Het overige nieuws

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Keukenbrand in appartement

Donderdag 31 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag ontstond brand in de keuken van een appartement aan de Witte Torenwal in Bree. Op dat ogenblik waren de kinderen alleen thuis. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Bocholt - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Bocholt - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Bocholt - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwjaarsreceptie bij Tuinhier

Woensdag 30 januari 2019
Bocholt - Nieuwjaarsreceptie bij TuinhierZoomOnder een stralende winterzon verzamelden een zestigtal leden van Tuinhier aan de kapel in de Monshofstraat in Reppel. Na het uitspreken van de nieuwjaarswensen door de voorzitter vertrokken ze over het knuppelpad achter de pastorie en wandelden ze zo door de Abeekvallei. Onderweg konden ze zien hoe de bever een dikke boom omgeknabbeld had. Halverwege de wandeling was er een rustpauze waar het bestuur trakteerde met een borrel. Uit de gesprekken bleek dat vele leden een nieuw mooi stukje natuur ontdekt (…) Het hele nieuwsbericht

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Bocholt - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Tielens overleden

Woensdag 30 januari 2019
Bocholt - Anna Tielens overledenMaandag is de uit Meeuwen afkomstige Anna Tielens overleden, de weduwe van Henri Vrolix. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Bocholt - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Bocholt - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

Henri Maes overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Bocholt - Henri Maes overledenVrijdag is de uit Reppel afkomstige Henri Maes overleden, de weduwnaar van Bertha Keenen. Hij was 96 jaar. Het afscheid en de bijzetting in het urnegraf op de begraafplaats De Kluis in Bree vinden in intieme kring plaats.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Bocholt - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Bocholt - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.

Handbal: Tongeren - Bocholt 22-26

Zondag 27 januari 2019
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren verloren van Bocholt. Uitslag: 22-26.

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Bocholt - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Auto van de baan

Zondag 27 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Neeroetersesteenweg in Kinrooi ging een auto van de baan. Een 44-jarige vrouw uit Kinrooi raakte daarbij gewond. Op de Weertersteenweg botsten een auto en een fietser. Het slachtoffer is een 16-jarige jongen uit Maaseik.

Reppel verliest van KFC Hamont99

Zondag 27 januari 2019
Bocholt - Reppel verliest van KFC Hamont99RC Reppel verloor vandaag met 4-2 van KFC Hamont 99. Het andere Hamont, Excelsior, werd door Kaulille verslagen met 0-1.

Handbal: winst voor Achilles

Zaterdag 26 januari 2019
Bocholt - Handbal: winst voor AchillesAchilles Bocholt heeft vanavond de topper tegen Aalsmeer gewonnen met 37-34.

Bocholter verliest van Patro Eisden

Zaterdag 26 januari 2019
Bocholt - Bocholter verliest van Patro EisdenBocholter VV heeft met 2-1 verloren op het veld van Patro Eisden. Bocholter staat derde in de stand met 38 punten uit 19 wedstrijden.
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht

Staking dreigt bij De Lijn

Vrijdag 25 januari 2019
De vakbonden bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de regio Noord-Limburg. Volgens de bonden is daar sprake van een ernstig personeelstekort en is één op de vijf chauffeurs niet aan het werk. Dat heeft tot gevolg dat sommige ritten soms afgeschaft moeten worden. De bonden vragen ook een aanpassing van de werkroosters. De stakingsaanzegging loopt op 1 februari af. Bij De Lijn wordt gezegd dat men naar oplossingen zoekt en actief naar nieuw personeel op zoek is.
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Bocholt - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 

Drugsmateriaal te koop in tuincentrum

Donderdag 24 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drugsmateriaal te koop in tuincentrumDe correctionele rechtbank heeft de uitbaters van een inmiddels opgedoekt tuincentrum in Bree met fikse straffen bedacht omdat ze drugsmateriaal te koop aanboden. De éne kreeg drie jaar cel, de andere twee jaar waarvan de helft met uitstel. (PG)

Vrouw (30) gewond bij botsing

Donderdag 24 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten twee auto's op de Kluitshofweg in Bree. Een 30-jarige vrouw uit Bree liep daarbij verwondingen op.

Pelletkachel gestolen

Donderdag 24 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een chalet aan de Steyvershofstraat in Kinrooi is vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met een pelletkachel.
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Bocholt - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Carine Rijken overleden

Woensdag 23 januari 2019
Bocholt - Carine Rijken overledenGisteren is Carine Rijken overleden, de echtgenote van Jean Schildermans. Ze was 59 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Bocholt - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Meisje (18) gewond bij botsing

Woensdag 23 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur botsten twee auto's op de Opitterkiezel in Bree. Daarbij raakte een 18-jarig meisje uit Bree gewond.

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Bocholt - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Nieuwe bvba: BK Concept Geel

Dinsdag 22 januari 2019
De bvba Innoprojects uit Bocholt heeft de bvba BK Concept Geel opgericht met zetel aan de Kaulillerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, sanitair, badkamers, gyprocwerken, schilderwerken, tegelwerken, totaalrenovaties, nieuwbouw, wellness,...
Bocholt - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)
Bocholt - Politie-inspecteur Vanherle overledenOp 13 januari overleed politie-inspecteur Luc Vanherle van de politiezone CARMA. Hij was 47 jaar en laat zijn echtgenote en vier kinderen na.

Twee gewonden bij botsing

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Weertersteenweg en de Truyenstraat in Kinrooi raakten drie auto's in een aanrijding betrokken. Twee vrouwen uit Kinrooi werden daarbij gewond. Zij zijn respectievelijk 23 en 43 jaar.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Bocholt - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.
Bocholt - Achilles Bocholt klopt Sporting NeLoAchilles Bocholt heeft deze namiddag Sporting NeLo verslagen. Uitslag: 31-36. Het was een spannende, aangename wedstrijd.

Onderdelen gestolen

Zondag 20 januari 2019
Aan een woning aan de Heuvelstraat zijn onderdelen van een motor gestolen. De diefstal werd vanmiddag gepleegd.

Kaulille klopt Ham United

Zaterdag 19 januari 2019
Bocholt - Kaulille klopt Ham UnitedKaulille heeft Ham United puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 3-0. Reppel klopte Anadol met 3-1. Bocholter speelde 1-1 gelijk tegen RC Hades Kiewit-Hasselt
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Batterij gestolen uit graafmachine

Donderdag 17 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Maasstraat in Kinrooi is de batterij uit een graafmachine gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Fietsster (54) gewond bij aanrijding

Donderdag 17 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.25 uur raakten een 54-jarige fietsster uit Kinrooi en een auto in een aanrijding betrokken op de Venlosesteenweg in Kinrooi. De fietsster werd daarbij gewond.

Nieuwe bvba: Brood met een verhaal

Donderdag 17 januari 2019
Jack Knapen en Carine Meus, beiden uit Bocholt, én Arne Vrolix uit Bree hebben de bvba Brood met een verhaal opgericht, met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging en verkoop van brood en banket.
Bocholt - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Bocholt - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Bocholt - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Bocholt - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Bocholt - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Bocholt - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Chel Vanhees overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Bocholt - Chel Vanhees overledenZondag is Chel Vanhees overleden, de echtgenoot van Leen Reyners. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Woensdag (19 uur) is er eenb avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarba gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Nieuwjaarsreceptie Heuvelbuurt BocholtZoomBuiten regende het gisteren, ook in de Heuvelbuurt in Bocholt, maar binnen was er een warme en lekkere nieuwjaarsreceptie. Tussen pot en Knapenkoek las buurman Valère een leuke nieuwjaarsbrief voor, met daarin een oproep tot zorgzame buurt voor iedereen. Wij gaan er in 2019 samen voor!
Nieuwjaarsreceptie Heuvelbuurt Bocholt
Zoom

Fietser (18) aangereden

Maandag 14 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8 uur is een 18-jarige fietser uit Kinrooi aangereden op het kruispunt van Raam en Heinestraat in Kinrooi. Hij werd daarbij gewond.

Inbraak en vandalisme in kantine

Maandag 14 januari 2019
Bocholt - Inbraak en vandalisme in kantineZoomOnbekenden drongen binnen in de kantine van Racing Reppel aan de Zandstraat. Er zijn flesjes drank gestolen. De daders brachten ook vernielingen aan in en rond het gebouw. Zij hebben met een quad over een oefenterrein gereden en sloegen de ruit van een auto in. De feiten zijn vanmorgen vastgesteld.

Christine Hilkens overleden

Maandag 14 januari 2019
Bocholt - Christine Hilkens overledenZaterdag is de uit Reppel afkomstige Christine Hilkens overleden, de echtgenote van Albert Moors. Zij was 79 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Bocholt - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sedrik zoekt nachtraven

Maandag 14 januari 2019
Peltenaar Sedrik Oliha studeert TV/film aan de LUCA School of Arts, campus C-mine in Genk. Momenteel zit hij in zijn masterjaar, en voor zijn eindwerk wil hij een documentaire maken over mensen die 's nachts werken/leven - nachtwakers, arbeiders, hulpverleners, kunstenaars,... Wie zich aangesproken voelt en wil meewerken, kan hem mailen: sedrik.oliha[!]student.luca-arts.be.

Geen buit voor plofkrakers

Zondag 13 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Neeroetersesteenweg in Kinrooi is vanochtend een plofkraak gepleegd aan een kantoor van Bpost. Er werd geen buit gemaakt maar de schade aan het kantoor is wel aanzienlijk. Er vielen geen gewonden. Rond  4.10 uur werd de politie opgeroepen voor een mogelijke plofkraak op de geldautomaat van Bpost. Omwonenden meldden een luide knal en merkten schade op aan het kantoor. De politie kon ter plaatse geen verdachte personen meer aantreffen. De geldautomaat en een deel van de rechterzijde werden (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelen en geld weg

Zondag 13 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is er ingebroken in een woning aan de Zagerijstraat in Kinrooi. De buit bestaat uit een horloge, juwelen en geld.

Inbraak in tuinhuis

Zondag 13 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is een inbraak in een tuinhuis vastgesteld in de Smaragdstraat in Bree. Er is een koersfiets gestolen.

Installatie politiecollege

Zondag 13 januari 2019
Bocholt - Installatie politiecollegeZoomVrijdag vond de installatie van het nieuwe politiecollege plaats. Dit college bestaat uit de burgemeesters van de steden/gemeenten die deel uitmaken van de politiezone CARMA en staat in voor de bestuurlijke werking. De samenstelling van het college is licht gewijzigd door de fusie van Oudsbergen. Burgemeester Wim Dries werd opnieuw aangesteld als voorzitter. De installatie van de nieuwe politieraad vindt donderdag 14 februari plaats. Samenstelling college: burgemeester Stad Genk: Wim Dries Gemeente Houthalen-Helchteren: Alain Yzermans Gemeente Oudsbergen: Lode Ceyssens Stad Bree: Liesbeth Van der Auwera Gemeente Bocholt: Stijn Van Baelen Gemeente Zutendaal: Ann Schrijvers Gemeente Kinrooi: Jo Brouns

Kaulille verliest van Hechtel

Zondag 13 januari 2019
Bocholt - Kaulille verliest van HechtelKaulille is vandaag bij FC Hechtel gaan verliezen met 3-1. FC Reppel versloeg Maasland NO met 0-2.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Bocholt - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor Bocholt

Zaterdag 12 januari 2019
Bocholt - Gelijkspel voor BocholtK. Bocholter VV is vanavond op het veld van Sint-Niklaas niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0. Bochelter staat tweede in de stand op één punt van Sp. Hasselt dat morgen nog speelt in Duffel.

Oplichting door 'dakdekkers'

Zaterdag 12 januari 2019
Grensgevallen
"In ons gebied zijn oplichters actief die renovaties uitvoeren aan daken en schoorstenen," meldt de politie Valkenswaard. "Zij doen dit zonder gemaakte afspraken. De oplichters laten een orderbrief zien die ze zelf gemaakt hebben. Hierdoor proberen ze reparaties uit te voeren en vervolgens veel geld te vragen. Ga niet in zee met deze mensen en mocht u uw dak willen laten repareren, schakel een goed bedrijf in!"

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Philippe overleden

Vrijdag 11 januari 2019
Bocholt - Jan Philippe overledenGisteren is Jan Philippe overleden, de echtgenoot van Fina Knevels. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Bocholt - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.
Bocholt - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Drugslabo ontdekt

Donderdag 10 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drugslabo ontdektOp het industrieterrein in Hamont is vandaag een drugslabo ontdekt. Het labo was ondergebracht in een loods. In deze zaak zijn vier personen opgepakt. Voorlopig zijn niet meer bijzonderheden bekend. Mogelijk heeft een en ander te maken met de arrestatie van twee personen gisteren, nadat in Budel een bestelwagen met afval van drugslabo was tegengehouden.

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Bocholt - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Bocholt - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.

Vrouw (70) gewond bij botsing

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bosstraat en de Keyartstraat in Bree kwam het tot een botsing tussen een fietser en een vrachtwagen. Een 70-jarige vrouw uit Bree liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Te dik om naar de rechtbank te gaanHet Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel gevorderd tegen een Peltenaar die beticht wordt van zedenfeiten. De man had laten weten dat hij zich door zijn zwaarlijvigheid moeilijk kan verplaatsen en dus ook niet naar de rechtbank kon komen. De verdediging drong aan op opschorting van de uitspraak. Op 6 februari weet de betichte welke straf hem te wachten staat. (PG)
Bocholt - Ziekenwagendienst start kwaliteitsprojectZoomVanaf morgen zal de Hulpverleningszone Noord-Limburg starten met het toepassen van ‘staande orders’. Verpleegkundigen met een specialisatie in de spoedgevallenzorg die tewerkgesteld zijn bij de hulpverleningszone mogen vanaf dan een aantal handelingen, die voorheen enkel voorbehouden werden voor een MUG-arts, uitvoeren wanneer ze bij een slachtoffer ter plaatse aankomen. Het gaat onder meer om het toedienen van pijnstilling, het behandelen van een hypoglycemie, epilepsie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Martina Rabijns overleden

Woensdag 9 januari 2019
Bocholt - Martina Rabijns overledenMaandag is de uit Kaulille afkomstige Martina Rabijns overleden, de echtgenote van Henri Winters. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Lèneke Weltjens overleden

Woensdag 9 januari 2019
Bocholt - Lèneke Weltjens overledenZondag is de uit Kaulille afkomstige Lèneke Weltjens overleden, de echtgenote van Dionysius Creemers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Hamont waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Mia Boonen overleden

Dinsdag 8 januari 2019
Bocholt - Mia Boonen overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Mia Boonen overleden, de weduwe van Frans Vanherck. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) bij Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Bocholt - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Bocholt - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij botsing

Zondag 6 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Solterweg in Bree botsten twee auto's. Daarbij vielen twee gewonden: een 62-jarige man uit Bree en een 20-jarige man uit Dilsen-Stokkem.
Bocholt - Politie controleert op (brom)fietsverlichtingKomende week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/ bromfietsers" herhaald. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Kaulille

Zondag 6 januari 2019
Bocholt - Gelijkspel voor KaulilleKaulille heeft vandaag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van KVV Heusden-Zolder. Na 17 wedstrjden heeft Kaulille 24 punten, evenveel als Ham en Hechtel. Zondag moet Kaulille op verplaatsing naar Hechtel.

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Bocholt - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Bocholter wil tweede ploeg in competitieK. Bocholter VV wil een invallers- en eerste elftal opstarten in Derde Provinciale. Op zaterdag 12 januari (10u) wordt hierover een eerste infovergadering georganiseerd in de kantine van de voetbalclub. Geïnteresseerden mogen een mailtje sturen naar jochen.vrolix[!]biotechnicum.be en zijn vriendelijk uitgenodigd.

Reppel verliest van Stal

Zaterdag 5 januari 2019
Bocholt - Reppel verliest van StalRC Reppel heeft vanavond thuis verloren van Stal Sport. Uitslag: 3-6. RC Reppel staat zesde in de stand met 29 punten uit 17 wedstrijden.

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Bocholt - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Acht batterijen gestolen

Vrijdag 4 januari 2019
Uit een hoogspanningscabine op de 't Hasseltkiezel in Bree zijn acht batterijen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Rik Dewael overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Bocholt - Rik Dewael overledenGisteren is Rik Dewael overleden, onderwijzer op rust. Hij was 81 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Bèr Palmans overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Bocholt - Bèr Palmans overledenWoensdag is Bèr Palmans overleden, de echtgenoot van Jeanne Simons. Hij was 88 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uiitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Begroeting: bij Bèr thuis, Nieuwstraat 44, dit weekend telkens tussen 14 en 19u of na de avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tom Schouteden overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Bocholt - Tom Schouteden overledenZoals gemeld is op 1 januari Tom Schouteden (39) overleden, de echtgenoot van Ine Wienen. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-20u) in funerarium Creemers aan de Belgebergstraat 5 in Kaulille. Na afloop is er een samenzijn in de kantine van Tennisclub Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencremeers.be.

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Bocholt - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

EMJ zoekt gastgezinnen

Vrijdag 4 januari 2019
Bocholt - EMJ zoekt gastgezinnenAan de 67ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd nemen van 3 tot en met 5 mei bijna 100 ensembles en orkesten uit 29 landen deel. Voor ongeveer 1.800 deelnemers én juryleden zoekt het EMJ overnachtingsmogelijkheden in Pelt en omliggende gemeenten.
Van een gastgezin wordt verwacht dat het een warme opvang biedt aan één of enkele kinderen, jongeren of volwassenen, uiteraard volgens eigen voorkeuren en mogelijkheden. Gastfamilies kunnen zelf aangeven of ze (…) Het hele nieuwsbericht

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Bocholt - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Bocholt - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Winkelen in Nederland wat duurder

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Sinds 1 januari is in Nederland het lage btw-tarief van 6 procent opgetrokken naar 9 procent. Onder meer boodschappen, kranten, boeken, tijdschriften en medicijnen zijn daardoor duurder geworden.

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Bocholt - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Bocholt - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Bocholt - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen