Het overige nieuws

Bocholt - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 24 patiënten met een besmetting door het coronavirus opgenomen, 3 meer dan gisteren en 8 meer dan zes dagen geleden. Zes onder hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen; dat aantal is hetzelfde als gisteren. 

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Bocholt - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Bocholt - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Bocholt - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht

Zware brand in loods

Zondag 29 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zware brand in loodsDeze namiddag ontstond brand in een loods van de firma Haels aan de Maaseikerbaan in Opitter (Bree). De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling, die richting Neerglabbeek/Gruitrode dreef. De hulpdiensten riepen de omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden. De oorzaak van de brand in het bedrijf in bouwmaterialen is nog niet gekend. De Maaseikersteenweg werd voor het verkeer afgesloten tussen de Opstraat en de Bergstraat. UPDATE Het vuur is geblust. Bij de brand is asbest vrijgekomen en zolang dat niet opgeruimd is, blijft de wegafsluiting gelden.
Grensgevallen
Bocholt - Mondmasker in Nederland vanaf dinsdag verplichtOm verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het dragen van een mondkapje in Nederland in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf dinsdag 1 december verplicht. Meer info

Schaap doodgebeten

Zondag 29 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Muizendijk in Bree, op de grens met Wijshagen, is een schaap doodgebeten en een ander zwaar verwond. De dader blijkt een wolf te zijn.

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Bocholt - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Bocholt - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhovense winkels al om 16u dicht

Zaterdag 28 november 2020
#samentegencorona
De gemeente Eindhoven heeft vanmiddag om 16u alle winkels gesloten. Sinds 15u werden er op verzoek van de burgemeester al geen nieuwe klanten meer toegelaten. Burgemeester John Jorritsma had de Eindhovenaren vanmorgen al dringend opgeroepen om niet massaal naar het centrum te komen voor sinterklaasinkopen vanwege het risico op besmetting met het coronavirus. Maar die oproep had weinig effect. Er waren volgens het stadsbestuur vandaag ook veel Belgen in Eindhoven.  

Maria Schouteden overleden

Vrijdag 27 november 2020
Bocholt - Maria Schouteden overledenWoensdag is in Neeroeteren de uit Reppel afkomstige Maria Schouteden overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Philip Moors. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Bocholt - Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer stijgendNa enkele dagen daling is het aantal coronapatiënten dat in het Mariaziekenhuis in Pelt is opgenomen, weer aan het stijgen. Vanmorgen waren er 20 patiënten met Covid-19 opgenomen; woensdag waren er dat nog 17, gisteren 19. Op de intensieve afdeling liggen nu nog 7 patiënten die een Covid-19-besmetting hebben opgelopen.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Bocholt - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

Rollator en pellets gestolen

Vrijdag 27 november 2020
Bocholt - Rollator en pellets gestolenIn een woning op de Achelsedijk werd in de nacht van donderdag op vrijdag een diefstal vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met een rollator en een zak pelletkorrels.

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Bocholt - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.

Giel Jaeken overleden

Vrijdag 27 november 2020
Bocholt - Giel Jaeken overledenGisteren is Giel Jaeken overleden, de weduwnaar van Magriet Boons. Hij was afkomstig van Bocholt en werd 92 jaar. Wegens de coronamaatregelen zal de uitvaartdienst plaatsvinden in besloten kring. 
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Bocholt - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Infokiosk Dodendraad vernield

Donderdag 26 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben de infokiosk bij de Dodendraad in Kinrooi in brand gestoken. De infokiosk is totaal vernield. De feiten zijn vanmorgen vastgesteld.

Achterstallige belastingen geind

Donderdag 26 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde gisteren samen met de Vlaamse belastingdienst een controle-actie in Oudsbergen en Bree. De politie stelde een tiental inbreuken vast inzake overlading, keuring, verzekering, technische eisen en rijbewijs. Eén bestuurder kreeg een GAS-PV voor het bevuilen van de openbare weg. De Vlaamse belastingdienst stelde zeventien PV’s op voor openstaande verkeersbelastingen en inde hiervoor4630 euro.

Grondwaterstanden nog steeds laag

Donderdag 26 november 2020
De grondwaterstanden in Limburg zijn nog steeds laag ondanks het opheffen van het captatieverbod. Uit metingen blijkt dat het grondwater in Vlaanderen gemiddeld 30 centimeter te laag staat voor deze periode van het jaar. In Limburg zijn die grondwaterstanden nog lager: "Dat heeft onder meer te maken met de ondergrond en met feit dat hier minder regen viel dan elders in Vlaanderen", zegt hydrologe Marijke Huysmans. "Normaal gezien zou er in de herfst meer regen moeten vallen om dat grondwater aan te vullen maar dat is niet gebeurd." (Radio2)

Man brengt partner messteken toe

Donderdag 26 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Man brengt partner messteken toeDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een dertiger uit Kinrooi tot een celstraf van drie jaar met uitstel veroordeeld omdat hij twee messteken toebracht aan zijn vriendin. De rechtbank heeft de man ook verplicht zich te laten begeleiden voor zijn drugs- en agressieproblematiek. (PG)

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Bocholt - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Bocholt - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Bocholt - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Onderzoek naar loop- en wandelsport

Woensdag 25 november 2020
Bocholt - Onderzoek naar loop- en wandelsportZoomWandel je sinds de lockdowns vaker of beweeg je liever op een andere manier? KU Leuven voert een grootschalig onderzoek naar loop- en wandelsporten tijdens de coronapandemie en vraagt jouw deelname. De antwoorden op deze vragenlijst worden wetenschappelijk en anoniem behandeld en zijn niet voor commercieel gebruik. Met de inzichten in profielen, gedragingen, attitudes en motieven van loop- en wandelsporters willen de onderzoekers beter inspelen op de wensen en noden. Meedoen kan via deze link.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Man (48) gewond bij botsing

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwstadweg in Bree botsten gisterennamiddag rond 14.15 uur twee auto's. Een 48-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Jan Veuskens overleden

Dinsdag 24 november 2020
Bocholt - Jan Veuskens overledenZaterdag is Jan Veuskens overleden, de echtgenoot van Lieske Timmermans. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lozen.

Josée Schuermans overleden

Dinsdag 24 november 2020
Bocholt - Josée Schuermans overledenZaterdag is in haar woonst in Hasselt de uit Kaulille afkomstige Josée Schuermans overleden, de vriend van Nand Berckmans. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Trajectcontrole op Kempenweg

Maandag 23 november 2020
Grensgevallen
Vandaag is op de Kempenweg in Weert - dat is de weg tussen Lozen en Weert - trajectcontrole van start gegaan. Overtredingen van de maximumsnelheid van 80km/u zullen dan automatisch worden beboet.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Bocholt - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Bocholt - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'ZoomDe meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)

Nieuwe trainer bij RC Reppel

Zondag 22 november 2020
Bocholt - Nieuwe trainer bij RC ReppelDe 41-jarige Koen Janssen is de nieuwe trainer van tweedeprovincialer RC Reppel. Hij volgt de ontslagen Frank Lemmens op. Janssen is al 18 jaar als speler verbonden aan de club.

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Bocholt - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder (40) omgekomen

Vrijdag 20 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërsteenweg in Kinrooi vond deze namiddag rond 13.40 uur een dodelijk verkeersongeval plaats. Een wagen en een motorfietser kwamen met elkaar in aanrijding. Voor de bestuurder van de moto, een 40-jarige man uit Houthalen-Helchteren, kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een 86-jarige vrouw uit Kinrooi zat als passagier in de wagen en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige van het parket is ter plaatse om de omstandigheden van (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Bocholt - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Twee mannen gewond bij botsing

Donderdag 19 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 42-jarige man uit Oudsbergen en een 51-jarige man uit Genk raakten gewond bij een aanrijding tussen twee auto's op de Rode Kruislaan in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 21 uur.

Weg met horloge

Donderdag 19 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bongertestraat in Kinrooi is een horloge gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Bocholt - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Bocholt - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Bocholt - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Bocholt - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Juwelen weg bij woninginbraak

Woensdag 18 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een huis aan de Fosheistraat in Kinrooi zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Bestuurder bekneld in auto

Woensdag 18 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Bestuurder bekneld in autoZoomOp de Weertersteenweg in Kinrooi raakten deze namiddag rond 15 uur een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. De autobestuurder, een 30-jarige man uit Kinrooi, zat bekneld in zijn voertuig en moest uit zijn hachelijke positie bevrijd worden. Hij liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Bocholt - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Bocholt - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.

Thieu Brands overleden

Dinsdag 17 november 2020
Bocholt - Thieu Brands overledenZaterdag is Thieu Brands overleden, de weduwnaar van de in 2009 overleden Gertha Dreesen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Brand in leegstaand huis

Zaterdag 14 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterkiezel in Bree ontstond deze namiddag brand in een leegstaand huis. De brandoorzaak kon nog niet achterhaald worden.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Bocholt - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.
Bocholt - Zuster Josephina Cornelissen overledenIn Leuven is dinsdag de uit Reppel afkomstige zuster Josephina Cornelissen overleden. Zij was 86 jaar en lid van de Zusters van Maria. De zuster gaf onder meer les in Agnetendal in Peer. Het afscheid vindt dinsdag in beperkte kring plaats.

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Bocholt - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Walden Jankowski overleden

Vrijdag 13 november 2020
Bocholt - Walden Jankowski overledenIn het Z.O.L. in Genk is woensdag Walden Boy Jankowski overleden, de levensgezel van Mia Van Rymenant. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring worden gehouden, waarna zijn as verstrooid wordt op de asverstrooiingsweide van Bocholt-centrum. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.
Bocholt - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Daar is de zelfrijdende tractor

Donderdag 12 november 2020
Bocholt - Daar is de zelfrijdende tractorZoomEen tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelde de eerste zelfrijdende tractor in ons land die allerlei taken van de landbouwer kan overnemen. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. Zodra ze gevuld zijn met fruit, haalt hij ze weer op en plaatst ze in een vrachtwagen. Dergelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Bocholt - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Netje Bas overleden

Donderdag 12 november 2020
Bocholt - Netje Bas overledenZondag is Netje Bas overleden, de echtgenote van Adriaan Emmers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ghislaine Kelchtermans overleden

Donderdag 12 november 2020
Bocholt - Ghislaine Kelchtermans overledenMaandag is de uit Peer afkomstige en in Kaulille woonachtige Ghislaine Kelchtermans overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Theo Schouteden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in gezinsverband.

Fietser (53) gewond bij aanrijding

Woensdag 11 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het Stift in Bree kwam een 53-jarige fietser in een aanrijding met een bestelwagen. Hij liep daarbij verwondingen op.

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Bocholt - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

'F-35 maakt te veel lawaai'

Woensdag 11 november 2020
Het is maar dat je 't weet
We moeten er (gelukkig) nog een jaar of vijf, zes op wachten, maar dan komt de F-35 de F-16 vervangen op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Of we daarmee blij moeten zijn - we gaan er ons niet over uitspreken. Nu al blijkt dat de F-35 driemaal meer geluidsoverlast gaat veroorzaken dan zijn voorganger. In Nederland zijn de reacties van omwonenden van het vliegveld Volkel verontrustend; de F-35 maakte daar maandag enkele vluchten en dat zorgde voor erg veel negatieve reacties in verband met het veroorzaakte geluid.  

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Bocholt - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Bocholt - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Bocholt - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Viviane Cox overleden

Dinsdag 10 november 2020
Bocholt - Viviane Cox overledenOp 5 november overleed de uit Neerpelt afkomstige Viviane Cox, dochter van Giel en Mia Cox-Houben. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.

Hans-Dieter Ritters overleden

Maandag 9 november 2020
Bocholt - Hans-Dieter Ritters overledenIn Maaseik is zaterdag Hans-Dieter Ritters overleden, de weduwnaar van Alda Maesen en de partner van Alice Bernaers. Hij was 77 jaar. De afscheidsdienst en de asverstrooiing op de begraafplaats van Reppel zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Agnes Meus overleden

Maandag 9 november 2020
Bocholt - Agnes Meus overledenZaterdag is de van Neerpelt afkomstige en in Bocholt woonachtige Agnes Jeske Meus overleden, de weduwe van Gielke Elias. Ze zou volgende week maandag 90 jaar zijn geworden. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Schriftelijk condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be.

Nolke van der Werf overleden

Maandag 9 november 2020
Bocholt - Nolke van der Werf overledenZaterdag is Nolke van der Werf overleden, de echtgenoot van Angenis Brauer. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst in het crematorium in Weert. Begroeting: donderdag (14-14.20u) in het crematorium. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Zuster Mia Brands overleden

Maandag 9 november 2020
Bocholt - Zuster Mia Brands overledenIn Leuven is donderdag op 85-jarige leeftijd Mia Brands overleden. Ze trad als zuster Martina in bij de Zusters van Maria in Leuven. Van 1966 tot 2013 verbleef ze in het klooster in Grote-Brogel. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 
Bocholt - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    

Val bij uitwijkmanoeuvre

Maandag 9 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Dorpsplein in Kinrooi is vanmiddag rond 12 uur een 74-jarige fietsster uit Kinrooi ten val gekomen bij een uitwijkmanoeuvre. De vrouw liep verwondingen op.

Dood in beek

Maandag 9 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Broekstraat in Kinrooi is deze namiddag rond 13.20 uur een vrouw uit Kinrooi met haar scootmobiel in een beek beland. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. Het is niet duidelijk hoe de 77-jarige vrouw in het water belandde. Parket en politie gaan uit van een ongeval.

EMJ krijgt online-editie

Maandag 9 november 2020
Bocholt - EMJ krijgt online-editieDe 69ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zal vanwege de coronacrisis volgend jaar online doorgaan op 1 mei. Dat is vanmorgen in Pelt bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat het zowel een instrumentaal als een vocaal festival zal zijn. Alle juryconcerten kunnen tijdens het festival bekeken worden via één van de videostreams. Koren die houden van een extra uitdaging kunnen een extra werk instuderen en deelnemen aan een tweede categorie. Ook workshops en ontmoetingsmomenten met juryleden worden op de agenda gezet. Een spectaculaire proclamatie en avondhappening zullen niet ontbreken, zegt het EMJ. Het hele festival zal de hele dag door online bezocht kunnen worden van ontbijtsessie tot avondconcert, inclusief interactieve sessies voor elke deelnemende groep. Meer informatie over hoe men kan inschrijven en de voorwaarden zullen weldra terug te vinden zijn op www.emj.be.

Stijging aantal Covid-19-opnames

Maandag 9 november 2020
Bocholt - Stijging aantal Covid-19-opnamesMaandagmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 22 patiënten met een Covid-19-besmetting opgenomen. Acht van hen verbleven op intensieve zorgen. Woensdag waren dat nog 19 patiënten van wie er vier op de afdeling intensieve zorgen werden verpleegd.
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

Barbara Vanbussel overleden

Maandag 9 november 2020
Bocholt - Barbara Vanbussel overledenVrijdag is de in Kaulille woonachtige Barbara Vanbussel overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Leo De Backer. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jongen (7) aangereden

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 12.45 uur is een 7-jarige jongen uit Leopoldsburg gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde aan de Gerdingerpoort in Bree.

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Bocholt - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vliegtuig botst met drone

Zaterdag 7 november 2020
Grensgevallen
In het zuiden van Nederland is er gisteren een botsing geweest tussen een sportvliegtuig en vermoedelijk een drone. Dat gebeurde op een hoogte van ca 600 meter. In het vliegtuig zaten een piloot, die een tweejaarlijkse "herhalingsvlucht" maakte, en een instructrice. Het toestel was oipgestegen vanop Eindhoven Airport. Na de botsing keerde het terug naar het vliegveld. Een Apache-helikopter van de Nederlandse luchtmacht controleerde voor de landing of het landingsgestel nog werkte en de landing verliep probleemloos. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident. 

Twintiger blijft in brand

Zaterdag 7 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woningbrand op de hoek van de Toekomststraat en de Venlosesteenweg in Kinrooi is vanochtend rond 5 uur een dode gevallen. Het gaat om een twintiger. Over de brandoorzaak is nog niets geweten. Het parket gaat uit van een accidentele brand.

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Bocholt - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Vandebosch overleden

Vrijdag 6 november 2020
Bocholt - Ludo Vandebosch overledenIn Pelt is gisteren Ludo Vandebosch overleden, de zoon van Pierre en Ida Vandebosch-Rutten. Hij was 47 jaar. De begroeting, de afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lozen zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Covid-19-patiënten in het MariaziekenhuisMomenteel zijn er 21 patiënten, waarvan 6 op intensieve zorgen, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn 2 opnames méér dan gisteren, en 1 patiënt méér op de afdeling intensieve zorgen.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

Captatieverbod opgeheven

Donderdag 5 november 2020
De gouverneur heeft het captatieverbod op het kanaal Bocholt-Herentals opgeheven. Dat gold nog tussen Bocholt en brug 2 in SHLille. Het verbod werd ingesteld toen bleek dat er blauwalg in het kanaal voorkwam. Dat kan giftig zijn. Uit recente staalnames door de Vlaamse Waterweg is echter gebleken dat die blauwalgen niet meer in het kanaal voorkomen. Er geldt in onze provincie nog wel een captatieverbod op "ecologisch kwetsbare waterlopen".

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Bocholt - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.
Bocholt - Bezoek Mariaziekenhuis en MS Reva blijft mogelijkIn tegenstelling tot wat vandaag in enkele kranten wordt gemeld, is bezoek in het Mariaziekenhuis nog altijd mogelijk, zij het mits inachtneming van een aantal voorwaarden, zo meldt het ziekenhuis. Die voorwaarden kunt u hier (ziekenhuis) en hier (Revalidatie & MS) nalezen. 
Het aantal Covid-19-patiënten in het ziekenhuis is vandaag gelijk gebleven (19); op de intensieve afdeling telt men één patiënt méér (5 ipv 4).

Paul van de Put overleden

Donderdag 5 november 2020
Bocholt - Paul van de Put overledenMaandag is Paul van de Put overleden, de echtgenoot van Mariet Op den Buijsch. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Rouwadres: Reppelerweg 146, 3950 Bocholt.

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Bocholt - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Bocholt - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor oplichters

Maandag 2 november 2020
Bocholt - Opgepast voor oplichtersDe politie waarschuwt nogmaals voor oplichting via telefoon of computer. Men merkt momenteel een enorme stijging van het aantal slachtoffers van oplichting via sms, mail en telefoon. Enkele voorbeelden: 
- Een familielid dat plots een nieuw nummer heeft en via Whatsapp vraagt of je snel wat geld kunt storten... Louche! 
- Een buurvrouw die plots een tweede profiel heeft en je aanspreekt in gebrekkig Nederlands... Louche!
- Microsoft belt je op (…) Het hele nieuwsbericht

54 corona-pv's tijdens weekend

Maandag 2 november 2020
Politie CARMA stelde 54 corona-pv's op tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie, van vrijdagavond  tot maandagochtend.. De overtredingen werden vastgesteld in het kader van het verplaatsingsverbod, de mondmaskerplicht, het samenscholingsverbod, het niet-respecteren van de social distance en de richtlijnen voor horeca. 23 van de 54 overtredingen vonden plaats tussen 0 en 5 uur en houden tevens een overtreding van de nachtklok in.


Vanaf 2 november (middernacht zondag op maandag) zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk. En dit alvast tot en met zondag 13 december. Huwelijken kunnen wel nog, maar enkel in aanwezigheid van de echtgenoten en getuigen en de voorganger. Ook uitvaartliturgie in de kerk blijft mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Bocholt - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Bocholt - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen