Het overige nieuws

U. Rutten klopt Herderen-Millen B

Zondag 31 oktober 2021
Tongeren - U. Rutten klopt Herderen-Millen BUnion Rutten heeft vanmiddag Herderen-Millen B verslagen. Uitslag: 2-0.

V. Piringen wint in Linkhout

Zondag 31 oktober 2021
Tongeren - V. Piringen wint in LinkhoutValencia Piringen is vanmiddag gaan winnen op het veld van WS Linkhout. Uitslag: 0-1.

Tongeren B wint stadsderby

Zondag 31 oktober 2021
Tongeren - Tongeren B wint stadsderbyKSK Tongeren B heeft de stadsderby tegen 's Herenelderen B overtuigend gewonnen. Uitslag: 6-0.
Tongeren - 's Herenelderen A - Hoepertingen 2-2De wedstrijd tussen Victoria 's Herenelderen en HIH Hoepertingen is deze namiddag geëindigd op een gelijkspel. Uitslag: 2-2.

Berchem Sport - KSK Tongeren 2-2

Zaterdag 30 oktober 2021
Tongeren - Berchem Sport - KSK Tongeren 2-2KSK Tongeren heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Berchem Sport. Berchem kon dat gelijkspel in de laatste seconden realiseren via een penalty. Tongeren is al wel vier wedstrijden ongeslagen.

Eendracht Henis verliest in Boorsem

Zaterdag 30 oktober 2021
Tongeren - Eendracht Henis verliest in BoorsemZoomEendracht Henis ging vanavond de boot in op het veld van Boorsem Sport. Uitslag: 4-2.

Verlies voor Handbal Tongeren

Zaterdag 30 oktober 2021
Tongeren - Verlies voor Handbal TongerenIn de BENE-league van het handbal is Handbal Tongeren bij het Nederlandse Green Park Aalsmeer gaan verliezen met 35-27.

Lieve Haling overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Tongeren - Lieve Haling overledenGisteren is Lieve Haling overleden, de echtgenote van Luc Meekers. Zij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Rouwadres: Offelkenstraat 36, 3700 Tongeren.

Denise Requilé overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Tongeren - Denise Requilé overledenWoensdag is Denise Requilé overleden, de weduwe van Joseph Vandormael. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 6 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: vrijdag(18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Madeleine Martin overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Woensdag is Madeleine Martin overleden, de weduwe van Constant L'hoëst. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Tongeren - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Tongeren - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht
Door corona gaat de wedstrijd Eendracht Mechelen-aan-de-Maas - Sluizen dit weekend niet door.

Dajoda failliet verklaard

Vrijdag 29 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank heeft Dajoda, gevestigd aan de  Hasseltsesteenweg  in Tongeren, failliet verklaard. De schuldvorderingen worden ingediend op 25 november.

Leon Oris overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Tongeren - Leon Oris overledenWoensdag is Leon Oris overleden, de weduwnaar van Anny Wijnants en de levensgezel van Simonne Laumen. Hij was 83 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Nieuwe vennootschap: Joan of Art

Donderdag 28 oktober 2021
Robert Van De Moosdijk uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Joan of Art opgericht met zetel aan de Neremweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer opbouw en ontwikkeling van websites en webshops, IT-consultancy en IT-opleiding en training.

Inbraakpoging in Putstraat

Donderdag 28 oktober 2021
Tongeren - Inbraakpoging in PutstraatDieven probeerden binnen te dringen in een pand aan de Putstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is gisterennamiddag vastgesteld.

Gabrielle Vantilt overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Dinsdag is Gabrielle Vantilt overleden, de weduwe van Jean Velaers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Jongen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Guido Jongen overledenZondag is Guido Jongen overleden, de echtgenoot van Maggy Tans. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdaf (19-20 uur) bij uitvaartzorg Debay.

Odette Boden overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Maandag is Odette Boden overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Georges Mouha. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jos Nassen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Jos Nassen overledenZondag is Jos Nassen overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven Ingrid Vanhees. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Guido Schoefs overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Guido Schoefs overledenZondag is oud-voetballer Guido Schoefs overleden, de echtgenoot van Christiane Boonen. Hij was 82 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Jef Willems overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Jef Willems overledenMaandag is Jef Willems overleden, de echtgenoot van Anny Decraecker. Hij was 91 jaar en afkomstig van Overrepen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Berg-Ketsingen in Tongeren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in Uitvaartzorg De Linde in Houthalen.
Tongeren - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Tongeren - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Tongeren - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Tongeren - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.

Elisabeth Breban overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
In Diets-Heur is maandag Elisabeth Breban overleden, de weduwe van Julien Bollaers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: vrijdag (18-19 uur)

Mady Poncelet overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Tongeren - Mady Poncelet overledenZondag is Mady Poncelet overleden, de echtgenote van Georges Lux. Zij was 76 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jeanne Houbaer overleden

Maandag 25 oktober 2021
Tongeren - Jeanne Houbaer overledenVandaag is Jeanne Houbaer overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Frans Claes. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Jacques Herens overleden

Maandag 25 oktober 2021
Tongeren - Jacques Herens overledenIn Rutten is zaterdag Jacques Herens overleden, de echtgenoot van Mady Lambrix. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Marcel Scherpenberg overleden

Maandag 25 oktober 2021
Tongeren - Marcel Scherpenberg overledenVrijdag is Marcel Scherpenberg overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Wijnants. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Monica Vandenzavel

Maandag 25 oktober 2021
Tongeren - Monica VandenzavelZaterdag is Monica Vandenzavel overleden. Zij was 88 jaar. Begroeting: donderdag (17-19 uur) in funerarium Jean François in Crisnée.
Tongeren - 's Herenelderen B -  KMR Biesen B 1-0'Victoria 's Herenelderen B heeft vanmiddag thuis gewonnen van KMR Biesen B. Uitslag: 1-0.
Tongeren - V. Piringen - HO Heide Hasselt 3-3Valencia Piringen heeft vanmiddag thuis gelijkgespeeld tegen HO Heide Hasselt. Uitslag: 3-3. Zondag moet Valencia Piringen naar WS Linkhout.

Winst voor Sluizen

Zondag 24 oktober 2021
Tongeren - Winst voor SluizenVC Jekervallei Sluizen heeft vandaag de punten thuisgehouden tegen Umitspor Maasmechelen. Uitslag: 2-1.

Pak slaag voor Union Rutten

Zondag 24 oktober 2021
Tongeren - Pak slaag voor Union RuttenUnion Rutten ging vandaag op bezoek bij Riemst en heeft daar een pak slaag gekregen: 10-0.

's Herenelderen sterker dan Henis

Zondag 24 oktober 2021
Tongeren - 's Herenelderen sterker dan HenisIn Tweede Provinciale is 's Herenelderen vandaag sterker gebleken dan Eendracht Henis. Uitslag: 1-2.

ZVK Tongeren - ZVK Alken 2-2

Zondag 24 oktober 2021
In tweede provinciale B hebben de zaalvoetbalploegen van Tongeren en Alken gelijkgespeeld. Uitslag: 2-2.

Tongeren wint van Pepingen-Halle

Zaterdag 23 oktober 2021
Tongeren - Tongeren wint van Pepingen-HalleKSK Tongeren heeft vanavond Pepingen-Halle verslagen met 2-0. De doelpunten werden gescoord door Kuchinska, vlak voor rust, en Baik. Zaterdag speelt KSK Tongeren uit bij Berchem Sport.

Handbal: Bocholt klopt Tongeren

Zaterdag 23 oktober 2021
Sezoens Bocholt heeft vanavond de Limburgse derby tegen Handbal Tongeren gewonnen met 23-32. Bij de rust was het al 8-18.

KSK Tongeren B verliest in Smeermaas

Zaterdag 23 oktober 2021
Tongeren - KSK Tongeren B verliest in SmeermaasKSK Tongeren B heeft vanavond verloren op het veld van Fortuna Smeermaas. Uitslag: 4-0. Zondag speelt KSK Tongeren B thuis tegen 's Herenelderen B.

Rijbewijs al na een maand kwijt

Zaterdag 23 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Rijbewijs al na een maand kwijtDe politie betrapte een 18-jarige uit Kortessem die onder invloed van cocaïne reed. De jongeman had nog maar een maand zijn rijbewijs. Dat werd meteen ingetrokken. Later moet hij voor de politierechtbank verschijnen.
Een 75-jarige vrouw uit Tongeren is gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een woning reed in de Kreelovenstraat in Jesseren. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Cyrille Martens overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Tongeren - Cyrille Martens overledenWoensdag is Cyrille Martens overleden, de echtgenoot van Mia Cloesen. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19.30-20 uur).

Maurice Princen overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Tongeren - Maurice Princen overledenWoensdag is Maurice Princen overleden, de echtgenoot van Fina Gielen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Royal Food Belgium failliet

Donderdag 21 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Royal Food Belgium uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Glaesmakers overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Tongeren - Marie-Jeanne Glaesmakers overledenGisteren is Marie-Jeanne Glaesmakers overleden, de weduwe van Gerard Vrijens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur). Rouwadres: Edith Vrijsen, Herenweg 10, 3700 Tongeren.

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Tongeren - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Lutgart Lenaerts overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Tongeren - Lutgart Lenaerts overledenGisteren is Lutgart Lenaerts overleden, de echtgenote van Michel Cilissen. Zij was 66 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Walpot in Eijsden (NL).

Leon Bouveroux overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Tongeren - Leon Bouveroux overledenOp 14 oktober is Leon Bouveroux overleden, de levensgezel van Maria Banaszak. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diets-Heur. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Christian Everars overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Tongeren - Christian Everars overledenOp 14 oktober is Christian Everars overleden, de echtgenoot van Liliane Happart. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Gaby Germis overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Tongeren - Gaby Germis overledenOp 14 oktober is Gaby Germis overleden, de echtgenote van René Timmermans. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Joseph Latet overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Tongeren - Joseph Latet overledenGisteren is Joseph Latet overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Régine Grosemans. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis aan de Hasseltsesteenweg. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Elisa Potargent overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Tongeren - Elisa Potargent overledenZondag is Elisa Potargent overleden, de weduwe van Jozef Freson. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij UItvaartzorg Debay.

Scooterrijder (56) omgekomen

Dinsdag 19 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Scooterrijder (56) omgekomenEen 56-jarige scooterrijder uit Hoeselt is om het leven gekomen bij een botsing met een auto op de Riemsterweg in Grote-Spuwen. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.45 uur. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Anne Devue overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Op 14 oktober is Anne Devue overleden. Zij was 57 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Millen.

René Van Heers overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Tongeren - René Van Heers overledenOp 16 oktober is René Van Heers overleden, de echtgenoot van Gilberte Huyghe. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Drie woninginbraken

Maandag 18 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Paardskerkhofstraat in Heers is ingebroken in twee huizen. In het ene huis is niets gestolen, in het andere geld. Op de Steenweg is ook geld gestolen uit een woning.

Woninginbraak via bovenverdieping

Maandag 18 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Brandstraat in Kortessem drongen dieven via de bovenverdieping binnen in een huis. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg zaterdagavond melding van de feiten.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Piringen met 2-3 verloren van Kadijk. Aan de rust leidde Kadijk met 0-3.

KSK Tongeren B verslaat Rekem

Zondag 17 oktober 2021
Tongeren - KSK Tongeren B verslaat RekemKSK Tongeren B heeft vanmiddag thuis AA Rekem geklopt. Uitslag: 3-0.

Rutten verliest van Eigenbilzen

Zondag 17 oktober 2021
Tongeren - Rutten verliest van EigenbilzenUnion Rutten heeft vanmiddag thuis verloren van JB Eigenbilzen. Uitslag: 2-3.
Tongeren - V. Piringen verliest in NieuwerkerkenValencia Piringen heeft vanmiddag verloren op het veld van Nieuwerkerken VV. UItslag: 3-2.

Herenelderen A - Jeuk 2-2

Zondag 17 oktober 2021
Tongeren - Herenelderen A - Jeuk 2-2's Herenelderen A heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Daring Huvo Jeuk.

Pandoering voor 's Herenelderen B

Zondag 17 oktober 2021
Tongeren - Pandoering voor 's Herenelderen BVictoria 's Herenelderen B heeft vanmiddag met 6-0 verloren op het veld van VC Uikhoven. Zondag speelt Victoria 's Herenelderen B thuis tegen KMR Biesen B.
Tongeren - Lyra-Lierse Berlaar - KSK Tongeren 0-0KSK Tongeren A heeft vanavond op het veld van leider Lyra-Lierse 0-0 gelijk gespeeld. Zaterdag ontvangt KSK Tongeren SK Pepingen-Halle A.

Handbal Tongeren verliest van Lions

Zaterdag 16 oktober 2021
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van LionsHandbal Tongeren heeft vanavond in de BENE League met 26-29 verloren van het Nederlandse Kembit Lions. 

Lanken - Jekervallei Sluizen 0-0

Zaterdag 16 oktober 2021
Tongeren - Lanken - Jekervallei Sluizen  0-0Jekervallei -Sluizen is op het veld van Lanaken niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Eendracht Henis verliest van Kolmont

Zaterdag 16 oktober 2021
Tongeren - Eendracht Henis verliest van KolmontZoomEendracht Henis heeft vanavond verloren op het veld van Sparta Kolmont. Uitslag: 4-3.
Tongeren - Bromfietser gewond op BilzersteenwegOp de Bilzersteenweg is gisterenavond een bromfietser aangereden door een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Tongeren - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Tongeren - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Tongeren - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Peters overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Maandag is Lisa Peters overleden, de weduwe van Georges Comhair. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Tongeren - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Tongeren - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Madeleine Schoubben overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Op 7 oktober overleed Madeleine Schoubben, de weduwe van Guillaume Tihon. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek.

Dieven breken achterdeur open

Dinsdag 12 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Truyerstraat in Heers hebben dieven de achterdeur opengebroken om binnen te dringen in een woning. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg.

Vrouw (63) gewond bij botsing

Dinsdag 12 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwesteenweg in Borgloon is een 63-jarige vrouw gewond geraakt bij een botsing tussen een auto en een tractor. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Vier gewonden bij verkeersongeval

Dinsdag 12 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's in de Veulenstraat in Heers. Daarbij raakten twee vrouwen en twee kinderen gewond.

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Tongeren - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Rachelle Cloesen overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Tongeren - Rachelle Cloesen overledenZondag is Rachelle Cloesen overleden, de weduwe van Willy Thijsen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Auto belandt in weide

Maandag 11 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 25-jarige man uit Heers is het voorbije weekend gewond geraakt toen hij met zijn auto in een weide belandde. Het ongeval gebeurde in de Hoenshovenstraat in Hoepertingen.

Dieven slaan toe op drie plaatsen

Maandag 11 oktober 2021
Tongeren - Dieven slaan toe op drie plaatsenIn een pand aan de Sint-Truidersteenweg heeft een onbekende een horloge en een gouden dasspeld gestolen. Ook in een woonst aan de Blaarstraat sloegen dieven toe. Op de Kastanjewal gingen onbekenden met een bloembak aan de haal.

Twee gewonden bij ongeval

Maandag 11 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Tongersesteenweg in Borgloon vielen gisteren twee gewonden. De slachtoffers zijn uit Borgloon en Landen.

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Tongeren - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Twee straatracers onderschept

Zondag 10 oktober 2021
Tongeren - Twee straatracers onderscheptDe voorbije nacht heeft de politie twee Tongerse straatracers onderschept. Zij ontwikkelden snelheden van 120 km per uur op plaatsen waar de snelheid beperkt is tot 50 km per uur. Eén van de racers heeft slechts een voorlopig rijbewijs. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Sluizen - Membruggen 1-1

Zondag 10 oktober 2021
Tongeren - Sluizen - Membruggen 1-1Jekervallei Sluizen heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Membruggen VV. Zaterdag speelt Sluizen uit bij Lanaken.

's Herenelderen B klopt Moelingen

Zondag 10 oktober 2021
Tongeren - 's Herenelderen B klopt Moelingen's Herenelderen B heeft vanmiddag SK Moelingen verslagen met 2-0. Zondag moet 's Herenelderen B naar Uikhoven.

VK Gestel- Valencia Piringen 3-3

Zondag 10 oktober 2021
Tongeren - VK Gestel- Valencia Piringen 3-3Valencia Piringen heeft vanmiddag 3-3 gelijk gespeeld op het veld van VK Gestel. Zondag speelt Valencia Piringen tegen Nieuwerkerken.

KSK Meeuwen wint bij Henis

Zondag 10 oktober 2021
Tongeren - KSK Meeuwen wint bij HenisKSK Meeuwen is bij Eendracht Henis gaan winnen met 0-6. De doelpunten werden gescoord door Rogiers (2), Willems (2), Reumers en Leekens.

KSK Tongeren - Hades Hasselt 1-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Tongeren - KSK Tongeren - Hades Hasselt 1-1KSK Tongeren isvanavond op eigen veld tegen RC Hades Hasselt niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. In de 87ste minuut kreeg Tanriver rood.

Gelijkspel voor Handbal Tongeren

Zaterdag 9 oktober 2021
Tongeren - Gelijkspel voor Handbal TongerenIn de BENE League-competitie van het handbal is Handbal Tongeren 30-30 gelijk gaan spelen bij het Nederlandse Herpertz Bevo.

Rutten verliest in Veldwezelt

Zaterdag 9 oktober 2021
Tongeren - Rutten verliest in VeldwezeltUnion Rutten heeft vanavond verloren op het veld van FC Veldwezelt. Uitslag: 3-0. De doelpunten vielen in de tweede helft.

's Herenelderen wint van As-Niel

Zaterdag 9 oktober 2021
Tongeren - 's Herenelderen wint van As-NielVictoria 's Herenelderen heeft vanavond de volle buit gepakt op het veld van As-Niel. Uitslag: 0-1. Het doelpunt viel in de 45ste minuut.

Wiemismeer - Piringen 5-0

Zaterdag 9 oktober 2021
Tongeren - Wiemismeer - Piringen 5-0In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Valencia Piringen vanmiddag verloren in Wiemismeer. Uitslag: 5-0.

Vrouw gewond bij kop-staartbotsing

Zaterdag 9 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op het kruispunt van de Tongersesteenweg en de Bronstraat in Hoeselt. Daarbij raakte een vrouw gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Tongeren - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op Koninksemsteenweg

Donderdag 7 oktober 2021
Op de Koninksemsteenweg kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Bij het ongeval werd ook een geparkeerd voertuig beschadigd. Er viel één slachtoffer: een 45-jarige vrouw uit Tongeren.

Dood bij gasexplosie

Donderdag 7 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij het chemisch bedrijf Thermo-Clean aan de Dellestraat in Heusden-Zolder heeft zich vanmorgen rond 8.15 uur een gasexplosie voorgedaan. Daarbij is een jongeman uit Heers omgekomen. Het slachtoffer is een twintiger. Vier andere werknemers liepen verwondingen op. Door de ontploffing ontstond er schade aan het dak van het bedrijf.

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Tongeren - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.

Ludo Vliegen overleden

Woensdag 6 oktober 2021
Tongeren - Ludo Vliegen overledenMaandag is Ludo Vliegen overleden, de echtgenoot van Mia Gilissen. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Tongeren - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Tongeren - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Tongeren - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.

Roger Briers overleden

Maandag 4 oktober 2021
Tongeren - Roger Briers overledenOp 30 september overleed Roger Briers, de echtgenoot van Sabine Simon. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Tongeren - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.
In Top divisie 2B heeft Tongeren Luik B verslagen met 66-56. Quarters: 25-12, 14-18 (39-30), 10-13 (49-43), 17-13.
Tongeren - ‘s Herenelderen - Nevok Gruitrode 3-3Nevok Gruitrode heeft deze namiddag op het veld van Victoria‘s Herenelderen 3-3 gelijk gespeeld.
Tongeren - KSK Tongeren B verliest van RiemstKSK Tongeren B heeft vanmiddag thuis verloren van V. Riemst. Uitslag: 0-1.

Grimbie 69 - Sluizen 0-0

Zondag 3 oktober 2021
Tongeren - Grimbie 69 - Sluizen 0-0Jekervallei Sluizen heeft vanmiddag gelijkgespeeld op het veld van Grimbie 69. Uitslag: 0-0.
Tongeren - Union Rutten - Vliermaalroot 2-3Union Rutten heeft vanmiddag thuis verloren van SK Vliermaalroot. Uitslag: 2-3.

V. Piringen klopt Vliermaal

Zondag 3 oktober 2021
Tongeren - V. Piringen klopt VliermaalValencia Piringen heeft vanmiddag FC Vliermaal verslagen. Uitslag: 1-0.
Tongeren - Eendracht Henis speelt gelijk in ElenZoomEendracht Henis heeft vanmiddag gelijkgespeeld op veld van K.St.Elen. Uitslag: 2-2.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van ViséHandbal Tongeren heeft vanavond een thuisnederlaag geleden tegen Visé. Uitslag: 21-28. De ruststand was 11-15.

KSK Tongeren A verliest van Diegem

Zaterdag 2 oktober 2021
Tongeren - KSK Tongeren A verliest van DiegemKSK Tongeren heeft vanavond verloren van Diegem. Uitslag: 5-2. De ruststand was 2~1. Bait scoorde de twee Tongerse doelpunten. Zaterdag speelt KSK Tongeren thuis tegen RC Hades Kiewit-Hasselt A.

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.
Tongeren - Marie-Thérèse Kerkhoffs overledenOp 26 september is Marie-Thérèse Kerkhoffs overleden. Zij was 95 jaar. en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt, gevolgd door de asverspreiding op begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Tongeren - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Elektro Nobeles failliet

Vrijdag 1 oktober 2021
De Ondernemingsrechtbank in Tongeren heeft het vonnis van faillissement uitgesproken van Elektro Nobeles uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 27 oktober ingediend worden.
Tribunaliteiten
Tongeren - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop