Het overige nieuws

Roza Lemmens overleden

Zaterdag 31 december 2022
Beringen - Roza Lemmens overledenRoza Lemmens uit Oostham, weduwe van Leon Reynders († 2000), en levenspartner van Albert Huyskens, is overleden. (°Beverlo op 3 april 1942 † op 29 december 2022) 
Groeten: woensdag 4 januari 2023 van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Roza. 

Godelieve Vermeerbergen overleden

Zaterdag 31 december 2022
Beringen - Godelieve Vermeerbergen overledenGodelieve Vermeerbergen uit Beringen, echtgenote van Laurent Vanhees, is overleden.
(° Genk op 18 maart 1946 † Heusden-Zolder op 30 december 2022) 
Begroeting: donderdag 5 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring. 

Een gelukkig nieuwjaar

Zaterdag 31 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Een gelukkig nieuwjaarZoomOnze beste wensen met deze gekleurde woorden van Edith. 

Laat het smaken!

Zaterdag 31 december 2022
Uit de oude doos
Beringen - Laat het smaken!ZoomWij wensen iedereen een smakelijk oudejaarsfeest met deze foto uit de oude doos van restaurant Molenhof in Beringen.

Beverlo dorp

Zaterdag 31 december 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo dorpZoomOp deze laatste dag van het jaar, gaan we ver terug in de tijd naar Beverlo dorp.

Lust jij een Byrrh?

Zaterdag 31 december 2022
Uit de oude doos
Beringen - Lust jij een Byrrh?ZoomReclame geschilderd op muren, het is nog een zeldzaamheid. Af en toe zie je nog deels vergane tekeningen zoals deze reclame van Byrrh in het centrum van Beringen.
Byrrh, gecreëerd in 1866 in Frankrijk, is een aperitief op basis van gearomatiseerde rode wijn. Aan de wijn, die eveneens op een traditionele manier gemaakt wordt, worden exotische aroma's toegevoegd: colomba, pomerans, cacao, en de subtiele bitterheid van de kina aroma's. Byrrh rust drie jaar op vat en evolueert en rijpt (…) Het hele nieuwsbericht

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Beringen - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)
Beringen - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Beringen - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Nieuwe vennootschap: Sepcan

Donderdag 29 december 2022
Seppe Cannaerts (30) uit Paal heeft de besloten vennootschap Sepcan opgericht met zetek aan de Tessenderloseteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ontwerp en bouw van podia, coördinatie van evenementen en hijswerken.

Leander Put overleden

Donderdag 29 december 2022
Beringen - Leander Put overledenLeander Put uit Koersel, echtgenoot van Elsa Gorisn is overleden. 
(° Heusden op 5 mei 1933 † Hasselt op 27 december 2022)  
Begroeting: dinsdag 3 januari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 4 januari 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Fernand Scheelen overleden

Donderdag 29 december 2022
Beringen - Fernand Scheelen overledenFernand Scheelen uit Leopoldsburg, echtgenoot van Yolande Theunkens, is overleden.
(° Neerpelt op 4 juni 1950 † Pelt op 28 december 2022)
Begroeting: woensdag 4 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur U
itvaart: donderdag 5 januari 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Rita Convents overleden

Donderdag 29 december 2022
Beringen - Rita Convents overledenRita Convents uit Hasselt, weduwe van François De Wit, is overleden.  
(° Paal op 4 juli 1936 † Hasselt op 27 december 2022)  
Uitvaart: in intieme kring

Fietser (17) gewond in Koersel

Donderdag 29 december 2022
Beringen - Fietser (17) gewond in KoerselOp het Jeugdpad in Koersel liep vandaag een 17-jarige fietser verwondingen op. Hij werd geraakt door een auto die een parking verliet.

Ringen gestolen

Donderdag 29 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Sint-Jobstraat in Heusden-Zolder kwamen dieven over de vloer. Er zijn enkele ringen gestolen. De dieftsal is gisteren vastgesteld.

Marcella Laremans overleden

Donderdag 29 december 2022
Beringen - Marcella Laremans overledenIn Pelt is vandaag Marcella Laremans overleden, de echtgenote van André Vandijck. Ze was geboren in Koersel en werd 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna haar urn geplaatst wordt in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)

Voetganger geraakt: chauffeur vlucht

Woensdag 28 december 2022
Beringen - Voetganger geraakt: chauffeur vluchtIn de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel raakte een autobestuurder vanmorgen een voetganger. Deze laatste werd daarbij lichtgewond. De chauffeur vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie spoort de bestuurder op.
Kort nieuws van bij de buren
De Japanse fietsonderdelenfabrikant Shimano gaat in Tessenderlo samen met het logistieke bedrijf Kühne+Nagel een nieuw distributiecentrum uitbouwen als Europese hub voor onder meer de derailleurs en fietsremmen van de Japanse fabrikant. Ook het beheer van het transport van de batterijen voor e-bikes zou er moeten plaatsvinden. Dat meldt Kühne+Nagel.
Door de overeenkomst worden vanaf volgend jaar vijftig jobs gecreëerd. Het nieuwe distributiecentrum zal 20.000 m² innemen. De enorme hal wordt de logistieke draaischijf van de Japanners voor de Europese markt. Kuehne+Nagel gaat het centrum runnen, en dat zal zorgen voor een hoge mate van automatisering en flexibiliteit.
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.
Beringen - De laatste zonsondergangsfoto van het jaar?ZoomGust Ischen neemt regelmatig een foto van de zonsondergang zoals gisteren in Beringen. Het is misschien wel de laatste foto van het jaar want de komende dagen wordt veel regen en weinig zon voorspeld. Wij wensen Gust alvast heel veel zonnige dagen in 2023.

Sombere vooruitzichten bouw

Woensdag 28 december 2022
Beringen - Sombere vooruitzichten bouwZoomOok in het laatste kwartaal van 2022 staat het vertrouwen van bouwondernemers op een heel laag pitje. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Bouwbarometer van Bouwunie, dé conjunctuurmeter voor de Vlaamse bouwondernemers. "We sluiten het jaareinde af op 96,1 punten, een pak lager dan de gezonde grens van 100".  2022 was een dieprood jaar", zegt Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. "Zelfs slechter dan het coronarampjaar 2020. Het was dan ook een jaar om snel te vergeten voor de bouw. De geëxplodeerde bouwmateriaalprijzen, de ongezien lange levertermijnen en de meer en meer afhakende klanten zijn een dodelijke cocktail voor de winstgevendheid van onze bouwkmo's en zelfstandigen." 
De bouwbedrijven zien ook het volgende jaar heel somber in. 
"Maar liefst 4 op 10 denken dat 2023 nog slechter wordt dan 2022. We hebben dringend nood aan een kentering", benadrukt Waeytens.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Beringen - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Eduard Ackx overleden

Dinsdag 27 december 2022
Beringen - Eduard Ackx overleden
Eduard Ackx uit Paal, echtgenoot van Marie-Louise Vanderheyden, overleden. Onderwijzer en hoofdonderwijzer van de Jongensschool in Paal. 
(° Paal op 28 mei 1926 - † Diest op 24 december 2022
Begroeting: maandag 2 januari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 3 januari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Victor Geerdens overleden

Dinsdag 27 december 2022
Beringen - Victor Geerdens overledenVictor Geerdens uit Koersel, echtgenoot van Tatsiana Bahatyrova, is overleden.
(° Koersel op 28 juli 1939 † Heusden-Zolder op 26 december 2022) Begroeting: maandag 2 januari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Hilda Cleenders overleden

Dinsdag 27 december 2022
Beringen - Hilda Cleenders overledenHilda Cleenders uit Paal, weduwe van Gabriël Vermeyen († 2019, is overleden. 
(°Zelem op 27 juni 1935 † Paal op 26 december 2022)
Begroeting: donderdag 29 december 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Beringen - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Beringen - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Marie-José Weykmans overleden

Dinsdag 27 december 2022
Beringen - Marie-José Weykmans overleden
Marie-José Weykmans uit Paal, levenspartner van Jos Van Mol, is overleden.
(° Molenstede op 19 juli 1952 † Heusden-Zolder op 26 december 2022)
Begroeting: maandag 2 januari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 3 januari 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Met auto tegen boom

Maandag 26 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een twintiger gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom reed op de Heppensesteenweg in Ham. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Woninginbraak op kerstdag

Maandag 26 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is er ingebroken in een huis aan de Begijnenwinning in Tessenderlo. De daders maakten er zowel geld als juwelen buit.

Willy Enkels overleden

Maandag 26 december 2022
Beringen - Willy Enkels overledenWilly Enkels, echtgenoot van Marijke Heyligen, is overleden.
(° 8 september 1953 te Beverlo † 24 december 2022 te Edegem)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 29 december 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, de afscheidsviering voor Willy in de aula van Franken Uitvaartzorg en het verstrooien van zijn assen op de begraafplaats van Heusden-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Vrede op aarde

Maandag 26 december 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Vrede op aardeIn augustus 2017 verscheen mijn eerste Losse Flodders. Dat betekent dat ik nu al voor de 6de keer rond Kerstmis een tekstje schrijf met als thema ‘Vrede op aarde’. Het mag niet zijn. Het komt er maar niet van omdat er altijd iemand op deze wereldbol rond loopt die oorlogsbloed in zijn aderen voelt stromen. Ik hoef niemand te vertellen dat ene Vladimir al geruime tijd de oorlogshitparade aanvoert . Met zijn pyrrusoverwinningen, dat zijn overwinningen die nauwelijks winst opleveren, geraakt hij geen (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Lemmens overleden

Maandag 26 december 2022
Beringen - Luc Lemmens overleden
Luc Lemmens uit Koersel, echtgenoot van Marleen Croimans, is overleden.
(° Koersel op 27 september 1964 † Koersel op 25 december 2022)
Begroeting: woensdag 28 december 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring

Stroompanne in Aardeweg

Maandag 26 december 2022
In de Aardeweg in Koersel viel gisteren de stroom nog eens uit. De panne duurde anderhalf uur. Het is niet de eerste keer dat er een probleem is met stroom in de straat.

Enkele vuurkorven

Maandag 26 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Enkele vuurkorvenZoomVoor deze tweede kerstdag kregen we nog deze poëtische woorden van Kristel Dewaele.

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Beringen - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

Vrede bij Kerstmis

Zondag 25 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Vrede bij KerstmisZoomVrede op aarde, het is een vaak gehoorde boodschap bij Kerstmis en het is vandaag ook de inspiratiebron van onze huisdichteres.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Beringen - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Delarbre en Vangeel tekenen bij

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Delarbre en Vangeel tekenen bijGoalie Sven Delarbre (27) en middenvelder Cedric Vangeel (24) hebben hun contract bij KVK Beringen met één jaar verlengd. De kern van KVK Berinen bestaat uit 20 spelers.

Wim Macquoy overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Wim Macquoy overledenWim Macquoy uit Schaffen is overleden
(°Koersel op 08 juni 1969 † Diest op 22 december 2022°
Begroeting: Aula 'de Heyde' Zelem-Halen, woensdag 28 december 2022 van 18u30 tot 19u.
De afscheidsplechtigheid in aula 'de Heyde', gevolgd door de crematie heeft plaats in besloten kring. Nadien krijgt de urne een mooi plaatsje bij Jill thuis.

Herman Goris overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Herman Goris overleden
Herman Goris uit Leopoldsburg, echtgenoot van Josée Penné, is overleden.
(° Beverlo op 5 juni 1938 † Leopoldsburg op 23 december 2022) Uitvaart: in intieme kring

Bert Demulder overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Bert Demulder overleden
Bert Demulder uit Beringen, echtgenoot van Germaine Vandezande is overleden.
(° Paal op 25 september 1934 † Beringen op 24 december 2022) Uitvaart: in intieme kring.

Lily De Raeve overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Lily De Raeve overledenLily De Raeve uit Paal, dochter van Wendy en Guy Reynders-De Raeve is overleden.
(°Hasselt op 12 augustus 2015 † Paal op 23 december 2022) Begroeting: aula De Heyde Zelem-Halen op donderdag 29 december van 18u30 tot 19u.
'Met veel verdriet, maar ook dankbaar willen we in aula ‘de Heyde’ in intieme kring stilstaan bij de plaats die Lily in ons leven inneemt. Na de crematie krijgt de urne een mooi plaatsje bij ons thuis'.

Roger Ribus overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Roger Ribus overledenRoger Ribus uit Paal, echtgenoot van Suzanne Laenen, is overleden.
(°Paal op 23 april 1942 † Paal 22 december 2022)
Begroeting:  woensdag 28 december 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Roger te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Roger.

Petronella Bloemen overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Petronella Bloemen overleden
Petronella Bloemen uit Heusden-Zolder, weduwe van Eduard Verlinden († 2013), is overleden.
(° Sint-Huibrechts-Lille op 25 april 1936 † Heusden-Zolder op 21 december 2022)
Begroeting: dinsdag 27 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 28 december 2022 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Rosa Oeyen overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Rosa Oeyen overledenRosa Oeyen uit Beringen-Mijn, weduwe van Jos Peeters (†2020), is overleden.
(° Balen op 10 juni 1944 † Beringen-Mijn op 23 december 2022) Begroeting: woensdag 28 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring
Geen bloemen, noch kransen, liever een gift ten voordele van de stichting Stop Alzheimer op het rekeningnummer BE29 2300 0602 8164 (stopalzheimer.be)

Maria Janssen overleden

Zaterdag 24 december 2022
Beringen - Maria Janssen overleden
Maria Janssen uit Beringen, weduwe van Alfons Neven, is overleden.
(° Heusden op 13 mei 1947 † Heusden-Zolder op 22 december 2022)
Uitvaart: donderdag 29 december 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Centrum.

Op weg naar Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Op weg naar KerstmisZoomEdith en Lambert zijn vandaag onderweg naar Kerstmis

Fijne kerstdagen

Zaterdag 24 december 2022
Uit de oude doos
Beringen - Fijne kerstdagenZoomEen beetje nostalgie naar die 'goede oude tijd' en een witte kerst...

Tervant kolenhaven

Zaterdag 24 december 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Tervant kolenhavenZoomVandaag een stop in Tervant, aan de kolenhaven.

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)

De laatste prik voor de kerstman

Vrijdag 23 december 2022
Beringen - De laatste prik voor de kerstmanZoomHet vaccinatiecentrum in Beringen sloot gisterenavond de deuren en het personeel kreeg nog het bezoek van de kerstman. Die kreeg symbolisch de laatste prik. In totaal werden in Beringen 37.359 spuitjes gezet!

Luc Mombers overleden

Vrijdag 23 december 2022
Beringen - Luc Mombers overledenLuc Mombers is overleden.
(° 10 mei 1964 te Beringen † 20 december 2022 te Genk °
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 26 december 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, de afscheidsviering voor Luc in de aula van Franken Uitvaartzorg en het begraven van zijn urne in het familiegraf bij zijn moeder op de begraafplaats van Beringen-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Chris Meeus overleden

Vrijdag 23 december 2022
Beringen - Chris Meeus overledenChris Meeus uit Paal is overleden. 
(° Lommel op 11 januari 1966 † Paal op 21 december 2022) Begroeting: maandag 26 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 27 december 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Beringen - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (24) gewond bij aanrijding

Donderdag 22 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Ham raakten gisterenavond rond 19 uur twee voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij viel één slachtoffer: een 24-jarige vrouw uit Ham.

Vrouw (63) gewond bij botsing

Donderdag 22 december 2022
Beringen - Vrouw (63) gewond bij botsingEen 63-jarige vrouw uit Beringen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Zuidstraat en de Wystekkenstraat in Beringen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Botsing tussen twee bestelwagens

Donderdag 22 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee bestelwagen op het kruispunt van de Dellestraat en de Industrieweg in Lummen zijn deze namiddag rond 15.30 uur twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De Warmste Week in de bib

Donderdag 22 december 2022
De Warmste Week
Beringen - De Warmste Week in de bibZoomWil jij nog een steuntje geven voor de Warmste Week? Dat kan bijvoorbeeld in de bib van Beringen. Ondertussen loopt de show in Hasselt op volle toeren en dat lokt veel volk. Zo gingen de kinderen van basisschool Westakker uit Beverlo hun centjes doneren in Hasselt. Bekijk het filmpje op onze Facebookpagina.

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Beringen - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Ruth Wandkowsky overleden

Woensdag 21 december 2022
Beringen - Ruth Wandkowsky overledenRuth Wandkowsky uit Beverlo, weduwe van Albert Maes (†1988), is overleden. 
(° Reideburg (DE) op 15 februari 1933 † Beringen-Mijn op 20 december 2022)
Uitvaart: in intieme kring.

Jan Verachtert overleden

Woensdag 21 december 2022
Beringen - Jan Verachtert overledenJan Verachtert uit Paal, echtgenoot van Nathalia Segers, is overleden. 
(° Mol op 15 maart 1932 † Paal op 20 december 2022)
Begroeting: vrijdag 23 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 uur 
Uitvaart: in intieme kring.

Fausto Rocco Musardo overleden

Woensdag 21 december 2022
Fausto Rocco Muasardo uit Meerhout, echtgenoot van Gerda Haesen is overleden. 
(°Beverlo 13 mei 1950 † Edegem 20 december 2022)
Groeten: Vrijdag 23 december 2022 van 18u30 tot 19u in funerarium Verstappen te Geel. 
Uitvaart: zaterdag 24 december om 10u in de aula te Geel.

Wiske Timmermans overleden

Woensdag 21 december 2022
Beringen - Wiske Timmermans overledenWiske Timmermans uit Beverlo, echtgenote van Alfons Bellinkx, is overleden.
(° Oostham op 21 juni 1949 † Heusden-Zolder op 19 december 2022)
Begroeting: vrijdag 23 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 24 december 2022 om 12.00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Hubertine 'Bert' Deelkens overleden

Woensdag 21 december 2022
Beringen - Hubertine 'Bert' Deelkens overledenHubertine "Bert" Deelkens uit Stal, weduwe van Lom Clerckx (†2019), is overleden.
(° Koersel op 22 juni 1939 † Heusden-Zolder op 19 december 2022)
Begroeting: woensdag 21 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 23 december 2022 om 11 uur in de parochiekerk te Stal.

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Beringen - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Beringen - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht

Jager blijft aangehouden

Dinsdag 20 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
De raadkamer in Tongeren heeft vandaag het aanhoudingsmandaat van 48-jarige jager uit Rijkevorsel bevestigd. De man werd woensdag gearresteerd op verdenking van doodslag op een 31-jarige Looienaar die op een akker in Rutten met een metaaldetector aan de slag was.
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.
Gemeenteraad
Beringen - Speeltuin betalend voor niet-Beringse scholenZoomVanaf 1 januari 2023 zal er een toegangsprijs gevraagd worden voor niet-Beringse scholen die buiten de openingsuren van Speeltuin 't Fonteintje gebruik wensen te maken.

Luc De Schepper overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Luc De Schepper overledenZoomVoormalig rector van de UHasselt, Luc De Schepper (foto midden) is overleden op 65-jarige leeftijd na een ziekte. Hij leidde de universiteit 16 jaar, van 2004 tot 2020. Sindsdien was hij de drijvende kracht achter Talim en tot voor enkele weken nog in actie. Zo was hij in Beringen in september nog te gast bij de oprichting van Talim in Beringen.
Talim – Talenten Academie Limburg - is een initiatief van UHasselt en Vincentius Limburg. TaLim heeft als doel het hoge aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Paulis overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Henri Paulis overleden
Henri Paulis uit Paal, echtgenoot van Rosa Vanhoudt, is overleden.
(° Heusden op 25 mei 1950 † Heusden-Zolder op 17 december 2022)
Begroeting: donderdag 22 december 2022- funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Emma Kenens overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Emma Kenens overledenEmma Kenens uit Koersel, weduwe van Remi Vanlook, is overleden.
(° Koersel op 17 juli 1943 † Hasselt op 18 december 2022) Begroeting: donderdag 22 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.30 tot 20.00 uur
Uitvaart: vrijdag 23 december 2022 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jeanne Vuegen overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Jeanne Vuegen overledenJeanne Vuegen uit Paal, weduwe van Clement Swinnen (†2011), is overleden.
(° Paal op 20 april 1943 † Beringen-Mijn op 18 december 2022) Begroeting: vrijdag 23 december 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 24 december 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Paola Masciulli overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Paola Masciulli overledenPaola Masciulli uit Beringen-Mijn, weduwe van Raffaelle Andronico († 2018), is overleden. (° Neviano (IT) op 17 augustus 1951 † Beringen-Mijn op 17 december 2022)
Begroeting: donderdag 22 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 23 december 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn.

Marie-Louise Clymans overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Marie-Louise Clymans overledenMarie-Louise Clymans is overleden.
(° 9 maart 1957 te Tessenderlo † 18 december 2022 te Heusden-Zolder)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 22 december 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De afscheidsviering voor Marie-Louise in de aula van Franken Uitvaartzorg, gevolgd door de crematie en de asverstrooiing op de begraafplaats van Beringen-Mijn zullen in besloten kring plaatsvinden.

Botsing in Stal: twintiger gewond

Maandag 19 december 2022
Beringen - Botsing in Stal: twintiger gewondEen 24-jarige man uit Beringen is lichtgewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee voertuigen in de Heerbaan in Stal. Het ongeval gebeurde gistereavond rond 21.10 uur.
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.

Bregt Nijs overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Bregt Nijs overledenGisteren is Bregt Nijs overleden, de echtgenoot van Shelsey Goossens. Hij was 28 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Zigmund Ziembicki overleden

Maandag 19 december 2022
Beringen - Zigmund Ziembicki overledenZigmund Ziembicki uit Koersel, echtgenoot van Teressa De Maggio, is overleden.
(° Koersel op 31 januari 1949 † Heusden-Zolder op 17 december 2022)
Begroeting: woensdag 21 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

De klein Bexkes bakten koekjes

Maandag 19 december 2022
De Warmste Week
Beringen - De klein Bexkes bakten koekjesLien, Robbe en Wout Bex (Drie kleine Bexkes) hebben koekjes gebakken en verkocht t.v.v. de warmste week. Ze waren op 1 dag uitverkocht en hebben in totaal €53 kunnen schenken. Ze willen graag hun buren en vrienden van de Schaffensesteenweg in Paal bedanken om te steunen.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

iPhone en iPad gestolen

Zondag 18 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - iPhone en iPad gestolenDieven drongen binnen in een woning aan de Acaciastraat in Lummen. Ze maakten er een iPhone en een iPad buit. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.

K. Opglabbeek - Stal Sport 1-5

Zondag 18 december 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - K. Opglabbeek - Stal  Sport 1-5In tweede provinciale B heeft Kabouters Opglabbeek met 1-5 verloren van Stal Sport. Voor Opglabbeek scoorde Neyens, voor Stal Deelkens (3), Hermans en Bijloos. Van Laeken (Opglabbeek) kreeg geel.
"Met een klinkende 1-5 zege heeft Stal Sport revanche genomen voor de smadelijke 0-9 nederlaag uit de heenmatch. Reeds in de derde minuut kon Ruben Bijloos alleen op de thuisdoelman afstormen, maar die redde de poging van Ruben. Aan de overzijde ging 5 minuten later een schot vanwege de thuisploeg hoog (…) Het hele nieuwsbericht

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)

Turkse - Wijchmaal 3-3

Zondag 18 december 2022
Beringen - Turkse - Wijchmaal 3-3In Derde Provinciale hebben Turkse FC en Sporting Wijchmaal in Beringen 3-3 gelijkgespeeld.

Paal-Tervant - 's Herenelderen A 8-3

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - Paal-Tervant - 's Herenelderen A 8-3In tweede provinciale A heeft Paal-Tervant vanavond Victoria 's Herenelderen A geklopt met 8-3.

W. Koersel - Achel VV afgelast

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - W. Koersel - Achel VV afgelastDe wedstrijd Weerstand Koersel -Achel VV van vanavond werd afgelast door het winterweer.

Markt Beringen 360°

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - Markt Beringen 360°ZoomVan W&S 360° Photos kregen we nog een mooie 360° panorama van de markt van Beringen in kerstsfeer. Bekijk de beelden via deze link.

1000 euro voor De Warmste Week

Zaterdag 17 december 2022
De Warmste Week
Beringen - 1000 euro voor De Warmste WeekZoomHet kerstfeest van Dance4life vorige week in de parochiezaal in Paal bracht 1000 euro op dat zal geschonken worden aan De Warmste Week.

Kerstman op de Beringse markten

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - Kerstman op de Beringse marktenZoomDe Kerstman en het elfje wensen jullie alvast fijne feesten toe met een borreltje en snoep voor de kinderen tijdens de wekelijkse markt in Paal (zo 18 december), Beringen (woe 21 december) en Beverlo (vrij 23 december). Let op: er is geen markt op zo 25 december en zo 1 januari in Paal.

HW Zonhoven - W. Koersel B afgelast

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - HW Zonhoven - W. Koersel B afgelast
In vierde provinciale A is de voetbelwedstrijd HW Zonhoven - Weerstand Koersel B afgelast. Dooddoener is het winterweer.
Beringen - KVK Beringen - Esperanza Pelt afgelastDoor het winterweer is de voetbalwedstrijd KVK Beringen - Esperanza Pelt afgelast.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)

Jef Meyen overleden

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - Jef Meyen overleden
Jef Meyen uit Tervant is overleden.
(° Paal op 18 maart 1940 † Hasselt op 17 december 2022) Begroeting: woensdag 21 december 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 22 december 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Mariette Timmermans overleden

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - Mariette Timmermans overledenMariette Timmermans uit Oostham, echtgenote van Victor Blondeel, is overleden.
(° Oostham op 17 oktober 1933 † Mol op 15 december 2022) Begroeting: donderdag 22 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 23 december 2022 om 11u15 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Anna Vanzeer overleden

Zaterdag 17 december 2022
Beringen - Anna Vanzeer overledenAnna Vanzeer uit Koersel, weduwe van Jef Nulens, is overleden.
(° Heusden op 9 februari 1936 † Heusden-Zolder op 15 december 2022)
Begroeting: in intieme kring

Café Breughelhof

Zaterdag 17 december 2022
Uit de oude doos
Beringen - Café BreughelhofZoomHet aantal cafés in Beringen ligt een stuk lager dan in vorige eeuw. Vandaag blikken we nog even terug met dit bekend café annex zaal van Swa Meekers: Breugelhof aan de Koolmijnlaan in Beringen. Dochter Hilde erfde de horecamicrobe en heeft nu brasserie 't Voorste Huis in het centrum van Beringen.

Inloophuis

Zaterdag 17 december 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - InloophuisZoomRegina Mundi in Beringen-Mijn kreeg al verschillende bestemmingen. Vandaag is er het Inloophuis en zijn er nog enkele onderwijsinstellingen die gebruik maken van het iconische schoolgebouw in het hartje van de cité. 

Koude vrieslicht

Zaterdag 17 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Koude vrieslichtZoomDe afgelopen dagen kregen we flink wat vrieskou te verwerken, meteen ook de inspiratie voor de gekleurde woorden van Edith.

Mooi wandelweer

Vrijdag 16 december 2022
Beringen - Mooi wandelweerZoomDe lichte sneeuwval lokte wel veel wandelaars naar buiten, zoals hier op de terril van Beringen. 

Een vruchtbaar 2023

Vrijdag 16 december 2022
Beringen - Een vruchtbaar 2023ZoomAls we de weerspreuk van vandaag mogen geloven, wordt volgend jaar heel vruchtbaar. 

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

Dode in veld: jager aangehouden

Vrijdag 16 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
De jager die Ken Moons uit Tessenderlo doodschoot op een veld in de Tongerse deelgemeente Rutten is vanmiddag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De man, een veertiger uit Rijkevorsel, wordt verdracht van doodslag. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer die zal oordelen of hij al dan niet aangehouden blijft.

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Beringen - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Gaston 'de witte' Dries overleden

Vrijdag 16 december 2022
Beringen - Gaston 'de witte' Dries overleden
Gaston 'de witte' Dries uit Beringen is overleden. Uitbater café De Scherpe Plank.
(° Koersel op 6 juni 1955 † Heusden-Zolder op 15 december 2022)
Begroeting: dinsdag 20 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Beringen - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.

Sneeuwpret!

Vrijdag 16 december 2022
Beringen - Sneeuwpret!ZoomEen dun laagje sneeuw, toch genoeg om voor kinderen wat plezier te maken. Wie met de fiets naar school moet, let best wel op voor ondergesneeuwde fietspaden. (foto Marleen Abeels)
Beringen - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Beringen - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Bestelwagen en auto botsen

Donderdag 15 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een bestelwagen en een auto in een aanrijdig betrokken op Molenhuizen in Berg (Tessenderlo). Daarbij werd een 75-jarige man gewond.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Josee Teunkens overleden

Donderdag 15 december 2022
Beringen - Josee Teunkens overledenJosee Teunkens uit Stal, weduwe van Fil Bosmans († 2003), is overleden.
(° Paal op 20 september 1936 † Stal op 11 december 2022)
Begroeting: maandag 19 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Koudste dag van het jaar

Donderdag 15 december 2022
Beringen - Koudste dag van het jaarZoomWe zaten opnieuw met een bitterkoude nacht en ochtend, de koudste van deze winterprik tot nu toe. Meteo Obbeek in Heusden-Zolder heeft vanochtend vroeg enkele keren -10,3 graden Celsius geregistreerd. En da's behoorlijk voor onze streken, zeker tegenwoordig. 

Man uit Tessenderlo doodgeschoten

Donderdag 15 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
De man die maandag in een veld in Rutten bij Tongeren dood werd aangetroffen blijkt doodgeschoten. Gisteren is een verdachte gearresteerd. De omstandigheden van het voorval worden onderzocht. De speurders zoeken uit of het om een ongeval gaat of dat er kwaad opzet mee gemoeid is. Het slachtoffer is een dertiger uit Tessenderlo, de verdachte een man uit de Antwerpse Kempen.

Man overleden bij schietincident

Donderdag 15 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren om 17u27 werd een ploeg van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo in kennis gesteld van familiale moeilijkheden te Tessenderlo in een woning aan de Jagersweg. Ter plaatste kwam het tot een confrontatie met een 45-jarige manpersoon uit Tessenderlo, die door de deuropening een vuurwapen richtte op de aanwezige politieploeg. Er werd door één van de inspecteurs een schot gelost, waarna de ploeg zich terugtrok, bijstand vroeg en de situatie bevroor. Nadat de situatie voldoende veilig leek, (…) Het hele nieuwsbericht

Trommelen for live

Donderdag 15 december 2022
De Warmste Week
Beringen - Trommelen for liveZoom
Chiro Koersel laat dit weekend van zich horen voor het goede doel met een 'trommelen for live'. Tijdens Koersel Kerst zal er tromgeroffel te horen zijn op zaterdagavond om 19u30 en zondagmiddag om 16u15. En natuurlijk kan je dan een donatie geven voor mensen in kansarmoede. 

Schietincident met politie

Woensdag 14 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo was er deze avond een schietincident. Daarbij zou een politieman een man hebben doodgeschoten. Het parket wil voorlopig nog geen reactie geven op de feiten, het meldt enkel een incident. 

Luchtcompressor gestolen

Woensdag 14 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Graafstraat in Genendijk (Ham) zijn een luchtcompressor en twee heggenscharen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Maria Vanhees overleden

Woensdag 14 december 2022
Beringen - Maria Vanhees overledenMaria Vanhees, echtgenote van wijlen Cyrille Vanherle (†2022), is overleden.
(° 19 augustus 1934 te Koersel † 11 december 2022 te Heusden-Zolder)
Begroeting: in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op vrijdag 16 december 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De uitvaartliturgie voor Maria zal doorgaan in de Parochiekerk Sint-Willibrordus, Sint-Willibrordusplein te Heusden-Centrum op zaterdag 17 december 2022 om 10.30 uur. (Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur). Gevolgd door de crematie. Nadien zal haar urne herenigd worden in het columbarium bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Heusden-Centrum. 

Angèle Dehousse overleden

Woensdag 14 december 2022
Beringen - Angèle Dehousse overledenAngèle Dehousse uit Paal, weduwe van Louis Meelberghs , is overleden. 
(° Burcht op 27 februari 1927 † Paal op 13 december 2022) Begroeting: donderdag 15 december 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.

Marie-Louise Van Gorp overleden

Woensdag 14 december 2022
Beringen - Marie-Louise Van Gorp overledenMarie-Louise Van Gorp uit Beringen-Mijn, echtgenote van Fonny Verluyten, is overleden.
(° Beverlo op 13 oktober 1946 † Hasselt op 12 december 2022) Begroeting: vrijdag 16 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Beringen - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Winterbeeld (3)

Dinsdag 13 december 2022
Vandaag gezien
Beringen - Winterbeeld (3)ZoomOok Hans Put liet zich vandaag verleiden tot een winterwandeling.

Winterbeeld (2)

Dinsdag 13 december 2022
Vandaag gezien
Beringen - Winterbeeld (2)ZoomLutgart Aerts maakte dit wintertafereel zonder buiten te komen.

Josephine Vanderreydt overleden

Dinsdag 13 december 2022
Beringen - Josephine Vanderreydt overledenJosephine Vanderreydt uit Tessenderlo, echtgenote van Louis Roels, is overleden.
(°Beverlo op 28 augustus † 1950 Hasselt op 12 december 2022)
Groeten: Op vrijdag 16 december 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 17 december 2022 om 13.30 uur.
Geen bloemen en kransen.

Dieven slaan toe in Reigerstraat

Dinsdag 13 december 2022
Er is ingebroken in eern huis aan de Reigerstraat in Koersel. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. In de woning van de buren raakten de dieven niet binnen.

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Beringen - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond op kruispunt

Dinsdag 13 december 2022
Een fietser is lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Schaffensesteenweg en de Diestersesteenweg in Paal. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.30 uur.
Beringen - Auto tegen schoolbus: kind lichtgewondVanmorgen rond 7.30 uur is op de Hasseltsesteenweg een auto achteraan op een schoolbus ingereden. In de bus raakte één kind lichtgewond. De bus had een tiental kinderen aan boord.

Winterbeeld (1)

Dinsdag 13 december 2022
Vandaag gezien
Beringen - Winterbeeld (1)ZoomDe vrieskou levert ook mooie beelden op, zoals Marleen Abeels bewijst met een collage met foto's gemaakt in haar tuin.

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Beringen - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Geldkoffer(s)

Maandag 12 december 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Geldkoffer(s)In eerste instantie dacht ik als titel aan geldkoffer, in het enkelvoud, maar tijdens het schrijven heb ik er toch maar de ‘s’ van het meervoud achter gezet. Geldkoffertjes zijn booming business . Ze duiken overal op. Te pas maar nog veel meer te onpas. Geldstromen in kaart brengen is niet altijd makkelijk maar ik ga het jullie niet lastig maken wat mijn privé geldstroom betreft. Ik heb mijn kandidatuur ingestuurd om bondscoach te worden van de Rode Duivels. Ik vraag amper een hongerloon van (…) Het hele nieuwsbericht

Stad Diest slachtoffer cyberaanval

Maandag 12 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
De stad Diest is de voorbije nacht het slachtoffer geworden van een cyberaanval. "Al onze stadsdiensten liggen plat", stelt burgemeester De Graef. Zo kunnen inwoners momenteel niet geholpen worden aan de loketten van het stadhuis. Ook de bibliotheek, scholen en cultuurcentrum Den Amer ondervinden problemen.

Verkeersongeval in Leysestraat

Maandag 12 december 2022
Vanmorgen is in de Leysestraat in Beringen-Mijn een wagen tegen een geparkeerd voertuig gebotst. De 66-jarige bestuurder uit Beringen raakte daarbij lichtgewond.

Weg met boormachine

Zondag 11 december 2022
Beringen - Weg met boormachineGisteren is ingebroken in een huis aan de Smeetshoevenstraat in Koersel. Er is een boormachine gestolen. Mogelijk zijn er nog andere voorwerpen ontvreemd. Vanmorgen is een poging tot inbraak in een woning aan de Laan op Heusden vastgesteld.

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Beringen - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht

Paal in kerstsfeer

Zondag 11 december 2022
Beringen - Paal in kerstsfeerZoomDe Paalse middenstandsorganisatie zorgde voor 100 extra kerstbomen in het centrum en die werden de afgelopen volop versierd door scholen, verenigingen, handelaars of particulieren. Ook de leerlingen van Spectrumcollege Campus Paal deden mee. En heb je onze kerstboom al gespot?
Paal in kerstsfeer
Zoom

Nieuwe brug Viversel geplaatst

Zondag 11 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe brug Viversel geplaatstZoomDe verhoging van de bruggen over het Albertkanaal zit op kruissnelheid. Vandaag is de nieuwe stalen boogbrug in Viversel (Heusden-Zolder) geplaatst. Dit is de laatste brug in Limburg die wordt aangepakt. “De invaaroperatie was geen alledaagse operatie. Met de nodige precisie werd de boogbrug van 2800 ton op haar definitieve plaats gelegd”, vertelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “De brug wordt nu verder afgewerkt zodat ze zonder tegenslagen nog voor de kerstvakantie open kan voor het verkeer.” Omstreeks 13.30 uur was de operatie afgerond. (foto's Vlaamse Waterweg) 
Nieuwe brug Viversel geplaatstNieuwe brug Viversel geplaatst
Nieuwe brug Viversel geplaatstNieuwe brug Viversel geplaatst
Nieuwe brug Viversel geplaatstNieuwe brug Viversel geplaatst
Zoom

Fotoverslag Stal Sport

Zondag 11 december 2022
Beringen - Fotoverslag Stal SportZoomOp onze Facebookpagina kan je een fotoalbum van Stal Sport bekijken, de Koerselse ploeg verloor met 5-0.

FC Turkse wint van Lutlommel

Zondag 11 december 2022
Beringen - FC Turkse wint van LutlommelFC Turkse heeft Lutlommel verslagen met 3-1.

Gelijkspel voor Koersel B

Zondag 11 december 2022
Beringen - Gelijkspel voor Koersel BWeerstand Koersel B heeft bij Amandina een gelijkspel uit de brand gesleept: 2-2.

Zwaar verlies voor Stal Sport

Zaterdag 10 december 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Zwaar verlies voor Stal SportStal Sport is bij As-Niel Utd gaan verliezen met een forfaitscore: 5-0. "Een kwart wedstrijd heeft Stal Sport bij Niel-bij- As kunnen standhouden. Van dan af viel er met de regelmaat van een klok een doelpunt in de kooi van Wim Kenens met als resultaat een 5-0 pandoering. Precies halfweg de eerste helft viel het eerste doelpunt, nadat er al enkele kansen geweest waren voor de thuisploeg. De bal werd van op rechts voor doel gebracht en daar van dichtbij binnen getikt. Meteen een 1-0 achterstand voor Stal. (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Beverlo A - Geetbets A 3-0

Zaterdag 10 december 2022
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A Geetbets verslagen met 3-0. Stalvoc Beverlo A staat tweede in de stand.

Paal-Tervant verliest bij Lanaken

Zaterdag 10 december 2022
Beringen - Paal-Tervant verliest bij LanakenPaal-Tervant heeft met 4-3 verloren bij Lanaken VV.

W. Koersel - SV Herkol 3-2

Zaterdag 10 december 2022
Beringen - W. Koersel - SV Herkol 3-2In de Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel thuis SV Herkol verslagen met 3-2. Aan de rust was de stand 2-1. Voor Koersel scoorden Asnong, Coenen en Putzeys,voor Herkol Houben en Evens.

Beringen verliest van Houtvenne

Zaterdag 10 december 2022
Beringen - Beringen verliest van HoutvenneKVK Beringen heeft vanavond met 2-1 verloren van Houtvenne. Beringen kwam op voorsprong en bij de rust was de stand nog 0-1. Houtvenne scoorde tweemaal in de tweede helft.

Damesvoetbal: Fufo - Elen 1-5

Zaterdag 10 december 2022
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - Elen 1-5In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen thuis met 1-5 verloren van St. Elen. Na twaalf wedstrijden staat Fufo achtste in de stand met negen punten.

Poldine Leten overleden

Zaterdag 10 december 2022
Beringen - Poldine Leten overledenPoldine Leten uit Leopoldsburg, weduwe van Pierre Oeyen, is overleden.
(° Lommel op 21 maart 1936 † Leopoldsburg op 9 december 2022)
Begroeting: donderdag 15 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring

Jean Marie Walthery

Zaterdag 10 december 2022
Beringen - Jean Marie WaltheryJean Marie Walthery uit Beringen, echtgenoot van Agnes Didden, is overleden.
(° Lommel op 25 januari 1959 † Heusden-Zolder op 8 december 2022)
Uitvaart: donderdag 15 december 2022 om 10u30 in de aula van Uitvaartcentrum Convents Beringen.

Tuinwijk Beringen-Mijn

Zaterdag 10 december 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Tuinwijk Beringen-MijnZoomVandaag houdt Gust halt in Beringen-Mijn voor zijn wekelijkse duofoto.

Over liefde en tederheid

Zaterdag 10 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Over liefde en tederheidZoomEdith haalt vandaag haar gekleurde woorden in de liefde...

Jozef Deferme overleden

Vrijdag 9 december 2022
Beringen - Jozef Deferme overledenJozef Deferme uit Koersel, weduwnaar van Celine Cuppers (†2005), is overleden.  
(° Koersel op 30 april 1931 † Koersel op 8 december 2022
Uitvaart: in intieme kring 
Liever geen bloemen of kransen.

Jeanine Hazart overleden

Vrijdag 9 december 2022
Beringen - Jeanine Hazart overledenJeanine Hazart uit Beringen, echtgenote van Marcel Ooms, is overleden. 
(° Koersel op 22 mei 1943 † Beringen op 7 december 2022) 
Uitvaart: in intieme kring.
Liever geen bloemen of kransen.
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in garage

Vrijdag 9 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer rukte vanavond uit voor een brand in de garage van een woning aan de Staatsbaan in Ham. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Vrijdag 9 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een bromfietser is gewond geraakt bij een botsing met een auto in Heilig Hartlaan in Tessenderlo. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Politie klist winkeldief

Vrijdag 9 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag heef de politie een winkeldief gearresteerd op de Markt in Tessenderlo. Hij had net tevoren toegeslagen in Bel&Bo, Klavertje Vier en de Standaard Boekhandel.

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Reynders overleden

Donderdag 8 december 2022
Beringen - Robert Reynders overledenRobert Reynders uit Koersel, echtgenoot van Els Van Hout, is overleden. 
(°Heusden 30 mei 1942 † 6 december 2022) 
Begroeting: vrijdag 9 december van 18u30 tot 19u in het funerarium van Witters en Baers, Inakker Zolder. Bloemen noch kransen, liever een vrijblijvende gift aan Zorghuis Koersel op het rekeningnummer BE98973164944793 met vermelding Robert Reynders. 
De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

Flup Houtmeyers overleden

Donderdag 8 december 2022
Beringen - Flup Houtmeyers overledenFlup Houtmeyers uit Stal, weduwnaar van Christiane Heylen, is overleden.
(° Oostham op 4 augustus 1941 † Stal op 8 december 2022) Begroeting: dinsdag 13 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Nieuwe vennootschap: JV Design

Donderdag 8 december 2022
Jente Vandevoort (26) uit Paal heeft de besloten vennootschap JV Design opgericht met zetel aan de Elsenbosstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van kantoor- en winkelmeubelen; isolatiewerkzaamheden; installatie van verwarming, klimaattregeling en ventilatie en groot- en kleinhandel in bouwmaterialen.

Weg met juwelen en handtas

Donderdag 8 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement aan het Gemeenteplein in Lummen. De dader(s) roofde(n) er juwelen en een handtas. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Giuseppe Licata overleden

Donderdag 8 december 2022
Beringen - Giuseppe Licata overledenGiuseppe Licata uit Beringen-Mijn, echtgenoot van Nadia Ottaviani, is overleden.
(° Aragona (IT) op 28 mei 1936 † Heusden-Zolder op 7 december 2022 )
Begroeting: maandag 12 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 13 december 2022 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Nick Janssen uit Ravels heeft de besloten vennootschap Atelier Foris Tuinarchitectuur opgericht met zetel aan de Grensstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van tuinen en parken, landschapsverzorging, het snoeien van bomen en hagen en kleinhandel in tuinproducten en tuinbenodigheden.

Nieuwe vennootschap: BNC Bouw

Donderdag 8 december 2022
Umit Demirel uit Balen heeft de besloten vennootschap BNC Bouw opgericht met zetel aan de Zuidstraat in Beverlo. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht

Lucien Rayen overleden

Woensdag 7 december 2022
Beringen - Lucien Rayen overledenLucien Rayen uit Beverlo, echtgenoot van Jeanne Oeijen, is overleden.
(° Heusden op 3 december 1937 † Hasselt op 6 december 2022) Begroeting: vrijdag 9 december 2022 in het funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jos Vandezande overleden

Woensdag 7 december 2022
Beringen - Jos Vandezande overledenJos Vandezande uit Oostham, echtgenoot van Elsa Drees, is overleden.
(° Oostham op 16 juni 1941 † Oostham op 5 december 2022) Begroeting: maandag 12 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur
Uitvaart: dinsdag 13 december om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Liske Hermans overleden

Woensdag 7 december 2022
Beringen - Liske Hermans overledenLiske Hermans uit Beverlo, weduwe van Freddy Verecken, is overleden.
(° Leopoldsburg op 24 januari 1933 † Bekkevoort op 5 december 2022)
Uitvaart: zaterdag 10 december 2022 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten een auto en een bromfietser in de Nikelaan in Ham. De bromfietser raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Vertraging in treinverbindingen

Dinsdag 6 december 2022
Beringen - Vertraging in treinverbindingen
Even na 15u is er een persoonsongeval gebeurd ter hoogte van een overweg op de spoorlijn Antwerpen-Mol. Dat gebeurde even voor een trein uit Antwerpen het station in Mol binnen zou rijden.
De trein staat stil en voor de reizigers is het wachten tot ze verder kunnen. Verwacht wordt dat er in de loop van de vooravond nog aanzienlijke vertraging op de verbindingen Mol-Hasselt en Mol-Hamont zal zijn.
Beringen - Expeditie Natuurpunt is er weer in 2023ZoomDe inschrijvingen voor Expeditie Natuurpunt zijn weer geopend. Er is plaats voor 175 teams om op 24 en 25 juni 2023 door de Vlaamse natuur te trekken. Ze kunnen kiezen uit acht spectaculaire routes met de Gravelroute en Beleefroute als opvallende nieuwkomers. Wie deelneemt, geniet niet alleen van twee dagen avontuur in topnatuur, maar steunt ook zijn favoriete natuurgebied. Dankzij de 1500 euro die je als team inzamelt, help je duizenden vrijwilligers om hun doelen te bereiken en de natuur in jouw (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

Sinterklaas

Dinsdag 6 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - SinterklaasZoomVandaag komt de Sint langs en dichteres Kristel Dewaele liet zich inspireren door deze Heilige man.

Sinterklaas

Dinsdag 6 december 2022
Uit de oude doos
Beringen - SinterklaasZoomVandaag even terug naar 1987 met Michael Luts op de schoot van Sinterklaas. Onderaan broertje Mitch in 1993.
Sinterklaas
Zoom

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Beringen - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link

Herman Put overleden

Maandag 5 december 2022
Beringen - Herman Put overleden
Herman Put uit Leuven, echtgenoot van Mieke Dinneweth, is overleden. (° Lommel op 15 augustus 1958 - † Leuven op 4 december 2022)
Uitvaart: zaterdag 10 december 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen.

Bedankt vrijwilligers!

Maandag 5 december 2022
Beringen - Bedankt vrijwilligers!ZoomHet is vandaag de Internationale dag van de vrijwilliger. Onze maatschappij draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Een dikke proficiat aan iedereen en vooral ook de vrijwilligers van de Internetgazet Beringen want zonder hun bijdrage kan u als lezer niet genieten van zoveel foto's tijdens de evenementen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij de Internetgazet? Wij zoeken nog mensen met een hart voor nieuws en fotografie. Zeker voor de editie Leopoldsburg. Meer info via beringen[!]internetgazet.be

Emiel Levèbvre overleden

Maandag 5 december 2022
Beringen - Emiel Levèbvre overleden
Emiel Levèbvre uit Korspel, weduwnaar van Maria Vogels, is overleden.
(° Beverlo 17/07/1931 † Heusden 01/12/2022)
Begroeting in het funerarium Hulsmans te Leopoldsburg op dinsdag 6 december 2022 van 18.30 tot 19.00 uur.
Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats te Korspel - Beverlo zal in intieme kring plaatsvinden.

Miguel Diaz-Saez overleden

Maandag 5 december 2022
Beringen - Miguel Diaz-Saez overledenOp 2 december is Manuel Diaz-Saez overleden. Hij was 58 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Koersel vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Franken aan de Koerselsebaan in Heusden-Centrum.
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Paal-Tervant speelt gelijk tegen leiderPaal-Tervant heeft thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen leider H.I.H. Hoepertingen. Aan rust was de stand 1-1. Hayen had Paal-Tervant in de 7de minuut op voorsprong gebracht. In de 37ste minuut maakte Hoepertingen gelijk. In de 89ste minuuut kwam Hoepertingen op voorsprong maar in de 94ste minuuut zorgde Swinnen voor de gelijkmaker. Na afloop van de wedstrijd waren er opstootjes.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Beringen - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen-Koersel 2-3

Zaterdag 3 december 2022
Beringen - Meeuwen-Koersel 2-3KSK Meeuwen heeft thuis met 2-3 verloren van Weerstand Koersel.

KVK Beringen klopt KFC Nijlen

Zaterdag 3 december 2022
Beringen - KVK Beringen klopt KFC NijlenKVK Beringen heeft vanavond KFC Nijlen verslagen met 3-0. Bij de rust was het 1-0. Karadogan had in de 36ste minuut gescoord. In de 54ste minuut verdubbelde Visser de voorsprong. In de 90ste minuut legde Karadogan de eindsijfers vast. Gronski en Driessen pakten geel.
Beringen - Weerstand Koersel B wint bij LoksbergenDe tweede ploeg van Weerstand Koersel heeft Loksbergen verslagen met 4-2.

Winst voor Turkse FC

Zaterdag 3 december 2022
Beringen - Winst voor Turkse FCIn Derde Provinciale is Turkse FC met 1-3 gaan winnen bij Ham United.

Stal - Turkse Rangers 0-1

Zaterdag 3 december 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal - Turkse Rangers 0-1In Tweede Provinciale heeft Stal Sport met 0-1 verloren van Turkse Rangers Waterschei. 'Het ziet er naar uit dat de reeks 2de provinciale B, waarin Stal dit seizoen uitkomt, zeer evenwichtig is samengesteld. Nadat Stal de voorbije weken tegen de kopploegen goed mee voetbalde, was dat ook vandaag weer het geval. En in de rangschikking levert dat ook maar een geringe afscheiding op tussen de 16 ploegen. Al wordt de puntenkloof tussen Stal als hekkensluiter en de rest wel stilaan groter.
Vandaag was (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Eksel klopt Beringen

Zaterdag 3 december 2022
Beringen - Damesvoetbal: Eksel klopt BeringenIn het damesvoetbal hebben de dames van Eksel vandaag gewonnen met 7-1 van Fufo Beringen. Voor Exelle scoorden Anouschka Boons (3) en Faline Ceyssens (4).

Frans Vanderreydt overleden

Zaterdag 3 december 2022
Beringen - Frans Vanderreydt overledenFrans Vanderreydt uit Beringen-Mijn, weduwnaar van Maria Laenen († 2014), is overleden.
(° Beverlo op 20 november 1944 † Hasselt op 1 december 2022) Begroeting: woensdag 7 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Rookontwikkeling in appartement

Zaterdag 3 december 2022
Beringen - Rookontwikkeling in appartementEen oververhitte pan op het vuur zorgde deze voormiddag voor felle rookontwikkeling in een appartement aan het Burgemeester Heymansplein in Beverlo. De brandweer kwam ter plaatse maar moest niet ingrijpen.

Tachtiger omgekomen bij ongeval

Zaterdag 3 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tachtiger omgekomen bij ongevalZoomDeze voormiddag raakten een fietser en een bestelwagen in een aanrijding betrokken in de Blanklaarstraat in Lummen. De fietser, François Volders (88) uit Lummen, raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht maar bezweek daar aan de opgelopen verwondingen.

Marcel Reynders overleden

Zaterdag 3 december 2022
Beringen - Marcel Reynders overleden
Marcel Reynders uit Leopoldsburg, weduwnaar van Lilly Liebens, is overleden.
(° Beringen op 29 januari 1929 † Mol op 1 december 2022) Begroeting: dinsdag 6 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 7 december 2022 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Het steegske

Zaterdag 3 december 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het steegskeZoomHet steegske aan het oude college is nu een meer gebruikte doorgang naar de nieuwe site van het stadhuis.

Sint-Barbara 2012

Zaterdag 3 december 2022
Uit de oude doos
Beringen - Sint-Barbara 2012ZoomEen misviering ter ere van Sint-Barbara met vier priesters, het is al even geleden. Zondag 4 december wordt de patroonheilige van de mijnwerkers gevierd op twee plaatsen. Om 9u30 is iedereen welkom in de kerk van Paal voor een mis in samenwerking met de mijnwerkers-brancardiers van Paal. Om 11u is er in de winterkapel van de kerk van Beringen-Mijn een viering in samenwerking met Citévolk Speekt.
Sint-Barbara 2012Sint-Barbara 2012
Zoom

Ode aan de mijnwerker

Zaterdag 3 december 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Ode aan de mijnwerkerZoomMorgen is het Sint-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen zoals mijnwerker. Edith schreef deze gekleurde woorden.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Beringen - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht

Theatershows Alex Agnew uitgesteld

Donderdag 1 december 2022
De twee shows van Alex Agnew van vandaag en morgen in het Casino van Beringen zijn door ziekte uitgesteld naar volgende jaar. Wie een ticket heeft, werd ondertussen verwittigd door het cultureel centrum. 

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

E-biker gewond bij aanrijding

Donderdag 1 december 2022
Beringen - E-biker gewond bij aanrijdingEen e-biker uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Stationsstraat in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Beringen - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Martine Van Roey overleden

Donderdag 1 december 2022
Beringen - Martine Van Roey overleden
Martine Van Roey uit Beringen is overleden.
(° Diest op 10 maart 1963 † Heusden-Zolder op 29 november 2022)
Uitvaart: zaterdag 10 december 2022 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Betalend parkeren aan station Diest

Donderdag 1 december 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Betalend parkeren aan station DiestZoomVanaf 10 januari 2023 wijzigt er heel wat in de parkeerzones rond de stationsomgeving van Diest. NMBS maakt haar grote stationsparking betalend. Daarmee wil ze pendelaars een parkeerplaats dicht bij het station garanderen. Om parkeren in de stationsomgeving veilig en gestructureerd te laten verlopen neemt ook stad Diest enkele maatregelen. Zo zullen ook de verderop gelegen parking aan de Turnhoutsebaan én de parkeerplaatsen langs de Fort Leopoldlaan en Schoonaerde betalend worden. Stad Diest lanceert daarvoor een nieuwe ‘pendelparkeerkaart’. Een deel van Schoonaerde wordt ook blauwe zone.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Beringen - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen