Het overige nieuws

Vrijwilligers: bedankt!

Donderdag 28 februari 2019
Beringen - Vrijwilligers: bedankt!Zoom
Het is deze week, de week van de vrijwilliger. Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. En ook in Beringen zijn honderden vrijwilligers in actie in het rijke verenigingsleven, het is de olie die de motor van onze maatschappij doet draaien. Via deze weg wil ik iedereen proficiat wensen voor jullie inzet en in het bijzonder ook de vrijwilligers van de Internetgazet Beringen. Bedankt! (Hans Put)
Beringen - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Beringen - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Tweede periodetitel voor Koersel

Woensdag 27 februari 2019
Beringen - Tweede periodetitel voor KoerselOp het veld van Zonhoven VV is vanavond de testmatch tussen Koersel en Park Houthalen voor de tweede periodetitel in eerste provinciale gespeeld. Aan de rust was de stand 0-0. Koersel kwam op voorsprong maar Park Houthalen kon gelijk maken. De match eindigde op 1-1. Koersel won met stafschoppen. De keeper van Koersel kreeg rood.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Beringen - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

Daar is de lente!

Woensdag 27 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lente!ZoomHet werk van de groendienst laat zich nu al goed zien in het stadsbeeld. Veel bloemen tonen zich al op hun paasbest! (Gust Ischen)

Marie-José Daniels overleden

Woensdag 27 februari 2019
Beringen - Marie-José Daniels overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Marie-José Daniels overleden, de echtgenote van Denis Hermkens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Chorizo uit de oven

Woensdag 27 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Chorizo uit de ovenZoomDeze keer gaan we de Spaanse toer op met een typisch ingrediënt: hun pittige rode worst, de chorizo. Deze gaan we gebruiken in een ovenschotel met aardappeltjes en tomaten. Ingrediënten: Aardappelen - 3 uien – 1 bol look- chorizoworstjes of 3 grote in stukken gesneden – kerstomaatjes – rozemarijn – zout en peper.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°c. Was de aardappelen en snij ze in partjes. Schil de ui en ook deze mogen ook in partjes. Halveer de bol look en (…) Het hele nieuwsbericht

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Beringen - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Beringen - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Zomers warm

Dinsdag 26 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zomers warmZoomWe vertellen geen nieuws dat we op dit moment genieten van zomerse temperaturen waarbij records zijn gesneuveld. Ook morgen wordt het nog terrasjesweer. Vandaag werd in ACLI La Baracca al volop genoten van de winterzon.

Maria Engelen overleden

Dinsdag 26 februari 2019
Zondag is de uit Paal afkomstige Maria Engelen overleden, de weduwe van Gerard Severeyns. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Beringen - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de collegesite...

Maandag 25 februari 2019
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomVanavond werd er een superkraan geleverd op de site van het oude college. (foto: Patrick Haesevoets)

Nieuwe bvba: Sky Meat

Maandag 25 februari 2019
Cihan Kara uit Antwerpen heeft de bvba Sky Meat opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een slagerij, de exploitatie van taxi's én het slopen van gebouwen.

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Beringen - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Beringen vanuit de lucht

Maandag 25 februari 2019
Beringen - Beringen vanuit de luchtZoomGisteren kreeg de Internetgazet Beringen de kans om een hele reeks luchtfoto's te maken samen met piloot Peter Siemes. Vanaf vrijdag 1 maart geven we twee maanden lang, dagelijks een foto vanuit de lucht. Kijk je mee?

Mooi winterweer

Maandag 25 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooi winterweerZoomJe zou haast vergeten dat het nog winter is maar de zon is de komende dagen weer volop van de partij. Ideaal ook om foto's te maken zoals deze van onze lezer Johan Put.

Felix Put overleden

Maandag 25 februari 2019
Beringen - Felix Put overledenVrijdag is in Beringen Felix Put overleden, de echtgenoot van Maria Decabooter. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (19.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos.

Fotograaf betrapt fotograaf

Maandag 25 februari 2019
Beringen - Fotograaf betrapt fotograafZoomGisteren was het een mooie zonnige dag en onze fotograaf Gust Ischen maakte een wandeling op de terril van Beringen toen hij deze paratrike spotte. Wat hij niet wist dat er een collega van de Internetgazet foto's aan het maken was! In maart en april krijg je elke dag een luchtfoto van Beringen te zien. Met dank aan Peter Siemes.

Gelijkspel voor Stal

Maandag 25 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor StalDe ene wedstrijd is de andere niet. Nadat de Stallenaren tegen de eerste twee van het klassement de volle buit konden binnenrijven, werd het in Grote Heide een veel mindere wedstrijd. De eerste helft verliep redelijk gelijkopgaand met in de aanvangsfase veel middenveldspel. Beide ploegen slaagden er niet in de doelmannen te verontrusten en zo duurde het tot de 28ste minuut eer er een eerste kans te noteren viel. Stalkeeper Soner Aliostaoglu kon de bal vrij makkelijk onschadelijk maken. Vlak daarop volgde de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Zepperen-Brustem - Koersel: 2-1

Maandag 25 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Zepperen-Brustem - Koersel: 2-1Oogstrelend voetbal was niet mogelijk op de harde Haspengouwse grondmat en de viriele thuisploeg puurde daar voordeel uit. Toch dient gezegd dat Zepperen met een paar knappe doelpunten Koersel alle moed ontnam na de rust. Het had anders kunnen uitdraaien als Geybels de uitstekende kans op 0-2 had benut. Het duurde wel een poos aleer Koersel de neus aan het venster stak maar de plaatselijke doelman was wel de eerste die zich deed opmerken door een poging van Geybels op de lijn te redden met de voet (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in werfkeet in Beverlo

Zondag 24 februari 2019
Beringen - Inbraak in werfkeet in BeverloAan de Oosthamsesteenweg in Beverlo is ingebroken in een werfkeet. Er blijkt geen buit te zijn.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Beringen - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Verlies voor Weerstand Koersel

Zondag 24 februari 2019
Beringen - Verlies voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel heeft vandaag met 2-1 verloren van Zepperen-Brustem. Paal-Tervant B versloeg Grote Brogel met 3-0. Turkse FC verloor met 2-0 bij Gruitrode. Stal Sport speelde 1-1 gelijk op het veld van Grote Heide.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Beringen - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...
Beringen - Bestuurder vluchtmisdrijf geeft zich aanDe bestuurder die vrijdagavond betrokken was bij een ongeval in Paal waarbij een 80-jarige man werd aangereden en vluchtmisdrijf pleegde, heeft zich zelf gemeld bij de politie.

Fietsster (52) gewond

Zondag 24 februari 2019
Een vrouw van 52 werd gisteren gewond bij een ongeval in Koersel. Op het kruispunt van de Pastorijstraat en Koersel-Dorp werd zij geraakt door een auto.


Zaalvoetbal: United wint in Wellen

Zaterdag 23 februari 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Wellen geklopt met 5-9. United staat aan de leiding met zes punten voorsprong op Wellen.

KVK Beringen wint van Zonhoven

Zaterdag 23 februari 2019
Beringen - KVK Beringen wint van ZonhovenKVK Beringen heeft vanavond Zonhoven verslagen met 0-2. Bij de rust was het al 0-1, nadat Creyns een penalty binnen schoot. Van Geneugden zorgde voor de 0-2. Päal-Tervcant speelde 2-2 gelijk op het veld van KFC Eksel.

Introductie in de wereld van de jazz

Zaterdag 23 februari 2019
Beringen - Introductie in de wereld van de jazzZoomArne Van Coillie gaf in de bib van Beringen een boeiende lezing over jazzmuziek. De muzikant nam de bezoekers mee in de swingende wereld van de jazz. (Johny Broeders)
Introductie in de wereld van de jazzIntroductie in de wereld van de jazz
Zoom

Jeroom Bekkers overleden

Zaterdag 23 februari 2019
Beringen - Jeroom Bekkers overledenVandaag is Jeroom Bekkers overleden, de echtgenoot van Rosa Willems. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Oehoe aan de kolenwasserij

Zaterdag 23 februari 2019
Lens op Beringen
Beringen - Oehoe aan de kolenwasserijZoomDeze oehoe heeft zijn plekje gevonden aan de kolenwasserij in Beringen. De oehoe is met zijn imposante verschijning één van de grootste uilensoorten ter wereld, hij is ongeveer zo groot als een buizerd. De vogel dankt zijn naam aan zijn typische roep. Bart en Inge zijn trots dat deze uil hebben kunnen spotten op toch wel een speciaal plekje in Beringen.

Simone Custers overleden

Zaterdag 23 februari 2019
Beringen - Simone Custers overledenWoensdag is Simone Custers overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Phiel Hermans. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrrum.

Kolenwasserij Beringen

Zaterdag 23 februari 2019
Onder en Boven 2.0
Beringen - Kolenwasserij BeringenZoomDe kolenwasserij staat momenteel volop in de belangstelling. Maandag is er een hoorzitting rond een eventuele opheffing van de bescherming van een stuk van dit monumentale erfgoed. Dit gebouw geeft tot op vandaag een impressie van het grootindustriële karakter dat de mijnindustrie in Limburg had. Hier zie je een foto uit 1955 met op de voorgrond de kolenwagens die de ontgonnen steenkool transporteerden. (Met dank aan het Mijnmuseum Beringen)

Transmigranten

Zaterdag 23 februari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - TransmigrantenZoomIn Beringen werden al een paar keer transmigranten opgepakt, het was voor Edith weer een inspiratie voor deze gekleurde woorden.

Koolmijnlaan

Zaterdag 23 februari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - KoolmijnlaanZoomVandaag een blik op de Koolmijnlaan die vertrekt in het centrum van Beringen richting Beringen-Mijn.

Klasfoto 1969 Beverlo

Zaterdag 23 februari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Klasfoto 1969 BeverloZoomVandaag een mooie foto uit 1969 met het 5de leerjaar in de meisjesschool van Beverlo met zuster Trudo. (foto: Lydia Vanderheiden)

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Beringen - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw bedrijvenpark in Hulst

Vrijdag 22 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuw bedrijvenpark in HulstZoom
Vandaag werd de eerste spadesteek gezet van een nieuw bedrijvenpark in Tessenderlo. 'Het Looi' is gelegen op de bedrijvenzone Schoonhees op een site van 7.500 m² waar meer dan 20 kant en klare units ontwikkeld worden voor KMO’s. De nood aan dergelijke bedrijfsgebouwen is groot in de regio. Ook in Ham en in Beringen zijn er al gelijkaardige projecten in de maak. Nieuw bedrijvenpark in Hulst
Zoom

Fietsers afstappen

Vrijdag 22 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Fietsers afstappenZoomWe kregen deze foto van Maurits Lucas toegestuurd. Fietsers afstappen, dat is logisch als je de gracht over moet... maar het is hoogstwaarschijnlijk een vandalenstreek.

Leon Liesenborgs overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Beringen - Leon Liesenborgs overledenGisteren is Leon Liesenborgs overleden, de echtgenoot van José Bens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (10.15-10.45 uur) in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)
Beringen - Officiële video Monster Energy Kemea YamahaZoomDit jaar is de naam van het motorteam van Hans Corvers en Marnicq Bervoets een stukje langer geworden. Het Monster Energy Kemea Yamaha team, een hele mond vol. Met Jago Geerts en Ben Watson wil het Beringse duo dit seizoen de lat een stukje hoger leggen. En daar hoort ook een officiële video bij!

Beringe (NL) klaar voor 5x Beringen

Vrijdag 22 februari 2019
5x Beringen
Beringen - Beringe (NL) klaar voor 5x BeringenZoomIn basisschool Onder de Linden in het Nederlanse Beringe werd het nieuwe 5xBeringen t-shirt gepresenteerd en uitgereikt. De drie ontwerpers zijn terecht fier op dit resultaat. Ondertussen werkt de organisatie in Nederland hard om er in juli van dit jaar weer een heel groots en mooi evenement van te maken.
Beringe (NL) klaar voor 5x BeringenBeringe (NL) klaar voor 5x Beringen
Zoom

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Beringen - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in garage

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Sparrenweg in Tessenderlo drongen onbekenden binnen in een garage. De buit bestaat uit een boormachine en een mountainbike.

Henri Poelmans overleden

Donderdag 21 februari 2019
Beringen - Henri Poelmans overledenGisteren is Henri Poelmans overleden, de echtgenoot van Greta Raymaekers. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Henri Dams overleden

Donderdag 21 februari 2019
Vandaag is de uit Koersel afkomstige Henri Dams overleden, de echtgenoot van Madeleine Van Hoof. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Maria Laenen overleden

Donderdag 21 februari 2019
Beringen - Maria Laenen overledenVandaag is Maria Laenen overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Jozef Clemeur. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Beringen - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

André Bosmans overleden

Donderdag 21 februari 2019
Beringen - André Bosmans overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige André Bosmans overleden, de echtgenoot van Lucienne Swinnen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Leonardus Smolders overleden

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - Leonardus Smolders overledenVandaag is Leonardus Smolders overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Yvonne Vermeyen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetngsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerararium in Paal.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Roti met kip en kousenbanden

Woensdag 20 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Roti met kip en kousenbandenZoomVandaag gaan we de Surinaamse toer op. De eerste keer dat ik dit gegeten had, was bij één van mijn beste vriendinnen. Toevallig eentje met Surinaamse roots. Ik was op slag verkocht. En heb heel de avond naar het recept gevraagd. Ik denk een week later dat ik het zelf al geprobeerd had. En ondertussen is het hier maandelijks al eens of tafel gekomen.
Ingrediënten: 500 gr kip - 400 gr vastkokende aardappels - 500 gr kousenband - 1 wortel - 1 preistengel- 2 a 3 eetl Masala kruiden - 750 ml (…) Het hele nieuwsbericht
Roti met kip en kousenbanden
Zoom

Auto vat vuur op snelweg

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - Auto vat vuur op snelwegOp de E313 richting Tessenderlo vloog gisterenavond rond 22u een auto in brand. De brandweer van Beringen snelde ter plaatse om het vuur te blussen.

Supermaan gespot

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - Supermaan gespotZoomGust Ischen bleef afgelopen nacht wat langer wakker om de supermaan te spotten.
Supermaan gespot
Zoom

Nieuwe trainer bij Paal-Tervant

Dinsdag 19 februari 2019
Beringen - Nieuwe trainer bij Paal-TervantTweede provincaler Paal-Tervant heeft Sven Geyens aangetrokken als trainer voor volgend seizoen. Hij komt over van Lutlommel.

Brand bij Maes Containers

Dinsdag 19 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brand bij Maes ContainersZoomLangs de Kanaalweg in Tessenderlo is deze voormiddag een shredder bij Maes Containers in brand gevlogen. De machine - om plastic en ander afval te vermalen - stond in een bedrijfshal, toen er plots vuur ontstond. De toegesnelde buren van de Hamse sleepdienst konden met hun takelwagens de shredder naar buiten slepen. Brandweerzone Zuid-West Limburg kwam ter plaatse om de machine buiten te blussen. De bedrijfshal zelf bleef gespaard.

Liliana Polo overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Beringen - Liliana Polo overledenGisteren is Liliana Polo overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Vincenzo Portoghese. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Brons voor Bieke Noels

Dinsdag 19 februari 2019
Beringen - Brons voor Bieke NoelsZoom
Tijdens de eerste editie van The Chromaluxe Newborn Photography Awards behaalde fotografe Bieke Noels uit Koersel de derde plaats in de categorie Black & White. In een voorronde koos de internationale jury uit meer dan 300 inzendingen de 5 beste foto's per categorie. De jury prees deze foto voor zijn goede expressie en gevoel. Ook de goed zwart-wit compositie werd gesmaakt.


Fietser (49) aangereden

Maandag 18 februari 2019
Een 49-jarige fietser uit Beringen is vanmorgen rond 7.30 uur gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde in de Havenlaan in Tessenderlo.

Zonsopgang Paal

Maandag 18 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zonsopgang PaalZoomDirk Dekens kon deze ochtend dit prachtig plaatje maken aan de Oude Baan in Paal.

Werkmateriaal gestolen

Maandag 18 februari 2019
Beringen - Werkmateriaal gestolen
Deze ochtend werd in Koersel een diefstal vastgesteld. Uit een vrachtwagen werd werkmateriaal gestolen.

Stem op 'Europese boom van het jaar'

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Stem op 'Europese boom van het jaar'ZoomMorgen rond 15.30uur krijgt de OLV-Beuk van Lummen, die de Belgische 'Boom van het Jaar 2018' is, bezoek van de Britse bomenjager Rob McBride. Hij komt de boom (foto) bekijken uit interesse voor de blootliggende wortels, iets wat hij nooit eerder zo zag. En in het kader van de wedstrijd 'Europese Boom van het Jaar 2019' helpt hij de OLV-Beuk mee op de Europese kaart zetten. Stemmen kan nog tot en met 28 februari op www.treeoftheyear.org. Doe mee, stem en zeg het voort!

Tuinhuis in brand

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rukte de brandweer uit voor een brand in een tuinhuis aan de Molenstraat in Heusden-Zolder. Er is schade aan het dak. De brandoorzaak is nog niet bekend.

Werkmateriaal gejat

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoeven in Heusden-Zolder is werkmateriaal uit een voertuig gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

René Schroyen overleden

Maandag 18 februari 2019
Beringen - René Schroyen overledenIn Beringen is vrijdag René Schroyen overleden, de weduwnaar van Margriet Verboven. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eversel (Heusden-Zolder).

Straffeloosheid

Maandag 18 februari 2019
Beringen - StraffeloosheidDe media zijn altijd een hilarische bron van inspiratie. Ik heb mij geamuseerd met de berichtgeving dat in Haren, bij Brussel, 86 betogers werden opgepakt die tegen de bouw van een nieuwe gevangenis zijn. Zij willen een betonstop met in dit geval als gevolg dat er geen cellen extra komen omdat een verouderde gevangenis niet wordt vervangen door een moderne. Nu laat ik mijn fantasie nog eens sprankelen als een fris bergriviertje. Stel, ik zeg wel stel, dat er bij een aantal van die demonstranten wordt ingebroken, (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Lindenhof Zutendaal verslagen met 4-0. United blijft aan de leiding. Koersel won met 6-8 van ZVK Alken en staat negende in de stand.
Wedstrijdverslag
Beringen - KVK Beringen zit leider op de hielenZoomBeringen speelde tegen een sterk Zepperen maar de overwinning was toch voor KVK Beringen. In de 15de minuut krult Nshole de bal mooi in de hoek 1-0. Na een stomme tackle in het strafschopgebied gaat de bal op de stip Sleypen trapt hem rustig binnen 1-1. De 2de helft wordt geopend met een mooie omhaal van Pruna 2-1. KVK blijft drukken en Pruna maakt de einduitslag in de 63ste minuut mooi binnen 3-1. KVK Beringen staat nu op de 2de plaats met 1 punt verschil van de leider Herk-De-Stad
Wedstrijdverslag
Beringen - Geen goals bij Koersel - Torpedo HasseltOver de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn: de jeneverstokers uit de Limburgse hoofdplaats domineerden maar De Weerstand kreeg de beste kansen. Daarom is een puntendeling billijk. Doelgevaar was er in deze match pas in de 20’ als Helsen kon aanleggen met corner tot gevolg. In de volgende minuten likte een schuine trap van Philips de ganse lengte van de lat (27’) en moest de bezoekende keeper daarna het leder van de lijn ranselen. De beste kans kreeg debutant, Kislali, maar miste (57’) en Alaerts (…) Het hele nieuwsbericht

KVG Beringen bezoekt brandweer

Zondag 17 februari 2019
Beringen - KVG Beringen bezoekt brandweerZoomKVG Beringen (Katholieke Vereniging Gehandicapten) bezocht de brandweerkazerne van Heusden-Zolder. De leden kregen een mooi beeld over de werking van de brandweer, het duikteam en de ambulanciers. Meer foto's op Paalonline.

Genieten van de zon!

Zondag 17 februari 2019
Beringen - Genieten van de zon!ZoomHet zonnige winterweer zorgde vandaag voor een ware overrompeling aan de Paalse Plas. Er waren niet alleen de vele deelnemers aan de hondenwandeling maar ook heel veel andere wandelaars, fietsers en joggers genoten van de vroege lente. En het golfterrein werd al evenzeer overspoeld met sportievelingen. Ook aan de Avonturenberg en het Koersels Kapelleke was het vandaag gezellig druk en de terrasjes zaten gezellig vol.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Beringen - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Turkse verliest van Eksel

Zondag 17 februari 2019
Beringen - Turkse verliest van EkselTurkse FC heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Eksel. Weerstand Koersel speelde thuis 0-0 gelijk tegen Torpedo Hasselt. Paal-Tervant B verloor met 3-1 van Halveweg Zonhoven.
Beringen - Paal-Tervant en R.Peer delen de puntenZoom1-1, dat was gisterenavond de eindstand tussen de Beringse ploeg en Racing Peer. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Stal Sport klopt leider Meeuwen

Zondag 17 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport klopt leider MeeuwenNa een onverhoopte zege vorige week bij het tweede gerangschikte Hamont kreeg Stal nu leider Meeuwen op bezoek. Alweer een zware opdracht voor de jongens van trainer Peremans. Maar ook die kaap hebben ze met succes gerond. Meeuwen zette zijn status van leider in de stand meteen kracht bij en drukte de thuisploeg op eigen helft terug. Stal had alle moeite van de wereld om in de aanvangsminuten uit de omknelling te geraken. Maar gaandeweg lukte dat toch. In minuut 8 noteerden we zelfs een eerste doelpoging van de (…) Het hele nieuwsbericht

Genieten van de winterzon

Zaterdag 16 februari 2019
Beringen - Genieten van de winterzonZoomDe winterzon zorgt al een paar dagen voor mooie zonsondergangen. Johan Put bezorgde ons deze foto.

Stal Sport klopt KVK Meeuwen

Zaterdag 16 februari 2019
Beringen - Stal Sport klopt KVK MeeuwenStal Sport heeft vanavond KVK Meeuwen verslagen. Uitslag: 2-1. Paal-Tervant kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Racing Peer. KVK Beringen versloeg Zepperen-Brustem met 3-1; bij de rust was de stand 1-1.

Fietsster zwaargewond

Zaterdag 16 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bieststraat in Zolder raakten gisterennamiddag een auto en een fietsster in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij zware verwondingen op.

be-MINE by night

Zaterdag 16 februari 2019
Lens op Beringen
Beringen - be-MINE by nightZoomInge Jespers en Bart Liesenborghs lieten zich deze week onderdompelen in de nacht op be-MINE.

Onze-Lieve-Vrouwstraat

Zaterdag 16 februari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Onze-Lieve-VrouwstraatZoomVandaag een blik op de bekende winkelstraat in Beringen.

Paal anno 1926

Zaterdag 16 februari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Paal anno 1926ZoomDit is een schilderij van Leon Ariën uit 1926 met een zicht op Paal dorp. Deze maand kan je trouwens in galerij Bel-Art in Paal naar een expo met Paalse kunstenaars van vroeger en nu. Er zal ook werk te zien zijn van Leon.

Nieuwe bvba: Stockmans & Meuris

Vrijdag 15 februari 2019
Stef Stockmans uit Beverlo en Steffen Meuris uit Leopoldsburg hebben de bvba Stockmans & Meuris opgericht met zetel aan de Bremstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy activiteiten, het ontwikkelen van applicaties en het verlenen van adviezen.

Nieuwe bvba: Moderniseren & Bouwen

Vrijdag 15 februari 2019
Mehmet en Umit Kodalci, beiden uit Koersel, hebben de bvba Moderniseren & Bouwen opgericht met zetel aan de Korhoenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van dakwerken, gevelreiniging en het uitvoeren van tuinonderhoud.

Pascal Ghielli overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Beringen - Pascal Ghielli overledenWoensdag is Pascal Ghielli overleden. Hij was 40 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 15 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. De auto's werden bestuurd door een man uit Beringen en een inwoner van Heusden-Zolder. Eén van hen werd lichtgewond.

Auto tegen boom: man (67) gewond

Vrijdag 15 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Schulensebaan in Lummen belandde gisterenavond een auto tegen een boom. Een 67-jarige man liep daarbij verwondingen op.

Daar is de lente!

Vrijdag 15 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lente!ZoomHet was vandaag uitzonderlijk warm voor een 15 februari en dat was te merken bij zaken die hun terras al open deden zoals dat van het Mijnmuseum. Het was genieten! (foto: Patrick Haesevoets)

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Beringen - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vakantiegids

Vrijdag 15 februari 2019
Beringen - Nieuwe vakantiegidsZoomToerisme Beringen heeft weer een nieuwe toeristische brochure klaar en ook dit jaar is het een knappe en luxe uitgave boordevol toeristische tips, attracties, events, horeca en verblijf. Elk jaar groeit de gids, het bewijs dat toerisme voor de stad Beringen zeer belangrijk is geworden. De gids is af te halen in het kantoor van Toerisme Beringen. Je kan hem ook digitaal al inkijken via deze link.

Win een ontbijt of lunch

Vrijdag 15 februari 2019
Beringen - Win een ontbijt of lunchZoom
CC Beringen geeft een lekker ontbijt of lunch cadeau voor de bezoekers van Theater Tieret nu zondag 17 februari in Casino Beringen. Hoe kan je winnen? Simpel, al de mensen die een ticket van de voorstelling hebben, maken kans. De computer kiest twee willekeurige families. De winnaars worden morgen persoonlijk verwittigd. De laatste tickets via deze link.
Zonder woorden...

Vrijdag 15 februari 2019
Beringen - Zonder woorden...ZoomIn de taalkunde zou dit een tautologie zijn, twee keer hetzelfde zeggen, zoals deze verkeersborden ook twee keer hetzelfde vertellen. (foto: Lutgart Aerts)

Alveda failliet verklaard

Donderdag 14 februari 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Alveda uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot uiterlijk 14 maart ingediend worden.

Woninginbraak op Koolmijnlaan

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Woninginbraak op KoolmijnlaanDieven drongen via een raam binnen in een woning aan de Koolmijnlaan in Beringen. Zij doorzochten alle vertrekken maar maakten volgens de eerste vaststellingen geen buit. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Shrove Movies

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Shrove MoviesZoomThe Roxy Theatre organiseert op dinsdag 5 maart samen met stad Beringen en jeugdhuis Club 9 een filmavond voor tieners en jongeren. "Een beetje in de trend van Ladies / Men's Night en de ElaN filmavonden, vinden we het belangrijk dat ook onze jeugd een eigen filmavond kan beleven, met oog voor kwalitatieve prenten met een sterk verhaal", zegt schepen van jeugd Jessie De Weyer.
Er zullen twee films getoond worden: om 19.00 uur ‘Eight Grade’ voor de tieners van 12 tot 15 jaar en om 21.00 uur ‘MID90s’ voor jongeren van 16 tot 18 jaar. Meer info en voorverkoop via deze site. 

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Een warme Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Een warme Valentijn!ZoomMet dit liefdesslotje aan de spoorwegbrug naar de terril wensen wij alle lezers een fijne Valentijn. Het is nog niet de Pont des Arts in Parijs maar misschien kunnen we hier een Beringse liefdesbrug maken...

Een fijne Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Een fijne Valentijn!ZoomWe vieren vandaag met een aantal Beringse dichters 'lievekesdag'. Een eerste stukje krijg je van Anastasia Tofoni.

Mag ik je tuinman zijn?

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Mag ik je tuinman zijn?ZoomOp de Valentijndsdag ook de poëtische woorden van Robert Leyssens.

Liefde is...

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Liefde is...ZoomKristel Dewaele brengt vandaag een ode aan de liefde!

Liefde is...

Donderdag 14 februari 2019
Beringen - Liefde is...ZoomOok onze huisdichteres Edith heeft mooie woorden op de Valentijn.

Trainer weg bij KFC Paal-Tervant

Woensdag 13 februari 2019
Beringen - Trainer weg bij KFC Paal-TervantPaul Wilms stopt op het einde van het seizoen als trainer van KFC Paal-Tervant. Dat hebben de trainer en de club in onderling overleg beslist.

Nieuwe bvba: I&A Elektriciteitswerken

Woensdag 13 februari 2019
Ibrahim Altintop en Dilek Demirden, beiden uit Koersel, hebben de bvba I&A Elektriciteitswerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Korhoenstraat in Koersel.

Een kleurrijk palet

Woensdag 13 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Een kleurrijk paletZoomVanavond was er weer zonspektakel. Al zijn de mooiste kleuren pas te zien als de zon onder is. Je bent dan niet meer verblind door de zon zelf en ze verlicht de hemel van achter de horizon. En wie goed kijkt ziet, rechts onder, de kerktoren van Paal. (Gust Ischen)

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Beringen - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.
Beringen - Inhaaldagen voor ophaling door Limburg.netDe staking van vandaag heeft een impact op de ophaling van het afval gehad. De ophaalwagens zijn vanochtend kunnen uitrijden maar door de blokkering van een aantal industrieterreinen kon het afval tussentijds niet altijd gelost worden en konden niet alle ophaalrondes worden uitgevoerd. Er is morgen, 14 februari een inhaaldag voor het pmd (Koersel, Paal en Beverlo) en voor het tuin- en snoeiafval is er een inhaaldag op 15 februari. 

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Beringen - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Bananenflappen

Woensdag 13 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - BananenflappenZoomIk was aan het denken welk recept ik deze keer online zou zetten. Toen het mij opviel dat ik nog geen dessertje gepost heb. Dus daarom deze week een dessert/tussendoortje. En eentje waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. En binnen het half uur klaar is. Hier hadden ze spijt dat het op was dus denk dat het goedgekeurd is.
Ingrediënten: Bladerdeeg – chocopasta – banaan – eigeel Bereiding: De oven mag je voorverwarmen op 180°c. De banaan (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Sas overleden

Woensdag 13 februari 2019
Beringen - Louis Sas overledenZaterdag is Louis Sas overleden, de echtgenoot van Christiane Thijs. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Meer dan 500 bestuurders te snel

Dinsdag 12 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder reden 535 van de 3.100 gecontroleerde bestuurders te snel. Eén chauffeur ontwikkelde een snelheid van 127 km per uur op een plaats waar een maximum snelheid geldt van 70 km per uur.

Schouwbrand in Heppen

Dinsdag 12 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanavond uitrukken voor een schouwbrand in een woning aan Beringsesteenweg in Heppen. De schade is beperkt gebleven. De steenweg werd een tijdje afgesloten.

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Wietplantage ontdekt

Dinsdag 12 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een wietplantage ontdekt aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder. De planten werden vernietigd door de civiele bescherming van Brasschaat. Voor zover bekend zijn er geen arrestaties verricht.

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Maurice Bosmans overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Maurice Bosmans overledenGisteren is Maurice Bosmans overleden, de echtgenoot van Julia Lens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag(19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Miet Joos overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Miet Joos overledenGisteren is Miet Joos overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Jan Weyts. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Problemen met treinverkeer

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Problemen met treinverkeerZoomHet treinverkeer rijdt weer normaal tussen Mol en Hasselt. Deze voormiddag heeft het een tijd uitgelegen nadat een vrachtwagen de slagboom in de Merelstraat in Heusden-Zolder had aangereden. Die slagboom raakte daarbij beschadigd en moest door personeel van Infrabel hersteld worden. Niemand raakte gewond maar het treinverkeer werd dus onderbroken. Na de herstelling konden de treinen weer voorbij. (foto Michiel Reynders)

Ondertussen, op de collegesite...

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomNa de sloop zijn vandaag al de eerste fundamenten van het nieuwe stadsdeel gestort. (foto: Patrick Haesevoets)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Staking bij Limburg.net

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Staking bij Limburg.net Ook bij Limburg.net wordt morgen gestaakt door verschillende vakbonden. Deze staking heeft mogelijk gevolgen voor de ophaling van PMD en groenafval in Beringen. Het is mogelijk dat niet alle wagens kunnen uitrijden. Limburg.net vraagt wel om de afvalfracties zoals gewoonlijk aan te bieden. Het recyclagepark is morgen wel open.

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Beringen - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe infoborden be-MINE

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Nieuwe infoborden be-MINEZoomOp de terreinen van be-MINE zijn nieuwe en vooral grote infoborden geplaatst die al de attracties op de site in kaart brengen.

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Beringen - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Vrouw helpt gevangene ontsnappen

Maandag 11 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje in de rechtbank moest een 23-jarige vrouw uit Ham plaatsnemen. Zij wordt ervan beticht hulp verleend te hebben om een gedetineerde te laten ontsnappen uit de gevangenis van Hoogstraten. De vrouw riskeert zes maanden cel met uitstel. Op 11 maart maakt de rechter zijn vonnis bekend. (PG)

Chaos op N73

Maandag 11 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Chaos op N73ZoomEen verdwaalde vrachtwagenbestuurder besloot vanmiddag om met zijn vrachtwagen rechtsomkeer te maken op de nieuwe N73 te Tessenderlo. "De pas aangelegde en nog zachte middenberm kon het gewicht van de vrachtwagen echter niet weerstaan waardoor de vrachtwagen zich compleet vast reed. Er moest een takelwagen ter plaatse komen om de vrachtwagen, die de doorgang van al het verkeer richting E313 versperde, weg te slepen. In de file achter de vrachtwagen probeerde enkele bestuurders om eveneens rechtsomkeer te (…) Het hele nieuwsbericht

Lea Beerten overleden

Maandag 11 februari 2019
Beringen - Lea Beerten overledenVandaag is Lea Beerten overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Jos Van De Velde. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

En de beste rolmops is...

Maandag 11 februari 2019
Beringen - En de beste rolmops is...ZoomVroeger kwam rolmops - opgerolde haring met ajuin en een prikkertje door - op veel plaatsen op tafel, al dan niet gecombineerd met ajuinstoemp. Tegenwoordig is het misschien minder populair maar het wordt toch altijd gegeten. En de lekkerste rolmops ... die komt niet van aan de zee maar uit Heusden-Zolder. Het Radio 2-programma De Inspecteur hield een smaaktest met 100 proevers. En als allerbeste kwam de rolmops van Vandermaesen uit die test. Die wordt dus gefabriceerd in de fabriek in Viversel. Vandermaesen heeft bij horecacentrum Van Zon ook een vestiging in Beringen

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Beringen - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Imker op bezoek in Ocura

Maandag 11 februari 2019
Beringen - Imker op bezoek in OcuraZoomIn het woonzorgcentrum Ocura van Beringen-Mijn kwam imker Freddy Schotsmans uit Genk enthousiast vertellen over zijn hobby. Zijn grote liefde voor de bijen maakte van hem ook een groot natuurliefhebber. Enkel met meer groen en bloemen kunnen bijen ons lekkere honing bezorgen. 
Imker op bezoek in OcuraImker op bezoek in OcuraImker op bezoek in Ocura
Zoom

Nog altijd verstoord busverkeer

Maandag 11 februari 2019
Beringen - Nog altijd verstoord busverkeerHet wordt een eentonig verhaal maar ook vandaag mag je weer stiptheidsacties verwachten bij De Lijn. Vanmorgen hebben de geplande chauffeurs hun stelplaats wel verlaten, maar een aantal zal de rit onderbreken of niet rijden. Bussen kunnen dus te laat of niet opdagen. De Lijn raadt aan om de reisinfoapp en de routeplanner op de website te bekijken. De vakbonden zeggen dat de avondspits tussen 15 uur en 19.30 u normaal zal verlopen en dat er nadien nieuwe onderbrekingen mogelijk zijn.

Yvonne Postelmans overleden

Maandag 11 februari 2019
Beringen - Yvonne Postelmans overledenIn Beringen is vrijdag Yvonne Postelmans overleden, de echtgenote van Bèr Raymakers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Beringen - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Dames A trainen in Sportpaleis

Maandag 11 februari 2019
Beringen - Dames A trainen in SportpaleisZoomDe Dames A van Stalvoc mochten trainen in het sportpaleis van Antwerpen in het kader van een wedstrijd van Top Volley Belgium. De meisjes waren onder de indruk van de faciliteiten daar!
Dames A trainen in SportpaleisDames A trainen in SportpaleisDames A trainen in Sportpaleis
Zoom

Paal-Tervant A doet goede zaak

Zondag 10 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Paal-Tervant A doet goede zaakPaal-Tervant A is deze namiddag gaan winnen bij Lutlommel (1-2) en doet zo een goede zaak tegen de degradatie. Sesty scoorde twee keer. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft maakt Lutlommel verdiend gelijk maar de jongens uit Paal konden na een flater van de keeper van Lutlommel de overwinning pakken.
Paal-Tervant B verloor met 3-4 van Verbroedering Lommel.
Wedstrijdverslag
Beringen - American Football: Shotguns winnen overtuigendDe wedstrijd van de Limburg Shotguns tegen Doornik Phoenix verliep deze namiddag zoals verwacht, zeer vlot. De Shotguns kwamen sterk uit de startblokken zowel offensief als defensief. De voorsprong liep al snel uit tot 36-0 omstreeks halftime. In de tweede helft werden er nieuwe dingen geprobeerd en kwam er wat meer rotatie in de spelerskern. De 0 kon gehouden worden en de voorsprong liep nog uit tot 46-0. Volgende wedstrijd is tegen de Brussels Tigers op 24 februari. (Michel Eeman)

Winst voor KVK Beringen

Zondag 10 februari 2019
Beringen - Winst voor KVK BeringenZoomOok KVK Beringen (foto) won: bij Torpedo Hasselt werd het 0-2. Lionel Nshole maakt de 0-1 in de 60ste minuut. Vlak voor het einde maakte Bram Put de tweede goal voor KVK. Beringen staat nu gelijk met Koersel op de vierde plaats.

Nieuwe bvba: M.E.M. Construct

Zondag 10 februari 2019
De uit Lommel afkomstige Omer Yalci uit Beverlo heeft de bvba M.E.M. Construct opgericht met zetel aan de Klaverweide in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van zonnepanelen, zonneboilers en lichtreclames.

Inbraak in cafetaria

Zondag 10 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Ringlaan in Zolder is afgelopen nacht ingebroken in de cafetaria van de sporthal. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Eetdag Okra Beringen-Noord

Zondag 10 februari 2019
Beringen - Eetdag Okra Beringen-NoordZoomIn de parochiezaal van Beverlo werd vandaag weer hard gewerkt door de bestuursleden van Okra Beringen-Noord om iedereen op de jaarlijkse eetdag vlot te kunnen bedienen. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Bertha Van Broeckhoven overleden

Zondag 10 februari 2019
Beringen - Bertha Van Broeckhoven overleden
Vandaag is de uit Koersel afkomstige Bertha Van Broeckhoven overleden, de echtgenote van René Lemmens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).
Beringen - Miners onderuit tegen Panters Baasrode
Miners Beringen mistte zijn start volledig in dit degradatieduel, terwijl de thuisploeg aan 100% vanuit alle hoeken scoorde 11-2. Daarna raakten ze stilaan in hun ritme en konden stilaan aansluiten Q1 19-14. Een goed tweede quarter zorgde zelfs voor een 30-34 voorsprong aan de rust. Dan kwam echter een desastreuze start van de tweede helft. Met een 18-0 leek alle hoop verloren, maar toch vochten de Miners nog terug tot 65-65 maar hadden dan het geluk niet aan hun zijde. Eindstand: 75-71

Code geel: wind

Zondag 10 februari 2019
Beringen - Code geel: windZoomVandaag voorspelt het KMO opnieuw rukwinden mogelijk tot 80 à 85 km/u of zelfs wat meer tijdens de zwaarste buien. Daarom is het oppassen in bossen. Het KMI geeft code geel. Fotograaf Dirk Dekens kon gisteren dit winderig tafereel vastleggen!

Koersel verliest van Beek

Zondag 10 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel verliest van BeekHet 'zwarte beest', dat Beek al jaren is voor Koersel, heeft weer toegehapt! Met een vroeg doelpunt sloeg Bree-Beek al in de 3de minuut toe en sneed zo de adem en de inspiratie van Koersel af. Het duurde tot de 35ste minuut aleer de Weerstand voor een gevaarlijk standje kon zorgen; en pas in de 44ste minuut noteerden we het eerste schot waar de keeper moest op ingrijpen.. Ondertussen had Frederix al een persoonlijk duel gewonnen van de doorgebroken plaatselijk spits die ongehinderd voor hem opdook (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport wint verrassend

Zondag 10 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint verrassendWanneer je vrij ver onderin het klassement staat en op bezoek moet bij de tweede in de stand, dan zijn de verwachtingen vanzelfsprekend niet hoog gespannen. Toch leken de bezoekers niet onder de indruk van het verschil in de rangschikking. Stal speelde van bij aanvang van de wedstrijd goed mee. Uit niets bleek dat er verscheidene basisspelers vanuit de tribune moesten toekijken. Toch speelde het eerste noemenswaardige feit van de match zich voor de Stalse goal af: een scrimmage werd besloten met een schot (…) Het hele nieuwsbericht

Boom omgewaaid

Zaterdag 9 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een boom omgewaaid in de Sint-Jansblok in Heusden. Er is schade aan de omheining van een huis.

Inbraak in bestelwagen

Zaterdag 9 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben werkmateriaal gestolen uit een bestelwagen in de Ketelstraat in Heusden. Zij hadden zoch toegang tot het voertuig verschaft door ee

Zaalvoetbal: gelijkspel voor Koersel

Zaterdag 9 februari 2019
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel thuis gelijk gespeeld tegen Zolder. Uitslag: 2-2.

Koersel verliest van Bree-Beek

Zaterdag 9 februari 2019
Beringen - Koersel verliest van Bree-BeekWeerstand Koersel heeft vanavond met 1-0 verloren van Bree-Beek. Turkse FC ging 0-0 gelijk spelen op het veld van Racing Peer. Stal Sport versloeg KFC Hamont 99 met 0-2.

Marie-Josée Timmers overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Beringen - Marie-Josée Timmers overledenGisteren is Marie-Josée Timmers overleden, de echtgenote van Roger Put. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Opening Spar Paal

Zaterdag 9 februari 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Spar PaalZoomDe Delhaize supermarkt in de Sint-Jansstraat 7 in Paal is veranderd in Spar. De zelfstandige uitbater en het personeel zijn gebleven. De uitbater verkoos om voortaan in zee te gaan met Spar van de Colruyt Group.

Paalse Plas

Zaterdag 9 februari 2019
Lens op Beringen
Beringen - Paalse PlasZoomBart Liesenborgs en Inge Jespers geven elke zaterdag een mooie kijk op Beringen, vandaag een winters tafereel aan de Paalse Plas.

Porte de Coursel

Zaterdag 9 februari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Porte de CourselZoomIn onze wekelijke rubriek 'vroeger en nu' vandaag een beeld dat haast niet te herkennen is. De poort naar Koersel vanuit Beringen centrum, waar nu 't Voorste Huis is.

Er zal liefde zijn

Zaterdag 9 februari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Er zal liefde zijnZoomMet Valentijn in het vizier bewandelt Edith vandaag het pad der onstuimige liefde.

Accordeonclub Paal

Zaterdag 9 februari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Accordeonclub PaalZoomDeze foto uit de oude doos toont de populariteit van de accordeon. Paal had een flinke club die muzikaal te velde trok.

Helena Claessens overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Beringen - Helena Claessens overledenVandaag is Helena Claessens overleden, de weduwe van Frans Narinx. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Beringen waarna gelegenheid tot grtoeten (19-19.30 uur) in fuierarium Convents in Beringen-Mijn.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Gusta Nuyts overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Beringen - Gusta Nuyts overledenWoensdag is Gusta Nuyts overleden, de weduwe van Jules Frans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Rosa Vanzeer overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Beringen - Rosa Vanzeer overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Rosa Vanzeer overleden, de weduwe van Narke Theunis. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmomen: dinsdag (18.30-)19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Beringen - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Werken E314 Heusden-Zolder

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken E314 Heusden-ZolderZoomZoals eerder gemeld, legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar op de E 314 in Heusden-Zolder een derde rijstrook aan. Vanaf komende maandag 11 februari wordt de begroeiing van de middenberm gedurende enkele nachten verwijderd. Telkens wordt van 20 uur tot 6 uur de linkerrijstrook richting Nederland ingenomen door een mobiele werf. Het verkeer moet er dan over één rijstrook.
In een eerste fase wordt de autosnelweg in de richting van Leuven vernieuwd. De voorbereidende rooiwerken (…) Het hele nieuwsbericht

Zonsondergang Beringen

Donderdag 7 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomGust Ischen kon vanavond weer dit plaatje vastleggen. Voorbode van beter weer?

Nieuwe bvba: Of Invest

Donderdag 7 februari 2019
Yasin Bayramoglu en Melat Saglamer, beiden uit Koersel, hebben de bvba Of Invest opgericht met zetel aan de Heerbaan in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverzet, managementactiviteiten, verhuur van grond en terreinen en groothandel in banden voor motorvoertuigen.

Nieuwe bvba: Xtof

Donderdag 7 februari 2019
Kristof Verslegers uit Beringen heeft de bvba Xtof opgericht met zetel aan de Eikenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van diensten als consultant in de sector van de telecommunicatie, informatica, telematica, informatievoorziening en -verwerking.

Nora Berrevoets overleden

Donderdag 7 februari 2019
In Beverlo is de uit Lommel afkomstige Nora Berrevoets overleden, de weduwe van Louis Theunis. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Beringen - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatbetoging De Beerring

Donderdag 7 februari 2019
Beringen - Klimaatbetoging De BeerringZoomOnze redactie maakte ook een filmpje van de klimaatbetoging door de straten van Beringen door de leerlingen van De Beerring.

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Beringen - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Georges Akkermans overleden

Donderdag 7 februari 2019
Beringen - Georges Akkermans overledenGisteren overleed Georges Akkermans. Hij was 74 jaar. Het afscbeid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jos Hermans overleden

Donderdag 7 februari 2019
Beringen - Jos Hermans overledenOp 31 januari overleed in Hasselt de uit Koersel afkomstige Jos Hermans, de echtgenoot van Conny Bormans. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring

Ongeval op Kasteletsingel

Woensdag 6 februari 2019
Beringen - Ongeval op KasteletsingelZoomDeze namiddag kwamen twee wagens met elkaar in botsing op de Kasteletsingel ter hoogte van het Nijverheidspark. Het bleef bij blikschade en niemand geraakte gewond. De brandweer kwam ter plaatse om de weg weer brokstukkenvrij te maken. (foto: Steven Mangelschots)

Inbraak in Leemstraat

Woensdag 6 februari 2019
Beringen - Inbraak in LeemstraatIn de Leemstraat in Koersel is gisteren ingebroken in een woning. De daders raakten in het huis binnen via een raam. Of ze buit konden maken, is niet geweten.

Dieven weg met juwelen

Woensdag 6 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is gisterenavond ingebroken in een huis aan de Larenstraat in Lummen. Er zijn juwelen gestolen.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Beringen - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Beringen - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Beringen - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Beringen - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Erwtensoep met rookworst

Woensdag 6 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Erwtensoep met rookworstZoomSneeuw, regen vriestemperaturen, naar mijn mening, de ideale periode voor een echte winterse soep. De enige echte erwtensoep hoe de mama het geleerd heeft en zij heeft het dan weer geleerd van haar oma.
Ingrediënten: Water – spliterwten – laurierblad – prei – wortel – 1 /4 knolselder- ui – rookworst - peper en zout.
Bereiding: Schenk water in de kookpot, voeg de spliterwten en laurierblad toe en breng aan de kook. Schep het schuim van (…) Het hele nieuwsbericht
Erwtensoep met rookworst
Zoom

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Beringen - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Bewegend tapijt van dromen

Woensdag 6 februari 2019
Uit de oude doos
Beringen - Bewegend tapijt van dromenZoomOp deze slotdag van de week van de poëzie zetten we graag onze huisdichters nog eens extra in de kijker in deze rubriek. Hier zie je Edith Oeyen bij de voorstelling van haar dichtbundel 'Bewegend tapijt van dromen' op 4 september 1981 in het Casino van Beringen. Ondertussen werkt Edith aan een nieuwe bundel die dit jaar nog verschijnt.

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Beringen - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Irma Roosen overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Beringen - Irma Roosen overledenVandaag is Irma Roosen overleden, de echtgenote van Marcel Reynders. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Roger Baens overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Beringen - Roger Baens overledenZondag is Roger Baens overleden, de weduwnaar van Marguerite Schepmans en de levenspartner van Josée Geuns. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Kristel Willems overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Beringen - Kristel Willems overledenIn Pelt is vrijdag Kristel Willems overleden. Ze was de dag voordien 58 jaar geworden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Beringen - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Paalse kunstenaars in de kijker

Dinsdag 5 februari 2019
Beringen - Paalse kunstenaars in de kijkerZoomIn de maand februari zet galerij Bel-Art een hele reeks Paalse kunstenaars in de kijker. Maar liefs 25 creatievelingen die een band met het dorp Paal hebben zijn te zien op de zondagen 10, 17 en 24 februari in de galerij van Jos Lemmens. Open van 14u tot 17u. Adres: Wisselstraat Paal
Paalse kunstenaars in de kijkerPaalse kunstenaars in de kijker
Zoom
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Beringen - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Beringen - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Suzanna Ilsbroux overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Beringen - Suzanna Ilsbroux overledenIn Koersel is zaterdag Suzanna Ilsbroux overleden, de weduwe van Maurice Vandenryd. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Kermt. Woensdag (19 uur) is er daar een, avondwake.
Beringen - Els De Schepper maakt er geen eind aanZoomOp vrijdag 8 februari komt Els de Schepper naar het Casino in Beringen met haar nieuwste voorstelling 'Els heeft besloten er geen eind aan te maken'. Els de Schepper heeft een besluit genomen. Ze zal blijven léven. En hoe! Vanaf nu gaat Els zich enkel nog amuseren. Al heeft het leven haar de afgelopen jaren regelmatig dikke kletsen uitgedeeld en al weet ze soms niet waar die allemaal voor hebben moeten dienen. Eén ding staat als een paal boven water: Els lééft met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Aerts Immo Service

Maandag 4 februari 2019
Nancy Aerts uit Beringen heeft de bvba Aerts Immo Service opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Maasheide.

Nieuwe bvba: BRT Tegelwerken

Maandag 4 februari 2019
Abdurrahman Arslan uit Beverlo heeft de bvba BRT Tegelwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Braamstraat in Beverlo.

Twee gewonden bij botsing

Maandag 4 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Meldertsebaan in Lummen raakten gisterenavond twee personen gewond. De slachtoffers zijn respectievelijk 66 en 79 jaar.

Weg met computerschermen

Maandag 4 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een gebouw aan de Zwartenhoekstraat in Ham. Er zijn computerschermen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Wanda Reisner overleden

Maandag 4 februari 2019
Beringen - Wanda Reisner overledenVandaag is Wanda Reisner overleden, de weduwe van André Put. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Beringen - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.
Beringen - Stijging van werkloosheid in januariEind januari zaten in Beringen 1311 mensen zonder werk, dat is 10,2 % minder dan op hetzelfde moment vorig jaar. In vergelijking met vorige maand was er wel een stijging van 5,6%. Mannen en vrouwen houden elkaar in aantal ongeveer in evenwicht. De meeste werklozen zitten in de leeftijdscategorie van 25 tem 39 jaar. Afgelopen maand was er ook een stijging van jongeren onder de 25 jaar. Op wijkniveau is Koersel Centrum de koploper voor Beringen-Mijn en Beringen Centrum. Het minst aantal werklozen vind je in Tervant en Korspel.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Beringen - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Carpe Auroram

Maandag 4 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Carpe AuroramZoomCarpe Auroram is de naam van deze boot op het Albertkanaal. Carpe Auroram betekent 'grijp de ochtend' en dat is exact wat onze fotograaf Bart Liesenborgs vandaag deed.

Spijbelmarsen

Maandag 4 februari 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Spijbelmarsen Zijn de spijbel- en milieumarsen van de laatste weken wel zo positief en onschuldig als het lijkt? Ik ben van mening van niet. Ik bewonder het engagement van de jongeren , alles is goed bedoeld, maar ik bespeur toch een zekere jeugdige naïviteit. Dat hoeft geen verbazing te wekken want deze tieners staan nog niet zo lang in het leven en hebben nog vele idealen. Ze laten zich gemakkelijk op sleeptouw nemen. Er wordt hen als het ware een fata morgana voorgespiegeld van een aardbol die met deze marsen op (…) Het hele nieuwsbericht

Een 'aardstaal' voor Beringen

Zondag 3 februari 2019
Beringen - Een 'aardstaal' voor BeringenZoomNa Paal heeft Beringen ook een 'Aardstaal. "Een verzameling van verschillende materialen verwijzend naar zijn geschiedenis en zijn kleurrijke bevolkingssamenstelling… Het hout neigt hoopvol naar de hemel, uitkijkend naar betere tijden", zegt Marc Robben. Misschien wel een idee om te laten staan als herinnering aan het college? 

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Beringen - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.
Beringen - Nieuwjaarsreceptie Scholengroep Limburg-Noord GOZoomScholengroep Limburg-Noord GO heeft het nieuwe jaar ingezet met een nieuwjaarsreceptie en winterbarbecue in de administratieve zetel in Beringen. Het werd een gemoedelijke ontmoeting van onderwijsverstrekkers, gemeentebesturen en externen.
Nieuwjaarsreceptie Scholengroep Limburg-Noord GONieuwjaarsreceptie Scholengroep Limburg-Noord GO
Zoom

Hélène Maesen overleden

Zondag 3 februari 2019
Beringen - Hélène Maesen overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Hélène Maesen overleden, de weduwe van Staf Van Waelderen. Zij was 87 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kwaadmechelen-Ham waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Koersel Park Houthalen : 4-1

Zondag 3 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel Park Houthalen : 4-1Met snel, gericht en vooral enthousiast spel heeft Koersel de benen afgesneden van de leider. Aan de rust had het gemakkelijk 4-0 kunnen staan; om niet te zeggen 5-0! Na een ingestudeerde corner met de acteurs Ghys en Simsek lepelde Mehmet het leder naar de achterste man in de rij voor doel, met name Geybels, die met een halve omhaal de bal richting doel dreef waar het leder via een verdediger in doel belandde: 1-0 (5’). Nauwelijks 3 minuten later brengt Pinna redding en als Geybels solo op doelman Coyette (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Steffi en Stefanie Limburgs kampioenZoomVandaag zijn de 19-jarige Steffi Windels uit Beringen en de 9-jarige Stefanie Heijlen uit Hechtel-Eksel Limburgs acro-kampioen geworden in Alken. Het gaat om de categorie Acro Dual C 10-20. Door hun overwinning gaan ze door naar het Vlaams kampioenschap op 6 april in Lommel. (Foto's Anke Van de Vorst)
Steffi en Stefanie Limburgs kampioenSteffi en Stefanie Limburgs kampioen
Zoom
Beringen - Koersel wint strijd tussen toppersWeerstand Koersel heeft vandaag grote rivaal Park Houthalen verslagen. Uitslag: 4-1. Turkse FC  speelde thuis 1-1 gelijk tegen Lutlommel. Paal-Tervant B speelde 2-2 gelijk op het veld van Verbroedering Loksbergen.

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy loopt 196km op 24u!

Zondag 3 februari 2019
Beringen - Eddy loopt 196km op 24u!ZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op de prestatie van Eddy van Endert met dit filmpje.
Beringen - HZG Beringen mee aan leiding in BK 2de afdelingZoomSNA Gent en Genk’68 namen het in de eerste wedstrijd van het BK in 2de afdeling op tegen vier teams van cyclobalclub HZG Beringen. In het onderlinge duel tussen Fréderiek Bogaerts met Bjorn Stockmans (HZG Ber 2) en hun ploegmaten Danny Vanderstraeten met Tim Primavesi HZG Ber 3) streden Danny en Tim tot in de laatste seconde. Ze verloren nipt met 5-4, hun enigste verliesmatch. Nadat Kevin Faut met Kenny Gubbelmans van Genk’68 tegen Danny en Tim verloren met 3-5 zou de laatste wedstrijd (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport wint met 4-2

Zondag 3 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint met 4-2Tegen rode lantaarn Anadol kwam Stal Sport gedreven uit de kleedkamer. De wedstrijd was amper twee minuten oud en Stal klom al op voorsprong. Na een prachtige voorzet vanop links kon Furkan Ozturk de bezoekende doelman met een mooie lob verschalken. Droomstart voor Stal en het vervolg liet niet lang op zich wachten. In minuut 8 werd Furkan Ozturk opnieuw knap vrijgespeeld en ook deze kans liet hij niet liggen. 2-0 na amper 8 minuten! Stal bleef komen en de bezoekende verdediging leek wel gatenkaas. In (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Paal-Tervant

Zaterdag 2 februari 2019
Beringen - Verlies voor Paal-TervantPaal-Tervant heeft vanavond met 2-5 verloren van Sporting Grote Heide. KVK Beringen versloeg Bree-Beek met 3-2; bij de rust was het 2-2. Ook Stal Sport won: het versloeg Anadol met 4-2.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Beringen - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Kristel Willems overleden

Zaterdag 2 februari 2019
Beringen - Kristel Willems overledenIn Pelt is gisteren de uit Koersel afkomstige Kristel Willems overleden. Ze was de dag voordien 58 jaar geworden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Louis Lemmens overleden

Zaterdag 2 februari 2019
Beringen - Louis Lemmens overledenGisteren is Louis Lemmens overleden, de weduwnaar van Nathalie Vanhees. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Betoverd wit

Zaterdag 2 februari 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Betoverd witZoomDe gekleurde woorden van deze week, kleuren een beetje wit...

Molenstraat Beringen

Zaterdag 2 februari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Molenstraat BeringenZoomVandaag een winterse blik op de oude Molenstraat in Beringen, nu de Geiteling.

De lagere school in Beringen-Mijn

Zaterdag 2 februari 2019
Uit de oude doos
Beringen - De lagere school in Beringen-MijnZoomVandaag een winters tafereel van de lagere school De Mozaïek in Beringen-Mijn. (foto Daniel Engelen)

Wisselvallig weer

Vrijdag 1 februari 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerEen sneeuwzone bedekte afgelopen nacht onze streken met een sneeuwtapijtje van een 3 of 4 tal cm. Ondertussen lopen de temperaturen op en zet de dooi zich algemeen in. Morgen brengt een storing tijdelijk regen en sneeuw, die later overgaat in regen. De volgende dagen wordt het stilaan zachter en het lijkt dat de winter voorlopig althans een tijdje zal wegblijven. Vrijdag (01/02) blijven de wolken overvloedig aanwezig en af en toe wat lichte regen of motregen. Het dooit bij gemiddeld 5 graden. De wind waait zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Coomans overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Beringen - Jef Coomans overledenVandaag is Jef Coomans overleden, de echtgenoot van Julia Daniels. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Melanie Lambrechts overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Beringen - Melanie Lambrechts overledenVandaag is Melanie Lambrechts overleden, de weduwe van Jozef Cauberghs. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Jos Schepers overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Beringen - Jos Schepers overledenGisteren is Jos Schepers overleden. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

De sneeuwman!

Vrijdag 1 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - De sneeuwman!ZoomVeel tijd was er vandaag niet om een sneeuwman te maken maar Chris Vangeel was deze ochtend al vroeg uit de veren om er eentje te maken. Ondertussen is het al een sneeuwmanneke!

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Meester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassenZoom
Vandaag vertrekt VLS De Buiteling voor de 47ste keer op sneeuwklassen. Met 73 leerlingen en 7 begeleiders verblijven ze in Lungötz, Oostenrijk. Voor meester Edwin Poel is het dit jaar een feesteditie want hij is voor de 30ste keer van de partij. Dikke proficiat! Heb jij nog een foto van uw sneeuwklas met meester Edwin? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be
Onderaan al de eerste foto's die we ontvingen!
Meester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassenMeester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassenMeester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassen
Meester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassenMeester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassenMeester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassen
Meester Edwin al 30 jaar op sneeuwklassen
Zoom

MeylandtArt brengt prachtige kunst

Vrijdag 1 februari 2019
Beringen - MeylandtArt brengt prachtige kunstZoomGisterenavond werd in CC Muze Heusden-Zolder MeylandtArt 2019 geopend, dat is de jaarlijkse expo die de kunstacademie aan het begin van het kalenderjaar opzet. Onder meer oud-directeur Walter Missotten mocht de vernissage inleiden en hij weet als geen ander welke creativiteit de Academie voor Beeldende Kunsten herbergt. De tentoonstelling brengt het werk van een 250-tal volwassen cursisten samen. Daarbij zijn ook veel kunstenaars uit Beringen. Zij zitten op het 3de tot 7de jaar en vertegenwoordigen (…) Het hele nieuwsbericht
MeylandtArt brengt prachtige kunstMeylandtArt brengt prachtige kunst
MeylandtArt brengt prachtige kunstMeylandtArt brengt prachtige kunst
Zoom

Extra voorstellingen Wiener Circus

Vrijdag 1 februari 2019
Beringen - Extra voorstellingen Wiener CircusZoomHet Wiener Circus blijft nog een paar dagen langer in Beringen. Er zijn dit weekend extra voorstellingen. Zaterdag 3 februari om 15 en 18 uur en zondag 3 februari om 15 uur. Meer info via deze link.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen