Het overige nieuws

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Beringen - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Terug naar school

Woensdag 31 augustus 2016
Uit de oude doos
Beringen - Terug naar schoolZoomMorgen start het nieuwe schooljaar 2016-2017. Vroeger was dat niet anders, als de maand augustus plaats maakte voor september gaan de Beringse kinderen, met zin of tegenzin terug naar school. We blikken vandaag nog even terug op de oude schoolgebouwen in het centrum van Beringen.
Al de scholen zullen straks uit het centrum verdwijnen en een nieuwe bestemming krijgen. De nieuwe scholencampus op Bogaertsveld schiet ondertussen goed op. De verhuis van de eerste leerlingen is nog dit jaar gepland. (Jos Neys)

Terug naar schoolTerug naar school
Zoom

Fred Dufour overleden

Woensdag 31 augustus 2016
Beringen - Fred Dufour overledenMaandag is Fred Dufour overleden, de levensgezel van wijlen Irma Jamar en de levenspartner van Mariette Engelen. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn

Hans Vanwijn is Belgian Lion

Woensdag 31 augustus 2016
Beringen - Hans Vanwijn is Belgian LionZoomDe Beringse basketspeler Hans Vanwijn die bij Limburg United speelt is nu ook opgeroepen voor de nationale ploeg en mag zich nu een Belgian Lion noemen. Zijn eerste wedstrijd is vandaag tegen Cyprus voor de kwalificatie van het Europees kampioenschap.
Beringen - Marnicq Bervoets tekent nieuw contractZoomTijdens het weekend werd er officieel bekend gemaakt dat het KEMEA-team in 2017 en 2018 het officiële Yamaha MX2 zal zijn met Benoit , Brent en Alvin Ostlund als rijders. Marnicq Bervoets en Hans Corvers tekenden trots het contract met Yamaha.

Daisy Ruts overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Beringen - Daisy Ruts overledenVrijdag is Daisy Ruts overleden, de levenspartner van Patrick Leys. Zij was 38 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Rosette Claes overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Beringen - Rosette Claes overledenGisteren is Rosette Claes overleden, de echtgenote van Frans Persoons. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Vrijdag (19.15 uur) is er een avolnsdwake ikn de parochiekerk van Paal.
Beringen - Raymond kroont zich opnieuw tot KeizerZoomNu de olympische spelen voorbij zijn, wordt het tijd dat plaatselijke kampioenen bekroond worden. Raymond Dilien, voorzitter van de Sint-Pietersgilde van Boven-Stal, is er zo eentje. Op staande wip heeft Raymond tijdens de schieting in Meelbert, Paal maar liefst 6 vogels op 20 pijlen neergehaald. Zo kroonde hij zich opnieuw tot keizer van het gewest Beringen.
Hij is hiermee niet aan zijn eerste proefstuk. In 1999 was hij koning en keizer, in 2000 keizer, vervolgens in 2002, 2004 en 2010 koning en nu dus in 2016 koning en keizer. 3xkeizer en 5x koning het is een palmares waar elke schutter jaloers op is. (Lambert Reynders)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louis Croonenborghs overleden

Maandag 29 augustus 2016
Beringen - Louis Croonenborghs overledenZaterdag is Louis Croonenborghs overleden, de echtgenoot van Maria Schepkens. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Donderdag (18.30 uur) vindt daar een avondwake plaats waarna begroeting in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Fons Reynders (87) overleden

Maandag 29 augustus 2016
Beringen - Fons Reynders (87) overledenGisteren is Fons Reynders overleden, de echtgenoot van Anny Delaet. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in het funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - 10de wandelzoektocht Paalse DuvelclubZoomDe 10de editie van de wandelzoektocht door Duvelclub De Stam was voor de deelnemers en organisatie weer geslaagd.
 Gewapend met een beschrijving van de zoektocht, fotobladen en een antwoordformulier vertrokken 53 dappere wandelaars door een tropisch Paal.
Bekijk via deze link het verslag van Paalonline.

750 bezoekers voor drive-in movies

Maandag 29 augustus 2016
Beringen - 750 bezoekers voor drive-in moviesZoomMet een hittegolf is het niet evident om in je auto een film te bekijken maar toch blikken de organisatoren van de drive-in movies tevreden terug op de afgelopen week. 750 mensen kwamen naar Koersel om een film in openlucht mee te pikken. De sfeer rond jeugdhuis Club 9 was alleszins opperbest. De organisatie is een samenwerking met The Roxy Theatre en Club 9.
Voor volgend jaar wordt uitgekeken naar een nieuwe locatie omdat de bouwwerken voor het nieuwe jeugdhuis aan de gang zijn. (Patrick Cosemans)
750 bezoekers voor drive-in movies750 bezoekers voor drive-in movies
Zoom

Trio Solista in concert

Maandag 29 augustus 2016
Beringen - Trio Solista in concertZoomWe hebben ook nog een video van het concert van Trio Solista in de kerk van Tervant. Luister en geniet!

Jeugddagen bij Weerstand Koersel

Zondag 28 augustus 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - Jeugddagen bij Weerstand KoerselZoomBij voetbalclub Weerstand Koersel worden dit weekend jeugddagen georganiseerd. Op die manier wordt het nieuwe seizoen met het jong talent uit de regio gestart. Het was met dit warme weer een beetje puffen maar de jeugd liet dit niet aan hun hart komen.
Bekijk hier nog meer foto's.

Opendeur bij Palfit

Zondag 28 augustus 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - Opendeur bij PalfitZoomTurnclub Palfit organiseerde gisteren in de sporthal van Paal een opendeurdag. Zo kon iedereen kennismaken met het turnen.
Bekijk hier het fotoverslag.

Lazaros Amanatidis overleden

Zaterdag 27 augustus 2016
Beringen - Lazaros Amanatidis overledenGisteren is Lazaros Amanatidis overleden, de echtgenoot van Evaggelia Capiti. Hij was 78 jaar. De uitvaart vindt woensdag (10.30 uurt ) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Liza Den Hond overleden

Zaterdag 27 augustus 2016
Beringen - Liza Den Hond overledenDonderdag is de uit Beverlo afkomstige Liza Den Hond overleden, de echtgenote van Balt van de Ven. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Holheide. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Geef me vannacht het licht

Zaterdag 27 augustus 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Geef me vannacht het lichtZoomElke zaterdag krijg je een een tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders: gekleurde woorden.

Gewone oeverlibel

Zaterdag 27 augustus 2016
Beringen - Gewone oeverlibelZoomDe gewone oeverlibel (Orthetrum Cancellatum) is met haar 44 tot 50 mm lengte groter dan andere oeverlibellen. Het achterlijf is pijlvormig, het begint breed, eindigt in een punt en heeft rechte zijkanten. Het gezicht is geel tot bruin. Het mannetje (foto) heeft een blauwgerijpt achterlijf met een duidelijk zwarte punt. Het borststuk is bruin. Ze komen vrij algemeen voor en vliegen van begin mei tot eind september met de hoogste aantallen in juni, juli en de eerste helft van augustus.
Habitat: Allerlei stilstaande en zwak stromende wateren, liefst op plaatsen met kale oevers.

Met de ziekenkas naar Zwitserland

Zaterdag 27 augustus 2016
Uit de oude doos
Beringen - Met de ziekenkas naar ZwitserlandZoomTheo Schepers bezorgde ons deze mooie foto van een groep jongens uit Beringen-Mijn op vakantie met de christelijke mutualiteit in het Zwitserse Grand Villar.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Beverlo klaar voor Summer Evening

Vrijdag 26 augustus 2016
Showbizz
Beringen - Beverlo klaar voor Summer EveningZoomIn Beverlo staan de twee podiums en de bijhorende accommodatie klaar voor het gratis Summer Evening festival op zaterdag. Op het DJ-podium staan onder andere Severe, We Are Prostitutes, DJ Neon en LNKBZ. De DJ's beginnen om 19u en spelen tot 04u.
Op het hoofdpodium begint het festival al om 15u30 met Breakfast at Midnight. Daarna komen nog Red Lucky Seven, Guy Swinnen Band, Detales, Watchoutforthegiants en Raymond van het Groenewoud. En die is naar verluidt schandalig content dat hij naar Beverlo mag komen!
Steam mag het publiek stoom laten afblazen na Raymond.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Beringen - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

50 jaar geleden verongelukte Jos Louwet

Donderdag 25 augustus 2016
Uit de oude doos
Beringen - 50 jaar geleden verongelukte Jos LouwetZoomVandaag staan we even stil bij het overlijden van Jos Louwet in 1966. Zijn broer Johan maakte een mooi eerbetoon via dit filmpje.
"50 jaar geleden, rond de klok van 10u vertrok op maandag 22 augustus 1966 een groot Koersels klim- en wielertalent vanuit zijn ouderlijke woning in de Elsenbosstraat (nu Vurtenseschanstraat) om een wielerwedstrijd voor nieuwelingen te gaan betwisten in Vaux Les Rosieres in de provincie Luxemburg.  En met in gedachten de bloemen mee na huis te brengen wat hij de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Rouwregister voor slachtoffers aardbevingZoomHet stadsbestuur van Beringen heeft een rouwregister geopend als eerbetoon aan de slachtoffers van de aardbeving in Italië en wenst de familie en vrienden veel sterkte. Aan het onthaal van het administratief centrum, Mijnschoolstraat 88, kan iedereen dit rouwregister tekenen tijdens de openingsuren. Ook on-line kan je condoleren.

Vleurmuizenwandeling afgelast

Donderdag 25 augustus 2016
Beringen - Vleurmuizenwandeling afgelastZoomDit weekend zal op heel wat locaties in Vlaanderen de Nacht van de Vleermuis doorgaan. Normaal gezien werd in Beringen, aan het bezoekerscentrum De Watersnip, op zaterdag, 27 augustus vanaf 19u30 tot 23 uur een activiteit rond vleermuizen voor jong en oud georganiseerd. Wegens omstandigheden kan deze activiteit dit jaar niet plaatsvinden. De knutselactiviteit rond vleermuizen van 14u-16u30 in bezoekerscentrum De Watersnip gaat wél door. In Limburg worden nog 6 andere Natuurpuntactiviteiten rond de vleermuis georganiseerd. Je kan ze terugvinden op de website van Natuurpunt.

Zacht zweven in de lucht

Woensdag 24 augustus 2016
Vandaag gezien
Beringen - Zacht zweven in de luchtZoomMet het mooie weer is het ook heerlijk zweven in de lucht. Zo zien we nu regelmatig paragliders en luchtballonnen. Deze paraglider werd vandaag gespot in Koersel. (foto Marcel Gybels)

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Beringen - Sanicole-airshow op 9 en 11 septemberZoomDe enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Rusthuisbewoners genieten van een ijsjeZoomMet deze tropische temperaturen is het dubbel genieten van een heerlijk ijsje. Zo gingen de bewoners van woonzorgcentrum Corsala op uitstap naar Oma's IJs in Koersel. Zoals gewoonlijk werden de bewoners weer op- en afgevoerd met busjes, begeleid door een drietal personeelsleden, vrijwilligers en familieleden. (Jean Beerten) 
Rusthuisbewoners genieten van een ijsjeRusthuisbewoners genieten van een ijsje
Zoom

Kledingcontainer op voetpad!

Woensdag 24 augustus 2016
Maak dat mee!
Beringen - Kledingcontainer op voetpad!ZoomIn de Kapelstraat in Paal werd vandaag een nieuwe kledingcontainer gezet... midden op het voetpad!

Buurten in de tuin van Ocura

Woensdag 24 augustus 2016
Beringen - Buurten in de tuin van OcuraZoomDe buurtbar is ondertussen een begrip in Beringen. Hij trekt door de wijken en langs rusthuizen om mensen dichter bij elkaar te brengen. Vandaag stond de buurtbar in de tuin van woonzorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn. Op 14 september is de leuke caravan opnieuw van de partij bij Ocura. (Foto's Lambert Reynders)
Buurten in de tuin van OcuraBuurten in de tuin van Ocura
Buurten in de tuin van OcuraBuurten in de tuin van Ocura
Zoom

Karel Maes overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Beringen - Karel Maes overledenGisteren is Karel Maes overleden, de echtgenoot van Germaine Vandevenne. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19.45-20.15 uur).

Julia Vinnis overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Beringen - Julia Vinnis overledenVandaag is Julia Vinnis overleden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents in Paal.
Julia had meer dan 60 jaar café in Paal. Het oude café in de wijk Geenhout langs de Meldertsesteenweg was gekend als één van de meest unieke volkscafés van Vlaanderen. Een paar jaar geleden stopte Julia met het café.

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Beringen - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

Pieter Timmers warm onthaald

Dinsdag 23 augustus 2016
Beringen - Pieter Timmers warm onthaaldZoomPieter Timmers werd vanavond in Zavemtem warm onthaald door familie, vrienden en supporters. Pieter toonde trots zijn zilveren medaille. Voor hem is het een droom die werkelijkheid is geworden. Pieter was blij met het onthaal op Zaventem.  De komende dagen gaat hij zich  voorbereiden op zijn vrijgezellenavond dit weekend, en op zijn huwelijk op 3 september.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Melanie Theunis overleden

Dinsdag 23 augustus 2016
Beringen - Melanie Theunis overledenGisteren is in Ham de uit Beverlo afkomstige Melanie Theunis overleden, de weduwe van Louis Theunkens. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oostham. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting (19.45-20.15 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Welkom thuis, Pieter!

Dinsdag 23 augustus 2016
Vandaag gezien
Beringen - Welkom thuis, Pieter!ZoomHilaire Poels heeft aan zijn zaak een groot spandoek gehangen voor Pieter Timmers. "We hopen dat het Pieter, wanneer hij uitgerust is van de reis en naar Paal komt, plezier doet als hij onze verwelkoming opmerkt", vertelt Hilaire.
"Hoewel wij geen verdienste hebben aan zijn uitzonderlijke prestatie, geeft het ons een gevoel van fierheid zo’n kanjer van een dorpsgenoot te hebben. Enige tijd geleden las ik dat een merkwaardige meerderheid van grote sportlui is opgegroeid in een dorp en niet in een stad. Ook “onze” Pieter Timmers bevestigt dit", laat Hilaire trots weten.

Gust Vanden Eynde overleden

Dinsdag 23 augustus 2016
Beringen - Gust Vanden Eynde overledenVrijdag is Gust Vanden Eynde overleden, de echtgenoot van Sine Caubergs. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Tennistornooi Beringen-Mijn

Maandag 22 augustus 2016
Beringen - Tennistornooi Beringen-MijnZoomDe Koninklijke Beringse Tennisclub sloot gisteren het jaarlijks tennistornooi af met een hapje en een drankje. Twee weken lang werd er in de schaduw van de oude mijn gestreden om een ereplaats in de tennislijsten van de club. De uitslagen van de wedstrijden kan je vinden op deze website. (Foto's Lambert Reynders)
Tennistornooi Beringen-MijnTennistornooi Beringen-Mijn
Tennistornooi Beringen-MijnTennistornooi Beringen-Mijn
Zoom
Beringen - 25ste Ter Dolen Fiets- en ScooterhappeningZoomDe weergoden waren zondag de organisatoren van de 25ste editie van de Ter Dolen fietshappening niet gunstig gezind. Toch waren er 320 moedige fietsers, 325 MTB'ers en 26 scooterrijders die de tocht in de regen reden voor het goede doel. (Foto's Lambert Reynders)
25ste Ter Dolen Fiets- en Scooterhappening25ste Ter Dolen Fiets- en Scooterhappening
Zoom

Halfoogstfeesten vanuit de lucht

Maandag 22 augustus 2016
Beringen - Halfoogstfeesten vanuit de luchtZoomChris Van Geel maakte dit leuk filmpje van de Halfoogsfeesten in Beverlo.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Beringen - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Jeanneke Van Kets overleden

Maandag 22 augustus 2016
Zaterdag is Jeanneke Van Kets overleden, de weduwe van Sisse Bervoets. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal waarna begroeting in funerarium Convents in Paal.

Liliane Collaer overleden

Maandag 22 augustus 2016
Zaterdag is Liliane Collaer overleden, de echtgenote van Victor Ziemlinski. Zij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Beringen - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
Beringen - Fotoverslag Weerstand Koersel - All StarsZoomStephan Volders maakte een fotoverslag van de galawedstrijd naar aanleiding van de inhuldiging van de nieuwe kantine van Weerstand Koersel. Bekijk de foto's op onze facebookpagina.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.
Beringen - Gouden bruiloft voor Rosa en AndréZoomRosa Nys en André Meurs uit de Kolmen in Beringen vierden zaterdag hun gouden bruiloft in het stadhuis van Beringen centrum.
Schepen Patrick Witters was de ceremoniemeester van dienst en had voor de gelegenheid in het verleden van het paar gegraven.
Zo kwam hij nog pittige details van de eerste huwelijksnacht te weten! De Internetgazet wenst het gouden paar proficiat en nog vele jaren samen in goede gezondheid. (Jos Neys)
Gouden bruiloft voor Rosa en AndréGouden bruiloft voor Rosa en André
Gouden bruiloft voor Rosa en AndréGouden bruiloft voor Rosa en André
Zoom

Stal Zingt

Zondag 21 augustus 2016
Beringen - Stal ZingtZoomHet hoogtepunt van de jaarlijkse wijkfeesten in Bovern-Stal is al een paar jaar Stal Zingt. Dit meezingfeest met 't Kafkoor is uitgegroeid tot een begrip in Beringen. De leden van 't Kafkoor nemen het publiek moeiteloos mee met hun liedjes. Deze namiddag wordt het wijkfeest afgesloten met een leuke kindernamiddag.
Bekijk hier de foto's van de 8ste Stal Zingt.

Verrassingsreis Neos Beringen

Zaterdag 20 augustus 2016
Beringen - Verrassingsreis Neos BeringenZoomNeos Beringen organiseerde voor haar leden een verrassingsreis. Het is immers voor het bestuur een hele klus om een boeiend en gevarieerd jaarprogramma samen te stellen. Uiteindelijk kwam de groep terecht bij KRC Genk en het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Wie kennis wil maken met Neos Beringen kan op donderdag 1 september om 14u terecht in OC De Buiting waar het nieuwe jaarprogramma wordt voorgesteld. (Lambert Reynders)
Bekijk hier meer foto's van de uitstap.

Bezoek aan de mijn

Zaterdag 20 augustus 2016
Uit de oude doos
Beringen - Bezoek aan de mijnZoomWie herinnert zich nog de groepsbezoeken aan de mijn van Beringen? Dit is een groep uit Paal die deze unieke ervaring mocht meemaken. (foto Maurice Diepvens)

Vragen staat vrij

Zaterdag 20 augustus 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Vragen staat vrijZoomIn de wekelijkse gekleurde woorden stelt Edith zich een vaag.

Heidelibel

Zaterdag 20 augustus 2016
Beringen - HeidelibelZoomDeze libel (Syptetrum Sanguinuem) wordt van 34 tot 39 mm groot, in de basis van de vleugels zit een kleine gele vlek. Het mannetje heeft aan het achterlijf een duidelijke knotsvormige verbreding aan het uiteinde. Het achterlijf heeft van opzij gezien zwarte streepjes die soms met elkaar verbonden zijn.
Uitgekleurde mannetjes zoals op de foto hebben een bloedrood achterlijf, een vrij egaal roodbruin borststuk, roodbruine ogen, een rood gezicht en roodbruine pterostigma’s ( verdikt opvallende gekleurde vlekjes op beide vleugels ). Ze komen vrij algemeen voor en vliegen in de zomer van eind mei tot eind oktober met een piek van half juli tot begin september.
Habitat: allerlei stilstaande waters, meestal voedingsrijk en met veel vegetatie.

Gouden bruiloft Maria en Lucien

Vrijdag 19 augustus 2016
Beringen - Gouden bruiloft Maria en LucienZoomLucien Gilis en Maria Sneyers uit de Sint-Sebastiaanstraat in Paal vierden deze week hun gouden bruiloft. Namens het stadsbestuur kreeg het koppel felicitaties en een geschenk. We wensen hen nog vele gezonde jaren toe.

Summer Night met Deborah en Ernst

Donderdag 18 augustus 2016
Beringen - Summer Night met Deborah en ErnstZoomVanavond komen Deborah Ostrega en Ernst Löw naar het terras van het fietscafé in Paal voor een Summer Night luisterconcert. Het duo combineert chanson, country en blues op een sensuele onweerstaanbare manier. Aanvang 20u.

Melanie Vonckx overleden

Donderdag 18 augustus 2016
Beringen - Melanie Vonckx overledenMaandag is de uit Paal afkomstige Melanie Vonckx overleden, de echtgenote van Gerard Mertens. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vleugt-Schaffen.
Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Nieuwe bvba: Auto's Seba

Woensdag 17 augustus 2016
Sedat Bayazit en Levent Bayazit, beiden uit Beringen, hebben de bvba Auto's Seba opgericht met zetel aan de Diestersesteenweg in Paal.De vennootschap beschikt over een bedrag van 50.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de handel in nieuwe en gebruikte auto's en lichte bestelwagens

Initiatie hockey in Beringen

Woensdag 17 augustus 2016
Beringen - Initiatie hockey in BeringenZoomDe Red Lions spelen donderdag op de Olympische Spelen de finale van het hockey. Ook in Beringen kan je straks leren hockey spelen. In september kan je op 7, 14, 21 en 28 september in het Mijnstadion terecht voor een initiatie hockey. Wil jij deze Olympische sport ook eens proberen? Kom dan zeker eens langs. Telkens vanaf 16hr30. (Foto: David Rogers Rio2016)

Serge Dejeneffe overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Beringen - Serge Dejeneffe overledenGisteren is Serge Dejeneffe overleden, de echtgenoot van Ann Lambergts. Hij was 47 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beringen-Mijn waarna gelegenheid tot groeten.

Maria Schapmans overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Beringen - Maria Schapmans overledenGisteren is Maria Schapmans overleden, de echtgenote van Jozef Laenen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Tuur Coomans overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Beringen - Tuur Coomans overledenGisteren overleed Tuur Coomans, de weduwnaar van Stefanie Claes en de levensgezel van Adrienne Put. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel.

Clementine Luyten overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Gisteren is Clementine Luyten overleden, de weduwe van Alfons Reykers. Zij was 47 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 23 augustus (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Maandag 22 augustus (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents in Paal.

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Win een gesigneerde pet van Thomas PietersZoomOm het schitterende resultaat van Thomas Pieters op de Olympische Spelen in Rio te vieren organiseert zijn fanclub van de Millenniumgolfclub uit Paal een like & win-actie. Wat moet je doen om één van deze gesigneerde Thomas Pieters Callaway petten te winnen?
1. Like de Thomas Pieters Fanclub pagina
2. Like en deel dan het berich.

Op de purperen heide

Dinsdag 16 augustus 2016
Beringen - Op de purperen heideZoomDe maand augustus is de maand dat de heide in bloei staat. En hoe schilderachtig is dit niet! Het weer is de komende dagen perfect voor een mooie heidewandeling. (Foto Jos Neys)
Op de purperen heideOp de purperen heide
Zoom

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Sunset Palatza 2 - fotoverslag

Maandag 15 augustus 2016
Beringen - Sunset Palatza 2 - fotoverslagZoomVoor de tweede keer deze zomer werd aan de Paalse Plas de Sunset Palatza georganiseerd. Een zachte zomerzon, zonnige dancebeats en heel veel mooi volk, de Paalse Plas leek voor één avond op Ibiza.
Bekijk hier het fotoverslag van Anastasia Tofoni.
Beringen - Weerstand Koersel klaar voor inhuldigingsweekendZoomHet wordt een druk weekend voor Weerstand Koersel want het grote inhuldigingsweekend van de nieuwe kantine komt eraan.
Vrijdag 19 augustus is er een fuif : kaarten in voorverkoop nog tot en met donderdag 18/8 bij : ‘t Koersels Frituurke, Anja en A3’ s ijskaffee, de kantine van Weerstand Koersel en via koen.gelders[!]telenet.be
Zondag start de dag met een ontbijtbuffet. Inschrijven kan nog tot (…) Het hele nieuwsbericht

Flandria Paal

Maandag 15 augustus 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - Flandria PaalZoomDit is de nieuwe ploeg van Flandria Paal die klaar staat voor het komende seizoen.

Op leven en dood

Maandag 15 augustus 2016
Beringen - Op leven en doodZoomZo gaat het in de natuur. Deze krabspin kon, door zich te camoufleren, een bijtje vangen als maaltijd. (Foto Marcel Gybels)

Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie

G-FUFO Beringen

Zondag 14 augustus 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - G-FUFO BeringenZoomOok het G-FUFO team van Beringen is klaar voor een nieuw seizoen. De jongens onder leiding van trainer Patrick Damen kijken opnieuw uit om te spelen in hun thuisbasis aan het mijnstadion. (foto: Lambert Reynders)

Jeugddag stedelijk voetbalttornooi

Zondag 14 augustus 2016
Beringen - Jeugddag stedelijk voetbalttornooiZoomIn het mijnstadion werd gisteren in het kader van het stedelijk voetbaltornooi een jeugddag gehouden. Het toekomstig talent mocht aantreden op de grasmat van het mijnstadion.
Bekijk hier de foto's.

Weerstand Koersel

Zondag 14 augustus 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - Weerstand KoerselZoomDit is de nieuwe ploeg van Weerstand Koersel voor het nieuwe seizoen. Vandaag spelen ze tegen KVK Beringen de finale van het jaarlijks stedelijk voetbaltornooi. Afspraak om 18u in het mijnstadion! (Foto: Stephan Volders)
Beringen - Gouden bruiloft voor José en FernandZoomGisteren werden Fernand Cupers en José Ickmans uit de Albert I-laan in Koersel door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet voor hun 50-jarig huwelijk. Schepen Gilbert Lambrechts schetste de levensloop van het feestpaar. Fernand was technisch leraar in het T.I.K.B. te Beringen, José was jaren werkzaam bij Philips in Eindhoven. Het gezin heeft 2 dochters en 4 kleinkinderen. Internetgazet Beringen wenst het echtpaar een dikke proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid. (Jean Beerten)
Gouden bruiloft voor José en FernandGouden bruiloft voor José en Fernand
Zoom

Valère Van de Maele overleden

Zaterdag 13 augustus 2016
Beringen - Valère Van de Maele overledenGisteren is Valère Van de Maele overleden, de weduwnaar van Mädi Schütz en de levensgezel van Claire Stühn. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
 

Venwitsnuitbel (Leuchorrhinia)

Zaterdag 13 augustus 2016
Beringen - Venwitsnuitbel (Leuchorrhinia)ZoomHet is de kleinste donkere witsnuitlibel, en is van 31 tot 36 mm lang. Het gaat hier om een mannetje, is tenger gebouwd met een dun achterlijf dat zwartgekleurd is met lichtere vlekken ( geel, rood, afhankelijk van het geslacht en leeftijd ).
De achterlijfsaanhangselen zijn zwart. Ze vliegen van eind april tot eind augustus met de grootste aantallen in de tweede helft van mei tot en met de eerste helft van juli. Het is een soort die vrij algemeen voorkomt. Habitat: In vennen en hoogvenen.
Showbizz
Beringen - Maarten Cox breekt record met 'Als ze me kust'Zoom‪Het liedje "Als ze me kust‬" van Maarten Cox heeft een persoonlijk record gebroken. Het nummer staat al 25 weken genoteerd in de Vlaamse Ultratop 50. Maarten reageert op sociale media met: "#‎trots‬ ‪#‎dankbaar‬ ‪#‎bijnaeenhalfjaar‬ ‪#‎manmanman‬ ‪#‎bijna20000xbekeken".‬

Beverlo-dorp

Zaterdag 13 augustus 2016
Uit de oude doos
Beringen - Beverlo-dorpZoomDit weekend is Beverlo-dorp het toneel voor de jaarlijkse Halfoogstfeesten. Er is zondag een oldtimertreffen. Misschien kom je deze oude Volkswagen wel tegen!

Kijken in de verte

Zaterdag 13 augustus 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Kijken in de verteZoomZoals elke zaterdag krijgt u weer gekleurde woorden.

Voorstelling ploeg KVK Beringen

Vrijdag 12 augustus 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - Voorstelling ploeg KVK BeringenZoomGisteren werd de eerste groepsfoto van KVK Beringen gemaakt. De ploeg heeft een nieuwe shirtsponsor. "Wij zijn zeer blij met het engagement van GEMA-plastic, een op en top Beringse firma", vertelt voorzitter Gilbert Lambrechts.

Astrid Franken overleden

Donderdag 11 augustus 2016
Beringen - Astrid Franken overledenMaandag is Astrid Franken overleden, de weduwe van Gerard Pairoux. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Convents in Paal.

Opening Avonturenberg

Donderdag 11 augustus 2016
Beringen - Opening AvonturenbergZoomDe avonturenberg op de terril van Beringen zal op 11 september aanstaande geopend worden voor het grote publiek. De laatste paal is ondertussen geplaatst en ondanks de slechte weersomstandigheden en de moeilijke werksituatie is het team Omgeving-Carve-Krinkels erin geslaagd dit uniek project tot een goed einde te brengen. Noteer 11 september al in je agenda voor de publieksopening tijdens de jaarlijkse mijnhappening.

Balie CC Beringen tijdelijk gesloten

Donderdag 11 augustus 2016
Beringen - Balie CC Beringen tijdelijk geslotenZoomOmwille van de lawaai- en stofhinder door de verbouwingswerken in Casino Beringen, zal de cultuurbalie in Casino Beringen gesloten blijven op donderdag 10 en vrijdag 11 augustus 2016. Om dezelfde reden is de balie telefonisch ook niet bereikbaar.
Volgende week wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. Voor vragen en reservaties kan u ons steeds contacteren via reservaties.cultuur[!]beringen.be.
Tickets aankopen kan zoals steeds ook online.

Oplichter geestelijken geïdentificeerd

Donderdag 11 augustus 2016
Beringen - Oplichter geestelijken geïdentificeerdDe politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft de man geïdentificeerd die ervan verdacht wordt meerdere personen, vooral geestelijken, te hebben opgelicht in Noord-Limburg. De  man sloeg recent toe in Bocholt maar eerder ook al in Hamont en Overpelt.  De man belde telkens aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woonde en dat hij zichzelf had buitengesloten. Hij vroeg geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en beloofde stellig het (…) Het hele nieuwsbericht

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

BibRioTheek

Woensdag 10 augustus 2016
Beringen - BibRioTheekZoomDe Olympische Zomerspelen zijn volop aan de gang en ditmaal in het zonnige Brazilië en met als motto "Um mundo novo" ("Een nieuwe wereld"). In de bib vind je allerlei materiaal terug rond het gastland, Rio, Braziliaanse dansen en koken. Reden te meer voor een bezoekje!

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Quita bedankt brandweer

Dinsdag 9 augustus 2016
Beringen - Quita bedankt brandweerZoomQuita, de zwarte labrador van Marjo Van Nuenen uit Koersel die op 29 juni kwam vast te zitten in een betonnen schuttingsplaat, is vandaag haar redders komen bedanken. Het brandweerkorps en haar redder(s) waren blij om pralines in ontvangst te mogen nemen. (Patrick Cosemans)
Quita bedankt brandweer
Zoom

Margriet Rutten overleden

Dinsdag 9 augustus 2016
Beringen - Margriet Rutten overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Margriet Rutten overleden, de weduwe van Theophiel Gybels. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Paal op Stelten: extra foto's

Dinsdag 9 augustus 2016
Beringen - Paal op Stelten: extra foto'sZoomU krijgt van ons nog een laatste fotoverslag van Paal op Stelten op zondag. Bekijk via deze link de foto's.

Paal op Stelten vanuit de lucht

Dinsdag 9 augustus 2016
Beringen - Paal op Stelten vanuit de luchtZoomChris van Geel maakte deze mooie luchtbeelden van Paal op Stelten tijdens het optreden van Milk Inc.
Beringen - Paal op Stelten: extra foto's zondagnamiddagZoomBekijk via onze facebookpagina nog extra foto's van Paal op Stelten.

DJ Kelly Pfaff komt naar Paal

Dinsdag 9 augustus 2016
Showbizz
Beringen - DJ Kelly Pfaff komt naar PaalZoomOp vrijdag 12 augustus komt Kelly Pfaff naar Paal voor een dj-set tijdens het nieuw event 't Lab-erop. Kijk even mee hoe Kelly haar dj-set aanpakt.

Resultaten Vlindertelling

Maandag 8 augustus 2016
Beringen - Resultaten VlindertellingZoomUit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de Atalanta te zijn en dit in alle Vlaamse provincies. Dit was ook vorig jaar zo maar toen volgde het Kleine Koolwitje zéér dicht. Dit jaar echter zijn er al dubbel zoveel atalanta’s gemeld dan Kleine Koolwitjes, de tweede talrijkste getelde soort. Het Oranje Zandoogje vervolledigt de top drie. Dit is de stand vandaag om 12u en we kunnen ervan uitgaan dat hierin geen spectaculaire veranderingen meer zullen gebeuren. (Jos Neys)

Paal op Stelten: Aftermovie

Maandag 8 augustus 2016
Beringen - Paal op Stelten: AftermovieZoomBekijk hier het videoverslag van drie dagen Paal op Stelten. (Hans Put)

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Paal dorp staat mee op stelten

Maandag 8 augustus 2016
Beringen - Paal dorp staat mee op steltenZoomDe Paalse horeca heeft in het kielzog van het festival ook een heus randprogramma opgebouwd. De 20ste editie was ook hier een succes met o.a. kinderanimatie, cocktailbars, beertruck en dj's.
Bekijk hier de foto's.
Beringen - Koppel krijgt rotsblok door voorruitZoomBart Vanwetswinkel en zijn vriendin beleefden de schrik van hun leven tijdens een vakantie in de Franse Alpen. Tijdens een mooi bergrit valt er plots een rotsblok door de voorruit. De vriendin filmde het hele gebeuren. Het koppel uit Beringen kwam er met de schrik vanaf.
Bekijk via deze link nog de ravage van de auto.
Beringen - Paal op Stelten Dance + extra foto'sZoomPaal op Stelten is één van de grootste evenementen van Beringen. Onze fotografen hebben dit jaar extra hun best gedaan om alles in beeld te brengen. Bekijk hier het fotoverslag van Stephan Volders.
Beringen - Paal op Stelten Rock + extra foto'sZoomBekijk via deze link nog meer foto's van The Kids en Meuris tijdens Paal op Stelten Rock.
Beringen - Dekenale wandeling aan de Paalse PlasZoomEen 40-tal parochiale medewerkers uit dekenaat Beringen hebben de kans gekregen om de benen los te gooien en de longen vol te pompen met frisse buitenlucht. "We vertrokken vanaf de parking voor een wandeling van een 5km rond de Paalse Plas. Nadien hebben we met deze mooie groep heerlijk ontspannen en de verloren zweetdruppels gerecupereerd uit het fietscafé", vertelt Lode Beylemans.
Het was een organisatie van pastoor Geert Croes en parochie-assistente Patricia Vuegen met de medewerking van deken E.H. Marcel Meysen, dekenaat Beringen.
Beringen - Gouden Bruiloft voor Alphonsina  en HenriZoomZaterdag werden Henri Ceunen en Alphonsina Aerts uit de Nieuwendijk in Stal-Koersel door het stadsbestuur ontvangen voor hun 50-jarig huwelijk. Schepen Jean Vanhees schetste de levensloop van het feestpaar. Henri werkte bij Ford in Genk, Alphosina was huisvrouw en naaister. Het gezin heeft 4 kinderen en 10 kleinkinderen. Bij het gezellig samenzijn werd gezorgd voor een hapje en een drankje. Na de bloemen en de geschenkbonnen werd het guldenboek getekend door het koppel en de familieleden. Het koppel ging dan nog verder vieren in de Sint-Janshoeve te Paal. Internetgazet Beringen wenst het echtpaar een dikke proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid! (Jean Beerten)
Gouden Bruiloft voor Alphonsina  en HenriGouden Bruiloft voor Alphonsina  en Henri
Zoom

Ondertussen in Paal-centrum

Zaterdag 6 augustus 2016
Beringen - Ondertussen in Paal-centrumZoomIn Paal-centrum is gisterenavond en vandaag nog hard gewerkt om alles in gereed te brengen om de 12.000 festivalgangers op te vangen. Cafés, horeca en het festivalterrein zijn klaar voor de dance-avond van vandaag en het grote Paal op Stelten op zondag. (Jaak Geboers)
Ondertussen in Paal-centrumOndertussen in Paal-centrum
Ondertussen in Paal-centrumOndertussen in Paal-centrum
Zoom

Diego Moron Fernandez overleden

Zaterdag 6 augustus 2016
Beringen - Diego Moron Fernandez overledenDinsdag overleed Diego Moron Fernandez, de weduwnaar van Manuela Delgado Gonzalez. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 13 augustus (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

De zoete geur van zomerdagen

Zaterdag 6 augustus 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - De zoete geur van zomerdagenZoomDe gekleurde woorden voor deze week zijn zeer toepasselijk.

Romain Stockmans overleden

Zaterdag 6 augustus 2016
Op 31 juli overleed in Berchem de uit Beringen afkomstige Romain Stockmans, de echtgenoot van Jeanine Claes. Hij was 74 jaar. Zijn lichaam werd aan de wetenschap geschonken.

Oranjetipje

Zaterdag 6 augustus 2016
Beringen - OranjetipjeZoomTijdens het Grote Vlinderweekend moeten we in deze wekelijkse rubriek uiteraard een vlinder voorstellen: het oranjetipje (Anthocharis Cardamines). Op de foto gaat het om een mannetje: de voorvleugel is voor een groot deel opvallend oranje van kleur, deze kleur ontbreekt bij het vrouwtje. De onderzijde van de achtervleugel is bij beide geslachten geelgroen gemarmerd. De vleugels hebben een spanwijdte van 35 tot 45 mm. Habitat: ze komen het talrijkst voor op vochtige graslanden, langs bosranden en in open vochtige bossen. Hun waardplant is bij voorkeur de pinksterbloem in vochtige weilanden
Beringen - Primeur: eerste onderwaterbeelden TODIZoomDuikcentrum TODI heeft vandaag de eerste onderwaterbeelden vrijgegeven. Begin september komen in het bassin nog eens 2000 vissen. Het centrum gaat open eind oktober. Maar we kunnen nu toch al kort genieten van de onderwaterelementen.
Jan Hulsbosch uit Beringen heeft de bvba Zwart Water Management Services opgericht met zetel aan de Zwart Waterstraat in Beringen en met een maatschappelijjk kapitaal van 18.600 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van adviezen op het vlak van ICT, human resources, marklting, logistiek, planning en projectmanagement.
Beringen - Nieuwe naam voor Paalse ScooterfriendsZoomDe vzw Paalse Scooterfriends maakt een nieuwe start met een nieuwe naam: 'SC Dolce Vita'. De club heeft recent ook een nieuw onderdak gevonden bij café De Bungalow in Lummen. De wekelijkse tochten zullen voortaan vertrekken en aankomen in Lummen. SC Dolce Vita zal dit jaar ook mee instaan voor de organisatie van de Ter Dolen fiets- en scooterhappening.

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Speelstraat aan de Klitsberg Paal

Donderdag 4 augustus 2016
Beringen - Speelstraat aan de Klitsberg PaalZoomVrijdag 5 augustus kunnen kinderen van 13u30 tot 16u naar hartelust ravotten aan het dienstencentrum De Klitsberg in Paal. Er zijn diverse spelen zijn voorzien, een springkasteel en wat lekkers om te snoepen.

Poëziebus met Koen Snyers

Donderdag 4 augustus 2016
Beringen - Poëziebus met Koen SnyersZoomDichter Koen Snyers uit Beringen zal straks in Hasselt op de Poëziebus stappen. De Poëziebus startte afgelopen maandag in Antwerpen aan haar ronde door Vlaanderen en Nederland. Op donderdag 4 augustus van 13 tot 15 uur houdt de bus met een hele schare dichters halt in Hasselt. Plaats van gebeuren: het Literair Museum in de Bampslaan 35, vlakbij het station.
Sandra Elisa Maes en Koen Snyers vullen de busdichters in Hasselt aan als Limburgse dichters.

Betty Put overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Beringen - Betty Put overledenIn Meldert is zondag de uit Koersel afkomstige Betty Put overleden, de echtgenote van Guido Vandevenne. Zij was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Vennootschap Willem Coenen opgericht

Donderdag 4 augustus 2016
Willem Coenen en Katrien Wtterwulghe, beiden uit Beringen, hebben de bvba Willem Coenen (afgekort Wilcoen) opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Lochtenbergstraat  in Koersel. De vennootschap verleent advies, management en andere diensten

Nieuwe bvba: Demirsoy

Woensdag 3 augustus 2016
Ufuk Demirsoy uit Beverlo en Tayfun Demirsoy uit Beringen hebben de bvba Demirsoy opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Doel van de vennootschap is onder meer nationaal en internationaal vervoer, verhuur van voertuigen, uitbating van een depannagedienst en koerierdienst en groot- en kleinhandel van goederen. De bvba beschikt over een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Twee firma's failliet verklaard

Woensdag 3 augustus 2016
De vakantiekamer van de rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van Reano uit Paal en van aannemer Beringer Service.

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Beringen - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!

Maria Leyssens overleden

Dinsdag 2 augustus 2016
Beringen - Maria Leyssens overledenVandaag is Maria Leyssens overleden, de echtgenoot van Pierre Lesne. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Leonard Kumpen overleden

Dinsdag 2 augustus 2016
Zondag is de uit Koersel afkomstige Leonard Kumpen overleden, de echtgenoot van Paula Vandermaesen. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid in de aula van uitvaartcentrum Hansen in Zelem vindt plaats in intieme kring.
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Alfonsine Saenen overleden

Maandag 1 augustus 2016
Beringen - Alfonsine Saenen overledenIn Paal is zaterdag Alfonsine Saenen overleden, de weduwe van Albert Gielen. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeringsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

André Nijs overleden

Maandag 1 augustus 2016
Beringen - André Nijs overledenZaterdag is André Nijs overleden, de weduwnaar van Lieve Truyens. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Jozef Rayen overleden

Maandag 1 augustus 2016
Beringen - Jozef Rayen overledenZaterdag is Jozef Rayen, de weduwnaar van Maria Desiron, op zijn 87ste verjaardag overleden. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal, waarna mogelijkheid  tot begroeting in het funerarium Convents in Paal.

Flitscontroles in augustus

Maandag 1 augustus 2016
In de maand augustus flitsen de inspecteurs van politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo op de Nieuwendijk (Beringen), de Olmensesteenweg (Ham) en op de Sparrenweg (Tessenderlo). Uiteraard zijn er ook op andere plaatsen snelheidscontroles.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen