Het overige nieuws

Eerste roman van Michiel Cox

Zaterdag 31 augustus 2019
'Messias van niks': zo heet de eerste roman van de 30-jarige Michiel Cox uit Tongeren. Hij schreef eerder al meerdere toneelstukken.

Gelijkspel voor Heur-Tongeren

Zaterdag 31 augustus 2019
Tongeren - Gelijkspel voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Betekom. De ruststand was 1-0.

Handbal: Tongeren klopt Atomix

Zaterdag 31 augustus 2019
In de eerste wedstrijd van de BENE-league heeft Handbal Tongeren vanavond HC Atomix verslagen met 38-24.

Christina Driesen overleden

Zaterdag 31 augustus 2019
Tongeren - Christina Driesen overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Christina Driesen overleden, de weduwe van Michel Slechten. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van Uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Veel te snel

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Rode Kruislaan in Bilzen is vandaag een bestuurder betrapt die met 137 km per uur reed. In de Burgemeester Marresbaan in Riemst vlogen vandaag 60 hardrijders tegen de lamp.

Inbraak mislukt in Verbindingsstraat

Vrijdag 30 augustus 2019
Tongeren - Inbraak mislukt in VerbindingsstraatDieven poogden binnen te dringen in een woning aan de Verbindingsstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Tongeren - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Jetje Ernots overleden

Vrijdag 30 augustus 2019
Tongeren - Jetje Ernots overledenDinsdag is Jetje Ernots overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Guillaume Dedry. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Versterking voor 's Herenelderen

Donderdag 29 augustus 2019
Tongeren - Versterking voor 's HerenelderenTweede provincialer Victoria 's Herenelderen heeft nog twee spelers aangetrokken: Tirolien Nayiziga van Bilzen-Waltwilder en Pieter Cops van Herk Sport.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Peter Jacobs overleden

Donderdag 29 augustus 2019
Tongeren - Peter Jacobs overledenMaandag is in Schaffen de uit Tongeren afkomstige Peter Jacobs overleden. Hij was 51 jaar. De plaatsing van de urne vindt plaats in familiekring. Begroeting: zaterdag (11.30-12.30 uur) in JULIS aan de Vervoortstraat in Diest.

Handbal: BENE-League start dit weekend

Donderdag 29 augustus 2019
Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie, waar zes teams uit België en zes uit Nederland aan deelnemen, is toe aan haar dertiende editie. Van Belgische zijde is Atomix Haacht de nieuwkomer. De Brabanders vervangen Sasja dat dit seizoen is eerste nationale speelt. In Nederland vervangt Handbal Houten het gedegradeerde Quintus. De voorbije drie seizoenen won Achilles Bocholt de titel.
Twaalf teams spelen in totaal 22 competitiewedstrijden waarna de (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Tongeren - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Marting overleden

Donderdag 29 augustus 2019
Tongeren - Jean Marting overledenMaandag is Jean Marting overleden, de echtgenoot van Simone Lathouwers.Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Germaine Peters overleden

Donderdag 29 augustus 2019
Tongeren - Germaine Peters overledenOp 24 augustus overleed Germaine Peters, de weduwe van de vorig jaar overleden Robert Clerinx. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay en wordt gevolgd door de bijzetting in het urnengraf op de begraafplaats van Henis. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Kabels ontvreemd op werf

Woensdag 28 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een diefstal vastgesteld op een werf aan de Hoefaertweg in Bilzen. Onbekenden hebben er kabels gestolen.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Tongeren - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

Françoise Portugaels overleden

Woensdag 28 augustus 2019
Tongeren - Françoise Portugaels overledenMaandag is Françoise Portugaels overleden, de echtgenote van Jean Goffin. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Tongeren - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Nieuwe videoclip K3 in Nerem

Dinsdag 27 augustus 2019
Voor de opname van hun nieuwe videoclub kozen de meisjes van K3 de chocoladefabriek in Nerem. 'Altijd blijven dromen' zal hun nieuwe single heten.

Koperen kabels gestolen

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben toegeslagen op een werf aan de Asdreef in Bilzen. Zij gingen er met koperen kabels aan de haal.

Muur van schuur ingestort

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is een muur van een schuur ingestort aan de Valgaerstraat in Kortessem. Daardoor is ook een deel van het dak naar beneden gekomen. Mogelijk is er asbest vrijgekomen.

Gustaaf Munsters overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Tongeren - Gustaaf Munsters overledenZaterdag is Gustaaf Munsters overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay, gevolgd door de bijzetting van de urne in het familiegraf op de begraafplaats van Nerem. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Anny Snellinx overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Tongeren - Anny Snellinx overledenOp 22 augustus overleed Anny Snellinx. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay, gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats in Henis. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de OLV-basiliek waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Tongeren - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom: man gewond

Dinsdag 27 augustus 2019
Tongeren - Auto tegen boom: man gewondGisterennamiddag rond 16.30 uur is de Baversstraat een auto tegen een boom beland. Bij het ongeval raakte een Tienenaar gewond.

Twee bestelwagens gestolen

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Tongersesteenweg in Riemst zijn zondagnacht twee bestelwagens gestolen. De voertuigen konden inmiddels dankzij het ingebouwde traceersysteem teruggevonden worden in Nederland.

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Tongeren - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.

Frans Wijnants overleden

Maandag 26 augustus 2019
Tongeren - Frans Wijnants overledenOp 21 augustus overleed Frans Wijnants, de echtgenoot van Marida Peeters. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetinbg: dinsdag (19-20 uur).
In de Beker van België basketbal heeft Tongeren gewonnen in Vilvoorde. Uitslag: 74-97.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Inbraak in appartementsgebouw

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is ingebroken in een appartementsgebouw in Kleine Wijs. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Union Rutten speelt gelijk

Zondag 25 augustus 2019
Tongeren - Union Rutten speelt gelijkUnion Rutten heeft vanmiddag gelijk gespeeld tegen JB Eigenbilzen. Uitslag: 3-3. 's Herenelderen verloor thuis van WS Schoonbeek Beverst met 2-5. De reserven van Heur-Tongeren speelden 2-2 gelijk tegen RDK Gravelo. Eendracht Henis won met 0-1 op het veld van J. Borgloon.

Kentekenplaten gestolen

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maastrichtersteenweg in Riemst hebben dieven de kentekenplaten van een auto gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld. In de Klein Lafeltstraat is ingebroken in een huis. Of de daders buit konden maken is niet geweten.

Diefstal in garage

Zondag 25 augustus 2019
Tongeren - Diefstal in garageIn Gasthuisgaarde is een diefstal in een garage gepleegd. Over de aard en de omvang van de buit is niets bekendgemaakt.

Monsterscore voor Valencia Piringen

Zaterdag 24 augustus 2019
Tongeren - Monsterscore voor Valencia PiringenValencia Piringen heeft vanavond Sp. Kolmont verslagen met ruime cijfers. Uitslag: 7-1. Heur-Tongeren won met 0-2 op bet veld van Spouwen-Mopertingen.

Nieuwe vennootschap: Vers

Zaterdag 24 augustus 2019
Kevin Van Halle en Karolien Limère, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Vers opgericht met zetel aan de Sint-Truidersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een groentenwinkel, algemene bouw- en renovatiewerken en de aan- en verkoop van onroerende goederen.

Jos Franssen overleden

Zaterdag 24 augustus 2019
Tongeren - Jos Franssen overledenDinsdag is in Hasselt de uit Tongeren afkomstige Jos Franssen overleden, de weduwnaar van Simonne Peters. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: maandag (19-20 iur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Ludo Larondelle overleden

Zaterdag 24 augustus 2019
Tongeren - Ludo Larondelle overledenDonderdag is Ludo Larondelle overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Tongeren - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Koper gestolen uit restaurant

Donderdag 22 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een leegstaand restaurant aan de Maastrichtersteenweg in Riemst is koper gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

José Schraepen overleden

Donderdag 22 augustus 2019
Tongeren - José Schraepen overledenDinsdag is José Schraepen overleden, de weduwe van Noël Cuyx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Drie arrestaties in drugszaak

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Drie arrestaties in drugszaakZoomOp de oefenterreinen van de VDAB in Bilzen zijn gisteren drie personen gearresteerd. Zij worden verdacht van drugshandel.

Inbraak in binnenspeeltuin

Dinsdag 20 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is het voorbije weekend ingebroken in binnenspeeltuin KinderRijck. De buit bleef beperkt maar er is wel veel schade.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Tongeren - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Claire Houben overleden

Dinsdag 20 augustus 2019
Tongeren - Claire Houben overledenOp 16 augustus overleed Claire Houben, de echtgenote van Gus Simon. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in parochiekerk Sint-Jan waarna gelegenheid tot groeten.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Tongeren - Een stropop van Groene KringZoomAfgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Zoom

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Meisje (18) gewond bij ongeval

Maandag 19 augustus 2019
Gisterenavond gebeurde er een verkeersongeval op de Hasseltsesteenweg. Daarbij is een 18-jarig meisje uit de stad gewond geraakt.

Vrouw rijdt in op politievoertuig

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een vrouw onder invloed van drugs frontaal ingereden op een politievoertuig in de Neremstraat in Borgloon. Twee agenten en de vrouw zelf raakten lichtgewond.

Materiaal gestolen uit bestelwagen

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Maastrichterstraat in Bilzen is ingebroken in een bestelwagen. De daders gingen met werkmateriaal aan de haal. Er kwamen ook dieven over de vloer in een woning aan de Weerterveldweg.

Juwelen geroofd uit woning

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Mersenhovenstraat in Kortessem zijn juwelen gestolen. Om binnen te geraken hadden de daders een rolluik geforceerd.
Tongeren - 39 deelnemers voor nieuwelingenwedstrijdZoomRoger Simmons Colby heef de nieuwelingenwedstrijd in Mal gewonnen. Jannis Kommnick werd tweede, Senne Hulsmans derde. Er waren 39 deelnemers.
Tongeren - Jekervallei Sluizen klopt HoepertingenIn de beker van Limburg heeft Jekervallei Sluizen Hoepertingen verslagen. Uitslag: 2-0. Heur-Tongeren B heeft in de beker thuis verloren van Biesen. Uitslag: 0-7.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Tongeren - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

Heur-Tongeren verslaat Alken

Zondag 18 augustus 2019
Tongeren - Heur-Tongeren verslaat AlkenHeur-Tongeren heeft vanavond zijn wedstrijd tegen FC Alken gewonnen. Uitslag: 5-1. Union Rutten verloor met 2-1 in Membruggen. Valencia Piringen verloor met 2-0 op het veld van Zutendaal B. 's Herenelderen ging met 6-2 onderuit bij FC Vliermaal.
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem is vanochtend ingebroken in garage Cremers aan de Industrielaan. Ze reden er met een fonkelnieuwe auto door de poort. De wagen raakte daardoor zo zwaar beschadigd dat ze hem moesten achterlaten.

Inbrekers slaan op de vlucht

Zondag 18 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning aan de Truyerstraat in Heers. Ze werden vermoedelijk door een of ander opgeschrikt en sloegen op de vlucht.

Nieuwe vennootschap: GV Consult

Zaterdag 17 augustus 2019
Gert Vanaken uit Tongeren heeft de besloten vennootschap GV Consult opgericht met zetel in Koppelkist in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen van financiële, juridische, technische, commerciële of administratieve aard in de ruimste zin.
Tongeren - Eendracht Henis viert 60-jarig bestaanZoomTweede provincialer Eendracht Henis viert vandaag zijn zestigjarig bestaan. Dat gebeurt met een fuif in de Kleine Graaf aan de Ginstraat in 's Herenelderen.

Jozef Snellings overleden

Zaterdag 17 augustus 2019
Tongeren - Jozef Snellings overledenWoensdag is Jozef Snellings overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Lucienne Kellens. Hij was 98 jaar. Hetb afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de paropchiekerk van Overrepen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Tongeren - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Tongeren - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Baerten overleden

Vrijdag 16 augustus 2019
Tongeren - Mariette Baerten overledenWoensdg is Mariette Baerten overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Sluizen - HABO Borgloon 1-2

Donderdag 15 augustus 2019
Tongeren - Sluizen - HABO Borgloon 1-2Jekervallei Sluizen heeft zijn oefenwedstrijd tegen HABO Borgloon verloren. Uitslag: 1- 2. Heur-Tongeren versloeg Mechelen-aan-de-Maas met 4-0. In het bekervoetbal klopte Henis Kortessem met 9-0.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Tongeren - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Tongeren - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Nieuwe vennootschap: APJ

Woensdag 14 augustus 2019
Truong Chan uit Tongeren heeft de besloten vennootschap APJ opgericht met zetel aan de Krekelstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, het ontmossen van daken en het plaatsen van wand- en vloerbekledingen.

J&S Construct failliet verklaard

Woensdag 14 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid J&S Construct uit Heers failliet verklaard. De vennootschap werd in 2012 opgericht.

Florentine Budo overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Tongeren - Florentine Budo overledenMaandag overleed Florentine Budo, de weduwe van de in 2014 overleden Jef Vanheusden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Motorfiets gestolen uit tuinhuis

Woensdag 14 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een tuinhuis aan de Klein Lafeltstraat in Riemst. Zij gingen met een motorfiets aan de haal.
Tongeren - Valencia Piringen verliest oefenwedstrijdValencia Piringen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Heers verloren. Uitslag: 4-1. Union Rutten verloor van Biesen met 2-0.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Tongeren - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Thérèse Meers overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Tongeren - Marie-Thérèse Meers overledenGisteren is Marie-Thérèse Meers overleden, de weduwe van de in 2003 overleden José Simon. Zij was 92 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Ingebroken in woning

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een huis aan de Visésteenweg in Riemst. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Botsing op Bilzersteenweg

Maandag 12 augustus 2019
Deze namiddag botsten twee auto's op de Bilzersteenweg. Of er daarbij gewonden vielen, is niet geweten.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Ida Verjans overleden

Maandag 12 augustus 2019
Vrijdag overleed Ida Verjans, de levensgezellin van wijlen Julien Nijs. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

's Herenelderen klopt Rekem

Zondag 11 augustus 2019
Tongeren - 's Herenelderen klopt RekemIn het bekervoetval heeft 's Herenelderen met 6-1 gewonnen van Rekem. Rutten-Henis eindigde op 1-1. Jekervallei Sluizen won met 0-4 op het veld van Heis.

Basketbal: Tongeren - Ieper 60-88

Zondag 11 augustus 2019
In de Beker van België basketbal heeft Tongeren verloren van Ieper. Uitslag: 60-88.

Inbraak in Konijnenstraat

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Konijnenstraat in Borgloon is ingebroken in een woning. Wat er werd gestolen, is niet geweten.

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oo de Visésteenweg in Riemst botsten gisteren een bromfietser en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Auto tegen omheining

Zaterdag 10 augustus 2019
Tongeren - Auto tegen omheining
Gisterenavond is een auto tegen een omheining beland in de Gasthuisbosdreef. De chauffeur werd daarbij gewond.

Rutten klopt Heur-Tongeren

Zaterdag 10 augustus 2019
Tongeren - Rutten klopt Heur-TongerenIn een oefenwedstrijd heeft Rutten de beloften van Heur-Tongeren verslagen. Uitslag: 1-0.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een tuin aan de Hoepertingenstraat in Borgloon. Zij maakten een aanhangwagen en een motorfiets buit.

Inbraak maar geen buit

Vrijdag 9 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is via een raam ingebroken in een pand aan de Steenweg in Heers. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.

Autodief botst tegen andere auto

Vrijdag 9 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is vanavond een autodief tijdens een achtervolging door de politie tegen een andere auto gereden. De man kon ingerekend worden. De wagen was afgelopen nacht gestolen in Maasmechelen.

Twee gewonden bij home invasion

Vrijdag 9 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Batterijstraat in Bilzen is gisterenavond rond 19 uur een koppel het slachtoffer geworden van een home invasion. Drie mannen zijn met geweld de woning via de voordeur binnengedrongen. Beide slachtoffers raakten hierbij gewond. De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst was snel ter plaatse. De drie verdachten verlieten te voet de woning en werden even later, op aanwijzen van buurtbewoners, aangetroffen in de Herkebamstraat in Bilzen. PZ Lanaken-Maasmechelen kwam in bijstand om de verdachten te arresteren (…) Het hele nieuwsbericht

Gerardine Philippeth overleden

Vrijdag 9 augustus 2019
Tongeren - Gerardine Philippeth overledenWoensdag is Gerardine Philippeth overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Cretien Erkens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorgn Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).
Tongeren - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Sluizen verliest oefenwedstrijd

Vrijdag 9 augustus 2019
Tongeren - Sluizen verliest oefenwedstrijdJekervallei Sluizen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Membruggen verloren met 1-0. Eendracht Henis klopte Vliermaal met 4-2.

Gauwdief steelt ring en halsketting

Donderdag 8 augustus 2019
Aan de Luikerpoort sloeg deze namiddag een gauwdief toe. Hij ging met een ring en een halsketting aan de haal. In een huis aan de Bulkerstraat hebben dieven geld en een muziekbox ontvreemd.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Tongeren - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Tractor tegen elektriciteitspaal

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In dr Groenstraat in Riemst reed een tractor tegen een elektriciteitspaal. Daardoor kwamen zo'n 20 gezinnen meerdere uren zonder elektriciteit te zitten.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Tongeren - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Gaby Roebben overleden

Woensdag 7 augustus 2019
Tongeren - Gaby Roebben overledenGisteren is Gaby Roebben overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Joseph Thoonen. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Bromfietser gewond op kruispunt

Woensdag 7 augustus 2019
Op het kruispunt van de Viséweg en de Blaarstraat is een bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder lichtgewond

Dinsdag 6 augustus 2019
Tongeren - Motorrijder lichtgewondOp het kruispunt van de Wijkstraat en de Dirkenlaan raakten gisterenavond een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken. De motorrijder werd daarbij lichtgewond.

Toine Boyen overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Tongeren - Toine Boyen overledenZaterdag is Toine Boyen overleden, de echtgenoot van Arlette Bellen. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Op een stoel in de assisenzaal

Dinsdag 6 augustus 2019
Na de succesvolle editie van vorig jaar zet het gerechtsgebouw op 10 & 11 augustus opnieuw zijn deuren open voor het groot publiek. De TIJDrover is een theatrale audiotour langs persoonlijke interviews en verhalen. Deze verrassende voorstelling biedt je nu de kans om, zonder consequenties, te ervaren hoe het zou zijn om op een stoel in een assisenzaal plaats te nemen. U hoort er niet te zijn, u heeft niets misdaan, geen rechtenstudie gevolgd, u bent geen griffier, en toch mag u er even gaan zitten. Het kost u alleen wat tijd. Voor de TIJDrover zijn drie verschillende audiotours in dit gerechtsgebouw exclusief voor festival MoMeNT gemaakt. De TIJDrover is een associatie tussen journalistiek en theater. Sien Eggers, Matteo Simoni, Francesca Vanthielen en andere stemacteurs zijn naast de openhartige gesprekken met rechter, advocaat en ouder van een dader te horen als stemacteur.

Martine Steyls overleden

Maandag 5 augustus 2019
Tongeren - Martine Steyls overledenZaterdag is Martine Steyls overleden. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Berg.

Sluizen klopt Smeermaas

Maandag 5 augustus 2019
Tongeren - Sluizen klopt SmeermaasJekervallei Sluizen won de bekerwedstrijd tegen Smeermaas met 6-1. Eendracht Henis klopte W. Hoeselt met 4-1.'s Herenelderen won in Vroenhoven met 0-4. Valencia Piringen verloor met 7-2 in Vliermaal.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

Stuur en boordcomputer gestolen

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Zavelstraat in Bilzen is ingebroken in een bestelwagen. De daders gingen met het stuur en de boordcomputer aan de haal.

Weg met bloembakken

Zondag 4 augustus 2019
Tongeren - Weg met bloembakkenOnbekenden gingen met twee bloembakken aan de haal aan de Sint-Truidersteenweg. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Tongeren - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Montignies - Heur-Tongeren 2-1

Zondag 4 augustus 2019
Tongeren - Montignies - Heur-Tongeren 2-1In de tweede ronde van de Croky Cup - de beker van België - heeft Heur-Tongeren verloren op het veld van SC Montignies. Uitslag: 2-1.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Tongeren - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Gerrits overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Tongeren - Jean Gerrits overledenDinsdag Jean Gerrits overleden, de weduwnaar van de in 1986 overleden Elza Briers en van de in 2018 overleden Jenny Deckers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Heur-Tongeren verslaat Zonhoven VV

Donderdag 1 augustus 2019
Tongeren - Heur-Tongeren verslaat Zonhoven VVHeur-Tongeren heeft zijn oefenwedstrijd tegen Zonhoven gewonnen met 1-0. Het doelpunt werd in de 22ste minuut gescoord door Camara.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop