Het overige nieuws

De provincie Limburg heeft een drone aangekocht die vanaf 1 januari volgend jaar kan gebruikt worden door de Limburgse politie-en brandweerzones. Zo kan het toestel onder meer worden ingezet bij massa-evenementen en zoekacties.

De ogen van een libel

Vrijdag 30 juni 2017
Puur natuur
Beringen - De ogen van een libelZoomVan alle insecten hebben libellen de best ontwikkelde ogen; die gebruiken ze om te jagen. Het facet-oog van een libel bevat duizenden lensjes en bezit een heel aparte gave: met de roodbruine bovenhelft van het oog ziet ze haar prooi goed tegen een blauwe achtergrond, met de onderste helft beter tegen een groene of donkere achtergrond. De nep-pupillen die je ziet, zijn delen van het oog waarmee ze scherper kan zien. Op de foto: een Zwervende heidelibel. (Foto Pieter Cox)

Marcel Reynders overleden

Vrijdag 30 juni 2017
Beringen - Marcel Reynders overledenVandaag is Marcel Reynders overleden, de weduwnaar van Gisèle Poulet. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Tergende traagheid

Vrijdag 30 juni 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Tergende traagheidWie het ongeval veroorzaakte was duidelijk. Het was de chauffeur van die ene auto. Discussie was er alleen over de schadevergoeding voor het 16-jarige meisje in de andere auto. Zij bleef quasi volledig verlamd achter, levenslang afhankelijk van wie haar omringt. Zelf eten, zich verplaatsen, haar toilet maken, communiceren, het was voortaan voor haar onmogelijk. De discussie ontaardde in een ellenlange procedure in Brussel.
Na tien jaar hadden het meisje en haar naastbestaanden nog altijd het raden naar een (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Klitsbergbikers maken zich klaar voor Flanders CupZoomDit weekend kan je op de Klitsberg in Paal naar de MTB Flanders Cup. Zaterdag zijn er wedstrijden voor de jeugd en de G-MTB wedstrijd voor sporters met een beperking. Zondag wordt de Klitsberg ingenomen door de dames, nieuwelingen, elites, beloften en masters 1. De organisatie is in handen van Klitsbergbikers.

Kind van de Beerring

Vrijdag 30 juni 2017
Beringen - Kind van de BeerringZoomDe proclamaties de afgelopen dagen gingen gepaard met veel dans, filmpjes en show. De kinderen van De Beerring brachten gisteren een originele versie van de populaire hit 'kind van de duivel' van Jebroer. Kijk en geniet mee van 'kind van de Beerring'.

Angèle Claes overleden

Vrijdag 30 juni 2017
Beringen - Angèle Claes overledenWoensdag is Angèle Claes overleden, de weduwe van Alfons Vanzeir. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.


Mosselseizoen gestart

Donderdag 29 juni 2017
Vandaag gezien
Beringen - Mosselseizoen gestartZoomHet mosselseizoen in gestart maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen zijn mosselschelpen zomaar langs de weg moet kieperen zoals hier in de Tennisstraat in Beringen. Of lagen de mosselen te zwaar op de maag? (Foto: Lambert Reynders)

Nieuwe bvba: Bol

Donderdag 29 juni 2017
De bvba Zornik uit Beringen en de bvba Jeff Dries Music uit Aarschot hebben de bvba Bol opgericht met zetel aan de Oude Baan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het produceren van muziek, de handel in instrumenten en de organisatie van concerten.

Leon Enkels overleden

Donderdag 29 juni 2017
Beringen - Leon Enkels overledenGisteren is Leon Enkels overleden, de levenspartner van Greta Bultinck. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Proclamatie Spectrum College VTI

Donderdag 29 juni 2017
Beringen - Proclamatie Spectrum College VTIZoomGisterenavond vond in het Spectrum College de proclamatie plaats van de afdeling VTI. Directeur Erik Vranken sprak het welkomstwoord uit voor de talrijk opgekomen ouders en 100 leerlingen van het zesde en zevende jaar. Hij bedankte de leerkrachten voor de begeleiding en feliciteerde de leerlingen.
Leerling Sharina Van Gompel bedankte op haar beurt de leerkrachten. Na een muzikaal intermezzo volgde de proclamatie.
Hierbij werd aan enkele verdienstelijke leerlingen iets extra gegeven: Daan (…) Het hele nieuwsbericht

Trio Solista in kerk van Tervant

Donderdag 29 juni 2017
Beringen - Trio Solista in kerk van TervantZoomTrio Solista brengt op zaterdag 1 juli 2017 een nieuwe editie van hun ondertussen zeer gewaardeerd concert in de kerk van Tervant. Roeland Henkens, Paals muzikaal ambassadeur, organiseert dit concert al voor de 4e keer. Achteraf is zaal De Kring  voorzien om gezellig na te praten.
Dit jaar bestaat Trio Solista uit : Yannick Van de Velde (Internationaal pianist; bekend van de Elisabethwedstrijd), David Desimpelaere (Contrabassist, aanvoerder in het 'Orchestre della Svizzera (…) Het hele nieuwsbericht

Onweer boven Beringen

Woensdag 28 juni 2017
Vandaag gezien
Beringen - Onweer boven BeringenZoomU hebt waarschijnlijk ook wel gemerkt dat een kort onweer over Beringen trok. Gust Ischen kon deze mooi panoramafoto maken in Beringen-centrum. Onderaan een gelijkaardige foto van Hans Put op de terril van Beringen.
Onweer boven Beringen
Zoom
Grensgevallen
Beringen - Beweging onder invloed van lichtZoomWetenschappers van TU Eindhoven en Kent State University hebben een materiaal ontwikkeld dat onder invloed van licht gaat golven en zich zo kan voortbewegen. Ze klemden hiervoor een strookje van dit nieuwe polymeer in een rechthoekig framepje, en bij belichting gaat dit geheel vanzelf aan de wandel. Dit apparaatje, met de afmeting van een paperclip, is ’s werelds eerste wandelmachientje dat licht direct omzet in voortbeweging, simpelweg aangedreven door één vaste lichtbron. De (…) Het hele nieuwsbericht

Alfons Camps overleden

Woensdag 28 juni 2017
Beringen - Alfons Camps overledenIn Paal is zaterdag Alfons Camps overleden, de echtgenoot van Simonne Verbiest. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Beringen - Proclamatie Spectrum College St.-JozefZoomMet de nodige luister werden de leerlingen van het Spectrum College St.-Jozef uitgewuifd tijdens de proclamatie. Directeur Yves Bormans wenste de jongeren veel succes met hun verdere studies en zei te hopen dat de leerlingen met een goed gevoel terugblikken op hun verblijf in het Sint-Jozefscollege. Het is de laatste generatie die nog zes jaar heeft gestudeerd in het oude college. Na de proclamatie was er nog een gezellige receptie.
Bekijk hier nog meer foto's.
Beringen - Politie waarschuwt bestelwagenbezittersDe afgelopen week werden er in Lommel tijdens verschillende nachten en op verschillende plaatsen drie bestelbussen van het merk Mercedes gestolen. Blijkt dat de daders de gestolen voertuigen starten met valse sleutels, meldt de lokale politie Lommel. "Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat de gestolen voertuigen naar Nederland verdwijnen. Eigenaars van bestelbussen Mercedes Viano of Vito wordt aangeraden bijkomende maatregelen te treffen om diefstal te voorkomen.”
Beringen - Proclamatie De Mozaïek Beringen-MijnZoomDe vakantie is duidelijk in zicht. In de Beringse scholen worden deze week de diploma's uitgedeeld. Voor ouders en kinderen altijd een fijn moment met smarthphone in de aanslag! Ook in de Mozaïek was dat niet anders. (Foto: Tina Sprenghers)

Wat is Twitter?

Woensdag 28 juni 2017
Vandaag gelezen
"Twitter is: miljoenen gekken kunnen meer onzin uitkramen dan tien wijzen kunnen rechtzetten.
De wereld moet het voor verbetering hebben van Einstein, niet van elke gek die zijn naam op muren en glazen schrijft."
(Chefren Hagens op Villamedia.nl)

Proclamatie De Buiteling

Woensdag 28 juni 2017
Beringen - Proclamatie De BuitelingZoomDe kinderen van het zesde jaar van basisschool De Buiteling in Paal kregen gisteren hun diploma van lager onderwijs. Met een happening in de feestzaal werden de ouders en hun kinderen gehuldigd. De kinderen kregen allemaal een aandenken van de school. De kinderen zelf bedankten directrice, leerkrachten en personeel van de school. De leerkrachten namen afscheid van hun kinderen die ze zes jaar hebben begeleid naar de volgende etappe in hun leven. De ouders kregen nadien nog een receptie en de kinderen mochten fuiven. Gisteren werd ook afscheid genomen van directrice Lut Vranken die met pensioen gaat.
Meer foto's op onze facebookpagina.
Beringen - Proclamatie Spectrum College St.-LutgartZoomTrotse ouders en glunderen gezichten gisterenavond bij de proclamatie van de leerlingen van het Spectrum College Sinte-Lutgart. Tijdens een academische zitting brachten de studenten een ludieke noot waarbij de draak werd gestoken met de leerkrachten. De campusband zorgde voor de muziek. Directeur Daniel Van Doninck bedankte al de leerlingen en ouders voor het vertrouwen in de school en wenste de leerlingen veel succes in hun verdere carrière. De avond werd afgesloten met een receptie. (Jos Neys) Meer foto's via deze link.
Beringen - Het lekkerste ramadanfeestbuffetZoomIn basisschool De Mozaïek in Beringen-Mijn werd gisteren een ramadanfeest georganiseerd. De ouders van de kinderen zorgden voor heel veel lekkere en zoete gebakjes voor de kinderen. En dat was smullen! Bekijk nog meer foto's via onze FB-pagina.

Beringen telt 45.704 inwoners

Woensdag 28 juni 2017
De stad Beringen telde op 1 januari 2017 45.704 inwoners: 22.906 mannen en 22.798 vrouwen. De gegevens zijn afkomstig van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.
Beringen - 1600 kinderen genieten van Kia-d-maxZoomDe afgelopen twee dagen was be-MINE het speelterrein voor 1600 kinderen uitt 13 Beringse scholen. De konden er genieten van sport en spel aangeboden door de sport- en jeugddienst van de stad Beringen. (foto's Patrick Haesevoets)
1600 kinderen genieten van Kia-d-max1600 kinderen genieten van Kia-d-max
1600 kinderen genieten van Kia-d-max1600 kinderen genieten van Kia-d-max
Zoom
Beringen - Oproep: oude foto's putbarakjes gezochtZoomHilde Meyen van brasserie TODI opent binnenkort een terug putbarakje aan de Avonturenberg. Voor de inrichting zoekt ze nog oude foto's van de voormalige barakjes aan de mijn. Wie helpt Hilde? beringen[!]internetgazet.be

Kia-d-max (2)

Dinsdag 27 juni 2017
Beringen - Kia-d-max (2)ZoomVia deze link kan je nog kijken naar deel twee van het fotoverslag van de kia-d-max speeldag op be-MINE.

Plezier op Kia-d-max (1)

Dinsdag 27 juni 2017
Beringen - Plezier op Kia-d-max (1)ZoomDe jeugd- en sportdienst van de stad Beringen organiseert op het einde van het schooljaar een speeldag voor de kinderen van het basisonderwijs. Op be-MINE staat een heus speelpark waar de kinderen kunnen ravotten in afwachting van hun rapport.
Bekijk hier het eerste deel van het fotoverslag.
Maak dat mee!
Beringen - Smullen van de langste ramadanfeesttafelZoomNaar aanleiding van het ramadanfeest organiseerde basisschool De Horizon in Beringen-Mijn 'de langste ramadanfeesttafel'. De ouders van de kinderen zorgden voor een rijk gevulde tafel vol met lekkernijen. De kinderen genoten duidelijk van hun Suikerfeest op school. Bekijk hier de foto's van een zoete namiddag.

Kleuters Hoeksteen op kermis

Dinsdag 27 juni 2017
Beringen - Kleuters Hoeksteen op kermisZoomDe kleutertjes van basisschool de Hoeksteen in Korspel mochten gisteren gratis naar de paardenmolen dankzij de opbrengst van het pop-upkermiscafé. Als toemaatje kregen ze allemaal nog een cadeautje. Bekijk hier het fotoverslag

Jef Dielkens overleden

Dinsdag 27 juni 2017
Op 22 juni is de uit Koersel afkomstige Jef Dielkens overleden, de weduwe van Margueretha Leyssens. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berbroek. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Ook morgen nog hinder bij busverkeerHet busverkeer in Limburg is sinds vanmorgen verstoord door een vakbondsactie in de stelplaats van De Lijn in Beverlo. Er zijn vandaag al wel constructieve gesprekken gevoerd maar er is nog geen akkoord. Daarom zal er ook morgen nog hinder zijn op vele lijnen in Beringen en omgeving. Meer info over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

Nathalie Vanhees overleden

Maandag 26 juni 2017
Beringen - Nathalie Vanhees overledenGisteren is Nathalie Vanhees overleden, de echtgenote van Louis Lemmens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Brons voor Jutta en Zora

Maandag 26 juni 2017
Beringen - Brons voor Jutta en ZoraZoomJutta en Zora van volleybalclub Bepavoc behaalden een 3de plaats op het Limburgs jeugdkampioenschap beachvolley in Maaseik. Proficiat.

Tilly Schoonjans overleden

Maandag 26 juni 2017
In Koersel is vrijdag Tilly Schoonjans overleden, de weduwe van Marcel Vanhoudt en de levensgezellin van Rik Biesmans. Zij was 86 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme kring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.
Het wegdek op de E314 richting Lummen ter hoogte van Aarschot is volledig hersteld en het verkeer moet niet langer over de pechstrook, meldt Radio2. Woensdag kwam door de hitte het wegdek over de hele breedte naar omhoog. De voorbije dagen was Wegen en Verkeer druk in de weer om het wegdek te herstellen. Eerst werd gezegd dat vlot verkeer pas vanaf maandagochtend mogelijk zou zijn. Maar vanmiddag bleek dat het asfalt genoeg afgekoeld was en ging de snelweg weer volledig open.

Kampioenen van Limburg

Zondag 25 juni 2017
Beringen - Kampioenen van LimburgZoomProficiat aan Calvin, Cell & Joppe! Zij wonnen zaterdag de finale van Limburg in de reeks Jongens U15/4.
Na de enkels stond het 1-1. Een beslissende dubbel waarin de jongens van TC Koersel aan het langste eind trokken in de super tie-break. Proficiat aan de kampioenen van Limburg.

De groene kikker

Zondag 25 juni 2017
Beringen - De groene kikkerZoomDe natuur kreeg afgelopen nacht een beetje regen en dat is maar goed ook want veel poelen en plassen staan droog en dat is dan weer niet goed voor deze groene kikker die het graag nat heeft.
Morgennamiddag wordt in het Casino Café het appartement gelegen Sint-Barbarastraat 30 bus 1 openbaar verkocht na hoger bod. Het ligt op het gelijkvloers en heeft een K.I. van 793 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 82.200 euro.

Kind van de duivel op POS

Zaterdag 24 juni 2017
Showbizz
Beringen - Kind van de duivel op POSZoomPaal op Stelten heeft de laatste namen voor dit jaar bekend gemaakt. En daarbij is Jebroer, die momenteel de controversiële hit 'kind van de duivel' scoort. Daarnaast komen ook nog Ronnie Flex, Jeff BRICK, Hades & Haze en DJ Maximo uit Beringen.

Buurtiftar wijk Steenveld

Zaterdag 24 juni 2017
Beringen - Buurtiftar wijk SteenveldZoomIn de wijk Steenveld in Koersel werd gisterenavond een gezellige iftar georganiseerd voor de buurt. De buurtwerking van Rimo Limburg nam hiervoor het initiatief.
Buurtiftar wijk SteenveldBuurtiftar wijk Steenveld
Zoom

Circus Universal in Beringen

Zaterdag 24 juni 2017
Beringen - Circus Universal in BeringenZoomCircus Universal is nog tot 5 juli in Beringen en geeft de komende dagen nog verschillende voorstellingen. Bekijk hier het fotoverslag van de show van gisteren. Meer info en reservaties via deze link.

Geen blauw is blauwer

Zaterdag 24 juni 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Geen blauw is blauwerZoomDit zijn de wekelijkse gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Markt Beringen

Zaterdag 24 juni 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomElke week trekt Gust Ischen met een oude foto of postkaart naar een plekje in Beringen en maakt dan een gelijkaardige nieuwe foto. Vandaag houdt hij halt op de markt van Beringen.

De bib van Beringen

Zaterdag 24 juni 2017
Uit de oude doos
Beringen - De bib van BeringenZoomOp deze plaats werd 20 jaar geleden een nieuwe bibliotheek gebouwd, meteen één van de grootste en modernste van de provincie. Ondertussen is de bib al te klein en komt er een uitbreiding. Vandaag kan je in de bib terecht voor een feestdag naar aanleiding van het 20-jarig bestaan. Spring gerust eens binnen en bekijk de geschiedenis van de bib.

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Beringen - Zondag Limburgse Open MolendagZoomZondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Pieter Vanhees overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Beringen - Pieter Vanhees overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Pieter Vanhees overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Beringen - Unieke oude machines te koopZoomIn de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht

Machines oververhit

Donderdag 22 juni 2017
Vandaag gezien
Beringen - Machines oververhitZoomDe hitte speelt niet alleen de mens parten maar ook machines hebben afkoeling nodig. Zo zagen we vandaag aan winkelcentrum be-MINE Boulevard deze koelinstallatie die wat extra koeling kreeg!

Nieuwe vennootschap: PSB

Donderdag 22 juni 2017
Philippe Schraepen uit Paal en een stille vennoot hebben de burgerlijke vennootschap onder vorm van gewone commanditaire vennootschap Philippe Schraepen Bedrijfsrevisor (PSB) opgericht met zetel aan de Wisselstraat in Paal. De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van bedrijfsrevisor in eigen naam, evenals het gezamenlijk uitoefenen van dit beroep in samenwerking met andere bedrijfsrevisoren.
Beringen - Hitte: gratis snorkelen in duikcentrumZoomWe spreken nu officieel van een hittegolf en om wat afkoeling te krijgen mag je vandaag tussen 16u en 20u gratis gaan snorkelen bij duikcentrum TODI in Beringen. Je moet je aanmelden aan de balie met je zwemgerief.
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."

Verboden thuis auto's te wassen

Woensdag 21 juni 2017
Vanaf morgen is het in Vlaanderen het "niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater" verboden. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag bekendgemaakt. Onder "niet-noodzakelijk gebruik" wordt onder meer verstaan het beregenen van gras, het thuis wassen van auto's, het vullen van een zwembad, en dies meer. De minister zegt er op te rekenen dat de bevolking voldoende gezond verstand aan de dag zal leggen om de noodzaak van besparing op drinkwater in te zien.
Engerlingen in je gazon - wat doe je ertegen? Gif spuiten zal nauwelijks iets uithalen. Enkele tips om de schade te beperken:
- zorg voor een goed bemest gazon zodat er zich een goed wortelgestel ontwikkelt;
- wanneer vogels zoals kauwen of spreeuwen op je gazon neerstrijken, is dit biologische bestrijding: zij eten de engerlingen op. Het is een groot misverstand te denken dat deze vogels je  gazon vernielen;
- bij hitte en droogte in de zomer kan U dorre plekken krijgen in het gazon, maar het gras is dan nog altijd verankerd aan zijn wortels. Zodra het gras los ligt op de bodem, hebben de engerlingen hun werk grondig gedaan en is je gazon verloren.(Pierre Rutten)

Nieuwe bvba: Kris Leten

Woensdag 21 juni 2017
Kris Leten en zijn echtgenote Nancy Vanzeer hebben de bvba Kris Leten opgericht met zetel aan de Laakstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen van zwembaden en vijvers, het uitvoeren van lood- en zinkwerk en het reinigen en zandstralen van gevels.

50 tinten paars

Woensdag 21 juni 2017
Beringen - 50 tinten paarsZoomGust Ischen maakte gisterenavond deze foto met een paars tintje. De natuur heeft veel te lijden onder de hitte maar blijft inspirerend voor onze fotografen.

Extra water voor werkmannen

Woensdag 21 juni 2017
Beringen - Extra water voor werkmannenZoomDoor de extreme temperaturen werken de werkmannen van de stad de rest van de week van 6u tot 14u15. Er wordt op geregelde tijdstippen extra water verdeeld. Ook in de woonzorgcentra is het hitteplan terug van kracht. Daar krijgen personeel en bewoners extra water.

Lisette Vanwetswinkel overleden

Woensdag 21 juni 2017
Op 16 juni overleed de uit Koersel afkomstige Lisette Vanwetswinkel, de echtgenote van Victor Bouwens. Zij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Mermaid Ariel in actie

Dinsdag 20 juni 2017
Beringen - Mermaid Ariel in actieZoomJoeri Kiczula maakte gisteren dit mooie filmpje van mermaid Ariel tijdens de maandelijkse zeemeerminnendag in duikcentrum TODI in Beringen.

Maurice Poel overleden

Dinsdag 20 juni 2017
Beringen - Maurice Poel overledenVandaag is Maurice Poel overleden, de weduwnaar van Jeanne Vanlommel en de levenspartner van Jeannine Didden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Junikever vreet aan uw gras

Dinsdag 20 juni 2017
Beringen - Junikever vreet aan uw grasZoomSlecht nieuws voor uw gazon want de junikevers duiken massaal op door het warme weer. De larven, engerlingen genoemd, zitten onder de grond en eten daar alle wortels van het gras op. Daardoor gaat het gras kapot en krijg je kale plekken. (Foto Pierre Rutten)

Clemence Jacobs overleden

Dinsdag 20 juni 2017
Beringen - Clemence Jacobs overledenZondag is Clemence Jacobs overleden, de weduwe van Roger Bosmans. Zij was 82 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Korspel vinden in besloten kring plaats.

Kermis in Korspel en Paal

Dinsdag 20 juni 2017
Beringen - Kermis in Korspel en PaalZoomKermisliefhebbers kunnen dit weekend hun hartje ophalen in Beringen. In Korspel is er een gezellige wijkkermis met de bekende pop-upbar. De eerste kermis van het jaar in Paal is de grootse van Beringen en trekt jaarlijks veel bezoekers.
Morgennamiddag wordt in de kantine van voetbalclub Weerstand Koersel de woning Grootveldweg 29 openbaar verkocht na hoger bod. Het staat op een perceel van 24a50ca en heeft een K.I. van 1385 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 236.200 euro.
Aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een slimme babydeken ontwikkeld, 'Hugsy'. Het gelijknamige bedrijfje heeft nu 200.000 euro opgehaald via een investeringsplatform. Daarmee kan het dekentje, dat ouders ondersteunt als ze hun couveusekindje knuffelen, ook daadwerkelijk geproduceerd worden.
Tijdens knuffelmomenten neemt Hugsy de geur, de warmte en de hartslag van de ouder op. Als het kindje dan teruggaat in de wieg of de couveuse, blijft het de geruststellende aanwezigheid van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Beringen Beach aperitiefconcertZoomTijdens Beringen Beach gaf de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beringen gisteren een gesmaakt aperitiefconcert. Deze harmonie is naar alle waarschijnlijkheid één van de oudste verenigingen van Beringen. Onder de deskundige leiding van dirigente Inge Peters gaven de muzikanten het beste van zichzelf wat door het publiek naar waarde werd geschat en met een daverend applaus bedacht. (Jos Neys)
Bekijk het fotoverslag op onze facebookpagina.

Rosette Christiaens overleden

Maandag 19 juni 2017
Beringen - Rosette Christiaens overledenZaterdag is Rosette Christiaens overleden, de weduwe van Fons Theunis. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Dag van de Poetshulpen

Maandag 19 juni 2017
Wist u al dat het morgen de Dag van de Poetshulpen is? Misschien een reden om je poetshulp eens een attentie te geven, of eens even in de watten te leggen...
Morgennamiddag worden in de Whatz Hap in Koersel drie appartementen, gelegen Beverlo-Dorp 7 en 8, openbaar verkocht. Ze hebben een K.I. van resp. 1003, 808 en 963 euro.

Wie won de dvd?

Zondag 18 juni 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Davy Luyckx. De jury vond zijn inzending voor het tekstballonnetje rechts de beste. Davy krijgt in de komende week zijn dvd in de bus.
Cartoonist Stijn Lodewyks is er enkele dagen niet, maar bij zijn terugkeer krijgt u een nieuwe opgave!

Brandfase oranje in Limburg

Zondag 18 juni 2017
Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand.

Chloé en Magali in de bib

Zaterdag 17 juni 2017
Beringen - Chloé en Magali in de bibZoomDeze ochtend waren Chloé en Magali te gast in de bib van Beringen om hun eerste boek 'Bowl food' voor te stellen. Ze gingen uiteraard ook graag mee op de foto met de fans. (Patrick Cosemans)
Chloé en Magali in de bibChloé en Magali in de bib
Zoom

Expo Academie

Zaterdag 17 juni 2017
Beringen - Expo AcademieZoomGisteren vond in het oud gemeentehuis van Houthalen-Helchteren de proclamatie plaats van de afgestudeerden van de kunstacademie van Heusden-Zolder. Tegelijkertijd stelden de leerlingen hun werken tentoon. Onder de laureaten ook Jos Bellinkx, Mia Vervoort, Wies Mariën en Rinus Stadtman uit Beringen. U kan deze expo nog bezoeken iedere zaterdag en zondag van 13 tot 17 u en dit nog tot 26 juni. (Lambert Reynders)
Expo AcademieExpo AcademieExpo Academie
Zoom

Nieuwe bvba: Tilbo Projects

Zaterdag 17 juni 2017
De bvba Tilbo Construct uit Beringen heeft de bvba Tilbo Projects opgericht met zetel aan de de Visvangststraat in Beringen en met een maatschappelijk kapitaal van 30.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van de ruwbouw van gebouwen en de structuur van civieltechnische werken.

Paal is een township

Zaterdag 17 juni 2017
Commentaar
Onafhankelijk raadslid Hilaire Poels is nooit verlegen om een straffe uitspraak. Zo ook deze week voor de camera's van TVL waarbij hij zijn eigen dorp een township noemt, afgebakend van boze broer Beringen en gescheiden door een muur, het schandaal van Paal.
Ik weet niet of Hilaire ooit in Zuid-Afrika is geweest maar een township was in de tijd van de apartheid een plaats waar de (…) Het hele nieuwsbericht

Rijkstechnische School Beverlo

Zaterdag 17 juni 2017
Uit de oude doos
Beringen - Rijkstechnische School BeverloZoomDe examens zijn volop bezig, de jaarlijkse klasfoto schooljaar 2016-17 is al genomen. Wij blikken even terug met deze mooie foto uit 1964 van de Rijkstechnische School in Beverlo. Heb jij ook nog een leuke klasfoto en wil je deze eens laten zijn via de Internetgazet? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be

Koolmijnlaan Beverlo

Zaterdag 17 juni 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koolmijnlaan BeverloZoomVandaag houden we met onze reeks 'Vroeger en nu' halt in Beverlo.

Papavervelden

Zaterdag 17 juni 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - PapaverveldenZoomDe klaprozen bloeien op dit moment weelderig en dat gaf onze huisdichteres inspiratie voor de wekelijkse gekleurde woorden.

Maria Verboven overleden

Vrijdag 16 juni 2017
Beringen - Maria Verboven overledenVandaag is Maria Verboven overleden, de echtgenote van Alfons Vanbrabant. Zij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Beringen - Wietplantages ontdekt: zes arrestatiesDe politie heeft begin deze week wietplantages ontdekt in Neerpelt en Balen. In deze zaak zijn zes mannen opgepakt die vandaag hun aanhouding bevestigd zagen door de raadkamer in Turnhout. Bij de gearresteerden zijn een 27-jarige uit Neerpelt, een 24-jarige uit Hamont-Achel en een 41-jarige uit Beverlo. De Neerpeltenaar kreeg een enkelband en zit zijn voorarrest thuis uit. (PG)
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren Computerconsultants ANB uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 15 juli worden ingediend.

Telefoneren zonder handen

Vrijdag 16 juni 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Telefoneren zonder handenWie achter het stuur van een auto zit met een draagbare telefoon in de hand, is strafbaar en riskeert een geldboete en een rijverbod. Maar wat met iemand die er in slaagt al rijdend te telefoneren met de GSM in aanslag tussen hoofd en schouders? Handen komen er niet aan te pas. Gevaarlijker dan een GSM in de hand, zegt u, en wellicht heeft u gelijk. Minder aandacht voor de weg, minder bewegingsvrijheid en een beperkter gezichtsveld. U telefoneert immers met kop in kas.
Vandaar dat de procureur des (…) Het hele nieuwsbericht

Het leven lacht je toe

Vrijdag 16 juni 2017
Showbizz
Beringen - Het leven lacht je toeZoomMaarten Cox heeft een nieuwe singel: het leven lacht je toe. Het vrolijk liedje moet de zomerhit worden voor Maarten. Ondertussen woont hij al een tijd in Beverlo en voelt hij zich goed in Beringen. Het leven lacht hem hier ook toe!

Met de groeten uit... Amsterdam

Donderdag 15 juni 2017
Beringen - Met de groeten uit... AmsterdamZoomIn de dierentuin Artis in Amsterdam hebben drie olifanten - Yindee, halfzusje Sanuk en moeder Thong Tai - gisteren hun nieuwe verblijf verkend. Daarbij hoort ook een zwembad, dat dieper is dan hun vorige bad. En de olifanten genoten! Er staan nu waterkanonnen om het zwemmen te stimuleren en onder water zijn er luchtbellen en -stralen om de dynamiek van stromend ­water na te bootsen. Yindee (foto's) vond het allemaal prachtig. Ze verdween helemaal onder water en gebruikte haar slurf als snorkel... (Fotocredits Artis)
Met de groeten uit... AmsterdamMet de groeten uit... Amsterdam
Zoom

Fernanda Caubergs overleden

Donderdag 15 juni 2017
Beringen - Fernanda Caubergs overledenGisteren is Fernanda Caubergs overleden, de weduwe van Roger Caelen. Zij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Rik Kennes overleden

Donderdag 15 juni 2017
Beringen - Rik Kennes overledenVandaag is Rik Kennes overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Met Radio 2 Limburg naar Ford GenkZoomRadio 2 Limburg organiseerde vandaag voor een aantal luisteraars een bezoek aan de verlaten fabriek van Ford in Genk. Volgende week start immers de afbraak van een groot gedeelte van de fabriek. Voor de ex-werknemers was het een hallucinant beeld om rond te dwalen in de verlaten fabriek. Ook voor vele Beringenaren roepen deze beelden ongetwijfeld veel herinneringen op. Jammer genoeg mochten we in de fabriek geen foto's maken.
Met Radio 2 Limburg naar Ford GenkMet Radio 2 Limburg naar Ford GenkMet Radio 2 Limburg naar Ford Genk
Met Radio 2 Limburg naar Ford GenkMet Radio 2 Limburg naar Ford GenkMet Radio 2 Limburg naar Ford Genk
Zoom

Schietschijf

Donderdag 15 juni 2017
Vandaag gezien
Beringen - SchietschijfZoomIn de Drie Gezustersstraat werd dit bord gebruikt als schietschijf. We weten niet of de schutter gemikt heeft op Koersel of op Beringen. (Ingezonden door Paul Schraepen)

Hockey leren op kamp

Donderdag 15 juni 2017
Beringen - Hockey leren op kampZoomDe Beringse grashockeyclub organiseert een eerste zomerkamp, van maandag 3 juli tot en met vrijdag 7 juli in het mijnstadion. Hockeylessen worden afgewisseld met sport en spel onder leiding van professionele trainers (o.a. woensdag tennis(initiatie) ism TC Beringen). Materiaal is gratis ter beschikking en ervaring is niet vereist. Info en inschrijvingen via hockeyberingen[!]gmail.com

Alles over vogels in Limburg

Donderdag 15 juni 2017
De LIKONA-vogelwerkgroep organiseert in samenwerking met Natuurpunt CVN een langlopende cursus “Alles over vogels in Limburg”. In deze cursus worden de deelnemers ondergedompeld in het boeiende Limburgse vogelleven met een afwisseling van theorie en praktijk. De theoretische lessen bestrijken een ruim palet van biotopen en soorten en worden door verschillende kenners gegeven in het Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86 in Genk. Bij de excursies trekt men naar enkele van de vogelrijkste (…) Het hele nieuwsbericht

Simon Willems overleden

Donderdag 15 juni 2017
Beringen - Simon Willems overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Simon Willems overleden, de levenspartner van Alice Ghysens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Terkoest Alken.

Nieuwe bvba: H&M Tegelwerken

Woensdag 14 juni 2017
Mehmet Sarican uit Beringen heeft de bvba H&M Tegelwerken opgericht met zetel aan de Genebroekstraat.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, ruwbouw en algemene bouwwerkzaamheden.

Paalse Plas vanuit de lucht

Woensdag 14 juni 2017
Beringen - Paalse Plas vanuit de luchtZoomRalf Oehme kon gisterenavond met een paraglider mee in de lucht en op die manier deze prachtige foto maken boven de Paalse Plas.

Achille Reynders overleden

Woensdag 14 juni 2017
Beringen - Achille Reynders overledenVandaag is Achille Reynders overleden, de echtgenoot van Annie Coenen. Hij was 70 jaar. Vrijdag (18.30 uur) is er een gebedsdienst in de parochiekerk van Stal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Laat je horen

Woensdag 14 juni 2017
Vandaag gelezen
"Als je een stem hebt, moet je die laten horen."
                                  (Modeontwerper Raf Simons in De Morgen)

Weer vogelgriep

Woensdag 14 juni 2017
Het is maar dat je 't weet
Er zijn opnieuw besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders in de provincies Luxemburg en Henegouwen. Dat meldt het FAVV. Omdat het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven. Meer info
Beringen - Neos Heusden-Zolder bij Stalse SchansZoomNeos Heusden-Zolder bezocht de Stalse Schans in Koersel. Wat velen niet weten is dat dit het grootste bedrijf van melkschapen in Vlaanderen is. De aandachtige bezoekers leerden er over de verzorging van de dieren en het vervaardigen van de producten: wol, kaas en ijs.
Beringen - Henriette Vanderheyden overledenVandaag is Henriette Vanderheyden overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: Cagla Cosmetics

Dinsdag 13 juni 2017
Cagla Topal uit Koersel heeft de bvba Cosmetics opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van cosmetica en haarproducten, de vervaardiging en het onderhoud van pruiken en het uitbaten van een heren- en dameskapsalon.

Man (53) vermist

Dinsdag 13 juni 2017
Beringen - Man (53) vermistPolitie en parket zijn op zoek naar de vermiste Ronald Vandereycken (53) uit Genk. De man werd het laatst gezien op zaterdag 3 juni rond 12.45 uur ter hoogte van apotheek “De Voorzorg” in het centrum van Genk. Betrokkene verplaatst zich in een voertuig Peugeot 207 (bouwjaar 2007) met nummerplaat 1-PKB-557. De vermiste is normaal gebouwd. Hij heeft bruin haar en grijze ogen. Hebt u de vermiste nog gezien, of weet u waar zijn voertuig kan worden aangetroffen, gelieve dan contact op te nemen met de (…) Het hele nieuwsbericht

Lut Put overleden

Dinsdag 13 juni 2017
Beringen - Lut Put overledenVrijdag is Lut Put overleden, de echtgenote van Johan Keuten. Zij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Chansons voor Markant Beringen

Dinsdag 13 juni 2017
Beringen - Chansons voor Markant BeringenZoomMarc Brillouet luisterde de laatste samenkomst van Markant Beringen op met het thema “Bonjour la France”. "Zijn aangename stem en rijke ervaring gidste ons door een muziekgenre dat onze jeugd muzikaal gekleurd heeft. Hij kent niet enkel het Franse chanson maar ook de zangers en componisten en stoffeerde de avond met persoonlijk getuigenissen en anekdotes waar hij alleen het geheim van kent. Verhalen en de muziek van Edith Piaf, Gilbert Bécaud, Charles Aznavour, Mireille Mathieu, Petula Clark, Jacques Brel, Nana Mouskouri, Dalida en nog vele anderen kwamen aan bod", vertellen de dames van Markant enthousiast. 
Chansons voor Markant Beringen
Zoom
Beringen - Ivo Henkens geselecteerd voor 'Vitrum et Lumen'ZoomGlaskunstenaar Ivo Henkens neemt op dit moment deel aan de glastentoonstelling " Vitrum et lumen" in de hoofdkerk van Lommel. "Vitrum et Lumen" is Latijn en bekent letterlijk "Glas en licht". Het is de titel van een tentoonstelling rond glaskunst en (kunst)licht die tot 17 september plaatsvindt in de crypte op de Duitse militaire begraafplaats en in de toren en zijbeuk van de Sint-Pietersbandenkerk. Glaskunstenaars konden zich kandidaat stellen voor deelname en een professionele (…) Het hele nieuwsbericht
Ivo Henkens geselecteerd voor 'Vitrum et Lumen'Ivo Henkens geselecteerd voor 'Vitrum et Lumen'Ivo Henkens geselecteerd voor 'Vitrum et Lumen'
Zoom
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie.
De opmars van de Limburgse economie valt o.a. af te lezen aan het aantal vacatures dat aan de VDAB wordt gemeld. In 2016 steeg dit (…) Het hele nieuwsbericht

be-MINE Blues (2)

Maandag 12 juni 2017
Beringen - be-MINE Blues (2)ZoomDe fotografen van de Internetgazet zijn fan van bluesmuziek en daarom krijg je nog een extra fotoalbum van be-MINE Blues.

Lucien Gilissen overleden

Maandag 12 juni 2017
Beringen - Lucien Gilissen overledenVandaag is de uit Houthalen afkomstige Lucien Gilissen overleden, de echtgenoot van Bertha Vangerven. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

WZC's in cijfers

Maandag 12 juni 2017
De capaciteit van de Wooonzorgcentra (WZC) in Beringen bedroeg tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 468. In Tongeren bedraagt de capaciteit 408, in Lommel 272, in Hamont-Achel 199, in Houthalen-Helchteren 176, in Peer 145, in Neerpelt 143, in Meeuwen-Gruitrode 132, in Overpelt 120 én in Hechtel-Eksel 90. De cijfers zijn afkomstig van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
Beringen - Pas- en inschrijvingsdag bij Stal SportZoomBij Stal Sport denken ze al vroeg aan het nieuwe seizoen sinds ze kampioen hebben gespeeld. Zaterdag werd al begonnen met inschrijvingen en het passen van het trainingspak. De maat van de schoenen werd genoteerd om zo de kousen te kunnen bestellen voor de 16 ploegen die in competitie gaan. (Jean Beerten)
Pas- en inschrijvingsdag bij Stal SportPas- en inschrijvingsdag bij Stal SportPas- en inschrijvingsdag bij Stal Sport
Pas- en inschrijvingsdag bij Stal SportPas- en inschrijvingsdag bij Stal Sport
Zoom

Win een dvd!

Zondag 11 juni 2017
Beringen - Win een dvd!ZoomHet was vandaag een dag met een zeer agressieve zon, hoorden en lazen we vandaag. Een kwartier in de zon zonder je in te smeren zou al kunnen leiden tot verbranding van de huid. Cartoonist Stijn Lodewijks speelt daar op in. Hoe is de reactie van de man op de cartoon als hij op de chocoladebruin verbrande vrouw uitkomt?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wint u wel de dvd! (Vergeet daarom uw postadres niet te vermelden).

Wie won de dvd?

Zondag 11 juni 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Gilbert Lambrechts die Trump "Airco! Airco!" liet uitroepen toen hem door drie leiders werd gevraagd waarin hij nog gelooft. Hij krijgt van ons een dvd toegestuurd. Het aantal inzenders dat Trump liet zeggen "Me, myself and I" was niet te tellen... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het aantal sociale woningen is vorig jaar lichtjes toegenomen. Beringen  telt er nu 1.301, Tongeren 874, Houthalen-Helchteren 887, Lommel 632. In Hamont-Achel zijn er 304 sociale woningen, in Peer 273, in Neerpelt 272 en in Overpelt 229. Hechtel-Eksel heeft 179 sociale woningen, Meeuwen-Gruitrode heeft er 160.

G-Watersportdag (2)

Zondag 11 juni 2017
Beringen - G-Watersportdag (2)ZoomOnze fotograaf Patrick Knuyt trok gisteren ook naar de Paalse Plas en maakte dit fotoverslag van de G-Watersportag.

Schoolfeest De Beerring

Zondag 11 juni 2017
Beringen - Schoolfeest De BeerringZoomOnder een stralende zon werd gisteren in basisschool De Beerring het schoolfeest georganiseerd. Bekijk de stralende gezichten op onze facebookpagina. Jos Neys en Lambert Reynders maakten dit sfeerverslag.
Beringen - Gouden bruiloft Nathalia en MauriceZoomNathalia Kumpen en Alfons Lemmens vierden gisteren hun gouden bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door burgemeester Maurice Webers. Nathalie en Alfons woonden op een boogscheut van elkaar in Koersel. Ze huwden daar en bouwden er een eigen stekje in de Gildestraat van Koersel. Alfons werkte eerst in garage Claes te Heusden nadien ging hij als werktuigkundige aan slag bij de stad Beringen, tot zijn pensioen op 63 jarige leeftijd.. Nathalie werkte bij haar broer Nar als melkverdeler tot er kinderen (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Nathalia en MauriceGouden bruiloft Nathalia en Maurice
Zoom
Beringen - Diamant voor Yvonne en UrbainZoomBurgemeester Webers ontving gisteren Urbain Luyten en Yvonne Opdebeek uit de Hoevestraat in Beringen op het stadhuis voor hun diamanten bruiloft. Urbain was mijnwerker en Yvonne huisvrouw. Ze hebben drie dochters en drie kleinkinderen. Urbain werkt graag in de tuin en kijkt graag voetbal. We wensen hen nog vele gelukkige en gezonde jaren. (Lambert Reynders)
Diamant voor Yvonne en UrbainDiamant voor Yvonne en Urbain
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft Hubert en YvonneZoomZaterdag was er de gouden bruiloft van Baeten Hubert en Vanhees Yvonne uit de Brugstraat in Beringen. Albert zocht zijn bruid 50 jaar geleden in Mol. Het koppel had 10 jaar een groenten- en fruitwinkel in de Brugstraat maar ze zijn vooral gekend als marktkramers, een beroep dat ze altijd met hart en ziel hebben gedaan. Proficiat!
Gouden bruiloft Hubert en YvonneGouden bruiloft Hubert en Yvonne
Zoom
Morgennamiddag wordt in de Whatz Hap aan het Kioskplein de woning Laarbemdeweg 53 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a29ca en heeft een K.I. van 558 euro.

Opening GrausCafé Tervant

Zaterdag 10 juni 2017
Beringen - Opening GrausCafé TervantZoomIn de pastoor Grausstraat in Tervant opende gisteren het GrausCafé. Winny Tielens en Johan Meeus ontvangen je graag in hun retrocafé met lekkere bieren. Er is ook een boekenkast waar je boeken kan ruilen. Zo brengen ze de bib terug in Tervant. Er is ook plaats voor de tafelvoetbalclub Outsiders.
Begin dit jaar waren er 8.534 woongelegenheden in de Limburgse woonzorgcentra. Dat zijn er 3.522 meer dan in 2005.
Beringen - Leukedingendag in schooltje SteenhovenZoomOp het einde van het schooljaar wordt er in het wijkschooltje van Steenoven, Koersel traditiegetrouw een leukedingendag georganiseerd. Samen met de juffen, meester, ouders en kinderen is dit een mooie afsluiter van het schooljaar. De kinderen mochten spelen op twee springkastelen. In de namiddag werden ze door het oudercomitė getrakteerd op een lekker ijsje. Vanaf 17 u mochten ook de ouders, broertjes en zusjes komen. Er stond een frietkraam en iedereen kon zich naar hartenlust bedienen. Om 20 u werd het feest afgesloten en kon iedereen moe maar voldaan naar huis. (Jean Beerten)
Bekijk hier de foto's!

Dienstencheques erg in trek

Zaterdag 10 juni 2017
In Beringen maakten vorig jaar 3.558 inwoners gebruik van dienstencheques. In Tongeren waren er dat 3.218, in Lommel 2.977, in Houthalen-Helchteren 1.936, in Neerpelt 1.878, in Overpelt 1.643. In Peer waren er 1.568 gebruikers, in Hamont-Achel 1.497, in Meeuwen-Gruitrode 1.219 én in Hechtel-Eksel 1.191. De cijfers zijn afkomstig van de RVA.

Anna Schaeken overleden

Zaterdag 10 juni 2017
Beringen - Anna Schaeken overledenGisteren is Anna Schaeken overleden. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Celina Deferme overleden

Zaterdag 10 juni 2017
Beringen - Celina Deferme overledenIn WZC Ocura in Beringen-Mijn overleed maandag de uit Koersel afkomstige Celina Deferme, de weduwe van Riek Vogels. Zij was 87 jaar. Het afscheid, gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Heusden-Centrum, vond plaats in familiekring.

Ukelila in concert

Zaterdag 10 juni 2017
Beringen - Ukelila in concertZoomDe kinderen van het Ukelilaproject hielden gisteren in de Kardijk een concertavond in samenwerking met Neanias Beverlo de de Stedelijke Muziekacademie van Beringen. Ukelila is een educatief programma dat kinderen de kans biedt om actief muziek te beleven en een muziekinstrument te leren spelen in de basisschool. Basisschool De Horizon in Beringen-Mijn volgt dit programma al twee jaar. Tijdens de avond werd ook even stilgestaan bij het overlijden van Peter Meeuwissen, de grote bezieler van het Ukelilaproject. (Lambert Reynders)
Bekijk hier het fotoverslag.

Specials Party op be-MINE

Zaterdag 10 juni 2017
Beringen - Specials Party op be-MINEZoomDe Vrienden van het Mijnstreekmuseum Beringen organiseerden gisteren weer hun jaarlijkse Specials Party, dat is een gezellige namiddag voor personen met een beperking. En we zagen alleen maar gelukkige gezichten! Bekijk via deze link het fotoverslag van Patrick Knuyt
In Beringen woonden vorig jaar 14.058 personen van niet-Belgische herkomst waarvan 8.080 Turken. Zij vormen met 57,5 procent de grootste groep buitenlanders. Een en ander blijkt uit gegevens van het Rijksregister.

Steenweg op Diest

Zaterdag 10 juni 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Steenweg op DiestZoomEen dorp verandert snel. En dat geldt zeker voor Paal waar de laatste jaren veel werd gebouwd maar waar ook veel is verdwenen. Zo werd recent de mooie villa linksboven nog gesloopt. Er zal straks een nieuw kantoorcomplex verschijnen.

Viert Vader!

Zaterdag 10 juni 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Viert Vader!ZoomZondag is het vaderdag. Daarom vandaag dit gedicht.
Uit de oude doos
Beringen - 50 jaar verbroedering Esbeck-Beringen-LummenZoomDit weekend verbroederen de gildes van Beringen en Lummen met de vrienden van het Duitse Esbeck. Vandaag is er een feestelijke schieting aan de St.-Antoniusgildezaal in Paal. We kregen nog deze foto's uit de oude doos.
50 jaar verbroedering Esbeck-Beringen-Lummen50 jaar verbroedering Esbeck-Beringen-Lummen50 jaar verbroedering Esbeck-Beringen-Lummen
Zoom
Paul Verpoorten uit Koersel heeft de bvba crèmerie Paul Verpoorten opgericht met zetel in Koersel-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de fabricage van consumptie- en roomijs én het vervaardigen van chocolade.

Nieuwe bvba: Fash Software

Vrijdag 9 juni 2017
Twee Nederlandse ondernemingen (TSS Europe én Total  Specific Solutions)  hebben de bvba Fash Software opgericht met zetel aan de Schemkensstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren het ontwikkelen, installeren, beheren, onderhouden en exploiteren van softwareapplicaties en andere software-gerelateerde toepassingen.

Nieke Bosmans overleden

Vrijdag 9 juni 2017
Beringen - Nieke Bosmans overledenGisteren is Nieke Bosmans overleden, de weduwe van Prosper Van Ende. Zij zou morgen 80 jaar worden. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 16 juni (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Ontspanningsnamiddag bij SamanaZoomBij Samana Beringen (voorheen Ziekenzorg CM) nemen mensen met een chronische ziekte en gezonde vrijwilligers het voor elkaar op. In het Schuttershof zaten ze met 110 aan tafel voor een gezellige namiddag. De boterhammen met beleg waren nog maar net op of de charmezanger Freddy Davis naam de zaal mee op sleeptouw voor een namiddag vol ambiance. Na het muzikale gedeelte was er nog Limburgse vlaai met koffie of thee. (Jean Beerten)
Bekijk het fotoverslag via deze link

Vandalisme... bij dieren

Vrijdag 9 juni 2017
De anonieme grommelaar
Anderhalf jaar geleden hebben we hier een stukje afgegrommeld over de steenmarter die ongemerkt op mijn zolder was binnengedrongen en daar al een paar weken bezig was zijn appartement in te richten in de rotswol bovenop de kleinste slaapkamer. Met zijn eigen voorraadkamer: overal eieren van bij de buurman, een allicht zelfgevangen duif, een halve sandwich, een paar afgekloven beentjes en meer van dat fraais. En een meter verder begon ook zijn pies- en kakhoek "vaste vorm" te krijgen… Om een lang verhaal kort (…) Het hele nieuwsbericht

Vaderdag in Corsala

Vrijdag 9 juni 2017
Beringen - Vaderdag in CorsalaZoomVaderdag wordt op de tweede zondag van juni gevierd, maar de vaders in Corsala kregen hun feest al op donderdag 8 juni. Vaderdag is de dag om vaders eens in de schijnwerpers te zetten en hen eventueel een geschenkje te geven. De feestzaal in Corsala zat goed vol, maar het overgrote deel waren toch vrouwen want die zijn sterk in de meerderheid in het woonzorgcentrum van Koersel. Het feestje werd  muzikaal opgevrolijkt. Yvonne Fonteyn, bewoonster van Terlinden nam ook de micro even over en bracht (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Broekhoven overleden

Donderdag 8 juni 2017
Beringen - Maurice Broekhoven overledenVandaag is Maurice Broekhoven overleden, de weduwnaar van Julia Reijnders. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in  de parochiekerk van Tervant-Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Dit jaar zou het tiende jaar op rij zijn dat Limburg.net een taxusinzameling organiseert op de recyclageparken. Maar er is geen afnemer meer gevonden. De laatste kandidaat  haakte deze week af. Een overaanbod aan taxus zorgde er blijkbaar voor dat de prijzen kelderden.
Hierdoor zou het ingezamelde taxus in de recyclageparken gewoon bij het groenafval terechtkomen en dit zou geen correcte boodschap zijn aan de inwoners die jaarlijks trouw meehielpen om het taxussnoeisel apart naar het park te brengen, zegt Limburg.net. Er is dan ook beslist om geen aparte inzameling te organiseren.
De Limburgse conjunctuur doet het goed, en dat al sinds juli. Dat blijkt uit cijfers van de Limburgse Kamer van Koophandel. Het is meer dan 15 jaar geleden (maart 2001) dat er nog een vergelijkbaar activiteitsniveau werd vastgesteld. Vanaf het begin van het derde kwartaal wordt nog altijd een lichte terugval verwacht.
Zowel de export als de bouwsector ondersteunen de Limburgse conjunctuur in hoge mate. De exportprestaties blijven beduidend sterker dan in dezelfde periode vorig jaar. In de bouwsector (…) Het hele nieuwsbericht
De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. Iedereen mag een persoon of organisatie nomineren. Dat kan door hier het formulier in te vullen en in te dienen bij de afdeling Cultuur van de provincie Limburg tegen uiterlijk 30 juni.
Vervolgens stelt de afdeling Cultuur van de provincie een longlist samen. Een vakjury (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Chiara Berrevoets wint eerste prijs met kortfilmZoomElk jaar worden de kortfilms van de laatstejaars van de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt vertoond op het evenement "Ingeblikt." Dit jaar werden de kortfilms vertoond in The Roxy Theatre in Koersel. De winnaar werd Chiara Berrevoets uit Beringen met haar kortfilm "Son of Nobody". Vince Peeters wint de publieksprijs met 'Guardian'.

De coole cactussen van Paul

Donderdag 8 juni 2017
Beringen - De coole cactussen van PaulZoomPaul Theunis uit Paal verzamelt en kweekt al jaren cactussen. En dat is op dit moment terug hip. Zijn collectie is ondertussen uitgegroeid tot een indrukwekkend geheel van ruim 5000 cactussen. Dit weekend houdt Paul een opendeurdag bij hem thuis. Iedereen is welkom op zaterdag en zondag van 9u tot 18u. Paul neemt je graag mee in zijn wondere wereld van de cactussen. Adres: Brelaarstraat 7 in Paal.
Vorig jaar zijn er in Limburg 3.093 verkeersongevallen gebeurd. Daarbij vielen 4.285 slachtoffers waarvan 45 doden en 407 zwaargewonden. De cijfers zijn afkomstig van de federale overheidsdienst Economie.

11,3 procent samenwonenden

Woensdag 7 juni 2017
Qua gezinstype telt Beringen 11,3 procent samenwonenden. 56,2 procent is gehuwd. 23,6 procent woont alleen. Er zijn 7,6 procent eenoudergezinnen. 1,2 procent behoort tot een ander gezinstype.
Beringen - Aftermovie van reis zesdejaars Spectrum CollegeZoomJill Bijloos maakte deze leuke aftermovie van de reis van de zesdejaars van het Spectrum College Bovenbouw St.-Jozef. De trip ging naar Slovenië, Kroatië en Venetië.
Beringen - Speelpleinwerking Hupsekwap zoekt animatorenZoomSpeelpleinwerking Hupsekwap maakte dit filmpje om nieuwe animatoren te zoeken. Word jij 16 jaar of ouder? Dan ben jij misschien de animator die zij zoeken!
"Bekijk snel het filmpje en misschien zien wij jou wel op ons startweekend! Infoweekend: 30 juni - 2 juli in Kasterlee.
Inschrijven via spw_hupsekwap[!]hotmail.com", laten deze jongeren enthousiast weten.
Op zaterdag 1 juli van 10u tot 18u organiseert KVK Beringen en supportersclub De Volksmacht een heuse rommelmarkt en brocante op haar terreinen Sportpark De Motbemden, Hasseltsesteenweg 130 te Beringen. En ze zijn nog op zoek naar deelnemers. info[!]kvkberingen.tk of 0476/48.05.70.
Morgennamiddag wordt in de "Whatz Hap" aan het Kioskplein het gebouwencomplex gelegen Koolmijnlaan 402 openbaar verkocht. Het voormalige notariaat staat op een perceel van 2ha49a35ca en het K.I. bedraagt  5.253 euro.
Beringen - Lucienne Liesenborgs overledenZondag is Lucienne Liesenborgs overleden, de weduwe van Camille Lemmens. Zij was 75 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
In  Beringen zit 23,1 procent van de inwoners in de leeftijdscategorie 0-19 jaar.  22,9 procent van de inwoners is 60 jaar of ouder. 53,9 procent van de inwoners zit in de leeftijdscategorie 20-59 jaar.
Showbizz
Beringen - Angström bij Durango Radio BeneluxZoomDeze avond treedt de Brusselse band Angström op tijdens de wekelijkse Durango Sessies bij Radio Benelux. Hun debuutalbum werd recent positief onthaald. Ook is er nog een optreden van Lee and the Moncello's.
Beringen - Buurtbar bij Ocura Beringen-MijnZoomDe BuurtBar was weer op bezoek bij woonzorgcentrum Ocura.
De BuurtBar is een initiatief van vzw Oasis en het is de bedoeling om mensen bij elkaar te brengen en gezelligheid te creëren in de buurt . Zij verkopen heerlijke soorten koffie, thee en gebak. Door de samenwerking met wzc Ocura Beringen-Mijn krijgen meerdere generaties de kans om kennis te maken met elkaar. Missie geslaagd! (ingezonden door Benny Vints)
Buurtbar bij Ocura Beringen-MijnBuurtbar bij Ocura Beringen-MijnBuurtbar bij Ocura Beringen-Mijn
Buurtbar bij Ocura Beringen-MijnBuurtbar bij Ocura Beringen-Mijn
Zoom

Emiel Henkens overleden

Dinsdag 6 juni 2017
Beringen - Emiel Henkens overledenDonderdag is in Diest de uit Paal afkomstige Emiel Henkens overleden, de echtgenoot van Denise Soetaerts. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Morgennamiddag wordt in bistro De Vagant de woning Bredonkstraat 36 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 09a15ca en heeft een K.I. van 1588 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 228.200 euro.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 5 juni 2017
Beringen - Win een dvd, of een boek!ZoomHet is me wat, die ontkenning van de klimaatverandering door Donald Trump. Zijn speech van afgelopen week is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. We zoeken nu een tekstje dat in de mond van de Amerikaanse president moet gelegd worden. Het kan dienen als antwoord op de vraag van de andere staats- en regeringsleiders aan tafel: Emanuel Macron (Manu), Angela Merkel (Angie) en de Japanse premier Shinzo Abe (Tsjing Ping). Hun vraag aan Trump: waarin gelooft u nog, mijnheer de president?
U kan Trumps antwoord - en dat mag ook in het Nederlands - nog tot vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Komend weekend verneemt u of u de winnaar bent. Vergeet niet uw postadres te vermelden!

Wie won de dvd?

Maandag 5 juni 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet was Koen Voortmans, die mooi inpikte op de hittegolf van een week geleden, waarbij aan de lezer een tekstje werd gevraagd dat in de mond van het warenhuispersoneelslid moest worden gelegd. Een moeilijke opgave, dat geven we toe. Maar Koens inzending voor de lege tekstballon was magistraal. Hij mag dan dezer dagen ook de dvd in zijn brievenbus verwachten.
Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Blue Riband Race

Maandag 5 juni 2017
Beringen - Blue Riband RaceZoomOp de windhondenrenbaan in Beringen werd gisteren een internationale Blue Riband wedstrijd georganiseerd. Per ras en geslacht werden de honden die de snelste dagtijd wisten neer te zetten extra beloond met een 'Blue Riband'-lintje. (Foto's Stephan Volders)
Blue Riband RaceBlue Riband RaceBlue Riband RaceBlue Riband Race
Blue Riband RaceBlue Riband RaceBlue Riband Race
Zoom
Beringen - Pinksterviering in Ocura Beringen-MijnZoomIn WZC Ocura werd gisteren Pinksteren gevierd. Iedere aanwezige kreeg een pinksterkrans omgehangen. Pater Raymond Elsen kwam de aalmoezenier bijstaan. En dankzij de hulp van de vrijwilligers van de werkgroep Caritas was dit weer een heel bijzonder gebeuren. Men slaagde erin om de bewoners in de viering te betrekken en de vreugde was tastbaar. (Lambert Reynders)
Pinksterviering in Ocura Beringen-MijnPinksterviering in Ocura Beringen-Mijn
Pinksterviering in Ocura Beringen-MijnPinksterviering in Ocura Beringen-Mijn
Zoom

Compostdag in Beverlo

Maandag 5 juni 2017
Beringen - Compostdag in BeverloZoomIn Beverlo kon je gisteren terecht voor een compostdag. In de tuin van Jos kregen de bezoekers uitleg over ecologisch tuinieren want composteren is hipper dan ooit. De bezoekers kregen allemaal een zak compost en een reeks leuke gadgets.
Compostdag in BeverloCompostdag in Beverlo
Compostdag in BeverloCompostdag in Beverlo
Zoom
Vandaag lanceerde Limburg.net een campagne om Limburgers aan het composteren te krijgen. Slim omspringen met organisch afval kan immers een besparing opleveren van 30%. Zo kunnen Limburgers met een gemiddelde tuin (van meer dan 300m²) jaarlijks 150 euro besparen als ze composteren. De hele maand lang brengt Limburg.net het composteren onder de aandacht en krijgt iedereen de kans om via een online tool te berekenen wat composteren voor hen kan betekenen.
Om alle Limburgers (…) Het hele nieuwsbericht
In Beringen wordt 14,89 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. Dat is beduidend meer dan het Limburgse gemiddelde dat 12,60 procent bedraagt.

Sinksenkermis op be-MINE

Zondag 4 juni 2017
Beringen - Sinksenkermis op be-MINEZoomHet is dit weekend kermis in Beringen-Mijn. De grote massa kwam vandaag niet opdagen maar het was er best wel gezellig. Festyn zorgde op het terras van het mijnmuseum voor de nodige ambiance terwijl de kinderen genoten van de kermisattracties. Morgen is er nog een rommelmarkt en is de kermis een laatste dag open.
Sinksenkermis op be-MINESinksenkermis op be-MINESinksenkermis op be-MINE
Sinksenkermis op be-MINESinksenkermis op be-MINESinksenkermis op be-MINE
Zoom
Showbizz
Beringen - Bellydance Sparkles Open StageZoomGisteren organiseerde buikdanseres Johanna Rediers in Beverlo de Bellydance Sparkles Open Stage met meer dan 120 danseressen. Die gaven een hele namiddag lang het beste van zichzelf. "Het was echter veel meer dan spectaculaire optredens, het ging om vriendschap op en naast het podium. Over gedeelde emoties, over elkaar steunen in goede en minder goede tijden. Over oprecht enthousiasme voor elkaar", vertelt Johanna Trots.
Bekijk hier het fotoverslag.
Showbizz
Beringen - JC & Femmy Lee klaar voor be-MINE BluesZoomDe groep JC & Femmy, Lee uit Zolder hield gisteren een try-out in het Parochiaal Centrum Koersel ter voorbereiding op hun optreden voor het Be-MINE Blues festival. De groep bestaat uit Norman Rogiers (artiestennaam Lee), Babette Rogiers (artiestennaam Femmy) en Jef Rogiers (JC). De 13 jarige Jef heeft al wel wat watertjes doorzwommen zoals optredens in Little Big Shots met Nathalie Meskens. Alles is voor Jef begonnen in de Depot in Leuven waar hij samen met Sheila E. van Prince heeft gedrumd. (Patrick Cosemans)
JC & Femmy Lee klaar voor be-MINE BluesJC & Femmy Lee klaar voor be-MINE BluesJC & Femmy Lee klaar voor be-MINE Blues
Zoom
31,1 procent van de inwoners van Beringen is van niet-Belgische herkomst. Dat is meer dan het Limburgse gemiddelde dat 25,4 procent bedraagt. In 2008 telde Beringen 11.062 inwoners van niet-Belgische herkomst. Vorig jaar waren er dat 14.058.

2.300 extra arbeidsplaatsen

Zaterdag 3 juni 2017
Op 1 mei 2015 werd de steunzone (ontwrichte zone) Limburg van kracht.  Dit naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk.  Dankzij deze maatregel kunnen de Limburgse bedrijven die gelegen zijn op industrie- en bedrijventerreinen genieten van een vrijstelling van 25 % op de bedrijfsvoorheffing wanneer ze bijkomende arbeidsplaatsen creëren naar aanleiding van bijkomende investeringen. "Op iets meer dan twee jaar tijd is deze maatregel goed voor zo’n 2.300 extra arbeidsplaatsen in onze provincie”, stelt Unizo Limburg.
Beringen - Heropening bakkerij NieuwendijkZoomDe bakkerij Nieuwendijk in Stal heeft nieuwe uitbaters. Karen Gijbels en Eric Vandueren verwelkomen u graag met de glimlach voor lekker brood en gebak. (Patrick Cosemans)
Beringen - 50 jaar huwelijk voor Maria  en AlfonsZoomMaria Brockmans en Alphosus Vankriekelsvenne vierden gisteren hun gouden bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door schepen Patrick Witters. Maria komt uit Beringen, Alfons uit Zonhoven en ze leerden elkaar kennen in de Luna van Koersel. Ze huwden in Beringen en bouwden daar een eigen stekje. Alfons werkte eerst in Lilac in Zonhoven en daarna 24 jaar bij veevoederfabriek Dossche in Zolder, waar hij de laatste 3 jaar bedrijfsleider was. Maria was huisvrouw. Ze zijn beiden 74 jaar en nu genieten ze (…) Het hele nieuwsbericht
50 jaar huwelijk voor Maria  en Alfons50 jaar huwelijk voor Maria  en Alfons
Zoom

Margriet Huybrechts overleden

Zaterdag 3 juni 2017
Beringen - Margriet Huybrechts overledenVandaag is Margriet Huybrechts overleden, de echtgenote van Swa Aerts. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 10 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

KK Palarte toont werk in kerk

Zaterdag 3 juni 2017
Beringen - KK Palarte toont werk in kerkZoomDit weekend stelt de Paalse Kunstkring werken tentoon in de kerk van Paal. Een aantal werken gaat de uitdaging perfect aan met de aanwezige kunstwerken van de kerk. De expo is zondag 4 juni nog open van 11u tot 17u.
KK Palarte toont werk in kerkKK Palarte toont werk in kerkKK Palarte toont werk in kerk
Zoom

Sinksenkermis op de cité

Zaterdag 3 juni 2017
Uit de oude doos
Beringen - Sinksenkermis op de citéZoomDit weekend kan je op het terrein van be-MINE naar de kermis. Het is nog maar een kleine versie van wat ooit één van de grootste kermissen van de streek was. Tijdens de hoogdagen van de Beringse mijnindustrie kon je in de stationsstraat over de koppen lopen tijdens de jaarlijkse Sinksenkermis. En wie heeft er nog gedanst in deze spiegeltent? (Foto: Ivo Volders)

Iftar-avond bij BIF Beringen

Zaterdag 3 juni 2017
Beringen - Iftar-avond bij BIF BeringenZoomDe Belgisch Islamistisch Federatie organiseerde gisteren een iftar-avond. Hierbij waren mensen van verschillende organisaties zoals het onderwijs uitgenodigd om samen een maaltijd te delen naar aanleiding van de Ramadan. (Foto's Hatice Baloglu)
Iftar-avond bij BIF BeringenIftar-avond bij BIF BeringenIftar-avond bij BIF Beringen
Zoom

Hotel Modern Beringen-Mijn

Zaterdag 3 juni 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hotel Modern Beringen-MijnZoomDeze week was de zogenaamde erfgoedkaart regelmatig in het nieuws. In Beringen-Mijn is er gelukkig heel veel beschermd en bewaard. Zo kunnen we nu nog altijd genieten van een lekker fris pintje in taverne Modern, het voormalig hotel Modern.

Campanula in het licht

Zaterdag 3 juni 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Campanula in het lichtZoomElke zaterdag geven we u een foto van Lambert met een tekst van Edith.

Dancing Luna Koersel

Zaterdag 3 juni 2017
Uit de oude doos
Beringen - Dancing Luna KoerselZoomWie heeft er nog gedanst in dancing Luna in Koersel? Of heeft er zijn eerste lief leren kennen? Laat ons uw verhalen weten! Beringen[!]internetgazet.be.
In Limburg ligt de mannensterfte volgens de meest recente cijfers op 8,66 per duizend inwoners. Bij de vrouwen ligt dat cijfer iets lager, namelijk op 8,53. Dat blijkt uit gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

Maria Moons overleden

Vrijdag 2 juni 2017
Beringen - Maria Moons overledenVandaag is Maria Moons overleden, de weduwe van Henri Caers. Ze was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt volgende week vrijdag 9 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Te dik voor rijles?

Vrijdag 2 juni 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Te dik voor rijles?“Of hij er ooit aan dacht om af te vallen”, had de rijschool hem per mail gevraagd toen hij solliciteerde voor een job als rijinstructeur. Het ‘fysiek profiel’ van de sollicitant beviel de rijschool niet en was een handicap voor de job, stond nog in de mail. De sollicitant, die aan ziekelijk overgewicht leed, antwoordde dat hij in een andere rijschool al les gaf met een Ford Fiesta. Nooit zat hij in de weg van zijn leerlingen. Gewicht verliezen was ook niet zo simpel, wist hij en had (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Mgr. Leon Lemmens (63) overledenIn Leuven is afgelopen nacht mgr. Leon Lemmens (63) na een slepende ziekte overleden. Hij was afkomstig uit Boorsem en sinds 2011 hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Voor hij bisschop werd was hij onder meer president van het Grootseminarie en vicaris-generaal van het bisdom Hasselt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 10 juni (11 uur) plaats in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.
Tijdens het eerste trimester van dit jaar registreren alle provincies in Vlaanderen een daling van het aantal letselongevallen, afgezien van Antwerpen, waar dit aantal stagneert. De enige provincie  die een stijging kent van het aantal doden is Limburg (van 6 naar 10 doden). Paradoxaal genoeg is dit tegelijkertijd de provincie met de sterkste daling van het aantal letselongevallen (-7,5 procent). De gegevens zijn afkomstig van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid.
Beringen - 5 Hob Units gratis te verkrijgenZoomOpen Hart heeft een nieuwe stek gevonden in het kerkje van Brelaar-Heide.Dit betekent dat de oude locatie in Tervant opgeruimd moet worden voor 1 september. Momenteel staan enkel de 5 Hob Units er nog (de voormalige winkel). Deze zijn 3 op 6 meter groot. Zijn er verenigingen die hierin interesse hebben? Het verhuisklaar maken en de transportkosten zijn voor eigen rekening. Via deze link kunt u een aantal foto’s bekijken en contact opnemen.
Beringen - Kwaliteit zwemwater in Beringen is zeer goedZoomHet water van de Paalse Plas en het water aan recreatiegebied 't Fonteintje in Koersel krijgen allebei het label van zeer goed zwemwater. Dat blijkt uit de gegevens van de Vlaamse Regering.

René Thijs overleden

Donderdag 1 juni 2017
Beringen - René Thijs overledenVandaag is René Thijs overleden, de echtgenoot van José Lemmens. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Een urban kijk op erfgoed

Donderdag 1 juni 2017
Beringen - Een urban kijk op erfgoedZoomFotostudio Transalberta ging op urban fotojacht aan de kolenhaven van Tervant waar nog een paar vervallen mijnwoningen staan. Het resultaat met bijhorende bedenkingen naar aanleiding van de erfgoedkaart kan je lezen op Paalonline via deze link

Opening café 't Haantje

Donderdag 1 juni 2017
Beringen - Opening café 't HaantjeZoomVandaag ging de deur van café 't Haantje in Paal terug open. Peter Verluyten nam het café recent over. Peter is uit de buurt en kent het volkscafé als geen ander. Hij wil 't Haantje blijven bewaren als een gezellig volkscafé waar iedereen welkom is voor een praatje en een pintje.

Opening The Greeks

Donderdag 1 juni 2017
Beringen - Opening The GreeksZoomIn de Heldenlaan in Paal opende gisteren The Greeks, een Griekse snackbar met afhaalgerechten maar waar je ook gezellig kan tafelen in een zuiderse sfeer. Artemis, Katerina, Achilleas en Chroni ontvangen je met een warme Griekse glimlach.

Leopold Vandeneynde overleden

Donderdag 1 juni 2017
Beringen - Leopold Vandeneynde overledenDinsdag is Leopold Vandeneynde overleden, de weduwnaar van Maria Thijs. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

SAC gesloten tot dinsdag 6 juni

Donderdag 1 juni 2017
Beringen - SAC gesloten tot dinsdag 6 juniZoomHet administratief centrum is morgen 2 juni gesloten wegens werken. Maandag is het SAC gesloten wegens de feestdag Pinkstermaandag. Vanaf dinsdag 6 juni gaat de stad van start met een nieuw klantenbegeleidingssysteem en nieuwe balies. Die worden vrijdag 2 juni geïnstalleerd. De andere stadsdiensten zijn morgen wel open.

Pinksterkermis in Beringen-Mijn

Donderdag 1 juni 2017
Beringen - Pinksterkermis in Beringen-MijnZoomOp het terrein van be-MINE kan je dit weekend terecht voor de jaarlijkse Pinksterkermis. Zaterdag is de kermis open vanaf 16u, zondag om14u en maandag normaal 11u bij mooi weer. Anders opent de kermis om 14 u. Maandag is er ook nog een rommelmarkt vanaf 10u.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen