Het overige nieuws

Fons Jammaers overleden

Donderdag 31 augustus 2023
Tongeren - Fons Jammaers overledenMaandag is Fons Jammaers overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Grietje Bovie. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Chemische reactie in wc

Woensdag 30 augustus 2023
Tongeren - Chemische reactie in wcDe brandweer moest vanavond een appartement aan de Achttiende Oogstwal ventileren. Door een mix van twee producten had zich een chemische reactie voorgedaan bij het ontstoppen van een wc.

Weg met ladder

Woensdag 30 augustus 2023
Tongeren - Weg met ladderOnbekenden sloegen toe in een garage aan de Luikersteenweg. Zij gingen er met een ladder aan de haal.

Gelijkspel voor KSK Tongeren

Woensdag 30 augustus 2023
Tongeren - Gelijkspel voor KSK TongerenKSK Tongeren is, thuis tegen Berchem, niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0. Voorjans viel in de 56ste minuut geblesseerd uit en werd vervangen door Callemin. Zaterdag trekt Tongeren naar City Pirates.

Marina Bossers overleden

Woensdag 30 augustus 2023
Tongeren - Marina Bossers overledenGisteren is Marina Bossers overleden, de echtgenote van Raymond Steegmans. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Tongeren - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht
VRT Radio 1 zendt zondag 3 september de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek. De viering begint om 10 uur.

Technieker gewond bij plaatsen meter

Woensdag 30 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij de installatie van een slimme elektriciteitsmeter in een woning aan de de Bormanlaan in Hoeselt heeft een technicus deze voormiddag brandwonden opgelopen toen hij een steekvlam in het aangezicht kreeg. Hij is naar het brandwondencentrum van het UZ Gasthuisberg in Leuven gebracht.

Ruim drie procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Van 2013 tot 2023 kende Tongeren een bevolkingsgroei van 3,66 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

Peter Van Helden overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Tongeren - Peter Van Helden overledenOp 24 augustus is Peter Van Helden overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Tongeren - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Tongeren doen 4 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

Auto over de kop: één gewonde

Maandag 28 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag kwam het op de Maastrichtersteenweg in Riemst tot een aanrijding tussen twee auto's. Eén van de wagens ging over de kop. Bij het ongeval is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto botst op aanhangwagen

Maandag 28 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in de Heibrikstraat in Hoeselt een auto ingereden op de aanhangwagen van een tractor. De auto raakte zwaar beschadigd.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

Geslaagde speelpleinwerking

Zondag 27 augustus 2023
Tijdens de zomervakantie hebben 3.856 kinderen deelgenomen aan de speelpleinwerking. Dat zijn er zo'n 100 per dag. De speelpleinwerking werd afgesloten met een slothappening in Hal P.
Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar heeft diaken Gielen deze namiddag boekentassen gezegend in kapel Sint-Gillis. Na afloop kregen de kinderen onder meer een reflecterende sleutelhanger om aan hun boekentas te hangen.
Tongeren - Unico Tongeren B verliest van VliermaalIn de Beker van Limburg heeft Unico Tongeren B vanavond met 3-2 verloren van FC Vliermaal.

's Herenelderen B - Riemst 0-3

Zondag 27 augustus 2023
Tongeren - 's Herenelderen B - Riemst 0-3In de Beker van Limburg heeft Victoria 's Herenelderen B met 0-3 verloren van V. Riemst.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Tongeren - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Millen - KSK Tongeren B 3-2

Zondag 27 augustus 2023
Tongeren - Millen - KSK Tongeren B 3-2In de Beker van Limburg heeft KSK Tongeren met 3-2 verloren van Millen.
Tongeren - 's Herenelderen verliest van HoeseltIn de Beker van Limburg heeft Victoria 's Herenelderen A met 1-0 verloren van Hoeselt.

Unico Tongeren A verslaat Habo

Zondag 27 augustus 2023
Tongeren - Unico Tongeren A  verslaat  HaboIn de Beker van Limburg heeft Unico Tongeren A met 2-1 gewonnen van Habo.

Josette Christiaens overleden

Zondag 27 augustus 2023
Tongeren - Josette Christiaens overledenDonderdag overleed Josette Christiaens, de weduwe van de in 2012 gestorven Roland Nicolaij. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Tongeren bekert verder

Vrijdag 25 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren bekert verderZoomIn de Beker van België heeft KSK Tongeren vanavond Sporting Dessel geklopt met 1-2. Aan de rust was de stand 1-0. Bernd Stassen hing in de 73ste minuut de bordjes gelijk. Op het einde van de reguliere speeltijd was het nog 1-1 zodat er verlengingen moesten gespeeld worden. In de tweede verlenging schonk Callemin KSK Tongeren de zege. De club eindigde de wedstrijd overigens met tien man. In de volgende ronde ontvangt KSK Franc Borains. (Foto KSK)

Jeker staat erg hoog

Vrijdag 25 augustus 2023
Tongeren - Jeker staat erg hoogDoor de hevige regenval van vanmorgen staat de Jeker in Lauw erg hoog. De brandweer heeft zandzakjes verdeeld. In de lager gelegen gedeelten van het dorp wordt de situatie met argwaan bekeken omdat er nog altijd water uit Wallonië komt.

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Tongeren - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Rudi Candrix overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Tongeren - Rudi Candrix overledenWoensdag is Rudi Candrix overleden, de zaakvoerder van Café Buffet. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).

Diets-Heur onder water

Vrijdag 25 augustus 2023
Tongeren - Diets-Heur onder waterDoor de hevige regenval kwam vanmorgen Diets-Heur onder water te staan. De brandweer kreeg heel wat oproepen voor ondergelopen kelders. Ook op de Rutterweg en de Hoogveldstraat kon de riolering de hoeveelheid regenwater niet verwerken. 

Veel te snel op N79

Donderdag 24 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg (N79) in Borgloon is vandaag een bestuurder betrapt die 147 km per uur reed. Op de plaats van de controle geldt een snelheidsbeperking va 70 km per uur.

KSK Tongeren B - FC Vliermaal 0-6

Donderdag 24 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren B - FC Vliermaal 0-6KSK Tongeren B heeft vanavond thuis met 0-6 verloren van FC Vliermaal.

Rijbaan bezaaid met appels

Donderdag 24 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kernielerweg in Borgloon, ter hoogte van de fruitveiling, kwam deze namiddag een partij appels op het wegdek terecht. Er was heel wat opruimwerk.

Keukenbrand in Hoeselt

Donderdag 24 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag brak brand uit in de keuken van een woning aan de Groenstraat in Hoeselt. De bewoonster is lichtgewond geraakt. Door de brand is het huis tijdelijk onbewoonbaar.

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Tongeren - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

Martina Daemen overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Tongeren - Martina Daemen overledenDinsdag is Martina Daemen overleden, de echtgenote van Paul Hauben. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in het rouwhuis aan de Kleinmatraat 22 in Mal.

V. 's Herenelderen klopt Bregel Sport

Woensdag 23 augustus 2023
Tongeren - V. 's Herenelderen klopt Bregel SportVictoria 's Herenelderen heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Bregel Sport.

KSK Tongeren A wint in Vlijtingen

Woensdag 23 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren A wint in VlijtingenKSK Tongeren A heeft vanavond met 0-1 gewonnen bij Vlijtingen VV.

Unico A verslaat Uikhoven

Dinsdag 22 augustus 2023
Tongeren - Unico A verslaat UikhovenUnico Tongeren A is vanavond met 1-6 gaan winnen bij VC Uikhoven.

Jeannine Goffin overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Tongeren - Jeannine Goffin overledenZondag is Jeannine Goffin overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Guillaume D'Or. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Hubert Ory overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Tongeren - Hubert Ory overledenOp 18 augustus is Hubert Ory overleden, de echtgenoot van Gerda Piron. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Tongeren - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersagressie in Heers

Dinsdag 22 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg melding van een geval van verkeersagressie in de Overhemsestraat in Heers. Twee bestuurders gingen er met elkaar in discussie. Eén van hen deelde een slag uit.

Andre Michiels overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Tongeren - Andre Michiels overledenOp 18 augustus is Andre Michiels overleden, de echtgenoot van Gerda Christiaens. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats.

Inbraak in Raperiestraat

Maandag 21 augustus 2023
Tongeren - Inbraak in RaperiestraatIn de Raperiestraat drongen dieven binnen in een appartement. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Tongeren - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Unico A klopt KMR Biesen A

Maandag 21 augustus 2023
Tongeren - Unico A klopt KMR Biesen AIn de Beker van Limburg (regio zuid-oost) heeft Unico Tongeren A met 1-4 gewonnen van KMR Biesen A.

Speelgoed voor minderbedeelden

Zondag 20 augustus 2023
Dinsdag delen de dames van Ladies Circle 37 Tongeren in de Sint-Gilliskerk kleding, verzorgingsproducten en speelgoed uit aan minderbedeelden. Dit gebeurt voor de negende keer.
In Henis is gisteren en vandaag het dertigjarig bestaan gevierd van ontmoetingscentrum De Meir. Er waren optredens en en er was kinderanimatie. De stad investeerde destijds 125.000 euro in de ruwbouw en kocht ook het perceel aan waarop het centrum werd gebouwd.

Inbraak in Waterstraat

Zondag 20 augustus 2023
Tongeren - Inbraak in WaterstraatEr is een inbraak gepleegd in de Waterstraat in Mal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Gaslek in Vliermaal

Zondag 20 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanavond uitrukken voor een gaslek in de Kersendaelstraat in Vliermaal (Kortessem). De politie sloot de straaf af tijdens de herstellingswerken.

Twee zwaargewonden bij autobrand

Zondag 20 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond vatte een auto vuur na de autocross in Vechmaal (Heers). Een man en een kind liepen daarbij zware brandwonden op. De slachtoffers zijn naar het brandwondencentrum in Luik gebracht.
Tongeren - Winst en verlies voor V. 's HerenelderenIn de Beker van Limburg heeft Victoria 's Herenelderen A vanmiddag Munsterbilzen SK geklopt met 1-0. In dezelfde beker verloor Victoria 's Herenelderen B met 5-0 van Schoonbeek-Beverst B.

Vechmaal - KSK Tongeren B 3-3

Zondag 20 augustus 2023
Tongeren - Vechmaal - KSK Tongeren B 3-3Vechmaal en KSK Tongeren B hebben vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld.

KVK Tongeren verder in Beker

Zondag 20 augustus 2023
Tongeren - KVK Tongeren verder in BekerKSK Tongeren gaat weer een ronde verder in de Beker van België. De club won deze namiddag van Hades met 2-1. In de eerste helft scoorde Voorjans. Na de rust hield Vandecaetsbeek een penalty en scoorde Stassen na voorzet van Voorjans voor KSK.

Nathalie Crals overleden

Zondag 20 augustus 2023
Tongeren - Nathalie Crals overledenVrijdag is Nathalie Crals overleden, de echtgenote van Guy Latet. Zij was 44 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Zeven gewonden bij frontale klap

Zondag 20 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten een bestelwagen en een auto frontaal op het kruispunt van de Vechmaallaan, de Sint-Martinusstraat en de Brugstraat in Heers. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen.
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Auto tegen paal: man (75) gewond

Zaterdag 19 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenweg in Riemst botste deze voormiddag een auto tegen een paal. De 75-jarige bestuurder is daarbij gewond geraakt.

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Unico Tongeren B klopt Moelingen

Vrijdag 18 augustus 2023
Tongeren - Unico Tongeren B klopt MoelingenUnico Tongeren B heeft met 4-0 gewonnen van SK Moelingen.

Twee bromfietsers gewond bij botsing

Donderdag 17 augustus 2023
Tongeren - Twee bromfietsers gewond bij botsingIn de Overhaamlaan botsten gisterenavond twee bromfietsers. Beiden raakten daarbij gewond. De slachtoffers zijn een veertiger en een vijftiger, beiden uit Tongeren.

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Riskin overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Tongeren - Lucienne Riskin overledenOp 4 augustus overleed Lucienne Riskin, de weduwe van de in 2009 gestorven Jozef Spapen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Marie Nagtegals overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Tongeren - Marie Nagtegals overledenOp 12 augustus is Marie Nagtegals overleden, de weduwe van Albert Custermans. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Diets-Heur. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Termien klopt KSK Tongeren

Woensdag 16 augustus 2023
Tongeren - Termien klopt KSK TongerenEendracht Termien heeft vanavond KSK Tongeren verslagen met 2-0.

KSK Tongeren bekert thuis

Woensdag 16 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren bekert thuisDe bekerwedstrijd tussen RC Hades Kiewit en KSK Tongeren wordt in Tongeren gespeeld. Daartoe is besloten omdat het stadion van Hades door Pukkelpop zondag niet bereikbaar is.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Tongeren - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

Armand Buteneers overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Tongeren - Armand Buteneers overledenIn Diets-Heur is maandag Armand Buteneers overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Antonie Top overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Tongeren - Antonie Top overledenOp 11 augustus is Antonie Top overleden, de weduwe van de in 1982 gestorven Remi Potargent en de levenspartner van de in 2007 overleden Gerard Steylemans. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

Jozefa Putseys overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Tongeren - Jozefa Putseys overledenOp 12 augustus is Jozefa Putseys overleden, de weduwe van Ludo Knuts. Zij was 71 jaar en afkomstig uit Riksingen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

Kaarskesprocessie in Nerem

Dinsdag 15 augustus 2023
In Nerem is gisterenavond de jaarlijkse kaarskesprocessie gehouden. Na een viering in de kerk trokken een honderdtal parochianen naar de Lourdesgrot.

Buschauffeurs moeten verhuizen

Dinsdag 15 augustus 2023
Tien buschauffeurs van De Lijn van de stelplaats in Tongeren moeten verhuizen naar de stelplaatsen van Hasselt of Genk. Die reorganisatie komt er als gevolg van de gewijzigde dienstverlening die ingaat vanaf januari 2024. De vakbonden beraden zich nog over acties.

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Basket : Tongeren - Nijvel 52-71

Dinsdag 15 augustus 2023
In de Beker van Belgie basketbal heeft Tongeren met 52-71 verloren van Nijvel. Quarters: 14-29, 12-9 (26-29), 13-20 (39-49), 13-22.

Brand in kelder

Dinsdag 15 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de kelder van een woning aan de Bovelingenstraat in Heers ontstond vanmiddag brand door slijpwerken. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al geblust door de bewoners.

Twintiger rijdt tegen hindernis

Maandag 14 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon is gisterenavond een twintiger tegen een hindernis gereden. Hij raakte daarbij gewond en bleek te diep in het glas te hebben gekeken.

Geparkeerde auto aangereden

Maandag 14 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Vijverstraat in Heers heeft een onbekende een geparkeerd voertuig aangereden. De eigenaar stelde de feiten vanmorgen vast.

Auto mikpunt van vandalen

Maandag 14 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben een auto beschadigd op de Nieuwe Steenweg in Heers. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Odette Deraedt overleden

Zondag 13 augustus 2023
Tongeren - Odette Deraedt overledenDonderdag is Odette Deraedt overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Victor Mulleneers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)
Tongeren - Vliermaalroot - Unico Tongeren B 1-1In de Beker van Limburg hebben SK Vliermaalroot en Unico Tongeren B in de vooravond 1-1 gelijkgespeeld.

's Herenelderen B - Rekem 0-6

Zondag 13 augustus 2023
Tongeren - 's Herenelderen B - Rekem 0-6In de Beker van Limburg heeft Victoria 's Herenelderen B in de vooravond met 0-6 verloren van Arbeid Adelt Rekem.

KSK Tongeren wint met 0-3

Zondag 13 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint met 0-3ZoomKSK Tongeren heeft in de Beker van België met 0-3 gewonnen tegen eersteprovincialer Eppegem. Stassen scoorde tweemaal, Cheprassov scoorde na een tegengehouden penalty. (Foto KSK)

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)
Tongeren - V. 's Herenelderen verliest van KolmontIn de Beker van Limburg heeft Victoria 's Herenelderen met 5-2 verloren van Sparta Kolmont.

Unico Tongeren A klopt Lanaken VV

Zaterdag 12 augustus 2023
Tongeren - Unico Tongeren A klopt Lanaken VVIn de Beker van Limburg heeft Unico Tongeren met 4-1 gewonnen van Lanaken VV.

Francis Brokken overleden

Zaterdag 12 augustus 2023
Tongeren - Francis Brokken overledenDonderdag is in Vreren Francis Brokken overleden, de echtgenoot van Annette Trouwers. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Brigitte Gielen overleden

Zaterdag 12 augustus 2023
Tongeren - Brigitte Gielen overledenOp 6 augustus is Brigitte Gielen overleden, de levensgezel van Patrik Parthoens. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Drie medailles vor Liezel Everars

Vrijdag 11 augustus 2023
Liezel Everars uit Tongeren heeft drie medailles behaald op het Europees kampioenschap dressuur voor pony's in Le Mans.

Overwinning voor Ylian Haenen

Vrijdag 11 augustus 2023
Ylian Haenen uit Rutten heeft de nieuwelingenkoers van de Slag der Zilveren Helmen gewonnen.

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Tongeren - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Quad tegen boom: twee gewonden

Vrijdag 11 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een quad tegen een boom gebotst in de Iers Kruisstraat in Riemst. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Roger Verjans overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Tongeren - Roger Verjans overledenWoensdag is Roger Verjans overleden, de echtgenoot van Alice Box. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

Elektrische step gestolen

Donderdag 10 augustus 2023
Aan het T-Forum is een elektrische step gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Vaten gedumpt aan Ambiorixkazerne

Donderdag 10 augustus 2023
Onbekenden hebben dertien vaten gedumpt aan de Ambiorixkazerne. De vaten bleken leeg te zijn en werden vanavond ontdekt.
Tongeren - Unico Tongeren speelt gelijk tegen WellenUnico Tongeren heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van KVK Wellen.

's Herenelderen B - Kortessem 1-1

Donderdag 10 augustus 2023
Tongeren - 's Herenelderen B - Kortessem 1-1Victoria 's Herenelderen B heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Kortessem B.
Tongeren - 's Herenelderen B start tegen WinterslagVictoria 's Herenelderen B start de competitie op zondag 3 september tegen Future Winterslag B. Zaterdag 9 september moet Victoria 's Herenelderen B naar KSK Tongeren B.

KSK Tongeren B speelt eerst uit

Donderdag 10 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren B speelt eerst uitKSK Tongeren B speelt zondag 3 september zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Unico Tongeren B. Zaterdag 9 september ontvangt KSK Tongeren B Victoria 's Herenelderen B.

Unico B start tegen KSK Tongeren B

Donderdag 10 augustus 2023
Tongeren - Unico B  start tegen KSK Tongeren BZondag 3 september speelt Unico Tongeren B zijn eerste competitiematch tegen KSK Tongeren B. Zondag 10 september moet Unico Tongeren naar Boorsem Sport B.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Tongeren - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging bij klaarlichte dag

Donderdag 10 augustus 2023
Gisterennamiddag probeerden dieven binnen te dringen in een woning aan de Luikersteenweg. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

KSK Tongeren - Raeren-Eynatten 0-0

Woensdag 9 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren - Raeren-Eynatten 0-0KSK Tongeren en Raeren-Eynatten hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

's Herenelderen - Hoepertingen 3-3

Woensdag 9 augustus 2023
Tongeren - 's Herenelderen - Hoepertingen 3-3Victoria 's Herenelderen en HIH Hoepertingen hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.
Tongeren - KSK Tongeren B verliest van VliermaalKSK Tongeren B heeft vanavond met 1-0 verloren van FC Vliermaal.

Unico Tongeren A speelt eerst uit

Woensdag 9 augustus 2023
Tongeren - Unico Tongeren A speelt eerst uit
Unico Tongeren A speelt op zondag 3 september zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Lummen VV. Op zondag 10 september ontvangt Unico Tongeren A Linkhout.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Tongeren - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegn toe op een bedrijfsterrein aan de Verbindingsweg in Riemst. Zij gingen er met materialen aan de haal.

Kop-staartbotsing: drie gewonden

Woensdag 9 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen zijn drie gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding tussen vier voertuigen op de Steenweg in Heers. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Tongeren - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.
Tongeren - Victoria 's Herenelderen speelt eerst uitVictoria 's Herenelderen A werkt zijn eerste competitiewedstrijd op zondag 3 september af op het veld van Kortessem. Zondag 10 september komt FC Landen op bezoek.

KSK Tongeren bekert tegen Eppegem

Dinsdag 8 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren bekert tegen EppegemZondag 13 augustus start het bekeravontuur van KSK Tongeren op het veld van eersteprovincialer KFC Eppegem. Indien KSK doorstoot naar de volgende ronde komt de club uit tegen de winnaar van het duel RC Hades Kiewit Hasselt - Racing Waregem.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van Museum Café Gallo, het café in het Gallo-Romeins Museum. Mr. Velkeneers is aangeduid als curator van dit faillissement.

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Tongeren - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Eugenie Roosen overleden

Dinsdag 8 augustus 2023
Tongeren - Eugenie Roosen overledenOp 4 augustus is Eugenie Roosen overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Henri Jans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Koperen afvoerbuizen kerk gestolen

Maandag 7 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben 15 meter koperen afvoerbuizen gestolen van een kerk in Riemst. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fietsster (26) gewond bij val

Maandag 7 augustus 2023
Tongeren - Fietsster (26) gewond bij valOp de Sint-Truidersteenweg is gisteren in de vooravond een 26-jarige fietster uit Tongeren gewond geraakt bij een val. Het slachtoffers is naar het ziekenhuis gebracht.
De kerkfabriek van Diets-Heur wil dat de Sint-Donatuskapel wordt gerestaureerd. De kerkverantwoordelijken hebben een verzoek in die zin ingediend bij het stadsbestuur.

KSK Tongeren B verslaat Zutendaal

Zondag 6 augustus 2023
Tongeren - KSK Tongeren B verslaat ZutendaalIn de Beker van Limburg heeft KSK Tongeren B vanavond met 3-0 gewonnen van Zutendaal VV A.
Tongeren - Membruggen - 's Herenelderen B 2-1In de Beker van Limburg heeft Victoria 's Herenelderen B vanavond met 2-1 verloren van Membruggen VV.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Tongeren - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 
Tongeren - Unico Tongeren B verliest van Belisia BIn de Beker van Limburg heeft Unico Tongeren B met 1-3 verloren van Belisia Bilzen B.
Tongeren - KSK Tongeren speelt gelijk tegen WarnantKSK Tongeren heeft vanavond 3-3 gelijk gespeeld tegen het Waalse Warnant. In de eerste helft was KSK de betere ploeg met mooi voetbal en dus ook een terechte 3-1 voorsprong aan rust. Doelpunten via Voorjans, Jungschleger en Cheprassov. Bij de start van de tweede helft bracht Warnant een halve nieuwe ploeg in het veld en hadden ze even de bovenhand, wat resulteerde in twee doelpunten. Na de vele wissels waren er niet meer veel kansen te noteren.
Tongeren - 's Herenelderen A- Unico Tongeren A  2-4In de Beker van Limburg heeft Victoria 's Herenelderen A thuis met 2-4 verloren van Unico Tongeren A.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Tongeren - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Tongeren - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Tongeren - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Marie-Louise Thijsen overleden

Vrijdag 4 augustus 2023
Tongeren - Marie-Louise Thijsen overledenGisteren is Marie-Louise Thijsen overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Maurits L'Hoëst. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Inbraakpoging in plezierboot

Vrijdag 4 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden probeerden in te breken in een plezierboot in Opcanne in Riemst. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Inbrekers slaan twee keer toe

Vrijdag 4 augustus 2023
Tongeren - Inbrekers slaan twee keer toeAan een pand op de Millerweg waren gaatjesboorders actief maar zij geraakten niet binnen. Op de Viséweg sloegen onbekenden een ruit in.

Elisa Gonnissen overleden

Vrijdag 4 augustus 2023
Tongeren - Elisa Gonnissen overledenWoensdag is Elisa Gonnissen overleden, de weduwe van Hugo Arnols. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Tongeren - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Unico Tongeren - Stal Sport 2-4

Donderdag 3 augustus 2023
Tongeren - Unico Tongeren - Stal Sport 2-4Unico Tongeren heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-4 verloren van Stal Sport.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Tongeren - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 

Pandoering voor V. 's Herenelderen

Woensdag 2 augustus 2023
Tongeren - Pandoering voor V. 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen heeft in een vriendschappelijke wedstrijd met 11-0 (!) verloren van Sparta Kolmont.

KSK Tongeren wint van Bregel Sport

Woensdag 2 augustus 2023
Tongeren - KSK  Tongeren wint van Bregel SportKSK Tongeren heeft vanavond met 4-0 gewonnen van Bregel Sport. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Dupain zette de thuisploeg al snel op 1-0, Cheprassov prikte zijn eerste voor SKT op voorzet van Bourard, Stassen zorgde voor 3-0 en Callemin met de 4-0 op vrije trap.

Woninginbraak op Visésteenweg

Woensdag 2 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst verschaften dieven zich toegang tot een woning aan de Visésteenweg. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Tongeren - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Tongeren - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Autoschuimers aan de slag

Woensdag 2 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst is ingebroken in twee voertuigen. Vermoedelijk dezelfde daders sloegen toe in de Daalstraat en de Klein Lafeltstraat. Zij maakten onder twee laptops buit.

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Tongeren - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom
Tongeren - Monsterscore voor V. 's HerenelderenIn een oefenwedstrijd is Victoria 's Herenelderen vanavond met 1-9 gaan winnen op het veld van FC Vliermaal.

Inbraak in kelder flatgebouw

Dinsdag 1 augustus 2023
Tongeren - Inbraak in kelder flatgebouw
Aan de Leopoldwal is een inbraak gepleegd in de kelder van een appartementsgebouw. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.
De visie van Fobie
Tongeren - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

François Bernaerts overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Tongeren - François Bernaerts overledenZaterdag is François Bernaerts overleden, de zoon van Marcel en van Catharina Stevens. Hij was geboren in Neerpelt en werd 67 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting van de urn in het graf van zijn ouders op de begraafplaats De Roosen in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Anna Fripont overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Tongeren - Anna Fripont overledenZaterdag is Anna Fripont overleden, de weduwe van Mathieu Janssen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Marc Bervoets overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Tongeren - Marc Bervoets overledenIn Campus Ter Heide in Tongeren is op 28 juli Marc Bervoets overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Opglabbeek vindt donderdag in intieme kring plaats.

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop