Het overige nieuws

Wat bracht 2016 voor de natuur?

Zaterdag 31 december 2016
Het afgelopen jaar was voor de natuur bij ons in heel wat opzichten bijzonder, meldt Natuurpunt. Niet alleen in negatieve, ook in positieve zin. Een lezenswaardig artikel.

Het recht om niet bereikbaar te zijn

Zaterdag 31 december 2016
Vandaag gelezen
"In Frankrijk is een wet goedgekeurd die een werknemer het recht geeft om 'niet bereikbaar' te zijn. Bedrijven met meer dan 50 werknemers worden wettelijk verplicht aan te geven wanneer werknemers hun telefoon kunnen uitzetten. Met de maatregel, die op 1 januari ingaat, moet er een eind komen aan de cultuur van 'altijd bereikbaar zijn'. Het is een toenemend probleem van deze tijd, het leidt tot veel onbetaalde overuren en tot een overdosis aan informatie. Dat alles kan gezondheidsklachten geven, zoals slapeloosheid en een burn-out." (Bron: ii.nl)

En wie won de dvd?

Zaterdag 31 december 2016
Beringen - En wie won de dvd?ZoomEn wie won deze week de dvd met zijn inzending voor de tekstballon? Het is Yvo Maes! Hij vond dat Thérèse een bon voor een wel heel bijzondere vakantie kreeg... 

Nieuwe bvba: Berhold

Zaterdag 31 december 2016
Berhold: dat is de naam van de bvba die door Bart Balis en Suze Put, beiden uit Koersel, werd opgericht. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 5.813.000 euro. Doel van de vennootschap, die gevestigd is aan de Korspelsesteenweg in Beringen, is onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen.

Ravotten op Kerstfun Beringen

Zaterdag 31 december 2016
Beringen - Ravotten op Kerstfun BeringenZoomOok op de tweede dag van de Beringe Kerstfun georganiseerd door de sport- en jeugddienst leefden de kinderen zich uit. Bekijk het fotoverslag op onze facebookpagina.

Boekbaby's wordt Boekstart

Zaterdag 31 december 2016
Beringen - Boekbaby's wordt BoekstartZoomVanaf nu krijgt Boekbaby’s een nieuwe naam: Boekstart. "Boekstart zegt heel kort en krachtig waar we aan willen werken en wat we willen bereiken: we willen een vroege start met boeken realiseren, baby’s en peuters vroeg boeken leren kennen. Boekstart is ook de naam die internationaal het meest gebruikt wordt", legt Anne Vrints van de Beringse bibliotheek uit.
Op deze website vind je meer info.

Willy Claes overleden

Zaterdag 31 december 2016
Beringen - Willy Claes overledenGisteren is Willy Claes overleden, de echtgenoot van Mariette Custers. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
 

Arlette Nulens overleden

Zaterdag 31 december 2016
Woensdag is de uit Koersel afkomstige Arlette Nulens overleden. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nieuwerkerken.

Een gelukkig nieuwjaar

Zaterdag 31 december 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Een gelukkig nieuwjaarZoomWij wensen alle lezers van de Internetgazet een mooi jaareinde met de gekleurde woorden van Edith.

Oude studio Radio Benelux

Zaterdag 31 december 2016
Uit de oude doos
Beringen - Oude studio Radio BeneluxZoomRadio Benelux is al sinds 1980 de bekendste lokale radio van Beringen en omstreken. Vanaf morgen zenden ze uit vanaf hun nieuwe locatie in de Deurnestraat in Paal. We blikken vandaag nog even terug op de oude studio in de Galgestraat 8 met op de foto Luc Moons, Alain Baeten en Patrick Vandebroek.
Morgen tonen we u de nieuwe studio.

330 euro als parkeerboete

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
In een poging de foutparkeerepidemie in Luik in te dammen heeft de gemeenteraad de maximale boete voor foutparkeerders opgetrokken tot 330 euro. Het minimum (genre 2 wielen op trottoir) is 55 euro, het dubbele wordt gerekend voor parkeren op een zebra- of een fietspad. De nieuwe bedragen gaan op 1 april volgend jaar in - en dat is géén grap.(Bron: Waalsweekblad.be)

Milieuvignet nodig

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie na 15 januari met de auto of motor naar Parijs gaat moet een milieuvignet op de voorruit hebben. Het heet Certificat qualité de l’air (populair heet het: Crit'Air), het moet online besteld worden en kost binnen Frankrijk 4,18 euro incl. porto. De levertijd is 1 maand. Belgen die er een bestelden stuitten op een probleem: de computer accepteert geen buitenlandse nummerplaten. Daar had de programmeur even niet aan gedacht. Maar vanaf januari zou het wel kunnen, dan is ook het bedrag voor België bekend, incl. porto. Er zijn 6 versies, bedoeld voor verschillende soorten vervuilers. Boeren hoeven geen vignet te hebben, auto's van voor 1997 evenmin.
Ook voor Aken, Eschweiler en Keulen is er een milieuvignet nodig. Dat kan men hier online bestellen.
Danny Peeters uit Beverlo en bvba Levi Van Der Biest uit Opwijk hebben de gewone commanditaire vennootschap M.R.T. Construct opgericht met zetel aan Laan op Vurten in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, de ontwikkeling van bouwprojecten en het bouwrijp maken van terreinen.
Op tweede Kerstdag hebben de diakens van het bisdom Hasselt in Tongeren het feest van de H. Stefanus, hun patroonheilige, gevierd. Op het programma stond een optreden van jeugdkoor 't Basikliekje, een bezoek aan het Teseum en een gebedsmoment met mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt.
Het bisdom Hasselt telt een tachtigtal diakens. Zij dienen onder andere het sacrament van hert doopsel toe en treden als getuige op bij een kerkelijk huwelijk. Zij hebben ook een diaconale taak.

Gerard Penders overleden

Vrijdag 30 december 2016
Beringen - Gerard Penders overledenDinsdag overleed Gerard Penders, de levenspartner van Jacqueline Schoemans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Voor een goedkeurend grimasje

Vrijdag 30 december 2016
De anonieme grommelaar
Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, Oudejaar en Nieuwjaar. De feestelijkheden volgen elkaar op en we hollen maar voort: straks moet allicht ook Driekoningen in ere hersteld en "iets speciaals" worden. Op naar Valentijn en Carnaval. Ik schrijf ze bewust allemaal met hoofdletters want het zijn stuk voor stuk Hoogdagen voor de mensen. De mensen zijn gek, ik heb het altijd al gezegd. Hordes radelozen schuimen de curiosa- en prullariawinkeltjes af, op zoek naar "leuke cadeautjes" voor Mie en klein Pierke. Wist ik nu maar (…) Het hele nieuwsbericht

Al vergeten?

Vrijdag 30 december 2016
Beringen - Al vergeten?ZoomVandaag is het 85 jaar geleden dat Skeeter Davis werd geboren. Ben je haar al vergeten? Zij vreesde dat al in ‘Am I That Easy To Forget’, haar nummer 1 uit 1958 dat je waarschijnlijk kent in de latere uitvoering van Engelbert Humperdinck. Hier vinden we nog meer wetenswaardigheden over deze zangeres.

Hoogtevrees verboden

Donderdag 29 december 2016
Maak dat mee!
Beringen - Hoogtevrees verbodenZoomChina heeft de Beipanjiang-brug geopend. Ze verbindt de bergachtige provincies Guizhou en Yunnan en hangt 565 meter boven de rivier Beipan. De brug is 1341 meter lang; het bouwen ervan duurde drie jaar en kostte ongeveer 137,5 miljoen euro. Als u het filmpje hierboven bekijkt, valt het op dat er zoveel mensen zonder enige bescherming op die brug (toen nog in aanbouw) werken. En zonder hoogtevrees! Het filmpje is een time-lapse, wat betekent dat de beelden aanzienlijk versneld zijn.

Nieuwe bvba: Lateres

Donderdag 29 december 2016
Johan Poelmans uit Heusden-Zolder heeft de bvba Lateres opgericht met zetel aan de Lochtemanweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van diensten waaronder consultancy en het organiseren en geven van opleidingen in de ruimste zin van het woord.

Nieuwjaarszingen in Paal

Donderdag 29 december 2016
Beringen - Nieuwjaarszingen in PaalZoomWendy Clymans en Pascal Joris uit Paal vinden dat onze kinderen de traditie van nieuwjaarszingen niet meer kennen en doen daarom een oproep om terug te gaan zingen. Er wordt zaterdag 31 december om 10u samengekomen in de speeltuin aan OC De Buiting.
Wij geven alvast de tekst mee om al te oefenen.

Mia Schepens overleden

Donderdag 29 december 2016
Beringen - Mia Schepens overledenMaandag is Mia Schepens overleden, de echtgenote van Henri Hendrix. Zij was 74 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (17-17.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

U12 AC Tervant wint Penaltycup

Donderdag 29 december 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - U12 AC Tervant wint PenaltycupZoomDeze ploeg van AC Tevant won de Penaltycup op het Futsal indoortornooi in Koersel.

Limburg overspoeld door dampshops

Woensdag 28 december 2016
Dampshops schieten als paddenstoelen uit de grond, meldt TVL. Volgend jaar wordt Limburg nog meer overspoeld met dampshops en de elektronische sigaretten. Want het was één van de hypes in 2016. Vooral mensen die willen stoppen met roken, passeren in de dampshops.

Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?

Woensdag 28 december 2016
Beringen - Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?ZoomKomende zomer organiseert CC Palethe in Overpelt met 'Lens op de mens' de eerste editie van een tweejaarlijks internationaal fotofestival. Alle fotografen - professionele en gedreven amateurs - uit de hele wereld zijn welkom om hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Voor deze editie staat het menselijk portret centraal. 
Tijdens het fotofestival zullen in het centrum van de gemeente langs een parcours van ongeveer 2 km foto’s van fotografen getoond worden. Ook op enkele binnenlocaties zal men kunnen kennismaken met diverse fototentoonstellingen.
Nog tot 23 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Nadien zal een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen de foto’s selecteren.

Afscheid van café De Lange

Woensdag 28 december 2016
Beringen - Afscheid van café De LangeZoomDavy Poelmans ofwel De Lange nam gisterenavond afscheid van zijn klanten. Ruim zeven jaar stond Davy achter de toog bij café De Lange in Paal. De klanten kwamen gisteren nog een laatste keer een pintje drinken in het volkscafé. Vanaf 1 januari komt er een nieuwe uitbater in het café langs de Beverlosesteenweg.
Vandaag gelezen
In de Egyptische Sahara hebben Italiaanse onderzoekers tijdens een expeditie naar plaatsen tussen de Nijlvallei en het Gilf Kebir-plateau in een soort kelder een tekening ontdekt die mogelijk de oudste geboortetekening is die ooit werd aangetroffen. Ze moet ca. 5000 jaar oud zijn. De tekening, gemaakt in roodbruin oker, toont een boreling tussen zijn ouders, en twee dieren - een leeuw zonder hoofd en een soort baviaan. En in het oosten is een ster afgebeeld. Lees meer (Engels)

Druk jaar voor Natuurpunt Beringen

Dinsdag 27 december 2016
Beringen - Druk jaar voor Natuurpunt BeringenZoom In 2017 zijn er weer een 100-tal vaste activiteiten in de vallei van de Zwarte Beek georganiseerd door Natuurpunt Beringen en bezoekerscentrum De Watersnip.
Op zondag 8 januari wordt de start van het nieuwe werkjaar gegeven door Natuurpunt Beringen. "Op de heide zullen we speuren naar onze herders met hun schapen. En natuurlijk zal er in dit prachtig domein geklonken worden op het nieuwe jaar", vertelt Erna Aerts.
Een kalender met al de activiteiten kan je gratis verkrijgen in het bezoekerscentrum De Watersnip.

Vierduizend liedjes

Dinsdag 27 december 2016
Beringen - Vierduizend liedjesZoomHet is vandaag tien jaar geleden dat Pierre Dalanoë in Parijs overleed. Lees hier dat hij ‘L’homme de quatre mille chansons’ werd genoemd. Deze grote mijnheer uit het Franse chanson heeft letterlijk duizenden liedjes van een tekst voorzien. En daar zijn veel wereldhits bij, onder meer van Gilbert Bécaud.

Geen vakantie in moslimlanden

Maandag 26 december 2016
Limburgers schrappen moslimlanden als vakantiebestemming tijdens de kerstvakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van de redactie van TV Limburg bij enkele reisbureaus. Dat betekent trouwens niet dat de Limburger minder op vakantie gaat, hij kiest gewoon voor verdere bestemmingen. De belangrijkste parameter: het moet er lekker warm zijn.

Let it snow...

Maandag 26 december 2016
Uit de ruimte
Beringen - Let it snow...ZoomEen week geleden viel er sneeuw in de Sahara-woestijn - het stond in alle kranten. Het verschijnsel werd vanuit de ruimte gefotografeerd door de Landsat 7-satelliet van de NASA. De foto hierboven toont het landschap van zandduinen aan de grens van de sneeuwval. Rechtsboven staat aangegeven waar in de Sahara het gebied ligt waarvan de foto gemaakt werd, in de buurt van de grens van Marokko en Algerije. Het was van februari 1979 geleden dat er nog sneeuw viel in de Sahara. (Foto NASA)

Angèle Peeters overleden

Maandag 26 december 2016
Beringen - Angèle Peeters overledenVandaag is Angèle Peeters overleden, de echtgenote van Roger Christiaens. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents in Paal.

Een bon voor Thérèse...

Maandag 26 december 2016
Beringen - Een bon voor Thérèse...ZoomDe cadeautjes hebben we inmiddels gekregen. Ook Thérèse kreeg er een, meldt cartoonist Stijn Lodewijks. Wat voor geschenkbon zat er in haar pakje? U kunt een dvd of een boek winnen als u uw inzending voor het lege tekstballonnetje vóór zaterdagmiddag mailt naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld daarbij ook uw postadres !

Peter Corvers overleden

Zondag 25 december 2016
Beringen - Peter Corvers overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Peter Corvers overleden. Hij was 48 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Kerstdrink in Paal

Zondag 25 december 2016
Beringen - Kerstdrink in PaalZoomDe kerstvakantie wordt in de Paalse scholen altijd goed ingezet met een drink. Zo organiseerden de oudercomités een gezellig samenzijn bij basisschool De Buiteling en kleuterschool Hand in Hand, zowel op de Hei als in het centrum.
Meer foto's via Paalonline.
Kerstdrink in PaalKerstdrink in PaalKerstdrink in Paal
Zoom

We wensen u een zalige Kerstmis

Zondag 25 december 2016
Beringen - We wensen u een zalige KerstmisZoomRedactie en medewerk(st)ers van de Internetgazet wensen aan alle lezers een mooie Kerstmis!

Garage Peeters

Zaterdag 24 december 2016
Uit de oude doos
Beringen - Garage PeetersZoomFelix Peeters begon langs de Koolmijnlaan een garage en verdeelde in de beginjaren NSU en Vespa. Later werd de naam veranderd in Garage Peeters & Zoon, en volgde al snel de overgang naar Volkswagen. De naam werd uiteindelijk Garage Raymond Peeters. Raymond overleed in 2014. Op dit moment wordt het gebouw verhuurd aan Garage Driesen. (foto: Pascal Peeters)

Kerstboodschap bisschop Hoogmartens

Zaterdag 24 december 2016
Beringen - Kerstboodschap bisschop HoogmartensAls christenen mogen wij niet helemaal opgaan in de commerciële sfeer die rond Kerstmis wordt geschapen. Dat zegt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn Kerstboodschap. Het is goed om met Kerstmis de arme, de eenzame en de gebroken mens voor ogen te hebben, aldus de bisschop.

Nieuwe bvba: Cabo Solutions

Zaterdag 24 december 2016
Kevin Decabooter uit Koersel heeft de bvba Cabo Solutions opgericht met zetel aan de Kleuterstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in elektrische huishoudelijke apparaten, computers, randapparatuur en software.

Mathil Gysbrechts overleden

Zaterdag 24 december 2016
Beringen - Mathil Gysbrechts overledenVandaag is Mathil Gysbrechts overleden, de echtgenote van Lowie Gaethofs. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

En wie wint de dvd?

Zaterdag 24 december 2016
Beringen - En wie wint de dvd?ZoomHet is Jos Vaneerdewegh, die het tweede tekstballonnetje met bovenstaande tekst vulde. Hij krijgt van ons een DVD toegestuurd, maar dan moet hij ons wel eerst zijn postadres bezorgen. Morgenavond de volgende opgave!

Zuster Maria Testelmans overleden

Zaterdag 24 december 2016
Woensdag is de uit Koersel afkomstige zuster Maria Testelmans overleden. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kapel van het WZC H. Catharina in Zonhoven. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Zalig kerstfeest

Zaterdag 24 december 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Zalig kerstfeestZoomMet de gekleurde woorden van Edith wensen wij alle lezers een fijn kerstfeest.
De meerderheid van de zelfstandige handelaars is tevreden over de verkoop in aanloop van de eindejaarsfeesten. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg bij 150 handelaars.
Meer dan de helft van de bevraagde handelaars meldt dat ze evenveel of meer verkocht hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Meer dan 30% deed het beter in vergelijking met vorig jaar, 25% deed het even goed en voor 4 op de 10 ondervraagden was de verkoop in aanloop naar kerst minder in vergelijking met vorig jaar.

Bertha Reymen overleden

Vrijdag 23 december 2016
Gisteren is Bertha Reymen overleden, de weduwe van Fernand Vanheel. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-19 uur).

Jozef Laenen overleden

Donderdag 22 december 2016
Beringen - Jozef Laenen overledenVandaag is Jozef Laenen overleden, de weduwnaar van Maria Schapmans.Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: Sannelien

Donderdag 22 december 2016
Sanne Geukens uit Koersel en Elien Convents uit Paal hebben de bvba Sannelien opgericht met zetel in de Linkestraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren van boekenwinkels, het handel drijven in vastgoed én het verkopen van onroerende goederen.

Middernachtmis vanuit Tongerse basiliek

Donderdag 22 december 2016
In de kerstnacht zendt de VRT de middernachtmis in Eurovisie uit vanuit de basiliek in Tongeren. Dat betekent dat alle Europese televisiezenders de viering kunnen uitzenden. In ons land zal de middernachtmis te zien zijn op Canvas en RTBF. Het is van 2010 geleden dat er nog een Eurovisieviering vanuit het bisdom Hasselt was. Toen werd op 15 augustus een viering uitgezonden vanuit de Hasseltse kathedraal naar aanleiding van de Virga Jessefeesten. Aanleiding nu zijn de Tongerse Kroningsfeesten. Mgr. (…) Het hele nieuwsbericht

Try-out van Xander De Rycke in Club 9

Donderdag 22 december 2016
Beringen - Try-out van Xander De Rycke in Club 9ZoomEen decennium is voor Xander De Rycke voorbij gevlogen en zijn 30ste levensjaar kruipt langzaam dichterbij. Met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met blik op de toekomst staat Xander De Rycke er opnieuw met Quarter Life Crisis. Gisteren hield Xander een geslaagde try-out in Club 9 in Koersel. (Patrick Cosemans)

Nieuwe bvba: Bert Put Investments

Woensdag 21 december 2016
Bert Put en Karine Hoydonckx, beiden uit Koersel, hebben de bvba Bert Put Investments opgericht met zetel aan de Lochtenbergstraat in Koersel. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Philo Bielen overleden

Woensdag 21 december 2016
Beringen - Philo Bielen overledenVandaag is Philo Bielen overleden, de echtgenote van Oscar Cattie. Zij was 94 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag 28 december (18.30-19 uur).

De warmste kerstliedjes

Woensdag 21 december 2016
Beringen - De warmste kerstliedjesZoomDe kinderen van basisschool het Mozaïek uit Beringen-Mijn zongen vandaag kerstliedjes op de markt van Beringen ten voordele van de Terrilling. En dat in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel.

Nieuwe bvba: VVD Vleeswaren

Woensdag 21 december 2016
Ivo Thijsen uit Koersel heeft de bvba VVD Vleeswaren opgericht met zetel aan de Schansstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bewerken van vlees om er charcuterie van te maken, de bereiding van vegetarische maaltijden en soepen en de productie van verse of diepgevroren kant en klaar maaltijden.

De Step in actie voor Music for Life

Woensdag 21 december 2016
Beringen - De Step in actie voor Music for LifeZoomDe kinderen van freinetschool De Step uit Beringen waren maandag te gast bij Studio Brussel voor de Warmste Week. Ze hadden een fijne dag in Boom en stuurden ons enkele foto's. Hun actie was goed voor 522 euro voor het goede doel!
De Step in actie voor Music for LifeDe Step in actie voor Music for LifeDe Step in actie voor Music for Life
Zoom

Vrede op aarde

Woensdag 21 december 2016
Beringen - Vrede op aardeZoomTijdens de wake voor Syrië werd gisterenavond ook een gedichtje voorgelezen door één van de aanwezige kinderen. We geven het graag mee:
Ik wens altijd meer zon
Om onze wereld meer kleuren te geven.
Ik wens genoeg regen
Om de droogte te voorkomen.
Ik wens genoeg geluk,voor een eindeloze lach
Ik wens jullie goede gezondheid toe
Om jullie dromen te kunnen bereiken.
Mensen van alle culturen
Blanken, zwarten, rood of geel
moslim, katholieken of andere gelovigen
Ik wens jullie allen het beste
 en vooral vrede
 op jullie harten en op aarde

Rotary Beringen deelt pakjes uit

Woensdag 21 december 2016
Beringen - Rotary Beringen deelt pakjes uitZoomElk jaar worden verschillende bewoners van Ocura Beringen-Mijn verrast met een prachtig kerstcadeau door de mensen van de Rotary Beringen.
Rotary Beringen deelt pakjes uitRotary Beringen deelt pakjes uit
Zoom

Anna Christiaens overleden

Dinsdag 20 december 2016
Beringen - Anna Christiaens overledenVandaag is Anna Christiaens overleden, de weduwe van Jozef Schulpé. Zij was 99 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tervant-Paal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Afvalophaling vervroegd

Dinsdag 20 december 2016
Door een wijziging in het ophaalschema van de afvalophaler, zullen de afvalfracties (pmd, huisvuilzakken en groen) in Beringen-centrum in volgende straten Graaf van Loonstraat, Steenstraat, Blijkstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Kruiwagenstraat, Stadswal en Brouwersstraat reeds om 6 uur opgehaald worden.
Denk er dus aan om tijdig de zakken en groen buiten te zetten.

Energiepremies in 2017

Dinsdag 20 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wat verandert er op het vlak van premies bij duurzaam (ver)bouwen in 2017? Dubolimburg maakte een handig overzicht van de energiepremies.

522 euro voor Music for Life

Maandag 19 december 2016
Beringen - 522 euro voor Music for LifeZoomFreinetschool De Step was vandaag te gast in Boom voor de jaarlijkse Music for Life actie van Studio Brussel. De Beringse school zamelde 522 euro in voor de blindengeleidehondenschool uit Genk. Bekijk via deze link het filmpje van StuBru.

Nieuwe bvba: Keros Consulting

Maandag 19 december 2016
Kenny Roskams en Laurina Grado, beiden uit Beringen, hebben de bvba Keros Consulting opgericht met zetel in Koersel-Dorp in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optreden als consultant op het gebied van logistiek, automatisatie, management en investeringen én de ontwikkeling en commercialisering van alle software en/of hardware producten in de informatica- en telecommunicatiebranche.

Regolda Helsen overleden

Maandag 19 december 2016
Beringen - Regolda Helsen overledenGisteren overleed Regolda Helsen, de echtgenote van Gerard Willems. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Donderdag (19 uur) is er een avondwake  in de parochiekerk van Paal waarna gelegenheid tot begroeting in het funerarium in Paal.

Beringen - Kerstfeest dienstencentrum De KlitsbergZoomDe kerstman heeft het druk in Beringen. Zo nam hij wel de tijd om langs te gaan bij dienstencentrum de Klitsberg in Paal waar een heuse kerstmarkt met animatie werd georganiseerd. (Lambert Reynders)
Kerstfeest dienstencentrum De KlitsbergKerstfeest dienstencentrum De Klitsberg
Kerstfeest dienstencentrum De KlitsbergKerstfeest dienstencentrum De Klitsberg
Kerstfeest dienstencentrum De KlitsbergKerstfeest dienstencentrum De Klitsberg
Zoom

Wie wint de dvd, of het boek?

Maandag 19 december 2016
Beringen - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomNog even de feestperiode als thema van de cartoon van Stijn Lodewijks, deze week. Wat zegt Thérèse tegen de politieman die haar tijdens een controle aanspreekt? Mail uw tekst tegen uiterlijk zaterdagmorgen 10u naar wineendvd[!]gmail.com en u kunt een dvd of een boek winnen!

45 jaar trouw op post

Maandag 19 december 2016
Maak dat mee!
Beringen - 45 jaar trouw op postZoomEen van de ontroerendste momenten van het concert van Fanfare Onder Ons uit Koersel afgelopen weekend waren de hulde en het eerbetoon die voorzitter Ludo Smolders bracht aan muzikant Leon Vanderbiesen, voor zijn vijfenveertig jaar lange trouwe dienst. (Stephan Volders)

Wat u niet mag weten over Turkije

Maandag 19 december 2016
Beringen - Wat u niet mag weten over TurkijeZoomWoensdag geeft Dries Lesage van de UGent een lezing in de Kardijk in Beverlo over de evoluties in Turkije. Zijn onderzoek handelt over internationale politiek, meer bepaald multilaterale samenwerking. Daarnaast heeft hij een grote interesse voor alles wat met Turkije te maken heeft. In deze maanden waarin Turkije dagelijks in het nieuws komt, en het politieke leven in Turkije bijzonder snel gaat, is hij een veelgevraagde spreker. Hij is gekend als een spreker die vertrekt vanuit de geschiedenis, en (…) Het hele nieuwsbericht

Een veilig kijkje in de hel

Zondag 18 december 2016
Vandaag gelezen
"Het hele landschap van nieuwsbeelden, leed waar we vaak bijna live naar kijken, woede, verontwaardiging en algemene lelijkheid is niet te doen. De stroom van nieuwsbeelden heeft iets pervers: op een veilige manier krijgen we een kijkje in de hel, in dat waar we bang voor zijn en tegelijkertijd nieuwsgierig naar. Het komt verschrikkelijk dichtbij, en tegelijkertijd is het leed van anderen, wat een passief schuldgevoel creëert waar niemand iets aan heeft, en dat werkt dan weer verlammend."
(Wieteke van Zeil in De Volkskrant)
Taalvirtuose Miet Ooms heeft het hele Woordenboek van de Limburgse Dialecten online gezet. Via www.e-wld.nl kunt u er niet alleen op trefwoord of begrip zoeken, maar ook op plaats. Het e-WLD bevat de inhoud van de drie delen van het Woordenboek van de Limburgse dialecten die in druk in 39 afleveringen zijn verschenen tussen 1983 en 2008. In het e-WLD kunnen geïnteresseerden de Limburgse trefwoorden opzoeken voor bepaalde begrippen, zoals ‘appelstroop’...

'De pechvogels' winnen quiz

Zondag 18 december 2016
Beringen - 'De pechvogels' winnen quizZoom'De pechvogels' hebben gisteren de quiz van judoteam Koersel gewonnen. Een bomvolle Kardijk in Beverlo was het toneel voor een avond met moeilijke maar soms ook makkelijke vragen. Een geluk deze keer voor team 'de pechvogels'. (Patrick Knuyt)
Bekijk hier de foto's.

Kerstfeest in Sporenpark

Zaterdag 17 december 2016
Beringen - Kerstfeest in SporenparkZoomIn woonzorgcentrum Sporenpark in Beringen-Mijn werd gisteren een mooi kerstfeest georganiseerd voor bewoners en bezoekers. (Lambert Reynders)
Kerstfeest in SporenparkKerstfeest in SporenparkKerstfeest in Sporenpark
Kerstfeest in SporenparkKerstfeest in SporenparkKerstfeest in Sporenpark
Zoom

Wie heeft gewonnen?

Zaterdag 17 december 2016
Beringen - Wie heeft gewonnen?ZoomDeze week is dat Jozef Umans. Hij bedacht bovenstaande reactie van een kerstbal en krijgt van ons een DVD thuisbezorgd. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Viva de Paalse muur

Zaterdag 17 december 2016
Commentaar
Beringen - Viva de Paalse muurZoomVergeet de Berlijnse of de Mexicaanse muur, nu is er de Paalse muur!
De geluidsmuur is deze week 'trending topic' op facebook Paal. Het Paals roddel- en praatcafé draait op volle toeren. Eén ding is duidelijk: de muur is nu al niet geliefd en de bewoners langs de E313 hebben nooit last gehad van lawaai, uitgezonderd één man. De Trump van Paal is kop van jut. Tja, de Mexicanen kunnen er ook over meespreken.
En de muur mist vooral zijn effect, lezen we op het (…) Het hele nieuwsbericht

25 jaar Waterstraat

Zaterdag 17 december 2016
Uit de oude doos
Beringen - 25 jaar WaterstraatZoomDeze week werd het 25-jarig bestaan van de Waterstraat in Beringen-Mijn gevierd. We blikken vandaag even terug op de bouw van deze wijk.
25 jaar Waterstraat25 jaar Waterstraat25 jaar Waterstraat
25 jaar Waterstraat25 jaar Waterstraat25 jaar Waterstraat
Zoom

Warmte in ons hart

Zaterdag 17 december 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Warmte in ons hartZoomMet Kerstmis in aantocht passen de gekleurde woorden van deze zaterdag is de sfeer van het kerstfeest.

De naakte suikertante

Vrijdag 16 december 2016
Tribunaliteiten
Beringen - De naakte suikertanteVoor de arbeidsrechtbank van Gent stond een 89-jarige, kinderloze en alleenstaande dame. Zij had zich voor het slapengaan uitgekleed. Het is te zeggen. Toen zij al op leeftijd was, verkocht zij haar huis voor een habbekrats aan de zoon van haar nicht. Ze mocht er blijven wonen, maar vijf jaar na de verkoop was een opname in een woonzorgcentrum aangewezen. Omdat ze de opname niet kon betalen met een pensioentje en een zorgpremie, klopte ze aan bij het OCMW. Het OCMW weigerde bij te passen en de dame ging in beroep (…) Het hele nieuwsbericht

André Meynkens overleden

Donderdag 15 december 2016
Beringen - André Meynkens overledenGisteren is André Meynkens overleden, de echtgenoot van Lisette Deckers. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna mogelijkheid tot begroeting in het funerarium in Beringen-Mijn.
Vorige week werd zijn laatste wens vervuld. Dankzij Ambulance Wens België kon hij zijn kleindochter Laura zien volleybal spelen in Tongeren.

Vzw Elkhaar opgericht

Donderdag 15 december 2016
Jessica en Alessandro Mantoni, beiden uit Koersel en Letizia Coenen uit Leopoldsburg hebben de vzw Elkhaar opgericht met zetel aan het Kerkplein in Koersel. Doel van de vereniging: personen met alopecia financieel ondersteunen bij de aankoop van een haarwerk en/of permanente make-up.

Twee nieuwe bvba's

Donderdag 15 december 2016
Gitte Put en de bvba Beringer Company hebben de bvba Hox Studio opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Beringen. De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin.
Joris Haesevoets uit Paal en François Haesevoets uit Diest hebben de bvba Codego opericht met zetel in Nieuwe Erven in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerdienstverlening in de ruimste zin van het woord, IT consulting, webdesign en marktonderzoek.

237 redenen voor seks

Donderdag 15 december 2016
Beringen - 237 redenen voor seksZoom Hoeveel redenen hebt u nodig om de koffer in te duiken? Peter Van Asbroeck en Hans Van Cauwenberghe geven er u maar liefst 237! Ze gaan aan de slag met weetjes uit de psychologie en biologie, persoonlijke en herkenbare verhalen en liedjes waarop ze hun eerste liedjes herbeleven. Een echte feelgood-voorstelling voor mannen en vrouwen, echtparen en singles van alle leeftijden! Zaterdag 17 december in Casino Beringen.
Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Studiedag Ukelila

Donderdag 15 december 2016
Beringen - Studiedag UkelilaZoomDe kinderen van de Horizon uit Beringen-Mijn toonden gisteren aan de deelnemers van de Ukelila-studiedag hun kunnen.

100 jaar Toon Hermans

Donderdag 15 december 2016
Beringen - 100 jaar Toon HermansZoomVandaag zou Toon Hermans 100 jaar zijn geworden.
De Nederlandse artiest overleed op 22 april 2000. In de bib van Beringen brengt men met een mooie themastand hulde aan de man die zijn volk deed lachen: zijn one-man-shows zijn onvergetelijk. Minder bekend misschien is dat Toon ook boeken schreef. In de bib is veel van en over Toon te leen: naast dvd’s ook luisterboeken, leesboeken, cd’s, DAISY-boeken, bladmuziek. Toon staat nog tot eind van de maand in de kijker.


Kerstfeest in Ocura met Zorg op Maat

Donderdag 15 december 2016
Beringen - Kerstfeest in Ocura met Zorg op MaatZoomOp dinsdag 13 december vierden de cliënten van Zorg op Maat samen met hun mantelzorger kerstmis in zorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn. Ze werden getrakteerd op een leuke namiddag met lekker eten, een hilarisch animatiegebeuren en een heerlijk gebak. Na afloop kregen ze een geurend kerstgeschenk. Het was zoals altijd weer een gezellige namiddag. (ingezonden door Benny Vints)
Kerstfeest in Ocura met Zorg op MaatKerstfeest in Ocura met Zorg op MaatKerstfeest in Ocura met Zorg op Maat
Zoom

Pieter Timmers wordt papa

Donderdag 15 december 2016
Beringen - Pieter Timmers wordt papaZoomZwemmer Pieter Timmers uit Paal en zijn vrouw Elle laten via Twitter weten dat ze een kindje verwachten. Elle De Leeuw is drie maanden zwanger en samen tonen ze de wereld deze grappige foto. Proficiat Pieter en Ellen.

Mia Moons overleden

Donderdag 15 december 2016
Beringen - Mia Moons overledenMaandag is de uit Beverlo afkomstige Mia Moons overleden, de weduwe van Jef Gielen. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Bree-Centrum.

Kerstballenzoektocht voor de jeugd

Donderdag 15 december 2016
Beringen - Kerstballenzoektocht voor de jeugdZoomTot 31 december kan je in de bib van Beringen nog meedoen aan een heuse kerstballenzoektocht. Je krijgt een brief van de kerstman die hij voor jou heeft klaargelegd in de bib. Daarmee kan je op zoek naar de kerstopdrachten in de bib. Op het einde van de spannende zoektocht krijg je een pakje van onder de kerstboom. Ook kan je je knutselcreativiteit naar boven halen en je eigen kersthanger voor de kerstboom maken.

Kerstman bezoekt markten

Donderdag 15 december 2016
Beringen - Kerstman bezoekt marktenZoomOok dit jaar zal de kerstman de Beringse markten een bezoekje brengen. Hij brengt wat lekkers mee naar Paal op zondag 18 december. In Beringen is hij present op woensdag 21 december en Beverlo tot slot is aan de beurt op vrijdag 23 december.

Het zwarte Woodstock

Donderdag 15 december 2016
Beringen - Het zwarte WoodstockZoomVandaag vijftien jaar geleden overleed Rufus Thomas. Hier zien we de soullegende in 1972 aan het werk tijdens een concert dat de geschiedenis ingaat als ‘het zwarte Woodstock’. Lees hier dat veel van zijn songtitels met ‘do the’ begonnen omdat ze bij een bepaald dansje pasten.

Superoogstmaan

Woensdag 14 december 2016
Vandaag gezien
Beringen - SuperoogstmaanZoomMarcel Gybels tuurt regelmatig met zijn telelens naar de maan. Vandaag was er een superoogstmaan en bij wonder kwam er nog een vliegtuig in het vizier. Het resultaat is deze opmerkelijke foto.
De foto onderaan is iets later op de avond genomen en hier zie je goed de maankraters.
Superoogstmaan
Zoom

Nieuwe vennootschap: LTH

Woensdag 14 december 2016
John Hermans, Liesbeth Peeters en Noël Hermans, allen uit Koersel, hebben de gewone commanditaire vennootschap LTH opgericht met zetel aan de Esdoornstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer laswerken en management- en consultancy-activiteiten.

Frans Enkels overleden

Woensdag 14 december 2016
Beringen - Frans Enkels overledenGisteren is Frans Enkels overleden, de echtgenoot van Teresa Kowalski. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

De nieuwe bibkalender is klaar

Woensdag 14 december 2016
Beringen - De nieuwe bibkalender is klaarZoomDe bibkalender 2017 is klaar en je kan een gratis exemplaar afhalen in de bib. Voor het achtste jaar op rij pakt de bibliotheek uit met deze gesmaakte kalender. In 2017 wordt het 20-jarig bestaan van de bibliotheek in de Graaf van Loonstraat gevierd en de foto's op de kalender blikken terug op die geschiedenis.

Spinning in gekke retrokledij

Woensdag 14 december 2016
Maak dat mee!
Beringen - Spinning in gekke retrokledijZoomHet mag ook wel eens wat gekker, moeten ze gedacht hebben in fitnesscentrum Stay-fit in Stal. Daar kwam de wekelijkse spinninggroep bijeen in ietwat opvallende kledij. Kwestie om al in de juiste sfeer voor de feestdagen te komen. (Lambert Reynders)
Spinning in gekke retrokledijSpinning in gekke retrokledij
Spinning in gekke retrokledijSpinning in gekke retrokledij
Zoom
Beringen - Winnaars kruiswoordpuzzel 'De Smaak van toen'ZoomTijdens de Week van de Smaak, een tiendaags publieksevenement in november rond smaak en eetcultuur, organiseerde de bibliotheek van Beringen samen met de dienst cultuur een smakelijke wedstrijd.
In totaal ontving de bib meer dan 150 inzendingen voor deze kruiswoordpuzzel. De winnaars zijn Peggy Wouters, Pilat Chilou en Nathalie Nijsten. Ze kwamen hun welverdiend pakket vol streekproducten afhalen in de bib.
Winnaars kruiswoordpuzzel 'De Smaak van toen'Winnaars kruiswoordpuzzel 'De Smaak van toen'
Zoom

Suzanne Eykens overleden

Dinsdag 13 december 2016
Beringen - Suzanne Eykens overledenVandaag is Suzanne Eykens overleden, de weduwe van Karel Sneyers. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Evelina Gielen overleden

Dinsdag 13 december 2016
Beringen - Evelina Gielen overledenGisteren is Evelina Gielen overleden, de echtgenote van Gust Deprez. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Marie Tuts overleden

Dinsdag 13 december 2016
Beringen - Marie Tuts overledenGisteren is Marie Tuts overleden, de weduwe van Leonard Vansimpsen. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Fietsen Bijloos heeft uw stem nodig

Dinsdag 13 december 2016
Beringen - Fietsen Bijloos heeft uw stem nodigZoomDe 20e editie van de verkiezing Tweewielerwinkel van het jaar kent dit jaar een vernieuwde opzet. In 2017 wordt de verkiezing georganiseerd in iedere gemeente van Nederland en België.
Fietsen Bijloos uit Beverlo maakt kans op de titel van Tweewielerwinkel van het jaar maar heeft wel uw stem nodig.
De stemperiode loopt nog tot en met 13 januari 2017.
Stemmen kan via deze link.

Kerstmarkt in De Hoeksteen

Dinsdag 13 december 2016
SBS De Hoeksteen in Korspel organiseert vrijdag een kerstmarkt. Van 17u tot 22u kan je snuisteren tussen kerstartikelen gemaakt door de kinderen van de basisschool. Er is ook nog een Santa - Run en verder zijn er spelletjes, muziek, jenever, warme chocomel, glühwein, soep, poffertjes, wafeltjes en hotdog. Alles vindt plaats op de speelplaats van de stedelijke Basisschool De Hoeksteen , Vossenhoek 10, 3581 Beringen.

Nieuwe vennootschap: NewSkills

Dinsdag 13 december 2016
NewSkills: dat is de naam van de gewone commanditaire vennootschap die door David van der Meiden en Sofie Servaes, beiden uit Beringen, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerend goed en holdingactiviteiten. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Piepeleerstraat.
Iedereen is vrijdag 16 december van 14 tot 18 uur welkom in dienstencentrum De Klitsberg in Paal voor een gezellige kerstmarkt. "Kom gerust langs voor een origineel kerstcadeau, een borrel of een lekkere vers gebakken wafel. Niet alleen de geur van de heerlijke verse soep, hotdog en wafel komt je tegemoet maar je snuift hier op de Klitsberg ook onmiddellijk de gezellig kerstsfeer op", laat OCMW-voorzitter Hilal Yalcin weten. 

Liefdesnest

Dinsdag 13 december 2016
Beringen - LiefdesnestZoomVandaag twaalf jaar geleden brandde een afgelegen huis in de buurt van Athens (Georgia) af. Dat zo’n fait divers wordt opgerakeld op de Jukeboxkalender wijst op een verband met de rockgeschiedenis. Lees er hoe het afgebrande liefdesnest de inspiratiebron werd voor ‘Love Shack’, de meest succesvolle single van The B-52’s.

Be-Mine in zee van licht

Maandag 12 december 2016
Beringen - Be-Mine in zee van lichtZoomPascal Peeters maakte afgelopen weekend deze mooie foto vanop de terril in Beringen tijdens de winterwandeling van de Vrienden van het Mijnstreekmuseum.

Fernand Moons overleden

Maandag 12 december 2016
Zaterdag is de uit Koersel afkomstige Fernand Moons overleden, de echtgenoot van Irene Wilms. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Jenny Dillen overleden

Maandag 12 december 2016
Beringen - Jenny Dillen overledenZaterdag is Jenny Dillen overleden, de echtgenote van Frans Kenens. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Godelieva Henkens overleden

Maandag 12 december 2016
Beringen - Godelieva Henkens overledenIn Paal is zaterdag Godelieva Henkens overleden, de weduwe van Leopold Mertens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vleugt-Schaffen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Clemence Christiaens overleden

Maandag 12 december 2016
Zaterdag is Clemence Christiaens overleden, de weduwe van M. Gouwy. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Win een dvd, of een boek!

Zondag 11 december 2016
Beringen - Win een dvd, of een boek!ZoomHet is uiterst makkelijk: u bezorgt ons een tekstje voor in dat tekstballonnetje hierboven, en de beste inzending wint een boek of een dvd. Wat zegt die kerstbal nadat Thérèse haar nieuwe kerstboom aan het optuigen is? Mail uw tekst vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail com, en u maakt kans! De cartoon is van Stijn Lodewijks.

En wie won de dvd?

Zaterdag 10 december 2016
Beringen - En wie won de dvd?ZoomWinnaar deze week is Hilde Van Eepoel. Zij bedacht bovenstaande tekst in het lege tekstballonnetje en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Morgen de nieuwe opgave!

Uitslag openbare verkoping

Zaterdag 10 december 2016
De openbare verkoop van een woonhuis en weide in de Vliegeneindestraat heeft in eerste roep 151.000 euro opgebracht. Er kan nog een hoger bod worden uitgebracht.

Ondertussen, in de ruimte...

Zaterdag 10 december 2016
Vandaag gelezen
Japan heeft gisteren een onbemand ruimteschip gelanceerd dat onder andere ruimteafval moet gaan opruimen. Een 700 meter lange kabel van aluminium strengen en staaldraad, gemaakt door een Japans visnettenfabrikant, moet objecten vertragen en uit hun baan duwen, waarna ze in de atmosfeer verbranden. Volgens een schatting bevinden zich meer dan 100 miljoen stukken ruimteafval in een baan om de aarde, waaronder afgedankte apparatuur van oude satellieten, gereedschappen en stukjes raket. Deze objecten kunnen schade toebrengen aan telecommunicatienetwerken. (Bron: ii.nl)

RM Trading failliet

Zaterdag 10 december 2016
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van de bvba RLM Trading met zetel aan de Voortstraat in Beringen. De vennootschap werd op 25 juli 2013 opgericht.

Kleur op Kleur

Zaterdag 10 december 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Kleur op KleurZoomDe wekelijkse 'gekleurde woorden' op zaterdag van Edith op een foto van Lambert.

Koersel panorama

Zaterdag 10 december 2016
Uit de oude doos
Beringen - Koersel panoramaZoomMet de moderne technologie zoals apps voor panoramafoto's en drones is het heel gemakkelijk om foto's zoals deze te maken. Maar vroeger was dit niet zo evident. Een mooie terugblik op Koersel van weleer.

Kerstfeest NEOS Beringen

Vrijdag 9 december 2016
Beringen - Kerstfeest NEOS BeringenZoomNeos Beringen vierde gisteren het jaarlijks kerstfeest. Eerst met een viering in de kerk van Beringen, daarna met een gezellig feest in de gildezaal. Op de foto ziet u het bestuur. Onderaan een groepje trotse 90-jarigen die in de kijker werd gezet. (Lambert Reynders)
Bekijk nog meer foto's op onze facebookpagina.
Kerstfeest NEOS Beringen
Zoom

Zonsondergang Beringen

Vrijdag 9 december 2016
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomHet droge en zonnige weer zorgt al een paar weken voor mooie zonsondergangen. We kregen deze foto van Patrick Haesevoets uit Beringen.

Praat eens met een aap

Vrijdag 9 december 2016
Maak dat mee!
Beringen - Praat eens met een aapZoomUit onderzoek van wetenschappers, onder andere van de Vrije Universiteit Brussel, is gebleken dat apen aan de fysieke voorwaarden voldoen om te kunnen praten. Dat is vandaag bekendgemaakt. Volgens het onderzoek is de aap anatomisch gemakkelijk in staat om genoeg verschillende spraakklanken te maken voor verstaanbare spraak, goed voor duizenden verschillende woorden. De onderzoekers beweren overigens niet dat het precies zou klinken als bij mensen. Professor Bart De Boer van het Artificial Intelligence Lab aan de Vrije Universiteit Brussel bootste het spraakvermogen van de apen na met een computermodel. Waarom apen dan niet kunnen praten? Waarschijnlijk omdat hun hersenen daarvoor niet geschikt zijn, volgens de wetenschappers.
Hoe kunnen we de dramatische achterstand van het onderwijs in Limburg ten opzichte van de rest van Vlaanderen wegwerken?  Dat is de centrale vraag in de lang verwachte Staten-Generaal over het Limburgs onderwijs die maandag plaatsvindt op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
De vzw Regionaal Landschap Lage Kempen heeft aan de gemeentebesturen in haar werkingsgebied gevraagd om een Intergemeentelijke Onroerend Erfgoed Dienst (IOED) op te richten. Die moet de aangesloten gemeentebesturen (Beringen, Bocholt, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Neerpelt, Overpelt en Zonhoven) ondersteunen bij een integrale aanpak van hun onroerend erfgoed, dus zowel wat betreft archeologie als monumenten als landschap. De oprichting van de Projectvereniging Onroerend Erfgoed Dienst Lage Kempen moet door de gemeenteraad van de betrokken gemeenten goedgekeurd worden.

Politie kreunt onder hoge werkdruk

Vrijdag 9 december 2016
De Limburgse politiezones kreunen onder de hoge werkdruk. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg bij de grootste politiekorpsen in Limburg. Het is zelfs zo erg dat heel wat politiemensen vragen om een andere functie te krijgen omwille van de werkdruk. Procureur van Limburg Guido Vermeiren noemt de situatie problematisch.

Lea Reynders overleden

Donderdag 8 december 2016
Beringen - Lea Reynders overledenVandaag is Lea Reynders overleden, de echtgenote van Sylveer Truyens. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Emile Reynders overleden

Donderdag 8 december 2016
Beringen - Emile Reynders overledenVandaag is Emile Reynders overleden, de echtgenoot van Julia Baers. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetiçgsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Anna Vaes overleden

Donderdag 8 december 2016
Beringen - Anna Vaes overledenVandaag is Anna Vaes overleden, de weduwe van Hubert Schepers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30 - 19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Maria Heselmans overleden

Donderdag 8 december 2016
Beringen - Maria Heselmans overledenDinsdag is de uit Paal afkomstige Maria Heselmans overleden, de weduwe van Amandus Mathijs. Zij was 97 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur ) in de parochiekerk van Kermt.

Sinterklaas in het Prinsenhof Stal

Woensdag 7 december 2016
Beringen - Sinterklaas in het Prinsenhof StalZoomIn zorginstelling Prinsenhof Stal kwam Sinterklaas deze week op bezoek. Hij werd door de bewoners en hun familieleden warm onthaald. (Patrick Knuyt)
 Bekijk hier de foto's.
Beringen - Enige Belgische show Jandino Asporaat in CasinoZoomU kent hem vast wel van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ of andere tv-programma’s: de Nederlandse comedian Jandino Asporaat is een rijzende ster. Hij is klaar om Vlaanderen te veroveren en begint… in Beringen!
Vrijdag 9 december brengt hij ‘Hoe dan ook’ in Casino Beringen. Een unieke kans om hem in België aan het werk te zien!
Tickets via CC Beringen.

Nieuwe vennootschap: Birds of Eden

Woensdag 7 december 2016
Osvaldo en Gianni Rivera, beiden uit Beringen, hebben de VOF Birds of Eden opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Wulpstraat in Beringen. De vennootschap heeft als doel het ondersteunen van professionele sportteams, het ondersteunen van evenementen en het begeleiden van sporters.

Bèr Lens overleden

Woensdag 7 december 2016
Beringen - Bèr Lens overledenGisteren is Bèr Lens overleden, de echtgenoot van Maria Geuens. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel waarna gelegenheid tot groeten.

Louis Reynders overleden

Woensdag 7 december 2016
Beringen - Louis Reynders overledenIn rusthuis De Fakkel in Paal is maandag Louis Reynders overleden, de echtgenoot van Lena Paredis. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Gratis naar 'Paths of Glory'

Woensdag 7 december 2016
Beringen - Gratis naar 'Paths of Glory'ZoomTer gelegenheid van de 100e verjaardag van Kirk Douglas (1916-12-09) vertoont The Roxy Theatre op zaterdag 10 december om 22u00 het oorlogsdrama van Stanley Kubrick ‘PATHS OF GLORY.
Colonel Dax is commandant in het Franse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog. Terwijl zijn soldaten in de loopgraven schuilen tegen een Duitse aanval krijgen ze de opdracht om een zelfmoordmissie te beginnen. De missie faalt, waarna de Franse generaals als voorbeeld drie soldaten voor de krijgsraad slepen. Het is aan Dax te voorkomen dat de drie tot de doodstraf veroordeeld worden.

De Sint op bezoek in Corsala

Dinsdag 6 december 2016
Beringen - De Sint op bezoek in CorsalaZoomDe Sint is niet alleen een kindervriend want vandaag bracht hij ook een bezoek aan het woonzorgcentrum Corsala in Koersel. Het zangkoor van de serviceflats zat al te wachten om op het teken van dirigent Berke hem te verwelkomen met Sinterklaasliedjes. Dat Sinterklaas alles goed had bijgehouden en genoteerd in zijn grote boek bleek toen hij het reilen en zeilen van iedereen voorlas. Zo noemde hij al de nieuwe bewoners van dit jaar met naam en voornaam en heette hij hen hartelijk welkom. Maar enkelen (…) Het hele nieuwsbericht

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Beringen - Hoera! Meer dan 100.000 berichtenZoomU kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.

Stans Mondelaers overleden

Dinsdag 6 december 2016
Beringen - Stans Mondelaers overledenVandaag is Stans Mondelaers overleden, de weduwe van Leon Vandezande. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Convents in Paal.

De laatste loodjes voor de Sint

Dinsdag 6 december 2016
Beringen - De laatste loodjes voor de SintZoomDe Sint heeft zeer drukke dagen achter de rug. Spectrum college OLV Paal was één van de laatste locaties waar hij de kinderen een bezoekje bracht. Hier en daar werden enkele deugnieten op het matje geroepen, maar niemand moest met Piet mee in de zak. Tot volgend jaar, Sinterklaas!
De laatste loodjes voor de SintDe laatste loodjes voor de SintDe laatste loodjes voor de Sint
Zoom
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Cuyvers overleden

Dinsdag 6 december 2016
Beringen - Nelly Cuyvers overledenGisteren is Nelly Cuyvers overleden, de weduwe van Henri Jehoul. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmogelijkheid in funerarium Convents in Koersel.
Deze namiddag wordt in café De Vagant in Koersel de woning met weiland gelegen Vliegeneindestraat 16 openbaar verkocht. Het huis staat op een perceel van 12a26ca en heeft een K.I. van 808 euro.

De Sint bij Sint-Vincentius

Dinsdag 6 december 2016
Beringen - De Sint bij Sint-VincentiusZoomSint-Vincentius is een vrijwilligersvereniging die gratis hulp- en dienstverlening biedt in de vorm van voedselpakketten. Mensen kunnen vanuit het OCMW een papier ontvangen waarmee ze maandelijks een voedselpakket kunnen ophalen. Deze maand werd het pakket, dankzij de gift van de dienst jeugd&sport, aangevuld met een Sinterklaas snoepzak.

Er zijn geen stoute kinderen!

Dinsdag 6 december 2016
Maak dat mee!
Beringen - Er zijn geen stoute kinderen!ZoomDe Sint en zijn pieten hebben de afgelopen nacht weer hard gewerkt om alle Beringse kinderen blij te maken met snoep en speelgoed. En dat er geen stoute kinderen zijn, weet de Sint heel goed dankzij Facebook!
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

Avondrood in Beringen

Maandag 5 december 2016
Vandaag gezien
Beringen - Avondrood in BeringenZoomGust Ischen stuurde deze mooie foto van de zonsondergang deze avond.

Succesvol buurtontbijt

Maandag 5 december 2016
Beringen - Succesvol buurtontbijtZoomMeer dan 200 buurtbewoners van Beringen-Mijn kwamen deze ochtend samen in het Mijnstadion voor een buurtontbijt georganiseerd door de Buurtwerking van Beringen-Mijn en Rimo Limburg. Het hoofddoel is hierbij om mensen samen te brengen en te stimuleren om mekaar in de buurten regelmatig te ontmoeten.
Beringen - Orde van de Schacht kiest voor PrinsesZoomAfgelopen weekend werd Naomii I gekozen tot prinses van de Orde van Schacht uit Beverlo. Als hofdame koos zij Cindy I. Deze twee dames zijn klaar om het carnavalsseizoen in Beverlo op gang te trekken.
Beringen - Citévolk Spreekt viert Sint-BarbaraZoomHet is al een paar jaar een traditie binnen de werkgroep Citévolk Spreekt om het werkjaar af te sluiten met een maaltijd tijdens Sint-Barbara. De werkgroep blikte terug op een succesvolle tentoonstelling over het verenigingsleven in Beringen-Mijn en gisteren werden al de eerste fundamenten gelegd voor nieuwe projecten in 2017-2018.

Emilia De Lucia overleden

Maandag 5 december 2016
Beringen - Emilia De Lucia overledenVandaag is Emilia De Lucia overleden, de echtgenote van Rocco Caputo. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Opening Expo Tutto Bello

Maandag 5 december 2016
Beringen - Opening Expo Tutto BelloZoomZondag opende in het Casino van Beringen de tentoonstelling Tutto Bello. Het toont juwelenkunst van de kunstenaars Ria Baugniet, Claire Dries, Annika Ingelaere, Annie Postelmans en Wendy Van Geel. (foto) De expo is nog te zien tot 18 december. De tentoonstelling is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 14 tot 17 uur. (Lambert Reynders)
Opening Expo Tutto BelloOpening Expo Tutto BelloOpening Expo Tutto BelloOpening Expo Tutto Bello
Zoom

Receptie voor St-Barbara

Maandag 5 december 2016
Beringen - Receptie voor St-BarbaraZoomGisteren was er op het stadhuis nog een receptie naar aanleiding van St-Barbara. Op de foto ziet u de delegatie van brandweer en politie. (Patrick Cosemans)
Receptie voor St-BarbaraReceptie voor St-Barbara
Zoom
Morgennamiddag wordt in café De Vagant in Koersel de woning gelegen Vliegeneindestraat 46 openbaar verkocht. Ook een weiland op dat adres gaat onder de hamer. Het huis staat op een perceel van 12a26ca en heeft een K.I. van 808 euro.

Wie wint de dvd, of het boek?

Zondag 4 december 2016
Beringen - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomKerstmis nadert en dat blijkt alweer uit de cartoon die Stijn Lodewijks ons bezorgde. Maar wat zegt Thérèse tegen haar man als ze thuis komt van de markt?
Stuur uw tekstje - dat we eind deze week in dat tekstballonnetje zetten - vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com. Vergeet daarbij uw adres niet te vermelden! Zaterdag verneemt u welke tekst gewonnen heeft. Succes!

Stalvoc Heren U17 herfstkampioen

Zondag 4 december 2016
Ploeg in de kijker
Beringen - Stalvoc Heren U17 herfstkampioenZoomIn een spannende 5-setter hebben de STALVOC Heren U17 hun rechtstreekse titelconcurrent AVOC Achel afgetroefd. Met deze overwinning staat ook onmiddellijk de titel 'Herfstkampioen' achter hun naam.

Sinterklaas bij Akabe Tervant

Zondag 4 december 2016
Beringen - Sinterklaas bij Akabe TervantZoomHeel veel blije gezichten gisteren bij het Sinterklaasfeest bij de Akabe Scouts van Tervant. (Patrick Cosemans)
Bekijk hier het fotoverslag van onze fotopiet.

Diamant voor Maria en George

Zondag 4 december 2016
Beringen - Diamant voor Maria en GeorgeZoomZaterdag werden Georges Rogiers en Maria Vanderhoydonck uit de Schaapsweg in Stal door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet voor hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Maurice Webers schetste de levensloop van het feestpaar. Georges was werkzaam bij Ford Genk en Maria was huisvrouw. Het gezin heeft 3 zonen, 2 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Internetgazet Beringen wenst het echtpaar een dikke proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid!
Diamant voor Maria en GeorgeDiamant voor Maria en George
Zoom

De Sint in 't Klavertje Koersel

Zondag 4 december 2016
Beringen - De Sint in 't Klavertje KoerselZoomDe Sint kwam naar ’t Klavertje in Koersel met een speedboot. Die boot was dan weer op zijn beurt op een grote aanhangwagen geplaatst om toch maar snel bij die brave kindjes te zijn. Van die lange vermoeiende reis uit Spanje moest de oude man eerst wat rusten. Maar de juffen hadden voor de nodige animaties gezorgd. (Jean Beerten)
Bekijk hier het fotoverslag van onze fotopiet!

Klimcentrum Alpamayo bijna klaar

Zondag 4 december 2016
Beringen - Klimcentrum Alpamayo bijna klaarZoomDe nieuwste toeristische attractie van be-Mine nadert zijn voltooiing. Op 16 december moeten de deuren van klimcentrum Alpamayo opengaan. Het wordt één van de grootste en modernste klimcentra van het land.

Maansikkel

Zaterdag 3 december 2016
Vandaag gezien
Beringen - MaansikkelZoomHet mooie weer van vandaag en de vrieskou zorgt voor een heldere nacht. En dat is weer een ideaal moment voor Marcel Geybels om de maan te fotograferen. Mooi niet?

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
Beringen - En wie won de dvd?ZoomGeorges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!

Vzw Feestrijk opgericht

Zaterdag 3 december 2016
Frederik Geens, Steven Jans, Gert-Jan Sas en Gerry Janssens, allen uit Paal, hebben de vzw Feestrijk opgericht met maatschappelijke zetel aan de Klitsbergstraat in Paal. De vereniging heeft tot doel het organiseren, het promoten, het ondersteunen van, en het zich engageren voor culturele en socio-culturele evenementen.

Lisette Hannes overleden

Zaterdag 3 december 2016
Beringen - Lisette Hannes overledenGisteren is Lisette Hannes overleden, de echtgenote van Emiel Witters. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Nieuwe vennootschap: Logiko

Zaterdag 3 december 2016
Katrien Horions uit Paal en Bernadette Smets uit Lummen hebben de VOF Logiko opgericht met zetel aan de Toekomststraat in Paal. De vennootschap heeft tot burgerlijk doel het uitoefenen van het beroep van logopedist.

Louis Henkens overleden

Zaterdag 3 december 2016
Donderdag is de uit Paal afkomstige Louis Henkens overleden, de echtgenoot van José Gaethofs. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 ujr) plaats in de Christus Koningkerk in Waterschei. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Dreigende lucht

Zaterdag 3 december 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Dreigende luchtZoomHet onderwerp voor de gekleurde woorden van deze zaterdag zijn duidelijk.

Café Bij Liza

Zaterdag 3 december 2016
Uit de oude doos
Beringen - Café Bij LizaZoomWie kent dit gebouw nog in Paal? Het cafeetje van Liza Eyckmans was jarenlang een vaste stek voor veel inwoners van Paal. Er werd gedanst, gefeest en gedronken. bij Liza was het altijd feest. Na de dood van Liza in 2012 werd het omgebouwd tot een nieuw café met de naam 'Oud Kaffeeke'.

Gemiddeld inkomen 17.850 euro

Vrijdag 2 december 2016
Het gemiddelde inkomen van de Limburger bedroeg in 2014 17.850 euro, terwijl het nationaal gemiddelde toen 17.684 euro was. Dat blijkt uit gegevens die de FOD Economie vandaag bekendmaakte. In Vlaams-Brabant was het gemiddelde inkomen 20.749 euro. Ook in Waals Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen lag het gemiddeld inkomen hoger dan in Limburg. Maar in Limburg lag het inkomen dan weer hoger dan in de provincies Namen, Luxemburg, Luik, Henegouwen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gemiddeld één beknelde per dag

Vrijdag 2 december 2016
In Limburg moeten de brandweer en het MUG-team gemiddeld één keer per dag een bekneld slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Dat meldt TVL.

De barmhartige huurder

Vrijdag 2 december 2016
Tribunaliteiten
Beringen - De barmhartige huurderLow cost onderdak verschaffen is van alle tijden. Denk maar aan de bedevaarders naar Compostela die voor een appel en een ei, of zelfs gratis, onderdak kregen omdat het een bijna religieuze plicht was. Dat zei de vrederechter van Brugge toen hij te maken kreeg met een huurder die zijn huurwoning in Brugge aanbood op Airbnb. Maar, mag iemand die een woning huurt om er in te wonen die woning aanbieden via Airbnb? De huurbaas die zijn opwachting maakte voor de vrederechter van Brugge vond alleszins van niet. (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Swerts overleden

Vrijdag 2 december 2016
Beringen - Germaine Swerts overledenVandaag overleed Germaine Swerts. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).
De auditeur bij de Raad van State heeft een negatief advies uitgebracht inzake de aanleg van de omleidingsweg rond Houthalen-Helchteren. De Vlaamse regering wil de Noord-Zuid realiseren via die omleidingsweg, maar ziet zich daarbij geconfronteerd met bezwaarprocedures vanwege enkele milieugroeperingen. Het huidige advies kadert in de beroepsprocedure die de Milieukoepel heeft opgestart. De auditeur besluit dat de Vlaamse regering onvolledig en onzorgvuldig te werk is gegaan bij het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Mush is more

Vrijdag 2 december 2016
Marissa Papen uit Paal heeft de bvba Mush is more opgericht met zetel aan de Irissenlaan in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het creëren, publiceren, uitgeven, distribueren van audiovisuele producties, websites, tijdschriften, magazines, kranten, boeken, publicaties en alle mogelijke media artikelen én het management van artiesten en bekende personaliteiten.
Beringen - Sinterklaas in Mozaïek Beringen-MijnZoomDe Sint werd deze ochtend dolenthousiast onthaald door de kinderen van Mozaïek in Beringen-Mijn.
Bekijk naast het filmpje ook het fotoverslag op onze facebookpagina.
Beringen - Werkloosheidscijfers Beringen dalenDe werkloosheid in Beringen is in november opnieuw gedaald met 1.6%. Ten opzichte van november vorig jaar is de daling zelfs 4,3%. De daling op jaarbasis is het sterkst bij de mannen (-12.2%), bij de vrouwen is er nog een stijging van 4.5%.

Nieuwe bvba: ACL

Vrijdag 2 december 2016
Tommy Rau uit Paal heeft de bvba ACL opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Driesstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van studies, schattingen en expertises voor gronden, gebouwen en installaties; projectontwikkeling en bemiddeling inzake verhuring en overdracht van handelszaken.

Opening bakkerij Kathleen

Vrijdag 2 december 2016
Beringen - Opening bakkerij KathleenZoomVandaag opende langs de Paalsesteenweg 308 in Paal bakkerij Kathleen. Kathleen Lievens maakt zo een droom waar. Zij verkoopt het ambachtelijk brood van warme bakker Guy Verachtert uit Beringen. Daarnaast heeft ze pralines van B-art chocolates uit Maasmechelen en een ruim assortiment Limburgse streekproducten van o.a. de Jambrouwerij uit Riemst.

Nieuw bvba: Robitech

Donderdag 1 december 2016
Ronny Biesmans uit Koersel heeft de bvba Robitech opgericht met zetel aan de Aardeweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, de installatie van centrale verwarming, alarminstallaties en de aanleg van telecommunicatielijnen en -netten.

Sint voor jong en oud

Donderdag 1 december 2016
Beringen - Sint voor jong en oudZoomOp woensdag 30 november kregen de bewoners van woonzorgcentrum Ocura Beringen en de cliënten van Zorg op Maat hoog bezoek. Sinterklaas en zijn zwarte pieten hadden voor iedereen lekkers mee. Ook de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen werden niet vergeten. Sommigen hadden een tekening mee, anderen zongen een liedje of dansten samen met de pieten. Het was een leuke namiddag voor iedereen. (ingezonden door Benny Vints)
Sint voor jong en oudSint voor jong en oudSint voor jong en oud
Sint voor jong en oudSint voor jong en oud
Zoom
Beringen - Sinterklaasfeest In-Zetje Beringen-MijnZoomGisteren werd een groot Sinterklaasfeest ingericht door In-Zetje. 150 kinderen hadden zich ingeschreven. Vergezeld van zijn zwarte piet en tal van helpers zorgde Sinterklaas voor een onvergetelijk kinderfeest. (Lambert Reynders)
Bekijk hier de foto's

Weerstand Koersel verwelkomt de Sint

Donderdag 1 december 2016
Beringen - Weerstand Koersel verwelkomt de SintZoomSinterklaas is weer in het land gisteren was hij te gast in de voetbalkantine van Weerstand Koersel. Om 18uur zaten al 65 debutantjes U6 en de U7 zenuwachtig te wachten op de goede heilige man. Zelfs hun jongere broertjes en zusjes mochten tot bij de Sint komen en kregen een grote zak snoep. Van af 19 uur was het de beurt aan 85 duiveltjes U8 en U9. De moderator Jan Luts wist zelfs dat één van de pieten en een mama van een duiveltje jarig waren en die moesten ook tot bij de Sint komen. De ouders van de spelertjes feesten natuurlijk mee en de grote nieuwe kantine zat dan ook nokvol. (Jean Beerten)
Bekijk hier al de foto's.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen