Het overige nieuws

Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Nand Peremans overleden

Woensdag 31 maart 2021
In Meldert is vandaag Nand Peremans overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Marieke Luyten. Hij was 89 jaar en afkomstig van Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

André Beauson overleden

Woensdag 31 maart 2021
Beringen - André Beauson overledenGisteren is André Beauson overleden, de echtgenoot van Germaine De Kenne. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Vrouw (55) gewond bij botsing

Woensdag 31 maart 2021
Een 55-jarige vrouw Leopoldsburg is gisterenavond gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen een vrachtwagen en een auto op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Oosthamsesteenweg in Beverlo. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraakpoging in huis mislukt

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden binnen te dringen in een huis aan de Schoterheide in Tessenderlo. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Fietser bezweken na ongeval

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Fietser bezweken na ongevalDe 74-jarige fietser Willy Wouters uit Tessenderlo die maandag door een auto bestuurd door een 84-jarige vrouw werd gegrepen op het kruispunt van de Processieweg en de Schooterweg in Tessenderlo is gisteren in het ziekenhuis aan de opgelopen verwondingen bezweken. Een verkeersdeskundige kreeg de opdracht van het parket om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Marèse Peters overleden

Woensdag 31 maart 2021
Beringen - Marèse Peters overledenGisteren is Marèse Peters overleden, de echtgenote van Edmond Nuyts. Zij was 81 jaar en afkomstig van Riemst. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats in de parochiekerk van Koersel.
Weerbericht
Beringen - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Beringen - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Garnizoen verhuist naar 2022

Woensdag 31 maart 2021
Beringen - Garnizoen verhuist naar 2022ZoomHet festival Garnizoen wordt verplaatst naar donderdag 26 mei 2022, Hemelvaart. De volledige originele line-up blijft behouden. Alle tickethouders ontvangen in de loop van volgende week een mail in verband met hun aangekochte tickets en drankbonnen. Charlotte De Witte blijft één van de headliners.
Beringen - Man krijgt werkstraf voor verkeersagressieEen 67-jarige man uit Hamont-Achel is veroordeeld tot een werkstraf van 85 uur en een boete van 800 euro na een geval van verkeersagressie in Beringen. Als de werkstraf niet binnen de termijn wordt uitgevoerd, wacht hem een celstraf van zes maanden.
Beringen - Warmste dag in maart sinds metingenZoomHet was gisteren de warmste dag in maart sinds het begin van de metingen in 1892. In Ukkel werd net geen 24 graden gehaald, maar hier in de Kempen gaan we daar meestal wat boven. En mogelijk wordt het vandaag nog warmer. Rajesh Gielen genoot gisteren alvast van een mooie zonsondergang aan de Paalse Plas.

Special rond Bruce Springsteen

Woensdag 31 maart 2021
Beringen - Special rond Bruce SpringsteenZoomZaterdag 3 april is er op Radio Benelux een speciale uitzending rond Bruce Springsteen naar aanleiding van het verschijnen van het boek 'Springsteen in Nederland". Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee geven in de studio van de Beringse lokale radio tekst en uitleg over dit indrukwekkend naslagwerk over 'The Boss'. Luister mee tussen 13u en 15u via www.radiobenelux.be of FM 107.5, 105.5 of 105.
Beringen - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)

Woninginbraak mislukt

Dinsdag 30 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden een slag te slaan in een woning aan de Kruienstraat in Meldert (Lummen). Zij slaagden echter niet in hun opzet. De feiten zijn gisteren vastgesteld.
Beringen - Bromfietster (19) gewond bij valEen 19-jarige bromfietsster uit Beringen raakte gisterennamiddag gewond bij een val. Het ongeval gebeurde in de Stationsstraat in Halen.

Gewond bij kopstaart-aanrijding

Dinsdag 30 maart 2021
Bij een kop-staartbotsing op de Industrieweg in Paal viel gisterennamiddag één gewonde: een 19-jarige uit Leopoldsburg.

Fietser (27) gewond bij botsing

Dinsdag 30 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo botsten vanmiddag een scooterrijder en een 27-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Leineke Sas overleden

Dinsdag 30 maart 2021
Beringen - Leineke Sas overledenGisteren is Leineke Sas overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Jos Vanzeir. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - ‘Tis allemaol gin hoarsnije’Het is een uitspraak die vaak in het dialect uit een volksmond komt en wil zeggen dat het leven niet altijd eenvoudig is. Je kan dat gezegde dan ook op heel veel verschillende dialectische manieren trachten te schrijven. Wat aangeeft dat leven nooit simpel is. Waar het echt om gaat is de boodschap . Dat de kappersschaar weer werkloos in het salon ligt. Waarom wordt dat beroep geviseerd? Daar gaat mijn haar rechtop van staan. Blijkbaar is het allemaal veel ingewikkelder dan haar snijden. Als men iedere bezoeker (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Jans overleden

Dinsdag 30 maart 2021
Zondag is de uit Koersel afkomstige Marcel Jans overleden. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heusden-Centrum.
Beringen - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kwam het in Diest op het kruispunt van de Fabiolalaan met de Krokusstraat tot een aanrijding tussen een personenwagen bestuurd door een 59-jarige man uit Diest en een 19-jarige fietser, eveneens uit Diest. De fietser werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De autobestuurder bleek ernstig onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Volle maan

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Volle maanZoomDeze week was er weer een prachtige volle maan te bewonderen. En dan staat Bart Liesenborgs paraat met zijn telelens.

Mooie lentedagen

Maandag 29 maart 2021
Vandaag gezien
Beringen - Mooie lentedagenZoomWe krijgen enkele mooie lentedagen en de zon toont zich in haar volle glorie. (Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)

Viviane Put overleden

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Viviane Put overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Viviane Put overleden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne wordt geplaatst in het urnenveld op de begraafplaats van Koersel.

Andre Croonenborghs overleden

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Andre Croonenborghs overledenVandaag is Andre Croonenborghs overleden, de echtgenoot van Francine Belen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag in intieme kring plaats op de begraafplaats van Beverlo.

Katleen Verbeeck overleden

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Katleen Verbeeck overledenGisteren is Katleen Verbeeck overleden. Zij was 28 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van Koersel.
Beringen - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)
Beringen - Een paasgeschenkje voor leden S-PlusZoomHet verenigingsleven ligt momenteel door corona helemaal stil maar de leden worden nergens vergeten, dat zagen we de afgelopen dagen al meermaals. Ook de leden van S-Plus Beringen-Centrum krijgen een leuke attentie voor Pasen.
Een 64-jarige voetgangster uit Beringen raakte gisterenavond gewond bij een aanrijding met een fietser. Het ongeval gebeurde in de Genenbosstraat in Lummen.

Fietser in kritieke toestand

Maandag 29 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 74-jarige fietser uit Tessenderlo is deze voormiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Processieweg en de Schoterweg in Tessenderlo. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval. Het rijbewijs van de 84-jarige autobestuurster is ingetrokken.
Beringen - Marie-Louiske Smolders overledenIn Stal is gisteren Marie-Louiske Smolders overleden, de echtgenote van Milo Vangenechten. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Schotten in Paal

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Schotten in PaalZoomIn de weides van landbouwer Kristof Costermans in de buurt van de Deurnestraat in Paal kan je voortaan ook deze Schotse Hooglandrunderen bewonderen. Of ze af en toe ook een whisky krijgen is niet geweten. (Foto's Bart Liesenborgs)
Schotten in PaalSchotten in PaalSchotten in Paal
Zoom

Bieblo geeft leestips voor kids

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Bieblo geeft leestips voor kidsZoomJe hebt zin in een goed boek, maar je kan niet kiezen, of je weet niet waar je moet beginnen? Dan is er nu Bieblo. Deze tool geeft boekentips aan kinderen van 6 tot 11. Al swipend door mooie illustraties vertel je aan Bieblo wat jouw interesses zijn. Op het einde krijg je 8 boekentips die passen bij jouw interesses en leeftijd. Staat er tussen de 8 leestips toch geen boek dat je aanspreekt? Vernieuw dan de pagina voor andere boekentips uit de bib. Elke boekentip kan je meteen uitlenen!

Ontbijt voor Broederlijk Delen

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Ontbijt voor Broederlijk DelenZoom
Naar jaarlijkse gewoonte biedt parochie Korspel met Palmzondag een ontbijt aan ten voordele van Broederlijk delen. Coronoproof werd een afhaalmoment georganiseerd.


Ontbijt voor Broederlijk DelenOntbijt voor Broederlijk DelenOntbijt voor Broederlijk DelenOntbijt voor Broederlijk Delen
Ontbijt voor Broederlijk DelenOntbijt voor Broederlijk Delen
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren rond 3 uur werd de politie in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Overstraat in Diest. Ter plaatse troffen ze een 43-jarige vrouw uit Diest aan in haar wagen. Zij had net vier geparkeerde voertuigen aangereden. Gezien de alcoholgeur die ze verspreidde werd de vrouw meegenomen voor een ademtest waarin ze echter niet slaagde. Daarop werd een bloedstaal afgenomen. Het parket besloot het rijbewijs van de vrouw onmiddellijk in te trekken. De dame kreeg eveneens een COVID-pv voor het negeren van de avondklok.

Boerenwijsheid (44)

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Boerenwijsheid (44)ZoomIs het op St. Rupertus (27 maart) helder en rein, zo zal ook de zomer zijn.
Beringen - Een paasgeschenkje voor Samana TervantZoomDe leden van Samana Tervant krijgen deze week een kort bezoekje van de kernleden en mogen een leuk paasgeschenk ontvangen.

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Beringen - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.
Beringen - Scooterrijder (33) gewond bij botsingOp de Koolmijnlaan kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen een auto en een 33-jarige scooterrijder uit Beringen. Deze laatste raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Oever hersteld

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Oever hersteldZoomIn Tessenderlo is de oever die vorige week instortte hersteld. De oorzaak ligt waarschijnlijk bij de werken voor de nieuwe brug die vorig jaar werd gebouwd. Het fietspad langs het Albertkanaal is terug open.

Fietsen gestolen uit tuinhuis

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Huisveldenstraat in Lummen zijn twee fietsen gestolen uit een tuinhuis. De diefstal is gisterenmiddag vastgesteld.
Beringen - Gewijzigde verkeerssituatie KasteletsingelZoomOp de Kasteletsingel vanaf de brug richting Beringen-Mijn is er een gewijzigde verkeerssituatie. Net voor het kruispunt met de Nijverheidsstraat is de dubbele rijstrook er versmald tot één.  En dat is voor veel automobilisten wel even schrikken en vooral wennen.
Beringen - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.
Beringen - Viering Sint-Pietersbandenkerk BeringenZoomVanuit de Sint-Pieters-Bandenkerk Beringen werd deze viering opgenomen. De lectoren zijn vanuit de gemeenschap van Beringen-Mijn. Voorganger is deken Marcel. Wie wil kan vandaag tussen 9u30 en 11u nog een palmtakje afhalen in de kerk.

Nieuwe vennootschap: De Moffarts

Zaterdag 27 maart 2021
Luc Beerten en Chantal Geukens, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap De Moffarts opgericht met zetel aan de Middenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle verrichtingen van roerende en onroerende aard.

De grote lenteschoonmaak?

Zaterdag 27 maart 2021
Beringen - De grote lenteschoonmaak?ZoomHet was vandaag weer ontzettend druk aan het containerpark. Is iedereen bezig met de grote lenteschoonmaak? Of zijn we er niet gerust in dat het park open blijft door corona? (Stephan Volders)

'Houd rekening met elkaar'

Zaterdag 27 maart 2021
Beringen - 'Houd rekening met elkaar'ZoomOp het fiets- en wandelpad rond de Paalse Plas is het bij momenten behoorlijk druk. Daarom werden deze bordjes gezet om wat meer rekening met elkaar te houden.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
Beringen - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

Albertkanaal in de ochtend

Zaterdag 27 maart 2021
Lens op Beringen
Beringen - Albertkanaal in de ochtendZoomBart Liesenborgs fietst elke dag vanuit Paal naar zijn werk in Zonhoven via het Albertkanaal. Hij heeft altijd wel een fototoestel op zak om even stil te staan bij de schoonheid onderweg.

Een mystieke nacht

Zaterdag 27 maart 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Een mystieke nachtZoomEdith brengt vandaag een tekst voor G.

Kerk van Korspel

Zaterdag 27 maart 2021
Uit de oude doos
Beringen - Kerk van KorspelZoomVandaag een ingekleurde foto door Chris Ume van de kerk van Korspel.

Hotel du cerf

Zaterdag 27 maart 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hotel du cerfZoomProeven van een verzorgde keuken in een restaurant is er voorlopig nog niet bij. Afhalen kan nog wel. We wensen je alvast smakelijk weekend.

Boekenzoektocht

Zaterdag 27 maart 2021
Beringen - BoekenzoektochtZoomCharlien en Roxanne, dochters van Evelien Bossaert, deden enthousiast mee aan de boekenzoektocht van bib in Beringen-centrum tijdens deze Jeugdboekenmaand! Doe je ook nog mee? Je vindt de deelnamekaart in een schatkist aan de Graaf van Loonstraat 2!
Beringen - Inbraak in Paalse school misluktOnbekenden probeerden binnen te dringen in de lagere school aan de Meldertsesteenweg in Paal. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is vanmorgen vastgesteld.

Voetgangster (86) aangereden

Vrijdag 26 maart 2021
Een 86-jarige voetgangster uit Beringen is gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op de Noordlaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 20.15 uur.

Drie overladen vrachtwagens

Vrijdag 26 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn gisteren bij een controle drie overladen vrachtwagens uit het verkeer geplukt. Dat leverde de staatskas in het totaal 1.625 euro op. Er werden ook enkele chauffeurs betrapt die belden tijdens het rijden.

Inbraak bij bejaarde

Vrijdag 26 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Wijngaardstraat in Diest is ingebroken in de woning van een bejaarde vrouw. Er zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Beringen - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vakbonden roepen op tot staking

Vrijdag 26 maart 2021
Beringen - Vakbonden roepen op tot stakingZoomMaandag 29 maart is er door de vakbonden opgeroepen om te staken. Het ABVV en het ACV willen een interprofessioneel akkoord (IPA) voor 2021 en 2022. Dit akkoord moet de vier miljoen werknemers ten goede komen. "Jammer genoeg wijzen de werkgevers elke mogelijkheid af om loonsverhogingen van meer dan 0,4% toe te laten. Zo wordt een constructieve dialoog onmogelijk. De werkgevers verschuilen zich achter de coronacrisis, wanneer ze zeggen dat de ondernemingen geen liquide middelen meer hebben. Veel (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Nu staken, zal onze welvaart kraken'ZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg roept op om niet deel te nemen aan de staking van aanstaande maandag. “We roepen iedereen op tot redelijkheid en vragen werknemers om niet te staken op maandag 29 maart, exact de dag waarop we met ons land een derde lockdown ingaan. Dit is echt onbegrijpelijk en onverantwoord. Een staking zal opnieuw zwaar aankomen bij alle ondernemingen die het nu al een jaar bijzonder moeilijk hebben. Iedereen voelt aan dat dit het slechtst denkbare moment is om onze economie nog een extra klap te geven. En ook onze internationale concurrentiepositie en reputatie zullen lijden onder een staking”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Torenvalk gespot

Vrijdag 26 maart 2021
Beringen - Torenvalk gespotZoomJohan Put kon op de mijnterril deze torenvalk spotten.
Beringen - Attentie voor leden Femma Koersel-SteenveldZoomDe kernleden van Femma Koersel-Steenveld wilden hun leden in deze coronatijd een hart onder de riem steken door hun een bemoedigend woordje, leuke eiweetjes, een voorbeeldje voor het maken van een paasbloemstukje en een zakje kleurrijke bloemenzaadjes aan te bieden. (Marie-Claire Nickmans)

10 extra Fundels

Vrijdag 26 maart 2021
Beringen - 10 extra FundelsZoomIn de komende verlengde paasvakantie biedt de bib van Beringen tien extra Fundels aan. Zoek je een fijne manier om je kind bezig te houden terwijl jij telewerkt? Tijdens de extra lange paasvakantie is er tijd voor extra leesplezier met de Fundels interactieve kinderboeken van de bib. Van 29 maart tot en met 18 april lees je gratis 10 digitale kinderboeken. Download de Fundels-app, meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel en begin te lezen. Elk verhaal wordt voorgelezen en daarna kan je allerlei leuke spelletjes doen, alleen of samen met een (groot)ouder. Veel lees- en speelplezier!

Miet Dirix overleden

Donderdag 25 maart 2021
Beringen - Miet Dirix overledenVandaag is Miet Dirix overleden, de weduwe van de in 2009 overleden René Ceunen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Beringen - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Beringen - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Leopold Gielis overleden

Donderdag 25 maart 2021
Beringen - Leopold Gielis overledenGisteren is de in Paal woonachtige Leopold Gielis overleden, de echtgenoot van Orpha Van Sweevelt. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Beringen - Jongen (10) gewond bij kop-staartbotsingOp het kruispunt van de Paalsesteenweg en de Katermeerstraat in Paal raakten deze namiddag twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij raakte een 10-jarige jongen uit Houthalen-Helchteren lichtgewond.

Inbraak in flat: geld weg

Woensdag 24 maart 2021
Gisterennamiddag is er ingebroken in een appartement aan de Hekstraat in Beringen. Er is zo'n 1.000 euro gestolen.

Nieuwe vennootschap: TLK

Woensdag 24 maart 2021
Tabitha Leyssens en Koen Nulens, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap TLK opgericht met zetel aan de Sint-Catharinastraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer zelfstandige thuisverpleging en medische pedicure.

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Beringen - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Beringen - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Emma Schoofs overleden

Woensdag 24 maart 2021
Beringen - Emma Schoofs overledenVandaag is Emma Schoofs overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Frans Cuyvers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag plaats in dekenale kerk in Beringen-Centrum.
Beringen - Weg naar herstel traag, staking onverantwoordZoomDe conjunctuurbarometer van ondernemersvereniging Voka – Kamer van Koophandel Limburg voorspelt de komende zes maanden een lichte vooruitgang in de Limburgse economie, maar het herstel verloopt allesbehalve snel. De weg naar een pre-coronatijdperk lijkt nog ver weg. Een lichtpuntje is wel dat het aantal starters opnieuw toeneemt. 
De staking van 29 maart wordt door VOKA "waanzinnig" genoemd. 
“Daarom hebben we een online pamflet gelanceerd met 5 redenen om niet te (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser tegen rotonde

Woensdag 24 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond reed een pizzabezorger met zijn bromfiets tegen de rotonde in de Speelhofstraat in Diest. Hij werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Beringen - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Zesde Covid19-wandeling

Woensdag 24 maart 2021
Beringen - Zesde Covid19-wandelingZoomWandelclub Paul Gerard organiseert haar zesde Covid19-wandeling, die kan gewandeld worden van zaterdag 27 maart 2021 tot en met zondag 18 april 2021. Startplaats: Hof Ter Schaarbeek, Slaagstraat 7 in Beringen.

Een mooie zonsondergang

Dinsdag 23 maart 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een mooie zonsondergangZoomGust Ischen staat altijd paraat om de zonsondergang te vatten in een mooi beeld.
Beringen - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Gemeente Tessenderlo tegen pijplijnZoomDe gemeente Tessenderlo gaat zich verzetten tegen één van de trajecten van de zogenaamde 'leidingstraat' tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. In die leidingstraat komen verschillende pijpleidingen samen, zoals pijpleidingen voor waterstof en propaangas. Over de drie mogelijke trajecten loopt momenteel een openbaar onderzoek. Een traject loopt door de toegang tot het natuurgebied Gerhagen en dat is voor de Looise burgemeester, Fons Verwimp, onaanvaardbaar. Eén van de tracés loopt ook door Beringen, meer bepaald het natuurgebied van de vallei van de Zwarte Beek. Het openbaar onderzoek loopt nog tot eind april. Meer info via deze link.

Brug beklad

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brug bekladZoomDe nieuwe fiets- en voetgangersbrug aan de Kanaalweg in Tessenderlo is ondertussen al bewerkt met graffiti.

191 hardrijders tegen de lamp

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal (Diest -Scherpenheuvel-Zichem) heeft gisteren 191 hardrijders betrapt. Twee bestuurders die respectievelijk 114 en 122 km per uur reden in de zone 50 moeten hun rijbewijs inleveren.

Twee woningen uitgebrand

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In het Parelserf in Diest zijn gisterenavond twee woningen uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. De getroffen bewoners konden de nacht doorbrengen bij familie of vrienden. Vandaag wordt naar een definitief onderkomen gezocht voor de betrokkenen. Een branddeskundige onderzoekt de oorzaak van de brand.

Coronacijfers Beringen

Dinsdag 23 maart 2021
Beringen - Coronacijfers BeringenZoomIn de periode van 15/3 – 21/3 waren er in Beringen 81 positieve covid-19 gevallen. Wie de cijfers in Beringen wil volgen, kan terecht op deze link.

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Beringen - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Beringen - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

Rosalie Wils overleden

Maandag 22 maart 2021
Vandaag is de in Koersel woonachtige Rosalie Wils overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Albert Vanzeir. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Zes chauffeurs onder invloed

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn de voorbije dagen zes bestuurders betrapt die onder invloed reden. Hun rijbewijs is in opdracht van het Leuvense parket onmiddellijk ingetrokken.

Autoschuimers op pad

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest waren gisteren autoschuimers op pad. Zij sloegen toe op het Stationsplein.

Vermiste vrouw aangetroffen

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest was een bewoonster van een rustoord vermist. De politie heeft haar aangetroffen in Kessel-Lo.

Geseinde man ingerekend

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal heeft in Diest een man ingerekend die geseind stond omdat hij nog een celstraf van 37 maanden moet uitzitten. Hij is naar de gevangenis gebracht.

Feestje stilgelegd

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren een feestje stilgelegd in een appartement aan de Antwerpsestraat in Diest. Vier personen waaronder een man uit Beringen kregen een coronaboete. De andere aanwezigen konden via het balkon op de vlucht slaan.

66 hardrijders betrapt

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend zijn in Diest bij een verkeerscontrole 66 hardrijders geverbaliseerd. Verder werden onder meer 12 personen betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel terwijl 6 bestuurders een boete kregen omdat zij van hun gsm gebruik maakten aan het stuur.
De jaarlijkse restaurantdag ten voordele van Okra Beringen Noord is elk jaar een gigantisch succes maar door corona kan deze dit jaar niet plaatsvinden. Maar niet getreurd: Op zondag 25 april kan u tussen 10u30 en 14u30 in De Schans, Bivakstraat 6, Beverlo uw driegangenmenu (met keuze uit drie hoofdgerechten en twee nagerechten) gaan afhalen voor slechts 18 euro. Neem contact op met Okra Beringen Noord via tel. 011-401328 voor 15 april om je bestelling te plaatsen.

Boerenwijsheid (43)

Maandag 22 maart 2021
Beringen - Boerenwijsheid (43)ZoomMaart niet te droog en niet te nat, vult de boer zijn kist en vat. (foto Evi Clerckx)

Daar zijn de paasklokjes

Zondag 21 maart 2021
Beringen - Daar zijn de paasklokjesZoomDeze gele narcissen, ook paasklokjes genoemd, staan in volle bloei aan de Paalse Plas. Het weer was op deze eerste lentedag misschien niet al te mooi maar van deze bloemen werden we wel vrolijk.
Daar zijn de paasklokjesDaar zijn de paasklokjes
Zoom

Fietser gewond op kruispunt

Zondag 21 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Baalmolenstraat en de Sportlaan in Tessenderlo is deze namiddag een verkeersongeval gebeurd. Daarbij is een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Wereld Downsyndroomdag

Zondag 21 maart 2021
Beringen - Wereld DownsyndroomdagZoomDe kinderen van Spectrumcollege campus Paal stonden afgelopen vrijdag al stil bij de Wereld Downsyndroomdag. Ze kwamen naar school met verschillende sokken! (An Jans)
Wereld DownsyndroomdagWereld DownsyndroomdagWereld DownsyndroomdagWereld Downsyndroomdag
Zoom
Beringen - Twee inbraakpogingen op GeitelingOp de Geiteling in Beringen zijn twee inbraakpogingen ondernomen maar de daders slaagden niet in hun opzet. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Mountainbiker gewond bij val

Zondag 21 maart 2021
Beringen - Mountainbiker gewond bij valZoomVanmiddag is een mountainbiker gewond geraakt bij een val op de Avonturenberg in Beringen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Gebedsviering Korspel

Zondag 21 maart 2021
Beringen - Gebedsviering KorspelZoomDiaken Rik Lenaers ging vandaag de viering voor in de kerk van Korspel. Je kan deze bekijken via het bijgevoegd filmpje.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Beringen - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rosette Vanlaer overleden

Zondag 21 maart 2021
Beringen - Rosette Vanlaer overledenGisteren is Rosette Vanlaer overleden, de echtgenote van Roger Pernet. Zij was 83 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Korspel-Beverlo vinden in intieme kring plaats.

Brug Beringen vanuit de lucht

Zondag 21 maart 2021
Beringen - Brug Beringen vanuit de luchtZoomDe nieuwe Beringse brug blijft tot de verbeelding spreken. Wim Daniels maakte deze mooie dronebeelden. Via deze link een 360° foto.

Markt Beringen vanuit de lucht

Zondag 21 maart 2021
Beringen - Markt Beringen vanuit de luchtZoomWim Daniels bezorgde ons ook nog deze mooie luchtbeelden van de werken aan de markt in Beringen. Via deze link kan je een knappe 360° foto bekijken?.

Zonnestralen

Zondag 21 maart 2021
Beringen - ZonnestralenZoomVandaag bij het begin van de lente, enkele extra poëtische woorden. Kristel Dewaele laat de zon alvast schijnen!

Lentevogel

Zondag 21 maart 2021
Beringen - LentevogelZoomRobert Leyssens zorgt voor nog wat extra lentegevoel met 'Lentevogel'.

Weg naar Korspel

Zaterdag 20 maart 2021
Uit de oude doos
Beringen - Weg naar KorspelZoomChris Ume kleurde deze oude postkaart uit Beverlo terug in.

Markt Beringen

Zaterdag 20 maart 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomDit beeld is vandaag al een beetje achterhaald want de markt van Beringen is ondertussen opgebroken zoals je aan de linkerkant kan zien.

Kevers slapen nog

Zaterdag 20 maart 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Kevers slapen nogZoomDe inspiratiebron van Edith Oeyen is vandaag de naderende lente...

Daar is de lente!

Zaterdag 20 maart 2021
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lente!ZoomBart Liesenborgs kon vandaag deze gehakkelde aurelia, genietend van de zon, spotten in zijn tuin. Een voorbode van de lente die morgen begint?

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Beringen - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Smeulders overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Beringen - Jos Smeulders overledenGisteren is Jos Smeulders overleden, de echtgenoot van Magda Mertens. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Twee zwaargewonden op E314

Zaterdag 20 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Twee zwaargewonden op E314ZoomDeze namiddag belandde een auto in de berm op de E314 in Lummen. De twee inzittenden zaten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. Beiden waren zwaargewond. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Roger Prijs overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Beringen - Roger Prijs overledenOp 12 maart overleed Roger Prijs, de echtgenoot van Alice Jooken. Hij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Louis Paulis overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Beringen - Louis Paulis overledenMaandag is Louis Paulis overleden, de levenspartner van José Timmermans. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Vandaag is rood

Vrijdag 19 maart 2021
Beringen - Vandaag is roodZoomGust Ischen genoot weer van een kleurrijk spektakel bij de ondergaande zon.
Vandaag is roodVandaag is rood
Zoom

Auto uit garage gestolen

Vrijdag 19 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Nieuwstraat in Lummen is een auto gestolen uit een garage. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.
Beringen - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht

482 laagvliegers betrapt

Vrijdag 19 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 482 laagvliegers betraptZoomDe politie Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) heeft vorige maand 482 snelheidsovertredingen vastgesteld. Aan de controleposten passeerden 9.684 voertuigen.
Beringen - Ondernemers blijven geloven in toekomstZoomDe Limburgse ondernemers kijken de toekomst voorzichtig positief tegemoet. Dat blijkt uit de meest recente enquête van Voka – KvK Limburg. De verwachte omzetverliezen dalen lichtjes, de toekomstige tewerkstelling houdt stand en de investeringsbereidheid blijft enorm. “Er is licht aan het einde van de tunnel, maar we moeten erover waken dat dit licht geen andere, aanstormende trein is”, aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.
“Ondernemers (…) Het hele nieuwsbericht

Celine Verpoorten overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Beringen - Celine Verpoorten overledenWoensdag is Celine Verpoorten overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Jef Engelen. De uitvaartliturgie vindt woensdag plaats in de parochiekerk van Paal.

Jeanne Verboven overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Beringen - Jeanne Verboven overledenWoensdag is de in Tervant woonachtige Jeanne Verboven overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Romain Carmans. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jef Cools overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Beringen - Jef Cools overledenWoensdag is Jef Cools overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Lisette Vennekens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.
Beringen - Doe jij mee met de Lenteschoonmaak?ZoomVan zaterdag 20 maart tot en met zaterdag 3 april organiseert Mooimakers een campagne om de buurt extra proper te maken. De strijd aangaan tegen zwerfvuil hoeft niet veel tijd of moeite te kosten. Dat kan bijvoorbeeld via ploggen of plandelen. Wil jij ook meehelpen? Schrijf je dan in via deze link.
Beringen - Wie helpt mee met onderhoud kapel?ZoomDe kapel in de Kapelstraat in Paal moet wat opgeruimd worden en blijvend verzorgd worden. Wie uit de buurt wil meehelpen? Je mag contact opnemen met pastoor Geert via federatie.paal[!]scarlet.be of 011/42 89 19. (foto Evi Clerckx)
Beringen - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Veertig maanden cel voor wietplantageVeertig maanden cel waarvan de helft met uitstel: dat is de straf die een man uit As heeft gekregen voor de opbouw van een wietplantage aan de Gerhagenstraat in Tessenderlo. De politie stootte in december 2018 op de plantage met ruim 1.100 oogstrijpe planten. (PG)
Beringen - Vrijwilligers gezocht voor Baloise Belgium TourZoomZondag 13 juni eindigt de Baloise Belgium Tour in Beringen. En de Sportdienst van de stad Beringen is op zoek naar helpende handen. Help jij ons dit in goede banen leiden? Meld je aan via mail: jeugdensport[!]beringen.be
Beringen - Kinderen aan de slag met bibsterspelZoomOmdat er dit jaar geen auteurslezingen kunnen doorgaan omwille van het coronavirus, bood de bibliotheek van Beringen een bibsterspel aan. De leerlingen van 4A van De Beerring 2 zijn hiermee enthousiast aan de slag gegaan. De bedoeling is dat de leerlingen, aan de hand van een boekenpakket en opdrachten, kennismaken met de bibliotheek en haar uitgebreide collectie.
Kinderen aan de slag met bibsterspelKinderen aan de slag met bibsterspel
Zoom

Vermiste aangetroffen in stal

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) heeft een vermiste man aangetroffen in een stal. De man is naar het UZ Gasthuisberg in Leuven gebracht.

Fietsendieven op pad

Donderdag 18 maart 2021
In Diest zijn meerdere fietsdiefstallen gepleegd. De dieven sloegen onder meer toe in de Ferdinand Allenstraat, de Kerkstraat en in het Leesthof.

Politie op zoek naar exhibitionist

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal (Diest- Scherpenheuvel-Zichem) is op zoek naar een fietser die zich schuldig maakte aan exhibitionisme. De man ging naast een jogster rijden en liet zijn broek zakken.

Sluikstorter geïdentificeerd

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie ontdekte een sluikstort in de Michel Theysstraat in Diest. Er is een verdachte geïdentificeerd.

Acht rijbewijzen ingetrokken

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie betrapte in Diest acht bestuurders die onder invloed waren. Hun rijbewijs is ingetrokken. Vier van hen hadden te diep in het glas gekeken, de andere hadden drugs gebruikt.

Marie-José Beets overleden

Donderdag 18 maart 2021
Beringen - Marie-José Beets overledenGisteren is Marie-José Beets overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Jos Deben. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag plaats in de parochiekerk van Paal.

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Beringen - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Gedrogeerd achter het stuur

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Woensdag heeft de politie tijdens controles in Diest twee bestuurders onder invloed van drugs uit het verkeer gehaald. Twee buitenlandse bestuurders die reeds geruime tijd in België verblijven en nagelaten hebben om hun wagen hier te laten inschrijven kregen een fiscaal proces-verbaal inzake de verkeersbelasting.

Christiane Husson overleden

Woensdag 17 maart 2021
In Schaffen overleed op 9 maart de uit Beringen afkomstige Christiane Husson, de echtgenote van André Delsard. Zij was 73 jaar en op haar uitdrukkelijke wens werd haar lichaam geschonken aan de wetenschap.
Lindsay Dekens (36) uit Koersel heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging Dekens Lindsay opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Schomstraat.
Beringen - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in tuinhuisjes in Paal

Woensdag 17 maart 2021
Beringen - Inbraak in tuinhuisjes in PaalZowel aan de Meldertsesteenweg als aan de Mierheuvelstraat in Paal is er ingebroken in een tuinhuisje. Op beide plaatsen is een dure fiets gestolen.
Beringen - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)

In pyjama naar school

Woensdag 17 maart 2021
Beringen - In pyjama naar schoolZoomAfgelopen vrijdag was het de jaarlijkse actie van Bednet en dan is het de bedoeling dat kinderen in pyjama naar school komen en zo stilstaan bij zieke kinderen die niet naar school kunnen komen. Ook campus Paal van Spectrumcollege Beringen deed enthousiast mee.

Gelukspopjes voor het goede doel

Woensdag 17 maart 2021
Beringen - Gelukspopjes voor het goede doelZoomZaterdag 20 maart is het de internationale Dag van het Geluk. De leerlingen van 2B Spectrumcollege Campus Paal hebben daarom tijdens de lessen 'Maatschappij en Welzijn' deze toffe gelukspopjes gemaakt. De popjes zullen worden verkocht voor het goede doel.
Gelukspopjes voor het goede doelGelukspopjes voor het goede doelGelukspopjes voor het goede doel
Zoom

Nieuwe vennootschap: My Build

Woensdag 17 maart 2021
Mutlu Ileli en Yildirim Cinar, beiden uit Beverlo, hebben de besloten vennootschap My Build opgericht met zetel aan de Posthoornstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwwerkzaamheden, dak- en timmerwerken, elektriciteitswerken en slopingswerken van gebouwen.

Jef Saenen overleden

Woensdag 17 maart 2021
Beringen - Jef Saenen overledenGisteren is Jef Saenen overleden. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats in de parochiekerk van Paal.
Beringen - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Beringen - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Sem wint bezoekje van clown FalkemieZoomSem uit Beringen werd de winnaar van de carnavalsactie van Clown Falkemie. Bij carnaval, lanceerde ClownFfalkemie een winactie. Kindjes die verkleed waren, mochten een foto doorsturen naar Clown Falkemie. Een onschuldige kinderhand, trok een naam uit al de inzendingen en.... Sem won zo de actie. Hij kreeg een bezoekje van de gekke clown en samen maakten ze 'op afstand' plezier aan de deur. Sem kreeg ook nog een knutselpakket.

Week van Geluk

Woensdag 17 maart 2021
Beringen - Week van GelukZoomWoonzorgcentrum Sporenpark doet mee aan de Week van Geluk. Tijdens deze week zijn het de bewoners die de personeelsleden bedanken voor de goede zorgen. Door deze post op hun facebookpagina te liken, kan het woonzorgcentrum een post-coronafeest winnen. Doen dus!

Debat over vier iconische bands

Woensdag 17 maart 2021
Beringen - Debat over vier iconische bandsZoomThe Beatles, The Kinks, The Who of The Rolling Stones? Kan jij kiezen? Op zaterdag 20 maart om 19u is er op Radio Benelux een debat over deze vier iconische bands. Sam Coomans, Laurens Leurs, Marc Vos en Frank De Roeck verdedigen respectievelijk The Beatles, The Who, The Rolling Stones en The Kinks als hun helden. Wie wint deze clash?
Beringen - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in de Voortstraat in Lummen legde een vrouw een positieve ademtest af. De autobestuurster was met haar auto op weg met haar kinderen.

Dronken en geen rijbewijs

Dinsdag 16 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond reed een bestelwagen op de Hasseltsebaan in Diest in de gracht. Als de politie ter plaatse kwam bleek de 48-jarige bestuurder uit Lummen dusdanig onder invloed van alcohol te zijn dat zijn rijbewijs onmiddellijk zou ingetrokken worden . De man kon op dat ogenblik echter geen rijbewijs voorleggen . De politie kon later achterhalen dat hij nog een lopend rijverbod had waarna het parket opdracht gaf de wagen van de man te laten afslepen in zijn woonplaats. De overtreder had ondertussen al onraad (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Maes overleden

Dinsdag 16 maart 2021
Beringen - Roger Maes overledenIn Klein-Vorst (Laakdal) is gisteren Roger Maes overleden, de echtgenoot van José Gebruers. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Beverlo. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Willy Orens overleden

Dinsdag 16 maart 2021
Beringen - Willy Orens overledenGisteren is Willy Orens overleden, de echtgenoot van Annita Zupancic. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Beringen - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Beringen - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Grillig weer

Maandag 15 maart 2021
Vandaag gezien
Beringen - Grillig weerZoomMaartse buien, aprilse grillen, is het bekende spreekwoord. Maar nu lijkt het even omgekeerd: regen, wind, koude, zwarte wolken, hagel, m.a.w. van alles wat maar niks goeds. En als het avond wordt komt ze tevoorschijn in volle gloed om ons nog even op te warmen. Om het goed te maken? Hopelijk is de timing morgen beter...(Gust Ischen)

Josée Verschueren overleden

Maandag 15 maart 2021
Beringen - Josée Verschueren overledenIn Koersel is gisteren Josée Verschueren overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Luciano Ranauda. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Berringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
Een 28-jarige autobestuurder en een 52-jarige bestuurder van een bestelwagen, beiden uit Beringen, zijn vanochtend gewond geraakt bij een botsing in de Snelwegstraat in Tessenderlo. Zij zijn respectievelijk naar het ziekenhuis in Geel en Mol gebracht. Bij de klap brak de laadruimte van de bestelwagen in tweeën.

Televisie met centrale rol

Maandag 15 maart 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Televisie met centrale rolDe televisie staat al decennia lang in het middelpunt van ons huiselijk vertier. Het afgelopen coronajaar is de kijkkast nog nadrukkelijker in euh... beeld gekomen als ontspannend reddingsmiddel. Nooit hebben zo veel mensen zo lang voor de buis gezeten. Amusementsprogramma’s, de coronarealiteit, sportwedstrijden, alle genres konden rekenen op extra kijkbelangstelling. Supporters langs de weg in wielerwedstrijden, voetbalfans in het stadion, zaalsportaanhangers, allemaal waren ze noodgedwongen afwezig en wat (…) Het hele nieuwsbericht

Wietafval gedumpt in kanaal

Maandag 15 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben restanten van een wietplantage gedumpt in het kanaal in Ham. De brandweer heeft deze voormiddag het afval dat verpakt was in zakken uit het water gehaald.
Beringen - Nieuwe verdediger voor KVK BeringenKVK Beringen heeft een nieuwe verdediger aangetrokken: de 22-jarige Tobias Vermeiren (Houtvenne).

Julien Vleugels overleden

Maandag 15 maart 2021
Beringen - Julien Vleugels overledenGisteren is Julien Vleugels  overleden, de echtgenoot van Ludwine Beerten. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Vier chauffeurs onder invloed

Maandag 15 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole tijdens het voorbije weekend zijn in Diest vier bestuurders betrapt die onder invloed waren. Het ging om drie mannen en een vrouw, dertigers en veertigers.

Boerenwijsheid (42)

Maandag 15 maart 2021
Beringen - Boerenwijsheid (42)ZoomMaart guur geeft een volle schuur. (foto Evi Clerckx)
Beringen - Drie wandelroutes van KWB KoerselZoomKWB Koersel heeft drie wandelingen uitgestippeld die iedereen vrij kan wandelen tot en met 28 maart. Je kan kiezen voor: 5km (ook voor rolstoelgebruikers), 6km en 10 km in de bossen rond Het Fonteintje en in de Vallei van de Zwarte Beek. Het vertrek is aan het Schutterslokaal, Gildestraat 9 Koersel. Volg de oranje pijlen. Men kan door een QR code aan de start in te lezen via de website van Route-you de wandelingen downloaden naar smartphone en gps.

Mountainbiker gewond op terril

Zondag 14 maart 2021
Beringen - Mountainbiker gewond op terrilOp het mountainbikepark op de terril kwam deze ochtend een sportieveling ten val. De hulpdiensten moesten ter plaatse komen om de man op te halen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de kop tijdens felle regen

Zaterdag 13 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Ham ging vanavond een auto over de kop tijdens een felle regenbui. Bij het ongeval viel één gewonde.

Nieuwe vennootschap: Koza

Zaterdag 13 maart 2021
Karen Wolput en Jeroen Jannis , beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Koza opgericht met zetel aan de Burgemeester Geyskensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer  kinderopvang, kinderpsychologie, ergotherapie, organisatie van sportkampen, het verlenen van juridisch advies en consultancy.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Dokter Ferat Ince overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Beringen - Dokter Ferat Ince overledenZoomDokter Ferat Ince is gisteren overleden aan de gevolgen van corona. De Beringse dokter raakt in november vorig jaar besmet met covid-19 en verbleef lange tijd op intensieve zorgen. De dokter was zeer geliefd bij de Turkse gemeenschap in Beringen. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. Op sociale media worden veel steunbetuigingen gedeeld voor familie en vrienden.

Nieuwe brug

Zaterdag 13 maart 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Nieuwe brugZoomHet invaren van de nieuwe brug stond afgelopen weekend volop in het nieuws, vandaag blikt ook Gust even terug. Het wit gebouw aan de rechterkant zal trouwens gesloopt worden voor de verbreding van het Albertkanaal.

Steenweg op Koersel

Zaterdag 13 maart 2021
Uit de oude doos
Beringen - Steenweg op KoerselZoomVandaag nog een ingekleurd foto door Chris Ume met zicht op de oude Rijkswachtkazerne in Beringen.
Gekleurde Woorden
Beringen - Soms denk ik weer even aan vroegerZoomEen beetje nostalgie vandaag bij onze huisdichters.

Tienjarig meisje aangereden

Vrijdag 12 maart 2021
Beringen - Tienjarig meisje aangeredenOp de Beverlosesteenweg is vanmorgen een tienjarig fietsertje uit Beringen aangereden. Het meisje raakte daarbij gewond.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Beringen - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een 53-jarige motorrijder uit Diest is gisterennamiddag rond 17 uur zwaargewond geraakt toen hij ten val kwam in de Zelemstraat in Halen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Eén jaar corona

Vrijdag 12 maart 2021
Beringen - Eén jaar coronaZoomMorgen is er bij Radio Benelux een speciale uitzending met aandacht voor de coronacrisis die nu al exact 1 jaar aan de gang is. Er zijn drie burgemeesters, uit drie provincies te gast. Benieuwd of de aanpak verschillend was? Luister dan vanaf 11u online op via FM 107.5.

Opening brug Genebos

Vrijdag 12 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Opening brug GenebosZoomDe brug over het Albertkanaal in Genebos-Lummen gaat deze namiddag terug open voor het verkeer. Deze ochtend was er nog een laatste inspectie. Precies negen maanden na de afbraak is er terug een verbinding tussen Lummen en Heusden-Zolder. Ook voor fietsers uit Beringen wordt deze brug veel gebruikt om richting Lummen, Heusden-Zolder of Hasselt te fietsen. De omgevingswerken rond de brug en het jaagpad moeten nog gebeuren.
Opening brug GenebosOpening brug Genebos
Zoom
Beringen - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dertig chauffeurs onder invloed

Vrijdag 12 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Demerdal (Diest- Scherpenheuvel-Zichem) heeft in februari dertig bestuurders betrapt die onder invloed waren: 24 van hen hadden drugs gebruikt, 6 hadden een pintje te veel uit. De politie verbaliseerde ook 499 laagvliegers,

Na regen komt zonneschijn!

Donderdag 11 maart 2021
Vandaag gezien
Beringen - Na regen komt zonneschijn!ZoomNa de regen en de wind kregen we deze avond nog een streepje zon te zien. Rajesh Gielen stuurde ons deze foto.

Paula Camps overleden

Donderdag 11 maart 2021
Beringen - Paula Camps overledenVandaag is Paula Camps overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Jef Jannes. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag plaats in de parochiekerk van Beverlo.

Vijfde 'Teruguitjekotwandeling'

Donderdag 11 maart 2021
Beringen - Vijfde 'Teruguitjekotwandeling'ZoomWandelclub De Mijnlamp presenteert vanaf zaterdag 13 maart de vijfde 'Teruguitjekotwandeling'. Tot 28 maart kan je stappen voor een groene wandeling van 5,7 of 9km met vertrek aan de Schans in Beverlo. (Bivakstraat 8). Veel wandelplezier!

Gewicht directeur in vogelzaad

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Gewicht directeur in vogelzaadZoomBasisschool De Zevensprong in Oostham mocht vanmorgen een originele prijs ontvangen: het gewicht van hun directeur in vogelzaad. Die prijs wonnen ze dankzij de Vogeltelweek voor Scholen van Natuurpunt. Elk jaar organiseert Natuurpunt het Grote Vogelweekend in het laatste weekend van januari. De week die hier aan vooraf gaat, kunnen ook scholen meetellen. Van 25 tot 29 januari telden 5858 leerlingen mee en werden 14.795 vogels geteld op de speelplaatsen. De kauw was opnieuw de meest getelde vogel, gevolgd door de houtduif en de zwarte kraai. (foto Natuurpunt)

Nieuwe vennootschap: AP Holdings

Donderdag 11 maart 2021
Aviano Paternini uit Heusden-Zolder heeft de besloten vennootschap AP Holdings opgericht met zetel aan de Vinkenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy, managementactiviteiten, administratieve dienstverlening en adviesverlening inzake onroerende goederen en onroerende beleggingen.
Martin Vanherle en Jannes Cams, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Meleager Invest opgericht met zetel aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Twee bestuurders onder invloed

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren zijn op de Halensebaan in Diest twee bestuurders onder invloed van drugs betrapt: de éne is uit Lummen, de andere uit Halen. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken.

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Beringen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

José Vanschooren overleden

Donderdag 11 maart 2021
Beringen - José Vanschooren overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige José Vanschooren overleden, de echtgenote van Felix Schepers. Zij was 85 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Lummen vinden in besloten kring plaats.
In een woning aan de Sint-Barbarastraat in Beringen-Mijn kwamen deze voormiddag inbrekers over de vloer. De buit bestaat uit geld en juwelen.
Beringen - Werfdiefstal in Koersels KapellekeOp een werf in de Fonteintjesstraat in Koersels Kapelleke gingen dieven onder meer met een cirkelzaag en een klopboormachine aan de haal. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Brug Genebos vrijdag terug open

Woensdag 10 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brug Genebos vrijdag terug openZoom
Afgelopen zondag werd in Beringen de nieuwe brug geplaatst, die van onze buur Genebos werd in november vorig jaar ingevaren. En die is nu helemaal klaar. Vanaf vrijdagavond is er terug verkeer mogelijk over de nieuwe brug in Genenbos. En dat is goed nieuws voor de fietsers in onze regio. (foto Gust Ischen)

Ernest Vanroy overleden

Woensdag 10 maart 2021
Beringen - Ernest Vanroy overledenMaandag is Ernest Vanroy overleden, de weduwnaar van Irmgard Bartelt en de levenspartner van Marie-Rose Berx. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

'Staking is onverantwoord'

Woensdag 10 maart 2021
Beringen - 'Staking is onverantwoord'De intenties van het ACV en het ABVV om op maandag 29 maart een algemene staking te organiseren, zijn lichtzinnig, niet uit te leggen en onverantwoord, dat zegt VOKA. "Een stakingsdag kost onze economie honderden miljoenen en zal onze voorzichtig begonnen relance in de kiem smoren. Daarenboven is dit nefast voor onze internationale reputatie", veroordeelt Voka - Kamer van Koophandel Limburg de stakingsplannen met klem. “We staan vandaag op een kantelpunt. Een zetje naar de verkeerde kant zal (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Beringen - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Koning Albertstraat in Diest veroorzaakte een autobestuurder een ongeval waarbij een 69-jarige fietsster gewond raakte. De automobilist die zijn weg vervolgde zonder zich om het slachtoffer te bekommeren kon opgespoord worden. Een 51-jarige fietser uit Diest raakte gewond bij een aanrijding met een auto in Averbode.

Acht chauffeurs onder invloed

Woensdag 10 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn de voorbije dagen acht chauffeurs die onder invloed waren uit het verkeer geplukt. De meesten hadden drugs gebruikt. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Pittige CoronaRingen

Woensdag 10 maart 2021
Beringen - Pittige CoronaRingenZoomWSV Wandelend Paal pakt deze maand uit met twee stevige wandelingen. Van zondag 14 maart tot en met dinsdag 6 april is er de Ever-Green Nature Walk: 31 of 39 km door het groene hart van Limburg. Een pittige uitdaging voor de durvers, de trip gaat voor 80 % over onverharde wegen en paden. Starten doe je aan Sint-Baaf in Eversel, heel het parcours is van pijlen voorzien. Alle info: www.wandelendpaal.be
Kort nieuws van bij de buren
De politie controleerde maandagnamiddag een 28-jarige chauffeur op de Turnhoutsebaan in Diest. Hij bleek onder invloed van drugs te rijden. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken.

Vluchtmisdrijf snel opgelost

Dinsdag 9 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een bromfietser reed maandagnamiddag een auto aan in de Pesthuizenstraat in Diest. De wagen raakte daarbij zwaar beschadigd. De bromfietser pleegde vluchtmisdrijf maar de politie kon de 14-jarige vrij snel identificeren.

Inbraak in jeugdhuis mislukt

Dinsdag 9 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden ondernamen een inbraakpoging in het jeugdhuis aan de Begijnensstraat in Diest. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Internationale Vrouwendag

Maandag 8 maart 2021
Beringen - Internationale VrouwendagZoomVandaag is het Internationale Vrouwendag en voetbalclub KFC Paal-Tervant wil hun speelsters vandaag eens in de kijker zetten. En we hebben ons laten vertellen dat het allemaal topdames en meisjes zijn!
Internationale VrouwendagInternationale VrouwendagInternationale VrouwendagInternationale VrouwendagInternationale Vrouwendag
Zoom

Aanpassing GAS-codex

Maandag 8 maart 2021
Gemeenteraad
Beringen - Aanpassing GAS-codexDe GAS-codex zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 11 januari 2021 moet aangepast worden voor het onderdeel GAS-snelheid. Omwille van juridische onduidelijkheden en organisatorische moeilijkheden moet deel 15 GAS-snelheid uit de GAS-codex gehaald worden. De op dit punt aangepaste codex wordt opnieuw ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Gemeenteraad
Beringen - Nieuw meubilair voor bib en stadhuisDe gemeenteraad keurde twee bestekken goed voor de levering van meubilair in de bib en het nieuwe stadhuis.
Gemeenteraad
Beringen - Stad stopt met MUG-bijdrage voor SFZStad Beringen heeft de intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot haar jaarlijkse MUG-bijdrage Sint-Franciscusziekenhuis stopgezet en dit met ingang van 2021.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Beringen - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Stans Diepvens overleden

Maandag 8 maart 2021
Beringen - Stans Diepvens overledenGisteren is Stans Diepvens overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Polle Engelen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats in de parochiekerk van Paal.

Lucienne Postelmans overleden

Maandag 8 maart 2021
Beringen - Lucienne Postelmans overledenGisteren is de in Korspel woonachtige Lucienne Postelmans overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Etienne Roosen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.

Maria Schepers overleden

Maandag 8 maart 2021
Beringen - Maria Schepers overledenIn Stal is gisteren Maria Schepers overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft het voorbije weekend in Diest zes chauffeurs betrapt die onder invloed waren van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De controles gebeurden onder meer op de Leuvensesteenweg en op Schoonaerde in Schaffen.

Vrouw rijdt in op bestelwagen

Maandag 8 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Citadellaan in Diest reed een vrouw achteraan in op een bestelwagen die stilstond voor de verkeerslichten. Zij raakte daarbij gewond.

Grote geldsom gestolen

Maandag 8 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Papenbroekstraat in Diest. Zij gingen er met een grote geldsom aan de haal.

Das verdronken in het kanaal

Maandag 8 maart 2021
Beringen - Das verdronken in het kanaalZoomIn het Albertkanaal te Tervant werd een dode das aangetroffen. De das is een zeldzaam en beschermd dier. Het zijn nachtdieren en zijn bekend voor hun ondergrondse burchten die ze bouwen.

Vanavond gemeenteraad

Maandag 8 maart 2021
Beringen - Vanavond gemeenteraadVanavond is het gemeenteraad en die kan je online volgen. De oppositiepartijen Groen en sp.a hebben verschillende punten en vragen klaar voor de meerderheid. Zo zal er gedebatteerd worden over het kunstgrasveld in het mijnstadion en de spoorwegovergang in Beverlo ligt terug op tafel na een klacht bij het Agentschap Binnenlands Bestuur . De gemeenteraad beslist straks ook over de aankoop van meubilair voor de bib en het nieuwe stadhuis. De beslissingen lees je vanavond ook meteen na goedkeuring op de Internetgazet Beringen.

Boerenwijsheid (41)

Maandag 8 maart 2021
Beringen - Boerenwijsheid (41)ZoomAutoruiten nu nog steeds bevroren, dat geeft straks veel koren.
Beringen - Bewoners Karen volgen werken brugZoomDe bewoners van woonzorgcentrum Karen in Koersel volgende vandaag heel enthousiast de livestream van de werken aan de nieuwe brug. (foto's Sadie Poppe)
Bewoners Karen volgen werken brugBewoners Karen volgen werken brugBewoners Karen volgen werken brug
Zoom

Poseren voor de brug

Zondag 7 maart 2021
Beringen - Poseren voor de brugZoomDe nieuwe brug werd vandaag al honderden keren gefotografeerd. De hele namiddag kwamen mensen een kijkje nemen naar het nieuwe landmark van Beringen. Zo ook deze kinderen. (foto Marleen Abeels)
Beringen - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Dronebeelden plaatsen brug

Zondag 7 maart 2021
Beringen - Dronebeelden plaatsen brugZoomDe Vlaamse Waterweg bezorgde ons nog deze dronebeelden van het invaren van de nieuwe brug.

Beringse brug

Zaterdag 6 maart 2021
Beringen - Beringse brugZoomDe brug inspireert dit weekend ook onze huisdichteres Edith.
Wouter Delbroek uit Koersel heeft de besloten vennootschap Tempus Caerus opgericht met zetel aan de Aardeweg. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen die zich onder meer ook inlaat met consultancy en adviesverlening op het vlak van bedrijfsvoering en bedrijfsbeheer.

Nieuwe vennootschap: Reno

Zaterdag 6 maart 2021
Niels Reekmans uit Heusden-Zolder, Jeffrey Noblesse uit Paal en de besloten vennootschap J&S Algemene Bouwwerken uit Koersel hebben de besloten vennootschap Reno opgericht met zetel aan de Diestersesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leggen van klinkers, het aanleggen van fiets- en voetpaden en drainagewerken.

Frans Bosmans overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Beringen - Frans Bosmans overledenIn Koersel is de uit Heppen afkomstige Frans Bosmans overleden, de echtgenoot van Victorine Vanmeert. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Ontwakende natuur

Zaterdag 6 maart 2021
Lens op Beringen
Beringen - Ontwakende natuurZoomBart Liesenborgs richtte deze week zijn lens op de ontwakende natuur. Vandaag en morgen wordt het sowieso nog mooi wandelweer: koud maar zonnig. Geniet ervan.

Werken der nieuwe kanaaalbrug

Zaterdag 6 maart 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Werken der nieuwe kanaaalbrugZoomDeze duofoto gaven we al eens eerder maar dit weekend is het gepast om deze nog een te herhalen. We mogen toch spreken van alweer een historisch moment in de groei van de Stad Beringen.

Een nieuwe brug

Zaterdag 6 maart 2021
Uit de oude doos
Beringen - Een nieuwe brugZoomDit weekend wordt opnieuw historisch voor Beringen: de nieuwe brug wordt ingevaren. Zo kan je ook anno 2021 nog even genieten van twee bruggen.

En nu ik dans...

Zaterdag 6 maart 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - En nu ik dans...ZoomEdith heeft vandaag haar dansschoenen aangetrokken!

Olga Geys overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Beringen - Olga Geys overledenIn Koersel is woensdag de uit Eksel afkomstige Olga Geys overleden, de echtgenote van Maurice Caubergs. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde de politie in samenwerking met een controleur ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) een verkeerscontrole in Diest gericht op vrachtwagens . Er werden enkele kleinere inbreuken vastgesteld. Een 38-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur bleek echter onder invloed van drugs te rijden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en hij moest zijn boete ter plaatse afrekenen. Een lichte vrachtwagen was niet verzekerd , noch gekeurd, en werd dan ook afgesleept.

Kinderen rapen zwerfvuil

Vrijdag 5 maart 2021
Beringen - Kinderen rapen zwerfvuilZoomVandaag hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar L van basisschool Straf het zwerfvuil tussen Houtpark en Stationstraat opgeraapt. Binnen een half uur hadden ze een grote zak van de gemeente vol. Hiermee zien de kinderen hoeveel zwerfvuil er ligt en dat het geen fijn zicht is voor de buurt.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Veroordeeld voor seks met 14-jarigeTwee mannen uit Tessenderlo zijn vandaag in Hasselt veroordeeld voor seks met een 14-jarige jongen. Zij kregen respectievelijk 26 en 30 maanden celstraf met uitstel. Aan het slachtoffer werd ruim 5.000 euro schadevergoeding toegewezen.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Beringen - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Beringen - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Beringen - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Huis onbewoonbaar door brand

Donderdag 4 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond was er een woningbrand aan de Oostereindestraat in Lummen. De brand heeft grote schade aangericht en het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is niet bekend.
De Ondernemersrechtbank heeft vandaag bouwbedrijf Technibo en goederenvervoer Ken Transport, beide uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 april ingediend worden.

Livestream brug Beringen

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - Livestream brug BeringenZoomVia deze link kan je vanaf zaterdagavond 20u tot zondag 17u de plaatsing van de brug in Beringen volgen.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lisette Juchtmans overleden

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - Lisette Juchtmans overledenIn Paal is vandaag Lisette Juchtmans overleden, de weduwe van François Celen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

To the moon!

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - To the moon!ZoomMichiel Pieters, de bekende Beringse fotograaf, scoort momenteel weer met een knappe foto gemaakt met de maan en de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Door corona kan Michiel minder reizen en zoekt hij straffe plekken in Vlaanderen. En dat levert weer mooie beelden op. Bekijk ook het verhaal achter de foto bij ROB-TV.

Dieven forceren raam

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een raam geforceerd om binnen te dringen in een woning aan de Heesstraat in Meldert. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Beringen - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo raakten vanmorgen twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij werden een Tongenaar en een Looienaar gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden spoten graffiti op een elektriciteitscabine in de Valleigang in Diest. Vandalen gooiden eieren tegen de gevel van vier woningen.

Dronken mannen in cel

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie trof een dronken man aan in een bushokje in Diest. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel. Een man die kabaal maakte op straat en onder invloed was onderging hetzelfde lot.

Emilienne Vanaenrode overleden

Woensdag 3 maart 2021
Beringen - Emilienne Vanaenrode overledenGisteren is Emilienne Vanaenrode overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Ber Wautraets. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe vennootschap: F&N

Woensdag 3 maart 2021
Nino Pianalto uit Beringen en Fabrizio Pianalto uit Lommel hebben de besloten vennootschap F&N opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een frituur en snackbar, catering en het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties.
Beringen - Acht nieuwe spelers voor Paal-Tervant APaal-Tervant A heeft acht nieuwe spelers aangetrokken: Berrevoets (Gruitrode), Berx (Hoeselt), Celis (Lummen), Huysmans (Vorst), Deferme (Houthalen VV), Jeurgen (Park Houthalen), Schildermans (Grote Heide) en Phillippart (Holsbeek).
Furkan Ozturk uit Koersel heeft de besloten vennootschap ALF Elektriciteitswerken opgericht met zetel aan de Motstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren naast elektriciteitswerken onder meer logistiek management, distributie en transport en het aanleggen van kabels en leidingen.

Dieven doorzoeken woning

Dinsdag 2 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben een woning doorzocht aan de Zelemsebaan in Meldert. Zij gingen met juwelen aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Beringen - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijdster gewond bij val

Maandag 1 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kanaalweg in Tessenderlo is deze namiddag een motorrijdster uit Lommel ten val gekomen toen zij moest uitwijken voor een vrachtwagen. De vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Chauffeur reed veel te snel

Maandag 1 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is een bestuurder betrapt die 120 km per uur reed op een plaats waar de snelheid beperkt is tot 70 km per uur. Hij mag het aan de politierechter gaan uitleggen.

Michel Schepkens overleden

Maandag 1 maart 2021
Beringen - Michel Schepkens overledenVandaag is de in Beverlo woonachtige en uit Heppen afkomstige Michel Schepkens overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jos Jans overleden

Maandag 1 maart 2021
Beringen - Jos Jans overledenZaterdag is de in Tervant woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Jos Jans overleden, de echtgenoot van Julienne Renders. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Beringen - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Uiltjesklas De Opaal wint boekenpakketZoomDe 'uiltjesklas' onder leiding van juf Pauline Willems van De Opaal in Paal heeft in het kader van de Jeugdboekenmaand een mooi boekenpakket gewonnen. En dat werd vandaag bij de startshow van de Jeugdboekenmaand uitbundig gevierd.
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagavond werd in Pannehoeve in Diest de aandacht van de politie getrokken door een snel rijdende bestuurder. De 57-jarige man uit Beringen bleek onder invloed van drugs. Toen de politie zijn rijbewijs wou intrekken bleek hij dit niet te kunnen voorleggen. Hij was het na afloop van een voorgaande intrekking nog niet gaan afhalen. Hij krijgt dus een tweede zit...

Boerenwijsheid (40)

Maandag 1 maart 2021
Beringen - Boerenwijsheid (40)ZoomMaart guur geeft een volle schuur.

Corona-Bevrijdingsdag

Maandag 1 maart 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Corona-BevrijdingsdagHier zit ik dan wel fris gekapt maar voor mij staat nog steeds niets fris getapt. De maand maart is al dood en begraven nog voor ze begonnen is als het om openbare gezelligheid gaat. De horeca zal nog niet mogen openen. Wordt het 1 april? Dat zou de status van deze datum voor eeuwig veranderen. Geen aprilgrappen meer om ons beet te nemen of ons te verkneukelen. Als 1 april echt het keerpunt wordt, dan zal die dag voor eeuwig als een feestdag gelden. Ik roep die datum uit tot Corona-Bevrijdingsdag. Dat moet een (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen