Het overige nieuws

Nieuwe nv: P.O. Sint-Truiden

Donderdag 28 februari 2019
De nv Borghof Invest uit Tongeren en de nv Vanhout Projects uit Geel hebben de nv P.O. Sint-Truiden opgericht met zetel in de Tomstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het investeren in, alsook het ontwikkelen en houden van vastgoed.
Tongeren - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

Verdeelkast aan diggelen

Donderdag 28 februari 2019
Vanochtend, even voor half zes, heeft een bestuurder een verkeelkast van Fluvius stuk gereden in de Houbbenstraat in Vreren. De chauffeur vervolgde zijn weg. De politie is er nog niet in geslaagd de dader te identificeren.

Augusta Vanbuckhave overleden

Donderdag 28 februari 2019
Gisteren is Augusta Vanbuckhave overleden, de weduwe van Hubert Thysen. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Tongeren - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Dominique Lenaerts overleden

Donderdag 28 februari 2019
Tongeren - Dominique Lenaerts overledenIn Rutten is dinsdag Dominique Lenaerts overleden. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

In gracht na botsing

Woensdag 27 februari 2019
Tongeren - In gracht na botsingVanmorgen kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de Romeinse Kassei. Eén van de wagens belandde na de botsing in de gracht. Bij het ongeval vielen twee gewonden. De slachtiofers zijn uit Tongeren.

Twee faillissementen

Woensdag 27 februari 2019
De Ondernemersrechtbank heeft  brasserie Bazilik en Jans Voedingsmachines en weegschalen, beide uit Tongeren, failliet verklaard. Schulvorderingen moeten voor 28 maart ingediend worden.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Tongeren - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

Nieuwe bvba: I Care Medical esthetic

Woensdag 27 februari 2019
Angélique Lhomme uit Hélécine en Yin Yeh uit Tongeren hebben de bvba I Care Medical esthetic opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde door de geneesheer-vennoten op het vlak van plastische chirurgie.

Ghislaine Amant overleden

Woensdag 27 februari 2019
Tongeren - Ghislaine Amant overledenGisteren is Ghislaine Amant overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Hubert Proost. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Fina Arnols overleden

Woensdag 27 februari 2019
Tongeren - Fina Arnols overledenVrijdag is Fina Arnols overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Jean Valles. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Tongeren - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Tongeren - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Zebracinema: 'If Beale Street Could Talk'Zoom"If Beale Street Could Talk" - Barry Jenkins - VS - 2018 - 117'
De jaren '70. De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet racen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde, Fonny, te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting.
Morgen om 20.15u in Dommelhof en om 20.30u in De Velinx in Tongeren; donderdag om 20.15u in Cinema Walburg in Hamont.

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Tongeren - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Niet gezekerd: 1.000 euro boete

Maandag 25 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een vrachtwagenbestuurder uit Wezet heeft gisteren een boete van 1.000 euro gekregen omdat hij twee kleine graafmachines vervoerde die niet vastgemaakt waren. De man werd betrapt in de Bitsingerstraat in Riemst.

Auto in gracht op Neremweg

Zondag 24 februari 2019
Vanavond rond 21.40 uur belandde een auto in de gracht op de Neremweg in Tongeren. De bestuurder werd lichtgewond.

Werk voor de brandweer

Zondag 24 februari 2019
Tongeren - Werk voor de brandweerBij de brandweer liep zaterdagnacht een brandmelding binnen voor een woning aan de Bilzersteenweg. De bedrading van een lichtschakelaar was er aan het smeulen. Deze namiddag vatte een asbak vuur in de Via Julianus.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Tongeren - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Sluizen verliest van Herkenrode

Zondag 24 februari 2019
Tongeren - Sluizen verliest van HerkenrodeJekervallei Sluizen heeft thuis met 1-4 verloren van KSK Herkenrode. Heur-Tongeren B verloor met 2-0 in Velm. Eendracht Henis heeft Zutendaal VV verslagen met 2-0. Union Rutten verloor met 2-4 van Herk Sport. Valencia Piringen ging met 3-4 winnen bij Heis Sport.

Werktuigen gestolen op werf

Zondag 24 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met werktuigen ter waarde van 3.000 euro aan de haal op een werf aan de Jekerstraat in Riemst. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Tongeren - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...

Zaalvoetbal: Schoten-Onbetong 7-4

Zaterdag 23 februari 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong met 7-4 verloren in Schoten. In de stand staat Onbetong voorlaatste.

Heur-Tongeren verliest van Turnhout

Zaterdag 23 februari 2019
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van TurnhoutHeur-Tongeren heeft verloren van Turnhout. Uitslag: 2-4.'s Herenelderen verloor van Bregel met 3-1.
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest nipt van BevoHandbal Tongeren heeft vanavond nipt verloren van Bevo. Uitslag: 27-28.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Tongeren - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Gauwdief slaat toe aan bushalte

Vrijdag 22 februari 2019
Tongeren - Gauwdief slaat toe aan bushalteGisterenavond sloeg een gauwdief toe aan een bushalte in de stad. Hij ging er met de gsm van een vrouw vandoor.
Tongeren - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Tongeren - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Theo Hermans overleden

Donderdag 21 februari 2019
Gisteren is Theo Hermans overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Tongeren - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

Elsa Smullenberghs overleden

Woensdag 20 februari 2019
Tongeren - Elsa Smullenberghs overledenGisteren is Elsa Smullenberghs overleden, de echtgenote van Nicolas Neven. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Irène Petry overleden

Woensdag 20 februari 2019
Tongeren - Irène Petry overledenGisteren is Irène Petry overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Gerard Jamaer. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrulm Debay

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Tongeren - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Tongeren - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Tongeren - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

503 kandidaat-huurders

Dinsdag 19 februari 2019
Eind vorig jaar telde Tongeren 503 kandidaat-huurders voor een sociale woning. Zij staan ingeschreven op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen. Eind 2012 waren er 404.

Fons Matthys overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Gisteren is Fons Matthys overleden, de echtgenoot van Isabelle Juveyns. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Lisette Hubens overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Tongeren - Lisette Hubens overledenZaterdag is Lisette Hubens overleden, de echtgenote van Pierre Jadoul. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Priester Edmond Van Eyck overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Tongeren - Priester Edmond Van Eyck overledenZondag is priester Edmond Van Eyck overleden. Hij was 89 jaar en onder meer kapelaan in Luik en Genk en pastoor in Millen en in Sint-Lutgart in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Basketbal: Tongeren klopt Hasselt

Zondag 17 februari 2019
In mannen top divisie 2A heeft Tongeren Hasselt verslagen met 91-85. Quarters: 29-21; 18-22 (47-43); 24-22 (71-65), 20-20.

Volleybal : Winst voor Datovoc

Zondag 17 februari 2019
Tongeren - Volleybal : Winst voor DatovocIn liga A dames van het volleybal heeft Datovoc heeft zaterdag een 1-3 overwinning behaald tegen Zoersel. Vandaag won Datovoc met 0-3 bij Farciennes.

Zaalvoetbal: Onbetong verliest

Zondag 17 februari 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren thuis onderuit gegaan tegen Meeuwen. Uitslag: 3-5. Onbetong staat twaalfde in de stand.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Tongeren - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Sluizen klopt Vroenhoven

Zondag 17 februari 2019
Tongeren - Sluizen klopt VroenhovenJekervallei Sluizen ging bij Vroenhoven winnen met 0-6. Heur-Tongeren B verloor de derby tegen Valencia Piringen met 4-7. Union Rutten heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Rosmeer. 's Herenelderen verloor thuis met 0-2 van SK Munsterbilzen.

Nipt verlies voor Heur-Tongeren

Zaterdag 16 februari 2019
Tongeren - Nipt verlies voor Heur-TongerenHeur-Tongeren verloor op het veld van City Pïrates Antwerpen met  2-1. Bij de rust was de stand 0-1. Eendracht Henis verloor met 4-0 van Sp. Kolmont.

Handbal: Tongeren verslaat Quintus

Zaterdag 16 februari 2019
Tongeren - Handbal: Tongeren verslaat QuintusIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond Quintus verslagen met 22-27.

Inbraak in garage

Zaterdag 16 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Maastrichtersteenweg in Riemst is gisterenavond ingebroken in een garage. Wat er is gestolen, is niet geweten.

Nieuwe bvba: Believe

Vrijdag 15 februari 2019
Thierry Jacobs uit Tongeren heeft de bvba Believe opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van motorvoertuigen, het organiseren van evenementen, opleidingen en seminaries én de uitbating van allerlei vormen van drank- en eetgelegenheden.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Tongeren - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Olga Bruls overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Tongeren - Olga Bruls overledenWoensdag is Olga Bruls overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Willy Riskin. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus in Tongeren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Tongeren - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden

Donderdag 14 februari 2019
Gisterenavond zijn twee personen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Kruissteenweg. De gewonden zijn uit Tongeren en Borgworm.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Tongeren - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Frida Lousbergh overleden

Donderdag 14 februari 2019
Tongeren - Frida Lousbergh overledenGisteren is Frida Lousbergh overleden, de in 2006 overleden Guillaume Baldewijjns. Zij was 88 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Vreren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Tongeren - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Vrouw verdooft ex-partners

Woensdag 13 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 72-jarige vrouw uit Borgloon, die haar vier ex-partners verdoofde met een slaapmiddel en dan geld van hun rekening haalde, heeft drie jaar cel en een boete van 300 euro gekregen. Aan de burgerlijke partijen moet zij in het totaal zo'n 22.000 euro betalen.(PG)

Auto tegen verlichtingspaal

Woensdag 13 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Haspengouwlaan in Horpmaal (Heers) is een 28-jarige vrouw uit Borgloon gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een verlichtingspaal belandde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Tegen stilstaand voertuig

Woensdag 13 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Viséstesteenweg in Riemst is deze namiddag een auto ingereden op een stilstaand voertuig. De bestuurster bleef ongedeerd.

Christiane Neven overleden

Woensdag 13 februari 2019
Tongeren - Christiane Neven overledenGisteren is Christiane Neven overleden, de echtgenote van Joseph Halleux. Zij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroetingsmoment: donderdag en vrijdag (18-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Autohandel failliet verklaard

Woensdag 13 februari 2019
De Ondernemersrechtbank heeft gisteren Autohandel Olaf Vermeylen uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 14 maart ingediend worden.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Tongeren - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Tongeren - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Tongeren - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Tongeren - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Tongeren - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Tongeren - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Liza Bunkens overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Tongeren - Liza Bunkens overledenGisteren is Liza Bunkens overleden, de echtgenote van Simon Mengels. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Trio aangehouden

Maandag 11 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft vandaag drie mannen onder aanhoudingsmandaat geplaatst die afgelopen weekend bij een controle in Riemst gearresteerd werden door de politie omdat er allerhande inbrekersmateriaal in hun auto lag. De drie verplaatsten zich met een auto met Franse kentekenplaat.

Henri Jaspers overleden

Maandag 11 februari 2019
Tongeren - Henri Jaspers overledenIn WZC Aurora is donderdag Henri Jaspers overleden, de echtgenoot van Bertha Castermans. Hij was 84 jaar en wordt vrijdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Tongeren - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Zebracinema: 'Capharnaüm'

Maandag 11 februari 2019
Tongeren - Zebracinema: 'Capharnaüm'Zoom
"Capharnaüm" - Nadine Labaki - Libanon - 2018 - 123'
Zain, een 12-jarige jongen, staat voor de jeugdrechter. Op de vraag van de rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?", antwoordt Zain: "Omdat ze me op de wereld hebben gezet!". Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.
Morgen om 20.15u in Dommelhof en om 20.30u in De Velinx.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Tongeren - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Heur-Tongeren

Zondag 10 februari 2019
Tongeren - Winst voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vandaag Duffel verslagen met 3-0. Voor de thuisclub scoorden Stijn Vincent, Vanheeswijck en Erivelton. Valencia Piringen behaalde een 10-1 score tegen Gingelom. Union Rutten klopte Diepenbeek met 2-1. Inter Hasselt gaf forfait voor zijn wedstrijd tegen Heur-Tongeren B.. De wedstrijden Gravelo-'s Herenelderen, Jekervallei Sluizen - Riemst en Eendracht Henis - Riemst werden uitgesteld.

Inbraak in Sacramentstraat

Zaterdag 9 februari 2019
Tongeren - Inbraak in SacramentstraatOnbekenden drongen gisterenavond binnen in een woning aan de Sacamentstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren verloren in Hoei. Uitslag: 8-7.

Erwin Crommen overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Tongeren - Erwin Crommen overledenDonderdag is Erwin Crommen overleden, de vriend van Ingeborg Janssen. Hij was 46 jaar. De uitvaart vindt plaats in intieme kring. Het afscheid vindt maandag (18 uur) plaats in Uitvaartcentrum Debay.

Dashboard gestolen

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben in de Tramstraat in Riemst het dashboard uit een auto gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Inbraak in Sabinuslaan

Vrijdag 8 februari 2019
Tongeren - Inbraak in SabinuslaanIn de Sabinuslaan is ingebroken in een huis. Om binnen te geraken forceerden de daders de voordeur. Of zij buit konden maken, is niet geweten.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Sina Sillen overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Tongeren - Sina Sillen overledenWoensdag is Sina Sillen overleden, de weduwe van de in 1981 overleden Paul Schoubben. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren waarna gelegenheid tot groeten.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Tongeren - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Dievenbende veroordeeld

Vrijdag 8 februari 2019
Tongeren - Dievenbende veroordeeldDe correctionele rechtbank heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen een Roemeense dievenbende die onder meer toesloeg in Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren. De straffen variëren van 12 tot 55 maanden. De daders zitten al meer dan 7 maanden in voorarrest. Zii ondernamen meer dan honderd inbraken of inbraakpogingen. (PG)

Maria Bruninx overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Dinsdag is in Strombeek-Bever de uit 's Herenelderen afkomstige Maria Bruninx overleden, de weduwe van Modeste Vanempten. Zij was 91 jaar.  Het afscheid vindt maandag (13 uur) plaats in het crematorium in Zemst.

Atheneum mikpunt van vandalisme

Donderdag 7 februari 2019
Tongeren - Atheneum mikpunt van vandalismeOnbekenden hebben gisteren een aantal ruiten van het Atheneum ingegooid. De voorbije jaren vormde het Atheneum al meerdere keren het mikpunt van vandalisme.

Nieuwe bvba: Bellelisa

Donderdag 7 februari 2019
Thierry Lathouwers en Hilde Slangen, beiden uit Riemst, hebben dee bvba Bellelisa opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop, verkoop, groot- en kleinhandel van geassorteerde textielwaren, kleding, schoeisel en artikelen van leer.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Tongeren - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Tongeren - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Wellicht dit voorjaar al opent in de oude pastorie in Riemst het eerste Limburgse interimkantoor voor mensen met een beperking en langdurig zieken in de regio Riemst-Bilzen-Hoeselt. Bezieler van het project is Davy Renkens uit Kanne die daartoe gaat samenwerken met de Zonhovense organisatie ‘Liv aan het werk’, een van de centra van de intercommunale IGL. Het initiatief wil mensen met een beperking en langdurig zieken aan volwaardig werk helpen, dus geen vrijwilligerswerk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Dentexpress

Woensdag 6 februari 2019
Vital Vranken en Inge Asselman hebben de bvba Dentexpress opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitoefening van de tandheelkunde.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Tongeren - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Tongeren - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Tony Souveryns overleden

Woensdag 6 februari 2019
Tongeren - Tony Souveryns overledenIn Leuven is vandaag Tony Souveryns overleden, die in de jaren '90 enkele jaren bondscoach van de nationale basketbalploeg was en vervolgens technisch directeur bij de nationale basketbalbond. In 1993 werd hij "coach van het jaar". Souveryns, echtgenoot van Anne-Marie Bruneel, was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Rony Valles overleden

Woensdag 6 februari 2019
Tongeren - Rony Valles overledenMaandag is Rony Valles overleden, de partner van Josiane Tilkin. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Tongeren - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Tongeren - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Tongeren - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Visé - Tongeren 25-24

Dinsdag 5 februari 2019
In de Beneleague van het handbal heeft Tongeren met 25-24 verloren in Visé. Aan de rust was de stand 13-10.

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Tongeren - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Anton van Gool overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Tongeren - Anton van Gool overledenGisteren is Anton van Gool overleden, de weduwnaar van Trinette Lowet. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Lisette Boiten overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Tongeren - Lisette Boiten overledenGisteren is Lisette Boiten overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Leonard Diriken. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Tongeren - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Tongeren - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Tongeren - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Jean-Marie Damas overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Tongeren - Jean-Marie Damas overledenVrijdag is dokter Jean-Marie Damas overleden, de weduwnaar van Mieke Loomans. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Nieuwe bvba: Vera Icon

Maandag 4 februari 2019
José en Michiel Mottet, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Vera Icon opgericht met zetel aan de Landbroekweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie en verdeling van diergeneesmiddelen, medicatie, voeding of voedingssupplementen én computerconsultancy-activiteiten.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Tongeren - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Minneke Brugmans overleden

Maandag 4 februari 2019
Tongeren - Minneke Brugmans overledenGisteren is Minneke Brugmans overleden, de weduwe van Joseph Bertho. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaarts in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Mariette Wathiong overleden

Maandag 4 februari 2019
Vrijdag is Mariette Wathiong overleden, de weduwe van Felicien Staes. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmomenten: donderdag (19-20 uur) en vrijdag na de avondwake bij Uitvaartzorg Driesen.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Tongeren - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

'A Star is Born' in De Velinx

Maandag 4 februari 2019
Tongeren - 'A Star is Born' in De VelinxZoom"A Star is Born" - Bradley Cooper - VS - 2018 - 135'
Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij Ally ontdekt, een getalenteerde onbekende zangeres. Wanneer de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlight en werpt hij haar in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière al snel in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.
Morgen om 20.30u in De Velinx

Blanche Damave overleden

Maandag 4 februari 2019
Tongeren - Blanche Damave overledenZaterdag is Blanche Damave overleden, de weduwe van Chretien Vanseer. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Guido Keppers overleden

Maandag 4 februari 2019
Tongeren - Guido Keppers overledenVrijdag is Guido Keppers overleden, de echtgenoot van Margriet Muermans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Tongeren - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Basketbal: Tongeren verliest

Zondag 3 februari 2019
In mannen top divisie 2A van het basketbal heeft Tongeren verloren van Latem-De Pinte. Uitslag: 65-74.

Volleybal: Tongeren klopt As

Zondag 3 februari 2019
In Liga A dames van het volleybal heeft Tongeren As verslagen met 3-0. Sets: 25-17, 29-27, 25-21.

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Tongeren - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.

Toestellen gestolen

Zondag 3 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Bilzersteenweg in Hoeselt is ingebroken. De daders gingen met toestellen aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Tongeren - Handbal: Tongeren verslaat VolendamHandbal Tongeren heeft deze namiddag nipt gewonnen van Kras Volendam: 26-25.

Sluizen verliest in Hoeselt

Zondag 3 februari 2019
Tongeren - Sluizen verliest in HoeseltJekervallei Sluizen heeft met 3-1 verloren op het veld van Hoeselt B. Valencia Piringen verloor met 2-0 in Herkenrode. Heur-Tongeren B versloeg Eendracht Gingelom met 10-3. 's Herenelderen kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Landen. Eendracht Henis verloor met 4-2 in Heers.

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Union Rutten

Zaterdag 2 februari 2019
Tongeren - Gelijkspel voor Union RuttenUnion Rutten is vanavond 3-3 gelijk gaan spelen op het veld van Stevoort.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Tongeren - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Jaddoulle overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Tongeren - Bertha Jaddoulle overledenWoensdag is Bertha Jaddoulle overleden, de echtgenote van André Potargent. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop