Het overige nieuws

Beringen - Man veroordeeld voor diefstal van geldEen Fransman is vandaag in Hasselt veroordeeld tot 30 maanden cel voor het afhalen van geld met gestolen bankkaarten. Hij maakte verschillende slachtoffers en kon 61 keer geld afhalen, goed voor tienduizenden euro's. Dat geld verbraste hij weer in gokkantoren. Uiteindelijk liep hij tegen de lamp in Koersel. Hij misleidde bezoekers aan geldautomaten met een trucje.

Bromfiets vat vuur

Maandag 31 mei 2021
Beringen - Bromfiets vat vuurAan de Nijverheidsstraat in Beringen is deze namiddag een bromfiets in brand gevlogen. Mensen van het tankstation in de straat gingen het vuur te lijf met een poederblusser. De brandweer kwam nog ter plaatse om het vuur te doven.
Beringen - Nu ook website om drugsafval te meldenZoomVanaf vandaag kunnen verdachte signalen die wijzen op de aanwezigheid van wietplantages, drugslabs of afvaldumping ook anoniem gemeld worden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. Ook bellen naar 0800 20877 blijft mogelijk. Alle verkregen informatie wordt strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld. Op de website staan ook voorbeelden van verdachte gedragingen waarop mensen kunnen letten. (foto Politie Lommel)

Zomers zonnig

Maandag 31 mei 2021
Weerbericht
Beringen - Zomers zonnigEen hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.
Vandaag is, op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Week van de Bij' is begonnenZoomIn Bokrijk is vandaag de "Week van de Bij" plechtig geopend door minister Zuhal Demir. Het gaat om een initiatief in samenwerking met de provincie Limburg. “Bijen zijn geen bijzaak in Vlaanderen," zei de minister. "Ze houden ons een spiegel voor over hoe we omgaan met ons ruimtegebruik, het evenwicht tussen beton en groen. Nergens beter om daar aandacht voor te vragen dan in de groene oase rond Bokrijk. Eén derde van het voedsel dat we eten bestaat enkel dankzij bestuiving. Al 62 (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebieden

Zondag 30 mei 2021
Beringen - Code geel in natuurgebiedenHet Agentschap Natuur en Bos heeft code geel afgekondigd voor de Limburgse natuurgebieden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, is de vegetatie momenteel erg droog en is het brandgevaar reëel. Daarom mag in de natuur geen vuur gemaakt worden of mogen wandelaars niet roken.

Alice Coomans overleden

Zondag 30 mei 2021
Beringen - Alice Coomans overledenAlice Coomans uit Koersel is gisteren overleden, weduwe van Michel Reekmans († 1980) en Felicien 'Flis' Heyligen († 2004) (° Koersel op 8 maart 1932 - † Koersel op 29 mei 2021)
Uitvaart: woensdag 2 juni 2021 in de parochiekerk te Stal-Koersel

Mis in de kerk van Koersel

Zondag 30 mei 2021
Kerk
Beringen - Mis in de kerk van KoerselZoomOok deze week kan je via de Internetgazet de mis volgen. Deze week vanuit de kerk van Koersel.

Eindelijk terug de zon

Zaterdag 29 mei 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Eindelijk terug de zonZoomWe krijgen eindelijk wat lenteweer de komende dagen met veel zon en dat is ook de inspiratiebron van Edith deze week.

Vallei van de Zwarte Beek

Zaterdag 29 mei 2021
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de Zwarte BeekZoomBart Liesenborgs kon gisteren dit idyllisch plaatje maken in de Vallei van de Zwarte Beek in Paal.

Rijschool VTB-VAB

Zaterdag 29 mei 2021
Uit de oude doos
Beringen - Rijschool VTB-VABZoomVandaag even terug in de tijd met deze rijschoolwagen van VTB-VAB. Welke ervaring heb jij met de rijschool of heb je uw rijbewijs op een andere manier gehaald?

Meimaand, Mariamaand

Zaterdag 29 mei 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Meimaand, MariamaandZoomDe Mariamaand is bijna voorbij maar op de valreep nog deze duofoto van Gust. Deze kapel in Beringen is ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux.
Puur natuur
Beringen - Bloemen in de wegberm (3): klaprozenZoomEen klaproos (Papaver) houdt van bewerkte grond, zoals bermen die gemaaid worden en akkers. Als de bodem een tijdje met rust gelaten wordt, verdwijnt de klaproos weer. Twee soorten klaproos die bij ons veel voorkomen zijn bleke klaproos en gewone of grote klaproos. Bleke klaproos heeft lichte, meer oranje bloemen. Grote klaproos (foto) is intenser rood gekleurd. Klaprozen volgen de zon met hun bloem. ‘s Morgens staan ze naar het oosten, ‘s avonds naar het westen. (Foto Pierre Rutten) 

Werken fietspaden Meldert

Donderdag 27 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken fietspaden MeldertZoomOp vrijdag 28, maandag 31 mei, en op dinsdag 1 juni asfalteert de aannemer het fietspad van de Meldertsebaan, vanaf de Mellaertstraat tot Meldert-centrum. Er is mogelijk sterke verkeershinder, ter hoogte van de werken moet het verkeer beurtelings rijden via verkeerslichten. Woensdag 2 juni gaat na lang wachten het fietspad in beide richtingen open. Zo wordt het een stuk veilige fietsen richting Meldert.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 190 DOE-boxen voor kansengroepenZoomDe Techniek- en WetenschapsAcademie (TWA) van hogeschool UCLL organiseert sinds 2018 kampjes i.s.m. de gemeentes Tessenderlo en Ham. Om kinderen en jongeren uit kansengroepen meer te betrekken, slaat UCLL nu de handen in elkaar met Een Hart voor Limburg (EHvL): het streekfonds steunt het project met 10.000 euro. Samen met lokale verenigingen zorgen de gemeentes ervoor dat 190 educatieve DOE-boxen goed terechtkomen bij de 6 tot 14-jarigen van Tessenderlo en Ham. Koen Ombelets, coördinator TWA (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Lemmens overleden

Donderdag 27 mei 2021
Beringen - Theo Lemmens overledenGisteren is Theo Lemmens uit Koersel overleden, weduwnaar van Rosette Broux († 2013) (° Koersel op 25 december 1934 - † Koersel op 26 mei 2021).  Uitvaart: maandag 31 mei 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Help jij de bijen een handje?

Donderdag 27 mei 2021
Beringen - Help jij de bijen een handje?ZoomWil je ook graag onze bijen helpen? Zaai dan wilde bloemen in je tuin! Tijdens de Week van de bij (30 mei tot 6 juni), kan jij een kleurplaat in de bib van Beringen afhalen. Kleur deze mooi in, breng ze naar de bib en ontvang een zaaikitje voor wilde bloemen in je eigen bijenvriendelijke tuin.
Beringen - Meetfietser gaat fietspaden testenZoomIn het kader van het interprovinciale project “Fietsbarometer” is de provincie samen met de Fietsersbond gestart met het in kaart brengen van de kwaliteit van de Limburgse fietspaden. De Fietsersbond wierf een extra meetfietser aan die de analyse in Limburg zal voltooien. Concreet zal Niele Geypens - de Limburgse meetfietser - (centraal op de foto) de komende jaren zo’n 2000 km aan functionele fietspaden affietsen met een speciale fiets, om onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Paal

Woensdag 26 mei 2021
Beringen - Fietser gewond in PaalDeze namiddag zijn in de Meerstraat in Paal een fietser en een scooter gebotst. Een 48-jarige man uit Beringen raakte hierbij gewond. 

Veel phishingmails in omloop!

Woensdag 26 mei 2021
Beringen - Veel phishingmails in omloop!Zoom
UNIZO Beringen waarschuwt haar leden voor valse mails. Er circuleert op dit moment een phishingmail, met het logo van UNIZO. Deze mail gaat uit van ‘UNIZO Advocaten & Gerechtsdeurwaarders, Martelaarslaan 21, 9000 Sint – Niklaas’. Deze mail is uiteraard niet afkomstig van UNIZO, het gaat dus om oplichting. "We raden u dan ook uitdrukkelijk aan om geen enkel gevolg te geven aan deze mail, maar de mail te melden aan verdacht[!]safeonweb.be en via het meldpunt van de FOD Economie", laat Unizo weten. Ondertussen zijn er nog tal van andere phishingmails in omloop, we kunnen zeker spreken van een plaag. Meer info via safeonweb.be

Staaf Vanhees overleden

Woensdag 26 mei 2021
Beringen - Staaf Vanhees overledenIn Hasselt is Staaf Vanhees uit Beringen en weduwnaar van Rita Mangelschots (†2018) overleden. (° Koersel op 3 augustus 1938 - † Hasselt op 24 mei 2021) Uitvaart: Vrijdag 28 mei 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Simone Ballet overleden

Woensdag 26 mei 2021
Beringen - Simone Ballet overledenIn Paal is Simone Ballet, weduwe van Jan Wolfs (†2002) overleden. (° Sint-Lambrechts-Herk op 3 september 1930 - † Paal op 24 mei 2021) Uitvaart: Zaterdag 29 mei 2021 in de aula van het crematorium Hasselt.

Slotviering Meimaand

Woensdag 26 mei 2021
Beringen - Slotviering MeimaandZoomOp zondag 30 mei om 14 uur is er een eucharistieviering aan het buitenaltaar van Koersels Kapelleke om de meimaand af te sluiten. Het gaat zacht en droog weer worden. Pastoor Benny heet iedereen welkom voor de eucharistieviering in openlucht.

Limburg is prachtig

Woensdag 26 mei 2021
Vandaag gelezen
"Limburg is prachtig en, u moet er eens op letten, vaak in het nieuws. Vorige week de spoorloze militair. Afgelopen weekend werd Genk bijna voetbalkam­pioen. En maandag verloor een renner de Ronde van Limburg door op 500 meter van de finish fout te rijden.
Wedden dat Bob Dylan een tante had die in Limburg opgroeide?"
(Rik Van Puymbroeck in De Tijd)

Daar staat ie

Dinsdag 25 mei 2021
Beringen - Daar staat ieZoomDeze NASA-foto toont de Marsjeep "Curiosity" die in augustus 2012 door de NASA werd gelanceerd en op de planeet Mars werd gedeponeerd in de 154 km brede Gale-krater. De missie, bedoeld om vast te stellen of het gebied ooit microbieel leven heeft gekend, heeft een positief resultaat opgeleverd: de waarnemingen van de robot op zes wielen hebben aangetoond dat Gale in het verre verleden lange tijd een potentieel bewoonbaar meer- en stroomsysteem heeft gekend. In september 2014 bereikte Curiosity de uitlopers (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ondertussen, in het Nat. Park Hoge Kempen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bloemen in de wegberm (2)

Dinsdag 25 mei 2021
Beringen - Bloemen in de wegberm (2)ZoomEen paardenbloem (Taraxacum officinale). Je vindt ze minder in de wegberm dan langs paden. Paardenbloemen hebben een rozet met grote veerdelige bladeren, een onvertakte bladloze stengel en een bloemhoofdje, met daarop honderden lintbloemen. Het zijn planten met wit melksap. De vruchten worden na rijping aan witte uit haren bestaande 'parachuutjes' verspreid. Deze haren noemen we pappus. De naam paardenbloem heeft te maken met de voorkeur die paarden hebben voor deze plant. Ook konijnen (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Beringen - Jumbo verovert Limburg, extra personeel gezochtZoomJumbo breidt uit in Limburg en opent daar maar liefst twee gloednieuwe winkels. Op woensdag 30 juni opent Jumbo haar deuren aan de Zavelstraat 51 in Zonhoven en vanaf woensdag 14 juli zijn klanten welkom bij de nieuwe Jumbo winkel aan de Koolmijnlaan 28/1 in Heusden-Zolder. Eerder opende Jumbo al winkels in Pelt, Lanaken en Sint-Lambrechts-Herk.
Jumbo maakt van boodschappen doen een ware totaalbeleving. Zo vinden klanten er binnen het enorme aanbod ook diverse producten uit het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Lieveke staat in vuur en vlamZoomMet haar nieuwe single ‘In vuur en vlam’ geeft Lieveke uit Tessenderlo een duidelijk signaal dat ze er na een lange periode van coronamiserie helemaal klaar voor is om er weer stevig in te vliegen. Net zoals met haar vorige singel ‘Hey schatje Hey’ koos zij voor een vrolijke meezinger met een hoog schlagergehalte. Het is al een paar jaar geleden dat Lieveke nog uitpakte met een nieuwe single maar ‘In vuur en vlam’ is het startsein voor meer continuïteit in haar zangcarrière waarbij nieuwe singles elkaar vlotjes zullen opvolgen en er bij haar platenfirma D & V ook plannen worden gesmeed voor een eerste album. Luisteren kan via Spotify of iTunes.

Boerenwijsheid (52)

Dinsdag 25 mei 2021
Beringen - Boerenwijsheid (52)Zoom
Meiregen op het zaad, is goud op de plaat.
(Een jaar lang grasduinden we in de wereld van weer- en boerenspreuken - en ondertussen kan je een nieuwe reeks volgen over bloemen in de wegberm)
Kampioen in de kijker
Beringen - Dante Vanzeir: Speler van het jaar in 1BZoomPaul Onuachu van KRC Genk werd uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar en onze eigen Dante Vanzeir van Royale Union Saint-Gilloise werd uitgeroepen tot beste speler van 1B. (foto USG)

Trefdag Trage Wegen in Diest

Dinsdag 25 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Trefdag Trage Wegen in DiestZoomOp zaterdagnamiddag 29 mei is iedereen vanaf 13u welkom in het pittoreske begijnhof van Diest voor de Trefdag Trage Wegen. In kleine groepjes kan je de oude stadswallen en het landelijke Molenstede op de Lazarijberg rond Fort Leopold verkennen. Er vier startmomenten. De Trefdag is een hartelijk ontmoetingsmoment voor liefhebbers van trage wegen én alle fervente wandelaars en fietsers. Meer info en inschrijven kan via deze link.
Beringen - Woning onbewoonbaar door brandDeze avond rond halfacht brak er brand uit in een woning aan de Zandhoefstraat. De woning liep flinke schade op en het huis werd onbewoonbaar verklaard. De bewoners moeten de nacht elders doorbrengen.
Kort nieuws van bij de buren
Door de coronamaatregelen is er dit jaar geen Looi Feest in de vertrouwde vorm. Maar het lokaal bestuur werkte in samenspraak met de Lokale Handelsraad en de organisatoren van The Classic een alternatief uit om er ook onder deze speciale omstandigheden toch een mooi feest van te maken. De evenementen worden gespreid zodat er nooit een té grote concentratie van mensen is.  De vaste waarden van Looi Feest blijven, maar kleinschaliger en in aangepaste vorm. De braderij wordt een week (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Jongen botst met step tegen fietssterIn de Veststraat in Beverlo geraakte deze avond een 13-jarige jongen licht gewond toen hij met zijn step bostste tegen een fietsster. Hij werd ter plaatse verzorgd.

Diefstal in Koersel

Maandag 24 mei 2021
Beringen - Diefstal in KoerselIn de Wulpstraat werd deze namiddag een portefeuille gestolen terwijl de bewoner lag te slapen.

De Zevende Dag /Sport

Maandag 24 mei 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - De Zevende Dag /SportWat doe je als wanhopige stukjesschrijver als de inspiratie even ver zoek is als de topconditie van Eden Hazard? Je gaat in deze tijd terrassen. Dat is nu een werkwoord geworden. Ik heb gisteren geterra(s)s(t)(d) is daar het gevolg van. Ik weet niet hoe ik het precies moet schrijven, taalpuriteinen onder mijn lezers mogen mij op mijn blunders wijzen, maar waar het in essentie om gaat is dat ik wel de nodige onderwerpen heb opgevangen op het terras van mijn stamcafé P’ilske. Er zaten 4 wijzen druk te (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Jans overleden

Maandag 24 mei 2021
Beringen - Maria Jans overledenMaria Jans uit Hasselt, echtgenote van Jules Hermkens is overleden in woonzorgcentrum Ocura. (°Koersel op 7 december 1929 - † Beringen-Mijn op 22 mei 2021) Uitvaart: donderdag 27 mei 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Het is te koud voor de tijd van het jaarZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM vanavond Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, opgeroepen om contact op te nemen "met iemand die hij vertrouwt". De procureur wees erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn.
Beringen - Nationaal defilé in het Nationaal Park...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Pinksterviering

Zondag 23 mei 2021
Beringen - PinkstervieringZoomHet is vandaag Pinksteren, een katholieke feestdag waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt herdacht. Met deze uitstorting wordt ook het begin van de christelijke kerk gemarkeerd. Je kan vandaag de viering volgen opgenomen in de kerk van Beringen. Voorganger in deze viering is deken Marcel Meysen. Orgel door Ludo Gielis, zang door Luc Baeten en Els Geukens. Cameraman van dienst Walter Mentens.

Gusta Peeters overleden

Zondag 23 mei 2021
Beringen - Gusta Peeters overledenIn Beringen-Mijn is Gusta Peeters uit Beverlo, weduwe van Eugène Thielemans overleden. (° Koersel op 1 juli 1932 † Beringen-Mijn op 20 mei 2021) Uitvaart: zaterdag 29 mei 2021 in de parochiekerk te Beverlo. 

Jos Rijkers overleden

Zondag 23 mei 2021
Beringen - Jos Rijkers overledenIn Diest is Jos Rijkers uit Tervant overleden, echtgenoot van Nicole Bosmans. (° Beverlo op 6 juni 1946 † Diest op 21 mei 2021) Uitvaart: vrijdag 28 mei 2021 in de parochiekerk van Tervant.

Jean Blockken overleden

Zondag 23 mei 2021
Beringen - Jean Blockken overledenEergisteren is Jean Blockken uit Tervant, echtgenoot van Anny Meeus overleden. (° Genk op 2 juni 1940 † Beringen-Mijn op 21 mei 2021) Uitvaart: donderdag 27 mei 2021 in de parochiekerk te Tervant.

Maria Polewana overleden

Zondag 23 mei 2021
Beringen - Maria Polewana overledenIn Paal is Maria 'Babcia' Polewana, weduwe van Joseph Tutak overleden. (° Kozia-Wola (Pl.) op 3 september 1923 - † Paal op 20 mei 2021) Uitvaart: donderdag 27 mei 2021 in aula van het uitvaarcentrum Convents.
Weerbericht
Beringen - Te koud voor de tijd van het jaarIn april waren de maxima meestal onder de normale temperaturen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.
Vandaag is het bedroevend gesteld met de (…) Het hele nieuwsbericht

Nationaal Park terug open

Zaterdag 22 mei 2021
Beringen - Nationaal Park terug openZoomNa overleg met het Nationaal Crisiscentrum en het federaal parket heeft de gouverneur beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw open te stellen voor het publiek. De intensieve zoekacties in het park zijn afgerond, het is dan ook niet langer noodzakelijk om het park te sluiten voor het publiek. Aan wandelaars in het park wordt gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie. De gouverneur wenst alle omwonenden te bedanken voor hun begrip en medewerking.

Pinksteren

Zaterdag 22 mei 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - PinksterenZoomEdith staat vandaag even stil bij Pinksteren.

Van notariswoning tot ALDI

Zaterdag 22 mei 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van notariswoning tot ALDIZoomDe tijd van vooruitgang... De voormalige notariswoning van Tournier, ook gekend als klein Versailles, is al een tijdje afgebroken. Vandaag is het een modern koopkasteel van winkelketen ALDI.

Sinksenkermis

Zaterdag 22 mei 2021
Uit de oude doos
Beringen - SinksenkermisZoomDe oudere generatie denk nog vaak met heimwee terug aan de grote Sinksenkermis in Beringen-Mijn. Het is vergane glorie, net zoals de schiettenten waar je uw eigen foto kon laten afdrukken als je in de roos schoot. Welke herinneringen heb jij aan Sinkenskermis? (foto Citévolk Spreekt)

Gele wandeling

Zaterdag 22 mei 2021
Lens op Beringen
Beringen - Gele wandelingZoomBart Liesenborgs liep deze week nog eens de gele wandeling in Paal en dan loop je grotendeels door agrarisch gebied en enkele holle wegen.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Dragen van mondmasker helpt echtIn een omgeving of ruimte met een lage virusconcentratie kan correct gebruik van een eenvoudig chirurgisch mondmasker het reproductiegetal al duidelijk verlagen. In een omgeving waar meer virusdeeltjes rondwaren, zoals in ziekenhuizen of slecht geventileerde binnenruimten, is een simpel mondkapje volgens de onderzoekers niet genoeg. Daar is betere bescherming nodig, zoals een FFP2- of N95-masker. Dat concluderen wetenschappers van het Duitse Max Planck Instituut en het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn na een uitgebreid onderzoek. Daarin stelden ze ook vast dat er in gebieden waar consequent een mondmasker gedragen wordt minder coronabesmettingen zijn.

Bloemen in de wegberm (1)

Vrijdag 21 mei 2021
Beringen - Bloemen in de wegberm (1)ZoomDit is de Grote Muur of de Stellaria Holostea L. Josh Vandijck fotografeerde de bloem in Peer.
Toerisme
Beringen - Op virtuele reis in het Romeinse TongerenZoomIn Tongeren is een nieuw toeristisch project gelanceerd: "Per Pedes". De nieuwe virtuele stadswandeling neemt wandelaars mee langs een gedeelte van de belangrijkste heirbaan die de Noordzee verbond met de Rijn. Deze weg, die ook via Tongeren liep, vergemakkelijkte zowel handel als het transport van troepen en bevoorrading naar de Rijngrens. Wij kennen haar vandaag als de Via Belgica
De Per Pedes-wandelapp begeleidt wandelaars interactief vanaf het toeristisch infopunt naar (…) Het hele nieuwsbericht
Op virtuele reis in het Romeinse TongerenOp virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Op virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Zoom

Ten strijde tegen zwerfvuil

Vrijdag 21 mei 2021
Beringen - Ten strijde tegen zwerfvuilZoomWie voortaan de straten in Vlaanderen vervuilt, heeft een grotere kans op een boete dan ooit tevoren. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stelt vanaf deze zomer én op kosten van de verpakkingssector 30 extra handhavers aan die zich uitsluitend bezig houden met het controleren op zwerfvuil. Daarnaast krijgen 273 bestaande handhavers van de Vlaamse overheid de bevoegdheid om GAS-boetes uit te schrijven voor zwerfvuil, aangezien dat tot nu niet kon. Het gaat onder meer om bos- en parkwachters en inspecteurs van de VLM en VMM. Nieuw is dat ook werkgestraften voortaan een grotere kans maken om in geschakeld te worden voor zwerfvuilprojecten. De OVAM en Mooimakers slaan daarvoor de handen in elkaar met de Justitiehuizen. “De tijd van vooral sensibiliseren is gedaan. Wie koppig blijft sluikstorten, moet dit in zijn portemonnee voelen. De pakkans vergroten is daarvoor de enige manier”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

Lea Vanmeert overleden

Vrijdag 21 mei 2021
Beringen - Lea Vanmeert overledenWoensdag is Lea Vanmeert uit Beringen overleden, echtgenote van Jef Smeulders. (° Beringen op 29 maart 1928 - † Heusden-Zolder op 19 mei 2021) Uitvaart: zaterdag 22 mei 2021 in de dekenale kerk te Beringen-Centrum

Sanering Grote Laak

Vrijdag 21 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Sanering Grote LaakZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en Tessenderlo Group nv starten met de sanering van de Grote Laak over een traject van 18 km. Eerder werd al de Winterbeek op grondgebied van Beringen, Tessenderlo en Diest aangepakt voor gelijkaardige reden. De Grote Laak ontspringt in Leopoldsburg en stroomt met een totale lengte van 29,7 km door de gemeenten Ham, Tessenderlo en Laakdal om daar uit te monden in de Grote Nete.
Uit bodemonderzoeken is gebleken (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Aantal personen met antistoffen stijgtSciensano volgt de evolutie van de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus bij verschillende populaties, meer bepaald bij gezondheidswerkers, schoolkinderen en -personeel en bij de algemene Belgische bevolking. De meest recente resultaten wijzen op een stijging van het aantal mensen met antistoffen in al deze groepen. Bij de algemene bevolking, scholieren en schoolpersoneel vonden we in de periode februari-april 2021 gelijkaardige percentages: ongeveer 1 op 4 à 5 personen heeft al antistoffen. Bij de gezondheidswerkers is de impact van de vaccinatie duidelijk zichtbaar.

Brede orchis

Donderdag 20 mei 2021
Vandaag gezien
Beringen - Brede orchisZoom
Bart Liesenborgs brengt ons wat lentegevoel met deze foto gemaakt in de vallei van de Zwarte Beek. De brede orchis is een Europese orchidee van het geslacht Dactylorhiza. Het is een vroege bloeier, die gewoonlijk begin mei reeds in bloei staat in vochtige graslanden.

Bouwen wordt duurder

Donderdag 20 mei 2021
Beringen - Bouwen wordt duurderZoomDe prijsindex van bouwmaterialen is sinds november vorig jaar gestegen met 4,3%. Op jaarbasis is dit een stijging met 13%. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelt vast dat deze prijsstijging ongezien is en bovendien vele malen groter is dan de consumptieprijsindex. Deze laatste steeg in dezelfde periode met minder dan 1%. (Bron: Bouwkroniek)
De klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Rond 9 uur vanmorgen reden opnieuw heel wat legervoertuigen aan. Voor het eerst wordt ook beroep gedaan op politiepaarden. Het parket gaat ervan uit dat Conings zich verschanst heeft en dus nog in leven is. Zijn teruggevonden wagen toont aan hoe gevaarlijk deze operatie is: met een granaat en draden had Conings een val gemaakt voor wie het voertuig zou openen. Ondertussen staan de speciale eenheden (…) Het hele nieuwsbericht

Waar zit Jürgen?

Donderdag 20 mei 2021
Beringen - Waar zit Jürgen?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mijnmuseum zoekt extra gidsen

Donderdag 20 mei 2021
Beringen - Mijnmuseum zoekt extra gidsenZoomHeb jij zin om te leren gidsen in het Mijnmuseum? Heb je een passie voor het mijnverleden en wil je dit graag delen? Meld je aan via info[!]mijnmuseum.be of 0476/71 68 17 voor een verkennend gesprek.

Een klein beetje lente

Woensdag 19 mei 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een klein beetje lenteZoomDe temperaturen zijn nog niet hoog genoeg voor de tijd van het jaar en het wisselvallig weer zorgt nog niet echt voor een lentegevoel maar op deze weide in Paal voel je al wel de kleuren van de lente. (Bart Liesenborgs)

Straatvink jij ook mee?

Woensdag 19 mei 2021
Beringen - Straatvink jij ook mee?ZoomVink op donderdag 20 mei van 17.00 tot 18.00 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Registreer je en laat weten waar jij telt via deze link.
Beringen - Nationaal Park Hoge Kempen geslotenZoomDoor de actuele dreiging wordt het Nationaal Park Hoge Kempen uit voorzorg afgesloten voor het publiek. Het is verboden om je in het park te begeven. Ben je in de buurt? Volg de aanwijzingen van de politie op.
Beringen - Deep Fake filmpje voor Rode DuivelsZoomRaymond Goethals en Guy Thijs komen terug tot leven dankzij dit filmpje gemaakt op basis van Deep Fake. Chris Ume uit Paal is een specialist en maakte dit filmpje voor de Rode Duivels. In het filmpje is ook te zien hoe Deep Fake werkt.

Politie zoekt vermiste vrouw

Woensdag 19 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Politie zoekt vermiste vrouwZoom
De politie van LRH is op zoek naar Ivonne Reynders (87 jaar). Gisterennamiddag verliet ze haar woning in de Pastoor Frederickxstraat in Gemeente Lummen. Ze verplaatst zich met de fiets. Op het moment van de verdwijning droeg ze een lange donkere broek, een gekleurd jasje en een zwarte helm (zie foto).
De politie is vandaag gestart met een grote zoekactie. Heb je meer informatie over deze verdwijning of weet je waar Ivonne zich momenteel bevindt? Contacteer dan de politie via het nummer 0800 30 30 0 of per e-mail naar opsporingen[!]police.belgium.eu.
UPDATE Ivonne is sinds deze middag terecht!
Beringen - Opsporingsbericht Jurgen ConingsZoomDe Federale Politie verspreidt het volgend opsporingsbericht: Op maandag 17 mei 2021 's morgens verliet de 46-jarige Jurgen Conings zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het (…) Het hele nieuwsbericht

Een straf scenario

Woensdag 19 mei 2021
Commentaar
Jurgen C, de voortvluchtige militair, is zijn eigen filmscenario aan het schrijven. Het verhaal heeft alle ingrediënten voor een spannende film. Een gefrustreerde militair met extreemrechtse sympathieën die in volle coronacrisis de bekende viroloog Marc Van Ranst bedreigt op sociale media. Hij staat op de OCAD-lijst, het Belgisch orgaan voor dreigingsanalyse. Hij wordt dus beschouwd als een mogelijke terrorist maar blijft als militair in actie en kan zomaar in Leopoldsburg rustig een flink pak straffe (…) Het hele nieuwsbericht

Te koud en wisselvallig

Dinsdag 18 mei 2021
Weerbericht
Beringen - Te koud en wisselvalligDepressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvluchten, zei u?

Dinsdag 18 mei 2021
In de maand mei zijn er enkele verschuivingen in de nachtvluchten vanop de vliegbasis van Kleine-Brogel.
Morgen/woensdag zullen er extra nachtvluchten uitgevoerd worden ter vervanging van de trainingen die in maart niet plaatsgevonden hebben omwille van een inspectie. 
Er zijn geen nachtvluchten op Pinkstermaandag, wel volgende week dinsdag en woensdag (25 en 26 mei).

Slimme schoen voor blinden

Maandag 17 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Computerwetenschappers van de TU Graz (Oostenrijk) hebben een beeldherkenningssysteem voor een schoen ontwikkeld dat blinden en slechtzienden waarschuwt voor obstakels. Je kijkt als het ware met je tenen. Deze slimme schoen helpt blinden en slechtzienden veilig over straat te lopen, meldt de Eindhovense website innovationorigins.com.

Gaby Valkeneers overleden

Maandag 17 mei 2021
Beringen - Gaby Valkeneers overledenGisteren is Gaby Valkeneers, echtgenoot van Yvan Martens overleden. (° Hasselt op 26 februari 1947 - † Heusden op 16 mei 2021). Uitvaart: donderdag 20 mei 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Yvonne Lievens overleden

Maandag 17 mei 2021
Beringen - Yvonne Lievens overledenGisteren is Yvonne Lievens uit Paal, echtgenote van Raymond Berrevoets overleden. (° Beverlo op 23 Juli 1938 - † Heusden-Zolder op 16 mei 2021). Uitvaart: donderdag 20 mei 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Irene Geukens overleden

Maandag 17 mei 2021
Beringen - Irene Geukens overledenIn Leuven is Irene Geukens, weduwe van Clement Geysen en levenspartner van wijlen Geert Breda, overleden. (° Heppen op 22 april 1926 - † Leuven op 16 mei 2021). Irene woonde in Heverlee, voorheen in Beringen. Uitvaart: zaterdag 22 mei 2021 in de dekenale kerk te Beringen-Centrum

Rotonde aan Zwarte Ring

Maandag 17 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Rotonde aan Zwarte RingZoomDe omgevingsvergunning voor de nieuwe rotonde 'Zwarte ring' is vandaag afgeleverd. Het bekende kruispunt op de baan Beringen-Diest ter hoogte van Meldert wordt zo een stuk veiliger. Er komt zoals gepland een rotonde met vrijliggende fietspaden en oversteekplaatsen voor een betere verkeersdoorstroming en meer verkeersveiligheid. Dit project is goed voor in totaal 1,2 km fietspaden in de omgeving.

Regen en nog eens regen

Maandag 17 mei 2021
Beringen - Regen en nog eens regenZoomEen mens zou voor minder mistroostig worden van het weer, gelukkig laat onze fotograaf Gust Ishcen de moed niet zakken en vindt hij inspiratie in de regen.
Regen en nog eens regenRegen en nog eens regen
Zoom

Stevige buien

Maandag 17 mei 2021
Beringen - Stevige buienZoomHet KMI waarschuwt nog altijd met code geel voor hevige regen en plaatselijk onweer. Daarbij kan er veel neerslag vallen op korte tijd en is er kans op rukwinden en mogelijk hagel. Beringen kreeg deze middag al een paar pittige buien te verwerken met plaatselijk watergladheid.

Bouwkraan valt van oplegger

Maandag 17 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Bouwkraan valt van opleggerZoomOp de Zeventig Zillenweg in Ham kantelde deze ochtend een lading van een vrachtwagen: een bouwkraan viel daarbij van de opligger van een vrachtwagen. Het ongeval zorgde enige tijd voor hinder. De weg richting Tessenderlo werd vanaf de Zuidstraat in Beverlo afgesloten. Er geraakte niemand gewond. (foto Vincent Van Oers)

Boerenwijsheid (51)

Maandag 17 mei 2021
Beringen - Boerenwijsheid (51)ZoomOnweer in mei, gras in de wei.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Beringen - Code geel: onweer Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".

Een tuin is een luxe

Zondag 16 mei 2021
Door mijn tuinbril
Beringen - Een tuin is een luxeZoomVandaag de dag beseffen mensen meer dan ooit dat een tuin een luxe is. En dat is mag het ook uitstralen! Een plek waar de persoonlijkheid weerspiegeld mag worden en een verlengstuk van de woning is. Waar het goed vertoeven is. Zowel voor mens als voor dier. Want wat geeft er nu meer dimensie aan een tuin dan de vogeltjes, vlinders en andere insecten? Die zo belangrijk zijn in ons ecosysteem en dus ook ons afweersysteem. Vitaliteit van een tuin bestaat uit diversiteit in beplanting. Bomen zijn bijvoorbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Beringen - 'Groeizaam' weerNeen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Kop-staartbotsing in Paal

Zaterdag 15 mei 2021
Beringen - Kop-staartbotsing in PaalOp de Paalsesteenweg was er deze namiddag een kop-staartbotsing met twee auto's. Hierbij geraakte een 43-jarige man uit Waals-Brabant lichtgewond. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis.
Beringen - Tia en Lies geven aftrap Virtual GamesZoomSpecial Olympics Belgium (SOB), de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, organiseerde gisteren de tweede editie van de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen. Dit grootste Belgische online evenement voor inclusiviteit werd gepresenteerd door Eline De Munck en David Antoine, en SOB-atleten Lies Gielis en Rosalia Niedziela. Met 7906 deelnemers, zowel mensen met als zonder beperking, blikken ze terug op een geslaagd sportevenement. Tia Hellebaut en Lies Gielis gaven in Tessenderlo (…) Het hele nieuwsbericht
Tia en Lies geven aftrap Virtual GamesTia en Lies geven aftrap Virtual Games
Zoom

Bloemenzee

Zaterdag 15 mei 2021
Lens op Beringen
Beringen - BloemenzeeZoomIn de maand mei bloeien de meeste bloemen en dat zie je nu ook bijvoorbeeld in deze weide in Tervant. (Bart Liesenborgs)

Processie 1965

Zaterdag 15 mei 2021
Uit de oude doos
Beringen - Processie 1965ZoomVandaag even terug naar 1965 voor de processie in Beverlo.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Meimaand, Mariamaand in KoerselZoomDeze maand zijn er altijd wat extra bezoekers aan het Koersels Kapelleke voor de Mariamaand.

Meimaand, bloemenmaand

Zaterdag 15 mei 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Meimaand, bloemenmaandZoomEdith en Lambert zeggen het deze week met bloemen.

Stem jij ook voor Jelani?

Vrijdag 14 mei 2021
Beringen - Stem jij ook voor Jelani?Zoom
Jelani Reale, de zaakvoerder van Casa Reale uit Paal doet mee met de Battle of the Chefs, een reeks van horecagroothandel Van Zon. Het verhaal van Jelani en hoe je moet stemmen vind je achter deze link.


Hemelvaartviering...

Donderdag 13 mei 2021
Kerk
Beringen - Hemelvaartviering...Zoom...vanuit de Sint-Pietersbandenkerk van Beringen met voorganger deken Marcel Meysen en thema: "We willen niet naar de hemel blijven staren maar met de voeten op de grond leven".

Einde Ramadan

Donderdag 13 mei 2021
Beringen - Einde RamadanZoomDe moslimgemeenschap viert vandaag het einde van de Ramadan, de jaarlijkse vastenperiode van een maand. In de volksmond is het feest ook gekend als het Suikerfeest. De moslims vieren nu drie dagen feest met veel lekkers en bezoekjes aan familie, vrienden en buren.

Hemelvaartdag

Donderdag 13 mei 2021
Beringen - HemelvaartdagZoomHet is vandaag Hemelvaartsdag en dan wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus naar God, zijn Vader in de hemel is gegaan. Dat is negenendertig dagen na zijn opstanding uit de dood. De viering is onderdeel van de paascyclus en daarin telt Hemelvaartsdag als de veertigste paasdag.

Wisselvallig met buien

Donderdag 13 mei 2021
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig met buienDepressionaire invloeden over de lage landen zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weertje

Woensdag 12 mei 2021
Beringen - Wisselvallig weertjeZoomZon, wolken en af en toe wat regen, dat is de samenvatting van het weerbericht voor de komende dagen. (foto Gust Ischen)

App ObsIdentify vernieuwd

Woensdag 12 mei 2021
Beringen - App ObsIdentify vernieuwdZoomVandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten.  Op de foto een rozemarijngoudhaantje. Meer info (Foto Frido Van Hertum)
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf dinsdag 18 mei (20 uur) tot woensdag 19 mei (6 uur) wordt het asfalt op de rotonde in Heppen vervangen. De rotonde is tijdens deze uren volledig verkeersvrij. Het verkeer wordt omgeleid in beide richtingen via de Leopoldsburgsesteenweg, Frankendijk, Weierstraat, Hoekstraat, Beringsesteenweg , Burgemeester Hendrickxstraat en Hamsesteenweg. Omdat asfalteringswerken erg weergevoelig zijn, kan deze planning nog wijzigen. (MV)

Vrijwilligers gezocht

Woensdag 12 mei 2021
Beringen - Vrijwilligers gezochtZoomDe wolvenexpo in De Watersnip in Koersel trekt momenteel de nodige bezoekers. En ze kunnen daar nog extra handen gebruiken. Natuurpunt Beringen zoekt daarom nog vrijwilligers die meehelpen bij het onthaal. Je kan zelf je frequentie kiezen bij het invullen van je taak als baliemedewerker. Je komt er terecht in een leuk team waarbij je de bezoekers wat uitleg geeft over het natuurgebied, de tentoonstellingen en Natuurpunt. Ook help je in het natuurwinkeltje. Zegt dit jou wel wat of wil je meer info? Neem dan contact op via zwartebeek[!]natuurpunt.be

Roze wolkjes

Dinsdag 11 mei 2021
Vandaag gezien
Beringen - Roze wolkjesZoomDe avond kleurde vandaag een beetje roos door al het vijftig tinten grijs. (foto Marleen Abeels)
Beringen - Weer vooruitzichten voor kermissenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Beringen - Ondertussen, in Sint-Truiden...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Gemeenteraad
Schepen Patrick Witters laat zich vandaag op de gemeenteraad verontschuldigen wegens het overlijden van zijn moeder.
Beringen - Fietser gewond na botsing met kindEen 68-jarige fietser kwam deze namiddag ten val bij een botsing met een 9-jarig kind dat al spelend vanop de oprit de straat opliep. Het kind raakte daarbij de fietser die passeerde. De fietser kwam ten val en werd lichtgewond.
Beringen - Overlijden op be-MINE Boulevard
Deze avond werd aan supermarkt Albert Heijn op be-MINE iemand onwel. Omstaanders probeerden de eerste hulp te verlenen. Politie, brandweer en ambulancediensten snelden ter plaatse maar alle hulp kwam te laat voor de onfortuinlijke bezoeker.Ontbijten voor Moederdag

Maandag 10 mei 2021
Beringen - Ontbijten voor MoederdagZoomZo maar eventjes 195 bestellingen kwamen er bij KWB Koersel  binnen voor het Moederdag afhaalontbijt in de Brigidazaal. De moeders werden dit jaar verrast met een fles bubbels. Zo blijven de bestuursleden ook tijdens deze moeilijke periode doen wat ze kunnen (en mogen).
Ontbijten voor MoederdagOntbijten voor MoederdagOntbijten voor Moederdag
Ontbijten voor MoederdagOntbijten voor Moederdag
Zoom
Beringen - Genieten van zonnige terrasjesZoomHet weer is vandaag alweer een flink pak minder maar gisteren was het zwoel en zomers, ideaal om een terrasje te doen op het veel besproken heropeningsweekend van de horeca. Het feit  om mensen terug te zien stalen, zoals hier op de site Lutgart, deed deugd.
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Van terrasambras naar plexiglasambrasIk vind het fijn dat ze mij de schrijvende kans geven om terras en plexiglas te laten rijmen op ambras. Op het vlak van communicatie hebben overlegcomités , ministerraden , ministers en staatssecretarissen er een heerlijke chaos van gemaakt op zijn Belgische best. Om van te snoepen! Sommige burgemeesters hebben er nog een balorig sausje overgegoten. Minister Q zei neen tegen de plexischermen maar de burgervaders veegden daar hun voeten aan. Hun uitspraak was opstandig. Ze lieten hun horecazaken weten (…) Het hele nieuwsbericht

Gemeenteraad vanavond

Maandag 10 mei 2021
Beringen - Gemeenteraad vanavondJe kan deze avond de Beringse gemeenteraad online volgen. Er zal gestemd worden over belastingen en er liggen weer verschillende voorstellen tot beslissing op tafel zoals de aanplanting van bloemenweides. Ook zijn er verschillende mondelinge vragen over onder andere de verkeerssituatie op de Kasteletsingel en rond verdraagzaamheid.

Boerenwijsheid (50)

Maandag 10 mei 2021
Beringen - Boerenwijsheid (50)ZoomIs het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi.
Beringen - Eucharistieviering kerk StalZoomDit weekend kan je ook weer online een viering volgen, deze keer uit de kerk van Stal.
Beringen - Meer toeristen naar LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De meeste wolven die in België en Nederland verschijnen stammen af van wolvenpopulaties uit Oost-Polen en de Baltische staten. En als het een beetje meezit, eten de wolven alle everzwijnen op, zodat we ook van die plaag verlost zijn. Lees dit mooie verhaal bij Nature Today.

Terrassen anno 2021

Zondag 9 mei 2021
Beringen - Terrassen anno 2021Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een warme Moederdag

Zaterdag 8 mei 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Een warme MoederdagZoomVoor Moederdag staan Edith en Lambert graag even stil bij deze feestdag.

Een fijn terrasjesweekend!

Zaterdag 8 mei 2021
Uit de oude doos
Beringen - Een fijn terrasjesweekend!ZoomMet het mooie weer in het vooruitzicht zou het eens best druk kunnen worden op de terrasjes. Wij wensen met deze oude foto van café Ideal in Beringen-Mijn alle horeca-uitbaters alvast een topweekend vol sfeer en gezelligheid! (foto Citévolk Spreekt)

Van remise naar brouwerij

Zaterdag 8 mei 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van remise naar brouwerijZoomDe oude stelplaats voor trammen in Koersel is al een tijdje een brouwerij annex brasserie. Dit weekend komt er eindelijk terug leven in de brouwerij, alleen nog maar op het terras maar we zijn zeker dat het vers gebrouwen bier dit weekend zeker zal smaken op het terras van Remise 56!
Beringen - Opgepast: dit is mijn nestje!ZoomEen koppel mezen heeft een asbak op de tennisclub in Paal uitgekozen om er hun nestje te bouwen. De tennisleden moeten nu wel opletten om deze asbak niet te gebruiken anders wordt het nestje te warm...
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zilver voor Tim Celen uit HamZoomDe wereldbeker G-wielrennen in Oostende verloopt voortvarend voor Paralympic Team Belgium: na twee dagen staat de medailleteller op vier, waarvan drie maal goud voor Ewoud Vromant (C2), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB) en Maxime Hordies (H1). Tim Celen uit Ham pakte zilver op de zeedijk. De UCI Para-cycling World Cup vindt van 6 tot 9 mei plaats in Oostende. Deze vijfde editie is voor de renners van Paralympic Team Belgium een belangrijke wedstrijd met oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in (…) Het hele nieuwsbericht

Werken Paalsesteenweg

Vrijdag 7 mei 2021
Beringen - Werken PaalsesteenwegZoomVanaf 20.00 uur vanavond tot 8.00 uur zaterdagochtend zijn er frees- en asfalteringswerken op het stuk Paalsesteenweg in Beringen-centrum tussen de brug en de Rozenlaan. Volg de omleiding ter plaatse.

Speelgoedtrein

Vrijdag 7 mei 2021
Beringen - SpeelgoedtreinZoomRobert Leyssens heeft voor ons speciaal een mooie herinnering aan zijn moeder neergepend naar aanleiding van Moederdag.

Een moederhart

Vrijdag 7 mei 2021
Beringen - Een moederhartZoomNaar aanleiding van Moederdag laten we vandaag enkele Beringse dichters hun hartje spreken. Kristel Dewaele is kort en krachtig met dit gedicht.
Beringen - Toelatingsexamen arts in BeringenZoomHet toelatingsexamen arts zal op dinsdag 6 juli 2021 plaatsvinden, het toelatingsexamen tandarts op woensdag 7 juli 2021. Het examen zal digitaal en decentraal georganiseerd worden op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. In Beringen kan je terecht voor het toelatingsexamen arts op 6 juli op de campus van het Spectrumcollege. De inschrijven kan nog tot zaterdag 15 mei 2021 om 23.59 uur. Op 15 juni 2021 verneemt elke ingeschreven deelnemer waar hij of zij het examen zal afleggen.
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"

Helende filmpjes

Donderdag 6 mei 2021
Beringen - Helende filmpjesZoomBasisschool De Step in Beringen werkt deze week mee aan de actie 'Heel het land' waarbij stilgestaan wordt bij de gevolgen van corona. Ze maakte een reeks leuke filmpjes voor bewoners in woonzorgcentra.

Lentetaferelen

Donderdag 6 mei 2021
Beringen - LentetaferelenZoomHet weer was gisteren nog te koud voor de tijd van het jaar maar af en toe kwam de zon wel even piepen, goed voor Gust Ischen om even op pad te gaan op de Klitsberg in Paal.
LentetaferelenLentetaferelen
LentetaferelenLentetaferelen
Zoom
Beringen - Herdenkingsplechtigheid uitgesteldZoomDe KS-Vriendenkring had op 7 mei een grote herdenking van en voor mijnwerkers gepland in Heusden-Zolder. Het was immers de dag waarop vorig jaar de onrechtmatige situatie van de ondergrondse mijnwerkers deels rechtgezet werd. Het zou de start worden van een jarenlange traditie om samen te komen achter pot en pint en herinneringen op te halen. Maar bij de planning was de Vriendenkring er van uitgegaan dat de coronasituatie achter de rug was en dat iedereen zou gevaccineerd zijn. Helaas is de realiteit anders en moeten de plannen dus nog even in de koelkast worden gestoken. Maar de herdenkingsplechtigheid zal er hoe dan ook komen.

Update vaccinatiecijfers

Woensdag 5 mei 2021
Beringen - Update vaccinatiecijfersZoomIn Beringen-Tessenderlo is inmiddels 92,40% van de 65-plussers gevaccineerd. Deze week worden er op 5 dagen 2436 inwoners gevaccineerd. Volgend week krijgen 3504 mensen hun prik. De uitnodigingen voor de risicopatiënten worden volop verstuurd. De vaccinatie van deze doelgroep gaat maandag van start en verloopt naarmate de leeftijdscategorie. Dan ronden we ook de vaccinaties van de 65-plussers af. Weten wanneer je aan de beurt bent? Hierbij een (prik)overzichtje
Beringen - Wisselvallig richting zonnig weekendIn het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Alle kleuren van de regenboogZoomNa regen komt zonneschijn, en dan krijg je uiteraard kans op een regenboog zoals deze namiddag boven Beverlo.
Beringen - Minder vrijwilligers door coronaZoomDe Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Bib vraagt uw mening

Dinsdag 4 mei 2021
Beringen - Bib vraagt uw meningNog tot 31 mei kan jij een publieksbevraging invullen over de Beringse bib. Het onderzoek biedt de bibliotheek inzicht in de impact van corona op de bibbezoekers en eventuele afhakers van onze bibliotheek. Wat verwacht je over de toekomst rond bibliotheekbezoek? Wat zijn je bezorgdheden? Waar ben je tevreden over? Laat het weten via deze link.

Platbuik libel

Maandag 3 mei 2021
Vandaag gezien
Beringen - Platbuik libelZoomAan de Zwarte Beek in Stal kon Johan Put deze mooie platbuik libel spotten. Dit is het vrouwtje, het mannetje is volledig blauw.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Beringen - Test-evenement La Boum 2...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Boerenwijsheid (49)

Maandag 3 mei 2021
Beringen - Boerenwijsheid (49)ZoomHeden schupjes, morgen drupjes.

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Beringen - Noëlla is weer drachtigZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Minister Peeters lanceert fietscampagneZoomVia een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.
Beringen - Toeristen krijgen coronaboetesDe politie van Beringen-Ham-Tessenderlo deed opnieuw een vaststelling bij een airBNB in Ham. Daar werden 10 Nederlandse vrienden aangetroffen. Zij behoorden allen tot dezelfde studentenvereniging maar niet tot eenzelfde bubbel. Het verblijf werd beëindigd en de 10 vakantiegangers betaalden ook elk een corona-boete van 250 euro. Omdat bleek dat de eigenaar op de hoogte was van het hele gebeuren werd ook tegen hem een proces-verbaal opgesteld. Ook vorige week werden er 9 gasten (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Schrijver Pieter Aspe overledenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Expo Zomersproet

Zondag 2 mei 2021
Beringen - Expo ZomersproetZoomDit jaar laat Academie Heusden-Zolder zich niet tegenhouden door één of andere pandemie. Dé grote expo van alle kinderen en jongeren van de hele academie zal doorgaan: veilig in openlucht, per reservatie, met mondmasker (vanaf 12j) en via een uitgestippelde route. Van 22 mei tot en met 6 juni in de voortuin van de hoofdvestigingsplaats, Kasteel Meylandt in Heusden-Zolder. Ongeveer 2600 leerlingen van de locaties in Heusden-Zolder, Beringen, Leopoldsburg, Tessenderlo en Houthalen-Helchteren tonen hun werken op de tentoonstelling Zomersproet. Zon, zee, strand en alléén maar goeie vibes! Reserveer voor elke persoon afzonderlijk, ook per kind, via www.academie.be of 011/808089. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen, dus niet alleen gezond maar ook handig als je te voet of per fiets kan komen.

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Beringen - Zonnig en meestal droogStoringen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Eucharistieviering kerk KoerselZoomIn de kerk van Koersel werd deze viering opgenomen in samenwerking met de mijnwerkers-brancardiers.

Boomkapel Korspel

Zaterdag 1 mei 2021
Beringen - Boomkapel KorspelZoomNaar aanleiding van de meimaand werd deze boomkapel in de Genemeerstraat in Korspel versierd. Boomkapelletjes en huiskapelletjes zijn alom gekend in de Vlaamse volkskunde maar je ziet ze anno 2021 steeds minder maar wie goed oplet gaat er zeker nog enkele kunnen spotten in Beringen.

Dag van de arbeid

Zaterdag 1 mei 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Dag van de arbeidZoomVandaag kleuren de woorden van Edith rood.

Een lekker pintje!

Zaterdag 1 mei 2021
Uit de oude doos
Beringen - Een lekker pintje!ZoomOp deze feestdag is niet mogelijk om een pintje te drinken op de Dag van de Arbeid maar het is alvast uitkijken naar dit soort taferelen. Deze foto uit het archief van Citévolk Spreekt werd ingekleurd door Evi Clerckx.

Gestelse molen

Zaterdag 1 mei 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Gestelse molenZoomVandaag houden we in onze reeks halt aan de Zwarte Beek in Paal waar de molenaarswoning recent werd gerestaureerd.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen