Het overige nieuws

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Diff'Rental

Woensdag 31 januari 2018
Petrus Henst en Wilhelmina Kluitmans hebben de vennootschap onder firma Diff'Rental opgericht met zetel aan de Bosschelweg in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verhuren van rollend materieel zoals auto's en aanhangwagens waaronder kampeerwagens en caravans.

Verkeersagressors op het matje

Dinsdag 30 januari 2018
Bocholt - Verkeersagressors op het matjeTwee mannen - uit Hamont-Achel en uit Bocholt - moesten vandaag op het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt voor een geval van verkeersagressie op de Grote Heide in Neerpelt. De feiten dateren van 2013. Tegen de Hamontenaar vorderde het openbaar ministerie 120 uren werkstraf, tegen de man uit Bocholt 90 uren. Vonnis op latere datum. (PG)

Opsporing verzocht...

Dinsdag 30 januari 2018
Bocholt - Opsporing verzocht...ZoomDe werkgroep “De Groote Oorlog rond de Kluis” is druk bezig met de samenstelling van haar vijfde en tevens laatste thema uit de Eerste Wereldoorlog. Ze kan uw hulp gebruiken. Uit hun archieven blijkt dat meer dan 830 Noord-Limburgse mannen werden gemobiliseerd en dat voor 101 van hen de wapenstilstand op 11 november 1918 helaas te laat kwam.
Hoe kunt u hen helpen? Raadpleeg deze lijst en misschien heeft u voor hen de ontbrekende gegevens (regiment, geboortedatum,...) of een oude foto van uw voorvaderen die in een schoenendoos was opgeborgen. Contacteer hen via wg2018[!]noordlimburg1914-1918.b. Succes!
Op de foto: Bocholtenaren in opleiding in 1914.

Racoon en BLØF naar De Posthoorn

Dinsdag 30 januari 2018
Bocholt - Racoon en BLØF naar De PosthoornZoomBLØF en Racoon zakken dit voorjaar af naar De Posthoorn. Racoon speelt op 23 maart en BLØF op 8 april.
Na hun succesvolle eerste doortocht wil Racoon zich graag opnieuw in De Posthoorn opwarmen voor hun show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gewapend met nieuw materiaal én hun grootste hits, trekken ze op 23 maart 2018 in rechte lijn naar hier voor een onvergetelijke show. Tickets: kassa: 19,00 € // vvk: 16,50 € // ABO: 14,00 €
En dan is er (…) Het hele nieuwsbericht

Francine Cleerbaut overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Bocholt - Francine Cleerbaut overledenZaterdag is Francine Cleerbaut overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Vanhove aan de Brogelerweg.

Michel Aerts overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Bocholt - Michel Aerts overledenZaterdag is Michel Aerts overleden, de echtgenoot van Gerda Coolen. Hij was 57 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (20 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Openbare verkoping: Kloosterstraat

Dinsdag 30 januari 2018
Morgennamiddag wordt in café Het 8ste Sacrament het woon- en handelshuis annex bouwgrond gelegen Kloosterstraat openbaar verkocht. De woning, Kloosterstraat 20, staat op een perceel van 2a49ca en heeft een KI van 1053 euro; het perceel bouwgrond is 1a55ca groot.

Eve Liberloo overleden

Maandag 29 januari 2018
Bocholt - Eve Liberloo overledenOp 22 januari overleed Eve Liberloo. Zij was 35 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Bocholt - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Bocholt - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)
Bocholt - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Bocholt

Zondag 28 januari 2018
Bocholt - Gelijkspel voor BocholtOpnieuw heeft Bocholt gelijk gespeeld. Thuis werd het tegen Vosselaar 3-3. Bij de rust was de stand 1-2. Bocholt staat op de vierde plaats met 32 punten, zeven punten minder dan leider Thes Sp. Reppel won van Flandria Paal met 3-2 en staat aan de leiding met twee punten voorsprong op Eksel A. Kaulille verloor met 2-1 van leider Bolderberg en staat achtste in de stand met 24 punten uit 19 wedstrijden.

Jos Janssen overleden

Zondag 28 januari 2018
Bocholt - Jos Janssen overledenDonderdag is Jos Janssen overleden, de echtgenoot van Alice Braeken. Hij was 69 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Lozen.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Bocholt - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt verslaat Aalsmeer

Zaterdag 27 januari 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt verslaat AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Aalsmeer verslagen. Uitslag: 24-30.

Nieuwe bvba: Domic

Zaterdag 27 januari 2018
Raf Custers uit Bocholt en Veerle Custers uit Bree hebben de bvba Domic opgericht met zetel aan de Vosheuvelstraat in Bocholt. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Bocholt - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

Henri Peeters overleden

Vrijdag 26 januari 2018
Bocholt - Henri Peeters overledenGisteren is in Hechtel de uit Bocholt afkomstige Henri Peeters overleden, de echtgenoot van Tilly Colbers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Thei Boonen overleden

Donderdag 25 januari 2018
Bocholt - Thei Boonen overledenZondag is Thei Boonen overleden, de echtgenoot van Tho Peeters. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) vindt plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-20 uur)  bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Openbare verkoping: Brogelerweg

Woensdag 24 januari 2018
Morgennamiddag wordt in sportcomplex De Damburg de "op te knappen woning" gelegen Brogelerweg 78 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 6a en heeft een K.I. van 743 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 106.200 euro.

Jan Meuris overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Bocholt - Jan Meuris overledenGisteren is Jan Meuris overleden, de echtgenoot van Alphonsine Werrens. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jef Scheelen overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Bocholt - Jef Scheelen overledenZondag is Jef Scheelen overleden. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid en urnebijzetting op de begraafplaats van Reppel vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jeanneke Vanbogget overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Bocholt - Jeanneke Vanbogget overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Jeanneke Vanbogget overleden, de weduwe van Mathieu Dewael. Ze was 98 jaar en afkomstig van Kaulille. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 11u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Bocholt - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Bocholt - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Bocholt - Verdachte van koperdiefstallen aangehoudenAfgelopen vrijdag is een 39-jarige vrouw uit Dongen (NL) door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze wordt ervan verdacht koperen afvoergoten van kerken gestolen te hebben.Dat meldde de politie Carma vandaag. Tussen 28 december en 3 januari zijn op verschillende plaatsen in en rondom de zone CARMA koperen afvoergoten van kerken gestolen. Het gaat in het totaal om dertien diefstallen en twee pogingen. Telkens werd de onderste twee meter van de afvoer losgemaakt en meegenomen. Dat was onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Fonkelnieuwe auto uitgebrand

Zondag 21 januari 2018
Bocholt - Fonkelnieuwe auto uitgebrandAan eethuis Christoffel in Wijchmaal is gisterennamiddag een fonkelnieuwe auto uitgebrand. De bestuurder, een twintiger uit Bocholt, kon zijn voertuig nog tijdig aan de kant zetten. De man had zijn wagen nog maar enkele uren. Hij had er amper 30 km mee gereden. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Bocholt klopt Duffel

Zondag 21 januari 2018
Bocholt - Bocholt klopt DuffelK. Bocholter VV heeft vandaag KFC Duffel verslagen met 2-1. In de stand staat Bocholter vierde, op vijf punten van leider Thes Sp.
RC Reppel heeft vandaag op het veld van Lutlommel 3-3 gelijk gespeeld. Reppel staat tweede in de stand, op één punt van Eksel A.
In het handbal heeft Achilles Bocholt gisteravond Sporting NeLo verslagen. Uitslag: 35-32.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Zondag 21 januari 2018
Grensgevallen
Het was vanmorgen op sommige plaatsen behoorlijk glad. In een gevaarlijke bocht op de Geuzendijk in Weert, op de grens met Budel, reed een vrouw met haar auto na een slippartij tegen een boom. Ze werd gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Kaulille klopt Lummen

Zaterdag 20 januari 2018
Bocholt - Kaulille klopt LummenKaulille FC heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Lummen VV. Uitslag: 2-0. Kaulille staat vijfde in de stand. Het behaalde 24 punten in 18 wedstrijden.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Alda Goossens overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Bocholt - Alda Goossens overledenDonderdag is Alda Goossens overleden, de weduwe van Jef Boonen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Bocholt - Vijf nieuwe ambulancesZoomMet meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances
Zoom

Marc Stinissen overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Bocholt - Marc Stinissen overledenIn Hamont is woensdag Marc Stinissen overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Zaterdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Twee fietsen gestolen uit tuinhuisje

Donderdag 18 januari 2018
Uit een tuinhuisje van een woning aan de Kanaalstraat in Bocholt is vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met twee fietsen.
Bocholt - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Julia Veestraeten overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Bocholt - Julia Veestraeten overledenGisteren overleed de uit Bocholt afkomstige Julia Veestraeten, de echtgenote van Jan Van den Oetelaar. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dief met buit onderschept

Dinsdag 16 januari 2018
In de Vrijheidslaan in Bree heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige bromfietser gearresteerd. Dat is vandaag bekendgemaakt.
De Breeënaar werd door een patrouille opgemerkt omdat zijn bromfiets geen nummerplaat had. Bovendien droeg de man grote spullen in zijn handen, wat het sturen bemoeilijkte. De politie merkte hem op toen hij de oprit van een woning in de Kerkstraat verliet. In de Vrijheidslaan werd hij aan de kant gehaald voor een controle.
De bromfietser had geen geldig rijbewijs (…) Het hele nieuwsbericht

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Bocholt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Kaulille

Zondag 14 januari 2018
Bocholt - Gelijkspel voor KaulilleKaulille FC is deze namiddag gelijk gaan spelen op het veld van SK Meldert. Uitslag: 1-1. Kaulille staat negende in de stand met 21 punten uit 17 wedstrijden.

Zware pandoering voor Bocholter VV

Zaterdag 13 januari 2018
Bocholt - Zware pandoering voor Bocholter VVVoetbalclub Bocholter VV heeft vanavond zwaar verloren op het veld van RC Hades Hasselt. Uitslag: 5-1. In de stand staat Bocholter VV vierde met 28 punten uit 17 wedstrijden.
RC Reppel, leider in 2de Provinciale A, heeft vanavond verloren van Standard Elen. Uitslag: 0-2.  RC Reppel behoudt één punt voorsprong op Eksel A dat wél won.

Sinds 16 oktober 2017 werken het parket van Limburg en politiezone CARMA samen onder een dak. Het gaat om een piloot- en proefproject waarbij integraal, onmiddellijk en rechtstreeks contact tussen parket en politie voor een efficiëntere en snellere behandeling van dossiers moet zorgen. Op die manier wil men het gevoel van straffeloosheid verminderen en een sterk signaal geven aan slachtoffers, verdachten en samenleving.
Ook de Justitiehuizen van Hasselt en Tongeren engageren zich voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Henriette Ras overleden

Donderdag 11 januari 2018
Bocholt - Henriette Ras overledenIn het ZOL in Genk is dinsdag Henriette Ras overleden, de weduwe van Pol Winters. Ze was 84 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19 en 20.30u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Annie Vervaet overleden

Donderdag 11 januari 2018
Bocholt - Annie Vervaet overledenDinsdag is Annie Vervaet overleden, de weduwe van Wim Nijsen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove uitvaartzorg.
Kurt Geelen stopt eind dit seizoen als trainer van RC Reppel. Hij gaat aan de slag bij Nevok Gruitrode.

Bib verkoopt boeken

Woensdag 10 januari 2018
De jaarlijkse boekenverkoop door bib "De Priool" is weer aangebroken! Tot en met zaterdag 20 januari kan je er boeken krijgen voor een prikje. Dat prikje betekent 0,5 euro per exemplaar.

Voor kandidaten-zeemeermin

Woensdag 10 januari 2018
Altijd al een zeemeermin willen zijn? Dan is dit nu je kans! In Zwembad De IJzeren Man in Weert start op woensdagmiddag 17 januari een gratis cursus zeemeerminzwemmen. Vanaf maandagavond 22 januari (18.30-19.15 uur ) leer je in 8 lessen het echte zeemeerminzwemmen. Meer informatie: www.zwembadweert.nl. Inschrijven: info[!]zwembadweert.nl.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Bocholt - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.

Oliespoor op Zuid-Willemsvaart

Dinsdag 9 januari 2018
Bocholt - Oliespoor op Zuid-WillemsvaartVandaag moest de brandweer uitrukken voor een oliespoor op de Zuid-Willemsvaart in Bree. Het spoor liep van het Tolhuisje aan de Kanaalkom tot aan de brug in Beek.

Gertrude Bauduin overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Bocholt - Gertrude Bauduin overledenZaterdag is Gertrude Bauduin overleden, de echtgenote van Jan Soors. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove aan de Brogelerweg.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Dief betrapt in woning

Maandag 8 januari 2018
In een woning aan de Braekenweg in Bree is vandaag een dief betrapt door de bewoner. De dief, die er geld stal, kon echter ontkomen.

Bocholt VV wint oefenwedstrijd

Zondag 7 januari 2018
Bocholt VV heeft een oefenwedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder gewonnen met 3-0. Aan de rust was de stand 2-0.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Bocholt - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Vijftien zomereiken vernield

Zondag 7 januari 2018
In de Mariahofstraat in Beek (Bree) hebben vandalen vijftien zomereiken vernield. De bomen werden in november aangeplant door de Rotaryclub Bree-Bocholt en Natuurpunt.

Twee rijbewijzen ingetrokken

Zondag 7 januari 2018
Bocholt - Twee rijbewijzen ingetrokkenDe politie heeft gisteren van 16 tot 24 uur een verkeersactie gehouden in Bocholt, Meeuwen-Gruitrode, Bree en Kinrooi. 529 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Twee chauffeurs bliezen positief. Omdat het rijbewijs van één bestuurder niet geldig was, werd zijn auto in beslag genomen. Drie chauffeurs werden betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Reppel wint bij Gruitrode

Zondag 7 januari 2018
Bocholt - Reppel wint bij GruitrodeRC Reppel heeft deze namiddag Nevok Gruitrode verslagen. Uitslag: 0-1. Reppel blijft dan ook aan de leiding in Tweede Provinciale A.

Gelijkspel voor Kaulille

Zaterdag 6 januari 2018
Bocholt - Gelijkspel voor KaulilleKaulille FC heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen W.S. Linkhout. Kaulille staat zevende in de stand met 20 punten uit 15 wedstrijden.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: Vadig

Donderdag 4 januari 2018
Rudolphus Verdaasdonck en Alinda Kok, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Vadig opgericht met zetel aan de Damburgstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600 euro.
Séverine en Suzanna Poelmans, beiden uit Bocholt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Séverine Poelmans opgericht met zetel aan de Driemorgenstraat. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1000 euro. Het gaat onder meer om een onderneming voor grafische designers, ontwerpen van publicitaire teksten en slogans, industriële vormgeving en webhosting.
Bocholt - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Verpleegster op het matje

Woensdag 3 januari 2018
Bocholt - Verpleegster op het matjeHet Openbaar Ministerie heeft vandaag een jaar celstraf met uitstel gevorderd tegen een verpleegster uit Bree. Zij had een bejaarde rusthuisbewoonster 's avonds op het toilet geplaatst maar haar daarna vergeten in bed te leggen. De bejaarde vrouw viel voorover en kwam om door verstikking.Ze werd pas 'morgens gevonden. De feiten gebeurden in een rusthuis in Genk.  Het verdict in deze zaak valt op 31 januari. (PG)

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Jef Van Erum overleden

Woensdag 3 januari 2018
Bocholt - Jef Van Erum overledenZaterdag is Jef Van Erum overleden. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Lena Loos overleden

Woensdag 3 januari 2018
Zondag is Lena Loos overleden. Ze was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Riena Willems overleden

Woensdag 3 januari 2018
Bocholt - Riena Willems overledenZondag is Riena Willems overleden, de echtgenote van Bert Schelmans. Zij was 62 jaar en gewezen leerkracht van het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Festivalgangers veroordeeld voor drugsBoetes gaande van 160 tot 8.000 euro en werkstraffen of celstraffen van 3 maanden, grotendeels met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan acht festivalgangers die onder meer betrapt werden op de Beachparty in Bocholt en het Afro-Latino Festival in Bree. De betrokkenen moesten voor de rechter verschijnen omdat ze de aangeboden minnelijke schikking niet hadden betaald.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Bocholt - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen