Het overige nieuws

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Tongeren - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Herman Samson overleden

Vrijdag 30 december 2022
Tongeren - Herman Samson overledenOp 14 december overleed Herman Samson, de weduwnaar van de in 2009 gestorven Gerlinde Steinecke. Hij was 78 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Tongeren - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Tongeren - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Jacqueline Vanderijst overleden

Donderdag 29 december 2022
Tongeren - Jacqueline Vanderijst overledenGisteren is Jacqueline Vanderijst (92) overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Pedro Claes. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuwe vennootschap: On Target!

Donderdag 29 december 2022
Koen Peters (35) uit Tongeren heeft de besloten vennootchap On Target! opgericht met zetel aan de Riksingenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer informatica-dienstverlening, het organiseren van groepsreizen en jachtreizen en algemeen management en crsisismanagement van bedrijven.
Tongeren - Spaarpotten gestolen in Tiende MeistraatIn een woning aan de Tiende Meistraat kwamen dieven over de vloer. De buit bestaat uit twee spaarpotten met inhoud. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Manuel Castro overleden

Donderdag 29 december 2022
Maandag is Manuel Castro overleden. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Lucien Maris overleden

Donderdag 29 december 2022
Op 24 december is Lucien Maris overleden, de echtgenoot van Annie Frans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme king.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)

Stroomkabels in brand

Woensdag 28 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Groenstraat in Hoeselt hebben vanavond elektriciteitskabels vuur gevat. De brand heeft geen schade veroorzaakt.

Weg met kerstboom

Woensdag 28 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Leeuwerstraat in Kortessem is een kerstboom gestolen. Dat gebeurde de voorbije nacht.
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Kerstactie van Femma Nerem

Woensdag 28 december 2022
Tongeren - Kerstactie van Femma NeremZoomFemma-Nerem verzamelde op haar kerstfeest hygiëneproducten voor de kansarmen van Tongeren. Het is hun manier om te delen met Kerstmis. En nu ontvingen ze een dankbriefje van de Vincentiusgroep die vorige woensdag aan 150 gezinnen – bijna 500 mensen – buiten het voedselpakket iets extra van Femma kon uitdelen. Zo maakten ze veel Tongenaren gelukkig met shampoo, zeep, maandverband, tandpasta,… producten die echt iets extra betekenen voor hen.

Roger Kellens overleden

Woensdag 28 december 2022
Tongeren - Roger Kellens overledenIn WZC Demerhof in Bilzen is Roger Kellens overleden, de weduwnaar van Mia Vanhove. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Rutten. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bilzen.

Marita Meyers overleden

Woensdag 28 december 2022
Tongeren - Marita Meyers overledenOp 25 december overleed in Hasselt Marita Meyers, de weduwe van Valentin Verjans en de levenspartner van Jean Paul Panis. Zij was 64 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Georges Vanfleteren overleden

Dinsdag 27 december 2022
Tongeren - Georges Vanfleteren overledenZaterdag is Georges Vanfleteren overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Suzanne Dedrie. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 3 januari (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Lucienne Pauwels overleden

Dinsdag 27 december 2022
Op 17 december overleed Lucienne Pauwels, de weduwe van de in 2000 gestorven Michel De Vleminck. Zij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Tongeren - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Veulenstraat

Dinsdag 27 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Heers is er ingebroken in een woning aan de Veulenstraat. Of de daders buit konden maken is niet geweten.

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Tongeren - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Dinsdag 27 december 2022
VRT Radio1 zendt op nieuwjaarsdag de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek. De uitzending begint na het nieuws van 10 uur.

Marie-José Vanlessen overleden

Dinsdag 27 december 2022
Tongeren - Marie-José Vanlessen overledenOp kerstdag is Marie-José Vanlessen overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Egide Thijs. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Tongeren - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Ronald Steyns overleden

Maandag 26 december 2022
Tongeren - Ronald Steyns  overledenOp 23 december is Ronald Steyns overleden, de echtgenoot van Martine Pâques. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Arnold Roebben overleden

Maandag 26 december 2022
Tongeren - Arnold Roebben overledenZaterdag is Arnold Roebben overleden, de weduwnaar van Josée Van Ormelingen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Huberta Broers overleden

Maandag 26 december 2022
Tongeren - Huberta Broers overledenOp 21 december is Huberta Broers overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Ernest L'Hoëst. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Tongeren - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Tongeren - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Tongeren - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen verkeerslicht

Zaterdag 24 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend, even voor 3 uur, is een auto tegen een verkeerslicht gereden op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Hasseltsesteenweg in Kortessem. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

Kertsversiering vernield

Donderdag 22 december 2022
Op de Grote Markt en in de Sint-Truiderstraat vormde de kerstversiering het mikpunt van vandalen. Het vandalisme werd de voorbije nacht gepleegd.

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Tongeren - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Libi

Donderdag 22 december 2022
Philippe Liebens (33) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Libi opgericht met zetel aan de Kogelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten en de vervaardiging van meubelen en snaarinstrumenten.

Maria Festjens overleden

Donderdag 22 december 2022
Tongeren - Maria Festjens overledenDinsdag is Maria Festjenscoverleden, de weduwe van Nestor Poelmans. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30uur) plaats in de OLV basiliek.(Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Tongeren - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Sarah Loos overleden

Woensdag 21 december 2022
Maandag is Sarah Loos overleden, de levenspartner van Koen Thijs. Zij was 38 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Tongeren - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Tongeren - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

André Potargent overleden

Dinsdag 20 december 2022
Tongeren - André Potargent overledenIn Nerem is zondag André Potargent overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Bertha Jaddoulle. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Begroetng: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Voetgangster (61) aangereden

Dinsdag 20 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren in de vooravond is een 61-jarige voetgangster door een auto aangereden in de Stationsstraat in Borgloon. De vrouw raakte gewond.

Oldtimer gestolen uit schuur

Maandag 19 december 2022
In een schuur in Henis is een oldtimer bromfiets gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Weg met kerstverlichting

Maandag 19 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de voortuin van een huis aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon is kerstverlichting gestolen. De diefstal werd zaterdag vastgesteld.

Inbraak in Kersendaelstraat

Maandag 19 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg zaterdagavond melding van een woninginbraak aan de Kersendaelstraat in Kortessem. Daar werden juwelen en geld gestolen.
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.

Julia Swennen overleden

Maandag 19 december 2022
Op 15 december is Julia Swennen overleden, de echtgenote van Jean Proesmans. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Mia Reners overleden

Maandag 19 december 2022
Tongeren - Mia Reners overledenIn Henis is op 15 december Mia Reners overleden, de weduwe van de in 1979 gestorven Raymond Blomme. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Marie Elise Wynands overleden

Maandag 19 december 2022
Op 16 december is Marie Elise Wynands overleden. Zij was 72 jaar.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

Zebracinema: 'Close'

Maandag 19 december 2022
Tongeren - Zebracinema: 'Close'Zoom
"Close" - Lucas Dhondt - België, Nederland, Frankrijk - 105'
'Close' is een zorgvuldig opgebouwde film over twee tienerjongens. Ze gaan aanvankelijk zo close met elkaar om dat ze door andere middelbare scholen als homoseksueel worden bestempeld.
Net als in zijn vorige film 'Girl' bewijst Lucas Dhont zijn enorm talent als een auteursregisseur. Hij observeert en en tovert met stiltes, maar speelt ook meesterlijk met seizoenen en kleuren. Deze film won in Cannes de Grand Prix en is de Belgische Oscar-inzending.
Morgen om 20.30u in de Velinx.

205 hardrijders betrapt

Zondag 18 december 2022
Tongeren - 205 hardrijders betraptBij snelheidscontroles in de Blaarstraat en op de Luikersteenweg en de Sint-Truidersteenweg zijn zaterdag 205 hardrijders geverbaliseerd. Aan de controleposten passeerden zo'n 1.100 voertuigen.
Tongeren - Schoonbeek-Beverst B - Tongeren B 2-0KSK Tongeren B heeft met 2-0 verloren van Schoonbeek-Beverst B. De ruststand was 1-0.
Tongeren - Unico Tongeren B klopt Herderen-Millen BIn Vierde Provinciale heeft de B-Ploeg van Unico Tongeren vandaag die van Herderen-Millen verslagen. Uitslag: 4-1.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hernerweg in Hoeselt is vandaag een wietplantage ontdekt. De politie heeft drie arrestaties verricht.

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)

Winst voor 's Herenelderen B

Zondag 18 december 2022
Tongeren - Winst voor 's Herenelderen BIn Vierde Provinciale heeft 's Herenelderen B de punten thuis gehouden in de wedstrijd tegen Vliermaalroot: 3-1.

Geen voetbal in Henis

Zondag 18 december 2022
Tongeren - Geen voetbal in HenisZoomDoor het winterweer is de voetbalwedstrijd Eendracht Henis - Mechelen-aan-de-Maas B in derde provincile C afgelast.
Tongeren - Herk Sport - Unico Tongeren  afgelastIn derde provinciale A is de wedstrijd Herk Sport - Unico Tongeren A afgelast door het winterweer.
Tongeren - Zaalvoetbal: Tongeren - Herstal 4-7In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Tongeren met 4-7 verloren van Herstal. Voor Tongeren scoorden Skeric(3) en Kaya.

Paal-Tervant - 's Herenelderen A 8-3

Zaterdag 17 december 2022
Tongeren - Paal-Tervant - 's Herenelderen A 8-3In tweede provinciale A heeft Paal-Tervant vanavond Victoria 's Herenelderen A geklopt met 8-3.
Tongeren - Damesvoetbal: forfaitzege voor TongerenIn tweede provinciale A van het damesvoetbal gaf Diepenbeek B forfait. KSK Tongeren wint daardoor de wedstrijd met 5-0.
Tongeren - Wedstrijd Hades - KSK Tongeren afgelastVanwege de slechte staat van het veld omwille van het winterweer heeft de scheidsrechter de wedstrijd tussen Hades en KSK Tongeren afgelast.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)

Oppassen voor gladde wegen

Zaterdag 17 december 2022
Tongeren - Oppassen voor gladde wegenZoomOp secundaire wegen is het nog opletten voor gladheid. Ook voetgangers en fietsers moeten uitkijken voor ijsplekken op de weg. Het KMI geeft nog altijd code geel voor mist en gladheid.

Jean Germis overleden

Zaterdag 17 december 2022
Tongeren - Jean Germis overledenGisteren is Jean Germis (74) overleden, de echtgenoot van Jeannine Beusen. Hij was afkomstig van Tongeren en gewezen algemeen directeur van Sylvania in Tienen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Val-Meer.

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

Controle op koeriersdiensten

Vrijdag 16 december 2022
Tongeren - Controle op koeriersdienstenPolitie en douane hebben vandaag op het industrieterrein Tongeren-Oost een controle gedaan op koeriersdiensten. Er werden zo'n 60 bestelwagens gecontroleerd. Eén bestuurder bleek onder invloed van drugs. Er werd ook een niet-verzekerd voertuig in beslag genomen. Eén bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen en vijf chauffeurs kregen een boete omdat hun voertuig niet werd aangeboden voor de technische controle.

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Tongeren - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.
Tongeren - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Tongeren - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Zes jaar gereden zonder keuring

Donderdag 15 december 2022
Tongeren - Zes jaar gereden zonder keuring
De politie betrapte vandaag een chauffeur wiens voertuig al zes jaar niet meer was aangeboden voor de technische controle. De man werd geverbaliseerd.

Inbraak in Bieskuilstraat

Donderdag 15 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Geld en juwelen: dat is de buit van een inbraak in een huis aan de Bieskuilstraat in Kortessem. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: RPA Service

Donderdag 15 december 2022
Paul Rus en Alana Brien, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap RPA Service opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de teelt van planten, de reparatie van machines, het bouwrijp maken van terreinen en gevelreinignig en reiniging van daken.

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Guido Ghysens overleden

Woensdag 14 december 2022
Tongeren - Guido Ghysens overledenGisteren is Guido Ghysens overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Irène Destexhe. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Armand Sauveurs overleden

Woensdag 14 december 2022
Tongeren - Armand Sauveurs overledenZondag is Armand Sauveurs overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Mertens. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Herman Houbaer overleden

Woensdag 14 december 2022
Tongeren - Herman Houbaer overledenOp 9 december is Herman Houbaer overleden, de echtgenoot van Jeanne Doneux. Hij was 80 jaar en afkomstig uit Rutten. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heers.

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Tongeren - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Nieuwe vennootschap: DK Maatwerk

Dinsdag 13 december 2022
Kenny Digneffe (37) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap DK Maatwerk opgericht met zetel aan de Neremweg. Tot het doel van de vennnootschap behoren onder meer de bouw van residentiële gebouwen, isolatiewerkzaamheden, onderhouds- en herstellingswerken aan gebouwen en het schilderen van het binnen- en buitenwerk van gebouwen.

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Tongeren - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Pietrasinska overleden

Dinsdag 13 december 2022
Gisteren is Anna Pietrasinska overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Boris Cuculoski. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. De teraardebestelling gebeurt in besloten kring.

Giberte Stas overleden

Dinsdag 13 december 2022
Tongeren - Giberte Stas overledenZondag is Gilberte Stas overleden, de weduwe van Roger Jans. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Jozef Menten overleden

Dinsdag 13 december 2022
Tongeren - Jozef Menten overledenZondag is Jozef Menten overleden, de echtgenoot van Yvonne Tans. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiiek. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Tongeren - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Auto tegen geparkeerd voertuig

Dinsdag 13 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is in de Krijtstraat in Riemst een auto tegen een geparkeerd voertuig gereden. De bestuurster raakte daarbij gewond.

Zaalvoetbal: Tongeren - Hasselt 3-3

Maandag 12 december 2022
In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Tongeren 3-3 gelijkgespeeld tegen Movenda Hasselt. Na 11 wedstrijden staat ZVK Tongeren negende in de stand met 14 punten.

Huis onbewoonbaar door brand

Maandag 12 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een huis aan de Tongersesteenweg in Borgloon is onbewoonbaar nadat er deze namiddag brand uitbrak. Voor de getroffen bewoners is er noodopvang.

Paulette Brimeyer overleden

Maandag 12 december 2022
Zaterdag is Paulette Brimeyer overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Paul Stas. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de OLV basiliek. Begroeting: vrijdag (19.45-20.45 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Louisa Hellemans overleden

Maandag 12 december 2022
Tongeren - Louisa Hellemans overledenOp 9 december is Louisa Hellemans overleden, de weduwe van Alfred Beumer. Zij was geboren in Boom en werd 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
Tongeren - Damesvoetbal: Bilzen - Tongeren 6-0In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren met 6-0 verloren van Bilzen Youth. Na 12 wedstrijden staat Tongeren laatste in de stand met 0 punten.

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Tongeren - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Verlies voor Victoria 's Herenelderen AIn Tweede Provinciale heeft 's Herenelderen A met 2-3 verloren van HO Heide. Even voor de rust kwam thuisdoelman Ivo Spobeck ongelukkig neer. Er kwam bloed uit zijn mond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door speler Ben Peeters omdat er geen reservedoelman op de bank zat.
Tongeren - Tongeren B verliest van Zutendaal BIn Vierde Provinciale is KSK Tongeren B bij Zutendaal B gaan verliezen met 2-1.

Anny Pluymers overleden

Zondag 11 december 2022
Tongeren - Anny Pluymers overledenGisteren is Anny Pluymers overleden, de weduwe van Pierre Boogaerts. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Korbeek-Lo. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Pues aan de Geldenaaksebaan in Heverlee.

Inbraak in Hoeselt

Zondag 11 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Groenstraat in Hoeselt. Over de buit is niets geweten.

Woninginbraak in Toekomststraat

Zondag 11 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning aan de Toekomststraat in Riemst. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Unico wint van Vliermaal

Zondag 11 december 2022
Tongeren - Unico wint van VliermaalUnico Tongeren is bij Vliermaal gaan winnen met 3-6.

Zware nederlaag voor Henis

Zondag 11 december 2022
Tongeren - Zware nederlaag voor HenisZoomEendracht Henis is bij Stokkem VV gaan verliezen met 6-0.
Tongeren - Winst voor Victoria 's Herenelderen BIn Vierde Provinciale is Victoria 's Herenelderen B bij Herderen-Millen B gaan winnen met 2-4.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk FT Tongeren geklopt met 6-0. Full Genk staat zesde in de stand, FT Tongeren tiende.

Marguerite Miguet (100) overleden

Zaterdag 10 december 2022
Tongeren - Marguerite Miguet (100) overledenIn WZC De Motten is donderdag Marguerite Miguet overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Maurice Tomsin. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Marleen Gielen overleden

Zaterdag 10 december 2022
Tongeren - Marleen Gielen overledenDinsdag is Marleen Gielen overleden. Zij was 54 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vroenhoven. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Mol-Millegem.
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Ludovic Brokken overleden

Donderdag 8 december 2022
Tongeren - Ludovic Brokken overledenOp 29 november overleed in Hasselt Ludovic Brokken, de echtgenoot van Monique Bortels. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Mal. Het afscheid vond dinsdag plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Website over evolutie naar fusie

Donderdag 8 december 2022
De inwoners van Tongeren en Borgloon vinden vanaf vandaag alle informatie over de fusie op een gloednieuwe website. Via die weg houden de steden de geïnteresseerden op de hoogte over het fusieverhaal. Surfen kan naar www.fusietongerenborgloon.be. Binnenkort volgen er ook online en fysieke bevragingen.
In 2021 hebben de besturen van Tongeren en Borgloon besloten om te fuseren. Tot nu toe werden de inwoners op de hoogte gehouden (…) Het hele nieuwsbericht

Amelie Hermans overleden

Donderdag 8 december 2022
Tongeren - Amelie Hermans overledenMaandag is Amelie Hermans overleden, de weduwe van Marcel Schoubs. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Riksingen. Het afscheid gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Bilzen vindt plaats in intieme kring.

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstichter bekent na 21 maanden

Woensdag 7 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een man heeft vandaag bekend dat hij in maart 2021 brand stichtte in de garage van een bejaarde vrouw (87) in Kortessem. Eerder had hij de brandstichting nog ontkend. De garage brandde uit. De bewoonster moest voor controle naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Fina Houbrechts overleden

Woensdag 7 december 2022
Tongeren - Fina Houbrechts overledenOp 30 november overleed Fina Houbrechts, de weduwe van de in 2005 gestorven Gilbert Roose. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit. Rouwadres: Van Ballaer - Roose, Bodemweg 23, 3700 Tongeren.

Mathieu Toppets overleden

Woensdag 7 december 2022
Tongeren - Mathieu Toppets overledenOp 3 december is Mathieu Toppets overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Stannie Hamers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis aan de Hasseltsesteenweg. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in rouwcentrum Theunissen in Zussen.

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.

Inbraak via voordeur mislukt

Dinsdag 6 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden via de voordeur binnen te dringen in een woning aan de Maastrichtersteenweg in Riemst. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Bierpunt Hasselt bv failliet

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag is het faillisement uitgesproken van Bierpunt Hasselt bv uit Tongeren. Schuldvorderingen kunnen tot 5 januari ingediend worden.
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)
Kort nieuws van bij de buren
In de Bovelingenstraat in Heers raakten gisterenavond een auto en een 31-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Beppie Van Dooren overleden

Dinsdag 6 december 2022
Tongeren - Beppie Van Dooren overledenGisteren is Beppie Van Dooren overleden, de weduwe van de in augustus gestorven Roger Ghijsens. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: donderdag (19.45-20.15 uur).

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

'Vlieg op de muur' in De Velinx

Dinsdag 6 december 2022
Tongeren - 'Vlieg op de muur' in De VelinxZoom‘Vlieg op de Muur’ is een door Limburg rondreizende expositie van het fotografencollectief van Fotoclub Zonhoven Centrum. In deze sociaal-artistieke expo schetsen zes Limburgse fotografen een beeld van verschillende nationaliteiten en gemeenschappen in onze provincie.
Meer dan 155 nationaliteiten wonen, werken en leven in Limburg. Meestal vallen ze ons niet op, tenzij soms in het straatbeeld of in een winkel. Zelden kunnen we in hun woonkamer kijken, terwijl de (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Caro overleden

Dinsdag 6 december 2022
Tongeren - Jean Caro overledenZaterdag overleed in Wellen Jean Caro, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Maria Haling. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Auto tegen vier geparkeerde auto's

Maandag 5 december 2022
Tongeren - Auto tegen vier geparkeerde auto'sVanavond is op de Elderseweg een auto ingereden op vier geparkeerde auto's. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Tongeren - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link

Dag van de vrijwilliger!

Maandag 5 december 2022
Tongeren - Dag van de vrijwilliger!Zoom
Het is vandaag de Internationale dag van de vrijwilliger. Onze maatschappij draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Ook de Internetgazet! Wil jij ook vrijwilliger worden bij de Internetgazet? Wij zoeken nog mensen met een hart voor nieuws en fotografie. Want we willen iedereen laten weten in wat voor mooie streek we wonen. En hoe open en vriendelijk de mensen er zijn. En wat er allemaal gebeurt. Ook fotoclubs zijn welkom!
Geïnteresseerd? Mail naar redactie[!]internetgazet.be!

De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Unico Tongeren B verliest van BorgloonUnico Tongeren B is bij Jeugd Borgloon gaan verliezen met 4-1.

Winst voor 's Herenelderen B

Zondag 4 december 2022
Tongeren - Winst voor 's Herenelderen BIn Vierde Provinciale heeft Victoria  's Herenelderen B Riemst Vooruit verslagen met 5-3.
Tongeren - Henis - Boxberg  gestaakt na vechtpartijIn Derde Provinciale werd de wedstrijd tussen Eendracht Henis en Racing Boxberg in de 84ste minuut gestaakt na een vechtpartij. De stand was toen 1-1.
Tongeren - Unico Tongeren wint van NieuwerkerkenUnico Tongeren heeft in Derde Provinciale de punten thuis kunnen houden tegen Nieuwerkerken: 2-0.

KSK Tongeren speelt gelijk

Zondag 4 december 2022
Tongeren - KSK Tongeren speelt gelijkOndanks een mooie wedstrijd is KSK Tongeren bij Diegem niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Voor Tongeren scoorde Jungschleger halverwege de eerste helft.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Tongeren - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Datovoc - Gent B 3-2

Zondag 4 december 2022
Tongeren - Volleybal: Datovoc - Gent B 3-2In nationale 1 dames van het volleybal heeft Datovoc Tongeren van Gent B gewonnen met 3-2. Datovoc staat vijfde in de stand.

Damesvoetbal: Tongeren verliest weer

Zaterdag 3 december 2022
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren verliest weerIn tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren thuis met 1-3 verloren van Membruggen. Na elf wedstrijden staat Tongeren laatste in de stand met 0 punten.

Gelijkspel voor 's Herenelderen

Zaterdag 3 december 2022
Tongeren - Gelijkspel voor 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen is vanavond bij Vlijtingen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

KSK Tongeren B klopt Vroenhoven

Zaterdag 3 december 2022
Tongeren - KSK Tongeren B klopt VroenhovenIn Vierde Provinciale heeft KSK Tongeren B Vroenhoven verslagen met 5-0.

Henri Dourée overleden

Zaterdag 3 december 2022
Tongeren - Henri Dourée overledenDonderdag is Henri Dourée overleden, de echtgenoot van Betty Beckers. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marie-Josée Hechtermans overleden

Zaterdag 3 december 2022
Tongeren - Marie-Josée Hechtermans overledenDonderdag is Marie-Josée Hechtermans overleden, de weduwe van de in 1991 gestorven Jean Vandendyck. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Bestuurder minibus blaast positief

Vrijdag 2 december 2022
Tongeren - Bestuurder minibus blaast positiefDe politie betrapte vandaag de bestuurder van een minibus die te diep in het glas had gekeken. Hij had vijf passagiers aan boord en kreeg een boete van 1.260 euro.
Kort nieuws van bij de buren
De Vlaamse overheid heeft op 10 maart 2022 een erfpachtovereenkomst ondertekend met Herita vzw met het oog op de restauratie en de herbestemming van het Kasteel van Heers. De Vlaamse Regering kent daarom 10 miljoen euro subsidie toe aan Herita vzw voor de casco restauratie van het kasteeldomein van Heers.
De kasteelsite wordt een erfgoedlabo waarin partners, zowel van de overheid als particulier, samen de toekomst van de site veilig stellen. Het toepassen van nieuwe technieken in conservering, restauratie, exploitatie, programmering en communicatie kan van Heers een voorbeeldsite maken over omgang met landgoederen in de 21ste eeuw.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Tongeren - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Rina D'huys overleden

Vrijdag 2 december 2022
Gisteren is Rina D'huys overleden, de echtgenote van Martin Baldewijns. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Tongeren - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Lucie Thielen overleden

Donderdag 1 december 2022
Gisteren is Lucie Thielen overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Marcel Dauwe. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Tongeren - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Baldewijns overleden

Donderdag 1 december 2022
Tongeren - Gusta Baldewijns overledenDinsdag is Gusta Baldewijns overleden, de echtgenote van Roger Vanlessen. Zij was 78 jaar. Hert afscheid vindt zatedag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop