Het overige nieuws

René Swerts overleden

Vrijdag 31 juli 2015
Beringen - René Swerts overledenGisteren is René Swerts overleden, de echtgenoot van Virginie Baute. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Showbizz
Beringen - Praga Kahn met nieuwe show op POSZoomWie u niet mag missen op deze editie van Paal op Stelten. Praga Kahn brengt zondagavond zijn nieuwste show. Maurice Engelen nodigt u graag zelf uit. Kijk hier!

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Beringen - Het grote vlindertelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.

Paal staat weer op Stelten

Donderdag 30 juli 2015
Showbizz
Beringen - Paal staat weer op SteltenZoomEr wordt momenteel hard gewerkt om het festivalterrein van Paal op Stelten in orde te maken. Dit jaar krijgt u een extra lange versie naar aanleiding van dertig jaar Toerisme Beringen. Vrijdag opent het festival met rockmuziek aan Paal 26. Zaterdag komen dan DJ's in actie op het festivalterrein en zondag is er de traditionele familiedag met artiesten voor jong en oud. Wij laten je al in de sfeer komen met de aftermovie van vorig jaar.

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Beringen - Smiley (55)ZoomDe schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)

Antoinette Luts overleden

Woensdag 29 juli 2015
Beringen - Antoinette Luts overledenVrijdag overleed Antoinette Luts, de weduwe van Felix Nuyts. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intimiteit.
 

Parkiet zoekt baasje

Woensdag 29 juli 2015
Beringen - Parkiet zoekt baasjeZoomMarleen Soenen heeft deze grasparkiet gevonden op zaterdag 25 juli in de buurt van de Delhaize in Koersel. Marleen wil hem graag terug aan de rechtmatige eigenaar bezorgen. Iemand tips?
Beringen - Petitie tegen lage voedselprijzenZoomDe Boerenbond organiseert een petitieactie tegen de lage prijzen die onze boeren op dit moment krijgen voor hun vlees of groenten. Vind jij dat land- en tuinbouwers een eerlijke prijs moeten krijgen voor hun producten? Laat dan van je horen. Zet vóór 7 september je naam onder de petitie en laten we samen onze en de EU-ministers overtuigen om de land-en tuinbouwers te steunen.
Ga via deze link naar de petitie.

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Beringen - Smiley (54)ZoomEen smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)

Rosa Dorohovic overleden

Dinsdag 28 juli 2015
Beringen - Rosa Dorohovic overledenGisteren is Rosa Dorohovic overleden, de weduwe van Gustaaf 'Staaf' Ceyssens. Ze was 80 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Beverlo.

Nederlands leren?

Dinsdag 28 juli 2015
Beringen - Nederlands leren?Wil je Nederlands leren? Ga dan zeker naar het Huis van het Nederlands in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 21 Beringen Zij zoeken samen met jou naar een cursus Nederlands die het best bij je past. Het Huis van het Nederlands is elke dinsdag open van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Je kunt je nu reeds inschrijven tijdens de openingsuren.
Huis van het Nederlands: eva.delbeke[!]limburg.be of GSM 0475 75 00 13
Beringen - Citroenvlinder (Gonepteryx Rhamni)ZoomDeze citroengele vlinder heeft aan de voorvleugel een puntige vleugelpunt en aan de achtervleugel bevindt zich halverwege de achterrand een duidelijk puntje. Het vrouwtje is bleekgeel of soms bijna wit. De onderkant van de vleugels is groenachtig van kleur. De voorvleugellengte is 27-30 mm.
Vliegtijd: Eind juni tot begin oktober en na overwintering van begin februari tot begin juni in twee generaties.
Habitat: Zonnige plaatsen in open bos en langs bosranden, houtwallen en ook in parken en tuinen.
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Het gaat om een valse factuur voor de registratie van een domeinnaam op het internet. De bedrijven krijgen de raad die niet te betalen.
Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw. Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse overheid nabootsten.

Maria Pombreu overleden

Maandag 27 juli 2015
Beringen - Maria Pombreu overledenZaterdag is Maria Pombreu overleden, de weduwe van Albert Steemans. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Koersel.

Beringen - Kiwanis Beringen steunt al 15 jaar Open HartZoomServiceclub Kiwanis Beringen is al 15 jaar partner van Open Hart Paal. Dat is een organisatie die zich inzet voor kansarme mensen in Beringen. Daarom werd er voor deze gelegenheid een feestmaaltijd georganiseerd. Kiwanis Beringen trakteerde een aantal gezinnen met een driegangenmenu. Het resultaat was een aangename dag die ten volle werd geapprecieerd. (Ingezonden door Rita Van Kieldonck)

Smiley (53)

Zondag 26 juli 2015
Beringen - Smiley (53)ZoomWat twee hommels op een zonnebloem vermogen, mailt Karin Saelmans.

De visie van Fobie

Zondag 26 juli 2015
Beringen - De visie van FobieZoomEn zo zag Fobie de gevolgen van de storm die gisteren vooral in Nederland over het land raasde...

Paal Zomert verder in The Tower

Zaterdag 25 juli 2015
Beringen - Paal Zomert verder in The TowerZoomDe hele zomer lang worden er in Paal activiteiten georganiseerd onder de gezamenlijke noemer Paal Zomert. Dit weekend was het de beurt aan pub The Tower die een barbecue & country avond organiseerden. Goed voor opnieuw een avond sfeer en gezelligheid in het dorp. Een uitgebreid fotoverslag vind je op Paalonline.
Volgende week staat Paal dan weer drie dagen op stelten!

Gouden koppel Bertha en Jan

Zaterdag 25 juli 2015
Beringen - Gouden koppel Bertha en JanZoomBeverlo vierde feest omwille van de 50e huwelijksverjaardag van hun organist Jan Leyssen en Bertha. Vrijdag werd dit plechtig gevierd met een jubelmis in de parochiekerk van Beverlo. Jan is vele jaren bankier geweest en tevens organist van de parochiekerk. Bertha zorgde steeds voor het huishouden en was actief in tal van verenigingen. Dit muzikaal talent hebben zijn kinderen en kleinkinderen duidelijk van hem geërfd want tijdens de viering bespeelden zij allen een instrument. Ze zijn respectievelijk 73 en 74 jaar oud en hebben vier kinderen: allemaal meisjes! Er zijn 11 muzikale kleinkinderen. (Lambert Reynders)

Op kamp in Koersel

Zaterdag 25 juli 2015
Uit de oude doos
Beringen - Op kamp in KoerselZoomEen foto uit de oude doos maar nog altijd heel actueel. Elke zomer komen tal van jongeren op vakantie in de bossen van Koersel. Chiro, Scouts of KAJ, iedereen geniet van de mooie natuur in Beringen.

Pieter Timmers in actie

Donderdag 23 juli 2015
Beringen - Pieter Timmers in actieVia dit mooie filmpje kan je Pieter Timmers in actie zien tijdens zijn training in Tenerife. Pieter is in volle voorbereiding voor de Olympische Spelen in Rio en deelde deze video via Twitter.
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in België daalt ieder jaar. De totale oppervlakte van alle bedrijven samen neemt echter minder snel af. De land- en tuinbouwbedrijven worden met andere woorden gemiddeld almaar groter. In 34 jaar tijd is de gemiddelde oppervlakte van de bedrijven bijna verdriedubbeld, zowel in Vlaanderen (van 8,4 ha in 1980 tot 25,5 ha in 2014) als in Wallonië (van 20,8 ha tot 55,4 ha). Er is dus een verschuiving in het relatieve gewicht van de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Amy lokt volle zalen

Donderdag 23 juli 2015
Showbizz
Beringen - Amy lokt volle zalenZoomDe documentaire film Amy over het leven van de turbulente zangeres Amy Winehouse lokt overal volle zalen. Ook in de Roxy in Koersel. Daarom zijn er twee extra vertoningen. Zondag 26 juli en dinsdag 28 juli. Telkens om 20u.

62 weekendongevallen in Limburg

Woensdag 22 juli 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met gewonden. Bij deze letselongevallen vielen 25 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 16  procent) positief bleken. Van zes bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (52)

Woensdag 22 juli 2015
Beringen - Smiley (52)Zoom                                             Ingezonden door Gonny Theuwkens

Verboden pesticiden te sproeien

Woensdag 22 juli 2015
Het is maar dat je 't weet
Weinige mensen weten het, maar sinds  januari is het verboden pesticiden te gebruiken op de zone tussen de straatkant en de rooilijn. Meestal is die zone 3m breed en wordt ze door de eigenaar.aangelegd met kiezel of andere verharding. Pesticiden gebruiken op die zone is dus uit den boze, zo zegt het pesticidenreductiedecreet, Een en ander meldt Jelle Van den Berghe in de jongste editie van "Milieu en Natuur", een blad van de provincie. Bij het provinciebestuur is hij het aanspreekpunt voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Het landkaartje

Woensdag 22 juli 2015
Beringen - Het landkaartjeZoomHet landkaartje (Araschnia Levana) heeft een voorjaarsvorm en een zomervorm die uiterlijk veel van elkaar verschillen. Op deze foto gaat het om een zomerexemplaar. De vlinders hebben zwarte bovenvleugels met langs de achterrand een oranje-rode gevlekte band en over het midden van de vleugel een witte band. De onderkant van de vleugels vertoont altijd (zowel bij de voorjaars- als de zomergeneratie) een karakteristiek landkaartpatroon. De voorvleugellengte van de zomergeneratie schommelt van 17 tot 21 mm.
Vliegtijd: van half april tot eind juni en van begin juli tot half september in twee generaties.
Habitat: graslanden, heggen, houtwallen en bosranden.
De tewerkstelling bij de Limburgse bouwbedrijven gaat zienderogen achteruit. Op drie jaar tijd gingen er hier meer dan duizend jobs verloren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit  jaar verdwenen er in Limburg volgens de Bouwunie 348 arbeidsplaatsen in de bouw.

Martha Lambert overleden

Maandag 20 juli 2015
Beringen - Martha Lambert overledenVandaag is Martha Lambert overleden, de weduwe van Eduard Delanghe. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Meelberg kermis herleeft

Maandag 20 juli 2015
Beringen - Meelberg kermis herleeftZoomVerleden jaar organiseerde café De Lange in Paal, naar aanleiding van hun 5 jarig bestaan, opnieuw ‘Meelberg kermis’. Dit was zo een meevaller dat ook dit jaar weer een kermis werd georganiseerd. Vrijdagavond was er een zettersprijskamp. Frans Vanmol slaagde erin om elke boom te winnen. Zaterdag was er dan de eerste kermisdag met er happy hour op de paardenmolen: een uur lang mochten de kinderen gratis genieten. Tegen de avond kwam de buurt samen om gezellig aan een tafeltje met een drankje bij te praten. De kinderen of kleinkinderen konden zich amuseren op de kermis. Danny & Nicky openden de dansvloer onder muzikale begeleiding van coverband Emily & The 4 Stars. Ook zondag ging het feest door met een happy hour aan de tapkraan en live band The Jermo’s zorgde van in de late namiddag voor de ambiance. Meer foto’s op Paalonline.

Windhondenrennen Beringen

Maandag 20 juli 2015
Beringen - Windhondenrennen BeringenZoomZondag was er op de windhondenrenbaan in Beringen een internationale wedstrijd. Onze fotograaf Patrick Cosemans kon deze mooie plaatjes schieten.
Windhondenrennen BeringenWindhondenrennen Beringen
Windhondenrennen BeringenWindhondenrennen BeringenWindhondenrennen Beringen
Windhondenrennen Beringen
Zoom

Gaby Vanroy overleden

Zondag 19 juli 2015
Beringen - Gaby Vanroy overledenGisteren is Gaby Vanroy overleden, de weduwe van Maurice Meuws. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Circus Pepino komt naar BeringenZoomVan 24 juli tot en met 26 juli is circus Pepino te gast in Beringen. De tenten worden opgeslagen op de Rode weg aan de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn.
Circus Pepino geeft een leuke voorstelling met veel diertjes. Er zijn pony's, een kameel, clowns, jongleurs, acrobaten enz. te zien. De toegangsprijzen zijn zeer sociaal: banken 10 euro, stoelen 15 euro zowel voor kinderen (vanaf 2 jaar) als volwassenen. Het zijn geen genummerde plaatsen. Het is niet nodig om uw tickets te reserveren.  Er kunnen ook extra voorstellingen voor grote groepen en/of scholen geboekt worden. De voorstelling duurt 1u en 15 minuten zonder pauze.  Wenst u meer informatie: circuspepino[!]hotmail.com.


Smiley (51)

Zondag 19 juli 2015
Beringen - Smiley (51)ZoomHet regent vandaag, dus zijn er nog eens slakken te zien. Nelly Martens zag in haar tuin vanmorgen deze slaksmiley.
De Vlaamse provincies worden afgeslankt. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. De afslanking heeft onder meer als gevolg dat er na de verkiezingen van 2018 in Limburg nog maar 30 provincieraadsleden en 4 gedeputeerden zullen zijn. Nu zijn er dat 63 en 6 gedeputeerden. De provincies behouden ook minder bevoegdheden.

St-Denijsgilde Beringen-Mijn

Zaterdag 18 juli 2015
Uit de oude doos
Beringen - St-Denijsgilde Beringen-MijnZoomUit het archief van de St-Denijsgilde Beringen-Mijn kregen we nog deze mooie oude foto. Ken jij nog iemand?
Beringen - Afscheid verongelukte motorrijder in intieme kringDe afscheidsplechtigheid van de 44-jarige Joël Rogiers die gisteren verongelukte op het circuit in Terlaemen (Zolder) vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal-Koersel.
Beringen - Containerpark gesloten wegens overlijdenZoom"Mario Van Kauter (collega van de werkplaatsen ploeg wegen infrastructuur) heeft vrijdag 10 juli om 7 uur ’s ochtends een zwaar verkeersongeval gehad op weg naar het werk. Helaas moeten we met droefheid melden dat hij maandag 13 juli overleden is ingevolge zijn letsels. Hierdoor zal het containerpark zaterdag 18 juli de ganse dag gesloten zijn," aldus een mededeling van de gemeente.

De grillen van de natuur

Vrijdag 17 juli 2015
Vandaag gezien
Beringen - De grillen van de natuurZoomIn de volkstuintjes ‘ De Motten’ in de Motbemden te Beringen werd door Robert Meilke, één van de tuiniers, deze tweeling courgette geoogst. (Jos Neys)

Krolf is nieuwste rage

Donderdag 16 juli 2015
Beringen - Krolf is nieuwste rageZoomKrolf is een mix van golf en croquet waarbij je speelt met een stok en bal van croquet volgens de regels van golf. Er wordt gespeeld met groepjes van max. zes personen. De dienst jeugd en sport van de stad Beringen geeft nu gratis initiatielessen. Deze gaan door aan de Paalse Plas. Inschrijven kan vanaf 16 juli op 011/43 02 30. Doelgroep voor deze lessen zijn vijftigplussers.
De lessen starten in de eerste week van augustus.
Krolf is nieuwste rageKrolf is nieuwste rageKrolf is nieuwste rage
Zoom

70 cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 15 juli 2015
Vorig jaar zijn in Limburg 70 cannabisplantages ontmanteld. Het aantal woninginbraken in onze provincie nam met bijna 3 procent toe en werden 7 procent meer auto's gestolen. Het aantal inbraken in Limburgse handelszaken is met 22 procent gedaald. Eén en ander blijkt uit de criminaliteitsstatistieken 2014.

Jeanne Van Roy overleden

Woensdag 15 juli 2015
Beringen - Jeanne Van Roy overledenVandaag is Jeanne Van Roy overleden, de echtgenote van Nand Ooms. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo.

Waterballet

Woensdag 15 juli 2015
Vandaag gezien
Beringen - WaterballetZoomDe brandweer van Beringen hield vanavond een oefening aan het Albertkanaal in Beringen. Dat leverde mooie foto's op waarbij de oefening soms iets weg had van een waterballet.
WaterballetWaterballetWaterballet
Zoom
De werken in de Hoogstraat zijn door de weersomstandigheden niet tijdig klaar. De kraan die er momenteel de weg verspert wordt weggehaald voor de woensdagmarkt. De aannemer heeft een nieuwe vergunning om de kraan terug te plaatsen op donderdag en vrijdag 16 en 17 juli. De wegomlegging is ook dan van kracht.
Beringen - Scouts en Gidsen Beringen bouwen groot kampZoomDe Scouts en Gidsen van Beringen centrum zijn op dit moment op kamp in Chaudfontaine. De sfeer is er opperbest en iedereen maakt het goed. De leiding heeft dit jaar wel een extra groot kamp gemaakt met zelfs een tent in verdiepingen. Een topkamp!
Scouts en Gidsen Beringen bouwen groot kampScouts en Gidsen Beringen bouwen groot kampScouts en Gidsen Beringen bouwen groot kamp
Zoom

Palfit zoekt nieuwe trainers

Woensdag 15 juli 2015
Turnclub Palfit uit Paal zoekt enthousiaste trainers en hulptrainers voor nieuwe en bestaande groepen. Wie interesse heeft kan mailen met een origineel idee naar turnkringpalfit[!]gmail.com

5500 euro voor SOS Kinderdorpen

Woensdag 15 juli 2015
Beringen - 5500 euro voor SOS KinderdorpenZoomWilliam Dendas, voorzitter van Rotary Beringen mocht een check van 5500 euro overhandigen aan Luc Goyens van SOS Kinderdorpen. Om dit waar te kunnen maken werd er een golfwedstrijd gehouden op de golfclub in Paal. (Lambert Reynders)
Beringen - Middenschool Sint-Jan in HongarijeZoomHet Spectrumcollege Middenschool Sint-Jan uit Beringen gaat elk jaar met JEKA naar het buitenland. Dit jaar zijn ze voor de eerste keer in Hongarije en genieten daar van het mooie weer tijdens enkele toffe activiteiten: kanovaren op de Donau, lasershooting en een bezoek aan Boedapest.

Fons Luyten overleden

Dinsdag 14 juli 2015
Beringen - Fons Luyten overledenGisteren is Fons Luyten overleden. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Stal kermis valt in het water

Dinsdag 14 juli 2015
Beringen - Stal kermis valt in het waterZoomEr waren dan wel niet zoveel attracties als op de Sinksenfoor in Antwerpen maar vlak langs de kerk in Stal hadden enkele foorkramers hun tenten opgeslagen. Aan gezelligheid ontbrak het er niet want iedereen kent iedereen in Stal. De kinderen zijn  allemaal vriendjes en ze lopen praktisch allen naar het zelfde schooltje. Het weer was dit jaar wel een spelbreker. Zondag viel het weer nogal mee de maandagse kermisdag viel helemaal in het water. Gelukkig is er nog de frietkraam want iedereen wil tijdens de kermis toch een kermisfriet of een zak smoutebollen.Slecht weer of niet. Een kermis blijft altijd een fijn feest. (Jean Beerten)
Stal kermis valt in het waterStal kermis valt in het waterStal kermis valt in het water
Zoom

Koninginnenpage

Dinsdag 14 juli 2015
Beringen - KoninginnenpageZoomDeze koninginnenpage (Papillo Machaon) is gefotografeerd op de mijnterril van Beringen. De grondkleur van bovenkant en onderkant der vleugels van deze prachtvlinder is geel. Op de bovenkant bevindt zich langs de achterrand een doorlopende brede blauwe band met zwarte randen. Opvallend zijn de staartjes aan de achtervleugel. De voorvleugellengte varieert van 32 tot 41 mm. Vliegtijd: van eind april tot half juni en van begin half juli tot half september (dus in twee generaties)
Habitat: in kruidenrijke graslanden
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 57 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 11 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Gouden bruiloft voor Roger en MadeleineZoomOp zondag 21 juni vierde het echtpaar Roger & Madeleine Daniëls hun gouden huwelijksjubileum samen met familie en vrienden. Vanwege de bestuursleden van Tuinhier Tervant wensen we hen nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid. (ingezonden door Kristof Borrey)
Beringen - Smeulende asbak op terras in BeringenZoomDe brandweer van Beringen rukte zaterdag rond 20u uit voor een klein brandje in Beringen centrum. Een asbak had er vuur gevat op een terras. De brandweer had alles in een mum van tijd onder controle. (Jos Neys)
Beringen - Grote kraan zorgt voor hinder in centrumZoomDoor werken aan een appartementsblok in Beringen centrum is er nog tot 14 juli verkeershinder. Een grote mobiele kraan zorgt ervoor dat verkeer tussen de Markt en de Hoogstraat niet mogelijk is. Voetgangers kunnen wel passeren.

Wielerclub Beringen-Mijn

Zaterdag 11 juli 2015
Uit de oude doos
Beringen - Wielerclub Beringen-MijnZoomEen groepje wielervrienden uit lang vervlogen tijden. Foto genomen in Beringen-Mijn uit de collectie van Citévolk Spreekt. Heb jij nog leuke oude foto's van Beringen-Mijn? Dan kan je elke vrijdag tussen 14u en 17u terecht in het melkhuisje. Daar worden uw oude foto's ter plaatse ingescand. Een tas koffie staat altijd klaar.

De groene sprinkhaan

Zaterdag 11 juli 2015
Vandaag gezien
Beringen - De groene sprinkhaanZoomFoto ingezonden door Marcel Gybels

Gezellig samen aan de buurtbar

Vrijdag 10 juli 2015
Beringen - Gezellig samen aan de buurtbarZoomDonderdag stond de mobiele buurtbar op het Lodewijk pleintje gelegen in de Lodewijk Heyligenstraat te Beringen. De buurtbar is een nieuw sociaal initiatief van Oasis dat jong en oud in de eigen buurt samenbrengt rond de lekkerste ambachtelijke koffie, verse thee en gezonde smoothies. In het bijzonder willen ze de buurtbewoners aanmoedigen om vereenzaming tegen te gaan in hun eigen buurt en een babbel te maken met bijvoorbeeld een alleenstaande of oudere buur. Oasis is een vzw die wereldwijd maatschappelijk kwetsbare groepen ondersteunt in 10 landen. De koffiebar zal zich in de zomer wekelijks verplaatsen naar de verschillende deelgemeenten van Beringen. De exacte standplaatsen en openingsuren worden nog bekend gemaakt via flyers, posters en op deze facebookpagina. (Jos Neys)
Gezellig samen aan de buurtbarGezellig samen aan de buurtbar
Gezellig samen aan de buurtbar
Zoom

Miel Laenen overleden

Donderdag 9 juli 2015
Beringen - Miel Laenen overledenGisteren is Miel Laenen overleden, de echtgenoot van Marie-Claire Luts. Hij was 68 jaar. De uitvaart vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Start je reis in de bib

Donderdag 9 juli 2015
Beringen - Start je reis in de bibZoomVoor wie deze zomer nog op vakantie vertrekt en op zoek is naar de juiste reisgids kan terecht in de bibliotheek van Beringen. Er is een groot en vernieuwd aanbod in reisgidsen die je het beste en mooiste van de wereld tonen. Naast een grote collectie reisgidsen heeft de bib ook een mooie reeks reisverhalen. U kan ze allemaal ontdekken in de bib.

Jenny Camps overleden

Woensdag 8 juli 2015
Beringen - Jenny Camps overledenGisteren is Jenny Camps overleden, de weduwe van Laurens Bleux. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
 

Walter Mombers overleden

Woensdag 8 juli 2015
Gisteren is Walter 'Wally' Mombers overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Door de regen en de koelere temperaturen geldt in de bossen en natuurgebieden niet langer code oranje maar code geel. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos woensdagmiddag beslist. De brandtorens zijn daardoor niet langer bemand en mogelijk worden er ook weer toelatingen gegeven voor kampvuren. Toch kan de komende dagen opnieuw naar een hogere alarmfase gegaan worden want het zomerweer lijkt nog niet voorbij en dus is ook het brandgevaar nog niet helemaal geweken.
Morgennamiddag wordt in café Il Mondo in Paal het appartement 2.2 aan de Tessenderlosesteenweg 6/6 openbaar verkocht na hoger bod. Het verkeert in casco afwerking. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 144.200 euro.
Beringen - Thibaut Theys Limburgs kampioen golfZoomAfgelopen weekend werd op Millennium Golf het Limburgs kampioenschap gespeeld. Dit jaar was het puffen geblazen voor de beste spelers uit Limburg. Desondanks werden er toch mooie resultaten neergezet. Na een onwaarschijnlijk lange en spannende play-off tussen Thibaut Leys van Millennium Golf en Sebastiaan-Willem Lens was het uiteindelijk Thibaut die de titel op zijn naam mocht schrijven. Thibaut zorgt er zo voor om de trofee binnen de club te houden!
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 40 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 18  procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Beringen - Maria Vanwetswinkel overledenDonderdag is Maria Vanwetswinkel overleden, de weduwe van Jozef Schelkens. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Zestienpuntlieveheersbeestje

Dinsdag 7 juli 2015
Beringen - ZestienpuntlieveheersbeestjeZoomLieveheersbeestjes hebben een ronde zelfs vaak halfbolvormige vorm met korte pootjes die net als de kleine antennen onder het dek- en nekschild kunnen worden teruggetrokken. Er bestaan er in het rood, geel, wit en zwart en zijn van een verschillend aantal stipjes voorzien. Er komen circa 60 soorten voor en hun grootte varieert van 2 tot 10mm. De meeste lieveheersbeestjes leven ongeveer een jaar. In Vlaanderen zijn alle lieveheersbeestjes beschermd, het is dus verboden om ze te doden, te vangen of te verstoren. De bladluis etende soorten worden als zéér nuttig beschouwd en vandaar in de land- en tuinbouw graag geziene gasten zijn.

Voertuigzegening in Tervant

Maandag 6 juli 2015
Beringen - Voertuigzegening in TervantZoomZondag werd in Tervant de jaarlijkse voertuigzegening gehouden. Een dertigtal personen stonden met hun fietsen, moto’s, auto’s of rolstoel klaar voor de zegen. Wie dacht dat het enkele ouderen zijn die deze traditie in ere willen houden, vergissen zich: heel veel jonge mensen gaven present. Diaken Jos ging voor in een kort gebed. Daarna zegende hij elk voertuig en z’n gebruiker.
Meer foto's op Paalonline.

Jos Ceustermans overleden

Maandag 6 juli 2015
Beringen - Jos Ceustermans overledenZaterdag is Jos Ceustermans overleden, de weduwnaar van Christine Janssens. Hij was 81 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Morgennamiddag wordt in café 't Haantje in Paal de woning Nieuwe Hofstraat 10 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 08a85ca en heeft een KI van 292 euro.
Beringen - Grote Prijs van België windhondenrennenZoomOp de windhondenrenbaan van Beringen werd vandaag de Grote Prijs van België georganiseerd. Al de uitslagen kan je nalezen op deze website ( Foto's Patrick Cosemans)
Grote Prijs van België windhondenrennenGrote Prijs van België windhondenrennenGrote Prijs van België windhondenrennenGrote Prijs van België windhondenrennenGrote Prijs van België windhondenrennen
Zoom

Winnaars scooterarrangement

Zondag 5 juli 2015
De familie Rita en Noël Sevens-Bierkens uit Neerpelt winnen het scooterarrangement dat wij deze week mochten weggeven van fietsen- en scooters Bijloos uit Beverlo.
Beringen - Country in wijk Meelberg PaalZoomHet was zweten en puffen zaterdag tijdens de jaarlijkse rommelmarkt en countrydag in de wijk Meelberg in Paal. En dan was er nog de barbecue. Warm, warmer en warmst dus. (foto's: Jaak Geboers)
Country in wijk Meelberg PaalCountry in wijk Meelberg PaalCountry in wijk Meelberg PaalCountry in wijk Meelberg Paal
Zoom
Uit de oude doos
Beringen - Mijnzondag neemt je mee terug in de tijdZoomWie nog eens via deze poort de oude mijngebouwen wilt gaan bezoeken kan vandaag terecht voor de maandelijkse mijnzondag. Deze oude postkaart werd ons bezorgd door Jos Neys.
Beringen - Woonzorgcentrum Corsala naar ScherpenheuvelZoomMet een grote liftbus en de twee kleine busjes van Corsala vertrok het Koerselse woonzorgcentrum met een 70-tal personen richting Scherpenheuvel. Na een moment van bezinning en een gebedje in de Basiliek was het tijd voor pannenkoeken en koffie in ‘De Leeuw van Vlaanderen’  (Jean Beerten)

Desiré Vanderheyden overleden

Zaterdag 4 juli 2015
Beringen - Desiré Vanderheyden overledenGisteren is Desiré Vanderheyden overleden, de weduwnaar van Mia Verhagen. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.

Retrowedstrijd Beringen FC

Zaterdag 4 juli 2015
Uit de oude doos
Beringen - Retrowedstrijd Beringen FCZoomVandaag zal Beringen FC helemaal herleven met een reüniedag in het mijnstadion. Er zijn verschillende activiteiten zoals muziek, dans, barbecue, tentoonstelling en een voetbalwedstrijd. Iedereen is welkom vanaf 14u30.
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang aan de Paalse PlasZoomEen vakantieplaatje, niet in Spanje maar aan de Paalse Plas.
Voor herstellingswerken en bestrijkingswerken is de Koerselsesteenweg vanaf maandag 6 juli in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer vanaf de Molendijk tot de Piepeleerstraat. Er wordt plaatselijk in omleidingen voorzien via de Molendijk en de Zandstraat. De werken zullen vermoedelijk een tweetal dagen duren.

Rosa Vranken overleden

Donderdag 2 juli 2015
Beringen - Rosa Vranken overledenVandaag is Rosa Vranken overleden, de weduwe van Sylvain Jooken. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.

Hoge ozonconcentraties

Donderdag 2 juli 2015
Door de aanhoudende hitte en de verwachtingen voor de komende dagen heeft de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu beslist om de waarschuwingsfase niveau 2 van het ozon- en hitteplan te verlengen tot zondag 5 juli. De hoogste concentraties worden verwacht in Limburg.
Bij overschrijding van de Europese informatiedrempel wordt personen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling (kinderen, ouderen, personen met ademhalingsproblemen, enz.) gevraagd geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht te doen tussen 12 en 22 uur.

Het is maar dat je 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.

Zomers heet

Donderdag 2 juli 2015
Beringen - Zomers heetZoomWe moeten het u natuurlijk niet vertellen. Met temperaturen tot 36° is het tropisch warm in Beringen. Niet verwonderlijk dat velen afkoeling zoeken. De Paalse Plas bleef tot 's avonds laat volk lokken op zoek naar een beetje afkoeling. Ook de komende dagen blijft het nog zeer warm.

Nestje bouwen

Donderdag 2 juli 2015
Vandaag gezien
Beringen - Nestje bouwenZoomMarcel Gybels uit Koersel kreeg deze merel nog voor de lens. Tijd om een nestje te bouwen.
De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

Reactie Rommelmarkt Tervant

Woensdag 1 juli 2015
Peter Claes, de organisator van de rommelmarkt in Tervant op 12 juli laat in een bericht weten dat er veel onwaarheden zijn verspreid. "Voor alle duidelijkheid hebben wij geen gewag gemaakt van overname van de markten van vorige organisatoren en zijn wij een wettelijke organisatie die markten organiseert", laat Peter via een persbericht weten. Naast de rommelmarkt in Tervant is Peter ook de organisator van de rommelmarkt in Paal aanstaande zondag. Meer info op www.rommelmarkt-viper.be

Maurice Housen overleden

Woensdag 1 juli 2015
Beringen - Maurice Housen overledenGisteren is Maurice Housen overleden, de weduwnaar van Corrie Leduc. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 11.30 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Beringen - Durango gaat in stijl naar de zomerstopZoomGisterenavond was er de voorlopig laatste editie van Durango Sessions, het muziekprogramma van Radio Benelux waarbij elke week twee bands live komen spelen. Gisteren werd er stevig gerockt door Argonath. Daarvoor kregen de luisteraars een mooi duo voorgeschoteld. James Hunnicutt uit de VS en de Duitser Philip Bradatsch speelden een heerlijke set country en folk. De rauwe Amerikaanse stem van James en de vrolijke banjo van Philip zijn een unieke combinatie. We kijken al uit naar een nieuwe reeks Durango Sessions in september.
Durango gaat in stijl naar de zomerstopDurango gaat in stijl naar de zomerstopDurango gaat in stijl naar de zomerstop
Zoom
Beringen - Zomerklas buikdansen met Johanna RediersZoomJohanna Rediers is een internationaal bekende buikdanseres. Haar lijst van optredens is lang maar Johanna wil ook haar kunsten doorgeven aan andere danseressen. Vandaag start in sportcentrum 't Kanaal in Beringen een nieuwe zomerreeks van danslessen. Het zijn thema- of drillessen voor verschillende levels van danseressen. Wil jij ook eens kennis maken met de boeiende wereld van het buikdansen? Je bent vanavond welkom vanaf 19u. Meer info ook op deze website. 

De magie van Günther Schubert

Woensdag 1 juli 2015
Commentaar
Beringen - De magie van Günther SchubertZoomZaterdag zal FC Beringen weer heel even herleven. Veel mensen hebben goede en nostalgische herinneringen aan de oude mijnclub. Als je over Beringen FC spreekt, is dat meestal met bewondering. Ook ik ging op zondagmiddag naar het mijnstadion. Ik herinner mij nog goed de geur van hotdog en zuurkool onder de tribunes, de fanfare, de spionkop. Voor sfeer en gezelligheid was het altijd 10/10. Als neefje van Walter Degreef volgde ik de perikelen van Walter en Beringen nog eens extra. Walter (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in café Il Mondo in Paal het appartement Kapelstraat 2A bus 2 openbaar verkocht. Ook de garage en de kelder worden verkocht. Het K.I. bedraagt 864 euro.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen