Het overige nieuws

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Woensdag 30 september 2015
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomDe Belgium Carp Masters zijn toe aan dag drie. Afgelopen nacht werden deze kanjers gevangen. Prachtige karpers en een even prachtige foto!

Zuringspanner

Woensdag 30 september 2015
Beringen - ZuringspannerZoomDeze ZURINGSPANNER (LYTHAIA CRUENTARIA) zat thuis achter in het gras. Het is een dag actief nachtvlindertje van de familie der spanners en duidelijk te herkennen aan de purperkleurige tekening op de voorvleugel. De grondkleur van de voorvleugel is bij de vlinders van de voorjaarsgeneratie olijfgroen of oranjebruin en van de zomergeneratie okergeel of oranje. De voorjaarsvlinders zijn opmerkelijk kleiner. Het mannetje heeft geveerde antennen en bij het vrouwtje zijn ze draadvormig. De voorvleugellengte bedraagt 9 a 13 mm.
Voorkomen: op zandgronden in het binnenland en in de duinen,heiden, wegbermen.
Vliegtijd: eind april tot eind september in twee of drie generaties.

Lea Bierten overleden

Dinsdag 29 september 2015
Beringen - Lea Bierten overledenVandaag is Lea Bierten overleden, de echtgenote van Lambert Reynders. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn.
Namens de Internetgazet Beringen wensen wij onze medewerker Lambert en zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

Freddy Erregeerts overleden

Dinsdag 29 september 2015
Beringen - Freddy Erregeerts overledenVrijdag is Freddy Erregeerts overleden, de echtgenoot van Mia Vermeyen. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Gordel wel gebruiken, gsm niet

Dinsdag 29 september 2015
Beringen - Gordel wel gebruiken, gsm nietDe nieuwe provinciale politieactie draait rond het verplichte gebruik van de autogordel en het niet-toegestane gebruik van een gsm achter het stuur. De thema-actie, die vandaag door de gouverneur werd bekendgemaakt, loopt van 1 tot 15 oktober.
Bedoeling van de thema-actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (ook achterin) en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig, aldus de mededeling.

Felix Claes overleden

Dinsdag 29 september 2015
Beringen - Felix Claes overledenVandaag is Felix Claes overleden. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Zonsondergang aan de Paalse Plas

Maandag 28 september 2015
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang aan de Paalse PlasZoomNa de 'bloedmaan' van gisteren, waren er vandaag ook zeer mooie foto's te maken van de ondergaande zon. Internetgazet fotograaf Jaak Geboers kon deze parel vanavond maken aan de Paalse Plas.

Eerste accordeontreffen in Stam Paal

Maandag 28 september 2015
Beringen - Eerste accordeontreffen in Stam PaalZoomZaterdag werd in de Stam een eerste accordeontreffen georganiseerd. Opvallend was Jef Put (84) die zijn eerste publieke optreden gaf. Een uitgebreid fotoverslag vind je op Paalonline.

86 verkeersongevallen in weekend

Maandag 28 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 28 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. De politie nam in dat verband in totaal 53 ademtesten af,waarvan er 7 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jean Beerten overleden

Maandag 28 september 2015
Beringen - Jean Beerten overledenZaterdag is Jean Beerten overleden, de weduwnaar van Marieke Kennes. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Korspel.

Maansverduistering

Maandag 28 september 2015
Beringen - MaansverduisteringZoomOnze natuurfotograaf Jos Neys was deze nacht paraat om de maansverduistering op de gevoelige plaat vast te leggen.
MaansverduisteringMaansverduistering
MaansverduisteringMaansverduistering
MaansverduisteringMaansverduistering
Zoom

Koerselse Carrouselkwis in Paal

Maandag 28 september 2015
Beringen - Koerselse Carrouselkwis in PaalZoomOp zaterdag ging voor de tweede maal de Carrousselkwis door. Deze keer in OC DE BUITING wegens sluiting van de feestzaal DE COR in Koersel. Na het openingswoord door de voorzitter Marlies Vandemaesen over de werking van vzw Carrousel die benadrukte dat de opbrengst van deze quiz samen met giften het mogelijk maakt dat mensen met een handicap mee op kamp kunnen. Hoewel de maatschappelijke zetel gevestigd is in de Hemelstraat te Koersel is de vereniging ook actief buiten de provincie grenzen. (…) Het hele nieuwsbericht
Koerselse Carrouselkwis in PaalKoerselse Carrouselkwis in PaalKoerselse Carrouselkwis in Paal
Zoom

Mooie nazomer

Zaterdag 26 september 2015
Vandaag gezien
Beringen - Mooie nazomerZoomHet weerbericht voorspelt voor de komende dagen mooi nazomerweer. En dat gaat meestal samen met mooie zonsopgangen. Zoals vanochtend langs de Koerselsesteenweg. (Foto: Jos Neys)

Grote groene sabelsprinkhaan

Zaterdag 26 september 2015
Beringen - Grote groene sabelsprinkhaanZoomDe grote groene sabelsprinkhaan is één van onze grootste sabelsprinkhanen. Ze zijn meestal egaal groen met een bruine streep over de bovenkant van de kop, halsschild en basis van de voor vleugels. De voor- en achtervleugel zijn zeer lang en reiken voorbij de achterknie.
Grootte van 28 tot 42 mm. Volwassen exemplaren worden aangetroffen van midden juni tot eind oktober.
Habitat: in ruige bermen,ruige graslanden, belangrijk is de aanwezigheid van distels, hoge grassen, bramen en dergelijke.

Bruegelfeesten in Beringen

Zaterdag 26 september 2015
Uit de oude doos
Beringen - Bruegelfeesten in BeringenZoomDit weekend organiseert Toerisme Beringen de tweede Bruegelfeesten. Dit is een oude traditie die vorig jaar terug nieuw leven werd ingeblazen. In onze wekelijkse rubriek 'uit de oude doos' tonen we u graag deze oude affiche uit 1959. (Jos Neys)

Steekpenningen zonder omkoperij

Vrijdag 25 september 2015
Tribunaliteiten
Sinds deze eeuw bestaat er in België naast publieke omkoping ook omkoping in de privésector. Voordien was het omkopen van een voetballer of een aankoopdirecteur niet strafbaar. Toch blijft een proces over private omkoping zeldzaam. Het hof van beroep van Antwerpen kreeg te maken met zo’n onalledaagse zaak van actieve omkoping. De verdachte was een projectmanager die in een bouwbedrijf zorgde voor de opvolging van de werven. Hij bekende steekpenningen te hebben betaald aan een afdelingshoofd van een (…) Het hele nieuwsbericht

Umberto Girardi overleden

Vrijdag 25 september 2015
Beringen - Umberto Girardi overledenVandaag is Umberto Girardi overleden, de weduwe van Elena Malesan. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Beringen - Leerlingen De Buiteling op bezoek in SACZoomGisteren waren de leerlingen van het vierde leerjaar van de Buiteling Paal op bezoek in het Stedelijk Administratief Centrum van Beringen. Ze poseerden ook maar al te graag voor de stadsfotograaf.

Zondagsopening Beringen-centrum

Vrijdag 25 september 2015
Beringen - Zondagsopening Beringen-centrumZoomZondag 27 september zijn de winkels in Beringen geopend naar aanleiding van de Brueghelfeesten. Je kunt winkelen van 14u tot 18u. Er zijn nog zondagsopeningen op 4 en 18 oktober.

Dag van de klant

Vrijdag 25 september 2015
Beringen - Dag van de klantOp zaterdag 26 september staat de klant opnieuw centraal bij meer dan 100.000 zelfstandige ondernemers. Met een warme glimlach en een kleine attentie zullen opnieuw 2 miljoen klanten in de bloemetjes gezet worden. UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, en de Vlaamse Overheid willen op die manier klantvriendelijk ondernemerschap onderlijnen. Ook in Beringen doen tal van handelszaken mee en zorgen voor een leuke attentie.

Het grote Offerfeest is ook mijn feest

Donderdag 24 september 2015
Commentaar
Vandaag werden we in de media overspoeld met berichten over het offerfeest waarbij meer aandacht ging naar het (on)verdoofd slachten van schapen. Maar staan we nog stil bij de boodschap van het Offerfeest?
Het is voor de moslimgemeenschap één van de grote feesten. Het is het verhaal van Ibrahim of Abraham, het verhaal van het offeren van een zoon aan God. Het verhaal lezen we ook in de Thora van de Joden en in de Bijbel van de Christenen. Abraham is als het ware het bindmiddel tussen de drie grote religies. En naast Abraham zijn er nog veel meer raakvlakken tussen de Koran, de Bijbel en de Thora. Toen ik voor het eerst in Jeruzalem was, voelde en zag ik een echte band tussen de drie religies. Maar Jeruzalem was tegelijkertijd een oorlogszone.
Waarom zijn er zoveel meningsverschillen tussen die godsdiensten? Waarom zijn er zoveel oorlogen gevochten om dezelfde profeten en heiligen. Waarom zijn er nu nog altijd zoveel oorlogen in nam van die heilige geschriften? Aanbidden we eigenlijk niet allemaal éénzelfde God?
Dat vraag ik me vandaag af. (Hans Put)

Jef Put overleden

Donderdag 24 september 2015
Maandag is Jef Put overleden, de echtgenoot van Yvonne Vanderbiesen. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

8ste Beringse Bosloop

Donderdag 24 september 2015
Zondag kan iedereen weer lekker loslopen tijden de 8ste Beringse bosloop aan het Koersels Kapelleke. De bosloop is een recreatieve jogging op onverharde wegen in de bossen van Koersel.
Inschrijven kan vanaf 9u15 in de speeltuin van het Koersels Kapelleke. Start is om 10u15 en je kan kiezen tussen 4, 8 of 12km.
Beringen - Infosessie assistentiewoningen SporenparkZoomVrijdag 24 september is er een infosessie over assistentiewoningen in de woonzorgcampus Sporenpark. Veel ouderen vinden hun eigen huis te groot maar de stap naar een woonzorgcentrum nog te vroeg. Dan is er een tussenoplossing: een assistentiewoning, waar je zelfstandig kunt wonen met de mogelijkheid tot zorgondersteuning en hotelservice op maat. Sporenpark heeft 17 assistentiewoningen in verschillende types van Comfort tot Royale. Meer weten? Dan ben je vrijdag om 14u30 welkom in het Sporenpark, Beringen-Mijn.
Om de versnippering in het waterbeheer tegen te gaan (Limburg telt maar liefst 56 waterbeheerders!), heeft de provincie de steden en gemeenten in het kader van de interne Vlaamse staatshervorming aangeboden om hun waterlopen over te dragen aan het provinciale niveau. Op die vraag zijn 37 van de 44 gemeenten ingegaan. Onder meer Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode deden dat niet. Meer dan 500 km waterlopen worden nu geherklasseerd van categorie 3 (gemeenten) naar categorie 2 (…) Het hele nieuwsbericht

Blauw weekend bij Helena

Woensdag 23 september 2015
Beringen - Blauw weekend bij HelenaZoomVolgend weekend stelt de Beringse kunstenares Helena Olewicz tentoon in haar galerij langs de Koerselse steenweg 110 in Beringen. Het thema is deze keer: blue.

Naast werk van Helena zelf zijn er ook enkele gastartiesten zoals  Ann Dierckx, Kieta Nuij, Marleen Maris, Peggy De Meue, Canary Pete, Leo Camps, Luk Luts en Raph Janssen. De galerij is zaterdag en zondag open van 14u tot 19u. (Lambert Reynders)

Radio Modern komt naar Beringen

Woensdag 23 september 2015
Showbizz
Beringen - Radio Modern komt naar BeringenZoomRadio Modern, dé retro feestspecialist, zakt op vrijdag 2 oktober af naar Casino Beringen om het nieuwe cultuurseizoen feestelijk te openen. Een zevenkoppige live band brengt Las Vegas naar Beringen met de grootste hits van Elvis uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Langbenige danseressen en in pluimen gehulde showgirls maken deze ‘Elvis Fever’ helemaal af. Voor de gelegenheid wordt het Casino van Beringen dan ook omgetoverd in… een casino. Reserveer snel je kaartjes als je er nog bij wil zijn.

53 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 22 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 53 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 35 met blikschade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 19 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 7 gevallen van vluchtmisdrijf.

Beringen - Op spullenjacht bij Gezinsbond Beverlo en PaalZoomZondag richtte de gezinsbond van Beverlo een tweedehands kledij-en speelgoedbeurs in. Deze ging door in zaal Kardijk. Dit gebeuren werd gecombineerd met een garageverkoop op diverse plaatsen in Beverlo. (Lambert Reynders)
Ook de gezinsbond van Paal hield een gelijkaardig initiatief. Een uitgebreid fotoverslag kan je bekijken op Paalonline.

Ronald Breugelmans overleden

Maandag 21 september 2015
Beringen - Ronald Breugelmans overledenVandaag is Ronald Breugelmans overleden. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Begin van de herfst

Maandag 21 september 2015
Beringen - Begin van de herfstZoom21 september, dat is het begin van de herfst. Een nieuw seizoen met kleurrijke veranderingen voor natuurfotografen en de start van een culinair hoogseizoen met lekkere paddenstoelen en wildgerechten. September en oktober zijn ook perfecte maanden om een mooie zonsopgang te fotograferen!
Onze natuurfotograaf Jos Neys zal ook dit seizoen mooie foto's plaatsen in zijn rubriek 'de Beringse natuur'.
We kijken al uit naar de mooie herfstfoto's.

Stad telt 44.967 inwoners

Zaterdag 19 september 2015
Op 1 juli 2015 telde Beringen 44.967 inwoners: 22.531 mannen en 22.436. De cijfers zijn afkomstig van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

De Rode Leeuw Beringen

Zaterdag 19 september 2015
Uit de oude doos
Beringen - De Rode Leeuw BeringenZoomCafé de Rode Leeuw domineerde jarenlang het beeld op de markt van Beringen. Heb jij nog leuke verhalen uit het café? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Top-500 van VKW-Limburg is er weer

Vrijdag 18 september 2015
VKW Limburg presenteerde vandaag de 30ste editie van de Limburgse Top 500. Het referentieboekwerk laat de recentste bedrijfsresultaten zien van de 500 grootste ondernemingen qua omzet in Limburg. Aangevuld met een handige ‘wie is wie’ per bedrijf.
Deze allereerste ‘officiële’ cijfergegevens van 2014 vormden opnieuw de basis voor een grondige analyse. Het merendeel van de Top 500-bedrijven heeft een positief jaar van groei achter de rug. Indicatoren zoals omzet, (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Pieters overleden

Vrijdag 18 september 2015
Beringen - Frans Pieters overledenGisteren is Frans Pieters overleden, de weduwnaar van Reine Vandenhove. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Harry Kinable overleden

Donderdag 17 september 2015
Beringen - Harry Kinable overledenIn Koersel is donderdag Harry Kinable overleden. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Nieke Theunis overleden

Donderdag 17 september 2015
Beringen - Nieke Theunis overledenGisteren is Nieke Theunis overleden, de weduwe van Louis Jordens. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Korspel-Beverlo.

Maarten Cox aan de slag bij Radio 2

Donderdag 17 september 2015
Showbizz
Beringen - Maarten Cox aan de slag bij Radio 2ZoomMaarten Cox, de populaire zanger die in Beverlo zijn nieuw stekje heeft gevonden, gaat nu ook aan de slag bij Radio 2. Hij zal samen met Jelle Cleymans het middagprogramma gaan presenteren bij Radio 2 Antwerpen.

Klein geaderd witje

Donderdag 17 september 2015
Beringen - Klein geaderd witjeZoomDit Klein geaderd witje (Pieris Napi) werd gespot in de Motbemden te Beringen. Dit vlindertje is in de zomer zeer moeilijk te onderscheiden van het klein koolwitje. De aders op de onderkant van de achtervleugel zijn grijs-groen bestoven. De zwarte vlek in de voorvleugelpunt loopt geleidelijk naar beneden toe en eindigt niet in een rechte lijn. Op de bovenkant van de voorvleugel bevinden zich bij het mannetje één en bij het vrouwtje twee donkergrijze of zwarte vlekken.
Habitat: Hooilanden,langs bosranden, ook op graslanden, in tuinen, parken en heiden.
Vliegtijd: Begin april tot september in twee tot drie generaties

Regenboog boven Lodewijckpleintje

Woensdag 16 september 2015
Vandaag gezien
Beringen - Regenboog boven LodewijckpleintjeZoomEen regenboog blijft mensen fascineren, zeker ook fotografen. Jos Neys kon deze avond deze mooie boog vastleggen in Beringen.

Bisdom trapt nieuw werkjaar af

Woensdag 16 september 2015
Beringen - Bisdom trapt nieuw werkjaar afZoomVanavond trapt het bisdom Hasselt het nieuwe werkjaar af in Cultuurcentrum Hasselt. Het nieuwe jaarthema 'Om-armen' gaat over de sociale dimensie van de verkondiging. Naast het podiumprogramma met het verkennen van het  jaarthema is er een informatiemarkt. Voor de startavond zijn alle priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorgsector, teamleden van parochiefederaties, leden van diaconale werkgroepen als Broederlijk Delen en Welzijnszorg, catechisten en jongerenbegeleiders.

Voorlezen in de bib

Woensdag 16 september 2015
Beringen - Voorlezen in de bibZoomHet voorlees- en knutseluurtje van de bib was vandaag een succes. De kinderen luisterden eerst naar het verhaaltje 'Van ruilen komt huilen' en knutselden nadien een gevoelsmeter. De volgende gratis sessie is op woensdag 21 oktober om 15 uur.

Vacatures bij Rode Kruis Vlaanderen

Woensdag 16 september 2015
Beringen - Vacatures bij Rode Kruis VlaanderenZoomMet het oog op de aanwerving van bijkomend personeel voor het noodopvangcentrum voor asielzoekers in Leopoldsburg, organiseert Rode Kruis-Vlaanderen samen met VDAB een jobdag op dinsdag 29 september. Voor de noodopvang in Leopoldsburg zoekt Rode Kruis-Vlaanderen 47 medewerkers, waaronder begeleiders, medisch-pedagogisch personeel, onthaalmedewerkers, een klusjesman, een integratiemedewerker en logistiek personeel.
Kandidaten kunnen zich voor deze jobdag inschrijven Het hele nieuwsbericht
Beringen - Tele-Onthaal Limburg zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit en zo 24 uur per dag bereikbaar te zijn. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers en hoopt via deze weg een aantal geëngageerde mensen aan te spreken. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto.
Vraag je infobrochure op 011 22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be of bezoek de website www.tele-onthaal.be .

KVG op uitstap naar Breendonk

Dinsdag 15 september 2015
Beringen - KVG op uitstap naar BreendonkZoomDe Katholieke Vereniging Gehandicapten Beringen bezocht tijdens de jaarlijkse uitstap het fort van Breendonk. Dat fort werd tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt als kamp door de Duitsers. Hier werden verschillende gevangenen geëxecuteerd of gedeporteerd naar andere plaatsen. De plaats ademt nog altijd de gruwel van de oorlog uit. Nadien werden de tuinen van Meise bezocht. Een volledig verslag en vele foto's kan je bekijken op de site van Paalonline.
De samenwerking met Franco Canale werd in onderling overleg stopgezet. Dat laat KVK Beringen weten via facebook.

Anita Aerts overleden

Dinsdag 15 september 2015
Beringen - Anita Aerts overledenZaterdag is Anita Aerts overleden, de  echtgenote van Marcel Vaesen. Zij was 60 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Openbare verkoping: Koerselsesteenweg

Dinsdag 15 september 2015
Morgennamiddagwordt in café Smeulders de woning Koerselsesteenweg 73 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 3a34ca en heeft een K.I. van 555 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 94.200 euro.
Beringen - Stad Beringen steunt 'Kom op tegen kanker'ZoomTijdens de 21ste editie van het Plantjesweekend kan je de actie 'Kom op tegen kanker' steunen. 'Maak een vuist tegen kanker en koop een azaleaplantje', is de slogan van dit jaar. Hiermee ondersteun je de steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Een azalea kost 7 euro en is te verkrijgen:
- op woensdag 16 september tijdens de markt in Beringen
 - op vrijdag 18 september tijdens de markt in Beverlo
 - in de bibliotheek van 16 tot en met 19 september tijdens de openingsuren
Beringen - Bisschop neemt het op voor vluchtelingenIn een brief die vandaag verstuurd werd naar de federatieteams, de kerkraden en de algemene oversten van religieuze congregaties heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een dringende oproep gedaan in verband met het onthaal van vluchtelingen en hun huisvesting. Hij roept individuele christenen op om zich op een of andere manier aan te sluiten bij lokale opvanginitiatieven. Verantwoordelijken  van parochiefederaties, kerkraden en congregaties roept hij op om na te gaan of (…) Het hele nieuwsbericht

58 weekendongevallen

Maandag 14 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel waarbij 1 persoon zwaar en 13 anderen licht werden gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Mijnhappening vanuit de lucht

Maandag 14 september 2015
Beringen - Mijnhappening vanuit de luchtZoomVan Pascal Peeters kregen we nog deze mooie luchtbeelden gemaakt tijdens de mijnhappening.
Mijnhappening vanuit de luchtMijnhappening vanuit de luchtMijnhappening vanuit de lucht
Zoom

Over geweren en pistolen

Zondag 13 september 2015
De anonieme grommelaar
We hebben het voor de zekerheid nog eens opgezocht in de dikke Van Dale. En ja hoor, een geweer is een "draagbaar vuurwapen bestemd om door één persoon met twee handen bediend te worden, ongeveer 1 à 1,5 m lang". Een geweer is dus zo'n ding van de schietkraam op de kermis, zo'n buks van de schutterij, zo'n wapen waarmee jagers het bos intrekken. Of waar die kerels van de biatlon mee rondskiën. Een geweer is dus écht wel iets heel anders dan een pistool ("vuurwapen met korte loop dat met één hand wordt afgeschoten"), revolver, colt of weet ik wat je in je jaszak of op je heup of zo opbergt.
Jaszak? Riem? Holster? Wat lazen we deze week in de krant: "Vrouw verstopt geladen geweer in vagina"… Een geweer? Het kan dus altijd nóg erger...

Gevonden in Beringen

Zaterdag 12 september 2015
Beringen - Gevonden in BeringenZoomDeze kleine Mechelse herder is door een jogger gevonden aan de rand van een bos in Beverlo. Zij wordt nu opgevangen in het asiel van Lommel. "Speels weg gelopen of er bewust heen geplaatst? We weten het niet. Wat we wel weten, is dat ze reeds enkele dagen bij ons op haar baasje wacht, en we hebben nog steeds geen bericht gehad van iemand die zijn puppy kwijt is... Aangezien ze niet gechipt was, kreeg ze bij ons haar eerste naam. Deze luidt Arisha. Ze werd bij vangst geschat op 8 (…) Het hele nieuwsbericht

Hotel Modern in Beringen-Mijn

Zaterdag 12 september 2015
Uit de oude doos
Beringen - Hotel Modern in Beringen-MijnZoomHotel Modern in Beringen-Mijn roept bij menig oud-mijnwerker zeker herinneringen op. Hier werd na de werkpost het stof met bier weggespoeld. Vandaag is het nog altijd een gezellig café. Misschien eens een goed idee om er zondag bij de jaarlijkse mijnhappening een pintje te gaan drinken!

Oranje Luzerne vlinder

Zaterdag 12 september 2015
Beringen - Oranje Luzerne vlinderZoomDeze oranje Luzerne vlinder ofwel Colias Croceus werd gespot op de mijnterril in Beringen Bij deze vlinder is de bovenkant van de vleugels oranje-geel. Langs de achter rand bevindt zich zowel op de voorvleugel als op de achtervleugel een brede donkere band; bij het mannetje is deze band rond de vleugelpunt door lichte aders onderbroken. De vrouwtjes zijn oranje en hebben oranje gele vlekken in de donkere band langs de achter rand. De vlinder rust met dichtgevouwen vleugels. De voorvleugellengte bedraagt 22 tot 27 mm.
Vliegtijd: de eerste vlinders arriveren in ons land in mei en juni. De volgende generaties van begin augustus tot eind oktober.
Habitat: open kruidenrijke terreinen, braakliggende grond en ruigten.

Zondagsopening Beringen centrum

Zaterdag 12 september 2015
Beringen - Zondagsopening Beringen centrumZoomZondag 13 september zijn de winkels in Beringen centrum open van 14u tot 18u. Verschillende handelaars houden dan acties of geven kortingen.

Astronomische telefoonrekeningen

Vrijdag 11 september 2015
Tribunaliteiten
Mag een werkgever waken over de gsm die hij aan zijn werknemer ter beschikking stelt?  Of hoeft de baas niet te weten met wie zijn medewerker telefoneert? Die vraag stelde zich voor het arbeidshof van Gent omdat een bedrijfsleider de terugbetaling eiste van de telefoonkosten van zijn medewerkster met een astrolijn. De dame spendeerde 90 euro per dag aan haar GSM. In het begin telefoneerde ze één of twee keer naar de 090-lijn, maar de ‘telefonade’ ging in crescendo en bereikte in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Theunis overleden

Vrijdag 11 september 2015
Beringen - Nelly Theunis overledenGisteren is Nelly Theunis overleden, de weduwe van Roger Lespoix. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt  in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Marie-Jeanne Brouns overleden

Donderdag 10 september 2015
Beringen - Marie-Jeanne Brouns overledenGisteren is Marie-Jeanne Brouns overleden. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Paula Vandezande overleden

Donderdag 10 september 2015
Beringen - Paula Vandezande overledenGisteren is Paula Vandezande overleden, de weduwe van Louis Theys. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Met z'n allen in de file

Donderdag 10 september 2015
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus 2015 bedroeg het aantal privévoertuigen in ons land 5.623.579, waarvan 3.457.526 dieselwagens en 2.091.327 benzinewagens. België telt bovendien 16.094 autobussen en autocars, 770.508 voertuigen voor goederenvervoer, 44.851 trekkers, 186.334 landbouwtrekkers, 67.910 speciale voertuigen en 465.786 motorrijwielen. Daarmee bedraagt het voertuigenpark 7.175.062 eenheden. Dat meldt de algemene directie Statistiek van de FOD Economie vandaag.

Oude films Beringen-Mijn

Woensdag 9 september 2015
Beringen - Oude films Beringen-MijnZoomZondag wordt een reeks nieuwe gerestaureerde films over Beringen-Mijn voorgesteld aan het publiek. De oude films zijn, dank zij de diensten van de VRT, bewerkt geworden. Het resultaat is meer dan uitmuntend: kleuren die beter uitkomen, aangepaste achtergrondmuziek, een commentaarstem die klinkt, zoals een stem moet klinken en niet een metaalachtige klank.
Programma:
14.00 u. Beringen jubileum - 50 jaar • 50 min
15.00 u. Boven- en ondergrond Beringen • 60 min
15.00 u. Mijnwerkers thuis 42 min
               Toekomstige mijnwerkers 32 min
16.00 u. Kleine Heide 30 min
               25 jaar FC Beringen 30 min
Een initiatief van de Cel Mijnerfgoed van de provincie Limburg, in samenwerking met het Casino van Beringen en Citévolk Spreekt.

Henri Kimpen overleden

Dinsdag 8 september 2015
Beringen - Henri Kimpen overledenGisteren is Henri Kimpen overleden, de echtgenoot van Renilde Vuegen. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Waar het vlakke land gaat plooien

Dinsdag 8 september 2015
Beringen - Waar het vlakke land gaat plooienZoomToneelgroep Maastricht brengt vrijdag 11 september in het CC Beringen de voorstelling 'Waar het vlakke land gaat plooien'. "Ze wonen in Berlijn, zijn hoogzwangere vriendin en hij. Na de sluiting van de mijnen zijn ze vertrokken, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar zijn moeder ligt op sterven en ze moeten halsoverkop terugkeren naar Limburg. Gaandeweg de reis beseft hij: zelfs al lukt het je om je wortels af te kappen, wie van Limburg is, groeit nergens weer opnieuw. Een humoristische en muzikale zoektocht naar de ziel van Limburg: over hoe terugkeren naar je roots soms onvermijdelijk en onontkoombaar is".
Info en tickets: ccberingen.be
Beringen - 'Radiohuis in Hasselt wordt gesloten'Het uitgelekte besparingsplan van de VRT voorziet onder meer de sluiting van het Radiohuis in Hasselt. Radio 2 zal wel nog regionaal verankerd blijven, luidt het. In het avondnieuws van 17.30 uur heeft Radio 2 Limburg uit protest enkel het bericht over het besparingsplan gebracht. De sluiting, die nog door de raad van bestuur bekrachtigd moet worden, is een gevolg van de besparingen die de Vlaamse regering via minister Sven Gatz aan de VRT heeft opgelegd.

Jef Reynders overleden

Dinsdag 8 september 2015
Beringen - Jef Reynders overledenIn Paal is gisteren Jef Reynders overleden, de echtgenoot van Louisa Keunen. Hij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Openbare verkoping: Kapelstraat

Dinsdag 8 september 2015
Morgennamiddag wordt in café Il Mondo in Paal het appartement gelegen Kapelstraat 2A openbaar verkocht na hoger bod. Het staat op een perceel grond van 8a94ca en heeft een KI van 864 euro. Na hoger bod is de prijs gebracht op 174.200 euro.

Herdenking bevrijding Beringen

Maandag 7 september 2015
Vandaag gezien
Beringen - Herdenking bevrijding BeringenZoomVandaag werd in Beringen de bevrijding van de stad aan het einde van de tweede wereldoorlog herdacht. Dat gebeurde met een mis en een herdenking aan het monument aan het kanaal. (Foto Patrick Haesevoets)

Rosa Gybels overleden

Maandag 7 september 2015
Beringen - Rosa Gybels overledenZaterdag is Rosa Gybels overleden, de weduwe van Tony Peeters. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel.

62 weekendongevallen

Maandag 7 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 9 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 42%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Vanstraelen overleden

Maandag 7 september 2015
Beringen - Maria Vanstraelen overledenIn Koersel is vrijdag Maria Vanstraelen overleden, de weduwe van Jef Hermans. Zij was 85 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Avant-première van 'Terug naar morgen'ZoomDinsdag 8 september is er in de Roxy van Koersel een nieuwe Ladies Night met de avant-première van "Terug naar morgen", de nieuwe Vlaamse film met Matteo Simoni, Koen De Graeve en Robrecht Vanden Thoren.
"De befaamde wetenschapper Viktor is al zijn hele leven gelukkig met Lena, ondanks een tragisch ongeval tijdens hun jeugd. Op een dag doet hij samen met zijn enthousiaste assistent Titus een baanbrekende ontdekking: ze kunnen e-mails naar het verleden sturen. Viktors drang om zijn en Lena’s verleden te veranderen, wordt te groot en hij drukt op ‘send’. Maar het verleden, hoe klein de ingreep ook, verander je niet zonder risico’s. Een verrassend - niet zo toevallig - liefdesverhaal, over je geluk in eigen handen nemen, over het lot, het toeval en… het te snel op ‘send’ drukken". Vanaf 19u45 worden de dames verwacht voor een glaasje cava. 

Smiley (66)

Zondag 6 september 2015
Beringen - Smiley (66)ZoomZelfs in de tuin zie je vaak een smiley... Een foto van Pol Gijbels.

Heeft het skateboard afgedaan?

Zondag 6 september 2015


De online winkel Hammacher Schlemmer heeft onlangs een nieuw soort skateboard gelanceerd dat het klassieke skateboard naar de prullenmand verwijst. De nieuwste versie bestaat uit twee afzonderlijke wielen met een voetplatform. De truc bestaat er in dat men het rubberen wiel rond de voeten in een slangachtige beweging roteert. Op het eerste gezicht is het niet moeilijk, maar in werkelijkheid zal je zien dat het ook niet gemakkelijk is...
Beringen - Opendeurdagen bij Elle June BeringenZoomVan dinsdag 8 september tot en met zondag 13 september is er een opendeur bij boetiek Ella June in Beringen centrum. Wendy Van Doninck presenteert een toffe collectie damesmode en accessoires van merken zoals Vila, Objet, Morgan en Hampton Bays. Er is een korting van 10%. Op donderdag is de winkel open tot 20u.

80-jarigen van Beverlo

Zondag 6 september 2015
Beringen - 80-jarigen van BeverloZoomDe 80-jarigen van Beverlo verzamelden zaterdag in het Bakhuisje. Voor velen was het een blij weerzien in een bijzonder aangename en gezellige sfeer. (Lambert Reynders)

Memorial surfclub Sirocco

Zaterdag 5 september 2015
Beringen - Memorial surfclub SiroccoZoomWindsurfclub Sirocco met thuisbasis aan de Paalse Plas hield vrijdag een eerste Memorial. Dat is een wedstrijd ter nagedachtenis van drie overleden surfvrienden: Johan Beckers, Peter Claes en Jean Alenteyns. Een uitgebreid fotoverslag kan je bekijken op Paalonline.

Freddy Smeuninx overleden

Zaterdag 5 september 2015
Beringen - Freddy Smeuninx overledenGisteren is Freddy Smeuninx overleden, de echtgenoot van Jeanneke Belen. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Home, nieuw album voor Zornik

Zaterdag 5 september 2015
Showbizz
Beringen - Home, nieuw album voor ZornikZoomZornik heeft deze week een nieuw album gelanceerd. Koen Buyse nam 'Home' op in zijn eigen studio in Beringen. Binnenkort verschijnt dan ook de eerste singel uit dit album. Voor volgend jaar staat er dan een zaalshow op het programma. Zornik kan je volgen via deze facebook pagina.

Herdenking bevrijding van Beringen

Zaterdag 5 september 2015
Uit de oude doos
Beringen - Herdenking bevrijding van BeringenZoomJaarlijks wordt de bevrijding van Beringen op 6 september 1944 herdacht. Daarom zal er op maandag 7 september om 10u een misviering zijn in de kerk van Beringen centrum gevolgd door een plechtigheid aan het monument in de Brugstraat.

Bisschop start pastorale bezoeken

Vrijdag 4 september 2015
Beringen - Bisschop start pastorale bezoekenVanaf oktober start mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, pastorale bezoeken van telkens een viertal dagen aan de dekenaten. Het dekenaat Bree komt als eerste aan de beurt. Het dekenaat Lommel volgt in november. In het voorjaar brengt de bisschop een bezoek aan de dekenaten Maaseik, Herk-de-Stad, Sint-Truiden, Hamont en Vlijtingen-Voeren.

Bisdom bekommerd om vluchtelingen

Vrijdag 4 september 2015
Beringen - Bisdom bekommerd om vluchtelingenZoomHet bisdom Hasselt heeft vandaag de pastorale medewerkers in parochies en zorginstellingen, de kerkfabrieken en de centrale kerkbesturen opgeroepen om binnen hun kring uit te kijken naar woningen of appartementen die in aanmerking komen voor de opvang van migranten. Het bisdom steunt daarmee de actie van Caritas International België die huiseigenaars recent opriep woongelegenheden ter beschikking te stellen voor de opvang van migranten nu die nood zo erg toeneemt. “We hopen dat de brede (…) Het hele nieuwsbericht
Op dinsdag 8 september organiseert de stad een 'Dag van de medewerker' voor haar personeel. Het administratief centrum, de werkplaatsen en het OCMW zijn die dag uitzonderlijk gesloten. Het woonzorgcentrum Corsala en BKO De bengeltjes zijn wel geopend.
Beringen - Wereldwinkel Beringen zoekt collega'sZoom Enkele Oxfam-vrijwilligers van Wereldwinkel Beringen trekken zaterdag naar het Fair Forum in Antwerpen. Dit is een evenement dat georganiseerd wordt door Oxfam op nationaal niveau. Het is een dag vol proevertjes, ontmoetingen met partners, productvoorstellingen, workshops, lezingen, films, wedstrijden en kookdemonstraties. Verder worden ook de kernthema’s toegelicht waarrond Oxfam werkt en kan je interessante workshops volgen. Heel wat wereldwinkels hebben geweldige ideeën die ze met de rest van de beweging en geïnteresseerden willen delen. Ook vertellen vrijwilligers er over hun ervaringen.
Heb je ook zin om erbij te zijn? Stuur dan een mailtje via de Facebookpagina van de Wereldwinkel Beringen via deze link. Iedereen is welkom.
Beringen - Babygebaren leren in bibliotheek BeringenZoomDe Bib van Beringen organiseert op 3 oktober de gratis workshop Babygebaren.  Deze is voor baby’s en jonge peuters tot 2 jaar en hun mama en papa. Je leert tijdens deze workshop leuke en gemakkelijke baby- en peutergebaren die je kan gebruiken bij het voorlezen, spelen en zingen. Er kunnen maximaal 9 ouders met hun kindjes deelnemen. Dus hiervoor ook tijdig inschrijven via bibliotheek[!]beringen.be of aan de infobalie. 
In een gesprek met TVL heeft gouverneur Herman Reynders een oproep gedaan aan alle Limburgers, alle Limburgse burgemeesters en alle Limburgse verenigingen om vluchtelingen op te vangen. Hij vraagt gemeenten en OCMW's een extra inspanning te leveren. De gouverneur verwacht ook inspanningen van grote organisaties zoals vakbonden en ziekenfondsen. Ook de individuele Limburger kan zijn steentje bijdragen, aldus de gouverneur.

Virginie Bijloos overleden

Donderdag 3 september 2015
Beringen - Virginie Bijloos overledenGisteren is Virginie Bijloos overleden, de levensgezellin van Thieu Wouters. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Smiley (65)

Donderdag 3 september 2015
Beringen - Smiley (65)ZoomDe zon is weg maar deze smiley willen we U echt niet onthouden. (Paul Vanhecke)

Het Koevinkje

Donderdag 3 september 2015
Beringen - Het KoevinkjeZoomDit Koevinkje (Aphantopus Hyperantus) werd gespot in de Motbemden in Beringen. De bovenkant van de vleugels van dit vlindertje is zwartachtig bruin. De onderkant is donker bruin met bij het vrouwtje een goud bruine bestuiving (zoals op de foto). Bij het mannetje zijn op de bovenzijde van de vleugels moeilijk zichtbare oogvlekken die bij het vrouwtje iets duidelijker zijn.
De voorvleugellengte is circa 18 tot 24 mm.
Vliegtijd: eind juni tot half augustus in één generatie.
Habitat: ruige graslanden en kruiden vegetaties langs bosranden.

Bewegingsschool Happy Kids

Donderdag 3 september 2015
Beringen - Bewegingsschool Happy KidsZoomDe Bewegingsschool Happy Kids wil kinderen op een leuke manier in contact brengen met beweging en sport. Niet door gevorderde technieken aan te leren want hier zijn vele kinderen nog niet klaar voor. Wel door te werken aan basiscoördinatie en bewegingsvaardigheden. Happy Kids is bedoeld voor alle kinderen geboren in 2010 – 2011 – 2012 & hun ouders.
De lessen gaan door in de Sporthal Koersel, Sportlaan 20, 3582 Beringen op zondag 13 en 27 september 2015, (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (64)

Woensdag 2 september 2015
Beringen - Smiley (64)ZoomHmmm. Een erg originele maar ook een zeer smakelijke smiley.

Limburgse economie versnelling hoger

Woensdag 2 september 2015
Begin derde kwartaal van 2015 begon de Limburgse economie opnieuw aan te trekken.Tijdens de zomer werd daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van juli 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Grote stuwende kracht is de binnenlandse vraag, stelt VOKA Limburg.
De eerste maanden van 2015 bewoog de Limburgse economie weinig tot niets. Deze langgerekte stagnatie hield aan tot het derde (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg krijgt koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2015
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen op 10 september een bezoek aan de provincie Limburg. De Koning en de Koningin bezoeken eerst te Hasselt de Corda In campus en ontmoeten er jonge ondernemers van start-ups. Nadien begeven de Koning en de Koningin zich naar Maasmechelen waar zij het Vakantiehuis Koningin Fabiola zullen bezoeken dat ondertussen 50 jaar bestaat. Vervolgens bezoeken ze Connecterra. Dit is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.  Het programma word afgesloten met een ontvangst in het stadhuis van Maasmechelen.

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt op 5 september een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Vacatures buitenschoolse kinderopvang

Woensdag 2 september 2015
Op zoek naar een job in de buitenschoolse kinderopvang? Er wordt door de stad Beringen een aanwervingsexamen georganiseerd voor Begeleider BKO (m/v), contract van onbepaalde duur – 19 uur.
Meer info vind je op beringen.hro.be. 

6de Motortreffen VFG Beringen

Woensdag 2 september 2015
Beringen - 6de Motortreffen VFG BeringenZoomVFG Beringen organiseert zaterdag 5 september een grootse happening met een motortreffen en ijsjessmuldag. Andersvaliden kunnen die dag meerijden met een ervaren motorrijder of zijspanrijder. Iedereen is welkom om 13u aan het Mijnstadion in Beringen. Meer info via frieda.theys[!]telenet.be (foto: André Caubergs)

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Beringen - Smiley (63)ZoomDeze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.

Ook de bib gaat terug naar school

Dinsdag 1 september 2015
De bibliotheek heeft een schat aan materialen, digitale collecties, activiteiten en diensten, speciaal afgestemd op basis- en secundaire scholen in Beringen. Tijdens de maand september kan je uitgebreid kennismaken met dit aanbod op maat.
De maquette van de nieuwe scholencampus kan je ook komen bewonderen samen met een filmpje over de stand van zaken. Daarnaast kan je als volwassene je ook informeren over het aanbod van het volwassenenonderwijs. Wil je Italiaans leren, leren naaien of tweedekansonderwijs volgen? De bib werkt samen met het CVO LBC, CVO de Bever en Basiseducatie om het educatief aanbod voor volwassenen in de kijker te plaatsen. 

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
De dienst jeugd en sport van de stad Beringen zoekt een vrijwilliger voor de uitbating van het cafetaria van het Mijnstadion in Beringen-Mijn. De vrijwilliger krijgt een vergoeding volgens de forfaitaire vrijwilligersvergoeding. Meer inlichtingen en kandidatuur stellingen krijg je op het nummer 011/ 43 02 30 of via jeugdensport[!]beringen.be

Openbare verkoping: Brugstraat

Dinsdag 1 september 2015
Morgennamiddag wordt in het Vredegerecht het duplex-appartement inclusief autostandplaats gelegen Brugstraat 7 bus 6 openbaar verkocht na hoger bod. Het pand staat op een perceel van 8a47ca. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 86.200 euro.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen