Het overige nieuws

Jean Ernots overleden

Maandag 30 november 2020
Tongeren - Jean Ernots overledenZaterdag is Jean Ernots overleden, de echtgenoot van José Ernots. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nieuwe vennootschap: Majomar

Maandag 30 november 2020
Marijke Claes uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Majomar opgericht met zetel aan de Koninksemsteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het inrichten van feesten en de verhuur van zalen met of zonder catering.

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Tongeren - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Tongeren - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Tongeren - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: L&S Immo

Zondag 29 november 2020
Jan Coenegrachts en Ann Zegers, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap L&S Immo opgericht met zetel aan de Hasselbosstraat.

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Tongeren - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Annette Menten overleden

Zondag 29 november 2020
Tongeren - Annette Menten overledenIn WZC De Motten overleed op 22 november Annette Menten, de weduwe van de in 2011 overleden Maurice Vaneylen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Tongeren - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Dendas overleden

Zaterdag 28 november 2020
Tongeren - Willy Dendas overledenWoensdag is Willy Dendas overleden, de echtgenoot van Carine Gregoor. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jozef Ghijsens overleden

Zaterdag 28 november 2020
Tongeren - Jozef Ghijsens overledenOp 22 november overleed Jozef Ghijsens, de echtgenoot van Anny Ghijsens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Jean Vanormelingen overleden

Zaterdag 28 november 2020
Tongeren - Jean Vanormelingen overledenWoensdag is Jean Vanormelingen overleden, de echtgenoot van Riet Sweelssen. Hij was 84 jaar en gewezen directeur van de Rijksmiddenschool in Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Tongeren - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Tongeren - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.

Jeanne Van Dessel overleden

Vrijdag 27 november 2020
Tongeren - Jeanne Van Dessel overledenOp 23 november overleed Jeanne Van Dessel, de weduwe van de in 2003 overleden André Leyssen. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Tongeren - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Grondwaterstanden nog steeds laag

Donderdag 26 november 2020
De grondwaterstanden in Limburg zijn nog steeds laag ondanks het opheffen van het captatieverbod. Uit metingen blijkt dat het grondwater in Vlaanderen gemiddeld 30 centimeter te laag staat voor deze periode van het jaar. In Limburg zijn die grondwaterstanden nog lager: "Dat heeft onder meer te maken met de ondergrond en met feit dat hier minder regen viel dan elders in Vlaanderen", zegt hydrologe Marijke Huysmans. "Normaal gezien zou er in de herfst meer regen moeten vallen om dat grondwater aan te vullen maar dat is niet gebeurd." (Radio2)

Rosalie Meesen overleden

Donderdag 26 november 2020
Tongeren - Rosalie Meesen overledenMaandag is Rosalie Meesen overleden, de weduwe van de in 1978 overleden Remy Malcorps. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Tongeren - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Tongeren - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Tongeren - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Onderzoek naar loop- en wandelsport

Woensdag 25 november 2020
Tongeren - Onderzoek naar loop- en wandelsportZoomWandel je sinds de lockdowns vaker of beweeg je liever op een andere manier? KU Leuven voert een grootschalig onderzoek naar loop- en wandelsporten tijdens de coronapandemie en vraagt jouw deelname. De antwoorden op deze vragenlijst worden wetenschappelijk en anoniem behandeld en zijn niet voor commercieel gebruik. Met de inzichten in profielen, gedragingen, attitudes en motieven van loop- en wandelsporters willen de onderzoekers beter inspelen op de wensen en noden. Meedoen kan via deze link.

Anna Thys overleden

Woensdag 25 november 2020
Op 19 november overleed Anna Thys, de weduwe van Jean Hestermans. Zij was 95 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling vonden plaats in besloten kring.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Chretien Juveyns overleden

Woensdag 25 november 2020
Tongeren - Chretien Juveyns overledenOp 20 november overleed Chretien Juveyns, de echtgenoot van Jenny Smets. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Tongeren - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Sacramentstraat

Dinsdag 24 november 2020
Onbekenden pleegden een woninginbraak in de Sacramentstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak werd vandaag gepleegd.

Trucker onder invloed van drugs

Dinsdag 24 november 2020
Tongeren - Trucker  onder invloed van drugsDe politie Tongeren-Herstappe heeft gisteren een trucker betrapt die onder invloed van drugs reed. De agenten konden de trucker onderscheppen nadat hij de controle ontweek.

Bea Renwa overleden

Dinsdag 24 november 2020
Tongeren - Bea Renwa overledenZaterdag is Bea Renwa overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Emiel Smets. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Tongeren - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Guy Lycops overleden

Maandag 23 november 2020
Tongeren - Guy Lycops overledenIn WZC De Motten is op 19 november Guy Lycops overleden, de echtgenoot van Anna Breuer. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Raymond Vanhaeren overleden

Maandag 23 november 2020
Tongeren - Raymond Vanhaeren overledenOp 17 november overleed Raymond Vanhaeren, de echtgenoot van Armande Hermans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Tongeren - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Vandormael overleden

Zaterdag 21 november 2020
Tongeren - Willy Vandormael overledenIn Sint-Truiden overleed op 10 november de uit Tongeren afkomstige Willy Vandormael, de echtgenoot van Esther Portugaels. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Jeanne Arckens overleden

Zaterdag 21 november 2020
Tongeren - Jeanne Arckens overledenWoensdag is in Lanaken de uit Riksingen afkomstige Jeanne Arckens overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Willy Ruette. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Tongeren - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Tackaert overleden

Vrijdag 20 november 2020
Tongeren - Albert Tackaert overledenDinsdag overleed Albert Tackaert, de weduwnaar van de in 2016 overleden Lisette Moreas. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Roland Malcorps overleden

Vrijdag 20 november 2020
Tongeren - Roland Malcorps overledenDinsdag is Roland Malcorps overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Paula Meesen. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Jef Bogaerts overleden

Donderdag 19 november 2020
Tongeren - Jef Bogaerts overledenDinsdag is Jef Bogaerts overleden, de partner van Paula Lenaers. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Tongeren - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Henri Van Helden overleden

Donderdag 19 november 2020
Tongeren - Henri Van Helden overledenDinsdag overleed Henri Van Helden, de echtgenoot van Petronella Meurkens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Finneke Van Geyt overleden

Donderdag 19 november 2020
Tongeren - Finneke Van Geyt overledenDinsdag overleed Finneke Van Geyt, de weduwe van Georges Martens. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Robert Moens overleden

Donderdag 19 november 2020
Op 10 november overleed Robert Moens, de echtgenoot van Maggy Panis. Hij was 60 jaar. Afscheid in intieme kring.

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Tongeren - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Tongeren - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Tongeren - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fietser (46) gewond bij aanrijding

Woensdag 18 november 2020
Gisterennamiddag raakte een 46-jarige fietser uit Tongeren gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Steenweg in Heers.

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Tongeren - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Lijnen overleden

Woensdag 18 november 2020
Tongeren - Jan Lijnen overledenIn zijn woonst in Tongeren is maandag de uit Houthalen afkomstige Jan Lijnen overleden, de echtgenoot van Lut Huygen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in alle intimiteit plaats.

Jeanne Wynands overleden

Woensdag 18 november 2020
Tongeren - Jeanne Wynands overledenZondag is Jeanne Wynands overleden, de weduwe van Hubert Heens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Mariette Desart overleden

Woensdag 18 november 2020
Tongeren - Mariette Desart overledenZaterdag is Mariette Dessart overleden, de echtgenote van Henri Delvaux. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jean Pellars overleden

Woensdag 18 november 2020
Tongeren - Jean Pellars overledenMaandag is Jean Pellars overleden, de echtgenoot van Maggy Peters. Hij was 78 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Tongeren - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Tongeren - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Tongeren - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Bijna helft bestuurders te snel

Vrijdag 13 november 2020
Bij een snelheidscontrole op de Legioenenlaan reed gisteren 46 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Op de Romeinse Kassei werd 34 procent geflitst, in de Overhaamlaan 32 procent.

Simon Gus overleden

Donderdag 12 november 2020
Tongeren - Simon Gus overledenGisteren is Simon Gus overleden, de weduwnaar van Claire Houben. Hij was 84 jaar. Er zal afscheid worden genomen in besloten kring. Schriftelijk condoleren kan via uitvaartzorg Driesen.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.
Tongeren - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Daar is de zelfrijdende tractor

Donderdag 12 november 2020
Tongeren - Daar is de zelfrijdende tractorZoomEen tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelde de eerste zelfrijdende tractor in ons land die allerlei taken van de landbouwer kan overnemen. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. Zodra ze gevuld zijn met fruit, haalt hij ze weer op en plaatst ze in een vrachtwagen. Dergelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Tongeren - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Patrick Dewelf overleden

Donderdag 12 november 2020
Tongeren - Patrick Dewelf overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige en in Munsterbilzen woonachtige Patrick Dewelf overleden, de echtgenoot van Mariëlla Wils. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in uiterst intieme kring.

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Tongeren - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Tongeren - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Tongeren - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Mariette Vrancken overleden

Dinsdag 10 november 2020
Tongeren - Mariette Vrancken overledenZondag is Mariette Vrancken overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Richard Mignolet. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Maggy Licki overleden

Dinsdag 10 november 2020
Tongeren - Maggy Licki overledenZaterdag is Maggy Licki overleden, de echtgenote van Tony Houbrechts. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Tongeren - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Daisy Detre overleden

Dinsdag 10 november 2020
Tongeren - Daisy Detre overledenZaterdag is WZC Prinsenpark in Genk de uit Berg afkomstige Daisy Detre overleden, de weduwe van Louis Nijssen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Catharina Thewissen overleden

Dinsdag 10 november 2020
Tongeren - Catharina Thewissen overledenZaterdag is Catharina Thewissen overleden, de weduwe van Jacques Vanderquaden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Henis.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.

Gerard Vliegen overleden

Dinsdag 10 november 2020
Tongeren - Gerard Vliegen overledenVrijdag is de uit Sluizen afkomstige en in Herderen woonachtige Gerard Vliegen overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Mich Reynders. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.
Tongeren - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Tongeren - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Paquaylaan

Zaterdag 7 november 2020
Tongeren - Inbraak in PaquaylaanEr is ingebroken in een appartement aan de Paquaylaan. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Agnes Vandormael overleden

Vrijdag 6 november 2020
Tongeren - Agnes Vandormael overledenGisteren is de in Piringen woonachtige Agnes Vandormael overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Jozef Bierwaerts. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Rouwadres: Sint-Truidersteenweg 360, 3700 Tongeren.

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Tongeren - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Schoenen Ann

Vrijdag 6 november 2020
Ann Vanloffelt uit Bilzen heeft de besloten vennootschap Schoenen Ann opgericht met zetel aan de Hemelingenstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap: detailhandel in schoenen, lederwaren en reisartikelen.
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht

Prosper Ernots overleden

Vrijdag 6 november 2020
Dinsdag is Prosper Ernots overleden, de weduwnaar van Anna Staf. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Toon Libotte overleden

Vrijdag 6 november 2020
Tongeren - Toon Libotte overledenOp 1 november overleed Toon Libotte. Hij was 72 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Rouwbeklag: fam. Libotte, p/a Rutterweg 12/1 3700 Tongeren.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Vanderbeuken overleden

Vrijdag 6 november 2020
Tongeren - Joseph Vanderbeuken overledenOp 31 oktober overleed Joseph Vanderbeuken. Hij was 77 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats. Zijn urne werd bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Berg-Ketsingen. Rouwadres: fam. Derose - Vanderbeuken, Roseveldlaan 34, 3700 Tongeren.

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Tongeren - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Nieuwe vennootschap: Euskadi

Donderdag 5 november 2020
Jan Kuipers uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Euskadi opgericht met zetel aan het Stadhuisplein in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van drankgelegenheden.

Bertha Voermans overleden

Donderdag 5 november 2020
Dinsdag is Bertha Voermans overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Rigo-Voermans, p/a Rutterweg 12 / 1, 3700 Tongeren.

Raymond Zangerlé overleden

Donderdag 5 november 2020
Dinsdag is Raymond Zangerlé overleden, de weduwnaar van Louise Scheuren. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Donny Defresne overleden

Donderdag 5 november 2020
Tongeren - Donny Defresne overledenDinsdag is Donny Defresne overleden, de echtgenote van Joseph Slegers. Zij was 73 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Nerem vindt in besloten kring plaats.

Nieuwe vennootschap: Dava Transport

Woensdag 4 november 2020
Kirill Filippov uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Dava Transport opgericht met zetel aan de Ginstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer over de weg en groot- en kleinhandel in bouwmaterialen.

CV-installateur failliet

Woensdag 4 november 2020
De Ondernemersrechtbank heeft CV-installateur Nicolas Vanderstraeten uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 december ingediend worden.

Jos Daniëls overleden

Woensdag 4 november 2020
Tongeren - Jos Daniëls overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige en in Kortessem woonachtige Jos Daniëls overleden, de echtgenoot van Philomène Juveyns. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Tongeren - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Tongeren - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Mathilde Gilissen overleden

Dinsdag 3 november 2020
Zondag is Mathilde Gilissen overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Arnold Moreas. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor oplichters

Maandag 2 november 2020
Tongeren - Opgepast voor oplichtersDe politie waarschuwt nogmaals voor oplichting via telefoon of computer. Men merkt momenteel een enorme stijging van het aantal slachtoffers van oplichting via sms, mail en telefoon. Enkele voorbeelden: 
- Een familielid dat plots een nieuw nummer heeft en via Whatsapp vraagt of je snel wat geld kunt storten... Louche! 
- Een buurvrouw die plots een tweede profiel heeft en je aanspreekt in gebrekkig Nederlands... Louche!
- Microsoft belt je op (…) Het hele nieuwsbericht

Dief breekt vinger winkeldetective

Maandag 2 november 2020
Twaalf maanden cel en een boete van 400 euro: dat is de straf die een betrapte winkeldief kreeg omdat hij de vinger van een winkeldetective brak in de Carrefour. De detective was vier maanden werkonbekwaam. De winkeldief moet hem 15.945 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Sandra Schoubben overleden

Maandag 2 november 2020
Tongeren - Sandra Schoubben overledenZaterdag is in Sint-Truiden de uit Tongeren afkomstige Sandra Schoubben overleden, de partner van Nico Van Nuffelen. Zij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Georgie Ghysens overleden

Maandag 2 november 2020
Tongeren - Georgie Ghysens overledenVandaag is Georgie Ghysens overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De visie van Lisa

Zondag 1 november 2020
Tongeren - De visie van LisaZoomIedereen is triestig wanneer hij een kerkhof bezoekt - maar misschien gaat het er ondergronds wel heel gezellig aan toe? vroeg Lisa van Gucht zich af...
Vanaf 2 november (middernacht zondag op maandag) zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk. En dit alvast tot en met zondag 13 december. Huwelijken kunnen wel nog, maar enkel in aanwezigheid van de echtgenoten en getuigen en de voorganger. Ook uitvaartliturgie in de kerk blijft mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Tongeren - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Tongeren - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen