Het overige nieuws

Onzekerheden

Maandag 31 oktober 2016
Vandaag gelezen
"Een vrouw is een vat vol onzekerheden."
(Kapper met meer dan dertig jaar ervaring, vandaag in De Standaard)

Leopold Leeten overleden

Maandag 31 oktober 2016
Beringen - Leopold Leeten overledenWoensdag is de uit Koersel afkomstige Leopold Leeten overleden. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Ontsnapte nandoe toch overleden

Maandag 31 oktober 2016
De nandoe die afgelopen week in Koersel ontsnapte is overleden aan de gevolgen van stress. De dieren zijn heel gevoelig aan stress en het avontuur van de nandoe eindigt dus in mineur. Het dier kon nog wel gevangen worden en terug naar huis gebracht worden maar tevergeefs.
Beringen - Platina voor Ludovica en FranciscusZoomLudovica Govaerts en Franciscus Peeters uit Beringen vierden zaterdag hun zeventigste huwelijksverjaardag en werden door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Dit was de 2de platina bruiloft dit jaar in Beringen. Burgemeester Maurice Webers schetste de levensloop van het platina paar en ze kregen van het stadsbestuur een hapje en een drankje aangeboden.
Franciscus, Sooi genoemd, was 25 jaar mijnwerker. Ludovica zorgde voor het huishouden. In 1996 werden ze al voor het eerst in het stadhuis (…) Het hele nieuwsbericht
Platina voor Ludovica en Franciscus
Zoom
Vanaf dinsdag 1 november  wijzigen de openingsuren van het hoofdcommissariaat in Beringen. In het kader van een verdere optimalisatie van de diensten werden nieuwe openingsuren voor het onthaal in Beringen vooropgesteld. Intern werden een aantal functies verfijnd en beter op elkaar afgestemd. Op deze manier hoopt de politie ook de kwaliteit van de dienstverlening naar onze burgers toe op een nog hoger niveau te brengen.
Ma-Vr van 7u30 tot 20u
Za van 7u30 tot 17u en zondag gesloten.

Mooi herfstweer

Zondag 30 oktober 2016
Vandaag gezien
Beringen - Mooi herfstweerZoomWe moeten het u natuurlijk niet meer vertellen dat we vandaag genoten van heel mooi herfstweer. En dat zorgde voor veel joggers, wandelaars, fietsers en mountainbikers in Beringen. Zowel het Koersels Kapelleke, de Paalse Plas en de terrils in Beringen-Mijn konden rekenen op veel bezoekers. (Hans Put)

Edith Oeyen te gast in Bilzen

Zondag 30 oktober 2016
Beringen - Edith Oeyen te gast in BilzenZoomDe Beringse dichteres Edith Oeyen was zaterdag te gast tijdens de Nacht van de bibliotheek in Bilzen. In het mooie kader van de vernieuwde bib werd de avond gevuld met animatie, muziek en verschillende voordrachten van auteurs. Edith leerde de bezoekers gedichten maken aan de hand van foto's. (Lambert Reynders)
Edith Oeyen te gast in BilzenEdith Oeyen te gast in BilzenEdith Oeyen te gast in Bilzen
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tikZoomZo begint dat kinderliedje. Bij het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek hebben ze de afgelopen week roodborstjes opgevangen die zo hard tegen het raam tikten dat ze even de kluts kwijt waren. Een ervan was zelfs geringd in Finland. Roodborstjes trekken rond deze tijd naar het warmere Zuiden, net zoals bv. kraanvogels.
Mocht je zelf met zo'n "raamslachtoffer" geconfronteerd worden, controleer dan of het geen ernstige verwondingen heeft, adviseert het NHC. Is dat niet zo, dan is het goed om de (…) Het hele nieuwsbericht

Veel volk op kerkhoven

Zaterdag 29 oktober 2016
Beringen - Veel volk op kerkhovenZoomHet is al heel druk op de kerkhoven in Beringen. Veel mensen wachten niet tot 1 november om bloemen te zetten op het graf van hun dierbare overledenen. Chrysanten blijven duidelijk nog altijd populair als plant voor Allerheiligen.

Niet vergeten...

Zaterdag 29 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
...vannacht de klok een uur terug te draaien! Want de wintertijd begint.

Openingsshow TODI

Zaterdag 29 oktober 2016
Beringen - Openingsshow TODIZoomBekijk via dit filmpje de beelden van de opening met enkele zeemeerminnen.

Laatste zomerpetanque

Zaterdag 29 oktober 2016
Beringen - Laatste zomerpetanqueZoomAan de Klitsbergwijk in Paal komt wekelijks een grote groep senioren samen om petanque te spelen. Vrijdag was dit voor de laatste keer dit seizoen in openlucht. Vanaf volgende week wordt er tot in het voorjaar 2017 indoor gespeeld in Beringen-Mijn.

Marleen Peers overleden

Zaterdag 29 oktober 2016
Beringen - Marleen Peers overledenGisteren is Marleen Peers overleden. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Onderwaterbeelden TODI

Zaterdag 29 oktober 2016
Beringen - Onderwaterbeelden TODIZoomIn dit filmpje duik je mee in de Beringse duiktoren TODI.

TODI, The making off

Zaterdag 29 oktober 2016
Beringen - TODI, The making offZoomIn dit filmpje kan je terugkijken hoe de Beringse indikker werd omgebouwd tot het huidige duikcentrum.
Showbizz
Beringen - Europese tour AVON houdt halt in PaalZoomDe Californische band AVON is bezig aan een Europese tournee. Nu maandag 31 oktober geven zij een optreden in de feestzaal achter De Stam. Alfredo Hernández, drummer van de band speelde eerder nog bij Kyuss en Queens Of The Stone Age. Zijn drumstel is de ganse tournee in Europa aangepast. Zoals je in onderstaande foto’s kan zien in het geen toeval dat ze bij de Paalse Duvelclub te gast zijn. In het voorprogramma treden ook Leaving Orbit en Mama Killa nog een set. De party wordt afgesloten door DJ KURTIS DD. Voorverkoop kaarten zijn te verkrijgen in de Stam aan € 3, aan de kassa betaal je € 5.

Radio Benelux speelde volleybal

Zaterdag 29 oktober 2016
Uit de oude doos
Beringen - Radio Benelux speelde volleybalZoomElke zaterdag geven we een foto uit de oude doos. Vandaag de volleybalploeg van Radio Benelux op het terrein van de jongensschool in Paal. De medewerkers van de lokale radio engageerden zich altijd al in het lokale verenigingsleven door deel te nemen aan verschillende activiteiten in Beringen.

Gekleurde woorden in zwart-wit

Zaterdag 29 oktober 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Gekleurde woorden in zwart-witZoomOok deze zaterdag een tekst van dichteres Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders

Helmmycena

Zaterdag 29 oktober 2016
Beringen - HelmmycenaZoomDe helmmycena is een paddenstoel met een kegelvormige tot klokvormige hoed uitgespreid, heeft een diameter van 2 tot 6 cm is crémekleurig of grijsbruin tot rozebruin, met een blekere, fijn gevoorde - gestreepte rand. De lamellen zijn breed, staan wijd uiteen met een tandje aangehecht, wit tot vleeskleurig roze ze zijn vaak aan de basis aderig verbonden. De steel is 2 tot 10 cm lang en heeft een diameter van 2 tot 8 mm, is hol, taai, licht grijs bruin met een wit vlezige basis. Het vlees is wit van kleur en heeft een melige geur. Voorkomen: vaak in bundels op verterend hout en schors van loofbomen, soms van naaldbomen en dit in de zomer en de herfst.

Albert Reymen overleden

Vrijdag 28 oktober 2016
Beringen - Albert Reymen overledenGisteren is Albert Reymen overleden, de weduwnaar van Madeleine Remen. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Herken jij een beroerte?

Vrijdag 28 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen, 29 oktober, is het ‘Wereld Beroerte Dag’. Een ideaal moment om de Vlaamse campagne ‘Herken een beroerte’ weer onder de aandacht te brengen. Iedere dag krijgen in België ongeveer 60 mensen een beroerte. Een groot deel hiervan blijft achter met een blijvende en vaak ernstige handicap waardoor men niet meer zelfstandig kan functioneren. Ongeveer een kwart overlijdt aan de gevolgen. Door het snel herkennen van de symptomen kan hersenschade beperkt worden en zelfs een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Red Lemon

Vrijdag 28 oktober 2016
Bvba Property & Development Belgium uit Beringen heeft de bvba Red Lemon opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat in Beringen. Doel van de vennootschap is onder meer algemene consulting gericht op de horeca. De bvba heeft een startkapitaal van 25.000 euro.

Grootouderdag in Westakker Beverlo

Vrijdag 28 oktober 2016
Beringen - Grootouderdag in Westakker BeverloZoomDe grootouders werden gisteren extra verwend door de kinderen van basisschool Westakker Beverlo. De kinderen maakten een groot kabouterbos als decor voor hun show. Tijdens de pauze werden de grootouders verwend met lekkere koekjes en gebakjes. (Lambert Reynders)
Bekijk hier het fotoalbum.

Goed gelachen met Henk Rijckaert

Vrijdag 28 oktober 2016
Beringen - Goed gelachen met Henk RijckaertZoomHet was gisteren lachen geblazen in club 9 met een avond vol comedy met Roel Steno en Henk Rijckaert. De organisatie ging maar al te graag op de foto. (Patrick Cosemans)
Goed gelachen met Henk RijckaertGoed gelachen met Henk RijckaertGoed gelachen met Henk Rijckaert
Zoom

Emilienne Lespoix overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Beringen - Emilienne Lespoix overledenVandaag is Emilienne Lespoix overleden, de  weduwe van Gust Vandergraesen. Zij was 83 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag 3 november (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Magda Vandewyngaert overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Beringen - Magda Vandewyngaert overledenIn Kerkhoven is gisteren Magda Vandewyngaert overleden. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 5 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag 4 november (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Maria Elens overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Beringen - Maria Elens overledenGisteren is Maria Elens overleden, de echtgenote van Michel Bosmans. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Yvonne Carmans overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Beringen - Yvonne Carmans overledenGisteren is Yvonne Carmans overleden, de weduwe van Jef Meelberghs. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag 3 november (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Morgen niet inbreken, alsjeblief

Donderdag 27 oktober 2016
Morgen/ vrijdag 28 oktober zal opnieuw de actiedag "1 dag niet" plaatsvinden in België en in Nederland. Die "1 dag niet" is een bewustwordingscampagne die zowel de mensen als de overheid wil aanzetten tot het nemen van maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Elke dag krijgen zo’n 200 Belgen inbrekers over de vloer.
Beringen - Gevaarlijk virus circuleert bij ondernemersZoomEen aantal zelfstandigen en handelaars in Limburg kreeg deze week te maken met een gevaarlijk virus. Ook bij de Internetgazet Beringen kwam zo'n mail binnen. Gelukkig reageerden we alert en werd het doorgegeven aan Unizo Limburg om collega-ondernemers te waarschuwen.
Dit virus wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Je opent deze mail dus best niet! Die zogenaamde (…) Het hele nieuwsbericht
Showbizz
Beringen - Maarten Cox aan de slag bij Radio 2 LimburgZoomMaandag gaat Maarten Cox aan de slag bij Radio 2 Limburg. Hij komt het team van presentatoren versterken. Daan Masset (Start je dag, 6u-8u) en Eva Droogmans (12u-13u) blijven op post. Maar als zij afwezig zijn, kruipt Maarten Cox achter de microfoon. De volgende 2 weken is hij elke dag te horen in het middagprogramma (12u-13u) op Radio 2 Limburg.
Maarten Cox is afkomstig van Neerpelt en woont nu in Beringen. Hij is een bekend tv-gezicht en presenteerde van 2010 tot 2015 StudioTVL. Op dit (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Wellens overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Beringen - Mieke Wellens overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Mieke Wellens overleden. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Beringen - Lezing ’Koningswens’ door Pol GoossenZoomDonderdag 17 november om 20 uur geeft Pol Goossen een lezing in de bib van Beringen. Grootouder worden is een gebeurtenis die het begin markeert van een heel nieuwe levensfase. Op een dag krijgt Pol Goossen te horen dat hij grootvader zal worden. Hij vertelt over de euforie, en de zeer herkenbare vreugdes en angsten die met het grootouderschap gepaard gaan.
Inschrijven via bibliotheek[!]beringen.be, telefonisch via 011 45 08 10 of aan de infobalie in de bib. Inkom is 5 euro.
Aquariumclub Zilverhaai Beringen organiseert deze maand een bijzondere aquariumtentoonstelling. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 november is de club te gast in de Olmense Zoo.
De aquariumshow is te bezoeken via een aparte ingang van 10u tot 20u. Toegang is 6 euro. Voor de Zoo en de aquariumshow samen is de toegangsprijs 12,50 euro. De zoo is open van 10 tot 16 uur.
Alle informatie op www.zilverhaai.be
Beringen - Verrassend klassiek in kerk van BeverloZoomOp zaterdag 10 december om 19u is er een avondvullend concert in de St.-Lambertuskerk van Beverlo. Op de affiche staan het West-Limburgs Mannenkoor, Sax for you, The bluegrass band Full Strenght en het duo Iona Mitu en Yuli Lavrenov.
Het West-Limburgs Mannenkoor kwam voor het eerst samen in 2014 en groeide snel uit tot een kwalitatief hoogstaand koor, onder de deskundige leiding van Nadia Loenders. Daarnaast is er een optreden van Sax for You, een saxofoonensemble uit Hasselt, gevormd door vier professionele saxspelers. Full Strenght brengt de muziek uit de film The Broken Circle Break Down terug tot leven. Apotheose is het Roemeens-Bulgaars duo Mitu en Lavrenov.
Tickets via 0476 49 54 58
De clip geeft je al een voorsmaakje van het mannenkoor.
Beringen - Dag van de jeugdbeweging bij OLVI PaalZoomSpectrumcollege Middenschool OLVI vierde afgelopen vrijdag de Dag van de jeugdbeweging. Vooral de scoutskleuren kleurden de speelplaats. Er waren ook enkelen die in hun chiro-outfit naar school kwamen. Samen maakten ze er een leuke middagspeeltijd van met verse soep, muziek en dans.
Dag van de jeugdbeweging bij OLVI PaalDag van de jeugdbeweging bij OLVI Paal
Zoom

Henk Rijckaert komt naar Club 9

Woensdag 26 oktober 2016
Beringen - Henk Rijckaert komt naar Club 9ZoomMorgen komt Henk Rijckaert op bezoek in Club 9 voor een try-out van zijn show Technostress. Heb je nog geen kaart? Geen probleem, er zijn nog enkele plaatsen vrij aan de kassa.
Roel Steeno zorgt voor het voorprogramma.
Vrijdag kan je in Club 9  het beste van jezelf laten zien op de dansvloer tijdens ons nieuw technoconcept 'Compulsion'. Ook tijdens de maanden november en december hebben we weer héél wat activiteiten op de kalender staan!

René Sas overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Beringen - René Sas overledenGisteren is René Sas overleden, de echtgenoot van José De Groof. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Zornik met Rik De Leeuw in Casino

Woensdag 26 oktober 2016
Showbizz
Beringen - Zornik met Rik De Leeuw in CasinoZoomKiwanis Beringen organiseert op zaterdag 28 januari een concert met Zornik en Rik de Leeuw als special guest. Dat maakte Zornik bekend. Voor Beringenaar Koen Buysse is dit een toffe thuismatch. Tickets via info[!]kiwanisberingen.be

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Dit weekend gaat het winteruur inIn de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!

Minion dagen bij CC Beringen

Dinsdag 25 oktober 2016
Beringen - Minion dagen bij CC BeringenZoomNog op zoek naar een leuke activiteit tijdens de herfstvakantie? Op maandag 31 oktober kleurt OC De Buiting helemaal minion-geel! CC Beringen organiseert verschillende knotsgekke minion-workshops: van striptekenen over minion-sokpoppen tot minion-fotografie! Of maak je liever zelf een animatiefilm, een 3D-kader, onderzetters of een snoeppot? De workshops gaan door in verschillende leeftijdsgroepen. Vergeet je plaatsje niet te reserveren! Op donderdag 3 november om 14 uur kan je dan weer naar de Vlaamse versie van de film ‘Minions’ gaan kijken in Casino Beringen. Een gezellige filmnamiddag voor de hele familie!
Meer info en tickets: www.ccberingen.be

Nieuwe bvba: U en ik

Dinsdag 25 oktober 2016
Jan Leyssens en Kim Tureluren, beiden uit Koersel, hebben de bvba U en ik opgericht met zetel aan de Guido Gezellestraat in Koersel. Doel van de vennootschap is onder meer marktonderzoek, het ontwerpen van websites, copywriting en vertaalwerk. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.
Beringen - Marleen Verheyen stelt tentoon in BreeZoomMarleen Verheyen (foto rechts) stelt samen met Rina Neelen tentoon in de kapel van het pensionaat in Bree. Marleen is voorzitster van de Beringse Kunstkring en bracht veel Beringse kunstliefhebbers mee naar de opening in Bree.
Nog te bezoeken op 1 en 2 nov van 14 tot 18 u. En 26 oktober is er een avondopening van 20 tot 22u.
Ingang via Grauwe Torenwal, achter CC De Breughel Bree.

Marleen Verheyen stelt tentoon in BreeMarleen Verheyen stelt tentoon in Bree
Marleen Verheyen stelt tentoon in BreeMarleen Verheyen stelt tentoon in Bree
Zoom

Todi maakt zich klaar voor opening

Maandag 24 oktober 2016
Beringen - Todi maakt zich klaar voor openingZoomHet personeel van het nieuwe duikcentrum in Beringen is er helemaal klaar voor. Vrijdag opent het grootste indoor duikcentrum van Europa de deuren. Vanaf zaterdag kan je dan gaan duiken tussen de vissen.

Roger Aerts overleden

Maandag 24 oktober 2016
Beringen - Roger Aerts overledenVandaag is de uit Paal afkomstige Roger Aerts overleden, de weduwnaar van Irma Beckers. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe singel voor Peter Luts

Maandag 24 oktober 2016
Showbizz
Beringen - Nieuwe singel voor Peter LutsZoomDJ Peter Luts heeft een nieuwe singel. I will make it, is klaar om de hitparades te bestormen.
Showbizz
Beringen - Nic Balthazar geeft lezing in The Roxy KoerselZoomNic Balthazar presenteerde persoonlijk zijn film Everbody Happy voor de klanten van Elan Languages. Na de film gaf Nic nog een boeiende en amusante presentatie over het thema burn-out.
Beringen - Bepavoc verslaat Alken voor Beker van LimburgZoomBepavoc 1ste provinciale won vandaag de bekerwedstrijd in en tegen Alken met 1-3.  De Beringse volleybalploeg gaat zo verder richting finale van de Beker van Limburg.

Ledenfeest Okra Beringen Noord

Zondag 23 oktober 2016
Beringen - Ledenfeest Okra Beringen NoordZoomOkra Beringen Noord (Beverlo en Beringen-Mijn) organiseerde zaterdag hun jaarlijks ledenfeest. Traditioneel had dit feest weer plaats in de Kardijk te Beverlo. Speciaal werden bestuursleden Valere Moons en Jos Bamps samen met hun echtgenote gehuldigd voor hun jarenlange inzet voor Okra. (Lambert Reynders)
Ledenfeest Okra Beringen NoordLedenfeest Okra Beringen Noord
Zoom

50-jarigen Paal vieren feest

Zondag 23 oktober 2016
Beringen - 50-jarigen Paal vieren feestZoomDeze toffe bende vijftigers vierde gisteren in het fietscafé van Paal hun 50ste verjaardag.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)
Commentaar
Beringen - 'Geen verbrandingsoven in Beringen!'ZoomDonderdag kreeg Bionerga groen licht voor de bouw van een afvalverbrandingsoven in Beringen. Het is een proces van lange duur geweest, al meer dan 20 jaar beroert dit dossier het politieke landschap. De Beringse politiek protesteerde eind vorige eeuw unaniem tegen.
"Beringen wil niet weten van een verbrandingsoven op zijn grondgebied. De Limburgse gemeente is één van de zes plaatsen die genoemd worden voor de vestiging van een nieuwe oven. Berings burgemeester Marcel Mondelaers - (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Cito overleden

Zaterdag 22 oktober 2016
Beringen - Maria Cito overledenVandaag is Maria Cito overleden, de weduwe van Martino Nisi. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents.

Filmfestival in Westakker Beverlo

Zaterdag 22 oktober 2016
Maak dat mee!
Beringen - Filmfestival in Westakker BeverloZoomIn basisschool Westakker in Beverlo werd gisteren een groot filmfestival georganiseerd. Elke klas koos een film om uit te beelden via een dansje of een liedje. Raad jij welke films?
Bekijk hier de foto's van Lambert Reynders.

Woorden in stilte

Zaterdag 22 oktober 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Woorden in stilteZoomElke zaterdag staan we even stil met de mooie woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Grootouderdag 't Klavertje Steenoven

Zaterdag 22 oktober 2016
Beringen - Grootouderdag 't Klavertje SteenovenZoomSamen met juffrouwen Ann, Hilde en Nadine hebben de kleuters van 't Klavertje Steenhoven hun grootouders echt verwend met een heerlijk ontbijt, dansje, versje en een super mooie bloem. 

Dennenzwavelkop

Zaterdag 22 oktober 2016
Beringen - DennenzwavelkopZoomDe dennenzwavelkop (Hypholona Capnoides) heeft een hoed van 2 tot 6 cm breed, is geelachtig of licht oker van kleur, de lamellen zijn lang bleek rookgrijs, later op het jaar purpergrijs. De steel is bleek geelachtig, naar de voet toe bruinachtig en enigszins gevezeld en hol. De dennenzwavelkop heeft een scherpe geur en een milde smaak. Voorkomen: vooral aan naaldhoutstronken, onder dennenbomen en fijnsparren. De dennenzwavelkop komt vrij algemeen voor.

Zoveel jaren later!

Zaterdag 22 oktober 2016
Uit de oude doos
Beringen - Zoveel jaren later!ZoomDe 65-jarigen van Beverlo komen vandaag samen in Come a Casa in Beverlo voor een hapje, een drankje en een gezellige babbel. Over deze klasfoto zal ongetwijfeld gepraat worden!

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

José Wautraets overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Beringen - José Wautraets overledenVandaag is José Wautraets overleden, de weduwe van Gerard Van Gestel. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Moord in de bib van Beringen

Vrijdag 21 oktober 2016
Beringen - Moord in de bib van BeringenZoomHelp, er is iemand vermoord! Maar wie is de dader? Gedurende de maand oktober verkennen de eerstejaars leerlingen van Spectrum college Sint-Jan aan de hand van verschillende opdrachten via de tablet de bibliotheek van Beringen. Ze spelen hierbij een moordspel. Hoe zie je of een boek verfilmd werd? Vind je in de bibliotheek een soundtrack-cd van Sherlock Holmes? Dit is slechts een greep uit het arsenaal van vragen die ze moeten oplossen via de app Socrative.

Zonsondergang Beringen

Vrijdag 21 oktober 2016
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomDeze foto van de zonsondergang vandaag kregen we toegestuurd door Marcel Geybels uit Koersel.

Gerda Geysels overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Beringen - Gerda Geysels overledenIn Oostham is gisteren de uit Koersel afkomstige Gerda Geysels overleden. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Oostham waarna mogelijkheid tot begroeting.

Clement Thijs overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Beringen - Clement Thijs overledenIn Koersel is gisteren Clement Thijs overleden. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Nieuwe bvba: Vivala

Vrijdag 21 oktober 2016
Valentino Langi en Diana Rinaldi, beiden uit Beringen, hebben de bvba Vivala opgericht. Doel van de vennootschap is onder meer de handel in biologische en artisanale producten, wijnen en specerijen. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Wijerdijk in Beringen. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 20.000 euro.

Drie faillissementen

Donderdag 20 oktober 2016
De rechtbank van Koophandel in Hasselt  heeft vandaag Café Sam in Beverlo failliet verklaard. Ook Jameshaid Butt en Breda Bogaerts en Woodpower werden failliet verklaard

Martha Ariën overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Beringen - Martha Ariën overledenVandaag is Martha Ariën overleden, de weduwe van Georges Vandezande. Zij was 85 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Romanie Poel overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Beringen - Romanie Poel overledenGisteren is Romanie Poel overleden. Zij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal.

Stephan Boelens overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Beringen - Stephan Boelens overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Stephan Boelens overleden, de echtgenoot van Sonja Blendeman. Hij was 43 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula Heyduin in Mol.

Louisa Beylemans overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Beringen - Louisa Beylemans overledenGisteren is Louisa Beylemans overleden, de weduwe van Louis Claes. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk van Beringen. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Fotoalbum Industrial Night Run

Donderdag 20 oktober 2016
Beringen - Fotoalbum Industrial Night RunZoomVan Eddy Cehic kregen we nog deze mooie reeks foto's van de Industrial Night Run afgelopen zaterdag op be-MINE.

Standenmarkt rond armoede

Donderdag 20 oktober 2016
Beringen - Standenmarkt rond armoedeZoomWoensdagnamiddag organiseerde het Stedelijk Armoedeforum in samenwerking met alle verenigingen die zich inzetten rond armoede een standenmarkt waar de verenigingen zichzelf voorstelden. In het mijnmuseum werd door de verschillende verenigingen ook een hapje, drankje en kinderanimatie voorzien. Zo zorgde Rimo Beringen voor lekkere pannenkoeken. (foto's Patrick Moons en Lambert Reynders)
Standenmarkt rond armoedeStandenmarkt rond armoede
Zoom

Maria Govaerts overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Beringen - Maria Govaerts overledenIn WZC Sporenpark in Beringen is Maria Govaerts overleden, de weduwe van René Verheyen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Olmen.

Marcel Lootens overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Beringen - Marcel Lootens overledenIn Meeuwen is vandaag Marcel Lootens overleden, de weduwnaar van Irma Doolaege. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen.

Nieuwe bvba: Babylon

Woensdag 19 oktober 2016
Dorien Appeltans uit Lummen en Can Unuvar uit Ham hebben de bvba Babylon opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Beringen. Doel van de vennootschap is onder meer de verkoop van eetwaren en dranken, grondwerken en bodemsanering.

Pater Arthur Bosmans overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Beringen - Pater Arthur Bosmans overledenIn Varsenare is zondag de uit Beringen afkomstige Witte Pater Arthur Bosmans overleden. Hij was 89 jaar en missionaris in Mozambique, Malawi en Zambia. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de Witte Paters in Varsenare.

Pierre Dreesens overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Beringen - Pierre Dreesens overledenIn Paal is zondag Pierre Dreesens overleden, de weduwnaar van Lucia Marijnissen. Hij was 99 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Mosselfeest Harmonie Beringen

Maandag 17 oktober 2016
Beringen - Mosselfeest Harmonie BeringenZoomVlamingen zijn echte mosseleters en dat zien we ook op de jaarlijkse mosselfeesten van de Beringse verenigingen. Zondag was het in zaal Schuttershof in Beringen genieten op de eetdag van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beringen. (Jos Neys)
Bekijk via deze link de foto's.

Mosselfeest KVK Beringen

Maandag 17 oktober 2016
Beringen - Mosselfeest KVK BeringenZoomOok bij KVK Beringen werden er afgelopen weekend volop mosselen gesmuld. Twee dagen lang kregen de bezoekers lekker mosselen geserveerd door clubleden en sympathisanten. (Jos Neys)
Bekijk hier nog meer smakelijke foto's.

Noodoefening bij Borealis

Maandag 17 oktober 2016
In de loop van deze week vindt er bij Borealis een noodoefening plaats waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden. Normaal gezien zal je, buiten het afgaan van de alarmhoorns, hiervan geen hinder ondervinden.
Beringen - Nieuwe affiche aperitiefconcert OC De BuitingZoomSteven Ribus, Luc Van Steenbergen en Frank Smolders zouden zondag het aperitiefconcert in OC De Buiting verzorgen. Aangezien Steven nog herstelt van een ingreep, zullen The Bows met veel enthousiasme hun plaats innemen. Wie hen vorig jaar aan het werk zag, weet dat dit muzikale, vijfkoppige gezin garant staat voor een schitterend concert!
Zondag 23 oktober om 11 uur in OC De Buiting – inclusief hapje en drankje. Tickets blijven gelden. Wie zijn ticket wenst terug te brengen, wordt terugbetaald. Alle info en tickets bij de cultuurbalie van CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Fotoalbum Industrial Night Run

Maandag 17 oktober 2016
Beringen - Fotoalbum Industrial Night RunZoomBekijk via deze link het fotoverslag van Patrick Cosemans over de Industrial Night Run afgelopen zaterdag.

Openbare verkoping: Leysestraat

Maandag 17 oktober 2016
Morgennamiddag wordt in de ACLI in Beverlo een handelshuis gelegen Leysestraat 56-58 openbaar verkocht. Het bestaat uit een handelsruimte en twee appartementen. Het pand staat op een perceel van 3a58ca en heeft een KI van 1202 euro.

Aftermovie Powell Party

Zondag 16 oktober 2016
Beringen - Aftermovie Powell PartyZoomMet deze mooie aftermovie kan je nog eens nagenieten van de Powell Party 2016 georganiseerd door de Scouts van Tervant.
Beringen - 25 jaar kunstenaarscollectief CurtistaZoomVandaag opende in de galerij van het Casino Beringen een tentoonstelling van kunstenaarscollectief Curtista. De Koerselse kunstkring vierde hun 25-jarig bestaan 's morgens met een concert. In de namiddag opende schepen van cultuur Patrick Witters de tentoonstelling. Deze is nog te bezichtigen tot volgende zondag 23 oktober. (Lambert Reynders)
25 jaar kunstenaarscollectief Curtista25 jaar kunstenaarscollectief Curtista25 jaar kunstenaarscollectief Curtista25 jaar kunstenaarscollectief Curtista
Zoom

Nieuwe bvba: Alda Craeghs

Zaterdag 15 oktober 2016
Alda Craeghs uit Paal heeft de bvba Alda Craeghs opericht. Doel van de vennootschap met zetel aan de Azaleastraat in Paal is onder meer de organisatie van boekhouddiensten, belastingsadvies en juridische adviesverlening.

Felix Willems overleden

Zaterdag 15 oktober 2016
Beringen - Felix Willems overledenGisteren is Felix Willems overleden, de weduwnaar van Godelieve Vandezande. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in uitvaartcentrum Convents.

Dansende poppen in Casino Beringen

Zaterdag 15 oktober 2016
Beringen - Dansende poppen in Casino BeringenZoomDe poppen gaan aan het dansen in Casino Beringen… Letterlijk! Choreograaf Duda Paiva ging samen met jeugdtheatergroep Maas aan de slag met Griekse mythes. Drie mythes vormen de basis van spannende en grappige ontmoetingen tussen dansers en levensechte poppen. Een prachtig drieluik van dans is het resultaat. Een aanrader voor iedereen vanaf 8 jaar, ook voor volwassenen! Zondag 16 oktober om 14 uur. Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Breugelfeest in Ocura

Zaterdag 15 oktober 2016
Beringen - Breugelfeest in OcuraZoomMidden in de herfst vindt traditioneel in woonzorgcentrum Ocura in Beringen Mijn een Breugelfeest plaats. Een bomvolle zaal, een hartverwarmend welkom met een borrel, een orkestje om er de sfeer in te brengen en vooral het super lekkere eten, meer was er niet nodig om van dit feest een echt festijn te maken. (Lambert Reynders)
Breugelfeest in OcuraBreugelfeest in OcuraBreugelfeest in Ocura
Zoom

In het Vlaams parlement

Zaterdag 15 oktober 2016
Beringen - In het Vlaams parlementZoomGisteren trokken een aantal vijfdes en zesdes van het Spectrum College bovenbouw Sint-Jozef richting Brussel voor een grondige kennismaking met het functioneren van het Vlaams Parlement. De groepsfoto in het parlement mocht niet ontbreken.

Als de muur kon praten

Zaterdag 15 oktober 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Als de muur kon pratenZoomElke zaterdag krijgt u een tekst en een foto van Lambert en Edith.

Echt Judasoor

Zaterdag 15 oktober 2016
Beringen - Echt JudasoorZoomVan dit soort zwam is het vruchtlichaam afstaand of hangend, schelp- tot oorvormig met een diameter van 2 tot 8 cm. Is aan de bovenzijde centraal aan het substraat aangehecht, fijn donzig, bruinroze tot olijfbruingrijs. Aan de onderzijde gerimpeld-geplooid, rood- tot olijfbruin, soms wit berijpt door de sporen. Is eetbaar en wordt veel gebruikt in de Chinese en Japanse keuken.
Voorkomen: Op takken of stammen van vlier, ook op andere loofbomen en struiken en is te vinden in ’t voorjaar en de herfst

Pita Sancta Maria failliet

Vrijdag 14 oktober 2016
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Pita Sancta Maria (Heldenlaan Paal) en kapsalon Caglakel (Koolmijnlaan Koersel) failliet verklaard.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Marcel Claes overleden

Vrijdag 14 oktober 2016
Beringen - Marcel Claes overledenVandaag is de uit Beringen afkomstige Marcel Claes overleden, de weduwnaar van Julia Camps. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

5de Klankbordavond Paalonline

Vrijdag 14 oktober 2016
Beringen - 5de Klankbordavond PaalonlineZoomVeel belangstelling gisterenavond voor de 5de klankbordavond van Paalonline. Paalonline houdt de vinger aan de pols in de Beringse samenleving en organiseert regelmatig activiteiten rond actuele thema's. Gisteren werd er flink gedebatteerd over burgerparticipatie.
5de Klankbordavond Paalonline5de Klankbordavond Paalonline
Zoom

Nieuwe bvba: Universal Gym

Donderdag 13 oktober 2016
Mert Unal uit Beringen en Armen Manoukian uit Sint-Jans-Molenbeek hebben de bvba Universal Gym opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een fitnesscentrum, schoonheidssalon en zonnebankcentrum én de exploitatie van een tankstation.

Infoavond over gamen

Donderdag 13 oktober 2016
Beringen - Infoavond over gamenZoomOp dinsdag 18 oktober is er in de bib van Beringen een gratis infoavond over gamen. ‘Gamen, een brede kijk op het thema’ wordt georganiseerd in samenwerking met CAD Limburg.
Het thema gamen (en internet) wordt tijdens deze infoavond vanuit verschillende invalshoeken besproken. Waarom gamen mensen en welke mogelijke positieve effecten zijn er verbonden aan het spelen? Wat zijn de mogelijke risico’s en nadelen van overmatig gamen? Waarom werkt gamen verslavend? Je krijgt tips en tricks om met het thema om te gaan als ouder of opvoeder.
Inschrijven kan aan de infobalie in de bib, telefonisch via 011 45 08 10 of via e-mail beringen[!]bibliotheek.be. Snel zijn is de boodschap, het aantal plaatsen is beperkt.
Beringen - Rouwverlies en verwerking bij kinderenZoomDe Stedelijke Gezinsraad Beringen organiseert in samenwerking met de Andersvalidenraad een infoavond inzake rouwverlies en verwerking bij kinderen. Spreker is Esther Meuwis, vrijzinnig humanistisch consulent. Zij zal o.a. volgende thema's bespreken: wat is rouw? Verschillen in rouw bij kinderen en volwassenen. Hoe kinderen ondersteunen bij het afscheid nemen? Hoe vertel ik kinderen het slechte nieuws?
De infoavond vindt plaats op 25 oktober om 20.00 uur in de Kardijk, Beverlo.
Beringen - Hommage aan Toon Hermans in Casino BeringenZoom100 jaar na zijn geboorte brengen Herman Van Hove (goede vriend en manager van Toon) en zangeres Lissa Meyvis een ontroerende en stijlvolle hommage aan Toon Hermans. Een uitgebreide live band zorgt voor ondersteuning bij zijn mooiste liedjes, die worden afgewisseld met leuke anekdotes. Een vreugdevolle viering van deze grote cabaretier, nu vrijdag 14 oktober in Casino Beringen.
Tickets via CC Beringen

Fotoverslag van Stal Davert

Woensdag 12 oktober 2016
Showbizz
Beringen - Fotoverslag van Stal DavertZoomFotografe Anastasia Tofoni maakte dit spetterend fotoverslag van Stal Davert.

Fany Janssens overleden

Woensdag 12 oktober 2016
Beringen - Fany Janssens overledenGisteren is Fany Janssens overleden, de weduwe van Jef Jaspers. Zij was 77 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Zolder. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.
Beringen - Nieuwe bolletjesfiets voor Thomas De GendtZoomDe bolletjesfiets van Thomas De Gendt werd tijdens Eurobike gestolen. Maar vandaag kreeg hij bij Ridley in Beringen een nieuwe overhandigd. Belle Clarysse had de eer de fiets aan Thomas te geven. Elite Cycling, Look Cycle, Campagnolo, Selle Italia, SRM, Lizard Skins and Lotto Soudal zorgden samen voor de nieuwe fiets.

Waterkoeien

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag gelezen
Waterboerderijen, ook wel floating farms genoemd, zijn niet nieuw. In Rotterdam zou er binnenkort een komen in het havengebied, maar de aanleg ervan is even uitgesteld vanwege het welzijn van de zogenoemde waterkoeien. De Partij van de Dieren stelde vragen over hun lot: zouden de koeien op het water niet zeeziek worden? Het dobberende bos is er in Rotterdam nog wél. (Bron: De Volkskrant - Genootschap Onze taal)

Nieuwe vennootschap: RS Consulting

Woensdag 12 oktober 2016
Rob Swennen en Linda Nilis, beiden uit Koersel, hebben de gewone commanditaire vennootschap RS Consulting opgericht met zetel aan de Kampweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het tekenen en ontwerpen van gebouwen, het ontwerpen van tuinen en parken en de vervaardiging van deuren en ramen uit kunststof.

Nieuwe bvba: Floorbel

Dinsdag 11 oktober 2016
Medeni en Ümit Polat, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Floorbel opgericht met zetel aan het Burgemeester Heymansplein in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer renovatiewerken, het verhuren van personeel en transport.

Openbare verkoping: Voortstraat

Dinsdag 11 oktober 2016
Morgennamiddag wordt in eetcafé Het Vijgeblad de woning Voortstraat 68 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a22ca en heeft een KI van 329 euro.

Internationaal fotofestival

Maandag 10 oktober 2016
Beringen - Internationaal fotofestivalZoomOverpelt organiseert een tweejaarlijks internationaal fotofestival, waarbij in de zomer van 2017 doorheen heel de dorpskern zowat 500 foto's op groot formaat langs een route van zowat 2 km te zien zullen zijn. Zowel amateurfotografen als professionelen zullen kunnen deelnemen. Thema voor 2017 is "Lens op de mens". Het Centrum voor Beeldexpressie en de Vereniging van Beroepsfotografen, die een sterk netwerk in binnen- en buitenland heeft, zetten mee hun schouders onder het project. Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Meer info
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaar- en 15 lichtgewonden. De politie nam er 38 ademtesten af, waarvan er 8 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Schijt je rijk bij Flandria Paal

Maandag 10 oktober 2016
Maak dat mee!
Beringen - Schijt je rijk bij Flandria PaalZoomVoor de tweede keer al organiseerde Flandria Paal een 'Schijt je rijk'-wedstrijd. Bedoeling is dat een koe op het voetbalveld haar  'kakje' doet en dat de plaats op het veld overeenstemt met een lotje. Na amper een kwartiertje vond de koe het gisteren wel goed en deed ze haar ding....

OLVI snelt dwars door Hasselt

Maandag 10 oktober 2016
Beringen - OLVI snelt dwars door HasseltZoomZondag trok een delegatie van het Spectrum College OLVI Paal richting Hasselt om mee te lopen met Dwars door Hasselt. Maar liefst met 35 leerlingen en 4 leraren namen deel aan de loopwedstrijd. Proficiat aan alle deelnemers voor de mooie sportieve prestatie.

Fons Ceunen overleden

Maandag 10 oktober 2016
Beringen - Fons Ceunen overledenDonderdag overleed de uit Paal afkomstige Fons Ceunen, de echtgenoot van Maria Convents. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Heusden-Centrum.

Nieuwe bvba: Boga Design

Zondag 9 oktober 2016
Sedat Kizilbuga uit Beverlo en Mehmet Erdogan uit Paal hebben de bvba Boga Design opgericht met zetel aan de Laarbemdeweg in Beverlo. Doel van de vennootschap is onder meer het uitvoeren van pleisterwerken, isolatiewerken en schilderwerken.

Solange Vuegen overleden

Zaterdag 8 oktober 2016
Beringen - Solange Vuegen overledenGisteren is Solange Vuegen overleden. Zij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Severens. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
 

Nieuwe bvba: Rimi

Zaterdag 8 oktober 2016
Ringo Amendolora en Mieke Valkeneers, beiden uit Beringen, hebben de bvba Rimi opgericht met zetel aan de Tessenderlosesteenweg in Beringen. Doel van de vennootschap zijn onder meer: de uitbating van een sauna; huidverzorging en epileren; diensten in verband met het lichamelijk welzijn én bouwwerkzaamheden.

5x Beringen Aftermovie

Zaterdag 8 oktober 2016
Beringen - 5x Beringen AftermovieZoomWe blikken vandaag nog eens terug naar 5x Beringen met deze aftermovie van Pascal Peeters.

Licht en lucht

Zaterdag 8 oktober 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Licht en luchtZoomElke zaterdag serveren we in de rubriek gekleurde woorden een tekst om even weg te dromen.

Café Breughelhof

Zaterdag 8 oktober 2016
Beringen - Café BreughelhofZoomVan de familie Meekers kregen we nog een mooie foto van café Breugelhof aan de Koolmijnlaan in Beringen. Swa Meekers had er jarenlang café. Swa was een gezellig man en een goede kok. Wie heeft er allemaal niet gefeest in het Breughelhof en geproefd van de buffetten van Swa?
Swa Meekers overleed in mei vorig jaar op 82-jarige leeftijd.

Geschubde inktzwam

Zaterdag 8 oktober 2016
Beringen - Geschubde inktzwamZoomMet de herfst zien we nu terug ook de paddenstoelen. Deze inktzwam heeft een hoed van 5 tot 12 cm hoog, in jonge toestand wit van kleur en is afstaand geschubd. Bij oprollen van de rand naar beneden zwart kleurend en inktachtig overvloeiend, heeft een witte steel met smalle ring die snel hol is.
Voorkomen: langs bospaden, op akkers, in velden en op bemeste weiden. Ze staan meestal in groepen en komen zeer algemeen voor.

Ondertussen, aan de Paalse Plas

Vrijdag 7 oktober 2016
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse PlasZoom20,4 kg, dat is de zwaarste vis die tot nu is gevangen tijdens de Benelux Carp Masters aan de Paalse Plas. De Belgische ploeg Benvinny's staat nog altijd aan de leiding. Zaterdagochtend kennen we de winnaar.
Tribunaliteiten
De vrederechter van Gent kreeg van een Turkse man het verzoek om een bankkluis te verzegelen. Zijn vrouw zou hem na zeven maanden huwelijk hebben verlaten en bewaarde haar bruidsschat in de bewuste kluis. Alleen zij had de sleutel. Het ging om een tiental gouden armbanden van 25 gram per stuk, een volledige gouden juwelenset (ringen, oorbellen, bracelets, halssnoer, enz. in 24-karaat goud). Alleen al de juwelenset zou 5.500 euro kosten bij een Turkse juwelier in Brussel en was betaald door de ouders van de man. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Donderdag 6 oktober 2016
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomTeam Benvinny's verloor gisterennacht hun eerste plaats aan het Nederlandse team Hengelsport Geleen 2 maar met deze vangst kwam Team Benvinny's vandaag terug aan de leiding tijdens de Benelux Carp Masters aan de Paalse Plas. Beiden teams voelen elkaars adem voor de eerste plaats. De viswedstrijd gaat de vierde nacht in. De teams strijden een week lang, dag en nacht voor de meeste kilo's karper. Zaterdagochtend kennen we de winnaar.

Staking De Lijn

Donderdag 6 oktober 2016
Beringen - Staking De LijnDe vakbonden organiseren morgen vrijdag 7 oktober weer een actie tegen het regeringsbeleid. Deze keer vindt die plaats in Waver. Ook vanuit Limburg gaat daar een delegatie naartoe. Voor het treinverkeer worden niet meteen gevolgen verwacht, maar heel wat Limburgse chauffeurs van De Lijn gaan wel. Het loket in Beverlo zal gesloten zijn. Voorlopig verwacht de directie van De Lijn Limburg dat morgenvroeg 80 % van de bussen zal uitrijden. Maar voor je vertrekt, toch maar best even de website raadplegen.
Details vanaf 6 uur op website van De Lijn

Stal gaat weer daveren

Donderdag 6 oktober 2016
Beringen - Stal gaat weer daverenZoomDe jaarlijkse hoogmis van chiro Stal komt er weer aan. Zaterdag 8 oktober kan de Beringse jeugd gaan fuiven tijdens Stal Davert. In twee tenten kan je feesten met o.a. DJ Cross, D-Reeze, DJ Fré, Mobius One ft Skratsj, Mathics en de coverband Morenko.
Voorverkoopkaarten nog tot en met vrijdag. Waar: jeugdlokalen Stal, Rolweg 11 Koersel.

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Woensdag 5 oktober 2016
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomDe Benelux Carp Masters aan de Paalse Plas gaan de derde nacht in. Vorige nacht werden een paar mooie exemplaren gevangen. Team Benvinny's staat momenteel aan de leiding met drie vissen, goed voor een totaal van 37,2 kilo. Zij vingen tot nu toe ook de zwaarste vis: een exemplaar van 19,1 kg!
Ondertussen, aan de Paalse Plas...Ondertussen, aan de Paalse Plas...
Zoom

Opening Frituur Hotdog Jan

Woensdag 5 oktober 2016
Beringen - Opening Frituur Hotdog JanZoomAl drie jaar staat Jan Geypen in weer en wind in zijn klein barakje langs de Tervantstraat in Tervant hotdog en broodjes te verkopen. Nu heeft hij een nieuw onderdak want vandaag opende Jan een nieuwe zaak op dezelfde locatie. Het barakje wordt bedankt voor bewezen diensten. Hotdag Jan wordt zo Frituur Hotdog Jan want voortaan bakt Jan ook goudgele frietjes.

Expo Tejo Van den Broeck in Lommel

Woensdag 5 oktober 2016
Beringen - Expo Tejo Van den Broeck in LommelZoomTot en met 31 januari kan je in het Diagnosecentrum van Lommel aan de Binnensingel 44 gaan kijken naar een overzichtstentoonstelling van de Beringse kunstenaar Tejo Van den Broeck. Praktisch: maandag tot vrijdag van 8u30 tot 20u, zaterdag van 8u30 tot 12u. Zon- en feestdagen gesloten. (Lambert Reynders)

Test Seveso-sirenes

Woensdag 5 oktober 2016
De geplande luide test van de elektronische sirenes is voorzien op donderdag 6 oktober. Op het ogenblik van de test zal elke sirene een alarmsignaal genereren. Dit is een schelle toon die na een korte onderbreking wordt herhaald. Uit de luidsprekers van de sirene klinkt de gesproken boodschap 'proefsignaal'. De resultaten van de test zullen in de loop van de dag meegedeeld worden op de website van www.crisiscentrum.be.

Nieuwe vennootschap: Hunicon

Woensdag 5 oktober 2016
Hugo Smets en Nicole Hulsmans, beiden uit Beringen, hebben de gewone commanditaire vennootschap Hunicon opgericht met zetel aan de Hoogstraat in Beringen. De vennootschap heeft onder meer tot doel managementactiviteiten van holdings en onderneming in onroerende goederen.
Tijden de flitsmarathon heeft de politiezone Beringen-Ham- Tessenderlo 141 chauffeurs betrapt. De politie controleerde de snelheid van 3.137 voertuigen.
Beringen - Diamant voor Germaine Claes en Leon AertsZoomIn Beringen vierden Germaine en Leon hun diamanten bruiloft. Bij die gelegenheid trakteerden ze de fietsgroep waarmee Leon wekelijks gaat fietsen, al 30 jaar lang. Een andere hobby van Leon is tuinieren. Het koppel heeft geen kinderen. Leon heeft jaren in Nederland en nadien bij Radson gewerkt. Van harte proficiat! (Lambert Reynders)
Diamant voor Germaine Claes en Leon AertsDiamant voor Germaine Claes en Leon Aerts
Zoom

Geef acht!

Dinsdag 4 oktober 2016
Maak dat mee!
Beringen - Geef acht!ZoomPiet Cuyvers uit Koersel blikt op een speciale manier terug op zijn leven als paracommando. Voor zijn levensboom vol herinneringen en met zeer veel heimwee mijmert hij over een bijzondere periode in zijn leven.
Hij knutselde deze boom in elkaar met 110 foto's over die tijd. Hijzelf is van de klas van 1953 en heeft zijn commandobrevet A behaald in de winter van 1953 - 54 in Marche-les-Dames. Het B-brevet op 10 juli 1954 in Schaffen. Vervolgens was hij nog 9 maanden in Afrika. Piet wil nu zijn vrienden paracommando's verrassen met deze boom. Deze boom bevat 110 foto's van zijn 21 maanden dienst. Hij wil de jeugd groeten en raadt deze opleiding van paracommando ten zeerste aan en ... dan wordt je zeker 100 jaar ! (Lambert Ryenders)

Zeemeerminnen gespot in Beringen

Dinsdag 4 oktober 2016
Beringen - Zeemeerminnen gespot in BeringenZoomIn het duikcentrum TODI zijn deze drie mooie zeemeerminnen gespot. Het is de bedoeling dat er in Beringen een zeemeerminnenschool komt. Er wordt nu al druk geoefend. Zou dat voor de opening kunnen zijn?
Zeemeerminnen gespot in Beringen
Zoom

Louis Reynders overleden

Dinsdag 4 oktober 2016
Beringen - Louis Reynders overledenVrijdag is de uit Koersel afkomstige Louis Reynders overleden, de echtgenoot van Irma Oeyen. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering in familiekring vindt donderdag plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden. Woensdag (19.15 uur) is er een avondwake in de kerk van Heusden-Centrum.

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 3 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaar- en 16 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 39 ademtesten af, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Er waren 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Fixit

Maandag 3 oktober 2016
Fixit: dat is de naam van de bvba die door Jeroen Delannoi uit Beverlo werd opgericht. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro en is gevestigd aan de Kroonstraat in Beverlo. Doel van de vennootschap zijn onder meer kinesitherapie en fysiotherapie en alle aanverwante activiteiten: sportrevalidatie en sportbegeleiding én osteopathie.

José Ven overleden

Maandag 3 oktober 2016
Beringen - José Ven overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige José Ven in WZC Ter Kempen in Meerhout overleden. Zij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte kring plaats.

Pol Meukens overleden

Maandag 3 oktober 2016
Beringen - Pol Meukens overledenGisteren is Pol Meukens overleden, de weduwnaar van Gerarda Daems. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Jos Van Winge overleden

Maandag 3 oktober 2016
Beringen - Jos Van Winge overledenGisteren is Jos Van Winge overleden, de echtgenoot van Maria Vanden Eynde. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Opening Chocosjiek in Paal

Zondag 2 oktober 2016
Beringen - Opening Chocosjiek in PaalZoomIlse Coomans maakte dit weekend haar droom waar en opende een chocoladewinkel aan de Diestersesteenweg 61 in Paal. Ze koos om in zee te gaan met chocolatier Valentino. Valentino werd in opgericht in 1978 in Brussel. De chocolatier heeft ondertussen vijf eigen winkels en vijftig verkooppunten. Chocosjiek in Paal is daar nu eentje van. De winkelinrichting van al de Valentino-winkels wordt trouwens gedaan door de echtgenoot van Ilse. (foto Geert Brams)

500 jaar Dsinter

Zondag 2 oktober 2016
Maak dat mee!
Beringen - 500 jaar DsinterZoomOp 1 oktober werden de broers (249) en zussen (251) Dsinter samen 500 jaar oud! Goed voor een mooi familieportret aan de Paalse Plas, één van de favoriete plekjes van Henk die in Paal woont. Proficiat! 

Nieuw onderdak voor Belle Cose

Zondag 2 oktober 2016
Beringen - Nieuw onderdak voor Belle CoseZoomZaterdag opende Inge Geleijn aan de Heerbaan 285 in Stal een nieuwe winkel. Voorheen was Belle Cose gevestigd in het centrum van Koersel. Belle Cose heeft een ruim assortiment aan geschenken, wenskaarten, streekbieren, ballonnen en pralines. De klanten kregen voor deze gelegenheid een glaasje aangeboden. (Jean Beerten)


Showbizz
Beringen - Maarten Cox straalt na try-out theatershowZoomIn het cultureel centrum van Bocholt hield Maarten Cox gisterenavond een try-out voor zijn nieuwe theatershow. Maarten heeft een mooi avondvullend programma met Nederlandstalige liedjes uit de jaren zeventig, songs die allemaal in het collectief geheugen zitten van vele Vlamingen.
"Ik ben heel tevreden met deze eerste voorstelling. De reacties van het publiek waren laaiend enthousiast en dat stemt mij natuurlijk heel gelukkig", zei Maarten heel trots. (Hans Put)

DJ Severe in De Mixx bij StuBru

Zaterdag 1 oktober 2016
Commentaar
Beringen - DJ Severe in De Mixx bij StuBruZoomVanavond hoorde ik tijdens een sombere regenachtige rit van Brussel naar Beringen DJ Severe in De Mixx bij Studio Brussel.
DJ Severe is eigenlijk een stil jong meisje uit Paal met de naam Lore Severi. Ze werkte zich als DJ eerder dit jaar al in de schijnwerpers via een dj-wedstrijd bij MNM. Lore speelde tijdens haar één uur durende set bij Studio Brussel de pannen van het dak. De volumeknop in de radio ging steeds luider en luider. De reacties van de luisteraars op de set van Severe waren unaniem lovend. Als Lore op deze manier met muziek blijft jongleren, gaan we zeker nog veel van haar horen. De weg naar Tomorrowland is korter dan ooit voor Lore. En mijn rit van Brussel naar Beringen was voor één keer te kort. (Hans Put)

War Heselmans overleden

Zaterdag 1 oktober 2016
Beringen - War Heselmans overledenVandaag is War Heselmans overleden, de weduwnaar van Clementine Helsen. Hij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Bertha Lees overleden

Zaterdag 1 oktober 2016
Beringen - Bertha Lees overledenGisteren is Bertha Lees overleden, de weduwe van Leopold Vandergraesen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Woensdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Yvonne Bleukx overleden

Zaterdag 1 oktober 2016
Beringen - Yvonne Bleukx overledenDonderdag is in Beringen de uit Tongeren afkomstige Yvonne Bleukx overleden, de weduwe van Jean Hermans. Ze was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Geleeg-Leopoldsburg. Begroetinsgmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Is er iemand die dit weet?

Zaterdag 1 oktober 2016
Beringen - Is er iemand die dit weet?ZoomPierre Rutten maakte deze week deze foto van gallen op eikenblad. De twee linkse gallen zijn lensgallen, de rechtse boven is een stuitergal. Voor de drie rode galletjes vinden we echter geen enkel aanknopingspunt in de soorten registers. Ook navraag bij Natuurpunt leverde geen sluitend antwoord op. Is het een nieuwe gal of is het een bekende gal met afwijkend uiterlijk? Wie het weet mag het zeggen!
Beringen - Everzwijnenfamilie in Koersels KapellekeZoomOnze natuurfotograaf kon deze everzwijnenfamilie spotten aan het Koersels Kapelleke. Nu het herfst is gaan ze op zoek naar eikels en andere lekkere dingen in de Koerselse bossen.

Zomerbloemen sterven

Zaterdag 1 oktober 2016
Gekleurde Woorden
Beringen - Zomerbloemen stervenZoomNu dat de herfst in het land is, brengt Edith Oeyen vandaag een toepasselijk gedicht op een foto van Lambert Reynders.

50 jaar Club 9

Zaterdag 1 oktober 2016
Uit de oude doos
Beringen - 50 jaar Club 9ZoomClub 9 werd in 1966 opgericht te Koersel vanuit parochiale wortels. Kapelaan Alex Sevens was toen de bevlogen trendsetter en pleitbezorger aan het roer. Vanuit het achterzaaltje van de kapelanij baatte hij een open ontmoetingsplaats uit, op fietsafstand van thuis. Dit zaaltje bevond zich in het centrum, op de plek waar nu het Brigidahuis is, in Koersel Dorp, toen Dorpsstraat 9. Het jeugdhuis vormde, net als vandaag, een bruisende ontmoetingsplek met een 'gezonde vrijetijdsinvulling voor onze jonge mensen'. Anno 2016, 50 jaar na datum, krijgt het jeugdhuis nog steeds de vraag 'vanwaar het nummer 9?'. Welnu, dat nummer werd simpelweg afgeleid van het huisnummer waar het jeugdhuis door de kapelaan werd opgericht. En zo geschiedde...
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen