Het overige nieuws

Gespot in Koersel

Donderdag 31 maart 2016
Vandaag gezien
Beringen - Gespot in KoerselZoomMarcel Gybels kon vandaag dit vliegtuig spotten in Koersel en vastleggen op foto.
Beringen - Grootste cocaïnevangst ooit in LimburgZoomDe federale gerechtelijke politie heeft in het paasweekend zo'n 1.500 kg cocaïne in beslag genomen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg. Bij diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt alsook in de woningen van verdachten werd er 1.500 kg cocaïne gevonden. Vier personen zijn aangehouden.
De cocaïne zat verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton. In elk van deze blokken (foto) werd een partij cocaïne van 500 kg aangetroffen.

Sanny Vanoppen overleden

Donderdag 31 maart 2016
Beringen - Sanny Vanoppen overledenVrijdag overleed de uit Koersel afkomstige Sanny Vanoppen in Heusden-Zolder. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Julia Vos overleden

Donderdag 31 maart 2016
Beringen - Julia Vos overledenIn WZC  Sporenpark in Beringen is Julia Vos overleden, de weduwe van Henri Claes. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Poetsbijbel in Top 10 Standaard boekhandelZoomHet boek 'De Grote Schoonmaak bijbel' van het Poetsbureau uit Paal is een schot in de roos. Het boek met poetstips van Liesbeth Verboven staat op drie in de boeken top 10.Lezing over de Graven van Loon

Donderdag 31 maart 2016
Beringen - Lezing over de Graven van LoonZoomBeringen is van oudsher een Loonse stad en was jarenlang onderdeel van het Graafschap Loon. Neos Heusden-Zolder organiseert op donderdag 14 april een lezing over de graven van Loon. Gastspreker is Jan Vaes, dr. in de oudheidkunde en kunstgeschiedenis. Hij schreef recent een werk over de graven van Loon. Iedereen is welkom om 14u in CC Muze Zolder. Inschrijven kan via Neos Heusden-Zolder.
Beringen - Kunsttentoonstelling 'Natuur' in De WatersnipZoomVanaf 1 april t.e.m. zondag 31 mei kan je in de Watersnip van Koesel naar een kunsttentoonstelling met als thema natuur.
De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor velen. In de maanden april en mei tonen twee Beringse dames hun kunsten op doek en papier. Deze tijdelijke tentoonstelling toont werken rond het thema natuur: in acryl, aquarel en met potlood van Mathilde Bartels en grafische kunstwerken in pen, krijt, aquarel en houtskool van Maria Beerten.
De expo is toegankelijk van dinsdag tot zondag, telkens van 13u tot 17u.

Stopdag vogels voederen

Woensdag 30 maart 2016
Beringen - Stopdag vogels voederenZoom31 maart is traditioneel de dag om te stoppen met vogels te voederen. Het is dan niet langer nodig om voedsel ter beschikking te stellen van tuinvogels. Is de silo nog niet leeg? Laat hem dan gewoon hangen maar vul hem niet meer bij. Dat is het advies wat vogelbescherming laat weten. (foto: Jos Neys)

Kristof Schepers overleden

Woensdag 30 maart 2016
Beringen - Kristof Schepers overledenMaandag is in Lommel de uit Koersel afkomstige Kristof Schepers overleden, de echtgenoot van Marsha Horstmanshof. Hij was 39 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Pierre Bex overleden

Woensdag 30 maart 2016
Beringen - Pierre Bex overledenVandaag is Pierre Bex overleden, de weduwnaar van Juliette Proost. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Henri Loos overleden

Woensdag 30 maart 2016
Beringen - Henri Loos overledenGisteren is in Beringen de uit Overpelt afkomstige Henri Loos overleden, de echtgenoot van Marina Barrez. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Beringen-Centrum.

Odette Roelofs overleden

Woensdag 30 maart 2016
Beringen - Odette Roelofs overledenIn Koersel is maandag Odette Roelofs overleden, de echtgenote van Hugo Ketelslegers. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Twenty to three'

Woensdag 30 maart 2016

De Paalse muzikant Fred Klee schreef dit mooi liedje naar aanleiding van de aanslagen in Brussel.
Fred schreef het liedje om 23 maart en opgenomen via een oude gsm. De quote van Jimi Hendrix is voor Fred een symbool van hoop na de trieste gebeurtenissen van afgelopen zondag met de voetbalhooligans.
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace "- Jimi Hendrix
Beringen - Erik Persoons signeert boek in BeringenZaterdag 2 april signeert Erik Persoons zijn nieuwste boek in de Standaard Boekhandel van Beringen. De van Koersel afkomstige schrijver is er te gast van 14u tot 17u. De eerste 5 personen die de dag zelf een gesigneerd exemplaar kopen, ontvangen gratis een exemplaar van het kortverhaal "Zwervende zielen" ook van Eric Persoons. Tevens maakt iedereen die de dag zelf een exemplaar koopt ook kans op het winnen van een boekenpakket.
Beringen - Expo Paalse Kunstenaars in Bel-ArtZoomIn de maand april staan bij galerij Bel-Art in Paal drie speciale kunstenaars in de schijnwerpers: Staf Beerten, Jan Hoogsteyns en Ludo Laagland. Deze drie kunstenaars hebben een band met Paal.
Van Jan Hoogsteyns kan je er verstilde figuren, stillevens en landschappen bewonderen, de sfeer spat er vanaf.
De colorist Staf Beerten toont er vroegere schilderijen en naïeve, humoristische werkje van de laatste maanden.
Bij het werk van Ludo Laagland (foto) kunnen we dan weer herinneringen ophalen aan de oerdegelijke Vlaamse schilderkunst.
De expo is te zien elke zondag van 14u tot 18u. Adres: Wisselstraat Paal.

99 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 29 maart 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 16%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Ria Ocula overleden

Dinsdag 29 maart 2016
Beringen - Ria Ocula overledenIn het ziekenhuis van Heusden-Zolder is zaterdag 26 maart Ria Ocula onverwacht overleden. Ria werd geboren in Paal op 23 maart 1947 en is de echtgenote van Gust Put; de moeder van Hans Put, medewerker van de Internetgazet Beringen, en de schoonmoeder van Marie-Paule Mertens.
De familie ontvangt uw rouwbeklag in het funerarium van Paal, Tessenderlosesteenweg 27, op donderdag 31 maart van 19u tot 19u30.
De crematie, gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Paal zal plaatshebben in intieme familiekring. Rouwadres: Hoevestraat 36, 3580 Beringen.
DIT BERICHT GELDT ALS ENIGE KENNISGEVING.

Hanna Jozwiak overleden

Dinsdag 29 maart 2016
Beringen - Hanna Jozwiak overledenZaterdag is Hanna Jozwiak overleden, de weduwe van Christiano Donato. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13 uur ) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Frans Nuyts overleden

Dinsdag 29 maart 2016
Beringen - Frans Nuyts overledenZaterdag is Frans Nuyts overleden, de weduwnaar van Trees Houdmeyers. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Standhouders gezocht voor rommelmarktZoomRimo Beringen organiseert op 30 april haar 4de rommelmarkt op het Eeuwfeestplein in Beringen-Mijn. Rimo doet dit samen met de garageverkoop van Gezinsbond Koersel. Wil je als standhouder deelnemen? Dan kan je reageren via patrick.moons[!]rimo.be

Cursus amfibieën en reptielen

Dinsdag 29 maart 2016
Beringen - Cursus amfibieën en reptielenZoomNu dat de grote trek van padden, kikkers en salamanders aan de gang is, is het misschien ook het moment om die beestjes beter te leren kennen. Natuurpunt Beringen organiseert een cursus amfibieën en reptielen. Deze cursus is niet gewoon een partijtje namen noemen, maar je leert meer over de boeiende en unieke levenswijze van deze dieren.
Data: 12 mei - 19u30 tot 22u30: theorie
22 mei - 9u tot 12u: praktijk
Lesgever: Joeri Cortens van Natuurpunt CVN
Prijs: € 20 (Leden Natuurpunt € 16 )
Inschrijven: zwartebeek[!]natuurpunt.be

Paasfeest ACLI Beringen-Mijn

Maandag 28 maart 2016
Beringen - Paasfeest ACLI Beringen-MijnZoomAlleen maar blije gezichten vandaag in ACLI Beringen-Mijn waar de kinderen genoten van een gezellig artistiek Paasfeest. Bekijk hier de foto's van Lambert Reynders.
Beringen - Tervant wint tornooi Roger ReyndersZoomU13A Tervant wint voor de tweede maal op rij het tornooi Roger Reynders voor Beringse clubs. En dat na een spannende finale tegen Koersel A. Het paastornooi wordt jaarlijks georganiseerd op de terreinen van AC Tervant. 
Beringen - Chiromeisje Koersel vieren PasenZoomDe chiromeisjes van Koersel vierden gisteren Pasen met een misviering in de kerk van Koersel. Daarna was het tijd voor een toffe speldag.

Gezinsdrama en verzekering

Zondag 27 maart 2016
Tribunaliteiten
Niet alles wat in uw verzekeringspolis staat is evangelie. Neem de levensverzekering die bepaalt dat bij een ongeval met opzet van de verzekerde of de begunstigde de verzekeringsmaatschappij niet moet uitbetalen.  Het hof van cassatie, ons hoogste rechtscollege, boog zich over zo’n polis nadat een man zelfmoord pleegde en ook zijn echtgenote en dochter om het leven bracht. De man had de polis afgesloten op het hoofd van zijn echtgenote, de begunstigde van de polis en daarna de twee erfgenamen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Suzanne Mangelschots overleden

Zaterdag 26 maart 2016
Beringen - Suzanne Mangelschots overledenIn Paal is gisteren Suzanne Mangelschots overleden, de levensgezellin van Marc Bosmans. Zij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Zalig Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Beringen - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooi Paasfeest

Deze nacht gaat zomertijd in

Zaterdag 26 maart 2016
Beringen - Deze nacht gaat zomertijd inNiet vergeten... Deze nacht (van zaterdag 26 op zondag 27 maart) start de zomertijd, en moet u uw klok één uur vooruit zetten. Dit betekent ook één uurtje minder slapen voor wie morgen vroeg uit de veren moet!

Start to Skate Beringen

Zaterdag 26 maart 2016

Pascal Peeters maakte deze video van de Beringse Start to Skate-groep aan be-Mine Boulevard.

Kruisweg in Koersels Kapelleke

Zaterdag 26 maart 2016
Beringen - Kruisweg in Koersels KapellekeZoomOp Goede Vrijdag  werd in Koersels kapelleke de kruisiging en dood van Jezus op deberg Golgotha nabij de stad Jeruzalem herdacht. De kruisweg begon met een ingetogen minuut stilte voor de slachtoffers voor de terreurdaden in Brussel. Dan gingen de gelovigen samen met diaken Willy biddend en herdenkend langs de veertien kruiswegstaties, waar telkens werd stilgestaan voor een korte lezing en een kort gebed. (Jean Beerten)
Kruisweg in Koersels KapellekeKruisweg in Koersels Kapelleke
Kruisweg in Koersels KapellekeKruisweg in Koersels Kapelleke
Zoom

Bezinning voor Pasen

Zaterdag 26 maart 2016
Beringen - Bezinning voor PasenZoomWe kregen deze mooie foto toegestuurd van Marcel Gybels. Een foto die voor Marcel de juiste sfeer schept van de afgelopen dagen.

De vink (Fringilla Caelebs)

Zaterdag 26 maart 2016
Beringen - De vink (Fringilla Caelebs)ZoomDe vink heeft een zwarte band boven de snavel en is aan de bovenkant van de kop en de hals grijs van kleur. Wangen en onderkant zijn roze, ze hebben een zwarte rug en twee opvallende witte vleugelstrepen. Het winterkleed van de mannetjes is minder kleurig. De vrouwtjes hebben grijze wangvlakken en een donker grijs groene bovenkant. De onderkant is neigend naar vaal geel of grijs-wit. In de winter zijn de vinken in groepen te zien maar als het broedseizoen begint worden de mannetjes sterk territoriaal en jagen ze alle rivalen weg. Vinken voeden zich meestal op de grond met zaden en wat ongewervelden, ze worden tot 16 cm groot. Habitat: Bosjes, in parken en tuinen.

Een vrolijk Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Een vrolijk PaasfeestZoomDe Gekleurde Woorden staan vandaag in het teken van Pasen.

Wie zijn deze snoepers?

Zaterdag 26 maart 2016
Beringen - Wie zijn deze snoepers?ZoomDeze bende jongeren van café Humanus laten zich de ijsjes van Briebel smaken! We kennen al veel namen op deze foto maar niet allemaal. Help jij ons?

Louis Vandermeeren overleden

Vrijdag 25 maart 2016
Beringen - Louis Vandermeeren overledenVandaag is Louis Vandermeeren overleden, de weduwnaar van Bertha Drieskens. Hij was 97 jaar. De plechtige uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo.
Het Provinciaal Opleidingscentrum PLOT gaat als eerste centrum honden van bewakingsfirma's testen om bewakingsopdrachten uit te voeren. Tot voor kort gebeurde dat enkel in hondenclubs. Als de honden slagen voor de testen, krijgen ze een kwaliteitslabel. Dat meldt TVL.

Het verstand van Beringen

Vrijdag 25 maart 2016
Beringen - Het verstand van BeringenZoomHet estafetteteam dat 5x Beringen promoot organiseert op vrijdag 22 april een prestigieuze kennisquiz.
'Het verstand van Beringen" is een toffe quizavond voor jong en oud. Groepjes van max. 5 personen kunnen inschrijven tot 18 april via e-mail: kristof.vints[!]hotmail.com (met vermelding van ploegnaam en ploegverantwoordelijke)
Deelnameprijs is 20 euro te storten op rekeningnummer BE61 9731 1636 9217 met vermelding van ploegnaam.
De quiz gaat door in zaal Kardijk Beverlo.

Webcam op schachtbok Beringen

Donderdag 24 maart 2016

Wist je dat er een webcam op de schachtbok van Beringen staat? Beijk hierboven live de beelden...

Smiley (75)

Donderdag 24 maart 2016
Beringen - Smiley (75)ZoomDeze smiley zag René Lehaen in Mali. Het is een Moors venster in een gebouw in Djenné.
Beringen - Aanslagen: t/m zondag geen passagiersvluchtenDe passagiersvluchten op Brussels Airport blijven opgeschort tot en met zondag. Dat heeft de luchthaven deze namiddag bekendgemaakt. Wel kunnen passagiers handbagage en ingecheckte bagage van een aantal vliegtuigen, die op de tarmac stonden op het moment van de aanslag, afhalen.

Paniek bij Chloé en Magali

Donderdag 24 maart 2016
Showbizz
Beringen - Paniek bij Chloé en MagaliZoomAlle pop-uprestaurants zijn open en draaien op volle toeren. De duo’s ontdekken op donderdag 24 maart 2016 al meteen hoe moeilijk het is om een eigen zaak te runnen.
In Kortrijk breekt een kleine paniek uit wanneer de zussen Chloë & Magali te horen krijgen dat hun chef Nick pop-up Strombowli verlaat. Dat betekent dat ze vandaag de deuren openen zonder hun ervaren chef. Chloë neemt de leiding, maar of de service vlot zal verlopen blijft de vraag.
Beringen - Deborah en Ernst spelen thuismatchZoomDe Nederlandse zanger Ernst Löw en de Beringse Deborah Ostrega vormen sinds 2013 een passioneel en muzikaal koppel. Aan de hand van eigen nummers en vertaald werk van o.a. Nick Cave en Bette Midler, brengen zij samen een mooi verhaal met duetten en solomomenten, over hun eerste ontmoeting, hun samenzijn, de kracht van de liefde en de ellende van oorlog.
De stemmen van Ernst en Deborah vullen elkaar perfect aan: de hare zuiver, de zijne rauw. Een zwoel samenspel van twee doorleefde muzikanten. Morgenavond in het Casino van Beringen om 20u15. Tickets via CC Beringen.

Een app tegen graffiti

Woensdag 23 maart 2016
Vandaag gelezen
De Italiaanse stad Florence/Firenze gaat de graffiti te lijf met een app. Met de applicatie kunnen bezoekers een digitale boodschap achterlaten die niet op enig moment wordt weggepoetst, en die niet de muren van de vele monumenten ontsiert. 'Autography' werd in de eerste week al meer dan 700 keer gebruikt. De mededelingen van bezoekers zullen elk jaar worden uitgeprint en opgeborgen in het archief van de kathedraal van de stad. Florence hoopt de app te kunnen verkopen aan andere steden die hun monumenten zien verdwijnen onder graffiti.(Bron: ii.nl)
Beringen - Provincie opent digitaal rouwregisterNaar aanleiding van de dodelijke aanslagen in Brussel heeft de provincie Limburg een digitaal rouwregister geopend "om iedereen de kans te geven hun verdriet maar ook hun solidariteit te uiten in antwoord op dit zinloos geweld. Omdat ook Limburg haar verbondenheid en medeleven wil betonen met alle slachtoffers, hun familie en vrienden én met Brussel. Uit respect voor de slachtoffers plaatsen we de dagelijkse activiteiten en berichten op non-actief zolang de periode van nationale rouw is afgekondigd."
Beringen - Paashaas trakteert op Beringse marktenZoomVandaag waren de paashaas en zijn assistente te gast op de markt van Beringen om de bezoekers te trakteren op een lekker paaseitje of een eierlikeur. De paashaas zal ook vrijdag in Beverlo en zondag in Paal zijn opwachting maken.
In de Limburgse kerken zal tijdens de Goede Vrijdag-vieringen respectvolle verbondenheid en solidariteit betuigd worden met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Dat heeft het bisdom Hasselt vandaag laten weten.
Beringen - KoKoDo JuJutsu Beringen op Taikai Kyu Shin KaiZoomIn het weekend van 12 en 13 maart 2016 was KoKoDo JuJutsu club Hei Jo Shin uit Beringen aanwezig met een grote groep op de Taikai 2016 georganiseerd door de club Satori uit Laakdal.
Dit jaarlijkse tweedaagse evenement staat in het teken van de 3 basiswaarden van de Kyu Shin Kai: Vriendschap + Harmonie + Respect.
Gedurende een 10-tal uur, verdeeld over de 2 dagen werd er getraind met leden van alle clubs uit Europa waaronder: Oekraïne, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en (…) Het hele nieuwsbericht

Wieske Polmans overleden

Woensdag 23 maart 2016
Beringen - Wieske Polmans overledenMaandag is Wieske Polmans overleden, de echtgenote van Jos Reynders. Zij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Brouwketels Remise 56 geïnstalleerdZoomIn de Koerselse brouwerij Remise 56 zijn nu ook de brouwketels geplaatst. Brouwmeester Patrick Haselaars kan nu aan de slag om zijn nieuwe Beringse bieren te brouwen.
Beringen - Zwarte Beekwandeling nu ook op app NatuurpuntZoomNatuurpunt heeft nu ook een app waarbij de mooiste natuurwandelingen en fietstochten getoond worden. Zo kan je vooraan met je smarthphone de vallei van de Zwarte Beek in Beringen gaan verkennen. Wel oppassen dat je niet tegen een boom loopt als je teveel op je app kijkt!

Georges Dewit overleden

Dinsdag 22 maart 2016
Beringen - Georges Dewit overledenVandaag is de uit Paal afkomstige Georges Dewit overleden, de echtgenoot van Alice Van de Weyer. Hij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Beringen - Aanslagen (5): luchthaven ook morgen dichtDe luchthaven Brussels Airport in Zaventem zal ook morgen volledig gesloten blijven. Dat heeft de CEO van de luchthaven gezegd tijdens een geïmproviseerde persconferentie. Een en ander heeft te maken met het gerechtelijk onderzoek en met het opruimen van de schade na de aanslagen.
Gekleurde Woorden
Beringen - Brussel, een zwarte dag vol tranenZoomFotograaf Lambert en dichteres Edith staan even stil bij de aanslagen in Brussel.
Beringen - Aanslagen (4): stations weer open- Om 16u zijn de treinstations in Brussel weer geopend. De toestand is echter nog chaotisch;
- Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd;
- Voorlopige balans van de aanslagen: 34 doden en een 200-tal gewonden.
Beringen - Aanslagen (3): Qrios annuleert vanavond lessenOmwille van de terreurdreiging annuleert Qrios vanavond/ dinsdag alle lessen. Zonder tegenbericht gaan de lessen morgen gewoon door.
Beringen - Aanslagen (2): mededeling InfrabelHet treinverkeer wordt ook in Vlaanderen fors beïnvloed door de situatie in de hoofdstad, aldus Infrabel. Het treinverkeer vanuit West- en Oost-Vlaanderen (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent) naar Brussel wordt beperkt tot Denderleeuw. Vanuit het oosten van het land (Limburg en Vlaams-Brabant) wordt het treinverkeer naar Brussel beperkt tot Leuven en vanuit het noorden (Antwerpen en de Kempen) rijden treinen niet verder dan Mechelen of Vilvoorde. Het treinverkeer dat Brussel niet aandoet, ondervindt minder hinder. Dat is het geval voor het verkeer tussen Gent en Antwerpen, Mechelen en Leuven, Gent en Mechelen of Aarschot en Antwerpen. De Brusselse stations werden deze ochtend gesloten.

Fons Castermans overleden

Dinsdag 22 maart 2016
Vandaag is Fons Castermans overleden, de echtgenoot van Paula Willems. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Annie Put overleden

Dinsdag 22 maart 2016
Beringen - Annie Put overledenGisteren is Annie Put overleden, de weduwe van François Simons. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 u.) in funerarium Convents in Koersel.

Belgica voorgesteld in Roxy

Dinsdag 22 maart 2016
Beringen - Belgica voorgesteld in RoxyZoomGisterenavond werd in de Roxy van Koersel de film Belgica voorgesteld in aanwezigheid van acteur Tom Vermeir. Er was nog een afterparty met DJ-Duo Kung Fu Sound Collective.

Aanslagen in Brussel

Dinsdag 22 maart 2016
Beringen - Aanslagen in BrusselFLASH Er is deze ochtend een zelfmoordaanslag gepleegd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid en vertrekkende passagiers wordt gevraagd om voorlopig niet naar de luchthaven te komen. Dat is overigens moeilijk omdat de toegangswegen door de politie zijn afgesloten. Ook het treinverkeer ligt er stil.UPDATE De luchthaven blijft tot morgenvroeg 6u dicht.  Tot dusver is er sprake van 11 doden en 35 gewonden. Ook in het metrostation Maalbeek is een aanslag gepleegd. Daar zouden 15 doden zijn gevallen. UPDATE II De treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid zijn op bevel van de politie ontruimd. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station in Antwerpen. Eurostar- en Thalystreinen vanuit of naar Brussel zijn geannuleerd. UPDATE III Ook het station Schaarbeek is gesloten. Minister van Onderwijs Crevits vraagt aan de scholen dat alle leerlingen binnen het schoolterrein worden gehouden.
Beringen - Infoavond WhatsApp preventie BeringenZoomNa de preventiegroep Paal staat ook de WhatsApp preventiegroep Beringen in de startblokken. Geïnteresseerden zijn donderdag 24 maart welkom voor een informatie-avond in café 't Vijgeblad in Beringen om 20u30.
Vandaag gezien
Beringen - Lammetjes op terril van BeringenZoomOnze natuurfotograaf Jos Neys was deze week ook al in de ban van het prille leven. Vandaag maakte onze medewerker Lambert Reynders een wandeling op de terril van Beringen. De kudde schapen daar heeft voor een heel nieuwe generatie gezorgd. En dat levert mooie plaatjes op. Nu de lente vandaag officieel is begonnen is een wandeling op de terril een ideaal moment om een frisse neus te halen en te genieten van de ontluikende natuur.
Lammetjes op terril van BeringenLammetjes op terril van Beringen
Zoom
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 27 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 22%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de SLim-controles werden er afgelopen weekend liefst 20 rijbewijzen ingetrokken.

Charel Nuyts overleden

Maandag 21 maart 2016
Beringen - Charel Nuyts overledenGisteren is Charel Nuyts overleden, de echtgenoot van Simonne Vandebril. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn.

Eetdag Flandria Paal

Zondag 20 maart 2016
Beringen - Eetdag Flandria PaalZoomZaterdag organiseerde Flandria Paal hun eerste eetdag van het jaar. De parochiezaal van Paal zat de hele dag afgeladen vol met sympathisanten van de voetbalclub.
Meer foto's op de website van Paalonline.
Beringen - Lentefeest De Hoeksteen KorspelZoomOp 18 maart hebben de leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar van SBS De Hoeksteen uit Korspel hun jaarlijks lentefeest gehouden in de Kardijk van Beverlo. De kinderen leefden zich uit tijdens de spellen die gedaan werden en de optredens van het 5de en 6de jaar. Toen Dj The Party Brothers uit Korspel startte met de aansluitende kinderfuif, gingen de kinderen helemaal los.
Lentefeest De Hoeksteen KorspelLentefeest De Hoeksteen Korspel
Zoom

360° Koersels Kapelleke

Zondag 20 maart 2016

Wim Daniels maakte deze mooie 360° panoramafoto van het Koersels Kapelleke

Hier komt de lente!

Zondag 20 maart 2016
Beringen - Hier komt de lente!ZoomDe lente is in aantocht en dat is ook de tijd van de lammetjes. Onze fotograaf Jos Neys kon deze mooie reeks maken.
Hier komt de lente!Hier komt de lente!
Zoom

Lydia Engelen overleden

Zaterdag 19 maart 2016
Beringen - Lydia Engelen overledenVandaag is de uit Beverlo afkomstige Lydia Engelen overleden, de weduwe van Leon Wellens. Zij was 70 jaar. De afscheidsviering waarna begraving in het urnenveld op de begraafplaats van Balen-Olmen vindt in beperkte kring plaats.

Jef Lemmens overleden

Zaterdag 19 maart 2016
Beringen - Jef Lemmens overledenGisteren is Jef Lemmens overleden, de weduwnaar van Simonne Gijbels. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Stoet in Beverlo

Zaterdag 19 maart 2016
Beringen - Stoet in BeverloZoomZondag is het een hoogdag voor de leden van de Orde van de Schacht uit Beverlo. Om 14u11 trekt er weer een stoet door het centrum van Beverlo. De Limburgse jeugdprinses van Limburg 2016 zal de stoet opvrolijken. Vorig jaar was de regen een grote spelbreker voor de eerste stoet van de nieuwe carnavalsvereniging. Voor morgen is het weer alleszins veel beter. Volgens de meteo blijft het droog. Iedereen is zondag welkom. De inkom is gratis.

Eugenia Reynders overleden

Zaterdag 19 maart 2016
Beringen - Eugenia Reynders overledenWoensdag is de uit Koersel afkomstige Eugenia Reynders overleden, de weduwe van Jules Corthouts. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Beyne in Heusden-Zolder.

Gerda Vanderbiesen overleden

Zaterdag 19 maart 2016
Beringen - Gerda Vanderbiesen overledenMaandag is de uit Beringen afkomstige Gerda Vanderbiesen overleden, de echtgenote van Ivo Aerts. Zij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats. Haar urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Zonhoven-Centrum.

De lente door Edith en Lambert

Zaterdag 19 maart 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - De lente door Edith en LambertZoomElke zaterdag geven we een foto van Lambert Reynders waarbij Edith Oeyen een tekst schrijft. Geniet van deze 'gekleurde woorden'.

Vlaamse Gaai

Zaterdag 19 maart 2016
Beringen - Vlaamse GaaiZoomVlaamse Gaaien kunnen enigszins, afhankelijk van het gebied waar ze verblijven, van kleur verschillen, zowel in diepte als in hoeveelheid zwart op de kop. De gaaien zijn altijd te herkennen aan aan hun krijsende roep die op een hese schreeuw lijkt, en aan hun bonte kleuren. Ze zijn zeer schuw en laten zich zelden benaderen. Ze leggen in de herfst voorraden eikels en zaden aan die hen de winter door moeten helpen. In de zomer beroven ze soms nesten van andere vogels van zowel hun eieren als kuikens. Ze worden tot 35 cm groot.
Habitat: diverse bossen, ook bosjes in velden en in grote, oude parken en tuinen.

Weerstand Koersel - Beringen FC

Zaterdag 19 maart 2016
Uit de oude doos
Beringen - Weerstand Koersel - Beringen FCZoomVorig weekend stond de derby Weerstand Koersel tegen KVK Beringen op het programma. Het ideaal moment om deze foto van Jan Luts even te publiceren. Weerstand Koersel tegen FC Beringen in 1969.

Smiley (74)

Vrijdag 18 maart 2016
Beringen - Smiley (74)ZoomEen smiley, gezien op een biobak in Eindhoven... (Foto Fia van Weelden)

Incidentje

Vrijdag 18 maart 2016
Vandaag gelezen
Een Waals aannemer heeft vorige week per ongeluk een verkeerde gevel gesloopt, in Charleroi. Daardoor verdween een beroemde art nouveau-gevel. Hij had bij de buren moeten zijn, waar hij overigens niet de gevel had moeten slopen, maar alleen het interieur, dat zou worden vernieuwd. En uiteindelijk bleek ook dat de man wel een bouwvergunning had aangevraagd, maar die nog niet had gekregen. Een driedubbele fout dus. De aannemer zegt dat hij alles weer in de oude staat terugbrengt: "Ce petit incident va être réparé". (Bron: Waalsweekblad.be)

Eugeen Heselmans overleden

Vrijdag 18 maart 2016
Beringen - Eugeen Heselmans overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Eugeen Heselmans overleden, de weduwnaar van Christine Sweygers. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Nora Berrevoets overleden

Vrijdag 18 maart 2016
Beringen - Nora Berrevoets overledenGisteren is Nora Berrevoets overleden, de weduwe van Gust Theunis. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn.
Showbizz
Beringen - Opening Strombowli pop-uprestaurantZoomVanavond is het eindelijk zover. Pop-uprestaurant Strombowli opent de deuren. Na de generale repetitie zijn de Paalse zussen helemaal klaar voor het grote werk. Ze hebben ondertussen hun draai gevonden in Kortrijk. Zij serveren al hun Siciliaanse gerechten in kommetjes. In het interieur verwijzingen naar de Siciliaanse vulkaan, maar ook kleur en verschillende prints. Een hedendaagse, kleurrijke look voor Chloë en Magali. Een tafel reserveren kan via de website van VTM.

Swakke Jamar overleden

Donderdag 17 maart 2016
Beringen - Swakke Jamar overledenVandaag is Swakke Jamar overleden, de weduwnaar van Albertine Byloos. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Medicare zoekt lokaal

Donderdag 17 maart 2016
Beringen - Medicare zoekt lokaalZoomDe vrijwillige ambulancedienst Medicare vzw uit Paal is op zoek naar een wachtlokaal voor hun dienst. "Ik denk hierbij aan een zitruimte, sanitair, keukentje en slaapruimte. Mag werk aan zijn. Zowel privé als bedrijven zijn welkom om te helpen. Wie kan ons helpen of weet iets geschikt?", laat Thomas van den Heuvel weten. Meer info via deze link.

Wie zoekt mee naar Dotje?

Woensdag 16 maart 2016
Beringen - Wie zoekt mee naar Dotje?ZoomDit is Dotje! Zij werd een tijdje geleden geleden (5/3) in het asiel van Lommel geadopteerd maar is - door haar nog wat schuchtere karakter - in paniek geslagen en weggelopen bij haar nieuwe baasjes. Dat gebeurde in de buurt van de Acacialaan in PAAL. Wie heeft haar gezien? Indien u haar spot, probeer haar in te sluiten in een tuin of garage, zodat ze niet weg kan lopen. Het kan zijn dat ze niet spontaan naar mensen toe gaat. Jammer genoeg is haar chipregistratie nog niet geactiveerd. Daarom is het van groot belang deze oproep te delen, zodat de mensen die haar vinden, snel contact kunnen opnemen met haar baasjes! Zij zijn te bereiken op dit nummer: 0485 03 12 98. Indien zij niet bereikbaar zijn, mag u ook het asiel contacteren: 011 56 23 73.

Hubert Schepers overleden

Woensdag 16 maart 2016
Beringen - Hubert Schepers overledenIn WZC BoCasa in Heusden-Zolder overleed de uit Koersel afkomstige Hubert Schepers, de weduwnaar van Jeanine Polfliet. Hij was 95 jaar en werd na de afscheidsplechtigheid in Zolder bijgezet in het familiegraf in Koersel.

Eugeen Reynders overleden

Woensdag 16 maart 2016
Beringen - Eugeen Reynders overledenGisteren is Eugeen Reynders overleden, de weduwnaar van Rosalie Reynders. Hij was 102 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Putrock zoekt medewerkers

Woensdag 16 maart 2016
Wil jij een handje toesteken voor, tijdens of na PUTROCK festival 2016? Schrijf je dan nu in via de website. Interesse maar nog niet helemaal overtuigd? Had je graag wat meer informatie gehad? Kom dan woensdag 23 maart om 20u naar het café van het Mijnmuseum en we bieden een antwoord op al jouw vragen! Je kan je dan ook ter plekke inschrijven.

Animatoren gezocht

Woensdag 16 maart 2016
Beringen - Animatoren gezochtZoomBij speelpleinwerking Hupsekwap Beringen zoeken ze nog animatoren voor deze zomer. Bij Hupsekwap helpen ze je graag op weg om:
- een groep kinderen te leren begeleiden en uiteraard mee te spelen,
- samen creatieve spelen te verzinnen,
- fantasierijke activiteiten te bedenken,
- je vriendenkring uit te breiden,
- deel te nemen aan knotsgekke leidingsactiviteiten.
Word jij 16, 17 of ouder in 2016 en wil je een onvergetelijke vrije tijd beleven? Kom dan zeker een kijkje nemen op de infodag op dinsdag 29 maart van 14 tot 17 uur in het Mijnstadion .

Josephine Van Decraen overleden

Dinsdag 15 maart 2016
Beringen - Josephine Van Decraen overledenZondag is Josephine Van Decraen overleden, de weduwe van Georges Dillen. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Poldine Vanheel overleden

Dinsdag 15 maart 2016
Beringen - Poldine Vanheel overledenVandaag is Poldine Vanheel overleden, de weduwe van Ferdinand Schoofs. Zij overleed op haar 90ste verjaardag. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn.

Justine Houben overleden

Dinsdag 15 maart 2016
Beringen - Justine Houben overledenIn Paal is gisteren Justine Houben overleden, de echtgenote van Bertrand Sikivie. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Jeuk.
Showbizz
Beringen - Reserveer nu uw plaatsje in StrombowliZoomHet populaire VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant schakelt deze week een versnelling hoger. De Paalse zusjes Magali en Chloé hebben zich genesteld in Kortrijk en zijn klaar om in hun restaurant Strombowli de eerste gasten te ontvangen. Reserveren kan nu al via de site van VTM.
De meisjes wisten de jury te imponeren met hun nieuw concept waarbij ze het eten serveren in Bowls. Wat dacht u van een Sicilian Fish Soup? Mosselen met venkel en Sambuca of Rundsvlees met gebakken aardappelen, erwt en munt?

Tom Vermeir stelt Belgica voor

Dinsdag 15 maart 2016
Beringen - Tom Vermeir stelt Belgica voorZoomMaandag 21 maart is er in Roxy Koersel een speciale voorstelling van Belgica in aanwezigheid van hoofdacteur Tom Vermeir. Deze nieuwe Belgische succesfilm krijgt overal lovende kritieken en zeker ook voor zijn soundtrack. De beats van het gelegenheids DJ-duo Kung Fu Sound Collective zullen jullie voor en na de film in de juiste stemming brengen.

Construct 44 failliet

Dinsdag 15 maart 2016
De rechtbank van Koophandel heeft bouwfirma Construct 44 met zetel aan de Leysestraat in Beverlo failliet verklaard. Curator in deze zaak is mr. Godfrey Lesire uit Hasselt.

Nacht van de geschiedenis Paal

Dinsdag 15 maart 2016
Beringen - Nacht van de geschiedenis PaalIn Paal wordt de nacht van de geschiedenis gevierd met een heerlijk trappistenbier. Voor slechts 8€ (leden) of 10€ kan je de ganse avond genieten van heerlijke "Westmalle dubbel" , "Westmalle trippel" en "Westmalle kaas". Etienne Bervoets zal op zijn gekende manier de geschiedenis van de abdij en zijn bewoners vertellen. Inschrijven via 011/42 74 05 julien.huygens[!]skynet.be
De avond gaat door in OC De Buiting op dinsdag 22 maart om 20u.In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Eerste lammetje geboren

Maandag 14 maart 2016
Maak dat mee!
Beringen - Eerste lammetje geborenZoomIn de Stalse Schans in Koersel is afgelopen weekend het eerste lammetje geboren. De komende dagen en weken worden nog tientallen geboortes verwacht. De nieuwe kroost van boer Willy kan je gaan bezoeken tijdens de opendeurdag op 10 april.

Guillaume Aerts overleden

Zondag 13 maart 2016
Beringen - Guillaume Aerts overledenDonderdag is de uit Paal afkomstige Guillaume Aerts overleden, de weduwnaar van Colette Verboven. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Hangmat van het verleden

Zaterdag 12 maart 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Hangmat van het verledenZoomElke zaterdag tonen we een foto van onze medewerker Lambert Reynders waarbij Edith Oeyen een tekst verzint.

MTB Bike Brothers op terril

Zaterdag 12 maart 2016
Vandaag gezien
Beringen - MTB Bike Brothers op terrilZoomDeze ochtend werd er voor de stad Beringen gefilmd op de terril. De MTB Bike Brothers waren al vroeg uit de veren maar dat leverde dan ook mooie plaatjes op.

Hotel du Cerf

Zaterdag 12 maart 2016
Uit de oude doos
Beringen - Hotel du CerfZoomEén van de oudste horecazaken van Beringen is ongetwijfeld Hotel Het Hert of Hotel du Cerf zoals het vroeger in het Frans op de gevel prijkte. Toen zaten de mensen fier op het terras en dit weekend, als het weer wat gaat meevallen, zal het terras zeker opnieuw zijn plaats krijgen op de markt van Beringen. Tijden veranderen maar soms ook niet...

De Pimpelmees

Zaterdag 12 maart 2016
Beringen - De PimpelmeesZoomDe pimpelmees (Parus Caruleus) wordt tot 12 cm lang. Het mannetje is azuurblauw- olijfgroen-geel, zwart-wit van kleur. Het is een zeer kleurrijk vogeltje. Het vrouwtje is iets lichter van kleur. De pimpelmees heeft een kort snaveltje, het weegt slechts 10 gram. Ze zijn zeer behendig en gaan al buitelend op zoek naar kleine insecten en spinnetjes, ook ondersteboven hangend tot in de verste takjes van bomen en struiken.
Habitat:
Bossen, struikgewas, tuinen en parken.
Uit de oude doos
Beringen - Verenigingen uit Beringen-Mijn gezochtZoomDe werkgroep Citévolk Spreekt gaat in november van dit jaar een grote tentoonstelling houden rond het verenigingsleven van Beringen-Mijn. Zij zijn nog op zoek naar ex-leden of ex-bestuursleden van volgende verenigingen:
- MJA ofwel Maatschappelijke Jongeren Actie
- LSFG (LImburgse Federatie van Socialistische Gepensioneerden)

Orbiter 10 jaar op Mars

Vrijdag 11 maart 2016
Uit de ruimte


Gisteren vierde de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) de tiende verjaardag van zijn verblijf op Mars. In die tien jaar heeft de MRO de rode planeet gedetailleerd in kaart gebracht. De ruimtesonde is ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontdekkingen, waaronder de vondst van stromend water op Mars. En nu is de sonde bezig met het zoeken naar geschikte plaatsen om een Mars-expeditie te laten landen. Dit filmpje - met Engelstalige bijschriften - toont alvast prachtige beelden van de planeet. Bekijk het eens op het volledige scherm van uw pc! (Video: Nasa- CIT)
Tribunaliteiten
Wie met een truweel geboren is en een dochter heeft met een vriend, stelt zich meestal weinig vragen als die dochter een eigen huis wil. Hij metst. De dochter waar het hier over gaat kocht samen met haar vriend een bouwgrond en zij leenden 37.600 euro voor bouwmaterialen. Twee jaar later stond er een huis, maar was er geen vriend meer.
Het gewezen koppel verkocht de woning voor 237.000 euro, zonder er ooit te hebben gewoond. Enkele maanden later beweerde de vader van het meisje voor de rechtbank van (…) Het hele nieuwsbericht
In de paasnacht worden er in het bisdom Hasselt 7 volwassenen gedoopt. Er zijn ook 8 volwassenen die gevormd worden. Dat blijkt uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie. In totaal worden er dit jaar in ons land 222 volwassenen gedoopt en 120 gevormd.

Yvonne Reynders overleden

Donderdag 10 maart 2016
Beringen - Yvonne Reynders overledenIn Stal-Koersel is gisteren Yvonne Reynders overleden, de weduwe van Jef Theunis. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

De 'Oculus' in New York

Donderdag 10 maart 2016
Van onze man in New York
Beringen - De 'Oculus' in New YorkZoomNew York heeft er weer een toeristische attractie bij, de Oculus.  Een enorme architectonische constructie  die een winkelcentrum overkoepelt en de verschillende vormen van openbaar vervoer met elkaar verbindt, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In België is hij gekend voor onder meer zijn ontwerp van het station in Luik. Na jaren van vertraging en een cost overrun van 2 miljard dollar is er eindelijk een gedeelte van de ‘World Trade Center Transportation hub’ toegankelijk voor het publiek. Het zal nog zeker tot augustus duren vooraleer het gehele bouwwerk gebruiksklaar zal zijn. Het heeft alvast de dubieuze titel van ‘duurste station ter wereld’. (Foto's Dirk Vandenberk)
De 'Oculus' in New YorkDe 'Oculus' in New York
Zoom
Beringen - Nigel Williams schopt keet in Casino BeringenZoomNigel Williams komt vrijdag 11 maart naar Casino Beringen met ‘Accident de Parcours’, de laatste show die hij zal spelen. De show wordt ‘een tragikomedie over de mens, met dank aan de evolutie’. “Voor wie zich zorgen maakt: ik sta geen evolutieleer te onderwijzen op het podium,” zegt Nigel. “’t Is meer: de homo sapiens, wat is er nu van geworden? Ik móet keet schoppen, mijn kritiek op de maatschappij ventileren.”
Lachen met de mens is dus de boodschap! Tickets via www.ccberingen.be of 011 450 312

Hatsjoe! in Casino Beringen

Donderdag 10 maart 2016
Beringen - Hatsjoe! in Casino BeringenZoomNog op zoek naar een leuke uitstap met je (klein)kinderen op zondag? ‘HATSJOE!’ van Ellen Smets is een fantasierijke voorstelling met veel spel en dans waarin Jut en Jukka ontdekken wat kleur is. De mooie kleuren veranderen hun witte wereldje in een vrolijke boel! Vanaf 2 jaar, op zondag 13 maart in Casino Beringen. Enkel nog kaarten voor de voorstelling om 14 uur! Tickets via www.ccberingen.be of 011 450 312

Rosa Jordens overleden

Donderdag 10 maart 2016
Beringen - Rosa Jordens overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige Rosa Jordens overleden. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Vandaag gelezen
'Het feit dat geld en economische waarde in deze tijd de enige maatstaf zijn geworden is een dieptepunt in onze beschaving. Als je alles terugbrengt tot geld dan zijn we een soort honden en katten en houden we ons alleen nog bezig met de vraag of we voldoende eten, seks en rust krijgen. Je bent bang voor dingen die je niet begrijpt en onderwijs kan die angst verminderen, kan ervoor zorgen dat je de zaken in perspectief ziet en op de lange termijn denkt. Kortetermijndenken leidt tot fout op fout. Als je geen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Marie-Thérèse Gombeer overledenGisteren is Marie-Thérèse Gombeer overleden, de weduwe van Remi Pauwels. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Natale Iaccino overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Beringen - Natale Iaccino overledenVandaag is Natale Iaccino overleden, de echtgenoot van Paulina Turco. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum.

Victor Nijs overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Beringen - Victor Nijs overledenVandaag is Victor Nijs overleden, de weduwnaar van Ludwina Dams. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Victor Rietjens overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Beringen - Victor Rietjens overledenGisteren is Victor Rietjens overleden, de weduwnaar van Tilla Bervoets. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Film voor het goede doel in KoerselZoomDinsdag 8 maart organiseert Lions Club Astrid Leopoldsburg weer een avant-première voor het goede doel.  Ze brengen 'Miss you already' met in de hoofdrollen Drew Barrymore, Toni Collette, Dominic Cooper en Jacqueline Bisset.
De film komt pas eind april in de zalen. Afspraak in The Roxy Theater om 20u.
Morgennamiddag wordt in Eetstaminee De Lemmensmolen in Beverlo het appartementsgebouw gelegen Beverlo-Dorp 49-51 openbaar verkocht. Het complex staat op een perceel van 2a54ca en heeft een K.I. van 551 euro.
Morgennamiddag wordt in taverne De Vagant in Koersel de woning Albert I-laan 103 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a73ca  en heeft een KI van 480 euro.
De derdejaarsleerlingen van het Spectrumcollege zorgen op vrijdag 11 maart voor een leuke spelletjesnamiddag voor bezoekers en bewoners van Campus de Klitsberg in Paal. De leerlingen zorgen tussendoor voor wat lekkers. Ben je nieuwsgierig naar wat zij in hun mars hebben? Kom dat zeker eens langs. Deelname is volledig gratis!

Twee provinciale geoloketten

Maandag 7 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Het provinciebestuur heeft twee geoloketten online gezet. Het eerste is het geoloket "Luchtbeelden". Dat bevat de meest actuele gebiedsdekkende middenschalige luchtfoto van de provincie Limburg met een grondresolutie van 25 cm. Het product is een compilatie van de orthofotomozaïeken (winteropnamen) die voor ieder deel van dit gebied ingewonnen zijn. Dat geoloket vindt u hier.
Het tweede geoloket behelst de "Atlas van de Buurtwegen". Wie het bezoekt kan het tracé en de weggrenzen van de buurtwegen raadplegen. De atlas van de buurtwegen werd opgesteld naar aanleiding van de wet van 10 april 1841. Hij vormt een inventaris van alle wegen die van belang waren voor het lokale verkeer. Het is een historisch document, waarvan de originele kaarten werden ingescand. Ook de wijzigingen zijn consulteerbaar via dit geoloket. UPDATE Hier staat een gebruikershandleiding.

Extra toezicht op gordeldracht

Maandag 7 maart 2016
Beringen - Extra toezicht op gordeldrachtTot 4 april controleren de Limburgse politiediensten extra op de gordeldracht en de kinderzitjes. Bedoeling van de actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (artikel 35 van de Wegcode), en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van de noodzaak om de vervoerde kinderen veilig vast te maken in hun voertuig.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 48 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 25%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louisa Bijloos overleden

Maandag 7 maart 2016
Beringen - Louisa Bijloos overledenGisteren is Louisa Bijloos overleden. Zij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents.

Gezinsbond Beverlo

Maandag 7 maart 2016
Beringen - Gezinsbond BeverloZoomHet zijn drukke weken voor de Gezinsbond van Beverlo. Afgelopen zondag organiseerde zij een succesvolle tweedehandsverkoop. Volgende week zondag is er hun jaarlijkse eetdag in het parochiecentrum van Beverlo. Kaarten kan je bestellen via deze facebookpagina. (foto: Lambert Reynders)

Openbare verkoping: Zuidstraat

Maandag 7 maart 2016
Morgennamiddag worden in café Thier de woning Zuidstraat 118, een aangrenzend perceel bouwgrond van 11a62ca en een perceel achterliggende grond van 8a10ca openbaar verkocht na hoger bod. De inzetprijs na dat hoger bod is bepaald op 176.200 euro.
Showbizz
Beringen - Erhan Demirci te gast bij VuslatZoomDe uit Ham afkomstige stand-upcomedian Erhan Demirci was zondagochtend te gast bij Vuslat Beringen-Mijn. Hij gaf er een optreden tijdens de maandelijkse ontbijtsessies die er georganiseerd worden. (Lambert Reynders)

Showbizz

In Gent is Theo Thysmans overleden. Hij was ook gekend als Tony Mann, de zanger van The Lions. Deze Beringse band was razend populair in de jaren zestig. Theo werd geboren in Beverlo op 5 juni 1944 en overleed vorige week in Gent. Hij wordt maandag 7 maart begraven in de aula van het crematorium Westleden in Lochristi.
Luister nog eens naar Don't Seduce me, één van de hits van The Lions uit 1968.

Vandaag gelezen
"Als wij wat hebben, dan kunnen we thuis een beroep doen op de expertise van de beste artsen, voor de lokale bevolking geldt dat niet. Misschien hadden wij als atleten meer van ons moeten laten horen. Misschien had het IOC de Spelen niet moeten toekennen aan een land waar je voor geld de duivel kan laten dansen."
(Zeilster Evi Van Acker in "De Morgen" over de vervuiling van het water van de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro, waar later dit jaar gezeild wordt in het kader van de Olympische Spelen.)

Vzw Arte opgericht

Zaterdag 5 maart 2016
Peter Weyns uit Retie, Cafer Isin uit Tessenderlo en drie inwoners van Beringen hebben de vzw Arte opgericht. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Orgelwinningstraat in Beringen. Doel is onder meer het organiseren van concerten, festivals, tentoonstellingen, theaters, seminaries, cursussen, congressen, symposia, voorstellingen, voordrachten, interculturele uitstappen en reizen.

Pierre Bosmans overleden

Zaterdag 5 maart 2016
Beringen - Pierre Bosmans overledenOp 26 februari overleed in Genk de uit Beringen afkomstige cardioloog Pierre Bosmans, de echtgenoot van Nicole Dormans. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme familiekring.

Poldin Coomans overleden

Zaterdag 5 maart 2016
Beringen - Poldin Coomans overledenOp 24 februari overleed Poldin Coomans, de weduwe van Siegfried Lenz. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Haar urne werd bijgezet op de begraafplaats van Koersel.

Julia Spapen overleden

Zaterdag 5 maart 2016
Beringen - Julia Spapen overledenIn WZC Prinsenhof in Koersel overleed op 27 februari Julia Spapen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in beperkte familiekring plaats.
Beringen - Koffiestop in Beringse bibliotheekZoomGisteren kom men een kopje koffie drinken in de bibliotheek van Beringen ten voordele van Broederlijk Delen. Door een bijdrage naar keuze in de daarvoor voorzien box te stoppen steun je deze organisatie in hun strijd tegen armoede. (Jos Neys)

Casino Beringen

Zaterdag 5 maart 2016
Uit de oude doos
Beringen - Casino BeringenZoomDeze week verspreidde de stad Beringen een persbericht over de restauratie van het casino van Beringen. Vandaag een foto van het gebouw in het prille begin.

Poëzie meets fotografie

Zaterdag 5 maart 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Poëzie meets fotografieZoomIn de reeks Gekleurde Woorden brengen we elke week een foto van Lambert Reynders waarbij dichteres Edith Oeyen een tekst zet.

Turkse Tortel

Zaterdag 5 maart 2016
Beringen - Turkse TortelZoomDe Turkse tortel (Streptopelia Decaocto) wordt tot 33 cm lang, is beige-grijs van kleur met een zwart-witte nekring. Ze hebben donkere slagpennen met een witte rand langs de voorkant van de vleugel. Witte punten van staartveren worden zichtbaar als hij zijn staart spreidt. De intensiteit van kleur varieert, bij beide geslachten is dat zo. Hij of zij voedt zich met graszaad, graan en fruit.
Habitat: Parken en tuinen.
Bekijk hier de mooie website van Jos met nog meer natuurfoto's.
Beringen - Expo Piet Van Aken en Ria BalletZoomTekenen en schilderen zit bij Piet Van Aken in het bloed. Vanaf zijn zestiende, nadat zijn ouders hem schildergerei als verjaardagsgeschenk geven, begint het echte schilderwerk via olie op doek, waarin zijn voorliefde voor het impressionisme niet weg te denken is.
Ria Ballet is lid van de "Hagelandse aquarelclub" en de "Kunstkring van Zoutleeuw". Haar eerste lessen kreeg ze tijdens een workshop in Toscane onder begeleiding van "meester aquarellist” Piet Van Aken. Daarna volgde ze lessen bij Willy Van Esch, Theo Verhulst, Frieda Rouffa en anderen.
Je kunt deze twee kunstenaars ontdekken, elke zondag in maart van 14u tot 18u in galerij Bel-Art, Wisselstraat in Paal
In de eerste twee maanden van 2016 gingen er in Limburg 121 ondernemingen failliet. Dat zijn er 25 minder dan in januari en februari 2015, oftewel een daling van 17%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van handelsinformatiebureau Graydon. Onze provincie kent daarmee het beste cijfer van alle Vlaamse provincies qua evolutie in het aantal faillissementen. In heel België was er tijdens de voorbije 2 maanden een daling van 13%, in Vlaanderen slechts een lichte daling van 0,6%.

Geen Limburgs jeugdvoetbal

Vrijdag 4 maart 2016
Het Provinciaal Comité van de Voetbalbond heeft vanmiddag beslist om alle wedstrijden voor invallers, jeugd en G-voetbal af te gelasten. De algemene afgelasting geldt van 4 tot en met 6 maart.
Beringen - Spectrumcollege Bovenbouw St-Jozef in pyjamaZoomRecht uit bed en meteen naar school, dat moet vandaag zowat het ochtendritueel geweest zijn bij de meeste leerlingen die deelnamen aan de nationale pyjamadag van Bednet. Ook deze groep van het Spectrumcollege vond het een toffe dag
Beringen - Ook schilmama's Westakker in pyjamaZoomWe zetten vandaag op de nationale pyjamadag deze schilmama's van basisschool Westakker in Beverlo in de kijker. Zij kwamen net als de meeste kinderen vandaag in pyjama naar school. Elke vrijdag zorgen zij voor vers fruit in de school. En deze dames schillen dan het fruit voor de kinderen. Dat verdient een extra pluim!

Chloé en Magali naar Kortrijk

Vrijdag 4 maart 2016
Showbizz
Beringen - Chloé en Magali naar KortrijkZoomGisterenavond ging Mijn pop-uprestaurant van start. Chloé en Magali Szpyt, de zusjes uit Paal, moeten naar Kortrijk om de wedstrijd te spelen. En dat was niet meteen van harte, zo ver weg van Diest en Paal waar de meisjes wonen. Bij Magali vloeiden er tranen tijdens de rit naar Kortrijk. Maar wees gerust dames: Kortrijk is een toffe stad.
Beringen - The 39 Steps in Casino Beringen - AFGELASTZoomHet Fakkelteater brengt nu vrijdag 4 maart het stuk ‘The 39 Steps’ in Casino Beringen, een komische toneelbewerking van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock. Richard Hanny raakt onbewust betrokken bij duistere spionagepraktijken en wordt zo, tegen wil en dank, de held van het verhaal. Slechts vier acteurs geven gestalte aan een honderdtal personages (!). Samen met het ingenieuze decor zorgt dat voor een hilarisch tempo en geestige oneliners!
Tickets via www.ccberingen.be of 011 450 312
FLASH Deze voorstelling is wegens ziekte afgelast. Tickethouders worden verwittigd.
Beringen - Open Hart Paal klaar voor nieuwe toekomstZoomOpen Hart Paal werkt al jaren rond armoedebestrijding in Beringen. Nu dat ze de kerk van Brelaar-Heide in erfpacht hebben gekregen zal er dit jaar extra hard gewerkt worden. "We werken aan een verduidelijking van de werking, aan een verjonging en uitbreiding van de vrijwilligers, en aan een actievere deelname aan het sociaal en cultureel leven. We hopen tegen eind van het jaar voldoende gewerkt te hebben om een evenement te organiseren in of rond onze nieuwe locatie", vertelt Marc Van Boven trots.

Zonsopgang vanuit de ruimte

Donderdag 3 maart 2016
Uit de ruimte
Beringen - Zonsopgang vanuit de ruimteZoomGisteren keerde de Amerikaanse astronaut Scott Kelly (52) terug naar de aarde na een verblijf van bijna een jaar in het internationaal ruimtestation ISS. Kelly werd beroemd omwille van de prachtige foto's die hij vanuit het ISS maakte. Bijgaande foto toont een zonsopgang, gezien vanuit het ruimtestation. (Foto Scott Kelly/ Nasa) UPDATE Op de foto is de bovenste zwarte strook de ruimte, mailt Pierre Rutten. "Wij zien hier van op aarde altijd een blauwe hemel, maar eenmaal boven de atmosfeer is de hemel inktzwart. Het dunne blauwe strookje is onze atmosfeer. De volgende rode strook is een stukje aarde door de zon beschenen. De onderste zwarte strook is de nog duistere nachtkant van de aarde."

Klas uit Oost-Vlaanderen

Donderdag 3 maart 2016
Vandaag gezien
Beringen - Klas uit Oost-VlaanderenZoomOnze reporter Lambert Reynders kwam vandaag een enthousiaste groep uit Oost-Vlaanderen tegen. Zij bezochten het mijnmuseum en waren heel enthousiast over hun bezoek aan Beringen. En dat verdient een plaatsje in onze gazet!

Felix Rijkers overleden

Donderdag 3 maart 2016
Beringen - Felix Rijkers overledenVandaag is Felix Rijkers overleden, de echtgenoot van Maria Nuyts. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Koffiestop in bib Beringen

Donderdag 3 maart 2016
Beringen - Koffiestop in bib BeringenZoomDe Koffiestop viert zijn tiende verjaardag. Daar drinken we op. En liefst met zoveel mogelijk mensen. Drink een kopje (h)eerlijke koffie in de bib van Beringen en geef een vrije bijdrage voor het werk van Broederlijk Delen. Zo steun jij de boeren in hun strijd tegen armoede. Van elke euro die je schenkt, gaat er 84 cent naar  Broederlijk Delen. Je bent vrijdag 4 maart welkom in de bib van Beringen voor een lekkere koffiestop.

Start to Sport

Donderdag 3 maart 2016
Beringen - Start to SportZoomDe dienst jeugd en sport van de stad Beringen organiseert tal van 'start to sport' lessenreeksen. Er is een ruim aanbod van fietsen, lopen, golf, skaten of wandelen.
Inschrijven voor deze activiteiten kan enkel online.
Meer info: Dienst jeugd en sport - T 011 43 02 30 - jeugdensport[!]beringen.be

Frans Vanstipelen overleden

Donderdag 3 maart 2016
Beringen - Frans Vanstipelen overledenIn Koersel overleed maandag Frans Vanstipelen, de echtgenoot van Jetje Smeyers. Hij was 92 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heusden-Centrum.
Beringen - Vrijwilligers gezocht voor Hoeve GenemeerZoomHoeve Genemeer zoekt vrijwilligers, voor het weekend van 5 & 6 maart. Het verblijfscentrum voor personen met een handicap heeft graag hulp voor het planten van een beukenhaag, het uitgraven van een zandbak en uit aanleggen van een berg voor een glijbaan. Iedereen is welkom vanaf 09u. Jo (de chef) zorgt voor lunch en avondmaal, jullie zorgen voor de goede sfeer. (gelieve schop en kruiwagen mee te brengen indien mogelijk) en graag  bevestigen (voor het eten) op het nummer 0489 59 09 6. 

Jef Noels overleden

Woensdag 2 maart 2016
Beringen - Jef Noels overledenGisteren is Jef Noels overleden, de weduwnaar van Emma Loos. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Margriet Renders overleden

Woensdag 2 maart 2016
Beringen - Margriet Renders overledenGisteren is Margriet Renders overleden, de weduwe van Dolf Caers. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Showbizz
Beringen - Ik wil een tattoo op mijn bil, zei JillZoomDe bevallige Jill Huygens uit Temptation Island heeft een nieuwe tattoo laten zetten bij Fabrizio in Beringen. Op Instragram postte ze vandaag deze opmerkelijke foto. Jill heeft al een hele collectie tattoo's zoals we konden zien bij het populaire tv-programma. Haar leuze is: ik ben Jill en ik krijg altijd wat ik wil. Dus ook een tattoo op haar bil!

Jeugdboekenweek in bib Beringen

Woensdag 2 maart 2016
Beringen - Jeugdboekenweek in bib BeringenZoomDe jaarlijkse jeugdboekenweek 2016 wordt georganiseerd van 5 tot 20 maart en heeft als slogan 'Weg van de stad'.
Blijf je het liefst ver weg van de stad of bén je weg van de stad? Waar woon jij? In een drukke stad? Op een rustig plekje op het platteland? Aan de rand van de stad? Hier of aan de andere kant van de wereld?
We hebben het over steden, dorpen en landen, … En dat alles in boeken.
Tijdens de hele jeugdboekenweek kunnen alle mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, … de creatieve knutselwerken over de knutselwedstrijd Beringen, meer dan mijn stad’, gemaakt door de deelnemende klassen van het derde leerjaar uit Beringen, komen bewonderen in de bib tijdens de openingsuren.
Beringen - 50 jaar huwelijk voor Daria en IvoZoomDaria Semczuk en Ivo Volders delen al 50 jaar lief en leed. Gisteren bezochten burgemeester Maurice Webers en Leonie Vanhoudt de jubilarissen. Ivo was lange tijd als paswerker op de mijn en in de koolwasserij. Daria was een tijdje fabrieksarbeidster en daarna huisvrouw.  Zij hebben 2 kinderen, Marc en Nicole, en 3 kleinkinderen. De hobby van Ivo is fietsen en samen van het leven genieten. Nog heel veel gezonde en gelukkige jaren! (Lambert Reynders)

Bram Vermeulen leeft

Woensdag 2 maart 2016
Showbizz
Beringen - Bram Vermeulen leeftZoomMarco Lenaerts werkte in het verleden met Bram Vermeulen en dat heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Marco vormt samen met Wouter Haest en Marco Cirone de band Morgenland. Marco speelde gisteren een sessie tijdens de wekelijkse Durango sessies en betoverde vanaf de eerste noot publiek en luisteraars met zijn vrolijk pianospel en grappige teksten. Dit is pure kleinkunst zoals we het graag horen maar eigenlijk te weinig horen op de radio. (Hans Put)
Luister hier naar André, een liedje over Magda.

Cijfers over de schoolloopbaan van Limburgse jongeren wijzen erop dat bijna één op de drie leerlingen in het secundair onderwijs een risicoschoolloopbaan ontwikkelt. Limburgse jongeren doen het daarmee iets beter dan Vlaamse jongeren. Lees "Schoolse resultaten van Limburgse jongeren hangen sterk samen met sociale achtergrond"
Beringen - Fashion Days in Beringen-centrumDeze week zijn het Fashion Days in Beringen-centrum. De boetieks bieden extra kortingen aan. De winkels zijn extra open op zondag 6 maart van 14.00u tot 18.00u.
Beringen - 101 kaarsjes voor Oliviera AssuntaZoomDe 101-jarige Oliviera Assunta werd gisteren in de bloemetjes gezet door het stadsbestuur. Ook waren er bloemen van de directie van het woonzorgcentrum Ocura Beringen-Mijn. En natuurlijk waren er veel gelukwensen van al de familieleden. (Lambert Reynders)

Ludo Knevels in de gazet

Dinsdag 1 maart 2016
Maak dat mee!
Beringen - Ludo Knevels in de gazetZoomLudo Knevels woont nu in Sint-Huibrechts-Lille maar was jarenlang apotheker in Beringen. Ludo gaat samen met zijn kompaan André regelmatig wandelen en vond het eens leuk om in de gazet te staan. Ludo leest dagelijks naast de Internetgazet van Neerpelt ook die van Beringen om zo op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit die stad. Bij deze, Ludo!
Beringen - Stad Beringen zoekt jobstudentenDe stad Beringen zoekt verschillende jobstudenten. Zo worden verschillende redders gezocht voor de Paalse Plas en 't Fonteintje. Ook voor de buitenschoolse opvang van de Bengeltjes en De Petteflet zijn er vacatures. Tot slot worden er nog verschillende monitoren gezocht voor De Snoezeltjes en de KIA-Zomerkampen.
Meer info via deze link.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen