Het overige nieuws

Camera's gestolen

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Hoenrikstraat in Peer zijn twee camera's en een horloge gestolen. De diefstal is gisterenavond gepleegd.

Auto tegen boom: man (44) gewond

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Campstraat in Oudsbergen botste vanochtend rond 5.40 uur een auto tegen een boom. Een 44-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Vrouw (64) gewond bij botsing

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.25 uur gebeurde er een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de Hamonterweg in Bree. Daarbij werd een 64-jarige vrouw uit Bree gewond.
Grensgevallen
Op carnavalszaterdag 22 februari is het in grote delen van het centrum van Eindhoven verboden met een glas, fles of blikje in de hand rond te lopen. Wie dat toch doet, riskeert een boete van 95 euro. Ook in cafés is het gebruik van glas en blik die dag én nacht taboe. Veiligheidsglas mag wél gebruikt worden.

Jan Vleeschouwers overleden

Vrijdag 31 januari 2020
Bocholt - Jan Vleeschouwers overledenWoensdag is Jan Vleeschouwers overleden, de weduwnaar van de in 1974 overleden Annie Walraven en de levensgezel van Conny Verbeucken. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Gouverneur schenkt Limburg 120 eiken

Donderdag 30 januari 2020
Bocholt - Gouverneur schenkt Limburg 120 eikenZoomProvinciegouverneur Herman Reynders, die na vandaag uit zijn functie treedt, schenkt uit eigen zak 120 inlandse eiken weg aan de Limburgse gemeenten en organisaties waarmee hij tijdens zijn tienjarig gouverneurschap samenwerkte. Dat werd vandaag bekend tijdens een afscheidsplechtigheid in het provinciehuis. Reynders zelf kreeg van de deputatie de eremedaille van de provincie aangeboden en een leerstoel in de UHasselt. 

Een Merovingische stortbeker

Donderdag 30 januari 2020
Bocholt - Een Merovingische stortbekerZoomIn de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is momenteel deze Merovingische 'stortbeker' te zien, die deel uitmaakt van de collectie.  Hij kan niet rechtop staan. Je houdt de volle beker vast, drinkt hem in één teug leeg en zet hem omgekeerd neer. Hij kwam uitstekend van pas om tijdens een drinkpartij grote hoeveelheden wijn, bier of mede te verzetten. Momenteel vind je geen Merovingische voorwerpen in de permanente tentoonstelling. Daar komt verandering in, want het museum bereidt een nieuwe opstelling voor. Daarin krijgt deze beker zeker een plaats, zeggen ze bij het museum. (Foto GRM)

Limburgse verhalen uit Congo gezocht

Donderdag 30 januari 2020
Bocholt - Limburgse verhalen uit Congo gezochtZoomDit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Deze rondreizende expo start dit najaar in Het Stadsmus. De tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek. Voor deze expo verzamelt Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, samen met de andere projectpartners, persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen die dateren (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een 56-jarige vrouw uit Bree is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hoevenzavellaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.45 uur.
Vandaag zakte Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir af naar het justitiehuis van Hasselt om samen met onder meer procureur des Konings Guido Vermeiren de kersverse parketsectie M onder de loep te nemen. Deze sectie zet sterk in op een lokaal lik-op-stukbeleid. Parketmagistraten en justitieassistenten werken samen met de politie om veelvoorkomende misdrijven zoals diefstallen of vernielingen maar sinds kort eveneens partnergeweld en (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in achterbouw

Donderdag 30 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brand in achterbouwDeze voormiddag heeft een zware brand gewoed in een achterbouw aan de Vostertstraat in Bree. De brand ontstond in de sauna. De veranda is uitgebrand en de woning leed rookschade waardoor deze onbewoonbaar is. De hond van het gezin bleef in de brand.

Stem op Rian Snoeks

Donderdag 30 januari 2020
Bocholt - Stem op Rian SnoeksZoomNog tot deze namiddag 16u kan men op de website van Studio Brussel stemmen op kandidaten die in de finale zitten van "De Nieuwe lichting". De enige Limburger in die finale is Peltenaar Rian Snoeks (16), die barst van het talent en eind vorig jaar de eerste editie van "Sound track" won, de opvolger van Limbomania. Als elke Internetgazetlezer op Rian stemt, dan wint hij die finale!

5.500 verpleegkundigen te kort

Donderdag 30 januari 2020
Belgische ziekenhuizen zijn onderbezet, blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Dat meldt De Tijd. Om veilig te kunnen werken mag een verpleegkundige maximaal voor acht patiënten zorgen. Een Belgische verpleegkundige heeft evenwel gemiddeld 9,4 patiënten onder zijn hoede. Verpleegkundige is een knelpuntberoep en volgens de ziekenhuizenkoepel Zorgnet-Icuro is voor elke drie vacatures slechts één kandidaat ter beschikking. Om aan de norm te komen zijn er 5.500 extra mensen nodig.
Bocholt - Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertZoomScholengroep Limburg Noord zal voortaan bestaan onder de naam Scholengroep GO! Xpert. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de personeelshappening van de scholengroep. Deze vond plaats in De Soeverein te Lommel. De happening werd georganiseerd in het kader van teamspirit, educatie en innovatie. Op het programma van deze boeiende namiddag stonden stand-upcomedian Erhan Demirci, algemeen directeur van de PXL Ben Lambrechts en afgevaardigd bestuurder van het GO!, Raymonda Verdyck. Deze laatste (…) Het hele nieuwsbericht
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Zoom

Tariefaanpassingen bij De Lijn

Woensdag 29 januari 2020
Bocholt - Tariefaanpassingen bij De LijnOp 1 februari - zaterdag e.k. - past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hier. Een belangrijke wijziging is dat je vanaf 1 juli 2020 geen vervoerbewijzen meer kan kopen bij de chauffeur.

Meer ongevallen aan overwegen

Woensdag 29 januari 2020
Bocholt - Meer ongevallen aan overwegenZoomVorig jaar zijn er in Limburg drie ongevallen aan overwegen gebeurd. In 2018 was dat er maar één. Dat blijkt uit de cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.
Vlaams minister voor Platteland Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende weken samenzitten met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en de grootbanken om de uitrol van neutrale geldautomaten te bespreken. Dat antwoordde ze vandaag in de Commissie Landbouw en Plattelandsbeleid op vragen over het verdwijnen van geldautomaten in plattelandsgemeenten. Onlangs namen vier grootbanken het initiatief om vanaf 2021 te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in België. Tegen 2025 zou (…) Het hele nieuwsbericht

Harie Westhovens overleden

Woensdag 29 januari 2020
Bocholt - Harie Westhovens overledenZondag is de uit Kaulille afkomstige Harie Westhovens overleden, levensgezel van wijlen Monique Van der Donck. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Maaseik.

Nieuw: Laberma Consulting

Woensdag 29 januari 2020
Erwin Berger uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Laberma Consulting opgericht met zetel aan de Pastoor Langensstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings en het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand aan ondernemingen.

Zacht en wisselvallig

Woensdag 29 januari 2020
Weerbericht
Bocholt - Zacht en wisselvalligIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw recordhoge waarden. 
Morgen nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht

Bomen kappen vanwege de letterzetter

Woensdag 29 januari 2020
Bocholt - Bomen kappen vanwege de letterzetterZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat dit voorjaar op enkele plekken een veiligheidskap uitvoeren om de problematiek van de letterzetter aan te pakken. Deze kever is er in opmars en tast sparren en andere naaldbomen aan. Omdat deze na verloop van tijd afsterven en omvallen, moeten ze worden verwijderd, zegt het AWV.
De impact van de veiligheidskap zal het grootst zijn op de middenberm van de N74 in (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in appartementsgebouw

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brand in appartementsgebouwVanavond ontstond brand in een appartementsgebouw aan de Siemenslaan in Bree. De brand heeft grote schade aangericht. De vier appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Scooterrijder (17) gewond

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 17-jarige scooterrijder uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hoevenzavellaan in Genk. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.
Bocholt - Sthep dienstencheques valt in de prijzenZoomWie thuis is in de regio Limburg heeft waarschijnlijk al van Sthep gehoord. Deze gedreven organisatie biedt naast een poetsdienst ook gezinshulp aan. Na jaren rustig groeien en volop in te zetten op het welzijn van de medewerkers, won Sthep de Liantis-award in de categorie personeelsbeleid. (Wendy Janssen)

Henri Vrolix overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Bocholt - Henri Vrolix overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Henri Vrolix overleden, de echtgenoot van Christine Lipkens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zes ongevallen veroorzaakt

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zes ongevallen veroorzaaktDe politie heeft afgelopen nacht een vrachtwagenchauffeur die op zijn rit van Sint-Huibrechts-Lille via Achel, de Grote Heide en Overpelt-Fabriek zes verkeersongevallen veroorzaakte uit het verkeer geplukt. De man was onder invloed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Bij de ongevallen zijn geen gewonden gevallen.

Dode op Noord-Zuidverbinding

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noord-Zuidverbinding in Neerpelt heeft vanochtend een 34-jarige man uit Beringen de controle over het stuur verloren en is via de middenberm tegen een vrachtwagen gereden die in tegenovergestelde richting reed. De man bezweek aan de opgelopen verwondingen. Het parket Limburg gelastte een verkeersdeskundige met een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Koolmees meest gespotte vogel

Dinsdag 28 januari 2020
Bocholt - Koolmees meest gespotte vogelZoomDe koolmees was de meest gespotte vogel tijdens het vogeltelweekend.
Bocholt - Eindelijk .. (Koning) Albert II uit de kast ..ZoomFobie volgt ook nu weer de actualiteit op de voet.
Het is maar dat je 't weet
Volgens Test Aankoop is wierook even schadelijk als een sigaret. “Natuurlijk", "positieve energie", "zuiverend": wierookstokjes en -kegels worden erg weldadige eigenschappen toegeschreven en worden vaak geassocieerd met welzijn en zen meditatie. Maar of ze nu een natuurlijke of synthetische oorsprong hebben, van zodra je wierook aansteekt, verspreiden er zich, naast een aangename geur, tal van ongewenste en soms erg schadelijke stoffen in huis, zo blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Vangerven overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Bocholt - Tho Vangerven overledenZaterdag is Tho Vangervenoverleden, de weduwe van de in 2010 overleden Jef Vangompel. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jean Oris overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Bocholt - Jean Oris overledenZondag is in WZC De Voorzienigheid in Bocholt de uit Achel afkomstige Jean Oris overleden, de echtgenoot van Maria Goijens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jaak Kusters overleden

Maandag 27 januari 2020
Bocholt - Jaak Kusters overledenOp 22 januari overleed de uit Bocholt afkomstige en in Kessel-Lo woonachtige Jaak Kusters, de echtgenoot van Mia Van Mierloo. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Pues in Winksele-Delle (Herent).
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - Beringen 1-3In eerste provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd Bocholt - Beringen geëindigd op 1-3. Aan de rust was de stand 1-2.
In het handbal eerste nationale dames heeft Bocholt met 18-31 verloren van Eynatten. In de rangschikking staat Bocholt vijfde. In tweede nationale (mannen) verloor Bocholt met 26-25 in Sint-Truiden.
Bocholt - 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijdZoomOp 27 januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger het Duitse nazi-vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Holocaust Memorial Day herdacht zal worden. Vandaag dus. (foto: Jos Bollen)

De visie van Fobie

Zondag 26 januari 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zwaar verlies voor Kaulille

Zondag 26 januari 2020
Bocholt - Zwaar verlies voor KaulilleKaulille FC verloor vanmiddag met 0-4 van SK Meldert. Kaulille speelt zondag uit bij Kattenbos Sport.

Reppel speelt gelijk tegen Eksel

Zaterdag 25 januari 2020
Bocholt - Reppel speelt gelijk tegen EkselRC Reppel heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen KFC Eksel. Zaterdag moet RC Reppel naar KFC Hamont 99.

Welkom, wolf III

Zaterdag 25 januari 2020
Bocholt - Welkom, wolf IIIZoomDe vereniging "Welkom Wolf" vermoedt dat er een derde wolf rondloopt in de Antwerpse of Limburgse Kempen. (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Bocholt - Halen 5-0

Zaterdag 25 januari 2020
5-0: dat is de uitslag van de zaalvoetbalwedstrijd Borussia Bocholt - Caf DKK Halen in vierde provinciale A. Borussia Bocholt staat aan de leiding.

Jeannine Verpoorten overleden

Zaterdag 25 januari 2020
Bocholt - Jeannine Verpoorten overledenDonderdag is in Lozen (Bocholt) de uit Lommel afkomstige Jeannine Verpoorten overleden, de echtgenote van Raymond Van Gompel. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

De visie van Fobie

Vrijdag 24 januari 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Cash geld en juwelen gestolen

Vrijdag 24 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is een inbraak gepleegd in een woning aan de Veeweidestraat. Onbekenden gingen aan de haal met cash geld en juwelen.

Thoke Loos overleden

Vrijdag 24 januari 2020
Bocholt - Thoke Loos overledenIn het rusthuis in Peer is gisteren de uit Achel afkomstige Thoke Loos overleden, de weduwe van Willem Sontrop. Ze was 94 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Esperanza Pelt - Bocholt 3-4

Donderdag 23 januari 2020
Esperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Bocholt VV verloren met 3-4. Aan de rust was de stand 2-2.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Donderdag 23 januari 2020
Bocholt - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Twee winkeldieven gearresteerd

Donderdag 23 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twee winkeldieven gearresteerdTwee mannen zijn gisteren betrapt op een winkeldiefstal in een handelszaak in de Toleikstraat in Bree. Het duo wordt gedagvaard in snelrecht. De politie kreeg gisteren rond 14 uur een oproep binnen van een winkeldiefstal in de kledingzaak. Vier personen werden staande gehouden door het winkelpersoneel nadat het alarm was afgegaan. Twee personen besloten om de komst van de politie niet af te wachten en vluchtten weg in een auto. Een 25-jarige man en een 21-jarige vrouw bleven wel ter plaatse en werden door (…) Het hele nieuwsbericht

Leen Simons overleden

Donderdag 23 januari 2020
Bocholt - Leen Simons overledenDinsdag is de uit Kaulille afkomstige Leen Simons overleden, de weduwe van Jozef Oyen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Centrum.

Industriesneeuw?

Woensdag 22 januari 2020
Vandaag gezien
Bocholt - Industriesneeuw?ZoomHad jij al gehoord van industriesneeuw? Op veel plaatsen in Limburg was het deze ochtend wit, door zogenaamde industriesneeuw. Weerman Eric Goyvaerts legde het vanochtend uit in Start Je Dag bij Radio 2 Limburg: "De mist of sneeuw vanochtend zijn hele fijne druppels rond stofdeeltjes. Dus hoe meer stofdeeltjes, hoe meer van die mist. En als het dan nog heel koud is, worden het sneeuwvlokjes. Die stofdeeltjes, die vervuilde lucht, komen uit Duitsland, uit het Ruhrgebied. Daarom noemen ze zo'n (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Dinsdag 21 januari 2020
Bocholt - KMI waarschuwt met code geelDeze nacht verwacht het KMI opnieuw op verschillende plaatsen vorming van mist. Die mist kan soms dicht zijn en de zichtbaarheid terugdringen tot minder dan 500m, of lokaal minder dan 200m. Bovendien is het opletten voor lichte vorst, waardoor de mist kan aanvriezen en het verkeer kan bemoeilijken.

De visie van Fobie

Dinsdag 21 januari 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij aanrijding

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de N76 in Oudsbergen. Eén wagen belandde na de klap in de gracht, de andere tegen een paal. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden.

Elk jaar meer drugsdoden

Dinsdag 21 januari 2020
Bocholt - Elk jaar meer drugsdodenHet aantal drugsdoden in onze provincie blijft de laatste vijf jaar stijgen. De meeste slachtoffers zijn mannen. Vorig waren er 9 drugsdoden, 4 jaar geleden waren er dat 6. Het jongste slachtoffer vorig jaar was amper 22 jaar. (Radio 2)

De visie van Fobie

Maandag 20 januari 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Na branden nu overstromingen in Australië...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Alcoholcontroles op vier locaties

Maandag 20 januari 2020
Bocholt - Alcoholcontroles op vier locatiesZaterdagavond heeft de poliie CARMA een alcoholcontrole opgezet in Bocholt, Oudsbergen, Genk en Zutendaal. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Twee bestuurders reden onder invloed van drugs. Twee andere bestuurders hadden geen geldig rijbewijs. Eén bestuurder was in het bezit van drugs.

Mathieu Jaeken overleden

Maandag 20 januari 2020
Bocholt - Mathieu Jaeken overledenEen dag na zijn 84ste verjaardag is vrijdag de uit Bocholt afkomstige Thieu Jaeken overleden, de echtgenoot van Bertha Cornelissen. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Akker- en weidevogels bedreigd

Maandag 20 januari 2020
Het aantal akker- en weidevogels in onze provincie blijft jaar na jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit tellingen van de vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Soorten als de grauwe gors, kiewit en grutto zijn zo goed als uitgestorven in onze provincie. Ook de nachtegaal werd nog nauwelijks gespot.

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020
Vandaag gezien
Bocholt - Blue MondayZoomVandaag is het 'blue monday', een benaming voor de meest deprimerende dag van het jaar. Die valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue" (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge luchtdruk

Maandag 20 januari 2020
Bocholt - Hoge luchtdrukHet weer staat in het teken van hoge luchtdruk. Daardoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door.
Vandaag starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen vriest het licht tijdens de ochtend. Vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.
Woensdag wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.
De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken domineren en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.
(Michel Nulens – Meteoservices)
In eerste provinciale van het damesvoetbal hebben Beringen en Bocholt 0-0 gelijk gespeeld.

Fikse buit in appartement

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kruittorenwal in Bree is gisteren ingebroken in een appartement. De dieven gingen met geld, juwelen, een laptop, een tablet en een spelcomputer aan de haal.

Gelijkspel voor Reppel

Zondag 19 januari 2020
Bocholt - Gelijkspel voor ReppelRC Reppel is vandaag op het veld van Lutlommel niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Kaulille FC ging met 1-3 winnen op het veld van Eendracht Zelem.

Bocholter verslaat Hades

Zaterdag 18 januari 2020
Bocholt - Bocholter verslaat HadesBocholter heeft Hades Kiewit Hasselt geklopt met 1-0. Bocholter speelt zijn volgende wedstrijd in Vosselaar.

Nieuwe vennootschap: MJ Flooring

Zaterdag 18 januari 2020
Miguel Jeurissen (33)uit Bocholt heeft de besloten vennootschap MJ Flooring opgericht met zetel aan de Toekomststraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het plaatsen van behang en het schilderen van gebouwen.

Jaak Wetsels overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Bocholt - Jaak Wetsels overledenIn Zonhoven is woensdag de uit Bocholt afkomstige Jaak Wetsels overleden, de weduwnaar van de in november overleden Hilde Pinxten. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven. Begroeting: maandag (19.30-20 uur).

Kruispunt Bree wordt aangepakt

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een aantal maatregelen uitvoeren om het kruispunt van de Hamonterweg (N76) en de Sportlaan in Bree extra te beveiligen. Uit de analyse van de aanrijdingen op het kruispunt het afgelopen jaar blijkt dat deze hoofdzakelijk op één specifiek punt plaatsvonden. De acties zetten in op het snelheidsgedrag op de Hamonterweg en het verduidelijken van oversteekbewegingen op het kruispunt Sportlaan. Enkele weken geleden vielen er nog twee doden bij een verkeersongeval op (…) Het hele nieuwsbericht

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Bocholt - Bronzen tenenZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal (Peer) zijn twee schapen doodgebeten. Ze liepen in een weide aan de Diestersedijk. De kadavers zijn vandaag aangetroffen. Natuur en Bos is met een onderzoek gestart. Of het doden van de schapen het werk is van wolven, is nog niet geweten.

Zestienjarige fietsster gewond

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Centrumstraat in Oudsbergen raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit Oudsbergen in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Twee gewonden in Fabriekstraat

Donderdag 16 januari 2020
Vanmorgen rond 9.15 uur botsten in de Fabriekstraat twee auto's. Een 49-jarige man uit Lommel en een 40-jarige vrouw uit Pelt raakten daarbij gewond.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Bocholt - Leger gaat wolven beschermenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Bocholt - Staking Bpost voorbijDe 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Lies Hamelers overleden

Donderdag 16 januari 2020
Bocholt - Lies Hamelers overledenMaandag is Lies Hamelers overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Rie Melis. Zij was 85 jaar. Begroeting: zaterdag (16-17.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Pumps voor mannen

Woensdag 15 januari 2020
Grensgevallen
Een schoenenontwerpster uit Eindhoven, Zeynep Dag (29), heeft pumps voor mannen ontworpen. De zool is breder, de enkelbandjes zijn groter en de hoge hak kan twee keer zoveel gewicht dragen als vrouwenpumps. Zeynep verwacht met haar nieuwe mannenpump het gat in de markt te hebben gevonden. Vanaf deze maand worden de herenmodellen - met torenhoge hakken - verkocht bij Alzúarr, het schoenmerk van de ontwerpster. Haar vrouwenpumps worden door onder meer Rihanna gedragen; die bestelde zeven paar tegelijk.

Actie 'Drugs in het verkeer'

Woensdag 15 januari 2020
Bocholt - Actie 'Drugs in het verkeer'ZoomMaandagavond controleerde Politie CARMA in Genk, Houthalen-Helchteren en Bocholt 143 bestuurders in het kader van de actie 'Drugs in het verkeer". In Genk werd een 43-jarige bestuurder uit Genk betrapt op het rijden onder invloed van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In Houthalen-Helchteren trachtte een voertuig de controle te ontvluchten. De auto kon tegengehouden worden. De auto bleek niet gekeurd te zijn en de 42-jarige bestuurder uit (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'ZoomLimburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Brand vernielt auto

Woensdag 15 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Breeërsteenweg in Kinrooi is vanochtend een auto uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Jet Dirx overleden

Woensdag 15 januari 2020
Bocholt - Jet Dirx overledenMaandag is Jet Dirx overleden, de echtgenote van Theo Ooms. Zij was 66 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Bocholt - Staking bij BpostJe moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Provincie wil af van subsidiëring trage wegenZoomHet provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding in de Nieshofstraat in Beek (Bree) is een 50-jarige fietsster gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Brand in bedrijfspand

Dinsdag 14 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond ontstond brand in een bedrijfspand aan de Rozenstraat in Meeuwen. Een haagbrand lag aan de basis van de brand.

Ziekenhuis roept patiënten terug

Dinsdag 14 januari 2020
Grensgevallen
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven roept voor de zekerheid 649 patiënten terug die na 27 januari 2014 een gebitsreiniging hebben ondergaan met een zogenaamde ultrasoontip. Dit om uit te sluiten dat de betreffende patiënten zijn besmet met hepatitis-B, hepatitis-C of HIV. De kans dat dit is gebeurd, is volgens het ziekenhuis klein; het terugroepen van de patiënten gebeurt uit voorzorg.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Bocholt - De visie van FobieZoomGisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Bocholt - Wolven hebben elkaar gevondenZoomDe twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Pieter Keenen overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Bocholt - Pieter Keenen overledenHet afscheid van Pieter Keenen die zaterdag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Bree vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) in funerarium Creemers in Bree. Pieter Keenen werkte bij Scania Parts Logistics in Opglabbeek.

Schouwbrand

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest in de vooravond uitrukken voor een schouwbrand in een woning aan de Meeuwerkiezel in Bree. De klus was snel geklaard.

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)

Veertien evers doodgeschoten

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een drijfjacht dit weekend op het grondgebied van Kinrooi en Bree zijn 14 everzwijnen doodgeschoten. 38 jagers namen aan de actie deel.

Versterking voor Bocholter

Zondag 12 januari 2020
Na het vertrek van Irvingly van Eijma heeft Bocholter zich tot het einde van het seizoen versterkt met Tuur Houben. Hij speelde onder meer bij OH Leuven en MVV.

De visie van Fobie...

Zondag 12 januari 2020
Bocholt - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Alcoholcontroles op drie plaatsen

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Alcoholcontroles op drie plaatsenAfgelopen nacht heeft de politie Carma alcoholcontroles gehouden in Bree, Genk en Kinrooi. Er werden 263 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders hadden te veel gedronken, één had drugs gebruikt. Twee voertuigen werden getakeld wegens niet verzekerd.

Auto tegen elektriciteitskast

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op Breekiezel in Oudsbergen botsten vrijdagavond twee auto's. Een 19-jarige man uit As liep daarbij verwondingen op. Zijn wagen kwam tot stilstand tegen een elektriciteitskast.

Bocholter speelt gelijk in Diegem

Zondag 12 januari 2020
Bocholt - Bocholter speelt gelijk in DiegemBocholter VV heeft vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Diegem Sport. Voor Bocholt scoorde Wouter Scheelen. Zaterdag ontvangt Bocholter thuis Hades Kiewit Hasselt.

Reppel wint van FC Turkse

Zaterdag 11 januari 2020
Bocholt - Reppel wint van FC TurkseRacing Reppel klopte vanavond FC Turkse met 4-2. Niels Bussels scoorde een hattrick. Kaulille FC verloor met 1-2 van FC Anadol.

Spits weg bij Bocholter

Zaterdag 11 januari 2020
Bocholter heeft de samenwerking met spits Irvingly van Eijma beëindigd. Dat gebeurde donderdag.

Autosalon 2020

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Bocholt - Autosalon 2020ZoomDe 98e editie van de Brussels Motor Show vindt nog tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België dat meer dan 95.000m² oppervlakte in beslag neemt. Alle traditionele (…) Het hele nieuwsbericht
Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020
Zoom
Bocholt - 292.000 vacatures bij VDAB aangemeldIn 2019 werden ruim 292.000 vacatures bij VDAB aangemeld, bijna 2% meer dan in 2018. Er is een stijging van 6,5% bij de vacatures voor hooggeschoolden en een lichte stijging van 0,4% bij kortgeschoolden. Opvallend is ook de grote stijging van het aantal vacatures in de maatschappelijke dienstverlening: hulp voor mensen die zorgbehoevend zijn bijvoorbeeld. Bij middengeschoolden is er in 2019 een daling van het aantal vacatures. (…) Het hele nieuwsbericht

Autosalon geopend

Donderdag 9 januari 2020
Bocholt - Autosalon geopendZoomVanaf morgen is het autosalon open voor het publiek. Onze cartoonist Fobie zag er vandaag, op de persdag, al een curieus voertuig...
Bocholt - Extra alcoholcontroles tijdens het weekendIn deze periode van nieuwjaarsrecepties is het sowieso opletten geblazen, als je met de auto van één of andere viering komt. Maar komend  weekend is het riscio om betrapt te worden nog groter, want dan staat het 'weekend zonder alcohol' geprogrammeerd. De politie zal tussen nu vrijdag 18 uur en maandag 6 uur overal alcoholtesten afnemen.

5 jaar Internetgazet Beringen

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - 5 jaar Internetgazet BeringenZoomDe Internetgazet-editie BERINGEN is dezer dagen 5 jaar oud. Ze is al die tijd gerund door onze medewerker Hans Put en ze doet het uitstekend! Naar aanleiding van die vijfde verjaardag is er in de plaatselijke bibliotheek een tentoonstelling te zien van foto's die in de voorbije vijf jaar op de Internetgazet Beringen online kwamen. Foto's, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. "In de bib blikken we terug op de Beringse onlinekrant met de mooiste en strafste foto’s van de afgelopen vijf jaar," zegt Hans. "De bib zet naast de foto’s van de Internetgazet ook boeken in de kijker die te maken hebben met het belang van pers, fotografie, persvrijheid en lokaal nieuws." De expo is nog te zien tot en met 29 januari. Gefeliciteerd, Hans!

Ondertussen, in Bosland...

Donderdag 9 januari 2020
Bocholt - Ondertussen, in Bosland...Zoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Nina Derwael waarschuwt voor gsm in autoZoomMeer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst tijdens het rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias. Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel "Wagen in, gsm uit". Het gezicht van de campagne is tweevoudig (…) Het hele nieuwsbericht

Spreek meer dialect

Woensdag 8 januari 2020
Een studie van verschillende Nederlandse universiteiten toont aan dat het alleen maar voordelen heeft om, naast AN, dialect te spreken. Kinderen die in het dialect worden opgevoed, hebben geen kleinere woordenschat, zoals vroeger vaak werd gedacht. Bovendien kunnen die kinderen beter abstract denken en kunnen ze hun aandacht beter verdelen.
Het spreken van dialect of meertaligheid is ook goed voor de hersenen. De hersentraining die gepaard gaat met het moeten gebruiken van een andere taal, afhankelijk van de context en de spreker, resulteert in een verbetering van de aandacht en de geheugenvaardigheden en ook in een beter herstel na een beroerte en zelfs in het vertragen van de symptomen van dementie, aldus de studie.

1 op 5 weet niet hoe ritsen werkt

Woensdag 8 januari 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 1 op 5 weet niet hoe ritsen werktZoomHet AWV lanceert een nieuwe informatiecampagne rond risten. Met de slogan 'rits vooraan, file zo gedaan', gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de autobestuurders sensibiliseren want 20% van die bestuurders weet nog niet hoe je moet ritsen. Sinds 2014 is het verplicht om te ritsen. Uit onderzoek van VIAS (2019) blijkt dat 1 op de 5 bestuurders nog altijd niet weet hoe ritsen in het verkeer precies werkt. En dat leidt tot irritatie. “Niet-correct ritsen is een grote irritatie in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Zuster Jeanne Verstraeten overledenIn WZC De Voorzienigheid is zaterdag zuster Jeanne Verstraeten overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: donderdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Henri Salden overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Bocholt - Henri Salden overledenZondag is Henri Salden overleden, de echtgenoot van Rosalie Vandijck. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

798 bedrijven op de fles

Maandag 6 januari 2020
Bocholt - 798 bedrijven op de flesZoomIn Limburg zijn vorig jaar 798 bedrijven failliet gegaan, een stijging met bijna 20 procent. Limburg is procentueel gezien op de provincie Luxemburg na de slechtste leerling van de klas. (Cartoon: Fobie)

De Europese 'spin van het jaar'

Maandag 6 januari 2020
Zou Christus destijds waterafstotend haar op de onderkant van zijn voeten gehad hebben? Het zou kunnen verklaren waarom hij over het water kon wandelen. Want de gerande oeverspin, die vandaag verkozen is tot Europese spin van het jaar 2020, heeft zulke speciale waterafstotende haartjes op haar lijf. Daardoor kan ze over het water lopen, meldt Natuurpunt.
De gerande oeverspin, Dolomedes fimbriatus, behoort tot de familie van de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Verbod op wegwerpbekers en blikjesZoomOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is dan niet meer toegelaten. (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersactie in drie gemeenten

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag organiseerde Politie CARMA controleacties in het kader van gordeldracht en fietsverlichting. De politie controleerde 203 fietsers in Bree. 22 personen kregen een jongeren-pv of onmiddellijke boete voor het niet gebruiken van de fietsverlichting. In As en Genk controleerde men bestuurders op gordeldracht. Van de 30 gecontroleerde bestuurders kregen 14 personen een onmiddellijke boete voor het niet dragen van de gordel. De politie stelde ook onmiddellijke inningen op voor het gebruik van (…) Het hele nieuwsbericht

29 nieuwe scheidsrechters

Maandag 6 januari 2020
Bocholt - 29 nieuwe scheidsrechtersZoomAfgelopen zaterdag organiseerde het Bureau Arbritage Limburg (BAL) een cursus ‘Ref in één dag’. Voetbalclub Esperanza Pelt stelde haar accommodatie op ‘De Roosen’ ter beschikking en bezorgde de cursisten tijdens de middagpauze een warme maaltijd.
Voetbalscheidsrechter in één dag, dat betekende dus een erg strak schema. Met drie sessies van anderhalf uur, daartussen ook nog een oefenmatch tussen de scheidsrechters in spe, een observatiewedstrijd en (…) Het hele nieuwsbericht
29 nieuwe scheidsrechters
Zoom
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 1-2 verloren van Bokrijk. Aan de rust was de stand 0-1.
In derde provinciale van het volleybal heeft Bocholt met 1-3 verloren van VTSS Hasselt C. Bocholt staat negende in de stand.
Bocholt - Goede kerstvakantie voor toerismeZoomHet is een goede kerstvakantie geweest voor het toerisme in Limburg. De meeste logiesuitbaters hebben evenveel of meer gasten gehad dan vorig jaar, en ook de evenementen en attracties lokten heel wat bezoekers. Toerisme Limburg deed een rondvraag bij de logiesuitbaters om te horen hoe de vakantie voor hen is geweest. 8 op 10 hebben evenveel of meer boekingen gehad dan een jaar geleden. In de kerstvakantie zijn er 233.000 overnachtingen geboekt. (Radio 2)
Bocholt - Bocholt klopt Spouwen-MopertingenHet was niet gemakkelijk, maar Bocholt heeft dan toch in extremis gewonnen van Spouwen-Mopertingen. Uitslag: 2-1. Bij de rust was het nog 1-1. Kaulille verloor met 1-0 van Peer SV.

De visie van Fobie

Zondag 5 januari 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

RC Reppel - Excelsior Hamont 0-0

Zaterdag 4 januari 2020
Bocholt - RC Reppel - Excelsior Hamont 0-0RC Reppel is vanavond thuis tegen Excelsior Hamont niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Zaterdag speelt RC Reppel thuis tegen Turkse FC.

Rik Bloemen overleden

Zaterdag 4 januari 2020
Bocholt - Rik Bloemen overledenDonderdag is in Kaulille Rik Bloemen overleden, de echtgenoot van Truda Hanssen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Fikse buit bij inbraak

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een inbraak in een woning in Peer heeft dieven een fikse buit opgeleverd. Ze reden er niet enkel met de auto van de bewoners vandoor maar namen ook juwelen, cadeaubons, een tablet, een handtas en geld mee.
Tijdens de oudejaarsnacht heeft de politie in Limburg 130 meldingen van overlast door vuurwerk binnengekregen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Limburg bij tien van de veertien politiezones. De meldingen gingen onder andere over dieren die in paniek geraakten, klachten over buren die vlakbij vuurwerk afstaken en schade aan privé-eigendom.

Het asociale verhuurkantoor

Vrijdag 3 januari 2020
Tribunaliteiten
Bocholt - Het asociale verhuurkantoorVoor de vrederechter van Beveren stond een man die zijn sociale woning niet wilde verlaten. Hij had nochtans zelf de huur opgezegd omdat hij bezoekrecht kreeg met zijn dochtertje en nood had aan een ruimere woning. Hij zou die dan huren met een vriend, kwestie van de huur te kunnen betalen. Maar, halverwege de opzegtermijn, bedacht de man zich en vroeg aan het sociaal verhuurkantoor te mogen blijven. Het verhuurkantoor weigerde want de opzeg was een feit. Het vroeg aan de vrederechter het einde van de (…) Het hele nieuwsbericht

Acht procent meer starters

Donderdag 2 januari 2020
In 2019 is het aantal startende bedrijven in Limburg gestegen met 8 procent. Omgerekend zijn er zo bijna 8.000 nieuwe zaken bijgekomen. Het is het tweede jaar op rij dat Limburg het goed doet wat startende bedrijven betreft.
Bocholt - Janet Waitevo en Florence Wanjiru overledenZoomOp 24 december kwamen Janet Waiteyo (45) en Florence Wanjiru (17) om het leven bij een verkeersongeval in Bree. Zaterdag 4 januari om 14u is er in de St.-Laurentiuskerk in Bocholt een afscheidsviering. Nadien (15-17u) is er mogelijkheid tot begroeting in het funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nog steeds brandend actueel...

Donderdag 2 januari 2020
Bocholt - Nog steeds brandend actueel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bewegingstips voor het nieuwe jaar

Woensdag 1 januari 2020
Bij de start van een nieuw jaar wenst iedereen elkaar het beste en nemen we ons allemaal voor om de dingen een stuk beter te gaan doen. Vaak hoort daar het steevaste voornemen bij om meer te gaan bewegen en een gezondere levensstijl aan te nemen. Hoe dat meestal verloopt weet u wel. Rosalie Coolkens, lector lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en daarnaast ook bewegingscoach, adviseert ons om even te kijken hoe managers erin slagen om hun doelen te (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop de jacht in wolvengebied'

Woensdag 1 januari 2020
De vzw Welkom Wolf heeft Vlaams minister Zuhal Demir opgeroepen, dringend maatregelen te nemen tegen jagers die nog altijd actief zijn in het leefgebied van de wolven. Hoewel de jachtconcessie in het gebied is ingetrokken, wordt er nog altijd intensief gejaagd, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". "Maandag nog hebben buren vier jagers de verboden zone zien binnenrijden. De overheid moet ter plaatse controleren of het jachtverbod wordt nageleefd."  Als dat niet gebeurt vreest Loos dat de nieuwe wolvin Noëlla hetzelfde lot beschoren is als haar voorgangster Naya.

Hulp voor Limburgers in nood

Woensdag 1 januari 2020
Het Crisisfonds Limburg keurde het afgelopen jaar zes aanvragen goed voor uitzonderlijke financiële hulp aan Limburgers in nood. Het fonds, een initiatief van het bisdom Hasselt en Caritas Hulpbetoon, hielp op die manier mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevonden en voor hulp niet terechtkonden bij het OCMW of andere erkende instanties.
Ondanks de staking van de socialistische vakbond zijn alle geplande feestbussen van De Lijn op oudejaarsavond en -nacht uitgereden. Inwoners van 28 Limburgse gemeenten konden gratis op de feestbus omdat hun gemeente meebetaalde aan het project.

Mist hindert vliegverkeer

Woensdag 1 januari 2020
Grensgevallen
Vandaag zijn op Eindhoven Airport 50 vluchten geannuleerd vanwege de mist. Pas rond half zes vanavond kon de eerste vlucht vertrekken. Ook kon een aantal vliegtuigen landen. Gisteren al  veroorzaakte de mist veel hinder. UPDATE Het vliegveld blijft vannacht open; voor de gestrande reizigers worden veldbedjes voorzien.

NHC bezorgd over gewonde egels

Woensdag 1 januari 2020
Bocholt - NHC bezorgd over gewonde egelsZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is bezorgd over het grote aantal opgevangen egels. Vorig jaar waren er dat liefst 1.223. Sil Janssen: "Het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Dit bewijzen de 495 egels die met zware bijtwonden binnenkwamen. Hoe het komt dat dit zo opvallend meer is, willen we laten onderzoeken door een hogeschool of universiteit. Want er sterven nu meer egels dan er worden geboren en dat is catastrofaal."
Vorig jaar werden in het Natuurhulpcentrum 10.057 dieren (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen