Het overige nieuws

Beringen en Koersel spelen gelijk

Zaterdag 30 september 2017
Beringen - Beringen en Koersel spelen gelijkKVK Beringen heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Beek-Bree. KVK Beringen staat tweede in de stand. Koersel speelde 2-2 gelijk in Vlijtingen en staat tiende in de stand. Stal Sport versloeg KFC Hamont 99 met 2-1.

Gouden bruiloft Carla en Jean

Zaterdag 30 september 2017
Beringen - Gouden bruiloft Carla en JeanZoomGisteren vierden Vrancx Carla, geboren te Leopoldsburg op 18 juni 1945 en Jaspers Jean, geboren te Hasselt op 13 januari 1943 hun gouden bruiloft in de raadzaal van het oude gemeentehuis in Beringen. Op de dag van hun huwelijk op 29 september 1967 was het prachtig weer. Na de echtverbintenis trok het gezelschap naar het café ‘ Transvaal ‘ in Beverlo waar de receptie doorging, Daarna trokken ze naar het Casino van Beringen waar het eigenlijke trouwfeest plaats vond. Carla (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Carla en JeanGouden bruiloft Carla en Jean
Gouden bruiloft Carla en JeanGouden bruiloft Carla en Jean
Zoom

Maurice Schoofs overleden

Zaterdag 30 september 2017
Beringen - Maurice Schoofs overledenWoensdag is de uit Paal afkomstige Maurice Schoofs overleden, de echtgenoot van Josée Verboven. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genenbos-Lummen.

Ik luister vader

Zaterdag 30 september 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Ik luister vaderZoomOok deze zaterdag krijg je enkele gekleurde woorden!

De groene anijstrechterzwam

Zaterdag 30 september 2017
Beringen - De groene anijstrechterzwamZoomDit is een wat ouder exemplaar. De hoed is onregelmatig afgevlakt en heeft een diameter van 3 tot 7 cm. is mat groenig-blauw tot grijsoker met een blauwgroenige tint. De lamellen zijn breed, zijn aangehecht tot iets aflopend, met als kleur créme tot grijsgroen. De steel is 3 tot 6 cm lang, is glad wittig tot blauwgroenig met een witviltige basis. Het vlees is wit tot bleekgroen en heeft een sterke anijsgeur en deze zwam zou eetbaar zijn.
Voorkomen: tussen bladeren op matig voedselrijke zand en leem en de zwam komt vrij algemeen voor.

De verkensmarkt in Paal

Zaterdag 30 september 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De verkensmarkt in PaalZoomDe voormalige 'verkensmarkt' in Paal op een mooie oude postkaart. Gust Ischen ging op dezelfde locatie een nieuwe foto maken.

Logementshuis Zeven

Zaterdag 30 september 2017
Uit de oude doos
Beringen - Logementshuis ZevenZoomDe mijn van Beringen bouwde verschillende logementshuizen in Beringen om gastarbeiders in onder te brengen. Heb jij nog gelogeerd in een Berings mijnhotel? Vertel je verhaal via beringen[!]internetgazet.be of zet een reactie onder deze foto.

Nieuwe bvba: Via-Mario

Vrijdag 29 september 2017
Mario Calzonetti uit Beringen heeft de bvba Via-Mario opgericht met zetel aan de Everselstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een taxibedrijf en de verhuring en leasing van voertuigen.

Floba failliet

Vrijdag 29 september 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de vennootschap Floba uit Paal failliet verklaard. De curatoren zijn mr. L. Dehaese, mr. J. Dehaese en mr. L. Deckmyn

Theo Janssens overleden

Vrijdag 29 september 2017
Beringen - Theo Janssens overledenVandaag is Theo Janssens overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Agnese Ciavari overleden

Vrijdag 29 september 2017
Beringen - Agnese Ciavari overledenVandaag is Agnese Ciavari overleden, de weduwe van Donato Grande. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondernemerscafé Unizo Beringen

Vrijdag 29 september 2017
Beringen - Ondernemerscafé Unizo BeringenZoomUnizo Beringen organiseerde gisterenavond in Sportcentum 't Kanaal hun 7de Ondernemerscafé. Gastspreker was Geert Conard uit Beverlo die de Beringse ondernemers concrete en praktische netwerktips meegaf.
Ondernemerscafé Unizo BeringenOndernemerscafé Unizo Beringen
Ondernemerscafé Unizo BeringenOndernemerscafé Unizo Beringen
Zoom

Open Bedrijvendag in Beringen

Vrijdag 29 september 2017
Beringen - Open Bedrijvendag in BeringenZoomZondag 1 oktober is het weer Open Bedrijvendag. Deze jaarlijkse organisatie van VOKA stelt weer een aantal bedrijven voor aan het publiek. In Beringen kan je gaan kijken bij Berrevoets Hekken en Poorten en bij Engels Logistics. Meer info via deze link.

Einde van het oogstseizoen

Vrijdag 29 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Einde van het oogstseizoenZoomMet de oogst van maïs komt er stilaan ook een einde aan het oogstseizoen. De herfst doet nu echt zijn intrede. Het zonnetje van vandaag was nog een ideaal moment om maïs te oogsten. (Jos Neys)
Beringen - Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'ZoomDe Beringse dirigent Bruno Sprengers en het koor Exsultate zijn volop in de laatste fase voor de première van de 'Suite voor de laatste mijn' in ZLDR Luchtfabriek. De suite is een muzikaal en beeldend eerbetoon aan de laatste koolmijn. Op 30 september 1992 moest de steenkoolmijn van Zolder - als laatste van de Benelux - haar deuren sluiten. Om dit te herdenken bundelen Muze Jazz Orchestra, mondharmonicavirtuoos Steven de Bruyn en Exsultate de krachten voor een gloednieuwe compositie van exact 25 minuten. (Lambert Reynders)
Tickets en info via deze link.
Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'
Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'
Zoom

Maurice Degens overleden

Donderdag 28 september 2017
Beringen - Maurice Degens overledenIn Paal is gisteren Maurice Degens overleden, de echtgenoot van Paula Vandeweyer. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Maurice Daniëls overleden

Donderdag 28 september 2017
Beringen - Maurice Daniëls overledenGisteren is Maurice Daniëls overleden, de weduwnaar van Mariëtte Lemmens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Anna Calaerts overleden

Donderdag 28 september 2017
Beringen - Anna Calaerts overledenGisteren is Anna Calaerts overleden, de echtgenote van Martin Plessers. Ze was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: EMS Trading

Donderdag 28 september 2017
Sevil MyumYunov en zijn echtgenote, beiden uit Berchem, hebben de bvba EMS Trading opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuring, leasing en renting van nieuwe- en tweedehandswagens én de groot- en kleinhandel in bloemen en planten.

Koen Sannen overleden

Donderdag 28 september 2017
Beringen - Koen Sannen overledenZondag is de uit Koersel afkomstige Koen Sannen overleden. Hij was 51 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Hansen in Zelem vindt in besloten kring plaats.

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Beringen - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Maatwerken Houtmeyers

Woensdag 27 september 2017
Geert Houtmeyers uit Lummen en Frederick Houtmeyers uit Paal hebben de bvba Maatwerken Houtmeyers opgericht met zetel in de Meelbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van keukens en laminaat, interieurprojecten, verfwerken én het plaatsen van verwarmings- en sanitaire installaties.

Bulldoggen knuffelen bij Heidi

Woensdag 27 september 2017
Beringen - Bulldoggen knuffelen bij HeidiZoomZondag hield hondenasiel ‘The English Bulldog Resort vzw’ in Paal een knuffelnamiddag. Heidi Swerts vangt voornamelijk Engelse en Franse bulldoggen en Mopsen op. Niet in hokken maar de honden krijgen een vrije loop in ‘hun’ speelweide waar de zeteltjes, speelgoed en plonsbad uitnodigend staan.
Bekijk het fotoverslag op Paalonline.

Pannenkoeken smullen bij Samana Paal

Woensdag 27 september 2017
Beringen - Pannenkoeken smullen bij Samana PaalZoomSamana Paal organiseerde weer de jaarlijkse pannenkoekendag.
En dat was zoals altijd een gezellige namiddag.
Bekijk het fotoverslag op Paalonline.


Alphonsine Postelmans overleden

Dinsdag 26 september 2017
Beringen - Alphonsine Postelmans overledenGisteren is Alphonsine Postelmans overleden, de weduwe van Louis Vandermaesen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt maandag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Black Sabbath in The Roxy Koersel

Dinsdag 26 september 2017
Showbizz
Beringen - Black Sabbath in The Roxy KoerselZoomBlack Sabbath – The End of the End brengt een relaas van de laatste tour van Black Sabbath, de groep die de metal sound gemaakt heeft tot wat hij nu is. Nadat ze bijna 50 jaar lang samen opgetrokken hadden, beklom de band uit Birmingham, met Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler, op 4 februari 2017 een allerlaatste keer het podium in hun thuisstad. En daarmee viel het doek over hun laatste tournee. Ze speelden hun nummers voor een uitverkochte arena. Tijdens nieuwe, exclusieve (…) Het hele nieuwsbericht

Voedingsproducten AVG failliet

Dinsdag 26 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van Voedingsproducten AVG uit Paal. Curator in deze zaak is mr. P. Bussers.

Belgian Tobacco failliet

Dinsdag 26 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van Belgian Tobacco uit Beringen. Als curator is mr. P. Bussers aangesteld.

Josiane Vandenberghe overleden

Dinsdag 26 september 2017
Beringen - Josiane Vandenberghe overledenIn Paal is op 21 september Josiane Vandenberghe overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Houthalen.

Yvonne Claes overleden

Maandag 25 september 2017
Beringen - Yvonne Claes overledenGisteren overleed Yvonne Claes, de weduwe van Fil Bellinkx. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Schaapjes tellen

Maandag 25 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Schaapjes tellenZoomDe ene week zie je de schapen op de terril van Beringen niet maar deze week kruisten ze al twee keer letterlijk mijn pad. Met de ondergaande zon, een extra mooi beeld. (Hans Put)

Miners winnen vlot tegen Ekeren

Maandag 25 september 2017
Beringen - Miners winnen vlot tegen EkerenDe Miners namen zoals steeds een blitzstart en Ekeren was snel op achtervolgen aangewezen. Miners controleerde en ging rusten met een geruststellende voorsprong. In de tweede helft kon Ekeren nooit dichter komen dan 10 pt en coach Comeyn kon al zijn spelers aan bod laten komen. Eindstand 69-48 en met een mooie 3/4 blijven De Miners in het spoor van leidersploegen Mol en Scherpenheuvel. Volgende week zaterdag is er de derby Optima Tessenderlo -Miners
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Beverlo Terkoest verslagen. Uitslag: 10-2.

Jean Vanluyten overleden

Maandag 25 september 2017
Beringen - Jean Vanluyten overledenIn Beringen is zaterdag Jean Vanluyten overleden, de echtgenoot van Paula Vaes. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring plaats. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Berkenbos waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.
Stalvoc Beverlo heeft verloren van Haasrode Leuven B. Uitslag: 3-2. Setstanden: 25-22, 25-14, 19-235, 15-13.

Zaalvoetbal: Meeuwen-Koersel 2-3

Zondag 24 september 2017
In het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis verloren van RSC Koersel. Uitslag: 2-3.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Startviering parochie Stal

Zondag 24 september 2017
Beringen - Startviering parochie StalZoomZondag werd in de parochiekerk van Stal het nieuwe werkjaar ‘officieel’ geopend met een speciale viering. Thema dit jaar is: Je bent bemind, je bent geroepen. De grote zonnebloemen vooraan in de kerk stonden wellicht symbool voor dit thema: zoals zonnebloemen zich altijd richten naar de zon, zo moeten we ons oor steeds richten op de stem van God. Tijdens de viering vertelden de verschillende verenigingen en werkgroepen hoe ze in het volgende werkjaar uiting gaan geven aan dit thema. Dankzij deze (…) Het hele nieuwsbericht

Dina Gysbrechts overleden

Zondag 24 september 2017
Beringen - Dina Gysbrechts overledenGisteren is Dina Gysbrechts overleden, de weduwe van Toine Vaes. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Rudy Peremans overleden

Zondag 24 september 2017
Beringen - Rudy Peremans overledenGisteren is Rudy Peremans overleden, de echtgenoot van Mildred Carisma Diaz. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Ontbijten met CD&V Beringen

Zondag 24 september 2017
Beringen - Ontbijten met CD&V BeringenZoomRuim 400 leden en sympathisanten van CD&V Beringen kwamen deze ochtend naar het ontbijt van de partij in zaal de Kring in Tervant. Partijvoorzitter Wouter Beke kwam de ploeg van Beringen een hart onder de riem steken. 

Barbecue Open VLD-Beringen

Zondag 24 september 2017
Beringen - Barbecue Open VLD-BeringenZoomOpen VLD-Beringen organiseerde gisteren haar jaarlijkse eetdag met een barbecue in het Mijnmuseum van Beringen. Ze kregen het bezoek van verschillende Limburgse partijcollega's zoals o.a. Mario Keulen en Patrick Dewael.

KVK Beringen verliest thuis

Zaterdag 23 september 2017
Beringen - KVK Beringen verliest thuisKVK Beringen heeft vanavond thuis verloren van Daring Huvo Jeuk. Uitslag: 0-3. KVK Beringen staat derde in de stand met 9 punten uit 4 wedstrijden. Stal Sport verloor met 3-2 van Eksel A. Tervant speelde thuis 1-1 gelijk tegen Nevok Gruitrode.Flandria Paal won met 2-4 van Standard Elen. FC Turkse verloor met 4-2 op het veld van KFC Hamont 99.

Louis Van Genechten overleden

Zaterdag 23 september 2017
Beringen - Louis Van Genechten overledenGisteren is Louis Van Genechten overleden, de echtgenoot van Godelieve Vaes. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Irma Perceval overleden

Zaterdag 23 september 2017
Beringen - Irma Perceval overledenGisteren is Irma Perceval overleden, de weduwe van Louis Verheyen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Dagpauwoog

Zaterdag 23 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - DagpauwoogZoomVlinders associëren we met lente en zomer maar in de herfst kan je de dagpauwoog nog spotten. Deze vlinder leeft niet zo lang maar is in drie periodes van het jaar terug te zien. Nu is de laatste periode aangevat voor de winter. Het is ook de eerste vlinder die men na de winter terug te zien krijgt. (Jos Neys)

Het herfstwonder

Zaterdag 23 september 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Het herfstwonderZoomEen mooi herfstweekend, levert deze mooie gekleurde woorden.

Peervormige Stuifzwam

Zaterdag 23 september 2017
Beringen - Peervormige StuifzwamZoomDeze zwam (Lycoperdon Pyriforme) heeft een peervormig vruchtlichaam met een diameter van 2 tot 4 cm en is 1 tot 6 cm hoog gesteeld. Het bovenste deel is korrelig wit of beige vleeskleurig tot kastanje bruin met een centrale opening. De steel is 1 tot 3 cm lang met fijne donkere schubjes wittig of beige tot bruin met wittige rhizo morfen. Het vlees is wit tot olijfbruin en in de steel wit. Deze zwam is eetbaar.
Voorkomen: Algemeen in groepen op vermolmde stronken en loofhout opvoedselrijke grond.

Expo Beringse bruggen

Zaterdag 23 september 2017
Uit de oude doos
Beringen - Expo Beringse bruggenZoomIn 2020 wordt een nieuwe brug gebouwd. De heemkring Kiosk geeft dit weekend een overzicht van de Beringse bruggen, aan de hand van talrijke foto's en plannen van de verschillende bruggen, het Albertkanaal en het leven rond het water. Je bent zaterdag en zondag vanaf 14u welkom in het oud stadhuis op de markt in Beringen.

Weg naar Korspel

Zaterdag 23 september 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar KorspelZoomIn deze rubriek trekken we vandaag naar Beverlo. Nog goed herkenbaar is de weg naar Korspel.

Zonne-energie

Vrijdag 22 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonne-energieZoomWaar komt onze energie vandaag? Gust Ischen legt het mooi vast in dit plaatje. 

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht

Koopzondag in Beringen centrum

Vrijdag 22 september 2017
Beringen - Koopzondag in Beringen centrumHeel wat kledingzaken in het centrum van Beringen zijn open op zondag 24 september tijdens Bruegel in Beringen. De winkels zijn open van 13u tot 17u.

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Beringen - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Ongeval op het Bergske

Donderdag 21 september 2017
Beringen - Ongeval op het BergskeOp het Bergske raakten deze namiddag een scooterrijder en een fietser in een aanrijding betrokken. Daarbij viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Julia Louwet overleden

Donderdag 21 september 2017
Beringen - Julia Louwet overledenGisteren is in Paal Julia Louwet overleden, de weduwe van Louis Corvers. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Antonio Noguera Lopez overleden

Donderdag 21 september 2017
Beringen - Antonio Noguera Lopez overledenGisteren is Antonio Noguera Lopez overleden, de weduwnaar van Rosario Mendez Gil. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Maria Jans overleden

Donderdag 21 september 2017
Beringen - Maria Jans overledenVandaag is in Koersel Maria Jans overleden, de weduwe van Albert Haselaars. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Severens in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Beringen - Werken aan het spoorZoomKomend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.
NEOS Beringen nodigt alle geïnteresseerden uit op een gespreksnamiddag op donderdag 5 oktober 2017 om 14 u. in O.C. De Buiting, Tessenderlosestwg. 20 in Paal met als onderwerp “Senioren, onze zorg, uw garantie”. Gastspreker is dan Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen
Inkom is gratis. Inschrijven doe je best wel voor 25 september via Frieda op  0497 83 84 20 of via Ria 0477 27 49 33. Een mailtje kan ook naar frieswi[!]gmail.com of rdams616[!]gmail.com
Neos zorgt voor een hapje en drankje.


Ondersteboven fietsen?

Woensdag 20 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Ondersteboven fietsen?ZoomMoeten we voortaan ondersteboven fietsen? Aan het Kolenspoor zag Gust Ischen vandaag deze grappige situatie. Of waren de bordjes met pijlen naar rechts op?

Voorleesuurtje in de bibliotheek

Woensdag 20 september 2017
Beringen - Voorleesuurtje in de bibliotheekZoomVandaag was er in de stedelijke bibliotheek van Beringen voor de kindjes van 3 tot 6 jaar weer het maandelijks voorleesuurtje. Luisteren naar voorgelezen verhaaltjes is goed voor de taalontwikkeling en het stimuleert de fantasie. Na het verhaaltje was er nog tijd om even te knutselen rond het thema van het verhaaltje. (Jos Neys)

Voorleesuurtje in de bibliotheekVoorleesuurtje in de bibliotheekVoorleesuurtje in de bibliotheek
Voorleesuurtje in de bibliotheekVoorleesuurtje in de bibliotheek
Zoom

Nieuwe bvba: Deco Floor

Woensdag 20 september 2017
Islam Yildirim uit Beverlo en Bekir Demirci uit Diest hebben de bvba Deco Floor opgericht met zetel aan de Sorbebomenstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tegel- en vloerwerken en werken in natuursteen.

Marcel Theysmans overleden

Woensdag 20 september 2017
Beringen - Marcel Theysmans overledenVrijdag overleed de uit Beverlo afkomstige Marcel Theysmans, de weduwnaar van Maria Smids. Hij was 77 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Sporten is gezond

Woensdag 20 september 2017
Beringen - Sporten is gezondZoomDe drie basisscholen uit Beringen-Mijn, 't Ateljeeke, De Horizon en Het Mozaïek , organiseerden samen een sportdag op de atletiekpiste aan het SAC.
Lambert Reynders maakte dit sfeerverslag.

Zonsondergang

Dinsdag 19 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - ZonsondergangZoomWe kregen vandaag deze foto van Gust Ischen. Een beeld dat veel zegt over energie...

Gaby Vanhoudt overleden

Dinsdag 19 september 2017
Beringen - Gaby Vanhoudt overledenVandaag is Gaby Vanhoudt overleden, de weduwe van Hubert Housen. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur)

Damesvoetbal: Zonhoven-Beringen 5-2

Maandag 18 september 2017
In  de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen verloren van HW Zonhoven. Uitslag: 5-2.

Volleybal: Stalvoc klopt Booischot

Maandag 18 september 2017
Stalvoc Beverlo heeft Mendo Booischot verslagen. Uitslag: 3-0. De setstanden: 25-19; 25-20 en 25-16.

Maria Maes overleden

Maandag 18 september 2017
Beringen - Maria Maes overledenIn WZC Ocura is vrijdag Maria Maes overleden, de weduwe van Berke Vandebroek. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Rokersservice

Maandag 18 september 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - RokersserviceSinds het rookverbod in de horeca werd ingevoerd, hebben vele uitbaters tal van initiatieven genomen om hun rokende klanten niet in de kou te laten staan. Als is dat laatste wel een understatement want vaak staan ze zich kou kleumend te warmen aan dat ene lichtpuntje van hun sigaret. De voorbije jaren zagen we de meest bizarre rookhokjes aan cafés en restaurant verschijnen, gaande van krotkotjes tot echte gezellige en zelfs verwarmde ruimten. Maar alles kan beter! Ik ga al eens een pintje drinken in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!
Beringen - KVK Beringen wint in Zepperen-BrustemKVK Beringen heeft vanmiddag op het veld van Zepperen-Brustem gewonnen met 0-2. Koersel speelde 2-2 gelijk tegen Herkol. Flandria Paal versloeg KSK Meeuwen met 2-1. Turkse FC klopte Eksel A met 2-1.

40 jaar Samana Beverlo

Zondag 17 september 2017
Beringen - 40 jaar Samana BeverloZoom2017 is een feestjaar voor Samana Beverlo. Het 40-jarig bestaan werd nog eens goed gevierd met een lekkere eetnamiddag. (Patrick Knuyt) Bekijk hier het fotoverslag.

Openbare verkoping: Venusbergstraat

Zondag 17 september 2017
Morgennamiddag wordt in café Karteria in Paal de woning + kangoeroewoning Venusbergstraat 77 in Paal openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 13a29ca en heeft een K.I. van 2.110 euro.

Tervant wint derby tegen Stal

Zaterdag 16 september 2017
Beringen - Tervant wint derby tegen StalA.C. Tervant heeft vanavond de derby tegen Stal Sport gewonnen. Uitslag: 0-2. Bekijk het fotoverslag op onze facebookpagina.

Louisa Kuppens overleden

Zaterdag 16 september 2017
Beringen - Louisa Kuppens overledenVandaag is Louisa Kuppens overleden, de weduwe van Jan Bosmans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Overleven is...

Zaterdag 16 september 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Overleven is...ZoomElke zaterdag krijg je enkele gekleurde woorden...

De gewone krulzoom

Zaterdag 16 september 2017
Beringen - De gewone krulzoomZoomDe krulzoom heeft een gewelfde tot vlak verdiepte trechtervormige hoed met een diameter van 5 tot 12 cm. Hij is viltig, mat, vochtig kleverig bruin met olijfkleurige tint tot roest- of grijzig bruin met een ingerolde rand. De lamellen staan dicht opeen, aflopend bleek okergeel tot olijfkleurig-geel of leemkleurig-bruin, bruin vlekkend bij kneuzing. De steel heeft een lengte van 4 tot 8 cm en een diameter van 8 tot 12 mm. centraal of wat excentrisch jong geelachtig berijpt, olijfkleurig tot roestbruin Het vlees is taai, gelig – wit en de smaak is zuur en de geur is zwammig. Opgelet want hij is giftig!!
Voorkomen: Bij loof- en naaldbomen, soms op vermolmd hout en hij komt voor in de zomer en in de herfst.

RMS Beringen-Mijn 1959

Zaterdag 16 september 2017
Uit de oude doos
Beringen - RMS Beringen-Mijn 1959ZoomJos Luts stuurde ons deze klasfoto uit 1959 van de Rijksschool in de Hospitaalstraat in Beringen-Mijn. Maar wie staat er allemaal op de foto?

Van Kerkstraat naar Heldenlaan

Zaterdag 16 september 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van Kerkstraat naar HeldenlaanZoomEen blik in de voormalige Kerkstraat, nu de Heldenlaan. Het dorpje van weleer is uitgegroeid tot een centrum vol appartementen.
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!

Het regende regenbogen

Vrijdag 15 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Het regende regenbogenZoomWie vanavond buiten was, zag ongetwijfeld een mooie regenboog. Gust Ischen maakte deze foto in Beringen.

Dubbele regenboog

Vrijdag 15 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Dubbele regenboogZoomDe combinatie van zon en regen zorgde vanavond voor een mooi natuurfenomeen: de geliefde regenboog. Onze fotograaf Jos Neys kon zelfs deze dubbele regenboog vastleggen.
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

GPS failliet

Donderdag 14 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van GPS uit Paal. Schuldvorderingen moeten voor 14 oktober ingediend worden.

Frans Gielen overleden

Donderdag 14 september 2017
Beringen - Frans Gielen overledenVandaag is de uit Beverlo afkomstige Frans Gielen overleden, de weduwnaar van José Weckx. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering gevolgd door het bijzetten van de urn in het columbarium van de begraafplaats van Balen-Centrum vindt in beperkte kring plaats.

Fieneke Thielemans overleden

Donderdag 14 september 2017
Beringen - Fieneke Thielemans overledenGisteren is Fieneke Thielemans overleden, de weduwe van Eli Snyers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in,de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal-Koersel waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Opendeur St-Denijs schuttersgilde

Donderdag 14 september 2017
Beringen - Opendeur St-Denijs schuttersgildeZoomOp zondag 17 september tussen 10.00 en 12.00 uur organiseert de schuttersgilde Sint-Denijs Beringen een opendeurdag. "Meerderjarigen kunnen dan proberen om met een karabijn een klep te raken die 22 meter hoog op een paal staat. Dit onder begeleiding en met uitleg van ervaren schutters natuurlijk. Misschien heeft de microbe van het klepschieten je dan wel te pakken. Onze gilde is gelegen aan de Beverlosesteenweg 457 te Beringen. Iedereen is welkom", vertelt Erwin Van Extergem.

Diamant voor Louisa en André

Woensdag 13 september 2017
Beringen - Diamant voor Louisa en AndréZoomVandaag werden in het woonzorgcentrum Corsala in Koersel André Vanderlinden (83 jaar) en Louisa Mangelschots (81 jaar) in de bloemetjes gezet voor hun diamanten bruiloft. In aanwezigheid van burgemeester Maurice Webers en schepen Jean Vanhees werden ze gehuldigd en mochten ze enkele geschenken in ontvangst nemen. Louisa komt uit Heppen en André uit Beringen. André verblijft sinds kort in het woonzorgcentrum waar Louisa hem dagelijks komt bezoeken. André was werkzaam in het atelier van de (…) Het hele nieuwsbericht
Diamant voor Louisa en André
Zoom

Auto zonder wielen

Woensdag 13 september 2017
Beringen - Auto zonder wielenIn de Wilgenstraat in Beringen zijn de vier wielen van een auto gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Nieuwe bvba: Albayrak

Woensdag 13 september 2017
Albayrak: dat is de naam van de bvba die door Necmi Albayrak uit Koersel en Sahin Albayrak uit Leopoldsburg werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan het Eeuwfeestplein in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, renovatiewerken, elektriciteitswerken en dakwerken.

Nieuwe bvba: By T&T

Woensdag 13 september 2017
Tolga Kazan uit Beverlo heeft de bvba By T&T opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van databanken en telecommunicatieapparatuur.

Nieuwe bvba: Didimedia

Woensdag 13 september 2017
Dieter Put en Loes Elsen, beiden uit Koersel, hebben de bvba Didimedia opgericht met zetel aan de Heesterweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het maken van audiovisuele opnamen en producties, persfotografie en computerconsultancy-activiteiten.

Con Colore zoekt een toetsenist

Woensdag 13 september 2017
Beringen - Con Colore zoekt een toetsenistZoomHet koor Con Colore uit Korspel zoekt een toetsenist om het koor te begeleiden. Het repertoire bestaat zowel uit religieuze als profane liederen van diverse genres: pop, blues, gospel, traditional, chanson of schlagers. Repetities zijn op zaterdag en per jaar zingen wordt een tiental keer gezongen bij vieringen van de parochie Beverlo-Korspel. Daarnaast zijn er optredens als gastkoor in de nabije omgeving. Ben jij een toetsenist: pianist, organist of keyboardspeler? Neem dan contact op via 011/34.47.29

Wolkenspel

Dinsdag 12 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - WolkenspelZoomVanavond was er een mooi wolkenspel te zien boven Beringen. Marc Boels stuurde ons deze foto.

Christel De Cock overleden

Dinsdag 12 september 2017
Beringen - Christel De Cock overledenZondag is de uit Koersel afkomstige Christel De Cock overleden. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Christiane Vanhoudt overleden

Dinsdag 12 september 2017
Beringen - Christiane Vanhoudt overledenVandaag is Christiane Vanhoudt overleden, de echtgenote van Jef Enkels. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Showbizz
Beringen - Albumhoes nieuwe CD Maarten Cox gelektZoomDe nieuwe CD van Maarten Cox die op 7 oktober verschijnt is al online te bestellen via bol.com. Het wordt een verzamelplaat met zijn grootste hits tot nu toe. Naast alle hits vind je op dit album drie nummers die met symfonisch orkest werden opgenomen. Steve Willaert, producer van o.a. Natalia en Will Tura  zorgde voor de orkestrale arrangementen van deze nummers. Naast een unieke filmische ouverture waarin de toppers van Maarten verwerkt zitten, is er de nieuwe single “Deel van ons, wij” (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Zonsondergang in Beringen

Maandag 11 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang in BeringenZoomJos Neys kon vanavond deze zonsondergang fotograferen. De komende weken zijn trouwens ook ideaal voor fotografen om bij zonsopgang mooie foto's te maken. Daarbij zal dikwijls nevel of mist te zien zijn. Ben jij een vroege vogel en kan je een leuke foto maken? Stuur hem gerust naar beringen[!]internetgazet.be

Reeks postkaarten Mijn Erfgoed

Maandag 11 september 2017
Beringen - Reeks postkaarten Mijn ErfgoedZoomDe erfgoedcel Mijn Erfgoed maakte naar aanleiding van de Open Monumentendag een mooie reeks postkaarten. Deze werden gisteren uitgedeeld op de verschillende deelnemende locaties in Beringen. Je kunt ze later nog nabestelling via deze website.
Reeks postkaarten Mijn ErfgoedReeks postkaarten Mijn ErfgoedReeks postkaarten Mijn ErfgoedReeks postkaarten Mijn Erfgoed
Zoom

Zoals in de tijd van toen...

Maandag 11 september 2017
Beringen - Zoals in de tijd van toen...ZoomOp de Klitsberg in Paal zijn in de buurt van de kapel beheerswerken uitgevoerd met echte paardenkracht. En dat levert natuurlijk mooie foto's op. Het boerenpaard zorgt ervoor dat het bos minder beschadigd wordt dan met een tractor en zo wordt het bos terug gezond gemaakt voor de toekomst. (foto's Cris Reekmans)
Zoals in de tijd van toen...Zoals in de tijd van toen...Zoals in de tijd van toen...
Zoom

Germaine Franssens overleden

Maandag 11 september 2017
Beringen - Germaine Franssens overledenGisteren is Germaine Franssens overleden, de weduwe van Albert Luts. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Fanfare Onder Ons in Brussel

Maandag 11 september 2017
Beringen - Fanfare Onder Ons in BrusselZoomDe Koninklijk fanfare Onder Ons uit Koersel gaf afgelopen weekend een gesmaakt optreden op de Grote Markt in Brussel. Bekijk het fotoverslag op onze facebookpagina.

Brandje in garage

Maandag 11 september 2017
In een garage aan de Wijerdijk in Beverlo ontstond gisterenmiddag een begin van  brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het vuur al uit.

Openbare verkoping: Molendijk

Maandag 11 september 2017
Morgennamiddag wordt in café Remise in Koersel een hoeve aan de Molendijk 166 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 14a93ca en heeft een K.I. van 391 euro. Ook drie gronden in agrarisch gebied, bijna 3ha in totaal, gaan onder de hamer.
Jeugdwielrenner Jorit Alenteyns uit Paal heeft de nieuwelingenwedstrijd in Koersel gewonnen. Bij de juniores ging de zege naar David Bomboi uit Balen.

10 jaar Internetgazet Lommel gevierd

Zondag 10 september 2017
Beringen - 10 jaar Internetgazet Lommel gevierdZoomOnze collega's van Internetgazet Lommel hebben dit weekend flink gefeest, en dat verdienden ze want de editie Lommel bestaat 10 jaar (Internetgazet zelf 13 jaar). Er stond vrijdag een grote (en moeilijke) quiz op het programma, met een 30-tal deelnemende teams. Gisteravond zat De Adelberg vol voor een praatcafé, optredens van een heleboel artiesten en dat allemaal in het bijzijn van veel lezers, want ook onze Lommelse collega's hebben een trouw lezerspubliek. Van harte proficiat en nog veel succesvolle gazettenjaren gewenst aan onze Lommelaars! Op de foto: Lommels dialectkunstenaar 'Pjèrken'. (Foto Robert Boons)

Maarten Cox zoekt mini Maarten Cox

Zondag 10 september 2017
Showbizz
Beringen - Maarten Cox zoekt mini Maarten CoxZoomVoor een nieuwe videoclip is Maarten Cox op zoek naar een mini-versie van zichzelf. Maarten zoekt een jongen van 7 à 8 jaar met donker haar, lichte ogen en langwerpig gezicht. Ken je iemand? Stuur dan een foto sturen naar foto[!]maartencox.be.

Officiële opening Vatana Overpelt

Zondag 10 september 2017
Beringen - Officiële opening Vatana OverpeltZoomDe winkel was al een tijdje open maar gisterenavond werd in Overpelt de nieuwe winkel van Vatana plechtig geopend door burgemeester Jaak Fransen. Het is voor de familie Put uit Beringen de derde winkel na Paal en Genk. Het familiebedrijf pakt in Overpelt uit met een volledig vernieuwd winkelconcept en bijhorende cafetaria.

Koersel wint van Park Houthalen

Zondag 10 september 2017
Beringen - Koersel wint van Park HouthalenKoersel heeft de punten thuis gehouden tegen Park Houthalen. Uitslag: 3-1. Stal won met 0-2 op het veld van Lutlommel. Flandria Paal verloor met 1-0 bij Grote Heide. AC Tervant speelde 1-1 gelijk tegen Turkse FC.

KVK Beringen klopt Vlijtingen

Zaterdag 9 september 2017
Beringen - KVK Beringen klopt VlijtingenKVK Beringen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Vlijtingen. Uitslag: 2-1.

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Beringen - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Repetitie Sanicole Airshow

Zaterdag 9 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Repetitie Sanicole AirshowZoomVanmiddag was er voor de Sanicole Airshow nog een repetitie voor het team Saudi Hawks. En die oefening kon men vanuit Beringen meevolgen. Spektakel is morgen verzekerd! (Gust Ischen)

Info over dementie in de bib

Zaterdag 9 september 2017
Beringen - Info over dementie in de bibZoomDe Werelddag Dementie wordt elk jaar georganiseerd op 21 september. Ben je op zoek naar info en wil je meer weten over dementie? Vandaag kon je al terecht in de bib dankzij praatcafé dementie en de familiegroep dementie. Ook op zaterdag 16 september kan je in de bib meer info krijgen over dementie. 

Hockey Beringen op Mijnhappening

Zaterdag 9 september 2017
Beringen - Hockey Beringen op MijnhappeningZoomHockey Beringen is zondag 10 september, aanwezig op de Mijnhappening in Beringen-Mijn. Je kan er gratis tussen 14u-18u komen hockey spelen op een mobiel hockeyveld. Ervaring niet vereist. Iedereen welkom.

De wilde eend

Zaterdag 9 september 2017
Beringen - De wilde eendZoomDe wilde eend is een algemeen voorkomende watervogel. Het mannetje, de woerd (foto), is te herkennen aan de opvallende groene kop en en witte nekband. Ook heeft hij als enige eendensoort gekrulde staartveren. Het vrouwtje heeft een meer gecamoufleerd vooral bruin verenkleed. Gedurende de winter worden er koppeltjes gevormd waarbij het er soms heftig aan toe gaat; niet zelden proberen ze elkaar te verdrinken om zo rivalen te elimineren. De vrouwtjes kwaken overbekend, het mannetje maakt zachte (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst is in aantocht

Zaterdag 9 september 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - De herfst is in aantochtZoomDit weekend wordt typisch herfstweer voorspeld, meteen ook de inspiratie van huisdichteres Edith en fotograaf Lambert.

De uitkijktoren

Zaterdag 9 september 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De uitkijktorenZoomHet is al decennia een baken aan het Koersels Kapelleke. De uitkijktoren blijft voor jong en oud een mooie attractie in Beringen.
Beringen - Hans Put signeert boek 'Mijn Beringen'ZoomZondag tijdens de mijnhappening zal reporter-fotograaf Hans Put zijn boek 'Mijn Beringen' signeren.

Mijnhappening en Open Monumentendag

Zaterdag 9 september 2017
Uit de oude doos
Beringen - Mijnhappening en Open MonumentendagZoomElke zaterdag presenteren we een foto uit de oude doos. En als het kan, spelen we in op de actualiteit. Dit weekend is het weer Mijnhappening, het ideale moment om nog eens op een plezante manier kennis te maken met het rijke erfgoed van de voormalige Beringse mijn. De voormalige mijngebouwen zijn in het kader van de Open Monumentendag ook gratis te bezoeken.
Philip Machiels (51), afkomstig uit Koersel, is benoemd tot bisschoppelijk gedelegeerde voor financiën en patrimonium in het bisdom Gent. Hij werkte jarenlang in de banksector en was sinds augustus 2011 diensthoofd van de rekendienst in het bisdom Hasselt.

Elza Bellings overleden

Vrijdag 8 september 2017
Beringen - Elza Bellings overledenGisteren is Elza Bellings overleden, de levensgezellin van Arthuur Buntinx. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Tricore

Vrijdag 8 september 2017
Stijn Derison uit Hasselt, Robin Wauters uit Herk-de-Stad en Jonas Camps uit Koersel hebben de bvba Tricore opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Koersel. De bvba zal zich onder meer inlaten met computeractiviteiten en domotica.
Nic Finance Projecten uit Amsterdam en Iris Lopes uit Leopoldsburg hebben de bvba Nic Finance Projecten België opgericht met zetel aan de Paalsesteenweg in Beringen. De bvba zal onder meer optreden als immobiliënmakelaar en bouwpromotor.

Vier nieuwe vennootschappen

Vrijdag 8 september 2017
Jo Mellemans en Elly Huysmans, beiden uit Beringen, hebben de bvba Top Gun Academy opgericht met zetel aan de Schoebroekstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van alle advies, management en raadgevingen in commerciële, administratieve, technische, industriële en financiële aangelegenheden.
Dezelfde oprichters hebben de bvba Work Wizards opgericht  met vestiging op hetzelfde adres en met onder meer hetzelfde doel.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Politie klist autodief

Vrijdag 8 september 2017
Beringen - Politie klist autodiefOo de parking van een brasserie aan de Paalsesteenweg is woensdagavond een auto gestolen. De politie kon de dader, een 35-jarige man, inrekenen en bezorgde de auto terug aan de eigenaar.

Infostand dementie

Vrijdag 8 september 2017
Beringen - Infostand dementieNaar aanleiding van De Werelddag Dementie op 21 september, organiseert de bibliotheek van Beringen een infostand over dementie op de zaterdagen 9 en 16 september. De familiegroep dementie en het praatcafé dementie verwelkomen je tijdens de openingsuren.
Beringen - WOI tijdens Open Monumentendag in BeringenZoomTijdens Open Monumentdag kan je zondag in het centrum van Beringen terecht bij heemkundige kring Kiosk. Zij nemen je mee voor een begeleide wandeling op de Beringse Markt ten tijde van WO I. In het Heemlokaal kan je terecht voor foto’s, documenten, medailles, bespreking van gebouwen en monumenten. De locatie van deze activiteiten is in de kelder van het oude stadhuis op de Markt van Beringen. Welkom van 10u tot 18u.

Frans Moons overleden

Donderdag 7 september 2017
Beringen - Frans Moons overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Frans Moons overleden, de echtgenoot van Margriet Steyaert. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Gratis afdaling van de schachtbok

Donderdag 7 september 2017
Beringen - Gratis afdaling van de schachtbokZoomIn 2017 vieren de provinciale Monumentenwachtverenigingen hun 25-jarig bestaan. Monumentenwacht Limburg verwent je daarom aanstaande zondag op be-MINE met een indrukwekkende afdaling ter hoogte van één van de schachtbokken. Durf jij deze uitdaging aan? Je bent welkom van 9u tot 18u op de site van be-MINE.

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

2600 euro voor Jan Degraen Fonds

Donderdag 7 september 2017
Beringen - 2600 euro voor Jan Degraen FondsZoomTijdens de persvoorstelling van hun nieuwe bieren in Bokrijk lieten Erik en Luc Carmans ook hun goede hart zien. Ze schonken de opbrengst van de verkoop van hun bier tijdens de opening van hun nieuwe slagerij aan het Jan Degraen Fonds. Goed voor 2600 euro dat zal ingezet worden om het leed van leukemiepatiënten te verzachten.

Bezoek die neerslagradartoren eens

Woensdag 6 september 2017
Beringen - Bezoek die neerslagradartoren eensZoomVolgend weekend stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.
De neerslagradatoren meet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: 2M

Woensdag 6 september 2017
De Groep ABFK uit Koersel en de bvba Zornik uit Beringen hebben de bvba 2M opgericht met zetel aan de Burgemeester Geyskensstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 300.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer holdingactiviteiten, consultancy en bedrijfsbegeleiding.
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Luizen op school

Dinsdag 5 september 2017
Beringen - Luizen op schoolZoomHet schooljaar is nog maar net begonnen en daar zijn de luizen weer. Zo heeft SBS Koersel al bezoek van de beestjes. Hoe je de luizen kan bestrijden, zie je in dit filmpje!

Keizerschieten in Brelaar-Paal

Dinsdag 5 september 2017
Beringen - Keizerschieten in Brelaar-PaalZoomAfgelopen zaterdag werd de keizerschieting voor de karabijnschuttersverbonden Beringen-Mijnstreek en Lummen ingericht door Sint-Joris Brelaar. Na een spannende strijd werd de wedstrijd beslist op de klep van 10 mm. Bij de dames werd Timmermans Laura van Rekhoven keizerin met 14 treffers. 2de Cox Tilly, Laren 13 treffers; 3de Vermeyen Brigitta, Geenhout 10 treffers; 4de Leunen Irmgart, Gestel en 5de Vanderheyden Linda, Meldert en Vanaerschot Leen, Geneiken.
Bij de heren werd de wedstrijd (…) Het hele nieuwsbericht

David Gilmour in Roxy Koersel

Dinsdag 5 september 2017
Beringen - David Gilmour in Roxy KoerselZoomDe Britse zanger-gitarist David Gilmour gaf in juli 2016 twee spectaculaire concerten in het Romeinse amfitheater van Pompeï, precies 45 jaar nadat David er met zijn legendarische band Pink Floyd op het podium stond. Het optreden in 1971 was zonder publiek en werd toen verfilmd door Adrian Maben0 als onderdeel van de documentaire ‘Pink Floyd, live at Pompeï’
Wereldwijd vertonen filmtheaters en bioscopen op woensdag 13 september de concertfilm David Gilmour Live At (…) Het hele nieuwsbericht

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Pannenkoekendag Samana Stal

Maandag 4 september 2017
Beringen - Pannenkoekendag Samana StalZoomHet waren heel lekkere pannenkoeken daar in Stal. De ziekenzorgwerking Samana stond met een groep vrijwilligers klaar om de vele bezoekers te ontvangen en te verwennen met heerlijke pannenkoeken. (Lambert Reynders)


Maand van de sportclub

Maandag 4 september 2017
Beringen - Maand van de sportclubZoomTijdens de maand september kan je in Beringen proeven van gratis initiatielessen bij verschillende Beringse sportclubs. Een overzicht van de deelnemend clubs via deze link.

Herdenking bevrijding Beringen

Maandag 4 september 2017
Beringen - Herdenking bevrijding BeringenZoomWoensdag 6 september wordt naar jaarlijkse traditie de bevrijding van Beringen op 6 september 1944 herdacht. Om 14u30 is er een misviering en om 15u15 wordt er in stoet gewandeld naar het monument in de Brugstraat aan het kanaal.

Opendeur Beringse hockeyclub

Maandag 4 september 2017
Beringen - Opendeur Beringse hockeyclubZoomDe Beringse hockeyclub bestaat nog maar een jaar maar het aantal leden is al flink gegroeid. De sport wint aan populariteit dankzij de goede prestaties van de Belgium Red Lions en Red Panthers. Zaterdag was er een opendeurdag en vandaag beginnen de eerste trainingen in het Mijnstadion. Meer info via  hockeyberingen[!]gmail.com.
Paalonline maakte dit fotoverslag.

Opendeur-doe-dag Palfit

Maandag 4 september 2017
Beringen - Opendeur-doe-dag PalfitZoom Ook de Paalse turnkring Palfit organiseerde afgelopen weekend een opendeurdag. Kinderen konden er op een speelse manier kennismaken met het turnen. Inschrijven kan ook volgend weekend nog. Zaterdag van 9u30 tot 11u in de sporthal van Paal en zondag van 9u30 tot 12u30 in de sporthal 't SAC Beringen.

Surf Memorial aan Paalse Plas

Maandag 4 september 2017
Beringen - Surf Memorial aan Paalse PlasZoomVoor de 11de keer organiseerde windsurfclub Sirocco de jaarlijkse Memorial. Dit is een avondwedstrijd ter ere van de overleden clubleden Jean Alenteyns, Johan Beckers en Peter Claes. Meer info en fotoverslag op Paalonline

Vliegenmepper

Maandag 4 september 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - VliegenmepperVliegen die thuis per ongeluk binnenshuis verzeilen, geef ik altijd de gouden overlevingsraad om op de vliegenmepper te gaan zitten. Als je die dan op neemt zijn de vliegen vliegen. Als je vliegensvlug een andere mepper wil hanteren is de prooi ook al lang vliegen. Wat is de moraal van het verhaal?
Als je iets vreemds of verboden wil doen, moet je het niet te ver zoeken. Zelfbescherming is veel simpeler dan je denkt. Je kan bij manier van spreken beter een wietplantage beginnen naast of zelfs boven het (…) Het hele nieuwsbericht

Zomerse Paal kermis

Maandag 4 september 2017
Beringen - Zomerse Paal kermisZoomDe weergoden waren de 2de jaarlijkse kermis van Paal gunstig gezind. Het was daarom zaterdag en zondag ook gezellig druk op Paal kermis. Vandaag kan je nog een laatste keer genieten van de grootse kermis in Beringen.

Red Devils Limburg 11 klaar voor WK

Maandag 4 september 2017
Beringen - Red Devils Limburg 11 klaar voor WKZoomDe Limburgse supportersclub RDL 11 kwam zondagavond samen in een tent aan hun stamcafé 't Centrum in Paal. De leden van de officiële Red Devils Limburg supportersclub moesten zeventig minuten nagelbijten vooraleer het nationale team kon scoren. Uiteindelijk wonnen de Rode Duivels met 1-2 tegen Griekenland en zo zijn zo als eerste Europese club zeker van deelname aan het WK in Rusland volgend jaar. Voor de Red Devils Limburg 11 wordt het alvast een heel speciaal voetbaljaar.

Turkse FC start sterk

Maandag 4 september 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - Turkse FC  start sterkZoomTurkse FC heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen met 3-1 van Lutlommel. De ploeg kon voor dit seizoen een sterkmaker aantrekken. Hakan Bayraktar heeft 15 jaar als profvoetballer gespeeld. Turkse FC heeft grote ambities en wil zeker in de top 5 eindigen. Een titel, daar dromen ze stiekem van.
Ploeg in de kijker
Beringen - RSC SDM Koersel verliest van MoeskroenZoomIn het zaalvoetbal kon RSC SDM Koersel vrijdagavond niet winnen van Moeskroen. Ze verloren met 3-12 en liggen er zo meteen uit voor de Beker van België. (Stephan Volders)
Fotoverslag via deze link
Beringen - KVK wint, Koersel  en Paal verliezenKVK Beringen heeft met 0-2 gewonnen op het veld van Melo Zonhoven. Koersel verloor thuis van FC Herk met zware 0-4 cijfers. Flandria Paal verloor met 1-4 van Lindel-Hoeven VV.
"We zijn slecht aan het seizoen begonnen", reageert voorzitter Jos Van Winge van Flandria Paal. "Na amper 1 minuut stonden we al achter na een blunder van de defensie. De paal en de lat stonden een goede tegenreactie in de weg. Er is nog veel werk aan de winkel", zegt Jos nog.
Turkse FC versloeg Lutlommel met 3-1. AC Tervant verloor op het veld van Anadol. Uitslag: 4-2.

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).

Gouden echtpaar Maria en Stinus

Zondag 3 september 2017
Beringen - Gouden echtpaar Maria en StinusZoomGisteren werd het gouden echtpaar Maria Lespoix en Stinus Lambrechts op het stadhuis ontvangen door de burgemeester en een aantal raadsleden. Maria is 69 en Stinus 75. Uitvoerig vertelden ze hoe ze elkaar hebben leren kennen in cinema Palace in Beringen Mijn. Stinus was vroeger mijnwerker maar is vooral bekend door zijn ongemeten inzet voor tal van verenigingen (gildezaal, seniorenraad enz...) Ze hebben één zoon en één dochter en twee kleinkinderen. Ze zijn vaak op weekend met hun (…) Het hele nieuwsbericht

Petanqueploeg De Scherpe Plank

Zondag 3 september 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - Petanqueploeg De Scherpe PlankZoomDeze groep Beringse vrienden is bijna dagelijks actief op het Lodewijk Pleintje voor een spelletje petanque. Maar het zijn ook nog geweldige sportliefhebbers: zo supporteren ze ook nog voor Racing Genk in hun stamcafé of ze trekken naar het stadion van Genk. En afgelopen vrijdag trokken ze naar het Heizelstadion voor de Memorial Van Damme. (Jos Neys)

Miners Beringen winnen overtuigend

Zondag 3 september 2017
Beringen - Miners Beringen winnen overtuigendDe Beringse basketbalploeg won gisterenavond van Lommel B met 90-55. De Miners lieten er geen gras over groeien en namen de wedstrijd direct in de handen. Daar waar Lommel het eerste quarter de schade nog kon beperken, werden zij in het tweede en derde quarter volledig overvleugeld door de jongens van coach Comyn en stond er een stand van 71-36 op het scorebord. Tijdens het vierde quarter zagen de toeschouwers de eerste punten in de competitie als senior voor Ferre Vanderhoydonck. (ingezonden door Tonny (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Leysestraat

Zondag 3 september 2017
Morgennamiddag wordt in de Thierbrauhof de woning Leysestraat 106 openbaar verkocht. Het huis staat op een perceel van 7a27ca en is momenteel in gebruik als twee woongelegenheden.

Stal verliest van Gruitrode

Zaterdag 2 september 2017
Beringen - Stal verliest van GruitrodeStal heeft vanavond de punten niet thuis kunnen houden tegen Nevok Gruitrode. Uitslag: 1-4.

Damesvoetbal: Fufo verliest in Bilzen

Zaterdag 2 september 2017
Beringen - Damesvoetbal: Fufo verliest in BilzenIn het damesvoetbal heeft Fufo Beringen vanavond verloren op het veld van DV Bilzen Utd. A. Uitslag: 3-1.

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Gezellig bierweekend met filmterras

Zaterdag 2 september 2017
Beringen - Gezellig bierweekend met filmterrasZoomGisterenavond opende het bierweekend georganiseerd door Chiro Koersel. Een gezellig terras wordt gecombineerd met film. Ook vandaag kan je nog bier drinken en film kijken ten voordele van de nieuwe chirolokalen.(Stephan Volders)

Topzomer voor Sportoase Be-MINE

Zaterdag 2 september 2017
Sportoase be-MINE heeft de zomervakantie afgesloten met meer dan 43.000 bezoekers. Dit is een stijging van 15% tegenover dezelfde periode in 2016.
"Deze stijging is te verklaren door de ideale mix van infrastructuur waarbij wij de klanten tijdens alle weersomstandigheden een zeer ruim aanbod kunnen aanbieden zoals een sport-, recreatie- en peuterbad, glijbanen, uitgebreide wellnesszone, brasserie, groepslessenzaal, natuurlijke zwemvijver en een peuterbad buiten", vertelt Michaël Schouwaerts van (…) Het hele nieuwsbericht

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Beringen - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.

Paal, het evenementenplein

Zaterdag 2 september 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal, het evenementenpleinZoomIn deze reeks trekken we vandaag richting Paal. Daar is het dit weekend kermis op het recent vernieuwde evenementenplein.

De blauwe reiger

Zaterdag 2 september 2017
Beringen - De blauwe reigerZoomDe blauwe reiger (Ardea cinera) is een grote waadvogel met een lengte van ongeveer 95 cm. en kan een lichaamsgewicht bereiken van zo’n 2 kg.Het mannetje en het vrouwtje zien er ongeveer hetzelfde uit.Ze hebben een grijze bovenzijde,vleugels en staart en vleugeleinden zijn zwart.De kop is wit met een zwarte band door het oog die doorloopt in een kuif.Ook de hals heeft een witte kleur maar is voorzien van lengte strepen aan de voorzijde.De buikzijde is groten deels licht grijs van kleur. De (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeur schuttersgilde St.-Denijs

Zaterdag 2 september 2017
Uit de oude doos
Beringen - Opendeur schuttersgilde St.-DenijsZoomMet deze foto uit de oude doos willen wij u graag warm maken om eens kennis te maken met deze vereniging. Schuttersgilde St.-Denijs houdt zondag 3 september een opendeurdag van 10u tot 12u. Iedereen is welkom in het clublokaal aan de Beverlosesteenweg, langs het kerkhof van Beringen-Mijn. Ook op de zondagen 17 en 24 september staan de deuren open voor iedereen.

1ste schooldag De Brug in Beringen

Vrijdag 1 september 2017
Beringen - 1ste schooldag De Brug in BeringenZoomAan basisschool De Brug op de Maasheide in Beringen was het deze ochtend druk voor de eerste schooldag. 12 bussen brachten de kinderen uit de regio naar de school. Ook voor de chauffeurs en de begeleiders is de eerste schooldag altijd een heel speciale dag. (Jos Neys) Meer foto's via deze link
Beringen - 1ste schooldag 't Klavertje SteenhovenZoomEen lach, een traan, het hoort allemal bij de eerste schooldag. Zo ook in 't Klavertje in Koersel. Het aantal leerlingen is in aantal toegenomen wegens sluiting van het schooltje aan het Koersel Kapelletje twee jaar geleden. Het aantal leerlingen is nu 75 ( kleuters in drie klasjes 12-19- 15 = 46 ) + 1ste en 2 en 3de leerjaar, en 6 leerkrachten. (Jean Beerten)
Bekijk nog meer foto's via deze link

Begin van de herfst

Vrijdag 1 september 2017
Vandaag gezien
Beringen - Begin van de herfstZoom1 september, is ook het begin van de meteorologische herfst. En die liet zich vandaag al van zijn mooiste kant zien. (Jos Neys)

Joske Vervaet overleden

Vrijdag 1 september 2017
Beringen - Joske Vervaet overledenGisteren is Joske Vervaet overleden, de weduwe van Henri Vanrusselt. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Als sterren naar school

Vrijdag 1 september 2017
Beringen - Als sterren naar schoolZoomIn basisschool 't Ateljeeke in Beringen-Mijn werden de kinderen deze ochtend onthaald als echte sterren. Ze werden via de rode loper de school binnengeleid. Door het offerfeest zijn er vandaag in de drie basisscholen van Beringen-Mijn minder leerlingen komen opdagen. De moslimkinderen zijn vrij om vandaag wel of niet naar school te komen. (Lambert Reynders)
Nog meer sterrenfoto's op onze facebookpagina.

Terug naar school

Vrijdag 1 september 2017
Beringen - Terug naar schoolZoomOnze huisdichteres heeft voor de eerste schooldag een gedichtje gemaakt.

Snelheidscontroles in september

Vrijdag 1 september 2017
De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo houdt deze maand controles op volgende plaatsen: in de Havenlaan en de Veldstraat in Beringen. In Ham: in de Heidestraat. In Tessenderlo: in de Schoterweg en de Hulsterweg. Uiteraard zijn er ook op andere plaatsen snelheidscontroles.
Beringen - N73 wordt doorgetrokken richting BeringenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal de N73 in Tessenderlo doortrekken over het Albertkanaal tot Wasseven-Olmsesteenweg te Ham. De N73 krijgt zo een centrale rol in de ontsluiting van de ontwikkelingen rond de kolenhaven van Beringen, Ravenshout-Noord en de bedrijvenzone Truibroek. De voorbereidende nutswerken starten op 4 september. Het stukje N73 in Tessenderlo en een brug lagen al veertig jaar te verkommeren.

Het einde van de bib-festivalzomer

Vrijdag 1 september 2017
Beringen - Het einde van de bib-festivalzomerZoomEn dat het een leuke festivalzomer was, zullen de bezoekers van de bib van Beringen graag bevestigen. Met de wedstrijd ‘Win je eigen festivalticket’ konden maar liefst 15 winnaars dit jaar gratis naar een festival of openluchtconcert. De muziek en de sfeer van de festivals deed hen de buitenwereld even vergeten, en dat ze blij waren met hun prijs kan je hieronder zien. De bibliotheek bedankt de festivalorganisaties voor hun gulle giften en spontane sponsoring. We mochten dit jaar tickets weggeven van het Openluchttheater Rivierenhof, Jazz Middelheim, de Lokerse Feesten, Paal op Stelten, de Antilliaanse Feesten en Pukkelpop.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen