Het overige nieuws

Juwelendiefstal

Zondag 30 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning aan de Koekelbronstraat in Borgloon. Er zijn juwelen gestolen.
Gisterenavond ontstond er een waterlek in de Driekruisenstraat. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening deed het nodige.
Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
Tongeren - Versterking voor Heur-TongerenHeur-Tongeren is vooral gaan shoppen bij Spouwen-Mopertingen en Zepperen-Brustem. Er zijn zeven nieuwe spelers aangetrokken: Olivier Geurts, Eloy Otero Perez en Martijn Dingenen (allen Spouwen-Mopertingen);Lennert Vandecaetsbeek en Ninjaz Ibricic (beiden Zepperen-Brustem); Mike Geybels (Koersel)en Senne Tans (Vlijtingen).
Weerbericht
Tongeren - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom: één gewonde

Zaterdag 29 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Borgloon kwam vanochtend een auto tegen een boom terecht. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Botsing met drie auto's

Vrijdag 28 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Kortessem raakten gisterennamiddag drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij werden een 42-jarige vrouw uit Borgloon en een 47-jarige vrouw uit Kortessem gewond.

Subsidies voor scholen

Vrijdag 28 juni 2019
Van maart tot en met mei 2019 zijn er bijna 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in Limburg. Dat maakte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vanmorgen bekend. Zo ontvangt de Vrije Basisschool School met de Bijbel Den Akker in Lommel ruim 2 miljoen euro voor afbraakwerken, een nieuwbouw en omgevingswerken. Voor basisschool Jeugdland in Tongeren werd 729.000 euro voorzien. Kleuterschool Klim-op in Helchteren krijgt bijna 194.000 euro, kleuterschool 't Reepje in Tongeren 144.000 euro, WICO-campus Mater Dei in Pelt in totaal 209.000 euro, basisschool De Achellier in Hamont-Achel 102.000 euro, basisschool Boseind in Pelt 97.800 euro, Wico-campus Salvator in Hamont-Achel 84.000 euro en T.I. Don Bosco in Helchteren 83.000 euro.

Fietsster en motorrijder gewond

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een fietsster uit Borgloon is deze voormiddag gewond geraakt bjj een aanrijding met een vrachtwagen op de Koning Albertlaan in Borgloon. Op de Tongersesteenweg botsten gisterenavond een motorrijder en een lichte vrachtwagen. De motorrijder werd gewond.
Tongeren - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.

Emilie Boes overleden

Donderdag 27 juni 2019
Tongeren - Emilie Boes overledenDinsdag is in WZC De Kleine Kasteeltjes Emilie Boes overleden, de weduwe van Antoine Pallen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Tongeren - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Net Breuer overleden

Donderdag 27 juni 2019
Tongeren - Net Breuer overledenMaandag is Net Breuer overleden, de weduwe van de in 1980 overleden Alex Weerelds. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Gilliskerk in Tongeren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Mathei in Hoeselt.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Pierre Cuyx overleden

Woensdag 26 juni 2019
Gisteren is Pierre Cuyx overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Philomène Dedry. Hij was 88 jaar.  Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Riksingen waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Francine van Bogaert overleden

Woensdag 26 juni 2019
Maandag is Francine van Bogaert overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Guy Vanhaeren. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Elodie Thielen overleden

Woensdag 26 juni 2019
Zondag is Elodie Thielen overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Ludovic Nassen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (0.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren.

Openbare verkoping: Neremweg

Woensdag 26 juni 2019
Morgennamiddag wordt in eetcafé Intermezzo de woning Neremweg 73 openbaar verkocht.

Nelly Ramaekers overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Tongeren - Nelly Ramaekers overledenZondag overleed Nelly Ramaekers, de weduwe van de in 2007 overleden Armand Stevens. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jenny Reekmans overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Tongeren - Jenny Reekmans overledenZondag is Jenny Reekmans overleden, de echtgenote van Georges Vandebroek. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Tongeren - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Kinderen op diefstal betrapt

Maandag 24 juni 2019
Tongeren - Kinderen op diefstal betraptGisteren zijn in het Pliniuspark drie kinderen op heterdaad betrapt toen zij met strandmeubilair aan de haal wilden gaan. De jongste was zeven jaar, de oudste twaalf.

Daniel Driesen overleden

Maandag 24 juni 2019
Zaterdag is Daniel Driesen overleden, de echtgenoot van Betsy Mulkens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19-20 uur).
Tongeren - François Vandersmissen overledenZaterdag is François Vandersmissen overleden, de echtgenoot van Bertha Christiaens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Charel Schaumburg overleden

Maandag 24 juni 2019
Tongeren - Charel Schaumburg overledenOp 20 juni overleed Charel Schaumburg, de echtgenoot van Julia Stassaert. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Tongeren - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.
Tongeren - Dakbrand op Achttiende OogstwalGisteren moest de brandweer uitrukken voor een dakbrand op de Achttiende Oogstwal. De brand zorgde vooral voor rookschade. De brandweer heeft het gat in het dak afgedekt met een zeil. Hoe de brand ontstond, wordt nog onderzocht.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Tongeren - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.
Kort nieuws van bij de buren
Zowel in de Jesserenstraat als in de Broekstraat in Borgloon is er ingebroken in een woning. De daders zouden geen buit hebben kunnen maken.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in de Daalstraat in Heers zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Tongeren - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)
Tongeren - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem is een 50-jarige automoblist uit Borgloon gewond geraakt toen hij tegen een boom reed. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Tongeren - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.

Jenny Heyninck overleden

Vrijdag 21 juni 2019
Tongeren - Jenny Heyninck overledenGisteren is Jenny Heyninck overleden, de weduwe van de in 2015 overleden François Valles. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroeting: maandag (17-18 uur) en dinsdag na de avondwake bij Uitvaartzorg Debay.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen bij woninginbraak

Donderdag 20 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Baron de Stockemlaan in Heers. Er is geld gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Tongeren - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Panis overleden

Donderdag 20 juni 2019
Tongeren - Madeleine Panis overledenDinsdag is Madeleine Panis overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Francois Bogaerts. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroeting: maandag (19-20 uur).
Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zak naar het recyclagepark brengen, meldt Limburg.net. 
Zoals gewoonlijk moet je je registreren - maar via een speciale knop - via de toegangszuil van het recyclagepark. Als je nog andere fracties bij hebt, rijd je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden. Je kan enkel tussen 2 juli en 28 september huisvuil in de bordeauxkleurige huisvuilzakken op het park binnenbrengen. Maar als je geen problemen hebt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten.  
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Dertiger onder invloed van drugs

Donderdag 20 juni 2019
Een dertiger uit Tongeren is betrapt op het rijden onder invloed van cocaine en marihuana. Hij bleek ook niet over een rijbewijs te beschikken.

Moeder en kind (5) gewond

Woensdag 19 juni 2019
Tongeren - Moeder en kind (5) gewondBij een verkeersongeval op de Luikersteenweg zijn deze namiddag rond 16 uur een moeder en haar 5-jarig kind gewond geraakt. Zij zijjn naar het ziekenhuis gebracht.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Tongeren - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.

Willy Proesmans overleden

Woensdag 19 juni 2019
Tongeren - Willy Proesmans overledenGisteren is Willy Proesmans overleden, de echtgenoot van Maggy Beckers. Hij was 78 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (20.30 ujur) in de parochiekerk Sint-Maternus. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Alice Swerts overleden

Woensdag 19 juni 2019
Tongeren - Alice Swerts overledenZondag is Alice Swerts overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Lambert Renwart. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem.

Mia Hermans overleden

Woensdag 19 juni 2019
Zaterdag is Mia Hermans overleden, de echtgenote van René Georges. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Tongeren - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.

Bromfietser gewond op kruispunt

Woensdag 19 juni 2019
Tongeren - Bromfietser gewond op kruispuntGisterenavond raakten een auto en een bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Zagerijstraat en de Henisstraat. De bromfietser werd daarbij gewond.

Inbraak in tuinhuisjes

Dinsdag 18 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Daalheide in Kortessem drongen dieven binnen in tuinhuisjes. Er is allerhande materiaal gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Kortessem botsten een auto en een 56-jarige fietser uit Borgloon. Deze laatste werd daarbij gewond.
Tongeren - Inbraakpoging in DriehoekstraatOnbekenden probeerden binnen te dringen in een woning aan de Driehoekstraat maar zij slaagden niet in hun opzet. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Bijkomende laadpalen

Maandag 17 juni 2019
Er komen bijkomende laadpalen voor elektrische voetuigen. De palen zullen onder meer geplaatst worden op de Ruttermarft in Rutten, op het Dorpsplein in Piringen en op de hoek van de Beemdstraat en de Blaarstraat.

Twee kilo marihuana in auto

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Twee kilo marihuana in autoBij een controle heeft de politiezone Voeren vandaag 2 kilo marihuana aangetroffen in een auto. In de wagen is ook materiaal gevonden dat doet vermoeden dat de bestuurder betrokken is bij de installatie van cannabisplantages. De man werd gearresteerd. De drugs, het materiaal en de auto zijn beslag genomen.
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben kleding en werkmateriaal gestoplen in een huis aan de Steenweg in Heers. De diefstal is gisterenmiddag vastgesteld.

Maria Beunckens overleden

Maandag 17 juni 2019
Tongeren - Maria Beunckens overledenVrijdag is Maria Beunckens overleden, de weduwe van Laurent Geraerts. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Henri Diels overleden

Maandag 17 juni 2019
Vrijdag is Henri Diels overleden. Hij was 56 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Brand: kinderen geëvacueeerd

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag brak brand uit in een  hoeve aan de Paenhuisstraat in Riemst. De brand ging met een grote rookontwikkeling gepaard. De kinderen van basisschool De Klinker, die tegenover de historische hoeve gelegen is, werden geëvacueerd.

Auto volledig uitgebrand

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Auto  volledig uitgebrandOp de Maastrichtersteenweg in Riemst vatte gisterennamiddag een auto vuur. De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig uitbrandde.

Inbraak in tuinhuisjes

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in twee tuinhuisjes aan de Bovelingenstraat in Heers. Er werden werktuigen gestolen.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Tongeren - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Ernest Warnants overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Op 4 juni overleed Ernest Warnants, de weduwnaar van Delphine Matterne. Hij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Op de Luikersteenweg raakten gisterennamiddag een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Man (23) gewond bij ongeval

Vrijdag 14 juni 2019
Een 23-jarige quadbestuurder uit Tongeren is gisterenavond gewond geraakt bij een ongeval in de Hoogvelstraat in Kortessem. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Heftruck vat vuur

Vrijdag 14 juni 2019
Bij een bedrijf aan de Heesterveldweg vatte vanmorgen een heftruck vuur. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Tongeren - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Tongeren - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Treeske Vanmechelen

Vrijdag 14 juni 2019
Gisteren is Treeske Vanmechelen overleden, de weduwe van Marcel Caerlens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 22 juni (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Auto uitgebrand in veldweg

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een auto uitgebrand in een veldweg aan de Maastrichtersteenweg in Riemst. Uit onderzoek is gebleken dat het voertuig er gedumpt werd.

Huizen onbewoonbaar door brand

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmogen heeft een felle brand gewoed aan de Burgemeestersstraat in Mechelen-Bovelingen (Heers). Twee huizen zijn onbewoonbaar door de brand, die vermoedelijk veroorzaakt werd door een kortsluiting.
Aan de Mechelsesteenweg in Leuven is gisteren ingebroken in de auto van een vrouw uit Tongeren. Uit het voertuig is een flesje parfum een zonnebril gestolen.

Tongenaar in aanrijding betrokken

Donderdag 13 juni 2019
Tongeren - Tongenaar in aanrijding betrokkenVanochtend werd er een fietsster aangereden op de ring van Leuven. Een twintiger uit Tongeren wou met zijn bestelwagen de Den Boschsingel oprijden ter hoogte van de Brusselsepoort. Hij merkte echter niet op dat er een fietsster op het fietspad langs de ring reed in de richting van de Tervuursepoort. Het kwam tot een aanrijding en de 50 jarige vrouw uit Heverlee kwam ten gevolge van deze aanrijding zwaar ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Marguerite Lux overleden

Woensdag 12 juni 2019
Tongeren - Marguerite Lux overledenZaterdag is Marguerite Lux overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Jean Coenegrachts. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Roger Hansen overleden

Woensdag 12 juni 2019
Tongeren - Roger Hansen overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Roger Hansen overleden, de echtgenoot van Marie Veugen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lanaken.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Tongeren - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Tongeren - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Vier ICT-awards

Dinsdag 11 juni 2019
ICT-specialist EuroSys Business heeft vier ICT-awards toegekend : de gelukkigen zijn Kreon uit Oudsbergen, Radiant Color (Houthalen-Helchteren), Inspirocollege (idem) en Garage Boden/General Lease (Tongeren/Hasselt).

Ongeval in Kogelstraat

Dinsdag 11 juni 2019
In de Kogelstraat is deze namiddag een ongeval gebeurd. Voorlopig ontbreekt info over de aard en de omstandigheden van het ongeval.

Wateroverlast door onweer

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onweeersbuien hebben gisteren voor wateroverlast gezorgd in Heers. Enkele straten stonden blank en er waren ook oproepen voor ondergelopen kelders. Er was ook modderoverlast.

Oplichtster op het matje

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Tongeren moest vandaag een 40-jarige vrouw uit Borgloon plaatsnemen. Zij wordt ervan beticht haar vriend voor ruim 74.000 euro te hebben opgelicht. De vrouw, die al eerder in aanraking met het gerecht, ontkent de feiten. De verdediging van de vrouw vroeg de vrijspraak. De rechter maakt het vonnis op 25 juli bekend. (PG)

Dominique Merckx overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Zaterdag is Dominique Merckx overleden, de echtgenote van Jean-Luc Gerard. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19-20 uur).
Tongeren - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.

Auto over de kop na botsing

Maandag 10 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ging in de Vogelzangstraat in Riemst een auto over de kop na een aanrijding met een andere auto. Bij het ongeval is één persoon gewond geraakt.

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Tongeren - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Tongeren - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Tongeren - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.

Raphaël Souverijns overleden

Zaterdag 8 juni 2019
Tongeren - Raphaël Souverijns overledenOp 1 juni overleed in Hasselt de uit Diets-Heur afkomstige Raphaël Souverijns, de echtgenoot van Anni Reweghs. Hij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Anny Royen overleden

Zaterdag 8 juni 2019
Tongeren - Anny Royen overledenDinsdag is Anny Royen overleden, de echtgenote van Freddy Merckx. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Tongeren - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Koeien doodgebliksemd

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Jesseren (Borgloon) zijn gisterenavond drie koeien doodgebliksemd. De dieren stonden in een weide.

GLOBAL Hometec opgericht

Donderdag 6 juni 2019
Joseph Philippe en Claire Honinx, beiden uit Tongeren, hebben de commanditaire vennootschap GLOBAL Hometec opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van garagepoorten, veranda's en terrasoverkappingen én isolatiewerken en algemene bouwerken.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Drie gewonden bij botsing

Woensdag 5 juni 2019
Tongeren - Drie gewonden bij botsingDrie inwoners van Tongeren zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen. Het ongeval gebeurde gisteren in de Bissemstraat in Kortessem.

Juwelendiefstal

Woensdag 5 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woonst aan de Sint-Martinusstraat in Heers zijn inbrekers met juwelen aan de haal gegaan. Ook in een woning aan de Rozenstraat kwamen dieven over de vloer.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Tongeren - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.

Vrouw (23) gewond bij botsing

Woensdag 5 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem raakten gisterenavond een tractor en een auto betrokken. Een 23-jarige vrouw liep daarbij verwondingen op.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.

Maria Hanssen overleden

Woensdag 5 juni 2019
Tongeren - Maria Hanssen overledenGisteren is Maria Hanssen overleden, de weduwe van Jefke Schraepen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Lambertine Saren overleden

Woensdag 5 juni 2019
Tongeren - Lambertine Saren overledenOp 29 mei overleed Lambertine Saren, de weduwe van de vorig jaar overleden Nicolas Moens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Tongeren - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Auto's botsen: één gewonde

Dinsdag 4 juni 2019
Tongeren - Auto's botsen: één gewondeVanavond kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Tapstraat en de Romeinse Kassei. Daarbij viel één gewonde.

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Tongeren - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Tongeren - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Werelds overleden

Dinsdag 4 juni 2019
Tongeren - Jozef Werelds overledenZaterdag is in Schalkhoven de uit Rutten afkomstige Jozef Werelds overleden, de weduwnaar van Martine Destexhe. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe voorzitter Sportraad

Maandag 3 juni 2019
De Tongerse sportraad heeft een nieuwe voorzitter. De keuze viel op Rudi Francart .
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Hoeselt heeft de politie afgelopen weekend een twintiger betrapt die onder invloed van marihuana en cocaïne reed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Later mag hij het aan de politierechter gaan uitleggen.

Fietser over de kop

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Visésteenweg in Riemst ging deze namiddag rond 13 uur een fietser over de kop. Hij liep daarbij lichte verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Alberte Kellens overleden

Maandag 3 juni 2019
Gisteren is Alberte Kellens overleden, de echtgenote van Nico Erkens. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Jef Vaneylen overleden

Maandag 3 juni 2019
Zaterdag is Jef Vaneylen overleden, de echtgenoot van Melanie Willems. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Freddy Dobbelaere overleden

Maandag 3 juni 2019
Vrijdag is Freddy Dobbelaere overleden, de echtgenoot van Mariette Crevits. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (19-20uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Achille Leyssens overleden

Maandag 3 juni 2019
Tongeren - Achille Leyssens overledenVrijdag overleed Achille Leyssens, de echtgenoot van Clara Giesen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Gert Potargent overleden

Maandag 3 juni 2019
Tongeren - Gert Potargent overledenOp 29 mei overleed Gert Potargent. Hij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Vrijdg (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Vrerenstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Oude Kassei in Borgloon raakte één persoon gewond. Het ongeval gebeurde gisterenmiddag.

Twee juwelendiefstallen

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met juwelen en parfum aan de haal in een woning aan de Monnikenlaan in Heers. In een pand in Brikhof in Borgloon zijn juwelen gestolen.
Tongeren - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Tongeren - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Tongeren - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop