Het overige nieuws

Albrecht Lycops overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Tongeren - Albrecht Lycops overledenVandaag is Albrecht Lycops overleden, de echtgenoot van Magda Cloesen. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.
Op een akker in Diets-Heur wordt een bodemonderzoek gedaan naar de restanten van een Romeinse villa. Eerder archeologisch onderzoek heeft al uitgewezen dat die fundamenten aanwezig zijn. Er zal nu met de landbouwer besproken worden of verder onderzoek kan gebeuren.
Tongeren - Chris Umé stunt weer in 'America's Got Talent'ZoomChris Umé uit Paal is al jaren de expert op het gebied van deepfake video's. Met zijn bedrijf Metaphysic neemt hij deel aan de beroemde show "America's Got Talent". Hij verbaasde afgelopen nacht Amerika in de halve finales met een nummer zogezegd gebracht door Simon, Terry en Howie. De jury en de presentator gaven een staande ovatie en Simon kreeg zelfs de krop in de keel. Chris kan nu naar de finale doorstoten maar hiervoor moet het publiek stemmen. Dat resultaat weten we pas vanavond. 
UPDATE Chris heeft de finale bereikt! 
Tongeren - 1,3 miljoen fietsers geteld in de zomerZoomDe fietscijfers van deze zomer zijn ongeëvenaard. Het warme zomerweer en de geringe neerslag gedurende de hele zomervakantie zorgden voor een uitzonderlijk goed fietsklimaat. De tellers op het Limburgse fietsroutenetwerk registreerden meer dan 1,3 miljoen fietsers. Dat is 20% meer dan vorige zomer. En zelfs het eerdere zomerrecord van 2020, toen fietsen door de veiligheidsmaatregelen ontzettend in trek was, werd met ruim 10% gebroken.

Morgen start MS-campagne

Woensdag 31 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 september schiet de jaarlijkse MS-campagne opnieuw uit de startblokken. Tot en met 31 december zijn dan in heel België honderden vrijwilligers op de been om chocolade van Galler en koekjes van Jules Destrooper te verkopen. “De opbrengsten van deze MS-campagne ondersteunen de werking van MS-Liga Vlaanderen en haar afdelingen”, vertelt adjunct-directeur Paul Vanlimbergen. “Zo kunnen we met een hecht en enthousiast team van 17 vaste medewerkers en meer dan 600 (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11.584.008

Dinsdag 30 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2022 telde de Belgische bevolking 11.584.008 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 62.770 inwoners. In procenten uitgedrukt is de bevolking met 0,54% gegroeid. Dat groeipercentage ligt dubbel zo hoog dan vorig jaar, waar de COVID-19-pandemie voor een vertraging zorgde. Het overgrote deel van de bevolkingsgroei kan verklaard worden door een sterk positief internationaal migratiesaldo. (…) Het hele nieuwsbericht

Anita Salmon overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
Tongeren - Anita Salmon overledenZondag is Anita Salmon overleden. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay. Rouwadres: Rooseveltlaan 37, 3700 Tongeren.

Martin Milissen overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
Tongeren - Martin Milissen overledenGisteren is Martin Milissen overleden, de echtgenoot van José Mentior. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Vlaamse Verbouwlening van start

Dinsdag 30 augustus 2022
In de aanloop naar de eerste schooldag wordt ook de nieuwe Vlaamse Mijn Verbouwlening geactiveerd. Dat is een renteloze lening voor energiezuinige renovaties. Vlaams minister Zuhal Demir kwam ze vanmorgen in Koersel voorstellen. Wij kondigden die nieuwe lening al aan op 23 juni. In dat bericht staat ook de link naar een pagina van Energiehuis Limburg waar alle voorwaarden voor het bekomen van zo'n lening staan vermeld.

Onstabiel weer

Dinsdag 30 augustus 2022
Weerbericht
Tongeren - Onstabiel weerVanuit het zuiden nadert een depressie via Frankrijk, die stilaan de anticyclonale condities verdrijft. De atmosfeer wordt onstabiel en geleidelijk aan neemt de kans op een bui toe. De volgende dagen nemen de neerslagkansen toe onder de vorm van lokale buien. Dan wordt ook onweer mogelijk. Het blijft wel de hele periode nog behoorlijk warm met geregeld zomerse temperaturen.
Vandaag is de atmosfeer licht onstabiel. Dat wordt vooral gekenmerkt door een aantal stapelwolken. Er komen ook wat (…) Het hele nieuwsbericht

Fons De Bleeckere overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
In Vechmaal is gisteren Fons Debleeckere overleden, de echtgenoot van Cristina Ignat. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Auto en vrachtwagen botsen

Dinsdag 30 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maastrichtersteenweg in Riemst botsten deze voormiddag een auto en een vrachtwagen. Daarbij is een 29-jarige vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto met bewusteloze chauffeur

Dinsdag 30 augustus 2022
Iedereen heeft de voorbije dagen wel het bericht gelezen over de bewusteloze chauffeur wiens auto bleef rijden tussen Genk en Halen tot de politie hem kon tegenhouden. De Nederlandse nieuwssite nu.nl heeft daar een interessant bericht over gemaakt. Wie een nieuwe wagen koopt, krijgt vaak te maken met diverse hulp- en assistentiesystemen die bij vele chauffeurs boosheid, radeloosheid, hulpeloosheid of onverschilligheid kunnen veroorzaken. Moeten we daar dan blij mee zijn?  Lees dit verhaal bij nu.nl.

Cor Stevens overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
Tongeren - Cor Stevens overledenIn Vlijtingen is op 25 augustus Cor Stevens overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Myriam Thijsen en de partner van Mieke Moennekens. Hij was 61 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Claudette Pinet overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
Op 26 augustus is Claudette Pinet overleden, de weduwe van Claude Tiest. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
Tongeren - V. 's Herenelderen wint in HoepertingenVictoria 's Herenelderen A is met 2-4 gaan winnen op het veld van HIH Hoepertingen. Victoria 's Herenelderen B verloor met 4-1 bij KF Smeermaas.

Eendracht Henis - Sp. Kolmont 2-2

Maandag 29 augustus 2022
Tongeren - Eendracht Henis - Sp. Kolmont 2-2ZoomEendracht Henis en Sp. Kolmont hebben 2-2 gelijkgespeeld.

KSK Tongeren B- SK Moelingen 2-4

Maandag 29 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren B- SK Moelingen 2-4KSK Tongeren B heeft thuis met 2-4 verloren van SK Moelingen.

Werk voor de brandweer

Zondag 28 augustus 2022
Tongeren - Werk voor de brandweerDe brandweer moest gisterennamiddag uitrukken voor een bermbrand aan de Herenweg in Koninksem. Deze voormiddag moest de brandweer in Piringenbroek een houtstapel blussen. In de Kerselarenstraat in Vreren vatte een coniferenhaag vuur.

Therapie voor mensen met dementie

Zaterdag 27 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De UHasselt heeft een nieuwe therapie ontwikkeld om mensen met dementie meer te laten bewegen, aan de hand van muziek en filmpjes. Het gaat om een onderzoek met de steun van de stichting Alzheimer Onderzoek. Met de nieuwe therapie wil de UHasselt het tekort aan kinesisten opvangen waar woonzorgcentra vaak mee kampen.

Netje Geelen overleden

Zaterdag 27 augustus 2022
Tongeren - Netje Geelen overledenOp 17 augustus overleed Netje Geelen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Bezorgd over schoolfacturen

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Almaar meer gezinnen vragen zich bij de start van het nieuwe schooljaar af of zij de schoolfactuur nog wel zullen kunnen betalen. Volgens de ouderkoepel van het katholiek onderwijs maakt 1 op de 3 ouders zich daar ernstig zorgen over. Twintig procent van hen heeft zich dat nog nooit eerder afgevraagd. 13 procent had wel al eerder problemen om de schoolfactuur betaald te krijgen. Ook armoedeorganisaties zien een toenemende vraag om ondersteuning.
Het Netwerk tegen Armoede ziet een van de belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwste stadsloop in Antwerpen

Vrijdag 26 augustus 2022
Tongeren - De nieuwste stadsloop in AntwerpenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Massaal op reis

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Belgen reisden massaal tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Na bijna twee jaar hun reisplannen te hebben moeten opschorten, is er begin 2022 sprake van een aanzienlijke opleving. De Belgen hebben in het eerste kwartaal van 2022 meer dan 4 miljoen reizen ondernomen, 27% meer dan het gemiddelde voor de eerste trimesters 2016-2019. Daarbij gaat het om 46% meer reizen binnen België, waarvan +79% met bestemming kust; 21% meer buitenlandse reizen, waarvan +51% naar Frankrijk maar -6% buiten de EU en 33% meer vakantiereizen. (Statbel)

Vrouwelijke personages in romans

Vrijdag 26 augustus 2022
Wetenschap
Hoewel vrouwen vanaf de jaren zestig een steeds belangrijkere en meer zichtbare rol gingen spelen in de maatschappij, is dat niet terug te zien in de literatuur: de positie van vrouwelijke personages in romans blijft achter bij die van mannen. Dat blijkt uit kwantitatief onderzoek van letterkundige Roel Smeets van de Radboud Universiteit in Nijmegen, die algoritmes losliet op boeken uit de jaren 1960 en 2010.
Dankzij algoritmes die hij tijdens zijn promotietraject ontwikkelde kon Smeets een (…) Het hele nieuwsbericht

Twee inbraken in huizen

Donderdag 25 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst is ingebroken in een huis aan de Pannestraat en in een woning aan de Bitsingerweg. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Wanneer raken vissen in ademnood?

Donderdag 25 augustus 2022
Wetenschap
Tongeren - Wanneer raken vissen in ademnood?ZoomGrotere vissoorten komen sneller in ademnood in opwarmend water dan kleine vissoorten. Hetzelfde geldt voor vissen met grote cellen, zagen onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bovendien zijn zeevissen minder goed bestand tegen zuurstofarm water dan zoetwatervissen. Met deze inzichten willen de onderzoekers uiteindelijk kunnen voorspellen welke soorten in gevaar komen bij veranderingen in het water door klimaatopwarming en industriële vervuiling.
Een groot probleem voor vissen en (…) Het hele nieuwsbericht

Minder planlast voor de CLB's

Donderdag 25 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) moet vanaf het nieuwe schooljaar niet meer verplicht betrokken worden bij elke beslissing om een kind in de basisschool een jaar te laten overdoen, om langer in het kleuter- of in het lager onderwijs te blijven of om vroeger dan voorzien te beginnen aan het lager onderwijs. Ook in het secundair onderwijs moet het CLB geen advies meer geven voor een scholier die een jaar moet overdoen. Dat heeft minister van onderwijs Ben Weyts beslist.
De maatregel betekent (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Levensverwachting naar beneden door COVID-19ZoomIn 2020 stierven in Vlaanderen meer dan 10.000 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Dat blijkt uit de officiële sterftecijfers voor 2020 die Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits heeft bekend gemaakt. Het grote aantal overlijdens door COVID heeft de levensverwachting in Vlaanderen terugbracht tot ongeveer het niveau van 2015.
In totaal stierven er in Vlaanderen vorig jaar 70.219 personen. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de registraties in Vlaanderen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
CVO De Verdieping, PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen, drie Limburgse centra voor volwassenenonderwijs, willen mensen aan een job helpen die echt bij hen past. Om het recordaantal vacatures te doen dalen, hebben ze op hun website "Leer in Limburg" met dat doel een online test ontwikkeld. Na 5 vragen weet je daar welke opleiding jou het best zou liggen.
Het resultaat van de test kan je linken aan een korte dagopleiding van (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Tongeren wint bij Herderen-Millen

Woensdag 24 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren wint bij Herderen-MillenKSK Tongeren heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Herderen-Millen gewonnen met 0-4. Weckx, Mehanovic, Vanderhoven en Cilt maakten de doelpunten.
Radio en TV
Tongeren - Veel kritiek op afschaffen 'Start je Dag' Radio 2Zoom
Er komt veel kritiek op de beslissing van de VRT om het regionale ochtendblok 'Start je Dag' bij Radio 2 te vervangen door een nationaal programma gepresenteerd door Peter Van de Veire. Veel luisteraars reageren massaal negatief op deze beslissing maar ook de politiek moeit zich. Zo is de Limburgse gouverneur niet te spreken over deze beslissing. "Ik heb hiervoor heel weinig begrip. In eerste instantie geeft de VRT hiermee te kennen dat ze in bedrijfseconomische termen denkt en geen begrip heeft voor de mensen. Het valt mij ook op dat men sterren inzet in plaats van lokale mensen om dat lokale nieuws te brengen", zegt de gouverneur. Enkele jaren geleden werd ook al het regionale avondblok afgeschaft. Ook de keuze voor Peter Van de Veire als nieuwe presentator bij de familiezender valt niet overal in goede aarde. (foto VRT)

Berm vat vlam in Widooie

Woensdag 24 augustus 2022
Deze namiddag vatte de berm vuur in de Kerstborntraat in Widooie. De brandweer was het vuur snel meester. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Juve HasseltKSK Tongeren heeft in een oefenwedstrijd met 2-1 verloren van Juve Hasselt.

Opgroeien in kwetsbare gezinnen

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In België leeft 1 op de 7 kinderen (14,5%) in een huishouden dat risico loopt op monetaire armoede. Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft onderzocht wat het betekent voor een kind om onder de armoedegrens te leven. Voor een derde van hen (33%) betekent dit dat zij geen nieuwe, maar alleen tweedehandse kledij kunnen dragen en voor 14% van hen betekent dit dat zij niet ten minste 2 paar schoenen hebben. Om financiële redenen eet 7% van de kinderen die onder de armoedegrens leven niet elke (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelen en geld weg bij inbraak

Dinsdag 23 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Henestraat in Heers zijn bij een inbraak in een woning juwelen en geld gestolen. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Brandweer worstelt met wespen

Dinsdag 23 augustus 2022
Tongeren - Brandweer worstelt met wespenZoomDe Limburgse brandweer wordt dagelijks geconfronteerd met een groot aantal aanvragen voor het verdelgen van wespennesten. "De gewone wesp kan flink vervelend zijn, maar toch durven we vragen om niet elk nest meteen te willen verdelgen: wespen zijn nuttige beestjes en eten per dag onder andere héél wat muggen, vliegen en bladluizen op. Dus als het kan, laat je het nest best met rust. Ondervind je toch te veel last van de wespen omdat ze bv. in je woning binnendringen, dan kan je een (…) Het hele nieuwsbericht

Varkensvlees meest geconsumeerd

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Met een aandeel van 51,5 procent blijft varkensvlees, in al zijn vormen, het meest geconsumeerde vlees in België, vóór vlees van pluimvee en runderen. (Statbel)

Veldbrand aan Romeinse Kassei

Dinsdag 23 augustus 2022
Tongeren - Veldbrand aan Romeinse KasseiDe brandweer rukte deze namiddag uit voor een veldbrand aan de Romeinse Kassei. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Tropische temperaturen

Dinsdag 23 augustus 2022
Weerbericht
Tongeren - Tropische temperaturenEen briesje vanuit een zuidelijke sector voert lucht aan van subtropische oorsprong. Hierdoor kan het kwik erg hoge waarden bereiken. Een storing ten westen van ons stuurt op tijd en stond wat wolkenvelden over onze streken, maar voorlopig wordt geen neerslag verwacht. Na de doortocht van deze storing op vrijdag, met kans op lokale onweersbuien, wordt koelere lucht aangevoerd.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook wel enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog en het wordt warm bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Briers overleden

Dinsdag 23 augustus 2022
Tongeren - Jef Briers overledenOp 19 augustus overleed Jef Briers, de echtgenooot van Mariette Tomsin. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Brandstofprijzen

Maandag 22 augustus 2022
Opinie
Eergisteren werd op de radio aangekondigd dat de benzine aan de pomp twintig cent goedkoper wordt. Vandaag wordt gemeld dat de diesel vanaf morgen stijgt tot meer dan 2 euro per liter (basisprijs). Twee dagen geleden dacht ik al: wacht, nu de prijs voor bezine daalt, stijgt straks die voor diesel. Het is zover. Alsof ik op mijn voorgevoel wordt bediend. Wie gelooft de wetten van de markt nog?
Dit is helemaal niet de wet van vraag en aanbod. Dit is het spel van hebzucht en bedrog. Voor hebzucht en (…) Het hele nieuwsbericht

Levensverwachting 81,7 jaar

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking. Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Afvalproductie stabiel gebleven

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2020 werd in België 68 miljoen ton afval geproduceerd. Dat is een stagnatie ten opzichte van 2018. De stijging in de afvalproductie door de landbouw (+15%), de huishoudens (+9%) en de industrie (+7%) werd gecompenseerd door dalingen met respectievelijk 21% en 9% in de dienstensector en de bouwnijverheid. De industrie is de sector die met 37 miljoen ton het meeste afval produceert, gevolgd door de bouw (20 miljoen ton) en de huishoudens (5,3 miljoen ton). (Bron Statbel).

Studentenkamers in Limburg duurder

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De studentenkamers in Limburg zijn duurder geworden, gemiddeld zo'n 15 tot 20 euro per maand. In Hasselt, Diepenbeek en Genk kost een studentenkamer gemiddeld 311 euro, een studio 410 euro.

Henriette Haiverlain overleden

Maandag 22 augustus 2022
Zaterdag is Henriette Haiverlain overleden. Zij was 74 jaar. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Man op step gewond

Maandag 22 augustus 2022
Deze namiddag raakte een veertiger op een step gewond bij een aanrijding met een auto op de rotonde tussen de Cottalaan en de Rode Kruislaan.

KSK Tongeren B verliest in Vliermaal

Maandag 22 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren B verliest in VliermaalKSK Tongeren B heeft met 6-2 verloren van FC Vliermaal.
Tongeren - 's Herenelderen A verslaat Lanaken VV's Herenelderen A heeft met 4-0 gewonnen van Lanaken VV.

Gilbert Dewallef overleden

Maandag 22 augustus 2022
Tongeren - Gilbert Dewallef overledenZaterdag is Gibert Dewallef overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Hermans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Monique Reynders overleden

Maandag 22 augustus 2022
Tongeren - Monique Reynders overledenOp 19 augustus is Monique Reynders overleden, de echtgenote van Roger Notelaers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Tractor vat vlam in Lauw

Zondag 21 augustus 2022
Tongeren - Tractor vat vlam in LauwDeze namiddag vatte een tractor vuur in de Bosstraat in Lauw, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. De tractor werd verwoest.
Vandaag berichten verschillende media over de mogelijke aanwezigheid van een goudjakhals (Canis aureus) in Vlaanderen, meldt het Agentschap Natuur en Bos. "Deze soort werd hier nog nooit formeel geregistreerd en dat is tot op vandaag ook niet het geval. Het Agentschap voor Natuur en Bos noch het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek deden zelf al waarnemingen ter zake en kunnen dus de beweringen in de media bevestigen noch weerleggen. Het is wel bekend dat de goudjakhals reeds werd waargenomen in (…) Het hele nieuwsbericht

Airco in de trein

Zondag 21 augustus 2022
Vandaag gelezen
Op dit moment heeft 40% van de Belgische treinen geen airco, schrijft DHnet. Wel zijn 445 nieuwe treinen met luchtkoeling besteld, die volgend jaar gaan rijden. Ook dan zal nog niet 100% van de wagons gekoeld worden. En de koeling werkt ook niet als de stroom uitvalt. (WaalsWeekblad.be)

Gelijkspel in oefenwedstrijd

Zaterdag 20 augustus 2022
Tongeren - Gelijkspel in oefenwedstrijdDe oefenwedstrijd tussen KSK Tongeren en KVK Beringen is vanavond geëindigd op een gelijkspel: 1-1.

De zomer van Antwerpen...

Zaterdag 20 augustus 2022
Tongeren - De zomer van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fietser (61) gewond bij val

Zaterdag 20 augustus 2022
In de Binkelstraat in Neerrepen is een 61-jarige fietser ten van gekomen. Hij raakte daarbij gewond.

Simonne Lacquaye overleden

Zaterdag 20 augustus 2022
Op 3 augustus overleed Simonne Lacquaye, de weduwe van de in 2016 gestorven René Speelmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring. Rouwadres: Albertwal 45/5, 3700 Tongeren.

Cristine Creemers overleden

Zaterdag 20 augustus 2022
Tongeren - Cristine Creemers overledenIn WZC Seniorenhof overleed op 9 augustus Cristine Creemers, de weduwe van de in 2002 gestorven Lambert Stouten. Zij was 95 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

's Herenelderen -Kortessem 4-4

Vrijdag 19 augustus 2022
Tongeren - 's Herenelderen -Kortessem 4-4Victoria 's Herenelderen A heeft in een oefenwedstrijd 4-4 gelijkgespeeld tegen Kortessem VV.

Fietser (31) gewond bij val

Vrijdag 19 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 31-jarige fietser is gewond geraakt bij een val op de Hemelderweg in Riemst. Het ongeval gebeurde kort voor de middag.

Lucien Hennes overleden

Vrijdag 19 augustus 2022
Woensdag is Lucien Hennes overleden, de echtgenoot van Anna Gielen. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Jose Raets overleden

Vrijdag 19 augustus 2022
Tongeren - Jose Raets overledenWoensdag is José Raets overleden, de weduwe van Fernand Hansen. Zij was 84 jaar. Het  afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Louis Roosen overleden

Vrijdag 19 augustus 2022
Tongeren - Louis Roosen overledenOp 15 augustus is Louis Roosen overleden, de echtgenoot van Els Hanssen. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Opoeteren. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jacky Otto overleden

Vrijdag 19 augustus 2022
Tongeren - Jacky Otto overledenIn Widooie is woensdag Jacky Otto overleden, de vriend van Greetje Landmeters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (14-14.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

KSK Tongeren trekt doelman aan

Vrijdag 19 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren trekt doelman aanKSK Tongeren heeft de 22-jarige doelman Brandon Heylen aangetrokken. Hij komt over van de Waalse club Solières Sport.

Weg met zonnepaneel

Donderdag 18 augustus 2022
Aan de Bizersteenweg is een niet alledaagse diefstal gepleegd. Daar is aan een woning een zonnepaneel gestolen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Man (94) gewond bij botsing

Donderdag 18 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen drie auto's op het kruispunt van de Mopertingenweg en de Rijckerstraat in Riemst is een 94-jarige man gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmiddag.

Richard Gelders overleden

Donderdag 18 augustus 2022
Tongeren - Richard Gelders overledenOp 14 augustus is Richard Gelders overleden, de echtgenoot van Hilda Valkeners. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Ghislaine Warnants overleden

Donderdag 18 augustus 2022
Tongeren - Ghislaine Warnants overledenOp 15 augustus is Ghislaine Warnants overleden, de weduwe van Robert Souvereyns. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Tongeren - Tongeren verliest van beloften  BeverenKSK Tongeren heeft vanavond thuis in een vriendschappelijke wedstrijd met 0-1 verloren van de beloften van Beveren. Aan de rust was de stand 0-0.

Hevige regen in Oost-Vlaanderen

Woensdag 17 augustus 2022
Tongeren - Hevige regen in Oost-VlaanderenZoom (Cartoon: Fobie)

Ludwig Conings overleden

Woensdag 17 augustus 2022
Tongeren - Ludwig Conings overledenOp 11 augustus overleed Ludwig Conings. Hij was 49 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bilzen.

Mon Bruyninckx overleden

Dinsdag 16 augustus 2022
Zaterdag is Mon Bruyninckx overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Agnes Achten. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Tiener en dertiger gewond

Dinsdag 16 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Kernielerweg in Borgloon zijn een tiener en een dertiger gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Zilverwerk gestolen

Dinsdag 16 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een vakantiehuisje aan de Leenstraat in Kortessem. Zij gingen er met zilverwerk aan de haal.

Weg met aanhangwagen vol afval

Dinsdag 16 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Oudeweg in Riemst is vandaag een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen was geladen met afval voor het containerpark.

Eendracht Henis - Hoeselt VV 1-1

Maandag 15 augustus 2022
Tongeren - Eendracht Henis - Hoeselt VV 1-1ZoomEendracht Henis en Hoeselt VV hebben 1-1 gelijkgespeeld.
Tongeren - 's Herenelderen verslaat MunsterbilzenVictoria 's Herenelderen A is met 3-4 gaan winnen op het veld van SK Munsterbilzen.
Tongeren - KSK Tongeren  B klopt Herderen-Millen BKSK Tongeren B heeft met 2-0 gewonnen van FC Herderen-Millen B.

Inbreker op heterdaad betrapt

Maandag 15 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend is een inbreker betrapt in de Sint-Stefanusstraat in Riemst. De dader kon ingerekend worden op de Maastrichterweg in Tongeren. De onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat.

Porsche in berm beland

Maandag 15 augustus 2022
Tongeren - Porsche in berm beland
Vanavond is een Porsche in de berm beland op de E313 tussen Hoeselt en Tongeren. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Heksenjacht bestaat nog altijd

Maandag 15 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De Duitse sectie van Missio waarschuwt in een rapport ervoor dat vrouwen, maar soms ook mannen en zelfs kinderen, uit minstens 43 landen vandaag in levensgevaar zijn omdat ze worden vervolgd als vermeende heksen. Meer nog, het fenomeen neemt vandaag nog toe. De afgelopen 60 jaar werden meer mensen gedood als vermeende heksen en tovenaars dan in 350 jaar heksenjachten in Europa. De meeste getroffen landen liggen in Afrika, maar het fenomeen bestaat ook in Zuidoost-Azië, Mexico, Bolivia, Guatemala en (…) Het hele nieuwsbericht

Moederdag in tijden van droogte

Maandag 15 augustus 2022
Tongeren - Moederdag in tijden van droogteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Mohammed Katb uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Delta Gold Group opgericht met zetel aan de Grote Markt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van goud, zilver, diamanten, juwelen en sieraden.

Echtpaar dood aangetroffen

Zondag 14 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in een woning aan de Suskesstraat in Heers een echtpaar dood aangetroffen. Het zou gaan om een dubbele zelfmoord. Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be
Tongeren - 'Theater op de Markt' ondanks hitte groot succesZoomHet vijfdaagse stadsfestival "Theater op de Markt" in Hasselt bracht een massa volk op de been. Maar liefst 52 gezelschappen uit binnen- en buitenland presenteerden het neusje van de zalm op gebied van circus en locatietheater op meer dan 20 locaties in de binnenstad. “Met 100.000 toeschouwers en tal van uitverkochte voorstellingen kunnen we alleen maar tevreden zijn over deze prachtige editie,” aldus gedeputeerde Igor Philtjens.
De organisatie blikt tevreden terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Borgerhout...

Zaterdag 13 augustus 2022
Tongeren - Ondertussen, in Borgerhout...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Bekeravontuur KSK Tongeren voorbij

Zaterdag 13 augustus 2022
Tongeren - Bekeravontuur KSK Tongeren voorbijKSK Tongeren heeft vanavond de derde ronde van de Beker van België niet overleefd. Het werd door Union Namen na een 1-1 stand uitgeschakeld op penalty’s. Twee Tongerse spelers – Geurts en Stassen – pakten rood. Woensdag speelt KSK Tongeren een oefenwedstrijd tegen SK Beveren.

Pieter Peters overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Tongeren - Pieter Peters overledenWoensdag is Pieter Peters overleden, de echtgenoot van Lisette Bruyninx. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Beverst. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag 17 augustus (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Elsy Chasseur overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Tongeren - Elsy Chasseur overledenDonderdag is Elsy Chasseur overleden. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag 18 augustus (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Tongeren - Geef de wolf geen kans...Zoom...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)

Olga Baillien-Vanhaeren overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Tongeren - Olga Baillien-Vanhaeren overledenDonderdag is Olga Baillien-Vanhaeren overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Jef Proesmans. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Tongeren - Verhalen over kapelletjes gezochtZoomVlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Stationslaan

Vrijdag 12 augustus 2022
Er is ingebroken in een woning aan de Stationslaan. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Tongeren - De Rijn valt stilaan droogZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Tongeren - Een prachtige volle maan vanavondZoomJan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien! UPDATE Deze volle maan was iets groter en levendiger dan normaal. Het is ook de laatste supermaan van het jaar, volgens de NASA.

Fina Smullenberghs overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Tongeren - Fina Smullenberghs overledenGisteren is Fina Smullenberghs overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Joseph Arens. Zij was 91 jaar. Begroeting: dinsdag (10.15-10.30 uur) bij uitvaartzorg Debay, gevolgd door de bijzetting bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Tongeren-Berg.

Eric von der Warth overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Tongeren - Eric von der Warth overledenZondag is Eric von der Warth overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Tongeren - Dodentocht ingekort door hitteZoomZo ziet Fobie het.

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Ghijsens overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Tongeren - Roger Ghijsens overledenGisteren is Roger Ghijsens overleden,de echtgenoot van Beppie Van Dooren. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Frank Peters overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Tongeren - Frank Peters overledenDinsdag is Frank Peters (50) overleden. Hij woonde in Zichen-Zussen-Bolder maar was afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Inbraak in Stationslaan

Donderdag 11 augustus 2022
In een appartement aan de Stationslaan kwamen dieven over de vloer. Of zij er buit konden maken, is niet geweten.

100 jaar Victoria 's Herenelderen

Donderdag 11 augustus 2022
Tongeren - 100 jaar Victoria 's HerenelderenTweedeprovincialer Victoria 's Herenelderen bestaat 100 jaar. Dat wordt op 12, 13 en 14 augustus gevierd.

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Tongeren - Code rood in de bossenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hittegolf: code rood

Woensdag 10 augustus 2022
Tongeren - Hittegolf: code roodDoor de aanhoudende droogte en hitte geldt vanaf morgen code rood in alle bos- en natuurgebieden. De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden. Dat geldt op de eerste plaats uiteraard voor de gebieden beheerd door het Agentschap Natuur en Bos maar de maatregelen gelden evenzeer voor bos en natuur in beheer van natuurorganisaties, de gemeente en privé-eigenaars.
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns en zijn collega van Omgeving Zuhal Demir voorzien samen voldoende middelen voor de bestrijding van de Aziatische hoornaar die een bedreiging vormt voor onze honingbij. Zo zal er dit jaar nog 130.000 euro extra uitgetrokken worden. De betrokken overheidsdiensten - het Departement Landbouw en Visserij en het Agentschap Natuur en Bos - evalueren de situatie in het najaar en werken ook een beheersvisie uit voor de Aziatische hoornaar op middellange en lange termijn. Dat hebben beide ministers deze namiddag bekendgemaakt.
Tongeren - Zou men armoe lijden, om een wolfje meer?ZoomHet wolvenkoppel August en Noëlla heeft dit jaar niet 8 maar 9 welpen op de wereld gezet. Dat meldt Welkom Wolf op basis van gegevens van INBO/ANB en waarnemingen. De negen zouden vanmorgen ook gespot zijn door geïnteresseerden die ingegaan waren op een uitnodiging om van op de terril van Zwartberg naar wolven te zoeken. UPDATE Meer bij VRTnieuws

Brandstofdieven ingerekend

Woensdag 10 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt heeft de politie de voorbije nacht brandstofdieven gearresteerd. In hun voertuig werden meerdere jerrycans aangetroffen. Waar de dieven toesloegen, is nog niet geweten.

T2 Dexters weg bij V. 's Herenelderen

Woensdag 10 augustus 2022
Tongeren - T2 Dexters weg bij V. 's HerenelderenPatrick Dexters is niet langer T2 van Victoria 's Herenelderen. Zijn taak wordt voorlopig overgenomen door Peter Vanharen en Steve Stas.

Even uitrusten...

Dinsdag 9 augustus 2022
Vandaag gezien
Tongeren - Even uitrusten...ZoomBlijkbaar moet de opkomende maan af en toe ook eens uitrusten... Het is warm voor iedereen! (Foto Hans Put)

KSK Tongeren verliest bij Herstal

Dinsdag 9 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren verliest bij HerstalKSK Tongeren is bij Herstal gaan verliezen met 4-3. Bij de rust was het nog 2-2.
Na een furieus begin stond het snel 0-2; Larondelle kon de corner van Berben in doel verwerken en enkele minuten later verdubbelde Frenoy op voorzet van Beukers de voorsprong. Hierna kwam Herstal terug in de wedstrijd, en lukte het terecht twee doelpunten. Na de rust strafte een sterk spelend Herstal enkele foutjes af. Na een goede actie van Noah kon Moussa de uitslag milderen.

Hittegolf met tropische maxima

Dinsdag 9 augustus 2022
Weerbericht
Tongeren - Hittegolf met tropische maximaDe hittegolf is nu goed van start gegaan en we kijken aan tegen minstens zes tropische dagen. Door de aanwezigheid van een krachtig hogedrukgebied is het ook kurkdroog en overheerst de zon het weerbeeld. Pas na volgend weekend is er kans op wat neerslag en uiteindelijk geraken we ook verlost van de tropische temperaturen. Tot dan zien we haast iedere dag het kwik wat hoger uitkomen.
Morgen is het stralend zonnig weer. Die enkele hoge sluierwolk aan de blauwe hemel hindert de zon in zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Jacques Martens overleden

Dinsdag 9 augustus 2022
Zondag is Jacques Martens overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - V. 's Herenelderen verslaat E. HenisVictoria 's Herenelderen A heeft met 3-0 gewonnen van Eendracht Henis.

Hou het koel deze week

Maandag 8 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Hou het koel deze weekZoomSinds zaterdag is de waarschuwingsfase van zowel het federale ozon- en hitteplan als het Vlaamse Warmteactieplan actief. Het KMI voorspelt vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Zeer warme dagen zijn niet zonder risico’s. Neem de nodige voorzorgen. Denk aan kwetsbare personen. En vergeet ook je huisdieren niet. Een overzicht van de mogelijke gezondheidsklachten en wat je hierbij kan doen vind je hier. Op de foto: zo trof Josh Vandijck op straat een merel aan die bijna omkwam van de dorst.

Ze waren aan het spelen, daarboven

Maandag 8 augustus 2022
Tongeren - Ze waren aan het spelen, daarbovenZoomNiet te tellen hoeveel foto's van de condenssporen van vliegtuigen we vanmorgen binnenkregen. Deze is van Eric Swinnen. De tijd dat een condensspoor blijft hangen is sterk afhankelijk van zonlicht, temperatuur, windrichting of luchtvochtigheid en de hoogte waarop wordt gevlogen. Gewone condenssporen kunnen op die manier uitgroeien tot cirrusachtige wolken die uren blijven hangen. Vliegtuigen veroorzaken door hun verbruik van kerosine ook een milieuverontreiniging, net als alle verbruikers van fossiele brandstof. Deze vervuiling is echter niet zichtbaar en staat los van deze condenssporen. (Foto onder: Jens Veraa)
Ze waren aan het spelen, daarboven
Zoom
Tongeren - Een hittegolf tijdens de schoolvakantieZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

KSK Tongeren bekert verder

Zondag 7 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren bekert verderIn een wedstrijd voor de Beker van België is KSK Tongeren bij Eendracht Termien gaan winnen met 2-3. Voor Tongeren scoorden Elvis Mehanovic en Voorjans (2). De volgenden tegenstander is Namen.KSK Tongeren B speelde 1-1 gelijk op het veld van AA Rekem.
Tongeren - Zoeken naar de Aziatische hoornaarZoomUPDATE Het Vlaams Bijeninstituut, dat instaat voor het opsporen en verdelgen van de Aziatische hoornaar, kan voorlopig geen nesten meer bestrijden: het geld is op en Vlaams minister van landbouw Jo Brouns heeft geen extra budget voorzien. Volgens voorzitter René De Backer is men al drie jaar in gesprek over een beheerregeling en is die er nog altijd niet.
Het gevaar bestaat dat mensen nu zelf nesten zullen proberen te verdelgen, zegt De Backer. “Dat is (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag geldt in de Vlaamse bos- en natuurgebieden ALTIJD een algemeen rook- en vuurverbod. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. In alle provincies heeft het Vlaamse agentschap Natuur en Bos nu al code oranje afgekondigd, wat betekent dat er een hoog risico op natuurbrand is, wegens de ernstige droogte. Er was al een tijdelijk rook- en vuurverbod van kracht, maar vanaf morgen wordt dat uitgebreid tot een decretaal en permanent rook- en vuurverbod in al onze bos-, natuur- en heidegebieden. En dat het hele jaar door.

Grondwater zakt verder

Zondag 7 augustus 2022
Tongeren - Grondwater zakt verderZoomDoor de droogte zakte het grondwater in Limburg verder. Dat blijkt uit het toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. Op 1 augustus vertoonde 79% van de meetplaatsen een lage (44%) tot zeer lage (35%) freatische grondwaterstand (= de bovenste laag grondwater) voor de tijd van het jaar. Ook de debieten van de onbevaarbare waterlopen zijn overal sterk gedaald. Op meer dan de helft van de meetplaatsen (53%) worden momenteel zeer lage en lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten. Op 18% van de meetplaatsen worden zelfs historisch lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten.
Juli was in heel Vlaanderen extreem droog. De neerslagtotalen in het VMM pluviometernetwerk variëren tussen 3,8 mm en 37,0 mm. In Ukkel noteerde het KMI slechts 5,2 mm neerslag (de normale waarde voor juli bedraagt 76,9 mm). Het rapport kan je lezen via deze link.

Droogte creëert mogelijkheden

Zaterdag 6 augustus 2022
Tongeren - Droogte creëert mogelijkhedenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Motorrijdster gewond bij botsing

Zaterdag 6 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bilzersteenweg en de Lambrechtstraat in Hoeselt botsten vanmiddag een motorrijdster en een auto. De motorrijdster raakte daarbij gewond.
Tongeren - Nog steeds veel duiven niet teruggekeerdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe hittegolf in de maak

Vrijdag 5 augustus 2022
Weerbericht
Tongeren - Nieuwe hittegolf in de maakNa de doortocht van een buienlijn neemt een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland positie over de Britse Eilanden en breidt de volgende dagen verder uit richting Denemarken en later de Scandinavische landen. Hierbij staat er gedurende een lange periode zonnig, warm en vooral droog weer op het programma. Sterker nog, na het weekend wordt de kans op een hittegolf erg groot.
Vandaag is de afkoeling na de buien in de ochtend zeker welkom. Er is kort na de middag nog kans op een (…) Het hele nieuwsbericht

Brommobiel gekanteld

Vrijdag 5 augustus 2022
Op de Maastrichtersteenweg is vanavond een brommobiel gekanteld nadat die een verkeerseiland had geraakt. De bestuurder liep verwondingen op.

Vrouw (49) gewond bij botsing

Vrijdag 5 augustus 2022
Een 49-jarige vrouw raakte gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Bilzersteenweg en de Kellenstraat. Het ongeval gebeurde vanmorgen, even na 7 uur.

'Theater op de Markt' in Hasselt

Vrijdag 5 augustus 2022
Volgende week, van 10 tot 14 augustus, neemt Theater op de Markt de Hasseltse binnenstad weer in. Op het programma staan 52 gezelschappen die allemaal verschillende keren spelen. Na de door de pandemie afgelaste editie van 2020 is het vier jaar geleden dat het Limburgse festival voor circus en locatietheater plaatsvond in Hasselt.
Met toegankelijke voorstellingen wil het festival de drempel voor kunstbeleving verlagen en iedereen uitnodigen om te komen genieten van circus- en locatietheater. Aan veel (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtbussen bij Pukkelpop

Donderdag 4 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt Pukkelpop na iedere festivaldag voor extra nachtritten. De nachtbussen zijn gratis voor inwoners van de betrokken gemeenten, op vertoon van je PKP22-polsbandje. De nachtbussen rijden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus, met vertrek om 02.30u, en op zondag 21 augustus, met vertrek om 00.30u. Meer info

KSK Tongeren B - STA Genk 1-5

Donderdag 4 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren B - STA Genk 1-5In een oefenwedstrijd heeft KSK Tongeren B met 1-5 verloren van STA Genk.
Tongeren - 's Herenelderen speelt gelijk tegen PatroVictoria 's Herenelderen heeft in een oefenstrijd tegen de beloften van Patro Eisden 0-0 gelijkgespeeld.

Dronken fietser midden op rijbaan

Donderdag 4 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt plukte de politie tijdens de nacht een dronken 18-jarige fietser uit het verkeer die midden op rijbaan reed. De verlichting van de fiets deel het niet en de fietser maakte al rijdend ook gebruik van zijn gsm. Hij mag zich aan een fikse boete verwachten.

Stefan Noben overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Dinsdag is Stefan Noben overleden, de levenspartner van Johan Dello. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

De woestijn rukt op

Donderdag 4 augustus 2022
Tongeren - De woestijn rukt opZoomVandaag gezien aan Groot-Gestel in Oudsbergen: kamelen in een weide! (Foto Josh Vandijck)

Uw isolatiegraad staat online

Donderdag 4 augustus 2022
Tongeren - Uw isolatiegraad staat onlineZoomHerinnert u zich nog dat er in december 2020 een vliegtuigje heel de provincie overvloog om na te gaan of het dak van de woningen in Limburg wel goed geïsoleerd was? Dat gebeurde, zo vernamen we later, in opdracht van Fluvius. De resultaten van dat onderzoek staan nu online. Via deze link kunt u uw adres ingeven en dan blijkt of je dak goed of slecht geïsoleerd is. Als er rode vlekken te zien zijn, kunt u best ingrijpen, want warmteverlies door slechte isolatie kost 's winters veel geld. Op de website staan ook tips en links die aangeven hoe je dat kan doen.

KSK Tongeren heeft nieuwe trainer

Donderdag 4 augustus 2022
Tongeren - KSK Tongeren heeft nieuwe trainerTomas Daumantas is de nieuwe trainer van KSK Tongeren. Hij was de voorbije jaren bij Eendracht Termien aan de slag en volgt Davy Heymans op die naar de jeugdwerking van MVV verkastte.

KSK Tongeren klopt Hoei

Donderdag 4 augustus 2022
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KSK Tongeren Hoei verslagen met 5-1. De doelpuntenmakers waren Mehanovic (2), Stassen, Voorjans en Quintens.

Theo Stevens overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Tongeren - Theo Stevens overledenOP 31 juli overleed Theo Stevens, de weduwnaar van Marie Witsel. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaars in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Joël Willems overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Tongeren - Joël Willems overledenGisteren is Joël Willems overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Walpot in Eijsden (NL). Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Stijgende prijzen nekken bouw

Woensdag 3 augustus 2022
Tongeren - Stijgende prijzen nekken bouwZoomEen gebrek aan geschikte arbeidskrachten, ontspoorde loonkosten en torenhoge grondstoffenprijzen zetten een rem op de groei van onze Limburgse bouwbedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bouwenquête van Voka en de Confederatie Bouw Limburg. Hoewel 36% van de Limburgse bouwbedrijven een gevuld orderboekje heeft voor meer dan zes maanden blijven onze bouwfirma’s niet ongevoelig voor de wereldwijde prijsstijgingen. 53 procent van de bouwbedrijven heeft zijn investeringsplannen uitgesteld tot na 2023, 44% heeft zelfs geen investeringsplannen meer, zo blijkt uit de enquête.

Netje Mottart overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Op 30 juli is Netje Mottart overleden, de weduwe van de in 1980 gestorven Pierre Kellens. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Tropisch, nadien afkoeling

Woensdag 3 augustus 2022
Weerbericht
Tongeren - Tropisch, nadien afkoelingVerbonden aan een depressie nabij Schotland trekt een storing over het zuiden van Engeland. De overhangende hoge bewolking kan tot onze streken reiken, maar de neerslag krijgen we "voorlopig" niet mee. Wel wordt aan de voorzijde van deze storing erg warme lucht naar ons land getransporteerd.
Vandaag wordt het op de meeste plaatsen tropisch warm.
Na een zwoele nacht bij minima rond 17 of 18 graden komen de maxima na de middag uit op gemiddeld 32 graden. Er zijn wat hoge wolken aanwezig, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer Heymans weg bij KSK Tongeren

Woensdag 3 augustus 2022
Tongeren - Trainer Heymans weg bij KSK TongerenCoach Davy Heymans stapt op bij KSK Tongeren. Hij verkast naar MVV waar hij aan de slag gaat binnen de jeugdopleiding.

Georgie Chtuka overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Op 29 juli overleed Georgie Chtuka, de echtgenoot van Ginette Martens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Catharina Smolders overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Tongeren - Catharina Smolders overledenOp 29 juli is Catharina Smolders overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Camillle Jacobs. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Marie-Rose Swerts overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Tongeren - Marie-Rose  Swerts overledenOp 28 juli is Marie-Rose Swerts overleden, de echtgenote van Jozef Degraen. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartyzorg Debay.

Florence Smeysters overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Tongeren - Florence Smeysters overledenGisteren is Florence Smeysters overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Drinkwater mogelijk 11,86% duurder

Dinsdag 2 augustus 2022
De Watergroep heeft bij de WaterRegulator van de Vlaamse Milieumaatschappij een aanvraag voor een tariefverhoging voor het drinkwater ingediend. Ze voorziet voor de periode 2023-2028 een geleidelijke stijging van 11,86 procent, los van een eventuele indexering. Terwijl de klanten nu 1,97 euro per 1.000 liter betalen, wordt dat in 2028 2,20 euro. De watermaatschappij verantwoordt de prijsstijging door extra investeringen in opslagruimtes en digitalisering en door de klimaatuitdagingen, zoals de droogte. Eind december wordt bekend of de aanvraag is goedgekeurd.

Eendracht Henis - VC Kesselt 1-3

Dinsdag 2 augustus 2022
Tongeren - Eendracht Henis - VC Kesselt 1-3ZoomEendracht Henis heeft thuis met 1-3 verloren van VC Kesselt. Het betrof een vriendschappelijke wedstrijd.
Tongeren - SK Tongeren B - Schoonbeek-Beverst B 3-2In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KSK Tongeren B Schoonbeek-Beverst B verslagen met 3-2.

Unico B verliest van Vliermaal

Dinsdag 2 augustus 2022
Tongeren - Unico B verliest van VliermaalUnico Tongeren B heeft een vriendschappelijke wedstrijd op het terrein van FC Vliermaal verloren. Uitslag: 2-1. Unico Tongeren A won met 1-2 in Riemst.

Slechts 89 Limburgse biobedrijven

Maandag 1 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
België telde in 2021 2.590 biologische landbouwbedrijven, een kleine toename in vergelijking met 2020. Limburg telt slechts 89 biologische landbouwbedrijven, het kleinste aantal van alle Belgische provincies. Namen en Luxemburg zijn de provincies met de meeste bio-bedrijven. (bron: Statbel)

Jongen gewond bij steekincident

Maandag 1 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een steekincident aan de atletiekpiste in Hoeselt is vanavond een jongen gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Over de omstandigheden van de feiten is nog niets geweten.

Vaatwasser in brand

Maandag 1 augustus 2022
Deze namiddag vatte een vaatwasser vuur in een bistro aan de Hasselsesteenweg. De brand was vermoedelijk het gevolg van een kortsluiting.
Tongeren - Engelse voetbalsters Europees kampioenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Herfst in volle zomer: droogtestressZoomWie de laatste dagen een fiets- of wandeltocht heeft gedaan, zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat het op bepaalde plaatsen wel herfst lijkt. Bomen verliezen hun bladeren door droogtestress.
"In de zomer kan de bodem zo ver uitdrogen, dat planten niet meer optimaal kunnen verdampen. Ze ondervinden dan droogtestress. Eerst sluit een plant zijn huidmondjes om waterverlies via verdamping te voorkomen, maar uiteindelijk kan hij geheel of gedeeltelijk afsterven. Droogtestress komt (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen