Het overige nieuws

Boete van half miljoen

Maandag 28 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Boete van half miljoenEen man uit Leopoldsburg die in Ham een illegaal tankstation uitbaatte, is veroordeeld tot negen maanden cel en een boete van 526.000 euro. Hij had zonder vergunningen 175.000 liter brandstof ingeslagen en betaalde daar ook geen accijnzen op.

Poging tot inbraak bij bedrijf

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Poging tot inbraak bij bedrijfBij een bedrijf aan de Kruisbaan in Beringen was er een poging tot inbraak. Afgelopen maand waren er in Beringen opvallend meer inbraken dan in januari. De politie riep eerder al op om waakzaam te blijven.
Parviz Joudat uit Leopolsburg en Furkan Demirtas uit Beringen hebben de besloten vennootschap Mona Construction opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van residentiële gebouwen, elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, de bouw van zwembaden, voegwerken en isolatiewerkzaamheden.

Lily Peeters overleden

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Lily Peeters overledenLily Peeters uit Beringen-Mijn, weduwe van Camiel Provost († 2015), is overleden.
(° Antwerpen op 8 januari 1929 † Beringen-Mijn op 26 februari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Antoinette Ooms overleden

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Antoinette Ooms overledenAntoinette Ooms uit Boekt, weduwe van Benoit Chanet (†1998), is overleden.
(° Beringen op 16 mei 1927 † Boekt-Zolder op 26 februari 2022)
Begroeting: dinsdag 1 maart 2022 - op haar thuisadres - O.L.Vrouwstraat 187, 3550 Heusden-Zolder van 17 tot 19.30 u. Uitvaart: woensdag 2 maart 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Boekt-Zolder

Angelo Bongiovanni overleden

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Angelo Bongiovanni overledenAngelo Bongiovanni uit Paal, echtgenoot van Ria Helzen, is overleden.
(° Castronovo di Sicilia (I.) op 5 december 1954 - † Diest op 27 februari 2022)
Begroeting: Woensdag 2 maart 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in scoutslokaal

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Inbraak in scoutslokaalEr werd ingebroken in het scoutslokaal aan de Corbiestraat in Beringen. Dieven konden aan de haal gaan met wat geld. De politie stelt een onderzoek in.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 0-6 verloren van Diepenbeek. Aan de rust was de stand 0-2.

Nieuwe T1 bij Stal Sport

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Nieuwe T1 bij Stal SportSimon Michiels wordt de nieuwe T1 van Stal Sport. De 32-jarige Michiels heeft een diploma UEFA A.

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

Week van de vrijwillger

Maandag 28 februari 2022
Beringen - Week van de vrijwillgerZoomWij wensen al de vrijwilligers een dikke proficiat voor hun inzet want een maatschappij zonder helpende handen is ondenkbaar. 'Vrijwilligers bestuiven de toekomst' is dan ook de mooie slogan van dit jaar in het kader van de Week van de vrijwilliger.

Trek de kaart Van Aert

Maandag 28 februari 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Trek de kaart Van AertWeg met corona als onderwerp om over te schrijven. De oorlog is voor ons, vredelievende mensen, ook geen thema. Hier schieten we met losse flodders, niet met dodende munitie. Ik trek de kaart Van Aert. Oorlog op 2 fietswielen is veel leuker. Voor wie het nog niet wist, het Belgische wielerseizoen is gestart met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. In de omloop trok Wout Van Aert de finale in met als enige ploegmaat Tiesj Benoot. Toen kwam Benoot in nood maar gooide Van Aert zijn kaarten op tafel, de (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Ranst - Koersel 4-1

Zondag 27 februari 2022
Beringen - Zaalvoetbal:  Ranst - Koersel 4-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 4-1 verloren van Solona Ranst. RSC Koersel staat voorlaatste in de stand,

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Beringen - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jos Tielemans overleden

Zondag 27 februari 2022
Beringen - Jos Tielemans overledenJos Tielemans uit Heppen, weduwnaar van José Dingens († 2010), is overleden.
(° Dessel op 18 oktober 1923 † Hasselt op 23 februari 2022)
Begroeting: woensdag 2 maart 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Geen bloemen of kransen.

Julius De Vos overleden

Zondag 27 februari 2022
Beringen - Julius De Vos overledenJulius 'Jules' De Vos uit Leopoldsburg, echtgenoot van Julia Diepvens, is overleden.
(° Zichem op 6 mei 1932 † Mol op 24 februari 2022°
Begroeting: woensdag 2 maart 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: donderdag 3 maart 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Leopoldsburg-Centrum
Geen bloemen of kransen

Eeuwfeestgebouw verkocht

Zondag 27 februari 2022
Beringen - Eeuwfeestgebouw verkochtZoomDe Stad Beringen heeft het voormalig hotel aan het Eeuwfeestplein in Beringen-Mijn verkocht. De nieuwe eigenaars willen er een B&B met horecagedeelte in onder brengen met daarnaast ook nog huurappartementen. Het gebouw stond lange tijd te koop omdat de Stad Beringen er een goede herbestemming wou geven. Nu is de knoop dus doorgehakt.
Beringen - Fotoverslag Stal Sport - KFC HamontZoomStal Sport kreeg zaterdag een flinke pandoering en verloor met 0-5 tegen KFC Hamont. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Gelijkspel voor Paal-Tervant B

Zondag 27 februari 2022
Beringen - Gelijkspel voor Paal-Tervant BPaal-Tervant B is thuis tegen SK Heusden 06 niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Koersel B verliest van Amandina

Zondag 27 februari 2022
Beringen - Koersel B verliest van AmandinaWeerstand Koersel B is bij Amandina VC gaan verliezen met 4-1.

Turkse verliest bij Paal-Tervant

Zondag 27 februari 2022
Beringen - Turkse verliest bij Paal-TervantDe Beringse derby tussen Turkse FC en Paal-Tervant is gewonnen door deze laatste: 0-1. Wyckaert maakte het doelpunt in de 23ste minuuut.

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Beringen - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Drugsproblematiek als sterk stukje theaterZoomSTERK! is een podiumproject van de therapeutische gemeenschap van Katarsis in Genk in samenwerking met Theaterhuis Mals Vlees in Beringen. Via spel en drama worden binnen dit project elkaars grenzen verlegd en groeikansen gecreëerd. Samen met Gideon Hakker zijn de spelers van STERK! vertrokken vanuit hun eigen belevingswereld waarin hun drugsproblematiek op de voorgrond staat. Door samen te werken, hun verbeelding te gebruiken en vooral hun moed te tonen spelen ze HARNAS, het resultaat van een intens maakproces. Tickets en info via deze link.

Bomen aangeplant

Zaterdag 26 februari 2022
Beringen - Bomen aangeplantZoomOp het nieuwe marktplein zijn de bomen ondertussen aangeplant. (Gust Ischen)
Bomen aangeplantBomen aangeplantBomen aangeplant
Zoom

Weerstand Koersel - Dessel 1-5

Zaterdag 26 februari 2022
Beringen - Weerstand Koersel - Dessel 1-5Weerstand Koersel heeft vanavond thuis met 1-5 verloren van Witgoor Dessel.

Stal Sport - KFC Hamont 99: 0-5

Zaterdag 26 februari 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - KFC Hamont 99: 0-5KFC Hamont 99 is vanavond bij Stal Sport gaan winnen met 0-5. Met een droge 0-5 heeft Stal het onderspit moeten delven tegen een veel beter Hamont. De alweer vertimmerde defensie van de thuisploeg bleek niet opgewassen tegen het efficiënte spel van Hamont. Zo kwamen bijna alle doelpunten op dezelfde wijze tot stand: voorzet van de flank die binnengetikt werd tussen de Stalverdedigers door. Na minder dan een kwartier stond het al 0-2. Toch bleven de spelers veel inzet op de grasmat te leggen, net (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen verliest van Betekom

Zaterdag 26 februari 2022
Beringen - KVK Beringen verliest van BetekomKVK Beringen is bij Betekom gaan verliezen met het kleinste verschil: 1-0.

'Strooi liefde rond als confetti'

Zaterdag 26 februari 2022
Vandaag gezien
Beringen - 'Strooi liefde rond als confetti'ZoomEen mooie en zeer toepasselijke boodschap aan De Buiteling in Paal: strooi liefde rond als confetti!

Duvelclub naar Soulsister

Zaterdag 26 februari 2022
Beringen - Duvelclub naar SoulsisterZoomGisterenavond was er in het Casino van Beringen een optreden van Soulsister. Een grote groep van de Paalse Duvelclub was present want Paul Michiels is immers één van de ereleden van de Duvelclub. Na het optreden werd en dan ook nog een goed glas gedronken.
Duvelclub naar SoulsisterDuvelclub naar Soulsister
Zoom

Mooi wandelweer

Zaterdag 26 februari 2022
Beringen - Mooi wandelweerZoomDe zonsondergang van gisterenavond voorspelt wat komen gaat: enkele zonnige dagen, weliswaar met vrieskou in de ochtend maar dit is dus prima wandelweer. (Gust Ischen)
Mooi wandelweerMooi wandelweer
Zoom

André Mangelschots overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Beringen - André Mangelschots overledenAndré Mangelschots uit Koersel is overleden.
(° Heppen op 21 augustus 1944 - † Heusden-Zolder op 24 februari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Geen bloemen of kransen.

Boerinnenbond Tervant 1930

Zaterdag 26 februari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Boerinnenbond Tervant 1930ZoomEen flink stuk terug in de tijd met een foto van de Boerinnenbond van Tervant anno 1930 met pastoor Graus.

Terug bomen op de markt

Zaterdag 26 februari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Terug bomen op de marktZoomAlles komt terug, zegt men vaak. Vroeger stonden er flinke bomen op de markt, deze week werden er op het nieuwe marktplein terug bomen geplant.

En zie plots

Zaterdag 26 februari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - En zie plotsZoomEdith en Lambert brengen ook deze zaterdag gekleurde woorden en beelden.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven stelen beelden uit tuin

Donderdag 24 februari 2022
Beringen - Dieven stelen beelden uit tuinIn de Driehoekstraat in Beverlo werden twee Boeddhabeelden gestolen uit een tuin. Er werd aangifte gedaan bij de politie.

Fietser gewond in Paal

Donderdag 24 februari 2022
Beringen - Fietser gewond in PaalIn de Sint-Janstraat in Paal raakte deze namiddag een fietser gewond na een aanrijding door een auto.
Beringen - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Inschrijvingen Regi Academy gestart

Woensdag 23 februari 2022
Showbizz
Beringen - Inschrijvingen Regi Academy gestartZoomEr komt op VTM een nieuwe reeks van de Regi Academy waarin de Heusdenaar opnieuw op zoek gaat naar nieuw muzikaal talent. Vorig jaar won de Lommelse Pauline Slangen de wedstrijd en zij mocht nadien onder meer mee optreden in het Sportpaleis. De inschrijvingen zijn nu gestart, kandidaten kunnen hier inschrijven. Waar en wanneer de opnames zullen gebeuren is nog niet bekendgemaakt, maar dat heel wat jonge artiesten in spe zich opnieuw geroepen zullen voelen, staat als een paal boven water. (foto VTM)

Cornelis Johannes du Fossé overleden

Woensdag 23 februari 2022
Beringen - Cornelis Johannes du Fossé overledenCornelis Johannes du Fossé 'Cees' uit PAAL, echtgenoot van Neeltje Reijneveld, is overleden. 
(° Sluis (NL) op 21 oktober 1927 † Paal op 22 februari 2022)
Begroeting: vrijdag 25 februari 2022 - funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Jean-Pierre Kesters overleden

Dinsdag 22 februari 2022
Beringen - Jean-Pierre Kesters overledenJean-Pierre Kesters uit Koersel, papa van Tasnime, is overleden. (° Neerpelt op 7 augustus 1955 - † Hasselt op 22 februari 2022 Uitvaart: in intieme kring

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Beringen - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

STIP IT! Week tegen pesten

Dinsdag 22 februari 2022
Beringen - STIP IT! Week tegen pestenZoom
Het liedje 'Diamant' van Camille is het themaliedje van de Week tegen Pesten. In alle Limburgse scholen is er deze week aandacht rond pesten en zetten kinderen vier stippen op hun hand.
Meer info via deze link.
Beringen - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vier nieuwe spelers voor Paal-TervantPaal- Tervant heeft vier spelers van W. Koersel aangetrokken: Bryan Vandezande, Domien Ulburghs, Michael Philips en Janneh Ghys.

Foodbar in kerk

Maandag 21 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Foodbar in kerkZoomDe pop-up foodbar Bar Bara opent 25 februari de deuren in de Sint-Barbarakerk in de Guido Gezellestraat in Diest. In deze prachtige setting kan je van woensdag tot en met zaterdag genieten van taco’s, bites en streetfood in combinatie met (natuur)wijnen en craft bier uit binnen- en buitenland. Op zondag worden er chefs en producenten uitgenodigd voor diverse food events. Lokale producten van topkwaliteit verwerken in heerlijke gerechten is de missie van Coeur De Boef.  “We serveren ze met een verhaal vol beleving, maar deze keer op een unieke locatie”, aldus initiatiefnemer en chef Pieter Declercq. Meer info via deze link.

Daniel 'de kiek' Jansen overleden

Maandag 21 februari 2022
Beringen - Daniel 'de kiek' Jansen overledenDaniel 'de kiek' Jansen uit Beverlo, soulmate van Amalie Smoker,  papi van Jack-J, is overleden.
(° Geel op 21 maart 1984 † Beverlo op 19 februari 2022) Begroeting: vrijdag 25 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Margriet Snyers overleden

Maandag 21 februari 2022
Beringen - Margriet Snyers overledenMagriet Snyers uit Beringen-Mijn, weduwe van Jules Swinnen (†2014) is overleden.
(° Vorst op 25 juni 1926 † Beringen-Mijn op 20 februari 2022)
Uitvaart: in intieme kring

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Beringen - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Beringen - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Bericht voor de treinreizigers

Maandag 21 februari 2022
Beringen - Bericht voor de treinreizigersIn de komende drie weekends wordt de oude spoorwegbrug over het Albertkanaal in Herentals vervangen door een nieuwe. Daardoor zal er in die weekends geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingelegd en daardoor zal de reistijd wat oplopen. Het gaat om de weekends van 26 en 27 februari, 5 en 6 maart, en 12 en 13 maart. 

Fotoverslag KVK Beringen

Maandag 21 februari 2022
Beringen - Fotoverslag KVK BeringenZoomKVK Beringen speelde afgelopen weekend 2-2 gelijk in Turnhout. Steve Guessoum maakte dit fotoverslag.

Nieuwe RodeKruis-sticker bekend

Zondag 20 februari 2022
Beringen - Nieuwe RodeKruis-sticker bekendZoomDit jaar prijkt Minnie Mouse van Disneyland® Paris prominent op de sticker van Rode Kruis-Vlaanderen. Disneyland Paris viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en figuren spreken nog altijd tot de verbeelding van iedereen. Met deze magische sticker wil Rode Kruis-Vlaanderen alle Vlamingen overtuigen om de 228 lokale Rode Kruisafdelingen financieel te steunen. De jaarlijkse stickeractie start op donderdag 21 april 2022 en loopt tot donderdag 5 mei. De prijs voor de sticker blijft ongewijzigd op 5 euro en zal in heel Vlaanderen te verkrijgen zijn op kruispunten (eindelijk terug na 2 jaar), bij lokale handelaars, op de parkings van shopping centra & warenhuizen en uiteraard ook online.

Gelijkspel voor Koersel B

Zondag 20 februari 2022
Beringen - Gelijkspel voor Koersel BWeerstand Koersel B heeft bij Berbroek-Schulen 1-1 gelijk gespeeld.

Stal verliest van Anadol

Zondag 20 februari 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal verliest van AnadolStal Sport heeft deze namiddag met 4-3 verloren van KFC Anadol. Drie doelpunten scoren op verplaatsing en met lege handen naar huis moeten, dat is wat de jongens van Stal Sport overkwam op het veld van Anadol. In vergelijking met vorige week, toen zij er tegen leider Hechtel niet aan te pas kwamen, werd het vandaag tegen het nummer 3 in de rangschikking een veel evenwichtiger wedstrijd. Het Stalse elftal was nog steeds geteisterd door een aantal afwezigheden, maar de youngsters deden meer dan (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen - KRC Peer schiet zes keer raak tegen Turkse FCRacing Peer heeft vanavond Turkse FC ingemaakt met 6-0.

W. Koersel - Sint-Lenaarts 2-4

Zaterdag 19 februari 2022
Beringen - W. Koersel - Sint-Lenaarts 2-4Weerstand Koersel heeft vanavond thuis met 2-4 verloren van KFC Sint-Lenaarts.
Beringen - K. ESK Leopoldsburg klopt Paal-Tervant AK.ESK Leopoldsburg heeft vanavond Paal-Tervant A met 2-1 verslagen.

Paal-Tervant B- Loksbergen A 0-3

Zaterdag 19 februari 2022
Beringen - Paal-Tervant B- Loksbergen A  0-3Paal-Tervant B heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van Loksbergen A.
Beringen - KVK Beringen speelt gelijk in TurnhoutKVK Beringen is bij Turnhout niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2. Aan de rust was de stand 1-0. Creemers en Driessen scoorden voor KVK.

Expo rond bieretiketten

Zaterdag 19 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Expo rond bieretikettenZoomVanaf vandaag kan je in de mezzanine van het MuzeCafé in Zolder een tentoonstelling van gigantische bieretiketten gaan bekijken. Met deze expo van The Beer Experience is de aanloop ingezet naar het gelijknamige bierfestival op 19 en 20 maart. In de galerij van het café hangen 20 bieretiketten, ze zijn uitvergroot, uitgelicht, uitgelegd en uitgestald. Voor één keer dus leesbaar zonder bril. De etiketten vertegenwoordigen 20 van de meer dan 140 bieren op het festival.
Er is onder (…) Het hele nieuwsbericht
Expo rond bieretikettenExpo rond bieretikettenExpo rond bieretiketten
Zoom

RSC Koersel klopt Juperelle

Zaterdag 19 februari 2022
Beringen - RSC Koersel klopt Juperelle
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel FD Juperelle verslagen met 3-5. Koersel staat voorlaatste in de stand.

Adrea Vandevoort overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Beringen - Adrea Vandevoort overledenAndrée 'Andrea' Vandevoort uit Koersel is overleden.
(° Koersel op 27 augustus 1946 † Koersel op 18 februari 2022) Begroeting: vrijdag 25 februari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Jef Peeters overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Beringen - Jef Peeters overledenJef Peeters uit Paal is overleden.
(° Paal op 6 september 1927 † Beringen-Mijn op 13 februari 2022) Uitvaart: heeft plaatsgehad in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Magda Cuijvers overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Beringen - Magda Cuijvers overledenMagda Cuijvers uit Koersel is overleden.
(° Koersel op 18 december 1935 † Heusden-Zolder op 19 februari 2022)
Begroeting: donderdag 24 februari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

René Timmers overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Beringen - René Timmers overledenRené Timmers uit Koersel, echtgenoot van Lea Praets, is overleden.
(° Heusden op 20 april 1946 † Heusden-Zolder op 18 februari 2022)
Begroeting: dinsdag 22 februari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring

Jongensschool Paal 1965

Zaterdag 19 februari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Jongensschool Paal 1965ZoomVandaag terug naar 1965 met een klasfoto van de jongensschool in Paal.

Van Kredietbank naar KBC

Zaterdag 19 februari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van Kredietbank naar KBCZoomBanken durven wel eens van naam veranderen, ook van gebouw. Maar in Beringen is KBC (voorheen Kredietbank) nog altijd een vaste waarde op de markt in Beringen.

Bomen kreunen vreemd

Zaterdag 19 februari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Bomen kreunen vreemdZoomElke zaterdag krijgen we van Edith Oeyen enkele poëtische woorden op een foto van Lambert Reynders.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Beringen - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Beringen - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.

Sonja Keunen overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Beringen - Sonja Keunen overledenSonja Keunen, weduwe van Pol Vandebergh († 2004), is overleden. Woonplaats: Diest (voorheen Koersel)
(° Koersel op 8 mei 1952 - † Diest op 18 februari 2022)
Begroeting: woensdag 23 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u.
Uitvaart: in intieme kring

Madeleine Vanschooren overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Beringen - Madeleine Vanschooren overledenMadeleine Vanschooren, echtgenote van wijlen Jef Schepers (†1986), is overleden.
(° 3 oktober 1928 te Koersel - † 16 februari 2022 te Heusden-Zolder)
Uitvaart: Parochiekerk Sint-Vincentius, Dorpsstraat te Zolder-Centrum op dinsdag 22 februari 2022 om 10.30 uur. Gevolgd door de crematie en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Zolder. Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur.
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 21 februari 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Beringen - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Auto tegen boom

Vrijdag 18 februari 2022
Beringen - Auto tegen boomWoensdagnacht reed een auto tegen een boom aan de Nijverheidstraat in Beringen. De 27-jarige man kwam er met de schrik van af.

Bryce McMillen weg bij KVK Beringen

Donderdag 17 februari 2022
Beringen - Bryce McMillen weg bij KVK BeringenBryce McMillen verlaat KVK Beringen. Hij verkast naar de Vlaams-Brabantse eersteprovincialer Hoger Op Bierbeek.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Magda Coenen overleden

Donderdag 17 februari 2022
Beringen - Magda Coenen overledenMagda Coenen, echtgenote van Raymond Mc Pherson, is overleden. (° Heusden op 6 oktober 1952 † Ham op 16 februari 2022)
Begroeting: woensdag 23 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents .
Volgens de wens van Magda liever geen bloemen noch kransen, maar een vrije gift naar rekeningnummer BE03 4886 6666 6684 van Kom op tegen Kanker met vermelding ‘390020309/Magda Coenen’

Toke Verlaak overleden

Donderdag 17 februari 2022
Beringen - Toke Verlaak overledenToke Verlaak uit Beringen-Mijn, weduwe van Toni Reulens (†2019), is overleden.
(° Ophoven op 23 juli 1935 † Beringen-Mijn op 16 februari 2022)
Begroeting: maandag 21 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.30 tot 20 u.
Uitvaart: dinsdag 22 februari 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Centrum

Amerikaanse stierkikker ontdekt in Ham

Donderdag 17 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Amerikaanse stierkikker ontdekt in HamZoomIn een zestal vijvers in het natuurgebied de Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor als geld uit om de soort snel te bestrijden. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen via innovatief DNA-onderzoek. De Amerikaanse stierkikker kan tot 25cm groot worden, een halve kilo wegen en wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op een brullende stier.
Amerikaanse stierkikker ontdekt in HamAmerikaanse stierkikker ontdekt in Ham
Zoom

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Beringen - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Stad Diest sluit parken

Donderdag 17 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Stad Diest sluit parkenZoomTussen vrijdagmiddag en zaterdagnacht wordt er storm verwacht die kan evolueren naar code oranje. De Stad Diest sluit daarom haar parken. "Na overleg met het provinciedomein Halve Maan en de boswachter van het Agentschap Natuur & Bos zullen daarom domein Halve Maan, Citadelbos, Warandepark en park Cerckel in Diest afgesloten worden". De afsluiting geldt van vrijdagochtend tot en met zaterdagavond.

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Beringen - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

Expo studenten tekenkunst

Donderdag 17 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Expo studenten tekenkunstZoomDe afdeling tekenkunst Tessenderlo van Academie Beeldende Kunsten Heusden-Zolder heeft dit schooljaar al heel wat moois gecreëerd. Leerlingen en leerkrachten organiseren daarom een tentoonstelling in Cultuurhuis Tessenderlo. Op zondag 27 februari om 14u is er een officiële opening! Reserveren hoeft niet, geldig CST wordt wel gevraagd. De expo is daarna nog te bezoeken tot en met 20 maart in de Gaanderij van Cultuurhuis Tessenderlo Het Loo aan de Vismarkt.

Nieuwe aanvraag voor bouw gascentrale

Woensdag 16 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe aanvraag voor bouw gascentraleZoomTessenderlo Group heeft een nieuw dossier ingediend om alsnog een gascentrale te bouwen in Tessenderlo. Het dossier is aangepast aan de opmerkingen van minister Zuhal Demir (N-VA) die de eerdere vergunningsaanvraag weigerde. In het nieuwe dossier wordt nu rekening gehouden met de argumenten waarmee Demir de vergunning weigerde. Zo berekent men nu ook de cumulatieve effecten van de bestaande gascentrale en bekijkt men de uitstoot van vervuilende stoffen apart. Er komt ook geen koelwaterleiding naar het Albertkanaal.

Irène Vanhees overleden

Woensdag 16 februari 2022
Beringen - Irène Vanhees overledenIrène Vanhees uit Stal, weduwe van Victor Grobben († 2007) , is overleden.
(° Beverlo op 16 mei 1929 † Stal op 14 februari 2022) 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.  Geen bloemen of kransen.

Wisselvallig en guur

Woensdag 16 februari 2022
Beringen - Wisselvallig en guurZoom
De lente laat zich af en toe al voelen maar het weer is voor de komende dagen alles behalve zonnig. Een straalstroom ligt boven West-Europa en zorgt voor rukwinden maar ook voor uitzonderlijk zachte temperaturen. Tijdens het weekend blijft het regenachtige en winderige weer aanhouden. Ondertussen maakte onze fotograaf Gust Ischen al wel wat lentebeelden in het park van de directeur.
Wisselvallig en guurWisselvallig en guur
Wisselvallig en guurWisselvallig en guur
Zoom

Ondertussen, aan het Albertkanaal

Woensdag 16 februari 2022
Beringen - Ondertussen, aan het AlbertkanaalZoomVandaag nog eens een blik op de werken aan het Albertkanaal in Beringen. (foto's Gust Ischen)
Ondertussen, aan het AlbertkanaalOndertussen, aan het Albertkanaal
Ondertussen, aan het AlbertkanaalOndertussen, aan het Albertkanaal
Zoom

George Moons overleden

Woensdag 16 februari 2022
Beringen - George Moons overledenGeorges Moons, echtgenoot van Leonie (Nieke) Leeten, is overleden.
(° 25 december 1941 te Heusden † 14 februari 2022 te Heusden-Zolder)
De crematie, gevolgd door het afscheid van Georges en het plaatsen van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Koersel zullen in besloten kring plaatsvinden.
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op vrijdag 18 februari 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.

Trainer weg bij Stal Sport

Dinsdag 15 februari 2022
Beringen - Trainer weg bij Stal SportStefan Wuyts heeft met onmiddellijke ingang zijn ontslag gegeven als trainer van Stal Sport. De reden: zijn ambities stroken niet met die van de spelersgroep.
Beringen - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)

Rik Gaethofs overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Beringen - Rik Gaethofs overledenRik Gaethofs uit Paal, weduwnaar van Paula Engelen († 2018), is overleden.
(° Koersel op 30 september 1934 - † Heusden-Zolder op 14 februari 2022)
Begroeting: maandag 21 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: dinsdag 22 februari 2022 om 13.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Jason Raeyen overleden

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Jason Raeyen overledenJason Raeyen, zoon van Raf Raeyen en Silvia Mariën is overleden. Woonplaats: Beverlo
(° Heusden-Zolder op 26 april 2007 † Leuven op 13 februari 2022) Begroeting: vrijdag 18 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Paula Mechelmans overleden

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Paula Mechelmans overledenPaula Mechelmans uit Beringen, weduwe van Leopold Schaeken (†2002) , is overleden.
(° Beringen op 1 april 1933 † Beringen-Mijn op 14 februari 2022)
Begroeting: donderdag 17 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 18 februari 2022 om 11 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Eduard Triekels overleden

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Eduard Triekels overleden
Eduard Triekels uit Stal, echtgenoot van Marie-Louise Janssens, is overleden.
(° Beringen op 10 juli 1931 † Stal op 13 februari 2022)
Begroeting: woensdag 16 februari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring. Geen bloemen of kransen.
Beringen - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Lente in zicht

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Lente in zichtZoomWe moeten u niet vertellen dat we tot nu toe een zeer zachte winter hebben en dat is te zien in de natuur die nu al ontluikt. (foto's Gust Ischen)
Lente in zichtLente in zicht
Lente in zichtLente in zicht
Zoom

Irma Reynders overleden

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Irma Reynders overledenIrma Reynders uit Koersel, echtgenote van Alfons Carremans, is overleden.
(° Heusden op 21 juni 1936 † Koersel op 12 februari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Jacky Celis overleden

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Jacky Celis overledenJacky Celis uit Beringen-Mijn, weduwe van War Christiaens († 2019), is overleden.
(° Diest op 4 september 1938 † Beringen-Mijn op 12 februari 2022)
Begroeting: woensdag 16 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring

Ruit bankkantoor ingegooid

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Ruit bankkantoor ingegooidAan het BNP Fortis Paribas kantoor aan de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn werd een ruit ingegooid. Mogelijk gaat het om een vandalenstreek. Het gebouw werd niet binnengedrongen.

Fietser (75) gewond bij aanrijding

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Fietser (75) gewond bij aanrijdingOp de Genkerbaan in Zonhoven werd een 75-jarige fietser uit Beringen gewond bij een aanrijding met een auto.

Koester de booster

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Koester de boosterDe optimistische berichten over de pandemie vallen uit de lucht als zwermen valschermspringers tijdens een parashow in Schaffen. Eens ze gesprongen zijn, is er geen terugkeer meer mogelijk. Laten we met zijn allen dan ook hopen dat een terugkeer naar strenge coronamaatregelen niet meer hoeft. “Koester de booster” is de slogan die moet waargemaakt worden. Wellicht zal ik van een aantal antivaxers weer de wind van voor krijgen maar dat geeft niet, zo lang ze maar zonder fouten leren schrijven. Om de (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond gemeenteraad

Maandag 14 februari 2022
Beringen - Vanavond gemeenteraadVanavond is het opnieuw gemeenteraad. Of de liefde tussen meerderheid en oppositie vurig of eerder bekoeld is, zullen we nog moeten afwachten. Er staan alvast enkele punten ter discussie op de agenda. Zo heeft Groen vragen over de bouwplannen van be-MINE op het Houtpark en over PFAS vervuiling in Beringen. Hilaire Poels (Voluit) stelt zich dan weer vragen over de bouw van padelpleinen bij Tennis Paal. Serge Daniels (Vooruit) neemt afscheid als gemeenteraadslid en zal opgevolgd worden door Massimo Caruso. De politieke match kan je alvast live volgen via de webstie van de Stad Beringen. En uiteraard brengen ook wij meteen verslag uit.

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Beringen - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)

Hechtel wint bij Stal Sport

Zondag 13 februari 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Hechtel wint bij Stal SportTegen een oppermachtige leider heeft het gehavende elftal van Stal Sport een verwachte nederlaag opgelopen. Overigens leek het wel een thuismatch voor Hechtel, want ze hadden een massa supporters meegebracht. Na nauwelijks 3 minuten viel het eerste doelpunt door Vermijl. En na tien minuten stond er al 0-2 op de bordjes door de onvermijdelijke Niels Vanpol. Het leek een scenario te zullen worden als in de heenmatch, toen de Hechtelaren aan de rust reeds een 5-0 voorsprong hadden bijeen gevoetbald. Nochtans was er (…) Het hele nieuwsbericht

Turkse FC - KFC Hamont 99 1-1

Zondag 13 februari 2022
Beringen - Turkse FC - KFC Hamont 99 1-1KFC Hamont 99 is op het veld van Turkse FC niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.
Beringen - Koersel B verliest met 8-0 in HeersWeerstand Koersel B heeft vanmiddag met 8-0 verloren op het veld van Heers.

Paal-Tervant wint van Halen

Zaterdag 12 februari 2022
Beringen - Paal-Tervant wint van HalenPaal-Tervant A heeft vanavond met een 2-0-overwinning de punten thuis gehouden tegen Moedige Duivels Halen.

Zaalvoetbal: Koersel - Genk 1-6

Zaterdag 12 februari 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel thuis met 1-6 verloren van ZVK A5 Genk.
Beringen - Paal-Tervant B klopt Torpedo Hasselt BPaal-Tervant B is vanavond met 2-4 gaan winnen op het veld van Torpedo Hasselt B.

Weerstand Koersel - KFC Diest 1-2

Zaterdag 12 februari 2022
Beringen - Weerstand Koersel - KFC Diest 1-2Weerstand Kopersel heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van KFC Diest.

Winst voor KVK Beringen

Zaterdag 12 februari 2022
Beringen - Winst voor KVK BeringenKVK Beringen is bij Sint-Lenaarts gaan winnen met 0-1.

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Beringen - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Valentijnsweekend

Zaterdag 12 februari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - ValentijnsweekendZoomDeze week kleuren de woorden van Edith, hoe kan het ook anders, rood, de kleur van de liefde.

Harmonie Paal

Zaterdag 12 februari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Harmonie PaalZoomDe Paalse Harmonie Hoop in de Toekomst bestaat al 152 jaar. En er is nog altijd veel muziek in deze Paalse vereniging. Vandaag even terug naar 1987 toen er in Paal nog een taptoe werd georganiseerd.

Markant gebouw

Zaterdag 12 februari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markant gebouwZoomHet centrum van Beringen is de laatste jaren grondig van uitzicht veranderd, dat is het minste wat we kunnen vaststellen. Ideaal voor Gust om een nieuwe reeks foto's te maken in het centrum.

Fietser gewond

Vrijdag 11 februari 2022
Beringen - Fietser gewond
Een 57-jarige fietser uit Beringen werd deze ochtend aan de Kanaalweg in Tessenderlo gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. 


Emile Melis overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Beringen - Emile Melis overledenEmile Melis uit Paal, echtgenoot van Alice Gressens, is overleden. 
( ° Diest op 25 maart 1942 † Paal op 10 februari 2022)
 Begroeting: dinsdag 15 februari 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: woensdag 16 februari 2022 om 13.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Maria Volders overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Beringen - Maria Volders overledenMaria Volders uit Beringen-Mijn, weduwe van Georges Aerts († 2015), is overleden. 
(°Paal op 28 mei 1933 - † Beringen-Mijn op 10 februari 2022) Begroeting: woensdag 16 februari 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: donderdag 17 februari 2022 om 11uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Victorie Thewys overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Beringen - Victorie Thewys overledenVictoire Thewys uit Beringen, weduwe van Jef Theys(† 2020), is overleden.  
(° Heers op 22 maart 1949 † Beringen op 9 februari 2022)
Begroeting: dinsdag 15 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Diefstal in Paal

Vrijdag 11 februari 2022
Beringen - Diefstal in PaalIn de Meerstraat in Paal werd een diefstal vastgesteld. De bewoners waren enkele dagen afwezig. De dieven gingen aan de haal met enkele elektrische apparaten.

Auto in gracht in Korspel

Vrijdag 11 februari 2022
Beringen - Auto in gracht in  KorspelAan de Groenhoekstraat in Korspel is gisteren een auto met twee personen in de gracht beland. Eén persoon was minder goed te been om zelfstandig te wagen de verlaten. De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw te bevrijden uit haar hachelijke situatie. Er was gelukkig niemand gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Belgisch kampioenschap G-veldlopen DiestZoomOp 13 februari is Diest het toneel voor het Belgisch en Vlaams kampioenschap G-veldlopen. Een twintigtal atleten met een verstandelijke, fysieke of visuele beperking zullen op de Cross Cup in Diest strijden voor de Belgische en Vlaamse titel. Een parcours van 2710 meter zal moeten bepalen wie deze twee truien mee naar huis neemt.
In de voormiddag komen de Running Stars in actie, bij de jongste lopers zijn geen Vlaamse titels te verdienen. Terwijl er in de namiddag de Cross Cup op het programma (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Stal Sport

Donderdag 10 februari 2022
Beringen - Trainer weg bij Stal SportT1 Stefan Wuyts stopt eind dit seizoen als trainer van Stal Sport. Hij wordt trainer van damesvoetbalclub VC Moldavo.
Kort nieuws van bij de buren
Op 31 januari werd in de Stationsstraat in Tessenderlo een filiaal van Carrefour overvallen. Twee gemaskerde daders - de ene gewapend met een mes, de ander met een hamer - eisten de inhoud van de kassa op. Het tweetal diende zonder buit af te druipen. Over deze feiten lanceerden het parket Limburg en de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo een oproep naar getuigen.
Tijdens het navolgend onderzoek kwamen drie verdachten in beeld. Na huiszoekingen konden ze gisteren worden (…) Het hele nieuwsbericht

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Beringen - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)

Miet Wouters overleden

Donderdag 10 februari 2022
Beringen - Miet Wouters overledenMiet Wouters uit Heusden-Zolder, weduwe van Louis Lekens (†1989) , is overleden.
(° Mol op 21 juni 1928 † Heusden-Zolder op 8 februari 2022)
Begroeting: vrijdag 11 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 17.30 tot 18 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Rosa Kelgtermans overleden

Donderdag 10 februari 2022
Beringen - Rosa Kelgtermans overledenRosa Kelgtermans uit Tervant, weduwe van François Clauw (†2017), is overleden.
(° Lommel op 9 augustus 1940 † Leopoldsburg op 9 februari 2022)
Begroeting: maandag 14 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring

Maria Lemmens overleden

Donderdag 10 februari 2022
Beringen - Maria Lemmens overledenMaria Lemmens uit Stal, weduwe van André Leppens (†2015) , is overleden.
(°Beringen op 12 augustus 1926 † Stal op 9 februari 2022)
Begroeting: maandag 14 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Paal-Tervant - KFC Hamont 99 1-3

Woensdag 9 februari 2022
Beringen - Paal-Tervant - KFC Hamont 99 1-3De inhaalwedstrijd Paal-Tervant A - KFC Hamont 99 is vanavond geëindigd op een 1-3 overwinning voor de bezoekers.
Beringen - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Opnieuw inbraak in bestelwagen

Woensdag 9 februari 2022
Beringen - Opnieuw inbraak in bestelwagenAfgelopen nacht is er aan de Koolmijnlaan opnieuw ingebroken in een bestelwagen en gingen de dieven aan de haal met waardevol werkmateriaal. In Beverlo was er vandaag ook nog een poging tot inbraak in een bestelwagen.

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Beringen - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Beringen - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Beringen - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Jans overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Beringen - Anna Jans overledenAnna Jans uit Stal, weduwe van René Coomans (†1999), is overleden.
Koersel op 29 oktober 1927 - † Stal op 8 februari 2022)
Begroeting: vrijdag 11 februari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Mieke Silkens overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Beringen - Mieke Silkens overledenMieke Silkens uit Heusden-Zolder, echtgenote van Walter Bekkers, is overleden.
(° Beringen op 25 augustus 1952 - † Heusden-Zolder op 7 februari 2022)
Uitvaart: in intieme kring. Geen bloemen of kransen.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.

Alle tinten grijs

Dinsdag 8 februari 2022
Beringen - Alle tinten grijsZoomHoe mooi de zonsondergang gisterenavond ook was na een zeer zonnige dag, vandaag is het weer alom grijs aan de hemel met wat regen of motregen. (foto Gust Ischen)

Nieuwe trainer voor Turkse FC

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Nieuwe trainer voor Turkse FCMehmer Akyil is komend seizoen speler-trainer van tweede provincialer Turkse FC.

Stany Wojtasik overleden

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Stany Wojtasik overledenStany Wojtasik uit Oostham, pa van An en Ann, levenspartner van Marijke Peeters, is overleden.
(° Wildflecken (D.) op 3 februari 1947 † Oostham op 5 februari 2022)
Begroeting: woensdag 9 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring

Madeleine Paredis overleden

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Madeleine Paredis overledenMadeleine Paredis uit Koersel, echtgenote van Dolf Kopriva, is overleden.
(° Bree op 4 juli 1936 - † Bree op 4 februari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Werkmateriaal gestolen in Beverlo

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Werkmateriaal gestolen in Beverlo
Zondagavond werd ingebroken in een bestelwagen aan De Laar in Beverlo. Dieven gingen aan de haal met werkmateriaal. Vorige week werd ook al ingebroken in een bestelbusje in Beringen-Mijn.
De politie onderzoekt de zaak.

Ooievaars gespot in Meldert

Maandag 7 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Ooievaars gespot in MeldertZoomFotograaf Peter Guedens uit Meldert kon gisteren deze mooie ooievaars spotten in de vallei van de Zwarte Beek. Ze bleven er enkele uren om dan hun tocht weer verder te zetten. Of er nu in Meldert een babyboom op komst is, weten we nog niet…
Ooievaars gespot in MeldertOoievaars gespot in Meldert
Zoom

Albert 'Ber' Beerten overleden

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Albert 'Ber' Beerten overledenAlbert 'Ber' Beerten uit Beverlo, echtgenoot van Annie Ceunen, is overleden.
(° Beverlo op 3 mei 1934 - † Hasselt op 5 februari 2022)
Begroeting: vrijdag 11 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00u.
Uitvaart: zaterdag 12 februari 2022 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum

Jeanneke Pelsers overleden

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Jeanneke Pelsers overledenJeanneke Pelsers uit Beringen-Mijn, weduwe van Albert  Van Den Wouwer († 1962),  echtgenote van Orhan Caglar, is overleden.
(° Koersel op 27 maart 1925 - † Beringen-Mijn op 6 februari 2022)
Begroeting: vrijdag 11 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: zaterdag 12 februari 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn

Fotoverslag KVK Beringen

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Fotoverslag KVK BeringenZoomKVK Beringen kon afgelopen weekend thuis niet winnen van Esperanza Pelt. Ze verloren met het kleinste verschil. Het is nu vooruit kijken naar de wedstrijd van komend weekend tegen Sint-Lenaerts. Steven Guessuom maakte dit fotoverslag.

Een zonnige dag

Maandag 7 februari 2022
Beringen - Een zonnige dagZoomNa een winderig en stormachtig weekend krijgen we vandaag de zon te zien. Johan Put genoot alvast van de zonsopgang in Boven Stal.

K ESK klopt Stal Sport

Zondag 6 februari 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - K ESK klopt Stal SportZoomK ESK Leopoldsburg heeft Stal Sport verslagen met 4-1. Het veld van KESK Leopoldsburg lag er zwaar en vettig bij vandaag. Moeilijk spelen dus, maar de thuisploeg had daar duidelijk minder moeite mee dan de gasten. KESK Leopoldsburg Domineerde quasi gans de match en hield oververdiend de drie punten thuis. Van bij de aanvang drukte de thuisploeg Stal terug en dat gaf al snel een grote kans, maar de bal belandde op de lat. Na enkele minuten kwam Stal onder de druk uit en ging geregeld op zoek naar het (…) Het hele nieuwsbericht

Reppel-Turkse FC 2-2

Zondag 6 februari 2022
Beringen - Reppel-Turkse FC 2-2RC Reppel en Turkse FC hebben op het veld van Reppel 2-2 gelijk gespeeld. 

Koersel B verliest bij Lummen

Zondag 6 februari 2022
Beringen - Koersel B verliest bij LummenVV Koersel B heeft met 1-3 verloren van VV Lummen.

Paal-Tervant B - Juve uitgesteld

Zondag 6 februari 2022
Beringen - Paal-Tervant B - Juve uitgesteldDe wedstrijd Paal-Tervant B - Juve Hasselt is afgelast. Door de overvloedige regenval is het terrein onbespeelbaar.

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)

Esperanza wint van Beringen

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Esperanza wint van BeringenEsperanza Pelt is vanavond bij KVK Beringen gaan winnen met 0-1. Jens Meeus scoorde voor Pelt in de 12de minuut.

Woninginbraak in Beringen

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Woninginbraak in BeringenIn de Motstraat werd vrijdagavond een diefstal vastgesteld. Inbrekers kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Ze haalden de hele woning overhoop.

Irène Vanderzeypen overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Irène Vanderzeypen overledenIrène Vanderzyepen uit Paal, weduwe van Urbain Swinnen (†2009), is overleden.
(° Diest op 18 augustus 1946 † Hasselt op 4 februari 2022)
Begroeting: dinsdag 8 februari 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring

Gilberte Engelen overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Gilberte Engelen overleden
Gilberte Engelen uit Kumtich is overleden. Ze was afkomstig van Paal en verliet het dorp 50 jaar geleden maar haar hart is er altijd gebleven. (°13/08/1943 Paal -  † 31/01/2022 Leuven)

Zwarte Leeuw - Weerstand Koersel 7-2

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Zwarte Leeuw - Weerstand Koersel  7-2Weerstand Koersel heeft vanavond met 7-2 verloren op het veld van Zwarte Leeuw Rijkevorsel.

Bolderberg - Paal-Tervant uitgesteld

Zaterdag 5 februari 2022
Beringen - Bolderberg - Paal-Tervant uitgesteldDe voetbalwedstrijd Bolderberg - Paal-Tervant van dit weekend is uitgesteld door het overlijden van sportief verantwoordelijke Sven s'Jongers van Bolderberg.

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Beringen - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Slapeloze nachten

Zaterdag 5 februari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Slapeloze nachtenZoomIedereen heeft wel eens slapeloze nachten. Ook Edith kan er over meespreken.

Het vlot van Tervant

Zaterdag 5 februari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Het vlot van TervantZoomHet Albertkanaal oversteken in Tervant gaat momenteel niet. De opening van de nieuwe brug is voorzien voor juni 2022. Even werd nog geopperd om terug een vlot in te leggen maar het is voorlopig nog altijd omrijden via de nieuwe brug in Beringen.

Centrum Beringen

Zaterdag 5 februari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Centrum BeringenZoomHet college en de sporthal zijn al even verleden tijd. Nieuwe appartementsblokken komen in de plaats.

90 kaarsjes voor Irène

Vrijdag 4 februari 2022
Beringen - 90 kaarsjes voor IrèneZoomVandaag werd Irène Vanhamel 90 jaar. Irène was tot in 2021 het oudste lid van Femma Stal. "Zij was vele jaren aangesloten bij KAV/Femma. Fietsen was één van haar hobby’s en dat deed ze graag en veel op de maandagnamiddagen. Met het ouder worden, komen natuurlijk de kwaaltjes en fietsen dat lukt niet meer. Op haar 90ste verjaardag brachten enkele bestuursleden van Femma haar een bezoekje om haar te bedanken voor haar jarenlang lidmaatschap. Het bestuur van Femma Stal wenst Irène het allerbeste toe. We hopen dat ze nog vele jaren mag/kan genieten van de warmte van haar gezin, buurt en familie", zegt Lieve Lambrechts.

Irma Vandermaesen overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Beringen - Irma Vandermaesen overledenIrma Vandermaesen uit Beringen-Mijn, weduwe van Marcel Balette († 2010), is overleden.
(° Lummen op 21 februari 1929 † Beringen-Mijn op 4 februari 2022)
Uitvaart: vrijdag 11 februari 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Beringen - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 

Marcel Kusters overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Beringen - Marcel Kusters overledenMarcel Kusters uit Koersel, echtgenoot van Marie 'Mimi' 'Mieke Verbruggen, is overleden.
(° Genk 25/03/1938 - † Koersel 19/01/2022)
Volgens de wens van Marcel heeft het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Stal-Koersel in intieme kring plaatsgehad.
U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren via www.dries-hulsmans.be

Edmond Smeyers overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Beringen - Edmond Smeyers overledenEdmond 'Mon' Smeyers uit Paal, echtgenoot van Greta Gielis, is overleden. (° Molenstede op 6 januari 1952 - † Tenerife op 30 januari 2022)
Begroeting: dinsdag 8 februari 2022 - funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Jelle Husson overleden

Donderdag 3 februari 2022
Beringen - Jelle Husson overledenJelle Husson uit Bierbeek, partner van Chloé Kuypers, is overleden.
(° Diest op 28 juni 1982 - † Bierbeek op 1 februari 2022)
Begroeting: maandag 7 februari 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Crematorium in Hasselt

18.135 km op de teller!

Donderdag 3 februari 2022
Maak dat mee!
Beringen - 18.135 km op de teller!ZoomLouis Verbeeck van wzc Ocura Beringen heeft het afgelopen jaar heel wat gefietst. Van 1/1/21 tot 1/1/22 heeft hij maar liefst 18.135 kilometer in de benen. Hij is van plan om daar dit jaar nog een schep bovenop te doen. Deze kilometers fietste hij op zijn kamer op de hometrainer. Daarnaast legde hij nog vele kilometers af op de duofiets of al wandelend. Het personeel van het woonzorgcentrum is erg trots op hem!
18.135 km op de teller!
Zoom

Lekkere pannenkoeken voor Lichtmis

Donderdag 3 februari 2022
Beringen - Lekkere pannenkoeken voor LichtmisZoomElk jaar organiseert Okra Beringen Noord een pannenkoekenfestijn naar aanleiding van Lichtmis. Ook dit jaar werden de pakketten door de leden noodgedwongen afgehaald. Een tiental wandelaars trotseerden de druilerige regen en genoten van een fijn uitgestippelde wandeling in ‘het Binnenveld'.
Lekkere pannenkoeken voor Lichtmis
Zoom

Werkmateriaal gestolen

Woensdag 2 februari 2022
Beringen - Werkmateriaal gestolenZoomAfgelopen nacht werd er ingebroken in een camionette aan de Action in Beringen-Mijn. Dieven gingen aan de haal met materiaal van het merk Makita zoals boormachines, laders en slijpschijven. 
De eigenaar doet een oproep naar getuigen. Iemand die afgelopen nacht iets verdachts heeft gezien, kan contact opnemen met de lokale politie of met Cuyvers Sven op 0484 864 770.

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Beringen - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Beringen - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Afwezigheid op werk piekt

Woensdag 2 februari 2022
Beringen - Afwezigheid op werk piektZoomGemiddeld 8% van de medewerkers in een Limburgse onderneming is afwezig door een coronabesmetting of een quarantaine. Dat is hoogste peil sinds de start van de maandelijkse enquêtes van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. In januari van dit jaar bedroeg het gemiddeld aantal afwezigen nog 6%. Normaliter ligt de afwezigheid op 2 procent, dat is dus nu maal vier. “We zien ook dat in bijna de helft van de Limburgse bedrijven de regels rond ziektebriefjes en quarantaine-attesten niet correct worden opgevolgd”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Werkgevers worden zo nodeloos op kosten gejaagd. Dat moet stoppen.”
Beringen - Twee nieuwe spelers voor Weerstand KoerselVannueten en Derwa, twee spelers van KVK Wellen, zullen komend seizoen de kleuren van Weerstand Koersel verdedigen.

Nieuwe transfers KVK Beringen

Dinsdag 1 februari 2022
Beringen - Nieuwe transfers KVK BeringenDe 28 jarige linksvoor Gaethofs Jentl komt over van Wezel sport, hij speelde bij KRC Genk, Lommel SK en Dessel sport. De 30 jarige middenvelder Jens Driesen komt terug naar KVK Beringen, hij speelde bij Wezel sport. De 26-jarige doelman Sven Delarbre komt over van Helson-Helchteren. Kislali Mikagil en Decoopman Michiel verlengden hun overeenkomst. De 19-jarige Yazgan Mesut werd opgevist uit de beloften en toegevoegd aan de A-kern.

Na regen komt zonneschijn

Dinsdag 1 februari 2022
Beringen - Na regen komt zonneschijnZoomHet is een cliché maar vandaag klopte het wel. Na een regenachtige dag kwam aan het einde de zon piepen met een mooie zonsondergang. Johan Put maakte deze foto in Stal.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Beringen - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Oproep tot getuigen

Dinsdag 1 februari 2022
Beringen - Oproep tot getuigenOp maandag 31 januari 2022 omstreeks 18:50 uur werd er een gewapende overval gepleegd op een filiaal van Carrefour in de Stationsstraat in Tessenderlo. Twee onbekende gemaskerde daders, de ene gewapend met een mes, de andere met een hamer, eisten de inhoud van de kassa. Zij betraden de winkel via de achteringang, aan de kant van parking Binnenhof. Daarna hebben zij te voet de vlucht genomen, één opnieuw via dezelfde parking Binnenhof, de andere verliet de winkel langs de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Twee nominaties voor Michiel PietersZoomDe video 'Tenerife' van de Beringse fotograaf Michiel Pieters is genomineerd voor 'video van het jaar' op de 5de editie van de Belgian Travel Blog Awards. Ook zijn ondertussen veel gelauwerde foto 'To the Moon' is genomineerd in de categorie 'foto van het jaar'. Een vakjury bepaalt niet alleen de genomineerden, maar ook de winnaars voor 11 van de 12 categorieën. Voor de Audience Choice Award wordt de winnaar door het grote publiek gekozen, stemmen op jouw favoriet kan nog tot en met zondag 27 februari via belgiantravelblogawards.be. De winnaars zullen op 18 maart worden bekendgemaakt tijdens de live prijsuitreiking die zal doorgaan in het Théâtre de Namur.
Twee nominaties voor Michiel Pieters
Zoom

Enquête over Beringse bib

Dinsdag 1 februari 2022
Beringen - Enquête over Beringse bibZoomDe Beringse bib organiseert vanaf 1 februari een grootschalig gebruiksonderzoek over de bib. Dit kadert in een groter geheel met deelname van meer dan 100 andere Vlaamse en Brusselse bibliotheken. Doelpubliek zijn bibgebruikers en niet bibgebruikers. Bedoeling is om je mening te geven. In deze bevraging peilen we naar jouw bibliotheekbeleving: collectie, inrichting, personeel, digitaal aanbod, communicatie, het activiteitenaanbod, Wat verwacht jij van de bib en wat niet? En wat moet de bib van de toekomst volgens jou bieden? Laat jouw stem horen en neem deel aan deze bevraging. Dit kan tem 31 mei 2022. Per ingevulde enquête red je 1m² regenwoud en je maakt bovendien kans op een Bongo-bon van 250 euro. Deelnemen kan via door de qr-code te scannen op de foto of via deze link.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen