Het overige nieuws

Aimé Dassy overleden

Maandag 31 mei 2021
Tongeren - Aimé Dassy overledenZaterdag is Aimé Dassy (67) overleden, de echtgenoot van Lizy Kerfs. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Louisa Janssens overleden

Maandag 31 mei 2021
Tongeren - Louisa Janssens overledenVrijdag is Louisa Janssens overleden, de weduwe van Gaston Poisquet. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Louisa Aerts overleden

Maandag 31 mei 2021
Donderdag is Louisa Aerts overleden, de weduwe van Louis Dexters. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Zomers zonnig

Maandag 31 mei 2021
Weerbericht
Tongeren - Zomers zonnigEen hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.
Vandaag is, op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Twee aanwinsten voor KSK TongerenKSK Tongeren heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: middenvelder Kana Tanriver en de Zuid-Koreaanse spits Seongheon Baik.
Tongeren - 'Week van de Bij' is begonnenZoomIn Bokrijk is vandaag de "Week van de Bij" plechtig geopend door minister Zuhal Demir. Het gaat om een initiatief in samenwerking met de provincie Limburg. “Bijen zijn geen bijzaak in Vlaanderen," zei de minister. "Ze houden ons een spiegel voor over hoe we omgaan met ons ruimtegebruik, het evenwicht tussen beton en groen. Nergens beter om daar aandacht voor te vragen dan in de groene oase rond Bokrijk. Eén derde van het voedsel dat we eten bestaat enkel dankzij bestuiving. Al 62 (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebieden

Zondag 30 mei 2021
Tongeren - Code geel in natuurgebiedenHet Agentschap Natuur en Bos heeft code geel afgekondigd voor de Limburgse natuurgebieden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, is de vegetatie momenteel erg droog en is het brandgevaar reëel. Daarom mag in de natuur geen vuur gemaakt worden of mogen wandelaars niet roken.
Tongeren - Drugsmeldpunt nu ook digitaalOp 17 april 2019 startte het parket Limburg het anoniem drugsmeldpunt op. De balans na twee jaar is uiterst positief te noemen. Het anoniem drugsmeldpunt Limburg is, door de steun van de burgers, een succes in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Maar liefst 28 positieve meldingen leidden tot de ontdekking van onder meer 5 druglabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch afval. Tijdens de afgelopen 2 jaren werden in Limburg in totaal 28 labo’s ontmanteld, 37 dumpingen opgeruimd en 228 cannabisplantages opgerold. Omwille van het succes van de anonieme meldingen, besliste het parket Limburg samen met haar partners om vanaf vandaag digitaal melden mogelijk te maken via deze link. De meldingen worden strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Aart Kooiman overleden

Zondag 30 mei 2021
In Vreren is donderdag Aart Kooiman overleden, de echtgenoot van Anna Maria Kreijen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Peeërweg 2 B 3700 Vreren.

Diefstal in aardbeienautomaat

Zaterdag 29 mei 2021
Tongeren - Diefstal in aardbeienautomaatAan de Sint-Truidersteenweg hebben dieven geld gestolen uit een aardbeienautomaat. Om welk bedrag het gaat, is niet geweten. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Een 59-jarige autobestuurster is vanochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een botsing met een bestelwagen op de Tongersesteenweg in Riemst. De bestuurder van de bestelwagen is te voet op de vlucht geslagen.
Tongeren - Catherina Souverijns (102)  overledenIn WZC Orelia Puthof in Borgloon is woensdag Catharina Souverijns overleden, de weduwe van Albert Slegers. Zij was 102 jaar en afkomstig van Henis. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Haar urne wordt geplaatst op de begraafplaats van Riksingen.

André Vergauwen overleden

Zaterdag 29 mei 2021
Tongeren - André Vergauwen overledenIn WZC Sint-Franciscus is woensdag musicus en componist André Vergauwen overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Margreet Tkocz. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Tuinbabbel in de volkstuin

Vrijdag 28 mei 2021
Tongeren - Tuinbabbel in de volkstuinZoomLandelijke Gilden wil een stukje platteland in de stad binnenlaten en in haar stukje volkstuin aan de Moerenpoort tuinbabbels organiseren voor iedereen die iets wil bijleren over de tuin. Eén van de vrijwilligers, François, heeft de tuin gebruiksklaar gemaakt en heeft heel wat ervaring met tuinieren. Juni is compostmaand en dus start de tuinbabbel op 16 juni bij de compostbakken. François legt uit wat er wel of niet op mag en hoe hij dat ‘zwarte goud’ toepast in zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op het terras van een woning aan de Kogelstraat in Borgloon zijn een tuintafel en een aantal kussens gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Puur natuur
Tongeren - Bloemen in de wegberm (3): klaprozenZoomEen klaproos (Papaver) houdt van bewerkte grond, zoals bermen die gemaaid worden en akkers. Als de bodem een tijdje met rust gelaten wordt, verdwijnt de klaproos weer. Twee soorten klaproos die bij ons veel voorkomen zijn bleke klaproos en gewone of grote klaproos. Bleke klaproos heeft lichte, meer oranje bloemen. Grote klaproos (foto) is intenser rood gekleurd. Klaprozen volgen de zon met hun bloem. ‘s Morgens staan ze naar het oosten, ‘s avonds naar het westen. (Foto Pierre Rutten) 
Kort nieuws van bij de buren
In de Jesserenlaan in Borgloon botste vanmorgen rond 8.30 uur een auto tegen twee geparkeerde voertuigen. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.
Tongeren - Meetfietser gaat fietspaden testenZoomIn het kader van het interprovinciale project “Fietsbarometer” is de provincie samen met de Fietsersbond gestart met het in kaart brengen van de kwaliteit van de Limburgse fietspaden. De Fietsersbond wierf een extra meetfietser aan die de analyse in Limburg zal voltooien. Concreet zal Niele Geypens - de Limburgse meetfietser - (centraal op de foto) de komende jaren zo’n 2000 km aan functionele fietspaden affietsen met een speciale fiets, om onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Tongeren - Bocholt: 26-26

Woensdag 26 mei 2021
Tongeren - Tongeren - Bocholt: 26-26In de kruisfinales van het handbal is de wedstrijd tussen Tongeren en Bocholt uitgedraaid op een 26-26 gelijkspel. De terugwedstrijd wordt zaterdag gespeeld. De uiteindelijke winnaar speelt de "grote" finale.
Kort nieuws van bij de buren
Bij de controle van een auto van een twintiger die dinsdag in een ongeval betrokken was op de Tongersesteenweg in Riemst werden drugs aangetroffen die wezen op dealen. De man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
Tongeren - Meer startende bedrijven ondanks crisisZoomDe coronacrisis schrikt de Limburgse ondernemers niet af, zo blijkt uit de cijferanalyse van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. In het eerste kwartaal van 2021 schoten maar liefst 2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken. Dat is een stijging van 13,8% en 8,8% procent tegenover de eerdere recordjaren 2019 en 2020.  Uit de analyse van Voka blijkt dat de Limburgse starters tussen 2015 en 2020 maar liefst 41.358 jobs creëerden. Van de 47.000 startende ondernemingen die tussen 2015 en 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg is prachtig

Woensdag 26 mei 2021
Vandaag gelezen
"Limburg is prachtig en, u moet er eens op letten, vaak in het nieuws. Vorige week de spoorloze militair. Afgelopen weekend werd Genk bijna voetbalkam­pioen. En maandag verloor een renner de Ronde van Limburg door op 500 meter van de finish fout te rijden.
Wedden dat Bob Dylan een tante had die in Limburg opgroeide?"
(Rik Van Puymbroeck in De Tijd)
Tongeren - Negen aanwinsten voor Valencia PiringenDerdeprovincialer Valencia Piringen heeft negen nieuwe spelers aangetrokken: Bernard Vandenbroeck (Heur-Tongeren B), Laurent Raxhon (Recheinement), Kevin Jans en Manu Jacobs (beiden Sluizen), Robby Hermans (vrije speler), Jelle Bellefontaine (Kortessem), Tayfur Demirkazan (Welkenraedt), Dorian Delcour (Stavelot) en Jennis Thyssen (KMR Biesen).

Daar staat ie

Dinsdag 25 mei 2021
Tongeren - Daar staat ieZoomDeze NASA-foto toont de Marsjeep "Curiosity" die in augustus 2012 door de NASA werd gelanceerd en op de planeet Mars werd gedeponeerd in de 154 km brede Gale-krater. De missie, bedoeld om vast te stellen of het gebied ooit microbieel leven heeft gekend, heeft een positief resultaat opgeleverd: de waarnemingen van de robot op zes wielen hebben aangetoond dat Gale in het verre verleden lange tijd een potentieel bewoonbaar meer- en stroomsysteem heeft gekend. In september 2014 bereikte Curiosity de uitlopers (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Ondertussen, in het Nat. Park Hoge Kempen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bloemen in de wegberm (2)

Dinsdag 25 mei 2021
Tongeren - Bloemen in de wegberm (2)ZoomEen paardenbloem (Taraxacum officinale). Je vindt ze minder in de wegberm dan langs paden. Paardenbloemen hebben een rozet met grote veerdelige bladeren, een onvertakte bladloze stengel en een bloemhoofdje, met daarop honderden lintbloemen. Het zijn planten met wit melksap. De vruchten worden na rijping aan witte uit haren bestaande 'parachuutjes' verspreid. Deze haren noemen we pappus. De naam paardenbloem heeft te maken met de voorkeur die paarden hebben voor deze plant. Ook konijnen (…) Het hele nieuwsbericht

Land Cruiser gestolen

Dinsdag 25 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem gingen dieven met een Toyota Land Cruiser aan de haal. De diefstal is de voorbije nacht gepleegd.

Mariette Jans overleden

Dinsdag 25 mei 2021
Zaterdag is Mariette Jans overleden, de echtgenote van Frans Martens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Tony Vermeulen overleden

Dinsdag 25 mei 2021
Zaterdag is Tony Vermeulen overleden, de echtgenoot van Clothilde Snellinx. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Armand Baldewijns overleden

Maandag 24 mei 2021
Tongeren - Armand Baldewijns overledenZaterdag is Armand Baldewijns overleden, de echtgenoot van Jeanine Bijnens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Het is te koud voor de tijd van het jaarZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM vanavond Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, opgeroepen om contact op te nemen "met iemand die hij vertrouwt". De procureur wees erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn.
Tongeren - Nationaal defilé in het Nationaal Park...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Weerbericht
Tongeren - Te koud voor de tijd van het jaarIn april waren de maxima meestal onder de normale temperaturen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.
Vandaag is het bedroevend gesteld met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra groeide van 6.248 in 2011 tot 9.352 in 2020. In 2021 ligt de capaciteit dan opeens weer lager dan het jaar ervoor: 9.207 woongelegenheden. Tussen 2011 en 2021 groeide de capaciteit van het aantal woongelegenheden in woonzorgcentra in Limburg met 47,4%, in Vlaanderen slechts met 22,1%. (Bron: provincie Limburg).

Kevin Devos overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Tongeren - Kevin Devos overledenIn Borgloon overleed op 14 mei Kevin Devos. Hij was 30 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vond gisteren plaats in intieme kring.

Nationaal Park terug open

Zaterdag 22 mei 2021
Tongeren - Nationaal Park terug openZoomNa overleg met het Nationaal Crisiscentrum en het federaal parket heeft de gouverneur beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw open te stellen voor het publiek. De intensieve zoekacties in het park zijn afgerond, het is dan ook niet langer noodzakelijk om het park te sluiten voor het publiek. Aan wandelaars in het park wordt gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie. De gouverneur wenst alle omwonenden te bedanken voor hun begrip en medewerking.
Tongeren - Handbal Tongeren wint van AtomixIn de poule B van de mini-competitie in het handbal heeft Handbal Tongeren vandaag de wedstrijd tegen Atomix gewonnen. Uitslag: 35-24. Woensdag speelt Handbal Tongeren thuis de heenwedstrijd van de kruisfinale tegen Bocholt, zaterdag de terugwedstrijd..

Paul Calsius overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Tongeren - Paul Calsius overledenIn Vliermaal is donderdag Paul Calsius overleden, de weduwnaar van de in 1996 overleden Rita Lysens. Hij was 79 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuw raadslid voor Groen

Vrijdag 21 mei 2021
Dirk Duchateau (Groen) neemt ontslag uit de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door Lucienne Castermans.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Dragen van mondmasker helpt echtIn een omgeving of ruimte met een lage virusconcentratie kan correct gebruik van een eenvoudig chirurgisch mondmasker het reproductiegetal al duidelijk verlagen. In een omgeving waar meer virusdeeltjes rondwaren, zoals in ziekenhuizen of slecht geventileerde binnenruimten, is een simpel mondkapje volgens de onderzoekers niet genoeg. Daar is betere bescherming nodig, zoals een FFP2- of N95-masker. Dat concluderen wetenschappers van het Duitse Max Planck Instituut en het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn na een uitgebreid onderzoek. Daarin stelden ze ook vast dat er in gebieden waar consequent een mondmasker gedragen wordt minder coronabesmettingen zijn.

Bloemen in de wegberm (1)

Vrijdag 21 mei 2021
Tongeren - Bloemen in de wegberm (1)ZoomDit is de Grote Muur of de Stellaria Holostea L. Josh Vandijck fotografeerde de bloem in Peer.
Toerisme
Tongeren - Op virtuele reis in het Romeinse TongerenZoomIn Tongeren is een nieuw toeristisch project gelanceerd: "Per Pedes". De nieuwe virtuele stadswandeling neemt wandelaars mee langs een gedeelte van de belangrijkste heirbaan die de Noordzee verbond met de Rijn. Deze weg, die ook via Tongeren liep, vergemakkelijkte zowel handel als het transport van troepen en bevoorrading naar de Rijngrens. Wij kennen haar vandaag als de Via Belgica
De Per Pedes-wandelapp begeleidt wandelaars interactief vanaf het toeristisch infopunt naar (…) Het hele nieuwsbericht
Op virtuele reis in het Romeinse TongerenOp virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Op virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Zoom
Op de parking van zwembad Plinius is een elektrische mountainbike van een camper gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de diefstal.

Ten strijde tegen zwerfvuil

Vrijdag 21 mei 2021
Tongeren - Ten strijde tegen zwerfvuilZoomWie voortaan de straten in Vlaanderen vervuilt, heeft een grotere kans op een boete dan ooit tevoren. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stelt vanaf deze zomer én op kosten van de verpakkingssector 30 extra handhavers aan die zich uitsluitend bezig houden met het controleren op zwerfvuil. Daarnaast krijgen 273 bestaande handhavers van de Vlaamse overheid de bevoegdheid om GAS-boetes uit te schrijven voor zwerfvuil, aangezien dat tot nu niet kon. Het gaat onder meer om bos- en parkwachters en inspecteurs van de VLM en VMM. Nieuw is dat ook werkgestraften voortaan een grotere kans maken om in geschakeld te worden voor zwerfvuilprojecten. De OVAM en Mooimakers slaan daarvoor de handen in elkaar met de Justitiehuizen. “De tijd van vooral sensibiliseren is gedaan. Wie koppig blijft sluikstorten, moet dit in zijn portemonnee voelen. De pakkans vergroten is daarvoor de enige manier”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
Tongeren - Aantal personen met antistoffen stijgtSciensano volgt de evolutie van de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus bij verschillende populaties, meer bepaald bij gezondheidswerkers, schoolkinderen en -personeel en bij de algemene Belgische bevolking. De meest recente resultaten wijzen op een stijging van het aantal mensen met antistoffen in al deze groepen. Bij de algemene bevolking, scholieren en schoolpersoneel vonden we in de periode februari-april 2021 gelijkaardige percentages: ongeveer 1 op 4 à 5 personen heeft al antistoffen. Bij de gezondheidswerkers is de impact van de vaccinatie duidelijk zichtbaar.

Bouwen wordt duurder

Donderdag 20 mei 2021
Tongeren - Bouwen wordt duurderZoomDe prijsindex van bouwmaterialen is sinds november vorig jaar gestegen met 4,3%. Op jaarbasis is dit een stijging met 13%. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelt vast dat deze prijsstijging ongezien is en bovendien vele malen groter is dan de consumptieprijsindex. Deze laatste steeg in dezelfde periode met minder dan 1%. (Bron: Bouwkroniek)

Nieuw: Benelux Construction

Donderdag 20 mei 2021
Marco De Moor uit Monster (Ned.), Metodi Andreev uit Leidschendam (Ned.) en Martin Dragostinov uit Voorburg (Ned.) hebben de besloten vennootschap Benelux Construction opgericht met zetel aan Klerebroek in Lauw. Het gaat onder meer om een groot- en kleinhandel in bouwmaterialen en toebehoren.

Albert Daerden overleden

Donderdag 20 mei 2021
Tongeren - Albert Daerden overledenDinsdag is Albert Daerden overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.
De klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Rond 9 uur vanmorgen reden opnieuw heel wat legervoertuigen aan. Voor het eerst wordt ook beroep gedaan op politiepaarden. Het parket gaat ervan uit dat Conings zich verschanst heeft en dus nog in leven is. Zijn teruggevonden wagen toont aan hoe gevaarlijk deze operatie is: met een granaat en draden had Conings een val gemaakt voor wie het voertuig zou openen. Ondertussen staan de speciale eenheden (…) Het hele nieuwsbericht

Waar zit Jürgen?

Donderdag 20 mei 2021
Tongeren - Waar zit Jürgen?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Erwin Bijnens overleden

Donderdag 20 mei 2021
Tongeren - Erwin Bijnens overledenOp 15 mei overleed Erwin Bijnens. Hij was 48 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Gellik vinden plaats in besloten kring.

Gusta Swerts overleden

Donderdag 20 mei 2021
Tongeren - Gusta Swerts overledenZondag is Gusta Swerts overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Swerts, p/a de Schiervelstraat 29, 3700 Tongeren.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van bistro Nocona uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 17 juni ingediend worden.
Tongeren - Nationaal Park Hoge Kempen geslotenZoomDoor de actuele dreiging wordt het Nationaal Park Hoge Kempen uit voorzorg afgesloten voor het publiek. Het is verboden om je in het park te begeven. Ben je in de buurt? Volg de aanwijzingen van de politie op.
Tongeren - Deep Fake filmpje voor Rode DuivelsZoomRaymond Goethals en Guy Thijs komen terug tot leven dankzij dit filmpje gemaakt op basis van Deep Fake. Chris Ume uit Paal is een specialist en maakte dit filmpje voor de Rode Duivels. In het filmpje is ook te zien hoe Deep Fake werkt.
Tongeren - Opsporingsbericht Jurgen ConingsZoomDe Federale Politie verspreidt het volgend opsporingsbericht: Op maandag 17 mei 2021 's morgens verliet de 46-jarige Jurgen Conings zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: ThiHan

Woensdag 19 mei 2021
Jean-Marie Thijs uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Thi-Han opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen.
Tongeren - Marie-Jeanne Engelbos overledenZondag is Marie-Jeanne Engelbos overleden, de weduwe van de in 1977 overleden Ludovic Merken. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Te koud en wisselvallig

Dinsdag 18 mei 2021
Weerbericht
Tongeren - Te koud en wisselvalligDepressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht
24 procent van de Limburgers is 65-plusser. 30 procent is tussen de 45 en de 65 jaar, 22 procent tussen 25 en 45 jaar, 11 procent tussen 15 en 25 jaar en 13 procent tussen 0 en 15 jaar. (Bron: provincie Limburg)

Jozef Coppers overleden

Dinsdag 18 mei 2021
Op 14 mei overleed Jozef Coppers, de echtgenoot van Paulette Croughs. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Man (46) gewond bij botsing

Maandag 17 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Opeindestraat in Kortessem kwam het gisterenvoormiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 46-jarige man gewond.
Economisch nieuws
Verpakkingenhandel Raja Benelux start nog dit jaar met de uitbreiding van zijn distributiecentrum. Er komen ook extra kantoren. Het bedrijf plant ook nieuwe aanwervingen. Nu werken er bij Raja Benelux in Tongeren al 220 personen.

Slimme schoen voor blinden

Maandag 17 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Computerwetenschappers van de TU Graz (Oostenrijk) hebben een beeldherkenningssysteem voor een schoen ontwikkeld dat blinden en slechtzienden waarschuwt voor obstakels. Je kijkt als het ware met je tenen. Deze slimme schoen helpt blinden en slechtzienden veilig over straat te lopen, meldt de Eindhovense website innovationorigins.com.

Jean Jacobs overleden

Maandag 17 mei 2021
Tongeren - Jean Jacobs overledenIn WZC Huyse Elckerlyc in Millen is op 13 mei Jean Jacobs overleden, de echtgenoot van Liza Schoofs. Hij was 98 jaar en afkomstig van Diets-Heur. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Jos Timmers overleden

Maandag 17 mei 2021
Tongeren - Jos Timmers overledenOp 12 mei overleed Jos Timmers, de echtgenoot van Bernice Tack. Hij was 73 jaar en gewezen directeur van het Vrij CLB Tongeren. De uitvaartliturgie vindt in uiterst intieme kring plaats.

Jean Veronesi overleden

Maandag 17 mei 2021
Tongeren - Jean Veronesi overledenOp 13 mei overleed Jean Veronesi, de echtgenoot van Rita Claes. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Kort nieuws van bij de buren
In de De La Brassinestraat in Riemst is ingebroken in een woning. De daders doorzochten alle vertrekken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Handtas uit auto gestolen

Zondag 16 mei 2021
In de Jan en Nicolas Vranckendreef is een handtas uit een auto gestolen. Dat gebeurde gisteren.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Tongeren - Code geel: onweer Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van ViséIn de minicompetitie van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond met 34-26 verloren van Visé.

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Tongeren - 'Groeizaam' weerNeen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomDe verkoop van duurzame personenwagens in Limburg is vorig jaar verdubbeld. In 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019.  Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk jaar. In totaal werden vorig jaar in Limburg 28.823 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit zijn er 18,5% minder dan het jaar voordien. Het aantal ingeschreven hybride personenwagens (benzine en diesel) in Limburg steeg op een jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Angèle Souvereyns overleden

Zaterdag 15 mei 2021
Tongeren - Angèle Souvereyns overledenIn Veerle-Laakdal is gisteren Angèle Souvereyns overleden, de weduwe van Marcel Steyaert. Zij was 91 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Josée Vangeel overleden

Vrijdag 14 mei 2021
Tongeren - Josée Vangeel overledenOp 9 mei overleed Josée Vangeel, de echtgenote van Jos Eyben. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Joseph Palmans overleden

Vrijdag 14 mei 2021
Dinsdag is Joseph Palmans overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nieuwe vennootschap: SilcoFlip

Donderdag 13 mei 2021
Filip Bijnens uit Tongeren heeft de besloten vennootschap SilcoFlip opgericht met zetel aan de Hersegatstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer siliconewerken, het zandstralen van gevels, voegwerken en schilderwerken.

Wisselvallig met buien

Donderdag 13 mei 2021
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig met buienDepressionaire invloeden over de lage landen zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Prosmans overleden

Woensdag 12 mei 2021
Op 11 mei overleed Maurice Prosmans, de echtgenoot van Marie-Louise Hendrick. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Rouwadres: Elisabethwal 5 bus 1, 3700 Tongeren.

App ObsIdentify vernieuwd

Woensdag 12 mei 2021
Tongeren - App ObsIdentify vernieuwdZoomVandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten.  Op de foto een rozemarijngoudhaantje. Meer info (Foto Frido Van Hertum)

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Woensdag 12 mei 2021
VRT Radio 1 zendt morgen, Ons Heer Hemelvaart, de eucharistieviering uit vanuit de OLV Geboorte basiliek. De viering begint om 10 uur.
Tongeren - Weer vooruitzichten voor kermissenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In Borgloon is een bestelwagen beschadigd door een pijl die afgeschoten werd met een kruisboog. De pijl stak nog in het koetswerk.

Vrouw rijdt tegen boom

Dinsdag 11 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een vrouw met haar auto tegen een boom gereden op de Hoeise Kassei in Herstappe. Zij liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - Ondertussen, in Sint-Truiden...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een bejaarde vrouw onwel geworden tijdens een wandeling in Borgloon. Zij is kort daarop overleden. De vrouw stierf een natuurlijke dood.
Tongeren - Meer toeristen naar LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De meeste wolven die in België en Nederland verschijnen stammen af van wolvenpopulaties uit Oost-Polen en de Baltische staten. En als het een beetje meezit, eten de wolven alle everzwijnen op, zodat we ook van die plaag verlost zijn. Lees dit mooie verhaal bij Nature Today.

Terrassen anno 2021

Zondag 9 mei 2021
Tongeren - Terrassen anno 2021Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

150 jonge bomen gestolen

Zaterdag 8 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een veld in Riemst zijn 150 jonge kerstbomen en laurier- en taxusstruiken gestolen. Eerder werden er ook al planten ontvreemd.
Tom Delvaux (29) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Delto-Agri opgericht met zetel aan de Bosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van land- en tuinbouwwerken, drainagewerken en grond- en nivelleringswerken.

Betty Smeysters overleden

Zaterdag 8 mei 2021
Tongeren - Betty Smeysters overledenIn WZC Sint-Alexius in Tienen is dinsdag Betty Smeysters overleden. Zij was 78 jaar en afkomstig van Widooie. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Margaretha Driesen overleden

Zaterdag 8 mei 2021
Tongeren - Margaretha Driesen overledenDonderdag is Margaretha Driesen overleden, de weduwe van René Jamaer. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag plaats in de parochiekerk van Riksingen.
Tongeren - Vang eens een vis voor de arendZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is op zoek naar grote vissen om zijn zeearenden te voederen. De vogels eten graag vis, geen visfilet van de visboer maar volledige vissen. En die mogen best groot zijn, minstens 30 cm, maar liefst nog groter. Met zijn oproep mikt het Natuurhulpcentrum dan ook in de eerste plaats op vissers: ze kunnen helpen met stevige karpers, forellen, zalmen, kabeljauwen,... "Het gaat om grote vogels die veel voedsel nodig hebben. Ze zitten hier al enkele jaren na een (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Nieuwe speler voor Eendracht HenisZoomArne Lambrichts zal komend seizoen de kleuren van tweedeprovincialer Eendracht Henis verdedigen. Hij komt over van Patro Maasmechelen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maastrichtersteenweg in Riemst betrapte de politie vandaag een trucker onder invloed van drugs. De 35-jarige man werd gecontroleerd omdat hij zijn trekker met oplegger op het fietspad had geparkeerd.
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"
Kort nieuws van bij de buren
Bij graafwerken voor de realisatie van een nieuwe verkaveling in Riemst zijn vandaag twee mortiergranaten aangetroffen. De ontmijningsdienst heeft de springtuigen die uit de Tweede Wereldoorlog dateren opgehaald met het oog op vernietiging.

Weg met kippen en hanen

Woensdag 5 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden zijn de voorbije nacht met acht kippen en twee hanen aan de haal gegaan in de Reggerstraat in Riemst. Eerder werden daar ook al kippen gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een huiszoeking in Hoeselt heeft de politie 189 gram marihuana in beslag genomen. De 33-jarige bewoner werd gearresteerd.

Inbraak in Kanjelstraat

Woensdag 5 mei 2021
Tongeren - Inbraak in KanjelstraatDieven drongen binnen in een pand aan de Kanjelstraat. Of zij er buit konden maken, is niet geweten.
24 maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een vijftiger en zijn zoon, beiden uit Tongeren, hebben gekregen voor een strafexpeditie in een huis aan de Bilzersteenweg. De feiten dateren van 19 en 20 januari. In de zaak stond ook een derde man terecht. Hij kreeg 12 maanden cel en een boete van 800 euro. (PG)

Jean-Marie Martens overleden

Woensdag 5 mei 2021
Tongeren - Jean-Marie Martens overledenOp 1 mei is Jean-Marie Martens overleden, de echtgenoot van Josette Arckens. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Vreren. Rouwadres: Kleinveldstraat 2, 3700 Tongeren.
Tongeren - Wisselvallig richting zonnig weekendIn het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De E313 in Hoeselt raakte vanmiddag volledig versperd door een omgewaaide boom. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Guido Dessers overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Tongeren - Guido Dessers overledenOp 1 mei is Guido Dessers overleden, de weduwnaar van de in 1993 overleden Hilda Claikens. Hij was 82 jaar en voormalige organist van de OLV-basiliek. Het afscheid vindt in intieme kring plaats, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Koninksem.
Tongeren - Minder vrijwilligers door coronaZoomDe Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Swerts overleden

Maandag 3 mei 2021
Tongeren - Julia Swerts overledenVandaag is in WZC Sint-Franciscus Julia Swerts overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Seraphin Erkens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Tongeren - Test-evenement La Boum 2...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in huis

Maandag 3 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een huis aan de Sint-Hubertusstraat in Hoeselt. Of zij er buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Ludwina Collas overleden

Maandag 3 mei 2021
Tongeren - Ludwina Collas overledenOp 29 april overleed Ludwina Collas, de echtgenote van Jean Doucet. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: MVI

Zondag 2 mei 2021
Jacques Michiels uit Tongeren en Georges Michiels uit Knokke-Heist hebben de besloten vennootschap My Value Invest, verkort MVI, opgericht met zetel aan de Holenteerstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van residentiële en niet -residentiële gebouwen en het bouwrijp maken van terreinen.
Gurmukh Singh en Kulwant Kaur, beiden uit Tongeren hebben de besloten vennootschap Simran & Roop opgericht met zetel aan de Klein-Malstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van supermarkten, kruidenierszaken en nachtwinkels én de exploitatie van een benzinestation.

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Tongeren - Noëlla is weer drachtigZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Minister Peeters lanceert fietscampagneZoomVia een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is in de Statiestraat in Riemst een tuinhuis door brand vernield. En houtstapel brandde ook op. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Tongeren - Schrijver Pieter Aspe overledenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Tongeren - Zonnig en meestal droogStoringen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Handbal Tongeren klopt AtomixIn de poule B van de minicompetitie in het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond Atomix Haacht verslagen met 28-33. In de stand staat Tongeren tweede.
Curd Houbrechts heeft de besloten vennootschap Houbrechts Curd opgericht met zetel aan de Blaarstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken en sloop- en afbraakwerken.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop