakten vanmiddag een bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken. De bromfietser werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Pierre Vantilt overleden

Woensdag 26 september 2018
Tongeren - Pierre Vantilt overledenGisteren is Pierre Vantilt overleden, de echtgenoot van Jeanne Jans. Hij was 67 jaar.  Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Ongevallen dalen vierde jaar op rij

Dinsdag 25 september 2018
Tongeren - Ongevallen dalen vierde jaar op rijIn Tongeren is het aantal ongevallen met gewonden in 2017 voor het vierde jaar op rij gedaald. In 2013 gebeurden er 135 ongevallen, in 2014 120, in 2015 119, in 2016 114 en vorig jaar 98.

Nieuwe bvba: Vleugels Bart

Dinsdag 25 september 2018
Bart Vleugels en Kim Dessers, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Vleugels Bart opgericht met zetel aan de de Schaetzengaarde in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van advies aan het bedrijfsleven, het verlenen van advies in verband met software en managementactiviteiten van holdings.

Brandstof uit vrachtwagen gestolen

Dinsdag 25 september 2018
Tongeren - Brandstof uit vrachtwagen gestolenIn de Vrijheidweg werd de brandstof uit een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Tongeren - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Jean Delmotte overleden

Dinsdag 25 september 2018
Tongeren - Jean Delmotte overledenGistereb is de uit Tongeren afkomstige Jean Delmotte overleden. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lafelt (Riemst). Donderdag (19.30 uur) is er daar een avondwake.

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe loods voor PIBO

Maandag 24 september 2018
Morgen wordt in Tongeren de nieuwe loods van PIBO ingehuldigd. In de 1.500 vierkante meter grote loods worden de landbouwmachines ondergebracht. Het provinciebestuur heeft 550.000 euro geinvesteerd in dit project.

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Tongeren - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Denise Humblet overleden

Maandag 24 september 2018
Vrijdag is Denise Humblet overleden, de weduwe van Herman Peters. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Achilles Borgs overleden

Maandag 24 september 2018
Tongeren - Achilles Borgs overledenGisteren is Achilles Borgs overleden, de echtgenoot van Jeanne Baerten. Hij was 77 jaar.  Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Geen halloweentocht meer

Zondag 23 september 2018
In Nerem wordt geen halloweentocht meer georganiseerd. Dat hebben de organisatoren beslist.

Nieuwe stek voor Rode Kruis

Zondag 23 september 2018
Het Tongerse Rode Kruis is nu gevestigd aan de Fonteindreef. Daar beschikt de organisatie over de nodige lokalen en vergaderruimte. Het Rode Kruis plant ook een opleiding voor alle elfjarigen om het AED-toestel te leren bedienen.
In het basketbal heeft Tongeren thuis verloren van Falco Gent. Uitslag: 53-64.
In het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren verloren in Wellen. Uitslag: 4-2. Saint Jean Tongeren heeft Panna Tongeren verslagen met 4-5.

Sluizen - Hoeselt B 3-3

Zondag 23 september 2018
Tongeren - Sluizen - Hoeselt B 3-3Jekervallei Sluizen heeft deze namiddag thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen Hoeselt B. Union Rutten heeft Habo SK Borgloon verslagen. Uitslag: 2-0. 's Herenelderen verloor thuis met 1-2 van Thor Hasselt. Heur-Tongeren B won met 1-7 in Gingelom. Valencia Piringen verloor met 1-6 van Herkenrode. Eendracht Henis verloor met 4-1 op het veld van Schoonbeek-Beverst.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Tongeren - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.
Tongeren heeft 28 opvanglocaties voor baby's en peuters. Die beschikken in het totaal over 272 opvangplaatsen. In de Ambiorixstad zijn er 31,2 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat 36,9 procent.

Heur-Tongeren verliest met 0-6

Zaterdag 22 september 2018
Tongeren - Heur-Tongeren verliest met 0-6Heur-Tongeren heeft vanavond thuis verloren van Spouwen-Mopertingen. Uitslag: 0-6.

Handbal: Tongeren verslaat Hurry-Up

Zaterdag 22 september 2018
Tongeren - Handbal: Tongeren verslaat Hurry-UpIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond Hurry-Up verslagen. Uitslag: 30-22. 

Oproepingsbrief voor verkiezingen

Vrijdag 21 september 2018
Tussen 20 en 28 september ontvangt u uw oproepingsbrief van de verkiezingen. In Tongeren wordt er voor het eerst digitaal gestemd op 14 oktober. Elke kiezer is verplicht om zijn stem uit te brengen. Zorg ervoor dat u op 14 oktober uw identiteitskaart en oproepingsbrief bij heeft. U kunt uw stem uitbrengen tussen 8 en 15 uur in het stembureau dat op uw oproepingsbrief vermeld staat.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Tongeren - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Jeffie Pansar overleden

Donderdag 20 september 2018
Gisteren is Jeffie Pansar overleden, de weduwnaar van Gertrude Doemps. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Patricia Meyen overleden

Donderdag 20 september 2018
Gisteren is Patricia Meyen overleden, de echtgenote van Johan Claessens. Zij was 46 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Aloïs Lambrix overleden

Donderdag 20 september 2018
Tongeren - Aloïs Lambrix overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Aloïs Lambrix overleden, de echtgenoot van Kaatje Schurgers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans in Genk.

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Zaden van het Woord zwermen uit

Woensdag 19 september 2018
Nog voor het einde van het jaar vestigt de religieuze gemeenschap Zaden van het Woord uit Tongeren zich ook in de abdij van Tongerlo in de Antwerpse Kempen. Twee jonge zusters en een leek gaan er samenwerken met de paters norbertijnen en zich in de abdij voornamelijk bezighouden met de ontvangst van gasten.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Tongeren - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

François Servaes overleden

Dinsdag 18 september 2018
Tongeren - François Servaes overledenVrijdag is François Servaes overleden, de weduwnaar van Stephanie Delmartino. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Ruben Stassen trekt Groen

Dinsdag 18 september 2018
Verkiezingen
Ruben Stassen trekt de lijst Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lucienne Castermans staat op de tweede plaats. Lijstduwer is Jan Vandenrul. Het is de eerste keer dat Groen met een volledige lijst uitpakt.

Jeanne Blommaert overleden

Dinsdag 18 september 2018
Tongeren - Jeanne Blommaert overledenVrijdag is Jeanne Blommaert overleden, de weduwe van Georges Dupont. Zij was 88 jaar.  De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur)  in uitvaarcentrum Debay.
'Spotten met de vijand': dat is de titel van het nieuwste boekvan Jo Gilissen en Pim Lakay. Het boek bevat 250 spotprenten uit de Eerste Wereldoorlog en kost 18 euro. Het is verkrijgbaar in Standaard boekhandel. Het boek wordt morgen voorgesteld.
Verkiezingen
Bart Neys is lijsttrekker van de Referendumpartij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Tongeren. Eléna Smeers staat op de tweede plaats. Lijstduwer is Lode Lox.

Sam Marx trekt lijst Vlaams Belang

Maandag 17 september 2018
Verkiezingen
Sam Marx trekt de lijst van het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in Tongeren. Isabelle Vanherle staat op de tweede plaats. Bert Lauwers is lijstduwer.

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Hubertine Thijs overleden

Maandag 17 september 2018
Tongeren - Hubertine Thijs overledenIn het AZ Vesalius is zaterdag Hubertine Thijs overleden, de weduwe van Alphonse Delva. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de (…) Het hele nieuwsbericht

Arlette Plaetinck overleden

Maandag 17 september 2018
Tongeren - Arlette Plaetinck overledenZaterdag is Arlette Plaetinck overleden. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats.

Damesvoetbal: Tongeren-Moldavo 1-2

Zondag 16 september 2018
In de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren van Moldavo verloren met 1-2. Vanlangenaeker scoorde voor de thuisploeg. Tongeren B speelde 2-2 gelijk tegen Beringen.

Handbal: I.Hasselt - Tongeren 25-29

Zondag 16 september 2018
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren gewonnen bij I. Hasselt. Uitslag: 25-29.

Basketbal: Tongeren klopt Spa

Zondag 16 september 2018
In derde klasse A van het basketbal heeft Tongeren van Spa gewonnen. Uitslag: 89-79.

Gelijkspel voor 's Herenelderen

Zondag 16 september 2018
Tongeren - Gelijkspel voor 's Herenelderen's Herenelderen speelde vanmiddag 0-0 op het terrein van Bolderberg. Eendracht Henis klopte MD Halen met 2-0. Union Rutten ging met 4-0 onderuit in Vliermaal. Valencia Piringen won met 0-3 in Vroenhoven. Jekervallei Sluizen speelde 1-1 gelijk bij J. Borgloon. Heur-Tongeren B verloor thuis met 2-7 van Diepenbeek B.

Hond bijt hond en baas

Zaterdag 15 september 2018
Op de Koninksemsteenweg in Tongeren heeft een loslopende hond vandaag een andere hond en zijn baas aangevallen. De aangevallen hond werd ernstig gewond. Zijn baas werd in de hand gebeten.

Patro Maasmechelen- Heur-Tongeren 2-2

Zaterdag 15 september 2018
Tongeren - Patro Maasmechelen- Heur-Tongeren 2-2Heur-Tongeren heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Patro Maaschelen.

Nipt verlies voor Callant Tongeren

Zaterdag 15 september 2018
Tongeren - Nipt verlies voor Callant TongerenIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond nipt verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 24-23. 
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren Zutendaal geklopt. Uitslag: 4-2.

Face-lift voor petanquebaan

Vrijdag 14 september 2018
De stad heeft de petanquebaan aan de Cottalaan een grondige face-lift gegeven. Dat gebeurde op vraag van buurtbewoners.

9,4 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 9,4 % van alle huishoudens in Tongeren een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat hoger. In Zuid-Limburg was vorig jaar 8,7 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Luc Martens overleden

Vrijdag 14 september 2018
Tongeren - Luc Martens overledenGisteren is Luc Martens overleden, de echtgenoot van Liliane Bleus. Hij was 74 jaar. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Ben jij ook Koningsgezind?

Donderdag 13 september 2018
Origineel en goed gevonden. Dat kan je op zijn minst zeggen van de borden 'Ben jij ook Koningsgezind?' die her en der in het Tongerse straatbeeld opdoken. Als je een kijkje neemt op de url www.koningsgezind.be die op de borden staat vermeld, kom je op de verkiezingssite van Pieter Konings terecht die op de derde plaats staat van de CD&V-lijst voor de komende provincieraadsverkiezingen...

Henriette Debaer overleden

Donderdag 13 september 2018
Tongeren - Henriette Debaer overledenVandaag is Henriëtte Debaer overleden, de echtgenote van Roland Swerten. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-^20 uur).

Priester Georges Peeters overleden

Donderdag 13 september 2018
Dinsdag is de uit Achel afkomstige Georges Peeters, priester van het bisdom Hasselt, overleden. Hij was 94 jaar en verbleef in WZC Aurora in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Tongeren - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

José Arckens overleden

Donderdag 13 september 2018
Tongeren - José Arckens overledenDinsdag is José Arckens overleden, de weduwe van Johannes Konings. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: vrijdeg (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Tongeren - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Joséke Timmermans overleden

Woensdag 12 september 2018
Tongeren - Joséke Timmermans overledenMaandag is Joséke Timmermans overleden, de echtgenote van Ludo Gielen. Zij was 68 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Mal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Eerste straatfeest Schuttersgang

Dinsdag 11 september 2018
De bewoners van de Schuttersgang hebben hun eerste straatfeest gehouden. Er daagden een dertigtal belangstellenden op.
François Mulleners heeft de Prijs voor Sportverdienste in de wacht gesleept. Hij lag onder meer aan de basis van de oprichting van de Tongerse handbal.

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Laptop en tv gestolen

Dinsdag 11 september 2018
Tongeren - Laptop en tv gestolenBij een inbraak in de Stationslaan zijn een laptop en een tv buit gemaakt. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Rijbaan bezaaid met maïspulp

Dinsdag 11 september 2018
Vanmiddag verloor een tractor een partij maïspulp onder het spoorwegviaduct. Dat had een enorme verkeershinder tot gevolg.

Marieke Leunen overleden

Dinsdag 11 september 2018
Zondag is Marieke Leunen overleden, de echtgenote van Maurice Vandendijk. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Ruben Stassen trekt lijst Groen

Maandag 10 september 2018
Ruben Stassen trekt de lijst Groen in Tongeren  bij de komende gemeenteraadsleden. Lucienne Castermans staat tweede op de lijst, Johan Vandebosch derde. Lijstduwer is Jan Vandenrul.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Guy Wijnants overleden

Maandag 10 september 2018
Tongeren - Guy Wijnants overledenWoensdag overleed Guy Wijnants, de echtgenoot van Marie-Jeanne Schabreghs. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle, intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur)  bij Uitvaartzorg Driesen.
In mannen Top Divisie 2 A van het basketbal heeft Tongeren in Aarschot gewonnen met 69-81. Quarters: 16-23, 19-10 (35-33, 22-23 (57-56), 12-25.

's Herenelderen verslaat Hoeselt

Zondag 9 september 2018
Tongeren - 's Herenelderen verslaat Hoeselt's Herenelderen heeft Hoeselt A geklopt met 3-0. Union Rutten versloeg Kesselt met 2-1. Valencia Piringen stuurde Riemst puntenloos naar huis. Uitslag: 1-0. Jekervallei Sluizen verloor met 2-6 van Aalst. Heur-Tongeren B verloor met 5-0 op het veld van SK Herkenrode.

Heur-Tongeren - RC Hades 0-2

Zaterdag 8 september 2018
Tongeren - Heur-Tongeren - RC Hades 0-2Heur-Tongeren heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van RC Hades Kiewit Hasselt. Eendracht Henis verloor met 2-1 op het veld van Bregel.

Lisette Lieben overleden

Zaterdag 8 september 2018
Tongeren - Lisette Lieben overledenOp 25 augustus overleed Lisette Lieben. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Jozefskerk in Tongeren. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Merken in Grote Spouwen.
Tribunaliteiten
Tongeren - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Smeets overleden

Vrijdag 7 september 2018
Tongeren - Roger Smeets overledenGisteren is Roger Smeets overleden, de echtgenoot van Denise Albert. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingspmoment: maandag (19-20 uur).

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Tongeren - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.

Tongerse in aanrijding betrokken

Donderdag 6 september 2018
Tongeren - Tongerse in aanrijding betrokkenWoensdagochtend werd een fietser aangereden op de Geldenaaksevest in Leuven. Een 28-jarige man uit Willebroek reed met zijn fiets in de richting van de Tiensepoort toen een auto vanuit de Dekenstraat de ring opreed. De 22-jarige bestuurster uit Tongeren had de fietser niet gezien en het kwam tot een aanrijding. De fietser viel en werd met lichte verwondingen voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Krisje Yzermans overleden

Donderdag 6 september 2018
Tongeren - Krisje Yzermans overledenMaandag is Krisje Yzermans overleden, de echtgenote van Koen Swaanen. Zij was 32 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Onweer zorgt voor wateroverlast

Woensdag 5 september 2018
In Tongeren heeft het onweer voor wateroverlast gezorgd. In Rutten en Koninksem waren er de grootste problemen. Een aantal kelders liep er onder water.

Jekervallei Sluizen verslaat Velm VV

Woensdag 5 september 2018
Tongeren - Jekervallei Sluizen verslaat Velm VVIn vierde provinciale B hebben vanavond drie Tongersen ploegen gespeeld. Jekervallei Sluizen klopte Velm VV met 1-0. Valencia Piringen verloor met 5-1 op het veld van Hoeselt B en Heur-Tongeren B verloor thuis met 1-5 van Jong STVV.

Jef Hauben overleden

Woensdag 5 september 2018
Maandag is Jef Hauben overleden, de echtgenoot van Clemence Rouffart. Hij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Mal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Tongeren - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Tina Ketelslegers overleden

Woensdag 5 september 2018
Tongeren - Tina Ketelslegers overledenMaandag is de uit Overrepen afkomstige Tina Ketelslegers overleden, de weduwe van Eduard Budeners. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats in Overrepen.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Tongeren - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Guy Moermans overleden

Woensdag 5 september 2018
Tongeren - Guy Moermans overledenMaandag is Guy Moermans overleden, de echtgenoot van Josée Thijsen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Tongeren - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Mariette Requilé overleden

Dinsdag 4 september 2018
Tongeren - Mariette Requilé overledenGisteren is Mariette Requilé overleden, de weduwe van René Vanherf. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Woninginbraak op Luikersteenweg

Dinsdag 4 september 2018
Tongeren - Woninginbraak op LuikersteenwegOnbekenden verschaften zich via een raam toegang tot een woning aan de Luikersteenweg. Of zij er buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de feiten.

Fina D'Or overleden

Maandag 3 september 2018
Tongeren - Fina D'Or overledenIn WZC Sint-Franciscus is gisteren Fina D'Or overleden, de weduwe van Chrétien Stoffels. Zij was 86 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest in Sint-NiklaasHeur-Tongeren heeft vanmiddag met 2-1 verloren in Sint-Niklaas. Valencia Piringen klopte Borgloon met 1-0 's Herenelderen speelde 0-0 gelijk in Zutendaal. Union Rutten verloor met 3-0 in Nieuwerkerken. Heur-Tongeren B verloor met 4-1 in Vroenhoven. Eendracht Henis versloeg Munsterbilzen met 3-1. Jekervallei Sluizen klopte Inter Hasselt met 4-0.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.
Morgen wordt de heringerichte Blaarstraat officieel in gebruik genomen. Met de realisatie van het project was een uitgave gemoeid van 500.000 euro.

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Tongeren - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen