Het overige nieuws

Scooterrijder gewond

Vrijdag 31 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Scooterrijder gewondDeze namiddag botsten een scooterrijder en een auto op het kruispunt van de Maastrichtersteenweg en de Burgemeester Marresbaan in Riemst. De scooterrijder die daarbij gewond raakte is naar het ziekenhuis gebracht.
Het Tongers koor De Kleine Cantorij luistert vanavond de feestelijken op voor de heropening van de historische Sint-Leonarduskerk in Zoutleeuw. De kerk werd vijf jaar geleden gesloten voor het publiek wegens instortingsgevaar. Zij is inmiddels gerestaureerd.

Martin Houben overleden

Vrijdag 31 mei 2019
Gisteren is Martin Houben overleden, de echtgenoot van Nini Miguet. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In het Belgische grensgebied met Nederland liggen de lonen ruim 4 euro per uur hoger dan aan de Nederlandse kant van de grens. De uurlonen aan Belgische zijde bedragen gemiddeld 36,10 euro, tegenover 31,70 euro bij onze noorderburen. (...) Dat is ook te merken aan de arbeidsproductiviteit (toegevoegde waarde in euro) per gewerkt uur. (...) Bij een hogere arbeidsproductiviteit levert een werknemer per uur meer toegevoegde waarde op, waardoor een werkgever vaak hogere lonen kan uitbetalen.
(Gelezen in De Tijd)
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.15 uur raakten een 34-jarige fietser uit Hoeselt en een auto in een aanrijding betrokken in de Romershovenstraat in Hoeselt. De fietser werd daarbij gewond.

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Tongeren - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Housen overleden

Woensdag 29 mei 2019
Tongeren - Madeleine Housen overledenGisteren overleed Madeleine Housen, de weduwe van Pol Smeets. Zij was 91 jaar. Begroetingsmoment: maandag (15-15.30 uur) waarna asuitstrooiing op de begraafplaats van Berg.
Caroline Moermans uit Tongeren heeft de bvba Caroline Boutique opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in bovenkleding voor dames, detailhandel in lederwaren en in antiek en oude kunstvoorwerpen.

Taverne 't Meuleke failliet

Dinsdag 28 mei 2019
De Ondernemersrechtbank heeft taverne 't Meuleke in Tongeren failliet verklaard. Elke Roebben is als curator aangesteld.
Tongeren - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom
Tongeren - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)

Elisa Mulleneers overleden

Dinsdag 28 mei 2019
Tongeren - Elisa Mulleneers overledenZondag is Elisa Mulleneers overleden, de weduwe van Maurice Gielen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond belandde een auto tegen een boom in de Kanaalstraat in Riemst. De bestuurder raakte gewond.

Botsing op Luikersteenweg

Maandag 27 mei 2019
Tongeren - Botsing op LuikersteenwegOp de Luikersteenweg is een bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Bij de politie werd gisterenamiddag een autodiefstal gemeld in de Maastrichterstraat. De zaak wordt onderzocht.

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Tongeren - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Tongeren - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in auto

Zondag 26 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Statiestraat in Kanne (Riemst) is ingebroken in een auto. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. De feiten zijn gisterenvoormiddag vastgesteld.

Bewoner betrapt dieven

Zondag 26 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden vrijdagavond binnen dringen in een woning aan de Lambertusstraat in Borgloon. Zij werden betrapt door de eigenaar en maakten zich onmiddellijk uit de voeten.

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Slotetappe Baloise Belgium TourZoomZondag 16 juni is Tongeren de vertrekplaats voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. Het startschot wordt om 11.30 uur op de Grote Markt gegeven. Daarna volgt een plaatselijke ronde van ongeveer 20 km, met een tussensprint op de Sint-Truidersteenweg. De renners rijden vervolgens via de Bilzersteenweg richting Beringen. Het rennerspark ligt op de Albertwal en de Elisabethwal. Daarom wordt voor, tijdens en vlak na het vertrek een omleiding voorzien (Molenstraat - Sabinuslaan - Cottalaan - Rode Kruislaan - Sint-Truidersteenweg).

Auto rijdt stelling omver

Zaterdag 25 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Rullecovenstraat in Borgloon heeft vanmorgen een auto een stelling aan een woning omvergereden. De inzittenden verwijderden de kentekenplaten van de auto en sloegen op de vlucht.

Elza Jackmaer overleden

Zaterdag 25 mei 2019
Tongeren - Elza Jackmaer overledenOp 9 mei overleed Elza Jackmaer overleden, de weduwe van de in 1977 overleden Gust Molenaers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond in alle intimiteit plaats.

Willy Lindekens overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Tongeren - Willy Lindekens overledenWoensdag overleed Willy Lindekens, de echtgenoot van Jenny Ciesielski. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Yvonne Houbrechts overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Tongeren - Yvonne Houbrechts overledenGisteren is in Millen de uit Tongeren afkomstige Yvonne Houbrechts overleden, de weduwe van Arnould Proesmans. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Hélène Morel overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Woensdag is Hélène Morel overleden, de weduwe van Fernand Van Wesemael. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Gratis tankbeurt

Donderdag 23 mei 2019
In een tankstation aan de Luikersteenweg heeft een bestuurder getankt zonder te betalen. Dat gebeurde vanmiddag.

Knot-es nu monument

Donderdag 23 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van Erfgoed Bourgeois heeft een knot-es in Herstappe beschermd als monument. De boom is een es met een stamomtrek van bijna vier meter en een verregaande uitholling van de stam. De geknotte es is beeldbepalend wanneer je het dorp binnenrijdt. Het is een hoekboom, ooit geplant om een perceelgrens aan te geven. Deze traditionele functie heeft de boom nog altijd. Hij bakent een bestaand boomgaardperceel af met daarlangs open akkerlanden. De historische hoekboom is een van de dikste en mogelijk oudste essen van Limburg, die bovendien zeldzaam hoog is voor een knotboom. Het is een van de weinige essen van Vlaanderen in een dergelijk gevorderd veteraanstadium, aldus het kabinet van de minister.
Tongeren - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond bij val

Donderdag 23 mei 2019
Tongeren - Bromfietser gewond bij valVanmorgen is op de Bilzersteenweg een bromfietser gewond geraakt bij een val. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Marc Slechten overleden

Donderdag 23 mei 2019
Tongeren - Marc Slechten overledenOp 15 mei overleed Marc Slechten, de vriend van Daniëlle Valkeners. Hij was 61 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Vrouw (20) gewond bij botsing

Woensdag 22 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Barbarastraat in Heers kwam het vanmiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij werd een 20-jarige vrouw uit Heers gewond.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Tongeren - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Germaine Peeters overleden

Woensdag 22 mei 2019
Tongeren - Germaine Peeters overledenZondag is Germaine Peeters overleden, de echtgenote van Gilbert Peters. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Fina Vrijens overleden

Woensdag 22 mei 2019
Tongeren - Fina Vrijens overledenOp 16 mei overleed Fina Vrijens, de weduwe van Michel Geurts. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Datovoc naar eerste divisie

Dinsdag 21 mei 2019
Tongeren - Datovoc naar eerste divisieDatovoc promoveert naar de eerste divisie van het volleybal. Datovoc eindigde als derde in de competitie maar door een gebrek aan inschrijvingen wordt Datovoc als beste derde toch nog opgevist.
Tongeren - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Eric Jans overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Tongeren - Eric Jans overledenOp 17 mei overleed Eric Jans. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Tongeren - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Tongeren - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)

Man kan boete niet betalen

Maandag 20 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone Borgloon werd een dronken bestuurder betrapt. De buitenlander moest onmiddelijk een boete van 1.206 euro betalen maar dat kon hij niet. Zolang de boete niet is betaald, moet hij het zonder zijn auto stellen.

Marcel Bosse overleden

Maandag 20 mei 2019
Tongeren - Marcel Bosse overledenOp 15 mei overleed Marcel Bosse, de weduwnaar van Annie Croughs. Hij was 86 jaar. en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Woningbraak : geld weg

Maandag 20 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning aan de Visésteenweg in Riemst. Zij gingen er met geld aan de haal.
Tongeren - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Tongeren - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Skatepark geopend

Zondag 19 mei 2019
In stadspark De Motten is vandaag het nieuwe skatepark geopend. De realisatie van het project heeft 522.000 euro gekost.
Tongeren - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)

Botsing op Bilzersteenweg

Zaterdag 18 mei 2019
Bij een botsing tussen twee auto's op de Bilzersteenweg in Tongeren zijn twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.30 uur.

Mène Staf overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Tongeren - Mène Staf overledenWoensdag is Mène Staf overleden, de echtgenote van Jean Dirix. Zij was 83 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Annie Digneffe overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Tongeren - Annie Digneffe overledenOp 10 mei overleed de uit Tongeren afkomstige Annie Digneffe, de echtgenote van Ludo Helsen. Zij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.
Tongeren - Dodehoekongeval op 18de OogstwalDeze namiddag is een 79-jarige bromfietser uit Tongeren gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Achttiende Oogstwal. Het gaat om een dodehoekongeval.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Tongeren - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Motorfietsers botsen

Donderdag 16 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten twee motorfietsers op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. Eén van hen raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Gereedschap gestolen

Donderdag 16 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een container aan de Bissemstraat in Kortessem is gereedschap gestolen. De itie kreeg vandaag melding van de feiten.

Tegen geparkeerde auto

Donderdag 16 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is op de Visésteenweg in Riemst een auto tegen een geparkeerde auto gereden. De bestuurder raakte lichtgewond.

Bestelwagens botsen

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrielaan in Hoeselt kwam het deze voormiddag tot een aanrijding tussen twee bestelwagens. Eén van de voertuigen is gekanteld na de klap. De bestuurder van deze bestelwagen zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Fietser gewond bij valpartij

Woensdag 15 mei 2019
Tongeren - Fietser gewond bij valpartijIn de Corversstraat is een fietser gewond geraakt bij een val. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 1.45 uur.

Marianne Fiedler overleden

Woensdag 15 mei 2019
Tongeren - Marianne Fiedler overledenZondag is in WZC Seniorenhof Marianne Fiedler overleden, de weduwe van Jozef Vanhaeren. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Julien Daenen overleden

Woensdag 15 mei 2019
Tongeren - Julien Daenen overledenZaterdag is de uit Vreren afkomstige Julien Daenen overleden, de echtgenoot van Maggy Vandormael. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Joris Alken.

'Ontdek het dorp' Nerem

Dinsdag 14 mei 2019
Zondag 19 mei stellen de Landelijke Gilde, het Innovatiesteunpunt en de inwoners van Nerem een nieuwe wandeling voor aan het publiek. Het parcours (4,6 km) brengt wandelaars langs de mooiste plekjes en vertelt boeiende verhalen over Nerem. 'Ontdek het dorp' is een Leaderproject dat wordt uitgevoerd in Haspengouw-Voeren en Kempen-Maasland. Landelijke Gilden en Innovatiesteunpunt brengen voor dit project dorpsbewoners samen om een wandeling in hun eigen dorp uit te werken. De wandeling start met een officieel (…) Het hele nieuwsbericht

Gertrude Hoho overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Tongeren - Gertrude Hoho overledenIn WZC Aurora in Tongeren is zaterdag Gertrude Hoho overleden, de weduwe van de in 1949 overleden Mathieu Bastiaens en van de in 1999 overleden Henri Breban. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Hees.
Tongeren - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.

André Remels overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Tongeren - André Remels overledenZondag is André Remels overleden, de echtgenoot van Bertha Hendrix. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
In de PO Beneleague van het handbal heeft Tongeren verloren van Visé. Uitslag: 18-21. Aan de rust was de stand 8-8.
Tweede provincialer Eendracht Henis heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Cédric Tomsin (Rutten), Maxim Vanoppen (Bilzen-Waltwilder B) en Jeffrey Meers ('s Herenelderen).
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon raakten een auto en een 30-jarige fietser uit Borgloon in een aanrijding betrokken. De fietser liep verwondingen op.
Tongeren - Restanten wietplantage gevonden
Op de grens van Tongeren en Riemst zijn restanten afkomstig van een wietplantage aangetroffen. Dat gebeurde vandaag.

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Tongeren - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Man gooit mes naar agenten

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Man gooit mes naar agentenDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een vijftiger uit Heers tot een boete van 800 euro veroordeeld omdat hij een mes naar twee politieagenten smeet. De feiten dateren van 14 januari 2018. De man moest voor de rechter komen omdat hij niet was ingegaan op de minnelijke schikking van 250 euro die hem aangeboden werd.

Woning uitgebrand

Donderdag 9 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een woning uitgebrand aan de Bekstraat in Heers. De bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen maar de twee hondjes van de bewoners zijn in de brand gebleven. Het huis is onbewoonbaar. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Brandweer bevrijdt alpaca

Woensdag 8 mei 2019
Tongeren - Brandweer bevrijdt alpacaZoomAan de Romeinse Kassei in Lauw heeft de brandweer vandaag een alpaca uit een zwembad bevrijd. Het dier was in het water gesprongen. (Foto T.R.)

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Tongeren - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Arthur Jadoulle overleden

Woensdag 8 mei 2019
Tongeren - Arthur Jadoulle overledenMaandag is Arthur Jadoulle overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diets-Heur. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Tongeren - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Brandje op Romeinse Kassei

Dinsdag 7 mei 2019
Vanavond was er een brandje in een woning op de Romeinse Kassei. Er is enkel rookschade.
In een weide op de Beukenberg is een schaap aangevallen door een loslopende hond. Het dier werd zwaar toegetakeld.

Twee faillissementen

Dinsdag 7 mei 2019
De Ondenemersrechtbank heeft Group DH en Bart Notelaers Algemene Tuinaanleg, beide uit Tongeren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 juni ingediend worden.

Romain Partoens overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Gisteren is Romain Partoens overleden, de partner van Carmen Penzler. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).
Zondag is Marie-Louise Mesotten overleden, de weduwe van Albert Vandermeeren. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Lieve Mertens overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Tongeren - Lieve Mertens overledenOp 2 mei overleed Lieve Mertens, de echtgenote van Hugo Van den Bossche. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Tongeren - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Tractor belandt in gracht

Maandag 6 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Daaleinde in Kortessem is vanmiddag een vrachtwagen ingereden op een landbouwtractor met aanhangwagen. De tractor belandde in de gracht. De bestuurder raakte gewond.

Jeanne Smets overleden

Maandag 6 mei 2019
Vrijdag is Jeanne Smets overleden, de weduwe van Jean Van Even. Zij was 83 jaar. Begroetingsmoment:  vrijdag (14-14.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen. Na de begroeting vindt de asuitstrooiing plaats op de begraafplaats van Berg.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Valentin Cox overleden

Maandag 6 mei 2019
Tongeren - Valentin Cox overledenVrijdag is Valentin Cox overleden. Hij was 59 jaar. De uitvaartceremonie vindt donderdag (11 uur) plaats in restaurant La Finesse. Woensdag (19-20.30 uur) is daar gelegenheid tot laatste groet.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van BerchemHeur-Tongeren heeft de laatste wedstrijd van het seizoen, die tegen Berchem, verloren met 3-1. Het Heurse doelpunt werd gescoord door Dimitri Wagemans.

Lucien Vandeweyer overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Tongeren - Lucien Vandeweyer overledenDonderdag is in Wellen de uit Riksingen afkomstige Lucien Vandeweyer overleden, de weduwnaar van Elsa Bernhardt. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Juwelen en geld weg

Zaterdag 4 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning aan de Groenendaalstraat in Borgloon. De buit bestaat uit juwelen en 2.400 euro.
Woensdag is Christiane Daerden overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Drie inbraken

Vrijdag 3 mei 2019
Tongeren - Drie inbrakenDieven drongen binnen in een woning aan de Albertwal. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vandaag melding van de feiten. Aan de Herenweg is ook een diefstal gepleegd. Aan de Beukenbergweg drongen dieven binnen in een appartement.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Maria Ooms overleden

Vrijdag 3 mei 2019
Tongeren - Maria Ooms overledenWoensdag is Maria Ooms overleden, de weduwe van Louis Corthouts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Meli Dusaert overleden

Donderdag 2 mei 2019
Tongeren - Meli Dusaert overledenIn Sluizen is dinsdag Meli Dusaert overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Jef Welsch. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: zaterdag (r19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
De Evermarusfeesten in Rutten zijn weer achter de rug. Het Evermarusspel trok zo'n 1.000 belangstellenden. Voor de processie was er ook ruime belangstelling.
Tongeren - Volleybal: Datovoc naar EuropaZoomDatovoc Tongeren heeft Charleroi geklopt met 3-0 in Liga A Dames PO 6. Daarmee pakt Datovoc een Europees ticket.

Woninginbraak

Woensdag 1 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Middelheersestraat in Heers is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Tongeren - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Henriette Vanderlinden overledenMaandag is Henriette Vanderlinden overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: zaterdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop