Het overige nieuws

Geen brooddoos

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
Blinkende prinsessenboekentassen of stoere trolleys. Wanneer de media het begin van het nieuwe schooljaar portretteren, zijn het dergelijke volmaakte taferelen die in de kranten en op televisie passeren. Over traantjes bij afscheid van mama en/of papa bij het betreden van de eerste kleuterklas zal ook wel worden gesproken.
Maar weg uit beeld is het kind dat geen brooddoos bij zich heeft of die ochtend moet vertrekken onder slaande ruzie, te midden van alle stress. Weg uit beeld is het kind dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Update ziekte van Newcastle

Vrijdag 31 augustus 2018
Bocholt - Update ziekte van NewcastleZoomVanaf 1 september wordt het mogelijk voor hobbykwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Alle pluimvee dat wordt aangevoerd op de niet-commerciële verzameling dient individueel geïdentificeerd te zijn met een gesloten pootring. Alle pluimvee dat aanwezig is op de niet-commerciële verzameling is ten minste drie weken en ten hoogste 9 maanden vóór de aanvang van de verzameling (…) Het hele nieuwsbericht

Muziek spelen: een heel smal rotspad

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
"In de muziek loop je op een heel smal rotspad. Aan je rechterhand gaapt het ravijn van de commercie. Aan de linkerkant heb je de rotswand van je muzikale geweten. Het is af te raden met je hoofd tegen die rotswand aan te blijven stoten, maar je wilt ook niet in dat ravijn storten. Het is dus zaak een goede middenweg te vinden.
Dat heb ik altijd nagestreefd. En als je dat doet, gaat het publiek blij naar huis."
(De Nederlandse jazzpianist Louis Van Dijk (76) in Het Parool)

Auto over de kop: vrouw gewond

Vrijdag 31 augustus 2018
Bocholt - Auto over de kop: vrouw gewondDeze namiddag rond 13.40 uur ging een auto over de kop op 't Hasseltkiezel in Bree. Sofia M. (21) uit Maaseik raakte daarbij lichtgewond.

Bocholter trekt flankaanvaller aan

Donderdag 30 augustus 2018
Bocholter heeft een flankaanvaller aangetrokken: de 20-jarige Halil Demirel. Hij speelde eerder bij Lokeren, KV Mechelen en Ankara.

Dokter Yves Cuypers overleden

Donderdag 30 augustus 2018
Bocholt - Dokter Yves Cuypers overledenDinsdag is de uit Neerpelt afkomstige dokter Yves Cuypers overleden, de echtgenoot van Vivine Janssens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Weert pakt fijnstof aan

Woensdag 29 augustus 2018
Grensgevallen
De stad Weert gaat het fijnstof in de gemeente aanpakken. In alle gemeentelijke parkeergarages zijn fijnstoffilters geplaatst. Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg betaalt mee aan de kosten - ruim 300.000 euro voor twaalf filterinstallaties. Die filteren ruim de helft van het fijnstof uit de garages zelf en zorgen ook in de omgeving van de garages voor een afname van fijnstof tot ca. 40 procent.

Gezocht: 300 huishoudhulpen

Woensdag 29 augustus 2018
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen zoekt het Poetsbureau 300 extra huishoudhulpen. Het Poetsbureau heeft zijn hoofdkantoor in Paal maar heeft onder andere ook kantoren in Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren.

Opendeurdagen in de Achelse Kluis

Woensdag 29 augustus 2018
In september zal de Achelse Kluis voor de eerste keer in haar geschiedenis het grote publiek de kans geven om een kijkje te komen nemen tijdens opendeurdagen. De abdij staat met de komst van de katholieke geloofsgemeenschap Fazenda da Esperança dan ook voor een scharniermoment waarbij het doek stilaan valt over het grote tijdperk van de trappisten. Het gaat om een besloten gemeenschap die ex-verslaafden vanuit het Evangelie en door het leven in gemeenschap, voldoende wil wapenen om een (…) Het hele nieuwsbericht

Zittenblijven nergens goed voor

Woensdag 29 augustus 2018
Peter van Limpt (47) geeft les in het Agnetencollege in Peer. Hij ziet "een groot probleem" in ons huidige onderwijssysteem: het zittenblijven. "Als een leerling moet blijven zitten, moet hij alle vakken opnieuw doen terwijl hij dikwijls maar voor 3 à 4 vakken een tekort had. Die leerling moet dan een heel jaar ook alle andere vakken volgen waarvan hij al bewezen heeft dat hij ze kan." Elk jaar blijven er zo in het secundair onderwijs ruim 15.000 leerlingen zitten, in het lager onderwijs een 10.000. (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte stijging levensverwachting

Woensdag 29 augustus 2018
In 2017 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Dat laat STATBEL vandaag weten. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een stijging van 0,1 jaar voor beide geslachten samen. In Vlaanderen (82,2 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,8 jaar). Met de driejaarlijkse sterftetafels 2015-2017 kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Huisdier binnen? Sticker plakken

Woensdag 29 augustus 2018
Bocholt - Huisdier binnen? Sticker plakkenZoomBij een brand wil je niet alleen zelf heelhuids buiten geraken, maar nadien ook je dierbaren weer in je armen kunnen sluiten. En je huisdieren weer kunnen knuffelen! Daarom is het belangrijk dat hulpverleners weten welke huisdieren in huis waren voor de brand uitbrak. Je kan dat aangeven met een sticker, die je gratis kan afhalen aan de balie van het gemeentehuis in Bocholt of aan de balie van het OCMW in Kaulille tijdens de openingsuren.

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 29 augustus 2018
Bocholt - KMI waarschuwt met code geelOf het allemaal zo erg zal zijn, valt af te wachten, maar het KMI heeft code geel afgekondigd omdat er een onweerszone vanuit Frankrijk over onze streken komt. En die zou veel regen kunnen meebrengen. Voor Limburg wordt dat pas na de middag verwacht. Maar Binnenlandse Zaken heeft alvast het nummer 1722 geactiveerd voor niet dringende hulpoproepen.

Openbare verkopingen

Woensdag 29 augustus 2018
Morgennamiddag wordt in zaal Heuvelheem de woning gelegen Heuvelstraat 50/52 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a50ca. Ook een bouwgrond van 4a71ca, gelegen in de Oude Kerkstraat, gaat er onder de hamer.

Bebouwde oppervlakte van 11 tot 42 %

Dinsdag 28 augustus 2018
Het percentage van de bebouwde oppervlakte van de totale gemeentelijke oppervlakte verschilt erg per gemeente. In Peer en Meeuwen-Gruitrode is dat 11 procent, in Hechtel-Eksel 12 procent en in Tongeren en Bocholt 14 procent. In Hamont-Achel en Neerpelt is dat 17 procent, in Houthalen-Helchteren 18 procent, in Lommel 19 procent. In Overpelt bedraagt de bebouwde oppervlakte 22 procent, in Beringen 24 procent, in Opglabbeek 25 procent en in Leopoldsburg 42 procent.
De samenleving zet de enige echte potentiële energie voor haar toekomst op het spel: de hersens van jongeren. Dat zegt dr. Lieve Van Ermen, cardiologe en oud-senator, naar aanleiding van de toenemende tolerantie ten opzichte van cannabisgebruik. "Door omwille van het winstbejag de gezondheid te verkwanselen aan cannabis zet onze maatschappij de ontwikkeling van die jonge brains, hun geheugen en abstract denkvermogen op het spel", schrijft de cardiologe in een open brief. Volgens haar is in sommige families 10 tot 25 procent van de gezinsleden genetisch kwetsbaar voor psychose, waarvoor cannabis de trigger is. "De wietconsument kost de maatschappij enorm veel méér aan hospitalisatie, opnames, medicatie en uiteindelijk invaliditeit," aldus dr. Van Ermen.

'Limburg te kwistig met open ruimte'

Maandag 27 augustus 2018
Limburg springt te kwistig om met de open ruimte die er is. Dat zegt Natuurpunt. Limburg bestaat voor 12.6 procent uit beton en heeft daarmee de laagste verhardingsgraad van alle Vlaamse provincies. Maar de provincie lijkt die troef niet helemaal naar waarde te schatten: Limburg is de enige provincie waar de betonmolens steeds harder gaan draaien. Meer dan de helft van de bijkomende bebouwing wordt bovendien gerealiseerd op plekken waar dat niet aan te raden is. (Bron Radio 2)

Vanavond formatievluchten van F-16's

Maandag 27 augustus 2018
Vanavond vindt er van op vliegbasis Kleine Brogel uitzonderlijk een trainingsvlucht plaats van 4 F-16's. De 4 toestellen stijgen omstreeks 19u10 op om eerst op grote hoogte formatievluchten te oefenen. Deze formatievluchten oefenen zij dan rond 20.10u op lagere hoogte boven de vliegbasis. Ze landen terug om 20u30.

Mannen aangehouden na winkeldiefstal

Maandag 27 augustus 2018
Bocholt - Mannen aangehouden na winkeldiefstalDe onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van een winkeldiefstal in de Toleikstraat in Bree. Zaterdagavond stal een 24-jarige man uit Oekraïne enkele goederen uit een supermarkt in de Toleikstraat. De man werd opgemerkt door een winkelmedewerker, maar kon te voet ontkomen. Politie CARMA kwam ter plaatse en trof de man aan in de Millenstraat. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. In zijn auto, die nog bij de winkel geparkeerd stond, trof men nog (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt wint in Pelt

Zondag 26 augustus 2018
Bocholt - Bocholt  wint in PeltBocholt heeft de oefenwedstrijd in Pelt gewonnen met 0-2. De doelpunten werden gescoord door Odutayo en Janssen. RC Reppel verloor met 5-0 van Racing Peer. Kaulille won in het kader van de Beker van Limburg met 0-2 bij Exc. Hamont.
In de Beker van Limburg (B-Beker) heeft Louwel B Bocholt verslagen. Uitslag: 9-0. Boons scoorde zes goals.

Jos Brech gearresteerd in Spanje

Zondag 26 augustus 2018
Bocholt - Jos Brech gearresteerd in SpanjeZoomDe 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is vanmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de Nederlandse politie vanavond.
De Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die zei dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag vrijgegeven waren tijdens een persconferentie van de Nederlandse politie. Daar werd bekend dat het DNA-spoor dat op de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden, afkomstig was van Brech.

Man (55) gewond bij botsing

Zondag 26 augustus 2018
Bocholt - Man (55) gewond bij botsingOp de Lozerstraat in Bocholt kwam het vanmorgen rond 8.50 uur tot een aanrijding tussen een auto en een motorfietser. Rudi V. (55) uit Hamont-Achel liep daarbij lichte verwondingen op.

Wagen vat vuur

Zondag 26 augustus 2018
Bocholt - Wagen vat vuurOp de Beerselerdijk in Bree vatte gisterenavond rond 21.15 uur een auto vuur. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit. Vermoedelijk lag een kortsluiting aan de basis van de brand.
Puur natuur
Het zoeken naar en vinden van wolvenkeutels is essentieel in wolvenonderzoek, schrijft naturetoday.com. "Enerzijds kunnen wolven op individu gevolgd worden middels DNA-onderzoek. Anderzijds is de plek van de keutel ontzettend belangrijk. Rondtrekkende wolven die zich nog niet hebben gevestigd laten weinig sporen na, maar territoriale wolven markeren het gebied door keutels vol in het zicht op zandpaden, het liefst zelfs kruisingen, te leggen." 

Inbraak in Delhaize mislukt

Zondag 26 augustus 2018
Bocholt - Inbraak in Delhaize misluktOnbekenden hebben afgelopen nacht geprobeerd in te breken in de Delhaize in Bocholt. Ze sloegen een raam stuk maar slaagden er op het eerste gezicht niet in, binnen te dringen.

Fris zomerweer

Zaterdag 25 augustus 2018
Weerbericht
Bocholt - Fris zomerweerNoordwestelijke hoogtestromingen transporteren koele en onstabiele lucht naar onze streken. Het weekend wordt fris met vooral vandaag kans op buien. Na het weekend is het eerder wisselvallig, maar het wordt wel wat zachter.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er komen buien opzetten, die na de middag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tegen de avond nemen de buien af. De maxima liggen slechts rond 17 graden en er staat een matige wind uit het westen.
Morgen is de kans (…) Het hele nieuwsbericht

Kunstgrasveld in gebruik genomen

Zaterdag 25 augustus 2018
In sportpark De Roosen is gisteren in de vooravond het nieuwe kunstgrasvoetbalveld officieel in gebruik genomen. De aanleg kostte 411.586 euro. “Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt werden de trainingsvelden overbelast en krijgen ze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt het tweede wedstrijdveld om te (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Gielkens (100) overleden

Zaterdag 25 augustus 2018
Bocholt - Lisa Gielkens (100) overledenOp 21 augustus overleed Lisa Gielkens , de weduwe van Guillaume Roussard. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Zij wordt begraven bij haar man op het kerkhof van Rotem.
Bocholt - 'Fietsen door het water' in  top-100 van 'Time'ZoomHet unieke fietspad "Fietsen door het water" in het domein Bokrijk wordt nu ook aanbevolen door het gerenommeerde Amerikaanse weekblad "TIME Magazine". Volgens het blad is het fietspad een van de 100 meest fantastische plekken ter wereld om te bezoeken.
"Fietsen door het Water" viel de voorbije maanden al verschillende keren in de prijzen, ook in het buitenland. Zo won het pad de Australische World Landscape Awards en kreeg het goud op de Internationale designwedstrijd van Los Angeles.
Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens is tevreden: "TIME Magazine is het grootste opinie- en nieuwsblad ter wereld, met een wekelijks bereik van ruim 20 miljoen lezers en 45 miljoen websitebezoekers per maand. Ons doel om Limburg op de kaart te zetten, is nu zeker gelukt!" (Bron: Radio 2; foto Toerisme Limburg)

Steeds drukker op Eindhoven Airport

Vrijdag 24 augustus 2018
Grensgevallen
Het wordt steeds drukker op Eindhoven Airport. Dagelijks zijn er 130 vluchten. Vanaf 7 uur 's morgens, tot middernacht. Dit jaar verwerkt het vliegveld zes miljoen passagiers, een nieuw record.
Grensgevallen
Op de autosnelweg A2 op grondgebied Maarheeze is in de vooravond een Belgische automobilist met zijn auto van de baan gegaan en tegen een boom terecht gekomen. De man werd gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zijn woonplaats is niet bekendgemaakt.

Wie zag Chiwie?

Vrijdag 24 augustus 2018
Bocholt - Wie zag Chiwie?ZoomIn Sint-Huibrechts-Lille is Chiwie vermist. Chiwie (foto) is een 10 jaar oude, ietwat schuchtere beige chihuahua die op 13 augustus verdween. "We hebben een werkgroep opgericht en met de hulp van vzw Lostdogzzz (www.lostdogzzz.be) hebben we al op tal van plaatsen kunnen zoeken, affiches gehangen, gedeeld via sociale media, gezocht met speurhonden, voedselbronnen gemaakt met cameraregistratie, nachtelijke observatieposten enzomeer," mailt Rob Dreesen vertwijfeld. Tot op heden ontbreekt elk spoor van haar. Wie Chiwie gezien heeft of weet waar ze verblijft kan bellen naar Rob: 0473/679256.

Auto's botsen: twee gewonden

Vrijdag 24 augustus 2018
Bocholt - Auto's botsen: twee gewondenOp het kruispunt van de Kloosterpoort en de Rode Kruislaan in Bree zijn deze namiddag twee wagens gebotst. Fabienne V. (48) uit Meeuwen-Gruitrode en Nick T. (37) uit Bree raakten hierbij lichtgewond.

Werken in Zwartberg

Vrijdag 24 augustus 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer start volgende week met de herinrichting van het kruispunt van de Torenlaan en de Marcel Habetslaan in Genk. Het agentschap wil het kruispunt omvormen tot een veilig op- en afrittencomplex. Op en rond het knooppunt komen fietstunnels en vrijliggende fietspaden. De stad Genk investeert tegelijk in een nieuwe verbindingsweg richting de Opglabbekerzavel. De eerste werken vallen buiten de rijweg en geven de eerste weken weinig hinder.

Winst voor Kaulille en Reppel

Vrijdag 24 augustus 2018
Kaulille heeft zijn oefenwedstrijd tegen KVV Rauw gewonnen met 3-0. Reppel klopte Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 1-0.

Steps gestolen uit tuinhuis

Donderdag 23 augustus 2018
Uit het tuinhuisje van een school aan de Gerdingerpoort in Bree zijn twee steps gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Maria Stevens overleden

Donderdag 23 augustus 2018
Bocholt - Maria Stevens overledenGisteren is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Bocholt afkomstige Maria Stevens overleden, de echtgenote van Henri Hendrikx. Zij was 76 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Lène Vervaet overleden

Donderdag 23 augustus 2018
Bocholt - Lène Vervaet overledenOp 19 augustus overleed de uit Kaulille afkomstige Lène Vervaet, de echtgenote van Rik Evens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Bocholt - Helson 1-1

Woensdag 22 augustus 2018
De oefenwedstrijd Bocholt - Helson Helchteren is geëndigd op 1-1. De eindstand was al aan de rust bereikt.

Jaak Gabriëls stapt uit politiek

Woensdag 22 augustus 2018
Jaak Gabriëls komt niet meer op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Bree. Hij ziet af van zijn plaats als lijstduwer op de lijst Verjonging en dat omwille van een dreigend proces. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar mogelijk geknoei met facturen van bedrijven om de partij Verjonging in Bree illegaal te financieren. (Radio 2)

Doorbraak na DNA-onderzoek

Woensdag 22 augustus 2018
Grensgevallen
Bocholt - Doorbraak na DNA-onderzoekZoomTwintig jaar geleden verdween de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood aangetroffen. Hij was seksueel misbruikt en vermoord. Onderzoek naar de dader leverde al die tijd niets op, tot dit jaar. In februari stonden ruim 14.000 mannen in de streek op verzoek van de politie op vrijwillige basis DNA af. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (67) gewond bij aanrijding

Woensdag 22 augustus 2018
Gisterenavond rond 17.30 uur kwam het op de Opitterkiezel in Bree tot een aanrijding tussen een fietsster en een auto. Fietsster Maria D. (67) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.

Adrienne Wouters overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Bocholt - Adrienne Wouters overledenMaandag is Adrienne Wouters overleden, de echtgenote van Toine Elen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Bocholt - Vandaag offerfeest bij de moslimsZoomVanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 

Louis Vandael overleden

Maandag 20 augustus 2018
Bocholt - Louis Vandael overledenGisteren is in Peer Louis Vandael overleden, de echtgenoot van Jeanne Dejong. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Kaulille zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting; woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Bocholt - Recordaantal overgezette amfibieënZoomIn het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 16.638 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Bocholt bedraagt 16.638 euro. Dat is minder dan in Meeuwen-Gruitrode, Peer en Bree maar meer dan in Hamont-Achel.
Bocholt - Vijf drugsdealers betrapt op PukkelpopOp Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Bocholt - Bouwsector vindt 'geen' personeelZoomDe krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt- Waltwilder 3-1

Zondag 19 augustus 2018
Bocholt - Bocholt- Waltwilder 3-1Bocholter heeft zijn oefenwedstrijd tegen Waltwilder gewonnen. Uitslag: 3-1. Aan de rust was de stand 1-0.

Inbraak in kantoor

Zondag 19 augustus 2018
Bocholt - Inbraak in kantoorVandaag is een inbraak vastgesteld in het kantoor van een werkplaats aan de Oudeweg. Er is geld gestolen.

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Werken op de Kempenweg in Weert

Donderdag 16 augustus 2018
Tot 1 oktober wordt er gewerkt langs de Kempenweg in Weert, de weg langs de Zuid-Willemsvaart. Er is dan één rijstrook afgesloten voor het verkeer.
Aanleiding voor de werken is het feit dat bij zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein een van de grootste zonneparken van Nederland wordt aangelegd, met liefst 170.000 zonnepanelen. Om dat zonnepark mogelijk te maken moeten er ook hoogspanningskabels worden aangelegd. Deze kabels worden momenteel in de grond gestopt.
Het gemotoriseerd (…) Het hele nieuwsbericht

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - En zijn naam is AugustZoomDe nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Tegen boom: vrouw gewond

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Tegen boom: vrouw gewondOp de Gruitroderkiezel in Bree reed deze voormiddag rond 10 uur een auto tegen een boom. Yvette S. (53) uit Kinrooi raakte daarbij lichtgewond.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Tunnel onder kruispunt provinciehuisZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Cuyx overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Gerard Cuyx overledenGisteren is de uit Piringen afkomstige Gerard Cuyx overleden, de echtgenoot van Madeleine Drykoningen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Heidi Moonen overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Heidi Moonen overledenDinsdag is Heidi Moonen overleden, de echtgenote van Rik Lenaerts. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).
Afgelopen voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven zouden in aanmerking komen voor subsidies van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen.
Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts bekend dat volgende subsidies werden (…) Het hele nieuwsbericht

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat je 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse export naar Iran halveert

Maandag 13 augustus 2018
De Limburgse export naar Iran daalde spectaculair sinds de Amerikaanse president Donald Trump economische sancties tegen het land aankondigde. Dat blijkt uit een rondvraag door Voka – KvK Limburg bij de belangrijkste Limburgse exporteurs naar Iran. Het Hoeseltse Power Tools Distribution zet de Iraanse export zelfs helemaal stop.
In de eerste zeven maanden van 2017 werden er in Limburg nog voor bijna 12 miljoen euro certificaten van oorsprong aangevraagd voor Iran, dit jaar is dat slechts 6,8 miljoen euro.

Kaulille FC klopt Anadol

Zondag 12 augustus 2018
Bocholt - Kaulille FC klopt AnadolIn de Beker van Limburg heeft Kaulille FC Anadol verslagen. Uitslag: 2-0. Reppel klopte KVK Beringen met 2-1.

Bocholter - Leopoldsburg 0-2

Zondag 12 augustus 2018
Bocholt - Bocholter - Leopoldsburg 0-2De oefenwedstrijd tussen Bocholter en KESK Leopoldsburg eindigde op 0-2. Mathei scoorde de twee doelpunten.

Kans op onweer

Zondag 12 augustus 2018
Vannacht trekt een storing van west naar oost door het land met regen en buien. Plaatselijk is er daarbij kans op onweer. Morgen verwacht het KMI regelmatig buien die soms stevig en onweerachtig zijn. Hier en daar kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd.

Verkeersongeval in Fabriekstraat

Zondag 12 augustus 2018
Bocholt - Verkeersongeval in FabriekstraatIn de Fabriekstraat in Bocholt raakten een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken. René G. (69) uit Hechtel-Eksel raakte daarbij gewond.

Reppel - Maasland No 2-1

Zaterdag 11 augustus 2018
Reppel heeft een oefenwedstrijd tegen Maasland No gewonnen. Uitslag: 2-1

Bertjens weer bij Bocholter

Vrijdag 10 augustus 2018
Bocholt - Bertjens weer bij BocholterBocholter heeft een nieuwe speler aangetrokken: Christophe Bertjens (ex-Union).  Bertjens (25) speelde al eerder bij Bocholter.

Extra opvang voor pleegzorg nodig

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg zijn er extra opvangplaatsen voor pleegzorg nodig. Momenteel staan er in Limburg 58 kinderen op de wachtlijst voor opname in een pleeggezin.

Minder sterke bevolkingsgroei

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.  Bovendien zal het aantal ouderen in onze provincie spectaculair stijgen. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten. Het jonge noorden en het oudere zuiden zijn in Limburg definitief verleden tijd. (Statistiek Vlaanderen)
Bocholt - Droogtemaatregelen blijven van krachtZoomEnkele regen- en onweersbuien doorbraken de droogteperiode. Dit bracht wat verkoeling maar de natuur heeft nog steeds stevige dorst. De gevallen hoeveelheid neerslag is momenteel nog onvoldoende om de droogte te herstellen. "Samen met onze partners volgen we de situatie op de voet maar we onderstrepen dat de genomen maatregelen van kracht blijven tot tegenbericht", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Theo Custers overleden

Vrijdag 10 augustus 2018
Bocholt - Theo Custers overledenDinsdag overleed Theo Custers, de echtgenoot van Lisette Van Baelen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (16-18 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Mia Boonen overleden

Vrijdag 10 augustus 2018
Bocholt - Mia Boonen overledenDinsdag is Mia Boonen overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vaklui gezocht

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gelezen
"Ik zoek een elektricien om de stroom te herstellen tussen mensen die niet meer met elkaar praten, een oogarts om de boze blik van de mensen te veranderen, een kunstenaar om een glimlach op het gezicht van de mensen te tekenen en een metser om aan de vrede te bouwen." (Bron: Kerk & Leven)

Voor fusies en behoud provincie

Donderdag 9 augustus 2018
In vergelijking met zes jaar geleden wint de gemeentelijke fusiegedachte duidelijk terrein bij ondernemers. Voor 12 priocent is dit zelfs voornaamste manier om de werking van gemeenten efficiënter te maken. Maar niet minder dan 2 op 5 ondernemers vindt dat zijn gemeente best zou fuseren.Naast de gemeenten die volgend jaar al Oudsbergen en Pelt gaan vormen, is er ook in Maaseik, Diepenbeek, Bilzen, Bree, Lummen, Tessenderlo, Hamont-Achel en Alken 50 procent of meer van de ondernemers overtuigd. De Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders willen ook het behoud van de provincie Limburg. (Unizo)

Meest ondernemersvriendelijk

Donderdag 9 augustus 2018
De Limburgse gemeenten die het best scoren op vlak van ondernemernemersvriendelijkheid (mobiliteit, fiscaliteit, ruimte en dienstverlening) zijn Lanaken, Bilzen, Tessenderlo , Meeuwen-Gruitrode en Dilsen-Stokkem. De gemeenten die het minst goed scoren op vlak van ondernemersvriendelijkheid zijn Maaseik, Sint-Truiden, Beringen, Hasselt en Maasmechelen. (Unizo Limburg)

Opgelet: code oranje

Donderdag 9 augustus 2018
Bocholt - Opgelet: code oranjeHet KMI waarschuwt opnieuw met code oranje voor deze namiddag. "In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten", laat het KMI weten.

Thes - Bocholter 3-0

Woensdag 8 augustus 2018
Bocholt - Thes - Bocholter 3-0In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Bocholter met 3-0 verloren van Thes. Aan de rust was de stand 1-0

Louis Geusens overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Bocholt - Louis Geusens overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren de uit Bocholt afkomstige Louis Geusens overleden, de weduwnaar van Catho Ramaekers. Hij was 85 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Bocholt - Witte krokussen langs de dodendraadZoomIn oktober worden in de grensstreek langs de dodendaad witte krokussen geplant. In het voorjaar, als de krokussen bloeien, wordt het traject waar de draad liep daardoor zichtbaar. Er is nu ook een nieuwe fietsroute die langs het (lange) traject van de dodendraad leidt: de Grensroute. 546 kilometer, je moet er wel een paar dagen voor uittrekken. Je kan hier de knooppuntlabels downloaden en vervolgens vertrekken op je fiets.

Alternatief: rijst telen

Dinsdag 7 augustus 2018
Rijst telen is voor landbouwers een alternatief in tijden van droogte en hitte, zegt Jan Veerhuis uit het Nederlandse Bosschenhoofd. "Rijst is niet alleen om op te eten. De wortels zijn een uitstekende bodembemester. Een boer kan dus bijvoorbeeld het ene jaar maïs, het tweede jaar aardappelen en het derde jaar rijst oogsten. Van het stro kan je karton maken en van het rijstkaf en de te kleine rijstkorrels plastic." (Bron: omroepbrabant.nl)

Meldpunt voor vermiste huisdieren

Dinsdag 7 augustus 2018
Er is een nieuw centraal meldpunt opgestart voor vermiste huisdieren in België. Het gaat om een eenvoudige, efficiënte website ontwikkeld door Huskii uit Heusden-Zolder. Op het meldpunt kan iedereen niet alleen gratis melden dat zijn huisdier vermist is, men kan ook snel opzoeken welke huisdieren in de buurt vermist zijn als men er bijvoorbeeld zelf een aantreft. Men kan een gevonden huisdier ook zelf melden. Dit is de website: www.ikbenvermist.be

De kleuren van de natuur

Dinsdag 7 augustus 2018
Bocholt - De kleuren van de natuurZoomEen icarusblauwtje op een korenbloem, gefotografeerd door Chantal Serwy. Een prachtige kleurencombinatie!

Meer oproepen over eenzaamheid

Dinsdag 7 augustus 2018
Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen over eenzaamheid en... de warmte. De vakantieverhalen op sociale media maken de confrontatie met de eigen problemen en neerslachtige gevoelens groter. Door de warmte komen mensen minder buiten waardoor ze ook minder in contact komen met anderen. De warmte maakt mensen moe en en laat ze zich minder goed in hun vel voelen. Daarbij komt dat vrienden en hulpverleners nu vaak met vakantie zijn... (Bron: Radio 2).

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dinsdag 7 augustus 2018
Bocholt - Noodnummer 1722 geactiveerdHet noodnummer 1722 is geactiveerd. Dat is het nummer dat je moet bellen voor hulp van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Boren naar ongekende diepten

Maandag 6 augustus 2018
In het kader van de werken voor een geothermisch netwerk heeft de firma Smet-Daldrup vorige week de derde boring op de Balmatt-site in Mol-Donk succesvol afgerond. De put heeft een lengte van 4.905m en een verticale diepte van 4.235m. Hierbij is een groot gedeelte geboord onder een hoek van 45°, waardoor het uiteinde van de boring zich onder Mol-Sluis bevindt.
De boring is gestart op 10 oktober en heeft dus in totaal 10 maanden geduurd. De vierde en laatste sectie werd afgewerkt in minder (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 6 augustus 2018
Bocholt - KMI waarschuwt met code geelMorgen/dinsdag wordt het zeer warm met maxima tot 36 of 37 graden. Het is zonnig met in eerste instantie meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en is al een eerste onweer mogelijk in het westen. "Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op regen- of onweersbuien. De onweders kunnen gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en en lokale wateroverlast", waarschuwt het KMI.

Giel Creemers overleden

Maandag 6 augustus 2018
Bocholt - Giel Creemers overledenIn WZC De Voorzienigheid in Bocholt is zaterdag de uit Grote Brogel afkomstige Giel Creemers overleden, de weduwnaar van Lieske Poosen. Hij was 91 jaar en van 1983 tot 1992 schepen van Bocholt. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Bocholt. Woensdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting en condoleren. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Bocholt - Elk nadeel heb zijn voordeelZoomHet is de meest gekende uitspraak van Johan Cruijf. De hitte en de droogte hebben weinig voordelen voor de boeren, behalve dat het stro heel goed droogt.  
Momenteel is het slecht gesteld met de heide. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Meer dan 1/3 is verdord en zal niet uitschieten en bloeien. Alleen de oudere heide zal een beetje bloeien, maar zal snel dor zijn.
"De insecten hebben het dus extreem moeilijk om nectar te vinden. De bijenkasten die jaarlijks geplaatst worden voor lekkere heidehoning zijn dit jaar afgezegd.
"Dieren die zich kunnen verplaatsen vinden gelukkig water bij de grote ontginningsplassen. De andere zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in appartement

Zondag 5 augustus 2018
In een appartement gelegen boven een nachtwinkel aan de Witte Torenwal in Bree is deze namiddag brand ontstaan. Er is grote schade in het appartement maar ook in de nachtwinkel is er schade. Bij de blussingswerken is een brandweerman lichtgewond geraakt. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Diploma blijft belangrijk

Zondag 5 augustus 2018
Of een schoolverlater erin slaagt snel werk te vinden, hangt voor een groot deel af van het behaalde diploma. Van de jongeren die afzwaaien met een masterdiploma, is na een jaar nog slechts 3,9% op zoek naar een job. Bij de professionele bachelor (PBA) ligt dit met 4,2% in dezelfde lijn. Bij degenen die helemaal geen diploma hebben, is dat 31,9%.  Dat blijkt uit het jaarlijkse schoolverlatersrapport van de VDAB

Belg zoekt asiel in Nederland

Zondag 5 augustus 2018
Grensgevallen
Volgens de Nederlandse politie heeft een "teleurgestelde" Belg vandaag geprobeerd asiel aan te vragen in Nederland. Dat deed hij bij het asielzoekerscentrum in Budel. "Het moet niet gekker worden", reageerde een van de betrokken agenten. UPDATE "Na Syriërs en Eritreeërs, nu ook Belgen op zoek naar een beter leven?" kopt omroepbrabant.nl.

Bocholter uitgebekerd

Zondag 5 augustus 2018
Bocholt - Bocholter uitgebekerdK. Bocholter VV heeft vandaag de bekerwedstrijd in en tegen Ganshoren verloren met 4-1. Bij de rust was de stand 2-0. He twas een wedstrijd voor de Beker van België.

Bertha Jaeken overleden

Zaterdag 4 augustus 2018
Bocholt - Bertha Jaeken overledenDonderdag is Bertha Jaeken overleden, de weduwe van Henri Janssen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Bocholter naar Ganshoren

Vrijdag 3 augustus 2018
Bocholt - Bocholter naar GanshorenIn de Beker van België speelt Bocholter zondag op het veld van Ganshoren. Aftrap: 16 uur.
In 2017 zijn in ons land 109.629 personen overleden, tegenover 108.056 in 2016, namelijk een stijging van 1,5%. Hoewel er een lichte stijging was in 2017, blijft het algemene sterftecijfer conform het gemiddelde van de laatste 10 jaar met een brutosterftecijfer van 9,7 promille (9,6 in 2016).(Dienst Statistiek)

Ozon-drempel overschreden

Vrijdag 3 augustus 2018
Vandaag is de Europese ozon-informatiedrempel in het meetstation in Bree overschreden. Eerder was dat ook al het geval.
Vanaf 9 augustus mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties. Meer info

Reppel - Opglabbeek 4-2

Donderdag 2 augustus 2018
Bocholt - Reppel - Opglabbeek 4-2FC Reppel heeft zijn oefenwedstrijd tegen Kab. Opglabbeek gewonnen. Uitslag: 4-2.

Water van Aquafin voor landbouwers

Donderdag 2 augustus 2018
Landbouwers en fruittelers die water nodig hebben voor hun gewassen en fruitbomen, kunnen dat gaan oppompen bij Aquafin. In Limburg kan dat in Lanaken, Genk, Kuringen-Hasselt, Bree, Lommel en Halen, meldt Radio2.
"Normaal gezien lozen we het gezuiverd afvalwater in waterlopen", zegt Sabine Schellens van Aquafin. "We kunnen wel niet al ons afvalwater voorbehouden voor landbouwers want dan komen die waterlopen droog te staan. Daarom vragen we geïnteresseerden contact met ons op te nemen, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Bocholter

Woensdag 1 augustus 2018
Bocholt - Gelijkspel voor BocholterIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Bocholter 0-0 gelijk gespeeld in Dessel. Put haakte af met een rugletsel.

Madeleine Clauwers overleden

Woensdag 1 augustus 2018
Bocholt - Madeleine Clauwers overledenin het rusthuis in Achel is maandag de uit Bocholt afkomstige Madeleine Clauwers overleden, de levensgezellin van André Schouten. Ze was 94 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Bijna 9 procent meer starters

Woensdag 1 augustus 2018
Voor de eerste zes maanden van 2018 is het aantal Limburgse starters opnieuw sterk toegenomen in vergelijking met de voorbije jaren. Dat zegt Voka-KvK Limburg. In juni ligt het aantal startende ondernemingen 8,83% hoger in vergelijking met juni 2017. Wat het eerste semester van 2018 betreft ligt het aantal starters alweer ruim een tiende hoger dan het recordjaar 2017.
Bocholt - Politie houdt quadbestuurders in de gatenPolitie CARMA start een sensibiliseringscampagne gericht op bestuurders van quads. In de zone CARMA zijn er net geen 300 vierwielers met motor ingeschreven. Ondanks dit beperkte aantal in verhouding tot het aantal bewoners (176.000), ontvangt de politie in de laatste weken en maanden toch regelmatig meldingen over quads. De meeste meldingen over quads gaan over onaangepast rijgedrag of niet-aangepaste snelheid, al dan niet vergezeld van onnodige geluidsoverlast. Met deze campagne hopen we de (…) Het hele nieuwsbericht
13/02

Hartelijk gefeliciteerd Yanaika met je verjaardag vandaag maak er een leuke dag van Dikke knuffels van Opa en Oma Willekens

Opa en oma Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt