Het overige nieuws

Twee voetgangers gewond

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon botsten vanmorgen een auto en een bestelwagen. De auto raakte twee voetgangers die daarbij gewond werden.
Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Bouwbedrijf Almant failliet

Woensdag 31 maart 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren bouwbedrijf Almant uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 29 april ingediend worden.

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 
Weerbericht
Tongeren - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Tongeren - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Denis Beelen overleden

Woensdag 31 maart 2021
In Diets-Heur is maandag Denis Beelen overleden, de echtgenoot van Alberte Milissen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Clemence Staes overleden

Woensdag 31 maart 2021
Tongeren - Clemence Staes overledenMaandag is Clemence Staes overleden, de echtgenote van Joseph Notelaers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Vreren.

Dieven forceren achterdeur

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Bovelingenstraat in Heers is ingebroken in een woning. Om binnen te geraken werd de achterdeur geforceerd. De daders doorzochten alle vertrekken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Tongeren - Vijf nieuwe spelers voor Eendracht HenisZoomEendracht Henis heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken: Jorn Claesen (Vlijtingen), Sam Vanhees (Bokrijk), Jarryd Swennen (Kolmont), Len Vrijens (Louwel) en Xander Lambrichts (Schoonbeek-Beverst).
Tongeren - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)

Botsing op Luikersteenweg

Dinsdag 30 maart 2021
Op de Luikersteenweg is vanmiddag een kop-staartbotsing gebeurd. Daarbij viel één lichtgewonde.

Lisette Vanormelingen

Dinsdag 30 maart 2021
Tongeren - Lisette VanormelingenZaterdag is Lisette Vanormelingen overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Henri Baerten. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Françoise Louwette overleden

Dinsdag 30 maart 2021
Tongeren - Françoise Louwette overledenVrijdag is Françoise Louwette overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Guillaume Grommen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Piringen.
Tongeren - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Tongeren - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)
Tongeren - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Gsm gestolen in woning

Maandag 29 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is een diefstal gepleegd in een woning aan de Steenweg in Heers. De daders gingen er met een gsm aan de haal.

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Tongeren - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Vangils verlaat Heur-Tongeren

Zondag 28 maart 2021
Tongeren - Vangils verlaat Heur-TongerenEnrique Vangils trekt de deur achter zich dicht bij Heur-Tongeren. Hij verkast naar HIH Hoepertingen.
Tongeren - Van Holsbeeck weg bij Valencia PiringenNick Van Holsbeeck verlaat Valencia Piringen. Hij zal de kleuren van EMBO verdedigen.
Tongeren - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Eieren tegen ramen gegooid

Zaterdag 27 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben eieren tegen ramen van huizen gegooid in de Mennestraat in Riemst. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...

Brugje op Kastanjewal vernield

Zaterdag 27 maart 2021
Op de Kastanjewal is een houten brugje vernield. Dat is gisterenavond vastgesteld.

Nicolas Neven overleden

Zaterdag 27 maart 2021
Tongeren - Nicolas Neven overledenGisteren is Nicolas Neven overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Elsa Smullenberghs. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Rouwadres: Wijngaardstraat 32, 3700 Tongeren.
Tongeren - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

Geen buit bij inbraak

Vrijdag 26 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een pand aan de Weg op Berlingen in Borgloonmaar konden geen buit maken. De politie kreeg gisteren melding van de inbraak.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Tongeren - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jean Vanweers overleden

Donderdag 25 maart 2021
Tongeren - Jean Vanweers overledenGisteren is Jean Vanweers overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Jans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Geen tuinman, maar oplichter

Donderdag 25 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een vijftiger bood zich als tuinman aan bij een bejaarde vrouw in Borgloon. Hij liet zich op voorhand betalen maar van de werken in de tuin kwam niets in huis. De politie kon de man, een vijftiger, arresteren.
Fabiënne Van Harn uit Herstal heeft de besloten vennootschap Vanel Construction opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwwerkzaamheden en het plaatsen van isolatiematerialen, leidingen en afvoerbuizen.

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Tongeren - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Tongeren - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Henri Ramaekers overleden

Donderdag 25 maart 2021
Tongeren - Henri Ramaekers overledenDinsdag is Henri Ramaekers overleden. Hij was 79 jaar en afkomstig van Overrepen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Walter Van Buggenhoudt overleden

Donderdag 25 maart 2021
Tongeren - Walter Van Buggenhoudt overledenGisteren is Walter Van Buggenhoudt overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Tongeren - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in flat

Woensdag 24 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Sittardstraat in Borgloon zijn juwelen gestolen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.
Tongeren - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Brandje in Clarissenstraat

Woensdag 24 maart 2021
Bij het leggen van roofing in de Clarissenstraat ontstond vanmiddag een brandje. De dakwerkers slaagden er zelf in het brandje te blussen.

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Tongeren - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Tongeren - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Automobilist rijdt in gracht

Woensdag 24 maart 2021
Op de Nieuwe Steenweg is deze voormiddag een autobestuurder in de gracht gereden. Het bleef bij blikschade. Een berger heeft het voertuig getakeld.

Jan Ghijsens overleden

Woensdag 24 maart 2021
Maandag is Jan Ghijsens overleden. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Joske Rasquin overleden

Woensdag 24 maart 2021
Zondag is Joske Rasquin overleden, de echtgenote van Lambert Daniëls. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Tongeren - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Van Ormelingen overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Tongeren - Josée Van Ormelingen overledenGisteren is Josée Van Ormelingen overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Compressor gestolen op werf

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf in Groeneschild in Heers is een compressor gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Inbraak in Driekruisenstraat

Dinsdag 23 maart 2021
Tongeren - Inbraak in DriekruisenstraatOnbekenden drongen binnen in een pand aan de Driekruisenstraat. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.
Tongeren - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

Lekkende tankwagen op parking

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is de parking van de E313 in Hoeselt geruime tijd afgesloten. Daartoe werd besloten omdat een tankwagen door overdruk vloeibaar mest verloor.

Inbraak in leegstaande woning

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Bilterweg in Borgloon is ingebroken in een leegstand huis. Of er iets gestolen werd, is niet geweten.

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Tongeren - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Tongeren - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

Raymond Piette overleden

Maandag 22 maart 2021
Op 15 maart overleed Raymond Piette. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.
Tongeren - Nieuwe speler voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft een nieuwe speler aangetrokken: Ricardo Kessels van Bocholt. De 23-jarige moet Adrian Hideg vervangen.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Tongeren - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Tongeren - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Remko Felix uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Tuinwerken Felix opgericht met zetel in de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, aanleggen en onderhouden van parken en tuinen, snoeien van bomen en heggen, montage van serres en installatie van elektrische verwarmingsinstallaties.

Nieuw: JS Totaalprojecten

Zaterdag 20 maart 2021
Johan Snellinx uit Tongeren heeft de besloten vennootschap JS Totaalprojecten opgericht met zetel aan de Neremstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene elektriciteitswerken, centrale verwarming en klimaatregeling.

Jacques Robert overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Tongeren - Jacques Robert overledenWoensdag is Jacques Robert overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag in familiekring plaats.

Tony Gielen overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Tongeren - Tony Gielen overledenOp 10 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Tony Gielen. Hij was 66 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Bilzen vonden plaats in intieme kring.

Josée Hauben overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Tongeren - Josée Hauben overledenGisteren is Josée Hauben overleden, de weduwe van Paul Molenaers. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de OLV-basiliek.

Dieven slaan toe op werf

Vrijdag 19 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Groenstraat in Hoeselt is een diefstal gepleegd op een werf. De diefstal werd gisteren in de late namiddag vastgesteld.
Tongeren - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht

Gustaaf Schepers overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Tongeren - Gustaaf Schepers overledenIn Tongeren is dinsdag Gustaaf Schepers overleden, de echtgenoot van Paula Valkeneers. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Heur-Tongeren trekt spits aan

Donderdag 18 maart 2021
Tongeren - Heur-Tongeren trekt spits aanHeur-Tongeren heeft spits Seong-heon-Baik aangetrokken. Hij speelde eerder voor ASV Geel en Capellen.
Tongeren - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Tongeren - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht

Gereedschapskist gestolen

Woensdag 17 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Omstraat in Kortessem hebben dieven een gereedschapskist gestolen uit een tuinhuis. Er zijn ook elektrische werktuigen weg.
Tongeren - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)
Chris Thijs uit Tongeren en Andy Thijs uit Bilzen hebben de besloten vennootschap the game station opgericht met zetel aan de Ketsingerdries in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vermarkten van concepten voor het verkopen en/of verhuren van al dan niet elektronische spelen en de fysieke en online verkoop van speelgoed, audiovisuele materialen, vrijetijdsartikelen en vrijetijdskleding.

Nieuwe vennootschap: E-Move

Woensdag 17 maart 2021
Stephanie Vanherck en Jason Berkers, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap E-Move opgericht met zetel aan De Locht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van diensten in verband met lichaamsverzorging en lichamelijk welzijn.

Jean-Claude Verjans overleden

Woensdag 17 maart 2021
Tongeren - Jean-Claude Verjans overledenOp 10 maart overleed Jean-Claude Verjans. Hij was 67 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Tongeren - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Tongeren - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Beurs overleden

Woensdag 17 maart 2021
Op 12 maart is Henriette Beurs overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden René Fréson. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Fréson, Leopoldlaan 54, 2400 Mol.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag Caroline Boutique uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 15 april ingediend worden.

Weg met stroomkabels

Dinsdag 16 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Smisstraat in Riemst zijn stroomkabels gestolen. De kabels lagen in een tuin.

Inbraakpoging in Via Julianus

Dinsdag 16 maart 2021
Aan de Via Julianus ondernamen onbekenden een inbraakpoging in een gebouw. Zij zijn echter niet in hun opzet geslaagd.

Pech voor inbrekers

Dinsdag 16 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden de achterdeur van een pand aan de Gauwerstraat in Kortessem te forceren. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Tongeren - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Guy Simons overleden

Dinsdag 16 maart 2021
Tongeren - Guy Simons overledenZondag is Guy Simons overleden. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de Sint-Lutgardiskerk.

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Tongeren - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Tongeren - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in huis

Maandag 15 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens het voorbije weekend is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Bekstraat in Heers. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Automobilist klemgereden

Zondag 14 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst heeft de politie gisterennamiddag een autobestuurder klemgereden. Het rijbewijs van de man is ingetrokken voor een inbreuk op de verkeerswetgeving.

Politie onder vuur genomen

Zaterdag 13 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Trinellestraat in Riemst heeft vanavond een dronken man op een politievoertuig gevuurd. Er vielen geen gewonden. De politie had een oproep gekregen voor intrafamiliaal geweld. De schutter is gearresteerd.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Geen stroom door omgewaaide boom

Zaterdag 13 maart 2021
In de Gasthuisbosdreef viel vandaag de stroom uit. Dat kwam omdat een omgewaaide boom op de bovengrondse elektriciteitsleiding terecht kwam. Er belandde ook een boom op een geparkeerde auto.

Hilde Velaers overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Tongeren - Hilde Velaers overledenGisteren is Hilde Velaers overleden, de echtgenote van Guy Hermans. Zij was 66 jaar en ere-magistraat van de arbeidsrechtbank in Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Maria Tits overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Tongeren - Maria Tits overledenDonderdag is Maria Tits overleden. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Peter Hertigers overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Tongeren - Peter Hertigers overledenOp 5 maart overleed Peter Hertigers. Hij was 56 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Ongeval op Romeinse Kassei

Vrijdag 12 maart 2021
Vanavond is er een gewonde gevallen bij een kop-staartaanrijding op de Romeinse Kassei. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Tongeren - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Leroi overleden

Vrijdag 12 maart 2021
Tongeren - Maria Leroi overledenWoensdag is Maria Leroi overleden, de weduwe van Frans Smeysters. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Toppetstraat 13, 3700 Rutten.

Louis Dubois overleden

Vrijdag 12 maart 2021
Gisteren is Louis Dubois overleden, de echtgenoot van Marie-José Frisson. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Tongeren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Garage uitgebrand

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Garage uitgebrandVanochtend is een garage uitgebrand aan de Graafbeemdstraat in Kortessem. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Guy Dessers overleden

Donderdag 11 maart 2021
Tongeren - Guy Dessers overledenIn Hasselt is maandag de uit Tongeren afkomstige Guy Dessers overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Anny Germeaux. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Veroordeeld voor partnergeweld

Woensdag 10 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Veroordeeld voor partnergeweldVierentwintig maanden cel met uitstel en een boete van 800 euro: dat is de straf die een veertiger uit Borgloon kreeg voor het meermaals slaan van zijn vriendin. De man zat een tijd in voorlopige hechtenis. De man mag geen contact meer nebben met het slachtoffer en moet een cursus agressiebeheersing volgen. (PG)

Vrachtwagens met versleten banden

Woensdag 10 maart 2021
Bij een controle op het zwaar vervoer op de Maastrichtersteenweg stelde de politie vast dat twee vrachtwagens op versleten banden reden. Van drie vrachtwagens was de keuring verlopen en drie vrachtwagenchauffeurs waren niet in orde met de rij- en rusttijden.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Tongeren - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vliegtuigbom aangetroffen

Dinsdag 9 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een veld in de Baron A. de Heuschstraat in Kortessem is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De ontmijningsdienst DIVO komt het tuig ophalen.

Cabine bestelwagen vat vuur

Dinsdag 9 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Cabine bestelwagen vat vuurVanmiddag ontstond brand in de cabine van een bestelwagen in de Statiestraat in Riemst. De cabine is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Tiens Mevissen overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Tongeren - Tiens Mevissen overledenZaterdag is Tiens Mevissen overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Hans Teerink. Zij zou bij de start van de lente 79 jaar worden en was afkomstig van Heerlen. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Julien Daenen overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Tongeren - Julien Daenen overledenZaterdag is Julien Daenen overleden, de weduwnaar van Maria-Thérèse Stassen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Daenen, Dreef 35, 3700 Nerem.

Jozette Lombart overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Tongeren - Jozette Lombart overledenIn Vreren is op 4 maart Jozette Lombart overleden, de weduwe van Roger Rouffa. Zij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Twee juwelendiefstallen

Maandag 8 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Hasseltsesteenweg in Kortessem zijn juwelen gestolen. In een huis aan de Kersendaelstraat maakten dieven een juwelenkistje buit.
Onbekenden ondernamen een inbraakpoging in de Sacramentstraat. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Tongeren - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in garage

Zondag 7 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een garage aan de Peperstraat in Riemst. Er zijn allerlei voorwerpen gestolen. De diefstal dateert van vrijdagavond.

Twee inbraken in huizen

Zondag 7 maart 2021
Zowel op de Luikersteenweg als op de Hasseltsesteenweg is er ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Tongeren - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Finarato

Zaterdag 6 maart 2021
De commanditaire vennootschap ITeas uit Tongeren en Bob Grietens uit Oud-Heverlee hebben de besloten vennootschap Finarato opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerp, de ontwikkeling, de programmering en commercialisering én het onderhoud van elektronische- en informaticaproducten, van software- en hardwareproducten.

Leon Hanno overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Tongeren - Leon Hanno overledenGisteren is Leon Hanno overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Tongeren - Woninginbraak op Sint-TruidersteenwegIn een huis aan de Sint-Truidersteenweg kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Tongeren - Vrouw kan het oplichten niet latenHet Openbaar ministerie heeft vandaag veertig maanden cel gevorderd tegen een oplichtster uit Tongeren, onder meer voor het pluimen van een vriend. De 42-jarige vrouw neemt vooral mannen in het ootje. Zij heeft al een flink strafblad. Het verdict in deze zaak valt later deze maand. (PG)
De handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams bestaande uit zes clubs. De zes deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De (…) Het hele nieuwsbericht

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Tongeren - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Appartementen uitgebrand

Vrijdag 5 maart 2021
Tongeren - Appartementen uitgebrandAan de Maastrichtersteenweg in Riemst zijn de appartementen boven een nachtwinkel gisterenavond door brand vernield. De bewoners vonden elders een onderkomen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Tongeren - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Tongeren - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wilfried Stevens overleden

Donderdag 4 maart 2021
Dinsdag is Wilfried Stevens overleden, de echtgenoot van Pauline Billen. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Maurice Boosten overleden

Donderdag 4 maart 2021
Tongeren - Maurice Boosten overledenDinsdag is in Mal Maurice Boosten overleden, de echtgenoot van Marie-José Nelissen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in in intieme familiekring.

Julienne Grootaers overleden

Donderdag 4 maart 2021
Tongeren - Julienne Grootaers overledenMaandag is Julienne Grootaers overleden, de echtgenote van Victor Baillien. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Tongeren - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij ongeval

Woensdag 3 maart 2021
Bij een verkeersongeval op de Sint-Maternuswal raakten twee personen gewond. Het ongeval gebeurde gisteren. Vanmorgen raakte een man uit Tongeren gewond bij een kop-staartaanrijding in de Heilig Hartlaan in Tessenderlo.

Alphonse Boiten overleden

Woensdag 3 maart 2021
Gisteren is Alphonse Boiten overleden, de echtgenoot van Mathilde Giebens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Kluis gestolen bij inbraak

Woensdag 3 maart 2021
Dieven verbrijzelden een ruit om zich toegang te verschaffen tot een pand aan de Luikersteenweg. Zij maakten er een kluis buit. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de Tongerse taverne Cheers failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 1 april ingediend worden.
De politie heeft vandaag een auto in beslag genomen in de Driekruisenstraat. De wagen bleek niet verzekerd te zijn.

Botsing op Luikersteenweg

Dinsdag 2 maart 2021
Op de Luikersteenweg kwam het vandaag tot een aanrijding tussen twee voertuigen. Daarbij is één gewonde gevallen.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Tongeren - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Tongeren - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht

Thilda Deckers overleden

Maandag 1 maart 2021
Tongeren - Thilda Deckers overledenOp 26 februari overleed Thilda Deckers, de weduwe van de in 1976 overleden Walter Schreurs. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jean-Pierre Fastré overleden

Maandag 1 maart 2021
Op 25 februari overleed Jean-Pierre Fastré, de echtgenoot van Odette Nassen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop