Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Dries & co plus

Dinsdag 30 april 2019
Marc Thonissen uit Bocholt heeft de bvba Dries & co plus opgericht met zetel aan de Galgenbergstraat in Bocholt. Het gaat onder meer om een onderneming voor het verstrekken van organisatieontwikkeling, begeleiding en directe coaching en het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciele bijstand.
De gemeenten Bocholt, Hamont-Achel en Pelt en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Lage Kempen werkten afgelopen jaar aan een toeristisch project rond drie erfgoedsites. Dit focust op de ontsluiting en opwaardering van de grafheuvels aan de Haarterheide, de grafheuvels in Kaulille en het Celtic Field-complex in Pelt. Om dit project – dat de naam ‘Verhalen uit de Bodem’ kreeg – in schoonheid af te sluiten, wordt er midden mei een slotevent georganiseerd. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Opening 'Fietsen door de bomen' in juniZoomHet project "Fietsen door de Bomen" wordt in juni geopend voor de fietsers. Dat meldt visitlimburg.be. De werken op het terrein zelf, vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland vlotten goed. Begin april was de cirkel in de bomen rond. De kraan werd op 16 april afgebroken, want voor de verdere werken is er geen bouwkraan meer nodig.
Nu is men volop bezig met het monteren van de draadnetten. Deze zorgen samen met de leuning voor een veilige fietsbeleving. Begin mei zal er gestart worden met het bouwen van die leuning.
Verder dient de aansluiting met het bestaande fietspad nog in orde gebracht te worden en dan zitten we in de laatste rechte lijn naar de opening in juni! (Foto Bosland)

Van Eindhoven Airport naar Irak

Dinsdag 30 april 2019
Vanaf eind april start de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines chartervluchten vanaf Eindhoven Airport naar de steden Erbil en Suleimaniya, beide gelegen in de Koerdische regio van Irak. Naast deze twee Irakese steden gaat Freebird Airlines ook de Egyptische badplaats Hurghada verbinden met Eindhoven. De maatschappij vliegt tijdens het zomerseizoen (tot eind oktober) eens per week naar deze drie bestemmingen. Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.

Auto's en motorfiets botsen

Dinsdag 30 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.45 uur raakten in Bree twee auto's en een motorfiets in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 27-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Bree, raakten daarbij gewond.

Mariette Heynickx overleden

Dinsdag 30 april 2019
Bocholt - Mariette Heynickx overledenZaterdag is Mariette Heynickx overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Marcel Ceelen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in aula De Sprink. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Bocholt - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)
In het handbal (play-offs Beneleague) heeft Achilles Bocholt Tongeren verslagen met 27-36. Aan de rust was de stand 12-18.
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft verhuurbedrijf Kranaka uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 14 mei ingediend worden.
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.

Bocholter verliest van Hamme

Zondag 28 april 2019
Bocholt - Bocholter verliest van HammeBocholter VV heeft vandaag thuis verloren van Hamme. Uitslag: 1-2. Het Bocholtse doelpunt werd voor de rust gescoord door Bertjens.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Bocholt - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Bocholt - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt klopt Visé

Donderdag 25 april 2019
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt ViséIn Play-Off 1 van het handbal heeft Bocholt Visé verslagen met 32-28. Aan de rust was de stand 32-28. Bocholt heeft nu drie punten voorsprong op Visé en Tongeren.

Adriaan Cox overleden

Donderdag 25 april 2019
Bocholt - Adriaan Cox overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Adriaan Cox overleden, de echtgenoot van Celine Reynders. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Bocholt - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Boonen overleden

Donderdag 25 april 2019
Bocholt - Rik Boonen overledenDinsdag is Rik Boonen overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht
Ricardo Leao Kessels (KFC Hamont '99) zal volgend seizoen de kleuren van Bocholter verdedigen.
Gisterenavond rond 18.40 uur botsten twee auto's ter hoogte van het kruispunt van de Lillerbaan en de Hovestraat in Kaulille. Een 58-jarige vrouw uit Pelt raakte daarbij gewond.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Bocholt - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Bocholt - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Bocholt - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Leo Heynickx overleden

Vrijdag 19 april 2019
Bocholt - Leo Heynickx overledenGisteren is Leo Heynickx overleden, de echtgenoot van Lena Steensels. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Bocholt - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Bocholt - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Nieuwe bvba: NZ Architecten

Donderdag 18 april 2019
Willem Van Hoof uit Hechtel-Eksel, Paul Martens uit Bocholt en Rik Willekens uit Mol hebben de bvba NZ Architecten opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Hechtel-Eksel. Het geplaatste maatschappelijke kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Bocholt - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Opoeteren in Oudsbergen is een 24-jarige motorrijder uit Oudsbergen gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Maria Peeters overleden

Donderdag 18 april 2019
Dinsdag is in Bree de uit Bocholt afkomstige Maria Peeters overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Bèrke Smeets. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Lozen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Bocholt - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Krachtbal: Lozen - Bree 16-31

Woensdag 17 april 2019
In het krachtbal heeft Lozen verloren van Bree. Uitslag: 16-31. Het betrof een inhaalwedstrijd.

RC Reppel trekt zeven spelers aan

Woensdag 17 april 2019
Bocholt - RC Reppel trekt zeven spelers aanRC Reppel heeft zeven spelers aangetrokken voor komend seizoen: Vossen (Opglabbeek), Kusters en Winters (beiden Bree-Beek), Bogaerts (Meeuwen), Peeters (KFC Hamont' 99), Bussels (SLW Maaseik) en Janssen (Maasland NO).

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Marjet Haels nieuwe voorzitter ORBITMarjet Haels uit Bree is de nieuwe voorzitter van ORBIT, een vzw die zich onder meer inzet voor een rechtvaardig migratiebeleid en de effectieve aanpak van racisme. Zij studeerde in 1975 studeerde af als maatschappelijk werkster om nadien enkele jaren te werken in de Bijzondere Jeugdzorg. Van 1981 tot 1996 woonde en werkte ze in Brazilië. Ze leefde er samen met en in basisgemeenschappen en werkte met hen aan gemeenschapsvorming en ondersteunde hun vrouwen- en jongerenwerkingen. Terug in België, (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Bocholt - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Bocholt - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pegasus Airlines vliegt vanaf 1 juni drie keer per week tussen Eindhoven Airport en Istanbul. Hiermee verbindt de Turkse luchtvaartmaatschappij de tweede luchthaven van Nederland met de luchthaven Sabiha Gökcen, een internationaal knooppunt van luchtverkeer. Naast Istanbul vliegt Pegasus Airlines vanaf 20 april drie keer per week naar Antalya.

Tegen paal: twee gewonden

Zondag 14 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bruglaan en de Rode Kruislaan in Bree botste zondagochtend rond 5.15 uur een wagen tegen een verlichtingspaal. Een 27-jarige man uit Kinrooi en een 40-jarige man uit Tremelo raakten gewond

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Bocholt - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Bocholt klopt Heur-Tongeren

Zondag 14 april 2019
Bocholt - Bocholt klopt Heur-TongerenBocholt heeft deze namiddag Heur-Tongeren verslagen met duidelijke cijfers: 4-1. De Bocholtse doelpunten werden gescoord door Ramaekers, Scheelen, Bertjens en Put. Kaulille verloor met 1-0 van VV Lummen. Reppel verloor met 3-1 in Lindel-Hoeven.

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Bocholt - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Van Erum overleden

Vrijdag 12 april 2019
Bocholt - Lieske Van Erum overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Bocholt afkomstige Lieske Van Erum overleden, de echtgenote van Henri Gielen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Brand in motorcompartiment auto

Vrijdag 12 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kasteelstraat in Kinrooi is gisterenavond brand ontstaan in het motorcompartiment van een auto. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Bocholt - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Davy Styven

Woensdag 10 april 2019
Davy en Mathieu Styven, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Davy Styven Electricitetswerken opgericht met zetel aan de Hoogstraat. Doel van de vennootschap: elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen in de meest ruime zin.

Veroordeeld voor aanmaken speed

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Veroordeeld voor aanmaken speedEen man uit Kinrooi en een Nederlander hebben bij verstek elk vier jaar cel en een boete van 6.000 euro gekregen voor het aanmaken van speed. Dat gebeurde in een woning aan de Heerstraat in Meeuwen-Gruitrode. De rechtbank heeft de onmiddellijke aanhouding van het duo bevolen. (PG)

Oneerlijke verkoopster

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje moest een vrouw plaatsnemen die als verkoopster meerdere keukentoestellen stal van haar werkgever in Bree en die te koop aanbood op tweedehandssites. Ze had nochtans een nettoloon van 1.900 euro. Op 8 mei weet zij welke straf zij krijgt. (PG)

Wietplantage ontdekt in huurhuis

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Wietplantage ontdekt in huurhuisIn een huurhuis aan de Niskensstraat in Gerdingen (Bree) heeft de politie vandaag een wietplantage ontdekt. De plantage was ingericht op de bovenverdieping.
Bocholt - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Bocholt - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Bocholt - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Daniëls overleden

Maandag 8 april 2019
Bocholt - Lisette Daniëls overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Lisette Daniëls overleden, de echtgenote van Harry Dewael en de weduwe van Jan Hoeben. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Annie Vrolijks overleden

Maandag 8 april 2019
Vrijdag overleed de uit Reppel, afkomstige Annie Vrolijks, de weduwe van Jef Simons. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Bocholt - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!
Bocholt - Gelijkspel voor Achilles BocholtIn het handbal heeft Achilles Bocholt vandaag gelijk gespeeld bij Atomix Haacht. Uitslag: 26-26.
Bocholt - Reppel verliest van Paal-TervantReppel heeft vandaag met 2-4 verloren van Paal-Tervant. Kaulille speelde thuis 2-2 gelijk tegen Donk.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Bocholt - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.

Bocholt VV wint van Temse

Zaterdag 6 april 2019
Bocholt - Bocholt VV wint van TemseBocholter VV is vanavond bij Temse gaan winnen met 0-1. In de stand staat Bocholter vierde met 43 punten uit 26 wedstrijden.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Bocholt - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Clauwers overleden

Zaterdag 6 april 2019
Bocholt - Jan Clauwers overledenIn Eksel overleed de uit Bocholt afkomstige Jan Clauwers, de weduwnaar van de in 2007 overleden Mia Voortmans. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Henri Dejong overleden

Zaterdag 6 april 2019
Bocholt - Henri Dejong overledenWoensdag overleed Henri Dejong, de echtgenoot van Gerda Bossers. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Bocholt - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.

Weg met tv

Vrijdag 5 april 2019
In een woning aan de Schansweg in Kaulille is een tv gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Bocholt - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

344 hardrijders betrapt

Donderdag 4 april 2019
De politiezone Carma heeft gisteren tijdens de flitsmarathon 344 hardrijders betrapt. Aan de controleposten passeerden 3.803 voertuigen.

Straf met uitstel voor messteek

Donderdag 4 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Straf met uitstel voor messteekVijf jaar cel met uitstel onder voorwaarden: dat is de straf die een zestiger uit Bree kreeg omdat hij zijn zoon met een mes in de buik stak. De feiten dateren van 26 september 2016. Aan zijn zoon moet de vader alvast 3.500 euro schadevergoeding betalen. De uiteindelijke schadevergoeding moet nog begroot worden. (PG)

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Bocholt - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Bocholt - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Bocholt - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)
Bocholt - Nu zondag tweede editie stripbeursZoomNet zoals de vorige editie in 2017, met meer dan 1.500 bezoekers, kan u ook nu zondag 7 april in De Adelberg in Lommel een boeiend en gevarieerd festival verwachten met niet alleen de verkoop van strips en kinderboeken. Er zijn workshops,er  zullen meer dan 15 stripauteurs signeren (waaronder Steve van Bael met 'Nachtwacht', Wim Swerts met 'Samson & Gert' en vele anderen. Ook is er weer live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild (…) Het hele nieuwsbericht
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Bocholt - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.
Meerdere spelers van Tongeren en Bocholt zitten in de selectie voor de Red Wolves voor de twee wedstrijden tegen Zwitserland: D’Hanis Ilyas (Callant Tongeren), Danse Nicolas (HC Tongeren),  Devisch Julien (Callant Tongeren), Kedziora Bartosz (Achilles Bocholt), Kedziora Damian (Achilles Bocholt) en Spooren Serge (Achilles Bocholt) Uit de selectie zullen de spelers voor de wedstrijdselectie worden gekozen.

Bartje Indencleef overleden

Maandag 1 april 2019
Bocholt - Bartje Indencleef overledenDonderdag is Bartje Indencleef overleden,de echtgenoot van Glenn Bex. Hij was 34 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Alicia Dagnelie overleden

Maandag 1 april 2019
Bocholt - Alicia Dagnelie overledenVrijdag is Alicia Dagnelie overleden, de levenspartner van wijlen Jaak Linkens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag(10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
13/02

Hartelijk gefeliciteerd Yanaika met je verjaardag vandaag maak er een leuke dag van Dikke knuffels van Opa en Oma Willekens

Opa en oma Willekens
04/02

Proficiat en een dikke dank u wel aan het K.Harmonie St.Laurentius orkest en aan de organisatie! Het was een geweldige avond. Groetjes vanuit Paal beringen

Marleen Abeels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt