Het overige nieuws

Volleybal: Hamont - Bocholt 2-3

Zondag 30 september 2018
In de de provinciale B van het volleybal verloor Hamont van Bocholt. Uitslag: 2-3.

332 werkzoekenden

Zondag 30 september 2018
Bocholt telde vorig jaar gemiddeld 332 werkzoekenden. Dat is 4,08 % van het aantal inwoners op actieve leeftijd (18-64 jaar), lager dan in Limburg (5,27 %) en het Vlaams Gewest (5,35 %).

Tafeltennis: Neerpelt - Bocholt 13-3

Zondag 30 september 2018
In het tafeltennis heeft Neerpelt A Bocholt A verslagen. Uitslag: 13-3.

Handbal: Bocholt klopt Sporting

Zaterdag 29 september 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt SportingHandbalclub Achilles Bocholt heeft vanavond Sporting NeLo verslagen. Uitslag: 38-32.
Bocholt - RC Reppel speelt gelijk tegen Hamont '99RC Reppel heeft vanavond thuis gelijk gespeeld tegen K.FC Hamont'99. Uitslag: 2-2. Zaterdag speelt Reppel uit bij KSK Meeuwen.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

Bocholter klopt Spouwen-Mopertingen

Vrijdag 28 september 2018
Bocholt - Bocholter klopt Spouwen-MopertingenK. Bocholter VV heeft vanavond Spouwen-Mopertingen verslagen. Uitslag: 0-4.  Aan de rust was de stand 0-1. In derde provinciale A heeft FC Kaulille vanavond gelijk gespeeld tegen Exc. Hamont. Uitslag: 1-1.
In het krachtbal heeft Kaulille A van Bree verloren met 16-27. Bij Kaulille was Schuurmans de beste afwerker.
De Hamontse ju-jitsuclub Tai-Sabaki bestaat 30 jaar en organiseert naar aanleiding daarvan op 13 oktober een internationale stage in De Posthoorn. Trainers zijn de Duitser Dieter Call (9de dan), de Nederlander Tony van Venrooy (8ste dan), de Italiaan Stefano Draghi (7de dan), de Belg Mathieu Bex (7de dan) en zijn landgenoot Peter Louwers (7de dan). De stage begint om 9.30u; deelnemen kost 10 euro. Inschrijven kan men ter plaatse.

Stem op 'Pragt'

Vrijdag 28 september 2018
In het ‘Huis van het Kind Pelt’ en de kraamafdeling van het Mariaziekenhuis ontstond een tijd geleden "PRAGT", wat staat voor Perinataal Regionaal Ambulant Gezinstraject. Bedoeling is om met een netwerk van diensten en hulpverleners pro-actief in te spelen op de ondersteuningsnood van kwetsbare zwangere vrouwen. Het is ondertussen uitgegroeid tot een heel sterk netwerk met tal van partners dat zich uitstrekt over heel Noord-Limburg. Al vrij snel nam het Mariaziekenhuis de (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Bocholt - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Terrorismeverdachten gearresteerd

Donderdag 27 september 2018
Grensgevallen
In Weert en Arnhem zijn deze namiddag zeven mannen gearresteerd door elite-eenheden van de Nederlandse politie. Ze zouden een terroristische aanslag hebben beraamd. De politie reed enkele verdachten klem op de Trancheeweg in Weert. Er zouden bij de actie een Franse bestelbus en twee personenauto’s in beslag zijn genomen. Ook zou er vanuit een politiehelikopter zijn geschoten. UPDATE Hier staat een filmpje van de arrestatie.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Bocholt - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Plofkraak in postkantoor mislukt

Donderdag 27 september 2018
Vanochtend rond 2.45u probeerden onbekenden een plofkraak te plegen in het postkantoor aan de Hoogstraat in Bree. Dat mislukte echter. De daders sloegen vermoedelijk op de vlucht toen zij door personeel van een beveiligingsfirma werden opgemerkt. Zij hebben kabels en een gasfles in het postkantoor achtergelaten. Eerder mislukte al een plofkraak in het postkantoor in Overpelt.

Lisa Martens wint fotowedstrijd

Woensdag 26 september 2018
Bocholt - Lisa Martens wint fotowedstrijdZoomAfgelopen vrijdag bezocht de tweede en derde graad van het Biotechnicum de Westhoek. De winnaar van de fotowedstrijd die verbonden was aan de studiereis werd gewonnen door Lisa Martens van 6Bio.

Man (64) gewond bij ongeval

Woensdag 26 september 2018
Op het kruispunt van de Malta en de Millenstraat in Bree zijn deze namiddag rond 14.10 uur een motorfietser en een wagen gebotst. Joseph D. (64) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.
Bocholt - Lichte stijging aantal verkeersongevallenIn Bocholt zijn vorig jaar 40 letselongevallen gebeurd. Dat zijn er 5 meer dan in 2016. Bij de ongevallen vielen vorig jaar 36 lichtgewonden, 3 zwaargewonden en één dode.

Nieuwe bvba: Tophof

Dinsdag 25 september 2018
Kurt Beijer en Kristel Picarelli, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Tophof opgericht met zetel aan de Kreyelerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond-, klinker- en tuinwerken, de klein- en groothandel in tuinmeubilair en het afbreken en slopen van gebouwen.

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Bocholt - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Martens wint fotowedstrjd

Maandag 24 september 2018
Bocholt - Lisa Martens wint fotowedstrjdZoomVrijdag bezocht de tweede en derde graad van het Biotechnicum de Westhoek. De winnaar van de fotowedstrijd die verbonden was aan de studiereis werd gewonnen door Lisa Martens van 6Bio

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Bocholt - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Werken Hamonterweg/Sportlaan Bree

Maandag 24 september 2018
Bocholt - Werken Hamonterweg/Sportlaan BreeZoomVanaf 1 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende twee weken aanpassingswerken uit aan het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree. Deze plek staat hoog op de prioriteitenlijst van gevaarlijke punten in Vlaanderen. Het kruispunt wordt nu veiliger gemaakt door de aanleg van een brede middengeleider met afslag- en oprijstroken. Dit moet er voor meer rust en overzicht zorgen. Voertuigen krijgen immers de kans om de oversteekbeweging in twee tussenstappen te (…) Het hele nieuwsbericht

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: gronden

Maandag 24 september 2018
Morgennamiddag worden in gemeenschapshuis De Leemskuil aan de Kaulillerweg in Lozen verscheidene gronden - weiland, hooiland, bouwland,... - openbaar verkocht. 

Volleybal: Bocholt wint in Kinrooi

Zondag 23 september 2018
In het volleybal heeft Bocholt een uitoverwinning behaald in Kinrooi. Uitslag: 0-3.

Reppel wint van Anadol

Zondag 23 september 2018
Bocholt - Reppel wint van AnadolReppel is deze namiddag gaan winnen bij Anadol. Uitslag: 0-2. Na 4 wedstrijden heeft Reppel 7 punten. Zaterdag ontvangt Reppel KFC Hamont'99.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Bocholt - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

Beekse dames winnen de Ut

Zaterdag 22 september 2018
De dames van buksschutterij St.-Catharina uit Beek hebben vanmiddag 'De Ut' gewonnen tijdens het Limburgs Dames Schuttersfeest, het LDS. 'De Ut' is de vrouwelijke variant van het bronzen beeld 'D'n Um' waarvoor tijdens het OLS wordt geschoten. Het damesschuttersfeest begon vorige week in het Nederlands-Limburgse Asenray (Roermond). Tijdens het kavelen vandaag kwam Beek als winnaar uit de bus. Het LDS is in 1992 voor het eerst georganiseerd als tegenhanger van het OLS, waar vrouwen destijds niet aan mochten deelnemen. (Bron: L1)

Kaulille verliest, Bocholter wint

Zaterdag 22 september 2018
Bocholt - Kaulille verliest, Bocholter wintFC Kaulille heeft vanavond verloren op het veld van Ham United. Uitslag: 3-0. Bocholter VV versloeg Patro Eisden met 1-0, na een doelpunt van Christophe Bertjens. 

Handbal: Bocholt klopt Bevo

Zaterdag 22 september 2018
In de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Bevo verslagen na een zware wedstrijd. Uitslag: 29-36.
In Bocholt zijn er 19 opvanglocaties voor baby's en peuters. Die kunnen in het totaal 130 baby's en peuters opvangen. In de gemeente zijn er 36,1 procent opvangplaatsen per 100 baby's en kleuters. In Limburg is dit 36,9 procent, in het Vlaams Gewest 42,4 procent.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Bocholt - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.

Nieuwe bvba: Estate +

Donderdag 20 september 2018
Walter Van Samang uit Bocholt heeft de bvba Estate + opgericht met zetel aan de Ringlaan in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de bemiddeling bij aankoop, verkoop en verhuur van onroerende goederen, het bouwen en optrekken van onroerende goederen en de verhuur van diverse materialen.

Stroomkabel gestolen

Donderdag 20 september 2018
Op een bouwwerf op het Stift in Bree is de stroomkabel van een bouwlift gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op een spoorovergang in het Nederlandse Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen, zijn vanmorgen vier kinderen om het leven gekomen toen hun elektrische bakfiets door een trein werd gegrepen en meegesleurd. Het gaat om kinderen van een kinderdagverblijf. Twee andere betrokkenen, een vijfde kind en een begeleidster, werden zwaargewond.

Werken op Torenlaan in Zwartberg

Woensdag 19 september 2018
In de loop van komende maandag zal op de Torenlaan in Genk het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten in werking treden. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren. Vanaf maandag zal het verkeer vanuit Zwartberg richting Opglabbeek hier al gebruik van moeten maken. De aantakking van de Torenlaan met M. Habetslaan wordt dan in die richting afgesloten. Vanaf 1 oktober wordt de afslag M. (…) Het hele nieuwsbericht

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Lea Mouling overleden

Woensdag 19 september 2018
Zaterdag is Lea Mouling overleden, de echtgenote van Hugo Vanderstukken. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Bocholt - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

LAG gaat 25% meer tankwagens bouwen

Dinsdag 18 september 2018
LAG Trailers uit Bree wil tegen 2020 zijn tankwagenproductie met 25 % opdrijven om zo te komen tot 2.500 exemplaren op jaarbasis. Het bedrijf heeft de ambitie om in zijn branche de grootste speler in Europa te worden.

17.000 euro aan boetes geïnd

Dinsdag 18 september 2018
Bocholt - 17.000 euro aan boetes geïndGisteren hield de polite CARMA van 14 en 22 uur in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst en de douane een verkeersactie in de zone. Van de 1.976 gescande voertuigen werden er 42 gecontroleerd. In totaal werd er een bedrag van 17.000 euro aan openstaande boetes en belastingen geïnd. Er werden zeven auto’s getakeld, waarvan vier bestuurders hun boete niet konden betalen en drie niet-verzekerde voertuigen. Verder werden twee bestuurders betrapt op het rijden op rode (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in school

Maandag 17 september 2018
Afgelopen weekend drongen dieven binnen in een school aan de Millenstraat in Bree. Zij maakten er twee laptops en een beamer buit.

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.
In Liga 1 van het handbal is de wedstrijd Bocholt-Uilenspiegel geëindigd op een gelijkspel: 29-29

Fietser gewond op Witte Torenwal

Zaterdag 15 september 2018
Bocholt - Fietser gewond op Witte TorenwalDeze voormiddag rond 11.40 uur botsten een auto en een fietser op de Witte Torenwal in Bree. Fietser Leon J. (58) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.

Handbal: Bocholt klopt Tongeren

Zaterdag 15 september 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt TongerenIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Callant Tongeren verslagen met een nipte 24-23.

Bocholter verliest van Hades

Zaterdag 15 september 2018
Bocholt - Bocholter verliest van HadesBocholter heeft vanavond bij Hades verloren met 4-1. Voor Bocholter scoorde Wouter Scheelen. Kaulille verloor met 0-3 van Hechtel A. Reppel verloor ook: tegen Maasland NO werd het 1-4.

6,9 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
Vorig jaar was 6,9 % van alle huishoudens in Bocholt een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was 7,3 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Bocholt - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Nieuwe bvba: Fish On Hengelsport

Donderdag 13 september 2018
Jos Roosen uit Opglabbeek en Anke Roosen uit Bocholt hebben de bvba Fish on Hengelsport opgericht met zetel aan de Lozerstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een winkel met handel in hengelsport, visserij en dergelijke én de verkoop van (sport)kleding.

Kusters Fouragehandel failliet

Donderdag 13 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Kusters >Fouragehandel uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 oktober ingediend worden.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Bocholt - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Grote schade bij keukenbrand

Woensdag 12 september 2018
Bocholt - Grote schade bij keukenbrandDeze namiddag ontstond brand in de keuken van een woning aan de Molenstraat in Opitter (Bree). De brand bleef beperkt tot de keuken die vrij zware schade opliep.

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Fuivend fietsen naar Muilpeer

Dinsdag 11 september 2018
Geen filefuif, maar een echte ‘fietsfuif’ - dat is een van de nieuwe duurzame concepten van het Muilpeer Stadsfestival op zaterdag 22 september in Peer. Om het duurzame karakter van het festival nog meer in de kijker te zetten, organiseert Muilpeer voor het eerst muzikaal begeleide fietstochten vanuit drie buurtgemeentes. Van op een centraal startpunt in Meeuwen, Hechtel en Kaulille vertrekt een fietsgroep onder begeleiding van de beste feest- en fietshits naar het Armand (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Politie start met virtueel klantenonthaalPolitie CARMA gaat binnenkort haar klanten virtueel ontvangen. Het gaat om een proefproject met het oog op uitbreiding en kwaliteitstoename van de dienstverlening. Voor de politie zorgt de nieuwe aanpak achter de schermen voor een meer efficiënte inzet van het personeel. Politie CARMA ontvangt binnenkort klanten met behulp van een virtueel loket. Dit wil zeggen dat de burger plaatsneemt in een lokaal met een driedimensionaal scherm en live geholpen wordt door een inspecteur die zich in een andere (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen uitgebrand

Maandag 10 september 2018
Bocholt - Vrachtwagen uitgebrandAan de Opitterkiezel in Bree is in de vooravond een vrachtwagen uitgebrand. Hij was geladen met hondensnacks. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Weert ten strijde tegen tijgermug

Maandag 10 september 2018
Grensgevallen
In Weert zijn muggenvallen geplaatst in het kader van de strijd tegen de Aziatische tijgermug. Dat insect wordt geacht sommige tropische ziektes te kunnen overbrengen. De mug zou in het land zijn geraakt in oude autobanden die werden ingevoerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft bekendgemaakt dat de strijd tegen de tijgermug zal worden opgevoerd.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht
In het damesvoetbal heeft Bocholt gewonnen in Neeroeteren. Uitslag: 0-3.

'Samenwerken aan schoolsucces'

Zondag 9 september 2018
Komende vrijdag 14 september komt Noëlle Pameijer, boegbeeld van én experte in zg. HandelingsGericht Werken (HGW), een lezing geven in Peer. Dat gebeurt op initiatief van de Sint-Elisabethschool, met vestigingen in Wijchmaal en Overpelt. Tijdens deze lezing zal Noëlle Pameijer haar nieuwste boek "HandelingsGericht Werken, samenwerken aan schoolsucces" voorstellen. Deelnemers aan de sessie kunnen op voorhand, maar ook de dag zelf, aan haar persoonlijk vragen stellen. Een en ander vindt van 9.30u tot 12u plaats in de Harmoniezaal in Peer. Inschrijven kost 25 euro en kan via deze link.

Bocholter klopt Sint-Niklaas

Zondag 9 september 2018
Bocholt - Bocholter klopt Sint-NiklaasK. Bocholter VV heeft deze namiddag thuis Sint-Niklaas verslagen. Uitslag: 2-1. Voor Bocholter scoorden Didden en Bertjens. De club blijft ook aan de leiding in de afdeling.

Hinder door werken bij ziekenhuis

Zondag 9 september 2018
Op zaterdag 15 september en zaterdag 22 september krijgen een stuk van de rotonde, de oprit en parking van spoedgevallen en de zone van nierdialyse van het Mariaziekenhuis in Overpelt een nieuwe laag asfalt. Dit betekent dat op beide zaterdagen de parking van spoedgevallen en dialyse niet bereikbaar is. In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (15 september) en het leggen van de nieuwe laag (22 september) is de parking gewoon toegankelijk. Patiënten en (…) Het hele nieuwsbericht

RC Reppel wint in Stal

Zaterdag 8 september 2018
Bocholt - RC Reppel wint in StalRC Reppel heeft vanavond met 0-1 gewonnen op het veld van Stal Sport. Kaulille heeft thuis met 1-2 verloren van Heusden-Zolder.

Wegen rond Kleine Brogel afgesloten

Vrijdag 7 september 2018
Morgen en zondag wordt er veel verkeer in en rondom Peer verwacht naar aanleiding van de spottersdag (morgen/zaterdag) en de vliegmeeting (zondag). In functie van de veiligheid zullen op die twee dagen enkele toegangswegen rondom de basis volledig of gedeeltelijk afgesloten worden vanaf 7 uur tot 20 uur. Het gaat over de Kiezel Kleine Brogel, de Vliegveldlaan, de Maarlosedijk, Op de Kippen, de Voortstraat, de Gijzenstraat, de Peerderstraat en de Molhemstraat.
Tribunaliteiten
Bocholt - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Bocholt - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Expodroom eindelijk verkocht

Donderdag 6 september 2018
Na jaren is er eindelijk een koper gevonden voor de Expodroom in Bree. De koper is de Global Estate Group, die er een logistiek centrum gaat uitbouwen.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.
Een groep jonge melkveehouders – ook uit onze regio – is bezorgd over het beleid van Danone in Rotselaar. De multinational zette onlangs vijf melkveehouders aan de deur, waaronder enkelen met een groot productievolume. Volgens de melkveehouders beperkt het zuivelbedrijf met nieuwe afspraken de groei van zijn leveranciers.
Danone verwerkt de melk tot yoghurt. Het bedrijf kampt met een overschot aan melk en wil dat oplossen door een groeistop door te voeren bij de leveranciers. Bedrijven (…) Het hele nieuwsbericht

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Bocholt - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Louis Tholen overleden

Woensdag 5 september 2018
Bocholt - Louis Tholen overledenZaterdag is Louis Tholen overleden, de weduwnaar van  Anna Hendrix. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur)  bjj Vanhove Uitvaartzorg.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Bocholt - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Bocholt - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Hilde Lamers overleden

Maandag 3 september 2018
Bocholt - Hilde Lamers overledenIn Neerpelt is zaterdag de uit Hamont afkomstige Hilde Lamers overleden, de echtgenote van Tony Jaeken. Zij was 47 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-20 uur) in funerarium creemers in Hamont. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Dertiger gevat met drugs

Maandag 3 september 2018
Bocholt - Dertiger gevat met drugsAfgelopen weekend is een 31-jarige Breeënaar gearresteerd omdat in zijn wagen en woning drugs gevonden werden. Een politiepatrouille merkte  zaterdag tegen middernacht een verdachte wagen op in Bree. Toen de inspecteurs de bestuurder uit het verkeer haalden voor een controle, vonden ze speed en extasy in de auto. De man werd gearresteerd. De politie voerde even later ook een huiszoeking uit op het adres van de verdachte en vond er onder meer een grote hoeveelheid speed. De dertiger werd overgebracht naar een cel in het politiecommissariaat en is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden.
Bocholt - Fietsster overlijdt na val in kanaalIn de Waterstraat in Bree  is zondagnamiddag omstreeks 16 uur een fietsster in het kanaal terecht gekomen. Bij het ongeval was geen andere weggebruiker betrokken. De vrouw fietste in de richting van Bocholt. Voorbijgangers haalden de vrouw uit het water en startten de reanimatie op in afwachting van de ambulance. De 66-jarige vrouw uit Bree kon helaas niet gered worden en overleed korte tijd later ter plaatse.

Kaulille verliest in Kattenbos

Zondag 2 september 2018
Bocholt - Kaulille verliest in KattenbosFC Kaulille heeft vanmiddag verloren in Kattenbos. Uitslag: 2-1

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Bocholter - Berchem 3-1

Zaterdag 1 september 2018
Bocholt - Bocholter - Berchem 3-1Bocholter heeft vanavond Berchem verslagen met 3-1. Bij de rust was de stand 2-1, na twee doelpunten van Christophe Bertjens. Reppel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Stokkem.
In Bocholt heeft 39,4 procent van de 25-plussers geen diploma secundair onderwijs. In Noord-Limburg is dat 37,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.
Grensgevallen
Bocholt - Politie achtervolgt auto: 2 arrestatiesNa een achtervolging door de Nederlandse politie zijn vandaag in Weert twee mannen gearresteerd. Ze zaten in een Belgische auto die vanaf de grens achtervolgd werd. De twee, van wie geen identiteit bekend is gemaakt, zouden in Nederland gezocht worden. In Weert werd de auto klemgereden, vol in het zicht van mensen die net een feestje aan het vieren waren in hun voortuin. Een van de twee verdachten probeerde nog te voet te ontkomen maar werd ook in de kraag gevat.

Nieuwbouw voor KANL in Lommel

Zaterdag 1 september 2018
Bocholt - Nieuwbouw voor KANL in LommelZoomIn Lommel werd vanmorgen aan de Jan Davidlaan een volledig nieuwe infrastructuur voor de Lommelse afdeling van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) officieel geopend. De KANL krijgt hiermee voor haar Lommelse studenten een gloednieuw gebouw waarin alle disciplines gecentraliseerd zijn. Waar er vroeger uitgeweken moest worden naar meerdere locaties verspreid over de gemeente kunnen de leerlingen nu op één plek terecht.  
Het gebouw biedt naast de vele klaslokalen ook een drietal zalen voor dans en een slagwerklokaal. Daarnaast is er ook een theaterzaal met in de kelderruimtes kleedkamers en opberglokalen.
Na een officieel gedeelte in de mooie cafetaria van het rusthuis mocht  burgemeester Peter Vanvelthoven het lint doorknippen. Na een rondleiding van de ongeveer 100 genodigden door een gedeelte van het nieuwe complex volgde nog een receptie. (Jean Vandijck)
Nieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in Lommel
Nieuwbouw voor KANL in Lommel
Zoom

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Bocholt - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen