Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Tongeren - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.
Kort nieuws van bij de buren
De rechter heeft een dertiger uit Borgloon tot 18 maanden cel veroordeeld omdat hij masturbeerde in het bijzijn van zijn kinderen die op dat ogenblik 5,7 en 9 jaar waren en voor aanranding van zijn ex-vrouw. (PG)

Botsing op Maastichtersteenweg

Donderdag 31 maart 2022
Op de Maastrichtersteenweg raakten deze namiddag drie voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen.

Vier auto's botsen

Donderdag 31 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maatrichtersteenweg in Riemst raakten gisterenmiddag vier auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij viel één gewonde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Tongeren - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht

Josepha Libert overleden

Donderdag 31 maart 2022
Tongeren - Josepha Libert overledenOp 25 maart is Josepha Libert overleden, de weduwe van Florent Martens. Zij was 96 jaar en afkomstig van Nerem. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Godsheide.

Meriam Nas overleden

Donderdag 31 maart 2022
Tongeren - Meriam Nas overledenZondag is Meriam Nas overleden, de echtgenote van Jan Hoenjet. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).
Tongeren - 's Herenelderen B - Herderen-Millen B 1-4Victoria 's Herenelderen B heeft vanavond thuis van Herderen-Millen B verloren met 1-4. Het betrof een inhaalwedstrijd.

KSK Tongeren B verliest in Riemst

Woensdag 30 maart 2022
Tongeren - KSK Tongeren B verliest in RiemstKSK Tongeren B verloor vanavond met 3-1 op het veld van Riemst.

Eendracht Henis klopt As-Niel

Woensdag 30 maart 2022
Tongeren - Eendracht Henis klopt As-NielZoomEendracht Henis heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen As-Niel United gewonnen met 3-0.

Gruitrode - 's Herenelderen 2-0

Woensdag 30 maart 2022
Tongeren - Gruitrode - 's Herenelderen 2-0Nevok Gruitrode heeft vanavond Victoria 's Herenelderen A verslagen met 2-0.
Tongeren - Zaterdag starten play-offs in het handbalNu zaterdag starten de play-offs in het handbal. Sezoens Bocholt speelt dan thuis tegen Sporting Pelt. Sezoens Bocholt start met 4 punten aan de play-offs, Sporting Pelt met 3, VIsé BM met 2 en HC Tongeren met 1 punt.  

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Tongeren - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 

William Schepers overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Zaterdag is William Schepers overleden, de echtgenoot van Rita Decupere. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews
Tongeren - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.
Tongeren - Damesvoetval: Winst voor PiringenIn tweede provinciale van het damesvoetbal is Valencia Piringen met 2-10 gaan winnen bij hekkensluiter Thes Sport. Piringen staat tiende in de stand.
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht

Brigitte Baerten overleden

Maandag 28 maart 2022
Tongeren - Brigitte Baerten overledenOP 24 maart is in 's Herenelderen Brigitte Baerten overleden, de levenspartner van François Proesmans. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
De politie heeft gisteren dertig verkeerszondaars op de bon geslingerd. De controles gebeurden met een mobiele observatieauto.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest van Veldwezelt's Herenelderen B heeft met 1-5 verloren van FC Veldwezelt.
Tongeren - Tongeren B verliest bij VliermaalrootKSK Tongeren B is bij Vliermaalroot gaan verliezen met 4-1.
Tongeren - Gelijkspel voor Valencia PiringenValencia Piringen is thuis tegen Habo Borgloon niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

Sluizen verliest bij Zutendaal

Zondag 27 maart 2022
Tongeren - Sluizen verliest bij ZutendaalJekervallei Sluizen heeft thuis van Zutendaal VV verloren met 0-1.

Henis-Louwel : 1-1

Zondag 27 maart 2022
Tongeren - Henis-Louwel : 1-1Eendracht Henis en Eendracht Louwel zijn in Tongeren niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Voor Henis scoorde Dessers, voor Louwel Palaia.

KSK Tongeren klopt Londerzeel

Zaterdag 26 maart 2022
Tongeren - KSK Tongeren klopt LonderzeelKSK Tongeren heeft vanavond thuis met 2-1 gewonnen van SK Londerzeel. Voot Tongeren scoorden Vanderhoven en Baik.

Zwaar verlies voor Union Rutten

Zaterdag 26 maart 2022
Tongeren - Zwaar verlies voor Union RuttenUnion Rutten ging vanavond met 7-0 onderuit op het veld van SK Moelingen.

's Herenelderen A wint in Hoeselt

Zaterdag 26 maart 2022
Tongeren - 's Herenelderen A wint in HoeseltVictoria 's Herenelderen A heeft vanavond met 1-2 gewonnen bij Hoeselt VV. Vaelen en Libotte scoorden voor 's Herenelderen.

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Tongeren - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!

Maurice Requilé overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Tongeren - Maurice Requilé overledenWoensdag is Maurice Requilé overleden, de echtgenoot van Marie-José Vandenzavel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Koninksem. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Jean Germis overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Tongeren - Jean  Germis overledenOp 22 maart is Jean Germis overleden, de weduwnaar van Antoinette Kockelmans. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jeannine Daemen overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Tongeren - Jeannine Daemen overledenOp 22 maart is Jeannine Daemen overleden, de echtgenote van Joseph Juveyns. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Bergroeting: maandag (18.30-19 uur).

Huguette Fransen overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Tongeren - Huguette Fransen overledenOp 20 maart is Huguette Fransen overleden. Zij was 66 jaar. Afscheid in beperkte kring.

Rugzak gejat uit bestelwagen

Vrijdag 25 maart 2022
In de Maastrichterstraat is vanmiddag een rugzak uit een bestelwagen gestolen. Een raampje van het voertuig stond open.

Een fietsbieb voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Tongeren - Een fietsbieb voor OekraïneTot Paaszondag 17 april wordt in Limburg ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen een grote inzamelactie georganiseerd voor kinderfietsen. Wie een fietsje schenkt krijgt zelf geen waardebon, maar voor elke geschonken fiets in deze periode geeft de Fietsbieb een jaar gratis lidmaatschap aan een kind op de vlucht.
Het verstrekken van gratis lidmaatschappen loopt tot eind juni. Kinderfietsen mogen gedurende deze periode binnengebracht worden in alle 12 Fietsbiebs in Limburg (Beringen, Diepenbeek, (…) Het hele nieuwsbericht

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Tongeren - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)

Fietser bezweken

Donderdag 24 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Borgloon werd een fietser vanmiddag onwel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar de fietser is overleden.

Fietser gewond op Visésteenweg

Donderdag 24 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Visésteenweg in Riemst raakten vanmiddag een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Jean-Marie Poncelet overleden

Donderdag 24 maart 2022
Woensdag is Jean-Marie Poncelet overleden, de echtgenoot van Liliane Teelen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt dinsdag  (11 uur) plaats in de aula van Uiitvaartzorg Driesen. Begroeting:maandag (18.30-19 uur).

Josée Bijnens overleden

Donderdag 24 maart 2022
Op 17 maart is Josée Bijnens overleden, de weduwe van José Toppet-Hoegars. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Tongeren - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Tongeren - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Noël Vandevenne overleden

Donderdag 24 maart 2022
Tongeren - Noël Vandevenne overledenZondag is Noël Vandevenne overleden, de echtgenoot van Fina Gielkens. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in Uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Gisèle Proost overleden

Donderdag 24 maart 2022
Tongeren - Gisèle Proost overledenOp 19 maart is Gisèle Proost overleden, de levenspartner van Daniël Struys. Zij was 73 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Twee ongevallen in Kortessem

Woensdag 23 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de N20 in Kortessem. Gisterenamiddag vielen er drie lichtgewonden bij een botsing op het Kerkplein.
Tongeren - Twee nieuwe spelers voor 's Herenelderen
Tim Caelen (Zutendaal) en Brent Vranken (Juve Hasselt) zullen komend seizoen de kleuren van Victoria 's Herenelderen verdedigen. Jeremy Lemmens en Jordy Kanyamuhanga trekken de deur achter zich dicht bij Victoria.

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Tongeren - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.

Gusta Jans overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Zondag is Gusta Jans overleden, de echtgenote van Robert Shlusmans. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaars in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Tongeren - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting

Gaby Delvaux overleden

Maandag 21 maart 2022
Tongeren - Gaby Delvaux overledenZaterdag is Gaby Delvaux overleden, de echtgenote van René Schoofs. Zij was 71 jaar. Het afscheid vind donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Rijbewijs kwijt na drugstest

Maandag 21 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zaterdag op de Maastrichtersteenweg in Riemst een bestuurder betrapt die onder invloed van drugs reed. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren.

Julien Jadoulle overleden

Maandag 21 maart 2022
Tongeren - Julien Jadoulle overledenVrijdag is Julien Jadoulle overleden, de echtgenoot van Josette Somers. Hij was 62 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.
Tongeren - Piringen verliest van Herk SportValencia Piringen is vanmiddag met 4-1 gaan verliezen op het veld van Herk Sport.

Boxberg A - Sluizen: 0-1

Zondag 20 maart 2022
Tongeren - Boxberg A - Sluizen: 0-1Boxberg heeft thuis tegen Jekervallei Sluizen verloren met 0-1.

Gelijkspel voor Tongeren B

Zondag 20 maart 2022
Tongeren - Gelijkspel voor Tongeren BKSK Tongeren B heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Vroenhoven VV.
Tongeren - 's Herenelderen - K. Opglabbeek: 4-1Victoria 's Herenelderen A heeft Kabouters Opglabbeek A verslagen met 4-1.

Landen - Eendracht Henis 0-0

Zondag 20 maart 2022
Tongeren - Landen - Eendracht Henis 0-0ZoomGeen doelpunten tijdens de wedstrijd Landen-Eendracht Henis: 0-0.

Belgische handballers naar WK

Zaterdag 19 maart 2022
Tongeren - Belgische handballers naar WKZoomVoor het eerst in de geschiedenis heeft België zich geplaatst voor het WK handbal. Vanavond plaatsten de Red Wolves zich na een 31-26 overwinning tegen Slovakije. (Foto Alain Decamps) UPDATE Een verslag van Eric Dupain:
Stipt om 20.10 u beginnen de Red Wolves aan hun belangrijkste wedstrijd ooit met als inzet een WK-ticket. In een kolkende arena gaat Vancosen op zoek naar de openingstreffer, maar doelman Machac brengt redding. (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 's Herenelderen B verliest in BilzenVictoria 's Herenelderen B heeft vanavond met 6-2 verloren op het veld van Belisia Bilzen B.

Racing Boxberg A - Sluizen 0-1

Zaterdag 19 maart 2022
Tongeren - Racing Boxberg A - Sluizen 0-1Racing Boxberg A heeft vanavond thuis van Sluizen verloren met 0-1 .
Tongeren - KSK Tongeren verliest bij HoogstratenKSK Tongeren is bij leider Hoogstraten VV gaan verliezen met 2-1.
Valencia Piringen - KFC Eksel 0-7
De twaalfde zege op rij is binnen voor Ekselle. Ook van de verplaatsing naar Tongeren keerde groen-rood terug met drie punten en een koffer vol doelpunten. Anouschka Boons (2) en Isabelle De Volder (2) zijn de 'usual suspects' in het lijstje doelpuntenmakers. Kimberley Moerman, Kimberley Bedford en Mirthe Vrijsen vullen het rijtje verder aan. Ekselle is de fiere tweede in de stand sinds vorig weekend. Het seizoen nadert zijn ontknoping: er zijn nog 6 speeldagen af te werken, te beginnen met de thuismatch tegen Elen komend weekend.

Veldbrand in Widooie

Zaterdag 19 maart 2022
Tongeren - Veldbrand in WidooieDe brandweer moest deze voormiddag een brand op een veld in Widooie blussen. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Fabriekje voor roltabak ontdekt

Vrijdag 18 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
De douane heeft vandaag in een loods aan de Industrielaan in Hoeselt een verpakkingsfabriekje voor roltabak ontdekt. Zo'n veertien ton versneden tabak en 20.000 sigaretten zijn in beslag genomen. Er is één arrestatie verricht.

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Tongeren - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.

Ambulance uit verkeer geplukt

Donderdag 17 maart 2022
Tongeren - Ambulance uit verkeer gepluktDe politie heeft een ambulance uit het verkeer geplukt. De technische keuring van het voertuig bleek vervallen. Een andere ambulance werd opgeroepen om de patiënt verder te vervoeren.

Maurice Doucet overleden

Donderdag 17 maart 2022
Tongeren - Maurice Doucet overledenMaandag is Maurice Doucet overleden, de echtgenoot van Rosa Degueldre. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Germaine Lahau overleden

Donderdag 17 maart 2022
Dinsdag is Germaine Lahau overleden. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Tongeren - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Tongeren - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Françoise Otto overleden

Donderdag 17 maart 2022
Tongeren - Françoise Otto overledenDinsdag is Françoise Otto overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Alfred Franssen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.
Kort nieuws van bij de buren
Een 73-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding op de Tongersesteenweg in Riemst. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Tongeren - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Inbraak in auto in Riemst

Woensdag 16 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Langstraat in Riemst is ingebroken in een auto. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. Er is heelwat schade aan het voertuig.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag zomer- en winterbar Brasa (Pliniuspark) en slagerij Fidlers failliet verklaard.

Maria Goffin overleden

Woensdag 16 maart 2022
Tongeren - Maria Goffin overledenIn WZC Sint-Franciscus is op 12 maart Maria Goffin overleden, de weduwe van Jan Collas. Zij was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag plaats.

Cécile Plichta overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Zondag is Cécile Plichta overleden, de levensgezellin van Francis Vermeire. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11uur)  plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Drugs in weide verstopt

Dinsdag 15 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Drugs in weide verstoptEen twintiger uit Borgloon wordt vervolgd voor drugshandel. Hij verstopte zijn voorraad in een weide. De man riskeert twee jaar cel en een boete van 8.000 euro. Het vonnis in deze zaak valt op 19 april. (PG)

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Tongeren - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Tongeren - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Tongeren - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht

Henis verliest van Boorsem

Zondag 13 maart 2022
Tongeren - Henis verliest van BoorsemZoomEendracht Henis heeft met 0-2 verloren van Boorsem Sport.
Tongeren - Rutten verliest bij Herderen-MillenUnion Rutten is bij Herderen-Millen B gaan verliezen met 2-0.
Tongeren - 's Herenelderen A  verliest in  HoepertingenHoepertingen heeft 's Herenelderen A verslagen met 2-0. De tweede ploeg speelde thuis 1-1 gelijk tegen Tongeren B.

Piringen verliest bij Linkhout

Zondag 13 maart 2022
Tongeren - Piringen verliest bij LinkhoutValencia Piringen heeft thuis met 0-4 verloren van WS Linkhout.

Sluizen houdt de punten thuis

Zondag 13 maart 2022
Tongeren - Sluizen houdt de punten thuisJekervallei Sluizen heeft de punten thuis gehouden tegen Mechelen-aan-de-Maas B: 1-0.

Drie handgranaten aangetroffen

Zondag 13 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij slopingswerken in de Smisstraat in Riemst zijn gisteren drie handgranaten aangetroffen. De granaten zijn door de dienst DOVO opgehaald met het oog op vernietiging ervan.
In tweede proviciale van het damesvoetbal hebben Kadijk SK en Valencia Piringen vandaag 1-1 gelijkgespeeld.

Verlies voor Handbal Tongeren

Zaterdag 12 maart 2022
Tongeren - Verlies voor Handbal TongerenIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond met 32-35 verloren van het Nederlandse Quintus. 

KSK Tongeren klopt Berchem

Zaterdag 12 maart 2022
Tongeren - KSK Tongeren klopt BerchemKSK Tongeren heeft Berchem verslagen met 3-1. Bij de rust was het nog 1-0.

Valère Van Thielen overleden

Zaterdag 12 maart 2022
Tongeren - Valère Van Thielen overledenDonderdag is Valère Van Thielen overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven José Jacobs. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Léo Vandergeeten overleden

Zaterdag 12 maart 2022
Tongeren - Léo Vandergeeten overledenDonderdag is dokter Léo Vandergeeten overleden, de echtgenoot van Marinella Mingels. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Pellars overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Tongeren - Louis Pellars overledenOp 6 maart is Louis Pellars overleden, de echtgenoot van Lambertina Moesen. Hij was 94 jaar. Het afscheid, gevolgd door de begraving, vindt zaterdag plaats. Rouwadres: Viséweg 291, 3700 Tongeren.

Marie-José Willems overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Tongeren - Marie-José Willems overledenDinsdag is Marie-José Willems overleden, de echtgenote van Nico Moesen. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Tongeren - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder rijdt 209 km/uur

Donderdag 10 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Motorrijder rijdt 209 km/uurOp de Bilzersteenweg in Riemst - waar de snelheid beperkt is tot 70 km per uur - is gisteren een motorrijder betrapt die een snelheid ontwikkelde van 209 km per uur. Een andere motorrijder reed er 132 km per uur. Ook hij kreeg een pv aan de broek;

Guske Doucet overleden

Donderdag 10 maart 2022
Tongeren - Guske Doucet overledenGisteren is Guske Doucet overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Jeanne Lambrechts. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay.

Jaar schorsing voor Manu Moermans

Donderdag 10 maart 2022
Tongeren - Jaar schorsing voor Manu MoermansManu Moermans van Victoria 's Herenelderen B wordt een jaar effectief geschorst. Hij kreeg een rode kaart voor een trap aan de scheidsrechter.
Tongeren - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)

Dubbele pech voor inbrekers

Woensdag 9 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden gisterenavond binnen te dringen in een woning aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon maar dat mislukte. Toen zij wilden inbreken in een andere woning langs dezelfde weg roken zij onraad en maakten zich uit de voeten.

Suzanne Ruiters overleden

Woensdag 9 maart 2022
Tongeren - Suzanne Ruiters overledenOp 2 maart overleed Suzanne Ruiters, de weduwe van de in 1979 gestorven Jean Geuens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Patrick Vandeweyer overleden

Woensdag 9 maart 2022
Tongeren - Patrick Vandeweyer overledenOp 5 maart is Patrick Vandeweyer (62) overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Marie-Rose Nulens. Hij woonde in Membruggen maar was afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-10.30 uur) bij Uitvaart Merken in Grote-Spouwen.

Alain Thijs overleden

Woensdag 9 maart 2022
Tongeren - Alain Thijs overledenZondag is Alain Thijs overleden. Hij was 55 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Meisje krijgt riek in voet

Dinsdag 8 maart 2022
In de Schutterijstraat in Lauw heeft een meisje vanavond een riek in haar voet gekregen. Het tienjarig kind is naar het ziekenhuis gebracht.

Dieven breken keukenraam open

Dinsdag 8 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Bornstraat in Kortessem hebben dieven het keukenraam opengebroken om zich toegang te verschaffen tot een woning. Er zijn juwelen gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag botsten twee fietsers in de Vinckenroyestraat in Kortessem. Eén van hen, een 51-jarige vrouw, raakte daarbij gewond.

Eén jaar celstraf voor dieven

Dinsdag 8 maart 2022
Tongeren - Eén jaar celstraf voor dievenDe rechter heeft twee veertigers elk een celstraf van één jaar opgelegd voor het plegen van een inbraak in een verlaten boerderij aan de Peuskensstraat. Het duo werd op heterdaad betrapt. De dieven hadden onder meer kandelaars gestolen en hadden ook nog bestek klaargezet om mee te nemen. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)

Dorrith Breuer overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Tongeren - Dorrith Breuer overledenOp 22 februari is Dorrith Breuer overleden, de echtgenote van Carlos Hendrikx. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Nico Jaspers overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Tongeren - Nico Jaspers overledenGisteren is Nico Jaspers overleden, de echtgenoot van Lieske Venken. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Joeri Koziel naar Weerstand KoerselJoeri Koziel, trainer van de U19 van KSK Tongeren, verkast komend seizoen naar Weerstand Koersel. Hij wordt er T2.
Tongeren - Twee spelers weg bij KSK TongerenEind dit seizoen verkassen twee spelers van KSK Tongeren: Andy Dauwe trekt naar Belisia Bilzen en Lance Voorjans naar Bregel.

Fietsster (60) aangereden

Maandag 7 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Visésteenweg in Riemst is deze voormiddag een 60-jarige fietsster aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.

Jef Gielen overleden

Maandag 7 maart 2022
Tongeren - Jef Gielen overledenVrijdag is Jef Gielen overleden, de weduwnaar van Madeleine Aerts. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. 

Maria Huybregts overleden

Maandag 7 maart 2022
Op 3 maart is Maria Huybregts (65) overleden. Zij woonde in Tongeren maar was afkomstug van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Piringen met 0-2 verloren van Wiesmismeer. Aan de rust leidde Wiemismeer met 0-1.

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Tongeren - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Woninginbraak in Riemst

Zondag 6 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Maartenstraat in Riemst is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vrijdagnamiddag vastgesteld.

Jef Vermeulen overleden

Zondag 6 maart 2022
Tongeren - Jef Vermeulen overledenOp 1 maart is Jef Vermeulen overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Monique Schils en de levenspartner van Jenny Castermans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Pringen. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).
Tongeren - Verlies voor Valencia PiringenValencia Piringen is met 2-0 gaan verliezen bij HO Heide Hasselt.

Winst voor KSK Tongeren

Zondag 6 maart 2022
Tongeren - Winst voor KSK TongerenKSK Tongeren is bij Pepingen-Halle gaan winnen met 1-3. De ruststand was 0-1. Voor Tongeren scoorden Baik, Voorjans en Tanriver.
Tongeren - Tongeren B verliest van SmeermaasTongeren B heeft met 2-5 verloren van Fortuna 56 Smeermaas.

Heur-Sluizen speelt gelijk

Zondag 6 maart 2022
Tongeren - Heur-Sluizen speelt gelijkHeur-Sluizen is tegen UImitspor niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Henis klopt 's Herenelderen

Zondag 6 maart 2022
Tongeren - Henis klopt 's HerenelderenEendracht Henis is bij de buren van 's Herenelderen gaan winnen met 2-3.
Tongeren - Union Rutten verliest van RiemstUnion Rutten heeft thuis met 0-1 verloren van Riemst.
Tongeren - Handbal Tongeren wint van AtomixIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond Atomix Haacht verslagen met 32-35;
Tongeren - KMR Biesen B - ' s Herenelderen B 3-1Victoria 's Herenelderen B heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van KMR Biesen B.

Wagen over de kop in berm

Zaterdag 5 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
n de Vechmaallaan in Heers ging vanmorgen rond 6.15 uur een auto over de kop. Het voertuig belandde in de berm. De bestuurder had de controle over het stuur verloren.

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Tongeren - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Een 87-jarige fietsster is gewond geraakt bij een val op het fietsroutenetwerk in Nerem. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15 uur.
Tongeren - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Roger Schoofs overleden

Vrijdag 4 maart 2022
Woensdag is Roger Schoofs overleden, de echtgenoot van Madeleine Vanstreels. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Tongeren - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Johny Lysens overleden

Donderdag 3 maart 2022
Gisteren is Johny Lysens overleden, de echtgenoot van Lizzy Roymans. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (20-20.30 uur).
Vanmiddag is een 76-jarige man gewond geraakt aan het hoofd bij een val van een ladder aan de Lankgracht in Piringen. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Tongeren - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Eendracht Henis

Donderdag 3 maart 2022
Tongeren - Aanwinst voor Eendracht HenisZoomYannick Corstjens (Herderen-Millen) zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Henis verdedigen.

Jean Weerelds overleden

Woensdag 2 maart 2022
Gisteren is Jean Weerelds overleden, de weduwnaar van Paula Smets en de levenspartner van Viviane Piron. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Virginie Plessers overleden

Woensdag 2 maart 2022
Tongeren - Virginie Plessers overledenMaandag is Virginie Plessers overleden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Mariette Meers overleden

Woensdag 2 maart 2022
Tongeren - Mariette Meers overledenMaandag is Mariette Meers overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Henri Saren. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Handbal: Kevin Siraut geselecteerdIn aanloop van de kwalificatiewedstrijden van België tegen Slovakije maakte handbalbondscoach Yérime Sylla vandaag zijn definitieve selectie bekend. Daar maakt Kevin Siraut van Handbal Tongeren deel van uit. De heenwedstrijd wordt op woensdag 16 maart om 20.00 u gespeeld in Topoľčany. Op zaterdag 19 maart spelen de Red Wolves in de Alverberg in Hasselt. Het WK handbal wordt in 2023 in Polen en Zweden georganiseerd.

Gaby Philips overleden

Woensdag 2 maart 2022
Tongeren - Gaby Philips overledenOp 24 februari is Gaby Philips overleden, de weduwnaar van Joseph Thijs. Zij was 87 jaar en afkomstig van Henis. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

Hendrik Loyen overleden

Woensdag 2 maart 2022
Tongeren - Hendrik Loyen overledenOp 27 februari is Hendrik Loyen overleden, de echtgenoot van Maria Peters. Hij was 81 jaar en afkomstig van Henis. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Inbraak bij voetbalclub

Dinsdag 1 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in de kleedkamers van de voetbalclub aan de Valgaerstraat in Kortessem. Of zij buit maakten, is niet bekendgemaakt.

Winkeldief ingerekend

Dinsdag 1 maart 2022
De politie heeft vandaag een winkeldief ingerekend. De man had even tevoren een jas gestolen in ZEB.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).
Tongeren - Twee nieuwe spelers voor 's Herenelderen's Herenelderen heeft twee nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Tim Caelen (Zutendaal) en Brent Vranken (Juve Hasselt).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop