Het overige nieuws

Bob Poelmans knap derde

Zondag 31 maart 2019
Beringen - Bob Poelmans knap derdeZoomVandaag stond de wielerklassieker Gent-Wevelgem op het programma. Bij de junioren (U17) werd Bob Poelmans uit Koersel knap derde na een mooie en spannende wedstrijd met zestien vluchters. Noah Detalle werd de winnaar.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is op de Turnhoutsebaan in Tessenderlo een auto in de gracht beland. De bestuurder, een veertiger, bleef ongedeerd. Zijn rijbewijs is in ingetrokken omdat hij te diep in het glas had gekeken.
Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport onderuit tegen GruitrodeVorige week begonnen we het verslag met de mededeling dat je moet scoren om te winnen. En om te scoren, moet je kansen creëren, dat is duidelijk. Wel, Stal Sport knutselde vandaag geen enkele kans in mekaar in de 90 minuten. En als er dan aan de overzijde eentje verzilverd wordt, verlies je. Dat is een bondige samenvatting van de match op Gruitrode. De thuisploeg, die de hete degradatieadem in de nek voelde, begon aan de wedstrijd met de strakke wind in de rug en belaagde de Stalse verdediging van meet af (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Stal verliest in Gruitrode

Zondag 31 maart 2019
Beringen - Stal verliest in GruitrodeStal Sport heeft met 1-0 verloren op het veld van Nevok Gruitrode. FC Turkse speelde thuis 0-0 gelijk tegen Reppel. Paal-Tervant B won met 2-4 in Winterslag.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben zowel United Beverlo als Koersel gewonnen. Beverlo won thuis met 9-4 van Onbetong Tongeren. Koersel won in Wellen met 6-8.

Het college anno 1966

Zondag 31 maart 2019
Uit de oude doos
Beringen - Het college anno 1966ZoomVandaag deel 5 uit onze reeks over het college in Beringen anno 1966.
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel klopt Mechelen aan de MaasHet was een half uur wachten op het eerste gevaar. Na een spetterende slalom, zonderde Renders Claes af die het met een stiftballetje probeerde, maar in het zijnet. Na een puike globale aanval leverde Philips een assist af bij Claes die met effect het leder in de kooi devieerde: 0-1 (33’). Enkel Koersel zorgde alsnog voor gevaar en Ghys bediende Claes op de rechthoek en Nico plaatste buiten het bereik van Roex in doel : 0-2 (43 ’). De koffiekopjes waren nog niet afgeruimd toen Claes aan Nulens een (…) Het hele nieuwsbericht

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Monsterscore voor KVK Beringen

Zaterdag 30 maart 2019
Beringen - Monsterscore voor KVK BeringenKVK Beringen heeft met 2-7 gewonnen bij Achel VV. Weerstand Koersel won met 1-4 in Mechelen aan de Maas. Paal-Tervant verloor thuis van Lindel-Hoeven met 1-2.

Rosalie Vandermeer overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Beringen - Rosalie Vandermeer overledenGisteren is in Beringen Rosalie Vandermeer overleden, de weduwe van Felix Kennis. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula Heyduin in Mol. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Ludo Beckers overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Beringen - Ludo Beckers overledenGisteren is Ludo Beckers overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Beringen - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Vanderveken overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Beringen - Jeanne Vanderveken overledenDinsdag overleed in Hasselt de uit Koersel afkomstige Jeanne Vanderveken. Zij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Over molens en wieken

Zaterdag 30 maart 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Over molens en wiekenZoomElke zaterdag brengt Edith enkele gekleurde woorden op een foto van Lambert.

Aan de Paalse Plas

Zaterdag 30 maart 2019
Lens op Beringen
Beringen - Aan de Paalse PlasZoomBart Liesenborgs en Inge Jespers presenteren elke zaterdag een foto gemaakt op een mooi plekje in Beringen. Vandaag deze reiger op zoek naar een maaltijd aan de Paalse Plas.

Bakkerij Reynders Beringen-Mijn

Zaterdag 30 maart 2019
Uit de oude doos
Beringen - Bakkerij Reynders Beringen-MijnZoomVandaag een blik op bakkerij Reynders in Beringen-Mijn. We schrijven 1986. Het is één van de foto's die later dit jaar te zien zal zijn op een expo rond de middenstand van Beringen-Mijn georganiseerd door Citévolk Spreekt.

Het Koersels Kapelleke

Zaterdag 30 maart 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het Koersels KapellekeZoomDe uitkijktoren aan het Koersels Kapelleke hoeft natuurlijk geen uitleg meer. Het is een begrip bij jong en oud in Beringen en omgeving. Wie is er nog niet op geweest?

Inbraak in trailer

Vrijdag 29 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Inbraak in trailerOp de parking langs de E313 in Tessenderlo is ingebroken in een trailer. De daders gingen er met een deel van de lading vandoor. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Louis Karremans overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Beringen - Louis Karremans overleden
Vandaag is Louis Karremans overleden, de echtgenoot van Nieke Swerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tervant waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Paal.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Beringen - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Nelly Liberloo overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Beringen - Nelly Liberloo overledenIn Koersel is gisteren Nelly Liberloo overleden, de echtgenote van Gerard Tielens. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Nieuwe zaak
Beringen - Heropening kantoor Adviver Mangelschots en GrietenZoomHet KBC verzekeringskantoor Adviver Mangelschots en Grieten opende gisterenavond een gloednieuw kantoor. Na een grondige verbouwing zit dit team onder leiding van Theo Mangelschots en Maarten Grieten in een modern kantoor op de hoek van de Solferinostraat en de Sint-Janstraat in Paal. Bovendien kregen ze gisteren van KBC nog de trofee van Ondernemer van de Maand. Het is al het derde jaar op rij dat ze deze trofee winnen.

Mitra Logistics failliet

Donderdag 28 maart 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Mitra Logistics uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 april ingediend worden.

Twee gewonden in Paal

Donderdag 28 maart 2019
Beringen - Twee gewonden in PaalVanmorgen, even na 9 uur, raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Schaffensesteenweg in Paal. Een 40-jarige vrouw uit Beringen en een 43-jarige man uit Oudsbergen werden daarbij gewond.

Mountainbike gestolen in Korspel

Donderdag 28 maart 2019
Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Kroonstraat in Korspel is een mountainbike gestolen. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Louis Govaerts overleden

Donderdag 28 maart 2019
Zaterdag is de uit Leopoldsburg afkomstige Louis Govaerts overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Beringen - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)

Animatoren gezocht voor Hupsekwap

Donderdag 28 maart 2019
Beringen - Animatoren gezocht voor HupsekwapZoom
De Beringse speelpleinwerking Hupsekwap zoekt nieuwe en enthousiaste animatoren. Er is op maandag 8 april een infodag. Je bent welkom in het Mijnstadion van 13u tot 16u. De minimum leeftijd is 16j. Meer info via 0478 61 75 88 of op deze site


Joseph Peeters uit Hamont-Achel, Hans Nikolajsen uit Pelt en Ferdinand Stans uit Beringen hebben de bvba JH Installatietechniek opgericht met zetel aan de Acacialaan in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in zonnepanelen, thermische isolatie en koeltechnieken.

Kievit voor de lens

Woensdag 27 maart 2019
Vandaag gezien
Beringen - Kievit voor de lensZoomJe ziet hem niet zo vaak maar onze fotograaf Bart Liesenborgs kon deze kievit vandaag wel spotten op de grens met Paal en Tessenderlo.

Rik Reynders overleden

Woensdag 27 maart 2019
Beringen - Rik Reynders overledenVandaag is Rik Reynders overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Maria Engelen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Begroetingsmoment: maajndag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Kippenbouten met tomaat, linzen en spinazieZoom
Vandaag presenteert Inge een lekker en gezond gerechtje.
Ingrediënten: 4 grote kippenbouten - 8 grote tomaten - 4 teentjes look - oregano - rozemarijn - basilicum - Klein flesje rode wijn - 400ml gevogelte fond - 300gr groene linzen - 500gr verse spinazie- verse peterselie - 1 limoen - peper & zout - olijfolie - boter - 2el suiker.
Bereiding: Doe de linzen in een kookpot met 600 ml water. Breng aan de kook en haal van het vuur wanneer het water (…) Het hele nieuwsbericht

Een lentedans

Woensdag 27 maart 2019
Beringen - Een lentedansZoomVandaag nog twee inspirerende teksten van Beringse dichters om de lente te bejubelen. Robert Leyssens maakt een heuse lentedans!

De lente inspireert

Woensdag 27 maart 2019
Beringen - De lente inspireertZoomKristel Dewaele laat ons vandaag meegenieten van haar lentekriebels.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Beringen - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Zin om hartveilig te zijn?

Dinsdag 26 maart 2019
Beringen - Zin om hartveilig te zijn?ZoomWil jij de overlevingskans van een slachtoffer bij een hartstilstand vergroten? Weet jij wat te doen in zo ’n noodsituatie? Zin om ook hartveilig te zijn? Dat kan! Bij het Rode Kruis Beringen kan je leren reanimeren met een AED-toestel. Op donderdag 4 april 2019 om 19:00 uur kan je die cursus gratis volgen in het lokaal van het Rode Kruis Afdeling Beringen, Sint Petrusstraat 8, Beringen. Inschrijven is verplicht en de plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij. Inschrijven kan bij info[!]beringen.rodekruis.be.

Veel wolken

Dinsdag 26 maart 2019
Weerbericht
Beringen - Veel wolkenEen krachtig hogedrukgebied ligt net ten westen van onze regio en kan ons weer domineren. Zwakke storingen kunnen echter wel tot over streken schuiven en zorgen bij momenten voor veel wolkenvelden. Op het einde van de week trekt het hogedrukgebied wat meer naar het oosten en krijgt de zon de bovenhand, wat ook zijn invloed op de temperaturen heeft.
Dinsdag (26/03) zijn er talrijke wolkenvelden en de zon is slechts af en toe aanwezig. Het is wel overwegend droog bij maxima rond 9 graden en na de (…) Het hele nieuwsbericht

Hollywood in Koersel

Dinsdag 26 maart 2019
Beringen - Hollywood in KoerselZoomAanstaande maandag wordt de wedergeboorte van The Roxy Theatre herdacht naar aanleiding van 16 jaar Elan Filmavonden. "Gedurende 2 jaar was de ROXY gesloten, tot we opnieuw een film aankondigden voor dinsdag 1 april 2003, met de toepasselijke titel 'C'est arrivé près de chez vous'. Een 60-tal vrienden, kennissen en nieuwsgierigen daagden voorzichtig op… En ja, het was géén 1 aprilgrap, we vertoonden met grote opluchting voor de aanwezigen de Belgische CULT-klassieker uit (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: ATS Bouw Groep

Maandag 25 maart 2019
Nazim Naldemir uit Beverlo heeft de bvba ATS Bouw Groep opgericht met zetel aan de Schemkensstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren bouwwerken en verbouwingen en thermisch akoestische isoldatiewerken.

Jack & Jones wint Powell-quiz

Maandag 25 maart 2019
Beringen - Jack & Jones wint Powell-quizZoom
De derde Powell-quiz van de Scouts en Gidsen Tervant werd gewonnen door team Jack & Jones. Het team Plus Mien werd tweede en Poka Yoke veroverde de derde plaats. Bekijk ook het fotoverslag op Paalonline. 

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Beringen - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.

Motorrijder gewond

Maandag 25 maart 2019
Beringen - Motorrijder gewond
Op de Beringersteenweg geraakte deze ochtend een 47-jarige man uit Beringen gewond bij een ongeval waarbij een auto en een motorfiets botsten.

Mascotte voor KVK Beringen

Maandag 25 maart 2019
Beringen - Mascotte voor KVK BeringenZoomVoetbalclub KVK Beringen heeft nu ook een mascotte en dat is uiteraard een beer. De beer zal voortaan op elke thuiswedstrijd aanwezig zijn. De nieuwe mascotte werd afgelopen zaterdag alvast enthousiast verwelkomd door de jeugd van KVK.
Beringen - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor Weerstand KoerselZondag was er minder vlotheid en zuiverheid in het spel van Koersel. Toch waren er heel wat meer doelpogingen vanwege de Weerstand, maar het vizier stond niet goed gericht. Vlijtingen puurde uit minder kansen toch voorsprong bij een corner : 0-1 (70’). Amper afgetrapt of Geybels kon scherp voortrekken en de pas ingekomen Jannes –na een zeer lange afwezigheid- struikelde de bal voorbij doelman Bellen: 1-1 (71’). Opmerkelijkste feit daarna was de terugkopbal van Del Freo die Frederix verraste en (…) Het hele nieuwsbericht

Keukenbrand in Waterstraat

Maandag 25 maart 2019
Beringen - Keukenbrand in Waterstraat
Gisterennamiddag brak er in de Waterstraat in Beringen-Mijn brand uit in een keuken. Daar waren twee pannen op het vuur blijven staan. De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Het huis werd een tijdje verlucht.

Inbraak in kringwinkel

Zondag 24 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers verschaften zich gisterenochtend toegang tot de kringwinkel aan de Schoterweg in Tessenderlo. Wat er is gestolen, is niet geweten.

Inbraak en inbraakpoging

Zondag 24 maart 2019
Beringen - Inbraak en inbraakpogingIn een huis aan de Hasseltsesteenweg in Beringen werd ingebroken. De eigenaars waren met vakantie en stelden de diefstal dit weekend vast. De inbrekers kwamen binnen via een dakraam. Over de buit is nog niets bekend. De politie stelt een onderzoek in. En in de Schansvijverstraat in Beverlo was er gisteren een inbraakpoging.
Zaterdagochtend werd in de Brugstraat in Heusden-Zolder een lichte vrachtwagen van een man uit Beringen gestolen. Die was echter uitgerust met een track&trace-systeem. De vrachtwagen kon zo in Duitsland gelokaliseerd worden en via de Duitse politie zal de eigenaar zijn wagen terugkrijgen.


Beringen - Paal-Tervant wint derby tegen TurksePaal-Tervant heeft de derby tegen Turkse FC gewonnen met 2-0. Weerstand Koersel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Vlijtingen.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Eugenie Cuypers overleden

Zondag 24 maart 2019
Beringen - Eugenie Cuypers overleden
In Koersel is vandaag Eugenie Cuypers overleden, de weduwe van Henr Vanmeeuwen. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Leon Van Bael overleden

Zondag 24 maart 2019
Beringen - Leon Van Bael overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Leon Van Bael overleden, de echtgenoot van Rosa Tysiak. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

College Beringen anno 1966

Zondag 24 maart 2019
Uit de oude doos
Beringen - College Beringen anno 1966ZoomVandaag het vierde deel over het college in 1966.
Beringen - M'n schilderspalet is een landschapZoomPaul Frison is dichter/schilder en kleurt en speelt speciaal voor de Internetgazet met poëtische woorden bij deze nieuwe ontluikende lente.

De lente bezongen

Zondag 24 maart 2019
Beringen - De lente bezongenZoomOok Edith zingt van vreugde bij de ontwakende lente.
Beringen - Als de lente voor de deur staatZoomDe lente is in het land, de bloesems bloeien, de natuur ontwaakt maar ook de mens verstoot de winterblues dankzij een portie vitamine D van de zon. En onze Beringse dichters bezingen met mooie woorden de ontluikende natuur. Vandaag ook nog een gedicht van Lydia Vanderheyden.

Stal Sport blijft winnen

Zondag 24 maart 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport blijft winnenOm een wedstrijd te winnen, moet je scoren. Dat is een waarheid als een koe. En hoe je scoort doet er niet toe. Stal won zaterdagavond tegen Eksel (de tweede in de stand) met 3-0 en de makelij van de drie doelpunten was van uiteenlopende aard. In de eerste helft vielen er twee ongelooflijke frommeldoelpunten, een kwartier voor tijd viel het derde doelpunt na een prachtige combinatie. Opdracht volbracht voor de mannen van trainer Peremans, zodat ze nu min of meer zeker zijn van het behoud in tweede (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Paal-Tervant B

Zaterdag 23 maart 2019
Beringen - Verlies voor Paal-Tervant BPaal-Tervant B heeft vanavond met 2-0 verloren op het veld van FC Racing Boxberg. KVK Beringen heeft vanavond Mechelen-aan-de-Maas verslagen met 4-0. Stal versloeg KFC Eksel met 3-0.

Johan Vanpaeschen overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Beringen - Johan Vanpaeschen overledenIn Hasselt is Johan Vanpaeschen overleden na een korte ziekte. Johan Vanpaeschen startte in 1979 als leerkracht in de vrije lagere school van Bolderberg, daar werd hij in 1990 schoolhoofd. Die functie vervulde hij 16 jaar tot hij coördinator werd van de scholengemeenschap in Heusden-Zolder. Johan was ook jarenlang medewerker van Radio Benelux in Beringen. Hij was gekend als DJ voor feesten en zo werkte hij lange tijd als DJ in dancing Flip in Hechtel. Hij is 63 jaar geworden. De begrafenis is dinsdag 26 maart om 11u in de aula van Witters en Baers, Inakker 106-108 in Zolder. Groeten: maandag tussen 19u en 19u30.

Louisa Vanderbiesen overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Beringen - Louisa Vanderbiesen overledenVandaag is Louisa Vanderbiesen overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Jos Bemelmans. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Fatih moskee Beringen

Zaterdag 23 maart 2019
Lens op Beringen
Beringen - Fatih moskee BeringenZoomIn onze reeks 'Lens op Beringen' houden Inge Jespers en Bart Liesenborgs vandaag halt in de Fatih moskee tijdens het ochtendgebed.

Jonge twijgen

Zaterdag 23 maart 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Jonge twijgenZoomDe lente is officieel begonnen, vandaag de inspiratie van Edith.

Markt Beringen

Zaterdag 23 maart 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomDit plaatje zal de dit jaar nog eens drastisch wijzigen. De markt wordt heraangelegd maar ook het gebouw links op de hoek (Oud Beringen) zal afgebroken worden en in de plaats komt er een horecazaak.

Het is feest!

Zaterdag 23 maart 2019
Uit de oude doos
Beringen - Het is feest!ZoomVlamingen zijn een volk dat houdt van feesten. Hier een Bruegeliaans tafereel in het restaurant van het Casino in Beringen. (foto Eddy Nieus)
Het is feest!Het is feest!Het is feest!
Zoom

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Beringen - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

Rachel Gielen overleden

Vrijdag 22 maart 2019
Beringen - Rachel Gielen overledenGisteren is Rachel Gielen overleden. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheud tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.

Louis Rayen overleden

Vrijdag 22 maart 2019
Beringen - Louis Rayen overledenVandaag is Louis Rayen overleden, de echtgenoot van Margriet Gaethofs. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.
De Ondernemersrechtbank heeft Clavera Transport uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 april ingediend worden.

Leon Liberloo overleden

Vrijdag 22 maart 2019
Beringen - Leon Liberloo overledenWoensdag is Leon Liberloo overleden. Hij was 58 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funeraruim Convents in Koersel.

Emma Vanhamel overleden

Vrijdag 22 maart 2019
Beringen - Emma Vanhamel overledenWoensdag is Emma Vanhamel overleden, de weduwe van de in 1979 overleden Cyriel Geysen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Expo Beringse fotografen

Vrijdag 22 maart 2019
Beringen - Expo Beringse fotografenZoomIn galerij Bel-Art in Paal kan je zondag naar de laatste dag van de expo met 18 Beringse fotografen. Je bent er welkom tussen 14u en 17u om kennis te maken met een breed spectrum aan fotografiekunst. Adres: Wisselstraat Paal.

Nieuwe bvba: Eco Dakwerken

Donderdag 21 maart 2019
Dogan Cinar uit Koersel en Ceti Cinar uit Beverlo hebben de bvba Eco Dakwerken opgericht met zetel aan de Nieuwendijk in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren niet alleen dakwerken maar onder andere ook rouwbouwwerken, draineringswerken en het verwijderen van asbest.

Opening Frituur Lieve

Donderdag 21 maart 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Frituur LieveZoomAan de Beverlosesteenweg 7 in Paal opende Lieve Bierten een gloednieuwe frituur in het voormalig pand van TSB. Lieve en haar team verwelkomen je graag voortaan op hun nieuwe stek. (foto: Inge Jespers)

Nacht van de geschiedenis Paal

Donderdag 21 maart 2019
Beringen - Nacht van de geschiedenis PaalZoomHet Davidsfonds Paal organiseerde weer een boeiende avond rond meesterschap in het kader van de Nacht van de geschiedenis. Fotografen Marc Huybrighs en Gilbert Claes verstaan het meesterschap om van foto's echte kunstwerken te maken met photoshop als hun penseel. Werk van beide fotografen is nu zondag trouwens nog te zien in Galerij Bel-Art in Paal.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Beringen - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Beringen - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Een nestje in het hotel

Woensdag 20 maart 2019
Vandaag gezien
Beringen - Een nestje in het hotelZoomMorgen start de lente en deze metselbijen in de tuin van Bart en Inge zijn al druk in de weer om te zorgen voor hun nageslacht in het bijenhotel. (foto Bart Liesenborgs)

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Beringen - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: NV Woningbouw

Dinsdag 19 maart 2019
Niels Vanbaelen en Eline Nijs, beiden uit Beverlo, hebben de bvba NV Woningbouw opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Oosthamsesteenweg.

Inbraak in zeecontainer

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Processieweg in Tessenderlo hebben dieven een zeecontainer opengebroken. Zij gingen met een mountainbike en een racefiets aan de haal.

Maria-Helena Theunis overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Maria-Helena Theunis overledenGisteren is Maria-Helena Theunis overleden, de echtgenote van Henri Beerten. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

Pelgrimswandeling

Dinsdag 19 maart 2019
Het dekenaat Beringen organiseert op zondag 31 maart om 14 uur een pelgrimswandeling in Eversel, Heusden-Zolder. Het gaat om een wandeling van ongeveer 4 km die vertrekt en eindigt in de kerk van Eversel. Vooraf en nadien is in de kerk een korte bezinning gepland, halfweg wordt stilgestaan bij het Emmaüsverhaal. Het is de bedoeling daar onderweg verder over te praten met een wandelgenoot. Het einde wordt verwacht rond 16 uur. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

Samen tegen pesten

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Samen tegen pestenZoomIn de Kardijk werd gisteren een avond georganiseerd rond pesten. Het Huis van het Kind, Stad Beringen en Opvoedingswinkel West-Limburg nodigden Gie Deboutte uit voor een boeiende lezing. 1 op 5 Vlaamse jongeren heeft immers last ervaring met pesterijen. 1 op 20 wordt zelfs wekelijks gepest. Op deze infoavond werd tips gegeve hoe je pestproblemen kan voorkomen, opmerken en bespreekbaar maken. (Patrick Knuyt)
Samen tegen pestenSamen tegen pesten
Zoom

Baron Rikky en barones Virginie

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Baron Rikky en barones VirginieZoom
In woonzorgcentrum Sporenpark werd samen met cv ‘ De Palingen’ carnaval gevierd. Er werd gezongen en gedanst naar lieve lust. De leerlingen van het VIBO hielpen mee met het ronddelen van drank en hapjes. Rikky en Virginie werden door Keizer Conny gekroond tot baron en barones met de nodige attributen. Ook familieleden en bezoekers genoten vrolijk mee.
Baron Rikky en barones VirginieBaron Rikky en barones VirginieBaron Rikky en barones Virginie
Zoom
Beringen - Frères Ennemis in 'Subtitles Club'Een avondje cinema is een leuke en efficiënte manier om je vreemde talen bij te schaven. Sinds oktober 2018 vertoont The Roxy Theatre iedere maand beurtelings een Engelse, Franse en Duitse film. Alle films worden gesproken én ondertiteld in de taal in kwestie en je krijgt er telkens een boeiende inleiding bovenop. Ticketprijs is €6,50. Plaats van afspraak: Pieter Vanhoudtstraat 39 in Koersel-Beringen. Vrijdag 22 maart om 19u00 is er de Franse film 'Frères Ennemis' met Mathias Schoenaerts.

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Beringen - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.

René Vanderheyden overleden

Maandag 18 maart 2019
Beringen - René Vanderheyden overledenGisteren is René Vanderheyden overleden, de echtgenoot van Maria Guedens. Hij was 85 jaar. René was jarenlang de bakker van bakkerij Guedens in Paal, nu 't Guedenshuys onder leiding van zijn zoon Patrick. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Pilletjes en spuitjes

Maandag 18 maart 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Pilletjes en spuitjesWe kijken al lang niet meer op als in de brede sportwereld dopingzondaars ontmaskerd worden. Maar toch zijn er af en toe dopinggevallen die net dat ietsje meer hebben en wereldnieuws worden. Iedereen zag enkele weken geleden de beelden van de Noorse langlaufer Max Haute die door de televisiecamera’s werd verrast terwijl hij een bloedtransfusie uitvoerde. Onbegrijpelijk en nooit gezien. Minder bekend maar toch ook spectaculair te noemen is dat de beste bridgespeler ter wereld werd betrapt op doping. Geir (…) Het hele nieuwsbericht

Parking zwembad afgesloten

Maandag 18 maart 2019
Beringen - Parking zwembad afgeslotenZoomVanaf vandaag wordt de site van het oude zwembad afgesloten. Parkeren kan dan op de tijdelijke parking, de vroegere VTIschoolparking. Hoe bereiken? Éen deel via de Blijkstraat en één deel via de August Cuppensstraat.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.
In tweede nationale B van hetzaalvoetbal heeft Beverlo Schoten geklopt. Uitslag: 9-1.
Vandaag gezien
Beringen - Maartse buien en aprilse grillenZoomHet spreekwoord doet zijn naam alle eer aan. Het weer was vandaag grillig met zon, regen en hagel. Toch kruipt de lente langzaam recht. (foto: Stephan Volders)

Weerstand wint in Hoepertingen

Zondag 17 maart 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Weerstand wint in HoepertingenDe Weerstand heeft in de eerste helft te weinig voordeel gehaald uit het windvoordeel en het overweldigende overwicht. Het had zelfs een penalty , voor fout op Claes die zijn eerste volledige wedstrijd van het seizoen speelde, nodig om te scoren via Simsek: 0-1 (30’). Na de kampwisseling kwam Hoepertingen nadrukkelijk in het stuk voor en stelde ook met een penalty gelijk : 1-1 (68’). Vlak na de aftrap strafte Claes een misser af : 1-2 (69’). Geybels en Renders doken dan nog ongehinderd alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw aangevallen met mes

Zondag 17 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2.30 uur heeft zich een incident voorgedaan in een café in Tessenderlo. Een 21-jarige man heeft er een 35-jarige vrouw aangevallen met een mes. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen in het gezicht op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte kon worden gearresteerd door de politie.

KVK Beringen klopt Vlijtingen

Zondag 17 maart 2019
Beringen - KVK Beringen klopt VlijtingenKVK Beringen heeft Vlijtingen verslagen met 0-2. Turkse FC won ook: het versloeg Lindel-Hoeven VV met 4-2. Weerstand Koersel ging bij Hoepertingen winnen met 1-3. en Paal-Tervant B versloeg Turkse Rangers met 4-2.

Stal onderuit in Peer

Zondag 17 maart 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal onderuit in PeerVan 27 januari was het geleden dat Stal nog eens een wedstrijd met lege handen besloot. Op het veld van Racing Peer gebeurde dat dan toch. En de nederlaag was niet bediscussieerbaar. Op alle vlakken lagen de bezoekers onder. De eerste kans van de wedstrijd was nochtans voor Stal. In de 5de minuut rende Sander Tips op rechts alleen op doelman Opdebeek af, maar besloot met een schot in het zijnet. Maar de tweede kans was voor de thuisploeg en die kans was meteen raak. De bal werd vanop rechts voor doel gegooid, (…) Het hele nieuwsbericht

Kortrijk - Miners: 93-59

Zondag 17 maart 2019
Beringen - Kortrijk - Miners: 93-59De Miners waren bij leidersploeg Kortrijk nooit in de wedstrijd en moesten de wet van de sterkste ondergaan. Ze blijven nog steeds net buiten de degradatieplaatsen. De volgende thuismatch tegen Zottegem kan hopelijk meer zekerheid geven op een verlengd verblijf in eerste landelijke .

College Beringen anno 1966

Zondag 17 maart 2019
Uit de oude doos
Beringen - College Beringen anno 1966ZoomVandaag deel 3 over het college in Beringen.

Marie Thérese Cornelis overleden

Zaterdag 16 maart 2019
Beringen - Marie Thérese Cornelis overledenIn Koersel is donderdag de uit Leopoldsburg afkomstige Marie Thérèse Cornelis overleden. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Stal Sport verliest in Peer

Zaterdag 16 maart 2019
Beringen - Stal Sport verliest in PeerStal Sport heeft vanavond met 2-0 verloren van Racing Peer.  Paal-Tervant A verloor met 4-0 bij Standard Elen.

Lentefeest Okra Paal

Zaterdag 16 maart 2019
Beringen - Lentefeest Okra PaalZoomOkra Paal is 65 jaar jong en vierde hun lentefeest in een volle parochiezaal. Een uitgebreid verslag kan je lezen op Paalonline. 

Stefan Verbeeck overleden

Zaterdag 16 maart 2019
Beringen - Stefan Verbeeck overledenVandaag is Stefan Verbeeck overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

Eekhorentjes spotten

Zaterdag 16 maart 2019
Lens op Beringen
Beringen - Eekhorentjes spottenZoomBart Liesenborgs en Inge Jespers laten elke zaterdag hun licht schijnen op de Beringse natuur of een mooi plekje in onze stad. In de buurt van het station konden ze dit eekhorentje spotten. 
Beringen - Diamant voor Margaretha en GustaafZoomGustaaf Vanhove (85) en Margaretha Vanderheyden (83) uit Koersel zijn zestig jaar getrouwd. Het diamanten paar had 5 kinderen, Jean Pierre (Gestorven op 55 jarige leeftijd) Francine, Eric (3 dagen geleefd) Danny en Noël, 6 kleinkinderen, Kevin, Pieter, Simon, Wesley, Mathias en Kelly. 3 achterkleinkinderen, Jaimy, Ake en Hailey. Gustaaf is altijd beroepsmilitair geweest op het schietterrein in Helchteren en kijkt graag naar cowboy- en oorlogsfilms, Margaretha deed het huishouden, zij kijkt graag naar natuurdocumentaires en is graag bezig in de tuin.

Tederheid...

Zaterdag 16 maart 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Tederheid...ZoomVandaag een tekst over tederheid. 

Dancing Drago Beringen

Zaterdag 16 maart 2019
Beringen - Dancing Drago BeringenZoomWe kregen deze mooie foto van Karel Reinert met dancing Drago aan de Brugstraat in Beringen. Later kwam er nog dancing Drago 2. Heb jij nog herinneringen aan deze dancing? Je eerste kus? Je eerste lief? Laat het ons gerust weten!

Van gemeentehuis tot Barnaba

Zaterdag 16 maart 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van gemeentehuis tot BarnabaZoomHet uitzicht is weinig veranderd, de bestemming daarentegen. Het oude gemeentehuis van Koersel was eerder al omgevormd tot een horecaplaats. Vandaag is het een trendy plek, waar de fictieve burgemeester Barnaba, een bar en diner, bestuurt.

Is de lente daar?

Vrijdag 15 maart 2019
Weerbericht
Beringen - Is de lente daar?Langs de noordelijke flank van een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan wordt in een noordwestelijke luchtstroming erg wisselvallig weer naar onze streken gestuurd. Storingen en buien staan hierbij op het programma en er is bovendien nog steeds erg veel wind. Dat zelfde hogedrukgebied bouwt na het weekend op tot over onze streken en de huidige weermodellen geven dan bijzonder gunstige vooruitzichten met veel zon en ook hogere temperaturen. Vrijdag (15/03) valt er regen in de ochtend. Tegen de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser aangereden

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Geelsebaan in Tessenderlo is vanmorgen een fietser gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Fashion Days Beringen

Vrijdag 15 maart 2019
Beringen - Fashion Days BeringenZoomIn het centrum van Beringen kan je dit weekend nog naar de Fashion Days, het ideale moment om de nieuwe zomercollectie te ontdekken. De handelaars van Beringen centrum leggen je extra in de watten. Zondag zijn de winkels open van 13u30 tot 17u.
Beringen - Jarien Bloemen wint PublieksprijsZoomMeester Jarien Bloemen uit Koersel heeft op overtuigende wijze de Advocatennet Publieksprijs voor de pleitwedstrijd van Jonge Balie Limburg gewonnen. Haar pleidooi werd afgelopen week meer dan 1.800 keer bekeken dankzij jullie. Jarien wint een selectie wetboeken. Haar pleidooi kan je hier nog eens bekijken. 
Beringen - Workshop gluten- en lactosevrij kokenZoomVoor veel mensen komt de diagnose van een gluten- of lactose-intolerantie hard aan. Ze vrezen niet meer te kunnen genieten van een gezellige familiemaaltijd, van tafelen met vrienden of prettig samen kokkerellen in de keuken. In deze workshop krijg je heel wat tips hoe je dit kan aanpakken in de keuken. We maken telkens een variatie aan heerlijke recepten. Maandag 18 en 25 maart 2019 & maandag 1 april 2019 19.30 – 22.00 uur in OC De Buiting. Inschrijven via de site van CC Beringen. 

Bib gesloten voor nieuw systeem

Vrijdag 15 maart 2019
Van woensdag 20 maart tot en met zondag 24 maart is de bibliotheek uitzonderlijk gesloten wegens de omschakeling naar een nieuw bibliotheeksysteem. Verlengen van de uitleentermijn of een titel reserveren, maar ook inleveren via de inleverbus is tijdens deze periode niet mogelijk. Vanaf maandag 25 maart staat het bibteam, ondersteund door het nieuwe bibliotheeksysteem, terug voor jou klaar.

Drie faillissementen

Donderdag 14 maart 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag drie Beringse bedrijven failliet verklaard: het betreft European Logistic Services, Niv Events en het Berings Carosseriebedrijf Vanendert. Schuldvorderingen moeten voor 15 april ingediend worden.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Beringen - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Camille Caubergs overleden

Donderdag 14 maart 2019
Beringen - Camille Caubergs overledenOp 11 maart is de uit Koersel afkomstige Camille Caubergs overleden, de echtgenoot van Yvonne Aerts. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Vrijdag (18 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Jeanneke Cleymans overleden

Woensdag 13 maart 2019
Beringen - Jeanneke Cleymans overledenVandaag is Jeanneke Cleymans overleden, de echtgenote van Rik Gladines. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Laserapparaat gestolen

Woensdag 13 maart 2019
Beringen - Laserapparaat gestolenIn de Meigoorstraat in Koersel is gisterenavond ingebroken in een auto. Uit het voertuig is een laserapparaat verdwenen.

Lisa Bellinckx overleden

Woensdag 13 maart 2019
Beringen - Lisa Bellinckx overledenVandaag is Lisa Bellinckx overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Vic Heylen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Beringen - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 50 jaar huwelijk voor Maria-José en TheoZoomGisteren, dag op dag 50 jaar geleden, traden Laeremans Cyrille (roepnaam Theo) en Vannoppen Marie-José in het huwelijk. De jubilarissen werden bij hun thuis in de Mouterijstraat te Koersel in de bloementjes gezet door gemeenteraadsleden Betty Buijs en Anne Cuypers. Marie-José werd geboren in 1950 in de zelfde straat waar ze nu wonen. Theo geboren in 1948 was afkomstig van Stal. Samen hebben ze 1 dochter en 1 kleinkind. Theo was werkzaam in de mijn van Zolder en Marie-José werkt in de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbreker betrapt

Dinsdag 12 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Dennenhof in Tessenderlo is vandaag een inbreker betrapt toen die via de achterdeur wou binnendringen in een woning. Op de Schans maakten onbekenden een elektrische fiets buit in een tuinhuis.

Triphon Janssens overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Beringen - Triphon Janssens overleden
Vandaag is Triphon Janssens overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Madeleine Camps. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Lieve Prikken overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Beringen - Lieve Prikken overledenGisteren is Lieve Prikken uit Koersel overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30- 19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Brandstofdief veroordeeld

Dinsdag 12 maart 2019
Beringen - Brandstofdief veroordeeldEen veertiger heeft van de rechter 24 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 800 euro gekregen omdat hij brandstof stal uit auto's. De man sloeg zo'n 40 keer toe, onder meer toe in Beringen, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. (PG)

Alida Renders overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Beringen - Alida Renders overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Alida Renders overleden, de weduwe van Jaak van den Berg. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrjjdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Ronny Swerts overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Beringen - Ronny Swerts overledenGisteren is Ronny Swerts overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Paula Daniëls overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Beringen - Paula Daniëls overledenZondag is de uit Beverlo afkomstige Paula Daniëls overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Pliet Frederix. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Nieuwe bvba: Peeters Wood Build

Maandag 11 maart 2019
Sascha en Jelle Peeters, beiden uit Koersel, hebben de bvba Peeters Wood Build opgericht met zetel aan de Schrikheidestraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de restauratie en renovatie van schuren, stallen, houten aanbouw en andere authentieke gebouwen. Bouw poolhouses, carports, tuinhuizen en houten bijbouw in het algemeen.

Kettingzagen gestolen

Maandag 11 maart 2019
Op de Diestersesteenweg in Paal zijn kettingzagen gestolen uit een lichte vrachtwagen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Bromfietser (17) zwaargewond

Maandag 11 maart 2019
Beringen - Bromfietser (17) zwaargewondDeze namiddag raakten op de Koolmijnlaan in Beringen een auto en een 17-jarige bromfietser uit Leopoldsburg in een aanrijding betrokken. De bromfietser liep zware verwondingen op.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Beringen - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht

Joske Vanoirbeek overleden

Maandag 11 maart 2019
Beringen - Joske Vanoirbeek overledenGisteren is Joske Vanoirbeeek overleden, de echtgenoot van Sonia Sneyers. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns kloppen Antwerp ArgonautsGisteren speelden de Limburg Shotguns hun derde wedstrijd van het reguliere seizoen. Ze vertrokken hiervoor met de team bus op verplaatsing naar Puurs. De tegenstander voor deze wedstrijd waren de Antwerp Argonauts. De Shotguns wisten de 2 vorige wedstrijden te winnen, en waren dus nu op zoek naar de derde overwinning op rij en een kans om ongeslagen te blijven. De wedstrijd kwam moeilijk op gang, mede door de weersomstandigheden. Zeer sterke rukwinden en de regenval kwamen het spelverloop zeker niet ten goede. Na (…) Het hele nieuwsbericht

Ontbijt KVLV Koersel

Maandag 11 maart 2019
Beringen - Ontbijt KVLV KoerselZoomKVLK Koersel heeft er weer een heerlijke ontbijtdag opzitten. De 'vrouwen met vaart' genoten van een lekker buffet en konden zo weer gezellig bijkletsen.
Ontbijt KVLV KoerselOntbijt KVLV Koersel
Zoom

Een politiek spelletje

Maandag 11 maart 2019
Commentaar
Vanavond op de gemeenteraad zal er voor het eerst na de installatie van de nieuwe coalitie flink gedebatteerd worden. De kaarten zijn na de verkiezingen anders geschud en ook de meningen zijn blijkbaar hiermee door elkaar geschud. Sp-a doet vandaag een voorstel om buurtloketten in te voeren. De dorpen zijn nu plots ook belangrijk geworden voor de socialisten. In de vorige coalitie was dat wel anders. Toenmalig schepen Gilbert Lambrechts (sp-a) was een fervent voorstander van de groot Beringse gedachte en de (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel klopt Zonhoven

Maandag 11 maart 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel klopt ZonhovenKleine sensatie in de 1ste minuut als Dumont een reuze kopkans mist voor de bezoekers en grote sensatie in de 65ste minuut als Geybels een verbond sluit met Zephyros, god van de westenwind, en aanlegt van op de middellijn en zo over de ver uitgekomen doelman Koersel op 2-1 brengt. In de 9de minuut kregen we een herhaling van de 1ste minuut en dit keer kopte Dumont de bal wel tegen de netten: 0-1. Geybels (11’ en 12’) en Helsen (18’) kwamen innig dicht bij de gelijkmaker, maar het was Simsek die (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Infoavond Spectrum College St-JanZoomPlots moet je 'kleine baby' al naar het eerste middelbaar. Overal hoor je berichten over 'de modernisering van het onderwijs'. Wat is de juiste schoolkeuze, welke richtingen kan mijn zoon/dochter nu kiezen? "Allemaal vragen waar we jullie mee willen helpen. Daarom nodigen we jullie graag uit op onze infoavond in het Casino op 13 maart om 19u", laat de school weten.

Bestelwagen leeggeroofd

Zondag 10 maart 2019
Beringen - Bestelwagen leeggeroofdOp de Beverlosesteenweg in Beverlo is werkmateriaal gestolen uit een bestelwagen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)

Verlies voor Paal-Tervant B

Zondag 10 maart 2019
Beringen - Verlies voor Paal-Tervant BPaal-Tervant B is deze namiddag bij Sparta Lille gaan verliezen met 5-2. Weerstand Koersel versloeg Zonhoven VV met 3-2. Turkse FC kwam thuis tegen Standard Elen niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Viva Italia

Zondag 10 maart 2019
Beringen - Viva ItaliaZoomIn OC De Buiting klonken gisterenavond Italiaanse liedjes. De Paalse harmonie en percussieband brachten een gesmaakt concert met Italiaanse klassiekers. Davy Valerio was de gastartiest. Johny Broeders maakte dit fotoverslag.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.
Beringen - Kids OLVI en St-Jan terug thuisZoomDe kinderen van Spectrumcollege OLVI Paal en St-Jan Beringen zijn veilig terug thuis na een te gekke skivakantie. Bij hun thuiskomst werden al meteen vele leuke verhalen verteld aan de ouders die stonden te popelen om hun zoon of dochter terug in de armen te sluiten. (foto's Bart Liesenborgs) 
Kids OLVI en St-Jan terug thuisKids OLVI en St-Jan terug thuisKids OLVI en St-Jan terug thuis
Zoom

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Beringen - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KFC Paal-Tervant speelt gelijk

Zondag 10 maart 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - KFC Paal-Tervant speelt gelijkNa een kansarme match is de wedstrijd Paal - Gruitrode geëindigd op 1-1. "Tijdens de rust was het 0-0 na een eerste helft waarin geen enkele kans te noteren viel. In de tweede helft kwamen we 1- 0 achter. We hebben uiteindelijk uit het niets nog gelijk kunnen maken. Op het einde behoedde onze keeper Rutger ons nog van een nederlaag", zegt Jos van Winge.
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint met kleinste verschilHet moet niet altijd mooi zijn, als het punten oplevert, is het goed. Dat was de conclusie van de wedstrijd die Stal Sport vanavond tegen Lutlommel speelde. De thuisploeg begon ( weer eens) met een vertimmerde defensie, waarin nu wel Jonas Michels terugkeerde. Maxim Aerts (gekwetst) was echter nog altijd afwezig, net als de aanvallers Ruben Bijloos en Furkan Ozturk (beiden wegens schorsing). En die defensie gaf al vrij snel een grote kans weg, toen dom balverlies in het centrum de thuisploeg bijna fataal werd. (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Miners winnen belangrijke matchDe Beringse Miners zetten na de vierde thuiszege op rij een flinke stap in de strijd tegen het behoud. De eerste helft was aanvallend te zenuwachtig en daardoor niet precies genoeg en Duffel kon zo gaan rusten met 31-21 op het scorebord. In de tweede helft was de wil om te winnen gewoon groter bij de Miners en werd er de achterstand stilaan weg gewerkt, vooral onder impuls van kapitein Michiel Reynders, die werd bijgestaan door Cedric Diettiens en de younsters Nowicki-Caubergs, by the way allemaal eigen (…) Het hele nieuwsbericht

College Beringen anno 1966

Zondag 10 maart 2019
Uit de oude doos
Beringen - College Beringen anno 1966ZoomVandaag het tweede deel uit de film over het college van Beringen.
United Beverlo heeft 4-4 gelijk gespeeld in Meeuwen. United staat aan de leiding met zeven punten voorsprong op Wellen. Koersel verloor met 1-11 van Borgloon en staat negende in de stand.
Beringen - KVK Beringen wint van HoepertingenKVK Beringen heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Hoepertingen, na doelpunten van Pruna, Vangeneugden en Nshole. Paal-Tervant A speelde thuis 1-1 gelijk tegen Nevok Gruitrode. Stal Sport versloeg Lutlommel met 1-0.

Maria Vanroy overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Beringen - Maria Vanroy overledenGisteren is Maria Vanroy overleden, de echtgenote van Jef Lekens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Lydia Verhaert overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Beringen - Lydia Verhaert overledenOp 3 maart overleed Lydia Verhaert, de weduwe van de in 1994 overleden Roger Bervoets. Zij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Wendy Clerckx overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Beringen - Wendy Clerckx overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is Wendy Clerckx overleden. Zij was 48 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Paddentrek

Zaterdag 9 maart 2019
Lens op Beringen
Beringen - PaddentrekZoomDe jaarlijkse paddentrek is weer volop aan de gang, een mooi moment voor natuurfotografen om de diertjes te fotograferen.

De schaduw van het land

Zaterdag 9 maart 2019
Beringen - De schaduw van het landZoomOp de foto's van Lambert Reynders maakt Edith elke week een gedicht voor ons.

Zicht op de gemeenteplaats

Zaterdag 9 maart 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Zicht op de gemeenteplaatsZoomVandaag houdt Gust halt in Beverlo. Het zicht op de gemeenteplaats van weleer...

Het Koersels Kapelleke

Zaterdag 9 maart 2019
Uit de oude doos
Beringen - Het Koersels KapellekeZoomDeze postkaart hoeft geen uitleg. Het bedevaartsoord Het Koersels Kapelleke is gekend in heel Limburg en ver daar buiten.

Claire Dessart overleden

Vrijdag 8 maart 2019
Beringen - Claire Dessart overledenVandaag is Claire Dessart overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Frans Bijnens. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Mia Moonen overleden

Vrijdag 8 maart 2019
Beringen - Mia Moonen overledenVandaag is Mia Moonen overleden, de echtgenote van Felix Lespoix. Zij was 84 jaar Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Bromfietser (22) zwaargewond

Vrijdag 8 maart 2019
Beringen - Bromfietser (22) zwaargewondDeze namiddag rond 16.30 uur is een 22-jarige bromfietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Nieuwe Dijk in Koersel.
Tribunaliteiten
Beringen - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Dams overleden

Vrijdag 8 maart 2019
Beringen - Maurice Dams overledenDinsdag overleed de uit Koersel afkomstige Maurice Dams, de weduwnaar van de in 2012 overleden Nellie Verlinden. Zij was 95 jaar. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Beringen - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Politie zoekt collega's

Vrijdag 8 maart 2019
Beringen - Politie zoekt collega'sDe politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo heeft 2 plaatsen van inspecteur interventie vacant staan in de mobiliteitscyclus 2019-01. Op maandag 11 maart 2019 om 19 uur is er een infosessie om de functie toe te lichten op het hoofdcommissariaat in Beringen, Mijnschoolstraat 84. Inschrijven voor deze sessie kan via pz.bht.hrm[!]police.belgium.eu

Regenboog, zon en regen

Donderdag 7 maart 2019
Beringen - Regenboog, zon en regenZoomOnze fotograaf Stephan Volders kon deze mooie regenboog fotograferen.
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.

Nieuwe bvba: PJM

Donderdag 7 maart 2019
Carlo Theunissen en Katrien Kesters, beiden uit Paal, hebben de bvba PJM opgericht met zetel aan de Deurnestraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, onder meer op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.

Janneke Bosmans overleden

Donderdag 7 maart 2019
Beringen - Janneke Bosmans overledenDinsdag is Janneke Bosmans overleden. Hij was 68 jaar. Afscheid: maandag (16.15 uur) op de begraafplaats van Koersel.

Stefan Kapata overleden

Donderdag 7 maart 2019
Beringen - Stefan Kapata overledenVandaag is Stefan Kapata overleden, de echtgenoot van Sophie Gruszowski. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Man terroriseert grootouders

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Man terroriseert grootoudersVandaag stond in Hasselt een dertiger terecht omdat hij zijn grootouders uit Leopoldsburg terroriseerde. De man kwam al herhaaldelijk in aanraking met het gerecht, onder meer voor drugs en diefstal. Hij is zowel verslaafd aan drugs als alcohol. De rechter nam de zaak in beraad en maakt op 20 maart zijn vonnis bekend. (PG)
Beringen - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Francesco Monaco overleden

Donderdag 7 maart 2019
Beringen - Francesco Monaco overleden
Gisteren is Francesco Monaco overleden, de echtgenoot van Maria Santoro. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur
plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Werken E314 Heusden-Zolder

Donderdag 7 maart 2019
Voor de aanleg van de derde rijstrook en de vernieuwing van het wegdek op de E 314 in Heusden-Zolder, wordt vanaf vrijdagavond 8 maart het verkeer stapsgewijs op één weghelft gezet op twee versmalde rijstroken in beide richtingen. De op- en afrit 27 'Circuit Zolder' richting Leuven gaan dan dicht voor de duur van de werken, een tweetal maanden. Het verkeer op de autosnelweg moet er dus een afrit vroeger of later af. De op- en afrit 27 in de richting van Nederland blijven wel open. Om de E314 te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Arfa Oil

Woensdag 6 maart 2019
Fatih Aydin uit Hasselt heeft de bvba Arfa Oil opgericht met zetel aan de Paalsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in brandstoffen en oliën en de groothandel in deegwaren, rijst en producten voor bakkerijen.
Ayhan Aydin en Hatice Suvakcigil, beiden uit Paal, hebben de bvba Masters Elektrotechniek opgericht met zetel aan de Kloosterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene elektriciteitswerken, het plaatsen van centrale verwarming en isolatiewerkzaamheden.

Nieuwe bvba J²

Woensdag 6 maart 2019
Patrick Schuermans en Veronique Reynders, beiden uit Koersel, hebben de bvba opgericht met zetel aan de Eikelendreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerend goed én holding- en managementactiviteiten.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Stal

Woensdag 6 maart 2019
Beringen - Inbraak in Stal
Dieven hebben werkmateriaal uit een bestelwagen gestolen aan de Heerbaan in Stal Koersel. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Nachtwerk op collegesite

Woensdag 6 maart 2019
Beringen - Nachtwerk op collegesiteZoomHet gaat vooruit op de werf van het oude college. Gisteren werd er ook 's nachts nog gewerkt en morgen plaatst Arcomet nog een tweede bouwkraan. (foto: Patrick Haesevoets)

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Beringen - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Lokale helden gezocht!

Woensdag 6 maart 2019
Beringen - Lokale helden gezocht!ZoomOp 26 April 2019 zal er nieuwe editie plaatsvinden van Lokale helden. Club 9 Koersel en de stad Beringen zijn daarom op zoek naar talent uit Beringen. Ben jij creatief bezig en wil je graag een workshop geven? Ben je een muzikaal talent? Of wil je graag iets tentoonstellen? Neem dan contact op via cultuur[!]beringen.be

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Beringen - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een te gek feest bij Karen

Dinsdag 5 maart 2019
Beringen - Een te gek feest bij KarenZoom
In woonzorgcentrum Karen in Koersel werd flink carnaval gevierd. "Iedereen zette een feestneus op en de carnavalmuziek klonk in het hele huis. We keken samen naar de stoet, de polonaise trok door de gangen en de bewoners werden getrakteerd op een lekkere hotdog", vertelt Cindy Thijs. 
Een te gek feest bij KarenEen te gek feest bij KarenEen te gek feest bij Karen
Zoom

Gusta Vandesande overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Beringen - Gusta Vandesande overledenGisteren is Gusta Vandesande overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Aloïs Belmans. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Berententoonstelling

Dinsdag 5 maart 2019
Beringen - BerententoonstellingZoomIn de bib kan je in het kader van de jeugdboekenmaand naar een leuke berententoonstelling in elkaar geknutseld door de kleuters van de Beringse scholen. Spring zeker deze maand eens binnen en geniet van een beregoed boek! 
BerententoonstellingBerententoonstellingBerententoonstellingBerententoonstelling
Zoom
Beringen - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Start to Sport

Dinsdag 5 maart 2019
Beringen - Start to SportZoomOok in 2019 organiseert de sportdienst van de stad Beringen weer een aantal reeksen van Start to Sport. Zo kan je u onderdompelen in de sportwereld van MTB, skaten of lopen. Meer info via deze link.
Vandaag gezien
Beringen - Maartse buien en aprilse grillenZoomDat het weer nu alle kanten uit kan gaan, bewijzen deze foto's van Gust Ischen. Lente op het ene moment, storm even daarna.
Maartse buien en aprilse grillen
Zoom

Lea Verboven overleden

Maandag 4 maart 2019
Op 25 februari overleed de uit Beringen afkomstige Lea Verboven overleden, de weduwe van Paul Ceyssens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vond zaterdag plaats in de OLVrouw-kerk in Diest.

Ingebroken in tuinhuis

Maandag 4 maart 2019
Beringen - Ingebroken in tuinhuisAan de Kleine Heidelaan in Beringen is ingebroken in een tuinhuis. Er zou niets weg zijn. De feiten zijn deze voormiddag vastgesteld.
Hülya Polat uit Paal heeft de bvba Versnellingsbak Revisie België opgericht met zetel aan de Rijsselstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer carosserie-herstellingen, de uitbating van een tankstation, alle soorten laswerken en het plaatsen van centrale verwarming.

Patricia Maes overleden

Maandag 4 maart 2019
Beringen - Patricia Maes overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Patricia Maes overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben zowel United Beverlo als Koersel hun wedstrijd gewonnen: United Beverlo klopte Inter Huy met 8-3, Koersel won met 4-7 van Onbetong Tongeren.

Spraaktechnologie

Maandag 4 maart 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - SpraaktechnologieLernout & Hauspie overleefden het als vernieuwers niet maar zij hadden met hun spraaktechnologie wel één van de sleutels van de toekomst in handen. Toekomst? Het is al lang het heden. Ik kwam vandaag in de ban van nieuwe toepassingen. Een pratend alarmsysteem in je woning was er één van. Hilarisch is dat. Er zijn twee mogelijkheden. Het moet niet altijd een inbreker zijn waarmee het alarmsysteem praat. Voor de afwisseling mogen het toch ook de bewoners zijn die een praatje maken met hun (…) Het hele nieuwsbericht

1000 jaar Graafschap Loon

Zondag 3 maart 2019
Beringen - 1000 jaar Graafschap LoonZoomZeven geïnteresseerde leden van Femma Koersel-Steenveld bezochten in Alden Biesen de uitgebreide tentoonstelling ‘Limburg tussen staf en troon, 1000 jaar graafschap Loon’. Een enthousiaste gids leidde de dames op een aangename manier doorheen de geschiedenis van het graafschap Loon, de voorloper van onze provincie Limburg. Op hun weg maakten ze kennis met de Loonse steden, met graven en prins-bisschoppen, met helden en heiligen, met schilders en dichters, met zegels en handschriften… (…) Het hele nieuwsbericht

KVG bakt ze bruin!

Zondag 3 maart 2019
Beringen - KVG bakt ze bruin!ZoomKVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten) afdeling Beringen, Beverlo, Koersel en Paal organiseerde vandaag een pannenkoekendag. En dat werd uiteraard weer gesmaakt door de deelnemers. (Patrick Cosemans)
KVG bakt ze bruin!