Het overige nieuws

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Tongeren - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Tongeren - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Josette Kielich overleden

Woensdag 29 september 2021
Tongeren - Josette Kielich overledenZondag is Josette Kielich overleden, de echtgenote van Maurice Castermans. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Tongeren - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.

Josephine Schaler overleden

Dinsdag 28 september 2021
Tongeren - Josephine Schaler overledenOp 23 september overleed Josephine Schaler, de echtgenote van Hubert Thys. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marina Verjans overleden

Dinsdag 28 september 2021
Tongeren - Marina Verjans overledenZaterdag is in Rosmeer Marina Verjans overleden, de echtgenote van Rudi Meers. Zij was 56 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Merken in Grote-Spouwen.

Pierre Demoulin overleden

Dinsdag 28 september 2021
Tongeren - Pierre Demoulin overledenOp 20 september overleed Pierre Dumoulin, de echtgenoot van Marie-José Daenen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Debay, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Nerem. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Nerem waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Nieuwe vennootschap: R.A.G Projecten

Maandag 27 september 2021
Razmik Garatyan uit Maaseik heeft de besloten vennootschap R.A.G. Projecten opgericht met zetel aan de Klein-Malstraat in Mal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van beheer en management én consulting op het gebied van sales- en marketingmanagement.
Tongeren - Auto rijdt in op aanhangwagen in VrerenOp de Luikersteenweg in Vreren is kort voor de middag een auto ingereden op de aanhangwagen van een tractor. De bestuurster raakte daarbij gewond.
Tongeren - 2 kringwinkels Reset dicht door coronaZoomOmwille van enkele covid-besmettingen onder het personeel zullen de kringwinkels van Tessenderlo en Heusden-Zolder gesloten zijn tot en met 30/09/2021. Er werden twee besmettingen vastgesteld na een teamuitstap. De winkel van Houthalen-Helchteren was ook even preventief dicht maar is al terug open. “Ondanks dat de geldende coronamaatregelen goed werden opgevolgd, willen we toch geen enkel risico nemen. Dit is een preventieve maatregel om te verhinderen dat het virus zich verspreid tussen de collega’s. We benadrukken dat dit een preventieve maatregel is en dat klanten die de winkels bezochten geen enkel risico liepen”, laat Reset weten.
Klanten kunnen wel nog veilig winkelen in één van de 6 andere winkels zoals die van Beringen, Houthalen-Helchteren, Genk, Tongeren, Bilzen of Riemst.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Tongeren - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Willem Jaeken overleden

Maandag 27 september 2021
In Tongeren is vrijdag Willem Jaeken overleden, de weduwnaar van Godelieve Gregoor. Hij was 90 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.
Tongeren - Damesvoetbal: Piringen verliest met 2-0In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Piringen met 2-0 verloren van Zepperen-Brustem. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Datovoc - Waremme 2-3

Zondag 26 september 2021
Tongeren - Datovoc - Waremme 2-3In nationale 2 dames B van het volleybal heeft Datovoc Tongeren met 2-3 verloren van Waremme. Sets: 25-18, 25-20, 23-25, 19-25, 12-15.

Vandalisme in woning

Zondag 26 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Trulstraat in Hoeselt hebben vandalen alle sloten dichtgespoten met siliconen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")

's Herenelderen B - Eigenbilzen 1-5

Zondag 26 september 2021
Tongeren - 's Herenelderen B - Eigenbilzen 1-5's Herenelderen B heeft vanmiddag thuis verloren van JB Eigenbilzen. Uitslag: 1-5.

Sluizen - Diepenbeek A 0-4

Zondag 26 september 2021
Tongeren - Sluizen - Diepenbeek A  0-4Jekervallei Sluizen heeft vanmiddag thuis verloren van Diepenbeek A. Uitslag: 0-4.

Tent gestolen

Zondag 26 september 2021
Onbekenden hebben in de Schuttersgang een tent van 70 kg van een auto gehaald en meegenomen. De diefstal werd vanmiddag bij de politie gemeld.

Eendracht Henis - Hoeselt 0-2

Zondag 26 september 2021
Tongeren - Eendracht Henis - Hoeselt 0-2ZoomEendracht Henis heeft vandaag de derby tegen Hoeselt verloren met 0-2.
Tongeren - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Tongeren - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

's Herenelderen A verslaat Vlijtingen

Zaterdag 25 september 2021
Tongeren - 's Herenelderen A verslaat VlijtingenVictoria 's Herenelderen A heeft vanavond de drie punten gepakt op het veld van Vlijtingen VV. Uitslag: 1-2.

Tongeren verliest derby

Zaterdag 25 september 2021
Tongeren - Tongeren verliest derbyKFC Tongeren heeft vanavond de derby tegen SV Belisia verloren met 0-1. In de 30ste minuut kreeg Tanriver een rode kaart. 

Verlies voor Valencia Piringen

Zaterdag 25 september 2021
Tongeren - Verlies voor Valencia PiringenValencia Piringen heeft vanavond verloren op het veld van Stevoort. Uitslag: 2-0.

Belisia B - Union Rutten 7-0

Zaterdag 25 september 2021
Tongeren - Belisia B - Union Rutten 7-0Union Rutten heeft vanavond een zware 7-0 nederlaag geleden op het veld van Belisia Bilzen B. Zondag 3 oktober speelt Union Rutten thuis tegen SK Vliermaalroot.

KSK Tongeren B verliest van Veldwezelt

Zaterdag 25 september 2021
KSK Tongeren B heeft vanavond verloren op het veld van FC Veldwezelt. Utslag: 4-0. KSK Tongeren B speelt zondag 3 oktober thuis tegen V. Riemst

Handbal Tongeren wint in Volendam

Zaterdag 25 september 2021
Tongeren - Handbal Tongeren wint in VolendamHandbal Tongeren is vandaag in het kader van de BENE-League gaan winnen bij Kras Volendam. Uitslag: 25-28.

Jeannine Gemenne overleden

Zaterdag 25 september 2021
Donderdag is Jeannine Gemenne overleden, de weduwe van Gerard Houbben. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Carlyd

Vrijdag 24 september 2021
Luc Biesmans (60) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Carlyd opgericht met zetel in Schaapsweide. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van beheer, management en marketing en het leveren van diensten van projectmanagement.

Valère Raedts overleden

Vrijdag 24 september 2021
Tongeren - Valère Raedts overledenIn WZC Sint-Franciscus is woensdag Valère Raedts overleden, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Lizette Vanlessen. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Zijn urne wordt bijgezet in de familiegrafkelder op de begraafplaats in Piringen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur). Rouwadres: Smisberg 13, 3700 Piringen.

Vrouw in levensgevaar na botsing

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag kwam het op de aansluiting van Boeshoven en de Rullecovenstraat in Borgloon tot een aanrijding tussen twee auto'. Een 20-jarige vrouw raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Zij zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

Auto in gracht: man gewond

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Bieskuilstraat in Kortessem is gisterenavond een auto in de gracht beland. De bestuurder, een man uit Hoeselt, raakte daarbij gewond.

TV gestolen uit garage

Donderdag 23 september 2021
Tongeren - TV gestolen uit garageUit een garage aan de Nieuwstraat zijn een tv en enkele andere voorwerpen gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Gelijkspel voor Handbal Tongeren

Donderdag 23 september 2021
Tongeren - Gelijkspel voor Handbal TongerenHandbal Tongeren is vanavond 27-27 gelijk gaan spelen bij het Nederlandse Hurry Up. Dat gebeurde in de grensoverschrijdende BENE League.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Tongeren - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

Achterstallige verkeersbelasting geïnd

Donderdag 23 september 2021
Tijdens een controle van de politie in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst in Borgloon en Alken is voor ruim 3.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. Er zijn ook pv's uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Wellicht geen buit bij inbraak

Donderdag 23 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Guldenbodemlaan in Borgloon. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Tongeren - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Kersten overleden

Donderdag 23 september 2021
Tongeren - Roger Kersten overledenDinsdag overleed Roger Kersten. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nicole Lenaerts overleden

Donderdag 23 september 2021
Dinsdag is Nicole Lenaerts overleden, de echtgenote van Henry Duvivier. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Tongeren - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Roos Vanvinckenroye overleden

Donderdag 23 september 2021
Tongeren - Roos Vanvinckenroye overledenMaandag is Roos Vanvinckenroye overleden, de echtgenote van Jean Thijs. Zij was 72 jaar en afkomstig van Nerem. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Spouwen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Merken in Grote-Spouwen.

Vrouw (49) gewond bij botsing

Woensdag 22 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in Heers kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 49-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Tongeren - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Tony Staf overleden

Woensdag 22 september 2021
Tongeren - Tony Staf overledenMaandag is Tony Staf overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Yvan Lemmens. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij uitvaartzorg Debay.

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Tongeren - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Marie-José Freson overleden

Dinsdag 21 september 2021
Zondag is Marie-José Freson overleden, de weduwe van André Smets. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Ben Arnols overleden

Dinsdag 21 september 2021
Tongeren - Ben Arnols overledenIn Neeroeteren is gisteren Ben Arnols overleden, de echtgenoot van Elisabeth Vlemmix. Hij was 60 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Roger Moens overleden

Dinsdag 21 september 2021
Zondag is Roger Moens overleden, de weduwnaar van Lucienne Baerten. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Lizy Vroonen overleden

Maandag 20 september 2021
Tongeren - Lizy Vroonen overledenOp 16 september is Lizy Vroonen overleden, de echtgenote van Marcel Tilkin. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Debay.

Francine Doucet overleden

Maandag 20 september 2021
Zaterdag is Francine Doucet overleden, de weduwe van Romain Dorissen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Linda Swijsen overleden

Maandag 20 september 2021
Vrijdag is Linda Swijsen overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Eddy Beumer en de levensgezellin van Walter Bleus. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Driepunter voor Datovoc

Zondag 19 september 2021
Tongeren - Driepunter voor DatovocIn nationale 2 Dames B van het volleybal heeft Datovoc Tongeren gewonnen van Geel met 1-3. Sets: 22-25, 25-23, 19-25, 20-25.

Cabrio over de kop

Zondag 19 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond ging een cabrio tijdens een uitwijkingsmanoeuvre over de kop in de Leeuwbergstraat in Kortessem. De vier inzittenden, twee volwassenen en twee kinderen, zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Valencia Piringen thuis verloren van Bokrijk Sport B. Uitslag: 2-4.
Tongeren - 's Herenelderen B klopt Vliermaalroot's Herenelderen B heeft vanmiddag SK Vliermaalroot verslagen. Uitslag: 0-2.
Tongeren - KSK Tongeren B verliest van Belisia BKSK Tongeren B heeft vanmiddag thuis verloren van Belisia Bilzen B. Uitslag: 2-3 .

Valencia Piringen - Kortessem 1-1

Zondag 19 september 2021
Tongeren - Valencia Piringen - Kortessem 1-1Valencia Piringen heeft vanmiddag thuis gelijk gespeeld tegen Kortessem. Uitslag: 1-1.

Union Rutten verliest van Vroenhoven

Zondag 19 september 2021
Tongeren - Union Rutten verliest van VroenhovenUnion Rutten heeft vanmiddag thuis verloren van Vroenhoven VV. Uitslag: 2-6 .

VC Kesselt - Jekervallei Sluizen 0-2

Zondag 19 september 2021
Tongeren - VC Kesselt - Jekervallei Sluizen 0-2Jekervallei Sluizen heeft deze namiddag de drie punten behaald op het veld van VC Kesselt. Uitslag: 0-2.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Tongeren - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kabouters spelen gelijk tegen Henis

Zaterdag 18 september 2021
Tongeren - Kabouters spelen gelijk tegen HenisKabouters Opglabbeek en Eendracht Henis hebben vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 2-2.

Bocholt verliest van Tongeren

Zaterdag 18 september 2021
Tongeren - Bocholt verliest van TongerenBocholter VV heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van KSK Tongeren. Bij de rust was het nog 0-0; in de tweede helft scoorde Sonny Baik tweemaal voor Tongeren. Aangevers waren resp. Dingenen en Geurts.

Sporting Pelt klopt Handbal Tongeren

Zaterdag 18 september 2021
In de nieuwe handbalcompetitie heeft Sporting Pelt vanavond Handbal Tongeren verslagen. Uitslag: 25-34.

's Herenelderen - Louwel 2-3

Zaterdag 18 september 2021
Tongeren - 's Herenelderen - Louwel 2-3Vanavond heeft Eendracht Louwel Victoria 's Herenelderen A geklopt. Uitslag: 2-3.

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Tongeren - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Tongeren - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Tongeren - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Florentine Van Even overleden

Vrijdag 17 september 2021
Tongeren - Florentine  Van Even overledenDinsdag is Florentine Van Even overleden, de echtgenote van Joseph Goessens. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jan aan de Minderbroedersstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Tongeren - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Tongeren - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Piringen - Bokrijk Sport B 2-4

Woensdag 15 september 2021
Tongeren - Piringen - Bokrijk Sport B 2-4In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Piringen thuis van Bokrijk Sport B verloren met 2-4. De ruststand was 1-0.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Tongeren - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jean Peerebooms overleden

Woensdag 15 september 2021
Tongeren - Jean Peerebooms overledenGisteren is Jean Peerebooms overleden, de weduwnaar van Armande Smets. Hij was 87 jaar en gewezen commissaris in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Trainer weg bij Union Rutten

Dinsdag 14 september 2021
Tongeren - Trainer weg bij Union RuttenKevin Vanelderen is niet langer trainer van vierdeprovincialer Union Rutten. Thierry Vanhay neemt zijn plaats in.

Paula Lenaers overleden

Dinsdag 14 september 2021
Zondag is Paula Lenaers overleden, de weduwe van de in 1987 overleden André Peters. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Tongeren - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht

Seinstoring weer verholpen

Dinsdag 14 september 2021
Tongeren - Seinstoring weer verholpenVanmorgen was er een algemene externe stroompanne in de elektronische bedieningspost in het seinhuis in Hasselt, waardoor het treinverkeer elders in de provincie moeilijkheden ondervond, zegt Infrabel. Van 8u50 tot 9u05 was het treinverkeer onderbroken op de spoorlijnen van en naar Hasselt. De toestand is intussen terug hersteld, maar er zijn wel nog gevolgsvertragingen mogelijk.

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Tongeren - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.
Tongeren - 's Herenelderen B verslaat Vroenhoven's Herenelderen B heeft deze namiddag de punten thuis gehouden tegen Vroenhoven. Uitslag: 2-1.

KSK Tongeren B - Union Rutten 3-0

Zondag 12 september 2021
Tongeren - KSK Tongeren B - Union Rutten 3-0KSK Tongeren B heeft deze namiddag Union Rutten geklopt. Uitslag: 3-0.

Eendracht Henis - Hoepertingen 0-3

Zondag 12 september 2021
Tongeren - Eendracht Henis - Hoepertingen 0-3ZoomEendracht Henis heeft deze namiddag thuis verloren van HIH Hoepertingen. Uitslag: 0-3.

Landen - Victoria 's Herenelderen 2-1

Zaterdag 11 september 2021
Tongeren - Landen - Victoria 's Herenelderen 2-1Victoria 's Herenelderen A heeft vanavond verloren op het veld van FC Landen. Uitslag: 2-1.

KSK Tongeren verliest van City Pirates

Zaterdag 11 september 2021
Tongeren - KSK Tongeren verliest van City PiratesKSK Tongeren heeft vanavond verloren op het veld van City Pirates. Uitslag: 3-2.

Valencia Piringen wint in Aalst

Zaterdag 11 september 2021
Tongeren - Valencia Piringen wint in AalstValencia Piringen is vanavond gaan winnen op het veld van Sp. Aalst. Uitslag: 2-4.

Jekervallei Sluizen klopt Munsterbilzen

Zaterdag 11 september 2021
Tongeren - Jekervallei Sluizen klopt MunsterbilzenJekervallei Sluizen heeft deze namiddag thuis gewonnen van SK Munsterbilzen. Uitslag: 1-0.

Marcel Vrancken overleden

Zaterdag 11 september 2021
Tongeren - Marcel Vrancken overledenDinsdag is Marcel Vrancken overleden, de echtgenoot van Lila Smeets. Hij was 93 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid en het bijzetten van de asurne in het columbarium op de begraafplaats van Hove vonden in intieme familiekring plaats.

Mariette Renwa overleden

Zaterdag 11 september 2021
Tongeren - Mariette Renwa overledenIn Sluizen is donderdag Mariette Renwa overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Maurice Euben. Zij was 90 jaar en afkomstig van Vreren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay. Zaterdag 20 november (18.30 uur) is er een herdenkingviering in de parochiekerk van Mal.

Politie controleert tweewielers

Vrijdag 10 september 2021
Tongeren - Politie controleert tweewielersDe politie heeft bij controles vastgesteld dat dat 87 fietsen een of meerdere gebreken vertoonden. De agenten stelden ook vast dat één bromfiets sneller kan rijden dan toegelaten.

Opnieuw wekelijks ambi.pas winnaar

Vrijdag 10 september 2021
Vanaf 13 september maak je opnieuw elke week kans om 2.500 ambi.pas punten of 250 euro te winnen door je aankopen te doen bij de deelnemende handelszaken. Marc Hoogmartens, schepen van Economie: “We hebben goed nieuws voor de geregistreerde gebruikers van de ambi.pas. Na een korte zomerstop maken ze opnieuw wekelijks kans op het winnen van 250 euro shoptegoed te besteden bij onze deelnemende handelaars. Hiermee trachten we het lokaal kopen te stimuleren. Want lokaal kopen loont immers altijd!” (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (77) gewond bij ongeval

Donderdag 9 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kanunnik Daristraat in Borgloon raakte een 77-jarige fietsster gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Auto in gracht in Sint-Martensstraat

Donderdag 9 september 2021
In de Sint-Martensstraat is vanavond een auto in de gracht terecht. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf.

Horecazaak Hys-S failliet verklaard

Woensdag 8 september 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft de Tongerse horeczaak Hys-S failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 oktober ingediend worden.

Auto en tractor botsen

Dinsdag 7 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Korenstraat en de Omloopstraat in Riemst botsten kort voor de middag een auto en een tractor. Een inzittende van de auto raakte daarbij gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak op Bilzersteenweg

Dinsdag 7 september 2021
Er is ingebroken in een woonst aan de Bilzersteenweg. Om binnen te geraken werd de zijdeur geforceerd. De inbraak is deze namiddag vastgesteld. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Tongeren - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht

Tien miljoen voor Groep Delorge

Dinsdag 7 september 2021
Bedrijfsnieuws
Automotive & Mobility Invest, beter bekend als Groep Delorge, kan rekenen op een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM voorziet het bedrijf van vers kapitaal om haar groeiplannen verder te verwezenlijken. Op de planning: belangrijke investeringen in bestaande en nieuwe vestigingen en de uitbouw van de tweedehandsactiviteiten. Door de intrede van LRM wordt de financiële structuur van A&M aanzienlijk verstevigd. Het Limburgse A&M Invest heeft de ambitie om op nationaal vlak een prominente rol als innoverende en kwalitatieve speler op te nemen in de automotive-industrie. Volume en schaalgrootte zijn daarbij van essentieel belang. Vandaag zorgt A& Invest voor maar liefst 870 jobs, waarvan 679 in Limburg.

Inbraakpoging in auto

Maandag 6 september 2021
Op Het Heysterveld probeerden onbekenden zich toegang te verschaffen tot een auto. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Jean Bellefroid overleden

Maandag 6 september 2021
Tongeren - Jean Bellefroid overledenVrijdag& is Jean Bellefroid overleden, de echtgenoot van Mariette Bellefroid. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Tongeren - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Hondje aangevallen aan IJzerbron

Zondag 5 september 2021
Tongeren - Hondje aangevallen aan IJzerbron
Aan de IJzerbron is gisterennamiddag een hondje aangevallen door twee grote honden. Zowel het hondje als het baasje raakten gewond.

STA Genk A - Sluizen 1-2

Zondag 5 september 2021
Tongeren - STA Genk A - Sluizen 1-2STA Genk A heeft vanmiddag zijn eerste competitiematch thuis verloren van Jekervallei Sluizen. Uitslag: 1-2.

's Herenelderen A - Boorsem 1-1

Zondag 5 september 2021
Tongeren - 's Herenelderen A - Boorsem 1-1Victoria 's Herenelderen A en Boorsem Sport hebben vanmiddag hun eerste onderlinge competitiematch afgesloten met een gelijkspel. Uitslag: 1-1. 's Herenelderen moet zondag naar KVV Heusden-Zolder.

Rutten - 's Herenelderen B 3-3

Zondag 5 september 2021
Tongeren - Rutten - 's Herenelderen B 3-3Union Rutten en Victoria 's Herenelderen B hebben vanmiddag gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3.

V. Piringen - Velm VV 1-6

Zondag 5 september 2021
Tongeren - V. Piringen - Velm VV 1-6Valencia Piringen heeft zijn eerste competitiewedstrrijd verloren. Thuis werd het 1-6 tegen Velm VV.

E. Henis verliest van Gravelo

Zondag 5 september 2021
Tongeren - E. Henis verliest van GraveloZoomEendracht Henis heeft vanmiddag met 2-1 verloren op het veld van RDK Gravelo A. Komend weekend speelt Henis thuis tegen HIH Hoepertingen.

KMR Biesen B - Tongeren B 2-5

Zaterdag 4 september 2021
Tongeren - KMR Biesen B - Tongeren B 2-5Tongeren B is vanavond gaan winnen op het veld van KMR Biesen B. Uitslag: 2-5.

KSK Tongeren verliest van Aalst

Zaterdag 4 september 2021
Tongeren - KSK Tongeren verliest van AalstKSK Tongeren heeft vanavond met 1-3 verloren van Eendracht Aalst. Bij de rust was de stand 1-1.

Handbal Tongeren klopt Initia

Zaterdag 4 september 2021
Tongeren - Handbal Tongeren klopt InitiaHandbal Tongeren heeft vanavond de openingswedstrijd tegen Initia Hasselt gewonnen met 28-21. Beide clubs gaan volgend jaar fuseren.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Tongeren - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Tongeren - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

Juliette Baillien overleden

Zaterdag 4 september 2021
Tongeren - Juliette Baillien overledenIn WZC Het Seniorenhof is op 31 augustus Juliette Baillien overleden, de weduwe van Jean Meesen. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Tongeren - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

BENE-League Handbal van start

Vrijdag 3 september 2021
Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie met zes ploegen uit België en zes ploegen uit Nederland is, sinds het ontstaan in 2008, toe aan de vijftiende editie. Na de reguliere competitie van 22 speeldagen nemen de vier beste teams het tegen elkaar op in de FINAL4.
Na twee moeilijke seizoenen omwille van coronaperikelen, waarvan de competitie 2019-2020 geen ontknoping kende en de competitie 2020–2021 al snel stopgezet werd, is de (…) Het hele nieuwsbericht

Flitscontrole aan school

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole aan de school in de Daaleindestraat in Kortessem zijn gisteren 265 bestuurders betrapt op te snel rijden. Tijdens de controle passeerden er zo'n 4.000 voertuigen.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Tongeren - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Tongeren - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Ludo Biesmans overleden

Donderdag 2 september 2021
Tongeren - Ludo Biesmans overledenDinsdag overleed Ludo Biesmans, de echtgenoot van Huberte Groven. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbalploeg in quarantaine

Woensdag 1 september 2021
Tongeren - Voetbalploeg in quarantaineDe damesploeg van Valencia Piringen zit in quarantaine omdat één van de speelsters een positieve coronatest aflegde. De thuiswedstrijd tegen Bokrijk Sport wordt daardoor uitgesteld.

Man onder invloed op Rode Kruislaan

Woensdag 1 september 2021
Op de Rode Kruislaan heeft de politie vandaag een autobestuurder betrapt die te diep in het glas had gekeken. Hij is zijn rijbewijs kwijt en moet later voor de politierechter verschijnen.

Man (53) gewond bij ongeval

Woensdag 1 september 2021
Tongeren - Man (53) gewond bij ongevalEen 53-jarige man uit Tongeren is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen drie auto's op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18.10 uur.

Opnieuw inbraak

Woensdag 1 september 2021
Aan de Romeinse Kassei heeft een onbekende gisteren ingebroken in een pand. De politie kwam ter plaatse voor een onderzoek.

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop