Het overige nieuws

Zaterdag worden in Limburg zes volwassenen gedoopt tijdens de Paaswake. Eén van hen wordt gedoopt in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Hij zal ook het Vormsel ontvangen en zijn eerste communie doen. Dit jaar worden in ons land 181 volwassenen gedoopt waarvan 33 in Vlaanderen.
Beringen - Buitenspeeldag  verhuist naar zaterdag 4 aprilZoomDe Buitenspeeldag die voor morgen gepland was in de speeltuin van het Koersels Kapelleke wordt door het slechte weer verplaatst naar zaterdag 4 april. Alle kinderen zijn welkom vanaf 14u. Dit laat het stadsbestuur weten via een persbericht.

Angela Snyers overleden

Dinsdag 31 maart 2015
Beringen - Angela Snyers overledenMaandag is Angela 'Bieke' Snyers overleden. Ze was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (om 10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Basisschool De Berk in het geel

Dinsdag 31 maart 2015
Beringen - Basisschool De Berk in het geelZoomVrijdag 27 maart kwamen vele kinderen uit de lagere school De Berk uit Paal in het geel naar school. Dit was een gevolg van een oproep van het vierde leerjaar onder impuls van Milana. Zij had immers op het internet een filmpje gevonden van Seth Lane. Deze vijfjarige jongen uit Engeland lijdt al sinds zijn geboorte aan een levensbedreigende immuniteitsziekte. Seth moet een nieuwe operatie ondergaan en om hem te steunen, zette zijn papa een filmpje op het internet, waarin Seth vraagt aan zoveel (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Ruysen overleden

Dinsdag 31 maart 2015
Beringen - Gust  Ruysen overledenZondag is Gust Ruysen overleden, de echtgenoot van Julienne Vleugels. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst vindt donderdag om 12.30u plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Met de billen bloot

Dinsdag 31 maart 2015
Hij droeg wel eens een bloemenhoed op zijn lange blonde lokken. En voor de affiche van een concertreeks in Parijs liet hij zich met de billen bloot fotograferen, wat hem een proces opleverde. Ondertussen scoorde hij in de tweede helft van de sixties wel drie successen op een rij. Eerst met ‘La Poupeé Qui Fait Non’, daarna met ‘Love Me Please Love Me’ en tot slot met ‘Ta, Ta, Ta, Ta’, op deze dag in 1967 een grote hit voor Michel Polnareff. Leer hem hier kennen.

Smiley (33)

Maandag 30 maart 2015
Beringen - Smiley (33)ZoomEen muzikale smiley, gefotografeerd door Dominik Martin.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - De paashaas deelt snoepjes uit op de marktZoomZondag bezocht de paashaas de markt van Paal met enkele manden vol lekkere chocolade snoepjes. Woensdag gaat hij naar de markt in Beringen en vrijdag verwent hij de bezoekers van de markt van Beverlo. (Foto: André Cauberghs)
Beringen - Eerste stoet door Orde van de Schacht in BeverloZoomDe weergoden waren de organisatoren zondag niet goed gezind maar de leden van de nieuwe carnavalsclub uit Beverlo lieten het niet aan hun hart komen. De Orde van de Schacht zorgde voor een puike stoet die het carnaval in Beverlo terug nieuw leven gaf. Op naar volgend jaar met stralend lenteweer. (foto: Bert Schoofs)

René Engelen overleden

Maandag 30 maart 2015
Beringen - René Engelen overledenZaterdag is René Engelen overleden, de weduwnaar van Germaine Haesen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Brelaar-Paal.
Beringen - 1550 bezoekers voor Lego-weekendZoomAfgelopen weekend genoten ruim 1500 bezoekers van de Lego-Tentoonstelling in Koersel. De kleurrijke speelblokjes wisten iedere bezoeker te imponeren. Wat je allemaal niet kunt maken met een simpel blokje. (Foto Lambert Reynders)

Zijn broer was zijn oom

Maandag 30 maart 2015
Hij mag dan allerlei soorten ‘Strange Brew’ hebben geproefd, Eric Clapton – hier te zien met Cream – viert vandaag gezond en wel zijn 70ste verjaardag. Als kind van een tienermeisje dat in het laatste oorlogsjaar zwanger was geraakt van een Canadese piloot, kwam hij in een geheimgehouden thuisbevalling ter wereld. Hij werd opgevoed door zijn oma, van wie hij dacht dat het zijn moeder was. En de jongen die hij als zijn broer beschouwde, was eigenlijk zijn oom. “Hij sprak de waarheid als hij mij ‘little bastard’ noemde”, schrijft Clapton in zijn autobiografie. Nog meer familiekwesties kunt u hier lezen.
Morgennamiddag wordt in café "Bij René" in Paal de woning Tervantstraat 24B openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a35ca en heeft een KI van 1.041 euro.

Smiley (32)

Zondag 29 maart 2015
Beringen - Smiley (32)ZoomIneens zag Inge Janssen een boter-smiley in haar koekenpan...

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!

Deelnemers Erfgoeddag gezocht

Zondag 29 maart 2015
Beringen - Deelnemers Erfgoeddag gezochtZoomIs jouw prachtig herenhuis de moeite waard om te bezoeken, vertel je graag over jouw passie voor die oude fabriek of wil je mensen dat unieke erfgoedlandschap laten ontdekken? Meld je dan per mail aan bij Herita als organisator voor Open Monumentendag. Aanmelden kan vanaf morgen 30 maart tot 11 september. Schrijf je via de website in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle praktische voorbereidingen van Open Monumentendag 2015. Meer info: www.openmonumenten.be
Morgennamiddag wordt in het Casino-café in Koersel de woning Koolmijnlaan 238 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a97ca en heeft een KI van 763 euro.

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Beringen - Smiley (31)ZoomEen barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Beringen - Daar is het zomeruur!Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.

Start to Mountainbike

Zaterdag 28 maart 2015
Beringen - Start to MountainbikeZoomIn het kader van de actie 'start to sport' organiseert de sportdienst van de stad Beringen een initiatie mountainbiken. Met de komst van een permanent parcours op de terril van Beringen is dit de ideale gelegenheid om kennis te maken met deze sport.
Praktisch: 5 weken vanaf 8 april telkens op woensdag van 19u tot 21u. Inschrijven kan via jeugdensport[!]beringen.be

Schoolsportdagen Beringen-Mijn

Zaterdag 28 maart 2015
Uit de oude doos
Beringen - Schoolsportdagen Beringen-MijnZoomElke zaterdag brengen wij een foto uit de oude doos. Deze week blikken we terug op de de schoolsportdagen. Wie kent ze nog? We kregen van Bruno Roncardin uit Beringen-Mijn nog deze mooie foto uit 1963.  Heb je ook nog een leuke foto? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be

Smiley (30)

Vrijdag 27 maart 2015
Beringen - Smiley (30)ZoomOok in Zwitserland lezen ze de Internetgazet. Kris Eben-Scherraus nam deze foto in restaurant Hirschen in haar dorpje Grub, in het kanton St. Gallen. Een lekkere smiley!
Al  een jaar publiceren we op de Internetgazet Overpelt elke vrijdag een videofilmpje waarin Jo Ruffini, van het Overpeltse Radiomuseum, uitleg geeft over de evolutie van de techniek op audiovlak in de voorbije 100 jaar. Een heel boeiende reeks, mogen we wel zeggen. Omdat het vandaag 101 jaar geleden is dat  de eerste radio-uitzending de ether werd ingestuurd, vonden we dat ook de andere Internetgazetgemeenten daar eens van mogen meegenieten. Kijk even naar deze video, waarin Jo onder meer uitlegt wie Leo Baekeland was.

Fietsen tegen stress

Vrijdag 27 maart 2015
Tribunaliteiten
Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een (…) Het hele nieuwsbericht

De paashaas komt naar de markt

Vrijdag 27 maart 2015
Beringen - De paashaas komt naar de marktZoomPasen komt al in zicht... dus traditiegetrouw komt de paashaas naar onze 3 markten! Nu zondag in Paal, en volgende week in Beringen-centrum en Beverlo.
Beringen - Stem voor Beringen als fietsgemeente 2015Vind jij het ook heerlijk om te fietsen in Beringen? Dan kan je nog tot 21 juni je stem uitbrengen voor de publieksprijs om van Beringen de fietsstad van 2015 te maken.    
Klik snel door naar www.fietsgemeente2015.be

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015
Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...
Beringen - Hupsekwap zoekt speelse en gekke jongerenZoomSpeelpleinwerking Hupsekwap staat synoniem voor spelen, ravotten, knutselen, smullen, tekenen en nieuwe dingen ontdekken. Hupsekwap wil haar team van enthousiaste animatoren versterken. Op zaterdag 4 april is er in het mijnstadion een infodag. Van 13u30 tot 16u30 wordt is iedere jongere vanaf 16 jaar welkom om te proeven van de sfeer. Misschien is animator wel de ontdekking van je leven? Hupsekwap zoekt speelse, warme en gekke jongens en meisjes. Inschrijven kan bij Ward van de dienst jeugd en sport op 011/43 02 30 of ward.noels[!]beringen.be
Beringen - Gratis naar Spongebob in Roxy KoerselZoomWoensdag 1 april om 14u kunnen kinderen gratis naar de de film 'Spongebob, spons op het droge'. Het is een initiatief van reclameblad Publiek uit Beringen. Het enige wat je moet doen is de bon van deze week meebrengen naar The Roxy Theatre.

Maria Poel overleden

Donderdag 26 maart 2015
Beringen - Maria Poel overledenIn Beringen-Mijn is vandaag Maria Poel overleden, de echtgenote van Fons Valgaerts. Ze was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Dinsdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.

De hond uitlaten

Donderdag 26 maart 2015
Als hij niet was overleden in 2001, zou Rufus Thomas vandaag 98 zijn geworden. De smaakmaker van het legendarische platenlabel Stax en de vader van de soulzangeres Carla Thomas probeerde elk singlesucces te verlengen met vergelijkbare songs. Na ‘Do The Funky Chicken’ voerde hij ander gevogelte op in dansjes, tot pinguïns toe. En zijn grootste hit, ‘Walking The Dog’, komt uit een lange reeks hondennummers. Volg het baasje naar hier

Smiley (29)

Woensdag 25 maart 2015
Beringen - Smiley (29)Zoom"Dit blaadje lachte me vrolijk toe", mailt Mia Sijbers.

Nacht van de geschiedenis

Woensdag 25 maart 2015
Beringen - Nacht van de geschiedenisZoomGisteren organiseerde het Davidsfonds haar jaarlijkse Nacht van de Geschiedenis. Het Davidsfonds Paal trok tijdens die nacht van de geschiedenis de boer op. Het thema deze keer was immers het boerenleven. Dit jaar had de Paalse afdeling een bezoek georganiseerd bij imker Etienne Berrevoets. Hij vertelde enthousiast over zijn passie aan de bezoekers. Meer foto's en het volledige verhaal van Etienne lees je op Paalonline.

Tussen de lakens

Woensdag 25 maart 2015
Op deze dag in 1969, vijf dagen nadat ze in Gibraltar waren getrouwd, stapten John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hilton in Amsterdam. Ze bleven een week tussen de lakens liggen. De ‘Bed-In’ was een protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder. Deze wittebroodsweek staat beschreven in ‘The Ballad Of John And Yoko’, wat trouwens helemaal geen ballade is. De single werd de laatste grote hit van de Fab Four, die op het punt stonden te splitten. Op de opname zijn trouwens maar twee Beatles te horen, zoals hier uit de doeken wordt gedaan.

Happen en Trappen in Beringen

Woensdag 25 maart 2015
Beringen - Happen en Trappen in BeringenZoomOp zondag 26 april organiseert de Landelijke Gilden van het gewest Beringen voor de 4de keer Happen en Trappen. Dat is een fietstocht van 36km met een aantal tussenstops, waarbij je telkens 1 gang van een 5-gangenmenu aangeboden krijgt.
Start / Aankomst Parochiezaal Sint-Paulus, Paal. Starten kan tussen 10.00 en 13.00u. Alle info kan je vinden op www.landelijkegilden.be/happenentrappen
Opgelet: Inschrijven voor 16 april is verplicht.

Controleer je rijbewijs

Dinsdag 24 maart 2015
Met de vakantie in zicht en allerlei plannen die gemaakt worden om met de auto naar het buitenland te reizen, is het raadzaam om even na te kijken of je rijbewijs nog voldoet aan de vormvereisten gesteld door de Europese Gemeenschap. De oudste rijbewijzen, uitgereikt van 1967 tot 31 december 1988, de modellen waar op de voorzijde geen vermelding staat 'Model van de Europese gemeenschappen' kan je best laten vernieuwen. Deze rijbewijzen voldoen namelijk niet meer aan de geldende Europese normen. Als je met dit rijbewijs rijdt in een ander Europees land, kan je bij een controle door de politie een waarschuwing of een boete krijgen.

Bijna 400 hardrijders betrapt

Dinsdag 24 maart 2015
Bij snelheidscontroles op de Limburgse wegen zijn afgelopen weekend 393 hardrijders betrapt. De controles vonden zowel plaats op de autowegen als op lokale wegen. Aan de controleposten passeerden 4.992 voertuigen. 

Smiley (28)

Dinsdag 24 maart 2015
Beringen - Smiley (28)ZoomIngezonden door Marie-Josée van Hertum, die deze smiley tegenkwam tijdens een fietstochtje.

Jef Pauwels overleden

Dinsdag 24 maart 2015
Beringen - Jef Pauwels overledenVandaag is Jef Pauwels overleden, de weduwnaar van Germaine Theunis. Hij was 81 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Corry Houtmeyers overleden

Dinsdag 24 maart 2015
Beringen - Corry Houtmeyers overledenGisteren is Corry Houtmeyers overleden, de weduwnaar van Carla De Laure. Hij was 51 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Verlaat me nooit

Dinsdag 24 maart 2015
Het is al achttien jaar geleden dat hij ons verlaten heeft. Op deze dag in 1997 overleed Harold Melvin, naar wie de soulformatie Harold Melvin & The Blue Notes werd genoemd. Niet hij, maar Teddy Pendergrass was de zanger van hun hits, zoals "If You Don’t Know Me By Now". Minder bekend is dat ze ook de originele uitvoerders zijn van "Don’t Leave Me This Way", een nummer waarvan Thelma Houston een wereldhit maakte. Heel het verhaal kunt u hier lezen.
Bij wegcontroles afgelopen weekend in Limburg heeft de politie 8 bestuurders uit het verkeer geplukt van wie het voertuig niet verzekerd was. Er zijn ook 27 rijbewijzen ingetrokken. In onze provincie gebeurden er 62 ongevallen, waarvan 11 met gewonden. Twaalf chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren hadden te diep in het glas gekeken.

Smiley (27)

Maandag 23 maart 2015
Beringen - Smiley (27)ZoomZo amuseerde de dochter van een lezeres zich tijdens het studeren...

Gezocht: Klassen van 1965 Paal

Maandag 23 maart 2015
Uit de oude doos
Beringen - Gezocht: Klassen van 1965 PaalZoomDit is een foto uit 1972 van de Vrije Lagere School in Paal. Het zijn de jongens geboren in 1965. En die kleine knapen worden dit jaar 50!
Via facebook wordt nu gezocht naar alle jongens en meisjes die in Paal naar school gingen en dit jaar 50 worden. Ook de ingeweken Palenaren die nu in Paal wonen en vijftig zijn of worden, zijn van harte welkom op de party. Meer info op facebook 'Paal Party 50tigers in 2015'. 

Prijsuitreiking Jeugdboekenweek

Maandag 23 maart 2015
Beringen - Prijsuitreiking JeugdboekenweekZoomDe winnende kleuters van VBS De Beerring en SBS De Hoeksteen waren vanmorgen in de bib voor de prijsuitreiking van de knutselwedstrijd in het kader van de Jeugdboekenweek!

Nelly Lemmens overleden

Maandag 23 maart 2015
Beringen - Nelly Lemmens overledenVandaag is in Paal Nelly Lemmens overleden, de echtgenote van Albert Leyssens. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Expo Prijs Beeldende Kunsten BeringenZoomEen tentoonstelling die u zeker niet mag missen, is die van de Prijs Beeldende Kunsten stad Beringen 2015. De cultuurraad steekt samen met stad Beringen de handen uit de mouwen om er iets tofs van te maken. Een 28-tal kunstenaars deden mee aan de wedstrijd. De laureaat gaat naar huis met een cheque t.w.v. 750 EUR. Prijsuitreiking en opening is op zaterdag 28 maart om 20 uur in de galerij van Casino Beringen. De expo is nadien nog te zien tot en met 12 april.

Stal solidair met het Zuiden

Maandag 23 maart 2015
Beringen - Stal solidair met het ZuidenZoomHet parochieteam van Stal organiseerde afgelopen weekend een solidaire maaltijd in zaal den Tris. Zij krijgen het ieder jaar weer klaar om voor 1 euro aan materiaal een volledige maaltijd klaar te maken: soep, hoofdschotel en dessert . Dit alles met een zuiders tintje. Kaarten worden verkocht aan 6 euro. De volledige opbrengst gaat naar Broederlijk Delen.
Beringen - Foute Vrienden komen naar KoerselZoomThe Roxy Theatre in Koersel laat weer van zich spreken. Uitzonderlijk is er een FOUTE Men’s Movie Night op zondag 29 maart. Want dan ontvangt Ludo Vangenechten de cast voor de avant-première van "Foute Vrienden de Film".  Wij hebben 5 vrijkaarten voor deze film. Stuur een mailtje naar beringen[!]internetgazet.be. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.
UPDATE
de winnaars zijn Marco Dupont, Nadia Raemaekers, Yasmien Fransen, Brent Lostak en Walter Meuwes.

Net als in de film

Maandag 23 maart 2015
Het is vandaag zestig jaar geleden dat ‘Blackboard Jungle’ met Glenn Ford, Anne Francis en Sidney Poitier in de bioscoop kwam. Dat we die film vandaag nog kennen, dankt hij vooral aan het feit dat hij een revolutie in de populaire muziek veroorzaakte. De prent opent met een song die iedereen sindsdien kan meezingen. En zeggen dat het plaatje weinig indruk had gemaakt toen het een jaar eerder was uitgekomen. Tekst en uitleg

Smiley (26)

Zondag 22 maart 2015
Beringen - Smiley (26)ZoomIngezonden door Mieke Paesen.

Op vrijersvoeten?

Zondag 22 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Op vrijersvoeten?ZoomJos Neys uit Beringen stuurde deze foto: een mooi tafereeltje, wat zou hij te vragen hebben? Waar gaan we ons nestje bouwen?

Opgepast, strippers!

Zondag 22 maart 2015
Vandaag viert Patrick Olive zijn 67ste verjaardag. Hij is een van de stichtende leden van Hot Chocolate en nog altijd actief bij die band. Toen de groep enkele jaren geleden in Genk optrad, vertelde hij ons waarom tijdens hun concerten vrouwen vaak geneigd zijn hun kleren uit te trekken. Klik gauw door naar hier

Beukenveld zoekt vrijwilligers

Zondag 22 maart 2015
Beringen - Beukenveld zoekt vrijwilligersZoomDe bewoners van Beukenveld in Paal zoeken af en toe vrijwilligers die hen kunnen bijstaan of die samen met hen leuke dingen doen. Petra is momenteel op zoek naar een vrijwilliger om haar wegwijs te maken met de computer, internet, mailen en facebook. Aanmelden als vrijwilliger kan via beukenveld[!]kla.stijn.be

Smiley (25)

Zaterdag 21 maart 2015
Beringen - Smiley (25)ZoomIngezonden door René Lehaen

O, kom met mij in de lentenacht

Zaterdag 21 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - O, kom met mij in de lentenachtZoomO kom met mij in de lentenacht!
Kom dwalen over de bloemenwei
 - de roze sluimert, de sterre lacht,
in stille dromen wasemt de hei.

O kom met mij in de lentenacht!
Het leeft, en het hijgt en het mint daar al!
De leveren lispelen, het windje smacht,
en donkere wegelen lokken door 't dal.

O kom met mij in de lentenacht!
De heuvel glimt in de maneschijn, -
daar hellen ons hoofden te saam, zo zacht
en gans de natuur zal ons eigen zijn.

Gedicht van Pol de Mont 1837 - 1931
Foto: Jos Neys Beringen

De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, na de zonsverduistering...Zoom.

Frans Baute overleden

Zaterdag 21 maart 2015
Beringen - Frans Baute overledenDonderdag is Frans Baute overleden, de weduwnaar van Nelly Byloos en de levensgezel van Irène Claes. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel.
 

Zonsverduistering 4

Zaterdag 21 maart 2015
Maak dat mee!
Beringen - Zonsverduistering 4ZoomVan Peter Beerten uit Paal kregen we deze foto van de zonsverduistering. De bouw van de nieuwe basisschool ging gewoon door.

Marie Merino overleden

Zaterdag 21 maart 2015
Gisteren is Marie Merino overleden, de levensgezellin van Bèrke Claes. Ze was 51 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel.

Waggel als een gans...

Zaterdag 21 maart 2015
Op deze dag in 1952 werd het allereerste rock-‘n-rollconcert georganiseerd. Op de affiche stond onder meer Paul Williams. Het kan een tijdje duren voor je in zijn grootste hit het dansje herkent dat tot vandaag op bruiloften en partijen wordt uitgevoerd. Lees er hier alles over.
Beringen - De laatste dagen van Gaston Ooms uit BeverloZoomUit de vele geschied- en heemkundige verhalen die Heemkunde-Beverlo de afgelopen 25 jaar reconstrueerde, springt zeker het relaas van de laatste levensdagen van de Beverlose notaris-burgemeester Gaston Ooms in het oog. Gaston Ooms was in de dertiger jaren van de vorige eeuw de animator van het dorp. Moest er iets gepland worden op sociaal, cultureel of sportief gebied, dan was notaris Ooms de geknipte persoon om dat georganiseerd te krijgen. Voor zijn inzet werd hij bij de gemeentelijke verkiezingen (…) Het hele nieuwsbericht
De Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook dit jaar motorrijders uit op een "motorscreening" bij het begin van het nieuwe motorseizoen. Van alle verkeersslachtoffers blijken motorrijders immers het meest kwetsbaar te zijn.
Daarom wil men in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing  extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog "verkeersveiliger" Limburg te komen en bij te dragen tot de "GO FOR ZERO"-campagne. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Zonsverduistering 3

Vrijdag 20 maart 2015
Beringen - Zonsverduistering 3ZoomMagie uit Tervant! Zo schrijft Greta Cuppens ons. Ze is blij dat ze erbij was deze ochtend en dat ze foto's heeft kunnen maken voor haar nakomelingen.

Zonsverduistering 2

Vrijdag 20 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Zonsverduistering 2ZoomJos Neys uit Beringen stuurde deze mooie foto van de zonsverduistering.

Zonsverduistering

Vrijdag 20 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - ZonsverduisteringZoomDeze foto stuurde Lambert Reyders uit Beringen-Mijn. Ook hij was deze ochtend op post om de zonsverduistering te fotograferen.
Maak dat mee!
Beringen - Eclipsgekte in Beringen (Filmpje)ZoomKlik hier voor een kort filmpje en kijk mee hoe de kinderen van de basisschool De Berk in Paal reageerden op de zonsverduistering!

Smiley (24)

Vrijdag 20 maart 2015
Beringen - Smiley (24)ZoomIndien u deze voormiddag naar de zonsverduistering hebt kunnen kijken, dan hebt u deze mooie smiley gezien. (Foto Tony Van Galen)

Eclipsgekte in Beringen

Vrijdag 20 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Eclipsgekte in BeringenZoomDe gedeeltelijke zonsverduistering was tussen de wolken door deze ochtend goed te zien. Overal stonden mensen op straat om naar de eclips te kijken. Heb jij ook een eclipsfoto? Stuur hem ons via beringen[!]internetgazet.be
Morgen begint de lente, een mooie gelegenheid om op de Internetgazet een nieuwe rubriek te starten. Dat is "Uit het popgeschiedenisboek". Journalist André Grosemans, op zichzelf al een wandelende popencyclopedie, laat daarin elke dag een nummer horen dat hij op YouTube heeft gevonden. Kapstok daarbij is de een of andere verjaardag. Wij krijgen op de Internetgazet de korte inleiding te lezen, kunnen het nummer beluisteren en vervolgens doorklikken naar de weblog waar André het verhaal achter dat nummer - of de uitvoerder(s) - uit de doeken doet. Boeiend! En we zijn blij dat we André in onze club hebben! De eerste aflevering van de nieuwe rubriek vindt u hieronder.

Een ander telefoonnummer

Vrijdag 20 maart 2015
Rond deze tijd in 1963 had Hawkshaw Hawkins een grote hit met ‘Lonesome 7-7203’. De titel van het nummer en de naam van de uitvoerder zullen weinigen iets zeggen, maar iedereen kent het liedje. Dat komt omdat er een beroemde Vlaamse versie van bestaat. Ontdek het op http://dejukeboxkalender.skynetblogs.be/

Stillevens in galerij Bel-Art

Vrijdag 20 maart 2015
Beringen - Stillevens in galerij Bel-ArtZoomJos Lemmens heeft een passie voor kunst en die deelt hij via zijn kunstgalerij in Paal. Bel-Art brengt maandelijks een nieuwe thematentoonstelling. De komende twee weekends kunt u nog naar de expo 'Stillevens Levend'. In april toont Jos een verzameling Genkse landschapsschilders zoals Emile van Doren en Armand Maclot.
Bel-Art Wisselstraat 22 Open zaterdag en zondag van 14u tot 18u.

Jong creatief talent gezocht

Donderdag 19 maart 2015
Beringen - Jong creatief talent gezochtZoomWe Claim The Streets nodigt alle creatieve jongeren uit op een ‚Open Vergadering’. We Claim The Streets is een kunsttraject van jeugdhuis Club 9 om jongeren te stimuleren in het creativiteit via allerlei kunstprojecten. De vergadering gaat door om 19u in het atelier in de Pastorijstraat 44 Koersel

Gerarda Vandueren overleden

Donderdag 19 maart 2015
Beringen - Gerarda Vandueren overledenGisteren is Gerarda Vandueren overleden, de echtgenote van Louis Van der Vaerent. Ze was 87 jaar. De uitvaart vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Beringen by Night

Donderdag 19 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Beringen by NightZoomPatrick Cosemans uit Koersel stuurde deze mooie nachtfoto naar onze redactie. De kerk van Beringen, het college en de apotheek in het zachte gele licht van de nacht.

Getrouwd op 77-jarige leeftijd

Donderdag 19 maart 2015
Maak dat mee!
Beringen - Getrouwd op 77-jarige leeftijdZoomEen speciaal huwelijk vandaag in het stadhuis van Beringen. Louis Carremans huwde vandaag Marie Dupont. Beiden zijn geboren in 1938. 2 x 77 dus. En dat is een gelukscombinatie. Proficiat aan het paar!
Beringen - Buitings Volkstoneel repeteert op de hooizolderZoomHet Buitings Volkstoneel zit in de laatste rechte lijn voor de generale repetitie. De spanning begint te stijgen nu de laatste week van repeteren in OC De Buiting is aangevat. Met "Pension de hooizolder" koos het Buitings Volkstoneel weer voor een dolkomische klucht in de aloude traditie van de toneelvrienden. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor vrijdag 27 maart om 20u en voor zondag 29 maart om 18u. Kaarten via 0476/602 506.
Beringen - Karla Covaci is zaakvoerster Santino PaalZoomIn ons bericht van vorige week stelden we Santino Prontera voor als zaakvoerder van Santino in Paal. Dat klopt niet. Het is zijn echtgenote Karla Covaci die de zaak in goede banen zal leiden. Uiteraard kan Karla rekenen op de lange ervaring van Santino zelf. Vandaar dat de naam van de zaak een ode is aan haar man.
Vandaag heeft de provincieraad tijdens een geheime stemming Bérengère Adriaens aangesteld als nieuwe financieel beheerder.  Zij volgt in die functie Mathieu Delbroek op, die met pensioen is gegaan. Bérengère Adriaens is licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen, 45 jaar oud, gehuwd en moeder van 3 kinderen.

Andre Loos overleden

Woensdag 18 maart 2015
Beringen - Andre Loos overledenVandaag is André Loos overleden, de weduwnaar van Julienne Ceuppens. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Geheime verhalen van een gevallen eikZoomDe val van de oude eik aan de Klitsberg in Paal zette buurtbewoner Hilaire Poels aan het denken. Hij stuurde ons deze filosofische woorden: "Na een toch wel mooi en lang leven op de zuidflank van de Klitsberg, met uitzicht op ons dorp, ligt de reus te wachten op de kettingzaag. Zelf schat ik zijn ouderdom op 300 jaar. Hij heeft dus meerdere oorlogen meegemaakt, goede en slechte jaren, strenge winters en hete zomers. Vele generaties hebben van zijn schaduw genoten, in zijn lommerd gepicknickt en verscholen achter zijn stam voor het eerst gekust. Ongetwijfeld kende hij vele verhalen en neemt hij geheimen met zich mee. Een bos heeft altijd iets magisch en mysterieus".

Cartoons in Eleven 11 Beringen

Woensdag 18 maart 2015
Beringen - Cartoons in Eleven 11 BeringenZoomDit weekend kan je in de Eleven 11 kunstgalerij in Beringen terecht voor de expo Spring. Deze keer staan een aantal cartoonisten centraal: Canary Pete, Erwin Vanmol, Klier en Quirit. Daarnaast stelt Stef Mintiens zijn boek Herbatheek voor en kan iedereen proeven van een gezond stukje gebak van Vanessa Rogiest. Galeriehoudster Helena Olewicz (cartoon) ontvangt iedereen graag met een Wieze Tripel bier.
Zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Adres: Koerselsesteenweg 110 Beringen. 

61 verkeersdoden in 2014

Dinsdag 17 maart 2015
Op de Limburgse wegen vielen vorig jaar 61 doden. In 2013 waren er dat  56. In 2005 vielen er liefst 101 verkeersdoden in de provincie. De slachtoffers die binnen de dertig dagen na het ongeval overlijden, zijn niet in de statistieken opgenomen.

Jozef Eskens overleden

Dinsdag 17 maart 2015
Beringen - Jozef Eskens overledenGisteren is Jozef Eskens overleden, de, weduwnaar van Jeanine Leroy. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Marcel Eevers overleden

Dinsdag 17 maart 2015
Beringen - Marcel Eevers overledenGisteren is Marcel Eevers overleden, de echtgenoot van Ria Smeulders. Hij was 68 jaar. De  uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Spaanse villa's zijn terug hot

Dinsdag 17 maart 2015
Beringen - Spaanse villa's zijn terug hotZoomElke dag kopen bijna 10 Belgen een huis in Spanje. Volgens de vereniging van Spaanse notarissen werden in 2014 ruim 72.000 woningen aan buitenlanders verkocht waarvan 3507 aan Belgen. Ook Yoeri Kenens van het Century 21 kantoor uit Paal speelt in op deze trend.Hij werkt samen met een Spaanse bouwfirma, Grupo Mahersol om Spaanse huizen en villa's in Beringen en omstreken aan te bieden. Daarom organiseert Yoeri woensdag 18 maart een infoavond.
Praktisch: Steengoed Vastgoed Century 21 Diestersesteenweg 61 Paal Start 19u30 Gratis

Op liefdespad 2

Dinsdag 17 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Op liefdespad 2ZoomJos Neys uit Beringen kon ook deze mooie foto nog maken tijdens de jaarlijkse paddentrek.

Ontbijtconcert Neanias Beverlo

Dinsdag 17 maart 2015
Beringen - Ontbijtconcert Neanias BeverloZoomHarmonieorkest Neanias Beverlo brengt haar jaarlijks ontbijtconcert op paasmaandag 6 april in buurthuis De Kardijk. Het zestigkoppig orkest staat onder leiding van Bert Minten.
Het ontbijt start om 8.30u en het concert begint om 10u. Voor ontbijt + concert betaal je 15 euro, kinderen -8 jaar 10 euro. Tickets en info: 011-34.45.37, 0479-56.04.86  www.neanias.be.
Beringen - Spaghettidag voor een betaalbaar kampZoomDe Jins van Scouts en Gidsen Tervant organiseerden een spaghettidag ten voordele van hun buitenlands kamp. Dat kamp sluit hun laatste jaar als 'gewoon lid' af, net voor ze in leiding stappen. Met de spaghettidag en de Jinfuif die ze organiseren willen ze dit kamp voor iedereen betaalbaar houden.

69 weekendongevallen

Maandag 16 maart 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 55 met blikschade. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 18 licht gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 53 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 25 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Suzanne Verhagen overleden

Maandag 16 maart 2015
Beringen - Suzanne Verhagen overledenVandaag is in Beringen-Mijn Suzanne Verhagen overleden, de weduwe van Jan Langers. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen.

Opendeur Houtpark Beringen-Mijn

Maandag 16 maart 2015
Beringen - Opendeur Houtpark Beringen-MijnZoomZaterdag 21 en zondag 22 maart organiseert Be-Mine een opendeurweekend om de eerste woningen voor te stellen die gebouwd zijn op de locatie van het voormalig houtpark van de mijn. Een modelappartement zal dit weekend te bezichtigen zijn. Meer info: www.houtpark.be
Beringen - Suite Française in Ladies Night Roxy KoerselZoomNa de succesvoorstelling van Fifty Shades of Grey heeft Roxy Koersel weer een straffe film geprogrammeerd voor de Ladies Night van deze maand. Morgen dinsdag mogen de vrouwen in avant-première naar Suite Française! De dames worden in Koersel onthaald in aangepast kledij door enkele figuranten van deze internationale productie.Suite Française is een romantisch drama met in de hoofdrollen Matthias Schoenaerts, Kristin Scott Thomas en Michelle Williams. De film speelt zich af tijdens de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. De film is gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller van Irene Nemirovsky. Irene schreef dit bijzonder straffe verhaal in de eerste jaren van de oorlog, ze stierf uiteindelijk in een concentratiekamp.

Amerikaanse Stafford gevonden

Zondag 15 maart 2015
Beringen - Amerikaanse Stafford gevondenZoomDeze jongedame werd binnengebracht in het politiekantoor van Beringen. Wie kent haar baasje? Ze is gechipt maar niet op de correcte persoon geregistreerd. Aangezien ze nog geen naam op haar chip heeft gekregen, heet ze voorlopig Blaffie. Ze heeft een voorlopig onderdak gevonden in het asiel van Lommel. Als haar baasje haar niet komen ophalen, dan wordt ze vanaf 27 maart 2015 vrijgegeven voor adoptie.
Beringen - Fucking Perfect in Roxy KoerselZoomVanaf woensdag 18 maart kan je in de Roxy Koersel gaan kijken naar 'Fucking Perfect' de veelbesproken documentaire over sterrenchef Sergio Herman. De film vertelt het verhaal over de gloriedagen van Hermans sterrenrestaurant Oud Sluis en de opstart van zijn nieuwe restaurant The Jane, maar zoomt ook in op de duistere kanten van de Nederlandse chef.
Herman kwam er eerder al voor uit dat aan het horecaleven ook een schaduwzijde verbonden is. Hij vertelt open over zijn donkere kanten en zijn depressie. De Nederlander, die tegenover de media ook zelden een blad voor de mond neemt, is bijzonder eerlijk. "Dit is een grote boodschap aan de jonge garde. Mijn job is vaak ruwer dan de glitter en glamour die velen verwachten, " getuigt Sergio.

Face Beringen in de kijker

Zondag 15 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Face Beringen in de kijkerZoomU hebt ze misschien ook al gezien? Deze grote spandoeken om de Face Beringen campagne in de kijker te zetten. Face Beringen is een uniek kunstproject waarbij kunstenaar Jan Geerts profielfoto's van Facebook omtovert tot kunstwerken. Het enige wat je moet doen om zelf vereeuwigd te worden is lid te worden van deze groep en dan hopen dat Jan uw profielfoto eruit pikt om een schilderij van te maken. 

Op liefdespad

Zondag 15 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Op liefdespadZoomKikkers, padden en salamanders ontwaken deze maand uit hun winterslaap en trekken dan op pad naar hun paaiplaatsen. En met twee is dat veel leuker. Dit paddenpaar is al op liefdespad!
(Foto: Jos Neys)

Een dorp in verandering

Zondag 15 maart 2015
Uit de oude doos
Beringen - Een dorp in veranderingZoomEen dorp of een stad is contant in beweging. Zaken komen en zaken gaan. Ook voor Paal geldt deze regel. Het Gemeentekrediet van België is al meer dan dertig jaar een café (nu Eetcafé Tower) en het gebouw met de fietswinkel van Vandergraesen staat nu te koop. (tot voor kort Home decor Mentens) Meer oude foto's over Paal vind je op deze facebookpagina.

Dieter Blockx overleden

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Dieter Blockx overledenIn Paal is vandaag Dieter Blockx overleden. Hij was 49 jaar. De afscheidsceremonie vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in het crematorium in Hasselt.
 

Theresia Hulsmans overleden

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Theresia Hulsmans overledenGisteren is in Diest Theresia Hulsmans overleden, de weduwe van Maurice Vandeweyer. Zij was 82 jaar. De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

Een zee van gouden wolken

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Een zee van gouden wolkenZoomPrachtige foto, die de NASA vrijgaf. Hij toont de Soyoez-cabine die donderdag bij zonsopgang aan een landingsparachute boven een zee van gouden wolken over Centraal-Azië zweefde, het aardoppervlak tegemoet. Aan boord waren Barry Wilmore van NASA en Alexander Samokutyaev en Elena Serova van het Russische federale ruimteagentschap Roscosmos; ze verbleven bijna zes maanden in het ISS, het Internationaal Ruimtestation. De Soyoez zou uiteindelijk landen ten zuidoosten van Zhezkazgan, Kazachstan. Klik eens op die foto! (Foto NASA)

Smiley (23)

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Smiley (23)ZoomIngezonden door Annie Jansen

Bordercollie gevonden

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Bordercollie gevondenZoomDeze bordercollie werd zonder chip gevonden in de buurt van de Molendijk te Beringen. Het is een volwassen mannetje en wordt nu opgevangen in het noodasiel van Lommel. Hij kreeg de voorlopige naam Jazz. 

Jean Bleux overleden

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Jean Bleux overledenIn WZC Corsola in Koersel is donderdag Jean Bleux overleden, de weduwnaar van Aline Degreef. Hij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Koersel. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

80 kaarsjes voor Jeanne Lemmens

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - 80 kaarsjes voor Jeanne LemmensZoomIn de Graaf van Loonstraat te Beringen vierden de medebewoners van de servicesflats gisteren de 80ste verjaardag van Jeanne Lemmens. Haar familie had gezorgd voor lekkere taart en een  pronkgebak. Een orkestje zorgde voor de nodige ambiance. Jeanne woonde lang in Beringen-Mijn en was een verdienstelijk lid van Ziekenzorg. (Lambert Reynders)

Het is lachen geblazen in de bib.

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Het is lachen geblazen in de bib.ZoomHumor is het thema van de de Jeugdboekenweek, het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zet de bibliotheek de grappigste jeugdboeken in de kijker! De Jeugdboekenweek 2015 vindt plaats van 14 tot 29 maart. In de bib staat tijdens de Jeugdboekenweek een moppenboom. Ken jij een goede mop? Schrijf ze dan op één van onze moppenblaadjes en kom ze in de moppenboom hangen! En is is ook nog een leuke fotowedstrijd: Maaike Cafmeyer, trotse meter van deze Jeugdboekenweek, daagt je uit om mee te doen met de waanzinnige fotowedstrijd. Maak een grappige foto met jouw grappigste boek en win een voorleesmoment met Maaike in je bibliotheek! Kinderen kunnen tot 22 maart hun grappigste foto waarop ze te zien zijn met hun grappigste boek inzenden via de website www.jeugdboekenweek.be.

Retrodag Kringwinkel Beverlo

Zaterdag 14 maart 2015
Beringen - Retrodag Kringwinkel BeverloZoomVandaag is het de jaarlijkse Retrodag in de Vlaamse kringwinkel. Ook de nieuwe vestiging in Beverlo doet mee met een retrohoekje vol kledij, handtassen en juwelen. De winkel is open van 10u tot 17u.

Doden zonder opzet

Vrijdag 13 maart 2015
Tribunaliteiten
Wat is toeval en bestaat toeval wel? Het is een filosofische, maar ook een juridische vraag. Stel dat een man en zijn vriendin na een avondje stappen in de vroege uurtjes naar huis gaan. Allebei zijn ze flink aangeschoten en ze krijgen ruzie op straat. De man trekt, slaat en schopt en zijn vriendin komt terecht op de rijbaan. Enkele ogenblikken later wordt ze, liggend op straat, overreden door een auto. Een half uur later is ze dood. Vond die vriendin de dood door het toeval of werd zij gedood door haar vriend? (…) Het hele nieuwsbericht
Showbizz
Beringen - Stevige blues met Black Cat, White CatZoomHet Vijgeblad in Beringen werd gisterenavond omgetoverd tot een donkere blueskroeg met een optreden van Black Cat, White Cat. Dit muzikaal project van Jan Dalemans en Sven Sillen is het mooie bewijs dat passie en gedrevenheid kunnen leiden tot iets uitzonderlijks moois. De rauwe stem van Sven en het heerlijke mondharmonicaspel van Jan maken van dit duo een topper.

4de Comedy Night Il Mondo

Vrijdag 13 maart 2015
Beringen - 4de Comedy Night Il MondoZoomVanavond is het weer lachen in café Il Mondo in Paal. Het is al de vierde comedy night die ergeorganiseerd wordt. Elke keer weet Il Mondo het publiek aangenaam te verrassen met leuke stand-upppers. Op het podium staan straks Jan Linssen, Arbi El Ayachi en David Galle. De deuren gaan open vanaf 19u. Iedereen is welkom.

Boyhood voor het goede doel

Donderdag 12 maart 2015
Beringen - Boyhood voor het goede doelZoomRoxy Koersel toont zaterdag de succesfilm Boyhood nog een keer. Deze unieke projectie start om 19u30 en is ten voordele van de nieuwbouw van de Chiro, KAJ en Speelpleinwerking van Heusden-Zolder.

Lea Aerts overleden

Woensdag 11 maart 2015
Beringen - Lea Aerts overledenIn Koersel is gisteren Lea Aerts overleden, de echtgenote van Jacques Comans. Zij was 76 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Lisette Put overleden

Woensdag 11 maart 2015
Beringen - Lisette Put overledenDonderdag is Lisette Put overleden, de echtgenote van Gaston Vanherle. Zij was 80 jaar. De uitvaartdienst vond plaats in intieme kring.

Paddenoverzet

Woensdag 11 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - PaddenoverzetZoomVrijwilligers van Natuurpunt Beringen zijn al een paar dagen in de weer met de jaarlijkse paddenoverzet. Onze fotograaf was erbij gisterenavond. Morgen krijgt u een uitgebreid fotoverslag.

Op naar de 45.000

Woensdag 11 maart 2015
Leuk om te weten: op de laatste dag van vorig jaar telde Beringen maar liefst 44.873 inwoners! Het evenwicht mannen-vrouwen is mooi verdeeld: 22.446 tegen 22.427. Benieuwd of we dit jaar nog 45.000 Beringenaren halen?

Schoolsportdagen in Beringen

Woensdag 11 maart 2015
Beringen - Schoolsportdagen in BeringenZoomAfgelopen week vonden de schoolsportdagen voor de 1e graad plaats. In totaal hebben maar liefst 970 kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op de verschillende sport- en spelstanden.

Smiley (22)

Dinsdag 10 maart 2015
Beringen - Smiley (22)Zoom                                               Ingezonden door Daisy Broers
Beringen - Musical Ali Baba en de 40 roversZoomOp 15 maart is de musical ALI BABA EN DE 40 ROVERS van Theater Terra te zien in Casino Beringen. De nieuwste musical van Theater Terra brengt het eeuwenoud sprookje weer tot leven! Ali Baba ziet toevallig hoe een groep rovers hun grot vol met schatten opent met de toverspreuk ’Sesam, open U!’ Zodra ze wegrijden sluipt Ali Baba naar binnen en pakt wat goud. Als de rovers dit ontdekken, gaan ze op zoek… Ali Baba en de 40 rovers is een van de bekendste en meest vertelde sprookjes ter wereld. Het verhaal komt uit de eeuwenoude Arabische sprookjes van 1001 nacht en Theater Terra heeft hier een compleet nieuwe familiemusical op gebaseerd. (Foto's Boy Hazes)
Praktisch: Zo 15 maart 2015 – 14.00 uur – vanaf 7 jaar Casino Beringen Toegang: Kassa € 7 / VVK € 5 / VVK Gezinsbond € 4 / max. 2 KIA-cheques
Musical Ali Baba en de 40 roversMusical Ali Baba en de 40 rovers
Musical Ali Baba en de 40 roversMusical Ali Baba en de 40 roversMusical Ali Baba en de 40 rovers
Musical Ali Baba en de 40 roversMusical Ali Baba en de 40 rovers
Zoom
Beringen - Spectrumcollege organiseert infoavondZoomKleine kinderen worden groot! Plots zit je kleine meid, je stoere zoon al in het zesde leerjaar. Zes jaar in een vertrouwde schoolomgeving en dan stel je je automatisch de vraag: ' Wat na het 6de leerjaar?' Om op die vraag een antwoord te geven, is er op 11 maart om 19u in het Casino Beringen een infoavond georganiseerd door het Spectrumcollege.
Beringen - Interactieve tentoonstelling : budget 4 lifeZoomVandaag opende in Beringen-Mijn een tentoonstelling rond budget en koopkracht. Deze is bestemd voor de leerlingen van het 6e en 7e jaar secundair onderwijs. Twee maatschappelijk werkers uit het werkveld leiden de leerlingen gedurende twee uren doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken.
Praktisch:  dagelijks van 10 maart tem 27 maart  in Regina Mundi Beringen-Mijn voor scholen uit de regio die hebben ingeschreven. Voor hulpverleners en andere geïnteresseerden op ma 23/3 om 10u en om 14 uur en op do 19/3 om 14 u. Inschrijven via biz[!]cawlimburg.be.(Lambert Reynders)

Jeanne Vanoirbeek overleden

Maandag 9 maart 2015
Beringen - Jeanne Vanoirbeek overledenIn Beringen-Mijn is gisteren Jeanne Vanoirbeek overleden, de partner van de eerder overleden Leon Van Uytrecht. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Bij die letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. In totaal werden 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

De lente (2)

Maandag 9 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - De lente (2)ZoomNog meer lente op de Internetgazet dankzij Jos Neys. Hij kon dit jaar de eerste vlinder fotograferen: de gehakkelde Aurelia. Een foto zegt soms meer dan duizend woorden...

De lente doet zijn intrede

Maandag 9 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - De lente doet zijn intredeZoomDe lente is duidelijk in het land. De zon doet ook de vogels weer zingen. En uiteraard is het voor hen tijd om een liefdesnestje te bouwen. Jos Neys had in Beringen deze ekster al mooi in het vizier!
KSJ, KSA en VKSJ gaan vanaf 1 september de naam van hun koepelorganisatie veranderen in KSA. De naamsverandering is het resultaat van een traject waar de afgelopen jaren hard over nagedacht en aan gewerkt werd. Er zal vanaf die datum ook maar één kleur van uniform gedragen worden: een koningsblauw hemd. KSJ-KSA-VKSJ wil zo met haar 34.000 leden en 280 groepen als een sterker merk naar buiten treden. Een en ander is dit weekend beslist op het Groepsleidingscongres in Brussel.

Smiley (21)

Zondag 8 maart 2015
Beringen - Smiley (21)Zoom                                     Ingezonden door Fia van Weelden

Beringen-Mijn anders bekeken

Zondag 8 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Beringen-Mijn anders bekekenZoomLambert Reynders uit Beringen-Mijn maakt dagelijks een wandeling doorheen de cité en heeft altijd zijn fototoestel in aanslag. Hij maakte deze mooie en originele foto van een weerspiegeling in de Stationstraat.

Kleine artiesten gezocht

Zondag 8 maart 2015
Beringen - Kleine artiesten gezochtZoomDe Week van de Amateurkunsten is een kunstweek voor en door iedereen die met kunst bezig is. Het geeft lokale kunstenaars de mogelijkheid om hun kunst te tonen. Thema voor deze 20e editie WAK is ‘De Kleine artiest’. Het gaat over kunstenaars die geïnspireerd door kinderen die kunst maken, hun ongeremde inspiratie, het teruggrijpen naar de kindertijd. Met ‘De Kleine artiest’ bedoelen we ook jongeren want onze jeugd bruist van talent. Maar het is ook de kleine man in de straat, onontdekt talent, jong of oud, groot en klein. Daag u zelf daarom eens uit om creatief aan de slag te gaan. Alleen of misschien wel met een van uw kinderen of kleinkinderen.
Inschrijvingen dienen uiterlijk op vrijdag 27 maart binnen te zijn bij de cultuurdienst. De opening vindt plaats op vrijdag 17 april 2015 om 20 uur. Nadien is de tentoonstelling vrij te bewonderen tot en met zondag 3 mei tijdens de openingsuren van CC Beringen.

Het stilleven levend

Zondag 8 maart 2015
Beringen - Het stilleven levendZoomVandaag opent in galerij Bel-Art een mooie tentoonstelling met als thema 'het stilleven levend'. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Staf Beerten, Vic Brams, Marijke Henkens, Paul Hermans, Jan Hoogsteyns, Hans Laagland, Ludo Laagland, Paule Nolens, Leon Pringels, Magda Reykers, Klara Reynders, Anne Rutten, Octaaf Schoemans, Marcelle Sévery, Wim Van Aalst, Robert Vandereycken en Jean–Paul Vanlee.
Praktisch: De tentoonstelling is elke zondag in maart van 14.00 tot 18.00 uur gratis te bezoeken. Adres: Wisselstraat 22 Paal-Beringen  www.bel-art.be

Spechthol met afdak

Zaterdag 7 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Spechthol met afdakZoomJos Neys uit Beringen vond dit spechthol met een natuurlijk afdakje. Goed gezien! Nu wachten we met spanning op een foto met specht!
Beringen - Het is al Pasen in de bibliotheekZoomDe bibliotheek van Beringen werkt graag met thema's. Deze keer worden boeken centraal gezet die in de ruime zin iets met Pasen te maken hebben. Pasen is de dag dat veel mensen denken aan eieren, de paashaas en kuikens. Ben je nog op zoek naar een leuke blikvanger voor in je huis?  Dan kan je zeker in de bib terecht voor knutselboekjes voor jong en oud. Maar ook voorleesboeken over Pasen, een leuke paasfilm of toffe paastips uit tijdschriften vind je in de bib. Dit jaar werkt de bib ook samen met (…) Het hele nieuwsbericht

Uitkijktoren Koersels Kapelleke

Zaterdag 7 maart 2015
Uit de oude doos
Beringen - Uitkijktoren Koersels KapellekeZoomDe tijd van postkaarten is misschien wel achterhaald maar ze geven wel een mooie terugblik op wat geweest is. Het Koersels Kapelleke met zijn uitkijktoren is al generaties lang een leuke plek om met de kinderen naartoe te gaan. Op 1 april opent de speeltuin weer haar deuren voor een nieuw seizoen. En bovendien is de speeltuin helemaal gratis!
Heb jij nog oude postkaarten uit Beringen? Laat het ons weten. We plaatsen ze graag in onze rubriek 'de oude doos'.

Marie-Jeanne Lees overleden

Vrijdag 6 maart 2015
Beringen - Marie-Jeanne Lees overledenGisteren is Marie-Jeanne Lees overleden, de echtgenote van Alfons Liesenborgs. Ze was 78 jaar.  De uitvaartplechtigheid vindt dinsdag (om 10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Maandag (om 19.15 uur) is er daar een avondwake.

Jef Kenens overleden

Vrijdag 6 maart 2015
Beringen - Jef Kenens overledenGisteren is Jef Kenens overleden, de echtgenoot van Maria Carremans. Hij was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (om 19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Fons Alenteyns overleden

Vrijdag 6 maart 2015
Beringen - Fons Alenteyns overledenVandaag is in Paal Fons Alenteyns overleden. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.
Beringen - Raymond exclusief in Koersel dankzij Club 9ZoomRaymond is 65 geworden en viert dat met een uniek en enig optreden in Limburg. Het is Club 9 die deze Vlaamse klassieker kon strikken. Het concert gaat door op 19 april in de gemeentelijke feestzaal van Koersel.
Tickets kosten aan de kassa 20€. In voorverkoop kosten ze slechts 15€ en je kan ze kopen bij: - Jeugdhuis Club 9 - The Roxy Teatre - Pick Up www.club9.be Tel. : 011/42 62 51

Prachtig nieuw lief

Donderdag 5 maart 2015
Beringen - Prachtig nieuw liefZoom'Prachig nieuw lief' is een warme en geestige muzikale samenwerking tussen Leki, Evi Hanssen, Wouter Berlaen en Kris de Bruyne. Aan de hand van hun eigen repertoire en enkele klassiekers bezingen ze samen de liefde op een humoristische en beklijvende manier. Het concert gaat nu zaterdag door in CC Casino Beringen om 20u15.

François Ceunen overleden

Woensdag 4 maart 2015
Beringen - François Ceunen overledenVandaag is François Ceunen overleden, de echtgenoot van Louisa Lemmens. Hij was 95 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gezien
Beringen - Nieuwe editie b-magazine in de brievenbusZoomVandaag verscheen een nieuwe editie van het b-magazine. Het stadsmagazine van Beringen heeft aandacht voor Nicky Vankets, het vernieuwde carnaval in Beverlo, start to sport en de jeugdboekenweek. Ook onze Internetgazet kreeg een leuke vermelding. Waarvoor dank. Afgelopen maand kreeg de Internetgazet Beringen 36.000 bezoekers op de site. En dat vinden we persoonlijk niet slecht voor een beginnende internetkrant.

Beringen - Zio Nicola viert 90ste verjaardag met pizzaZoomDe familie Chezzi vierde zopas de 90e verjaardag van Zio Nicola. Hij is in 1948 van Italië naar België gekomen om in de mijn te werken. Nu is zijn grote hobby koken en bakken. Pizza, bonen en bouletten zijn de specialiteiten van Zio. Daarnaast kan men hem zeer dikwijls terugvinden in La Baracca in Beringen Mijn. Hij voelt zich het best als hij omringd is door jonge en blije mensen. Proficiat Nicola! En nu op naar de 100! (Lambert Reynders)
Beringen - Gratis Fundels in de bib van BeringenZoomKinderen zijn gek van Fundels, prentboeken die tot leven komen. In de bib van Beringen kan iedereen nu gratis kennis maken met deze Fundels. Hoe ga je te werk?  1. Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store. 2. Klik op het ‘de Bib’-logo. 3. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account. 4. Kies het boekje dat je wil lenen. 5. Het boekje wordt gedownload op je toestel.
Iedereen kan 7 Fundels lenen. Meer informatie krijg je aan de balie.

Dialoog over radicalisering

Woensdag 4 maart 2015
Op vrijdag 13 maart organiseert het Platform Allochtone jeugdwerkingen, samen met RESAM-jongeren uit Koersel, een open dialoogavond over radicalisering. Verschillende deskundigen - uit sociale, lokale, theologische en academische hoek - zullen een korte uiteenzetting geven over het fenomeen radicalisme en Syriëstrijders. De tweede helft van de avond zal bestaan uit een dialoog met het (jongeren)publiek. Het mag duidelijk zijn dat organisatoren elke vorm van geweld, terreur tegen wie dan ook, krachtig veroordelen en de boodschap uitdragen dat Vlaamse jongeren niets te zoeken hebben in conflicten in het Midden-Oosten. Gasten voor de avond zijn theoloog Cherif Al Maliki, godsdienstleraar Bahattin Koçak, burgemeester Maurice Webers en Fouad Gandoul. 
Plaats: Feestzaal Cor, Pastorijstraat 42, 3582 Beringen Info en reservatie: fatih[!]paj.be, 0487/20 03 32
Showbizz
Beringen - Sugar Mountain doet studio smeltenZoomHet optreden van de Limburgse coverband Sugar Mountain in de studio van Radio Benelux gisterenavond was er eentje om te onthouden. De jonge artiesten die inspiratie vinden in de song 'Sugar Mountain' van Neil Young hebben een muzikaal evenwicht bereikt dat om meer vraagt. Zangeres Jolien Teuwen zingt met haar suikerzoete stem iedereen van zijn of haar sokken. De ondersteuning met twee gitaren en vooral het vioolgeluid van Jeroen Gillis maken het plaatje compleet. Dit zijn het soort optredens dat je rond een spetterende kampvuur wilt horen. Ik kijk dat ook uit naar hun eerste eigen nummers. (Hans Put)

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Beringen - Smiley (20)Zoom                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum
Beringen - Lezing over borstkanker in moskee van BeringenZoomDe Turkse vrouwengroep van de Fatih moskee in Beringen-Mijn zorgden deze ochtend voor een heerlijk ontbijt. Een Turkse dokter gaf daar een lezing over borstkanker. Dit initiatief kon op veel sympathie rekenen. (Lambert Reynders)

Dauwandeling VLS Paal

Dinsdag 3 maart 2015
Beringen - Dauwandeling VLS PaalZoomIedereen voelt al de lentekriebels. Ook bij VLS Paal. Zij organiseerden op het begin van de meteorologische lente een dauwwandeling voor ouders en kinderen. De dag werd ingezet met een stevig ontbijt. Daarna startte een wandel- en fotozoektocht van ongeveer 4km. De opbrengst van de dag wordt gebruikt om nieuw meubilair aan te kopen.

Paalse Duvelclub gaat vreemd

Maandag 2 maart 2015
Beringen - Paalse Duvelclub gaat vreemdZoomDe leden van Duvelclub De Stam uit Paal zijn niet alleen liefhebber van een goeie Duvel maar lusten ook wel een ander biertje. Zytholoog Rudy Beckers was op verzoek van het bestuur naar de Stam gekomen om 8 bieren en daarbij horende kazen te laten proeven. Bier drinken kan (bijna) iedereen, maar bier proeven is wat anders. Er zijn zoveel verschillende soorten bieren met diverse kleuren, alcoholpercentage of  type van gisting. Elk bier krijgt zo een eigen geur, smaak en nasmaak.  Rudy deed zijn naam als bieranimator alle eer aan en volgens onze correspondent André was het een meer dan geslaagde avond.
Meer foto's op Paalonline.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Staf Verheyen overleden

Maandag 2 maart 2015
Beringen - Staf Verheyen overledenZaterdag is Staf Verheyen overleden, de echtgenoot van Valentine Mattheuwsen. Hij was 87 jaar. De uitvaart vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Buurtontbijt Beringen-Mijn

Maandag 2 maart 2015
Beringen - Buurtontbijt Beringen-MijnZoomDeze ochtend organiseerde de Beringse buurtwerking van Rimo Limburg en lekker ontbijt in het Mijnstadion van Beringen. De kantine liep weeral bomvol voor een gezond en multicultureel ontbijt. (foto: Lambert Reynders)

Armand Leyssens overleden

Maandag 2 maart 2015
Beringen - Armand Leyssens overledenIn Beringen-Mijn is zaterdag Armand Leyssens overleden, de weduwnaar van Elodie Convents. Hij was 85 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Beringen - Smiley (19)ZoomEen smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.

Schaapjes tellen

Zondag 1 maart 2015
Vandaag gezien
Beringen - Schaapjes tellenZoomLucia Vangrieken uit Koersel bezorgde deze mooie foto van haar eerste lentewandeling in de buurt van Stal. 
Uit de oude doos
Beringen - RIP Basket Beringen en Basket BeverloZoomDeze namiddag werd de nieuwe fusieploeg tussen de basketclubs Beringen en Beverlo voorgesteld. In afwachting van de nieuwe ploegnaam geven we van beide ploegen nog enkele gloriemomenten mee uit de oude doos
RIP Basket Beringen en Basket BeverloRIP Basket Beringen en Basket BeverloRIP Basket Beringen en Basket Beverlo
RIP Basket Beringen en Basket BeverloRIP Basket Beringen en Basket Beverlo
Zoom
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen