Het overige nieuws

Gelijkspel voor KVK Beringen

Zaterdag 30 november 2019
Beringen - Gelijkspel voor KVK BeringenKVK Beringen is vandaag 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Zwarte Leeuw. Bij de rust was de stand 1-0. Stal Sport verloor met 4-1 bij KFC Eksel. Weerstand Koersel ging met 2-4 winnen bij Park Houthalen.

Zaalvoetbal: Aarschot - Koersel 6-3

Zaterdag 30 november 2019
Beringen - Zaalvoetbal: Aarschot - Koersel 6-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 6-3 verloren van FP Aarschot. Koersel staat achtste in de stand. ZVC Utd Beverlo klopte Onbetong Panna Tongeren staat aan de leiding.

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.

De Sint bij Stalvoc

Zaterdag 30 november 2019
Beringen - De Sint bij StalvocZoomDeze sportievelingen van volleybalclub Stalvoc ontvingen vandaag de Sint met heel veel enthousiasme!

Sinterklaas bij Gym 90 Beringen

Zaterdag 30 november 2019
Beringen - Sinterklaas bij Gym 90 BeringenZoomOok turnclub Gym 90 Beringen kreeg vandaag hoog bezoek. Sinterklaas zag dat er daar alleen maar brave kindjes waren. Ze werden dan ook extra in de watten gelegd door de Pieten! Het fotoverslag zal later te zien zijn op deze site.

Koud winterweer

Zaterdag 30 november 2019
Beringen - Koud winterweerDrukstijgingen zorgen de volgende dagen voor droger weer. Met aanvoer van koude lucht uit het noorden, gaan de temperaturen echter ook een stukje achteruit en tijdens de nacht is er kans op vorst. Volgend weekend wordt de stroming zonaal en worden depressies en storingen aangevoerd.
Vandaag/zaterdag is het mistig tijdens de ochtend, maar de rest van de dag verloopt zonnig en droog bij maxima rond 7 graden. De wind waait zwak uit een oostelijke sector.
Zondag is het bewolkt en koud (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Drie voertuigen betrokken in aanrijdingDrie voertuigen waren vrijdagnamiddag betrokken bij een kop-staartbotsing aan het kruispunt van de Beverlosesteenweg en de Ulfortstraat in Beringen-Mijn. Een vrouw (76) uit Paal en man (53) uit Pelt raakten lichtgewond.

Collegestraat Beringen

Zaterdag 30 november 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Collegestraat BeringenZoomEr wordt nog volop gewerkt in de Collegestraat in Beringen, op deze plek waar vroeger het college was, wordt nu gebouwd aan het nieuwe stadhuis. De gevel van het college en de kapel worden wel bewaard.

Mijnwerkers-brancardiers Beverlo

Zaterdag 30 november 2019
Uit de oude doos
Beringen - Mijnwerkers-brancardiers BeverloZoom
Het is bijna St-Barbara en daarom vandaag een foto uit het archief van Rob Leyssens met de mijnwerkers-brancardiers van Beverlo.

Kleindochter

Zaterdag 30 november 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - KleindochterZoomVandaag een gedicht over jong zijn...

Mooi wandelweekend

Zaterdag 30 november 2019
Lens op Beringen
Beringen - Mooi wandelweekendZoomHet wordt dit weekend koud maar mooi wandelweer, ideaal om eens mee te doen aan één van de winterwandelingen in Beringen. Bart Liesenborgs heeft zijn fototoestel alvast klaar!

Fietser (20) gewond bij aanrijding

Vrijdag 29 november 2019
Beringen - Fietser (20) gewond bij aanrijding
De 20-jarige Stef L. uit Beringen is gisterenavond, kort voor middernacht, gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Trichterheideweg in Hasselt.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Beringen - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Beringen - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Commentaar
Beringen - Vaarwel Zwarte Piet, Welcome Black FridayZoomHet is vandaag Black Friday, de zoveelste rage die vanuit Amerika komt overwaaien. Na Halloween mogen we ook meefeesten de dag na Thanksgiving waarbij reuze kortingen worden aangeboden. Voor de Amerikanen is de dag na Thanksgiving een vrije dag en dus ideaal om hun kalkoen te verteren maar vooral om te gaan shoppen. De wegen naar de shoppingmalls zien dan zwart van het volk. Vandaar de naam. Ook Beringen ontsnapt niet meer aan de rage. Be-MINE Boulevard maakt er een Black Weekend van, de (…) Het hele nieuwsbericht

Het warmste kerstconcert

Donderdag 28 november 2019
Beringen - Het warmste kerstconcertIn het kader van de warmste week organiseert de Harmonie Hoop in de Toekomst van Paal een kerstconcert, in samenwerking met de klassen muzieklab van de Academie Beringen, afdeling Paal, en de koren Mixed Voices, Amazing en Sint Cecilia Tervant. Dit alles ten voordele van de Open Hart Paal en Beukenveld. Het concert gaat door op zaterdag 21 december 2019 om 20u15 in de kerk van Tervant. 

Ondertussen, op de collegesite...

Donderdag 28 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomOok 's avonds wordt er gewerkt op de site van het college. Het nieuwe stadhuis krijgt stilaan zijn vorm! (Foto: Patrick Haesevoets)

Nieuwe vennootschap: Flybro's

Donderdag 28 november 2019
Kurt en Dieter Vliegen, beiden uit Beringen, en Gunther Vliegen uit Lummen hebben de besloten vennootschap Flybro's opgericht met zetel aan de Geiteling. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Nifare en GLX failliet

Donderdag 28 november 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Nifare met zetel aan de Elsenbosstraat en GLX met zetel aan de Leysestraat failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 december ingediend worden.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Dronken buschauffeur betrapt

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen reageren ouders verbijsterd op het feit dat een chauffeur van een schoolbus een positieve ademtest aflegde. Hij werd gecontroleerd door de politie. Er zaten op dat moment kinderen in de bus. De directie van de school heeft de ouders via een brief ingelicht. De chauffeur staat op non-actief.

Pelletkachel vat vuur

Donderdag 28 november 2019
Beringen - Pelletkachel vat vuurDe brandweer van Beringen kreeg gisterenavond een oproep toen passanten een felle rookontwikkeling zagen bij het tattoosalon van Fabrizio aan de Geiteling. De pelletkachel in de zaak was beginnen smeulen. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al gedoofd.

Infobord over partizanen WOII

Donderdag 28 november 2019
Beringen - Infobord over partizanen WOIIZoom
De stad Beringen is al een tijdje bezig met informatieborden te zetten op belangrijke locaties in de stad of op kerkhoven. Aan het kerkhof van Koersel krijg je voortaan meer info over vijf terechtgestelde verzetsstrijders.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Kerstfeest voor kansarme kinderen

Woensdag 27 november 2019
Beringen - Kerstfeest voor kansarme kinderenZoomOok dit jaar zorgt Benefit4kids weer voor kerstsfeer bij kansarme kinderen uit onze buurt. "We gaan het deze keer anders aanpakken en gaan op 8 december op uitstap naar Plopsaland indoor in kerstsfeer met leuke shows om de kinderen eens onbezorgd te laten genieten. En hier horen natuurlijk lekker eten en cadeautjes bij! Als jij een kindje blij wilt maken voor een dag en dit voor maar €10, dan kan dit door het bedrag over te schrijven naar vzw W4D BE 7397 3138 4410 60. Wij zijn jullie alvast dankbaar en de kinderen ook want hoe meer ermee kunnen hoe fijner", zegt Carmen Beyrus van Benefit4kids.

Nieuwe vennootschap: Vyda

Woensdag 27 november 2019
Wendy Gielen uit Vliermaal en Johannes Gielen uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Vyda opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management- en holdingactiviteiten en adviesverlening rond product- en dienstenbeheer.

Zachte ochtend

Woensdag 27 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zachte ochtendZoomJohan Put had deze ochtend nog geluk om wat zon op zijn huid te voelen bij zijn ochtendwandeling, al snel kwam er meer en meer grijs. Ook morgen krijgen we een wisselvallige dag met veel tinten grijs.

Uniek concert in CC Casino Beringen

Woensdag 27 november 2019
Beringen - Uniek concert in CC Casino BeringenZoomDe Poolse celliste Anna Mikulska en de Frans-Spaanse pianist Philippe Argenty leiden hun toehoorders graag doorheen de muziek en de muziekvormen van hun geboortelanden. Sinds 2014 werd het Duo Fortecello uitgenodigd op heel wat prestigieuze festivals in Griekenland, Italië, Polen en Tsjechië. In 2018 deden ze hun eerste tournee door China en een reeks concerten in Israël. Je kan ze aan het werk zien op donderdag 5 december in CC Casino Beringen. Tickets en info via deze site.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Beringen - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Atendo

Dinsdag 26 november 2019
Kenny Duytschaevers uit Beringen en Jan Meylaers uit Lummen hebben de besloten vennootschap Atendo opgericht met zetel aan de Kerselarenlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer management consulting en webdesign.

Weer ongeval op Koolmijnlaan

Dinsdag 26 november 2019
Beringen - Weer ongeval op Koolmijnlaan
Deze avond gebeurde het zoveelste ongeval op het kruispunt van de Zuidstraat en de Koolmijnlaan. Daarbij werd een vrouw gewond nadat ze botste tegen een bestelwagen. Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder op de drukke verkeersader tussen Leopoldsburg en Beringen.


Nieuwe vennootschap: CB Renovatie

Dinsdag 26 november 2019
Brent Coenen uit Beringen heeft de besloten vennootschap CB Renovatie opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, het plaatsen van chape, het uitvoeren van voegwerken en stukadoorswerk.

De Warmste Wintervoorstelling

Dinsdag 26 november 2019
Beringen - De Warmste WintervoorstellingDe Academie van Beringen organiseert dit jaar ook weer een Warme Wintervoorstelling. Met deze voorstelling maken de leraren en leerlingen hun publiek warm voor de gezelligste periode van het jaar. Je bent welkom op dinsdag 17 december om 19u in CC Casino Beringen. Ter plaatse kan je een vrije gift schenken of je kan nu al een bijdrage storten op volgend rekeningnummer: BE45 9730 7518 0589 op naam van Vriendenkring Academie Beringen. De opbrengst zal integraal geschonken worden aan het goede doel: Music Fund

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Beringen - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Ik vraag het aan...

Dinsdag 26 november 2019
Beringen - Ik vraag het aan...ZoomEen flirterig tafereel, gespot door Gust Ischen op de daken van Beringen.

Benefietconcert voor Nepal

Dinsdag 26 november 2019
Beringen - Benefietconcert voor NepalOp zaterdag 14 december organiseren Medora Belgium en Academie Beringen een benefietconcert met Anneleen Lenaerts, solo harpiste van de Wiener Filharmoniker. Anneleen zal werken spelen van oa. Fauré, Debussy, Nino Rota en Smetana. De Academie Beringen zorgt voor het voorprogramma. Mis deze unieke kans niet!  De opbrengst van deze avond gaat integraal naar ons project in Nepal. Tickets kosten 20 euro/ Academie Beringen: 011/42 42 77 of www.academieberingen.be

Duizenden euro's buit

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen afgelopen nacht binnen in tuincentrum Floralux in Ham. Zij hebben er duizenden euro's buit gemaakt. Om binnen te geraken hadden ze gaten in de muren gemaakt.

Julienne Theunis overleden

Maandag 25 november 2019
Vandaag is in Stal Julienne Theunis overleden, de weduwe van de in 2012 overleden René Bormans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Beringen ontwaakt

Maandag 25 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Beringen ontwaaktZoomEen blik vanuit Beringen richting be-MINE. (foto Gust Ischen)

Emma Meelberghs overleden

Maandag 25 november 2019
Beringen - Emma Meelberghs overledenGisteren is Emma Meelberghs overleden, de echtgenote van Marcel Beckx. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Frans Reynders overleden

Maandag 25 november 2019
Beringen - Frans Reynders overledenGisteren is Frans Reynders overleden, de echtgenoot van Rachelle Dewil. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 1-5 gewonnen op het veld van BS Sport. Aan de rust was de stand 1-0.
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Is er kans op een veerpont in Tervant?ZoomIn september 2021 wordt de brug over het Albertkanaal in Tervant afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe brug. De Beverlosesteenweg zal dan onderbroken zijn gedurende 9 maanden. Na die zwangerschap moet de bevalling van de nieuwe brug plaatsvinden. Maar wat gaat er gebeuren met het verkeer gedurende die 9 maanden? De automobilisten gaat wellicht last krijgen van ochtend- en avondmisselijkheid als ze in die uren in de file staan om in Beringen of Ham over het kanaal te geraken. Anderen zullen buikpijn (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ex-mijnwerkers blijven misnoegd over pensioenZoomEnkele honderden ex-mijnwerkers woonden vandaag de algemene vergadering van de KS Vriendenkring bij in de aula van de badzaal in Heusden-Zolder Er werd opnieuw een stand van zaken gebracht in verband met het pensioendossier waar al maanden discussie over is. De boodschap blijft dat bij de berekening van het mijnwerkerspensioen moet uitgegaan worden van 30/30 dienstjaren en niet van 25/30. Volgens de mijnwerkers worden de Belgische wetten niet correct uitgevoerd. Om dat duidelijk te maken zullen ze op 4 december, Sint-Barbara, naar eigen zeggen met zowat 250 ex-mijnwerkers naar de Zuidertoren in Brussel trekken.
Beringen - Alto Frejo zingt 475 euro bij elkaarZoomDe Paalse muziekgroep Alto Frejo zong deze ochtend aan café 't Centrum tijdens de zondagsmarkt. Ze speelden in het kader van de Warmste Week en dat bracht 475 euro op voor de Vlaamse Parkinson Liga.
Alto Frejo zingt 475 euro bij elkaarAlto Frejo zingt 475 euro bij elkaar
Zoom

Limburg United C - Miners: 77-86

Zondag 24 november 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg United C - Miners: 77-86Tegen het super jonge maar zeer getalenteerde Limburg United zagen we de thuisploeg de beste start nemen onder impuls van Daan Moens. Bij Miners nam Barry Dictus aanvallend het voortouw en zo bleven de Miners mooi in het spoor van de thuisploeg. We gingen rusten bij 40-40 en alles was te herdoen. In de tweede helft startten de Miners furieus en de driepunters van Saul Pauls en Michiel Reynders vlogen de thuisploeg om de oren en zorgden voor een gerust stellende 10 puntenkloof. Ferre Vanderhoydonck was (…) Het hele nieuwsbericht

Hond verjaagt dieven

Zondag 24 november 2019
Beringen - Hond verjaagt dievenDieven poogden een slag te slaan in een huis aan de Mierheuvelstraat in Paal. Zij sloegen op de vlucht toen de hond begon te blaffen.

FC Turkse- Stokkem 4-1

Zondag 24 november 2019
Beringen - FC Turkse- Stokkem 4-1FC Turkse heeft Stokkem A verslagen met 4-1. Zondag speelt FC Turkse thuis tegen Nevok Gruitrode. FC Turkse bengelt in de staart van het klassement.
Beringen - Zaalvoetbal: RSC Koersel - Full Genk 4-7In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 4-7 verloren van Full Genk. RSC Koersel staat achtste in de stand.Utd Beverlo speelde 1- 1 gelijk tegen La Baracca Houthalen en staat tweede in de stand.

Koersel weer onderuit tegen Beek

Zondag 24 november 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel weer onderuit tegen BeekEr zitten aan de wedstrijden tegen Beek nooit goede herinneringen vast. Al jaren loopt het mis. Vandaar zijn vakkundige bijnaam “zwarte beest”. Deze match kunnen we spreken over 3 saillante tegendoelpunten. Greenstar opende met een knal op de staander (7’). De Weerstand repliceerde met een doorsteekpas van Simsek naar Bilican waarna de thuisgoalie in corner kon werken (8’). Dan blijkt dat ook de beste doelman van de reeks zich kan misstappen. Bij het uitverdedigen sprong het leder te ver (…) Het hele nieuwsbericht

Wa ès ter te dóun?

Zondag 24 november 2019
Beringen - Wa ès ter te dóun?ZoomIn Paal kom je deze borden op verschillende plaatsen tegen. Als je deze QR-code scant weet je meteen wat er te doen is in Paal. Het is een initiatief van Paalonline.

Die ochtend aan het kanaal...

Zondag 24 november 2019
Beringen - Die ochtend aan het kanaal...ZoomMarleen Abeels is een vroege vogel, vandaag maakte ze deze foto aan het Albertkanaal.

Stal Sport pakt drie punten

Zondag 24 november 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport pakt drie puntenIn een wedstrijd die ontsierd werd door heel wat overtredingen heeft Stal Sport de drie punten kunnen thuishouden. Het eerste kwartier van de wedstrijd had niet veel om het lijf. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en doelkansen waren er niet. Overtredingen wel en dat zou de rest van de wedstrijd zo blijven. In de 17de minuut zagen we dan een grote kans voor de thuisploeg toen na een hoekschop de bal bij Hans Hermans belandde. Hans kopte hard op doel, de bezoekende doelman was geklopt, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - KVK Beringen wint van Helson HelchterenStal Sport heeft vanavond Lutlommel verslagen met 2-1. Weerstand Koersel verloor met 3-1 bij Bree-Beek. KVK Beringen versloeg Helson Helchteren met 3-2, na doelpunten van Driessen en Vangeneugden (2). Paal-Tervant A speelde thuis 2-2 gelijk tegen VV Hoeselt. Paal-Tervant B klopte Molenbeersel met 2-0.

Viktor Geboers overleden

Zaterdag 23 november 2019
Beringen - Viktor Geboers overledenGisteren is Viktor Geboers overleden, de echtgenoot van Leonie Put. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

De Zwarte beek

Zaterdag 23 november 2019
Lens op Beringen
Beringen - De Zwarte beekZoomAfgelopen kregen we een aantal vriesdagen. Voor Bart Liesenborgs, het moment om wat mooie foto's te maken, zoals deze aan de Zwarte beek in Paal.

Varkensmarkt Paal

Zaterdag 23 november 2019
Uit de oude doos
Beringen - Varkensmarkt PaalZoomDe Varkensmarkt is er wel niet meer in Paal maar dit is de weg naast de kerk, de huidige Pater Carremansstraat.

Het kasteel van den heer Doctoor

Zaterdag 23 november 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het kasteel van den heer DoctoorZoomGust Ischen trekt er altijd op uit met de fiets om op zoek te gaan naar locaties van oude postkaarten of foto's. En soms is het wat zoeken achter bomen...

In het spoor van de herfst

Zaterdag 23 november 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - In het spoor van de herfstZoomEdith heeft vandaag weer enkele wit gekleurde woorden...

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Beringen - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 22 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomTijdens de weekends van 23-24 en 30 november en 1 december werkt Infrabel aan het spoor. Hierdoor rijden er tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt. Je checkt voor je vertrek best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.

Mooi herfstweer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooi herfstweerZoomJohan Put maakte deze ochtend deze mooie herfstfoto vanuit Stal met zicht op de terril.

Sint-Barbaravieringen

Vrijdag 22 november 2019
Beringen - Sint-BarbaravieringenZoomTer gelegenheid van Sint-Barbara is er op woensdag 4 december om 10u een misviering in de kerk van Paal. Het stadsbestuur van Beringen zal na deze viering een receptie aanbieden aan de brandweerlieden en gepensioneerde mijnwerkers. Op zaterdag 7 december is er nog een misviering om 15u in de Mijnkathedraal van Beringen-Mijn. Ook na deze misviering is er een receptie.

Marisa presenteert exclusieve agenda

Vrijdag 22 november 2019
Beringen - Marisa presenteert exclusieve agendaZoomHet bekende Beringse naaktmodel Marisa Papen heeft een exclusieve agenda gemaakt met foto's gemaakt in IJsland. Marisa heeft oog voor de natuur en vraagt respect voor die natuur via haar project Plastic Sushi. De agenda bevat ook nog 12 posters, quotes, gedichten en een volle maan kalender. Meer info via deze link.

Nieuwe vennootschap: Malanca

Donderdag 21 november 2019
Peter Reyniers uit Koersel heeft de besloten vennootschap Malanca opgericht met zetel aan de Stalse Schansstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer personeelsadministratie, debiteurenbeheer, marktonderzoek en -analyse en inkoopbeheer.

Nieuwe vennootschap: BKME

Donderdag 21 november 2019
Birsen Yldirim uit Koersel en Melek Aydin uit Heusden-Zolder hebben de besloten vennootschap BKME opgericht met zetel aan de Molendijk in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten van een dienstenchequebedrijf en de uitbating van was- en strijkateliers.

Drie faillissementen

Donderdag 21 november 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag SVM, Obes en BHM Construct, allen uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 21 december ingediend worden.

Dodelijk ongeval in Schaffen

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een zwaar ongeval op de Beringenbaan in Schaffen is deze ochtend een bestuurder uit Duitsland om het leven gekomen. De man reed rond 5 uur van Paal richting Diest toen hij om nog onbekende reden van de baan raakte. Hij belandde tegen een boom en overleefde de klap niet. Een verkeersdeskundige en het labo kwamen ter plaatse. Volgens de vaststelling reed de man 30 km per uur te snel. Er waren geen technische mankementen aan de wagen. Waarom de man van de baan raakte, is nog niet duidelijk. 

Kerstconcert met Feel Good in de bib

Donderdag 21 november 2019
Beringen - Kerstconcert met Feel Good in de bibOp woensdagavond 18 december kan je in de bib van Beringen naar een kerstconcert van Feel Good. Dat is een Berings dameskoor en ze verwarmen je met hun zwoele stemmen, en brengen je alvast in Kerststemming. Kom je ook genieten van hun mooie gezang? Schrijf je in via bibliotheek[!]beringen.be, T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib. Toegang is 3 EUR. De opbrengst gaat integraal naar Zorghuis Limburg.

'Amazing Grace' in kerk van Koersel

Donderdag 21 november 2019
Beringen - 'Amazing Grace' in kerk van KoerselZoom De indrukwekkende muziekdocumentaire ‘Amazing Grace’, de film over het over twee avonden verspreide concert van Aretha Franklin in 1972, is op vrijdag 13 december te zien in de kerk van Koersel. De film wordt vertoond door The Roxy Theatre in het kader van De Warmste Week ten voordele van de vzw Tuki.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Nieuwe vennootschap: E&M Metalworks

Woensdag 20 november 2019
Eric Lemmens uit Kinrooi en Martin Lemmens uit Ophoven hebben de besloten vennootschap E&M Metalworks opgericht met zetel aan de Lochtemanweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen tanks en silo's en de vervaardiging en de montage van metalen constructiewerken en gebinten voor de bouw.

Amandus Boirts overleden

Woensdag 20 november 2019
Beringen - Amandus Boirts overledenIn Stal-Koersel is vandaag de uit Beverlo afkomstige en in Paal-Tervant woonachtige Amandus Boirts overleden, de echtgenoot van Leopoldine Geysen. Hij was 92 jaar Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Flink vriesweer

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Flink vriesweerZoomMarleen Abeels stuurde ons deze foto van een witte ochtend. Het heeft flink gevroren afgelopen nacht en dat zal ook de komende nacht nog zo zijn.

Jules Gijsbrechts overleden

Woensdag 20 november 2019
Beringen - Jules Gijsbrechts overledenZondag is de uit Paal afkomstige Jules Gijsbrechts overleden, de echtgenoot van Constance Beaufays. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Mooie herfstdag

Dinsdag 19 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooie herfstdagZoomGust Ischen genoot vandaag van een mooi fietstochtje van Beringen richting Stokrooie. En daar hoort een foto bij...

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Maurice Meykens overleden

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Maurice Meykens overledenIn Deurne-Diest is vandaag de uit Beverlo afkomstige Maurice Meykens overleden, de levensgezel van Rozina Aerts. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: donderdag (20.30-21 uur).

Man (36) gewond bij botsing

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Man (36) gewond bij botsingEen 36-jarige man uit Beringen en een 32-jarige vrouw uit Bree raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op Plockroy in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Muzikaal terras met Alto Frejo

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Muzikaal terras met Alto FrejoIn het kader van de Warmste week treedt Alto Frejo op zondag 24 november op ten voordele van de Vlaamse Parkinson Liga vzw. Het optreden is op het terras van café Centrum in Paal tijdens de zondagsmarkt van 10h00 tot 12h00.

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Beringen - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Beringen - Voetganger zwaargewond bij aanrijdingVanmorgen rond 7 uur raakten een 55-jarige voetganger uit Beringen en een auto in een aanrijding betrokken op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. De voetganger liep daarbij zware verwondingen op.

Nog meer feliciaties voor Nathalie

Maandag 18 november 2019
Beringen - Nog meer feliciaties voor NathalieZoom
Nathalie Thielemans uit Beverlo werd op 3 november 100 jaar en dat werd al flink gevierd met familie en vrienden. Zo werd zo ook nog eens in de bloemetjes gezet door S-Plus Beringen waar ze lid van is. Wat haar al die jaren zo fit houdt: en goed paar schoenen, elke dag de ‘gazet’ lezen, geen pintjes drinken maar wel champagne!

Damesvoetbal: Beringen - Bilzen 1-4

Maandag 18 november 2019
Beringen - Damesvoetbal: Beringen - Bilzen 1-4In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 1-4 verloren van Bilzen. Aan de rust was de stand 1-1. Truyers maakte het Beringse doelpunt.
Beringen - Volleybal: Stalvoc klopt DiepenbeekIn eerste provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo Diepenbeek A geklopt met 3-0. Stalvoc Beverlo staat tweede in de rangschikking.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Beringen - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Beringen - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Beringen - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Winst voor Paal-Tervant A

Zondag 17 november 2019
Beringen - Winst voor Paal-Tervant APaal-Tervant A heeft vandaag Hoepertingen verslagen met 0-1. Paal-Tervant B speelde 2-2 gelijk op het veld van Heidebloem Wijshagen. FC Turkse verloor met 3-2 van Thes Tessenderlo B.

Koersel overklast Zonhoven

Zondag 17 november 2019
Beringen - Koersel overklast ZonhovenVoetbalclub Weerstand Koersel heeft zich met verve hersteld van de nederlaag van vorige week in Schoonbeek. Zonhoven speelde aanvankelijk goed mee zonder voor echt doelgevaar te zorgen. Koersel daarentegen claimde in de 6de min al een penalty voor een haakfout op Coenen maar de scheids oordeelde dat dit net buiten de 16 gebeurde. Na een kwartier spelen kon Clerckx de steekpas van Pieter-Jan Maes mooi meenemen en hij werkte heel beheerst af 1-0! Koersel beheerste vanaf toen volledig het spelbeeld en elke (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen gemeenteraad

Zondag 17 november 2019
Beringen - Morgen gemeenteraadMorgenavond is er in de foyer van het Casino van Beringen de maandelijkse gemeenteraad. Iedereen is welkom om 19u om deze bij te wonen. Morgen staan onder andere volgende punten op de agenda: de meerjarenplannen van verschillende Beringse kerkfabrieken, de aankoop van een stuk bosgrond in Tervant, de aankoop van percelen grond voor de herinrichting van de markt van Beringen en een voorstel van Groen om een natuurbegraafplaats in te richten. Je kan morgenavond het verslag van de gemeenteraad lezen op onze site.

Miners winnen afgetekend: 87-65

Zondag 17 november 2019
Beringen - Miners winnen afgetekend: 87-65Een agressieve Miners defense zette Asse Ternat onmiddellijk op een 13-0 achterstand en ook na de beginfase bleven de Miners geconcentreerd en verzorgd basketbal spelen . Inside domineerde het duo Dictus-Camps de statische bezoekers en de zoneverdediging werd aan flarden geschoten door Vanderhoydonck en Van Baelen; Rust 48-22 Coach Comyn roteerde in de tweede helft met zijn hele selectie. Sterke drives van Heselmans en Nowicki zorgden ervoor dat de 30punten kloof op t bord bleef en pas in de laatste minuten kon (…) Het hele nieuwsbericht

Swingende Stam Jam Session

Zondag 17 november 2019
Beringen - Swingende Stam Jam SessionZoomDuvelclub De Stam in Paal organiseerde gisteren weer een Stam Jam Session, een avond waar iedereen op het podium zijn muzikaal talent kan tonen. En dat er talent is, werd gisteren nogmaals bewezen. Volgende week zaterdag is er opnieuw een hoogdag voor de Paalse Duvelclub: dan wordt er weer een nieuw erelid (n°700) gehuldigd. En dat is deze keer niemand minder dan de altijd swingende Boogie Boy. De avond zal muzikaal opgeluisterd worden door The Marks en Fred Klee & Eddy Schepers. Iedereen welkom vanaf 20u.

Nieuwe nederlaag voor Stal Sport

Zaterdag 16 november 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Nieuwe nederlaag voor Stal SportEen nieuwe nederlaag voor Stal Sport is het resultaat van de wedstrijd die zij vanavond in Reppel afwerkten. In feite begon de match met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, want na enkele seconden al kon Reppel een aanval via de rechterkant via Tijskens in doel besluiten. Een opdoffer voor Stal, dat echter meteen doorhad dat er nog 89 minuten te spelen waren. De bezoekers herstelden zich van deze tegenvallende start en begon goed mee te spelen. Toch bleven de aanvalsgolven van Reppel gevaar (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas bakt koekjes...

Zaterdag 16 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Sinterklaas bakt koekjes...ZoomWeer een mooi zonsondergang vandaag. Vertelde ze je vroeger ook dat Sinterklaas dan koekjes aan het bakken was? (Gust Ischen)

KVK Beringen verliest van Houtvenne

Zaterdag 16 november 2019
Beringen - KVK Beringen verliest van HoutvenneKVK Beringen heeft vanavond met 4-2 verloren van Houtvenne. Bij de rust was de stand 2-0. Zaterdag speelt KVK Beringen thuis tegen Helson Helchteren. Weerstand Koersel klopte Zonhoven Utd met 4-0 en moet zaterdag naar Bree-Beek. Stal Sport verloor met 3-0 bij RC Reppel en speelt komend weekend thuis tegen Lutlommel.
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel gelijk, Beverlo wintIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel 2-2 gelijk gespeeld in Meeuwen. Koersel staat zevende in de stand. ZVC Utd Beverlo won in Alken met 3-5 en staat tweede.

Fietsen langs het kanaal

Zaterdag 16 november 2019
Lens op Beringen
Beringen - Fietsen langs het kanaalZoomOnze fotograaf Bart Liesenborgs fietst vanuit Paal naar zijn werk in Zonhoven en hij maakt daarbij nog de tijd om onderweg foto's te maken zoals deze zonsondergang langs het Albertkanaal in Beringen.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Beringen - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Ochtendstond heeft goud in de mond

Zaterdag 16 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ochtendstond heeft goud in de mondZoomJohan Put maakte deze ochtend deze foto in Boven-Stal.

Paal herdenkt WOII met boek

Zaterdag 16 november 2019
Uit de oude doos
Beringen - Paal herdenkt WOII met boekZoomVorige week verscheen een mooi boek over Paal tijdens WOII. De bevrijding werd uitbundig gevierd met een heuse bevrijdingsstoet. Vandaag een foto uit onze oude doos waar de kinderen Roosevelt eren. Meer info over het boek via deze link.

Pieter Breugelstraat Beringen

Zaterdag 16 november 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Pieter Breugelstraat BeringenZoomElke week gaat Gust Ischen met een oude foto of postkaart op zoek naar de huidige plek. En die kan wel eens flink veranderd zijn...

Dansen op een koord

Zaterdag 16 november 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Dansen op een koordZoomElke zaterdag geven we in de rubriek 'Gekleurde woorden' een gedicht van Edith Oeyen geïllustreerd met een foto van Lambert Reynders.

Bromfietser gewond

Vrijdag 15 november 2019
Beringen - Bromfietser gewondEen 23-jarige bromfietser uit Beringen is donderdagavond rond 18 uur gewond geraakt na een botsing met een auto op de Diestersteenweg in Paal.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Een warme winter voor vogels

Vrijdag 15 november 2019
Beringen - Een warme winter voor vogelsZoomDe bibliotheek in Beringen verkoopt leuke pakketjes wintervoer voor vogeltjes t.v.v. De Warmste Week. De opbrengst gaat integraal naar Zorghuis Limburg.

Klaps knap 28ste

Donderdag 14 november 2019
Showbizz
Beringen - Klaps knap 28steZoom Tijdens de Red Bull Elektropdedia Awards werd de Beringse DJ Klaps (Thomas Klaps) knap 28ste in de Top 100 van de beste dj's van België. Goldfox, ofwel Kristof Claes werd 53ste. Charlotte De Witte werd uitgeroepen als beste dj.

Wedstrijd met kruiswoordraadsel

Donderdag 14 november 2019
Beringen - Wedstrijd  met kruiswoordraadselIn het kader van de Week van de Smaak kan je ook nog meedoen met een leuke wedstrijd. In het CC Beringen en in de Bib van Beringen kan je een kruiswoordraadsel invullen. Hiermee kan je cadeaucheques van Toerisme Beringen winnen.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Beringen - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Marie-Christine Reynders overleden

Donderdag 14 november 2019
Maandag is Marie-Christine Reynders overleden. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen  Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Heidi Wendelen in Stevoort.

Proeverij Oogst van Eden

Donderdag 14 november 2019
Beringen - Proeverij Oogst van EdenOp 10 december organiseert de bib van Beringen een bijzondere avond ten voordele van ‘De Warmste Week’. Hilde en Philip van restaurant Oogst van Eden bereiden een vijftal feesthapjes en ondertussen vertellen ze het verhaal achter hun restobar. Zij kiezen graag voor de korte keten en werken daarom met lokale producten uit heel Beringen. Ook gebruiken ze graag (lokaal) bier als ingrediënt. En natuurlijk moet al dit lekkers geproefd worden. Inkom: 5 euro Vooraf inschrijven via de bib. De opbrengst gaat naar Zorghuis Limburg.

Roxy slachtoffer van oplichters

Donderdag 14 november 2019
Beringen - Roxy slachtoffer van oplichtersZoomCinema The Roxy Theatre in Koersel is slachtoffer van een frauduleuze internetactie. Op facebook worden zogenaamd gratis tickets weggegeven. Wie op deze actie klikt, wint geen tickets maar is zijn persoonsgegevens kwijt en twee euro. Ook andere bioscopen waren vorige week ook al de dupe. Ludo Vangenechten, uitbater van The Roxy, roept iedereen op om niet te reageren op het bericht.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Beringen - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

René Vranckx overleden

Dinsdag 12 november 2019
Beringen - René Vranckx overledenVandaag is de in Koersel woonachtige René Vranckx overleden, de echtgenoot van Paula Haegdorens. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.15 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroeting: vrijdag (18.15-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Louisa Claes overleden

Dinsdag 12 november 2019
Beringen - Louisa Claes overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Louisa Claes overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Alfons Claes. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Jef Theunis overleden

Dinsdag 12 november 2019
Beringen - Jef Theunis overledenGisteren is de in Paal woonachtige Jef Theunis overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Julia Das. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Elza Engelen overleden

Dinsdag 12 november 2019
Beringen - Elza Engelen overledenZondag is Elza Engelen overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Isidoor Schoofs. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Beringen - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.
Beringen - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

De Terrilling zoekt warme steun

Dinsdag 12 november 2019
Beringen - De Terrilling zoekt warme steun
De Brede School De Terrilling is één van de goede doelen voor de Warmste Week. Wil jij nog een actie organiseren en weet je nog niet voor welk goed doel? Kijk dan snel op deze website.


Zingen voor je geheugen

Dinsdag 12 november 2019
De vzw Thuisverzorging De Eerste Lijn uit Beringen organiseert op donderdag 14 november een zangnamiddag. Onder begeleiding van piano of gitaar worden een uur lang liedjes uit de tijd van toen gespeeld. Het zangmoment is specifiek voor mensen met geheugenproblemen, hun mantelzorgers en verzorgenden uit de regio Beringen, Ham, Leopoldsburg en Tessenderlo. Waar: Vzw Thuisverzorging de Eerste Lijn Koolmijnlaan 86, Beringen Wanneer: 14/11/19 van 14.00u tot 15.00u. Inschrijven kan via  011/42.45.35 of 0473/309332. Of via mail: eerstelijn[!]deeerstelijn.be myriam[!]seniorenthuisadvies.be. Op 12 december is er ook nog een zangnamiddag. 

José Vleugels overleden

Maandag 11 november 2019
Beringen - José Vleugels overledenIn Kortenaken is zaterdag de uit Paal afkomstige José Vleugels overleden, de weduwe van Fernand Brugmans. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in uitvaartcentrum Hansen in Geetbets.

3 op 3 voor Arne Baers

Maandag 11 november 2019
Arne Baers uit Paal won vandaag zijn derde veldrit op rij met een knappe solo. Met 55 junioren doken ze de modder in tijdens de jaarmarktcross in Niel. "Mijn start was slecht. Ik was pas rond de 10e plaats het veld in. Hierna dan direct beginnen op te schuiven en vanaf ronde 2 zelf de leiding gepakt. Mijn voorsprong rustig verder opgebouwd tijdens de cross", vertelt Arne op Cyclingsite.be

Inbraak in drie horecazaken

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo is de voorbije nacht ingebroken in drie horecazaken. In de drie gevallen is er geld gestolen. De inbraken zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.
In de derde provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo C het met 3-1 gehaald van Opglabbeek. Stalvoc Beverlo staat vierde in de stand, Opglabbeek laatste.

Zaalvoetbal: Koersel klopt Tongeren

Maandag 11 november 2019
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel klopt TongerenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel Onbetong Panna Tongeren verslagen met 6-2. Koersel staat zevende in de stand.

Fons Van Elven overleden

Maandag 11 november 2019
Beringen - Fons Van Elven overledenIn Stal is gisteren Fons Van Elven overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Rachel Coninx. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Motard vlucht voor politie

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Antwerpsestraat in Diest trok een 23-jarige motorrijder uit Houthalen-Helchteren zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur de aandacht van de politie door zijn onaangepast rijgedrag. De motorrijder probeerde aan de politiecontrole te ontkomen door aan hoge snelheid weg te vluchten in de richting van Beringen. Hierbij maakte hij verschillende zware overtredingen en werd op het nippertje een aanrijding vermeden. Op de Wezelbaan in Schaffen hield de motorrijder het voor bekeken. Op beslissing van het parket van Leuven werd de motorfiets aan de ketting gelegd. De man beschikte niet over een geldig rijbewijs voor een motorfiets.

Bewoner gewond bij brand in flat

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag brak brand uit in een appartement aan de Generaal de Krahéstraat in Leopoldsburg. De brand heeft zware schade aangericht. Het appartement is onbewoonbaar. Een 76-jarige bewoner liep brandwonden op en is naar het ziekenhuis gebracht. Over de oorzaak van de brand is er nog geen duidelijkheid.

Getuigen van ongeval gezocht

Maandag 11 november 2019
Beringen - Getuigen van ongeval gezochtZoomAfgelopen nacht tussen 1 en 3 uur is een auto gebotst tegen een Nissan Juke die geparkeerd stond voor de deur van de eigenaar, aan de Koerselsebaan 128 in Heusden. Daarbij raakte de wagen ernstig beschadigd, maar de aanrijder is doorgereden, vermoedelijk richting Koersel. De politie is ondertussen met een onderzoek gestart. Brokstukken van de aanrijdende auto worden bekeken en ook de beelden van bewakingscamera's in de buurt. Getuigen - of alsnog de aanrijder zelf - mogen zich melden bij de politie of via 0474 05 81 26 of robbyv1975[!]gmail.com

Ochtendstralen

Maandag 11 november 2019
Beringen - OchtendstralenZoomJohan Put kon gisteren de zon mooi capteren tijdens zijn ochtendwandeling.
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - RIP Hier de Westhoek/De Weekkrant/Deze WeekHier de Westhoek/De Weekkrant/Deze Week, zoals het gratis reclameweekblad achtereenvolgens heette, zal niet meer in de brievenbus vallen. Na 70 jaar stopt uitgeverij Roularta er mee. De dalende inkomsten voor publiciteit worden als belangrijkste oorzaak opgegeven.
Het blad bracht lokaal nieuws dat als kapstok moest dienen om lezers aan te trekken waardoor de advertenties meer in het oog zouden springen. Het bleek uiteindelijk een te moeilijke evenwichtsoefening. Door de verminderde reclame-inkomsten nam het (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel verliest van Schoonbeek-BeverstOp de overwinning van de thuisploeg valt niets af te dingen maar een detail besliste over de 3 punten. Bij de eerste aanval van Schoonbeek-Beverst stond Koersel niet goed in positie en daar profiteerde Tulleneers optimaal van: 1-0 (1’). Koersel reageerde furieus en Clerckx en Claes wonnen hun duel in de rechthoek. Nico legde gepast terug voor de voeten van Simsek die laag rak trof : 1-1 (4’). De eerste minuten bleven bekoren: Nijs kopte in de handen van Frederix (5’) en Del Freo werd afgezonderd (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Paal-Tervant B wint van Lommel KolonieWeerstand Koersel heeft vandaag met 2-1 verloren bij Schoonbeek-Beverst. FC Turkse verloor met 1-3 van Grote Heide. Paal-Tervant B klopte Lommel Kolonie met 4-0.
Wedstrijdverslag
Beringen - Miners winnen van St.-Truiden: 68-67In een geladen derby en voor een vol huis nam Sint-Truiden de beste start: 16-23 Onder impuls van Toon Heselmans bleven de Miners echter aanklampen. Rust 32-35. In de tweede helft kon St.-Truiden tot 10 punten voorsprong nemen, maar de Miners bleven knokken en vooral de creatieve Saul Paul Asensio bracht hen terug in het spoor van de tegenstander. Wat dan volgde waren veel harde duels, veel emoties en veel strijd.
In een zinderend slot scoorde Barry Dictus eerst de ultieme driepunter die Miners (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi wandelweer

Zondag 10 november 2019
Beringen - Mooi wandelweerZoomHet is vandaag een mooie dag voor een herfstwandeling zoals Johan Put maakte in Stal.

Stal wint van Hamont

Zondag 10 november 2019
Beringen - Stal wint van HamontAls je drie keer scoort in een wedstrijd, win je meestal. Toch werd het voor Stal Sport dit keer slechts een nipte overwinning, want het eerste van de drie doelpunten werd in eigen doel gescoord. Dat gebeurde in de 31ste minuut, toen een eigen speler (Gillian Veestraeten?) de bal over doelman Driesmans in doel lobde. Voordien was er niet erg veel te vermelden geweest, enkel in minuut 10 een bezoekende kopkans die echter de goeie richting miste en in minuut 22 aan de overzijde een kopbal vanwege Hans Hermans in de (…) Het hele nieuwsbericht

Beringen klopt Bilzen-Waltwilder

Zaterdag 9 november 2019
Beringen - Beringen klopt Bilzen-WaltwilderKVK Beringen heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Bilzen-Waltwilder. Stal Sport klopte Exc. Hamont met 2-1. Paal-Tervant  A verloor met 0-2 van Kolmont.
Beringen - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Eekhorentje in de tuin

Zaterdag 9 november 2019
Lens op Beringen
Beringen - Eekhorentje in de tuinZoomOnze fotograaf Bart Liesenborgs voedert de vogeltjes in zijn tuin met o.a. nootjes, en dat is ook een lekker winterhapje voor dit eekhorentje.

Beringen Hoogstraat

Zaterdag 9 november 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beringen HoogstraatZoomVandaag een blik in de Hoogstraat in het centrum van Beringen.

Foto's uit WO 2

Zaterdag 9 november 2019
Uit de oude doos
Beringen - Foto's uit WO 2ZoomVanavond is er in OC De Buiting een herdenkingsavond rond WOII. Dit is één van de vele unieke foto's die er zullen te zien zijn. Enkele inwoners van Paal poseren bij grote zoeklichten om vliegtuigen te spotten. Meer info via deze link.

Ik hoor de stem van de regen

Zaterdag 9 november 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Ik hoor de stem van de regenZoomVandaag zijn Lambert en Edith volledig in herftsmodus.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Oeyen overleden

Vrijdag 8 november 2019
Beringen - Mia Oeyen overledenGisteren is Mia Oeyen overleden. Zij was 90 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Louis Steegmans overleden

Vrijdag 8 november 2019
Beringen - Louis Steegmans overleden
Vandaag is Louis Steegmans overleden, de echtgenoot van Gerda Vandergraesen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Gerda Truyens overleden

Vrijdag 8 november 2019
Beringen - Gerda Truyens overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Kwaadmechelen woonachtige Gerda Truyens overleden, de weduwe van Willy Steurs. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 15 november 10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: donderdag ( 18.30-19 uur).

Mooi wandelweer

Vrijdag 8 november 2019
Beringen - Mooi wandelweerZoomVandaag en morgen wordt mooi wandelweer voorspeld, ideaal voor een frisse neus tijdens een herfstwandeling.(foto Johan Put)

Maar de kat kwam weer

Donderdag 7 november 2019
Woorden van Jef
Beringen - Maar de kat kwam weerIk heb een mooi verhaal uit de Waterstraat in Beringen, de laatste wijk waar ik actief was als buurtwerker. Het lijkt wel een sprookje, geïnspireerd door het Zuid-Afrikaans lied "En die kat kwam weer." Luister maar...
Er was eens een oude Duitse vrouw met een zwarte kat, een vrouw die nota bene de Turken in de wijk haatte. Haar Turkse buurman was een verwoed tuinier, maar de kat had het daar niet op begrepen. Terwijl niemand het zag dabde ze de zaadjes bloot en deed haar behoefte in de tuin. De (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de collegesite...

Donderdag 7 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomVandaag nog eens een blik op de werken van het nieuwe stadhuis op de oude site van het college. (foto Patrick Haesevoets)

Gusta Sas overleden

Donderdag 7 november 2019
Beringen - Gusta Sas overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Gusta Sas overleden, de weduwe van Victor Wouters. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag 14 november (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Helden uit het cabaret

Donderdag 7 november 2019
Beringen - Helden uit het cabaretZoomIn CC Casino Beringen kan je zaterdag 9 november naar de voorstelling 'Helden uit het cabaret' van An Nelissen, Nele Goossens en Intgeniep. Dat is een humoristische voorstelling waarin twee cabaretières en een absurdistisch cabarettrio op zoek gaan naar hun persoonlijke helden uit het cabaret. In hoeverre zijn zij beïnvloed door of voelen ze zich verwant met comedygrootheden zoals Brigitte Kaandorp, Tineke Schouten en Toon Hermans? Welke conferences, acts en liedjes inspireerden hen bij het (…) Het hele nieuwsbericht

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Beringen - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zware brand aangestoken: één arrestatieZoomDeze morgen omstreeks 5.30u kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo melding van de brand van een appartement in de Hofstraat in Tessenderlo. Tevens bleek er ook een personenwagen vlakbij in brand te staan. De brandstichting aan een tweede voertuig was mislukt. In het appartement aan de Hofstraat verbleven blijkbaar 8 Bulgaren. Omstreeks 4.00u de voorbije nacht diende een interventieploeg van de lokale politie in hetzelfde appartement reeds tussen te komen omdat enkele van de Bulgaren (…) Het hele nieuwsbericht

The wonder years van De Bonanzas

Woensdag 6 november 2019
Beringen - The wonder years van De BonanzasZoomNadat De Bonanzas u op onnavolgbare wijze de allergrootste sixties hits voorschotelden, gaan ze dit seizoen een stapje verder met ‘The wonder years’. Met hun gekend aanstekelijk enthousiasme bladeren ze samen met u wat dieper door de onuitputtelijke sixties cataloog. Ze gingen voor u op zoek naar die geweldige songs die vandaag de radio helaas niet meer halen en tonen aan dat er zoveel meer was dan The Beatles en The Stones. Een frisse en veelzijdige selectie van nummers laat u deze (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Mismar

Dinsdag 5 november 2019
Mehmet Güler uit Den Haag heeft de besloten vennootschap Mismar opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in textiel, meubelen en geschenkartikelen, het uitbaten van kebab-zaken en slopingswerken van gebouwen.

Inbraak bij nachtwinkel

Dinsdag 5 november 2019
Beringen - Inbraak bij nachtwinkel
In Paal-dorp is afgelopen nacht ingebroken bij een nachtwinkel. De dieven forceerden rond 4u 's ochtends de deur van de winkel en gingen aan de haal met geld en sigaretten.

Lucienne Maris overleden

Dinsdag 5 november 2019
Beringen - Lucienne Maris overledenIn WZC Ocura in Beringen is zondag Lucienne Maris overleden, de echtgenoot van Fons Deferme. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Unieke verhalen uit de oorlog

Dinsdag 5 november 2019
Uit de oude doos
Beringen - Unieke verhalen uit de oorlogZoomWe geven nog graag dit fragment mee uit het boek over de Tweede Wereldoorlog in Paal: "Trees Rubens is een gewone Paalse moeder. Haar zoon is ondergedoken omdat hij weigert te gaan werken in Duitsland. Op de laatste dag van de oorlog nemen Duitse soldaten haar mee als gijzelaar. Tot in mei 1945 wordt ze opgesloten in het concentratiekamp van Ravensbrück, maar ze overleeft de oorlog. Bij haar terugkeer wordt een groot familiefeest gegeven. José Rubens is erbij als 12-jarige en ze herinnert zich hoe plezant het die dag was. Ze kent nog goed het feestmenu: Op de tafels stonden grote schotels, mooi versierd met op elke schotel een witte roos en wat groen, vol met… boterhammen. Wij kinderen mochten… onze buik vol eten! Dat was een echt feest. Ook na de oorlog was er nog voedselschaarste".
Beringen - Trio veroordeeld voor tabaksdiefstallenDrie mannen uit Houthalen-Helchteren hebben elk 25 maanden cel en een boete van 1.600 euro gekregen voor het plegen van tabaksdiefstallen. Zij sloegen vooral toe bij Okay en Colruyt, onder meer in Beringen en Zonhoven. De auto die zij gebruikten om de diefstallen te plegen is verbeurd verklaard. (PG)

Twee auto's botsen

Maandag 4 november 2019
Beringen - Twee auto's botsenIn de Wilgenstraat in Beringen-Mijn zijn vrijdag rond middernacht twee auto’s gebotst. Eén van de wagens kwam daarbij tegen een lantaarnpaal terecht. Een 34-jarige bestuurder uit Beringen raakte lichtgewond.

Koersel pakt 1ste periodetitel

Zondag 3 november 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel pakt 1ste periodetitelBregel verslaan werd geen eenvoudige bevalling want de Genkenaars hadden een stevige grendel op de poort geschroefd! Philips vond toch een gaatje (33’) waarin hij Simsek stuurde; maar die miste tot algemene consternatie van de Koerselse supporters waartoe een 50-tal ouders van jeugdspelers behoorden die uitgenodigd waren om de match gratis bij te wonen. Koersel drong na de rust op volle toeren aan om een opening te forceren. Nadat Clerckx de bezoekende keeper al eens getest had (48’) werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport verliest in Gruitrode

Zondag 3 november 2019
Beringen - Stal Sport verliest in  GruitrodeStal Sport heeft met 1-0 verloren op het veld van Nevok Gruitrode. Weerstand Koersel klopte Bregel Sport met 1-0. Turkse FC verloor met 3-2 in Louwel. Paal-Tervant A verloor met 1-2 van Heusden-Zolder. Paal-Tervant B verloor met 4-3 van Turkse Rangers.

José Ooms overleden

Zondag 3 november 2019
Beringen - José Ooms overledenGisteren is José Ooms overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Marcel Theunis. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Jos Cools overleden

Zondag 3 november 2019
Beringen - Jos Cools overledenGisteren is Jos Cools overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Weer ongeval op Koolmijnlaan

Zondag 3 november 2019
Beringen - Weer ongeval op Koolmijnlaan
Aan het kruispunt van de Zuidstraat en de Koolmijnlaan in Beverlo kwam het gisteren weer tot een ongeval met verschillende wagens. De politie kwam ter plaatse, het ongeval zorgde voor de nodige verkeershinder op de drukke as tussen Leopoldsburg en Beringen.


Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)
Beringen - KVK Beringen speelt gelijk in TurnhoutKVK Beringen is vanavond 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Turnhout. KVK Beringen ontvangt zaterdag Bilzen-Waltwilder.

Jef Vanwesemael overleden

Zaterdag 2 november 2019
Beringen - Jef Vanwesemael overledenGisteren is in Beringen Jef Vanwesemael overleden, de echtgenoot van Simonne Alen. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Arne wint iconische Koppenbergcross

Zaterdag 2 november 2019
Na zijn overwinning vorige week in Beringen heeft Arne Baers uit Paal gisteren de zware en glibberige Koppenbergcross gewonnen.Hij had bij de aankomst 30 sec. voor op nummer 2. Op het podium kreeg hij de befaamde kassei overhandigd uit handen van Paul Hereijgers.

Markt Beringen

Zaterdag 2 november 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomVandaag is Gust voor zijn duofoto te gast in het centrum van Beringen.

Kus in de ochtend

Zaterdag 2 november 2019
Lens op Beringen
Beringen - Kus in de ochtendZoomOnze fotograaf Bart Liesenborgs kon dit mooi plaatje vastleggen op de koude ochtend bij zonsopgang in de vallei van de Zwarte Beek in Paal.

Herinnering uit Pael

Zaterdag 2 november 2019
Uit de oude doos
Beringen - Herinnering uit PaelZoomVandaag een leuke oude postkaart met een herinnering uit Pael.

Nick Wijckmans overleden

Zaterdag 2 november 2019
Beringen - Nick Wijckmans overledenOp 29 oktober overleed in Zonhoven de uit Koersel afkomstige Nick Wyckmans. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Zonhoven.
Beringen - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Beringen - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Auto in beek: vier gewonden

Vrijdag 1 november 2019
Beringen - Auto in beek: vier gewondenVanmiddag ging op de Industrieweg in Paal een auto van de baan. De wagen belandde in de beek. Bij het ongeval vielen vier gewonden.

Fietser gewond op Diestersteenweg

Vrijdag 1 november 2019
Op de Diestersteenweg in Paal raakten gisterenavond een fietser uit Lummen en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd gewond.

Vier generaties

Vrijdag 1 november 2019
Beringen - Vier generatiesZoom
We geven vandaag graag deze foto nog mee van een trots viergeslacht. Oma Anna Herteweg, de fiere mama Katja Coenen,  Alizée Thys en moeke Heidi Vandevenne.

Druilerig herfstweer

Vrijdag 1 november 2019
Beringen - Druilerig herfstweerZoomHet is geen perfect wandelweer maar wie een wandeling doet in de bossen kan nog altijd genieten van de vele paddenstoelen. (Gust Ischen)
Druilerig herfstweerDruilerig herfstweerDruilerig herfstweer
Zoom

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Beringen - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Allerheiligen

Vrijdag 1 november 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat de doden herdacht worden. Edith maakte hiervoor een extra gedicht.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen