Het overige nieuws

Zeven honden in aanhangwagen

Dinsdag 30 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Zeven honden in aanhangwagenEen koppel uit Kortessem dat zeven honden opsloot in een aanhangwagen met nauwelijks daglicht heeft van de rechter in Tongeren één maand cel en een boete van 2.400 euro gekregen wegens dierenverwaarlozing. Het stel werd eerder ook al veroordeeld voor dierenverwaarlozing.

Adrienne Jaspers overleden

Dinsdag 30 november 2021
Tongeren - Adrienne Jaspers overledenZondag is Adrienne Jaspers overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Marcel Groffils. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Nieuw: Roland William Renovaties

Dinsdag 30 november 2021
Wiliam Roland en Druscilla Cappuyns, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Roland William Renovaties opgericht met zetel aan de Neremstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouw- en renovatiewerken, zink- en asfaltwerken, klinkerwerken en terrasbouw.

Nieuwe vennootschap: Suwency

Maandag 29 november 2021
Hasan, Hüseyin, Ozgur en Veli Cakmak, allen uit Hoboken, hebben de besloten vennootschap Suwency opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klein- en groothandel in schoeisel en lederwaren, de uitbating van een brood- en banketbakkerij en groot- en kleinhandel in horeca- en bouwmaterialen.

Verkeersagressor op het matje

Maandag 29 november 2021
Tongeren - Verkeersagressor op het matjeEen man die in het stadscentrum bijna een vrouw en haar drie kinderen aanreed op het zebrapad, stapte uit en gaf de vrouw een kopstoot. Dat was de reden waarom hij voor de rechter moest verschijnen. De man stuurde echter zijn kat. Het Openbaar ministerie vorderde acht maanden celstraf en een boete van 800 euro. Het vonnis in deze zaak valt op 20 december. (PG)

Henriette Van Bogget overleden

Maandag 29 november 2021
Tongeren - Henriette Van Bogget overledenOp 24 november is Henriette Van Bogget overleden, de echtgenote van Henri Vrijens. Zij was 71 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vandaag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.

Mercédès Raedts overleden

Maandag 29 november 2021
Gisteren is Mercédès Raedts (66) overleden. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Tongeren - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Dieven forceren raam

Zondag 28 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een raam om binnen te dringen in een pand aan de Waartstraat in Hoeselt. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Tongeren - KSK Tongeren B - Herderen-Millen B 2-0KSK Tongeren B heeft vanmiddag FC Herderen-Millen B verslagen met 2-0.
Tongeren - Nevok Gruitrode - Eendracht Henis 5-0Nevok Gruitrode heeft vanmiddag een 5-0 overwinning behaald tegen Eendracht Henis. Aan de rust leidde Nevok met 3-0. J. Berben (2), Hermans, Van Den Broek en Geelen maakten de doelpunten.

Sluizen verliest met 3-1

Zondag 28 november 2021
Tongeren - Sluizen verliest met 3-1Jekervallei Sluizen is bij DIlsen-Stokkem A gaan verliezen met 3-1.
Tongeren - Valencia Piringen verliest in MeldertValencia Piringen heeft vanmiddag met 3-1 verloren op het veld van SK Meldert.

Meeuwen klopt 's Herenelderen

Zondag 28 november 2021
Tongeren - Meeuwen klopt 's HerenelderenKSK Meeuwen is bij Victoria 's Herenelderen gaan winnen met 1-2. Niessen maakte de twee Meeuwense doelpunten. Voor 's Herenelderen scoorde Peeters. KSK Meeuwen voert het klassement aan met 10 punten voorsprong op HIH Hoepertingen.

Union Rutten wint van VC Uikhoven

Zondag 28 november 2021
Tongeren - Union Rutten wint van VC UikhovenUnion Rutten heeft VC Uikhoven verslagen met 4-2. Zondag speelt Rutten thuis tegen KF Smeermaas.
Tongeren - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Sporting HasseltKSK Tongeren is bij Sporting Hasselt gaan verliezen met 2-0. Het eerste doelpunt was een own-goal.

Verlies voor Handbal Tongeren

Zaterdag 27 november 2021
Tongeren - Verlies voor Handbal TongerenIn de BENE League van het handbal is Handbal Tongeren bij Hasselt gaan verliezen met 32-30.
Tongeren - Volleybal : Datovoc - Alken uitgesteldDe volleybalwedstrijd Datovoc Tongeren - Jeval Alken in tweede nationale dames wordt uitgesteld. De reden: corona.
Op de Aachen Youngstars is de Tongerse dressuuramazone Liezel Everars derde geworden.
Een 23-jarige bromfietser uit Tongeren is gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden op de Tongersesteenweg in Borgloon. Hij naar het ziekenhuis gebracht.

Herman Merken overleden

Vrijdag 26 november 2021
Tongeren - Herman Merken overledenOp 20 november overleed Herman Merken, de echtgenoot van Gabriëlle Vandersmissen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Hilde Meers overleden

Donderdag 25 november 2021
Tongeren - Hilde Meers overledenIn WZC De Wingerd in Leuven is dinsdag Hilde Meers overleden, de echtgenote van René Foqué. Zij was 69 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt zaterdag 4 december (10 uur) plaats in aula Eikenveld van Begrafenissen Pues in Herent. Nadien volgt de teraardebestelling op de begraafplaats van Abdij van Park in Heverlee.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Tongeren - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Tongeren - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Dertiger gewond bij botsing

Donderdag 25 november 2021
Een dertiger uit Tongeren is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de N79 in Borgloon. In de botsing waren een vrachtwagen en twee auto's betrokken. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.30 uur.

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Momberstraat

Woensdag 24 november 2021
In de Momberstraat is een woninginbraak gepleegd. Volgens de eerste vaststellingen is er niets verdwenen.

Schade aan dak door schouwbrand

Woensdag 24 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Maastrichtersteenweg in Riemst heeft een schouwbrand schade aangericht aan het dak van de woning. De brand ontstond deze voormiddag rond 11.30 uur. De brandweer was snel ter plaatse en kon de schade

Marie-José Verbeelen overleden

Woensdag 24 november 2021
Tongeren - Marie-José Verbeelen overledenOp 20 november is Marie-José Verbeelen overleden, de weduwe van Willy Erkens. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

Tom Knapen overleden

Woensdag 24 november 2021
Tongeren - Tom Knapen overledenOp 17 november is Tom Knapen overleden. Hij was 33 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: vrijdag (20.45-21.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.  Rouwadres: fam. Knapen-Vanfleteren Dijk 31,3700 Tongeren.

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Tongeren - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Trainer Pauls weg bij KSK Tongeren

Dinsdag 23 november 2021
Tongeren - Trainer Pauls weg bij KSK Tongeren
Marco Pauls heeft zijn ontslag ingediend als trainer bij KSK Tongeren. De club heeft het ontslag aanvaard. Wie Pauls zal opvolgen, is nog niet geweten. In afwachting van die opvolger wordt de ploeg voorlopig getraind door Jef Byloos en Raf Verjans.

Ingebroken in twee huizen

Dinsdag 23 november 2021
Zowel in de Binnenveldstraat als op de Koninksemsteenweg is ingebroken in een woning. Of daders buit konden maken, is niet geweten.
Tongeren - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Tongeren - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Annemie Lenaers overleden

Dinsdag 23 november 2021
Tongeren - Annemie Lenaers overledenOp 18 november overleed Annemie Lenaers, de echtgenote van Johan Bosmans. Zij was 49 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt. Rouwadres: Veldstraat 94 3500 Hasselt.
Tongeren - Handbal (Liga): Tongeren klopt RoeselareIn Liga 1 mannen landelijk van het handbal heeft Handbal Tongeren Roeselare verslagen met 40-29. Tongeren staat tweede in het klassement.

Gerard Vanheusden overleden

Maandag 22 november 2021
Tongeren - Gerard Vanheusden overledenVandaag is Gerard Vanheusden overleden. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Tongeren - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Tongeren - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Schaers overleden

Maandag 22 november 2021
Op 17 november is Jenny Schaers overleden, de partner van Danny Mergaert. Zij was 61 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (11uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Jacqueline Hubo overleden

Maandag 22 november 2021
Op 18 november is Jacqueline Hubo overleden, de weduwe van Léon Lardinois. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Karel Herbots overleden

Maandag 22 november 2021
Tongeren - Karel Herbots overledenGisteren is Karel Herbots overleden, de echtgenoot van Gerda Collas. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Volleybal: Datovoc - Zoersel 3-2

Zondag 21 november 2021
Tongeren - Volleybal: Datovoc - Zoersel 3-2In nationale 2 dames B van het volleybal heeft Datovoc Tongeren Zoersel verslagen met 3-2. Sets: 25-19, 13-25, 25-23, 12-25, 16-14.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest van Riemst's Herenelderen B heeft vandaag thuis met 2-3 verloren van Riemst Vooruit.

Sluizen verslaat Genk VV

Zondag 21 november 2021
Tongeren - Sluizen verslaat Genk VVJekervallei Sluizen heeft Genk VV verslagen met 3-2.

Piringen verliest van Vechmaal

Zondag 21 november 2021
Tongeren - Piringen verliest van VechmaalValencia Piringen heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van Zwaluwen Vechmaal.

Henis verslaat Vlijtingen

Zondag 21 november 2021
Tongeren - Henis verslaat VlijtingenZoomIn Tweede Provinciale heeft Eendracht Henis Vlijtingen VV verslagen met 2-0. Reynders en Vanhees maakten de doelpunten.

Rutten wint van Rekem

Zondag 21 november 2021
Tongeren - Rutten wint van RekemIn Vierde Provinciale is Union Rutten bij AA Rekem gaan winnen met 0-1.

KSK Tongeren verliest van Cappellen

Zaterdag 20 november 2021
Tongeren - KSK Tongeren verliest van CappellenKK Tongeren A heeft vanavond in een spannende wedstrijd met 3-4 verloren van Cappellen. Bij de rust was het nog 1-1. Baik scoorde een hattrick en keeper Stijn Vincent redde een penalty. Het winnende doelpunt voor Cappellen viel in de 90ste minuut.
Tongeren - KSK Tongeren B verliest in EigenbilzenKSK Tongeren B is bij JB Eigenbilzen gaan verliezen met 2-1.

's Herenelderen wint bij Elen

Zaterdag 20 november 2021
Tongeren - 's Herenelderen wint bij ElenV. 's Herenelderen A heeft vanavond Standard Elen verslagen met 0-2.

Handbal Tongeren wint van Quintus

Zaterdag 20 november 2021
Tongeren - Handbal Tongeren wint van QuintusHandbal Tongeren is vanavond gaan winnen bij Quintus. Uitslag: 26-34.

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Vanempten overleden

Zaterdag 20 november 2021
Tongeren - Jean Vanempten overledenDonderdag is Jean Vanempten overleden, de echtgenoot van Marie André. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Tegen auto en verlichtingspaal

Zaterdag 20 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon een auto tegen een geparkeerd voertuig en verlichtingspaal gereden. De bestuurster is daarbij gewond geraakt.

Range Rover uitgebrand

Vrijdag 19 november 2021
Tongeren - Range Rover uitgebrandVanavond vatte een Range Rover vlam op de Romeinse Kassei. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig totaal werd vernield.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Tongeren - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

Jules Germeaux overleden

Vrijdag 19 november 2021
Tongeren - Jules Germeaux overledenDinsdag is Jules Germeaux overleden, de echtgenoot van Louise Jaspers. Hij was 91 jaar en afkomstig van Nerem. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Hasselt.

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Tongeren - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws

Suzanne Konings overleden

Woensdag 17 november 2021
Maandag is Suzanne Konings overleden, de weduwe van Maurice Mewissen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18?30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Gaan we herfstwandelingen maken?

Woensdag 17 november 2021
Partnerbijdrage
Tongeren - Gaan we  herfstwandelingen maken?ZoomEr zijn gezinnen die er een traditie van maken. Een heerlijke herfstwandeling in het bos. Tijdens een heerlijke herfstwandeling valt er volop te genieten van de kleurenpracht in het bos.
 Zoals de weersvoorspellingen op de lange termijn er nu voorstaan valt er in oktober weinig extreem weer te verwachten. Toch roert oktober net als maart weldegelijk zijn staart. Helemaal zeker van hoe het najaar zal zijn, valt moeilijk te voorspellen. Regenjas
Voor studenten die op de fiets naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen muurtje

Dinsdag 16 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger uit Wellen is zondag met zijn auto tegen een muurtje gereden in de Harenstraat in Borgloon. Hij raakte daarbij gewond.

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Tongeren - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Tongeren - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

KSK Tongeren B - Vliermaalroot 5-2

Zondag 14 november 2021
Tongeren - KSK Tongeren B - Vliermaalroot 5-2KSK Tongeren B heeft vanmiddag SK Vliermaalrooot verslagen met 5-2.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest in Veldwezelt's Herenelderen B heet vanmiddag met 6-1 verloren op het veld van FC Veldwezelt.

Union Rutten - Moelingen SK 0-2

Zondag 14 november 2021
Tongeren - Union Rutten - Moelingen SK 0-2Union Rutten heeft vanmiddag thuis met 0-2 verloren van Moelingen SK.

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Tongeren - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

HABO - Piringen 4-1

Zondag 14 november 2021
Tongeren - HABO - Piringen 4-1Valencia Piringen is bij Habo Borgloon gaan verliezen met 4-1.

Zutendaal - Sluizen 2-0

Zondag 14 november 2021
Tongeren - Zutendaal - Sluizen 2-0VC Jekervallei Sluizen heeft met 2-0 verloren van Zutendaal VV.

Londerzeel SK - KSK Tongeren 2-2

Zondag 14 november 2021
Tongeren - Londerzeel SK - KSK Tongeren 2-2KSK Tongeren heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Londerzeel. De gelijkmaker viel in de 89ste minuut via penalty, het gevolg van een rode kaart. Bij de rust was het 1-2; eerst scoorden Baik en Douwe, maar in de 43ste minuut was er een botsing van een Londerzeelse speler met de Tongerse keeper Vandecaetsbeeck. Hij was even groggy met een bloedneus. Het spel hervatte na enkele minuten maar in de eerste fase moest Vandecaetsbeek de bal al lossen en maakte Londerzeel de 1-2. Een daaropvolgende goal, vlak voor rust, werd afgekeurd. UPDATE Achteraf bleek dat de keeper een neusbreuk en een hersenschudding had opgelopen. En nog speelde hij verder!

's Herenelderen A - Hoeselt VV 2-2

Zondag 14 november 2021
Tongeren - 's Herenelderen A - Hoeselt VV 2-2's Herenelderen A heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen Hoeselt VV. Voor 's Herenelderen scoorde Peeters twee keer.

Louwel wint van Henis

Zondag 14 november 2021
Tongeren - Louwel wint van HenisEendracht Louwel heeft Eendracht Henis verslagen met 4-2. UPDATE Een verslag uit het Louwelse kamp: Voor de wedstrijd was er een minuut stilte voor bestuurslid Jaak Knoops die gisteren veel te vroeg is heengegaan. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Henis terugzakte en speculeerde op de counter. Lorenzo Palaia, die bij de pinken was, zorgde in de 10e minuut voor de 1-0. Het duurde lang voordat de 2-0 viel, maar in minuut 38 scoorde Palaia (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Kaps

Zondag 14 november 2021
Freddy Wolfgang uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Kaps opgericht met zetel aan de Blaarstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van borduurwerken op textiel en handel in huishoudtextiel en beddengoed, lederwaren en uurwerken.

Handbal Tongeren klopt Atomix

Zaterdag 13 november 2021
Tongeren - Handbal Tongeren klopt AtomixIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond Atomix Haacht verslagen met 37-25.

Annemie Meers overleden

Zaterdag 13 november 2021
Tongeren - Annemie Meers overledenDonderdag is Annemie Meers overleden, de echtgenote van Frank Hutsebaut.  Zij was 72 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt zaterdag 20 november (14 uur) plaats in aula Eikenveld van Begrafenissen Pues in Herent. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).

Inbraak in Eerste-Meistraat

Zaterdag 13 november 2021
Er is ingebroken in een onbewoond huis aan de Eerste-Meistraat. Of de daders er buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Stephan Gerrits overleden

Zaterdag 13 november 2021
Donderdag is Stephan Gerrits overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Hubert Steegmans overleden

Zaterdag 13 november 2021
Tongeren - Hubert Steegmans overledenOp 8 november is Hubert Steegmans overleden, de echtgenoot van Marieke Broeckx. Hij was 77 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt dinsdag plaats.

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Tongeren - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Tongeren - MVV 1-0

Vrijdag 12 november 2021
Tongeren - Tongeren - MVV 1-0Tongeren heeft zijn oefenpartij tegen de beloften van MVV gewonnen. Uitslag: 1-0. Dauwe maakte het doelpunt.

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Basketbal: verlies voor Tongeren B

Vrijdag 12 november 2021
In tweede landelijke B van het basketbal heeft Tongeren B met 79-56 verloren op het terrein van Gembo Borgerhout B.

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”

Linda Thewissen overleden

Vrijdag 12 november 2021
Tongeren - Linda Thewissen overledenGisteren is Linda Thewissen overleden, de echtgenote van Eric Verstappen. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Rouwadres: Ambiorixstraat 1 bus 1, 3700 Tongeren.

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Tongeren - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Handbal Tongeren naar kwartfinales bekerIn de 1/8ste finales van de beker van België in het handbal heeft Handbal Tongeren HC Sprimont verslagen met 18-39. 

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Tongeren - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 

Sluizen wint in Mechelen/a/d Maas

Woensdag 10 november 2021
Tongeren - Sluizen wint in Mechelen/a/d MaasJekerervallei Sluizen heeft vanavond de overwinning behaald op het veld van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas B. Uitslag: 0-1. Loncke maakte het doelpunt.

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Tongeren - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Tongeren - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)

Irène Gielen overleden

Woensdag 10 november 2021
Tongeren - Irène Gielen overledenMaandag is Irène Gielen overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Guillaume Piette. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart.

Met wandelgroeten uit... Heers

Dinsdag 9 november 2021
Tongeren - Met wandelgroeten uit... HeersZoomHeers. Een uitgestrekt dorp in Zuid-Limburg. Oud-gouverneur Louis Roppe werd er geboren. Veel is er niet te zien, behalve een verwaarloosd kasteel dat nu door Vlaanderen aangekocht is en gerestaureerd zal worden. En toch kunnen in Heers mooie foto's gemaakt worden, zoals deze van Leon Van Ham, die er ging wandelen. 

Nieuwe vennootschap: VS Elec

Dinsdag 9 november 2021
Vincenzo Termine uit Tongeren en Samuel Brysse uit Flémalle hebben de besloten vennootschap VS Elec opgericht met zetel aan de Overrepenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, domotica, het plaatsen van vloeren en wandbekleding en de installatie van rolluiken en zonneschermen.

Dieven forceren schuifdeur

Maandag 8 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Burgemeesterstraat in Heers drongen dieven binnen in een woning door een schuifdeur te forceren. Zij doorzochten alle vertrekken en konden beslag leggen op juwelen.

Arnold Requilé overleden

Maandag 8 november 2021
Tongeren - Arnold Requilé overledenGisteren is Arnold Requilé overleden, de weduwnaar van Marie-José Detré. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Danny Van Opdenbosch overleden

Maandag 8 november 2021
Zaterdag is Danny Van Opdenbosch overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).
Tongeren - V. 's Herenelderen B - Belisa Bilzen B  2-3Victoria 's Herenelderen B heeft vanmiddag thuis met 2-3 verloren van Belisia Bilzen B.

Vroenhoven klopt Tongeren B

Zondag 7 november 2021
Tongeren - Vroenhoven klopt Tongeren BVroenhoven VV heeft KSK Tongeren B verslagen met 2-1.

Sluizen-Boxberg 0-0

Zondag 7 november 2021
Tongeren - Sluizen-Boxberg 0-0Jekervallei Sluizen heeft thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Racing Boxberg.

E. Henis verliest van Landen

Zondag 7 november 2021
Tongeren - E. Henis verliest van LandenZoomEendracht Henis heeft vanmiddag thuis met 0-2 verloren van FC Landen.

V. Piringen - Herk Sport 1-2

Zondag 7 november 2021
Tongeren - V. Piringen - Herk Sport 1-2Valencia Piringen heeft vanmiddag thuis verloren van Herk Sport. Uitslag: 1-2.

Pandoering voor KSK Tongeren

Zondag 7 november 2021
Tongeren - Pandoering voor KSK TongerenKSK Tongeren heeft vanmiddag thuis zwaar verloren van Hoogstraten VV. Uitslag: 0-6.
Tongeren - K. Opglabbeek - V. 's Herenelderen 4-4Kabouters Opglabbeek A en Victoria 's Herenelderen A hebben vanavond gelijkgespeeld. Uitslag: 4-4 .

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Tongeren - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Mondmasker weer verplicht in NederlandIn Nederland is vanaf vandaag het mondmasker weer verplicht in onder meer winkels, bibliotheken en stations. Het coronatoegangsbewijs moet weer worden getoond op buitenterrassen, in sportscholen, zwembaden en doorstroomlocaties zoals musea en bij binnensporten.

Firmin Smolders overleden

Zaterdag 6 november 2021
Tongeren - Firmin Smolders overledenWoensdag is Firmin Smolders overleden, de echtgenoot van Marie-Françe Brimioul. Hii was 72 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: maandag (18.30-19 uur). Rouwadres: Achttiende-Oogstwal 3 bus 9, 3700 Tongeren.

Dief forceert raam en jat geld

Vrijdag 5 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Helstraat in Kortessem is ingebroken. De dief forceerde een raam om binnen te geraken. Hij ging met geld aan de haal. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Tongeren - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Beapro

Vrijdag 5 november 2021
Bert Proost uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Beapro opgericht met zetel aan de Viséweg. Topt het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie, activiteiten van osteopaat en manuele therapie.

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Tongeren - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Armand Christiaens overleden

Vrijdag 5 november 2021
Tongeren - Armand Christiaens overledenWoensdag is Armand Christiaens overleden, de echtgenoot van Josette Lambrechts. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Inbraakpoging in Minderbroedersstraat

Donderdag 4 november 2021
Tongeren - Inbraakpoging in MinderbroedersstraatIn de Minderbroedersstraat probeerden dieven toe te slaan in een appartementsgebouw. Dat mislukte. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Tongeren - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht
De "Red Wolves" hebben vanavond hun eerste wedstrijd voor het wereldkampioenschap 2023 verloren van Griekenland. Uitslag: 27-29. Aanstaande zondag om 17u spelen de Belgen in en tegen Kosovo.

Man krijgt messteek

Woensdag 3 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst heeft een man vandaag in de vooravond een messteek gekregen. De feiten gebeurden aan de Maastrichtersteenweg. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Over de omstandigheden van het voorval is nog niets geweten.

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Tongeren - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be

Marie Louise Parthoens overleden

Woensdag 3 november 2021
Tongeren - Marie Louise Parthoens overledenMaandag is Marie Louise Parthoens overleden, de levenspartner van de in 2013 gestorven René Troch. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Ghislaine Ottenburgs overleden

Woensdag 3 november 2021
Op 29 oktober is Ghislaine Ottenburgs overleden, de weduwe van Jean Cools. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting maandag (18-18.30 uur).

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Tongeren - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht

Zowel geld als juwelen gestolen

Dinsdag 2 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem is ingebroken in een huis aan de Lentelaan. De daders maakten er geld en juwelen buit.

Materiaal gestolen uit woning

Dinsdag 2 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning aan de Bovenstraat in Riemst is materiaal gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Arthur Defoor overleden

Dinsdag 2 november 2021
Zondag is Arthur Defoor overleden, de weduwnaar van Eveline Denis. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 9 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: maandag 8 november (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Phil Royen overleden

Dinsdag 2 november 2021
Zaterdag is Phil Royen overleden, de echtgenoot van Julia Delcour. Hij was 85 jaar en afkomstig van Widooie. Hij wordt vrijdag in Haren begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Bommershoven. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Inbraak op Maastrichtersteenweg

Maandag 1 november 2021
Tongeren - Inbraak op MaastrichtersteenwegEr is een inbraak in een woning gepleegd aan de Maastrichtersteenweg. De feiten zijn vanavond vastgesteld. Of de daders buit maakten is niet geweten.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen