Het overige nieuws

Martin Renson overleden

Maandag 28 februari 2022
Tongeren - Martin Renson overledenZaterdag is Martin Renson overleden, de weduwnaar van de in 1982 gestorven Mariette Ory en de echtgenoot van Denise Fransolet. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Juwelendiefstal in Helstraat

Maandag 28 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Helstraat in Kortessem. Zij gingen met juwelen aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Jean-Louis Peeters overleden

Maandag 28 februari 2022
Tongeren - Jean-Louis Peeters overledenZaterdag is Jean-Louis Peeters overleden, de echtgenoot van Christiane Robaer. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Finale handbalbeker op 9 april

Maandag 28 februari 2022
Tongeren - Finale handbalbeker op 9 aprilDe handbalfinales van de Beker van België bij de dames en de heren worden gespeeld op zaterdag 9 april. De damesfinale tussen Hubo Initia Hasselt en Fémina Visé wordt om 17.00 u gespeeld, de herenfinale tussen Achilles Bocholt en Handbal Tongeren om 20u.
Tickets zijn vanaf vandaag online te koop via deze link waar je ook tickets voor de interland België – Slovakije kan bestellen. De prijzen zijn dezelfde als die van een interland, met dit verschil dat je met één ticket van de Beker van België twee finales kan bekijken.  

Damesvoetbal: Bokrijk - Piringen 3-4

Maandag 28 februari 2022
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 3-4 verloren van Piringen. De ruststand was 2-2.

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Tongeren - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Tongeren - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

Damesvolleybal: Tongeren - Geel 3-1

Maandag 28 februari 2022
Tongeren - Damesvolleybal: Tongeren - Geel 3-1Datovoc Tongeren (nationale dames B) heeft Geel verslagen met 3-1. Sets: 21-25, 25-16, 25-12, 25-20. Datovoc behaalde zijn elfde opeenvolgende competitiezege en blijft op titelkoers.

Steekpartij op parking dancing

Zondag 27 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenochtend vielen er twee gewonden bij een steekpartij op de parking van dancing Mac Queen in Borgloon. De dader kon gearresteerd worden. Het betreft een minderjarige.

Jean-Marie Coppers overleden

Zondag 27 februari 2022
Op 23 februari is Jean-Marie Coppers overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Diels. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Tongeren - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Winst voor 's Herenelderen A

Zondag 27 februari 2022
Tongeren - Winst voor 's Herenelderen A's Herenelderen A heeft thuis met 1-0 gewonnen van FS Landen. Peeters scoorde in de 61ste minuut, zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest van Vroenhoven's Herenelderen B is bij Vroenhoven VV gaan verliezen met 3-1. In de 51ste minuut staakte de scheidsrechter de wedstrijd na fel protest van de bezoekers toen hij een strafschop liet hernemen.

Rutten klopt Tongeren B

Zondag 27 februari 2022
Tongeren - Rutten klopt Tongeren BUnion Rutten heeft vandaag KSK Tongeren B verslagen met 2-1.

Gelijkspel voor Valencia Piringen

Zondag 27 februari 2022
Tongeren - Gelijkspel voor Valencia PiringenValencia Piringen is thuis tegen Sporting Aalst niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Verlies voor Heur-Sluizen

Zondag 27 februari 2022
Tongeren - Verlies voor Heur-SluizenHeur-Sluizen is vandaag met 5-0 gaan verliezen bij SK Muinsterbilzen.

Gelijkspel voor Henis

Zondag 27 februari 2022
Tongeren - Gelijkspel voor HenisZoomEendracht Henis is bij Hoepertingen gaan gelijkspelen. Uitslag: 1-1.

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Tongeren - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster levensgevaarlijk gewond

Zondag 27 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Oude Truierbaan en de Weg op Zepperen in Borgloon is deze namiddag een fietsster aangereden door een auto. De vrouw werd daarbij levensgevaarlijk gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De auto kwam tegen een woning tot stilstand.

Auto botst tegen walsmachine

Zondag 27 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is in de Henestraat in Heers een auto tegen een walsmachine gereden. De wagen vatte vuur maar de bestuurder en zijn passagier, twee twintigers, konden zich in veiligheid brengen. Zij kwamen met de schrik vrij.

Tegen vangrail op afrit E313

Zaterdag 26 februari 2022
Tongeren - Tegen vangrail op afrit E313Op de afrit van de E313 is vanochtend een auto tegen de vangrail geknald. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar zijn auto is goed voor het schroot.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).

Francis Leuris overleden

Vrijdag 25 februari 2022
Tongeren - Francis Leuris overledenWoensdag is Francis Leuris overleden, de echtgenoot van Lisette Vossen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Lilly Delvigne overleden

Vrijdag 25 februari 2022
Tongeren - Lilly Delvigne overledenWoensdag is Lily Delvigne overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Max Clerinx. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Versterking voor Eendracht Henis

Donderdag 24 februari 2022
Tongeren - Versterking voor Eendracht HenisZoomEendracht Henis heeft zeven spelers aangetrokken: I. Kaddorui (Herderen-Millen), V. Cannavo (Roclenge-Wonck), B. Zakaria (vrije speler), Davy Castro en Jan Lenaerts van Kesselt en A. en T. Becirbegovic van Union Rutten.

Vrouw (40) gewond bij botsing

Donderdag 24 februari 2022
Op de Sint-Truidersteenweg is een 40-jarige vrouw gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een aanhangwagen reed. Het ongeval gebeurde vanmiddag.

Paul Lavigne overleden

Donderdag 24 februari 2022
Dinsdag is Paul Lavigne op zijn 91ste verjaardag overleden, de echtgenoot van Monique Croes. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van 's Herenelderen waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Botsing op Leopoldwal

Donderdag 24 februari 2022
Vanavond kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de Leopoldwal. De bestuurders kwamen er met de schrik vanaf.

Priester Abdon Francis overleden

Donderdag 24 februari 2022
Tongeren - Priester Abdon Francis overledenOp 19 februari is priester Abdon Francis (95) overleden. Hij was onder meer kapelaan in de OLV-parochie in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Maarten in Sint-Truiden.

Etienne Libens overleden

Donderdag 24 februari 2022
Tongeren - Etienne Libens overledenGisteren is Etienne Libens overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Josée Thijssen. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (20-21 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Mariette Doemen overleden

Woensdag 23 februari 2022
Tongeren - Mariette Doemen overledenZondag is Mariette Doemen overleden, de weduwe van de in 1973 gestorven Georges Timmermans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van elektrotechniek Alexander Wijnants uit Tongeren. Op 24 maart worden de schuldvorderingen ingediend.

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Tongeren - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Tongeren - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Tongeren - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

Luc Moors overleden

Maandag 21 februari 2022
Zaterdag is Luc Moors overleden, de echtgenoot van Marleen Maenhout. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Gerda Swerts overleden

Maandag 21 februari 2022
Tongeren - Gerda Swerts overledenOp 18feburari is Gerda Swerts overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Julien Coenegrachts. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Tongeren - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Gereedschap gestolen uit garagebox

Maandag 21 februari 2022
Dieven hebben toegeslagen in een garagebox aan de Nieuwstraat. Zij gingen er met allerlei gereedschap aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft het voorbije weekend op de Maastrichtersteenweg in Riemst een auto in beslag genomen. De wagen was niet verzekerd en niet ingeschreven bij de Dienst voor het Wegverkeer. De bestuurster reed onder invloed van alcohol. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

Inbraak in tuinhuis en caravan

Zondag 20 februari 2022
Tongeren - Inbraak in tuinhuis en caravanIn de Gasthuisbosstraat in Tongeren sloegen dieven toe in een tuinhuis en caravan. De buit bestaat uit fietsen en een kettingzaag. De feiten zijn gisteren vastgesteld.
Tongeren - Ook 's Herenelderen B speelt gelijkNiet alleen 's Herenelderen A, ook de tweede ploeg speelde gelijk. Thuis werd het 2-2 tegen Uikhoven.

Tongeren B verliest bij Rekem

Zondag 20 februari 2022
Tongeren - Tongeren B verliest bij RekemKSK Tongeren B is bij Rekem gaan verliezen met 4-0.
Tongeren - Piringen verliest van NieuwerkerkenValencia Piringen verloor met 0-3 van VV Nieuwerkerken.

Jeuk - 's Herenelderen 0-0

Zondag 20 februari 2022
Tongeren - Jeuk - 's Herenelderen  0-0Geen doelpunten deze namiddag bij de wedstrijd tussen Daring Jeuk en 's Herenelderen. Uitslag: 0-0.

Heur-Sluizen speelt gelijk

Zondag 20 februari 2022
Tongeren - Heur-Sluizen speelt gelijkVC Jekervallei Sluizen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Lanaken VV.

Henis wint tegen Kolmont

Zondag 20 februari 2022
Tongeren - Henis wint tegen KolmontZoomEendracht Henis heeft Kolmont verslagen met 2-1. Ruette en Haesen scoorden voor Henis.
Tongeren - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Union Rutten verliest met 10-0

Zaterdag 19 februari 2022
Tongeren - Union Rutten verliest met 10-0Union Rutten heeft een zwaar verlies geleden bij JB Eigenbilzen: 10-0. 

Handbal: Bocholt klopt Tongeren

Zaterdag 19 februari 2022
In de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt Handbal Tongeren verslagen met 29-25.

KSK Tongeren - Lyra Liere 1-2

Zaterdag 19 februari 2022
Tongeren - KSK Tongeren - Lyra Liere 1-2KSK Tongeren heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Lyra-Lierse. 

Rosa Emmers overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Tongeren - Rosa Emmers overledenOp 12 februari overleed Rosa Emmers, de weduwe van Jaen Plessers. Zij was 94 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwadres: Ria Plessers, Kielenstraat 104, 3700 Tongeren.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Tongeren - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Tongeren - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.

Tak door voorruit rijdende auto

Vrijdag 18 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kernielerweg in Borgloon vloog een tak door de voorruit van een rijdende auto. De bestuurster en haar zoontje kwamen als bij wonder met de schrik vrij.

Dak voetbalclub vliegt weg

Vrijdag 18 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Door de hevige stormwind is het dak van de kleedkamers van voetbalclub Rivo Riemst gaan vliegen .De gemeentelijke technische dienst bekijkt hoe de zaak tijdelijk kan opgelost worden.

Storm velt twee bomen

Vrijdag 18 februari 2022
Zowel in de Driekruisenweg als op de Hasseltsesteenweg is een boom omgewaaid. De brandweer rukte uit om de bomen te verwijderen.

Danny Deroye overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Op 9 februari overleed Danny Deroye, de echtgenoot van Helga De Strooper. Hij was 61 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Tongeren - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Edith Devoet overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Tongeren - Edith Devoet overledenDinsdag is Edith Devoet overleden. Zij was 59 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Bilzen-Centrum.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Handbal: Tongeren naar de bekerfinale

Donderdag 17 februari 2022
Tongeren - Handbal: Tongeren naar de bekerfinaleZoomHandbal Tongeren gaat komend weekend tegen Sezoens Bocholt de finale spelen van de Beker van België. Vanavond won de club na een uiterst spannende en bijwijlen bloedstollende wedstrijd tegen Sporting Pelt met 42-45. Het was wachten tot na de penalty's voor de winnaar gekend was. (Foto's Marc Faes) Meer foto's
Handbal: Tongeren naar de bekerfinaleHandbal: Tongeren naar de bekerfinaleHandbal: Tongeren naar de bekerfinale
Zoom

Nieuwe vennootschap: Javika

Donderdag 17 februari 2022
Jan Biesmans (41) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Javika opgericht met zetel Op Het Hofken. Het gaat om een aannemer van sanitaire werken, centrale verwarming en elektriciteitswerken.  

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Tongeren - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Tongeren - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

Robert Huskin overleden

Woensdag 16 februari 2022
Tongeren - Robert Huskin overledenGisteren is Robert Huskin overleden, de echtgenoot van Marie-José Castermans. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Willy Simons overleden

Woensdag 16 februari 2022
Tongeren - Willy Simons overledenMaandag is Willy Simons overleden, de weduwnaar van Imelda Vrancken. Hij was 87 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Lindeman.
Tongeren - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)

De Pline failliet verklaard

Dinsdag 15 februari 2022
Vandaag heeft de Ondernemersrechtbank in Tongeren het faillissement uitgesproken van horecazaak en eventlocatie De Pline uit Tongeren. Schuldeisers moeten hun vordering voor 15 maart indienen.

Bloemen- en plantenhandel failliet

Dinsdag 15 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de Tongerse bloemen- en plantenhandel Naturellement SNC failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 15 maart ingediend worden.

Urbain Piette overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Tongeren - Urbain Piette overledenOp 10 februari is Urbain Piette overleden, de echtgenoot van Martha Geraerts. Hij was 83 jaar en afkomstig van Mal. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Zeven spelers voor Unico

Maandag 14 februari 2022
Unico Tongeren heeft zeven spelers aangetrokken: Robin Schroyen (Vliermaal), Gregory Mesotten (Tongeren B), Mustafa Akdogan (Membruggen) en Rens Bellefontaine, Cedric Tomsin, Ruben Schouben en Jonathan Ruette van Eendracht Henis. 

Drugsdealer (41) aangehouden

Maandag 14 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een 41-jarige drugsdealer uit Borgloon onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij werd onder meer in het bezit gevonden van 2,5 liter vloeibare XTC.
Tongeren - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Nieuwe vennootschap: WaSaBi!

Maandag 14 februari 2022
Ward Narinx uit Tongeren heeft de besloten vennootschap WaSaBi! opgericht met zetel aan de Kolbloemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer sales en marketing, public relations en projectmanagement.

Nieuwe vennootschap: VSN Services

Maandag 14 februari 2022
Jorn en Guido Vossen, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap VSN Services opgericht met zetel aan de Driekruisenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, verhuur van containers, stroomgroepen en campers en graafwerken.

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Tongeren - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)

Piringen verliest van Gestel

Zondag 13 februari 2022
Tongeren - Piringen verliest van GestelValencia Piringen heeft thuis met 0-2 verloren van VK Gestel.

KSK Meeuwen - Eendracht Henis 2-1

Zondag 13 februari 2022
Tongeren - KSK Meeuwen - Eendracht Henis 2-1KSK Meeuwen heeft vanmiddag Eendracht Henis verslagen met 2-1.

Rutten verliest van Veldwezelt

Zondag 13 februari 2022
Tongeren - Rutten verliest van VeldwezeltUnion Rutten heeft thuis met 0-3 verloren van FC Veldwezelt.

Sluizen verliest in Membruggen

Zondag 13 februari 2022
Tongeren - Sluizen verliest in MembruggenJekervallei Sluizen heeft vanmiddag met 2-1 verloren op het veld van Membruggen.

's Herenelderen klopt As-Niel

Zondag 13 februari 2022
Tongeren - 's Herenelderen klopt As-NielVictoria 's Herenelderen heeft vanmiddag thuis As-Niel Utd verslagen met 4-1.

Verlies voor Handbal Tongeren

Zaterdag 12 februari 2022
Tongeren - Verlies voor Handbal TongerenIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond met 31-27 verloren van het Nederlandse Kembit Lions.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest in MoelingenVictoria 's Herenelderen B ging vanavond met 2-0 de boot in op het veld van SK Moelingen.

KSK Tongeren klopt RC Hades

Zaterdag 12 februari 2022
Tongeren - KSK Tongeren klopt RC HadesKSK Tongeren A is vanavond met 0-1 gaan winnen op het veld van RC Hades Kiewit Hasselt A.

Verkeersongeval op E313

Zaterdag 12 februari 2022
Op de E313 botsten twee auto’s. Eén van de wagens belandde tegen de vangrails. Het ongeval gebeurde in de vooravond.

Inbraak in Driekruisentraat

Zaterdag 12 februari 2022
Tongeren - Inbraak in Driekruisentraat
Dieven drongen binnen in een appartement aan de Driekruisenstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de feiten.

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Tongeren - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Guido Kerkhofs overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Tongeren - Guido Kerkhofs overledenDonderdag is Guido Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Isabelle Haesen. Hij woonde in Vlijtingen maar was afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Handbal: selectie bekend

Vrijdag 11 februari 2022
In aanloop van de WK-kwalificatiewedstrijden van België tegen Slovakije maakte handbalbondscoach Yérime Sylla vandaag zijn ruime selectie bekend. De heenwedstrijd wordt op woensdag 16 maart om 20.00 u gespeeld in Topoľčany. Op zaterdag 19 maart spelen de Red Wolves in de Alverberg in Hasselt. Het WK handbal wordt in 2023 in Polen en Zweden georganiseerd.
In de selectie zitten onder meer Jeroen De Beule, Yannick Glorieux en Serge Spooren van Sezoens Bocholt, Robbe Spooren, Louis Vandebeeck en Seppe Vandeboer van Sporting Pelt en Julien Devisch, Louis Marchal, Arber Qerimi, Kevin Siraut en Arthur Vanhove van Handbal Tongeren

Louisa Vandersmissen overleden

Donderdag 10 februari 2022
Tongeren - Louisa Vandersmissen overledenDinsdag is Louisa Vandersmissen overleden, de weduwe van René Bruninx. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Sylvain Slechten overleden

Donderdag 10 februari 2022
Gisteren is Sylvain Slechten overleden. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Tongeren - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)

Jefke Mathijs overleden

Donderdag 10 februari 2022
In Rutten is dinsdag Jefke Mathijs overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Rosa Bertrand. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Heur-Sluizen klopt Heis

Woensdag 9 februari 2022
Tongeren - Heur-Sluizen klopt HeisHeur-Sluizen heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van Heis gewonnen met 2-3. S.Hansen (2) en Loncke scoorden voor Sluizen.
Tongeren - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Tongeren - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Tongeren - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest nipt van PeltIn een inhaalwedstrijd tegen Sporting Pelt in de BENE-league heeft Handbal Tongeren vanavond nipt verloren. Uitslag: 30-28. 

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Tongeren - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Marting overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Tongeren - Jenny  Marting overledenVandaag is Jenny Marting overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Lucien Wationg. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.

Drank en geld weg bij inbraak

Maandag 7 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Drank en geld weg bij inbraakBij een inbraak is een pand aan de Valgaerstraat in Kortessem is drank en geld gestolen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Dronken met kind op achterbank

Maandag 7 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend heeft de politie in Riemst een dronken chauffeur betrapt vergezeld van een kind dat niet in een aangepast zitje op de achterbank zat. De man moest onmiddellijk 1.570 euro betalen. Omdat hij dit niet kon werd zijn wagen tijdelijk in beslag genomen.

Sonja Renier overleden

Maandag 7 februari 2022
Op 3 februari is Sonja Renier overleden. Zij was 56 jaar. Begroeting: woensdag (19.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen. Rouwadres: Theresia Skibowski (moeder), Hasseltsesteenweg 276, bus 2, 3700 Tongeren.
De nieuwe Tongerse fusieclub Unico Tongeren (derde provinciale) heeft trainer Ronny Vanhay binnengehaald voor Unico A. Hij is nu nog aan de slag bij Valencia Piringen. Unico B, in vierde provinciale, zal getraind worden door Kevin Thys.
Unico is de fusieclub van Jekervallei Heur-Sluizen met de Tongerse clubs Sluizen, Heur VV, Union Rutten en Valencia Piringen.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Piringen met 2-0 verloren in Elen. Aan de rust was de stand 1-0.

Basketbal: Tongeren verslaat Geel

Maandag 7 februari 2022
In Top Divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren Geel verslagen met 72-57. Quarters: 23-9, 25-21 (48-30),14-14 (62-44), 10-13.

Ongeval in Ruttermolenstraat

Zondag 6 februari 2022
Tongeren - Ongeval in RuttermolenstraatIn de Ruttermolenstraat is in de vooravond een auto tegen een boom gereden. De chauffeur is daarbij gewond geraakt.

KSK Tongeren - Diegem Sport 0-0

Zondag 6 februari 2022
Tongeren - KSK Tongeren - Diegem Sport 0-0KSK Tongeren is thuis, tegen Diegem Sport, niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.
Tongeren - Valencia Piringen verliest in VliermaalValencia Piringen heeft vanmiddag met 4-3 verloren op het veld van FC Vliermaal.

Rutten verliest bij Vliermaalroot

Zondag 6 februari 2022
Tongeren - Rutten verliest bij VliermaalrootUnion Rutten is bij SK Vliermaalroot gaan verliezen met 4-1.

Eendracht Henis - Elen 4-2

Zondag 6 februari 2022
Tongeren - Eendracht Henis - Elen 4-2ZoomEendracht Henis heeft Standard Elen verslagen met 4-2.
Tongeren - 's Herenelderen B - Herderen-Millen afgelastDoor de overvloedige regenval is de wedstrijd 's Herenelderen B-Herderen-Millen afgelast. Het terrein is onbespeelbaar.

Wedstrijd KSK Tongeren B afgelast

Zondag 6 februari 2022
Tongeren - Wedstrijd KSK Tongeren B afgelastDe match van KSK Tongeren B in Riemst is als gevolg van de overvloedige regenval afgelast. Het terrein is onbespeelbaar.

Sluizen - Grimbie afgelast

Zondag 6 februari 2022
Tongeren - Sluizen - Grimbie afgelastDe wedstrijd Sluizen - Grimbie is afgelast. Door de overvloedige regenval is het terrein van Sluizen onbespeelbaar.

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Tongeren - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Tongeren - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)

Handbal Tongeren klopt Bevo

Zaterdag 5 februari 2022
Tongeren - Handbal Tongeren klopt BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren na een superspannende wedstrijd - in de laatste minuut was het nog 30-30 - met 31-30 gewonnen van het Nederlandse Herpertz Bevo HC. Ook de Liga-ploeg won: in en tegen Merksem werd het 17-32.

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Isella Martin overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Tongeren - Isella Martin overledenOp 1 februari is Isella Martin overleden. Zij was 66 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rijkhoven.

Marie Awouters overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Tongeren - Marie Awouters overledenVandaag is Marie Awouters overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Jean Smeysters. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Nieuwe vennootschap: Pampelonne

Vrijdag 4 februari 2022
Mieke Meugens uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Pampelonne opgericht met zetel aan de Beekweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bemiddeling en de tussenkomst bij het afsluiten van contracten voor het verlenen van diensten met voetbalspelers en voetbalverenigingen, het begeleiden, trainen en opleiden van sportclubs en individuele sportlieden én het geven van voordrachten over sport.

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Tongeren - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 

Georgette Anteunis overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Gisteren is Georgette Anteunis overleden, de weduwe van Maurice Vaes. Zij was 91 jaar en verbleef in WZC Sint-Franciscus. De uitvaartliturgie vindt woensdag plaats.

Fietser valt na uitwijkmanoeuvre

Donderdag 3 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een fietser te val gekomen in de Blijstraat in Riemst na een uitwijkmanoeuvre voor een autobus. Hij raakte gewond.

Irène Deroulou overleden

Donderdag 3 februari 2022
Dinsdag is Irène Deroulou overleden, de echtgenote van Wilfried Blech. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Corry Jorissen overleden

Donderdag 3 februari 2022
Tongeren - Corry Jorissen overledenDinsdag is Corry Jorissen overleden, de echtgenoot van Josette Delmotte. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.45 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus. Begroeting: vrijdag (19-10.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Jean-Pierre Geurts overleden

Donderdag 3 februari 2022
Tongeren - Jean-Pierre Geurts overledenMaandag is Jean-Pierre Geurts overleden, de echtgenoot van Marie-Claire Nivelle. Hij was 62 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Gellik.

Nieuwe vennootschap: Daerden

Woensdag 2 februari 2022
Tom Daerden uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Daerden opgericht met zetel aan de Piringenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het exploiteren van een roepzaal voor private en publieke verkopen of veilingen en retailveilingen via internet van kunstwerken of roerende goederen van meer dan vijftig jaar oud.

Kluis uit woning gestolen

Woensdag 2 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is bij klaarlichte dag een kluis die in de muur was bevestigd uit een woning aan de Stijn Streuvelslaan in Hoeselt gestolen. De politie hoopt op basis van beelden van bewakingscamera's de daders te klissen.

Josepha Houbben overleden

Woensdag 2 februari 2022
Gisteren is Josepha Houbben overleden, de weduwe van Jean Aerts. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - 13 handbalclubs met meer dan 200 ledenDe Vlaamse Handbalvereniging telt zes clubs met meer dan 300 leden en 13 clubs met meer dan 200 leden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ledentelling van de vereniging. 33 clubs hadden een stijging in hun ledenaantal, 26 een daling. 14 clubs stegen met 10 of meer leden, 13 clubs daalden met meer dan 10 leden.   
Er zijn vijf clubs die met 20 of meer leden stegen: Atomix +50, Tongeren +41, DHC Overpelt +26, Kreasa Houthalen +23, Desselgemse H.C. +20. Van de vijf grootste clubs komen er momenteel twee uit Limburg: Kreasa Houthalen telt 356 leden en Sporting Pelt 323. De Dameshandbalclub Overpelt (DHCO) is de grootste damesclub van Vlaanderen. Ze telt 184 leden. 

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Tongeren - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Tongeren - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Tongeren klopt Visé

Dinsdag 1 februari 2022
Tongeren - Handbal: Tongeren klopt ViséHandbal Tongeren heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen HC Visé BM gewonnen met 34-36. Het was een match in de BENE League.

Gereedschap gestolen in Diets-Heur

Dinsdag 1 februari 2022
Dieven sloegen toe in een tuinhuis aan de Kuilenstraat in Diets-Heur. Er is gereedschap gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Maggy Denis overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Zondag is Maggy Denis overleden, de weduwe van Marcel Loix. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Tina Falize overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Tongeren - Tina Falize overledenIn Diets-Heur is is op 29 januari Tina Falize overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Laurent Daems. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Drugsdealer (24) gearresteerd

Dinsdag 1 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt is een 24-jarige drugsdealer uit Zutendaal gearresteerd. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Tongeren - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop