Het overige nieuws

Tongeren - Eendracht Henis - Kolmont 2-0ZoomEendracht Henis heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Sp. Kolmont verslagen met 2-0.
Tongeren - Unico Tongeren - Kab. Opglabbeek 3-0In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Unico Tongeren Kabouters Opglabbeek geklopt met 3-0.
Weerbericht
Tongeren - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Castermans overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Tongeren - Jean Castermans overledenDonderdag is Jean Castermans overleden, de echtgenoot van Betsy Scheepers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Tongeren - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Tongeren - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Georgette Kindermans overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Woensdag overleed Georgette Kindermans, de weduwe van de in 2017 gestorven Richard Vandersmissen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk aan de Cottalaan, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Berg-Ketsingen.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Tongeren - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Tongeren - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
Op het terrein van een bedrijf aan de Industrielaan in Hoeselt is de diesel uit vier vrachtwagens gestolen. De daders die toesloegen rond middernacht zijn te zien op camerabeelden.

Nieuwe vennootschap: JC Home

Donderdag 28 juli 2022
Joakim Charles (29) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap JC Home opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van algemene bouw- en aannemerswerken, het bouwrijp maken van terreinen en het uitvoeren van rioleringswerken.

Inbrekers stelen geld

Donderdag 28 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Valgaërstraat in Kortessem kwamen inbrekers over de vloer. Er is geld gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Brandje aan machine

Donderdag 28 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag ontstond een brandje aan een machine van een schrijnwerkerij op het Boostveld in Riemst. Zowel de brandweerpost van Tongeren als die van Bilzen werden uitgestuurd maar bij aankomst bleek dat personeelsleden het brandje al hadden geblust.

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Tongeren - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Melanie Mouchaers overleden

Donderdag 28 juli 2022
Dinsdag is Melanie Mouchaers overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Irène Timmermans overleden

Donderdag 28 juli 2022
Maandag is Irène Timmermans overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Lucienne Vanseer overleden

Donderdag 28 juli 2022
Tongeren - Lucienne Vanseer overledenOp 22 juli overleed Lucienne Vanseer. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Tongeren - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Nico Gilissen overleden

Donderdag 28 juli 2022
Tongeren - Nico Gilissen overledenMaandag is in Piringen Nico Gilissen overleden, de echtgenoot van Solange Mertens. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

's Herenelderen - Bregel 1-1

Woensdag 27 juli 2022
Tongeren - 's Herenelderen - Bregel 1-1In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Victoria 's Herenelderen en Bregel 1-1 gelijkgespeeld.
Tongeren - KSK Tongeren wint oefenwedstrijdKSK Tongeren heeft de oefenwedstrijd tegen eersteprovincialer Juve Hasselt vanavond gewonnen met 0-6, na doelpunten van Voorjans, Vanderhoven, Camara (2), Mehanovic en Callemin.
Tongeren - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Doodrijder aangehouden

Woensdag 27 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft vandaag de 24-jarige man die dinsdag een jogster doodreed in Borgloon en vluchtmisdrijf pleegde onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Tilly Falla overleden

Dinsdag 26 juli 2022
Tongeren - Tilly Falla overledenGisteren is Tilly Falla overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Willy Duchateau. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen. Rouwadres: Kastanjewal 30, 3700 Tongeren.

Maria Van Ormelingen overleden

Dinsdag 26 juli 2022
Tongeren - Maria Van Ormelingen overledenOp 22 juli is Maria Van Ormelingen overleden, de echtgenote van Henri Hertigers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Reclamepaneel vernield

Dinsdag 26 juli 2022
Tongeren - Reclamepaneel vernieldIn de Maastrichterstraat hebben vandalen een reclamepaneel van een handelszaak vernield. Zij gingen ook met een vlag aan de haal. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Tongeren - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Tongeren - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jogster doodgereden

Dinsdag 26 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag, even voor 11 uur, is op de Bilterweg in Borgloon een 45-jarige jogster aangereden door een lichte vrachtwagen. De vrouw kwam ter plaatse om het leven. De bestuurder van het aanrijdende voertuig pleegde vluchtmisdrijf maar heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Het gaat om een 24-jarige man die gearresteerd werd. Het slachtoffer was moeder van twee kinderen.
Tongeren - Standard-speler zonder rijbewijs betraptBij een controle in Tongeren is de 24-jarige Standard-speler Aron Donnum vorige week betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ook de keuring van zijn voertuig bleek verlopen. De Noor zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Tongeren - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Versterking voor KSK Tongeren

Maandag 25 juli 2022
Tongeren - Versterking voor KSK TongerenKSK Tongeren heeft Elvis Mohanovic (22) aangetrokken als centrumspits. Hij heeft een voetbalverleden in de jeugd van KRC Genk en Anderlecht waarna hij debuteerde bij het eerste elftal van Seraing. Na twee jaar in Bosnië keert hij nu terug naar België.
Michel Debusschere (57) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Dartscompany opgericht met zetel aan de Wijkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van dartborden, dartpijlen en de invoer van andere sportartikelen en speelgoed.

Weg met motorfiets

Maandag 25 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Maastrichtersteenweg in Riemst is een motorfiets gestolen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
Tongeren - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Digneffe overleden

Maandag 25 juli 2022
Tongeren - Leon Digneffe overledenOp 21 juli is Leon Digneffe overleden, de levenspartner van Tina Buteneers. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Tongeren - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Zwaargewonde twintiger aangetroffenZoomVanmorgen is een zwaargewonde twintiger aangetroffen in de Jodenstraat in Riemst. Hij is eerst naar het ziekenhuis in Tongeren gebracht, later opgenomen in het ziekenhuis in Genk en nadien overgebracht naar het brandwondencentrum in Leuven. Hij werd het slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf. De politie heeft drie mannen opgepakt. Eén van hen, de bestuurder van het aanrijdende voertuig, moet voor de onderzoeksrechter verschijnen.Het gaat om een 21-jarige uit Bilzen. Zijn twee passagiers zijn vrijgelaten.

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Gilbert Ghysens overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Tongeren - Gilbert Ghysens overledenOp 20 juli overleed Gilbert Ghysens, de echtgenoot van Marleen Kellens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: maandag (18.30-19 uur). Rouwadres: Kolmontstraat 9,3700 Overrepen.

Anita Larondelle overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Tongeren - Anita Larondelle overledenOp 20 juli overleed Anita Larondelle, de echtgenote van Fozie Haiverlain. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Tongeren - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Julia Vancauwenbergh overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Tongeren - Julia Vancauwenbergh overledenOp 19 juli is Julia Vancauwenbergh overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Paul Maris. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Tongeren - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Maries Hechtermans overleden

Donderdag 21 juli 2022
Maandag is Maries Hechtermans overleden, de echtgenote van Walthère Galluzzo. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag 27 juli (19-19.30 uur) bij Uitvaratzorg Driesen aan de Rutterweg.

Vivianne Triki overleden

Donderdag 21 juli 2022
Tongeren - Vivianne Triki overledenDinsdag is Vivianne Triki overleden, de weduwe van Henri Dehaes. Zij was 66 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.

Nieuwe vennootschap: WRX

Woensdag 20 juli 2022
Jules Wirix (21) en Lien Werelds (34), beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap WRX opgericht met zetel aan de de Tieckenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondwerken, tuinonderhoud, klinkerwerken, rioleringswerken, afbraakwerken en horeca-activiteiten.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Tongeren - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)

Ghislain Moureaux overleden

Woensdag 20 juli 2022
Tongeren - Ghislain Moureaux overledenGisteren is Ghislain Moureaux overleden, de levenspartner van Marina Hensen. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Tongeren - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van het Tongerse IT-bedrijf CCIT. Schuldvorderingen moeten voor 18 augustus ingediend worden. André Gerkens is aangeduid als curator.
Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Annie Daenen overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Tongeren - Annie Daenen overledenOp 16 juli is Annie Daenen overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Pierre Arnauts. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Tongeren - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.

Bruno Vermeulen overleden

Maandag 18 juli 2022
In zijn woonst in Hove is vrijdag Bruno Vermeulen (80) overleden. Hij was afkomstig van Tongeren en gehuwd met Mia Paques.

Gevaarlijke XTC-pillen ontdekt

Maandag 18 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een auto van Nederlanders zijn bij een controle in Hoeselt het voorbije weekend 30 gevaarlijke XTC-pillen gevonden. De in beslag genomen pillen bevatten tot vijf keer meer MDMA dan een gewone XTC-pil.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Tongeren - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Jean Louwet overleden

Maandag 18 juli 2022
Vrijdag is Jean Louwet overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Jeannine Boes en de echtgenoot van Solange Nyssen. Hij was 74 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Tongeren - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht

Evi Vandersmissen overleden

Zaterdag 16 juli 2022
Tongeren - Evi Vandersmissen overledenDinsdag is Evi Vandersmissen overleden, de echtgenote van Sven Tinlot. Zij was 40 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Vliegveldlaan 39, 3800 Sint-Truiden.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Van den Steen overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Woensdag is Pierre Van den Steen overleden, de echtgenoot van Dominique Verschueren. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Josephina Douven overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Tongeren - Josephina Douven overledenDinsdag is Josephina Douven overleden, de weduwe van Georges Peters en van René Peuskens. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek in Tongeren. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Tongeren - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Kine-Line

Donderdag 14 juli 2022
Eline Servaes (23) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Kine-Line opgericht met zetel aan de Corversstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie, osteopathie, (elektro)acupunctuur en medische sportbegeleiding.
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Tongeren - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)

Jan Gilissen overleden

Donderdag 14 juli 2022
Tongeren - Jan Gilissen overledenMaandag is Jan Gilissen overleden. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Schalkhoven. De uitvaartliturgie vindt disdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart aan de Blaarstraat. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Joseph Schoefs overleden

Donderdag 14 juli 2022
Tongeren - Joseph Schoefs overledenDinsdag is Joseph Schoefs overleden, de echtgenoot van Rita Lycops. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Genoelselderen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 22 juli (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart aan de Blaarstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Jozef Souvereyns overleden

Donderdag 14 juli 2022
Tongeren - Jozef Souvereyns overledenDinsdag is Jozef Souvereyns overleden, de echtgenoot van Yvonne Roeffaers. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Overrepen. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Barthels in Lanaken.

John Ruyters overleden

Woensdag 13 juli 2022
Tongeren - John Ruyters overledenZondag is John Ruyters overleden, de echtgenoot van Mady Van Hove. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Nieuwe Steenweg 55, 36700 Tongeren.

Pierre Coenegrachts overleden

Woensdag 13 juli 2022
Tongeren - Pierre Coenegrachts overledenMaandag is Pierre Coenegrachts overleden, de echtgenoot van Josta Lenaerts. Hij was 85 jaar. De utvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Tongeren - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Isabella Nulens overleden

Woensdag 13 juli 2022
Tongeren - Isabella Nulens overledenMaandag is Isabella Nulens overleden, de weduwe van Evarist Tits en de levensgezellin van Jean Rosius. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: woensdag en donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Pierre Hensen overleden

Dinsdag 12 juli 2022
Zondag is Pierre Hensen overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Maria Vanstockem. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Ida Weerelds overleden

Dinsdag 12 juli 2022
Zondag is Ida Weerelds overleden, de weduwe van Hendrik van de Beek. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Tongeren - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Charlottta Prüfer overleden

Maandag 11 juli 2022
Op 8 juli overleed Charlotta Prüfer, de weduwe van Hendrik Zielinski. Zij was 96 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Magda Heeren overleden

Maandag 11 juli 2022
Op 28 juni overleed Magda Heeren, de weduwe van de in 2020 gestorven Marcel Jehoul. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Moerbij

Zondag 10 juli 2022
Dirk Duchateau en Veerle Vandoren, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Moerbij opgericht met zetel aan de Sint-Geertruistraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten, uitbaten en inrichten van één of meerdere horecabedrijven en de productie van bieren, limonades, wijn en water.
De politie heeft gisteren een bromfietser uit het verkeer geplukt omdat die met een namaakkenteken rondreed. De agenten stelden ook vast dat de bromfiets niet ingeschreven was bij de Dienst voor het Wegverkeer en enkel kon gestart worden met behulp van een schroevendraaier.

Georges Reynaerts overleden

Zaterdag 9 juli 2022
Tongeren - Georges Reynaerts overledenIn WZC Sint-Franciscus is donderdag Georges Reynaerts overleden, de echtgenoot van Anny Vanheusden. Hj was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay, gevolgd door de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Lauw. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)
Tongeren - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Mariella Petrilllo uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Terra d'Italia opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Het gaat om een winkel in Italiaanse specialiteiten (voeding, dranken en accessoires).
Tongeren - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.

Jacqueline Amel overleden

Vrijdag 8 juli 2022
Tongeren - Jacqueline Amel overledenWoensdag is Jacqueline Amel overleden, de echtgenote van Jean Daenen. Zij was 73 jaar. Het afscheid, gevolgd door de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Ovcerrepen, vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Man dringt meisjesinternaat binnenEen 30-jarige man uit Tongeren drong midden in de nacht binnen in kamers van meisjes in een internaat in Tongeren. Op het ogenblik van de feiten was hij onder invloed van drugs. Op 11 augustus weet de man welke straf hij krijgt. Zijn advocaat drong aan op een straf met probatie-uitstel. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).
Tongeren - Eerste match Henis tegen Belisia BZoomEendracht Henis speelt op zondag 4 september (15 uur) zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen Belisia B.

Karel Erdbruggen overleden

Donderdag 7 juli 2022
Tongeren - Karel Erdbruggen overledenOp 2 juli overleed Karel Erdbruggen. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Matheï in Hoeselt.

Jenny Collas overleden

Donderdag 7 juli 2022
Tongeren - Jenny Collas overledenDisndag is Jenny Collas overleden, de levenspartner van Jos Ulenaers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Tongeren - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Kerk Borgloon kandidaat erfgoedprijsZoomHet Steen in Antwerpen, de Sint-Odulphuskerk in Borgloon en de Oude Stadsfeestzaal in Mechelen zijn de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2022. Iedereen kan vanaf nu stemmen voor zijn favoriete laureaat. Begin oktober wordt bekendgemaakt wie de prijs wegkaapt en wie de publieksprijs verdient.
“Vlaanderen investeert in haar onroerend erfgoed, dat bewijzen tal van publiek toegankelijke onroerenderfgoedsites,” zegt minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele. (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk Borgloon kandidaat erfgoedprijs
Zoom
Tongeren - 's Herenelderen start in BolderbergTweede provincialer Victoria 's Herenelderen A speelt zondag 4 september (15 uur) zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Bolderberg. Vierde povincialer 's Herenelderen B ontvangt dezelfde dag (15 uur) Moelingen.

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Tongeren - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - KSK Tongeren start in MechelenKSK Tongeren speelt zijn eerste match van het nieuwe seizoen op het veld van Racing Mechelen. Op 10 september ontvangt KSK Turnhout.
Tongeren - Aanwinsten voor V 's Herenelderen BVictoria 's Herenelderen B heeft volgende spelers aangetrokken: Bryan Felix (Kortessem), Jorne Hardy (Rutten), Kenny Lahau (Vechmaal), Lionel Mesotten (Borgloon), Winsten Nassen (KMR Biesen), Jens Noben (Kesselt), Jens Snellinx (Rutten), Janne Thys (Membruggen), Lode Wagemans (vrij) en Bert Zegers (Herderen-Millen B).

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Tongeren - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht

Guy Lacquaye overleden

Maandag 4 juli 2022
Vrijdag is Guy Lacquaye overleden. Hij was 72 jaar. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Tongeren - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Brand op oud voetbalveld

Zondag 3 juli 2022
Tongeren - Brand op oud voetbalveldDeze namiddag moest de brandweer een brand blussen op het oude voetbalterrein van Eendracht Henis. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Inbraak in Wijngaardstraat

Zaterdag 2 juli 2022
In de Wijngaardstraat is ingebroken in een huis. De inbraak werd vandaag gepleegd. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen.

Nieuwe vennootschap: Dellflora

Zaterdag 2 juli 2022
Kurt Dello en Heidi Jans, beiden uit Bilzen, hebben de besloten vennootschap Dellflora opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in bloemen en planten, groothandel in granen en zaden en snoeien van bomen en heggen.

Raymonde Marx overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Gisteren is Raymonde Marx overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Tongeren - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Zes nieuwe spelers voor  's Herenelderen AVictoria 's Herenelderen A heeft zich versterkt met zes nieuwe spelers: Sam Coenegrachts (Hoeselt), Brent Vranken (Juve Hasselt), Tim Caelen (Zutendaal), Khaled Dango (Tongeren), Kay Dassen (Rekem) en Niels Schoenmaekers (Belisia).
Op de Maastrichtersteenweg hebben vandalen enkele ruiten ingeslagen. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Tongeren - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop