Het overige nieuws

Morgen is het 1 mei

Donderdag 30 april 2020
Tongeren - Morgen is het 1 meiZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Al 5.125 corona-pv's

Donderdag 30 april 2020
De Limburgse politiezones hebben de jongste week 500 corona-pv's opgesteld, meestal voor het maken van niet-noodzakelijke verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Sinds het begin van de coronamaatregelen zijn al 5.125 pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 884, Lommel 223, HANO 175, Kempenland 230, Tongeren-Herstappe 192, Beringen-Ham-Tessenderlo 422 en Heusden-Zolder 248.
VolgensLimburg.net is de drukte op de recyclageparken de afgelopen dagen opnieuw toegenomen. Dat zorgt geregeld voor files, ook al omdat mensen zich soms voor de tweede keer in 14 dagen aanbieden. Dat mag voorlopig niet, en dus blijft de slagboom voor hen dan gesloten.
De bezoekersaantallen lopen nu ongeveer gelijk met die van een normale week, terwijl gevraagd is om alleen maar te komen als het echt noodzakelijk is. Via mijn.limburg.net kan je nakijken wanneer iemand van het gezin voor het laatst het recyclagepark heeft bezocht en dus of je de eerstvolgende dagen nog terug kan.
Vanaf dinsdag 5 mei zijn de recyclageparken op weekdagen ook een uurtje langer open, dus niet langer volgens de winterregeling. Check zeker vooraf ook altijd de barometer om lange wachttijden te voorkomen.

Niet iedereen heeft internet

Donderdag 30 april 2020
#samentegencorona
In deze coronacrisis verloopt communicatie hoofdzakelijk digitaal. Toch heeft een aanzienlijk deel van de bevolking nog geen internetconnectie, via eender welk apparaat. In totaal heeft 22% van de alleenstaanden in België thuis geen internet. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het gaat voornamelijk om iets oudere personen: bij de 65-74-jarigen gaat het zelfs om 31%. Ook 2% van de schoolgaande kinderen heeft thuis geen toegang tot internet, en kan dus onmogelijk thuis online les volgen.

Code geel: onweer

Donderdag 30 april 2020
Tongeren - Code geel: onweerIn de late namiddag en avond worden buien en lokaal onweer verwacht. Tijdens het onweer zouden rukwinden tot 75 km per uur of meer mogelijk zijn. Meestal doet de overlast zich dan lokaal voor, maar voor het KMI zijn de voorspellingen toch genoeg om code geel af te kondigen. Die code staat los van de droogtecode in de natuur.

Leven met corona (1)

Donderdag 30 april 2020
Tongeren - Leven met corona (1)ZoomVanaf maandag gaat de lockdown een nieuwe fase in. (Cartoon: Fobie)
Tongeren - 's Herenelderen komt met tweede ploegVictoria 's Herenelderen komt komend seizoen met een tweede ploeg uit in vierde provinciale. Frank Theunissen wordt T1

Victor Cluckers overleden

Donderdag 30 april 2020
Tongeren - Victor Cluckers overledenOp 5 april overleed Victor Cluckers, de echtgenoot van Emmy Kerfs. Hij was 69 jaar. Cluckers was gewezen OCMW-voorzitter, schepen en gemeenteraadslid. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit. Rouwadres: de Schaetzengaarde 30, 3700 Tongeren.

Van code rood naar code oranje

Woensdag 29 april 2020
Tongeren - Van code rood naar code oranjeDe regen van gisteren en vandaag heeft de natuur deugd gedaan. Daardoor kan brandfase rood in de natuurgebieden ook teruggeschroefd worden naar code oranje. Dat wil niet zeggen dat het gevaar geweken is. De brandtorens blijven meestal bemand, kinderen mogen niet alleen de natuur in en bezoekers worden tot grote voorzichtigheid aangemaand
Tongeren - Steun het Rode Kruis, ook zonder stickerZoomDe impact van het coronavirus op de samenleving is duidelijk voelbaar, voor iedereen. Zo hebben onder andere de mensen die werken in de gezondheidszorg de handen vol en is hun inzet bewonderenswaardig. Maar het virus heeft ook een impact op de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis.
Maar liefst 770.000 stickers met Suske en Wiske in de hoofdrol waren al gedrukt voor de uitbraak van de coronacrisis in ons land. Liever dan ze weg te gooien geeft het Rode Kruis de stickers cadeau. Ze worden op (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskers verplicht bij De Lijn

Woensdag 29 april 2020
Tongeren - Mondmaskers verplicht bij De LijnVanaf komende maandag 4 mei zal De Lijn terug op hogere capaciteit uitrijden en zal elke reiziger vanaf 12 jaar verplicht zijn een mondmasker te dragen op bus of tram. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters nogmaals bevestigd in het Vlaams parlement. “Die verplichting komt er niet omdat we dat willen, maar omdat het noodzakelijk is en de social distancing niet altijd haalbaar is op het openbaar vervoer," aldus de minister.

Op komst: het virustoerisme

Woensdag 29 april 2020
Tongeren - Op komst: het virustoerismeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

#nationalenaaiactie

Dinsdag 28 april 2020
Tongeren - #nationalenaaiactieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Maurice Gos overleden

Dinsdag 28 april 2020
Tongeren - Maurice Gos overledenOp 20 april overleed Maurice Gos, de echtgenoot van Angèle Proesmans. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Henri Chasseur-Henrix overleden

Dinsdag 28 april 2020
Op 20 april overleed Henri Chasseur-Henrix. Hij was 76 jaar. Het afscheid vond in beperkte kring plaats.

Meer hulpvragen bij OCMW's

Dinsdag 28 april 2020
Tongeren - Meer hulpvragen bij OCMW'sDe Limburgse OCMW's krijgen sinds de coronacrisis meer vragen om financiële hulp. Er zijn ook heel wat mensen en gezinnen bij die voor het eerst beroep doen op een OCMW, zo blijkt. Het OCMW van Tongeren registreert 10 tot 15 procent meer aanvragen. Ook in Lommel bijvoorbeeld is het aantal aanvragen toegenomen.

Auto's botsen op Leopoldwal

Dinsdag 28 april 2020
Tongeren - Auto's botsen op LeopoldwalOp de Leopoldwal raakten vanmiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij zijn twee lichtgewonden gevallen. De beide voertuigen waren niet meer rijvaardig.

Wisselvallig weer

Dinsdag 28 april 2020
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weerDepressies en storingen doen geregeld hun intrede in ozne streken. De neerslagkansen blijven de volgende dagen erg hoog en de temperaturen zijn aan de lage kant.
Vandaag trekt een storing over onze regio met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Later wordt het droger en zijn er enkele opklaringen. Na de middag komt echter een aantal buien tot stand, soms pittig met kans op een donderslag. De maxima liggen rond 17 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten. Woensdag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe leerstof

Dinsdag 28 april 2020
Tongeren - Nieuwe leerstofZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Blijf binnen!

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Tongeren - Blijf binnen!ZoomEmma De Quick, Sara Schroyen, Sigi Hendrix en Robin Wellens hebben een cover gemaakt van het nummer 'Binnen' van Marco Borsato. En dat wordt in deze coronatijden: blijf binnen. "Zoals we allemaal merken, eisen de maatregelen stilaan hun tol op de bevolking. En omdat het net nu cruciaal is dat we ze nog een tijdje blijven respecteren, heb ik samen met een aantal goede vrienden besloten om hier een nummer naar te herwerken. Enerzijds om iedereen een hart onder de riem te steken en anderzijds om deze toch (…) Het hele nieuwsbericht

Albertine Vanherf overleden

Dinsdag 28 april 2020
Tongeren - Albertine Vanherf overledenZondag is in Millen de uit Sluizen afkomstige Albertine Vanherf overleden, de weduwe van Jef Martens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Tony Mulleners overleden

Dinsdag 28 april 2020
Tongeren - Tony Mulleners overledenIn WZC De Motten is op 22 april Tony Mulleners overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Josephine Loncke. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Tongeren - Koningsdag in Nederland. Polonaise!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het Covid19-virus is via de lucht overdraagbaar. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam wetenschappelijk aangetoond. Daardoor is voor het eerst bewijs geleverd dat social distancing noodzakelijk is. Afstand houden, dus!

Vogels vallen raam aan

Maandag 27 april 2020
Tongeren - Vogels vallen raam aanZoomEén van de meest voorkomende oproepen in het voorjaar in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen gaat over zangvogels die ramen of spiegels aanvallen. Niet onlogisch. In het voorjaar start namelijk de broedperiode voor vogels, en de eerste fase is het afbakenen van een territorium. Mannetjes moeten indruk maken op vrouwtjes. Naast hun soms geweldig klinkende zang doen ze dit ook door aan het vrouwtje te laten zien dat ze sterk genoeg zijn om een goed territorium af te bakenen waarin jongen veilig en (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Tongeren - Een overzichtje van de maatregelenZoomDe maatregelen die afgelopen vrijdagavond werden afgekondigd, zorgen nog voor veel vragen. De overheid geeft dit schema mee met de belangrijkste maatregelen. Op deze site kan je ook nog alle info vinden over het coronavirus.
Tongeren - Valencia Piringen trekt zeven spelers aanValencia Piringen heeft zeven spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Chris Meers en Jan Snellings, beiden van Sluizen); Kevin Dewilde (HABO), Kenny Lahau (Heis); Dennis Heyninck (Zepperen); Michaël Cin (Moelingen) en Jorne Dirkse (Vroenhoven).
Tongeren - Naar een heropening der scholenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
UPDATE De lokale politie Beringen Ham Tessenderlo is op zoek naar de verdachte van de feiten van intrafamiliaal geweld in Beringen van gisterennamiddag. Op zaterdag 25 april omstreeks 13u30 werd de lokale politie Beringen Ham Tessenderlo in kennis gesteld van feiten van intrafamiliaal geweld op de Stalsesteenweg te Beringen. Toen de ploegen de ter plaatse kwamen troffen ze er de 46-jarige moeder en haar 28-jarige dochter aan. Beiden werden gekwetst afgevoerd naar het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Weer nieuwe wolven gespot in WalloniëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Opgepast: valse sites voor mondmaskersZoomDe afgelopen weken werden massaal nieuwe domeinnamen geregistreerd met een verwijzing naar COVID-19 en meer specifiek naar mondmaskers. "Een deel van deze domeinen is waarschijnlijk geregistreerd door criminelen die ze willen gebruiken om valse websites en webshops te lanceren. Nu het sociale leven weer op gang zal komen, maken we ons allemaal klaar om dit veilig te kunnen doen. Bedrijven bestellen mondmaskers voor medewerkers en ook particulieren gaan ernaar op zoek. Maar wees op je hoede voor valse webshops als je online mondmaskers wil kopen", waarschuwt de overheid. 
Tips over een veilig internet kan je vinden op de site van safeonweb. Er circuleren trouwens ook weer veel valse mails. Die mails kan je best melden via verdacht[!]safeonweb.be 

'Ik geef om jullie'

Zaterdag 25 april 2020
Een lezer stuurde ons onderstaande tekst om over na te denken. "Laat het een ode zijn aan alle mensen die, waar ook ter wereld, zorg dragen voor anderen," mailt hij. "Zorg dragen, in de breedste betekenis van het woord. Het mag ook een welgemeende en hartelijke dankuwel zijn aan allen die zich zo goed mogelijk proberen te houden aan alle maatregelen. Het is ook een luide oproep aan hen die de maatregelen niet zo nauw nemen of negeren, om het roer om te gooien - vooral uit respect voor allen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Mondkapjes worden verplicht bij De LijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al 4,3% heeft antistoffen

Zaterdag 25 april 2020
Tongeren - Al 4,3% heeft antistoffenDe immuniteit van de Vlaamse bevolking voor Covid-19 is verdubbeld in 2 weken tijd. In totaal heeft 4,3% van de bevolking in België antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek dat Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, uitvoert in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen en Le Service du Sang. Ondertussen werden 1327 bloedstalen getest op de aanwezigheid van antilichamen tegen SARS-CoV-2.
De groepsimmuniteit bouwt zich langzaam maar zeker op, maar blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Jolling overleden

Zaterdag 25 april 2020
Tongeren - Elza Jolling overledenIn WZC De Blokken in Wellen is op 19 april de uit Riksingen afkomstige Elza Jolling overleden, de weduwe van Jaak Distels. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt in uiterst intieme familiekring plaats in de decanale kerk in Bilzen.

Lisette Louvricx overleden

Zaterdag 25 april 2020
Tongeren - Lisette Louvricx overledenOp 14 april overleed in Hasselt de uit Tongeren afkomstige Lisette Louvricx. Zij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Alle winkels mogen op 11 mei weer open, op voorwaarde dat hygiënische maatregelen worden nageleefd. Bedrijven mogen op 4 mei weer openen op voorwaarde dat er duidelijke veiligheidsprotocollen zijn die op sectorniveau zijn vastgelegd. Dat is zonet beslist op de Nationale Veiligheidsraad. Die besliste ook dat mondmaskers voortaan verplicht worden op bus en trein.
De Limburgse politiekorpsen hebben afgelopen week 726 corona-pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 101, Lommel 10, HANO 21, Kempenland 56, Tongeren-Herstappe 47 en Beringen-Ham-Tessenderlo 38. Sommige politiezones schreven de helft minder pv's uit, vergeleken met een week eerder. Dit kan te maken hebben met de versoepeling van de maatregelen.
Tongeren - Bijeenkomst van de nationale veiligheidsraadZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Weersverandering!

Vrijdag 24 april 2020
Weerbericht
Tongeren - Weersverandering!De anticyclonale condities beginnen stilaan te verzwakken. Eerst zien we wat meer wolken, al blijft het voorlopig nog droog. Na het weekend kunnen storingen tot onze streken doordringen en nemen ook de neerslagkansen toe. Het wordt bovendien wat kouder.
Vandaag wordt een zonnige dag met slechts enkele stapelwolken en wat hoge sluierbewolking. Het wordt warm bij maxima rond 22 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.
Zaterdag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de buxusmot weer

Vrijdag 24 april 2020
Tongeren - Daar is de buxusmot weerZoomIn al de coronatijden zouden we haast de buxusmot vergeten. De rupsen zijn er al weer en vreten lustig in onze tuin de buxus kaal. Natuurpunt geeft op deze site tips hoe je de buxusmot kan bestrijden op een natuurvriendelijke manier. (foto Stephan Volders)
Tongeren - Aanwinst voor Victoria 's HerenelderenMaxime Van De Paer (Zepperen-Brustem) speelt volgend jaar voor tweedeprovincialer Victoria 's Herenelderen. Zoals gemeld trok de club eerder al zes andere spelers aan.

Pech voor inbrekers

Donderdag 23 april 2020
Tongeren - Pech voor inbrekersOnbekenden probeerden binnen te dringen in een huis aan de Sint-Truiderstraat. Zij slaagden echter niet !n hun opzet. De inbraakpoging is deze namiddag vastgesteld.

De coronacijfers in Limburg

Donderdag 23 april 2020
Tongeren - De coronacijfers in LimburgZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Al 334 coronadoden in ziekenhuizen

Donderdag 23 april 2020
In de Limburgse ziekenhuizen zijn tot op heden 334 coronapatiënten overleden. Er werden nu al 982 coronapatiënten uit de Limburgse ziekenhuizen ontslagen.

Garagisten terug aan het werk

Donderdag 23 april 2020
Tongeren - Garagisten terug aan het werkZoom                                                                           (Cartoon: Fobie) 

Met de groeten uit... Thailand

Donderdag 23 april 2020
Tongeren - Met de groeten uit... ThailandZoomSoms krijgen we een foto binnen die we echt geweldig vinden. Zoals deze foto van een krab. Patrick Jacobs ging er aan de kust in Thailand even voor zitten en kon het beestje tot op een paar centimeter benaderen. Het was een ijdele krab, want ze poseerde en liep niet weg. Let op die twee oogjes onder die antennekes!  
Met de groeten uit... Thailand
Zoom

Cyriel Dessers topschutter

Donderdag 23 april 2020
Tongeren - Cyriel Dessers topschutterTongenaar Cyriel Dessers is dit seizoen de topschutter van de Eredivisie in Nederland. De 25-jarige Dessers speelt bij Heracles Almelo en maakte 15 doelpunten.
Nadat de voorbije dagen al enkele Limburgse gemeenten aankondigden mondmaskers aan te zullen kopen voor hun inwoners, vroegen verschillende lezers zich af of hun gemeente dat ook zou doen. Dat hoeft niet. Vandaag heeft het provinciebestuur beslist om voor heel Limburg een samenaankoop te doen. Op die manier wil men een opbod voorkomen, zegt gedeputeerde Inge Moors. De gemeentebesturen zijn meteen op de hoogte gebracht en kunnen inschrijven voor de samenaankoop.

Mondmaskers mét Limburg-logo

Woensdag 22 april 2020
Tongeren - Mondmaskers mét Limburg-logoZoom                                                                               (Cartoon: Fobie)
Het Vlaams onderwijsveld stelt voor, de scholen de mogelijkheid te geven om vanaf vrijdag 15 mei te openen voor een deel van de leerlingen, die dan een deel van de week les zouden kunnen krijgen in hun klas. Concreet gaat het dan om de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar (4 dagen per week), van het 6de leerjaar (2 dagen per week) en de scholieren van het laatste jaar secundair onderwijs (1 dag per week in het ASO, 2 dagen per week in het TSO, KSO en in zowel het 6de als het 7de jaar BSO). Na 1 week komt er een evaluatie met het oog op eventuele uitbreiding naar andere leerjaren. Een en ander is bekendgemaakt door Vlaams onderwijsminister Ben Weyts. Vrijdag zou de nationale veiligheidsraad een beslissing terzake nemen.
#samentegencorona
Tongeren - Corona: naar versoepeling vanaf 4 mei?De experten die zich buigen over de exitstrategie voor de coronacrisis pleiten voor een gedeeltelijke heropening voor de bedrijven en winkels vanaf 4 mei. Dat meldt Le Soir. Vanaf die datum zouden inperkingsmaatregelen progressief opgeheven kunnen worden voor bepaalde niet-essentiële activiteiten.
Telewerk zou verplicht blijven waar dat mogelijk is. Voorwaarde is ook dat de statistieken de goede kant blijven opgaan.
Ook een avond met familie of goede vrienden zou weer toegelaten (…) Het hele nieuwsbericht

Gustaaf Vantilt overleden

Woensdag 22 april 2020
Tongeren - Gustaaf Vantilt overledenOp 14 april overleed Gustaaf Vantilt, de echtgenoot van Gaby Lenaers. Hij was 81 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kuringen, vindt in alle intimiteit plaats.

Georges Coninx overleden

Woensdag 22 april 2020
Tongeren - Georges Coninx overledenIn Piringen is zondag Georges Coninx overleden, de echtgenoot van Maria Steegmans. Hij was 91 jaar. De uitvaart vindt in intieme kring plaats. Rouwadres: Hollle Helverik 30 3700 Tongeren.

Margriet Brulmans overleden

Woensdag 22 april 2020
Tongeren - Margriet Brulmans overledenOp 10 april overleed de uit Piringen afkomstige Margriet Brulmans, de echtgenote van Vic Cleuren. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Genoelselderen. Later is er een herdenkingsviering. Rouwadres: Hoekstraat 90 3770 Genoelselderen.
Tongeren - Ondertussen, in de doe-het-zelfzaak...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Museum zet audiotours tijdelijk onlineZoomHet Gallo-Romeins Museum van Tongeren is sinds 13 maart gesloten. Zowel de permanente tentoonstelling als de tijdelijke expositie ‘Dacia Felix’ zijn sindsdien niet meer toegankelijk. Beide tentoonstellingen konden bezocht worden met audiogidsen. Die biedt het museum nu tijdelijk online aan. Je kan ze raadplegen via de website van het museum
De permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum vertelt (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhoudend zonnig, wel wind

Dinsdag 21 april 2020
Weerbericht
Tongeren - Aanhoudend zonnig, wel windHet omvangrijke en krachtige hogedrukgebied nabij Scandinavië kan onafgebroken het weerbeeld in onze streken domineren. Wolken komen er niet aan te pas en de zon is dan ook vanaf de vroege ochtend tot de late avond aanwezig. Er staat wel een strakke wind. De heldere condities houden tot het einde van de week aan, al zwakt de wind wat af. In het weekend zijn er wat meer wolken.
Morgen/woensdag is het al uitermate zonnig bij het ochtendgloren. De zon blijft volop aanwezig tot ze in de avond achter (…) Het hele nieuwsbericht

Corona-woonerven in Brussel

Dinsdag 21 april 2020
Tongeren - Corona-woonerven in BrusselZoomAlle straten binnen de Brusselse Kleine Ring worden woonerf tot de coronamaatregelen aflopen. Je mag er dan maximum 20km/u rijden. (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Ondertussen, bij het woonzorgcentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eugène Moyaerts overleden

Dinsdag 21 april 2020
Tongeren - Eugène Moyaerts overledenGisteren is Eugène Moyaerts overleden, de echtgenoot van Gaby Swennen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Het bezoeken van je partner valt sinds 17 april officieel onder de essentiële verplaatsingen. Dat betekent dat je hiervoor ook de grens mag oversteken. Let wel: de bewijslast ligt bij de persoon die hiervoor de grens oversteekt. Voorbeelden zijn onder andere een papier met naam, adres en telefoonnummer van de partner, een foto van het koppel, en kopie van de identiteitskaart van de partner... De politie voert controles uit. Wie zich niet aan de maatregelen houdt, riskeert een boete.
Christophe Vossen (Victoria 's Herenelderen) Brent Germeaux (Union Rutten) en Ruud Schoefs (Eendracht Henis) zullen komend seizoen de kleuren van Membruggen verdedigen.

Corona: de cijfers...

Maandag 20 april 2020
Tongeren - Corona: de cijfers...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Woord van de week: raambezoek

Maandag 20 april 2020
De taaltelefoon heeft weer een nieuw woord opgenomen: raambezoek. Door de coronamaatregelen is het niet toegestaan om op bezoek te gaan bij vrienden of familie. Daarom organiseren sommige zorginstellingen raambezoeken of raamvisites. Zo kunnen bewoners hun familieleden in levenden lijve zien, zonder dat er risico is op besmetting. Ook kersverse ouders krijgen tegenwoordig raambezoek. Veilig vanachter het glas tonen ze hun baby aan de mensen buiten.

Code rood in natuurgebied

Maandag 20 april 2020
Tongeren - Code rood in natuurgebiedZoomIn Limburg is de code "rood" afgekondigd. Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden. Vuur maken is verboden, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos.
Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en brandweerdiensten. (Foto Rudy Schoofs)

De paasvakantie is voorbij

Maandag 20 april 2020
Tongeren - De paasvakantie is voorbijZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Zes nieuwe spelers voor 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen kan komend seizoen rekenen op zes nieuwe spelers: Jorn Simons (Termien) Thibo Hawinkel (Gravelo), Nick Vanormelingen (Sp. Hasselt), Glenn Vaelen (FC Alken) en de Nederlanders  Litiano Damen en Jeancy Van Santen.
Tongeren - Vernieuwingen in de sportieve celHeur-Tongeren heeft een reeks vernieuwingen doorgevoerd in zijn sportieve cel. Jef Byloos, sportief manager van de eerste ploeg en houder van een UEFA A-diploma, neemt als hoofd Jeugdopleiding de fakkel over van Herwig Dessers. "Zo krijgen we een echt voetbaldier aan het hoofd van onze jeugdvorming en zorgen we voor een optimale doorstroming naar de eerste ploeg", aldus de club. Maarten Mareels wordt lid van de sportieve cel en zal zorgen voor de fysieke testing van de middenbouw en de bovenbouw. (…) Het hele nieuwsbericht

Stephanie Cosemans overleden

Zondag 19 april 2020
Tongeren - Stephanie Cosemans overledenIn WZC Bloesemhof in Borgloon is vandaag de uit Sluizen afkomstige Stephanie Cosemans overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Hendrieken-Voort, gevolgd door de begraving in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Borgloon-Centrum.

Ivan Poismans overleden

Zondag 19 april 2020
Tongeren - Ivan Poismans overledenVrijdag is Ivan Poismans overleden, de echtgenoot van Claire Froidbise. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Brand in Piringen

Zaterdag 18 april 2020
Aan de Sint-Truidersteenweg in Piringen ontstond gisterenavond brand op een terras. Er is schade aan een paar ramen.

Het zit er aan te komen...

Zaterdag 18 april 2020
Tongeren - Het zit er aan te komen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Melktandje van een mammoetje

Zaterdag 18 april 2020
Tongeren - Melktandje van een mammoetjeZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Deze maand is dat de melktand van een mammoet. Die melktand (foto) werd gevonden bij opgravingen in Veldwezelt (Lanaken) waar ook sporen van neanderthalerkampen werden aangetroffen. De kies van dit mammoetkalf is liefst 6cm hoog. Het dier moet ongeveer 50.000 jaar geleden hebben geleefd.
Mammoeten hadden naast twee slagtanden vier kiezen: twee in de onderkaak en twee in de bovenkaak. De ribbels van de kiezen dienden om steppegrassen en dwergstruiken fijn te kauwen. Tijdens hun leven wisselden mammoeten vijfmaal van tanden. Rond hun 35ste gebeurde dat voor het laatst. Die tanden gebruikten ze letterlijk tot op het bot. Vele mammoeten stierven rond hun 50ste of 60ste van ontbering: ze konden hun voedsel niet meer vermalen...

Museum in quarantaine... (3)

Zaterdag 18 april 2020
Tongeren - Museum in quarantaine... (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lied troost in coronatijd

Zaterdag 18 april 2020
Tongeren - Lied troost in coronatijdZoomDe Duitse componist Christoph Siemons, die zelf een tijdje voor zijn leven moest vechten, componeerde een coronalied. Het wordt gezongen door een groep van zo'n 100 muzikanten. Siemons wil met zijn lied troost en hoop geven.

Lily Gérard (101) overleden

Zaterdag 18 april 2020
Tongeren - Lily Gérard (101) overledenDonderdag is in Nudorp de uit Rutten afkomstige Lily Gérard overleden, de weduwe van Gaspard Kinet. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Tongeren - Mike Geybels verlaat Heur-TongerenDe 20-jarige Mike Geybels verlaat Heur-Tongeren. Hij zal komend seizoen de kleuren van Herk FC verdedigen.

Yvonne Fagard overleden

Zaterdag 18 april 2020
Tongeren - Yvonne Fagard overledenWoensdag is in Velm de uit Tongeren afkomstige Yvonne Fagard overleden, de weduwe van Marcel Grammen. Zij was 97 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme familiekring.

Zacht en wisselvallig

Zaterdag 18 april 2020
Weerbericht
Tongeren - Zacht en wisselvalligAan de zuidelijke flank van een krachtig hogedrukgebied over Scandinavië, kunnen storingen tijdelijk tot over onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen daarbij toe. De volgende dagen dwingt het hogedrukgebied de storingen terug naar het zuiden en wordt het stralend zonnig weer met maxima die vrij hoog zijn voor de tijd van het jaar. Er komt wel een strakke wind te staan.
Vandaag wisselen zwaar bewolkte perioden af met enkele opklaringen. In de ochtend kan er hier en daar een (…) Het hele nieuwsbericht

Simonne Fouwé overleden

Zaterdag 18 april 2020
Tongeren - Simonne Fouwé overledenDonderdag is Simonne Fouwé overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Theo Van de Winkel. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Je kan Instacenturion worden

Vrijdag 17 april 2020
De stad Tongeren heeft vandaag een Instagramcampagne gelanceerd onder de noemer #instacenturion. Met de vraag “Word jij één van onze 100 influencers?”, gaat men op zoek naar 100 ambassadeurs die hun liefde voor Tongeren aan iedereen willen tonen via www.instacenturion.be. Daar kan iedereen zich kandidaat stellen om een Instacenturion te worden. De stad wil graag uit alle leeftijdscategorieën Instacenturions inschakelen. Wie gekroond wordt tot Instacenturion mag het (…) Het hele nieuwsbericht

Wees niet bang voor vleermuizen

Vrijdag 17 april 2020
Tongeren - Wees niet bang voor vleermuizenZoomHet is me wat geweest, de voorbije maanden. Vleermuizen kregen de schuld van de coronacrisis. Maar het zit toch wat ingewikkelder in elkaar, zeggen wetenschappers. Vleermuizen verspreiden geen COVID-19. Mensen verspreiden COVID-19 door het virus van mens op mens over te dragen.   
De verstoring en vernietiging van leefgebieden en de handel in wilde dieren op ongecontroleerde wildmarkten worden genoemd als oorzaken van het ontstaan van het virus en de COVID-19-uitbraak. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Geen diocesane Lourdesbedevaart

Vrijdag 17 april 2020
Het coronavirus zorgt er nu ook voor dat de jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes niet doorgaat. "Gezien het nog een tijd zal duren vooraleer alles weer een beetje genormaliseerd zal zijn en wij op een veilige manier op bedevaart naar Lourdes kunnen gaan, hebben de diocesane bedevaartorganisaties van ons land beslist om de bedevaarten naar Lourdes te annuleren. Derhalve moeten wij u met spijt in het hart meedelen dat wij onze Limburgse bedevaart van 15 tot 20 juli dan ook annuleren", laat voorzitter Paul Gielen weten. 
Vorig jaar nam er nog een recordaantal van 457 Limburgers deel aan de diocesane Lourdesbedevaart.

Yvonne Palmans overleden

Vrijdag 17 april 2020
Tongeren - Yvonne Palmans overledenDinsdag is in Millen de uit Mal afkomstige Yvonne Palmans overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Tongeren - Drie nieuwe spelers voor Eendracht HenisZoomEendracht Henis heeft drie spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Sam Steylaerts (Membruggen), Björn Schoefs (Kolmont) en Giërro Akrum (Bilzen-Waltwilder).

Nestor Decresson overleden

Vrijdag 17 april 2020
Tongeren - Nestor  Decresson overledenWoensdag is Nestor Decresson overleden, de echtgenoot van Gerti Lengauer. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: Hollleweg 6 3700 Tongeren.

Corona-art (2): de toren van Babel

Donderdag 16 april 2020
Tongeren - Corona-art (2): de toren van BabelZoom                                (Cartoon: Fobie - vrij naar Pieter Bruegel)

Hugo Vermeulen overleden

Donderdag 16 april 2020
Tongeren - Hugo Vermeulen overledenGisteren is in Lummen de uit Tongeren afkomstige Hugo Vermeulen overleden, de echtgenoot van Lutgarde Bellis. Hij was 81 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Lummen vinden plaats in beperkte kring.

Zitdagen belastingen geannuleerd

Donderdag 16 april 2020
Dit jaar organiseert de FOD Financiën geen sessies om burgers te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Het is volgens de FOD onmogelijk om de sessies te laten plaatsvinden met respect voor de afstandsregels en andere veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden.
De FOD Financiën zegt dat hij zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften wel wil blijven verzekeren. Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of (…) Het hele nieuwsbericht

Glasbollen en kledingcontainers

Donderdag 16 april 2020
Tongeren - Glasbollen en kledingcontainersZoomIn je buurt staan glasbollen en textielcontainers.
Brengt u glas naar de bol? Zorg er dan voor dat u het glas in de juiste bol deponeert en neem het terug mee naar huis als de glasbol vol is.
Kast opgeruimd? Breng uw textiel niet naar de textielcontainer. Door de coronacrisis verlopen de sortering en de afvoer van het textiel moeizaam. De textielophalers zitten hierdoor met een opslagprobleem. Hou textiel dus nog even bij zodat het na de coronacrisis een tweede leven kan krijgen via de textielcontainers.

Sciensano roept jouw hulp in!

Donderdag 16 april 2020
Tongeren - Sciensano roept jouw hulp in!Sciensano houdt een 2de COVID-19 gezondheidsenquête die focust op de impact van de huidige crisis op onze levensstijl en ons welzijn. Ze rekenen ook nu op een massale deelname van de burgers. Ben je 18 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan deze online vragenlijst vóór 23 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!
Tongeren - Veiligheidsraad laat bezoek in rusthuis toeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 
De 22-jarige opbouwspeler Louis Marchal (Visé) zal komend seizoen de kleuren van handbalclub Tongeren (BeNeleague) verdedigen. Eerder trok de club al Stephane Geradon (Eynatten) en Thomas Bolaers (Cesson-Rennes) aan.

Josette Jacobs overleden

Donderdag 16 april 2020
Tongeren - Josette Jacobs overledenMaandag is Josette Jacobs overleden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Later is er een herdenkingsviering.

Doop volwassenen uitgesteld

Woensdag 15 april 2020
Tongeren - Doop volwassenen uitgesteldDoor de coronamaatregelen wordt het doopsel van Limburgse volwassenen verdaagd naar een later moment. De kandidaat-dopelingen (catechumenen in kerkelijke termen) worden in normale omstandigheden gedoopt en gevormd in de paaswake. Pastorale eenheden of federaties zoeken nu in samenspraak met de catechumenen een geschikte zondag om hun catechumeen te laten dopen zodra de publieke liturgie terug mogelijk wordt. In Limburg zijn er dit jaar veertien catechumenen.
Kristel Malcorps uit Tienen heeft de besloten vennootschap Malcorps Kristel opgericht met zetel aan de Riddersstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitoefenen van van het beroep van gerechtsdeurwaarder. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 6.000 euro.

Jef Voets overleden

Woensdag 15 april 2020
Tongeren - Jef Voets overledenIn WZC Aurora is gisteren Jef Voets overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Jenny Adams en de partner van Trinette Coninx. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadressen: Maastrichtersteenweg 284 3700 Tongeren; 18de Oogstwal 3 bus 7 3700 Tongeren.

Ook geen Pukkelpop dit jaar

Woensdag 15 april 2020
Tongeren - Ook geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De nationale veiligheidsraad heeft de maatregelen die al van kracht waren om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, verlengd tot en met 3 mei 2020.
Daarnaast zijn enkele maatregelen versoepeld. Bewoners van zorginstellingen en woonzorginstellingen mogen bezoek ontvangen van één vooraf aangeduide persoon, op voorwaarde dat deze de laatste 2 weken geen ziekteverschijnselen heeft en op voorwaarde dat het steeds om dezelfde persoon gaat. Ook mensen die zich niet kunnen verplaatsen en anders geïsoleerd zouden wonen mogen op deze manier bezoek ontvangen. Tuincentra en doe-het-zelfzaken kunnen weer openen onder dezelfde maatregelen die gelden voor voedingswinkels.Telewerk zal bovendien nog enige tijd de norm blijven.
Een gefaseerde heropstart van de verschillende soorten ondernemingen wordt intussen sector per sector bekeken.

Limburgers veranderen reisplannen

Woensdag 15 april 2020
Tongeren - Limburgers veranderen reisplannenZoomMeer dan 8 op de 10 Limburgers veranderen hun reisplannen in de zomer van 2020. Zelfs indien de Belgische grenzen open zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL.
“Stel: we zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan?” Met deze vraag in het achterhoofd stelde de hogeschool een eenvoudige enquête op die via de sociale media verspreid werd. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Corona-art (1): meisje met FFP-maskerZoom                                                 (Cartoon: Fobie, vrij naar Vermeer)

De koning wordt 60

Woensdag 15 april 2020
Tongeren - De koning wordt 60Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Museum in quarantaine (2)

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Museum in quarantaine (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Een online museumbezoek

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Een online museumbezoekZoomOm de verspreiding van het coronavirus te vertragen is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren momenteel gesloten. Dat geldt helaas ook voor de expo 'Dacia Felix'. Maar het museum stelt nu 30 topstukken en -ensembles uit die tentoonstelling aan je voor: virusvrij en virtueel. Geniet tijdelijk van die audiotour 'Dacia Felix' online!

Arnold Cox overleden

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Arnold Cox overledenZondag is Arnold Cox overleden, de echtgenoot van Mariette Vanswijgenhoven. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Wijngaardstraat 18 bus 66 3700 Tongeren.

Jenny Tomsin overleden

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Jenny Tomsin overledenVrijdag is Jenny Tomsin overleden, de echtgenote van Yvan Janssen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Hondsstraat 23 bus 2 3700 Tongeren.

750 coronaboetes in paasweekend

Dinsdag 14 april 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben tijdens het paasweekend 750 coronaboetes uitgeschreven. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 20, Beringen-Ham-Tessenderlo 92, CARMA 101, HANO 29, Kempenland 33, Lommel 37, Heusden-Zolder 31.

Marie-José Blues overleden

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Marie-José Blues overledenZaterdag is in Vliermaal de uit Tongeren afkomstige Marie-José Blues overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Museum in quarantaine

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Museum in quarantaineZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Nieuwe voorzitter HandbalfederatieJean-François Hannosset (50 - foto) wordt de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Handbalfederatie. Hij volgt uittredend voorzitter Piet Moons op die in juni van vorig jaar omwille van gezondheidsredenen zijn afscheid aankondigde. Jean-François Hannosset begon 36 jaar geleden als speler bij Villers, werd vervolgens trainer bij Waterloo en komt nu aan het hoofd van de federatie.

Jonge gezinnen tijdens corona

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Jonge gezinnen tijdens coronaZoom                                                              (Tekening: Dirk van Bun)

Theo Kenis overleden

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Theo Kenis overledenZondag is Theo Kenis overleden, de weduwnaar van Mia Martens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwadres: familie Kenis, Viséweg 196 3700 Tongeren-Mal.

Twee spelers naar Vlijtingen

Dinsdag 14 april 2020
Voetballers Tjorven Dewilde (Heur-Tongeren) en Michiel Verjans (Victoria 's Herenelderen) maken de overstap naar Vlijtingen.

Boer zoekt hulp: helpdeoogst.be

Dinsdag 14 april 2020
Tongeren - Boer zoekt hulp: helpdeoogst.beZoomVlaams minister van Werk en Landbouw Hilde Crevits lanceert vandaag de online site helpdeoogst.be. Daarmee ondersteunt de minister de land- en tuinbouwers die op zoek zijn naar extra helpende handen voor de oogst. Op de site van VDAB kunnen heel eenvoudig #COVID19 vacatures geplaatst worden en kunnen geïnteresseerden in een job zich melden. In april heeft de land- en tuinbouwsector naar schatting zo’n 15.000 seizoenarbeiders nodig. In mei zijn er dat er nog meer.
Op de (…) Het hele nieuwsbericht

Stefan Maes overleden

Maandag 13 april 2020
Tongeren - Stefan Maes overledenIn het ziekenhuis in Antwerpen is vandaag Stefan Maes overleden. Hij was 60 jaar en gedurende 37 jaar verbonden aan de lokale politie van Tongeren-Herstappe. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. (foto politie Tongeren-Herstappe)

Boris Johnson is weer thuis

Maandag 13 april 2020
Tongeren - Boris Johnson is weer thuisZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Coronamatregelen te laks opgevolgdZoomWaarnemend gouverneur Michel Carlier roept op tot meer burgerzin en gezond verstand. Hij richt zich in de eerste plaats tot  de mensen die het afgelopen weekend nonchalant omgingen met de coronamaatregelen. Over heel de provincie moest de politie optreden en boetes uitdelen voor nodeloze verplaatsingen en samenscholingen.
Tongeren - KMO’s zwaar getroffen door coronacrisisZoomDrie op vier Limburgse KMO’s hebben als gevolg van de coronacrisis hun activiteiten volledig of gedeeltelijk moeten staken. Zij hopen eind april/ begin mei hun activiteiten te kunnen hervatten. Dat zegt Unizo.
Tongeren - De voordelen van 'in uw kot blijven'Zoom                                                              (Tekening: Dirk Van Bun)

'Piste aux Etoiles'

Maandag 13 april 2020
Woorden van Jef
Tongeren - 'Piste aux Etoiles'Vanmorgen in mijn bed kwam "Piste aux Etoiles" plots voor de gordijnen van mijn geest tevoorschijn. Ik herinner me dat mijn moeder daar graag naar keek. Dat circusoptreden op Rijsel (een Franse zender die wij in West-Vlaanderen goed konden ontvangen met onze antenne) was het enige TV-programma waarbij ze niet in slaap viel in haar relaxzetel. Mijn vader zat dan op de bank zijn krant te lezen, want hij zag liever "Marnix" of "The Fugitive" die op datzelfde moment op de BRT te zien waren. Hij (…) Het hele nieuwsbericht

De klokken zijn gul dit jaar

Zondag 12 april 2020
Tongeren - De klokken zijn gul dit jaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Coronavragen voor HuurderssyndicaatHet Limburgs Huurderssyndicaat krijgt de jongste weken heel wat vragen van huurders op de privémarkt. De meest gestelde vraag gaat over een aanpassing van de huurprijs. Maar volgens het Huurderssyndicaat is er niets wettelijk voorzien, de huurder kan alleen hopen op een inschikkelijke verhuurder.

Veilig Pasen (2)

Zondag 12 april 2020
Tongeren - Veilig Pasen (2)Zoom                                                                        (Cartoion: Fobie)

Veilig Pasen!

Zondag 12 april 2020
Tongeren - Veilig Pasen!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
De kerkklokken zijn terug in het land en vanmiddag om 12u zullen ze luiden als teken van troost en hoop voor de slachtoffers van het coronavirus. Dat melden de bisschoppen van België. "Mogen onze klokken troost en hoop bieden aan slachtoffers van het coronavirus en aan al wie hen nabij zijn. Mogen ze een hart onder de riem steken bij wie strijden tegen het coronavirus, in het bijzonder bij onze zorgverstrekkers. Mogen ze ons allen met elkaar verbinden. Ook dit jaar zal het Pasen zijn!" aldus de boodschap.

Lichte toename bevallingen

Zondag 12 april 2020
De Limburgse ziekenhuizen telden vorig jaar 7.143 bevallingen. Dat zijn er 21 meer dan in 2018. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het aantal bevallingen in Limburg opnieuw stijgt.

Alice Houbrechts overleden

Zondag 12 april 2020
Tongeren - Alice Houbrechts overledenWoensdag is Alice Houbrechts overleden, de weduwe van Mathieu Vanszwartenbrouck. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

De wereld na corona?

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - De wereld na corona?Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jules Schouterden overleden

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - Jules Schouterden overledenWoensdag is in WZC De Motten Jules Schouterden overleden, de echtgenote van Jeannette Poismans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Warm weekend

Zaterdag 11 april 2020
Weerbericht
Tongeren - Warm weekendHet hogedrukgebied dat voor het prachtige lenteweer zorgt, evacueert in het weekend naar het oosten. Hierdoor kunnen storingen vanuit het westen tot over onze streken doordringen, al zijn ze vrij verzwakt. Na het weekend bouwt stilaan een nieuw hogedrukgebied op, maar eerst volgen er enkele koude dagen.
Vandaag maakt de zon in de namiddag plaats voor enkele wolken. Het blijft meestal droog bij maxima rond 22 of 23 graden. Er is weinig wind.
Zondag - Paasdag - zijn er wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Odette Vliers overleden

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - Odette Vliers overledenDinsdag is Odette Vliers overleden, de weduwe van de in 1984 overleden Jean Ernots en de levenspartner van de in 2012 overleden Leon Valkeners. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten familiekring. Rouwadres: Van Elewyck-Ernots, Andreas Vesaliuslaan 40 3500 Hasselt.

Liliane Derwael overleden

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - Liliane Derwael overledenWoensdag is Liliane Derwael overleden, de echtgenote van Claudio Sbardella. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Later is er een herdenkingsviering in de OLV-basiliek.

Jozef Jansen overleden

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - Jozef Jansen overledenWoensdag is Jozef Jansen overleden, de echtgenoot van Maria Lathuy. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Later is er een herdenkingsviering in de OLV-basiliek. Rouwadres: Romeinse Kassei 46 3700 Tongeren.

Jan Lenaers overleden

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - Jan Lenaers overledenWoensdag is Jan Lenaers overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Hilda Dederen overleden

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - Hilda Dederen overledenDonderdag is in WZC Hoge Vijf in Hasselt de uit Tongeren afkomstige Hilda Dederen overleden. Zij was 81 jaar en kleuteronderwijzeres aan de Rijksbasisschool in Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Michel Cartenstadt overleden

Zaterdag 11 april 2020
Tongeren - Michel Cartenstadt overledenDonderdag is Michel Cartenstadt overleden, de echtgenoot van Anny Duchateau. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in uiterst intieme familiekring.
Tongeren - Rusthuizen hebben nood aan zuurstofZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ria Kellens overleden

Vrijdag 10 april 2020
Gisteren is Ria Kellens overleden, de weduwe van Jos Leeten. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Laurent Coenegrachts overleden

Vrijdag 10 april 2020
Maandag is Laurent Coenegrachts overleden, de echtgenoot van Gilberte Leonard. Hij overleed op zijn 89ste verjaardag. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Later is er een herdenkingsviering. Rouwadres: Lizy Leonard, Koninksemsteenweg 66 3700 Tongeren.

Joseph Rochus overleden

Vrijdag 10 april 2020
Tongeren - Joseph Rochus overledenZondag is Joseph Rochus overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Germeaux. Hij was 85 jaar. Na de coronacrisis is er een afscheidsdienst. Rouwadres: Vrerenstraat 52 3700 Tongeren.
Nu de recyclageparken weer geopend zijn blijven de bezoekers komen. Met als gevolg: sinds woensdag opnieuw files. "De bezoekersaantallen van de afgelopen dagen liggen in lijn met de bezoekersaantallen op een normale dag. Dit betekent dat heel wat bezoekers ook komen als het niet noodzakelijk is en dat dit opnieuw voor files zal zorgen gezien de beperkingen in het aantal toegelaten bezoekers op het recyclagepark," aldus Limburg.net. "Gezien zaterdag traditioneel de drukste dag is, vreest Limburg.net opnieuw voor files en roept men iedereen op om enkel te komen als het noodzakelijk is.
Middenstandsorganisatie UNIZO is heel tevreden nu de regering ingaat op haar verzoek om de solden te verschuiven naar 1 augustus. In een recente UNIZO-enquête via Checkmarket gaf 73% van de zelfstandige handelaars, uit de mode- maar ook heel wat andere sectoren, aan vragende partij te zijn voor zo'n uitstel. "Deze maatregel zal onze handelaars, die momenteel noodgedwongen gesloten zijn, na de heropening wat extra ademruimte geven", aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. 
Tongeren - Al 2.697 inbreuken op coronamaatregelenDe Limburgse politiezones hadden tot en met gisteren al 2.697 inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 74, Heusden-Zolder 150, Beringen-Ham-Tessenderlo 210, CARMA 501, HANO 94, Kempenland 104 en Lommel 110.

WMC een jaar opgeschoven

Vrijdag 10 april 2020
Grensgevallen
De 19de editie van het mondiale Wereld Muziek Concours in Kerkrade wordt verplaatst van 2021 naar 2022. "Er heerst op dit moment te veel onzekerheid om het WMC in 2021 doorgang te laten vinden,” zegt WMC-voorzitter Max Kousen.

Extra campagne tegen zwerfvuil

Vrijdag 10 april 2020
Tongeren - Extra campagne tegen zwerfvuilZoom We zitten allemaal al een tijdje in ons kot en dat heeft heel wat gevolgen. Ook op de openbare netheid. Daarom lanceert Mooimakers een extra campagne. Om de schaarse tijd die we buiten kunnen spenderen, voor iedereen aangenaam te houden en je afval niet achter te laten. Ze gaan ook gericht communiceren daar waar het probleem groot is, bijvoorbeeld op supermarktparkings. Wil je deze campagne zelf ondersteunen? Dat kan. In webwinkel van Mooimakers vind je een gratis downloadpakket met social posts om te delen op je eigen kanalen.

De klokken vertrokken naar Rome

Donderdag 9 april 2020
Tongeren - De klokken vertrokken naar RomeZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Awel, ik wil praten

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Tongeren - Awel, ik wil pratenZoom
Awel is gestart met een nieuwe campagne. De huidige situatie rond corona zorgt voor spanningen en dat is een gevaarlijke cocktail. Daarom is het belangrijk dat jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan. Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Awel werkt volledig anoniem. Dat betekent dat enkel de oproeper en Awel op de hoogte zijn van het contact. Bovendien is een gesprek met Awel helemaal gratis. Meer info via deze link.

Jo Knapen overleden

Donderdag 9 april 2020
Tongeren - Jo Knapen overleden
In Borgloon is de uit Tongeren afkomstige Jo Knapen overleden, de verloofde van Pauline Vilenne. Hij was 32 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Tongeren - Campagne 'Opstaan en samen doorgaan'ZoomKamer van Koophandel Limburg dringt er bij de regeringen, de Nationale Veiligheidsraad en de expertengroep die de exitstrategie moet voorbereiden op aan om snel een actieplan op te stellen zodat de economie gefaseerd en met inachtneming van alle noodzakelijke gezondheids- en sanitaire voorschriften kan heropstarten. “We moeten nu snel werk maken van zo’n slimme heropstart van de economie. Per week waarin we verder werken zoals vandaag, lijden we miljarden euro’s schade. We zien dat andere (…) Het hele nieuwsbericht

Koop in je buurt!

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Tongeren - Koop in je buurt!ZoomVlaams minister van Economie Hilde Crevits lanceert samen met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM de website koopinjebuurt.be. Dit platform is een online verzamelplaats waar je als consument lokale handelaars op terug kan vinden. We roepen alle handelaars op zich dan ook te registreren via een van de verschillende initiatieven.
Binnenkort wordt er ook een gemeenschappelijke zoekmachine aan het nieuwe platform toegevoegd die het zoeken in de websites van de partners nog vergemakkelijkt. De coronacrisis slaat (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in uw kot...

Donderdag 9 april 2020
Tongeren - Ondertussen, in uw kot...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Roland Delcoigne overleden

Donderdag 9 april 2020
Tongeren - Roland Delcoigne overledenDinsdag is Roland Delcoigne overleden, de weduwnaar van Mimi Vanderkimpen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Praten met dementerenden

Donderdag 9 april 2020
Mag ik naar huis? Waar is mijn moeder? Iedereen die een alzheimerpatiënt in zijn omgeving heeft, weet dat communiceren vaak lastig is – of je nu op afstand bent of dichtbij. Jorien Marcus ging na hoe je het beste zo’n gesprek kunt voeren. Lees het bij het Genootschap Onze Taal.

Met de groeten uit Thailand

Donderdag 9 april 2020
Tongeren - Met de groeten uit ThailandZoomPatrick Jacobs moest in Thailand lang wachten voor hij dit beestje uit zijn schelp zag kruipen. Let op die twee oogjes vooraan! Het is een heremietkreeftje, maar in feite is het een soort krab. Bij Wikipedia vindt u er alles over. Een prachtige foto!
Tongeren - Maak van je tuin een lenteparadijsZoomWe hebben allemaal veel meer tijd om in de tuin te werken, dat zien we overal in het straatbeeld. Natuurpunt geeft in deze coronatijd 13 tips om van je tuin een echt paradijs te maken. Klik via deze link. Je kan er ook gratis een e-book bestellen.

Juliette Jans overleden

Donderdag 9 april 2020
Tongeren - Juliette Jans overledenMaandag is Juliette Jans overleden, de weduwe van Louis Bertrand. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Kurt Paques overleden

Donderdag 9 april 2020
Tongeren - Kurt Paques overledenMaandag is in Wellen de uit Tongeren afkomstige Kurt Paques overleden, de vriend van Mieke Neven. Hij was 45 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Later is er een herdenkingsplechtigheid.

Oude laptops en tablets gezocht

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Tongeren - Oude laptops en tablets gezochtZoom'Ondernemers voor een Warm België' zoekt laptops en tablets die niet meer gebruikt worden. "We willen die in orde brengen en schenken aan kinderen van kansarme gezinnen van het basisonderwijs. We doen dit bewust nu. Sinds de uitbraak van het Corona-virus zijn kinderen immers aangewezen op thuisonderwijs. Daarvoor is een computer of tablet echt noodzakelijk. Jammer genoeg heeft niet elk gezin zo’n toestel. Heeft u zelf nog een toestel (of meerdere) dat niet meer gebruikt wordt, dan kan u ons dat (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft wijnhandel en delicatessenzaak Vini e sapori uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 mei ingediend worden.

Help de helpers

Woensdag 8 april 2020
#samentegencorona
Tongeren - Help de helpersZoomZorginstellingen overtreffen momenteel zichzelf in de strijd tegen COVID-19. Daarbij vallen soms personeelsleden weg wegens ziekte. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceerde daarvoor al aan het begin van de uitbraak een oproep naar vrijwilligers met een medische achtergrond om zich aan te bieden als inzetbare reserve. Dat aanbod wordt nu uitgebreid en aangeboden via een nieuw vrijwilligersplatform ‘Help de helpers’  Zorginstellingen kunnen er snel en gericht op zoek gaan naar (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Baerts overleden

Woensdag 8 april 2020
Tongeren - Jef Baerts overledenMaandag is Jef Baerts overleden, de echtgenoot van Agnes Smets. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Condoleren: www.uitvaartzorg-driesen.be

Ondertussen, in Wuhan...

Woensdag 8 april 2020
Tongeren - Ondertussen, in Wuhan...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Victoire Severijns overleden

Woensdag 8 april 2020
Tongeren - Victoire Severijns overledenIn WZC Ludinaca in Lanaken is op 3 april de uit Tongeren afkomstige Victoire Severijns overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jean Bobbaerts. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Georges Poismans overleden

Dinsdag 7 april 2020
Tongeren - Georges Poismans overledenVandaag is Georges Poismans overleden, de echtgenoot van Vera Driesen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Widooierplein 8, 3700 Widooie - Tongeren

Jean Nelissen overleden

Dinsdag 7 april 2020
Tongeren - Jean Nelissen overledenGisteren is Jean Nelissen overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jos Van de Broek overleden

Dinsdag 7 april 2020
Tongeren - Jos Van de Broek overledenIn het Vesaliusziekenhuis in Tongeren is zondag Jos Van de Broek overleden, de weduwnaar van Mia Plompen. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie zal in familiekring worden gehouden. Begroeting - met inachtname van de Covid-19-maatregelen - donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Brandfase oranje

Dinsdag 7 april 2020
Tongeren - Brandfase oranjeVanaf vandaag geldt preventieve brandfase ORANJE in de Limburgse bossen. Plannen om te gaan wandelen? Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Houd kinderen onder toezicht. Vuur maken is zoals steeds verboden.

Recyclageparken weer open

Dinsdag 7 april 2020
Tongeren - Recyclageparken weer openZoom(                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Tongeren - Vrijetijdsbesteding anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
De Marcusprocessie met tractorzegening in Mal, voorzien op 25 april, vindt dit jaar niet plaats. Dat is het gevolg van de coronacrisis.
Vandaag is Marie-Louise Timmermans overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Tongeren - Recyclageparken morgen weer openMorgen gaan de recyclageparken van Limburg.net weer open. U gaat er weer één keer per 14 dagen terecht kunnen. Bij de ingang gaat u een bord zien waarop u nog eens kunt lezen waar u op moet letten. Nog een paar vragen en antwoorden:
- Kan er een afspraak gemaakt worden? Nee, een afspraak is niet nodig. De toestroom wordt beperkt via de slagbomen.
- Geldt de regel van één keer per 14 dagen per park? Nee, U kunt 1 keer per 14 dagen in één (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

Jacques Istace overleden

Maandag 6 april 2020
Zaterdag is Jacques Istace overleden. Hij was 77 jaar. Gezien de huidige overheidsmaatregelen vindt het afscheid plaats in alle intimiteit.

Anna Mesotten overleden

Maandag 6 april 2020
Tongeren - Anna Mesotten overledenZaterdag is Anna Mesotten overleden, de weduwe van Arthur Hellinx. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Clemence Reweghs overleden

Maandag 6 april 2020
Tongeren - Clemence Reweghs overledenOp 2 april overleed Clemence Reweghs, de weduwe van Hubert Loisen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Tongeren - 'Doe eens een belletje'Zoom"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Tongeren - De échte kampioenen van VlaanderenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Tongeren - Hou vast voor een houvastZoomEen mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Tongeren - Mooi lenteweerMorgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht

Tomas Moresi scoorde 33 keer

Zaterdag 4 april 2020
Tongeren - Tomas Moresi scoorde 33 keerTomas Moresi (Valencia Piringen) scoorde het voorbije voetbalseizoen 33 keer in 25 wedstrijden. Jonas Meys (Velm) was met 39 goals de topschutter in het provinciaal voetbal.
De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
Tongeren - Ondertussen, in het gemeentehuis...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Mariëlle Pickaert overleden

Zaterdag 4 april 2020
Tongeren - Mariëlle Pickaert overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige en in Vliermaal woonachtige Mariëlle Pickaert overleden, de partner van Bernhard Dehnert. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Handballer Eligio Pepels zal komend seizoen de kleuren van Sporting Pelt verdedigen. De 24-jarige Pepels speelde twee seizoenen voor Handbal Tongeren.

Gaby Peumans overleden

Zaterdag 4 april 2020
Tongeren - Gaby Peumans overledenDonderdag is Gaby Peumans overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt als gevolg van de coronacrisis plaats in besloten familiekring.

Jean-Pierre Legrain overleden

Zaterdag 4 april 2020
Tongeren - Jean-Pierre Legrain overledenDonderdag is in Hoeselt de uit Tongeren afkomstige Jean-Pierre Legrain overleden, de echtgenoot van Monique Achten. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Brigitte Steegmans overleden

Zaterdag 4 april 2020
Tongeren - Brigitte Steegmans overledenOp 29 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Brigitte Steegmans. Zij was 45 jaar. Het afscheid vond in familiekring plaats.
Ouders mogen het huwelijk van hun kinderen niet meer bijwonen. Huwelijken kunnen enkel nog doorgaan in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand of de bedienaar van de eredienst. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag beslist in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere maatregelen: begrafenissen mogen nog maximaal door 15 personen worden bijgewoond. En meerdaagse schooluitstappen worden geschrapt voor heel het schooljaar.
Tongeren - De mondmaskers zijn aangekomen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Peter Moreas overleden

Vrijdag 3 april 2020
Tongeren - Peter Moreas overledenWoensdag is Peter Moreas overleden, de echtgenoot van Huberte Scholts. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Later is er een dankmis in de OLV-basiliek.
De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft in samenspraak met de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Handball Francophone een competitiehervorming in de nationale en regionale competities doorgevoerd. Zoals de bonden vorige week al aankondigden zijn er geen dalers, enkel stijgers. Vandaag werd er beslist dat er ook geen kampioenen aangeduid worden omdat niet alle competities afgewerkt werden. Voor wat betreft de BENE-League, de grensoverschrijdende competitie met zes Belgische en zes (…) Het hele nieuwsbericht

Margueritha Martens overleden

Vrijdag 3 april 2020
Tongeren - Margueritha Martens overledenWoensdag is Margueritha Martens overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling vinden plaats in intieme kring.

Op reis na het coronatijdperk

Vrijdag 3 april 2020
Stel: we zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan? Dat willen de studenten Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL maar al te graag weten. Daarom stelden ze een eenvoudige enquête op om te peilen naar het reisgedrag van de Limburgers na het coronatijdperk. De resultaten zullen een indicatief beeld geven van de reisplannen tussen juli en december 2020.
De bedoeling is om een zicht te krijgen op (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Morgen start het huismussentelweekendZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fieneke Croughs overleden

Vrijdag 3 april 2020
Tongeren - Fieneke Croughs overledenWoensdag overleed Fieneke Croughs, de weduwe van Martin Vandenberk en de levensgezellin van wijlen Raymond Leroi. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

René Fréson overleden

Vrijdag 3 april 2020
Tongeren - René Fréson overledenDinsdag is René Fréson overleden, de echtgenoot van Henriette Buers. Hij was 93 jaar. Als gevolg van de coronacrisis zal het afscheid op een later tijdstip plaatsvinden.

Leven in tijden van corona

Donderdag 2 april 2020
Tongeren - Leven in tijden van coronaZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Al 1.513 corona-PV's in Limburg

Donderdag 2 april 2020
Tongeren - Al 1.513 corona-PV's in LimburgDe Limburgse politiekorpsen hebben al 1.513 corona-PV's opgesteld, voornamelijk voor het overtreden van het samenlevingsverbod en het maken van nodeloze verplaatsingen. De politiezone CARMA maakte de meeste PV's, namelijk 305. De politiezone Lommel maakte er 22, de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 160, de politiezone HANO 38, de politiezone Kempenland 60 en de politiezone Tongeren-Herstappe 33.
Tongeren - Een Ronde van Vlaanderen op rollenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fina Volz overleden

Donderdag 2 april 2020
Tongeren - Fina Volz overledenZondag is Fina Volz overleden, de weduwe van Harie Lenssen. Zij was 93 jaar. Als gevolg van de coronacrisis vond het afscheid plaats in alle intimiteit.

Sciensano roept jouw hulp in!

Donderdag 2 april 2020
Tongeren - Sciensano roept jouw hulp in!De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in België heeft ons dagelijks leven stevig door elkaar geschud. Sciensano lanceert daarom de COVID-19 gezondheidsenquête om de impact ervan op onze gezondheid, ons gebruik van gezondheidsdiensten en onze leefgewoonten te achterhalen. Sciensano is de organisatie die ons dagelijks de cijfers en grafieken rond corona bezorgt. Ben je 16 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan deze online vragenlijst vóór 9 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!

Corona: landelijke cijfers

Donderdag 2 april 2020
Tongeren - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren zijn er 584 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, 363 "ex-corona's" hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Vandaag liggen er in totaal 6.716 mensen met corona in Belgische ziekenhuizen. Met 1.144 mensen op intensieve zorgen is zo'n 54 procent van de huidige capaciteit ingenomen. Gisteren zijn in ons land opnieuw 183 mensen aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 1011.

De visie van Fobie

Donderdag 2 april 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Geen Sanicole Airshow dit jaar

Donderdag 2 april 2020
Met pijn in het hart laat Geoffrey Buekenberghs vandaag weten dat de jaarlijkse Sanicole Airshow op het vliegveld van Hechtel-Eksel verschoven wordt naar 2021. "Met veel ontzag hebben wij de afgelopen weken en dagen de media gevolgd. Iedereen, maar zeker niet in het minst onze provincie Limburg gaat door een zeer zware periode," zegt hij. "We hebben dan ook binnen onze organisatie het mogelijke doorgaan van onze vliegshow in 2020 intensief besproken en met zeer veel pijn in het hart moet ik jullie meedelen dat wij unaniem de beslissing genomen hebben om de 42e International Sanicole Airshow dit jaar te annuleren en uit te stellen naar volgend jaar." De nieuwe editie staat nu gepland op 10 & 12 september 2021.

Positief denken...

Donderdag 2 april 2020
Tongeren - Positief denken...ZoomEn als het nog niet voor mei is, dan gaan we voor juni! (Tekening Dirk Van Bun)
Tongeren - WICO TIO: drive-in voor gezichtsbeschermersZoomWico-campus TIO heeft inmiddels 16 3D-printers bijeen gekregen voor zijn actie ten voordele van de mensen in de eerstelijnszorg: men wil hen zo snel mogelijk gezichtsbeschermers uit kunststof leveren. Inmiddels draaien de 3D-printers op volle toeren, want er zijn bijna 300 stuks besteld en men  hoopt er tegen vrijdag 50 klaar te hebben.
Voor ieders veiligheid nemen de medewerkers maximale preventiemaatregelen in acht. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
WICO TIO: drive-in voor gezichtsbeschermers
Zoom

Ondertussen, bij de notaris...

Woensdag 1 april 2020
Tongeren - Ondertussen, bij de notaris...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Tony Neven overleden

Woensdag 1 april 2020
Tongeren - Tony Neven overledenZondag is Tony Neven overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Corona: landelijke cijfers

Woensdag 1 april 2020
Tongeren - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren zijn opnieuw 123 mensen in België aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 828. Gisteren werden 560 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging tegenover de vorige dagen. 436 mensen mochten het ziekenhuis verlaten en dat is een record. Daardoor stabiliseert het aantal mensen met corona in Belgische ziekenhuizen nagenoeg op 4.995. Op intensieve zorg liggen 1.088 patiënten, een toename met 67. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 1.189 tot 13.964. De stijging heeft vooral te maken met het opdrijven van het aantal testen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop