Het overige nieuws

Maxime Vanoppen verlaat E. Henis

Maandag 31 januari 2022
Tongeren - Maxime Vanoppen verlaat E. HenisZoomMaxime Vanoppen van Eendracht Henis zal komend seizoen de kleuren van Munsterbilzen verdedigen.

Jacques Ciavattoni overleden

Maandag 31 januari 2022
Gisteren is Jacques Ciavattoni plots overleden. Hij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (14 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef aan de Henisstraat. Begroeting: vrijdag (20.30-21 uur) bij Uitvarat Driesen aan de Rutterweg.
Kort nieuws van bij de buren
In de Veulenstraat in Heers drongen dieven via een raam binnen in een huis. Er zijn juwelen en geld gestolen. De inbraak is gisteren in de vooravond vastgesteld.

Marcelle Daelemans overleden

Maandag 31 januari 2022
Tongeren - Marcelle Daelemans overledenZaterdag is Marcelle Daelemans overleden, de weduwe van de in 1982 gestorven Willy Mesotten. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk aan de Cottalaan. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Tongeren - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitspaal op rijbaan

Maandag 31 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Negenbonderstraat in Kortessem is vanmorgen een auto tegen een elektriciteitspaal gereden. De paal knakte af en belandde op de rijbaan zodat de weg moest afgesloten worden. De bestuurder kwam met de schrik vrij.
Parochieassistente Viviane Vossen van de pastorale eenheid Onze Lieve Vrouw Tongeren gaat op pensioen. Ze was 21 jaar als parochieassistente aan de slag en werd vandaag letterlijk in de bloemetjes gezet.
In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Tongeren Mini Star Houthalen A verslagen met 4-0.

Josephine Vandebosch overleden

Zondag 30 januari 2022
Tongeren - Josephine Vandebosch overledenDonderdag is Josephine Vandebosch, de weduwe van René Sneyers, op haar 90ste verjaardag overleden. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Valencia Piringen - Stevoort 2-2

Zondag 30 januari 2022
Tongeren - Valencia Piringen - Stevoort 2-2Valencia Piringen heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Stevoort.
Tongeren - Rutten verliest van Belisia Bilzen BUnion Rutten heeft thuis met 1-4 verloren van Belisia Bilzen B.+

Sluizen wint bij FC Diepenbeek

Zondag 30 januari 2022
Tongeren - Sluizen wint bij FC DiepenbeekVC Jekervallei Sluizen heeft FC Diepenbeek verslagen met 0-1.
Tongeren - Tongeren B verliest bij VeldwezeltKSK Tongeren B heeft thuis een 0-4 nederlaag geleden tegen FC Veldwezelt.

Henis verliest bij Hoeselt

Zondag 30 januari 2022
Tongeren - Henis verliest bij HoeseltZoomEendracht Henis is bij VV Hoeselt gaan verliezen met 3-1.

's Herenelderen - Vlijtingen 1-1

Zondag 30 januari 2022
Tongeren - 's Herenelderen - Vlijtingen 1-1Victoria 's Herenelderen heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Vlijtingen VV.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Belisia BilzenKSK Tongeren heeft vanmiddag met 2-0 verloren op het veld van Belisia Bilzen.

Bruno Gerrits overleden

Zondag 30 januari 2022
Tongeren - Bruno Gerrits overledenIn Pelt is vrijdag Bruno Gerrits overleden. Hij was afkomstig van Tongeren en werd 56 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest in Eigenbilzen''s Herenelderen B heeft vanavond met 5-2 verloren op het veld van JB Eigenbilzen.

WK handbal: België tegen Slovakije

Zaterdag 29 januari 2022
Tongeren - WK handbal: België tegen SlovakijeDeze namiddag werd er in Boedapest geloot voor de eerste ronde van de tweede WK-kwalificatiefase. België neemt het half maart op tegen Slovakije dat het thuisrecht heeft. De heenwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 16 OF donderdag 17 maart, de return in het weekend van 19 en 20 maart. Het exacte spelschema wordt later bekendgemaakt. Als België zich zou plaatsen voor de tweede ronde van de tweede kwalificatiefase dan is Rusland de tegenstander.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Christiane Nyst overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Tongeren - Christiane Nyst overledenWoensdag is Christiane Nyst overleden, de echtgenote van Gilbert Willems. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Lutgarde Picart overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Donderdag is Lutgarde Picart overleden, de echtgenote van Paul-Luc Fagard. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

Serge César overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Tongeren - Serge César overledenDonderdag is Serge César overleden, de echtgenoot van Christiane Lafosse. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Tongeren - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in frituur

Vrijdag 28 januari 2022
Tongeren - Brand in frituurVanavond heeft het gebrand in frituur 't Elders Frietje aan de Elderseweg. De frietketel vatte er vlam. De brandweer kon niet voorkomen dat er grote schade werd aangericht
Tongeren - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  
Tongeren - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Tongeren - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Tongeren - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

Eendracht Henis heeft nieuwe trainer

Woensdag 26 januari 2022
Tongeren - Eendracht Henis heeft nieuwe trainerZoomEendracht Henis heeft een nieuwe trainer aangetrokken: Yoeri Lievens, eerder aan de slag bij Herderen-Millen en Hoeselt.

Ongeval in Koninksemstraat

Woensdag 26 januari 2022
Gisterennamiddag is er een verkeersongeval gebeurd in de Koninksemstraat. Daarbij is een 37-jarige vrouw uit Lanaken gewond geraakt.

Deur opengebroken: geld weg

Woensdag 26 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden de deur om binnen te dringen in een woning aan de Luyssenstraat in Kortessem. Er is geld gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Taaf Borgerhoff overleden

Woensdag 26 januari 2022
Tongeren - Taaf Borgerhoff overledenMaandag is Taaf Borgerhoff overleden, de echtgenoot van Betsy Christiaens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Tongeren - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Tongeren - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

KSK Tongeren - Herderen-Millen 1-0

Dinsdag 25 januari 2022
Tongeren - KSK Tongeren - Herderen-Millen 1-0In een oefenwedstrijd heeft KSK Tongeren vanavond FC Herderen-Millen verslagen met 1-0.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Tongeren - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Maria Jans overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Tongeren - Maria Jans overledenZondag is Maria Jans overleden, de weduwe van Maurice Vanlessen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Keiberg.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Tongeren - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Neven overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Tongeren - Roger Neven overledenZondag is Roger Neven overleden, de echtgenoot van Simone Gaens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Moeder en kind gewond bij botsing

Dinsdag 25 januari 2022
Bij een kop-staartaanrijding in de Legioenenlaan zijn een moeder en haar kind gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmiddag.

Trainer Eendracht Henis stopt

Maandag 24 januari 2022
Tongeren - Trainer Eendracht Henis stoptZoomBrecht Nelissen stopt eind dit seizoen als trainer van Eendracht Henis. Zijn beslissing is ingegeven door familiale redenen.
Tongeren - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.

Huberte Freson overleden

Maandag 24 januari 2022
Tongeren - Huberte Freson overledenZaterdag is Huberte Freson overleden, de echtgenote van Armand Dupont. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in Uitvaartcentrum Debay.
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Georges Servaes overleden

Maandag 24 januari 2022
Tongeren - Georges Servaes overleden
Vrijdag is Georges Servaes overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Hubertina Willaert overleden

Maandag 24 januari 2022
Zaterdag is Hubertina Willaert overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Tongeren - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Henis verliest oefenwedstrijd

Zondag 23 januari 2022
Tongeren - Henis verliest oefenwedstrijdZoomEendracht Henis heeft deze namiddag zijn oefenwedstrijd op het veld van Membruggen verloren. Uitslag: 3-2.
Tongeren - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMR Biesen - 's Herenelderen 0-5

Zaterdag 22 januari 2022
Tongeren - KMR Biesen - 's Herenelderen 0-5Victoria 's Herenelderen heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van KMR Biesen gewonnen met 0-5.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Patro EisdenKSK Tongeren heeft deze namiddag de oefenmatch tegen Patro Eisden verloren met 2-0. De doelpunten vielen in de eerste helft.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Tongeren - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Vincenzo Cantarella overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Woensdag is Vincenzo Cantarella overleden. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Nieuwe vennootschap: Exquiseth

Donderdag 20 januari 2022
Georges Kenis (31) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Exquiseth opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer informatica-dienstveriening, het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en desktop publishing

Willy Nijs overleden

Donderdag 20 januari 2022
Tongeren - Willy Nijs overledenMaandag is in Grote Spouwen Willy Nijs overleden, de echtgenoot van Lydia Houben. Hij was 63 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Tongeren - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Mariette Frédérix overleden

Donderdag 20 januari 2022
Tongeren - Mariette Frédérix overledenGisteren is Mariette Frédérix overleden, de weduwe van Paul Snellings. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Maandag (19 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk Sint-Jan aan de Minderbroedersstraat.

Huberthe Coenegrachts overleden

Donderdag 20 januari 2022
Tongeren - Huberthe Coenegrachts overledenOp 15 januari is Huberthe Coenegrachts overleden, de echtgenote van Rik Fransen. Zij was 93 jaar en afkomstig van Berg. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Twee auto's botsen: één gewonde

Dinsdag 18 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Hasseltsesteenweg in Kortessem is vanavond één gewonde gevallen. Twee geparkeerde wagens deelden ook in de brokstukken.

Marie-José Jorssen overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Tongeren - Marie-José Jorssen overledenGisteren is Marie-José Jorssen overleden, de weduwe van de in 1976 gestorven Gustaaf Bleus. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Tongeren - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Tongeren - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be
Tongeren - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
BasKet Tongeren heeft niet kunnen winnen tegen leider Neufchâteau. Uitslag: 74-85.

Dief betrapt op antiekmarkt

Zondag 16 januari 2022
Een handelaar kon vanmorgen een dief staande houden op de antiekmark tot de politie ter plaatse was. Het betreft een Nederlander.
Tongeren - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal Tongeren klopt Sasja

Zaterdag 15 januari 2022
Tongeren - Handbal Tongeren klopt SasjaIn het handbal heeft handbalclub Tongeren vandaag Sasja uit Hoboken verslagen met 32-20. Het ging om een oefenwedstrijd.

Marcel Weerelds overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Donderdag is Marcel Weerelds overleden, de echtgenoot van Jeannine Proesmans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Frans Souvereyns overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Tongeren - Frans Souvereyns overledenOp 7 januari is in Wellen Frans Souvereyns overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Josepha Box. Hij was 91 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Skeelerpiste in Pliniuspark

Vrijdag 14 januari 2022
In het Pliniuspark wordt er in het najaar een skeelerpiste aangelegd, de eerste in Limburg. Het college van burgemeester en schepenen heeft dat project goedgekeurd.
"Aangezien de parking in het Pliniuspark aan een sanering toe is en het terrein er buiten het zomerseizoen meestal verlaten bij ligt, dringt een opwaardering van het terrein zich op," zegt burgemeester Dewael. "Het levert ons de gelegenheid om uit te kijken naar bijkomende activiteiten die compatibel kunnen zijn met de huidige (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal Tongeren wint oefenmatch

Donderdag 13 januari 2022
Tongeren - Handbal Tongeren wint oefenmatchHandbal Tongeren heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Initia Hasselt gewonnen met 37-25.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Tongeren - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Tongeren - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Tongeren - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht

Twee keer naakt op straat

Woensdag 12 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Twee keer naakt op straatEen veertiger uit Heers riskeert zes maanden cel met uitstel omdat hij twee keer naakt over straat liep onder invloed van drugs. De man kwam al meermaals in aanraking met het gerecht. Op 9 februari kent de man zijn straf. (PG)

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Tongeren - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Peuskens overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Tongeren - Maria Peuskens  overledenGisteren is Maria Peuskens overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Edmond Nulens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Tongeren - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Tongeren - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

Roger Muziek overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Tongeren - Roger Muziek overledenOp 7 januari overleed Roger Muziek, de levenspartner van Rina Vandeweyer. Hij was 77 jaar en afkomstig van Widooie. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring gevolgd door asverspreiding op de begraafplaats van Vliermaal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Idalie Requilé overleden

Maandag 10 januari 2022
Tongeren - Idalie Requilé overledenOp 7 januari is Idalie Requilé overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Guillaume Budenaers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek, Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Angèle Vanlessen overleden

Maandag 10 januari 2022
Tongeren - Angèle Vanlessen overledenOp 4 januari is Angèle Vanlessen overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jean Clerinx. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Merestraat

Zondag 9 januari 2022
Tongeren - Inbraak in MerestraatEr is ingebroken in een pand aan de Merestraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van TermienKSK Tongeren heeft gisteravond een oefenwedstrijd tegen Eendracht Termien verloren met 0-2. De twee doelpunten vielen op hoekschop. De keeper van Termien pakte een strafschop.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Tongeren - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jetje Douha overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Tongeren - Jetje Douha overledenWoensdag is Jetje Douha overleden, de echtgenote van Pieter Kellens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.
Möbius Franssen uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Lets Talk Digital opgericht met zetel aan de Blaarmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes voor derden via de verschillende media.

Hubert Tulleners overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Tongeren - Hubert Tulleners overledenWoensdag is Hubert  Tulleners overleden, de echtgenoot van Godelieve Winten. Hij was 81 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats in Tongeren vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Emma Brugmans overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Gisteren is Emma Brugmans overleden, de weduwe van de in 1981 overleden Valentin Hoste. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan aan de Minderbroedersstraat.

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Tongeren - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Tongeren - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Tongeren - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  

Albert Freson overleden

Donderdag 6 januari 2022
Tongeren - Albert Freson overledenMaandag is Albert Freson overleden, de echtgenoot van Maria Jorissen. Hij was 83 jaar en afkomstig van Piringen. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Françine Proesmans overleden

Donderdag 6 januari 2022
Tongeren - Françine Proesmans overledenOp 2 januari is Françine Proesmans overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Rouwadres: fam. Proesmans p/a Rutterweg 12/1 3700 Tongeren.

Monique Janssens overleden

Donderdag 6 januari 2022
Tongeren - Monique Janssens overledenDinsdag is Monique Janssens overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Jos Gutshoven. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Angèle Vanlessen overleden

Donderdag 6 januari 2022
Dinsdag is Angèle Vanlessen overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jean Clerinx. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Covida-dagcentrum

Woensdag 5 januari 2022
Er is ingebroken in het Covida-dagcentrum in Vroenhoven (Riemst). De daders gingen met een smart-tv, een laptop en geld aan de haal. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Berto Abbinante overleden

Woensdag 5 januari 2022
Zondag is Berto Abbinante (54) overleden. Hij woonde in Tongeren maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maria Peereboom overleden

Woensdag 5 januari 2022
Tongeren - Maria Peereboom overledenGisteren is Maria Peereboom overleden, de weduwe van Henri Vanderhoeven. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Lutgardiskerk aan de Blaarstraat. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Ruterweg.

Georges Renard overleden

Woensdag 5 januari 2022
Gisteren is Georges Renard overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwbeklag: fam. Renard & Goffin p/a. Rutterweg 12 bus 1 3700 Tongeren.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Tongeren - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.

Elisa Croes overleden

Woensdag 5 januari 2022
In WZC Seniorenhof is maandag Elisa Croes overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Maurice Meeuwissen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht

Carwash failliet verklaard

Dinsdag 4 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag carwash Sonu en Gagan uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 februari ingediend worden.

Guillaume Bertrand overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Tongeren - Guillaume Bertrand overledenGisteren is Guillaume Bertrand overleden, de weduwnaar van Constance Schoenaers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nicolas Leonard overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Tongeren - Nicolas Leonard overledenZondag is Nicolas Leonard overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Commentaar
Tongeren - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)

Offerblok in kapel opengebroken

Maandag 3 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben het offerblok van de kapel van Vrijhern in Hoeselt opengebroken. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Tongeren - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Vossen overleden

Maandag 3 januari 2022
Tongeren - Willy Vossen overledenOp 29 december is Willy Vossen overleden, de weduwnaar van Rita Bergmans en de levensgezel van Marie-José Aerden. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Paul Malcorps overleden

Maandag 3 januari 2022
Tongeren - Paul Malcorps overledenOp 27december overleed Paul Malcorps, de echtgenoot van Claire van de Boel. Hij was 89 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Elen.

Rony Haesen overleden

Maandag 3 januari 2022
Tongeren - Rony Haesen overledenOp 28 december is Rony Haesen overleden, de echtgenoot van Carine Thijs. Hij was 59 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kesselt.
Tongeren - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Inbraak in Rijckersstraat

Zondag 2 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Rijckersstraat in Riemst. Of er buit is, is niet geweten. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.
Kerk
Tongeren - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Tongeren - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Fietser onder invloed van drugs

Zaterdag 1 januari 2022
Tongeren - Fietser onder invloed van drugsDe politie heeft de voorbije nacht een fietser betrapt die onder meer onder invloed was van cocaïne en amfetamine. De agenten namen ook een auto in beslag van een bestuurder zonder rijbewijs die bovendien een positieve ademtest aflegde.

Auto ramt enkele boompjes

Zaterdag 1 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend ramde een auto enkele boompjes in de Broekomstraat in Borgloon. De wagen belandde op zijn dak. De bestuurder raakte gewond.

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Tongeren - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Tongeren - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop