Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - NHC vangt in beslag genomen dieren opZoomHet Natuurhulpcentrum (NHC) heeft de jongste tijd heel wart dieren opgevangen die afkomstig zijn van inbeslagnames, onder meer vier rode wouwen, een Amerikaanse oehoe en twee bergcaracara's. Op één locatie werden grote vogels aangetroffen die in kleine, haastig opgezette kooien zaten. Ook zijn onder twee servals en zes roodbroekdwergvalkjes (foto) en vijftien tarantula's opgevangen.
Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Bocholt - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (84) gewond bij botsing

Woensdag 31 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Oudsbergen botsten deze voormiddag een auto en een bestelwagen. Een 84-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Ineke Russel overleden

Woensdag 31 juli 2019
Bocholt - Ineke Russel overledenZondag is Ineke Russel overleden, de echtgenote van Jack Russel. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Tweede ronde Beker van België

Woensdag 31 juli 2019
Bocholt - Tweede ronde Beker van BelgiëZoomIn de tweede ronde van de Beker van België voetbal neemt Koersel het op tegen Waver. Heur-Tongeren maakt de verplaatsing naar Montignies. Bocholt ontvangt Villers. Helson geeft thuis Vlaamse Ardennen partij. Esperanza Pelt moet naar Termien.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Mathieu Kuppens overleden

Dinsdag 30 juli 2019
Bocholt - Mathieu Kuppens overledenIn zijn woonst in Kaulille is Mathieu Kuppens, de echtgenoot van Reinhilde Vaesen, gisteren onverwacht overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Man (77) gewond bij botsing

Dinsdag 30 juli 2019
Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfietser is gisterennamiddag rond 16 uur een 77-jarige man uit Bocholt gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Witte Torenwal in Bree.

Weg met bromfiets

Dinsdag 30 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning op de Gruitroderkiezel in Bree is een bromfiets gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Bocholt - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Bocholt - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Kampvuren blijven verboden

Maandag 29 juli 2019
Ondanks de regen van afgelopen weekend blijven open vuren zeer gevaarlijk en dus verboden. Dat meldt de Hulpverleningszone Noord-Limburg aangaande het houden van kampvuren.

Kabels gestolen uit bedrijf

Maandag 29 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een diefstal vastgesteld in een bedrijf op het Industrieterrein Kanaal-Noord in Bree. Dieven gingen er aan de haal met koperen kabels.

Bocholt verslaat Echt

Zondag 28 juli 2019
Bocholt - Bocholt verslaat EchtBocholt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Echt VV gewonnen met 2-0. Bertjens en Axel Maes maakten de doelpunten. Bocholt heeft ook een nieuwe speler aangetrokken: middenvelder Dylan Goulding (20) van Roda JC.
Kort nieuws van bij de buren
Een 44-jarige man uit Oudsbergen, een 45-jarige man uit Maasmechelen en een 27-jarige Genkenaar zijn gisteren gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Genk.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Bocholt - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Bocholt - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Weg met juwelen

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten juwelen buit in een woning aan de Lillerbaan in Peer. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Bocholt - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...
Kort nieuws van bij de buren
De brand van een haag aan het kerkenpaadje in Gruitrode heeft gisterenavond heel wat schade aangericht aan een woning en een chalet. De blussingswerkzaamheden namen geruime tijd in beslag. De oorzaak van de brand is niet gekend.
De blauwalg die gisteren in het kanaal Bocholt-Herentals werd aangetroffen en waarvan we gisteren melding maakten, is giftig. Dat heeft de Vlaamse Milieumaatschappij bekendgemaakt na onderzoek. In het kanaal van Beverlo blijkt het om groenalgen te gaan die niet toxisch zijn.
De gouverneur heeft nu het captatieverbod uiitgebreid: binnen een straal van 100 meter van de blauwalgdrijflaag is het verboden water te capteren voor het besproeie van (…) Het hele nieuwsbericht

Windhoos beschadigt daken

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bree zijn vanavond meerdere daken beschadigd door een windhoos. Op enkele plaatsen is ook de elektriciteit uitgevallen. Minstens 40 auto's liepen hagelschade op.

Ingebroken in loods

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Kinrooi is ingebroken in een loods in Grootbeersel. De daders gingen aan de haal met werkmaterialen en paardenmateriaal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Bocholt - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Tegen openslaand portier van auto

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 51-jarige fietsster uit Peer reed deze voormiddag in de Stationsstraat in Leopoldsburg tegen het openslaand portier van een auto. Zij werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Twee portefeuilles gestolen

Donderdag 25 juli 2019
In een woning op de Bocholterkiezel in Bree maakten inbrekers twee portefeuilles buit. De diefstal is vandaag gepleegd.

Motorrijder (30) gewond bij val

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een 30-jarige motorrijder uit Peer ten val gekomen in de Hermeslaan in Genk. Hij raakte daarbij gewond.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Blauwalg in het kanaal

Donderdag 25 juli 2019
Bocholt - Blauwalg in het kanaalZoomIn het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo is er blauwalg vastgesteld, melden de Vlaamse Waterweg en het provinciebestuur. Blauwalg is een gevaarlijke bacterie voor mens en dier. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel of het de toxische variant is, maar je vermijdt het kanaal best voor recreatieve activiteiten (kajakken, vissen,...). Zwemmen in het kanaal is sowieso al verboden. Ook voorzichtig in andere open waters want blauwalg kan zich makkelijk verplaatsen. Blauwalg

Camper uitgebrand

Woensdag 24 juli 2019
Aan de Groenstraat in Tongerlo (Bree) is een camper uitgebrand. Dat gebeurde deze namiddag. De oorzaak van de brand is accidenteel.

Gelijkspel voor Bocholt

Woensdag 24 juli 2019
Bocholt - Gelijkspel voor BocholtDe oefenwedstrijd tussen Bree-Beek en Bocholt is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. De eindstand was al aan den rust bereikt. Devon Maes maakte het Bocholtse doelpunt.

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Bocholt - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Bocholt - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Bocholt - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Radio gestolen

Dinsdag 23 juli 2019
Dieven gingen met een radio aan de haal in een woning aan de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Bocholt - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Bocholt - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Bocholt - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...
Bocholt - Drie nieuwe speelsters bij Bocholt VVDe damesploeg van Bocholt VV kan rekenen op drie nieuwe speelters: Kim Vercoelen, Ilse Boonen en Sanne Vantuel. Sien Vandersanden verlaat de club: zij gaat de kleuren van KRC Ladies Genk verdedigen.

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Bocholt - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Bert Coenen overleden

Zondag 21 juli 2019
Bocholt - Bert Coenen overledenOp 10 juli overleed Bert Coenen, hoofdinspecteur bij politie Carma. Hij was 57 jaar en laat zijn echtgenote en drie kinderen na.

Inbraak in eethuis

Zondag 21 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Peerderbaan in Bree is ingebroken in een eethuis en aanpalende woning. Er is geld gestolen.

Bocholt VV trekt targetman aan

Zaterdag 20 juli 2019
Bocholt - Bocholt VV trekt targetman aanBocholt VV heeft een targetman aangetrokken: Irvingly Van Eijma. De 25-jarige kwam eerder onder meer uit voor RKC Waalwijk. Hij tekende een overeenkomst voor één jaar.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Bocholt - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Bocholt - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Bocholt - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Bocholt - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Bocholt - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

18-jarige steelt tractor

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 18-jarige jongeman uit Oudsbergen is vanochtend gearresteerd na diefstal van een tractor. De jongeman beschikte niet over een geldig rijbewijs en was onder invloed van drank en drugs. Politie CARMA kreeg een melding van een gestolen tractor op een boerderij in de Klein Stukkenstraat in Bree. De eigenaar hoorde omstreeks 6 uur in de ochtend zijn tractor vertrekken en sprong in de wagen om er achteraan te rijden. In de Luytenstraat merkte de dief hem op en stopte hij langs de kant van de weg. Even later (…) Het hele nieuwsbericht

Twee diefstallen

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bree zijn twee diefstallen gepleegd: van een zendmast op 't Hasseltkiezel zijjn acht battterijen gestolen en in de buurt is een waterstandpijp gestolen op een festivalweide.

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Bocholt - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Bocholt - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Bocholt - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Bocholt - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Mariaziekenhuis bij top borstkankercentraZoomHet Mariaziekenhuis in Pelt behoort nog steeds bij de beste van Vlaanderen waar het gaat om borstkankerbehandeling. Dat blijkt uit de gegevens van de borstkankercentra die door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg zijn verzameld. 91% van de in het Mariaziekenhuis behandelde vrouwen heeft een overlevingskans van meer dan 5 jaar. Dit cijfer is zeer goed en hetzelfde als de voorgaande jaren. 
Wie de website van zorgkwaliteit.be doorspit, krijgt bij een aantal cijfers echter (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Bocholt - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Bocholt - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Bocholt - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Lemmens overleden

Dinsdag 16 juli 2019
Bocholt - Alda Lemmens overledenZondag is Alda Lemmens overleden, de echtgenote van Henri Bloemen. Zij was 88 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt. waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Dieven maken gat in omheining

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het terrein van een bedrijf aan de Nobelstraat in Hamont hebben dieven een aanhangwagen gestolen. Daarop lag meetapparatuur en een waterpomp. Om bij de aanhangwagen te geraken hadden de dieven een gat in de omheining geknipt. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Bocholt - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Bocholt - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Stroomkabels gestolen

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Meeuwerkiezel in Bree zijn vier stroomkabels gestolen.De diefstal is vandaag vastgesteld.
Bocholt - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Tegen boom: bestuurder omgekomenOp de weg tussen Kinrooi en Neeroeteren belandde deze namiddag een auto tegen een boom. De bestuurder, de 22-jarige Stan Caris uit Neeroeteren, overleefde de klap niet. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.
Kort nieuws van bij de buren
In de Regenboogstraat in Bree heeft gisterenavond klimop tegen een huisgevel vuur gevat. De stenen openhaard die als barbecue werd gebruikt staat dicht bij de gevel.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Bocholt - Drie spelers weg bij KFC KaulilleDrie spelers verlaten KFC Kaulille: Tom Rooyakers trekt naar Peer SV, Raf Hermans naar FC Eksel en Randy Kiana naar Hechtel.

De helende kracht van een piano

Zaterdag 13 juli 2019
Vandaag gelezen
"In het revalidatiecentrum werd een patiënt opgenomen die al jarenlang piano speelde. Tijdens zijn maandenlange verblijf kon hij dat niet doen omdat er geen piano was. De pianolerares merkte al snel op dat het welzijn van haar leerling zienderogen achteruitging omdat hij zich niet meer kon bezighouden met zijn grote passie. Het centrum wilde hier iets aan doen en besliste een elektrische piano te kopen. Ook andere patiënten merkten de piano op en genieten nu af en toe van een muzikaal momentje."
(Gelezen in het jaarverslag van het Mariaziekenhuis)

Meijel wint OLS

Zaterdag 13 juli 2019
Grensgevallen
Schutterij Sint-Willibrordus uit het Nederlands-Limburgse Meijel heeft zaterdag het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum gewonnen door Venray te verslaan. De schutterij uit Meijel mag in 2020 het OLS organiseren. 
Bocholt - Definitieve reeksindeling derde prov. BZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt: Anadol, Breugel, Gestel, Ham United, Hechtel, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Sp. Lille, Linkhout, V. Lommel, Lummen, Meldert, Peer SV, Wijchmaal, Zelem.

Fietser vrij zwaar gewond

Vrijdag 12 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op de Hamonterweg in Neerpelt. De fietser werd daarbij vrij zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Bocholt - Definitieve reeksindeling 2de Prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.
Het aantal zelfstandigen in Bocholt zit duidelijk in de lift. Er zijn er nu al meer dan 1.300, zo'n 150 meer dan tien jaar geleden.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Bocholt - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...
Kort nieuws van bij de buren
In de Boneputstraat in Bree is ingebroken bij VBC Computers. De daders gingen met enkele laptops en gsm's aan de haal. Ze hebben in de winkel ook vernielingen aangericht.

Ongevallen met everzwijnen

Donderdag 11 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend reed een autobestuurder vijf everzwijnen aan op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De dieren kwamen daarbij om. De chauffeur bleef ongedeerd. Zijn auto werd zwaar beschadigd. Vanavond konden op dezelfde weg drie autobestuurders overstekende evers niet ontwijken. Een paar dieren kwamen om.
Bocholt - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (56) gewond bij ongeval

Woensdag 10 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
De 56-jarige fietser D.R. uit Kinrooi is gisterennamiddag rond 15.30 uur gewond geraakt toen hij tegen het openslaand portier van een auto reed. Het ongeval gebeurde in de Kruisveldstraat in Dilsen.

Brand in achterbouw

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Eekhoornstraat in Oudsbergen ontstond gisterenavond brand bij het wegbranden van een wespennest. Het vuur sloeg over naar een achterbouw. Er is voornamelijk schade aan hetdak.

Weg met oldtimer

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de oprit van een woning aan de Weertersteenweg in Kinrooi is een oldtimer gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Man (29) gewond bij botsing

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten vanmorgen rond 7 uur twee auto'sL Een 29-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Fiets uit tuin gestolen

Maandag 8 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Saffierstraat in Bree is een fiets uit een tuin gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.
In het Nederlands-Limburgse Sevenum is vandaag het Oud-Limburgs Schuttersfeest van start gegaan. Tot dusver zijn de schutterijen Sint-Sebastiaan, Sint-Joris en Sint-Jozef, respectievelijk uit SHLille, Kaulille en Lommel, uitgeschakeld. UPDATE Er gaat slechts één Belgische schutterij door naar de volgende kavelronde, komende zaterdag: Sint-Elisabeth uit Stokkem.
Bocholt - Negen nieuwe spelers bij RC ReppelRC Reppel heeft negen nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Kai Vossen (Opglabbeek); Bart Janssen (Maasland NO); Niels Bussels (SWL Maaseik); Bart Nouwen (zonder club); Maico Bogaerts (Meeuwen SK), Cisse Peeters (Hamont '99) én Teun Winters, Lars Loos en Jelle Kusters (Beek-Bree).
Bocholt - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Els Rutten overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Bocholt - Els Rutten overledenDonderdag is Els Rutten overleden, de echtgenote van Paul Linssen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Annie Ruijten overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Bocholt - Annie Ruijten overledenWoensdag is Annie Ruijten overleden, de echtgenote van Pierre Schouteden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fiets gestolen op Nevenplein

Vrijdag 5 juli 2019
Op het Nevenplein gingen onbekenden met een fiets aan de haal. De diefstal is deze voormiddag gepleegd.

Drie gewonden bij botsing

Vrijdag 5 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen zijn gisteren rond 17 uur drie gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding. De slachtoffers zijn uit Peer en Genk.

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Bocholt - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Bocholt - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Bocholt - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Houbrights overleden

Vrijdag 5 juli 2019
Bocholt - Maria Houbrights overledenWoensdag is Maria Houbrights overleden, de echtgenoot van Tony Hendrix. Zij was 68 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zaterdag (18 uur) is er een avondwake in  de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Bocholt - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree gebeurde deze voormiddag rond 11 uur een ongeval tussen een auto en een voetganger. Deze laatste, een 64-jarige man uit Bree, raakte daarbij gewond. In de Rodekruislaan botsten gisterenavond rond 19 uur twee auto's. Daarbij werd een man uit Kinrooi gewond.
Bocholt - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Bocholt - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Auto's botsen: één gewonde

Woensdag 3 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Oude Stramproyerweg en de Hunselerstraat in Kinrooi. Daarbij viel één gewonde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Bocholt - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)
Bocholt - Vestiville: oproep aan leveranciersDe politie Lommel vraagt alle gedupeerde leveranciers van Vestiville 2019 om zich zo snel mogelijk bij de opsporingsdienst te willen melden voor de vrijwaring van hun rechten en de noden van het onderzoek. U kan politie Lommel bereiken tijdens de kantooruren op het algemeen nummer 011 399 899 of via een e-mail aan recherche[!]politie.lommel.be.
Bocholt - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Politie zoekt potloodventer

Dinsdag 2 juli 2019
Gisterenavond werd een fietsende dame met een potloodventer geconfronteerd in de Teewisstraat in Opglabbeek. De vrouw negeerde de man en fietste verder maar de man liep haar achterna. De vrouw wist echter te ontkomen. De politie spoort de potloodventer op.

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Bocholt - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
"Het Mariaziekenhuis spreekt", een reeks infonamiddagen over veel voorkomende gezondheidsproblemen, voor een breed publiek, gegeven door artsen, is al aan haar zesde seizoen toe. Dit jaar zijn volgende sessies gepland:
· Tintelende handen en brandende voeten - 12 september 2019
· Grootouders en kleinkinderen - 14 november 2019
· Spoed: hoe werkt dat eigenlijk? - 23 januari 2020
· Vertigo: waar draait het om? - (…) Het hele nieuwsbericht
In juli en augustus rijdt de dagelijkse ICT-trein Neerpelt-Blankenberge (en terug) weer. Dat meldt de Facebookpagina "Trein Weert-België". Op weekdagen is de regeling als volgt:
- Neerpelt vertrek 07:47u, Blankenberge aankomst 10:54u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u
Op zaterdag, zon- en feestdagen:
- Neerpelt vertrek 07:58u, Blankenberge aankomst 10:59u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u.
Deze vakantietrein heeft dus niet Hamont als vertrekstation of eindbestemming.
Bocholt - Mariaziekenhuis lanceert website op kindermaatZoomHet Mariaziekenhuis heeft een website op kindermaat gelanceerd om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun doktersbezoek of opname. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, wil men de drempel verlagen.
De website is bedoeld voor alle leeftijden. Voor kinderen jonger dan zes jaar zijn vooral de visuele aspecten belangrijk: ouders kunnen het (…) Het hele nieuwsbericht

Vaatwasser vat vuur

Maandag 1 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Roodakkerstraat in Opitter (Bree) heeft vanochtend een vaatwasser vuur gevat. Het toestel is totaal vernield. In de keuken is er ook rookschade.
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.
Bocholt - Ook op afspraak in het politiekantoorVanaf vandaag kan je in het politiekantoor in Bocholt ook op afspraak terecht. Dit is natuurlijk voor niet-dringende politiehulp. Op afspraak kan op dinsdag en woensdag, telkens van 9 tot 17. Op maandag, donderdag en vrijdag kan je nog steeds zonder afspraak terecht tijdens de openingsuren (9-11u30).
Hoe kan je een afspraak maken? Via de website www.politiecarma.be > Online afspraak. Kies de agenda van gemeente Bocholt, vul enkele persoonlijke gegevens in, kies een onderwerp voor de afspraak en selecteer een tijdsblok.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen