Het overige nieuws

Code rood voor Noord-Brabant

Woensdag 30 september 2020
Grensgevallen
Bocholt - Code rood voor Noord-BrabantOns land heeft code rood afgegeven voor de Nederlandse provincie Noord-Brabant, waarin onder meer Eersel, Bergeijk, Eindhoven, Valkenswaard en Cranendonck liggen. Wie er twee dagen of langer heeft verbleven, moet vanwege het hoge aantal coronabesmettingen vanaf vrijdagmiddag bij zijn terugkeer in België een coronatest ondergaan en in quarantaine. Reizen naar en vanuit Noord-Brabant wordt ten zeerste afgeraden. Voor Nederlands-Limburg (met o.m. Weert) geldt nog altijd code oranje.

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Bocholt - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Woensdag 30 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërsteenweg in Kinrooi zijn gisterenavond rond 17 uur een wagen en een fietser gebotst. De 15-jarige fietser uit Kinrooi is daarbij gewond geraakt.

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Bocholt - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.
Bocholt - Processierupsen verpoppen ook in de grondZoomOp diverse plaatsen werden de afgelopen jaren in juni en soms eind mei eiken aangetroffen die opeens vol zaten met eikenprocessierupsen in het vierde larvestadium, dus met brandharen. Het blad van deze bomen was veel minder aangevreten dan men op basis van het grote aantal ver ontwikkelde rupsen zou verwachten. Ook op locaties waar in het voorjaar preventief gespoten was deed dit verschijnsel zich voor. Op basis van onderzoek is nu onomstotelijk vastgesteld dat men hier te maken had met grondnesten. Met andere woorden: eikenprocessierupsen verpoppen ook in de grond, waar bestrijding veel moeilijker is, schrijft Nature Today.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Bocholt - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Hennepkwekerijen ontdekt

Dinsdag 29 september 2020
Grensgevallen
De politie heeft vandaag hennepkwekerijen ontdekt op het bedrijventerrein aan de Moesdijk in Weert. Er stonden honderden jonge hennepplanten.

Josée Gielen overleden

Dinsdag 29 september 2020
Bocholt - Josée Gielen overledenIn Leuven is gisteren Josée Gielen overleden, de echtgenote van Joseph Van Neylen. Ze was 59 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Josée zal begraven worden op de begraafplaats van Pelt-centrum. 

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Bocholt - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Bocholt - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Craeghs overleden

Dinsdag 29 september 2020
Bocholt - Marcel Craeghs overledenVrijdag is Marcel Craeghs overleden, de man van Miet Indencleef. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Horeca in Nederland dicht om 22u

Maandag 28 september 2020
Grensgevallen
Bocholt - Horeca in Nederland dicht om 22uHorecazaken in Nederland moeten voortaan 's avonds om 22u dicht. Dat heeft premier Mark Ruitte vanavond bekendgemaakt. Het is een van de maatregelen, bedoeld om de verdere uitbreiding van het coronavirus te voorkomen. Andere maatregelen zijn de verplichting om je in een horecazaak en bij een kapper te registreren, het verbieden van publiek bij wedstrijden in het voetbal, het sluiten van sportkantines, het stimuleren van thuiswerken en het advies om in winkels in de Randstad een mondkapje te dragen. Dat laatste advies is overgenomen door voorzitter John Jorritsma van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost; hij roept de detailhandel in zijn regio - dus incl. Eindhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Bergeijk,... - "ernstig en dringend" op om een mondkapjesplicht in te stellen voor personeel en klanten.

Autodiefstal op Reppelerweg

Maandag 28 september 2020
Aan een woning op de Reppelerweg is een auto gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Liesbeth Nijs overleden

Maandag 28 september 2020
Bocholt - Liesbeth Nijs overledenZaterdag is de uit Kaulille afkomstige en in Lommel woonachtige Liesbeth Nijs overleden, de echtgenote van Nestor Bosmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

U19 Hades - Bocholter 6-0

Maandag 28 september 2020
De U19 van Bocholter VV gingen onderuit op het veld van RC Hades Kiewit Hasselt. Uitslag: 6-0.

Kermis Bree geannuleerd

Maandag 28 september 2020
Bocholt - Kermis Bree geannuleerdDe kermis van komend weekeinde in Bree is vanwege de coronacrisis geannuleerd. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt. "Na overleg met de woordvoerder van de foorkramers werd door onze crisiscel beslist om de kermis in Bree-centrum van 3, 4 en 5 oktober te annuleren. Het stijgend aantal besmettingen laat niet toe dit veilig te laten verlopen, en volksgezondheid is nog altijd onze eerste prioriteit," aldus de mededeling. "We bekijken samen met de foorkramers of een winterkermis kan doorgaan, als de cijfers gunstig evolueren."

Damesvoetbal: STVV - Bocholt 2-1

Maandag 28 september 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt verloren van STVV. Uitslag: 2-1. In tweede provinciale verloor Bocholt B met 1-2 van Wiemismeer.

Thuiswinst voor Bocholter

Zondag 27 september 2020
Bocholt - Thuiswinst voor BocholterBocholter VV heeft deze namiddag SK Pepingen-Halle A verslagen. Uitslag: 3-2. Aan de rust was de stand 1-1. Voor Bocholter scoorden Boiten (2) en Bertjens.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

RC Reppel - KVV Heusden-Zolder 0-1

Zaterdag 26 september 2020
Bocholt - RC Reppel - KVV Heusden-Zolder 0-1RC Reppel heeft vanavond thuis verloren tegen KVV Heusden-Zolder. Uitslag:0-1. Aan de rust stonden de bordjes gelijk.

Kaulille verliest in Wijchmaal

Zaterdag 26 september 2020
Bocholt - Kaulille verliest in WijchmaalKaulille FC is vanavond bij Sporting Wijchmaal gaan verliezen met 3-1.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - 120 leerlingen Breese scholen in quarantaineIn drie middelbare scholen in Bree - de Middenschool Heilig Hart, het Sint-Augustinusinstituut en TISM - zijn 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet bevonden met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen veertien dagen in quarantaine. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "De 120 leerlingen werden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken." Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet; daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Jaak Knapen overleden

Vrijdag 25 september 2020
Bocholt - Jaak Knapen overledenWoensdag is Jaak Knapen overleden, "Jaak de bakker". Hij was 92 jaar en de weduwnaar van Simone Stienaers, die op 27 maart overleed. De afscheidsplechtigheid en de crematie vinden plaats in besloten kring. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Bocholt, waana gelegenheid tot groeten en condoleren bij Vanhove Uitvaartzorg.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Bocholt - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Mariaziekenhuis verhuist Covid-screeningDe Covid-screening achter het Mariaziekenhuis in Pelt is gisteren verhuisd naar de overdekte personeelsparking. “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst Spoedgevallen gelegen was," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. "Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling (…) Het hele nieuwsbericht

Groot oliespoor

Donderdag 24 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer was vanavond geruime tijd in de weer om een oliespoor te verwijderen tussen Panhoven, de rotonde van de Ring en de Kanaallaan in Bree. Er moest gebruik gemaakt worden van absorberende korrels om het glibberige goedje te neutraliseren.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Mia Thaens overleden

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Mia Thaens overledenDinsdag is Mia Thaens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Clé Thijs. Zij was 89 jaar. De urnebijzetting op de begraafplaats van Reppel vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Bertha Winters overleden

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Bertha Winters overledenGisteren is Bertha Winters overleden, de echtgenote van Leo Luys. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt.

Heur-Tongeren - Bocholter 1-1

Woensdag 23 september 2020
Bocholt - Heur-Tongeren - Bocholter 1-1Bocholter VV heeft vanavond bij Heur-Tongeren 1-1 gelijk gespeeld. Bocholter kwam in de eerste helft op voorsprong via een own-goal van de thuisploeg. Na de rust kon Geurts voor de Tongenaars gelijk maken.  

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Eindhoven CS wordt een groot internationaal treinknooppunt. "Het aantal treinritten in deze snelgroeiende Brabantse regio moet straks ook nationaal verdubbelen. Anders dreigt de stad als economisch centrum met veel huizenbouw en banen onbereikbaar te worden", zegt de Nederlandse spoorbeheerder ProRail. De regio Eindhoven trekt vandaag aan de bel bij het Nederlandse ministerie van Infrastructuur met een wensenlijstje om de infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.

Autodiefstal in Watertorenstraat

Dinsdag 22 september 2020
In de Watertorenstraat  in Kaulille gingen dieven met een auto aan de haal. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Bocholt - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

U15 Kadijk- FC Kaulille 2-5

Dinsdag 22 september 2020
Bocholt - U15 Kadijk- FC Kaulille 2-5De U15 van FC Kaulille zijn gaan winnen bij SK Kadijk. Uitslag: 2-5.

Tegen boom en in gracht

Maandag 21 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur reed in de Winkelstraat in Kinrooi een auto tegen een boom en vervolgens in de gracht. Een 21-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Bocholt - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op Lillerbaan

Zondag 20 september 2020
Op de Lillerbaan raakten gisterenavond rond 20 uur een auto en een 80-jarige fietser uit Pelt in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Weg met tuinset

Zondag 20 september 2020
Bij een inbraak in de Snellewindstraat is een tuinset gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

RC Reppel wint in Hamont

Zaterdag 19 september 2020
Bocholt - RC Reppel wint in HamontRC Reppel heeft vanavond een uitoverwinning behaald bij KFC Hamont 99. Uitslag: 1-4 .
Bocholt - FC Kaulille speelt gelijk tegen Sp. LilleFC Kaulille en Sparta Lille hebben vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 2-2.

Mia Roosen overleden

Zaterdag 19 september 2020
Bocholt - Mia Roosen overledenDonderdag is Mia Roosen overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

Jaak Das overleden

Zaterdag 19 september 2020
Bocholt - Jaak Das overledenWoensdag is Jaak Das overleden, de echtgenoot van Lieske Raemaekers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Bocholt - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de treinreizigers

Vrijdag 18 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dit weekend t.e.m. het weekend van 10 en 11 oktober wordt er aan de sporen gewerkt tussen Herentals en Mol. In die weekends rijden er géén treinen tussen Herentals-Olen-Geel-Mol. Er worden vervangbussen voorzien. Hou dus rekening met een langere reistijd.

Nieuwe vennootschap: Isolado

Vrijdag 18 september 2020
Zino Verspecht uit Kaulille en Benjamin Kenens uit Peer hebben de besloten vennootschap Isolado opgericht met zetel aan de Oude Hostieweg in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden, de montage van serres en veranda's en het waterdicht maken van daken.
Het is maar dat je 't weet
Deze namiddag vindt op de vliegbasis van Kleine-Brogel een bevelsovergave voor de Luchtcomponent van Defensie plaats. Voor de gelegenheid zal daar dan rond 15u een "fly-by" plaatsvinden met toestellen en formaties die buurtbewoners niet dagelijks zien. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.

Bèr Creemers overleden

Donderdag 17 september 2020
Bocholt - Bèr Creemers overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Bèr Creemers overleden, de echtgenoot van José Gielkens. Hij was 75 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Veel besmettingen in Bergeijk en Eersel

Woensdag 16 september 2020
Grensgevallen
Bocholt - Veel besmettingen in Bergeijk en EerselIn de voorbije twee weken zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld in Bergeijk en Eersel. Dat zegt de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. In Bergeijk is er sprake van 46 besmettingen (246 per 100.000 inwoners) en in Eersel van 26 (of 134 per 100.000). Mogelijk zijn die besmettingen te herleiden tot de zorg- en de onderwijssector, zegt de veiligheidsregio. In Valkenswaard waren er de afgelopen twee weken 20 besmettingen.
De burgemeester van Bergeijk heeft in een brief aan de inwoners (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Bocholt - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Fietsster (73) gewond bij aanrijding

Woensdag 16 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi zijn gisterenavond rond 18.10 uur een 73-jarige fietsster en een wagen gebotst. De fietsster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Bocholt - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Kijk eens hier: een viervlekmier

Maandag 14 september 2020
Bocholt - Kijk eens hier: een viervlekmierZoomIn een boom langs de Dommel in Borkel (Valkenswaard) is voor het eerst een viervlekmier aangetroffen, meldt Nature Today. Deze warmteminnende mierensoort is wijd verspreid in Zuid- en Midden-Europa, maar schaars in Noord-Europa. De mieren zijn lastig te vinden omdat ze nesten maken in dode takken in boomkronen. 
De vondst gebeurde door John Cox, die op laaghangende takken van een zomereik "klopte" en de vallende diertjes opving in een paraplu.
Als het over mieren gaat, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op Steenweg op Kleine Brogel

Maandag 14 september 2020
Op de Steenweg op Kleine Brogel raakten zondag om 16.45 uur een auto en een 74-jarige fietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De fietser werd gewond.

KFC Kaulille verliest in Lutlommel

Zondag 13 september 2020
Bocholt - KFC Kaulille verliest in LutlommelKFC Kaulille ging deze namiddag de boot in op het veld van Lutlommel VV. Uitslag: 5-1.

Fietser (61) gewond bij aanrijding

Zondag 13 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Maasstraat en de Heerweg in Kinrooi zijn zaterdagnamiddag rond 15.45 uur een 61-jarige Nederlandse fietser en een wagen gebotst. De fietser is daarbij gewond geraakt;

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Bocholt - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Bocholt wint van Koersel

Zaterdag 12 september 2020
Bocholt - Bocholt wint van KoerselIn een oefenwedstrijd heeft Bocholter VV vanavond Weerstand Koersel verslagen met 3-0. Bij de rust was het nog 0-0. De doelpunten werden gescoord door Regales, Bertjens en Boiten.

RC Reppel verliest van Thes B

Zaterdag 12 september 2020
Bocholt - RC Reppel verliest van Thes BRC Reppel heeft vanavond thuis verloren van Thes Sport B. Uitslag: 0-3.

De meisjes van het leerwerkhuis

Zaterdag 12 september 2020
Bocholt - De meisjes van het leerwerkhuisZoomMorgen is het Open Monumentendag. In Hamont wordt dan ook een foto uit 1925 getoond, waarop de afgestudeerde meisjes van de vakschool in Hamont poseren met hun schoolhoofd - het waren de meisjes van het Leerwerkhuis. Het zijn meisjes uit Bocholt, Lozen, Sint-Huibrechts-Lille, Achel, Hamont en Budel - een uitzonderlijk regionaal gezelschap!
In Hamont kent men de namen, maar kan men die niet op de meisjes plakken. Zijn er lezers die dat wél kunnen? Het gaat om M. Geuzens uit Bocholt, Helena Tielen uit Lozen, Cato Bax uit Sint-Huibrechts-Lille, A. Dielis uit Hamont, Gertrude Hegge uit Budel, M. Claessen uit Achel en Ph. Nijst uit Bocholt. De zuster is Mère Herman-Joseph (Eras).

Handbal: Bocholt klopt Tongeren

Zaterdag 12 september 2020
In een oefenwedstrijd heeft Sezoens Bocholt vandaag Handbal Tongeren verslagen. Uitslag: 32-22. Straks volgt nog een match tegen Eynatten. UPDATE Die eindigde op 33-23.

Sonja Huibers overleden

Zaterdag 12 september 2020
Bocholt - Sonja Huibers overledenOp 8 september overleed Sonja Huibers. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Daniëlla Reyners overleden

Zaterdag 12 september 2020
Bocholt - Daniëlla Reyners overledenDonderdag is Daniëlla Reyners overleden. Zij was 38 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Bocholt - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Bocholt - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Bocholt - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Op expeditie in de Sahara

Donderdag 10 september 2020
Toerisme
Bocholt - Op expeditie in de SaharaZoomVanaf nu kan je opnieuw een Sahara Expeditie in Bosland boeken. Elke expeditie mag voorlopig maximaal 10 deelnemers tellen, in casu kinderen van 6 tot 10 jaar onder begeleiding van één of meerdere volwassenen. Reserveren kan hier. (Foto Leon Van Ham)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Wachten op de knal

Woensdag 9 september 2020
Bocholt - Wachten op de knalZoom"Eén van onze testpiloten is net opgestegen voor een controlevlucht," meldt de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Dit is noodzakelijk nadat de motor een volledig nazicht kreeg in onze engine-shop. Heel even zal onze piloot supersonisch vliegen, dat wil zeggen dat er gedurende korte tijd aan een snelheid van meer dan Mach 1 (+1200km/u) gevlogen wordt. Mogelijk hoort u dan een doffe knal die we de "Sonic Boom" noemen." (Foto vliegbasis)

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Bocholt - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

U17 Kaulille - Achel VV 0-9

Dinsdag 8 september 2020
Bocholt - U17 Kaulille - Achel VV 0-9De U17 van KFC Kaulille hebben thuis verloren van Achel VV. Uitslag: 0-9.
Bocholt - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)

Pandoering voor U19 Bocholter

Maandag 7 september 2020
Bocholt - Pandoering voor U19 BocholterDe U19 van Bocholter VV hebben een zware thuisnederlaag geleden tegen Olympia Wijgmaal. Uitslag: 2-8.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Bocholt - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)
De geplande oefenwedstrijd van Bocholter VV, morgen tegen KGS Bree-Beek, gaat niet door, meldt de club. Komende zaterdag speelt men om 19.30 uur een extra oefenwedstrijd thuis tegen Koersel.

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Bocholt - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Bocholt - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Damesvoetbal: KFC Hamont - Bocholt 4-0De damesploeg van KFC Hamont 99 heeft die van Bocholter VV verslagen. Uitslag: 4-0.

Bocholter VV is uitgebekerd

Zondag 6 september 2020
Bocholt - Bocholter VV is uitgebekerdIn de competitie voor de Beker van België heeft Bocholter thuis met 0-2 verloren van Oppagne-Wéris. Bij de rust was de stand 0-1.

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Bocholt - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

RC Reppel klopt Exc. Hamont

Zaterdag 5 september 2020
Bocholt - RC Reppel klopt Exc. HamontRC Reppel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Exc. Hamont gewonnen. Uitslag: 5-2 .

KFC Kaulille verslaat Sparta Lille

Zaterdag 5 september 2020
Bocholt - KFC Kaulille verslaat Sparta LilleKFC Kaulille heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Sparta Lille gewonnen. Uitslag: 3-2.

Beloften Bocholter verliezen

Zaterdag 5 september 2020
Bocholt - Beloften Bocholter verliezenDe beloften van Bocholter VV hebben deze namiddag hun oefenwedstrijd op het veld van Grote Heide verloren. Uitslag: 4-1.

Patricia Leen overleden

Zaterdag 5 september 2020
Bocholt - Patricia Leen overledenDinsdag overleed Patricia Leen. Zij was 25 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jaak Vanderheyden overleden

Zaterdag 5 september 2020
Bocholt - Jaak Vanderheyden overledenOp 12 augustus overleed de uit Achel afkomstige Jaak Vanderheyden. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vond in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lozen. Vanavond (19 uur) is er daar een herdenkingsviering.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Bocholt - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Gielem

Vrijdag 4 september 2020
Hans Gielen uit Oudsbergen en Harmen Lemmens uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Gielem opgericht met zetel aan de Klein-Heidestraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van meubelen, schrijnwerk en de installatie van garagepoorten.

FC Kaulille verliest in Molenbeersel

Donderdag 3 september 2020
Bocholt - FC Kaulille verliest in MolenbeerselFC Kaulille heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van HO Molenbeersel verloren. Uitslag: 3-1.

Code oranje voor Nederland

Donderdag 3 september 2020
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Covid-19-dreiging in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant gewijzigd naar code oranje. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – ook naar de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland - worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen, zoals voor werken in Nederland, zijn wel toegestaan. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig. Maar grenscontroles zitten er deze keer niet in.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Bocholt - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Reppel verliest van Bree-Beek

Woensdag 2 september 2020
Bocholt - Reppel verliest van Bree-BeekIn een oefenwedstrijd heeft RC Reppel vanavond verloren van Bree-Beek. Uitslag: 0-4.

Bocholter - Esperanza Pelt 3-4

Woensdag 2 september 2020
Bocholt - Bocholter - Esperanza Pelt 3-4Bocholter VV heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Esperanza Pelt verloren met 3-4. Aan de stand was de stand 3-0.
Bocholt - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Bocholt - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter trekt Daniel Zotti aan

Woensdag 2 september 2020
Bocholt - Bocholter trekt Daniel Zotti aanDaniel Zotti (31) zal komend seizoen de kleuren van Bocholter verdedigen. Hij speelde eerder bij Patro en Jong Roda JC.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Bocholt - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen